follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

​Ένα ακόμα «κίνητρο» έχουν πλέον οι παίκτες της Νιγηρίας για να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, μετά το μακρινό 1994.



Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων Νιγηρίας, οι ιερόδoυλες της χώρας θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για μια εβδομάδα εάν οι «σούπερ αετοί» στεφθούν πρωταθλητές Αφρικής!



«Θέλουμε να συγχαρούμε την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, τους Σούπερ Αετούς για την πρόκριση τους στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Για να δείξουμε την συμπαράστασή μας στην εθνική ομάδα, θα παρέχουμε δωρεάν σεξ εάν οι Σούπερ αετοί κατακτήσουν το τρόπαιο»,δήλωσε η Τζέσικα Ελβις, πρόεδρος του Σωματείου. Βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι ιερόδoυλες θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους παίκτες ή και στους φιλάθλους της Νιγηρίας...



Η Νιγηρία αντιμετωπίζει το Μάλι την Τετάρτη στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82










perierga.gr - Κροκόδειλος στέκεται στα δυο του πόδια!

Τρομακτικός κροκόδειλος… ύψους 4 μέτρων!



Οι κάτοικοι στο χωριό Bazoule της Δυτικής Αφρικής έχουν μια στενή σχέση με τους κροκόδειλους, καθώς τους θεωρούν ιερά ζώα και δεν τους πειράζουν ποτέ. Ίσως αυτός, λοιπόν, να είναι και ο λόγος που αυτά τα τρομακτικά αρπακτικά ζώα… εξελίχθηκαν σιγά σιγά και δεν έρπουν μόνο, αλλά στέκονται στο… ύψος τους! Αυτός ο κροκόδειλος του Νείλου που βλέπετε αναδεικνύει μια χαρά την ικανότητά του να στέκεται στα πίσω πόδια, φτάνοντας έτσι ούτε λίγο ούτε πολύ τα 4 μέτρα ύψος. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για ν’ αρπάξει κάποιο ανυποψίαστο πτηνό στα δέντρα!perierga.gr - Κροκόδειλος στέκεται στα δυο του πόδια! «Οι κροκόδειλοι είναι ιδιάιτερα φιλικοί με τον κόσμο και μπορεί άνετα ο καθένας να περπατήσει ανάμεσά τους, να τους αγγίξει… Με ένα μόνο ραβδί για προστασία και χωρίς φόβο δεν είναι δύσκολο να γίνεις φίλος τους. Αν τους ταΐσεις κιόλας, ακόμη καλύτερα», περιγράφει ένας ντόπιος. Όσο για την παράξενη πραγματικά στάση του κροκόδειλου να στέκεται σαν άνθρωπος «είναι ένας τρόπος αφομοίωσης με τον κόσμο αλλά και ένας τρόπος κυνηγιού γι’ αυτόν. Τεντώνεται για να φτάσει την τροφή του όσο ψηλά κι αν είναι», επεξηγούν οι κάτοικοι του χωριού.http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Του Γ. Δελαστίκ - "Επίκαιρα"



Πέρα από τις δημοσκοπήσεις, όλοι οι Έλληνες διαπιστώνουν ή διαισθάνονται ότι η εκρηκτική αύξηση της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ -αυτή που από το 4,6% των εκλογών του 2009 τον οδήγησε στο 16,8% των εκλογών του Μαΐου του 2012 και τον απογείωσε στο 26,9% ένα μήνα αργότερα, στις εκλογές του Ιουνίου- έχει ανακοπεί. Υπάρχουν περισσότερες της μίας αιτίες που προκάλεσαν το φαινόμενο αυτό.



Η πρώτη είναι η κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να ανταποκριθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο στις προσκλήσεις συνεργασίας που του απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν το ΚΚΕ πλήρωσε βαρύτατο εκλογικό τίμημα για τη στάση του αυτή, πέφτοντας από το 8,5% του Μαΐου του 2012 στο 4,5% του Ιουνίου, που αποτελεί το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα όλης της ιστορίας του από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, το πολιτικό αποτέλεσμα αυτής της στάσης ήταν σαφέστατο: εξάλειψε από τη συνείδηση του ελληνικού λαού τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα!



Μπορεί να ακούγεται μελοδραματικό, αλλά το Μάιο του 2012 η ελληνική Αριστερά έχασε τη η συνέχεια στην ιστοσελίδα μας



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE











Γονιδιακό τεστ μπλόκαρε επιδημία MRSA

Ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια επιδημία του υπερβακτηρίου MRSA σε νοσοκομείο της Βρετανίας ξεπεράστηκε όταν οι επιστήμονες κατάφεραν με τη βοήθεια ενός νέου γονιδιακού τεστ να εντοπίσουν τον «ένοχο» που είχε μολυνθεί με το βακτήριο, έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ένα γονιδιακό τεστ για να εμποδιστεί το ξέσπασμα μιας επιδημίας.

Ο μεγάλος «εχθρός» των ασθενών

Το ΜRSA (methicillin- resistant Staphylococcus aureus, χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη) αποτελεί έναν μεγάλο «εχθρό» για τους νοσηλευόμενους ασθενείς που έχουν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί να «τρυπώσει» σε τραύματα αλλά και σε χειρουργικές συσκευές και εργαλεία και να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή ορισμένων ατόμων. Τα ξεσπάσματα του ΜRSA λαμβάνουν χώρα κατά κύματα καθώς νέα στελέχη του βακτηρίου εμφανίζονται και καταλαμβάνουν τη θέση των παλαιότερων, καθιστώντας δύσκολο το έργο των ειδικών που το…κυνηγούν.

Το σωτήριο τεστ

To περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Rosie στην περιοχή του Κέμπριτζ όταν οι γιατροί κατά τον συνήθη έλεγχο εντόπισαν το MRSA σε δώδεκα βρέφη. Τα υπάρχοντα τεστ δεν μπορούν να δείξουν αν μια επιδημία MRSA σε ένα νοσοκομείο ξεκινά από μια και μόνο πηγή ή από περισσότερες. Υπολογίζεται ότι ένας στους 100 ανθρώπους φέρει το MRSA (βρίσκεται στο δέρμα) χωρίς όμως να εμφανίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Θέλοντας να προλάβουν το ξέσπασμα μιας επιδημίας στο νοσοκομείο ειδικοί του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ και του Ινστιτούτου Sanger αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μια προηγμένη έκδοση του τεστ πατρότητας. Συνέκριναν ολόκληρο τον γενετικό κώδικα των στελεχών του MRSA που εντόπιζαν σε κάθε βρέφος για να δημιουργήσουν ένα γενεαλογικό δέντρο. Διαπίστωσαν ότι όλα τα στελέχη του υπερβακτηρίου που είχαν εντοπίσει είχαν συγγένεια και είχαν προέλθει από την ίδια πηγή. Ο θάλαμος όπου βρίσκονταν τα βρέφη απολυμάνθηκε και για διάστημα δύο μηνών δεν έκανε την εμφάνιση του άλλο κρούσμα.

Λίγο αργότερα όμως το υπερβακτήριο... ξαναχτύπησε με καινούργιο κρούσμα. Οι ερευνητές ανέλυσαν τότε το DNA του στελέχους που απομονώθηκε και διαπίστωσαν ότι η προέλευσή του ήταν ίδια με εκείνη των προηγούμενων. Ετσι εστίασαν την προσοχή τους στο νοσηλευτικό προσωπικό και επέλεξαν 154 εργαζομένους του νοσοκομείου στους οποίους έκαναν το νέο τεστ. Αποδείχτηκε ότι ένας εξ αυτών έφερε το υπερβακτήριο αποτελώντας άθελά του πηγή μόλυνσης. Το άτομο αυτό υποβλήθηκε σε θεραπεία. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική επειδή, εκτός των άλλων, το κόστος της όλης διαδικασίας έρευνας και σύγκρισης του DNA είναι πολύ χαμηλό αφού δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

«Πιστεύουμε ότι βρεθήκαμε πολύ κοντά στο ξέσπασμα μιας επιδημίας. Αυτό που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό αφού επέτρεψε στο νοσοκομείο να παρέμβει. Πιστεύουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία της αποκωδικοποίησης ολόκληρου του γονιδιώματος ενός οργανισμού οδηγεί τελικά σε κλινική παρέμβαση εμποδίζοντας το ξέσπασμα μιας επιδημίας» αναφέρει η Τζούλιαν Πάρκχιλ, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Lancet Infectious Diseases».http://www.tovima.gr/




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Δεν πέρασε φυσικά η κυβερνητική κοροϊδία στον αγροτικό κόσμο γ’ αυτό και απ’ ότι παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε οι αγρότες όχι μόνο δεν εξαπατήθηκαν απ’ τις κυβερνητικές υποσχέσεις αλλά αντίθετα οργίστηκαν και δυνάμωσαν τα μπλόκα τους.



Και ενώ η κυβέρνηση κάνει αναφορά ότι οι αγρότες υποκινούνται από πολιτικά κόμματα -Σύριζα και ΚΚΕ- οι κινητοποιήσεις των ξωμάχων της γης μπαίνουν σε άλλη φάση.

Από τις συμβολικές καταλήξεις δρόμων που έκαναν μέχρι τώρα, την Κυριακή προγραμματίζουν πανελλαδική συνάντηση για να συντονίσουν τον αγώνα τους ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των Γιατρών του Κόσμου προέβησαν σήμερα μέλη της Χρυσής Αυγής στο πολυϊατρείο του Περάματος, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, μιλώντας στο tvxs.gr. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στην περιοχή του Περάματος λόγω πορείας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

"Σήμερα δεχθήκαμε στο Πέραμα προσπάθεια τρομοκράτησης από την Χρυσή Αυγή", αναφέρει ο κ. Κανάκης στο tvxs.gr.

Όπως περιγράφει ο ίδιος οι χρυσαυγίτες πήγαν έξω από τον χώρο του πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο. «Στάθηκαν απειλητικά απ’ έξω και για κάποια λεπτά φώναζαν τα γνωστά συνθήματά τους», περιγράφει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «εμείς αυτό το θεωρούμε προσπάθεια τρομοκράτησης».



Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου είναι η πρώτη φορά που τα πολυϊατρεία αλλά και οι ίδιοι δέχονται τέτοια ευθεία επίθεση από την Χρυσή Αυγή.«Δεν ήμασταν καν στον δρόμο τους. Έχουμε θορυβηθεί από αυτό και φοβόμαστε για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον», εξηγεί ο κ. Κανάκης.



Παρόλα αυτά, τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ασθενείς, οι οποίοι αντέδρασαν αμέσως δηλώνοντας έτοιμοι να αποκρούσουν κάθε περαιτέρω κίνηση των ακροδεξιών. «Ήταν συγκινητικό αυτό», αναφέρει ο Νικήτας Κανάκης, συμπληρώνοντας ότι «ευτυχώς σήμερα, δεν είχαμε καμία εξέλιξη και έμειναν τα πράγματα εκεί».




via http://activistika.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Ο κάμεραμαν του BBC Gordon Buchanan είχε μία πραγματικά τρομακτική επαφή με μία θηλυκή πολική αρκούδα που προφανώς ήθελε να τον φάει....





Η επίθεση της αρκούδας κράτησε 45 λεπτά αλλά ευτυχώς ο Gordon ήταν καλά προστατευμένος από το ειδικά κατασκευασμένο κουβούκλιο το οποίο είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να αντέχει ακόμα έκρηξη βόμβας. Παρόλα αυτά ο Gordon προφανώς δεν έμεινε ατρόμητος από την συγκεκριμένη εμπειρία!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, είναι πράγματι εντυπωσιακό!






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news










Στον «πάγο» ο νόμος για τους ρύπους των αεροπορικών εταιριών

«Παγώνει» για ένα έτος η ένταξη της αεροπορικών εταιρειών στο πρόγραμμα εκπομπής ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τις πτήσεις προς και από τα αεροδρόμια της ΕΕ, μετά από έντονες διεθνείς αντιδράσεις σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ασία.

Οι αεροπορικές θα συνεχίσουν να πληρώνουν για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για τις ενδοκοινοτικές πτήσεις.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος δήλωσε πως το θέμα «παγώνει» προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες διαλόγου για την οριστική επίλυσή του.

Στις αποφάσεις των Ευρωπαίων αντέδρασαν έντονα Αμερικανοί, Κινέζοι και Ινδοί. Μάλιστα, το αμερικανικό Κογκρέσο πρόκειται να συζητήσει για μέτρα κατά της ΕΕ στο ζήτημα της αεροπορικής βιομηχανίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Κίνα, που έκανε λόγο για μονομερή απόφαση της Ευρώπης και τόνισε ότι προτιμάει να συζητήσει υπό την αιγίδα μηχανισμών όπως η Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (U.N. Framework Convention on Climate Change-UNFCCC).

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάγιερ, υποστηρίζουν δημοσίως ότι η απόφαση της ΕΕ για διακοπή της διαδικασίας είναι δικαιολογημένη και καθιστά σαφές ότι “η ΕΕ εμμένει στις θέσεις της, αλλά παράλληλα σέβεται τις διεθνείς δεσμεύσεις και δράσεις της”.

Οι πρώτοι λογαριασμοί για τις πτήσεις εντός ΕΕ έρχονται για τις αεροπορικές τον Απρίλιο του 2013. Η απόφαση για τις πτήσεις προς και από την ΕΕ θα ληφθεί κατόπιν διεθνών διαβουλεύσεων και δεν αναμένεται πριν τον Απρίλιο του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους ρύπους των αεροπορικών εταιρειών είναι της τάξης των 1-2 Ευρώ ανά επιβάτη, καθώς η τιμή των δικαιωμάτων άνθρακα έχει βυθιστεί εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης στη Γηραιά Ήπειρο.

ΠΗΓΗ: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Τοξικός ωκεανός πίσω από τη μαζική εξαφάνιση των ειδών

Φως σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές εξαφανίσεις ειδών στον κόσμο ρίχνει νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο «Curtin».Η κλιματική αλλαγή και η καταστροφική πρόσκρουση μετεωρίτη στη Γη θεωρούνταν μέχρι σήμερα οι δυο πιθανότερες αιτίες για την εξάλειψη της θαλάσσιας ζωής στα τέλη της Δεβόνιας περιόδου. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Geology, η μαζική εξαφάνιση των ειδών τη Δεβόνια περίοδο οφείλεται στο γεγονός ότι ο ωκεανός έγινε τοξικός και έχασε όλο του το οξυγόνο. «Θεωρούμε ότι επικράτησαν συνθήκες ανοξίας και τα τοξικά επίπεδα υδρόθειου απελευθερώθηκαν στη ζώνη όπου το φως διαπερνά τον ωκεανό», τόνισε σε δηλώσεις της η καθηγήτρια Γεωχημείας και επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Kliti Grice. Η Δρ. Grice και οι συνάδελφοί της κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά την ανάλυση απολιθώματος καρκινοειδούς μαλακόστρακου, πιθανότατα καβουριού, ηλικίας 380 εκατομμυρίων ετών, από τη Λεκάνη Κάνινγκ στη Δυτική Αυστραλία. Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες ανίχνευσαν χημικά υπολείμματα αρκετών βιολογικών μορίων, τα οποία συμπλήρωσαν το πάζλ για τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Ειδικότερα οι επιστήμονες εντόπισαν ένα παράγωγο της χοληστερόλης, το οποίο επιβεβαίωσε ότι το απολίθωμα ανήκε σε καρκινοειδές, αλλά και βιοδείκτες φωτοσυνθετικού φυτοπλαγκτόν, με το οποίο τρεφόταν το μαλακόστρακο.

Επιπλέον οι ερευνητές βρήκαν βιοδείκτες από πράσινα βακτήρια του θείου (Chlorobi), τα οποία στον τοξικό ωκεανό πιθανότατα επιτελούσαν τη λειτουργία της φωτοσύνθεσης χρησιμοποιώντας υδρόθειο αντί για νερό και επιβίωναν σε μεγάλα βάθη.

Τέλος οι επιστήμονες ανίχνευσαν βιοδείκτες βακτηρίων που μειώνουν το θειικό άλας. Τα βακτήρια αυτά εκτιμάται ότι ζούσαν ακόμα πιο βαθειά στον τοξικό ωκεανό και επιβίωναν αποσυνθέτοντας οργανική ύλη, χρησιμοποιώντας θειικό άλας αντί για νερό.

Το καρκινοειδές που εξετάστηκε στο πλαίσιο της μελέτης δηλητηριάστηκε από το υδρόθειο με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να πεθάνει στα κατώτερα στρώματα του ωκεανού, όπου και διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, χάρη στα πράσινα βακτήρια του θείου και τα βακτήρια που μειώνουν το θειικό άλας.

Η ανακάλυψη των βακτηρίων επιβεβαιώνει ότι πριν 380 εκατομμύρια χρόνια, κατά τη διάρκεια της Δεβόνιας περιόδου το περιβάλλον του ωκεανού ήταν τοξικό και πιθανότατα οδήγησε σε μαζική εξαφάνιση των ειδών. Πηγή: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η απόφαση ανανέωσης των αδειών των υφιστάμενων κοιτασμάτων της KavalaOil.


Η απόφαση, η οποία αναμένεται να κυρωθεί από την ολομέλεια της Βουλής, δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του χρόνου εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Πρίνου από την Kavala Oil, για άλλα 25 χρόνια.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Μπροστά σε μια παράξενη ανακάλυψη βρέθηκαν οι επιστήμονες που αναλύουν τις φωτ ογραφίες που στέλνει το "Curiosity" από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη.





Το παρ άξενο αντικείμενο μοιάζει να είναι μεταλλικό αλλά ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς είναι!



Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες βρίσκονται μπροστά σε ανεξήγητες ανακαλύψεις, παρατηρώντας τις φωτογραφίες του "κόκκινου πλανήτη".



Δείτε τις φωτογραφίες με το άγνωστο αντικείμενο καθώς και τα υπόλοιπα παράξενα ευρήματα:































inews

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A3





O Λούι Ψυχογιός (Louie Psihoyos) γεννήθηκε στην Αμερική από γονείς μετανάστες με καταγωγή από τη Σπάρτη...

Η μεγάλη του αγάπη υπήρξε ανέκαθεν η φωτογραφία, την οποία από χόμπι στην αρχή τη μετέτρεψε με μεγάλη επιτυχία σε επάγγελμα.







Οι φωτογραφίες του φιλοξενούνται σε δεκάδες περιοδικά, μεταξύ αυτών τα "Τime", "Νewsweek", "Fortune" και "Sports Ιllustrated".







Ωστόσο, ένα μάλλον τυχαίο περιστατικό, άλλαξε άρδην τον τρόπο επαγγελματικής του σκέψης, αλλά και τη ζωή του γενικότερα. Υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε μια σφαγή ζώων σε σφαγείο το 1986 και αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να ξαναδοκιμάσει κρέας στη ζωή του.







The Cove







Αναπτύσσοντας την οικολογική του συνείδηση, σήμερα οδηγεί μόνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του δεκάδες φωτοβολταϊκά πάνελ που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες της οικογένειάς του και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του και την επαγγελματική του κατάρτιση, δημιούργησε την κινηματογραφική ταινία ο "Όρμος" (Τhe Cove), με την οποία παρουσίασε ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα.







Η πρώτη του κινηματογραφική δουλειά κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 60 βραβεία και το 2010 του χάρισε το Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερου ντοκιμαντέρ. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με τη σφαγή των δελφινιών, αλλά και με την υγεία των ανθρώπων, καθώς στην Ιαπωνία τρώνε το κρέας του δελφινιού, το οποίο έχει αποδειχθεί από ειδικές μετρήσεις, ότι είναι ιδιαιτέρως τοξικό, αφού περιέχει υδράργυρο σε ποσότητες που είναι επικίνδυνες για παιδιά και εγκύους.







Σύμφωνα με το Λ. Ψυχογιό, οι ετικέτες στην αγορά της Ιαπωνίας δεν αναγράφουν την τοξικότητά του, πολλές φορές το κρέας δελφινιού πωλείται ως κρέας φάλαινας που είναι πιο ακριβό, ενώ σε ορισμένες περιοχές, οι γονείς αναγκάζουν τα παιδιά τους να το τρώνε από μικρά, για να συνηθίζουν στη γεύση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Ψυχογιός αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες κατά την κινηματογράφηση του ντοκιμαντέρ.







Στον κόσμο του παράνομου εμπορίου δελφινιών







Στο Ταϊτζί, ένα μικρό ψαροχώρι στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το οικολογικό έγκλημα που συντελείται, τα πράγματα μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνα. Στον όρμο που για έξι μήνες οι ντόπιοι σφάζουν τα δελφίνια, δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς, καθώς φρουρείται από την τοπική αστυνομία.







Ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και οι συνεργάτες του αναγκάστηκαν να μεταμφιεστούν προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί κατά την περίοδο της κινηματογράφησης, χρησιμοποίησαν μεθόδους πολέμου, θερμικές και κρυφές κάμερες, δύτες και στολές παραλλαγής, προκειμένου να συλλέξει το απαραίτητο υλικό. Σύμφωνα με ακτιβιστές, συνολικά κάθε χρόνο 23.000 δελφίνια σφάζονται στον όρμο του Ταϊτζί.







Όσα δεν τα σκοτώνουν τα πουλάνε σε πάρκα αναψυχής σε όλο τον κόσμο, με τις τιμές να κυμαίνονται από 145.000 έως 200.000 δολάρια ανά ψάρι. Το 2005 ο Ψυχογιός συνίδρυσε την "Κοινότητα για την διατήρηση των Ωκεανών", ένα Μη Κυβερνητικό Οργανισμό, που έχει ως σκοπό να ενημερώνει το κοινό για την κατάσταση στο 70% της γης, τους ωκεανούς και να βοηθά ανθρώπους να αποκτούν οικολογική συνείδηση.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Μάνατζερ για το μεσαιωνικό αβαείο που βρίσκεται στο ακατοίκητο νησί Inchcolm, αναζητεί το υπουργείο Πολιτισμού της Σκωτίας.



Ο τυχερός υποψήφιος καλείται να μετακομίσει στο νησί και να παραμείνει εκεί από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο και για το διάστημα αυτών των 8 μηνών θα ανταμειφθεί με το ποσό των 3.200 ευρώ.



Μαζί με έναν ακόμη υπάλληλο θα ζει σε ένα καλόγουστο αγροτόσπιτο που βρίσκεται δίπλα στον πύργο και θα έχει την ευθύνη του gift shop, σε περίπτωση που κάποιος επισκεφθεί το νησί.



Όπως αναφέρει η αγγελία: «Ο μάνατζερ θα πρέπει να φροντίσει να φέρει μαζί του από την στεριά τις απαραίτητες προμήθειες φαγητού. Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ντους, πλυντήριο και κουζίνα. Καθώς επίσης με νερό και ηλεκτρικό».



Αν στη θέση αυτή βλέπετε τη δουλειά των ονείρων σας, σπεύσατε να κάνετε την αίτησή σας!



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Διπλασιάστηκαν οι ανασφάλιστοι και όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν νοσήλια στα νοσοκομεία




"Αυτό που γίνεται καθημερινά στα ΤΕΠ των νοσοκομείων είναι απερίγραπτο. Δεκάδες περιστατικά ανασφάλιστων συμπολιτών μας προσέρχονται στα Επείγοντα για να ζητήσουν τη βοήθεια μας χωρίς βιβλιάριο και χωρίς ασφάλεια. Μόνον εγώ χειρούργησα τις τελευταίες μέρες 4 περιστατικά και ήταν όλα περιπτώσεις ανασφάλιστων νοσηλευόμενων" - εξομολογείται στο Cretalive χειρουργός του ΕΣΥ στο Ηράκλειο, περιγράφοντας γλαφυρά τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στα νοσοκομεία της Κρήτης και ιδίως κατά τις ημέρες εφημερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ




Σημεία των καιρών άλλωστε... Όσο μεγαλώνει η ανεργία, τόσο μακραίνει η λίστα εκείνων που προσέρχονται στα νοσοκομεία, χωρίς χαρτιά, ζητώντας νοσηλεία και ιατρικές εξετάσεις δωρεάν. Κι επειδή στην εποχή του μνημονίου και των σκληρών ημερών που διάγουμε, ο "τζάμπας" πέθανε, είναι λογικό να αναζητούνται τρόποι είσπραξης των νοσηλείων, παντί τρόπω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Cretalive οι ανασφάλιστοι αλλοδαποί που πρoσέρχονται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, μόνον σε μια χρονιά έχουν αυξηθεί κατα 35%, την ίδια ώρα που τα περιστατικά ανασφάλιστων συμπατριωτών μας παρουσιάζουν κι αυτά αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2011. Όμως εκεί που δείχνουν οι αριθμοί ... να ξεφεύγουν είναι στις λίστες των ασθενών που προσέρχονται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου με βιβλιάρια Πρόνοιας, η αύξηση των οποίων, μέσα σε ένα χρόνο, φθάνει το 50%!

"Αυτό που ζούμε καθημερινά στην Πρόνοια είναι φοβερό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας συντελείται μπροστά στα μάτια μας" - λέει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης. "Ευϋπόληπτοι πολίτες που είχαν μια στρωμένη δουλειά, μια επιχείρηση, ένα εμπορικό κατάστημα και που δεν έχουν πια στον ήλιο μοίρα, έρχονται σε μας ζητώντας μια κάρτα Πρόνοιας για να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα υγείας ή να πάνε στο νοσοκομείο" - προσθέτει ο ίδιος.

Και πράγματι τα νούμερα μιλούν ... από μόνα τους, για τη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας: το 2009 έλαβαν κάρτα Πρόνοιας από την Περιφέρεια Κρήτης 842 άτομα. Το 2010 η λίστα ανέβηκε στα 1030, το 2011 στα 1380 για να εκτοξευτεί μέσα στην περυσινή χρονιά στα 1600 άτομα που έλαβαν το σωτήριο γι'αυτούς βιβλιάριο!

Τα νοσοκομεία προσπαθούν βέβαια από την πλευρά τους να εισπράξουν τα νοσήλεια (από τα ανασφάλιστα άτομα διότι τα βιβλιάρια Πρόνοιας με κάποιον τρόπο πληρώνονται ή τέλος πάντων εμφανίζονται ταμειακά να πληρώνονται) κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα γι΄αυτά. Προφανώς "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" γι'αυτό και αναζητούν κάθε τρόπο, με διακανονισμό, με εκπτώσεις ή ακόμα και με δόσεις να πάρουν τα νοσήλεια που έχουν καταλογισθεί.

Κι επειδή αυτό δεν είναι κατορθωτό, μεγαλώνει η μαύρη τρύπα των χρεών, που βάζει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Ωστόσο, αυτό που μένει είναι τα διογκωμένα νούμερα των ανασφάλιστων και που πίσω απ΄αυτά κρύβονται ανθρώπινες τραγωδίες. Συμπολίτες μας που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται και που πιθανότατα αυτό να γίνεται με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο!

ΠΗΓΗ: news247.gr





via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1





Στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής συμβάλλουν οι γαιοσκώληκες, σύμφωνα με έρευνα Ολλανδών, Αμερικανών και Κολομβιανών επιστημόνων, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Climate Change»....

Κατά την έρευνά τους οι επιστήμονες μελέτησαν τα αποτελέσματα 237ανεξάρτητων πειραμάτων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο παλαιότερων ερευνών.



Τα ίδια τα σκουλήκια δεν παράγουν υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ωστόσο το έδαφος, στο οποίο ζουν, απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες CO2.



Πιο συγκεκριμένα, περίπου το 20% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και περίπου τα 2/3 του υποξειδίου του αζώτου προέρχονται από το έδαφος.



Οι εκπομπές παράγονται από ποικίλες φυσικές, βιολογικές διεργασίες, στις οποίες συμμετέχουν οι ρίζες των φυτών αλλά και οι μικροοργανισμοί που ζουν στο έδαφος.



Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης οι γαιοσκώληκες είναι οι μηχανικοί του οικοσυστήματος του εδάφους.



Αυτό εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι επηρεάζουν τη φυσική δομή του εδάφους, καθώς το τρυπούν και το καθιστούν πορώδες.



Εκτός αυτού, τα σκουλήκια αλληλεπιδρούν με τα βακτήρια που ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.



Οι γαιοσκώληκες καθορίζουν σε ένα βαθμό την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που θα παραχθεί στο έδαφος και την ποσότητα που θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.



Σε αυτό το πλαίσιο οι επιστήμονες ανησυχούν ότι τα σκουλήκια αυξάνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δεδομένου ότι –με βάση τα τελευταία στοιχεία-πολλαπλασιάζονται με υψηλούς ρυθμούς.



Άλλο ένα πρόβλημα είναι το υποξείδιο του αζώτου, που συγκαταλέγεται στα αέρια του θερμοκηπίου και παράγεται από βακτήρια στο έντερο των σκουληκιών.



Εκτιμάται ότι οι εκπομπές υποξειδίου του αζώτου από έδαφος «μολυσμένο» με σκουλήκια είναι τριπλάσιες συγκριτικά με τις εκπομπές που απελευθερώνει το έδαφος που δεν περιέχει σκουλήκια.



Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι επιστήμονες αμφέβαλαν για τον ρόλο των σκουληκιών, καθώς από τη μια αυξάνουν τις εκπομπές που παράγονται από το έδαφος, από την άλλη όμως βοηθούν το έδαφος να αποθηκεύσει τον άνθρακα με μεγαλύτερη αποδοτικότητα.



Τελικά από την έρευνά τους προέκυψε ότι συνολικά η παρουσία των σκουληκιών στο έδαφος αυξάνει τις εκπομπές υποξειδίου του αζώτου κατά 42% και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 33%.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Τα εισοδήματα των Ελλήνων έχουν μειωθεί έως και 50%, με 8 στους 10 Έλληνες να έχουν περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ, γεγονός που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημήτρη Ασημακόπουλο τους «αναγκάζει να έχουν συμπεριφορές που κανονικά δεν θα είχαν».


Ο κ. Ασημακόπουλος, τόνισε ότι το 93% των ερωτηθέντων έχει υποστεί μείωση στο εισόδημα του τα τελευταία 3 χρόνια και το 94% έχει «κόψει» την διασκέδαση και τα εστιατόρια.

Οι τραγικές μειώσεις των εισοδημάτων, οδήγησαν σύμφωνα με τον κ. Ασημακόπουλο τα μισά νοικοκυριά να παραδεχτούν ότι θα αγόραζαν χωρίς απόδειξη για οικονομικά οφέλη, ενώ τα άλλα μισά το σκέφτονται.

Πλέον οι Έλληνες, έχουν στραφεί στη δωρεάν προμήθεια τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, όπως οι εικόνες με εκατοντάδες πολίτες να απλώνουν τα χέρια τους για μερικά δωρεάν λαχανικά.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Βρήκα κρυμμένα στο δωμάτιο ενός φίλου μια μάσκα ένα μαστίγιο,χειροπέδες κ μια δερμάτινη

στολή.

Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είναι σούπερ ήρωας!



-Να κοιτάς τη δουλειά σου! -Είμαι άνεργος.



Ο άλλος βγάζει το παιδί του Τζέρεμι απ το....

αγαπημένο του τραγούδι.

Είμαι τυχερός που δε με βγάλαν οι δικοί μου Οπαειπαλεο.



-Μάνα, έχουμε κλίκα στο τουίτερ.

- Να πάρεις και την αδερφή σου μαζί μήπως βρει κάνα καλό παιδί..



Εσείς οι συναισθηματικά ανάπηροι ψάξτε το λίγο, όλο και κάποιο επίδομα θα δικαιούστε.



Όταν δεν πιάνουν οι ευχές τι άλλες εναλλακτικές παίζουν;



Που εξαφανίστηκαν αυτοί οι συγγενείς που σου δίνανε 50 ευρώ και σου λέγανε “ελα πάρε να πιεις μια μπυρα”..



Όχι ότι είμαι άσχετος με την κουζίνα αλλά για κέικ τι φόρμα να πάρω: Nike ή Adidas;



Κανιβαλισμός είναι ο Αργύρης Αγγέλου να τρώει φασολάκια.



Το “τωρα τελευταία δε γράφω στο τουητερ” είναι το νέο “αυτη τη σαιζόν επέλεξα να απέχω από την τηλεοραση”



-3 κιλά κρέας θα ήθελα!

-Τι κρέας?

-Από το προγούλι του Λατσιου…



Ένοχη μια ζαρντινιέρα, αθώος ο Βενιζέλος, ο ΓΑΠ συνομιλεί με τον Δαλάι Λάμα, τι να τα κάνεις τα ναρκωτικά;



Οι γιατροί συνιστούν να μη φοράμε στενά τζιν.

Δεν το κάνουμε από επιλογή κύριοι, παχυναμε.



- Σήμερα δεν κοιμήθηκα καθόλου.

– Η αιτία?

– Και η αιτία δεν κοιμήθηκε καθόλου.



Ξυπνάω μία ωραία πρωία εκεί γύρω στα 30 μου κ συνειδητοποιώ ότι είμαι χωρίς γκόμενο,χωρίς δουλειά κ χωρίς λεφτά.

Τέρμα,θα σηκώνομαι μεσημέρι.



-Με είπε τζογαδόρο.

-Βλέπεις που στα λεγα;;

-Τα βλέπω.



Αν στα 20+ κάθεσαι στο σπίτι με κουβερτούλα τις Κυριακές, λογικά στα 50 θα πηγαίνεις για καφέ, ποτό και θα παρτάρεις όλη μέρα.



Οι celebrity στο Hollywood είναι περήφανοι για τη σεξουαλικότητά τους.

Στην Ελλάδα πάλι όλοι είναι καλοί φίλοι και στενοί συνεργάτες…









via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR







via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR
Σύμφωνα με την σελίδα τεχνολογίας Sweclockers, σε μια έκθεση ειδήσεων δείχνουν ότι η επόμενη γενιά των NVIDIA και AMD GPUs αναμένονται το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Να σημειωθεί ότι σαν "επόμενη γενιά" εννοούμε την επερχόμενη σειρά Kepler 700 και τη σειρά Sea Islands HD 8000. Σύμφωνα με την πηγή, τόσο η NVIDIA όσο και η AMD αποφάσισε να αναβάλει την επόμενη γενιά GPUs τους και δεν θα κάνουν την εμφάνιση τους νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2013. Αυτό σημαίνει ότι η GeForce GTX 680 και Radeon HD 7970 είναι εδώ για να μείνουν για αρκετό καιρό ακόμη και μόνο δύο χρόνια μετά την εμφάνισή τους θα δούμε νέα μοντέλα που θα σημαίνουν την πραγματική τους αντικατάσταση.


Ωστόσο, παραμένουμε σκεπτικοί σχετικά με αυτή την έκθεση μιας και ο CEO της AMD, Rory Reach, σε μια δικτυακή τηλεδιάσκεψη με οικονομικούς αναλυτές είπε: "Εμείς εισάγουμε νέους ισχυρούς APU και προσφορές σε γραφικά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, κάτι που θα επιταχύνει την ανάπτυξη της AMD, με απώτερο στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία και τις θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους". Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω δήλωση και την τρέχουσα πορείας τους, η AMD φαίνεται να βρίσκεται καθ'οδόν στο να παρουσιάσει τους επόμενης γενιάς GPU Sea Islands HD 8000 series στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, όπως δηλαδή προβλεπόταν στο παρελθόν. Από την άλλη πλευρά, η NVIDIA φαίνεται να μετατοπίζει στην πραγματικότητα την παρουσίαση της GeForce 700 series από πρώτο στο δεύτερο τρίμηνο του 2013. Η έναρξη της GeForce 700 series στα τέλη του τέταρτου τριμήνου του 2013 θα σήμαινε ότι το Maxwell, ένα τσιπ που προορίζεται για το 2014 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρίας, δε θα έβλεπε το φως της δημοσιότητας πριν τα τέλη του 2014 ή ακόμα και τις αρχές του 2015!



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
H AMD ανακοίνωσε σήμερα την προσθήκη ενός νέου οικονομικού επεξεργαστή, ο οποίος προορίζεται για το AM3 socket. Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για τον νέο Athlon II X2 280, ο οποίος είναι κατασκευασμένος με την λιθογραφική μέθοδο των 45nm και βασίζεται στον πυρήνα "Regor". Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Athlon II X2 280 θα παρατηρήσουμε ότι διαθέτει δύο πυρήνες x86-64, έχοντας συχνότητα λειτουργίας στα 3.60GHz με 1MB L2 cache ανά πυρήνα.


Επιπλέον έχουν ενσωματωθεί σετ εντολών τα οποία περιλαμβάνουν SSE3 και SSE4A, καθώς και τον ελεγκτή μνήμης dual-channel ο οποίος υποστηρίζει μνήμη DDR2 και DDR3. Τέλος το νέο chip της AMD είναι συμβατό με την τεχνολογία HyperTransport 3.0 ενώ η θερμική απόδοση του φτάνει στα 65W TDP. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Athlon II X2 280 έχει κοστολογηθεί στα 49.99$ και πρόκειται να κάνει τις επόμενες μέρες το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή αγορά



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Η εταιρεία Colorful φαίνεται πως ετοιμάζεται πυρετωδώς για την διάθεση άλλης μιας νέας κάρτας γραφικών με την ονομασία GeForce GTX 660 Glorious Mission. Παρόλο που πρόκειται για μια κάρτα βασισμένη στον γνωστό πυρήνα Kepler GK106, έχει εφοδιαστεί με custom σύστημα ψύξης διαθέτοντας ταυτόχρονα ξεχωριστό σχεδιασμό που θα ζήλευαν ακόμα και high-end υλοποιήσεις.


To VGA cooler αποτελείται από 4 heatpipes διαμέτρου 8mm καθώς και δυο 92mm fans. Η εταιρεία προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιήσει ούτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της GeForce GTX 660 Glorious Mission αλλά ούτε και την ημερομηνία κυκλοφορίας της, όμως εικάζεται πως όλα θα διαλευκανθούν στην προσεχή διεθνής έκθεση, Computex 2013, η οποία θα λάβει χώρα στην Ταϊπέι μεταξύ 4 και 8 Ιουνίου 2013.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Ωραίες ε;;; Για δείτε καλύτερα...

























via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



Δείτε το βίντεο με τα 100 πιο περίεργα ρεκόρ στον κόσμο...!!!









via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91










perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων!

Δύτης απαθανατίζει «θανάσιμο» ανακόντα 8 μέτρων!



Ο 53χρονος Ελβετός δύτης Franco Banfi επισκέφθηκε την περιοχή Mato Grosso της Βραζιλίας για επαγγελματικούς λόγους, προκειμένου να τραβήξει μερικές φωτογραφίες από τις εντυπωσιακές λίμνες της περιοχής.



perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων! perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων! Για καλή (ή κακή!) του τύχη βρέθηκε να συλλαμβάνει μερικά από τα πιο συγκλονιστικά γκρο πλαν… άγριας ζωής, καθώς ένα τεράστιο φίδι ανακόντα, μήκους 8 μέτρων, ήταν κουλουριασμένο κάτω από τα πόδια του στο βυθό μιας λίμνης.



Ενθουσιώδης με την ανακάλυψή του, ο Franco δεν δίστασε στιγμή, απαθανατίζοντας μοναδικές εικόνες στο φακό. «Κουλουριάζεται στο βυθό και ψάχνει τα θηράματά του, ποντίκια, ψάρια, πτηνά, στα σκοτεινά βάθη», λέει ο ατρόμητος δύτης.



perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων! Ευτυχώς γι’ αυτόν, το τεράστιο ανακόντα είχε μόλις καταβροχθίσει ένα τρωκτικό και ενδιαφερόταν μόνο για το… καλλιτεχνικό μέρος της απρόσμενης συνάντησής τους.

perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων!


perierga.gr- Δύτης απαθανατίζει "θανάσιμο" ανακόντα 8 μέτρων! «Ποτέ δεν έχω έρθει τόσο κοντά σε ένα φίδι, σε ένα τόσο μεγάλο φίδι, για την ακρίβεια. Αλλά νομίζω ότι ένα μικρό δηλητηριώδες φίδι είναι πιο τρομακτικό από ό, τι ένα τεράστιο σαν αυτό. Τουλάχιστον ο όγκος του σου δίνει αμέσως να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται», λέει ο Banfi χαριτολογώντας.http://perierga.gr







via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Δεν ξέρουμε εάν είναι fake ή αληθινό,είναι όμως συγκλονιστικό...








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news



Ο 27χρονος Tony Hinds αγόρασε τα «British Pork and Chive» λουκάνικα από το ράφι του ψυγείου του σούπερ μάρκετ στην περιοχή Sheerness του Kent, με σκοπό να τα εντάξει στο γεύμα που ετοίμαζε για τα γενέθλιά του!



Όμως, η αρραβωνιαστικιά του Lauren Gooch, 21 ετών, όταν άνοιξε τη συσκευασία βρέθηκε προ της δυσάρεστης έκπληξης, όταν αναγκάστηκε να αφαιρέσει ένα ανθρώπινο (!) δόντι που βρισκόταν πάνω σε ένα από τα λουκάνικα.

Το αηδιασμένο από το θέαμα και το εύρημα ζευγάρι κατήγγειλε το περιστατικό στην αλυσίδα Tesco, όμως το μόνο που έκαναν οι ιθύνοντες ήταν να τους «αποζημιώσουν» απλώς με το ποσό των £25.

Ο ατυχής πελάτης δήλωσε ότι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το «εύρημά» του όταν ενημερώθηκε για την καταγγελία που είχε γίνει πριν λίγο καιρό με τα μπιφτέκια από κρέας αλόγου που πουλάει η εν λόγω εταιρεία.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91









  1. Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς (Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ….αυτό ήταν η αρχή…)

  2. Λεφτά υπάρχουν (Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)

  3. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας (ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ)

  4. Μαζί τα φάγαμε (Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ)

  5. Ευτυχώς που είμαστε υπό τον έλεγχο του Δ.Ν.Τ. (Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

  6. Άμα τα πάρω, θα πάρω φόρα κ θα σας ταράξω στις κλωτσιές στην ανηφόρα (ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ)

  7. Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία οι ληστές και οι λωποδύτες.

  8. Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα…

  9. Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους. Που κάνω καταγγελία;

  10. Ένας μέσος εργαζόμενος παίρνει τη μέρα 23€ … τα 2 πάνε στο ΙΚΑ, τα 2n στα κοινόχρηστα, τα 6 στη ΔΕΗ και τα 10 στην εφορία! Μένουν 3! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ!

  11. Δεν είναι θέμα χρέους, αλλά ανταλλαγής οργάνων: Τους χρωστάμε τα άντερά μας - θα πάρουν τα α...... α μας!

  12. Η κυβέρνηση πασχίζει να διατηρήσει την καλή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό! Δηλαδή τι; Όταν έχει επεισόδια στέλνει καρτ ποστάλ από τη Μύκονο;

  13. Έχω αρκετά χρήματα για να περάσω μέχρι το τέλος του μήνα. Του προηγούμενου…

  14. Η Αλήθεια είναι ότι με την παρούσα κυβέρνηση νοιώθω μια ασφάλεια… και μια δίωξη… και μια αντιτρομοκρατική και μια ΜΑΤ.

  15. Tις προάλλες ένα αυτοκίνητο στούκαρε στη βιτρίνα ενός καταστήματος και φώναξε ο καταστηματάρχης: -Επιτέλους, μπήκε ένας άνθρωπος στο μαγαζί.

  16. Ζητείται προίκα χωρίς νύφη για σοβαρό σκοπό…

  17. Κάθε φορά που μιλάει ο Βενιζέλος κρύβεται το πορτοφόλι μου από μόνο του…

  18. Πόσοι θα αγόραζαν ένα πανάκριβο κάμπριο, αν δεν τους έβλεπε κανείς να το οδηγούν;

  19. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη τυχόν και κάθεστε ακίνητοι για πάνω από 5 λεπτά… Θα φορολογήστε για ακίνητο!

  20. Γιατί πήγε στο Κατάρ ο Πρωθυπουργός; Εμείς στο Σιχτίρ τον στείλαμε.

  21. Σιγά τη ληστεία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κόλπο σαν το «Λεφτά υπάρχουν» δεν έχει ξαναγίνει.

  22. Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.

  23. Το να ‘σαι πολιτικός, είναι σαν να ‘σαι πόρνη. Δεν πρόκειται να πετύχεις αν δεν μπορείς να προσποιηθείς, πως συμπαθείς αυτόν που πηδ@ς…

  24. Αν το κράτος αναλάβει την έρημο Σαχάρα σε λίγα χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου.

  25. 1 φλιτζάνι καφέ, αξία: 5 € -1 ποτό στο μπαρ, αξία: 10 € -1 λίτρο βενζίνη, αξία: 1,70€ -1 γιαούρτι στα μούτρα ενός κουστουμάτου, ψεύτη πολιτικού, αξία: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!

  26. Μην κλέβετε, μην λέτε ψέματα, μην πουλάτε ναρκωτικά, η κυβέρνηση δεν γουστάρει ανταγωνιστές!

  27. Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα…χθες πέρασα από το Σύνταγμα και είδα τα περιστέρια να ταΐζουν τους ανθρώπους.

  28. Πώς κλίνεται το ρήμα πτωχεύω; Εγώ πτωχεύω, εσύ κερδίζεις, αυτός πλουτίζει, εμείς πεινάμε, εσείς τα τρώτε, αυτοί μας .πηδάνε!

  29. Έβγαλα το Δημοτικό… Έβγαλα το Γυμνάσιο και το Λύκειο… Έβγαλα & το Πανεπιστήμιο… Και τώρα για να βρω δουλειά πρέπει να βγάλω ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ !

  30. "Θέλεις στα χαλίκια σου αλάτι" ; (Αρκάς)









via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR










Αυξάνονται οι θαλάσσιοι πάγοι της Ανταρκτικής

Τα θαλάσσια στρώματα πάγου που περιβάλλουν την Ανταρκτική επεκτάθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια χάρη στους ενισχυμένους ανέμους που πνέουν στην περιοχή σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Geoscience.

Την ίδια ώρα, στους αντίποδες, στο Βόρειο Πόλο, το παγοκάλυμμα βρίσκεται στο χαμηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το παγοκάλυμμα της Αρκτικής συρρικνώθηκε σε 3,41 εκατ. τετρ. χλμ το Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που διενεργούνται δορυφορικές παρατηρήσεις.

Σε ορισμένες περιοχές της Ανταρκτικής, το παγοκάλυμμα κινείται εξαιτίας των ανέμων προς τον ωκεανό, καθώς η περιοχή είναι εκτεθειμένη σε ισχυρούς ανέμους.

Το στρώμα πάγου αυξήθηκε ιδιαίτερα στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, ωστόσο το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ δεν γνωρίζει ούτε την ακριβή έκταση ούτε το πάχος του πάγου. Η επιστήμονες κάνουν λόγο για θαλάσσιους πάγους όταν μια έκταση 25 τετρ. χλμ καλύπτεται κατά 15% από πάγους.

Τα απαισιόδοξα μοντέλα για το Κλίμα

Την ίδια ώρα νέα ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science υποστηρίζει ότι οι προβολές των “απαισιόδοξων” κλιματικών μοντέλων που δείχνουν μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας έως το τέλος του αιώνα είναι πιο ακριβείς από τις “αισιόδοξες”.

Οι κλιματολόγοι χρησιμοποιούν σήμερα 20 και πλέον διαφορετικά υπολογιστικά μοντέλα του παγκόσμιου κλίματος, τα οποία προσομοιώνουν τις φυσικές διαδικασίες που επηρεάζουν τον καιρό, από την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας μέχρι τους κλυδωνισμούς του άξονα της Γης.

Σε αυτή την περίπτωση, οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στην ακρίβεια της πρόβλεψης των διαφορετικών μοντέλων πάνω στη νεφοκάλυψη στις υποτροπικές ζώνες όπου παρατηρείται και υψηλή ερημοποίηση, παράγοντας ο οποίος έχει υπερβολικά μικρή επίδραση για να αναπαριστάται με ακρίβεια στα μοντέλα. Η ανάλυση έδειξε ότι η (πραγματική) μέση σχετική υγρασία στους υποτροπικούς κυμαίνεται από 15 έως 25%, ενώ πολλά μοντέλα έδιναν εκτιμήσεις άνω του 30% για το ίδιο χρονικό διάστημα. Και το σημαντικό είναι ότι τα μοντέλα που έδιναν τις πιο ακριβείς εκτιμήσεις ήταν αυτά που προβλέπουν μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας.

ΠΗΓΗ: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Διαβάστε τους 16 πιο απίθανους σεχουαλικούς νόμους που ισχύουν σόλο τον κόσμο..

- Στο Γκουάμ απαγορεύεται να παντρεύονται οι παρθένες! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο είδος ελεύθερων επαγγελματιών: άντρες που η δουλειά τους είναι να πληρώνονται από γυναίκες για να κάνουν μαζί τους σεχ για πρώτη φορά.

- Πολλές Μεσανατολικές χώρες αναγνωρίζουν τον ακόλουθο Ισλαμικό νόμο: μετά από μία σεχουαλική επαφή με αρνί είναι...θανάσιμο αμάρτημα να φας την σάρκα του.

- Στο Λίβανο ο νόμος επιτρέπει σε άντρες να κάνουν σεχ με ζώα με τη βασική προϋπόθεση να είναι θηλυκά. Στην περίπτωση που κάποιος πάει με αρσενικό ζώο τιμωρείται μα θάνατο.

- Παντού στις ΗΠΑ απαγορεύεται η σεχουαλική επαφή με είδος που είναι υπό εξαφάνιση. Εξαιρούνται τα... έντομα.

- Στο Μπαχρέιν ένας άντρας γυναικολόγος μπορεί μεν να εξετάσει τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας, αλλά απαγορεύεται να τα κοιτάξει απ' ευθείας. Μπορεί να τα δει μόνο χρησιμοποιώντας καθρέπτη.

- Στο Χονγκ Κονγκ είναι νόμιμο η απατημένη σύζυγος να σκοτώσει τον άντρα της με τη βασική προϋπόθεση να το κάνει με γυμνά χέρια. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για την ερωμένη του άντρα!

- Στη Σάντα Κρουζ στην Βολιβία είναι νόμιμο ένας άντρας να κάνει ταυτόχρονα σεχ με μία γυναίκα και την κόρη της.

- Στην Ουάσιγκτον υπάρχει νόμος που απαγορεύει το σεχ με μία παρθένα σε κάθε περίπτωση. Συμπεριλαμβάνεται και η πρώτη νύχτα του γάμου!

- Στο Κάλι στην Κολομβία μία γυναίκα μπορεί να κάνει σεχ μόνο με τον σύζυγο της. Μάλιστα την πρώτη φορά που θα συμβεί πρέπει να είναι παρούσα και η μητέρα της για να είναι μάρτυρας της πράξης!

- Στη Γιούτα (ΗΠΑ) καμία γυναίκα δεν επιτρέπεται να κάνει σεχ μέσα σε ασθενοφόρο. Αν συλληφθεί να κάνει κάτι τέτοιο κατηγορείται για σεχουαλικό παράπτωμα και το όνομα της δημοσιεύεται στην τοπική εφημερίδα. Ο άντρας από την πλευρά του ούτε κατηγορείται ούτε αποκαλύπτεται το όνομα του.

- Στο Ρομπμόχ της Βιρτζίνια είναι παράνομο να κάνει έρωτα με τα φώτα αναμμένα.

- Σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ είναι παράνομο να φαίνεται ο ερεθισμός κάποιου άντρα μέσα από το παντελόνι του.

-Στη Μινεσότα οι άντρες απαγορεύεται να κάνουν έρωτα αν το στόμα τους μυρίζει κρεμμύδι, σκόρδο ή... σαρδέλα. Αν η γυναίκα το επιθυμεί τότε επιβάλλεται να πλύνουν τα δόντια τους. Επίσης είναι παράνομο να έχουν επαφή με... ζωντανό ψάρι!

- Οι Mουσουλμάνοι απαγορεύεται να κοιτούν τα γεννητικά όργανα του νεκρού. Αυτό ισχύει και για τους νεκροθάφτες.

- Στο Νουκάστλ του Γουαιόμινγκ απαγορεύεται τα ζευγάρια να κάνουν σεx σε ψυγεία κρεάτων.

- Η ποινή για αυνaνισμό στην Ινδονησία είναι... αποκεφαλισμός!

- Στα ξενοδοχεία στους καταρράκτες του Σιουξ στη νότια Ντακότα κάθε δωμάτιο επιβάλλεται να έχει δύο μονά κρεβάτια. Και στην περίπτωση που πρόκειται για διαμονή μίας βραδιάς η απόσταση μεταξύ των κρεβατιών πρέπει να είναι μισό μέτρο τουλάχιστον. Επίσης είναι παράνομο να κάνουν σεx στο πάτωμα ανάμεσα στα κρεβάτια.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91










Tα ροζ δελφίνια του Αμαζονίου

Είναι λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου όμορφα και έξυπνα με τα γκρι δελφίνια που ξέρουμε. Τα ροζ δελφίνια ή δελφίνια του Αμαζονίου είναι ιδιαίτερα φιλικά και ζουν στον Αμαζόνιο αλλά και στους ποταμούς Ορενόκο και Araguaia, στη Νότια Αμερική. Είναι λοιπόν δελφίνια του γλυκού νερού και για να διαβιώσουν απαιτούν φρέσκο, καθαρό νερό. Δυστυχώς βρίσκονται στη λίστα με τα ζώα που απειλούνται καθώς η μόλυνση των νερών, η παράνομη αλιεία και οι άκατοι που πλέουν στους ποταμούς απειλούν τους βιοτόπους τους.

Πηγή: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Απίστευτο κι όμως αληθινό...

Οι περισσότεροι θεωρούμε τους δράκους μυθικά πλάσματα, ένας Ιάπωνας όμως βρήκε στην αυλή του μέσα σε ένα κουβά ένα μωρό-δράκο...



Κι όσο σπάνιο και αν είναι να βρεί κάποιος ένα τέτοιο πλάσμα, ο νεαρός δεν δίστασε να το σκοτώσει για το μαγειρέψει!!



Ελπίζουμε να του βγήκε νόστιμο....









via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιδιοκτήτης ζωολογικού κήπου, στη Μανίλα των Φιλιππίνων. Τον έλεγαν Εμανουέλ Τάνγκο και είχε μεγάλη αδυναμία στα φίδια, μα κυρίως στα μεγάλα, αυτά που ο περισσότερος κόσμος ανατριχιάζει και μόνο στη θέα τους.

Ο Τάνγκο όχι μόνο δεν τα φοβόταν, αλλά....



απολάμβανε μαζί τους ποιοτικό χρόνο.

Τους μιλούσε, σαν να ήταν παιδιά του, και όταν ερχόταν η ώρα να πέσει στο κρεβάτι, τα έπαιρνε μαζί του και τους διάβαζε παραμύθια.

Κι εκείνα, για να του δείξουν την αφοσίωσή τους, κουλουριάζονταν γύρω του και τον αγκάλιαζαν σφιχτά σφιχτά – τόσο που θαρρείς πως θα του έκοβαν την ανάσα.

Ετσι περνούσε ο καιρός και ζούσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

Αν δεν υπήρχε το στιγμιότυπο, ποιος θα πίστευε πως υπάρχει άνθρωπος επί γης που διαβάζει παραμύθια στα αγαπημένα του φίδια;

kapistri.blogspot.de

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91




Την εικοσαετία 1987-2007, η χώρα μας απώλεσε περισσότερα από έξι εκατομμύρια στρέμματα φυσικών εκτάσεων, έναντι μιας αντίστοιχης αύξησης των γεωργικών και δευτερευόντως των λοιπών, κυρίως αστικών, καλύψεων. Το παραπάνω αλλά και πολλά ακόμη σημαντικά στοιχεία, σχετικά με τις καλύψεις γης και κυρίως τις αλλαγές που διαχρονικά παρατηρούνται, προκύπτουν από...









την έκδοση, «Η Ελλάδα τότε και τώρα: Διαχρονική χαρτογράφηση των καλύψεων γης 1987-2007», την οποία παρουσίασε σήμερα το WWF Ελλάς.



Μέσα από αυτήν την τεκμηριωμένη αποτύπωση καταδεικνύεται η διαχρονική, συνεχής και άναρχη μείωση των φυσικών εκτάσεων, προς όφελος της επέκτασης της γεωργικής γης, των υποδομών και των οικισμών. Μια υποχώρηση που κρύβει αρκετές εκπλήξεις και αποτελεί τη συνισταμένη πολλών αντικρουόμενων παραγόντων. Σίγουρα όμως χαρακτηρίζεται από την απόλυτη έλλειψη τεκμηριωμένου και μακροχρόνιου εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού.

Χαρακτηριστικά, κατά την εικοσαετία 1987 – 2007, υπήρξαν σε απόλυτα νούμερα οι εξής μεταβολές στις καλύψεις γης:



• Δάση: μειώθηκαν συνολικά κατά 1.311.382 στρέμματα.

• Εκτάσεις θαμνώδους και χαμηλής βλάστησης: μειώθηκαν συνολικά κατά 4.886.431 στρέμματα

• Γεωργικές εκτάσεις: Αυξήθηκαν κατά 5.736.939 στρέμματα

• Λοιπές καλύψεις (δόμηση, έργα υποδομής κλπ): Αυξήθηκαν κατά 333.675 στρέμματα



Τα απόλυτα νούμερα των αλλαγών όμως δεν διηγούνται τη συνολική ιστορία, καθώς εξίσου σημαντική με τις αλλαγές στην έκταση είναι και η μετατόπιση των καλύψεων γης ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές. Ενδεικτική είναι η αντίφαση που προκύπτει, εξετάζοντας τις γεωργικές εκτάσεις στα γεωγραφικά διαμερίσματα Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.

Στα Ιόνια Νησιά, σχεδόν 289.000 στρέμματα φυσικής γης (12,6% της συνολικής έκτασης) μετατράπηκαν σε γεωργική. Από την άλλη μεριά, φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η αγροτική παραγωγή στα ορεινά της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πελοπόννησο, όπου 1.390.000 στρέμματα γεωργικής γης μετατράπηκαν διαχρονικά σε άλλες καλύψεις.



Όλες αυτές οι αλλαγές αποτελούν διαφορετικές ψηφίδες μιας εικόνας εντατικοποίησης της χρήσης του χώρου και σταδιακής ομογενοποίησης της φυσιογνωμίας του. Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά συμπεράσματα μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:



1. Οι πλέον θιγόμενες φυσικές εκτάσεις είναι οι περιοχές χαμηλής βλάστησης, οι οποίες, κατά κύριο λόγο, απορροφούν τις πιέσεις επέκτασης της γεωργικής γης, των οικισμών και των υποδομών.

2. Οι πιέσεις για μετατροπή των καλύψεων (και κατά συνήθη συνέπεια των χρήσεων) της γης, δεν εκδηλώνονται πάντα στιγμιαία, αλλά είναι, συχνά, απόρροια πολλών διαδοχικών βημάτων. Η απευθείας μετατροπή π.χ. ενός δάσους σε τεχνητή επιφάνεια είναι σπάνια και συνοδεύεται από πολλές νομικές περιπλοκές. Η σταδιακή αλλαγή ενός δάσους όμως μέσω επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών και η μετέπειτα κατάληψή της από τεχνητές καλύψεις είναι μία συνήθης πρακτική.

3. Η εφαρμογή της νομοθεσίας για τον χώρο χωλαίνει σε έντονο βαθμό ενώ ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός πάσχει από έλλειψη μακροχρόνιας προοπτικής και συνοχής.



«Η συγκεκριμένη έκδοση εστιάζει στις χωρικές μεταβολές και τις πιέσεις πάνω στον φυσικό χώρο και τα οικοσυστήματα. Είναι η πρώτη φορά που απεικονίζονται οι καλύψεις γης για όλη την Ελλάδα σε βάθος εικοσαετίας, ανοίγοντας μια ουσιαστική συζήτηση για την εξέλιξη και διαχείριση του χώρου στην Ελλάδα. Η αποτυχία στην αποτελεσματική διαχείριση αυτών των αλλαγών, δεν θα λειτουργήσει μονάχα εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά εν τέλει, θα υποσκάψει και την ίδια την προοπτική ανάπτυξης της χώρας μας, ειδικά μάλιστα, σε ό, τι αφορά τους οικονομικούς κλάδους του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα», υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας, για να προσθέσει: «Ειδικά στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία της χώρας να αντιμετωπίσει για ιστορικά πρώτη φορά την εθνική ανάγκη για βιώσιμο αναπτυξιακό σχεδιασμό, βασισμένο στη διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου και την οικολογικά ορθή, κοινωνικά δίκαιη και νομικά ασφαλή τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας».



Πηγή: wwf



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news




via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE





To εκπληκτικό concept του σχεδιαστή Ricardo Afonso...






Ο νεαρός σχεδιαστής Ricardo Afonso δημιούργησε ένα μοναδικό concept με ένα iPad το οποίο είναι διάφανο,ένα υπέροχο σχέδιο το οποίο θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον με το μόνο πρόβλημα να είναι το που θα μπορούσε να χωρέσει η μπαταρία του...

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και το απολαύστε το βίντεο με το μοναδικό αυτό iPad.









via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91