follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










perierga.gr - "The Velopresso": Ένα εσπρέσο μπαρ σε ποδήλατο!

The Velopresso: Ένα εσπρέσο μπαρ σε ποδήλατο!



perierga.gr - "The Velopresso": Ένα εσπρέσο μπαρ σε ποδήλατο! Οι τρεις μεγάλες αγάπες τους -καφές, ποδηλασία και αειφορία- ενέπνευσαν δύο φοιτητές της σχολής Royal College of Art στο Λονδίνο να δημιουργήσουν ένα κινητό εσπρέσο μπαρ, που θυμίζει εν πολλοίς τους παλιούς παγωτατζήδες της γειτονιάς, λατρεμένους μικρών και μεγάλων. Το μοναδικό «The Velopresso» λειτουργεί αποκλειστικά με την κίνηση των πεντάλ, ενώ το άλεσμα του καφέ αλλά και το ζέσταμα του νερού γίνονται μόνο με την… ποδηλασία. Η πρωτοποριακή δημιουργία των φοιτητών έχει ήδη κερδίσει το βραβείο Deutsche Bank 2012 (Design), ενώ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό Design Pininfarina 2012.



Μόλις πέντε δευτερόλεπτα πεντάλ στο τρίκυκλο είναι αρκετά για να αλέσουν έναν διπλό εσπρέσο, ενώ ένας μικρός βραστήρας ζεσταίνει παράλληλα το νερό και τον ατμό, τροφοδοτώντας τη μηχανή εσπρέσο. Αρωματικός καφές, άριστη φυσική κατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος είναι τα βασικά στοιχεία που απολαμβάνουν στο έπακρο οι δύο σχεδιαστές, ενώ οι λάτρεις του εσπρέσο έχουν έναν ακόμη λόγο για τον απολαμβάνουν πιο συχνά.http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Ίσως ο βασικότερος λόγος ύπαρξης των τεσσάρων χιλιάδων και πλέον θρησκειών του πλανήτη, το εναγώνιο ερώτημα... «τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε;» έχει τόσες απαντήσεις όσες και οι ομάδες / επιστήμες / θεωρίες που έχουν επιχειρήσει να το απαντήσουν.



Έτσι, ανάλογα με το σημείο του πλανήτη στο οποίο έχεις γεννηθεί, τους ανθρώπους που έχεις συναναστραφεί, τις ιστορίες που έχεις ακούσει και τα βιβλία που έχεις διαβάσει, μπορεί να πιστεύεις ότι:

Α. Οι καλοί άνθρωποι πηγαίνουν στον παράδεισο, οι κακοί στην κόλαση

Όλες σχεδόν οι θρησκείες του πλανήτη συμφωνούν σε ένα πράγμα: Στην ύπαρξη μεταθανάτιας ζωής. Οι μεγαλύτερες εξ αυτών, τώρα, συμφωνούν και στην «ανταμοιβή», και αντίστοιχα την «τιμωρία», για όσα έκανες ή δεν έκανες σε αυτήν τη ζωή, υπό τη μορφή αιώνιας ή μη ευτυχίας, κι αντίστοιχα αιώνιας ή μη δυστυχίας, στην επόμενη. Η αιωνιότητα της κατάστασης εξαρτάται συνήθως από τη δημοκρατικότητα της θρησκείας: Η χριστιανική κόλαση είναι αιώνια, ενώ το κάρμα σου ως ινδουιστής έχεις σε μερικές έξτρα ζωές την ευκαιρία να το φτιάξεις.

Οι κανόνες, βέβαια, είναι λίγο πιο περίπλοκοι από αυτήν την απλουστευμένη εξήγηση. Η χριστιανική διδασκαλία, για παράδειγμα, λέει ότι έχεις την ευκαιρία να μετανοήσεις για τις αμαρτίες σου, και να βρεθείς, τελικά, στον παράδεισο, παρ' ότι υπήρξες κακός άνθρωπος σε αυτήν την ζωή. «Παραθυράκι» που γεννά την εύλογη απορία, αν ο Χίτλερ συνειδητοποίησε, ας πούμε, λίγο πριν πεθάνει, το λάθος του να ψήνεις ανθρώπους σε ξυλόφουρνους , αυτήν την στιγμή πίνει κόκκινο κρασί σε έναν κήπο με τριανταφυλλιές, με έναν εξίσου μετανοημένο Μιλόσεβιτς;

Β. Προχωράς σε ένα τούνελ, βλέπεις το σώμα σου από ψηλά, και πληροφορείσαι ότι το νόημα της ζωής είναι η αγάπη

Ή τουλάχιστον αυτό (σε διάφορες παραλλαγές) ισχυρίζονται όσοι υποτίθεται πως πέθαναν και γύρισαν πίσω –έζησαν, δηλαδή, μία "near death experience", όπως λέγεται. Αντικείμενο πολυετών ερευνών –οι οποίες συγκλίνουν ανησυχητικά προς το συμπέρασμα ότι πρόκειται απλώς για ψευδαισθήσεις– οι εμπειρίες αυτές έχουν απασχολήσει ψυχολόγους και ψυχίατρους, μεταξύ των οποίων ο Dr. Raymond Moody, ο οποίος κατέγραψε τις μαρτυρίες 150 ατόμων που «επέστρεψαν από την άλλη πλευρά», καταλήγοντας στις εννέα συχνότερες μεταθανάτιες εμπειρίες:

Το άκουσμα δυσάρεστων ήχων, το αίσθημα γαλήνης και έλλειψης πόνου, η εξω-σωματική εμπειρία, η αίσθηση ότι ταξιδεύεις μέσα σε τούνελ, η αίσθηση ότι ανυψώνεσαι στα ουράνια, οι εικόνες ατόμων, συχνά νεκρών συγγενών, η συνάντηση με ένα ανώτερο ον, οι αποσπασματικές εικόνες ανασκόπησης της ζωής και η απροθυμία επιστροφής στη ζωή αυτήν.

Γ. Δεν γίνεται τίποτα

Η γέννηση είναι η αρχή, ο θάνατος το τέλος. Ενδιάμεσα υπάρχει η ζωή. Πριν και μετά τίποτα. Όσο τρομακτική, απόλυτη ή δύσπεπτη και αν ακούγεται, η συγκεκριμένη θεωρία κερδίζει τα τελευταία χρόνια οπαδούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, αν βγάλεις τον θάνατο από το θρησκευτικό / πνευματικό του πλαίσιο –αν με άλλα λόγια δεν πιστεύεις σε καμία θρησκεία– δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή έστω υπόνοια συνέχισης. Τα ζωτικά όργανα παύουν να λειτουργούν, άρα τίποτα δε σε κρατά σε αυτό το σύμπαν –ούτε σε κανένα άλλο. Απλά σταματάς να υπάρχεις. Μετά δεν γίνεται τίποτα. Ναι, ακούγεται τρομακτικό.

Δ. Δεν ξέρουμε, και δεν θα μάθουμε ποτέ

Από τον Δία που έριχνε κεραυνούς όταν θύμωνε, μέχρι τους εξωγήινους που ταξίδεψαν στα πέρατα του σύμπαντος κι έφτασαν μέχρι τη Γη απλά και μόνο για να στήσουν μερικά παράξενα οικοδομήματα (πυραμίδες, moai, γραμμές Nazca κ.λ.π.) και να ξαναφύγουν, ο άνθρωπος διακατεχόταν πάντοτε από την παρόρμηση να εξηγεί με αυθαίρετες θεωρίες οτιδήποτε δεν μπορούσε να κατανοήσει.

Καθώς το ανθρώπινο γένος εξελίσσεται κι η επιστήμη προοδεύει στο πέρασμα των χιλιετιών, μπορούμε (;) να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο σημείο όπου συνειδητοποιείς πως κάποια πράγματα σε ξεπερνούν, και πως ο φωτεινός παντογνώστης υπάρχει μόνο στα μάτια των παιδιών. Μετά το πέρας της ενηλικίωσης, το να πιστεύεις ότι υπάρχουν απαντήσεις για τα πάντα είναι τουλάχιστον αφελές.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91











«Βιολογικός» βηματοδότης για τους καρδιοπαθείς

Ενέσεις κυττάρων του καρδιακού μυός τα οποία έχουν δημιουργηθεί από κύτταρα του δέρματος των ίδιων των ασθενών θα μπορούσαν να καταργήσουν την ανάγκη τοποθέτησης βηματοδότη.

