Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Νέος λαμπτήρας LED με τη χαμηλότερη κατανάλωση στον κόσμο [BINTEO]

nea-news | 14 Απρ 2013 | 10:42 μ.μ.





Έναν καινούριο λαμπτήρα LED ανέπτυξε η Philips, ο οποίος έχει διπλάσια απόδοση από τις λάμπες εξοικονόμησης που χρησιμοποιούνται σήμερα σε σπίτια και γραφεία, παράγοντας την ίδια ποσότητα φωτός με τη μισή ηλεκτρική ενέργεια...







Έτσι, υπόσχεται να μειώσει κατά 50% την κατανάλωση ρεύματος για φωτισμό, περιορίζοντας τόσο το κόστος όσο και την επιβάρυνση στο περιβάλλον. Όπως αναφέρει το BBC, η χρήση κάθε είδους λαμπτήρα σε όλο τον πλανήτη αντιστοιχεί στο 19% της παγκόσμιας ενεργειακής κατανάλωσης.



Ανά watt ηλεκτρικής ενέργειας, ο λαμπτήρας της Philips παράγει φως έντασης 200 lumen, ενώ οι λάμπες εξοικονόμησης (CFL) παράγουν φως 100 lumen και οι λαμπτήρες πυρακτώσεως μόλις 15 lumen.



Η Philips εκτιμά ότι το προϊόν της θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2015. Σε πρώτη φάση, προορίζεται να αντικαταστήσει τα φωτιστικά σώματα στα γραφεία, ώστε στη συνέχεια να επεκταθεί η χρήση του και στις κατοικίες.



Παρόλο που η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την τιμή του, μιλώντας στο BBC, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως δεν πρόκειται να κοστίζει περισσότερο από τις λάμπες τεχνολογίες LED που κυκλοφορούν σήμερα στο εμπόριο.







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...