Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Κύκλοι Μανιτάκη: Αρμοδιότητα της κυβέρνησης αν θέλει κάτι παραπάνω η τρόικα

nea-news | 11 Απρ 2013 | 8:54 μ.μ.


Στους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη παραπέμπουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις περισσότερες απαιτήσεις της...

τριμερούς σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο.



Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, «αν η τρόικα ζητεί κάτι παραπάνω απο το μεσοπρόθεσμο, τότε δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργού, αλλά της τρικομματικής κυβέρνησης.»



Το θέμα του Δημοσίου παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία πιέζει για άμεση απομάκρυνση 2.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ φέρεται να ζητά και 5.500 επιπλέον αποχωρήσεις, έως το τέλος του χρόνου.



Κορυφαίος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ ο οποίος μετέχει στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, δήλωσε ότι «είμαστε πολύ κοντά σε όλα τα σημεία, ο υπουργός πηγαίνει στο Eurogroup με πολλά κλειστά ζητήματα, αλλά ανακοινώσεις θα γίνουν για το σύνολο του "πακέτου", αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις».



Την εκτίμηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει και το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα, εξέφρασε νωρίτερα ο Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.



Συνάντηση για τα θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν αυτή την ώρα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...