«Επαναρύθμιση» της καρδιάς

Αυτό δείχνει μια νέα μελέτη ειδικών από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Technion-Israel οι οποίοι δημιούργησαν πλήρως λειτουργικούς καρδιακούς μυς χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα καθώς και ενήλικα κύτταρα του δέρματος ασθενών.Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα κύτταρα που εγχέονται στην καρδιά μπορούν να «επαναρυθμίσουν» την αρύθμιστη λειτουργία οποιουδήποτε μη υγιούς καρδιακού ιστού που βρίσκεται γύρω τους. Εκτιμούν ότι η τακτική της έγχυσης νέων κυττάρων του καρδιακού μυός που θα έχουν προκύψει από βλαστικά κύτταρα θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός «βιολογικού βηματοδότη» που θα ρυθμίζει εντελώς… φυσικά τον καρδιακό ρυθμό.

Σήμερα οι ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακό επεισόδιο το οποίο έχει προκαλέσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς ή όσοι εμφανίζουν αρρυθμίες υποβάλλονται σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη.

Σαν υγιής καρδιακός ιστός νεογνών

Ο δρ Ορεν Κάσπι και οι συνεργάτες του από το Technion-Israel αναφέρουν όμως ότι τα καρδιακά κύτταρα που δημιούργησαν με χρήση βλαστικών κυττάρων συμπεριφέρονται όπως ο νεαρός, υγιής καρδιακός ιστός των νεογνών. Όπως ανέφερε ο δρ Κάσπι «ανακαλύψαμε ότι το ηλεκτρικό σήμα από τα καρδιακά κύτταρα που δημιουργήσαμε συγχρόνιζε τον παλμό οποιουδήποτε γειτονικού καρδιακού ιστού».Ο ερευνητής προσέθεσε ότι μέχρι στιγμής τα άκρως εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα έχουν προκύψει σε κυτταρικές σειρές στο εργαστήριο αλλά και σε μοντέλα ζώων. «Όταν εισαγάγαμε τα κύτταρα στην καρδιά χοίρων, τα κύτταρα των ζώων συγχρονίστηκαν με τον ρυθμό των κυττάρων που μεταμοσχεύσαμε. Φαίνεται ότι τα κύτταρα που πάλλονται ταχύτερα είναι εκείνα που ελέγχουν και τον ρυθμό. Ετσι η τεχνική μας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με αργό ή μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό καταργώντας την ανάγκη τοποθέτησης βηματοδότη».

Με επαναπρογραμματισμό δερματικών κυττάρων

Σημειώνεται ότι ο δρ Κάσπι και ο συνεργάτης του καθηγητής Λίορ Γκεπστάιν επέτυχαν νωρίτερα εφέτος για πρώτη φορά παγκοσμίως να δημιουργήσουν παλλόμενα καρδιακά κύτταρα επαναπρογραμματίζοντας δερματικά κύτταρα ασθενών.

Προκειμένου να το επιτύχουν οι ειδικοί μετέτρεψαν αρχικώς τα ενήλικα δερματικά κύτταρα σε κύτταρα iPS (induceld pluripotent stem cells, κύτταρα με τις ιδιότητες των βλαστικών από τα οποία μπορεί να παραχθεί οποιοσδήποτε ιστός του οργανισμού). Στη συνέχεια τοποθετώντας τα κύτταρα στις κατάλληλες συνθήκες στο εργαστήριο τα μετέτρεψαν σε πλήρως λειτουργικά κύτταρα της καρδιάς.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τελικώς η «πηγή» του βιολογικού βηματοδότη θα είναι τα ίδια τα δερματικά κύτταρα των ασθενών, γεγονός που θα καταργεί τον κίνδυνο απόρριψης. Εχουν ήδη ξεκινήσει συνεργασία με κλινικούς γιατρούς προσπαθώντας να αναπτύξουν μια αποτελεσματική θεραπεία για τον άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση ο δρ Κάσπι σημείωσε ότι «η τεχνολογία αυτή είναι νέα και απαιτούνται πολλές ακόμη έρευνες προτού έχουμε στα χέρια μας θεραπείες για τους ασθενείς».http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7










Βιολογικά: 10 μύθοι και αλήθειες

Των Αν. Σημιτσιάδη & Αλ. Κόντη

Κριτής του... βιολογικού χαρακτήρα των προϊόντων που αγοράζει μπορεί να γίνει ο ίδιος καταναλωτής! Πέραν των προδιαγραφών που θέτει η νομοθεσία, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τόσο τα αγροτικά, όσο και τα κτηνοτροφικά προϊόντα έχουν εμφανή χαρακτηριστικά, τα οποία πιστοποιούν την 100% φυσική τους προέλευση. Καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι ενώσεων καταναλωτών και βιοκαλλιεργητές παρουσίασαν στη Realnews τους δέκα τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα προϊόντα που αγοράζει είναι οργανικά.

1. Αναζητήστε το «φύλο»

Τα προηγούμενα χρόνια, τα συσκευασμένα βιολογικά προϊόντα ξεχώριζαν από το λογότυπο των οργανισμών πιστοποίησης, οι οποίοι είναι και οι αρμόδιοι για να επιβεβαιώσουν ότι η αγροτική παραγωγή τηρεί τις αρχές βιολογικής γεωργίας.

Από τον Φεβρουάριο του 2010, η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει καθιερώσει κοινό σήμα για όλα τα βιολογικά προϊόντα που παράγονται ή κυκλοφορούν στις 27 χώρες-μέλη. Αυτό που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής είναι τα υπόλοιπα στοιχεία που πρέπει να αναγράφονται στις συσκευασίες των βιολογικών, όπως ο οργανισμός πιστοποίησης, αλλά και ο παραγωγός του προϊόντος.

«Η αναζήτηση του σήματος είναι ο πρώτος κανόνας επιλογής βιολογικού προϊόντος από τους καταναλωτές», αναφέρει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ενωσης Καταναλωτών - Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), Ηλίας Κοκουγιάννης.

2. Μόνο σε πιστοποιημένες λαϊκές

Για την ανάπτυξη της αγοράς των βιολογικών στη χώρα μας, την τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί λαϊκές αγορές ειδικά για βιολογικά προϊόντα. Στις λαϊκές αγορές όπου πωλούνται τα συμβατικά προϊόντα, οι έμποροι επιτρέπεται να διαθέτουν και βιολογικά, αλλά μόνο αν αυτά είναι συσκευασμένα, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τα υπόλοιπα. Οποιεσδήποτε πινακίδες ή αναφορές που χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς όπως «οικολογικά», «οργανικά», «βιολογικά», «πράσινα» κ.λπ. για τα προϊόντα που βρίσκονται στους πάγκους των λαϊκών θα πρέπει να θεωρούνται παρελκυστικές.

3. Απαιτήστε τα πιστοποιητικά

Η ανάπτυξη των λαϊκών αγορών με βιολογικά προϊόντα βασίζεται σε αυστηρές προδιαγραφές, όσον αφορά την πώληση των προϊόντων. Στους πάγκους πρέπει να είναι αναρτημένα σε εμφανή σημεία το όνομα και τα πιστοποιητικά του παραγωγού των προϊόντων, τα οποία θα πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα των οργανισμών πιστοποίησης. «Σε περίπτωση που οι καταναλωτές διαπιστώσουν την έλλειψη των πιστοποιητικών, θα πρέπει να απαιτήσουν από τον έμπορο να τους τα επιδείξει, ειδάλλως μπορούν να αμφισβητήσουν ευθέως ότι πρόκειται για προϊόντα οργανικής καλλιέργειας», αναφέρει ο Ηλ. Κοκουγιάννης από την ΕΚΠΟΙΖΩ.

4. Μυρίστε πριν αγοράσετε!

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των βιολογικών προϊόντων είναι ότι μυρίζουν... φύση, το άρωμά τους δηλαδή παραπέμπει απευθείας στο ίδιο το προϊόν. «Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι καταναλωτές μύριζαν τα προϊόντα πριν τα αγοράσουν. Στη σύγχρονη εποχή έχουμε εκπαιδευτεί ως καταναλωτές να μη δίνουμε σημασία σε αυτό το στοιχείο. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα οργανικά προϊόντα έχουν πολύ εντονότερο άρωμα από τα συμβατικά, τα οποία έχουν πολύ πιο ήπια ή ακόμα και εντελώς ουδέτερη μυρωδιά», αναφέρει ο Δημήτρης Μπιλάλης, καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας στο Εργαστήρι Γεωργίας και Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

5. Ξεχωρίζουν από το χρώμα

Η χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων αλλοιώνει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Εκτός από το άρωμα και τη γεύση, η διαφορά που μπορεί να εντοπίσει ο καταναλωτής μεταξύ συμβατικών και βιολογικών προϊόντων είναι το χρώμα τους. Σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα οργανικής καλλιέργειας το χρώμα της φλούδας, των φύλλων ή της σάρκας του καρπού είναι αισθητά πιο έντονο από αυτό που έχουν τα προϊόντα που έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε.

6. Το μέγεθος δεν έχει σημασία

Το βασικό κίνητρο χρήσης χημικών στις καλλιέργειες είναι η παραγωγή περισσότερων τόνων προϊόντων.

Αποτέλεσμα είναι η παραγωγή προϊόντων με μεγαλύτερο μέγεθος, λόγω καταπολέμησης των φυσικών παραγόντων που περιορίζουν την ανάπτυξή τους.

«Σε αρκετά βιολογικά προϊόντα, όπως είναι η πατάτα, τα καρότα και τα φρούτα, το μέγεθος είθισται να είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό των συμβατικών προϊόντων», αναφέρει ο Κωστής Τρύπος, βιοκαλλιεργητής από την Κορινθία.

7. Εκτός εποχής

Αντιθέτως με ό,τι θα μπορούσε να υποθέσει ο μέσος καταναλωτής, η διάθεση βιολογικών προϊόντων εκτός της εποχής τους δεν σημαίνει ότι αυτά δεν τηρούν τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας. «Βάσει των προδιαγραφών που υπάρχουν, δεν απαγορεύεται η καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων σε θερμοκήπια, αρκεί να τηρούνται οι υπόλοιποι κανόνες που αφορούν τη μη χρήση χημικών σκευασμάτων. Δεν σημαίνει ότι αν βρούμε ντομάτα τον χειμώνα, αυτή δεν είναι βιολογική», τονίζει ο καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπιλάλης.

8. Τα πουλερικά ζουν περισσότερο...
Οι σύγχρονες πτηνοτροφικές μονάδες συχνά στριμώχνουν έως και 10 κοτόπουλα σε χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου, ενώ επειδή βρίσκονται σε κλειστό χώρο τα φωτίζουν με ειδικές λάμπες, ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της ημέρας. Υπό αυτές τις συνθήκες, η παραγωγή μεγιστοποιείται και το κοτόπουλο είναι έτοιμο για σφαγή στις 38 με 45 ημέρες. Αντιθέτως, η βιολογική πτηνοτροφία προϋποθέτει την πρόσβαση σε ανοικτό χώρο και τουλάχιστον 4 τ.μ. χώρο για κάθε κοτόπουλο.

Ετσι, τα οργανικά βιολογικά οδηγούνται στη σφαγή 80 ημέρες μετά τη γέννησή τους, πράγμα που μπορεί να διαπιστώσει ο καταναλωτής από την συσκευασία των προϊόντων.

9. Πιο σκούρο και σκληρό το κρέας

«Τα ζώα της βιολογικής κτηνοτροφίας ζουν ελεύθερα, σε αντίθεση με αυτά της σύγχρονης και μαζικής κτηνοτροφίας. Γι’ αυτόν τον λόγο, το κρέας τους έχει κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά», επισημαίνει ο Γιώργος Γιωρούδης, ιδιοκτήτης μονάδας βιολογικού κρέατος στη Χαλκιδική. «Το βιολογικό κρέας είναι ελαφρώς πιο σκούρο από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Παράλληλα, έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε λίπος και έτσι είναι αισθητά πιο σκληρό στην υφή του, αλλά είναι σίγουρα καλύτερης ποιότητας και πιο νόστιμο», προσθέτει ο παραγωγός.

10. Μην κοιτάτε την εμφάνιση

«Η φύση δεν προϋποθέτει την καλή εμφάνιση των λαχανικών, αλλά μόνο την ποιότητά τους. Τα βιολογικά προϊόντα, ειδικά τα λαχανικά και τα οπωροκηπευτικά, μπορεί να είναι πολλές φορές λιγότερο καλοσχηματισμένα ή εντυπωσιακά από τα συμβατικά», αναφέρει ο βιοκαλλιεργητής Κωστής Τρύπος, προσθέτοντας πως, λόγω έλλειψης φυτοφαρμάκων, τα οργανικά προϊόντα είναι επίσης περισσότερο ευπαθή σε ζιζάνια. «Ενδεχομένως να έχουν ακόμα και μικρά σημαδάκια από έντομα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι ακατάλληλα ή χαμηλότερης ποιότητας», συμπληρώνει.http://www.real.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Τα μεταναστευτικά πουλιά υπεύθυνα για τον ιού του Δυτικού Νείλου

Στοιχεία που δείχνουν ότι πιθανότατα τα μεταναστευτικά πουλιά είναι αυτά, τα οποία ευθύνονται για τη μετάδοση και εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, παρουσίασε μια ομάδα Ελλήνων ερευνητών σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό. Είναι η πρώτη επιστημονική έρευνα που αναφέρει ότι εντόπισε στη χώρα μας μολυσμένα άγρια πουλιά πολλούς μήνες προτού ξεσπάσει η νόσος στην Ελλάδα το 2010, με πιθανή προέλευση χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Χαράλαμπο Μπιλλίνη του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ιολογίας "Virology Journal", ανέλυσαν δείγματα γηγενών και άγριων μεταναστευτικών πουλιών πριν και κατά το ξέσπασμα της νόσου στην Ελλάδα το 2010, όταν 35 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό και πέθαναν, ενώ υπήρξαν άλλα 262 επιβεβαιωμένα μη θανατηφόρα κρούσματα σε ανθρώπους.

Ο ιός, που εξαπλώνεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, ανακαλύφθηκε στην Ουγκάντα το 1937 και, ενώ έως τη δεκαετία του ΄90 είχαν αναφερθεί σποραδικά μόνο κρούσματα διεθνώς, έκτοτε έχουν υπάρξει διάφορες εξάρσεις της νόσου σε πολλές χώρες (και στην Ελλάδα), με συνέπεια η νόσος να έχει χαρακτηρισθεί πλέον ως επιδημία.

Οι έως τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που μολύνονται με τον ιό, δεν έχουν αρκετά μεγάλες ποσότητες και για αρκετό καιρό στο αίμα τους, ώστε να μολύνουν με τη σειρά τους τα κουνούπια που τους τσιμπάνε κι έτσι δεν διευκολύνουν την μετάδοση του ιού. Αντίθετα, διάφορα είδη πουλιών έχουν αρκετή ποσότητα του ιού στο δικό τους αίμα για να παίξουν το ρόλο του ξενιστή που μεσολαβεί για την εξάπλωση της νόσου, μολύνοντας τους διαβιβαστές της νόσου, τα κουνούπια. Τα ίδια τα πουλιά -τουλάχιστον στην Ευρώπη και στην Ελλάδα- δεν φαίνεται να πέφτουν θύματα της νόσου.

