follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά!

Ζώντας σε 4,5 τ.μ. και μάλιστα με συγκάτοικο!



perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά! Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που μια γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι σας φαίνονται… στενάχωρα, καλά θα κάνετε να αναθεωρήσετε, γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Ή καλύτερα, πολύ χειρότερα!



Ένα εξαώροφο κτίριο στην Κίνα μεταμορφώθηκε σε διαμερίσματα των 4,5 τετραγωνικών μέτρων το καθένα, τα περίφημα capsule rooms.



perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά! Μάλιστα πολλές φορές επιλέγεται η λύση της συγκατοίκησης, καθώς τα υψηλά ενοίκια και κυρίως οι χαμηλοί μισθοί καθιστούν απαγορευτική τη διαμονή σε κανονικό διαμέρισμα. ο ενοίκιο για ένα τέτοιο δωμάτιο ανέρχεται σε 30 ευρώ το μήνα.



Έτσι μπάνιο, κουζίνα και καθιστικό συμπτύσσονται σε 4,5 τετραγωνικά. Καλή διάθεση να υπάρχει μόνο! Όσο για ιδιωτικότητα; Ο νόμος του capsule room είναι ένας: Ησυχία, ησυχία, ησυχία!http://perierga.gr/

perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά!

perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά!

perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά!

perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1



Στο αγροτικό χωριό της Santa Cruz El Chol...στη Γουατεμάλα γεννήθηκε ένα χοιρίδιο με...

ανθρώπινο πρόσωπο....




Το βίντεο του πλάσματος, που οι κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν ότι είναι εξωγήινο,μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Γουατεμάλας.


Το χοιρίδιο είναι πολύ παράξενο,γεννήθηκε με ένα στρογγυλό κεφάλι που μοιάζει σχεδόν με ανθρώπινο.


Το φτωχό ζώο γεννήθηκε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της της αγροτικής περιοχής Σάντα Κρουζ της Νότιας Αμερικής.


Οι κάτοικοι του χωριού της Γουατεμάλας αναφέρουν ότι ο χοίρος έχει μια περίεργη ανθρώπινη μορφή και αυτή οφείλεται σίγουρα σε επισκέπτες από το διάστημα.


Η παράξενη γέννα συνέβει μετά από θεάσεις παράξενων φώτων να αιωρούνται στον ουρανό πάνω από το μέρος όπου γεννήθηκε το γουρούνι κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν από τη γέννησή του.







Τερατογεννέσεις ζώων έχουν συμβεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου.Αυτές πολλές φορές αποδίδονται είτε σε γεννετικές παρεμβάσεις εξωγήινων ,στη μόλυνση είτε σε επαφές με....ανθρώπους και τα ζώα αυτά θεωρούνται καταραμένα.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Παρά τις κυβερνητικές απειλές και την προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει άλλες ομάδες εργαζομένων ενάντια στους ναυτεργάτες –μια μεθόδευση που υλοποιείται με την βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, με πρώτο και καλύτερο το Mega- oι ναυτεργάτες συνεχίζουν τον αγώνα τους εξαγγέλλοντας νέα 48ωρη απεργία μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων στα πλοία αλλά και στα λιμάνια.



Σήμερα πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών, στην οποία παρευρέθηκε η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τις δηλώσεις τις οποίας παραθέτουμε σε βίντεο- ενώ την Κυριακή στις 12 μ.μ. στο λιμάνι του Πειραιά, στον Αγ. Διονύση, υπάρχει νέα απεργιακή συγκέντρωση.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE










«Παιδί μου πες το password για να φας»

Μια καταπληκτική ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στην Αυστραλία. Διαπίστωσαν ότι ένα είδος τρωγλοδύτη (Malurus cyaneus) εκπαιδεύει τα παιδιά του όσο αυτά βρίσκονται ακόμη εντός των αβγών τους μαθαίνοντας τους έναν κωδικό επικοινωνίας τον οποίο τους ζητούν να πουν για να τα ταΐσουν. Αυτό το κάνουν για να μην μπερδεύονται και να δίνουν τροφή σε άλλα πουλάκια που έχουν παρεισφρήσει στη φωλιά.

Η στρατηγική

Τα αβγά του M.cyaneus είναι παρόμοια με τα αβγά ενός είδος κούκου (Chalcites basalis). Αυτοί οι κούκοι πηγαίνουν και αφήνουν πολλές φορές τα αβγά τους στις φωλιές των M. Cyaneus ευελπιστώντας ότι οι τρωγλοδύτες δεν θα το πάρουν χαμπάρι και θα θεωρήσουν τους μικρούς κούκους ως δικά τους παιδιά. Αν και τα αβγά του C.basalis εκκολάπτονται πολύ νωρίτερα από εκείνα του M. Cyaneus εντούτοις οι τρωγλοδύτες πολλές φορές ξεγελιούνται και, θεωρώντας ότι είναι δικά τους μικρά, τα φροντίζουν και τα τρέφουν.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Flinders στην Αδελαΐδα ανακάλυψαν ότι τα θηλυκά M. Cyaneus έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερα έξυπνη τακτική για να αποφεύγουν να σπαταλούν χρόνο και τροφή σε εισβολείς. Η μαμά M. Cyaneus μαθαίνει στα μικρά της όσο βρίσκονται εντός των αβγών ένα «τραγουδάκι» που αποτελείται από 11 χαρακτηριστικούς ήχους ορισμένους από τους οποίους μπορεί να παράγει μόνο το συγκεκριμένο είδος.

Οταν τα μικρά βγουν από τα αβγά η μητέρα σταματά να λέει το τραγουδάκι και αντίθετα κάθε φορά που επιστρέφει στη φωλιά περιμένει να ακούσει τους ήχους που παράγουν τα μικρά που βρίσκονται εκεί. Αν εντοπίσει την παρουσία μικρών κούκων οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να πουν το τραγουδάκι η μαμά τρωγλοδύτης τους παρατάει εκεί και πηγαίνει και φτιάχνει μια νέα φωλιά για αυτή και τα μικρά της. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Current Biology».http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Εξοφλημένοι είναι πλέον οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν στην Κοινωφελή Εργασία στην Ξάνθη, τόσο στο Δήμο της πόλης, όσο και στην ΠΕ Ξάνθης, τους υπόλοιπους Δήμους και φορείς.


Πιο συγκεκριμένα οι 1300 και πλέον άνεργοι που απασχολήθηκαν στα πεντάμηνα της Κοινωφελούς Εργασίας και είχαν τοποθετηθεί από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και το ΚΜΟΠ (στο Δήμο Ξάνθης) έχουν εξοφληθεί πλέον.

Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας και οι χρονοβόρες διαδικασίες, δημιούργησαν προβλήματα στην ομαλή πληρωμή των εργαζομένων, τόσο στη διάρκεια της απασχόλησής τους όσο και μετά, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις από τις αρχές Δεκεμβρίου. Τελικά, όπως έγινε γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα εξοφλήθηκαν όλες οι οφειλές σε εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Στο όριο οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα



«Δώστε μας την οικοδομική άδεια και θα πληρώσουμε εμείς για την ανέγερση του τεμένους». Η προθυμία του Ταγίπ Ερντογάν να αναλάβει η Τουρκία τα έξοδα για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα κρύβει πολύ περισσότερα από τη συνήθη διάθεση προκλήσεων και παρέμβασης της Αγκυρας στα εσωτερικά της Ελλάδας.


Η «πρόταση» του Τούρκου πρωθυπουργού είναι συνεπής με την προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και πολύ καιρό να εμφανίσει την Τουρκία ως προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων. Ειδικότερα στην Ελλάδα στόχος είναι να μη γίνεται απόπειρα χρησιμοποίησης ως εργαλείου προπαγάνδας μόνο της μειονότητας στη Θράκη, αλλά η γείτων να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος όλων των μουσουλμάνων που βρίσκονται στη χώρα κυρίως παράνομα. Ο Ερντογάν θέλει να διευρύνει το ακροατήριό του στην Ελλάδα κατά μερικές... εκατοντάδες χιλιάδες, όσοι και οι μουσουλμανικού θρησκεύματος λαθρομετανάστες.


Η υπόθεση δεν είναι καινούργια. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, όταν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του, πέρυσι τέτοιο καιρό, σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της πρεσβείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πιστεύουμε ότι οι προσδοκίες των Μουσουλμάνων που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για την απόκτηση τόπου λατρείας και νεκροταφείου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα».


Η συμπεριφορά της Τουρκίας στο θέμα της Θράκης και εν γένει με τις παρεμβάσεις σε θέματα μουσουλμάνων που κατοικούν στην Ελλάδα δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου. Ο διορισμός ως υπουργού Υγείας του καταγόμενου από τη Δυτική Θράκη Μεχμέτ Μουεζίνογλου, προσώπου που επανειλημμένως έχει προκαλέσει εντάσεις, είναι ενδεικτικός των προθέσεων.


Στο μέτωπο του Αιγαίου αλλά και γενικότερα στο ζήτημα των θαλασσίων ζωνών η Τουρκία επίσης δείχνει πρόθεση κλιμάκωσης της έντασης. Σκοπός της είναι να προλάβει πιθανές ελληνικές κινήσεις γι' αυτό προειδοποιεί, απειλεί, παραβιάζει και προχωρά σε τεχνικές προετοιμασίες όπως η αγορά ερευνητικού σκάφους.


Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της για το πότε, πώς και με τι περιεχόμενο θα προχωρήσει σε αποφάσεις σχετικά με την ΑΟΖ ή την υφαλοκρηπίδα. Η Αγκυρα θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα βρεθεί προ απροόπτου όπως συνέβη με την Κύπρο. Η Ελλάδα από την άλλη δεν μπορεί να μείνει αδρανής εσαεί, όμηρος των τουρκικών εκβιασμών. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Ελλοχεύει η πιθανότητα έντασης την οποία η Τουρκία επισείει ακριβώς προκειμένου να αποτρέψει την Ελλάδα από το να προχωρήσει σε αυτά που δικαιούται.


Η αφοπλιστική παραδοχή του Τούρκου πρέσβη σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «η Τουρκία είναι εξαρτώμενη ενεργειακά χώρα, εισάγουμε ενέργεια και γι΄αυτό δραστηριοποιούμαστε έντονα στην έρευνα, η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από πηγές ενέργειας και εμείς δεν έχουμε δικές μας, ακόμα » συμπυκνώνει το πρόβλημα της γείτονος και προδιαγράφει τη συμπεριφορά της.


Η προγραμματισμένη για τις 4-5 Μαρτίου σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, κίνηση με ρίσκο κατά την άποψη αρκετών, θα δείξει ως ένα βαθμό τι περιθώρια υπάρχουν για πραγματική βελτίωση του κλίματος.


Οι δηλώσεις Ερντογάν και τα θέματα που έθεσε στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE










Γάιδαροι με… ράστα!

Οι γάιδαροι Poitou, είναι ένα είδος γαϊδάρου γνωστό από την αρχαιότητα και οφείλει το ονομά του στην περιοχή Poitou της βορειο-δυτικής Γαλλίας. Το είδος αυτό γαϊδάρου βρέθηκε στα όρια του αφανισμού πρίν μερικά χρόνια, καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός του έφτασε μόλις τα 44 ζώα το 1977. Με τη βοήθεια προγραμμάτων προστασίας σήμερα ο πληθυσμός τους αγγίζει τα 400 δίνοντας ελπίδες ότι το είδος θα επιβιώσει.Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το πλούσιο, μακρύ και ανακατεμένο τρίχωμα που θυμίζει …ράστα.http://www.real.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Είναι επικίνδυνες αλλά και εντυπωσιακές! Είναι απρόβλεπτες αλλά και μοναδικές! Οι εκρήξεις των ηφαιστείων ανά τον κόσμο είναι ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο που κανείς σίγουρα δεν θα ήθελε να δει ή να ζήσει από κοντά. Η καυτή λάβα ξεχύνεται από τον κρατήρα, η φωτιά κατακαίει τα πάντα στο περασμά της, οι στάχτες καλύπτουν ουρανό και γη…









Το «ξέσπασμα», όμως, »διάσημων» ηφαιστείων του πλανήτη -από την Αλάσκα, τη Ρωσία και την Ισλανδία, μέχρι την Ιταλία, την Ινδονησία, το Κονγκό και τη Χιλή- αποτελεί μια εκπληκτική εικόνα για όλους… από ψηλά! Απίθανες λήψεις καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η φύση μπορεί να γίνει για μια στιγμή ένας ξεχωριστός «ζωγράφος», σίγουρα οπαδός του… ρεαλισμού και ίσως υπέρμαχος του… υπερρεαλισμού!





























πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

-Αισθάνεσαι αποκαρδιωμένος συχνά;

-Αισθάνεσαι μόνος και εγκαταλελειμμένος;

-Είσαι πεπεισμένος ότι κανείς δεν νοιάζεται για σένα;

-Πιστεύεις ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ήττες σου, τις στενοχώριες σου και τα προβλήματα σου;

-Ότι κανείς δεν παρακολουθεί κάθε επιτυχία και αποτυχία σου;

-Ότι η ζωή και ο θάνατός σου δεν ενδιαφέρουν κανέναν;

Κάνεις λάθος!!! Υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται πάρα πολύ για ότι κάνεις και για τη ζωή σου γενικά. Ποιός;

Δες παρακάτω...



via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR










Δεινόσαυρος με φονικά κέρατα ανακαλύφθηκε στον Καναδά

Ένα νέο είδος δεινοσαύρου ανακάλυψαν οι επιστήμονες εξετάζοντας παλαιότερα ευρήματα που βρήκε το 1958 στην Αλμπέρτα του Καναδά ο παλαιοντολόγος Wann Langston Jr.

Εκείνη την περίοδο ο Langston ήταν απασχολημένος με τη μελέτη άλλων απολιθωμάτων, οπότε έκλεισε τα ευρήματα σε ένα συρτάρι στο Καναδικό Μουσείο της Φύσης στην Οτάβα, όπου και ξεχάστηκαν. Ωστόσο, το 2003, στην προσπάθειά τους να εμπλουτίσουν τα αρχεία απολιθωμάτων της Κρητιδικής περιόδου οι επιστήμονες Michael Ryan, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κλήβελαντ και David Evans, από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, «έπεσαν» τυχαία πάνω στα ξεχασμένα ευρήματα.

Όπως διαπίστωσαν μετά από μελέτη, τα απολιθώματα ανήκουν σε ένα νέο είδος δεινοσαύρου, τον «Xenoceratops foremostensis», μακρινό ξάδερφο του τρικεράτωπα.

Πρόκειται για έναν γιγάντιο δεινόσαυρο βάρους δυο τόνων και μήκους έξι μέτρων, ο οποίος έζησε στη Γη πριν 80 εκατομμύρια χρόνια.

Ο «Xenoceratops foremostensis» πήρε το όνομά του από τα ιδιαίτερα κέρατα στο κεφάλι και το μέτωπό του.

Δυο κέρατα εξέχουν από το μέτωπό του, δυο κέρατα ξεπηδούν πάνω από τα μάτια του, ενώ μια «αγκαθωτή ασπίδα» προστατεύει το κεφάλι και το σβέρκο του.

Εκτιμάται ότι ο δεινόσαυρος χρησιμοποιούσε τη γαμψή του μύτη, που έμοιαζε με ράμφος, για να κόβει με ευκολία φυτά και φτέρες στα δέλτα ποταμών, όπου αναζητούσε τροφή.

