follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων!

Δύτης απαθανατίζει «θανάσιμο» ανακόντα 8 μέτρων!



Ο 53χρονος Ελβετός δύτης Franco Banfi επισκέφθηκε την περιοχή Mato Grosso της Βραζιλίας για επαγγελματικούς λόγους, προκειμένου να τραβήξει μερικές φωτογραφίες από τις εντυπωσιακές λίμνες της περιοχής.



perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων! perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων! Για καλή (ή κακή!) του τύχη βρέθηκε να συλλαμβάνει μερικά από τα πιο συγκλονιστικά γκρο πλαν… άγριας ζωής, καθώς ένα τεράστιο φίδι ανακόντα, μήκους 8 μέτρων, ήταν κουλουριασμένο κάτω από τα πόδια του στο βυθό μιας λίμνης.



Ενθουσιώδης με την ανακάλυψή του, ο Franco δεν δίστασε στιγμή, απαθανατίζοντας μοναδικές εικόνες στο φακό. «Κουλουριάζεται στο βυθό και ψάχνει τα θηράματά του, ποντίκια, ψάρια, πτηνά, στα σκοτεινά βάθη», λέει ο ατρόμητος δύτης.



perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων! Ευτυχώς γι’ αυτόν, το τεράστιο ανακόντα είχε μόλις καταβροχθίσει ένα τρωκτικό και ενδιαφερόταν μόνο για το… καλλιτεχνικό μέρος της απρόσμενης συνάντησής τους.

perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων!


perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων! «Ποτέ δεν έχω έρθει τόσο κοντά σε ένα φίδι, σε ένα τόσο μεγάλο φίδι, για την ακρίβεια. Αλλά νομίζω ότι ένα μικρό δηλητηριώδες φίδι είναι πιο τρομακτικό από ό, τι ένα τεράστιο σαν αυτό. Τουλάχιστον ο όγκος του σου δίνει αμέσως να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται», λέει ο Banfi χαριτολογώντας.http://perierga.gr







via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Δεν ξέρουμε εάν είναι fake ή αληθινό,είναι όμως συγκλονιστικό...








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news



Ο 27χρονος Tony Hinds αγόρασε τα «British Pork and Chive» λουκάνικα από το ράφι του ψυγείου του σούπερ μάρκετ στην περιοχή Sheerness του Kent, με σκοπό να τα εντάξει στο γεύμα που ετοίμαζε για τα γενέθλιά του!



Όμως, η αρραβωνιαστικιά του Lauren Gooch, 21 ετών, όταν άνοιξε τη συσκευασία βρέθηκε προ της δυσάρεστης έκπληξης, όταν αναγκάστηκε να αφαιρέσει ένα ανθρώπινο (!) δόντι που βρισκόταν πάνω σε ένα από τα λουκάνικα.

Το αηδιασμένο από το θέαμα και το εύρημα ζευγάρι κατήγγειλε το περιστατικό στην αλυσίδα Tesco, όμως το μόνο που έκαναν οι ιθύνοντες ήταν να τους «αποζημιώσουν» απλώς με το ποσό των £25.

Ο ατυχής πελάτης δήλωσε ότι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το «εύρημά» του όταν ενημερώθηκε για την καταγγελία που είχε γίνει πριν λίγο καιρό με τα μπιφτέκια από κρέας αλόγου που πουλάει η εν λόγω εταιρεία.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91









  1. Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς (Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ….αυτό ήταν η αρχή…)

  2. Λεφτά υπάρχουν (Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)

  3. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας (ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ)

  4. Μαζί τα φάγαμε (Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ)

  5. Ευτυχώς που είμαστε υπό τον έλεγχο του Δ.Ν.Τ. (Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

  6. Άμα τα πάρω, θα πάρω φόρα κ θα σας ταράξω στις κλωτσιές στην ανηφόρα (ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ)

  7. Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία οι ληστές και οι λωποδύτες.

  8. Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα…

  9. Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους. Που κάνω καταγγελία;

  10. Ένας μέσος εργαζόμενος παίρνει τη μέρα 23€ … τα 2 πάνε στο ΙΚΑ, τα 2n στα κοινόχρηστα, τα 6 στη ΔΕΗ και τα 10 στην εφορία! Μένουν 3! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ!

  11. Δεν είναι θέμα χρέους, αλλά ανταλλαγής οργάνων: Τους χρωστάμε τα άντερά μας - θα πάρουν τα α...... α μας!

  12. Η κυβέρνηση πασχίζει να διατηρήσει την καλή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό! Δηλαδή τι; Όταν έχει επεισόδια στέλνει καρτ ποστάλ από τη Μύκονο;

  13. Έχω αρκετά χρήματα για να περάσω μέχρι το τέλος του μήνα. Του προηγούμενου…

  14. Η Αλήθεια είναι ότι με την παρούσα κυβέρνηση νοιώθω μια ασφάλεια… και μια δίωξη… και μια αντιτρομοκρατική και μια ΜΑΤ.

  15. Tις προάλλες ένα αυτοκίνητο στούκαρε στη βιτρίνα ενός καταστήματος και φώναξε ο καταστηματάρχης: -Επιτέλους, μπήκε ένας άνθρωπος στο μαγαζί.

  16. Ζητείται προίκα χωρίς νύφη για σοβαρό σκοπό…

  17. Κάθε φορά που μιλάει ο Βενιζέλος κρύβεται το πορτοφόλι μου από μόνο του…

  18. Πόσοι θα αγόραζαν ένα πανάκριβο κάμπριο, αν δεν τους έβλεπε κανείς να το οδηγούν;

  19. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη τυχόν και κάθεστε ακίνητοι για πάνω από 5 λεπτά… Θα φορολογήστε για ακίνητο!

  20. Γιατί πήγε στο Κατάρ ο Πρωθυπουργός; Εμείς στο Σιχτίρ τον στείλαμε.

  21. Σιγά τη ληστεία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κόλπο σαν το «Λεφτά υπάρχουν» δεν έχει ξαναγίνει.

  22. Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.

  23. Το να ‘σαι πολιτικός, είναι σαν να ‘σαι πόρνη. Δεν πρόκειται να πετύχεις αν δεν μπορείς να προσποιηθείς, πως συμπαθείς αυτόν που πηδ@ς…

  24. Αν το κράτος αναλάβει την έρημο Σαχάρα σε λίγα χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου.

  25. 1 φλιτζάνι καφέ, αξία: 5 € -1 ποτό στο μπαρ, αξία: 10 € -1 λίτρο βενζίνη, αξία: 1,70€ -1 γιαούρτι στα μούτρα ενός κουστουμάτου, ψεύτη πολιτικού, αξία: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!

  26. Μην κλέβετε, μην λέτε ψέματα, μην πουλάτε ναρκωτικά, η κυβέρνηση δεν γουστάρει ανταγωνιστές!

  27. Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα…χθες πέρασα από το Σύνταγμα και είδα τα περιστέρια να ταΐζουν τους ανθρώπους.

  28. Πώς κλίνεται το ρήμα πτωχεύω; Εγώ πτωχεύω, εσύ κερδίζεις, αυτός πλουτίζει, εμείς πεινάμε, εσείς τα τρώτε, αυτοί μας .πηδάνε!

  29. Έβγαλα το Δημοτικό… Έβγαλα το Γυμνάσιο και το Λύκειο… Έβγαλα & το Πανεπιστήμιο… Και τώρα για να βρω δουλειά πρέπει να βγάλω ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ !

  30. "Θέλεις στα χαλίκια σου αλάτι" ; (Αρκάς)









via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR










Αυξάνονται οι θαλάσσιοι πάγοι της Ανταρκτικής

Τα θαλάσσια στρώματα πάγου που περιβάλλουν την Ανταρκτική επεκτάθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια χάρη στους ενισχυμένους ανέμους που πνέουν στην περιοχή σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Geoscience.

Την ίδια ώρα, στους αντίποδες, στο Βόρειο Πόλο, το παγοκάλυμμα βρίσκεται στο χαμηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το παγοκάλυμμα της Αρκτικής συρρικνώθηκε σε 3,41 εκατ. τετρ. χλμ το Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που διενεργούνται δορυφορικές παρατηρήσεις.

Σε ορισμένες περιοχές της Ανταρκτικής, το παγοκάλυμμα κινείται εξαιτίας των ανέμων προς τον ωκεανό, καθώς η περιοχή είναι εκτεθειμένη σε ισχυρούς ανέμους.

Το στρώμα πάγου αυξήθηκε ιδιαίτερα στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, ωστόσο το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ δεν γνωρίζει ούτε την ακριβή έκταση ούτε το πάχος του πάγου. Η επιστήμονες κάνουν λόγο για θαλάσσιους πάγους όταν μια έκταση 25 τετρ. χλμ καλύπτεται κατά 15% από πάγους.

Τα απαισιόδοξα μοντέλα για το Κλίμα

Την ίδια ώρα νέα ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science υποστηρίζει ότι οι προβολές των “απαισιόδοξων” κλιματικών μοντέλων που δείχνουν μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας έως το τέλος του αιώνα είναι πιο ακριβείς από τις “αισιόδοξες”.

Οι κλιματολόγοι χρησιμοποιούν σήμερα 20 και πλέον διαφορετικά υπολογιστικά μοντέλα του παγκόσμιου κλίματος, τα οποία προσομοιώνουν τις φυσικές διαδικασίες που επηρεάζουν τον καιρό, από την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας μέχρι τους κλυδωνισμούς του άξονα της Γης.

Σε αυτή την περίπτωση, οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στην ακρίβεια της πρόβλεψης των διαφορετικών μοντέλων πάνω στη νεφοκάλυψη στις υποτροπικές ζώνες όπου παρατηρείται και υψηλή ερημοποίηση, παράγοντας ο οποίος έχει υπερβολικά μικρή επίδραση για να αναπαριστάται με ακρίβεια στα μοντέλα. Η ανάλυση έδειξε ότι η (πραγματική) μέση σχετική υγρασία στους υποτροπικούς κυμαίνεται από 15 έως 25%, ενώ πολλά μοντέλα έδιναν εκτιμήσεις άνω του 30% για το ίδιο χρονικό διάστημα. Και το σημαντικό είναι ότι τα μοντέλα που έδιναν τις πιο ακριβείς εκτιμήσεις ήταν αυτά που προβλέπουν μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας.

ΠΗΓΗ: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Διαβάστε τους 16 πιο απίθανους σεχουαλικούς νόμους που ισχύουν σόλο τον κόσμο..

- Στο Γκουάμ απαγορεύεται να παντρεύονται οι παρθένες! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο είδος ελεύθερων επαγγελματιών: άντρες που η δουλειά τους είναι να πληρώνονται από γυναίκες για να κάνουν μαζί τους σεχ για πρώτη φορά.

- Πολλές Μεσανατολικές χώρες αναγνωρίζουν τον ακόλουθο Ισλαμικό νόμο: μετά από μία σεχουαλική επαφή με αρνί είναι...θανάσιμο αμάρτημα να φας την σάρκα του.

- Στο Λίβανο ο νόμος επιτρέπει σε άντρες να κάνουν σεχ με ζώα με τη βασική προϋπόθεση να είναι θηλυκά. Στην περίπτωση που κάποιος πάει με αρσενικό ζώο τιμωρείται μα θάνατο.

- Παντού στις ΗΠΑ απαγορεύεται η σεχουαλική επαφή με είδος που είναι υπό εξαφάνιση. Εξαιρούνται τα... έντομα.

- Στο Μπαχρέιν ένας άντρας γυναικολόγος μπορεί μεν να εξετάσει τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας, αλλά απαγορεύεται να τα κοιτάξει απ' ευθείας. Μπορεί να τα δει μόνο χρησιμοποιώντας καθρέπτη.

- Στο Χονγκ Κονγκ είναι νόμιμο η απατημένη σύζυγος να σκοτώσει τον άντρα της με τη βασική προϋπόθεση να το κάνει με γυμνά χέρια. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για την ερωμένη του άντρα!

- Στη Σάντα Κρουζ στην Βολιβία είναι νόμιμο ένας άντρας να κάνει ταυτόχρονα σεχ με μία γυναίκα και την κόρη της.

- Στην Ουάσιγκτον υπάρχει νόμος που απαγορεύει το σεχ με μία παρθένα σε κάθε περίπτωση. Συμπεριλαμβάνεται και η πρώτη νύχτα του γάμου!

- Στο Κάλι στην Κολομβία μία γυναίκα μπορεί να κάνει σεχ μόνο με τον σύζυγο της. Μάλιστα την πρώτη φορά που θα συμβεί πρέπει να είναι παρούσα και η μητέρα της για να είναι μάρτυρας της πράξης!

- Στη Γιούτα (ΗΠΑ) καμία γυναίκα δεν επιτρέπεται να κάνει σεχ μέσα σε ασθενοφόρο. Αν συλληφθεί να κάνει κάτι τέτοιο κατηγορείται για σεχουαλικό παράπτωμα και το όνομα της δημοσιεύεται στην τοπική εφημερίδα. Ο άντρας από την πλευρά του ούτε κατηγορείται ούτε αποκαλύπτεται το όνομα του.

- Στο Ρομπμόχ της Βιρτζίνια είναι παράνομο να κάνει έρωτα με τα φώτα αναμμένα.

- Σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ είναι παράνομο να φαίνεται ο ερεθισμός κάποιου άντρα μέσα από το παντελόνι του.

-Στη Μινεσότα οι άντρες απαγορεύεται να κάνουν έρωτα αν το στόμα τους μυρίζει κρεμμύδι, σκόρδο ή... σαρδέλα. Αν η γυναίκα το επιθυμεί τότε επιβάλλεται να πλύνουν τα δόντια τους. Επίσης είναι παράνομο να έχουν επαφή με... ζωντανό ψάρι!

- Οι Mουσουλμάνοι απαγορεύεται να κοιτούν τα γεννητικά όργανα του νεκρού. Αυτό ισχύει και για τους νεκροθάφτες.

- Στο Νουκάστλ του Γουαιόμινγκ απαγορεύεται τα ζευγάρια να κάνουν σεx σε ψυγεία κρεάτων.

- Η ποινή για αυνaνισμό στην Ινδονησία είναι... αποκεφαλισμός!

- Στα ξενοδοχεία στους καταρράκτες του Σιουξ στη νότια Ντακότα κάθε δωμάτιο επιβάλλεται να έχει δύο μονά κρεβάτια. Και στην περίπτωση που πρόκειται για διαμονή μίας βραδιάς η απόσταση μεταξύ των κρεβατιών πρέπει να είναι μισό μέτρο τουλάχιστον. Επίσης είναι παράνομο να κάνουν σεx στο πάτωμα ανάμεσα στα κρεβάτια.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91










Tα ροζ δελφίνια του Αμαζονίου

Είναι λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου όμορφα και έξυπνα με τα γκρι δελφίνια που ξέρουμε. Τα ροζ δελφίνια ή δελφίνια του Αμαζονίου είναι ιδιαίτερα φιλικά και ζουν στον Αμαζόνιο αλλά και στους ποταμούς Ορενόκο και Araguaia, στη Νότια Αμερική. Είναι λοιπόν δελφίνια του γλυκού νερού και για να διαβιώσουν απαιτούν φρέσκο, καθαρό νερό. Δυστυχώς βρίσκονται στη λίστα με τα ζώα που απειλούνται καθώς η μόλυνση των νερών, η παράνομη αλιεία και οι άκατοι που πλέουν στους ποταμούς απειλούν τους βιοτόπους τους.

Πηγή: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Απίστευτο κι όμως αληθινό...

Οι περισσότεροι θεωρούμε τους δράκους μυθικά πλάσματα, ένας Ιάπωνας όμως βρήκε στην αυλή του μέσα σε ένα κουβά ένα μωρό-δράκο...



Κι όσο σπάνιο και αν είναι να βρεί κάποιος ένα τέτοιο πλάσμα, ο νεαρός δεν δίστασε να το σκοτώσει για το μαγειρέψει!!



Ελπίζουμε να του βγήκε νόστιμο....









via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιδιοκτήτης ζωολογικού κήπου, στη Μανίλα των Φιλιππίνων. Τον έλεγαν Εμανουέλ Τάνγκο και είχε μεγάλη αδυναμία στα φίδια, μα κυρίως στα μεγάλα, αυτά που ο περισσότερος κόσμος ανατριχιάζει και μόνο στη θέα τους.

Ο Τάνγκο όχι μόνο δεν τα φοβόταν, αλλά....



απολάμβανε μαζί τους ποιοτικό χρόνο.

Τους μιλούσε, σαν να ήταν παιδιά του, και όταν ερχόταν η ώρα να πέσει στο κρεβάτι, τα έπαιρνε μαζί του και τους διάβαζε παραμύθια.

Κι εκείνα, για να του δείξουν την αφοσίωσή τους, κουλουριάζονταν γύρω του και τον αγκάλιαζαν σφιχτά σφιχτά – τόσο που θαρρείς πως θα του έκοβαν την ανάσα.

Ετσι περνούσε ο καιρός και ζούσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

Αν δεν υπήρχε το στιγμιότυπο, ποιος θα πίστευε πως υπάρχει άνθρωπος επί γης που διαβάζει παραμύθια στα αγαπημένα του φίδια;

kapistri.blogspot.de

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91




Την εικοσαετία 1987-2007, η χώρα μας απώλεσε περισσότερα από έξι εκατομμύρια στρέμματα φυσικών εκτάσεων, έναντι μιας αντίστοιχης αύξησης των γεωργικών και δευτερευόντως των λοιπών, κυρίως αστικών, καλύψεων. Το παραπάνω αλλά και πολλά ακόμη σημαντικά στοιχεία, σχετικά με τις καλύψεις γης και κυρίως τις αλλαγές που διαχρονικά παρατηρούνται, προκύπτουν από...









την έκδοση, «Η Ελλάδα τότε και τώρα: Διαχρονική χαρτογράφηση των καλύψεων γης 1987-2007», την οποία παρουσίασε σήμερα το WWF Ελλάς.



Μέσα από αυτήν την τεκμηριωμένη αποτύπωση καταδεικνύεται η διαχρονική, συνεχής και άναρχη μείωση των φυσικών εκτάσεων, προς όφελος της επέκτασης της γεωργικής γης, των υποδομών και των οικισμών. Μια υποχώρηση που κρύβει αρκετές εκπλήξεις και αποτελεί τη συνισταμένη πολλών αντικρουόμενων παραγόντων. Σίγουρα όμως χαρακτηρίζεται από την απόλυτη έλλειψη τεκμηριωμένου και μακροχρόνιου εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού.

Χαρακτηριστικά, κατά την εικοσαετία 1987 – 2007, υπήρξαν σε απόλυτα νούμερα οι εξής μεταβολές στις καλύψεις γης:



• Δάση: μειώθηκαν συνολικά κατά 1.311.382 στρέμματα.

• Εκτάσεις θαμνώδους και χαμηλής βλάστησης: μειώθηκαν συνολικά κατά 4.886.431 στρέμματα

• Γεωργικές εκτάσεις: Αυξήθηκαν κατά 5.736.939 στρέμματα

• Λοιπές καλύψεις (δόμηση, έργα υποδομής κλπ): Αυξήθηκαν κατά 333.675 στρέμματα



Τα απόλυτα νούμερα των αλλαγών όμως δεν διηγούνται τη συνολική ιστορία, καθώς εξίσου σημαντική με τις αλλαγές στην έκταση είναι και η μετατόπιση των καλύψεων γης ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές. Ενδεικτική είναι η αντίφαση που προκύπτει, εξετάζοντας τις γεωργικές εκτάσεις στα γεωγραφικά διαμερίσματα Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.

Στα Ιόνια Νησιά, σχεδόν 289.000 στρέμματα φυσικής γης (12,6% της συνολικής έκτασης) μετατράπηκαν σε γεωργική. Από την άλλη μεριά, φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η αγροτική παραγωγή στα ορεινά της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πελοπόννησο, όπου 1.390.000 στρέμματα γεωργικής γης μετατράπηκαν διαχρονικά σε άλλες καλύψεις.



Όλες αυτές οι αλλαγές αποτελούν διαφορετικές ψηφίδες μιας εικόνας εντατικοποίησης της χρήσης του χώρου και σταδιακής ομογενοποίησης της φυσιογνωμίας του. Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά συμπεράσματα μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:



1. Οι πλέον θιγόμενες φυσικές εκτάσεις είναι οι περιοχές χαμηλής βλάστησης, οι οποίες, κατά κύριο λόγο, απορροφούν τις πιέσεις επέκτασης της γεωργικής γης, των οικισμών και των υποδομών.

2. Οι πιέσεις για μετατροπή των καλύψεων (και κατά συνήθη συνέπεια των χρήσεων) της γης, δεν εκδηλώνονται πάντα στιγμιαία, αλλά είναι, συχνά, απόρροια πολλών διαδοχικών βημάτων. Η απευθείας μετατροπή π.χ. ενός δάσους σε τεχνητή επιφάνεια είναι σπάνια και συνοδεύεται από πολλές νομικές περιπλοκές. Η σταδιακή αλλαγή ενός δάσους όμως μέσω επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών και η μετέπειτα κατάληψή της από τεχνητές καλύψεις είναι μία συνήθης πρακτική.

3. Η εφαρμογή της νομοθεσίας για τον χώρο χωλαίνει σε έντονο βαθμό ενώ ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός πάσχει από έλλειψη μακροχρόνιας προοπτικής και συνοχής.



«Η συγκεκριμένη έκδοση εστιάζει στις χωρικές μεταβολές και τις πιέσεις πάνω στον φυσικό χώρο και τα οικοσυστήματα. Είναι η πρώτη φορά που απεικονίζονται οι καλύψεις γης για όλη την Ελλάδα σε βάθος εικοσαετίας, ανοίγοντας μια ουσιαστική συζήτηση για την εξέλιξη και διαχείριση του χώρου στην Ελλάδα. Η αποτυχία στην αποτελεσματική διαχείριση αυτών των αλλαγών, δεν θα λειτουργήσει μονάχα εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά εν τέλει, θα υποσκάψει και την ίδια την προοπτική ανάπτυξης της χώρας μας, ειδικά μάλιστα, σε ό, τι αφορά τους οικονομικούς κλάδους του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα», υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας, για να προσθέσει: «Ειδικά στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία της χώρας να αντιμετωπίσει για ιστορικά πρώτη φορά την εθνική ανάγκη για βιώσιμο αναπτυξιακό σχεδιασμό, βασισμένο στη διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου και την οικολογικά ορθή, κοινωνικά δίκαιη και νομικά ασφαλή τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας».



Πηγή: wwf



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news




via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE





To εκπληκτικό concept του σχεδιαστή Ricardo Afonso...






Ο νεαρός σχεδιαστής Ricardo Afonso δημιούργησε ένα μοναδικό concept με ένα iPad το οποίο είναι διάφανο,ένα υπέροχο σχέδιο το οποίο θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον με το μόνο πρόβλημα να είναι το που θα μπορούσε να χωρέσει η μπαταρία του...

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και το απολαύστε το βίντεο με το μοναδικό αυτό iPad.









via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Με απίστευτους ρυθμούς αυξάνονται τα ρυθμιζόμενα δάνεια των νοικοκυριών, κάτι που ενισχύει την εικόνα της δραματικής συρρίκνωσης των οικογενειακών προϋπολογισμών, πριν τεθούν μάλιστα σε εφαρμογή οι πρόσφατες φορολογικές διατάξεις, που φέρνουν επιβαρύνσεις ακόμα και στους πολύτεκνους.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μέσα σε μόλις ένα 6μηνο, δηλαδή από τις 31 Δεκεμβρίου του 2011 έως το τέλος Ιουνίου του 2012, τα ρυθμισμένα δάνεια έφτασαν από τις 569.806 στις 663.422, σημειώνοντας αύξηση 16,4%!

Η συντριπτική πλειοψηφία- ως ποσό- αφορά σε στεγαστικά δάνεια, καθώς έχουν ρυθμιστεί δάνεια συνολικού ύψους 12,38 δισεκατομμύρια ευρώ (έναντι 11,99 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2011), με τον αριθμό των δανείων που μπήκαν σε ρύθμιση να ανέρχεται στις 222.384.

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι ο πήχης των ρυθμιζόμενων κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά, καθώς από τα μέσα επίπεδα των 66.971 ευρώ, στο τέλος του περασμένου Ιουνίου το μέσο επίπεδο ρυθμιζόμενου στεγαστικού δανείου υποχώρησε στις 55.670 ευρώ.

Όσον αφορά σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, σε ρύθμιση είναι ήδη 441.038, με το αναλογών συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 5,88 δισεκατομμύρια ευρώ και το μέσο ρυθμιζόμενο ποσό δανείου να διαμορφώνεται στις 13.338 ευρώ.

Ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί αίσθηση αφορά στο ύψος των καταθέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, προκύπτει ότι:


  • Ποσοστό καταθετών 81,5% έως 2.000 ευρώ σε λογαριασμό

  • Ποσοστό καταθετών 11,3% από 2000 έως 10.000 ευρώ σε λογαριασμό

  • Ποσοστό καταθετών 5,9% από 10.000 έως 50.000 ευρώ σε λογαριασμό

  • Ποσοστό καταθετών 0,9% από 50.000 έως 100.000 ευρώ σε λογαριασμό

  • Ποσοστό καταθετών 0,4% πάνω από 100.000 ευρώ σε λογαριασμό





via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης, ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας διοργανώνουν ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα την «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών».


Στην Κομοτηνή, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο ARCADIA (Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής)

Στη Δράμα, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο ΚΟΥΡΟΣ (2ο χλμ. Εθνικής Οδού Δράμας - Καβάλας)

Στη Θάσο, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12.00, στο Καλογερικό (Λιμένας)

Στην Αλεξανδρούπολη, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο Astir Egnatia Alexandroupolis (πάρκο Εγνατία)

Στην Καβάλα, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο EGNATIA (7Ης Μεραρχίας 139)

Στην Ξάνθη, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο Elisso (Βασ. Σοφίας 9)

Στη Σαμοθράκη, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο Samothraki Village (Παλιάπολη)

Στην Ορεστιάδα την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο Vienni (Ορέστου 50)

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους επιχειρηματίες ή στους υποψηφίους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Μεταποίηση, Τουρισμός, Εμπόριο και Υπηρεσίες.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Ένας τύπος πηγαίνει κάθε Παρασκευή στην Εθνική Τράπεζα και κάνει κατάθεση 1000 έως 2000€!

Μια Παρασκευή τον φωνάζει ο διευθυντής και τον ρωτάει

*Συγνώμη κύριε μου, χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκριτος, τι δουλεία κάνετε και έχετε τόσες καταθέσεις?

*A, κύριε διευθυντά μου, να σας πω ευχαρίστως.....



Βάζω στοιχήματα, χοντρά στοιχήματα και συνήθως τα κερδίζω ! Θέλετε να βάλουμε μαζί ένα ?

*Τι στοίχημα ? ρωτάει ο διευθυντής περίεργος.

*1000€ ότι θα έρθω τη Δευτέρα το πρωί εδώ και θαχω κόψει τα ***** μου !!

*Πάει !!! του λέει ο διευθυντής, που δεν πίστευε να φτάσει σε τέτοια ακρότητα.

Τη Δευτέρα το πρωί μπαίνει ο τύπος στην τράπεζα και πηγαίνει χαμογελαστός στον διευθυντή.

*Τι έγινε, έχασα η κέρδισα ? τον ρωτάει με σιγουριά ο διευθυντής.

*Βάλε το χέρι σου και πιάσε να δεις μόνος σου, του απαντάει ο άλλος.

Βάζει ο διευθυντής το χέρι του και τα ****** ήταν στη θέση τους !

*Μα καλά, μόλις έχασες 1000€ και συνεχίζεις να Γελάς ?

*Βλέπεις τον φρουρό στην είσοδο που κλαίει? Μπαίνοντας προηγουμένως έβαλα στοίχημα μαζί του 5000€ ότι σε 5 λεπτά ο διευθυντής θα μου πιάνει τα ***** !!!

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR



Έφτασε τους 1,06 δισεκατομμύρια χρήστες σε μηνιαία βάση



Η πρώτη εμφάνιση του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε σαν χθες, πριν από εννέα ολόκληρα χρόνια. Η ιδέα των Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum και Chris Hughes, δείχνει όχι απλά να αντέχει στο χρόνο αλλά να γίνεται ολοένα και πιο δυνατή.


Να θυμίσουμε πως στο έτος που μας πέρασε, το Facebook «έσπασε» όλα τα ρεκόρ, αφού έφτασε τους 1,06 δισεκατομμύρια χρήστες σε μηνιαία βάση. Πρόκειται, για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αρχικά ξεκίνησε στους διαδρόμους του Harvard.


Από εκεί η υπηρεσία εξαπλώθηκε στα διάφορα πανεπιστήμια, και με γρήγορους ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αρχική του ονομασία ήταν «Thefacebook», με τον Zuckerberg να αφαιρεί το «The», το 2004, όταν και αγόρασε το domain «Facebook.com» για 200.000 δολάρια.


Η εξέλιξη του Facebook δε φαίνεται να σταματά, αφού όλα δείχνουν πως θέλει να κινηθεί προς την αγορά των φορητών συσκευών, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής.

newsbeast

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91



Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Ριζοσπάστης"



Ηταν Ιούνης του 2002. Τότε πρωθυπουργός ήταν ο Σημίτης και υπουργός Ναυτιλίας ο Ανωμερίτης. Κήρυξαν επιστράτευση των ναυτεργατών...



Ηταν Φλεβάρης του 2006. Τότε πρωθυπουργός ήταν ο Καραμανλής και υπουργός Ναυτιλίας ο Κεφαλογιάννης. Κήρυξαν επιστράτευση των ναυτεργατών...



Ηταν Νοέμβρης του 2010. Τότε πρωθυπουργός ήταν ο Παπανδρέου και υπουργός Ναυτιλίας ο Χρυσοχοΐδης. Κήρυξαν επιστράτευση των ναυτεργατών...



Φτάσαμε Φλεβάρη του 2013. Τώρα έχουμε πρωθυπουργό Σαμαρά και υπουργό Ναυτιλίας τον Μουσουρούλη. Κήρυξαν επιστράτευση των ναυτεργατών...

*

Συμπέρασμα πρώτο: Ο,τι πριν τη συγκυβέρνησή τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ως κυβερνητικά κόμματα έκαναν το καθένα μόνο του, δηλαδή την επιστράτευση των ναυτεργατών, τώρα το διαπράττουν από κοινού (έχοντας «αριστερό» βαστάζο τη ΔΗΜΑΡ).



Συμπέρασμα δεύτερο: Ο,τι υπηρεσίες προσέφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στους εφοπλιστές ως κυβερνητικά κόμματα το καθένα μόνο του, τώρα τις προσφέρουν στους εφοπλιστές από κοινού (έχοντας «αριστερό» βαστάζο τη ΔΗΜΑΡ).



Συμπέρασμα τρίτο: Ούτε το 2002 επί υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, ούτε το 2006 επί «επανίδρυσης» είχαμε Μνημόνια, κρίση, δανειακές συμβάσεις κ.ο.κ. Επιστρατεύσεις και αντεργατικό ντελίριο, όμως, είχαμε. Συνεπώς η «δημοκρατία» τους δεν χρειάζεται Μνημόνια για να είναι «δημοκρατική». Είναι εξίσου «δημοκρατική» είτε με τα Μνημόνια είτε χωρίς τα Μνημόνια.



Συμπέρασμα τέταρτο: Από το Νοέμβρη του 2010 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 26 μήνες. Η άρση εκείνης της επιστράτευσης (του 2010) έγινε μόλις στα τέλη του Νοέμβρη του 2012. Δηλαδή: Οι ναυτεργάτες παρέμειναν (και συνεχίζουν) σε καθεστώς επιστράτευσης για τους 24 από τους 26 μήνες που πέρασαν από το Νοέμβρη του 2010 μέχρι και χτες!


Συμπέρασμα πέμπτο: Πώς θα ήταν δυνατόν να υπάρχει το «εφοπλιστικό θαύμα» σε αυτήν τη χώρα αν δεν στηριζόταν σε ένα διαρκές «δημοκρατικό θαύμα»;



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR
Γνωστή για την πολυτέλεια και τον premium χαρακτήρα που αποπνέουν οι συσκευές της, η Vertu προσαρμόζεται στις σύγχρονες τάσεις και φαίνεται ότι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πρώτη της πρόταση με τη δύναμη του λειτουργικού της Google.


Το πρώτο Vertu Android Phone θα ονομάζεται Constellation TI και, όπως αναφέρουν οι φήμες, διαθέτει οθόνη ανάλυσης 800×480 pixels, επεξεργαστή Snapdragon MSM8260A στο 1.5GHz, Bluetooth 4.0, NFC και μπαταρία 1250mAh. Όσον αφορά την έκδοση του λειτουργικού που θα ενσωματώνει, πρόκειται για το Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich). Η συσκευή θα κυκλοφορήσει, σύμφωνα πάντα με τις διαρροές, σε τέσσερις premium εκδόσεις: Titanium Black PVD, Titanium Black Alligator, Red Gold Mixed Metal και Titanium Black Leather, με κάθε μία από αυτές να χρησιμοποιεί διαφορετικό υλικό και χρωματικό φινίρισμα. Περισσότερα όμως για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά μάλλον θα μάθουμε σύντομα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ανακοίνωσή του θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Όσο για την τιμή του φημολογείται στα 3.000 ευρώ (άουτς!) .



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Δελτίο Τύπου

«Δεν Πάμε Πουθενά»

Με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ καταργούνται οι Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας στο Αργοστόλι συγχωνεύεται με άλλο άσχετο που έχει τίτλο: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» και έδρα το Μεσολόγγι.
Η συγχώνευση αυτή είναι παράλογη αφού το syllabus μαθημάτων των υπό συγχώνευση τμημάτων ΔΕΝ περιλαμβάνει τα γνωστικά αντικείμενα του δικού μας τμήματος όπως πολιτική επικοινωνία, κοινωνιολογία, δημοσιότητα ΜΜΕ, Δημόσιες Σχέσεις και Ολοκληρωμένες Δημόσιες Σχέσεις, Κοινωνία και ΜΜΕ και άλλα.

Αποδοχή του σχεδίου συνεπάγεται…

Κατάργηση του διδακτικού αντικειμένου των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα.
Υποβάθμιση του πτυχίου των ήδη αποφοιτησάντων, αφού δεν θα υπάρχει πλέον αμιγές Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα.
Ανασφάλεια και απογοήτευση για τους φοιτητές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποια μαθήματα θα τους αναγνωριστούν στο νέο πτυχίο.
Παράλογη παύση ενός τμήματος με μεγάλη ζήτηση, άριστη υλικοτεχνική υποδομή και ιδιόκτητα κτίρια.
Ολέθρια μετακίνηση 1.000 φοιτητών (μόνο από το Αργοστόλι) και άλλων 7.000 από άλλα μέρη της Ελλάδας στο Μεσολόγγι, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το Μεσολόγγι αδυνατεί να φιλοξενήσει τόσο κόσμο.
Πλήρη καταστροφή της οικονομικής ζωής του Αργοστολίου.

Με βάση τα ανωτέρω προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα…
Οι φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία, που να πάνε να σπουδάσουν; Σε ιδιωτικές σχολές ή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού;
Τα χρήματα που έχουν δοθεί για την αναβάθμιση του τμήματος και την ορθή του λειτουργία του τμήματος, πάνε χαμένα;
Γιατί απαιτούν από εμάς να σπουδάσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε επιλέξει μέσω πανελληνίων εξετάσεων;
Με ποια λογική καταργούνται οι Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα;

Οι Καθηγητές και ο Σύλλογος Φοιτητών










perierga.gr - "The Velopresso": Ένα εσπρέσο μπαρ σε ποδήλατο!

The Velopresso: Ένα εσπρέσο μπαρ σε ποδήλατο!



perierga.gr - "The Velopresso": Ένα εσπρέσο μπαρ σε ποδήλατο! Οι τρεις μεγάλες αγάπες τους -καφές, ποδηλασία και αειφορία- ενέπνευσαν δύο φοιτητές της σχολής Royal College of Art στο Λονδίνο να δημιουργήσουν ένα κινητό εσπρέσο μπαρ, που θυμίζει εν πολλοίς τους παλιούς παγωτατζήδες της γειτονιάς, λατρεμένους μικρών και μεγάλων. Το μοναδικό «The Velopresso» λειτουργεί αποκλειστικά με την κίνηση των πεντάλ, ενώ το άλεσμα του καφέ αλλά και το ζέσταμα του νερού γίνονται μόνο με την… ποδηλασία. Η πρωτοποριακή δημιουργία των φοιτητών έχει ήδη κερδίσει το βραβείο Deutsche Bank 2012 (Design), ενώ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό Design Pininfarina 2012.



Μόλις πέντε δευτερόλεπτα πεντάλ στο τρίκυκλο είναι αρκετά για να αλέσουν έναν διπλό εσπρέσο, ενώ ένας μικρός βραστήρας ζεσταίνει παράλληλα το νερό και τον ατμό, τροφοδοτώντας τη μηχανή εσπρέσο. Αρωματικός καφές, άριστη φυσική κατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος είναι τα βασικά στοιχεία που απολαμβάνουν στο έπακρο οι δύο σχεδιαστές, ενώ οι λάτρεις του εσπρέσο έχουν έναν ακόμη λόγο για τον απολαμβάνουν πιο συχνά.http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Ίσως ο βασικότερος λόγος ύπαρξης των τεσσάρων χιλιάδων και πλέον θρησκειών του πλανήτη, το εναγώνιο ερώτημα... «τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε;» έχει τόσες απαντήσεις όσες και οι ομάδες / επιστήμες / θεωρίες που έχουν επιχειρήσει να το απαντήσουν.



Έτσι, ανάλογα με το σημείο του πλανήτη στο οποίο έχεις γεννηθεί, τους ανθρώπους που έχεις συναναστραφεί, τις ιστορίες που έχεις ακούσει και τα βιβλία που έχεις διαβάσει, μπορεί να πιστεύεις ότι:

Α. Οι καλοί άνθρωποι πηγαίνουν στον παράδεισο, οι κακοί στην κόλαση

Όλες σχεδόν οι θρησκείες του πλανήτη συμφωνούν σε ένα πράγμα: Στην ύπαρξη μεταθανάτιας ζωής. Οι μεγαλύτερες εξ αυτών, τώρα, συμφωνούν και στην «ανταμοιβή», και αντίστοιχα την «τιμωρία», για όσα έκανες ή δεν έκανες σε αυτήν τη ζωή, υπό τη μορφή αιώνιας ή μη ευτυχίας, κι αντίστοιχα αιώνιας ή μη δυστυχίας, στην επόμενη. Η αιωνιότητα της κατάστασης εξαρτάται συνήθως από τη δημοκρατικότητα της θρησκείας: Η χριστιανική κόλαση είναι αιώνια, ενώ το κάρμα σου ως ινδουιστής έχεις σε μερικές έξτρα ζωές την ευκαιρία να το φτιάξεις.

Οι κανόνες, βέβαια, είναι λίγο πιο περίπλοκοι από αυτήν την απλουστευμένη εξήγηση. Η χριστιανική διδασκαλία, για παράδειγμα, λέει ότι έχεις την ευκαιρία να μετανοήσεις για τις αμαρτίες σου, και να βρεθείς, τελικά, στον παράδεισο, παρ' ότι υπήρξες κακός άνθρωπος σε αυτήν την ζωή. «Παραθυράκι» που γεννά την εύλογη απορία, αν ο Χίτλερ συνειδητοποίησε, ας πούμε, λίγο πριν πεθάνει, το λάθος του να ψήνεις ανθρώπους σε ξυλόφουρνους , αυτήν την στιγμή πίνει κόκκινο κρασί σε έναν κήπο με τριανταφυλλιές, με έναν εξίσου μετανοημένο Μιλόσεβιτς;

Β. Προχωράς σε ένα τούνελ, βλέπεις το σώμα σου από ψηλά, και πληροφορείσαι ότι το νόημα της ζωής είναι η αγάπη

Ή τουλάχιστον αυτό (σε διάφορες παραλλαγές) ισχυρίζονται όσοι υποτίθεται πως πέθαναν και γύρισαν πίσω –έζησαν, δηλαδή, μία "near death experience", όπως λέγεται. Αντικείμενο πολυετών ερευνών –οι οποίες συγκλίνουν ανησυχητικά προς το συμπέρασμα ότι πρόκειται απλώς για ψευδαισθήσεις– οι εμπειρίες αυτές έχουν απασχολήσει ψυχολόγους και ψυχίατρους, μεταξύ των οποίων ο Dr. Raymond Moody, ο οποίος κατέγραψε τις μαρτυρίες 150 ατόμων που «επέστρεψαν από την άλλη πλευρά», καταλήγοντας στις εννέα συχνότερες μεταθανάτιες εμπειρίες:

Το άκουσμα δυσάρεστων ήχων, το αίσθημα γαλήνης και έλλειψης πόνου, η εξω-σωματική εμπειρία, η αίσθηση ότι ταξιδεύεις μέσα σε τούνελ, η αίσθηση ότι ανυψώνεσαι στα ουράνια, οι εικόνες ατόμων, συχνά νεκρών συγγενών, η συνάντηση με ένα ανώτερο ον, οι αποσπασματικές εικόνες ανασκόπησης της ζωής και η απροθυμία επιστροφής στη ζωή αυτήν.

Γ. Δεν γίνεται τίποτα

Η γέννηση είναι η αρχή, ο θάνατος το τέλος. Ενδιάμεσα υπάρχει η ζωή. Πριν και μετά τίποτα. Όσο τρομακτική, απόλυτη ή δύσπεπτη και αν ακούγεται, η συγκεκριμένη θεωρία κερδίζει τα τελευταία χρόνια οπαδούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, αν βγάλεις τον θάνατο από το θρησκευτικό / πνευματικό του πλαίσιο –αν με άλλα λόγια δεν πιστεύεις σε καμία θρησκεία– δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή έστω υπόνοια συνέχισης. Τα ζωτικά όργανα παύουν να λειτουργούν, άρα τίποτα δε σε κρατά σε αυτό το σύμπαν –ούτε σε κανένα άλλο. Απλά σταματάς να υπάρχεις. Μετά δεν γίνεται τίποτα. Ναι, ακούγεται τρομακτικό.

Δ. Δεν ξέρουμε, και δεν θα μάθουμε ποτέ

Από τον Δία που έριχνε κεραυνούς όταν θύμωνε, μέχρι τους εξωγήινους που ταξίδεψαν στα πέρατα του σύμπαντος κι έφτασαν μέχρι τη Γη απλά και μόνο για να στήσουν μερικά παράξενα οικοδομήματα (πυραμίδες, moai, γραμμές Nazca κ.λ.π.) και να ξαναφύγουν, ο άνθρωπος διακατεχόταν πάντοτε από την παρόρμηση να εξηγεί με αυθαίρετες θεωρίες οτιδήποτε δεν μπορούσε να κατανοήσει.

Καθώς το ανθρώπινο γένος εξελίσσεται κι η επιστήμη προοδεύει στο πέρασμα των χιλιετιών, μπορούμε (;) να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο σημείο όπου συνειδητοποιείς πως κάποια πράγματα σε ξεπερνούν, και πως ο φωτεινός παντογνώστης υπάρχει μόνο στα μάτια των παιδιών. Μετά το πέρας της ενηλικίωσης, το να πιστεύεις ότι υπάρχουν απαντήσεις για τα πάντα είναι τουλάχιστον αφελές.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91











«Βιολογικός» βηματοδότης για τους καρδιοπαθείς

Ενέσεις κυττάρων του καρδιακού μυός τα οποία έχουν δημιουργηθεί από κύτταρα του δέρματος των ίδιων των ασθενών θα μπορούσαν να καταργήσουν την ανάγκη τοποθέτησης βηματοδότη.

«Επαναρύθμιση» της καρδιάς

Αυτό δείχνει μια νέα μελέτη ειδικών από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Technion-Israel οι οποίοι δημιούργησαν πλήρως λειτουργικούς καρδιακούς μυς χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα καθώς και ενήλικα κύτταρα του δέρματος ασθενών.Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα κύτταρα που εγχέονται στην καρδιά μπορούν να «επαναρυθμίσουν» την αρύθμιστη λειτουργία οποιουδήποτε μη υγιούς καρδιακού ιστού που βρίσκεται γύρω τους. Εκτιμούν ότι η τακτική της έγχυσης νέων κυττάρων του καρδιακού μυός που θα έχουν προκύψει από βλαστικά κύτταρα θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός «βιολογικού βηματοδότη» που θα ρυθμίζει εντελώς… φυσικά τον καρδιακό ρυθμό.

Σήμερα οι ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακό επεισόδιο το οποίο έχει προκαλέσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς ή όσοι εμφανίζουν αρρυθμίες υποβάλλονται σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη.

Σαν υγιής καρδιακός ιστός νεογνών

Ο δρ Ορεν Κάσπι και οι συνεργάτες του από το Technion-Israel αναφέρουν όμως ότι τα καρδιακά κύτταρα που δημιούργησαν με χρήση βλαστικών κυττάρων συμπεριφέρονται όπως ο νεαρός, υγιής καρδιακός ιστός των νεογνών. Όπως ανέφερε ο δρ Κάσπι «ανακαλύψαμε ότι το ηλεκτρικό σήμα από τα καρδιακά κύτταρα που δημιουργήσαμε συγχρόνιζε τον παλμό οποιουδήποτε γειτονικού καρδιακού ιστού».Ο ερευνητής προσέθεσε ότι μέχρι στιγμής τα άκρως εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα έχουν προκύψει σε κυτταρικές σειρές στο εργαστήριο αλλά και σε μοντέλα ζώων. «Όταν εισαγάγαμε τα κύτταρα στην καρδιά χοίρων, τα κύτταρα των ζώων συγχρονίστηκαν με τον ρυθμό των κυττάρων που μεταμοσχεύσαμε. Φαίνεται ότι τα κύτταρα που πάλλονται ταχύτερα είναι εκείνα που ελέγχουν και τον ρυθμό. Ετσι η τεχνική μας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με αργό ή μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό καταργώντας την ανάγκη τοποθέτησης βηματοδότη».

Με επαναπρογραμματισμό δερματικών κυττάρων

Σημειώνεται ότι ο δρ Κάσπι και ο συνεργάτης του καθηγητής Λίορ Γκεπστάιν επέτυχαν νωρίτερα εφέτος για πρώτη φορά παγκοσμίως να δημιουργήσουν παλλόμενα καρδιακά κύτταρα επαναπρογραμματίζοντας δερματικά κύτταρα ασθενών.

Προκειμένου να το επιτύχουν οι ειδικοί μετέτρεψαν αρχικώς τα ενήλικα δερματικά κύτταρα σε κύτταρα iPS (induceld pluripotent stem cells, κύτταρα με τις ιδιότητες των βλαστικών από τα οποία μπορεί να παραχθεί οποιοσδήποτε ιστός του οργανισμού). Στη συνέχεια τοποθετώντας τα κύτταρα στις κατάλληλες συνθήκες στο εργαστήριο τα μετέτρεψαν σε πλήρως λειτουργικά κύτταρα της καρδιάς.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τελικώς η «πηγή» του βιολογικού βηματοδότη θα είναι τα ίδια τα δερματικά κύτταρα των ασθενών, γεγονός που θα καταργεί τον κίνδυνο απόρριψης. Εχουν ήδη ξεκινήσει συνεργασία με κλινικούς γιατρούς προσπαθώντας να αναπτύξουν μια αποτελεσματική θεραπεία για τον άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση ο δρ Κάσπι σημείωσε ότι «η τεχνολογία αυτή είναι νέα και απαιτούνται πολλές ακόμη έρευνες προτού έχουμε στα χέρια μας θεραπείες για τους ασθενείς».http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7










Βιολογικά: 10 μύθοι και αλήθειες

Των Αν. Σημιτσιάδη & Αλ. Κόντη

Κριτής του... βιολογικού χαρακτήρα των προϊόντων που αγοράζει μπορεί να γίνει ο ίδιος καταναλωτής! Πέραν των προδιαγραφών που θέτει η νομοθεσία, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τόσο τα αγροτικά, όσο και τα κτηνοτροφικά προϊόντα έχουν εμφανή χαρακτηριστικά, τα οποία πιστοποιούν την 100% φυσική τους προέλευση. Καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι ενώσεων καταναλωτών και βιοκαλλιεργητές παρουσίασαν στη Realnews τους δέκα τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα προϊόντα που αγοράζει είναι οργανικά.

1. Αναζητήστε το «φύλο»

Τα προηγούμενα χρόνια, τα συσκευασμένα βιολογικά προϊόντα ξεχώριζαν από το λογότυπο των οργανισμών πιστοποίησης, οι οποίοι είναι και οι αρμόδιοι για να επιβεβαιώσουν ότι η αγροτική παραγωγή τηρεί τις αρχές βιολογικής γεωργίας.

Από τον Φεβρουάριο του 2010, η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει καθιερώσει κοινό σήμα για όλα τα βιολογικά προϊόντα που παράγονται ή κυκλοφορούν στις 27 χώρες-μέλη. Αυτό που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής είναι τα υπόλοιπα στοιχεία που πρέπει να αναγράφονται στις συσκευασίες των βιολογικών, όπως ο οργανισμός πιστοποίησης, αλλά και ο παραγωγός του προϊόντος.

«Η αναζήτηση του σήματος είναι ο πρώτος κανόνας επιλογής βιολογικού προϊόντος από τους καταναλωτές», αναφέρει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ενωσης Καταναλωτών - Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), Ηλίας Κοκουγιάννης.

2. Μόνο σε πιστοποιημένες λαϊκές

Για την ανάπτυξη της αγοράς των βιολογικών στη χώρα μας, την τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί λαϊκές αγορές ειδικά για βιολογικά προϊόντα. Στις λαϊκές αγορές όπου πωλούνται τα συμβατικά προϊόντα, οι έμποροι επιτρέπεται να διαθέτουν και βιολογικά, αλλά μόνο αν αυτά είναι συσκευασμένα, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τα υπόλοιπα. Οποιεσδήποτε πινακίδες ή αναφορές που χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς όπως «οικολογικά», «οργανικά», «βιολογικά», «πράσινα» κ.λπ. για τα προϊόντα που βρίσκονται στους πάγκους των λαϊκών θα πρέπει να θεωρούνται παρελκυστικές.

3. Απαιτήστε τα πιστοποιητικά

Η ανάπτυξη των λαϊκών αγορών με βιολογικά προϊόντα βασίζεται σε αυστηρές προδιαγραφές, όσον αφορά την πώληση των προϊόντων. Στους πάγκους πρέπει να είναι αναρτημένα σε εμφανή σημεία το όνομα και τα πιστοποιητικά του παραγωγού των προϊόντων, τα οποία θα πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα των οργανισμών πιστοποίησης. «Σε περίπτωση που οι καταναλωτές διαπιστώσουν την έλλειψη των πιστοποιητικών, θα πρέπει να απαιτήσουν από τον έμπορο να τους τα επιδείξει, ειδάλλως μπορούν να αμφισβητήσουν ευθέως ότι πρόκειται για προϊόντα οργανικής καλλιέργειας», αναφέρει ο Ηλ. Κοκουγιάννης από την ΕΚΠΟΙΖΩ.

4. Μυρίστε πριν αγοράσετε!

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των βιολογικών προϊόντων είναι ότι μυρίζουν... φύση, το άρωμά τους δηλαδή παραπέμπει απευθείας στο ίδιο το προϊόν. «Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι καταναλωτές μύριζαν τα προϊόντα πριν τα αγοράσουν. Στη σύγχρονη εποχή έχουμε εκπαιδευτεί ως καταναλωτές να μη δίνουμε σημασία σε αυτό το στοιχείο. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα οργανικά προϊόντα έχουν πολύ εντονότερο άρωμα από τα συμβατικά, τα οποία έχουν πολύ πιο ήπια ή ακόμα και εντελώς ουδέτερη μυρωδιά», αναφέρει ο Δημήτρης Μπιλάλης, καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας στο Εργαστήρι Γεωργίας και Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

5. Ξεχωρίζουν από το χρώμα

Η χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων αλλοιώνει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Εκτός από το άρωμα και τη γεύση, η διαφορά που μπορεί να εντοπίσει ο καταναλωτής μεταξύ συμβατικών και βιολογικών προϊόντων είναι το χρώμα τους. Σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα οργανικής καλλιέργειας το χρώμα της φλούδας, των φύλλων ή της σάρκας του καρπού είναι αισθητά πιο έντονο από αυτό που έχουν τα προϊόντα που έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε.

6. Το μέγεθος δεν έχει σημασία

Το βασικό κίνητρο χρήσης χημικών στις καλλιέργειες είναι η παραγωγή περισσότερων τόνων προϊόντων.

Αποτέλεσμα είναι η παραγωγή προϊόντων με μεγαλύτερο μέγεθος, λόγω καταπολέμησης των φυσικών παραγόντων που περιορίζουν την ανάπτυξή τους.

«Σε αρκετά βιολογικά προϊόντα, όπως είναι η πατάτα, τα καρότα και τα φρούτα, το μέγεθος είθισται να είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό των συμβατικών προϊόντων», αναφέρει ο Κωστής Τρύπος, βιοκαλλιεργητής από την Κορινθία.

7. Εκτός εποχής

Αντιθέτως με ό,τι θα μπορούσε να υποθέσει ο μέσος καταναλωτής, η διάθεση βιολογικών προϊόντων εκτός της εποχής τους δεν σημαίνει ότι αυτά δεν τηρούν τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας. «Βάσει των προδιαγραφών που υπάρχουν, δεν απαγορεύεται η καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων σε θερμοκήπια, αρκεί να τηρούνται οι υπόλοιποι κανόνες που αφορούν τη μη χρήση χημικών σκευασμάτων. Δεν σημαίνει ότι αν βρούμε ντομάτα τον χειμώνα, αυτή δεν είναι βιολογική», τονίζει ο καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπιλάλης.

8. Τα πουλερικά ζουν περισσότερο...
Οι σύγχρονες πτηνοτροφικές μονάδες συχνά στριμώχνουν έως και 10 κοτόπουλα σε χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου, ενώ επειδή βρίσκονται σε κλειστό χώρο τα φωτίζουν με ειδικές λάμπες, ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της ημέρας. Υπό αυτές τις συνθήκες, η παραγωγή μεγιστοποιείται και το κοτόπουλο είναι έτοιμο για σφαγή στις 38 με 45 ημέρες. Αντιθέτως, η βιολογική πτηνοτροφία προϋποθέτει την πρόσβαση σε ανοικτό χώρο και τουλάχιστον 4 τ.μ. χώρο για κάθε κοτόπουλο.

Ετσι, τα οργανικά βιολογικά οδηγούνται στη σφαγή 80 ημέρες μετά τη γέννησή τους, πράγμα που μπορεί να διαπιστώσει ο καταναλωτής από την συσκευασία των προϊόντων.

9. Πιο σκούρο και σκληρό το κρέας

«Τα ζώα της βιολογικής κτηνοτροφίας ζουν ελεύθερα, σε αντίθεση με αυτά της σύγχρονης και μαζικής κτηνοτροφίας. Γι’ αυτόν τον λόγο, το κρέας τους έχει κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά», επισημαίνει ο Γιώργος Γιωρούδης, ιδιοκτήτης μονάδας βιολογικού κρέατος στη Χαλκιδική. «Το βιολογικό κρέας είναι ελαφρώς πιο σκούρο από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Παράλληλα, έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε λίπος και έτσι είναι αισθητά πιο σκληρό στην υφή του, αλλά είναι σίγουρα καλύτερης ποιότητας και πιο νόστιμο», προσθέτει ο παραγωγός.

10. Μην κοιτάτε την εμφάνιση

«Η φύση δεν προϋποθέτει την καλή εμφάνιση των λαχανικών, αλλά μόνο την ποιότητά τους. Τα βιολογικά προϊόντα, ειδικά τα λαχανικά και τα οπωροκηπευτικά, μπορεί να είναι πολλές φορές λιγότερο καλοσχηματισμένα ή εντυπωσιακά από τα συμβατικά», αναφέρει ο βιοκαλλιεργητής Κωστής Τρύπος, προσθέτοντας πως, λόγω έλλειψης φυτοφαρμάκων, τα οργανικά προϊόντα είναι επίσης περισσότερο ευπαθή σε ζιζάνια. «Ενδεχομένως να έχουν ακόμα και μικρά σημαδάκια από έντομα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι ακατάλληλα ή χαμηλότερης ποιότητας», συμπληρώνει.http://www.real.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Τα μεταναστευτικά πουλιά υπεύθυνα για τον ιού του Δυτικού Νείλου

Στοιχεία που δείχνουν ότι πιθανότατα τα μεταναστευτικά πουλιά είναι αυτά, τα οποία ευθύνονται για τη μετάδοση και εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, παρουσίασε μια ομάδα Ελλήνων ερευνητών σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό. Είναι η πρώτη επιστημονική έρευνα που αναφέρει ότι εντόπισε στη χώρα μας μολυσμένα άγρια πουλιά πολλούς μήνες προτού ξεσπάσει η νόσος στην Ελλάδα το 2010, με πιθανή προέλευση χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Χαράλαμπο Μπιλλίνη του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ιολογίας "Virology Journal", ανέλυσαν δείγματα γηγενών και άγριων μεταναστευτικών πουλιών πριν και κατά το ξέσπασμα της νόσου στην Ελλάδα το 2010, όταν 35 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό και πέθαναν, ενώ υπήρξαν άλλα 262 επιβεβαιωμένα μη θανατηφόρα κρούσματα σε ανθρώπους.

Ο ιός, που εξαπλώνεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, ανακαλύφθηκε στην Ουγκάντα το 1937 και, ενώ έως τη δεκαετία του ΄90 είχαν αναφερθεί σποραδικά μόνο κρούσματα διεθνώς, έκτοτε έχουν υπάρξει διάφορες εξάρσεις της νόσου σε πολλές χώρες (και στην Ελλάδα), με συνέπεια η νόσος να έχει χαρακτηρισθεί πλέον ως επιδημία.

Οι έως τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που μολύνονται με τον ιό, δεν έχουν αρκετά μεγάλες ποσότητες και για αρκετό καιρό στο αίμα τους, ώστε να μολύνουν με τη σειρά τους τα κουνούπια που τους τσιμπάνε κι έτσι δεν διευκολύνουν την μετάδοση του ιού. Αντίθετα, διάφορα είδη πουλιών έχουν αρκετή ποσότητα του ιού στο δικό τους αίμα για να παίξουν το ρόλο του ξενιστή που μεσολαβεί για την εξάπλωση της νόσου, μολύνοντας τους διαβιβαστές της νόσου, τα κουνούπια. Τα ίδια τα πουλιά -τουλάχιστον στην Ευρώπη και στην Ελλάδα- δεν φαίνεται να πέφτουν θύματα της νόσου.

Οι Έλληνες επιστήμονες διερεύνησαν κατά πόσο τα άγρια πουλιά που περνάνε από την Ελλάδα, είχαν εκτεθεί στον ιό του Δυτικού Νείλου πριν το ξέσπασμα της νόσου στη χώρα μας το 2010. Γι' αυτό το σκοπό, έλεγξαν δείγματα ορού και ιστών από 295 γηγενή και μεταναστευτικά πουλιά, τα οποία είχαν συλλέξει κυνηγοί τόσο πριν όσο και κατά το ξέσπασμα της νόσου, κατά τις κυνηγετικές περιόδους 2009 - 2010 και 2010 - 2011 στην Κεντρική Μακεδονία, όπου ήταν και το επίκεντρο των κρουσμάτων της νόσου το 2010, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από αυτά, τα 53 δείγματα βρέθηκαν θετικά για τον ιό και, το σημαντικότερο, 14 θετικά δείγματα προέρχονταν από πουλιά έως και οκτώ μήνες προτού εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα σε ανθρώπους. Η γενετική ανάλυση έδειξε αυξημένη τοξικότητα των εν λόγω δειγμάτων. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι, με βάση αυτά τα ευρήματα, τα άγρια πουλιά πιθανότατα επέτρεψαν τη διατήρηση και τη μετάδοση του ιού πριν και κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της νόσου. Όπως είπε ο Χαράλαμπος Μπιλίνης, τα μεταναστευτικά πουλιά, που είχαν προηγουμένως εκτεθεί στον ιό του Δυτικού Νείλου μάλλον στην Κ. Ευρώπη, είναι πολύ πιθανό ότι τον εισήγαγαν μετά στην Ελλάδα. Δεν αποκλείεται πάντως και η εναλλακτική πιθανότητα να ήταν η ενδημική κυκλοφορία του ιού αυτή που προκάλεσε το ξέσπασμα στην Ελλάδα, μετά από την ύπαρξη των κατάλληλων συνθηκών εξάπλωσης.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού "Virology Journal" καθηγητής Λίνφα Γουάνγκ σχολίασε ότι «η εν λόγω μελέτη δείχνει τη σημασία της επιτήρησης των άγριων πτηνών για ζωονόσους, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου. Δείχνει επίσης, ότι η επιτήρηση στη φύση, πριν την εμφάνιση της νόσου, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο στο πλαίσιο ενός αποτελεσματικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης που θα εμποδίζει ή/και θα μειώνει τις επιπτώσεις τέτοιων εμφανιζόμενων μολυσματικών ασθενειών».

Στην έρευνα συμμετείχαν, επίσης, οι Γιώργος Βαλιάκος, Αντωνία Τουλούδη, Λαμπρινή Αθανασίου, Αλέξιος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Ιακωβάκης, Περικλής Μπίρτσας, Βασιλική Σπύρου, Ζήσης Νταλαμπίρας και Λιλιάνα Πέτροφσκα, από την Κτηνιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Εργαστήριο Έρευνας Ζωονόσων του Ινστιτούτου Βιοιατρικής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Λάρισα, το Τμήμα Δασοπονίας (παράρτημα Καρδίτσας) και το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας, καθώς και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης.http://www.real.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Δυο Android εφαρμογές, που φαινομενικά ήταν εργαλεία για το καθάρισμα φορητών συσκευών από περιττά αρχεία

, αποκαλύφτηκε ότι είχαν σκοπό να παγιδεύουν τα μικρόφωνα υπολογιστών, επιτρέποντας την παρακολούθηση των χρηστών τους.



Και οι δυο, σύμφωνα με την ρωσική εταιρεία Kaspersky Lab, εντοπίστηκαν στο Google Play και αντίστοιχα μπορούσαν να εγκατασταθούν από

ανυποψίαστους χρήστες σε φορητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Οι δυο δωρεάν εφαρμογές, με τα ονόματα Superclean και DroidCleaner, περιγράφονταν ότι καθαρίζουν το κινητό τηλέφωνο ή την ταμπλέτα από αρχεία που αφήνουν πίσω τους οι περισσότερες εφαρμογές και με τον καιρό καταλαμβάνουν μέρος από τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής.


Εντούτοις, όπως αποκαλύφθηκε, όταν η φορητή συσκευή συνδεόταν με τον υπολογιστή του χρήστη σε περιβάλλον Windows, τότε -χωρίς εκείνος να το αντιληφθεί- γινόταν η εγκατάσταση ενός προγράμματος παγίδευσης του λογισμικού υποστήριξης του μικροφώνου (ειδικά στην περίπτωση φορητών υπολογιστών, οι οποίοι συνήθως διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο), με δυνατότητα καταγραφής των συνομιλιών του.


Από εκεί και πέρα το παράνομο λογισμικό δημιουργούσε ένα αρχείο ήχου με την καταγεγραμμένη συνομιλία, το οποίο αυτόματα αποστέλλονταν στους δημιουργούς των παράνομων εφαρμογών.


Το κακόβουλο λογισμικό εκμεταλλευόταν τη λειτουργία αυτόματης έναρξης (AutoRun) εκτελέσιμων αρχείων, τα οποία εντοπίζονται σε αποθηκευτικά μέσα (όπως βλέπει ο υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο ή μια ταμπλέτα μέσω της θύρας USB) που συνδέονται ή εισάγονται σε έναν υπολογιστή και ήταν από προεπιλογή ενεργοποιημένη στις παλαιότερες εκδόσεις των Windows.


Στις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, η συγκεκριμένη λειτουργία ενεργοποιείται κατ’ επιλογή από τον χρήστη, κάτι που πολλοί συνηθίζουν για λόγους ευκολίας. Και οι δυο εφαρμογές έχουν πλέον αποσυρθεί από το Google Play –το online κατάστημα εφαρμογών για συσκευές Android, μετά από την αποκάλυψη της Kaspersky.


defencenet.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και από τα βίντεο που «σαρώνουν» στο Ίντερνετ είναι το νέο animation της Disney που περιγράφει με συγκινητικό τρόπο μια ιστορία αγάπης!



Μέσα σε περίπου 6 λεπτά, το «Paperman» ξυπνάει την πιο ρομαντική πλευρά του εαυτού μας: μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’50, όπου ένας μοναχικός άνδρας συναντά μία γοητευτική γυναίκα αλλά πριν προλάβει να της μιλήσει την χάνει. Κατά τύχη, η γυναίκα δουλεύει στον διπλανό ουρανοξύστη και ο άνδρας προσπαθεί να «κερδίσει» την προσοχή της, χρησιμοποιώντας την φαντασία του και αρκετά χαρτιά.



Εκτός από την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, η ταινία μικρού μήκους του John Kahrs έχει τραβήξει και την προσοχή όσων ασχολούνται με το animation αφού «παντρεύει» τις χειρόγραφες τεχνικές με εκείνες του ηλεκτρονικού υπολογιστή.



Στο «Paperman» πρωταγωνιστούν οι John Kahrs, Jeff Turley και Kari Wahlgren, οι οποίοι καταφέρνουν να μας συγκινήσουν και να μας προβληματίσουν για το πώς είναι ο έρωτας στις πιεστικές ημέρες που ζούμε..





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Κι ενώ η αδίστακτη αλαζονική κυβέρνηση προχωράει σε επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, στους κινητοποιημένους αγρότες δεν μπορεί να κάνει το ίδιο. Σ’ αυτούς περιορίζετε να δώσει εντολή στα ένστολα όργανα προστασίας του συστήματος να «κεράσουν» χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, όπως έκανε σήμερα στην Νίκαια της Λάρισας.



Αναλογίζoνται, άραγε, οι κρατούντες, αν οι αγρότες αρχίζουν να «ραντίζουν» με δηλητηριώδη φυτοφάρμακα –όπως είχε πει αγρότης- τους μπάτσους τι έχει να συμβεί;



Από κει και πέρα, -απ’ ότι παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε-, οι αγρότες και σήμερα προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων τους.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Μαθήτρια νοσηλευτικής έκοψε το δάχτυλο του 5,5 μηνών βρέφους και στη συνέχεια το πέταξε, παραδίδοντάς το στους γονείς του













Φωτό Αρχείου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Εμπρός μαθήτρια νοσηλευτικής σχολής, έκοψε το δάχτυλο του 5,5 μηνών βρέφους και το παρέδωσε στους γονείς, σαν να μην τρέχει τίποτα.



Οι συγγενείς του νεογνού, σοκαρισμένοι, ανακάλυψαν τι είχε συμβεί όταν έφυγαν από το νοσοκομείο και επέστρεψαν σπίτι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ




Το 5,5 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με υψηλό πυρετό.

Μια μαθήτρια νοσηλευτικής σχολής του Νοσοκομείου στην προσπάθεια της να αφαίρεση τον ορό, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ακρωτηρίασε το παιδί, κόβοντας ένα κομμάτι από το δάχτυλο του χεριού του.

Η υπόθεση όμως δεν τελείωσε εκεί. Η μαθήτρια πέταξε το κομμάτι του δακτύλου που έκοψε, έκλεισε με αιμοστατικές γάζες την πληγή στο χέρι του βρέφους, το οποίο και παρέδωσε στους γονείς του χωρίς να αναφέρει τι είχε κάνει.

ΠΗΓΗ: news247.gr





via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1



Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου


Έκπληκτη η Βρετανική κοινή γνώμη και Βρετανικά ΜΜΕ και μαζί άλλοι λαοί και ΜΜΕ της Ευρώπης εδώ και μερικές ημέρες παρακολουθούν μια δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη θέτοντας πολλά και ενδιαφέροντα όχι μόνο νομικά αλλά ταυτόχρονα και κοινωνιολογικά και πολιτικά και άλλα ηθικά ζητήματα.


Μπορεί μία υπέρβαση του ορίου ταχύτητος να σου κοστίσει ένα Υπουργικό θώκο, στη συνέχεια τη Βουλευτική σου θέση στο Κοινοβούλιο, ένα διαλυμένο γάμο, ένα μονάκριβο γιό να δηλώνει ότι σε ‘μισεί’, ένα μεγάλο ποσό εξόδων για το Δικαστικό αγώνα και, είναι πιθανό, από 6 έως 12 μήνες φυλακή;


Δηλαδή ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΥΡΜΟ;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ εάν ακούς στο ονοματεπώνυμο Chris Huhne!...


Όλα ξεκίνησαν κάποια μέρα του Μάρτη 2003 όταν η κάμερα της τροχαίας συνέλαβε ένα αυτοκίνητο να τρέχει πάνω από τα όρια της επιτρεπόμενης ταχύτητας στον δρόμο που ενώνει το αεροδρόμιο Stansted με την πόλη του Λονδίνου…


Το αυτοκίνητο ανήκε στον Βουλευτή του Βρετανικού Κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών κ Huhne ο οποίος δήλωσε ότι το οδηγούσε η σύζυγός του από το δίπλωμα της οποίας έπρεπε να αφαιρεθούν τα γνωστά ‘points’ και να της καταλογισθεί το σχετικό χρηματικό πρόστιμο…


Πριν 2 περίπου χρόνια καθώς οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με Αρχηγό τους τον κ Claig αποφάσισαν να συνεργαστούν σε μια Συγκυβέρνηση με τους Συντηρητικούς του κ Cameron ο κ Huhne ανέλαβε και το Υπουργείο Ενέργειας και Πρασίνου…


Δυστυχώς κάπου υπήρξε μια ‘άλλη γυναίκα’ ο 26χρονος γάμος με την σύζυγο του κ Vick Price διαλύθηκε και η πρώην σύζυγος ανέτρεψε την προγενέστερη παραδοχή της ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο του πρώην συζύγου της γράφοντας την αφετηρία της διαδρομής του τέως συζύγου της προς τον πλήρη διασυρμό.


Η κ Price κατηγορήθηκε όπως και ο σύζυγός της για “παρακώλυση και παραπλάνηση της Δικαιοσύνης”, ο κ Huhne ο οποίος εθεωρείτο ως ο πιθανότερος διάδοχος του κ Claig στην προεδρία του Κόμματός τους εγκατέλειψε τον Υπουργικό θώκο, και από χτες εγκατέλειψε και την Βουλευτική του έδρα και τώρα αντιμετωπίζει και μια πιθανή ποινή φυλάκισης από 6 έως 12 μήνες…


Η δίκη της κ Price που μετά τη διάλυση του γάμου τους προσέφυγε στις Δικαστικές Αρχές δηλώνοντας ότι είχε “δηλώσει ψευδώς ότι οδηγούσε το όχημα του συζύγου της καθώς υφίστατο πιέσεις από τον τότε σύζυγό της” αναμένεται να έχει ενδιαφέρον.


Τι μπορεί να κοστίσει μια τροχαία, παράβαση και στη συνέχεια μια παραποίηση ενόχου προσώπου σε μια χώρα όπου μάλλον ΔΕΝ ισχύει ο γνωστός ελληνικό Νόμος «περί ευθύνης Υπουργών…»







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE