Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ : "Με τον Φοίβο δε μιλάμε πια!" Το νέο ξεκίνημα του τραγουδιστή με τη σύζυγό του...

nea-news | 6 Μαϊ 2013 | 8:03 π.μ.



Σε έναν πανέμορφο διαμορφωμένο χώρο στην Κηφισιά, με τεράστιο κήπο, λαχανόκηπο, παπάκια, κουνελάκια και χώρους φωτεινούς... βρίσκεται ο παιδικός σταθμός «Sofia’s kinder haus» που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο ο Γιώργος Λεμπέσης και η γυναίκα του Σοφία Ταραντίδου. Ένα όνειρο ζωής για το ζευγάρι που το σκεφτόταν και το συζητούσε εδώ και κάποια χρόνια και κατάφερε εν τέλει να το κάνει πραγματικότητα…



Της Τζώρτζιας Συρίχα













«Η γυναίκα μου Σοφία είναι χρόνια εκπαιδευτικός, ήταν όνειρό της να δημιουργήσει έναν πρότυπο παιδικό σταθμό. Επιτέλους το πραγματοποιήσαμε. Μια ομάδα από έμπειρους εκπαιδευτικούς έχει αναλάβει τη φροντίδα και την περιποίηση παιδιών μέχρι έξι χρόνων. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να έχεις παιδιά, γιατί μέσα από τις φωνούλες τους ξεχνάς προβλήματα και άγχος», λέει στη «News» ο Γιώργος Λεμπέσης.



«Η καινοτομία είναι ότι είμαστε το μοναδικό τρίγλωσσο σχολείο στην Ελλάδα», συμπληρώνει η Σοφία που είναι εκπαιδευτικός και καθηγήτρια Γερμανικών και έχει εκπαιδευτεί στη βιωματική εκμάθηση των ξένων γλωσσών. «Εφαρμόζουμε μια πάρα πολύ σύγχρονη διδασκαλία. Σε κάθε αίθουσα υπάρχουν τρεις δασκάλες, μια Ελληνίδα, μια Γερμανίδα και μια Αγγλίδα και τα παιδιά παίζουν ακούγοντας τρεις διαφορετικές γλώσσες, ενώ παράλληλα μαθαίνουν. Το παιδί είναι σαν σφουγγάρι σε αυτή την ηλικία, τοποθετεί στο σωστό συρταράκι του μυαλού του τα πάντα. Μεγαλώνοντας ανοίγει το κάθε συρτάρι και επιλέγει αυτό που θέλει».



Τα παιδιά ασχολούνται με πολλές δραστηριότητες, κηπουρική, ζωγραφική και αποκτούν οικολογική συνείδηση. Σκάβουν στον λαχανόκηπο και περιποιούνται τα ζώα που έχουν μέσα στον κήπο. Ο Γιώργος διδάσκει μουσική, ηχογραφεί τις φωνές τους στα τραγούδια και ήδη έχει αρχίσει να βλέπει να αναδεικνύονται κάποια ταλέντα… Του αρέσει η νέα του ενασχόληση και περνά πολύ ευχάριστα κοντά σε αυτές τις ηλικίες, αν και για την ώρα δεν έχει αποκτήσει παιδί με τη Σοφία μετά από 2,5 χρόνια που είναι παντρεμένοι.



«Θα γίνει και αυτό», μας λέει και συμπληρώνει: «Θέλουμε να κάνουμε τη δική μας οικογένεια και σκοπεύουμε να το προχωρήσουμε άμεσα, ειδικά τώρα που έχουμε και το σχολείο για να το μεγαλώσουμε. Ρίξαμε λίγο περισσότερο βάρος στη δουλειά, αλλά τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός για να γίνει».



Απέχει πολλά χρόνια συνειδητά από τις πίστες, όμως δεν έχει σταματήσει ποτέ να συνθέτει και να γράφει τραγούδια στο δικό του στούντιο ηχογραφήσεων. «Τώρα ετοιμάζω έναν δίσκο μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, με τραγούδια που μου έχει γράψει ο Γιάννης Σπανός, ο Λάκης Παπαδόπουλος, οι Playmen και κάποιοι συνθέτες από το εξωτερικό. Μπορεί να υπάρχει κρίση στο τραγούδι, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα, αλλά νομίζω ότι έχει ξεκαθαρίσει κάπως και το τοπίο και βλέπω και μια στροφή στα 90s με καλλιτέχνες της γενιάς μου».











Οι δύο κολλητοί που χάθηκαν







Οι σχέσεις του με τον Φοίβο πέρασαν διά πυρός και σιδήρου. Δύο κολλητοί φίλοι που επαγγελματικά έκαναν μεγάλες επιτυχίες στο χώρο και …. χάθηκαν. Ο Γιώργος αισθάνεται πικραμένος γι’ αυτό, παρ’ όλες όμως τις προσπάθειές του για να ξαναβρεθούν κοντά, από την άλλη πλευρά δεν δόθηκε καμιά απάντηση. Το τραγούδι του με τον Τόλη Βοσκόπουλο «Κουράγιο φίλε» έκανε ρεκόρ πωλήσεων αλλά και όλα τα τραγούδια που του έγραψε ο Φοίβος έσκισαν. Ο Λεμπέσης εκτοξεύτηκε στην κορυφή και έγινε μεγάλο αστέρι. Το άλλοτε αγαπημένο παιδί του συνθέτη τον Σεπτέμβριο στη συναυλία του Φοίβου στο ΟΑΚΑ με όλους τους καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει επιτυχίες του αυτά τα 20 χρόνια παρουσίας του συνθέτη στο χώρο, δεν προσκλήθηκε ποτέ.



«Και εγώ θα περίμενα να βρεθώ εκεί. Ήμουν ο μόνος που δεν καλέστηκα. Δεν το περίμενα και φυσικά στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Τον Φοίβο τον θεωρούσα πολύ φίλο μου. Και μεταξύ φίλων πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαρες κουβέντες και εξηγήσεις και αν κάτι τον είχε ενοχλήσει θα έπρεπε να μου το είχε πει. Πραγματικά δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει και τι είναι αυτό που έχει δημιουργήσει αυτή την απόσταση. Πέρασαν δέκα χρόνια, είχα προσπαθήσει στο παρελθόν να έρθουμε σε επαφή αλλά δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Έτσι, λοιπόν, σταμάτησα να ασχολούμαι και θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσω μετά από αυτό που έγινε τον Σεπτέμβριο. Είναι νομίζω οφθαλμοφανές πια ότι δεν ήθελαν να με καλέσουν στη συναυλία. Έχουμε συναντηθεί στο παρελθόν σε κάποιες εκδηλώσεις με τον Φοίβο, μια φορά μιλήσαμε αλλά δεν βγάλαμε άκρη και το αφήσαμε εκεί».



«Στενοχωρήθηκα»



Ποια είναι τα συναισθήματά του τώρα; Στενοχωρήθηκε ο Λεμπέσης; «Οπωσδήποτε στενοχωρήθηκα και δεν το περίμενα κιόλας, αλλιώς πίστευα ότι ήταν η φιλία μας και αλλιώς μας βγήκε. Δεν πειράζει, εγώ προχωράω παρακάτω, έτσι είναι η ζωή. Δεν του κρατάω κακία. Απλώς δεν θα μπορούσα τώρα μετά από αυτά που έγιναν να συνεργαστώ πάλι μαζί του, το γυαλί μεταξύ μας έχει ραγίσει».



Αυτή την περίοδο ο Γιώργος Λεμπέσης έχει ξεκινήσει κάποιες εμφανίσεις σε μαγαζιά στην Αθήνα αλλά και σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. «Την Κύπρο την αγαπώ πάρα πολύ και εκφράζω τη συμπαράστασή μου γι’ αυτό που συνέβη. Δεν είχα οικονομική δραστηριότητα εκεί, αλλά έχω φίλους που είχαν χρήματα σε τράπεζες και έχασαν πολλά. Είμαι στο πλευρό τους για όποιο φιλανθρωπικό αποφασίσουν να κάνουν. Ενδέχεται ακόμα να εμφανιστώ σε Ελλάδα και εξωτερικό με τον αγαπημένο μου Τόλη Βοσκόπουλο, με τον οποίο επίσης έχω πολλά χρόνια να συνεργαστώ. Αλλά με τον Τόλη έχουμε διατηρήσει επαφές και όποτε χρειάζομαι κάποια συμβουλή θα τον πάρω τηλέφωνο».







Το πρόβλημα υγείας όταν το όνειρο διαλύθηκε







Πριν από οκτώ περίπου χρόνια αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας με την καρδιά του εξαιτίας του άγχους αλλά και από την ανατροπή που υπήρξε στη ζωή του, καθώς από τη μία στιγμή στην άλλη το όνειρο διαλύθηκε. Για έναν χρόνο πέρασε δύσκολα, οι γιατροί του συνέστησαν πολλή ηρεμία και ξεκούραση. «Οι ρυθμοί ήταν πολλοί γρήγοροι και μου είχαν έρθει πολλές αναποδιές απανωτά. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να έχω θέμα με την υγεία μου. Από τότε προσπαθώ να τα βάλω σε μια τάξη και να δίνω τόση σημασία όση χρειάζεται. Δυστυχώς δεν είμαι αναίσθητος, έχω μάθει μια ζωή να δουλεύω εντατικά, έχω φιλότιμο και αγαπώ αυτό που κάνω. Ποτέ δεν έβαλα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε πρώτη μοίρα. Όταν έχεις μάθει να πρωταγωνιστείς, θέλεις να πρωταγωνιστείς πάντα, ασχέτως αν οι ταχύτητες και η υπερβολή σε κάποια πράγματα σε καταβάλλουν σωματικά, δεν καταλαβαίνεις τίποτα… Περιόδους κατάθλιψης δεν πέρασα, έχω τους δικούς μου τρόπους για να αμυνθώ, η Σοφία είναι πάντα δίπλα μου, αλλά κρατάω ισορροπίες, μου αρέσει πολύ η φύση, το βουνό και το κυνήγι, εκεί ξεδίνω».



Με την κρίση πέρασε και εκείνος δύσκολα. «Ειδικά όταν έχεις να δουλέψεις πολλά χρόνια σε καθημερινή βάση όπως εγώ, οπωσδήποτε στενεύουν τα περιθώρια, αγχώνεσαι, δυσκολεύεσαι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Έβαλα κάποια χρήματα στην άκρη αλλά πάνε σώθηκαν κι αυτά. Δεν είχα προνοήσει ότι θα φτάναμε σε μια τέτοια κατάσταση».



Με τον Χάρη Βαρθακούρη ο Λεμπέσης κάνει πολύ στενή παρέα και έτσι του ζητάμε να σχολιάσει την κόντρα του με τον Γιάννη Πλούταρχου και όλον αυτόν τον ντόρο που ξέσπασε μεταξύ τους για ένα τραγούδι. «Πιστεύω ότι καλό είναι να τηρείται μια συμφωνία όταν υπάρχει. Ξέρω ότι μπαίνουν και τρίτοι στη μέση, υπάρχουν δισκογραφικές… Όμως ο λόγος είναι λόγος και ορισμένα πράγματα πρέπει να τα ξεπερνάμε».





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...