Η ανακάλυψη του δεινοσαύρου «Xenoceratops foremostensis» είναι η τελευταία από μια σειρά ανακαλύψεων των δυο παλαιοντολόγων στο πλαίσιο του ερευνητικού του προγράμματος για τους Δεινοσαύρους στη Νότια Αλμπέρτα. Όπως προαναφέρθηκε, το πρόγραμμα, που ξεκίνησε πριν μια δεκαετία, προσπαθεί να γεμίσει τα κενά γνώσεων για τους δεινοσαύρους της Κρητιδικής περιόδου και εστιάζει στην Αλμπέρτα, μια περιοχή που μελετήθηκε σχετικά λιγότερο συγκριτικά με άλλες περιοχές του Καναδά. Πηγή:econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Από το πρωτοσέλιδο του νέου τεύχους της εργατικής εφημερίδας "Δράση"



Απλά, καθαρά και ξάστερα: “Αναλαμβάνουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με όρους πλήρους αυτοδιεύθυνσης και εργατικού ελέγχου τόσο των παραγωγικών όσο των διοικητικών δομών του. Βασική και κεντρική αρχή λειτουργίας του εργοστασίου, της διεξαγωγής του αγώνα μας και κεντρικός όρος των μελλοντικών μας σχεδίων είναι η ισοτιμία στη συμμετοχή και στη λήψη των αποφάσεων, η οριζοντιότητα και η άμεση δημοκρατία.” (Το 1ο άρθρο του ιδιωτικού συμφωνητικού των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ.)



Ούτε νομικισμοί, ούτε επαιτείες, ούτε “διάλογοι” και συνδικαλιές. Ο κύβος ερρίφθη. Το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στη χώρα είναι ένα ιστορικό γεγονός. Παράδειγμα φωτεινό για το ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, την επίθεση των αφεντικών και των κυβερνήσεών τους, στηριζόμενοι στα δικά μας πόδια, της τάξης μας και της κοινωνίας, στη δική μας συνεργατική ισχύ.



Φυσικά, τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Όλα θα εξαρτηθούν όχι μόνο από την εκφρασμένη αποφασιστικότητα των εργατών του εργοστασίου, αλλά και (ίσως κυρίως) από το πόσο θερμά θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο της εργασίας, του αγώνα και της αντίστασης, αυτό το τολμηρό εγχείρημα. Χωρίς μεμψιμοιρίες, κομματικές σκοπιμότητες και πολιτικαντισμούς, γιατί η ΒΙΟ.ΜΕ. “ανήκει” σε όλους μας, ανήκει στα όνειρά μας για μια άλλη ζωή χωρίς εκμετάλλευση, κέρδος και ανέχεια.



Η ύπαρξη της αυτοδιαχειρζόμενης ΒΙΟ.ΜΕ. είναι μια πρόσκληση και πρόκληση για αναγέννηση του εργατικού κινήματος μέσα από το δρόμο της απεξάρτησης από όλα τα καθεστωτικά δεσμά, που το οδηγούν από ήττα σε ήττα. Για να σταθεί στα πόδια της, με υλικούς όρους, η χειραφετική προοπτική εδώ και τώρα.



Καλό ταξίδι, σύντροφοι της ΒΙΟΜΕ, και μην ξεχνάτε: Η ουτοπία του χθες είναι η αλήθεια του αύριο...





Περιεχόμενα του 10ου τεύχους της Δράσης:



- ΒΙΟΜΕ: Ένας άλλος δρόμος είναι υπαρκτός!



- Editorial: Έχουμε πόλεμο…



- Εν Δράσει



- Για την απεργία στο Μετρό και την καταστολή της: Επιταγμένοι μπορεί – Υποταγμένοι ποτέ



- Η άποψή μας: Καπιταλισμός σε αφθονία, κοινωνία σε στέρηση



- Χρέος των καιρών η ανατροπή [του Θοδωρή Θεοδωρόπουλου]



- Κοινωφελής, ενοικιαζόμενη εργασία: Το νέο κοινωνικό μοντέλο εργασιακής εκμετάλλευσης και ο ρόλος των ΜΚΟ ως σύγχρονα δουλεμπορικά [της Έφη Πανοτοπούλου]



- Από πού πάνε για την “κοινωνική οικονομία”; [της Μαριάννα Χούσου]



- Παίρνουν μπρος οι μηχανές της αυτοδιαχείρισης!





- ΦΑΚΕΛΟΣ: ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΩΝ “ΚΟΙΝΩΝ”



Από την εργασία ως εμπόρευμα στην εργασία ως μέρος των κοινών [της Hilary Wainwright]



Η ανατρεπτική επικαιρότητα των “κοινών” [του Γιώργου Παπανικολάου]



Αγώνες για τα Ψηφιακά Κοινά [του Αντώνη Μπρούμα]





- “Βίλα” και το Μετρό;



- Ο αντικαπιταλιστικός χώρος απέναντι στον φασιστικό βραχίονα του κεφαλαίου [του Κώστα Σβόλη]



- Χρονικό του εγχώριου φασισμού [του Θανάση Γ. Κάππου]





- ΝΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ



Το κύμα της μεγάλης φυγής [της Μαρίας Γερογιάννη]



Μαρτυρία νέων μεταναστών: Η ανάγκη για επιβίωση κάνει τη μετανάστευση μονόδρομο





- Νέα οράματα, νέος στρατός, ένας «νέος θαυμαστός κόσμος» [των Βάιου Σκαρλάτου, Νίκου Χαραλαμπόπουλου]



- Υποδιοικητής Marcos: MARICHIWEU! (Θα νικήσουμε!)



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Τι άλλο θα φτιάξουν οι ΚΙΝΕΖΟΙ;

Δείτε εδώ :





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91

Εικόνες από ένα μοσχαράκι με 7 πόδια κάνουν το γύρο του κόσμου και μας αφήνουν άφωνους.

Οι εικόνες που παρουσιάζονται είναι καταπληκτικές, είναι ένα μοσχαράκι με 7 πόδια πολύ μπερδεμένα άλλα όλα τους είναι κανονικά και δεν υπάρχουν υπερτροφικά.

Είναι σαφές ότι....



πρόκειται για μια ακόμα τερατογέννηση.


Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε ότι το μοσχαράκι αυτό θα μπορέσει να μεγαλώσει και να ζήσει φυσιολογικά.

Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη ζωή.

to-palouki.blogspot.gr





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91




Νέα εποχή στη "διδασκαλία" ξένων γλωσσών φέρνουν...



τρεις σχεδιαστές, δημιουργώντας ένα στυλό, που... μεταφράζει την ώρα που διαβάζει κανείς ένα βιβλίο, υπογραμμίζοντας τις λέξεις.


Το Ivy Guide είναι μία συσκευή, που προσαρμόζεται πάνω σε οποιοδήποτε στυλό ή μολύβι και προβάλλει τη μετάφραση απευθείας στο γραπτό κείμενο.


Διαθέτει σκάνερ που προσκολλάται παντού χάρη στο εύκαμπτο σφουγγαράκι του και όταν πατήσεις το κουμπί για τη μετάφραση, υπογραμμίζοντας τη λέξη, προβάλλει τη λέξη μεταφρασμένη στη γλώσσα που έχει επιλεγεί.


Το σκάνερ συνδέεται με USB για ευκολία στη χρήση.


Οι σχεδιαστές του Ivy Guide, Shi Jian, Sun Jiahao και Li Ke ευελπιστούν να δημιουργήσουν νέα τάση στην ανάγνωση. Προς το παρόν πάντως, το μαγικό αυτό στυλό είναι μόνο σε διαδικασία δοκιμής.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91





Νέα κέντρα ισχύος αναδύονται στη γεωπολιτική αρένα της μεγάλης ευρασιατικής ηπείρου. Εκεί, ως όλα δείχνουν, θα σημειωθούν ορισμένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 21ου αιώνα.