Οι Έλληνες επιστήμονες διερεύνησαν κατά πόσο τα άγρια πουλιά που περνάνε από την Ελλάδα, είχαν εκτεθεί στον ιό του Δυτικού Νείλου πριν το ξέσπασμα της νόσου στη χώρα μας το 2010. Γι' αυτό το σκοπό, έλεγξαν δείγματα ορού και ιστών από 295 γηγενή και μεταναστευτικά πουλιά, τα οποία είχαν συλλέξει κυνηγοί τόσο πριν όσο και κατά το ξέσπασμα της νόσου, κατά τις κυνηγετικές περιόδους 2009 - 2010 και 2010 - 2011 στην Κεντρική Μακεδονία, όπου ήταν και το επίκεντρο των κρουσμάτων της νόσου το 2010, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από αυτά, τα 53 δείγματα βρέθηκαν θετικά για τον ιό και, το σημαντικότερο, 14 θετικά δείγματα προέρχονταν από πουλιά έως και οκτώ μήνες προτού εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα σε ανθρώπους. Η γενετική ανάλυση έδειξε αυξημένη τοξικότητα των εν λόγω δειγμάτων. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι, με βάση αυτά τα ευρήματα, τα άγρια πουλιά πιθανότατα επέτρεψαν τη διατήρηση και τη μετάδοση του ιού πριν και κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της νόσου. Όπως είπε ο Χαράλαμπος Μπιλίνης, τα μεταναστευτικά πουλιά, που είχαν προηγουμένως εκτεθεί στον ιό του Δυτικού Νείλου μάλλον στην Κ. Ευρώπη, είναι πολύ πιθανό ότι τον εισήγαγαν μετά στην Ελλάδα. Δεν αποκλείεται πάντως και η εναλλακτική πιθανότητα να ήταν η ενδημική κυκλοφορία του ιού αυτή που προκάλεσε το ξέσπασμα στην Ελλάδα, μετά από την ύπαρξη των κατάλληλων συνθηκών εξάπλωσης.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού "Virology Journal" καθηγητής Λίνφα Γουάνγκ σχολίασε ότι «η εν λόγω μελέτη δείχνει τη σημασία της επιτήρησης των άγριων πτηνών για ζωονόσους, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου. Δείχνει επίσης, ότι η επιτήρηση στη φύση, πριν την εμφάνιση της νόσου, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο στο πλαίσιο ενός αποτελεσματικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης που θα εμποδίζει ή/και θα μειώνει τις επιπτώσεις τέτοιων εμφανιζόμενων μολυσματικών ασθενειών».

Στην έρευνα συμμετείχαν, επίσης, οι Γιώργος Βαλιάκος, Αντωνία Τουλούδη, Λαμπρινή Αθανασίου, Αλέξιος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Ιακωβάκης, Περικλής Μπίρτσας, Βασιλική Σπύρου, Ζήσης Νταλαμπίρας και Λιλιάνα Πέτροφσκα, από την Κτηνιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Εργαστήριο Έρευνας Ζωονόσων του Ινστιτούτου Βιοιατρικής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Λάρισα, το Τμήμα Δασοπονίας (παράρτημα Καρδίτσας) και το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας, καθώς και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης.http://www.real.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Δυο Android εφαρμογές, που φαινομενικά ήταν εργαλεία για το καθάρισμα φορητών συσκευών από περιττά αρχεία

, αποκαλύφτηκε ότι είχαν σκοπό να παγιδεύουν τα μικρόφωνα υπολογιστών, επιτρέποντας την παρακολούθηση των χρηστών τους.



Και οι δυο, σύμφωνα με την ρωσική εταιρεία Kaspersky Lab, εντοπίστηκαν στο Google Play και αντίστοιχα μπορούσαν να εγκατασταθούν από

ανυποψίαστους χρήστες σε φορητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Οι δυο δωρεάν εφαρμογές, με τα ονόματα Superclean και DroidCleaner, περιγράφονταν ότι καθαρίζουν το κινητό τηλέφωνο ή την ταμπλέτα από αρχεία που αφήνουν πίσω τους οι περισσότερες εφαρμογές και με τον καιρό καταλαμβάνουν μέρος από τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής.


Εντούτοις, όπως αποκαλύφθηκε, όταν η φορητή συσκευή συνδεόταν με τον υπολογιστή του χρήστη σε περιβάλλον Windows, τότε -χωρίς εκείνος να το αντιληφθεί- γινόταν η εγκατάσταση ενός προγράμματος παγίδευσης του λογισμικού υποστήριξης του μικροφώνου (ειδικά στην περίπτωση φορητών υπολογιστών, οι οποίοι συνήθως διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο), με δυνατότητα καταγραφής των συνομιλιών του.


Από εκεί και πέρα το παράνομο λογισμικό δημιουργούσε ένα αρχείο ήχου με την καταγεγραμμένη συνομιλία, το οποίο αυτόματα αποστέλλονταν στους δημιουργούς των παράνομων εφαρμογών.


Το κακόβουλο λογισμικό εκμεταλλευόταν τη λειτουργία αυτόματης έναρξης (AutoRun) εκτελέσιμων αρχείων, τα οποία εντοπίζονται σε αποθηκευτικά μέσα (όπως βλέπει ο υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο ή μια ταμπλέτα μέσω της θύρας USB) που συνδέονται ή εισάγονται σε έναν υπολογιστή και ήταν από προεπιλογή ενεργοποιημένη στις παλαιότερες εκδόσεις των Windows.


Στις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, η συγκεκριμένη λειτουργία ενεργοποιείται κατ’ επιλογή από τον χρήστη, κάτι που πολλοί συνηθίζουν για λόγους ευκολίας. Και οι δυο εφαρμογές έχουν πλέον αποσυρθεί από το Google Play –το online κατάστημα εφαρμογών για συσκευές Android, μετά από την αποκάλυψη της Kaspersky.


defencenet.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και από τα βίντεο που «σαρώνουν» στο Ίντερνετ είναι το νέο animation της Disney που περιγράφει με συγκινητικό τρόπο μια ιστορία αγάπης!



Μέσα σε περίπου 6 λεπτά, το «Paperman» ξυπνάει την πιο ρομαντική πλευρά του εαυτού μας: μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’50, όπου ένας μοναχικός άνδρας συναντά μία γοητευτική γυναίκα αλλά πριν προλάβει να της μιλήσει την χάνει. Κατά τύχη, η γυναίκα δουλεύει στον διπλανό ουρανοξύστη και ο άνδρας προσπαθεί να «κερδίσει» την προσοχή της, χρησιμοποιώντας την φαντασία του και αρκετά χαρτιά.



Εκτός από την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, η ταινία μικρού μήκους του John Kahrs έχει τραβήξει και την προσοχή όσων ασχολούνται με το animation αφού «παντρεύει» τις χειρόγραφες τεχνικές με εκείνες του ηλεκτρονικού υπολογιστή.



Στο «Paperman» πρωταγωνιστούν οι John Kahrs, Jeff Turley και Kari Wahlgren, οι οποίοι καταφέρνουν να μας συγκινήσουν και να μας προβληματίσουν για το πώς είναι ο έρωτας στις πιεστικές ημέρες που ζούμε..





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Κι ενώ η αδίστακτη αλαζονική κυβέρνηση προχωράει σε επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, στους κινητοποιημένους αγρότες δεν μπορεί να κάνει το ίδιο. Σ’ αυτούς περιορίζετε να δώσει εντολή στα ένστολα όργανα προστασίας του συστήματος να «κεράσουν» χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, όπως έκανε σήμερα στην Νίκαια της Λάρισας.



Αναλογίζoνται, άραγε, οι κρατούντες, αν οι αγρότες αρχίζουν να «ραντίζουν» με δηλητηριώδη φυτοφάρμακα –όπως είχε πει αγρότης- τους μπάτσους τι έχει να συμβεί;



Από κει και πέρα, -απ’ ότι παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε-, οι αγρότες και σήμερα προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων τους.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Μαθήτρια νοσηλευτικής έκοψε το δάχτυλο του 5,5 μηνών βρέφους και στη συνέχεια το πέταξε, παραδίδοντάς το στους γονείς του













Φωτό Αρχείου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Εμπρός μαθήτρια νοσηλευτικής σχολής, έκοψε το δάχτυλο του 5,5 μηνών βρέφους και το παρέδωσε στους γονείς, σαν να μην τρέχει τίποτα.



Οι συγγενείς του νεογνού, σοκαρισμένοι, ανακάλυψαν τι είχε συμβεί όταν έφυγαν από το νοσοκομείο και επέστρεψαν σπίτι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ




Το 5,5 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με υψηλό πυρετό.

Μια μαθήτρια νοσηλευτικής σχολής του Νοσοκομείου στην προσπάθεια της να αφαίρεση τον ορό, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ακρωτηρίασε το παιδί, κόβοντας ένα κομμάτι από το δάχτυλο του χεριού του.

Η υπόθεση όμως δεν τελείωσε εκεί. Η μαθήτρια πέταξε το κομμάτι του δακτύλου που έκοψε, έκλεισε με αιμοστατικές γάζες την πληγή στο χέρι του βρέφους, το οποίο και παρέδωσε στους γονείς του χωρίς να αναφέρει τι είχε κάνει.

ΠΗΓΗ: news247.gr





via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1



Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου


Έκπληκτη η Βρετανική κοινή γνώμη και Βρετανικά ΜΜΕ και μαζί άλλοι λαοί και ΜΜΕ της Ευρώπης εδώ και μερικές ημέρες παρακολουθούν μια δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη θέτοντας πολλά και ενδιαφέροντα όχι μόνο νομικά αλλά ταυτόχρονα και κοινωνιολογικά και πολιτικά και άλλα ηθικά ζητήματα.


Μπορεί μία υπέρβαση του ορίου ταχύτητος να σου κοστίσει ένα Υπουργικό θώκο, στη συνέχεια τη Βουλευτική σου θέση στο Κοινοβούλιο, ένα διαλυμένο γάμο, ένα μονάκριβο γιό να δηλώνει ότι σε ‘μισεί’, ένα μεγάλο ποσό εξόδων για το Δικαστικό αγώνα και, είναι πιθανό, από 6 έως 12 μήνες φυλακή;


Δηλαδή ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΥΡΜΟ;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ εάν ακούς στο ονοματεπώνυμο Chris Huhne!...


Όλα ξεκίνησαν κάποια μέρα του Μάρτη 2003 όταν η κάμερα της τροχαίας συνέλαβε ένα αυτοκίνητο να τρέχει πάνω από τα όρια της επιτρεπόμενης ταχύτητας στον δρόμο που ενώνει το αεροδρόμιο Stansted με την πόλη του Λονδίνου…


Το αυτοκίνητο ανήκε στον Βουλευτή του Βρετανικού Κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών κ Huhne ο οποίος δήλωσε ότι το οδηγούσε η σύζυγός του από το δίπλωμα της οποίας έπρεπε να αφαιρεθούν τα γνωστά ‘points’ και να της καταλογισθεί το σχετικό χρηματικό πρόστιμο…


Πριν 2 περίπου χρόνια καθώς οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με Αρχηγό τους τον κ Claig αποφάσισαν να συνεργαστούν σε μια Συγκυβέρνηση με τους Συντηρητικούς του κ Cameron ο κ Huhne ανέλαβε και το Υπουργείο Ενέργειας και Πρασίνου…


Δυστυχώς κάπου υπήρξε μια ‘άλλη γυναίκα’ ο 26χρονος γάμος με την σύζυγο του κ Vick Price διαλύθηκε και η πρώην σύζυγος ανέτρεψε την προγενέστερη παραδοχή της ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο του πρώην συζύγου της γράφοντας την αφετηρία της διαδρομής του τέως συζύγου της προς τον πλήρη διασυρμό.


Η κ Price κατηγορήθηκε όπως και ο σύζυγός της για “παρακώλυση και παραπλάνηση της Δικαιοσύνης”, ο κ Huhne ο οποίος εθεωρείτο ως ο πιθανότερος διάδοχος του κ Claig στην προεδρία του Κόμματός τους εγκατέλειψε τον Υπουργικό θώκο, και από χτες εγκατέλειψε και την Βουλευτική του έδρα και τώρα αντιμετωπίζει και μια πιθανή ποινή φυλάκισης από 6 έως 12 μήνες…


Η δίκη της κ Price που μετά τη διάλυση του γάμου τους προσέφυγε στις Δικαστικές Αρχές δηλώνοντας ότι είχε “δηλώσει ψευδώς ότι οδηγούσε το όχημα του συζύγου της καθώς υφίστατο πιέσεις από τον τότε σύζυγό της” αναμένεται να έχει ενδιαφέρον.


Τι μπορεί να κοστίσει μια τροχαία, παράβαση και στη συνέχεια μια παραποίηση ενόχου προσώπου σε μια χώρα όπου μάλλον ΔΕΝ ισχύει ο γνωστός ελληνικό Νόμος «περί ευθύνης Υπουργών…»







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE





Μπαράζ διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων βρίσκεται στα σκαριά, από την πλευρά του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, σύμφωνα με σχετική αποκάλυψη του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου, “τις επόμενες εβδομάδες και για κανένα δίμηνο από τώρα, θα σκάσουν τόσες διώξεις κατά πολιτικών και άλλων, με υπογραφή του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κυρίως, που θα τρίβουμε τα μάτια μας”.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες όσες υποθέσεις εκκρεμούν στα συρτάρια του κ. Πεπόνη θα μετατραπούν σε διώξεις, “και μάλιστα τέτοιες που θα δημιουργήσουν και αίσθηση, και θόρυβο και κρότο”, και οι σχετικές δικογραφίες θα διαβιβαστούν στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο, το επικείμενο μπαράζ συνδέεται και με τη λήξη της θητείας των Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη τον Απρίλιο, χωρίς η κυβέρνηση να έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ανανεώσει τη θητεία τους ή θα τους αντικαταστήσει, μετακινώντας τους σε άλλες θέσεις.

ysterografa.gr




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7

Άνοιξε ένα κατάστημα "Προμήθειας συζύγων" όπου οι γυναίκες μπορούν να διαλέξουν να αγοράσουν έναν άνδρα να παντρευτούν ανάμεσα από πολλούς.

Το κτίριο έχει 5 ορόφους και ανάλογα με τους ορόφους αυξάνονται και οι ικανότητες των ανδρών που διατίθενται.

Ο μόνος κανόνας είναι ότι κάθε γυναίκα πρέπει να διαλέξει έναν άνδρα από τον όροφο στον οποίο βρίσκεται αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει σε ορόφους που έχει πάει ούτε, αν διαλέξει, να προχωρήσει προς τα πάνω μετά την εκλογή.

Έτσι, πήγαν κάτι φιλενάδες να διαλέξουν.....



Πρώτος όροφος:

Η πόρτα είχε μία επιγραφή : "Αυτοί οι άνδρες είναι εργαζόμενοι και αγαπούν τα παιδιά"

Οι γυναίκες διάβασαν την επιγραφή και είπαν "Ωραία, αυτοί είναι καλύτεροι από αυτούς που είναι άνεργοι ή δεν αγαπούν τα παιδιά, αλλά αναρωτιέμαι τι να έχει στον επάνω όροφο" Έτσι προχώρησαν.



Δεύτερος όροφος:

Η πινακίδα γράφει: " Αυτοί οι άνδρες έχουν δουλειές με καλό μισθό, αγαπούν τα παιδιά και είναι πολύ εμφανίσιμοι "

"Μμμμμ!.." σκέφτηκαν τα κορίτσια "Αλλά αναρωτιέμαι τι να έχει στον επάνω όροφο"



Τρίτος όροφος:

" Αυτοί οι άνδρες έχουν δουλειές με καλό μισθό, αγαπούν τα παιδιά, είναι πολύ εμφανίσιμοι και βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού"

"Ουάου!" είπαν οι γυναίκες "Πολύ δελεαστικό. ΑΛΛΑ, τι άλλο μπορεί να υπάρχει παραπάνω;"

Κι έτσι πάλι προχώρησαν στον επόμενο όροφο



Τέταρτος όροφος:

" Αυτοί οι άνδρες έχουν δουλειές με καλό μισθό, αγαπούν τα παιδιά, είναι πολύ εμφανίσιμοι, βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού και είναι και πολύ ρομαντικοί "

"Ω! καταπληκτικά! Αλλά για σκέψου! Τι μπορεί να μας περιμένει ακόμη παραπάνω! "



Κι έτσι ανέβηκαν και στον πέμπτο όροφο

Πέμπτος όροφος:

Η επιγραφή στην πόρτα γράφει : "Αυτός ο όροφος είναι εδώ για να αποδεικνύει ότι οι γυναίκες τελικά δεν είναι ευχαριστημένες με τίποτα. Σας ευχαριστούμε που ψωνίσατε, καλή σας ημέρα!

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR


Συνάντηση με μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟΦΕ είχε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, στις δράσεις και στις συνεργασίες για αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων.


Η ΕΠΟΦΕ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μελών του Δ.Σ., έχει 105 συλλόγους – μέλη, από τα οποία μόνο τα 90 είναι ενεργά. Επιθυμία όλων είναι η ενεργή συμμετοχή, η υιοθέτηση και στήριξη των δράσεων ενός συλλόγου από όλους.

Ο σχεδιασμός δράσεων με θέμα την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νομού κρίθηκε αναγκαίος από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

Από την πλευρά της η κ. Νικολάου διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο στηρίχτηκαν οι πολιτιστικές δράσεις των προηγούμενων ετών διοίκησής της με δεδομένο τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Περιφέρειας. Τόνισε ότι οι σχολικές εκδρομές όσο και οι άλλες εκδηλώσεις των συλλόγων θα πρέπει να είναι κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα της Περιφέρειας με στόχο τη γνωριμία με αυτήν.

«Πρόθεσή μας ως Π.Ε. είναι να συνδιοργανώσουμε κάποιες εκδηλώσεις σε όλο το νομό και κατά δήμους. Αν υπάρχει μία σημαντική πολιτιστική δράση μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλο νομό της Περιφέρειας. Οι προσπάθειές μας είναι πολλές και στοχευμένες. Η συνεργασία μας με την ΕΠΟΦΕ είναι απαραίτητη για να μην υπάρχει αλληλοεπικάλυψη των δράσεων. Μπορούμε να συνεργαστούμε στο ημερολόγιο των εκδηλώσεων-δράσεων.»

Προέτρεψε δε τα μέλη του Δ.Σ. να επαναδραστηριοποιήσουν τους συλλόγους προτείνοντάς τους. «Ζωντανέψτε τους εγκαταλειμμένους χώρους κατά μήκος του νομού, που είναι πολλοί. Να μεταφέρουμε όλοι μαζί τις δράσεις εκτός των πόλεων, ακόμη και των χωριών, όπως παράδειγμα οι ανεμόμυλοι στην Πυλαία. Οι σύλλογοι θα πρέπει να μπουν μέσα σ’ αυτούς τους χώρους να τους αναδείξουν χρησιμοποιώντας τους».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟΦΕ Δημήτρης Κελεμίδης, η Γενική Γραμματέας Γεωργία Αγγελινά, η Ειδική Γραμματέας Μάρθα Κοντίδου, η Ταμίας Ευαγγελία Τσακμακίδου.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82


Να πάρει μια ξεκάθαρη θέση, χωρίς υποσημειώσεις, απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ επανέλαβε ότι εάν υπάρξει απόδειξη παραβίασης των δικαιωμάτων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη, η «υπηρεσία θα είναι αμείλικτη». Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Fm o κ. Δένδιας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι επί τέσσερις μέρες δεν μπορεί να αρθρώσει ένα σαφή λόγο κατά της τρομοκρατίας. Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς που έκανε εις βάρος του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, και υπογράμμισε ότι σέβεται απόλυτα τη μνήμη του αδερφού του.



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7
Η Microsoft σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τεχνολογίας του Ισραήλ αναπτύσσει ένα νέο πειραματικό λογισμικό πρόβλεψης καταστροφών, το οποίο αναλύσει τους τίτλους ειδήσεων ανά περιοχές προσπαθώντας να εντοπίσει σημάδια πιθανών καταστροφών ή γεγονότων που μπορεί να οδηγήσουν στη βία.


Σύμφωνα με άρθρο του Technology Review το λογισμικό αυτό θα μπορούσε να προβλέπει επίσης κρούσματα χολέρας στην Αγκόλα βασίζοντας τις αναλύσεις του σε εκθέσεις που αφορούν τη ξηρασία στην περιοχή. Αναφέρεται ακόμη ότι σε παρόμοιες δοκιμές που περιλαμβάνουν προβλέψεις σχετικά με καταστροφές, βία και περιπτώσεις όπου σημειώνεται μεγάλος αριθμός θανάτων το σύστημα κατάφερε να βγάλει σωστές προβλέψεις στο 70 - 90% των περιπτώσεων. Σίγουρα δεν πρόκειται να δούμε ένα τέτοιο σύστημα στην καθημερινότητά μας καθώς τα σχέδια της Microsoft δεν προβλέπουν προς το παρόν την εμπορική χρήση του. Site: bgr.com



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Η ιδέα να τρέχουν εφαρμογές των Windows σε συσκευές Android, smartphones ή tablets, είναι πολύ πιθανό να γίνει πραγματικότητα σε λίγο καιρό, εφόσον λυθούν κάποια τεχνικά προβλήματα, χάρη στο Wine for Android. Το Wine, (WINdows Emulator, ή Wine Is Not an Emulator) είναι μία open source εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να τρέχουν τα Windows σε λειτουργικά συστήματα Unix όπως το Linux, ενώ υπάρχουν και εκδόσεις για OS X, FreeBSD και Solaris.


Τώρα, ετοιμάζεται μία έκδοση για Android από τον Alexandre Julliard, τον αρχικό προγραμματιστή της εφαρμογής για λογαριασμό της εταιρείας CodeWavers, ο οποίος έκανε την πρώτη επίδειξη εχθές σε σχετική εκδήλωση στις Βρυξέλες στα πλαίσια του συνεδρίου FOSDEM για το ανοικτό λογισμικό. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Phoronix, η ταχύτητα ήταν απελπιστικά αργή, αλλά αυτό δικαιολογείται γιατί οι επιδείξεις δεν έγιναν σε κάποια συσκευή με Android, αλλά σε emulator o οποίος έτρεχε σε ένα MacBook το οποίο χρησιμοποιεί ο Julliard για το development, στο οποίο τρέχει Linux για να τρέξει Windows...



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Η Ευρωπαιϊκή Ένωση έχει εγκρίνει ένα κονδύλι ύψους $1.35 δις δολαρίων στη Nokia, με σκοπό την έναρξη 10ετούς έρευνας επάνω σε πρακτικές εφαρμογές του γραφενίου.Το δισδιάστατο αυτό υλικό σύμφωνα με τη Φιλανδική εταιρεία έχει πάχος ενός μόνο ατόμου και είναι το πιο ισχυρό υλικό που έχει δοκιμαστεί, ακόμη και 300 φορές πιο ισχυρό από το ατσάλι. Με τόσο μικρό πάχος είναι το πιο λεπτό αντικείμενο που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος και συνεπώς το πιο ελαφρύ. Ένα μοντέλο που αναπαριστά το γραφένιο απεικονίζει 2D κρυστάλλους σε ευθυγραμμισμένο τρόπο που θυμίζει κολλητική ταινία.


Το υλικό τους είναι διαφανές, εύκαμπτο, και θεωρείται καλύτερος αγωγός από το χαλκό γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αρκετές χρήσεις του στην πληροφορική αλλά και γενικότερα στα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Η Nokia αποτελεί μέλος της κοινοπραξίας που έχει δημιουργηθεί για το γραφένιο, μια ομάδα που αποτελείται από 74 ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς συναργάτες που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Η εταιρεία εργάζεται επάνω σε αυτό το υλικό τα τελευταία επτά χρόνια και έχει ανακαλύψει αρκετές εφαρμογές του γραφενίου στην πληροφορική. Ο αρχηγός του Κέντρου Έρευνας της Nokia, Jani Kivioja θεωρεί ότι το γραφένιο θα έχει το ίδιο αντίκτυπο στην παραγωγή με αυτό που είχε το σίδηρο και το πυρίτιο στις προηγούμενες γενιές. Όπως ο ίδιος δηλώνει, βρισκόμαστε στην αρχή της επανάστασης του γραφενίου.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Γιγάντιο Φίδι, μήκους 16.7 μέτρων, 300 κιλών και 140 χρόνων. βρέθηκε στην Μαλαισία!

Εργαζόμενοι που καθάριζαν το δάσος, για την δημιουργία ενός νέου δρόμου, ανακάλυψαν το Φίδι...













Κατά την προσπάθεια να ισοπεδώσουν το έδαφος, ένας από τους τρείς οδηγούς του εκσκαφέα παρατήρησε, πως υπήρχε αίμα γύρω από το κεφάλι του φιδιού.

Ο χειριστής της μπουλντόζας, αισθανόταν τόσο άσχημα που δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Ένας από τους οδηγούς του εκσκαφέα ένιωσε τόσο μέγαλο ψυχικό τραύμα, που έπαθε καρδιακή προσβολή και στη συνέχεια πέθανε.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news











Σας απατά;



Σας απατά ο άντρας σας / σύντροφός σας; Οι παρακάτω ενδείξεις θα έπρεπε να σας υποψιάσουν:

- Κρύβει το κινητό του και βάζει ξαφνικά κωδικό - από εκεί που δεν είχε

- Απαντάει στο κινητό του αμήχανα και το κλείνει βιαστικά

- Λείπει συχνά σε βραδινά ραντεβού και αργεί πολύ να γυρίσει από τη δουλειά

- Όταν τον ρωτάτε που ήταν αντιδρά απότομα και επιθετικά

- Αλλάζει look, αγοράζοντας ρούχα διαφορετικά από το στυλ του και κουρεύεται μοντέρνα - ενώ είναι συντηρητικός

- Σας φέρεται ψυχρά και δεν σας αγγίζει πια

- Έχει εργένηδες φίλους που τον επηρεάζουν και βγαίνει συνεχώς μαζί τους

Και τέλος... θυμηθείτε. Κανένα από αυτά τα σημάδια από μόνο του δεν είναι ικανό να αποδείξει ότι τρώτε... κέρατο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συζητήσετε ήρεμα μαζί του για την αλλαγή στη σχέση σας. http://www.myworld.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82




Κυριακάτικο πρωϊνό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά!




Ο σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά.


Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ…. και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:

*- Πρόσεχε…ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! *

*Έχεις βάλει πολλά μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ! Γύρνα τα. *

*Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. *

*Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία… *

*Μη, ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά… *

*ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν μ’ακούς εμένα… ΠΟΤΕ! *

*Γρήγορα Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; *

*Μην ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι… *

*Βάλε αλάτι, ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!!!

Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.

- “Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;”, τον ρωτάει…

Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει…

” Ήθελα απλά να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω…”


okokoras.gr






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9A%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%91
Αν και δεν είναι λίγες οι φορές που τα perierga.gr έχουν κάνει εκτενείς αναφορές στα συμπαθή κατοικίδια (φιλόζωοι γαρ!), τη φορά αυτή είπαμε να σας δείξουμε για ποιους λόγους (και είναι πολλοί) πρέπει ο καθένας να έχει έναν σκύλο. Με αρκετές δόσεις χιούμορ αλλά και με μεγάλη ευαισθησία στα συμπαθή τετράποδα, παρουσιάζουμε καρά καρέ γιατί ένας σκύλος είναι πραγματικά «δώρο Θεού για τον άνθρωπο»… Έτσι εν ολίγοις όλοι μας πρέπει να έχουμε ένα σκυλάκι δίπλα μας γιατί…

1. …από την ώρα που γεννιέσαι πάντα σε έχει υπό την προστασία του.

perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;

2. …σου δίνει «μία χείρα βοηθείας» όποτε χρειάζεται.

perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;

3. …σε ακολουθεί και στις πιο extreme αποδράσεις σου.

perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;

4. …είναι μαζί σου στις δύσκολες στιγμές.

perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;

5. …τρέχει να σε τραβήξει από το χαντάκι…

perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;

6. …και μετά σε βγάζει έξω με ασφάλεια.

perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;

7. …είναι τα μάτια σου όταν εσύ δεν μπορείς να δεις.

perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;

8. …σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα έστω κι αν είσαι άρρωστος.

perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;

9. …είναι ο πιο αφοσιωμένος σου φίλος.

perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;

10. …και θα παίξει και μια παρτίδα σκάκι μαζί σου!

perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να του δώσεις ένα φιλί!

perierga.gr - Γιατί ένας σκύλος είναι πάντα απαραίτητος;http://perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1










Πιο ευαίσθητοι από τους ανθρώπους οι κροκόδειλοι

Πιο ευαίσθητοι από τους ανθρώπους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το άγγιγμα, είναι οι κροκόδειλοι, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγαν Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «Vanderbilt» και η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Experimental Biology».

Οι ερευνητές αποδίδουν την υπερευαισθησία των κροκοδείλων στους μικροσκοπικούς αισθητήρες που καλύπτουν το δέρμα των σαγονιών τους και μοιάζουν με φουσκαλίτσες.

Οι φουσκάλες αυτές στην ουσία καλύπτουν ένα τεράστιο δίκτυο νευρικών απολήξεων που φτάνουν από το δέρμα στον εγκέφαλο μέσω μιας μικρής τρύπας στο κρανίο. Μέχρι σήμερα οι φουσκαλίτσες στο δέρμα των κροκόδειλων βοηθούσαν τους επιστήμονες να τους κατατάξουν σε είδη, χωρίς να υπάρχει καμιά γνώση για το ποια μπορεί να είναι η χρησιμότητά τους.

Ορισμένοι επιστήμονες πίστευαν ότι οι φουσκαλίτσες ανίχνευαν την περιεκτικότητα του νερού σε αλάτι, ενώ άλλοι πίστευαν ότι βοηθούσαν τα ερπετά να αντιληφθούν τις αναταράξεις στο νερό.

Τελικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι φουσκαλίτσες αναπτύσσονται από εξειδικευμένα κύτταρα και βοηθούν τους κροκόδειλους στο κυνήγι, χαρίζοντάς τους την ικανότητα να αντιδράσουν ακαριαία και με ακρίβεια όταν εντοπίσουν τη λεία τους. «Τα σαγόνια του κροκόδειλου είναι μοναδικά», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δρ. Duncan Leitch, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, προσθέτοντας ότι χρησιμεύουν για να επιτελέσουν κάποιες από τις πιο λεπτεπίλεπτες δουλειές, τις οποίες οι άνθρωποι κάνουν με τα χέρια.

Οι επιστήμονες μάλιστα υποστηρίζουν ότι επειδή τα μπροστινά τους άκρα είναι πάρα πολύ κοντά, οι κροκόδειλοι χρησιμοποιούν τα σαγόνια τους ακόμα και για να μεταφέρουν τα αυγά τους ή τα μωρά τους. Αυτό καθίσταται δυνατό χάρη στις μικροσκοπικές φουσκαλίτσες στα σαγόνια τους, οι οποίες τους επιτρέπουν να κάνουν εξαιρετικά ελεγχόμενες κινήσεις.

Αν το δέρμα στην περιοχή των σαγονιών, που κλείνουν με πίεση μέχρι και 2.000 psi, δεν ήταν υπερευαίσθητο, οι κροκόδειλοι δεν θα μπορούσαν να επιτελέσουν βασικές λειτουργίες, πολλές εκ των οποίων συνδέονται με τη μητρική φροντίδα και το κυνήγι, καθώς οι κινήσεις τους δεν θα ήταν απόλυτα ακριβείς, όπως είναι τώρα. ΠΗΓΗ: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Τα δελφίνια κοιμούνται με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, που δεν κάνουν τα άλλα θηλαστικά!...








Τα δελφίνια όταν κοιμούνται, μένουνε σε επαγρύπνηση με έναν ιδιαίτερο τρόπο...


Ο μισός τους εγκέφαλος κοιμάται και ο άλλος μισός είναι εντελώς ξύπνιος!!!


Έρευνες έδειξαν ότι το κάνει αυτό για να αντιλαμβάνεται τυχόν κινδύνους όπως επίσης και για να μην πνιγεί!


Πολύ εντυπωσιακό και έξυπνο!



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Eνα πιτ μπουλ καταδικάστηκε σε θάνατο στο Τενεσί των ΗΠΑ επειδή ο ιδιοκτήτης του ...





το παράτησε, νομίζοντας πως είναι... gay! Το άτυχο σκυλάκι εγκαταλείφθηκε στο δρόμο από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος είπε στους υπεύθυνους ότι είδε τον σκύλο πάνω σε ένα άλλο αρσενικό...



Το πρόβλημα είναι τώρα ότι το κέντρο φιλοξενίας των αδέσποτων είναι υπερφορτωμένο και δεν μπορεί να φροντίσει όλα τα ζώα με αποτέλεσμα το άτυχο πιτ μπουλ να οδηγηθεί σε ευθανασία εκτός κι αν βρεθεί νέος ιδιοκτήτης.



Σύμφωνα με άρθρο της Huffington Post, πολλές φορές τα σκυλιά μπορεί να έχουν ανάλογη σεξουαλική συμπεριφορά, ενώ άλλες φορές μπορεί απλά να πρόκειται για επίδειξη ισχύος μεταξύ των αρσενικών.



Στο Facebook έχει δημιουργηθεί μια σελίδα ειδικά αφιερωμένη στο άτυχο σκυλί, η οποία καλεί τον όποιον ενδιαφερόμενο να πράξει σύντομα, πριν το σκυλί θανατωθεί. Το μήνυμα που είναι αναρτημένο στη σελίδα γράφει: «Μην αφήσετε αυτό το πανέμορφο σκυλί να πεθάνει επειδή ο ιδιοκτήτης του είναι ανίδεος σχετικά με τη συμπεριφορά των σκύλων!».



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news



Ένα σπάνιο δικέφαλο φίδι αλμίνος Ονδούρας γεννήθηκε σε ένα θάλαμο επώασης στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα από τον βιολόγο Ντάνιελ Πάρκερ.




Parakseno.gr : Σπάνιο: Δικέφαλο φίδι αλμπίνος αξίας... 25.000 δολαρίων!!!(PHOTOS+VIDEO)





Το φίδι καταναλώνει το γεύμα του με τον τυπικό ελικοειδή τρόπο, εκτός από… το επιπλέον κεφάλι που παρακολουθεί το άλλο κεφάλι να επιτελεί την διαδικασία.



Parakseno.gr : fidi Σπάνιο: Δικέφαλο φίδι αλμπίνος αξίας... 25.000 δολαρίων!!!(PHOTOS+VIDEO)



Ο Πάρκερ, ενθουσιώσης συλλέκτης φιδιών, ανακοίνωσε επίσης ότι έβαλε το σπάνιο πλάσμα προς πώληση – στο επιβλητικό ποσό των 25.000 δολαρίων, δηλαδή 12.500 δολάρια για κάθε κεφάλι.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR
Το διάφανο iPad... Ω, ναι, αυτό βλέπετε στη φωτογραφία και η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για σχέδιο της Apple, αλλά για μία ιδέα του καλλιτέχνη Ricardo Afonso που μπορεί να φαίνεται «τραβηγμένη» για το παρόν μας, αλλά ίσως να είναι περισσότερη πιθανή στο μέλλον μας. Με «μυστηριώδη» ομορφιά και λιτή εμφάνιση, το διάφανο iPad εντυπωσιάζει… Έχει δύο μόνο αδιάφανα σημεία στο πάνω και το κάτω μέρος του που, με τον καταιγισμό των τεχνολογικών εξελίξεων, ίσως να μην είναι απίθανο να ενσωματώνουν αύριο-μεθαύριο όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα μίας τέτοιας συσκευής.


Ο μεγαλύτερος μας προβληματισμός, όταν σκεφτόμαστε για το πόσο πιθανό είναι να κατασκευαστεί στην πραγματικότητα μία τέτοια ταμπλέτα, αφορά την μπαταρία, που, σε αυτό το concept, δύσκολα θα μπορούσε να χωρέσει. Εσείς τι λέτε; Πώς θα σας φαινόταν μία διάφανη ταμπλέτα ή μία διάφανη συσκευή στο μέλλον; Το πρώτο prototype transparent smartphone, πάντως, έχει ήδη δηλώσει την παρουσία του, οπότε μάλλον σύντομα παρόμοια concepts θα μας απασχολήσουν αρκετά…



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Νέες λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν για την GeForce Titan από το φόρουμ RedQuasar. Οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι η GeForce Titan δεν είναι ένα προϊόν της σειράς GeForce 700 όπως είχε ειπωθεί παλαιότερα, ότι θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα η GTX 780. Η σειρά GeForce 700 δεν θα κυκλοφορήσει πριν από τον Ιούνιο του 2013 και έτσι δίνεται η ευκαιρία στην AMD να πάρει το προβάδισμα με την έλευση της σειράς HD 8000 (Sea Islands) το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Η GeForce Titan θα βασίζεται σε ένα νέο σχεδιασμό-αρχιτεκτονική. Ο πυρήνας GK110 στον οποίο θα βασίζεται η GeForce Titan είχε αρκετές καθυστερήσεις μέχρι να κυκλοφορήσει τελικά ως κομμάτι των καρτών Tesla.


Ο λόγος ήταν ότι ο GK110 δεν είχε ωριμάσει αρκετά έτσι ώστε να αρχίσει η μαζική παραγωγή του για τους καταναλωτές. Παρόλο που η κυκλοφορία του GK110 έχει ήδη αρχίσει, η GeForce Titan δεν θα είναι διαθέσιμη σε μεγάλες ποσότητες για τους καταναλωτές. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι η φήμη που θέλει την Titan να είναι γρηγορότερη ακόμα και από την διπύρηνη GeForce GTX 690. Γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε υλοποίηση με τον GK110 θα ήταν γρηγορότερη από την GTX 680, αλλά το να ξεπερνά σε απόδοση την GTX 690 είναι ασύλληπτο. Σύμφωνα με άλλο site του εξωτερικού, το PCB της Titan είναι παρόμοιο με αυτό της GTX 680 αλλά με εκτεταμένη περιοχή μνήμης που επιβεβαιώνει την ύπαρξη 6GB μνήμης με δίαυλο 384-bit στην κάρτα. Επίσης σύμφωνα με το ίδιο site η κάρτα είναι listed στο Hong Kong με αναμενόμενη διαθεσιμότητα στο τέλος Φεβρουαρίου. Δεν μπορούμε να ξέρουμε κατά πόσο είναι αληθινές οι παραπάνω φήμες αλλά το σίγουρο σύμφωνα με όλες της πηγές είναι ότι η GeForce Titan θα έχει πολύ υψηλή απόδοση και θα είναι πραγματικός τιτάνας ανάμεσα στις υπόλοιπες GPU.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης πρόεδρος της Προανακριτκής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης με την ιδότητα του δικηγόρου - υπερασπιστή. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε ο βουλευτής της ΝΔ ήρθε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης ως συνήγορος υπεράσπισης εφοριακού η οποία έχει καταδικαστεί τρεις φορές από τα ποινικά δικαστήρια κατηγρούμενη για μεγάλη κομπίνα με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ. Μάλιστα η συγκεκριμένη εφγοριακός βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας πονή κάθειρξη 15 ετών που της έχει επιβληθεί για μία από τις σε βάρος της υποθέσεις. Ο βουλευτής ζήτησε και πήρε αναβολή καθώς επικαλέστηκε φόρτο λόγω της Προανακριτής Επιτροπής της Βουλής. Η "κομπίνα" στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η πελάτισσα του κ.Μαρκογιαννάκη είναι μία από τις μεγαλύτερες που αποκαλύφθηκαν ποτέ καθώς υπολογίζεται ότι ζημίωσε το Δημόσιο με πάνω από 30 δις δραχμές! Seleo.gr



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7

Πρέπει η νέα γενιά να ενημερώνεται σωστά......









































Γιάννης

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR