Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Greenpeace: Προσοχή στις απάτες για τα μεταλλαγμένα

nea-news | 8 Απρ 2013 | 1:03 μ.μ.





Με αφορμή διάφορες λίστες για μεταλλαγμένα τρόφιμα που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στο Internet και στα διάφορα Bloggs, η Greenpeace δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι πρόκειται για απάτη και δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Οι λίστες αυτές αποτελούν...







προϊόν ψηφιακής παραχάραξης με το λογότυπο της και στοχεύουν στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για λόγους ανταγωνιστικών συμφερόντων μεταξύ των εταιρειών, επισημαίνει σχετικά. Επίσης, για το θέμα των μεταλλαγμένων, δηλώνει ότι:



1) Δεν εκδίδει οδηγό καταναλωτών για μεταλλαγμένα συστατικά στα τρόφιμα εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος είναι πως υπάρχει σαφέστατη Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία που υποχρεώνει τη σήμανση στις συσκευασίες των προϊόντων, μόνον εφόσον αυτά περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά.



2) Μέχρι πρόσφατα ασχολείτο αποκλειστικά με τα μεταλλαγμένα στις ζωοτροφές και εξέδιδε ανάλογους οδηγούς μεταλλαγμένων, που αφορούσαν στο σκέλος της παραγωγής ζωικών προϊόντων (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, πτηνοτροφικά, ιχθυοκομικά) ενώ συγχρόνως έκανε μεγάλο αγώνα με στόχο τη χρήση ντόπιων μη- μεταλλαγμένων κτηνοτροφικών φυτών (π.χ. κουκί-ρεβίθι) από τις γαλακτοβιομηχανίες.



Σήμερα η Greenpeace δεν εκδίδει κανένα οδηγό για μεταλλαγμένα γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένας τέτοιος οδηγός στην ιστοσελίδα της. Έγκυρες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μόνο στην επίσημη Ιστοσελίδα της Greenpeace ή στο Δίκτυο Προστασίας Καταναλωτών (Greenpeace) στο τηλέφωνο 210 3838990.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...