Στη Ρωσία, όταν αναφέρονται στην έννοια «Ευρασία», συνήθως έχουν στο μυαλό τους το μετασοβιετικό χώρο. Ο μεγάλος στόχος της περιφερειακής ολοκλήρωσης, τον οποίο προωθεί ενεργά η Μόσχα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πήρε την ονομασία Ευρασιατική Ένωση. Η αντίληψη της Ευρασίας σαν την περιοχή που καταλάμβανε η Ρώσικη Αυτοκρατορία και στη συνέχεια η Σοβιετική Ένωση, πλέον, δεν ισχύει.

Η ρωσο-σ οβιετική «μικρή Ευρασία» είναι απλώς ένα μέρος μιας τεράστιας ηπείρου, που στο χώρο της θα συμβούν γεγονότα καθοριστικά για τον ΧΧΙ αιώνα. Για να «πλοηγηθούμε» σε αυτό το νέο γεωπολιτικό πλαίσιο, απαιτείται μια ευρεία αντίληψη της ηπείρου.



Η «νέα Ευρασία»

Στ ην ανατολή του ΧΧΙ αιώνα, η Ευρασία που ήταν πάντα μια έννοια κυρίως γεωγραφική, μετατράπηκε -στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης- σε ένα ολοένα πιο αλληλεξαρτώμενο οικονομικο – πολιτικο - στρατηγικό πεδίο. Μέσα σε αυτό το υπό διαμόρφωση περιβάλλον, παρακολουθούμε τις γρήγορες εναλλαγές που καταγράφονται στο ρόλο και στη θέση των κύριων παικτών στη μεγαλύτερη ήπειρο της Γης. Αυτό που κυρίως συμβαίνει, είναι μια δυναμική μετατόπιση του κέντρου βάρους της ηπείρου προς τα ανατολικά, και της πραγματικής, όσο και της πιθανής ζώνης συγκρούσεων, προς τα νότια και τα ανατολικά. Αυτό, έχει μεγάλες συνέπειες για όλες τις χώρες και ειδικά για τη Ρωσία. Πόσο μάλλον, αφού η τελευταία είναι γεωφυσικά σε άμεση σχέση με όλες τις δυνάμεις που κινούνται στην Ευρασία, ενώ για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια, στοχεύει να ξαναμπεί ενεργά στο γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή.

Η δημιουργία της « νέας Ευρασίας» απαιτεί αναθεώρηση των συνηθισμένων αντιλήψεων. Η κατάρρευση στις αρχές της δεκαετίας του 1990 του διεθνούς σοβιετικού συστήματος, έχει οδηγήσει σε μια ευρεία αναδιανομή των «ζωνών επιρροής» στην Ευρασία. Εμφανίστηκαν πολλά «κενά εξουσίας». Οι ΗΠΑ που, μετά τη λήξη του «ψυχρού πολέμου», έμειναν η μόνη υπερδύναμη, έγιναν ένας ενεργός παίκτης στο χώρο της πρώην σοβιετικής αυτοκρατορίας. Στα ανατολικά της ηπείρου όμως, άρχισε γρήγορα να «σηκώνει κεφάλι» ο νέος οικονομικός γίγαντας, η Κίνα. Η επικέντρωση της Κίνας, της Ευρώπης, της Ινδίας και της Ρωσίας στα εσωτερικά τους προβλήματα, δημιούργησε τις συνθήκες εκείνες που ουσιαστικά επέτρεπαν στις ΗΠΑ να είναι ο μόνος ενεργός παίκτης στην Ευρασία. Στο μεταξύ, στη δεκαετία του ’90, η Ουάσιγκτον ενίσχυσε τη θέση της στην Ευρώπη, εξαιτίας της επέκτασης του ΝΑΤΟ και της μετεξέλιξής του από μια περιφερειακή αμυντική δομή, σε ένα οργανισμό δια-περιφερειακών επιχειρήσεων.



ΗΠΑ: Με το βλέμμα στον Ειρηνικό

Η δεκαετία του 2010 δείχνει μια ριζικά διαφορετική τάση. Οι οικονομικές δυσκολίες οδήγησαν σε στασιμότητα, ακόμη και σε μικρή μείωση του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ. Η αμερικανική εμπλοκή στις συγκρούσεις στην Ευρασία είναι σαφώς σε πτωτική τάση. Οι αμερικανοί αλλάζουν κατεύθυνση, θέλουν να βλέπουν «κατά πρόσωπο» την Κίνα. Το ενδιαφέρον τους μετατοπίζεται προς την περιοχή του Ειρηνικού. Αυτό σημαίνει, ότι θα ξοδέψουν πολύ σημαντικούς πόρους για την Ανατολική Ασία και το Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, προκειμένου να απαντήσουν στις προσπάθειες της Κίνας να περιορίσει την αμερικανική κυριαρχία στην περιοχή. Και μπορεί Ουάσιγκτον και Πεκίνο να είναι σημαντικοί οικονομικοί εταίροι, ταυτόχρονα όμως, είναι μεγάλοι γεωπολιτικοί αντίπαλοι. Οι δε, σχέσεις τους είναι πλέον το σημαντικότερο θέμα σε διεθνές επίπεδο. Εχουν γίνει μάλιστα, το κέντρο, γύρω από το οποίο περιστρέφεται σήμερα η ευρασιατική και σε μεγάλο βαθμό, η παγκόσμια πολιτική.

Η συνεχιζόμενες φιλοδοξίες της Κίνας, που υποστηρίζεται από τη στρατιωτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών της, εκτός από το ότι έχει περιπλέξει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, έχει ήδη οδηγήσει σε μια αισθητή αύξηση της έντασης ανάμεσα στο Πεκίνο και στους γείτονές της, την Ιαπωνία, την Ινδία, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες. Χώρες, με τις οποίες η Κίνα έχει δημιουργήσει και αναπτύσσει στενές οικονομικές σχέσεις. Μακροπρόθεσμα, θα μεγαλώσει η κινεζική επιρροή σε περιοχές πλούσιες σε φυσικούς πόρους απαραίτητους για την οικονομία της. Ειδικά, στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία, καθώς και στους στρατηγικά σημαντικούς διαμετακομιστικούς διαδρόμους, όπως στον Κόλπο του Άντεν, στα Στενά της Μαλάκκα και αργότερα στην Βόρεια Θαλάσσια Οδό, μέσω της Αρκτικής.

Η Ιαπωνία, έχασε από το 1945 τη στρατηγική ανεξαρτησία της, από τη στιγμή που μπήκε υπό την προστασία των ΗΠΑ. Η περαιτέρω άνοδος της Κίνας ωστόσο, κάνει την Ουάσιγκτον να φαίνεται ανεπαρκής στα μάτια των Ιαπώνων. Στο τέλος της δεκαετίας του 1990, ο τότε πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Χασιμίτο, έριξε την ιδέα μιας ευρασιατικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία δεν θα ερχόταν σε αντίθεση με την ιαπωνο-αμερικανική συμμαχία, αλλά θα την συμπλήρωνε, διατηρώντας πάντως, τον κεντρικό ρόλο του άξονα Τόκιο-Αμερικής. Στις παρούσες συνθήκες, η ιαπωνική αντίληψη του «ευρασιανισμού», μπορεί να γίνει ένα σημαντικό στρατηγικό συστατικό της ολοκλήρωσης. Οι γεωπολιτικές πραγματικότητες ωθούν αντικειμενικά το Τόκιο σε μια θετική μεταμόρφωση των σχέσεων της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου με τη Ρωσία.



