follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










perierga.gr - Η γυναίκα με τα περισσότερα τατουάζ στον κόσμο!

Η γυναίκα με τα περισσότερα τατουάζ στον κόσμο!



perierga.gr - Η γυναίκα με τα περισσότερα τατουάζ στον κόσμο! Η εμμονή με τα τατουάζ για την Isobel Varley ξεκίνησε στα τέλη του 1940, όταν παιδάκι ακόμη θαύμαζε όσους έβλεπε να «χτυπάνε» πολύχρωμες ή ασπρόμαυρες εικόνες στο δέρμα τους. Γενημμένη το 1937 στο Γιρκσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας, η Isobel μεγάλωσε σε μια συντηρητική οικογένεια όπου όλα αυτά που της έκαναν εντύπωση στα σώματα των άλλων ήταν για εκείνη μια απαγορευμένη υπόθεση.



Με το πέρασμα του χρόνου κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, χτυπώντας ένα μικρό τατουάζ στο χέρι σε σχήμα καρδιάς. Από εκεί και πέρα ο δρόμος είχε ανοίξει για να επακολουθήσει ένας «καταιγισμός» σχημάτων και σχεδίων σε όλα τα χρώματα, που καλύπτουν σήμερα πάνω από το 76% του σώματός της. Κεφάλι, πόδια, χέρια, στήθος, απόκρυφα σημεία… όλα γεμάτα μελάνι αλλά και διάσημες υπογραφές σπουδαίων tattoo artists ανά τον κόσμο.



perierga.gr - Η γυναίκα με τα περισσότερα τατουάζ στον κόσμο! perierga.gr - Η γυναίκα με τα περισσότερα τατουάζ στον κόσμο! Με όλα αυτά «ανά χείρας» (και όχι μόνο!), η Isobel δεν θα μπορούσε παρά να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. «Οι μόνες περιοχές που δεν έχω τατουάζ είναι το πρόσωπό μου, τα πέλματα των ποδιών μου και τα αυτιά μου,αλλά και ορισμένα σημεία στα χέρια μου», λέει η ίδια με υπερηφάνεια επιδεικνύοντας τα κάλη της. Κινητό έργο τέχνης, έχει ξυρίσει κεφάλι (και ό,τι άλλο φαντάζεστε) για να υπάρχει… χώρος για ζωγραφική.



perierga.gr - Η γυναίκα με τα περισσότερα τατουάζ στον κόσμο! Όσο για τις αντιδράσεις του κόσμου και τα σχόλια; «Κάποιοι με βλέπουν σαν… τέρας, άλλοι πάλι σαν κομψοτέχνημα, ενώ κάποιοι τρίτοι βιάζονται να με φωτογραφήσουν για να με θαυμάζουν!». Αν και 75 ετών σήμερα, «ποτέ δεν θα σταματήσει να ασχολείται με τα τατουάζ, κι αν βρει λίγο… χώρο ακόμη θα… χτυπήσει κι άλλα», όπως λέει και η ίδια.http://perierga.gr/





perierga.gr - Η γυναίκα με τα περισσότερα τατουάζ στον κόσμο!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1











Φορτίστε από το… αφτί!

Για πρώτη φορά μια ηλεκτρική συσκευή «γέμισε» μέσω του κοχλία


Μια τεχνολογία που θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που φορτίζαμε μέχρι σήμερα ηλεκτρονικές μικροσυσκευές και βασίζεται στην εκμετάλλευση της ηλεκτροχημικής κλίσης νευρικών κυττάρων στο εσωτερικό του αφτιού ανέπτυξαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στις ΗΠΑ.



Η επαναστατική τεχνική, όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Nature Biotechnology» θα μπορούσε μια μέρα να προσφέρει ενεργειακή αυτονομία σε εγκεφαλικά και ακουστικά εμφυτεύματα.

Τα νευρικά κύτταρα χρησιμοποιούν την κίνηση θετικά φορτισμένων ιόντων νατρίου και αρνητικά φορτισμένων ιόντων καλίου, από την οποία προκύπτει μια ηλεκτροχημική κλίση επάνω σε μια μεμβράνη που «οδηγεί» τα νευρικά σήματα. Κάποια νευρικά κύτταρα του κοχλία εμφανίζουν ηλεκτροχημική κλίση ικανή να μετατρέψει την μηχανική δύναμη του δονούμενου τυμπάνου του αφτιού σε ηλεκτρικά σήματα τα οποία αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η παραγόμενη τάση από την όλη διαδικασία είναι υπερβολικά μικρή – αγγίζει μόλις ένα μικρό μέρος της ενέργειας μιας κοινής μπαταρίας τύπου ΑΑ.

«Γνωρίζουμε για την δυνατότητα συνεχούς ηλεκτροδότησης μέσω του ανθρώπινου αφτιού εδώ και 60 χρόνια, ωστόσο κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει επιχειρήσει να την εκμεταλλευτεί» εξηγεί η ερευνήτρια δρ Τίνα Στάνκοβιτς, που έλαβε μέρος στη μελέτη.http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Η Κάτια Δανδουλάκη εμφανίστηκε με καινούριο look στο σημερινό Dancing with the stars, καθώς η ηθοποιός, που ήταν εξαιρετικά όμορφη και λαμπερή, εμφανίστηκε με πολύ πιο μακρυά μαλλιά από αυτά που την είχαμε συνηθίσει....




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Στο προηγούμενο Live του Dancing with the stars , όλοι ασχολήθηκαν με το αποκαλυπτικό ντεκολτέ της Ζέτας Μακρυπούλια ...Σήμερα η παρουσιάστρια έχει ντυθεί αρκετά πιο "συντηρητικά" , όμως και πάλι ένα ντεκολτέ βγάζει μάτι...



Αυτή την φορά η κυρία που επέλεξε να φορέσει ένα πολύ αποκαλυπτικό ντεκολτέ , ήταν η Γκαλένα Βελίκοβα....





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz











Τεστ θα προβλέπει την Αλτσχάιμερ 20 χρόνια πριν

Ορισμένα από τα πιο πρώιμα σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ μπορούν να εντοπιστούν στον εγκέφαλο τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Lancet Neurology» έδειξε διαφορές στον εγκέφαλο ανθρώπων που λόγω του γενετικού «προφίλ» τους είναι προορισμένοι να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ σε μικρή ηλικία.

Θάνατος των εγκεφαλικών κυττάρων χρόνια πριν τα συμπτώματα

Η νόσος Αλτσχάιμερ αρχίζει να αναπτύσσεται πολύ πριν γίνει αντιληπτό οποιοδήποτε σημάδι της – προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αφήνει τα «αποτυπώματά» της στον εγκέφαλο 10-15 χρόνια προτού εμφανιστούν συμπτώματα. Η εμφάνιση των συμπτωμάτων γίνεται όταν πλέον έχουν πεθάνει αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα ∙ σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου έχει χαθεί ως και το 20% των κυττάρων προτού παρουσιαστούν συμπτώματα της νόσου. Ετσι, τις περισσότερες φορές, όταν οι ασθενείς φθάνουν στον ειδικό η εκφύλιση του εγκεφάλου είναι τόση ώστε να μην μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση για βελτίωση της κατάστασης.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Μπάνερ στην Αριζόνα μελέτησαν μια ομάδα 20 ασθενών με οικογενή νόσο Αλτσχάιμερ. Μια γονιδιακή μετάλλαξη κάνει τα άτομα αυτά να εμφανίζουν σχεδόν πάντα τη νόσο στην ηλικία των περίπου 40 ετών – συνήθως η νόσος κάνει την εμφάνισή της μετά τα 75 έτη.

Διαφορές στον εγκέφαλο από τα 18 έτη

Οι επιστήμονες υπέβαλαν τους εθελοντές που ήταν ηλικίας 18 ως 26 ετών σε απεικονιστικές εξετάσεις του εγκεφάλου και είδαν ότι ήδη τα συγκεκριμένα άτομα εμφάνιζαν διαφορές στον εγκέφαλο σε σύγκριση με 24 άλλα άτομα που δεν έφεραν τη μετάλλαξη της πρώιμης Αλτσχάιμερ. Συγχρόνως στα άτομα με τη μετάλλαξη το εγκεφαλονωτιαίο υγρό στο οποίο «κολυμπά» ο εγκέφαλος καθώς και ο νωτιαίος μυελός παρουσίαζαν υψηλότερα επίπεδα της πρωτεΐνης β-αμυλοειδές η οποία έχει συνδεθεί με την Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς από την Αριζόνα οι διαφορές αυτές μπορούν να ανιχνευθούν περισσότερο από δύο δεκαετίες πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων σε αυτούς τους ασθενείς «υψηλού κινδύνου» για τη νόσο.

Ελπίδα για προληπτικό τεστ

Ο δρ Ερικ Ρέιμαν που συμμετείχε στη μελέτη ανέφερε ότι «τα καινούργια ευρήματα μαρτυρούν πως οι αλλαγές στον εγκέφαλο μπορούν να εμφανιστούν δεκαετίες πριν τα κλινικά συμπτώματα της Αλτσχάιμερ. Τα ευρήματα αυτά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις αλλαγές που συντελούνται στον εγκέφαλο και εμπλέκονται στην προδιάθεση για τη νόσο καθώς και σχετικά με το πόσο θα μπορούσαν αυτές οι αλλαγές να αποτελέσουν ‘στόχους’ μελλοντικών προληπτικών θεραπειών».

Σύμφωνα με τον ειδικό, ίσως αναπτυχθούν στο μέλλον τεστ που θα ανιχνεύουν την Αλτσχάιμερ 20 και πλέον χρόνια πριν την εμφάνισή της επιτρέποντας έτσι την έγκαιρη παρέμβαση και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νευροεκφυλιστικής ασθένειας.http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Όχι απλώς δεν εκτονώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις όπως εκτιμούσε το κυβερνητικό επιτελείο, που έχει εξαπολύσει τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια του για να προβοκάρει και να συκοφαντήσει την αγώνα τους με κύριο όπλο την προώθηση του «κοινωνικού αυτοματισμού», αλλά σήμερα είχαμε τον αποκλεισμό εθνικών δρόμων σε οχτώ περιοχές της χώρας.



Παράλληλα βλέπουμε ότι καθημερινά καινούργια αγροτικά μηχανήματα πλαισιώνουν τα αγροτικά μπλόκα, ενώ το κίνημα συμπαράστασης διογκώνεται.



Σημερινά δημοσιεύματα φέρουν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο μιας «επιχείρησης βουλκανιζατέρ» αν οι αγρότες κλιμακώσουν τους αποκλεισμούς δρόμων. (Να θυμίσουμε ότι στις αγροτικές κινητοποιήσεις την Φλεβάρη του 1997 η κυβέρνηση Σημίτη, υλοποιώντας μια ιδέα του Τσουκάτου έστειλε τους μπάτσους να ξεφουσκώσουν τα ελαστικά των τρακτέρ και να τους προκαλέσουν και άλλες καταστροφές).

Νομίζουμε, όμως ότι σήμερα μια τέτοια επιχείρηση των μπάτσων μπορεί να φέρει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει η κυβέρνηση και πέρα απ’ αυτό οι αγρότες έχοντας εμπειρίες από το παρελθόν θα περιφρουρήσουν τον αγώνα τους.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


O Σωρήρης Καλυβάτσης μπορεί να έχε χωρίσει και η πρώην σύντροφος του, Αντιγόνη Ψυχράμη να έχει βρει ήδη νέο έρωτα, αλλά εκείνος δεν χάνει το χιούμορ του και μάλιστα σατιρίζει μέχρι και τον ίδιο του τον χωρισμό...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
Στο Dancing with the stars επιστρέφουν σήμερα τέσσερις παλιοί παίχτες του show , καθώς μαζί με τα ζευγάρια θα δούμε να χορεύουν η Ευγενία Μανωλίδου, η Ματθίλδη Μαγγίρα, η Νάντια Μπουλέ και ο Κώστας Μαρτάκης...



Όλοι τους έχουν άγχος αν και δεν διαγωνίζονται οι ίδιοι, καθώς και από εκείνους θα εξαρτηθεί το ποιοι θα περάσουν στον ημιτελικό του show...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Στο Dancing with the stars έχουν απομείνει τέσσερις επώνυμοι, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Ηλίας Βρεττός, ο Νίκος Αναδιώτης και η Λάουρα Νάργες και λίγο πριν τον προημιτελικό δεν κρύβουν το άγχος τους και την αγωνία τους...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Οι φήμες και τα δημοσιεύματα θέλουν την Κατερίνα Καινούργιου να ζει έναν καινούριο έρωτα, αλλά η παρουσιάστρια μιλώντας στο Star, το διέψευσε λέγοντας πως δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Η Σταρ Ελλάς , Βασιλική Τσιρογιάννη έκανε μια εντυπωσιακή φωτογράφηση και μίλησε για την κρίση στον χώρο του μόντελινγκ, για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια, αλλά και τις βλέψεις της να φύγει για το εξωτερικό...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Χτες το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις του Μιχάλη Χατζηγιάννη με τον Σάκη Μπουλά και τον Γιάννη Ζουγανέλη και οι τρεις τους μίλησαν για τα δημοσιεύματα που ήθελαν να πέφτει αυλαία, λόγω κακής σχέσης που είχαν μεταξύ τους...



Ο Μιχάλης μίλησε και για την συνύπαρξη του με την Ζέτα Μακρυπούλια στα κυπριακά βραβεία για τους "Άντρες της χρονιάς", ενώ αποκάλυψε πως όποτε μπορεί την παρακολουθεί στο Dancing with the stars....




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz




Ποιο βιβλιοπωλείο και ποια οικονομικά προβλήματα; Η Χρύσα Ρώπα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα που την οδήγησαν αναγκαστικά στην απόφαση να φύγει για το Παρίσι αλλά περνάει υπέροχες στιγμές στη γαλλική πρωτεύουσα μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα.




Σύμφωνα με τη Real, ο μόνος λόγος που έκανε την ηθοποιό να φύγει στο Παρίσι ήταν η ανάγκη της να παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια υποκριτικής στη Σορβόννη. Άλλωστε στη γαλλική πρωτεύουσα σπουδάζει και ο γιος της Κωνσταντίνος και έτσι ήταν πιο εύκολη η απόφασή της να φύγει για εκεί. Όσο για τη σχέση της με τον Λάκη Λαζόπουλο , ποτέ δεν υπήρξε καλύτερα καθώς οι δύο ηθοποιοί και φίλοι βρέθηκαν προ ημερών στο Παρίσι και μάλιστα η Χρύσα Ρώπα τίμησε με την παρουσία της τον αγαπημένο της Λάκη καθώς ήταν στο πλευρό του στην avant premiere της ταινίας «Τίμα τη μητέρα σου και τη μητέρα σου» στην οποία συμμετέχει μαζί με Γάλλους ηθοποιούς αλλά και τον μεγάλο Ντέμη Ρούσσο ο οποίος κρατά στην ταινία έναν ρόλο έκπληξη, αυτόν του παπά ενός νησιού. Η Χρύσα Ρώπα μάλιστα πόζαρε μπροστά στον φωτογραφικό φακό μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο στη συγκεκριμένη εκδήλωση, δίνοντας τέλος στις φήμες που τους ήθελαν στα μαχαίρια!





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Ο Γιώργος Νταλάρας σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για τις επιθέσεις που δέχεται κατά καιρούς, ενώ πέταξε τα καρφιά του για κάποιους συναδέλφους του που τραγουδάνε στα μπουζούκια, ενώ "κάρφωσε" με τον δικό του τρόπο και την Άννα Βίσση...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz










Οι «λεβάντες» των ωκεανών!

Το θέαμα στο βυθό των ωκεανών είναι εντυπωσιακό, καθώς τα κοράλλια του είδους Acropora αναπτύσσονται σε μεγάλες επίπεδες εκτάσεις, λαμβάνοντας όλες τις αποχρώσεις του μοβ, σχηματίζοντας υποβρύχια «λιβάδια λεβάντας»! 149 είδη έχουν περιγραφεί μέχρι σήμερα, τα περισσότερα από τα οποία ζουν στον ύφαλο Great Barrier Reef της Αυστραλίας και είναι οι βασικοί «υπεύθυνοι» της δημιουργίας των πολλαπλών επιπέδων ανθρακικού ασβεστίου που ενισχύουν την κατά τα άλλα λεπτή επένδυση του υφάλου. Τα κοράλλια Acropora ζουν συνήθως σε ρηχά νερά και σε σημεία με δυνατό φυσικό φως, προκειμένου να αναπτύσσουν το μοβ χρώμα στις απολήξεις των «πλοκαμιών» τους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση κυριαρχεί στο σώμα τους η λευκή απόχρωση, γεγνός που οδηγεί τα κοράλλια σιγά σιγά στο θάνατο. Η καταστροφή του περιβάλλοντος, η ρύπανση, οι ασυνήθιστα ζεστές θερμοκρασίες του νερού και η αύξηση της οξύτητας των ωκεανών έχουν οδηγήσει τους πληθυσμούς των κοραλλιών Acropora με δραματική μείωση, μαζί και με άλλα είδη κοραλλιών. Πηγή: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Νέος εργολάβος και χρόνος ολοκλήρωσης τους 8 μήνες, ορίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής με στόχο την υλοποίηση του έργου: «Οδική σύνδεση Κομοτηνής – Καρυδιάς» μετά από καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, που οδήγησε στα όρια τους, τους κατοίκους της περιοχής.


Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε γνωστό ότι στις 31-12-2012 έληγε η παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου που είχε δοθεί στην ανάδοχο «Άλφα Διεθνής Κατασκευαστική».

Νωρίτερα στις 16 Νοεμβρίου 2012 υπήρξε απόφαση της Διευθύνουσας Υπηρεσίας περί έκπτωσης της παραπάνω εταιρείας λόγω μη συμμόρφωσης σε ειδική πρόσκληση για εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών σε συγκεκριμένο χρόνο. Στις 3 Δεκεμβρίου έγινε ένσταση από την ανάδοχο κατά της απόφασης έκπτωσής της.

Στις 28-12-2012, τρεις μέρες πριν λήξει η προθεσμία παράτασης, κατατέθηκε αίτηση υποκατάστασης του αναδόχου από την ίδια την ανάδοχο «Άλφα Διεθνής Κατασκευαστική» με υπόδειξη να αναλάβει το έργο η εταιρεία Γραμματικόπουλος ΑΤΕ με έδρα την Αλεξανδρούπολη, πράγμα το οποίο και απεδέχθη κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο μετά από συνεδρίαση τεσσάρων περίπου ωρών.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1










Μετανάστευση εκατομμυρίων πεταλούδων

Οι πεταλούδες του τύπου Monarch είναι ίσως οι πιο γνωστές στη Βόρεια Αμερική. Οι πεταλούδες αυτές μεταναστεύουν κάθε χρόνο από διανύοντας μια απόσταση 3000 χιλιομέτρων περίπου, από το Μεξικό και την Καλιφόρνια μέχρι τις νότιες περιοχές του Καναδά. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης καθώς για την ολοκλήρωση της μετανάστευσης απαιτούνται 3 εώς 4 γενιές πεταλουδών. Μεταναστεύουν ομαδικά, σε ομάδες εκατομμυρίων, καλύπτοντας τεράστιες εκτάσεις με ένα πολύχρωμο «χαλί» που σχηματίζουν με τα φτερά τους. Το θέαμα είναι μοναδικό. Πηγή: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Στο "Μες στην καλή χαρά" ήταν καλεσμένοι οι Rec...Έχουν ένα ολοκαίνουριο τραγούδι το "Εδώ" , που η Ναταλία Γερμανού έκανε λάθος και το προσφώνησε "Εγώ"....



Πλέον στο συγκρότημα είναι δύο και δηλώνουν πως είναι πιο ολοκληρωμένοι από ποτέ καθώς είναι ο εαυτός τους...Θεωρεί πως είναι καλύτερο για όλους που έμειναν μόνο οι δυο τους και υποστηρίζουν πως είναι καλύτερα να φεύγει κάποιος από ένα συγκρότημα , από το να μένει και να χαλάνε οι σχέσεις τους...Όσον αφορά τους δυο τους, δηλώνουν πως είναι σαν ένα...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Καλεσμένος στο "Μες στην καλή χαρά" ήταν ο Θανάσης Ευθυμιάδης που μίλησε για τις κόρες του, αποκαλύπτοντας πως ευχόταν να κάνει κορίτσια καθώς θαυμάζει το μυαλό των γυναικών...Προσπαθεί να είναι όσο πιο κοντά τους γίνεται , ώστε να μην έχουν στερηθεί τον πατέρα τους και μετά ξεσπάνε στους άντρες που θα τις πλησιάζουν...



Μίλησε για την παράσταση "Έφη από το ευτυχία" που πρωταγωνιστεί, αλλά και για το "Άντρες έτοιμοι για όλα" στο οποίο δίνει τον καλύτερο του εαυτό....Ο ίδιος είχε ενδοιασμούς να παίξει στην συγκεκριμένη παράσταση, καθώς έπρεπε να μείνει γυμνός, αλλά τελικά τον έπεισε η γυναίκα του, που έχει πιο ανοιχτό μυαλό από εκείνον...

Ο ίδιος πάντα έλεγε πως δεν θα παντρευτεί γυναίκα που θα ήταν ηθοποιός ή μοντέλο, αλλά τελικά η ζωή τα έφερε έτσι και πήρε μια γυναίκα που είναι και τα δύο...Δεν θα είχε πρόβλημα αν η Άννα έπαιζε γυμνή στο θέατρο καθώς αυτή είναι η δουλειά της...

Η μόνη φορά που της είπε ότι δεν συμφωνεί με κάτι, ήταν όταν της είχαν προτείνει να φωτογραφηθεί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της... Της είχε πει να σκεφτεί αν τα παιδιά μεγάλωναν και της ζητούσαν τον λόγο για αυτή την επιλογή της...Μετά από αυτό και εκείνη είχε αρνηθεί να κάνει την φωτογράφηση...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz



Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και την Σοφία Χουντάση έδωσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή και μίλησε για τον ανταγωνισμό στην πρωινή ζώνη αλλά και την εξάρτησή της από την δημοσιότητα.



"Από την αρχή της προβολής αυτής της εκπομπής τα πράγματα ήταν δύσκολα. Το καλοκαίρι έπαιζα στις 9 μ.μ. έχοντας απέναντί μου τη Sila και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εκπομπή στάθηκε αξιοπρεπέστατα. Όταν μας γύρισαν το απόγευμα, είχα απέναντί μου το "Δέστε τους", την Τατιάνα Στεφανίδου και το τούρικο σήριαλ του MEGA και φύγαμε με έναν μέσο όρο 15%. Τώρα που έχω απέναντί μου τον Γιώργο και τη Φαίη και η εκπομπή σκίζει, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Έχω μάθει να είμαι μαχήτρια", δηλώνει η παρουσιάστρια.

Η Σταματίνα απάντησε σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν νιώθει εξαρτημένη από την δημοσιότητα. "Όχι, γιατί μπήκα από πολύ μικρή στο χώρο και ξεκίνησα από πολύ χαμηλά. Σήμερα τα έχω απομυθοποιήσει όλα και δεν αισθάνομαι την παραμικρή εξάρτηση. Έχω δει παρουσιάστριες να τις αποθεώνουν και μετά να τις πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Έχω παρακολουθήσει πως φέρονται σε πρώτα ονόματα και πως τα απαξιώνουν αργότερα. Κι έχω μάθει να κάνω την δουλειά μου χωρίς να επιτρέπω στον εαυτό μου να αισθανθεί στην κορυφή του κόσμου".




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Ο ευγενέστατος και μορφωμένος καθηγητής της Θεολογίας επισκέπτεται το σπίτι του περίφημου αρχιμανδρίτη, ο οποίος είναι ίνδαλμά του.

Κουστουμαρισμένος, σένιος, φρεσκοξυρισμένος και τα σχετικά, χτυπά την πόρτα και, μόλις αντικρίζει το νεωκόρο, του λέει μελιστάλαχτα:

"Καλημέρα σας και ο Θεός μαζί σας. Θα μπορούσα, ίσως, να έχω την τύχη και την ευτυχία να συνομιλήσω μετά του Σεβασμιότατου;".

"Μπα...", λέει ξερά ο νεωκόρος.

"Μάλιστα. Αντιλαμβάνομαι. Μάλλον δεν έχει χρόνο στη διάθεσή του. Θα μπορούσα, τότε, λοιπόν, έστω να του υποβάλλω απλώς τα σέβη μου;".

"Μπα, όχι τώρα. Ξεκουράζεται...", ξαναλέει, ψιλοχύμα, ο νεωκόρος.

Ο θεολόγος αποφασίζει να κάνει σχολιάκι:

"Ω, αντιλαμβάνομαι. Αντιλαμβάνομαι. Κανένα πρόβλημα. Κανένα απολύτως. Θα επιστρέψω αργότερα, όταν ο Σεβασμιότατος δεν θα βρίσκεται στις αγκάλες του Μορφέως...".

Και ο νεωκόρος: "Ποιου Μορφέως, ρε μεγάλε; Απ όσο ξέρω... Βαγγέλη τον λένε τον κηπουρό"!

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR



Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί και ο καλλιτέχνης μπαίνει σε νέες δικαστικές περιπέτειες.



Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Πώποτα και Άρια Καλύβα, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κάνει δεκτές - εν μέρει - πέντε από τις επτά αναιρέσεις που κατέθεσε ο Τόλης Βοσκόπουλος γυρνάει την υπόθεση πίσω, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει το ποσό που θα "κουρευτεί" από τα 5,5 εκατομ. ευρώ που χρωστάει ο γνωστός τραγουδιστής από φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με άτομο του περιβάλλοντός του μετά την ανίρεση των αποφάσεων, η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις έχει ως εξής: Επιστρέφει στο εφετείο προκειμένου να εκδικαστεί εκ νέου. Με απλά λόγια ξεκινάει ένας νέος διακστικός λαβύρινθος για τον λαϊκό καλλιτέχνη που όμως το πιθανότερο είναι να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ποσού μαμούθ που χρωστά στο ελληνικό δημόσιο.




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Στο "Μες στην καλή χαρά" ετοίμασαν ένα video με τους επώνυμους της ελληνικής και ξένης showbiz που είναι κατά του γάμου...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz




"Βροχή" οι αιτήσεις χορήγησης αδειών παραγωγής, που υποβάλλονται εντός του κύκλου υποβολής Δεκεμβρίου 2012 στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (σύμφωνα με το αρθρ. 6 του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με χρήση ΑΠΕ και μέσω ΣΗΘΥΑ). Αίτημα για θαλάσσιο αιολικό έγινε στη ΡΑΕ από...







την Φωτοβολταϊκά Ξηροποτάμου και αφορά στην περιοχή της Καρύστου ενώ αίτημα για ενέργεια από βιομάζα έγινε από τα ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αφορά στην περιοχή Βάλτος Τρικάλων, και από την Πεταλάς Ιωάννης & ΣΙΑ Ο.Ε. για την Κάλυμνο.



Για αιολικά υπήρξε αίτημα από την ENERFARM 4 - ΑΠΕ για Καρπενήσι, Κομοτηνή και Εύβοια, και από την ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΕΜΟΒΑΛΕ ΟΕ στη Θήβα. Επίσης, αίτημα από την ΝΑΥΚΡΑΤΙΣ Ενεργειακή ΕΠΕ για τα Τέμπη και από την Ε-Ρ Αιολικά Πάρκα Λιβάδια ΑΕ για τα Καλάβρυτα ενώ για αιολικό στο Καρπενήσι υπήρξε αίτημα και από την ΑΠΑΚΕΒΟ ΜΕΠΕ.



Η E.S. ENERGY Ε.Π.Ε. και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ κατέθεσαν αίτημα για αιολικό μη διασυνδεδεμένο, η πρώτη στην 'Ανδρο και η δεύτερη στο Λασίθι.

Αίτημα για υβριδικά κατατέθηκε από την ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε. για το Ηράκλειο και για ηλιοθερμικά στην Κάρπαθο κατατέθηκε αίτημα από την Κάρπαθος Ηλιοθερμικά ΑΕ.



Υπήρξαν και 15 προτάσεις για τροποποιήσεις που αφορούν σε αύξηση ισχύος , επέκταση γηπέδου εγκατάστασης και μεταβολή θέσης υδροληψίας.



Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλλει στη ΡΑΕ αιτιολογημένες αντιρρήσεις εντός 15 ημερών, κατά τα προβλεπόμενα στο αρθρ. 7 του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με χρήση ΑΠΕ και μέσω ΣΗΘΥΑ.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR
Η Intel είχε παρουσιάσει την νέα σειρά SSD δίσκων της, 335 series, πριν λίγο καιρό, αλλά για αρχή είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει μόνο μία έκδοση στα 240GB. Ο καιρός πέρασε και ήρθε η ώρα να προστεθεί ακόμα ένα μοντέλο στην νέα αυτή σειρά, στα 180GB. Η νέα έκδοση με κωδικό SSDSC2CT180A4K5 διατηρεί τις δυνατότητες του μεγαλύτερου δίσκου με μέγιστες ταχύτητες ανάγνωσης μέχρι 500MB/s και εγγραφής μέχρι 450MB/s, ενώ και τα 4K random write IOPS φτάνουν τις 52.000. Όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρία, ο νέος δίσκος θα βασίζεται στον δοκιμασμένο LSI-SandForce SF-2281 controller και θα έρχεται με μνήμες MLC NAND flash στα 20nm από την IMFlash Technologies (συνεργασία Intel και Micron).


Παράλληλα, η Intel αναβάθμισε και την εμφάνιση του δίσκου με ένα πλαστικό περίβλημα που δεν επηρεάζει το πάχος των 9mm και ένα σχέδιο στην πάνω πλευρά του δίσκου που απεικονίζει ένα τυπωμένο κύκλωμα. Ο νέος Intel SSD 335 180GB θα έρχεται με τρία χρόνια εγγύηση ενώ η τιμή του αναμένεται να είναι $179,99.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Η Crystal Audio, η πολυβραβευμένη ελληνική εταιρία καταναλωτικών ηλεκτρονικών, αξιοποιώντας την μοναδική της τεχνογνωσία στον ήχο, επεκτείνει τη δημιουργία της και στα ακουστικά.


Η Crystal Audio πρόσφατα παρουσίασε την πρώτη της σειρά ακουστικών Crystal Acoustics, τα οποία συνδυάζουν τον ποιοτικό ήχο, τη μοδάτη εμφάνιση και τη στιβαρή ποιότητα κατασκευής. Σχεδιασμένα εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από Έλληνες μηχανικούς, τα ακουστικά Crystal Acoustics σας προκαλούν να τα συγκρίνετε με οποιαδήποτε άλλα, ακόμη και πολύ ακριβότερα. Ακριβά σε ποιότητα, αλλά προσιτά σε τιμή, απογειώνουν την απόδοση του κινητού σας, του ΜP3-player, της ταμπλέτας σας. MIC-300 Ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της συλλογής ακουστικών Crystal Acoustics είναι το MIC-300. Πρόκειται για ακουστικά τύπου over-ear κορυφαίας σχεδίασης και υψηλής αισθητικής.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Γνωρίζαμε ήδη πως οι ανθρώπινες δραστηριότητες κάνουν το μέγεθος των ψαριών να μικραίνει, αλλά το γεγονός αυτό θα τα καταστήσει επίσης πιο ευάλωτα στα αρπακτικά και τελικά θα απειλήσει μια διατροφική πηγή κρίσιμης σημασίας για το ανθρώπινο είδος, προειδοποιούν ερευνητές....



Οι επιστήμονες είχαν ήδη παρατηρήσει και μελετήσει πώς η βιομηχανική αλιεία, αφαιρώντας από τη θάλασσα τα μεγαλύτερα ψάρια, και η άνοδος της θερμοκρασίας του κλίματος, μειώνοντας την περιεκτικότητα των ωκεανών σε οξυγόνο, μειώνουν το μέσο μέγεθος των ψαριών.



Όμως οι παγκόσμιες και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτού του φαινομένου παραμένουν παραγνωρισμένες.



Μια ομάδα αυστραλών και φινλανδών ερευνητών εξέτασε βάσει μοντέλου ηλεκτρονικού υπολογιστή αυτή τη σταδιακή μείωση μέσα στα 50 επόμενα χρόνια για να επιχειρηθεί να γίνει κατανοητό ποια θα είναι η επίδρασή της στον πληθυσμό πέντε ειδών ψαριών του Ειρηνικού.



Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, ακόμη κι αν το μέγεθος μειωθεί μόλις κατά 4% σε μέσο όρο, το ποσοστό θνησιμότητας από τα αρπακτικά μπορεί να αυξηθεί ως και 50%. Αυτό θα μείωνε αναλογικά τις ψαριές των αλιέων, προειδοποιούν στην επιθεώρηση "Biology Letters" της βρετανικής Ακαδημίας Επιστημών.



"Ακόμη και μια ελαφρά μείωση του μεγέθους ενός είδους ψαριού μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη φυσική θνησιμότητά του", επιμένουν οι ερευνητές.



Για τους ερευνητές, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο άνθρωπος αλλάζει τα θαλάσσια οικοσυστήματα σε όλο τον πλανήτη, άμεσα μέσω της αλιείας και έμμεσα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.



"Οι πρακτικές οι οποίες αγνοούν της αλλαγές που υπάρχουν σήμερα, υπάρχει κίνδυνος να υπερεκτιμήσουν μακροπρόθεσμα τους φυσικούς πόρους και να καταλήξουν στην υπερεκμετάλλευσή τους", επιμένουν οι επιστήμονες οι οποίοι συνέταξαν τη μελέτη.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR










perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά!

Ζώντας σε 4,5 τ.μ. και μάλιστα με συγκάτοικο!



perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά! Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που μια γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι σας φαίνονται… στενάχωρα, καλά θα κάνετε να αναθεωρήσετε, γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Ή καλύτερα, πολύ χειρότερα!



Ένα εξαώροφο κτίριο στην Κίνα μεταμορφώθηκε σε διαμερίσματα των 4,5 τετραγωνικών μέτρων το καθένα, τα περίφημα capsule rooms.



perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά! Μάλιστα πολλές φορές επιλέγεται η λύση της συγκατοίκησης, καθώς τα υψηλά ενοίκια και κυρίως οι χαμηλοί μισθοί καθιστούν απαγορευτική τη διαμονή σε κανονικό διαμέρισμα. ο ενοίκιο για ένα τέτοιο δωμάτιο ανέρχεται σε 30 ευρώ το μήνα.



Έτσι μπάνιο, κουζίνα και καθιστικό συμπτύσσονται σε 4,5 τετραγωνικά. Καλή διάθεση να υπάρχει μόνο! Όσο για ιδιωτικότητα; Ο νόμος του capsule room είναι ένας: Ησυχία, ησυχία, ησυχία!http://perierga.gr/

perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά!

perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά!

perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά!

perierga.gr - Capsule Room: Συγκατοίκηση σε 4 τετραγωνικά!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1



Στο αγροτικό χωριό της Santa Cruz El Chol...στη Γουατεμάλα γεννήθηκε ένα χοιρίδιο με...

ανθρώπινο πρόσωπο....




Το βίντεο του πλάσματος, που οι κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν ότι είναι εξωγήινο,μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Γουατεμάλας.


Το χοιρίδιο είναι πολύ παράξενο,γεννήθηκε με ένα στρογγυλό κεφάλι που μοιάζει σχεδόν με ανθρώπινο.


Το φτωχό ζώο γεννήθηκε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της της αγροτικής περιοχής Σάντα Κρουζ της Νότιας Αμερικής.


Οι κάτοικοι του χωριού της Γουατεμάλας αναφέρουν ότι ο χοίρος έχει μια περίεργη ανθρώπινη μορφή και αυτή οφείλεται σίγουρα σε επισκέπτες από το διάστημα.


Η παράξενη γέννα συνέβει μετά από θεάσεις παράξενων φώτων να αιωρούνται στον ουρανό πάνω από το μέρος όπου γεννήθηκε το γουρούνι κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν από τη γέννησή του.







Τερατογεννέσεις ζώων έχουν συμβεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου.Αυτές πολλές φορές αποδίδονται είτε σε γεννετικές παρεμβάσεις εξωγήινων ,στη μόλυνση είτε σε επαφές με....ανθρώπους και τα ζώα αυτά θεωρούνται καταραμένα.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Παρά τις κυβερνητικές απειλές και την προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει άλλες ομάδες εργαζομένων ενάντια στους ναυτεργάτες –μια μεθόδευση που υλοποιείται με την βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, με πρώτο και καλύτερο το Mega- oι ναυτεργάτες συνεχίζουν τον αγώνα τους εξαγγέλλοντας νέα 48ωρη απεργία μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων στα πλοία αλλά και στα λιμάνια.



Σήμερα πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών, στην οποία παρευρέθηκε η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τις δηλώσεις τις οποίας παραθέτουμε σε βίντεο- ενώ την Κυριακή στις 12 μ.μ. στο λιμάνι του Πειραιά, στον Αγ. Διονύση, υπάρχει νέα απεργιακή συγκέντρωση.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE










«Παιδί μου πες το password για να φας»

Μια καταπληκτική ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στην Αυστραλία. Διαπίστωσαν ότι ένα είδος τρωγλοδύτη (Malurus cyaneus) εκπαιδεύει τα παιδιά του όσο αυτά βρίσκονται ακόμη εντός των αβγών τους μαθαίνοντας τους έναν κωδικό επικοινωνίας τον οποίο τους ζητούν να πουν για να τα ταΐσουν. Αυτό το κάνουν για να μην μπερδεύονται και να δίνουν τροφή σε άλλα πουλάκια που έχουν παρεισφρήσει στη φωλιά.

Η στρατηγική

Τα αβγά του M.cyaneus είναι παρόμοια με τα αβγά ενός είδος κούκου (Chalcites basalis). Αυτοί οι κούκοι πηγαίνουν και αφήνουν πολλές φορές τα αβγά τους στις φωλιές των M. Cyaneus ευελπιστώντας ότι οι τρωγλοδύτες δεν θα το πάρουν χαμπάρι και θα θεωρήσουν τους μικρούς κούκους ως δικά τους παιδιά. Αν και τα αβγά του C.basalis εκκολάπτονται πολύ νωρίτερα από εκείνα του M. Cyaneus εντούτοις οι τρωγλοδύτες πολλές φορές ξεγελιούνται και, θεωρώντας ότι είναι δικά τους μικρά, τα φροντίζουν και τα τρέφουν.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Flinders στην Αδελαΐδα ανακάλυψαν ότι τα θηλυκά M. Cyaneus έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερα έξυπνη τακτική για να αποφεύγουν να σπαταλούν χρόνο και τροφή σε εισβολείς. Η μαμά M. Cyaneus μαθαίνει στα μικρά της όσο βρίσκονται εντός των αβγών ένα «τραγουδάκι» που αποτελείται από 11 χαρακτηριστικούς ήχους ορισμένους από τους οποίους μπορεί να παράγει μόνο το συγκεκριμένο είδος.

Οταν τα μικρά βγουν από τα αβγά η μητέρα σταματά να λέει το τραγουδάκι και αντίθετα κάθε φορά που επιστρέφει στη φωλιά περιμένει να ακούσει τους ήχους που παράγουν τα μικρά που βρίσκονται εκεί. Αν εντοπίσει την παρουσία μικρών κούκων οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να πουν το τραγουδάκι η μαμά τρωγλοδύτης τους παρατάει εκεί και πηγαίνει και φτιάχνει μια νέα φωλιά για αυτή και τα μικρά της. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Current Biology».http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Εξοφλημένοι είναι πλέον οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν στην Κοινωφελή Εργασία στην Ξάνθη, τόσο στο Δήμο της πόλης, όσο και στην ΠΕ Ξάνθης, τους υπόλοιπους Δήμους και φορείς.


Πιο συγκεκριμένα οι 1300 και πλέον άνεργοι που απασχολήθηκαν στα πεντάμηνα της Κοινωφελούς Εργασίας και είχαν τοποθετηθεί από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και το ΚΜΟΠ (στο Δήμο Ξάνθης) έχουν εξοφληθεί πλέον.

Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας και οι χρονοβόρες διαδικασίες, δημιούργησαν προβλήματα στην ομαλή πληρωμή των εργαζομένων, τόσο στη διάρκεια της απασχόλησής τους όσο και μετά, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις από τις αρχές Δεκεμβρίου. Τελικά, όπως έγινε γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα εξοφλήθηκαν όλες οι οφειλές σε εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Στο όριο οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα



«Δώστε μας την οικοδομική άδεια και θα πληρώσουμε εμείς για την ανέγερση του τεμένους». Η προθυμία του Ταγίπ Ερντογάν να αναλάβει η Τουρκία τα έξοδα για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα κρύβει πολύ περισσότερα από τη συνήθη διάθεση προκλήσεων και παρέμβασης της Αγκυρας στα εσωτερικά της Ελλάδας.


Η «πρόταση» του Τούρκου πρωθυπουργού είναι συνεπής με την προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και πολύ καιρό να εμφανίσει την Τουρκία ως προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων. Ειδικότερα στην Ελλάδα στόχος είναι να μη γίνεται απόπειρα χρησιμοποίησης ως εργαλείου προπαγάνδας μόνο της μειονότητας στη Θράκη, αλλά η γείτων να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος όλων των μουσουλμάνων που βρίσκονται στη χώρα κυρίως παράνομα. Ο Ερντογάν θέλει να διευρύνει το ακροατήριό του στην Ελλάδα κατά μερικές... εκατοντάδες χιλιάδες, όσοι και οι μουσουλμανικού θρησκεύματος λαθρομετανάστες.


Η υπόθεση δεν είναι καινούργια. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, όταν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του, πέρυσι τέτοιο καιρό, σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της πρεσβείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πιστεύουμε ότι οι προσδοκίες των Μουσουλμάνων που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για την απόκτηση τόπου λατρείας και νεκροταφείου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα».


Η συμπεριφορά της Τουρκίας στο θέμα της Θράκης και εν γένει με τις παρεμβάσεις σε θέματα μουσουλμάνων που κατοικούν στην Ελλάδα δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου. Ο διορισμός ως υπουργού Υγείας του καταγόμενου από τη Δυτική Θράκη Μεχμέτ Μουεζίνογλου, προσώπου που επανειλημμένως έχει προκαλέσει εντάσεις, είναι ενδεικτικός των προθέσεων.


Στο μέτωπο του Αιγαίου αλλά και γενικότερα στο ζήτημα των θαλασσίων ζωνών η Τουρκία επίσης δείχνει πρόθεση κλιμάκωσης της έντασης. Σκοπός της είναι να προλάβει πιθανές ελληνικές κινήσεις γι' αυτό προειδοποιεί, απειλεί, παραβιάζει και προχωρά σε τεχνικές προετοιμασίες όπως η αγορά ερευνητικού σκάφους.


Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της για το πότε, πώς και με τι περιεχόμενο θα προχωρήσει σε αποφάσεις σχετικά με την ΑΟΖ ή την υφαλοκρηπίδα. Η Αγκυρα θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα βρεθεί προ απροόπτου όπως συνέβη με την Κύπρο. Η Ελλάδα από την άλλη δεν μπορεί να μείνει αδρανής εσαεί, όμηρος των τουρκικών εκβιασμών. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Ελλοχεύει η πιθανότητα έντασης την οποία η Τουρκία επισείει ακριβώς προκειμένου να αποτρέψει την Ελλάδα από το να προχωρήσει σε αυτά που δικαιούται.


Η αφοπλιστική παραδοχή του Τούρκου πρέσβη σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «η Τουρκία είναι εξαρτώμενη ενεργειακά χώρα, εισάγουμε ενέργεια και γι΄αυτό δραστηριοποιούμαστε έντονα στην έρευνα, η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από πηγές ενέργειας και εμείς δεν έχουμε δικές μας, ακόμα » συμπυκνώνει το πρόβλημα της γείτονος και προδιαγράφει τη συμπεριφορά της.


Η προγραμματισμένη για τις 4-5 Μαρτίου σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, κίνηση με ρίσκο κατά την άποψη αρκετών, θα δείξει ως ένα βαθμό τι περιθώρια υπάρχουν για πραγματική βελτίωση του κλίματος.


Οι δηλώσεις Ερντογάν και τα θέματα που έθεσε στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE










Γάιδαροι με… ράστα!

Οι γάιδαροι Poitou, είναι ένα είδος γαϊδάρου γνωστό από την αρχαιότητα και οφείλει το ονομά του στην περιοχή Poitou της βορειο-δυτικής Γαλλίας. Το είδος αυτό γαϊδάρου βρέθηκε στα όρια του αφανισμού πρίν μερικά χρόνια, καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός του έφτασε μόλις τα 44 ζώα το 1977. Με τη βοήθεια προγραμμάτων προστασίας σήμερα ο πληθυσμός τους αγγίζει τα 400 δίνοντας ελπίδες ότι το είδος θα επιβιώσει.Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το πλούσιο, μακρύ και ανακατεμένο τρίχωμα που θυμίζει …ράστα.http://www.real.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Είναι επικίνδυνες αλλά και εντυπωσιακές! Είναι απρόβλεπτες αλλά και μοναδικές! Οι εκρήξεις των ηφαιστείων ανά τον κόσμο είναι ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο που κανείς σίγουρα δεν θα ήθελε να δει ή να ζήσει από κοντά. Η καυτή λάβα ξεχύνεται από τον κρατήρα, η φωτιά κατακαίει τα πάντα στο περασμά της, οι στάχτες καλύπτουν ουρανό και γη…









Το «ξέσπασμα», όμως, »διάσημων» ηφαιστείων του πλανήτη -από την Αλάσκα, τη Ρωσία και την Ισλανδία, μέχρι την Ιταλία, την Ινδονησία, το Κονγκό και τη Χιλή- αποτελεί μια εκπληκτική εικόνα για όλους… από ψηλά! Απίθανες λήψεις καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η φύση μπορεί να γίνει για μια στιγμή ένας ξεχωριστός «ζωγράφος», σίγουρα οπαδός του… ρεαλισμού και ίσως υπέρμαχος του… υπερρεαλισμού!





























πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news