Οι ν έοι παίκτες

Λόγω των οικονομικών της επιτευγμάτων, η Νότιος Κορέα έχει φτάσει σε σημείο να διευρύνει σημαντικά τους ορίζοντές της προς όλες τις κατευθύνσεις στην Ευρασία. Ειδικά, ανάμεσα σε σημαντική μερίδα των πολιτικών της Σεούλ, συζητείται ιδιαίτερα η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, η οικονομική ολοκλήρωση με τους γείτονές της, την Κίνα και την Ιαπωνία, καθώς και η ανάπτυξη πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία.

Η Ένωση Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), στα 45 χρόνια της ύπαρξής του θεσμού έχει γίνει ένα λειτουργικό μοντέλο οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ολοκλήρωσης, η μοναδική στο είδος της διακρατική δομή στην Ασία. Στην ASEAN, συμμετέχει η Ινδονησία -μια ακόμα δυναμικά ανερχόμενη μεγάλη ασιατική δύναμη- αλλά μέχρι στιγμής η ένωση λειτουργεί σα μια κοινότητα ίσων κρατών. Οι χώρες της ASEAN έχουν θεσπίσει ένα περιφερειακό φόρουμ, εταίροι του οποίου είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία.

Η Ινδία διανύει μια δύσκολη περίοδο στην προσπάθεια ανάδειξης της σε ηπειρωτικό κέντρο εξουσίας. Η Ινδία σήμερα, είναι μια περιφερειακή δύναμη στη Νότια Ασία, αλλά το Νέο Δελχί σαφώς επιδιώκει να ξεπεράσει αυτό το πλαίσιο. Ο στόχος για διευρυμένο, μεγαλύτερο ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις, έχει ήδη τεθεί επί τάπητος, αλλά η πολιτική τάξη της χώρας δεν έχει ακόμη διαμορφώσει τη γραμμή, και δεν έχει ιεραρχήσει τα συμφέροντα, την κατανομή των πόρων και τις στρατηγικές για την επίτευξη του στόχου.

Επίσης, μ ε τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τις ισλαμικές επαναστάσεις οι οποίες ξεκίνησαν το 2011 στον αραβικό κόσμο, αυξήθηκε η σημασία και η ευθύνη της Τουρκίας. Η αδυναμία της ΕΕ να εντάξει στην ευρωπαϊκή δομή την Τουρκία, ή τουλάχιστον να επεξεργαστεί μια νέα πιο συνεκτική πολιτική προς τη χώρα, είναι ένας δείκτης ότι η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να δράσει ως στρατηγικός παίκτης. Το Βερολίνο, ήδη προσπαθεί να επεξεργαστεί μια νέα πολιτική σχέσεων με τη Μόσχα, το Πεκίνο, την Άγκυρα και με άλλες πρωτεύουσες. Ενώ η Μεγάλη Βρετανία, λαμβάνει μια ενδιάμεση θέση μεταξύ της νέας «κλειστής Ευρώπης» και των Ηνωμένων Πολιτειών.



Ο Ντμίτρι Τρένιν είναι ο διευθυντής του Κέντρου Κάρνεγκι της Μόσχας



Τ ο πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http :// vpk - news . ru / articles /14095





  • Οι αμερικανοί αλλάζουν κατεύθυνση, και το ενδιαφέρον τους μετατοπίζεται προς τον Ειρηνικό και ειδικά στην Κίνα. Οι σχέσεις Ουάσιγκτον – Πεκίνου έχουν γίνει το κέντρο, γύρω από το οποίο περιστρέφεται σήμερα η ευρασιατική και σε μεγάλο βαθμό, η παγκόσμια πολιτική.

  • Η Ινδία διανύει μια δύσκολη περίοδο στην προσπάθειά της να αναδειχθεί, από μια σημαντική περιφερειακή δύναμη, σε χώρα με καθοριστικό παγκόσμιο ρόλο.

  • Στην περιοχή μεγάλωσε και η σημασία της Τουρκίας. Η αδυναμία της ΕΕ να εντάξει στην ευρωπαϊκή δομή την Τουρκία, είναι ένας δείκτης ότι η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να δράσει ως στρατηγικός παίκτης. Το Βερολίνο, πάντως, προσπαθεί να επεξεργαστεί μια νέα πολιτική σχέσεων με τη Μόσχα, το Πεκίνο, την Άγκυρα κ.λ.π.., ενώ η Βρετανία λαμβάνει μια ενδιάμεση θέση μεταξύ της νέας «κλειστής Ευρώπης» και των ΗΠΑ.





via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




«Οι επόμενες γενιές δεν θα γνωρίζουν τη σύνδεση των δύο αντικειμένων» έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας με την κασέτα και το μολύβι

, που κυκλοφορύσε πριν από λίγο καιρό στο Facebook. Για κάποιον λόγο, οι περισσότεροι εξ ημών χαμογελάσαμε μελαγχολικά όταν την πρωτοείδαμε, κι ας ξέραμε πολύ καλά ότι το να γυρίζεις με μολύβι την κασέτα που «μάσησε» πάλι το κασετόφωνο δεν είχε τίποτα χαριτωμένο – για την ακρίβεια, το μόνο που ήθελες εκείνη την ώρα ήταν να πετάξεις την κασέτα και να σπάσεις με σφυρί το κασσετόφωνο!

perierga.gr - Αγαπημένες ρετρό συνήθειες που μας στέρησε η τεχνολογία!

Το ανθρώπινο μυαλό, όμως, έχει την μοναδική ικανότητα να σβήνει τις δυσάρεστες αποχρώσεις των αναμνήσεων, κι έτσι ό,τι έγινε στο παρελθόν είναι αυτομάτως γλυκιά ανάμνηση. Όπως και οι τριάντα συνήθειες που ακολουθούν, οι οποίες είμαστε βέβαιοι πως δε λείπουν σε κανέναν – σχεδόν όσο βέβαιοι είμαστε ότι διαβάζοντας τις γραμμές που ακολουθούν, θα χαμογελάσετε. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, λοιπόν, εκτός του να γυρίζουμε τις «μασημένες» κασέτες με το μολύβι, σταματήσαμε και:

- Να γράφουμε τις αγαπημένες μας τηλεοπτικές εκπομπές, και τις ταινίες που έδειχνε η τηλεόραση σε βιντεοκασέτες, πατώντας παύση στις διαφημίσεις και αγωνιώντας μην χάσουμε το πρώτο δευτερόλεπτο όταν θα τελείωνε το διαφημιστικό διάλειμμα.

- Να παίρνουμε το 131 για να μάθουμε το τηλέφωνο κάποιου – και να το κλείνουμε σχεδόν πάντα απογοητευμένοι, γιατί δεν ξέραμε πατρώνυμο/ πατρικό/ διεύθυνση κατοικίας/ ταχυδρομικό κώδικα.

- Να χρησιμοποιούμε καρτοτηλέφωνα (και τηλέφωνα σε περίπτερα, παλιότερα). Και να συλλέγουμε τηλεκάρτες.

- Να εμφανίζουμε φιλμ, και να εκπλησσόμαστε με τις πρώτες φωτογραφίες στο καθένα, οι οποίες ήταν τόσο παλιές που είχαμε ξεχάσει ότι τις τραβήξαμε.

- Να παίρνουμε το 141 για να μάθουμε τι ώρα θα είναι στον επόμενο τόνο. Ο αριθμός τώρα έχει αλλάξει. Τον θυμάται κανείς;

- Να αγοράζουμε φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης στις διακοπές. Και να ενθουσιαζόμαστε με τη δυνατότητα της υποβρύχιας λήψης σε κάποιες από αυτές.

- Να γράφουμε χειρόγραφα σημειώματα και γράμματα.

- Να γράφουμε κασέτες με «ξένα διάφορα» και «ελληνικά», για να τις χαρίσουμε σε φίλους και να τις ακούσουμε σε πάρτι.

- Να γράφουμε τα ονόματα των φίλων μας, και τα τηλέφωνά τους, σε όμορφες ατζέντες, που όταν γέμιζαν παίρναμε μεγαλύτερες και αντιγράφαμε στο χέρι όλα τα τηλέφωνα και τα ονόματα από την αρχή.

- Να κοιτάμε το χάρτη πριν ή κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

- Να κατεβάζουμε από το πιο ψηλό ράφι έναν σκονισμένο τόμο της εγκυκλοπαίδειας για να βρούμε μια πληροφορία.

- Να συμβουλευόμαστε το Χρυσό Οδηγό. Στη χάρτινη εκδοχή του.

- Να ξέρουμε απέξω τα τηλέφωνα όλων των φίλων μας.

- Να έχουμε «φίλους δι’ αλληλογραφίας».

- Να έχουμε συλλογή βινυλίων δίπλα στο πικάπ.

- Να βάζουμε τις φωτογραφίες μας στη σειρά, μέσα στις πλαστικές θήκες των άλμπουμ.

- Να στέλνουμε καρτ-ποστάλ από τα ταξίδια μας.

- Να γράφουμε ευχετήριες κάρτες.

- Να απαντάμε στο σταθερό τηλέφωνο χωρίς να ξέρουμε ποιος καλεί.

- Να αγοράζουμε ξένο Τύπο από τα περίπτερα στο Κολωνάκι.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Φτάνει λοιπόν στην Ελλαδίτσα μας ο γνωστότατος ζάπλουτος Έλληνας από τον Πόντο Νικόλαος Σπρωχνοπακέτογλου, που μικρό παιδί όταν ήτανε το 1950, μετανάστευσε με την οικογένεια στην Ελλάδα από τον Πόντο και μετά από 5 χρόνια όλοι μαζί πάλι μετανάστευσαν ψάχνοντας μια καλύτερη τύχη στην Αμερική όπου εκεί οικογενειακός επιδόθηκαν στο πλύσιμο πιάτων αλλά μετά από κάποια τυχερά γεγονότα αυτή την στιγμή του ανήκουν.....



τα 2/3 των εμπορικών καταστημάτων της Αμερικής.

Στα 5 χρόνια παραμονής του λοιπόν ο Νικολάκης (μικρό παιδάκι τότε μεγάλος επιχειρηματίας τώρα αλλά μην ξεχνάμε.....παραμένει πόντιος) στην Ελλάδα το 1950 έμενε σε μια φτωχογειτονιά στο Αιγάλεω όπου πατώντας το πόδι του στο αεροδρόμιο Ελ .Βενιζέλος το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει ήταν να βρεθεί πάλι εκεί και να βρει ίσως κάποιους φίλους του από τα παλιά που μπορεί να έμεναν ακόμα εκεί.

Φτάνοντας λοιπόν στην γειτονία βρίσκει τον παιδικό του φίλο τον Γιωργάκη.

Ο Γιωργάκης πλέον όμως είναι 55 χρόνων με οικογένεια ,κάπου σε κάποια εταιρεία υπάλληλος.

Αντικρίζονται λοιπόν θυμάται ο ένας τον άλλον ,αγκαλιές φιλιά κλάματα χαρές γλέντια 5-6 μέρες κ.τ.λ.



Λέει λοιπόν ο Κύριος Νίκος στον φίλο του τον Γιώργο

-Ρε φίλε αφού θα μείνω πλέον στην Ελλάδα για πάντα θέλω να πάρω ένα καλό ,ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο. Έχεις να μου προτείνεις κάτι καλό;

Λέει ο Γιώργος στον φίλο του να πάνε να δουν στην MASERATI για αυτοκίνητο.

Πάνε λοιπόν μπαίνουν μέσα τους υποδέχονται με υποκλίσεις οπότε έρχεται και η ώρα για να μιλήσουν για αυτοκίνητα.

Λέει λοιπόν ο Νίκος μας:

-Θέλω ένα καλό, ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο. Βεβαίως λέει ο υπάλληλος και τους δείχνει το καινούργιο το GranTurismo.

-Είναι καλό λέει ο Νίκος;

-Το καλύτερο της αγοράς απαντάει ο πωλητής.

-Τελική ταχύτητα ;

-Μμμμμ κοντά στα 300 απαντάει ο πωλητής .

-Και τιμή?

-107.000€ λέει ο πωλητής ξανά .

-Ααααααα αναφωνεί ο Νίκος .Είναι πολύ φτηνό για μένα κύριε .Πάμε Γιώργο να φύγουμε.

Πραγματικά φεύγουν και πάνε στην Mercedes benz Hellas. Μπαίνουν μέσα και ζητάνε τα ίδια πράγματα. Καλό, ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο .Τους δείχνει ο πωλητής το καινούργιο το SL63 AMG. Πολύ καλό αυτοκίνητο με 250.000€ αλλά στην τελική ταχύτητα τα χαλάνε γιατί ο Νίκος θα ήθελε να πιάνει πάνω από 300 πράγμα που το συγκεκριμένο δεν τα έπιανε. Περάσανε λοιπόν πολλές αντιπροσωπείες με αποτέλεσμα να μην έχουν βρει ακόμα αυτό που θέλουν και όχι μόνο αυτό αλλά έμεινε και μόνο η LADA και η FERRARI.

Καλά για LADA δεν το συζητάμε οπότε σαν τελευταία λύση υπάρχει μόνο η FERRARI. Μπαίνουν λοιπόν και στην FERRARI όπου ένας πωλητής τους υποδέχεται και μπαίνουν αμέσως στο ψητό. Τελευταίο μοντέλο το F458. Πολύ καλό αυτοκίνητο λέει ο πωλητής ,τιμή κοντά στα 400.000€ αρκετά ικανοποιητική για τον Νικόλα οπότε ο τελευταίος ρωτάει τον υπάλληλο.

-Και για πες μας ρε μάστορα και πόσο γρήγορο μπορεί να είναι αυτό το αυτοκίνητο.

-Τι να σας πω λέει ο πωλητής....θα ξεκινάτε 6 παρά 10 από Αθήνα και 6 ακριβώς θα είστε στην Κόρινθο κύριε.

-ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ μάλιστα λέει ο Νίκος και κάπως σκεπτικός ευχαριστεί τον υπάλληλο παίρνει και τον φίλο του τον Γιώργο και φεύγουν.

Με έκπληξη λοιπόν ο Γιώργος ρωτάει τον Νίκο

-"ρε δεν θα το αγοράσεις;"

Οπότε απαντάει και αυτός φανερά εκνευρισμένος

-"Τι να πάω να κάνω ρε μαλ**α από τις 6 η ώρα στην Κόρινθο;"

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR
O Tus έδωσε συνέντευξη και δήλωσε πως δεν του αρέσει ο Παντελής Παντελίδης, ενώ μιλώντας για τον εαυτό του, υποστήριξε πως δεν ξέρει αν στις γυναίκες αρέσει ο Χρήστος , το καλό παιδί ή ο μύθος του Tus...

Την συνέντευξη αυτή σχολίασαν στο "Μες στην καλή χαρά" και η Ναταλία Γερμανού δήλωσε πως μόνο ως αστείο μπορεί να εκλάβει τις συγκεκριμένες δηλώσεις του ράπερ...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz



Σε μια έξυπνη στρατηγικά κίνηση προχώρησε η Ιαπωνία, αποδεικνύοντας ότι παίρνει πολύ στα σοβαρά το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Κίνα με αφορμή τις νήσους Σενκάκου (όπως τις αποκαλούν οι Ιάπωνες) / Ντιαόγιου (όπως τις αποκαλούν οι Κινέζοι).


Η απόφαση, όπως μεταδίδεται από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, αφορά την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Ακτοφυλακής με τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων, οι οποίες θα εξοπλιστούν με 12 περιπολικά ανοιχτής θάλασσας και θα διαθέτουν προσωπικό 600 ατόμων μέχρι το 2015.


Σε τι συνίσταται όμως η «εξυπνάδα» σε αυτή την απόφαση, πάντα από στρατηγικής απόψεως; Στο εξής απλό : Στη θεωρία της διαχείρισης κρίσεων (crisis management) υπάρχει η έννοια της «σκάλας κλιμάκωσης» (escalation ladder), η οποία αφορά στις κινήσεις που κάνουν οι αντίπαλοι κατά την εξέλιξη της κρίσης. Όσα περισσότερα σκαλοπάτια έχει αυτή η σκάλα, τόσο περισσότερες δυνατότητες έχουν να ελιχθούν με τη φιλοδοξία να διευθετηθεί η κρίση και να υπάρξει πολιτική συμφωνία πριν η κρίση εξελιχθεί σε θερμή σύγκρουση.


Κατά συνέπεια, πέραν του ότι δημιουργούν ένα αξιόμαχο τμήμα που θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας και θα μπορεί να φέρνει σε πέρας αποστολές, η απόκτηση τόσο σημαντικής δυνατότητας σε επίπεδο χαμηλότερο αυτού των ενόπλων δυνάμεων, κάνει τους Ιάπωνες να φιλοδοξούν ότι θα καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο να αναθέσουν μια κρίση στις ένοπλες δυνάμεις, μια ενέργεια που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «τελική ευθεία» πριν τη στρατιωτική σύγκρουση.


Και οι Κινέζοι εξάλλου διαθέτουν ισχυρή Ακτοφυλακή, καλά εξοπλισμένη. Εάν οι Ιάπωνες δεν μπορούν να αντιπαρατάξουν παρόμοιου επιπέδου δυνάμεις και αναγκαστούν να εμφανίσουν πλοία του Ναυτικού, τότε χρεώνονται την κλιμάκωση δίνοντας το πρόσχημα στους Κινέζους να αναπτύξουν τις δικές τους ναυτικές δυνάμεις…


Κι εμείς στην Ελλάδα , καθότι είμαστε «χώρα status quo» στέλνουμε δυνάμεις του Λιμενικού / Ακτοφυλακή αποφεύγοντας την αποστολή πολεμικών πλοίων, σε μια προσπάθεια να στείλουμε στρατιωτικό και διπλωματικό μήνυμα ότι σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση.




Πηγή: Defence Point




via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82
Μετά τον Κώστα Βουτσά , ακόμα ένας συντελεστής της παράστασης "Ο παππούς έχει πίεση" νοσηλεύεται στο νοσοκομείο...

Ο λόγος για τον Κώστα Σπυρόπουλο που βρίσκεται στο νοσοκομείο με φλεγμονή στο πόδι του και τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε επέμβαση...



Περαστικά τους....




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


O Σταμάτης Κόκοτας μίλησε στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι" για την κορυφαία μουσική συνάντηση με τον Σταύρο Ξαρχάκο...Δήλωσε πως πάντα πρόσεχε τις δουλειές που έκανε ...Μίλησε για τους καλλιτέχνες που έχουν μεγάλη ανηφόρα να ανέβουν και δήλωσε πως για να πετύχεις ως τραγουδιστής πρέπει να κάνεις υπομονή...Υποστήριξε πως οι νέοι τραγουδιστές πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την μουσική ...



Μίλησε για την κατάσταση στην χώρα μας και δήλωσε πως οι Έλληνες τραβάμε μεγάλο ζόρι, αλλά θα τα καταφέρουμε...

Μίλησε πρώτη φορά για την περίφημη Ρολς Ρόυς που του είχε χαρίσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης και για το αν σκέφτεται να την πουλήσει, ενώ δήλωσε πως δεν έχει αναμνήσεις από το συγκεκριμένο αμάξι... Υποστήριξε πως έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες για εκείνον, αλλά δεν κρατάει κακία σε κανέναν....

Μίλησε και για τον γιο του, Δημήτρη, με τον οποίο είναι φίλοι και τον οποίο συμβουλεύει να κάνει υπομονή....




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz








H Δούκισσα Νομικού ήταν καλεσμένη στο "Βράδυ" και ζήτησε από τον Πέτρο Κωστόπουλο να κάνει ένα στριπτίζ... Εκείνος δεν δίστασε και με μιας σηκώθηκε από την καρέκλα του και άρχισε να γδύνεται να τα μάτια της και μόνο....








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Ένα βασικό πλεονέκτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η ευελιξία. Γρήγορη λήψη αποφάσεων, αλλαγή πορείας σε σχέση με τις ανάγκες των πελατών και άμεση συνεργασία με τους συναδέλφους. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το να έχουν στη διάθεσή τους τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία, σημαίνει άμεση ανταπόκριση της επιχείρησης, αύξηση της συνολικής παραγωγικότητας και διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς της. Σήμερα, προκειμένου μια μικρομεσαία επιχείρηση να είναι επιτυχημένη, χρειάζεται ευέλικτες τεχνολογίες που επιτρέπουν ασφαλή και σταθερή σύνδεση για το διαρκώς μετακινούμενο προσωπικό της. Καθώς κατά κανόνα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν ειδικό τμήμα IT, οι τεχνολογίες αυτές θα πρέπει να είναι εύκολες στη χρήση και τη διαχείρισή τους, και παράλληλα οικονομικές. Πρόσφατα, η Cisco ενημέρωσε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της που απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με νέα προϊόντα που βοηθούν τους εργαζόμενους που μετακινούνται διαρκώς, να εργάζονται και να επικοινωνούν, με υψηλό βαθμό ασφάλειας. Τέλος, αυτές οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στη αύξηση της παραγωγικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της ασφαλούς επικοινωνίας και συνεργασίας. Τα νέα προϊόντα της Cisco σχεδιασμένα ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι οικονομικά, εύκολα στη χρήση τους και εμπλουτίζουν το σειρά προϊόντων της Cisco για τη συγκεκριμένη αγορά. Τα νέα προϊόντα και οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν:

Το Cisco® ISA500 Series Integrated Security Appliance: Μια νέα πλήρης λύση ασφάλειας, που συνδυάζει εξαιρετικά ασφαλές Internet, ασύρματο, διπλό WAN, site-to-site και απομακρυσμένη πρόσβαση VPN με ενιαία δυνατότητες διαχείρισης απειλών (UTM).

Το Cisco RV215W Wireless-N VPN Router with 3G/4G: Ένας οικονομικός και εύκολος στη χρήση ασύρματος router που επιτρέπει την απρόσκοπτη χρήση φορητών υπολογιστών και υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης 3G και 4G μέσω USB. Ενημερώσεις λογισμικού για τα Cisco WAP121 Wireless-N και Cisco WAP321Wireless-N Selectable-Band AP: Αναβαθμίσεις firmware που επιτρέπουν εγκατάσταση ενός σημείου για την απλούστευση της ανάπτυξης ασύρματων δικτύων σε ένα ολόκληρο γραφείο και την παροχή εξαιρετικής ποιότητας σύνδεσης Wi-Fi.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Η ASRock θέλοντας να παρουσιάσει όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένες προτάσεις για την AMD Trinity platform (FM2 socket), ανακοίνωσε την προσθήκη άλλη μιας μητρικής με την ονομασία FM2A85X Pro. Η νέα υλοποίηση της εταιρείας ενσωματώνει το high-end A85X chipset (Hudson-D4) με όλες τις ανέσεις που παρέχει όπως και το ακόμα μεγαλύτερο overclockability. Το PCB για μεγαλύτερη αξιοπιστία φέρει ηλεκτρικό κύκλωμα 5-phase VRM.


Παρόλο που η μητρική έχει ATX form factor συναντάμε μόνο δυο DDR3 DIMM slots με υποστήριξη έως και 32GB dual-channel DDR3-1866MHz μνήμη. Επιπλέον οι υποδοχές επέκτασης που υπάρχουν περιλαμβάνουν 2 x PCI Express 2.0 x16 slots, 3 x PCI Express 2.0 x1 slots και 2 x PCI slots ενώ στον τομέα της συνδεσιμότητας βρίσκουμε 8 x SATAIII 6Gb/s ports, πολυάριθμες υποδοχές τόσο για συσκευές συμβατές με το πρότυπο USB 3.0 όσο και με το USB 2.0. Το πακέτο ολοκληρώνεται με την ύπαρξη 5.1 CH HD Audio (Realtek ALC662 Audio Codec), Gigabit-Ethernet (Realtek RTL8111E) και υποστήριξη δυο εξόδων σήματος (Dual-link DVI, D-Sub). Τέλος να υπενθυμίσουν την συμβατότητα με τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η ίδια η ASRock όπως ASRock X-Boost, XFast 555, Fast Boot και Interactive UEFI.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

Το περασμένο έτος ο Tim Cook είχε διαβεβαιώσει ότι μέσα στο 2013 θα κυκλοφορήσει ένας διάδοχος του Mac Pro. Πλέον, φαίνεται ότι η κυκλοφορία του βρίσκεται πολύ κοντά. Από την 1η Μαρτίου θα σταματήσει η διανομή όλων των τωρινών μοντέλων στην Ευρώπη, κάτι που σχετίζεται με νέες οδηγίες για την ενσωμάτωση των ανεμιστήρων και των τροφοδοτικών. Αυτό, ωστόσο, που προκύπτει από την παραπάνω πληροφορία είναι ότι είναι πιο πιθανό να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του Mac Pro παρά μια τροποποιημένη έκδοση του.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR


Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences και στην οποία συμμετέχουν δύο Έλληνες επιστήμονες δείχνει ότι στα ανώτερα... στρώματα της ατμόσφαιρας, όπως η τροπόσφαιρα, επιβιώνουν μικροοργανισμοί που συναντώνται στο έδαφος, γεγονός που έχει κλιματικές προεκτάσεις. Το εύρημα των επιστημόνων είναι σημαντικό για τρεις λόγους:





Σωματίδια όπως είναι η σκόνη και οι μικροοργανισμοί συμβάλλουν στη διαμόρφωση των νεφών, καθώς γύρω τους σταθεροποιούνται σταγονίδια νερού ή κρυστάλλων πάγου, και κατά συνέπεια συμβάλλουν στις βροχοπτώσεις.





Δεύτερο, η έρευνα υποστηρίζει ότι τα βακτήρια ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις παρασυρόμενα από αέριες μάζες σε μεγάλα υψόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι αφρικανική σκόνη θα μπορούσε να κατακάτσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, διασχίζοντας τον Ατλαντικό σε περίπτωση ενός τυφώνα, όπως ο Σάντι. Το εύρημα αυτό μπορεί να αλλάξει την εικόνα που έχουν οι επιστήμονες για τη διάδοση των βακτηρίων, αλλά και των ασθενειών σε όλο τον κόσμο.





Τρίτον, τα βακτήρια ίσως πρέπει να ενσωματωθούν στακλιματικά μοντέλα και ιδίως σε αυτά που εξετάζουν τις διαφοροποιήσεις στη σύνθεση και την ποσότητα των νεφών σε έναν κόσμο που υπερθερμαίνεται. Κι αυτό διότι ορισμένα σύννεφα θερμαίνουν την ατμόσφαιρά και άλλα την ψύχουν αντανακλώντας την ηλιακή ακτινοβολία.





Το μεγάλο ερώτημα όπως το θέτει ο Αθανάσιος Νένες, καθηγητής επιστημών της Γης και της Ατμόσφαιρας στο Georgia Tech είναι “εάν και πώς οι ζωντανοί οργανισμοί επηρεάζουν τα σύννεφα, τον υδρολογικό κύκλο και το κλίμα συνολικά”.





Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι στις περιοχές πάνω από τους ωκεανούς είναι συχνότερα ταθαλάσσια βακτήρια, ενώ πάνω από τη στεριά είναι συχνότερα τα βακτήρια του εδάφους. Ορισμένες ομάδες βακτηρίων ήταν ωστόσο παρούσες στα περισσότερα δείγματα, ενώ δεν έλειψαν ακόμα και κολοβακτηρίδια που προέρχονται από το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα.





Συνολικά, το 20% του συνόλου των αιωρούμενων σωματιδίων στα δείγματα αντιστοιχούσαν σε βιώσιμα κύτταρα μικροβίων, αναφέρουν οι ερευνητές.





Με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών και Μηχανικών και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Georgia Institute of Technology, δήλωσε πως “δεν περίμεναμε να βρούμε τόσους μικροοργανισμούς στην τροπόσφαιρα”.





Οι μικροοργανισμοί μπορούν να λειτουργούν ως πυρήνες πάνω στους οποίους συγκεντρώνονται μόρια νερού και σταδιακά σχηματίζουν σύννεφα, σταγόνες βροχής ή χιονονιφάδες.





Άγνωστο παραμένει επίσης το κατά πόσο αυτά τα αιωρούμενα βακτήρια παραμένουν μεταβολικά ενεργάστην τροπόσφαιρα.





Το ερώτημα είναι δύσκολο να απαντηθεί, ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ορισμένα από τα βακτήρια που βρέθηκαν στα δείγματα μπορούν να μεταβολίζουν οργανικές ενώσεις που αφθονούν στην ατμόσφαιρα.





πηγή:karfitsa.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Καλεσμένη στο "Βράδυ" ήταν η Δούκισσα Νομικού που μίλησε για την συμμετοχή της στο Dancing with the stars και έριξε δίκιο στον Γιώργο Λιάγκα που είπε πως δεν το έχει με τον χορό...
Υποστήριξε πως ο κόσμος αυτό που κοιτάζει πρώτα σε εκείνη, είναι το μυαλό της,που κάνει μπαμ από μακρυά...

Μίλησε για την συμμετοχή της στο "ΟΛΑ" και παραδέχτηκε πως την πρώτη μέρα έτρεμε, ενώ υποστήριξε πως ο Θέμος Αναστασιάδης είναι ο αδερφός της, ενώ ο Βαγγέλης Περρής ο εραστής της, καθώς εκείνος είναι παντρεμένος με την Έλενα Παπαβασιλείου..

Δεν φοβάται να δείχνει σέξι ,απλά μέχρι τώρα δεν της έβγαινε καθόλου να δείξει αυτή την πλευρά της...

Μίλησε για την ταινία στην οποία θα την δούμε να πρωταγωνιστεί και μίλησε για τον ρόλο της....

Δεν έχει πρόβλημα με τις φήμες που ακούγονται για τον χωρισμό της και δεν έχει στεναχωρηθεί ποτέ με δημοσίευμα...Δεν έχει πει ποτέ πάνω στα νεύρα της στον Χρήστο Χολίδη να χωρίσουν...

Αυτό που την νευριάζει στον Χρήστο είναι όταν δεν την καταλαβαίνει...Αυτό που την τρελαίνει σε έναν άντρα, είναι να είναι αγενής...

Υποστήριξε πως θα ήθελε να πάρει για λίγο την θέση του Γιάννη Λάτσιου και δεν απέκλεισε να την δούμε να δουλεύει στον ΑΝΤ1 και σε άλλο τομέα...

Ζήτησε από τον Πέτρο Κωστόπουλο να κάνει στριπτίζ και εκείνος δεν δίστασε να αρχίσει να ξεκουμπώνεται....

Ο παρουσιαστής προσπάθησε να την κάνει να δείχνει πιο άσχημη βάζοντας της μαύρη περούκα και ζωγραφίζοντας της ελιές και τρίχες....




















via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz