follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










Perierga.gr - Σκαλισμένα φύλλα δέντρων

Σκαλίζοντας …φύλλα δέντρων



Ο Ισπανός καλλιτέχνης Lorenzo Duran εκφράζει το ταλέντο του, σκαλίζοντας φύλλα δέντρων.

Η κοπή γίνεται με ψηφιακό τρόπο αλλά τα φύλλα είναι αληθινά.http://perierga.gr



Perierga.gr - Σκαλισμένα φύλλα δέντρων Perierga.gr - Σκαλισμένα φύλλα δέντρων



Perierga.gr - Σκαλισμένα φύλλα δέντρων

Perierga.gr - Σκαλισμένα φύλλα δέντρων

Perierga.gr - Σκαλισμένα φύλλα δέντρων














via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1




Το 20% του συνολικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού θα διατεθεί για την αντιμετώπιση και ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, όπως αποφάσισαν οι ηγέτες της Ευρώπης, αναγνωρίζοντας την απειλή της υπερθέρμανσης ως ιδιαιτέρως σημαντική...







Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τοποθετείται ισότιμα δίπλα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πολιτικές για την ευρωπαϊκή συνοχή, την καινοτομία, τις υποδομές και τη γεωργία. Στόχος της Ευρώπης πλέον είναι η μετάβαση των χωρών μελων σε μια οικονομία χαμηλού άνθρακα με μεγαλύτερη ποσόστωση των καθαρών μορφών ενέργειας



Πηγή: skai.gr





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news





Χωρίς αυτά άγνωστο τι θα γίνει...







Το ίντερνετ δεν είναι παρά ένα καλώδιο ή καλύτερα 232 καλώδια. Η εταιρεία TeleGeography δημοσίευσε σήμερα το χάρτη των υποθαλάσσιων συνδέσεων του παγκόσμιου ιστού.



Πρόκειται για καλώδια που συνδέουν τις ηπείρους μεταξύ τους και επιτρέπουν να υπάρχουν οι τηλεπικοινωνίες του πλανήτη (τηλέφωνο και web). Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι το ουσιαστικό μέρος των τηλεπικοινωνιών βασίζεται σε αυτά τα καλώδια και όχι στους δορυφόρους.



Στα 232 παγκόσμια καλώδια θα προστεθούν ως το 2014 άλλα 12 καινούρια για να εξασφαλίσουν τη μεγάλη ζήτηση.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Ο πρώτος «βιονικός άνθρωπος του κόσμου», όπως αποκαλείται, είναι

γεγονός. Το ρομπότ ονομάζεται Ρεξ και θα εκτίθεται από αύριο...

στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό τεχνολογικό επίτευγμα, η κατασκευή του οποίο εκτιμάται ότι κόστισε περίπου 740.000 ευρώ.



Ο Ρεξ, που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες, έχει ανθρωπόμορφο σχήμα και φέρει τεχνητό σύστημα κυκλοφορίας του αίματος, τεχνητό πάγκρεας, νεφρά, σπλήνα και τραχεία.






aienaristeyein.com



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91










Οι ακρίδες «γκαρίζουν» για να ακουστούν

Είχε διαπιστωθεί ότι διάφορα ζώα όπως τα πτηνά, οι βάτραχοι και οι φάλαινες υποχρεώνονται να προσαρμόζουν την επικοινωνία τους στις συνθήκες που επιβάλλει η ανθρώπινη παρουσία. Οι θόρυβοι που παράγονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα υποχρεώνουν διάφορα ζώα να «φωνάζουν» για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ερευνητές στη Γερμανία ανακάλυψαν ότι αυτή τη συμπεριφορά έχουν και κάποια έντομα τα οποία μάλιστα όταν οι «ανθρώπινοι» θόρυβοι εξαφανίζονται χαμηλώνουν την ένταση της φωνής τους και επανέρχονται στον φυσιολογικό τρόπο επικοινωνίας.

Το τραγούδι των ακρίδων

Ερευνητές στη Γερμανία ανακάλυψαν ότι οι ακρίδες που ζουν κοντά σε σημεία όπου υπάρχει έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα (π.χ κοντά σε αυτοκινητοδρόμους) όταν θέλουν να επικοινωνήσουν το κάνουν σε πολύ υψηλές εντάσεις για να ξεπεράσουν τους ανθρώπινους θορύβους. Ειδικά τα καλοκαίρια που οι ακρίδες τραγουδούν για να προσελκύσουν ταίρι υποχρεώνονται να τραγουδούν πολύ δυνατά για να ακουστούν. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως αν οι θόρυβοι που παράγει ο άνθρωπος εξαφανιστούν οι ακρίδες σταματούν να «φωνάζουν» και επικοινωνούν πιο χαμηλόφωνα.

«Ανακαλύψαμε ότι οι ακρίδες που ζουν σε θορυβώδες περιβάλλον όταν τραγουδούν αυξάνουν την ένταση των χαμηλής συχνότητας σημείων στο τραγούδι τους. Η κίνηση αυτή είναι λογική αφού διαφορετικά τα συγκεκριμένα σημεία δεν θα ακούγονταν μέσα στον θόρυβο του δρόμου» αναφέρει η Ουλρίκε Λάμπε του Πανεπιστημίου Μπίλεφελντ, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Functional Ecology». Πηγή: tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Τα μικρότερα καρπούζια του κόσμου

Στη ζωή μας όλα τα αντικείμενα τείνουν να γίνονται όλο και μικρότερα. Κάτι τέτοιο μας φαίνεται φυσιολογικό όταν μιλάμε για κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες ή άλλα προϊόντα τεχνολογίας. Όταν όμως μιλάμε για καρπούζια τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Το πρώτο που θα μας ερχόταν στο μυαλό είναι ότι πρόκειται για γεννετικά τροποποιημένο προϊόν. Αντίθετα όμως από τη σκέψη μας τα Pepquinos είναι 100% φυσικά και προέρχονται από ένα φυτό που ευδοκιμεί για χιλιάδες χρόνια στη Νότια Αμερική. Έχουν μήκος 3 εκατοστά και διάμετρο 2 και εκτός από το μέγεθός τους είναι πανομοιότυπα εξωτερικά με τα καρπούζια. Μια κάθετη τομή βέβαια μας αποδεικνύει ότι στο εσωτερικό τους υπάρχει μια πράσινη σάρκα σαν του αγγουριού. Πράγματι έχουν την υφή και τη γεύση του αγγουριού και χρησιμοποιούνται σαν ορεκτικά, συστατικό σε καλοκαιρινές σαλάτες ή ακόμη και τηγανητά.

Τα σπάνια Pepquinos ανακαλύφθηκαν μόλις το 1987, από μια ολλανδική εταιρεία που στη συνέχεια άρχισε να τα καλλιεργεί και να πουλάει σπόρους. Σχετικές καλλιέργειες αρχίζουν να αναπτύσσοβται στις ΗΠΑ και την Ασία και η δημοφιλία ανάμεσα στους γευσιγνώστες αυξάνεται ραγδαία.

ΠΗΓΗ:perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Τώρα που η εργασία έγινε επισφαλής ας προσέχουν και οι έχοντες...

Άρθρον 1. Το αφεντικό έχει δίκιο.

Άρθρον 2. Το αφεντικό έχει πάντα δίκιο.

Άρθρον 3....



Στην απίθανη υπόθεση που κάποιος υπάλληλος έχει δίκιο θα ισχύουν τα άρθρα 1 και 2.

Άρθρον 4. Το αφεντικό δεν κοιμάται: αναπαύεται.

Άρθρον 5. Το αφεντικό δεν τρώει: συντηρείται.

Άρθρον 6. Το αφεντικό δεν πίνει: δοκιμάζει.

Άρθρον 7. Το αφεντικό δε φθάνει ποτέ καθυστερημένος: Τον καθυστέρησαν.

Άρθρον 8. Το αφεντικό δεν απουσιάζει ποτέ απ' τη δουλειά: Είναι αναγκαία η παρουσία του αλλού.

Άρθρον 9. Το αφεντικό δε διαβάζει ποτέ εφημερίδα στο γραφείο: Μελετά και πληροφορείται.

Άρθρον 10. Το αφεντικό δε φλυαρεί ποτέ στο γραφείο του: Έχει σύσκεψη.

Άρθρον 11. Το αφεντικό δε δείχνει οικειότητα στη γραμματέα του: Απλά την εκπαιδεύει.


Άρθρον 12. Όποιος μπει στο γραφείο του αφεντικoύ με προσωπική γνώμη, πρέπει να βγεί έχοντας τη γνώμη του αφεντικού του.

Άρθρον 13. Όσο περισσότερο σχολιάζεις το αφεντικό, τόσο λιγότερο κάνεις καριέρα

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR

Διαβάστε πως μπορείτε να καταλάβετε ότι κάποιος δίπλα σας έπαθε μόλις εγκεφαλικό και ας μην φαίνεται .



Έτσι με 3 κινήσεις μπορείτε να τον σώσετε. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα μέσα από μια επιστολή ενημέρωσης που έλαβα για τους αναγνώστες μας .



Σε ένα μπάρμπεκιου μία γυναίκα σκόνταψε και έπεσε κάτω. Βεβαίωσε όλους ότι ήταν εντάξει (προσφέρθηκαν να καλέσουν ασθενοφόρο) και ότι απλά σκόνταψε σε κάποιο τούβλο εξαιτίας των καινούριων της παπουτσιών.



Αφού ανασκουμπώθηκε της έδωσαν ένα άλλο πιάτο με φαγητό. Παρά το γεγονός ότι η Ingrid φαινόταν λίγο ταραγμένη, συνέχισε να απολαμβάνει το υπόλοιπο της βραδιάς. Λίγο αργότερα ο σύζυγος της Ingrid τηλεφώνησε να ειδοποιήσει όλους ότι είχε πάει τη σύζυγό του στο νοσοκομείο (η Ingrid πέθανε στις 6 τα ξημερώματα).



Είχε υποστεί εγκεφαλικό στο μπάρμπεκιου και δεν στάθηκε δυνατό από κανέναν να το αντιληφθεί. Αν κάποιος είχε καταλάβει τα συμπτώματα ότι επρόκειτο για εγκεφαλικό ίσως η Ingrid να ήταν μαζί μας σήμερα.



Θα χρειαστείτε μόνο 1 λεπτό να διαβάσετε το παρακάτω. Ένας νευρολόγος είπε ότι εάν του φέρουν ένα θύμα εγκεφαλικού μέσα σε 3 ώρες μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις ενός εγκεφαλικού ... ολοκληρωτικά! Το κλειδί είναι να αναγνωρίσουμε, να διαγνώσουμε το εγκεφαλικό και να βρεθούμε κοντά στον ασθενή μέσα σε 3 ώρες.



ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ



Να θυμάστε τα '3' βήματα. Διαβάστε και μάθετε τα παρακάτω:

Καμιά φορά τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.



Δυστυχώς η έλλειψη επίγνωσης προκαλεί καταστροφή.

Το θύμα του εγκεφαλικού μπορεί να έχει υποστεί βλάβη εγκεφάλου ενώ οι άνθρωποι κοντά του δεν μπορούν να αντιληφθούν τα συμπτώματα του εγκεφαλικού.



Οι γιατροί λένε τώρα ότι οποιοσδήποτε, χωρίς ιατρική εκπαίδευση, μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό, ρωτώντας τον/ την να κάνει τις 3 ακόλουθες απλές ενέργειες:



1. Ζητήστε του / της ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ



2. Ζητήστε του / της να ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ (ΜΠΡΑΤΣΑ )



3. Ζητήστε του / της ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ) π.χ. ....'Είναι μία ηλιόλουστη μέρα σήμερα'.



Εάν δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε από τις 3 αυτές ενέργειες, καλέστε το 166 αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα. Ανακαλύπτοντας ότι μία ομάδα από μη-ιατρικούς εθελοντές μπόρεσε να αναγνωρίσει αδυναμίες στο πρόσωπο, αδυναμίες στα χέρια και προβλήματα ομιλίας, οι ερευνητές παρακίνησαν το ευρύτερο κοινό να μάθουν αυτά τα 3 βήματα.



Παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης Εγκεφαλικών την περασμένη Παρασκευή. Η διάδοση και χρήση αυτού του τεστ θα μπορούσε να συντελέσει στην άμεση διάγνωση και θεραπεία ενός εγκεφαλικού και στην αποτροπή εγκεφαλικών βλαβών.



Ένας καρδιολόγος είπε ότι εάν καθένας που λαμβάνει αυτό το e-mail το στείλει σε 10 άτομα, τουλάχιστον μία ζωή θα σωθεί.



Μοιραστείτε τα παραπάνω με όσους φίλους μπορείτε, μπορείτε να σώσετε τις ζωές τους



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1


Ακόμα και ολόκληρο το μισθό, και όχι μόνο τα επιπλέον από τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, κατάσχουν πλέον οι εφορίες, σε περιπτώσεις που κάποιος έχει εισοδήματα και από άλλες πηγές



Ακόμα και ολόκληρο το μισθό, και όχι μόνο τα επιπλέον από τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, κατάσχουν πλέον οιεφορίες, σε περιπτώσεις που κάποιος έχει εισοδήματα και από άλλες πηγές (συντάξεις, ενοίκια κλπ).



Σύμφωνα με το protothema.gr, η καθίζηση των εισπράξεων εσόδων (από την έμμεση φορολογία κυρίως) που σημειώθηκε τον Ιανουάριο, σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών. Την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος ειδικός γραμματέας εσόδων ξεκινά γύρο συναντήσεων με τους εφόρους, για να συζητήσει μέτρα για όσους χρωστάνε και δεν πληρώνουν το δημόσιο.



Οι εντολές που έχουν πάντως οι εφορίες είναι να εφαρμόζουν πολύ αυστηρά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εισόδων, ειδικά σε περιπτώσεις μη συνεργάσιμων πολιτών που αρνούνται κάθε συνεννόηση και συνεργασία με τις Αρχές στην πληρωμή των φόρων.



Σε κάθε περίπτωση πάντως, και για 1 ευρώ ακόμη που αφήνει απλήρωτο από τους φόρους του κάθε πολίτης, οι ΔΟΥ έχουν εντολή να στέλνουν άμεσα ατομική ειδοποίηση από την πρώτη μέρα καθυστέρησης στον φορολογούμενο. Με αυτή του υπενθυμίζουν ποια "αναγκαστικά" μέτρα προβλέπονται στις περιπτώσεις αυτές από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).



Για τους επόμενους τρεις μήνες η κάθε Εφορία οφείλει να «βομβαρδίζει» τον οφειλέτη με την ίδια υπενθύμιση, καλώντας τον είτε να πληρώσει την οφειλή, είτε να σπεύσει στην ΔΟΥ για να ζητήσει να μπει σε ρύθμιση πληρωμής του χρέους του.



Από την 10η μερα του τέταρτου μήνα από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής του φόρου ή της δόσης του, οι ΔΟΥ κινούνται πλέον στην εφαρμογή των μέτρων. Αυτά περιλαμβάνουν –διαδοχικά αλλά όχι πάντα- μέτρα δεσμεύσεως ή κατασχέσεως περιουσιακων στοιχείων, είτε αυτά βρίσκονται στο όνομά του («εις χείρας του οφειλέτη»), είτε και όταν ακόμα ανήκουν σε άλλους (Κατάσχεση «εις χείρας τρίτων»). Συγκεκριμένα προβλέπεται:



- Δέσμευση πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων: ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μετοχές, αυτοκίνητα κλπ, που βρίσκονται στο όνομα του οφειλέτη, δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν χωρίς το δημόσιο να εισπράξει πρώτα τα λεφτά του. Είναι το πρώτο μέτρο προστασίας που λαμβάνουν οι έφοροι, από φόβο μήπως κάποιος οφειλέτης ρευστοποιήσει ή μεταβιβάσει την περιουσία του σε άλλους, για να μη βρει το δημόσιο τίποτα να εισπράξει.



- Κατάσχεση «εις χείρας τρίτων», δηλαδή απαιτήσεων και εσόδων που δικαιούται ο οφειλέτης από άλλους. Για παράδειγμα, εφόσον διαταχθούν τα μέτρα, ο ενοικιαστής ενός ακινήτου καλείται να πληρώσει τα ενοίκια στο δημόσιο και όχι στον μισθωτή, εφόσον αυτός έχει χρέη από φόρους που δεν πληρώνει. Αντίστοιχα και επιχειρηματίες-προμηθευτές που περιμένουν να πληρωθούν από πελάτες τους, στερούνται τα λεφτά αυτά καθώς το κράτος τα αναζητά απευθείας από αυτούς που τους τα οφείλουν.



- Κατασχέσεις γίνονται και στους μισθούς και τις συντάξεις. Ακατάσχετο μένει θεωρητικά το 75% του μισθού ή της σύνταξης, ενώ το υπόλοιπο που αποδίδεται στον δικαιούχο δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 1.000 ευρώ. Στην πράξη όμως η κατάσχεση μισθού δεν σταματά εκεί. Αν κάποιος έχει δεύτερο μισθό, σύνταξη ή άλλο εισόδημα, τότε και αυτά συνυπολογίζονται στα 1.000 ευρώ τα οποία πρέπει να του απομένουν για να ζει. Σε περίπτωση δηλαδή που κάποιος έχει μισθό 1.020 ευρώ αλλά εισπράττει και άλλα 340 μηνιαίως πχ από μια δεύτερη απασχόληση, τότε δεν χάνει μόνο 20 ευρώ από την πρώτη (για να του μείνουν τα 1.000) αλλά και τα 340 ευρώ από την δεύτερη εργασία του!



- Κατασχέσεις ακινήτων: για πρώτη φορά σχεδιάζονται προγράμματα πλειστηριασμών από τις εφορίες. Εκτός από την δέσμευση ή την κατάσχεση υπέρ του δημοσίου, οι ΔΟΥ αναμένουν οδηγίες για να βγάλουν «στο σφυρί» ακίνητα των οφειλετών που έχουν ήδη κατασχεθεί (κυρίως επιχειρηματιών). Ωστόσο πρόκειται για τρομερά χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία που δύσκολα μπορεί να αποδώσει έσοδα, λόγω της κρίσεως στην κτηματαγορά, ενώ κοστίζει σημαντικά και στο ίδιο το δημόσιο (για δικαστικούς επιμελητές κλπ).





via http://activistika.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Ο χειμώνας στις βόρειες χώρες είναι ιδιαίτερα σκληρός, με δριμύ ψύχος, παγετό και το χιόνια να φτάνεις σε ύψος… μέτρων! Ειδικά ο ρωσικός χειμώνας είναι ίσως ο πιο βαρύς απ’ όλους. Πέρα από το σημαντικό ρόλο που έπαιξε στη διαμόρφωση της ιστορίας αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων μας χαρίζει μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες, με το χιόνι να κυριαρχεί και να καλύπτει τα πάντα με το λευκό πέπλο του.





























via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Φαίνεται να παραμένει στη Ζάκυνθο το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που σύμφωνα με την «Αθηνά» επρόκειτο να μεταφερθεί στο Μεσολόγγι.

Δήμαρχος και Διοικούσα φαίνεται να έπεισαν τον υπουργό Παιδείας κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με δυο βασικά επιχειρήματα: Ότι δεν είναι δυνατόν να συγχωνευθεί με ένα τμήμα Γεωπονίας, ότι έχει κάνει τεράστιο πρόοδο, καθώς το τελευταίο διάστημα «τρέχει» 11 Ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει προχωρήσει σε 42 διεθνείς δημοσιεύσεις, αλλά και ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο που στεγάζονται τα δύο τμήματα με κόστος 6,5 εκατ. ευρώ και εξοπλισμό ύψους 4 εκατ (φωτό).

Αποτέλεσμα, ο Κ. Αρβανιτοπουλος , να δεσμευθεί στον Στ. Μποζίκη ότι θα δει θετικά την πρόταση τα δύο τμήματα που υπάρχουν σήμερα στη Ζάκυνθο να γίνουν ένα με δύο κατευθύνσεις: Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας και Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Σχετικά

Ικανοποιημένοι οι Επτανήσιοι από συνάντηση με Αρβανιτόπουλο



via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Ποιο φαγητό είναι χειρότερο από τις φακές; Οι χθεσινές φακές.



Είμαστε η γενιά που πρόλαβε τη φράση “κράτα τα ρέστα”.



Η παπαδιά με τον παπά είναι σε....



κυριελέησιονship.



Όταν πατάς το κόκκινο κουμπάκι στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης μπαίνει η πλύση εγκεφάλου σε standby mode



Φανταστείτε πόσο θα πέσει ο μέσος όρος ζωής όταν “φύγει” η Ζωζώ και ο Γκαντέμης.



Απολύτως αδύνατο να τηρηθεί χρονοδιάγραμμα στην Ελλάδα.

Φαντάζομαι και η επανάσταση θα είχε προγραμματιστεί για το 1811.



Κουβαλάει ψυχές λέει ο μηχανοδηγός του μετρό και πρέπει να παίρνει παραπάνω λεφτά γιατί έχει μεγάλη ευθύνη.

Τι να πει κι ο οδηγός νεκροφόρας;;;;



Το Harvard θα καταλήξει να γίνει ΙΕΚ Ξυνη, όλοι οι αποτυχημένοι εκεί βρίσκουν στέγη.





Αν η κόλαση είχε σάουντρακ, θα ήταν ένα cd με όλους τους ήχους ξυπνητηριών και ραπ φωνητικά από παλιατζή, καστανοχωματζή και Στικούδη.



Κυνηγάω τον παπαγάλο μου για να παίξουμε Angry Birds.

Δεν κάθεται στη σφεντόνα με τίποτα.



-Σπούδασα αρχαιολογία

-Και τι κάνεις;

-Ανασκαφέδες.



Τον Ταραντίνο οι κολλητοί του τον φωνάζουν Ταρακώστα.



Φαντάσου η ταινία “Τροία” να ήταν τριλογία. Πχ Τροία 1, Τροία 2, Τροία 3.



Ποιος διαλέγει τη μουσική στο τηλέφωνο Eurobank?

Περιμένω μια ώρα κι έχουν το soundtrack του Τιτανικού.

Λογικά τώρα έχει χτυπήσει παγόβουνο



Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το αλκοόλ.

Μου τελείωσε.











via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR


Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Άγιος Γεώργιος» ιδιοκτησίας του Κωνσταντίνου Στασινόπουλου, καθώς η αρμόδια επιτροπή δημόσιας υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ απεφάνθη πως λόγω έλλειψης προσωπικού κινδυνεύουν οι ασθενείς.


Η επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους Λουκά Γεωργίου, Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας, Γιώργο Αργυριάδη, εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου και Κώστα Παπαντωνίου, πολιτικό μηχανικό, πήρε την συγκεκριμένη απόφαση, καθώς το προσωπικό της Κλινικής έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας!

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι της κλινικής «Άγιος Γεώργιος» έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα 25 μηνών. Από την πλευρά της η διοίκηση της υγειονομικής μονάδας, δηλώνει αδυναμία πληρωμών, αφού όπως υποστηρίζει έχει να λαμβάνει από τον ΕΟΠΥΥ νοσήλια ύψους τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1





“Η πολιτική είναι ένα μίγμα απίστευτου θράσους, αυθάδους ανεπάρκειας, κοροϊδίας των πολιτών, ανικανότητας, εμπορίου με ξένα χρήματα και χρηματισμού, εις βάρος του δημοσίου…… Ουσιαστικά ένας άνθρωπος ωριμάζει, όταν παύει πια να επιβιώνει με τη βοήθεια των γονέων του – όταν αναλαμβάνει δηλαδή μόνος του όλες τις ευθύνες του. Αντίστοιχα, ένας Πολίτης ωριμάζει, όταν παύει να πιστεύει ότι οι πολιτικοί έχουν πρτη δυνατότητα να λύσουν τα προβλήματα του” (Φιλελεύθερο Ινστιτούτο).



Θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε με την παραπάνω τοποθέτηση, τεκμηριώνοντας εύκολα την αντίθεση μας με το ότι, «η μοναδική προστασία μας απέναντι στην Οικονομική Εξουσία, είναι η Πολιτική».



Ακόμη περισσότερο, διαπιστώνοντας πως η οικονομική εξουσία, ειδικά οι μεγάλες πολυεθνικές, καθώς επίσης ο αχόρταγος χρηματοπιστωτικός κλάδος, αφενός μεν έχουν μονοπωλήσει τις αγορές, αφετέρου τείνουν να αποκρατικοποιήσουν την πολιτική εξουσία, αναλαμβάνοντας πλέον εξ ολοκλήρου τα ηνία της Δύσης, είναι αδύνατον να αποδεχθούμε την κυριαρχία τους στη θέση της Πολιτικής – πόσο μάλλον όταν είναι εμφανές ότι καταστρέφουν πια τη μεσαία τάξη, η οποία είχε αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου το βάρος της στήριξης του κοινωνικού κράτους.



Από την άλλη πλευρά όμως, έχοντας συνείδηση των τεράστιων αδυναμιών της Πολιτικής, η οποία ουσιαστικά διευκόλυνε την εγκαθίδρυση της «δικτατορίας των αγορών», με τη βοήθεια του νεοφιλελευθερισμού, βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση.



Ειδικότερα, είναι μάλλον δύσκολο να μην αποδεχθούμε το γεγονός ότι, η βασική επιδίωξη των πολιτικών είναι η εξουσία (δύναμη) - για την ανάληψη και διατήρηση της οποίας απαιτείται η πρόσβαση τους τόσο σε «κεφαλαιακές πηγές» (resources), όσο και σε «διατεταγμένα ΜΜΕ». Αναμφίβολα, ο βασικότερος στόχος τους είναι η εξέλιξη, η προσωπική τους καριέρα δηλαδή, όπως για παράδειγμα η άνοδος στην κομματική ιεραρχία και στη διακυβέρνηση μίας χώρας.



Άλλωστε, οι πολιτικοί δεν επιθυμούν λιγότερο από τους άλλους ανθρώπους να κερδίσουν χρήματα, ενώ συνήθως επιδιώκουν την εκπλήρωση των στόχων τους εις βάρος τρίτων. Δηλαδή, σπάνια επενδύουν τα δικά τους χρήματα, προτιμώντας να προωθούν την καριέρα τους με ξένα κεφάλαια – μοιράζοντας «υποσχέσεις επιστροφής» τους, όταν ανέλθουν στην εξουσία (οι εκλογικές καμπάνιες των πολιτικών, σχεδόν στο σύνολο τους, χρηματοδοτούνται από την οικονομική εξουσία – προφανώς έναντι «αδρών» ανταλλαγμάτων).



Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα κόμματα, τα οποία συντηρούν τον πανάκριβο «μηχανισμό» τους αφενός μεν με τεράστια δάνεια από τις τράπεζες, αφετέρου δε με ενισχύσεις εκ μέρους των επιχειρήσεων (μαύρα ταμεία κλπ) – γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την εξάρτηση τους από τους πάσης φύσεως χρηματοδότες, εάν όχι «εργοδότες» τους (το ότι παράλληλα απαιτούν από τους πολίτες φορολογική συνείδηση, θυσίες και εντιμότητα, χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό, αποτελεί ένα ακόμη «δείγμα» της ιδιαιτερότητας τους).



Επομένως, τόσο η διαφθορά, όσο και η διαπλοκή είναι, μάλλον «κατ’ ανάγκη», εάν όχι «εκ φύσεως», «συνώνυμα» της πολιτικής - ενώ δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι οι πολιτικοί θα ενεργούν ηθικότερα από όλους τους άλλους ανθρώπους, θα ενδιαφέρονται περισσότερο για το κοινό καλό, θα είναι λιγότερο «καριερίστες» και δεν θα επιθυμούν να πλουτίσουν.



Πως είναι δυνατόν λοιπόν να θεωρούμε ότι μπορεί η Πολιτική να μας προστατεύσει από την οικονομική εξουσία, αφού είναι σχεδόν υποχρεωμένη να διαπλέκεται μαζί της, εάν θέλει να επιτυγχάνει τους στόχους της;



Συνεχίζοντας στο θέμα μας θεωρούμε ότι, οι περισσότερο άνθρωποι σήμερα επιθυμούν την οικονομία της πραγματικά ελεύθερης αγοράς, μέσα στα πλαίσια ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, το οποίο θα τους επιτρέπει να συναποφασίζουν για το μέλλον τους – κάτι που αδυνατούν πλέον φανερά να τους προσφέρουν τα υφιστάμενα, «χρεοκοπημένα» πολιτικά κόμματα της Δύσης.



Η αναδιανομή των εισοδημάτων και η διαχρονική απασχόληση θα πρέπει να εξασφαλίζονται, γεγονός που σημαίνει ότι οφείλουν να τοποθετούνται όρια στην ανάπτυξη των πολυεθνικών – μεταξύ άλλων, μέσα από τη σωστή λειτουργία των επιτροπών ανταγωνισμού. Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος πρέπει να «ρυθμισθεί» άμεσα, με τις τράπεζες να επιστρέφουν στην παλαιότερη μορφή τους – δηλαδή, στην «προώθηση» των αποταμιεύσεων προς τις επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, χωρίς κερδοσκοπικές τοποθετήσεις στις πάσης φύσεως «αγορές».



Περαιτέρω, η Πολιτική οφείλει να ελέγχει την τήρηση των νόμων, καθώς επίσης των κανόνων «συμβίωσης», με τους οποίους συμφωνεί η πλειοψηφία των Πολιτών. Τέλος, το κράτος πρέπει να έχει το μικρότερο δυνατό μέγεθος, ενώ η επιχειρηματική δραστηριοποίηση του οφείλει να περιορισθεί σε εκείνες μόνο τις εταιρείες, οι οποίες είναι είτε στρατηγικής σημασίας, είτε κοινωφελείς (τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, ύδρευση) – διατηρώντας ελάχιστες άλλες (όπως για παράδειγμα μία εμπορική τράπεζα), για περιπτώσεις ανάγκης.



Μέσα στα παραπάνω πλαίσια, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος ο διαχωρισμός της εκτελεστικής εξουσίας από τη νομοθετική. Αυτό σημαίνει ότι τα κόμματα θα πρέπει να μετεξελιχθούν σε κυβερνητικές παρατάξεις (χωρίς νομοθετικές αρμοδιότητες αλλά μόνο εκτελεστικές), οι οποίες θα στελεχώνονται με τα ικανότερα άτομα ενός κράτους, κατά την κρίση των ηγετών τους - έτσι ώστε να μπορούν να πείσουν τους πολίτες ότι έχουν τη δυνατότητα και τα στελέχη για να κυβερνήσουν.



Η νομοθετική εξουσία θα πρέπει να ασκείται από βουλευτές, οι οποίοι θα εκλέγονται από τους Πολίτες, χωρίς να έχουν κομματική ιδιότητα. Η Βουλή λοιπόν, η οποία θα στελεχώνεται με ανεξάρτητους βουλευτές, μέσα από μία παράλληλη εκλογική διαδικασία (οι Πολίτες θα ψηφίζουν χωριστά, αφενός μεν για την εκλογή κυβέρνησης, αφετέρου για την εκλογή βουλευτών, οι οποίοι δεν θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση), θα νομοθετεί κατ’ αποκλειστικότητα, ελέγχοντας παράλληλα την εκτελεστική εξουσία. Ειδικά όσον αφορά τους σημαντικότερους νόμους, αφού προετοιμάζονται από τη Βουλή, θα πρέπει να ψηφίζονται απ’ ευθείας από τους Πολίτες, στα πλαίσια τακτικών δημοψηφισμάτων (άμεση Δημοκρατία).



Χωρίς να επεκταθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, έχουμε την άποψη ότι, όλοι οι πολίτες της «Δύσης» κάτι ανάλογο επιθυμούν – μία υγιή Πολιτεία δηλαδή, έχοντας πλέον «κουρασθεί» από την «κενότητα» του πολιτικού λόγου, από τις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις των κομμάτων, από τα πολλά λόγια χωρίς έργα, από την ανικανότητα, από την ανεπάρκεια, από τη διαφθορά και από τη διαπλοκή.



Ίσως λοιπόν να είναι αυτός ένας τρόπος για να αντιμετωπισθεί με επιτυχία η οικονομική εξουσία η οποία, διαφθείροντας και εξαγοράζοντας την Πολιτική, έχει προκαλέσει σκόπιμα την κρίση χρέους - μάλλον για να μας οδηγήσει, μέσα από τη δικτατορία των αγορών, σε σύγχρονα απολυταρχικά καθεστώτα.





via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Δείτε οπωσδήποτε το βίντεο και λύστε την απορία σας για το ζήτημα του νερού αλλά κι για την κατάληξη των πλαστικών μπουκαλιών.




via http://activistika.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR


Άφωνη έμεινε μια 19χρονη στη Γερμανία, όταν διάβασε την επιστολή του τοπικού γραφείου ευρέσεως εργασίας, που την έστελνε για δουλειά στο μπαρ ενός οίκου ανοχής. Η νεαρή, που μένει στην πόλη Άουγκσμπουργκ, έλαβε την επιστολή που την πληροφορούσε ότι προέκυψε θέση εργασίας σερβιτόρας στον οίκο ανοχής «Colosseum». «Έψαχνα μια αξιοπρεπή δουλειά, όχι να δουλέψω σε οίκο ανοχής. Σοκαρίστηκα όταν άνοιξα την επιστολή. Η μητέρα μου δε άρχισε να ουρλιάζει, όταν διάβασε το γράμμα», δήλωσε η 19χρονη στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine Zeitung». Ο διευθυντής του τοπικού γραφείου ευρέσεως εργασίας δήλωσε στην εφημερίδα ότι έγινε λάθος, καθώς θα έπρεπε να έχει ρωτηθεί η κοπέλα αν ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη θέση, πριν σταλεί η επιστολή. newsbomb.gr



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR


Σε νέα επένδυση ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά στη δημιουργία της πιο σύγχρονης μονάδας ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου της Ευρώπης στην Ελλάδα προχώρησε η «Συστήματα Sunlight».


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα εργοστασιακή μονάδα υλοποιείται, σε συνολική έκταση 42 στρεμμάτων, στην περιοχή της Κομοτηνής (ΒΙΠΕ Κομοτηνής, Νομός Ροδόπης) και αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο τοπικά, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η μονάδα, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, θα λειτουργεί με βάση την πιο σύγχρονη τεχνολογία στην Ευρώπη.

Η νέα επένδυση θα ενισχύσει την ακριτική περιοχή της Κομοτηνής με τη δημιουργία 50 νέων άμεσων θέσεων εργασίας , ενώ έμμεσες θέσεις εργασίας έχουν ήδη δημιουργηθεί με την υλοποίηση του έργου.

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η συμβολή της νέας βιομηχανικής μονάδας ανακύκλωσης στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της Ε.Ε, που προβλέπει ότι η χώρα μας πρέπει να ανακυκλώνει το 100% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου.

Σήμερα στην Ελλάδα, παρά τη σχετική νομοθεσία, ανακυκλώνεται με νόμιμες διαδικασίες μόνο το 20% των χρησιμοποιημένων μπαταριών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη ξεπερνά το 95%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight, Κωνσταντίνος Λαύκας σημείωσε σχετικά πως «η νέα μονάδα ανακύκλωσης στην Κομοτηνή, η πιο σύγχρονη από τις 37 που λειτουργούν στην Ευρώπη, προβλέπει πολλαπλά επιχειρηματικά πλεονεκτήματα.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας της η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα θα ξεπεράσει τους 15.000 τόνους κραμάτων μολύβδου, καλύπτοντας το 80% των αναγκών μας σε πρώτη ύλη και συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της κερδοφορίας μας. Παράλληλα θα αποτρέψει εκροή συναλλάγματος για τη χώρα ύψους €40 εκατ., που πλέον θα παραμείνει στην Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Καρτάλης δήλωσε ότι «η νέα αυτή επένδυση, έρχεται να ενδυναμώσει το ελληνικό επιχειρείν εν μέσω κρίσης, αλλά και να αποδείξει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τα εχέγγυα όχι μόνο να προοδεύσουν, αλλά να διεκδικήσουν και πρωτιές στον παγκόσμιο χάρτη».

H δημιουργία της πρότυπης αυτής μονάδας ανακύκλωσης εντάσσεται πλήρως στη στρατηγική της SUNLIGHT, η οποία με ενεργό δυναμική παρουσία στην ελληνική και διεθνή αγορά, και παραγωγική δραστηριότητα στο Νέο Όλβιο Ξάνθης από το 1991, ενισχύει σταθερά την επιχειρηματική της ανάπτυξη μέσω νέων υποδομών και επενδύσεων.

Η εταιρεία που συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στους τομείς αποθήκευσης και διάθεσης ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, με έδρα της την Ελλάδα, έχει στρέψει επιτυχώς το βλέμμα της στο εξωτερικό και σήμερα εξάγει το 98% της παραγωγής της παγκοσμίως, διατηρώντας αυτόνομη επιχειρηματική παρουσία σε 9 χώρες.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
Η εταιρεία Advanced Micro Devices, γνωστή ως AMD, φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση μια νέας έκδοσης της τεχνολογίας με την ονομασία Overdrive 6, η οποία πρόκειται να συνοδεύει τις επερχόμενες κάρτες γραφικών της εταιρείας με την κωδική ονομασία “Sea Islands” (AMD Radeon HD 8000 series) που θα κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο 2013. Μέχρι σήμερα απλά γνωρίζαμε την αυτόματη αυξομείωση των στροφών των ανεμιστήρων αλλά και την συχνότητα της GPU και της μνήμης (AMD PowerTune) λόγω της αυξημένης δραστηριότητας ή για να αποφευχθεί το φαινόμενο της υπερθέρμανση.


Η νέα overclocking τεχνολογία, Overdrive 6, θα διαθέτει εξελιγμένη μορφή και απεριόριστες δυνατότητες που ξεπερνούν αρκετούς περιορισμούς του παρελθόντος, ώστε να μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή το φόρτο εργασίας, την θερμοκρασία, την κατανάλωση καθώς και άλλους παράγοντες και να προσαρμόζει τις συχνότητες της GPU και της μνήμης μέσα σε συγκεκριμένα όρια έχοντας σαν απώτερο σκοπό την κατακόρυφη βελτίωση των επιδόσεων ή την μείωση της κατανάλωσης ανάλογα την εφαρμογή που χρησιμοποιούμε.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1




Ο αρχηγός μιας λατρευτικής οργάνωσης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 χρόνων για το βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση των οπαδών του. Ο 45χρονος Konstantin Rudnev ανάγκαζε τα μέλη της αίρεσής του να παίρνουν μέρος σε όργια, μυστικιστικές τελετές και εμπορία ναρκωτικών, ανέφερε το δικαστήριο του Novosibirsk. Ο Rudnev, που αυτοαποκαλούσε τον εαυτό του ως εξωγήινο θεό από τον Σείριο, και κατά το παρελθόν ήταν στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού, απαιτούσε τυφλή υποταγή από τους ακόλουθούς του, οι οποίοι ήταν ηλικίας 14 έως 30 ετών.






Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Siberian Times οι οπαδοί του Rudnev σε πολλές περιπτώσεις έχαναν την περιουσία τους και εγκατέλειπαν τους συγγενείς και τους φίλους τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που είχαν δηλωθεί από τους οικείους τους ως εξαφανισμένοι. Μετά την ένταξή τους στην ομάδα οι γυναίκες υποχρεώνονταν να παίρνουν μέρος σε σεξουαλικά όργια με τον Rudnov και άλλα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Η σέκτα Ashram Shambala είχε περίπου 30.000 οπαδούς, ενώ σύμφωνα με αναφορές σε ρωσικά ΜΜΕ πολλά θύματα ήταν ανήλικα. Παρέδιδε μαθήματα γιόγκα και έτσι στρατολογούσε τα νεαρά μέλη της οργάνωσής του, απομακρύνοντάς τα σιγά σιγά από τις οικογένειές τους.

newsbeast



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1



Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, μόνο αντιπαθητικοί αντικαπνιστές.

ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ COPIES ΚΤΩΝΤΑΙ.

Με πόσα 'λ' γράφετε η τρέλα; Με όση τρέλα έχει ο καθένας.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

Είμαι ωραίος, έξυπνος και μετριόφρων. Αυτά είναι.....



μόνο 3 από τα 2.000 προσόντα μου.

ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΤΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ.

Άσε το τσιγάρο να καίγεται...είναι ο μοναδικός φίλος που καίγεται για σένα.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ, ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ.


Δεν υπάρχουν άσχημα κορίτσια, Όλες σας με λίγο ''makeup'' όμορφοι είστε!!!

ΚΟΥΒΑΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΛΕΚΤΟΡΑ.

Διατηρείτε την Αθήνα καθαρή. Πετάτε τα σκουπίδια σας στον Πειραιά.

ΤΟΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ.

Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.

ΨΩΜΙ, ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ.


Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω καταπληκτική μόρφωση.

Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ, Η ΛΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΣΣΗ.

Η χώρα καταστρέφεται από την αδιαφορία, αλλά τι με νοιάζει εμένα;

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR




Η easyJet, ανακοίνωσε την έναρξη δωδεκάμηνων δοκιμών της καινοτόμο τεχνολογίας Zonal Dryer, που μειώνει σημαντικά το

βάρος των αεροσκαφών...







Η εταιρία κάνει εγκατάσταση του συστήματος CTT της Σουηδικής τεχνολογίας Zonal Drying

που ζυγίζει λιγότερο από 30 κιλά σε 4 αεροσκάφη της τύπου A320, όπου θα τοποθετηθεί πάνω από τα ντουλάπια που μπαίνουν οι αποσκευές, ώστε να μειώσει το βάρος – αύξηση

υγρασίας κατά 250 κιλά ανά πτήση. Δηλαδή, τα κιλά αυτά ισοδυναμούν με το βάρος 12

χειροαποσκευών. Επίσης, υπάρχει το πρόσθετο όφελος της βελτίωσης της ποιότητας του αέρα

μέσα στην καμπίνα των επιβατών.



Η easyJet ήδη λειτουργεί μία από τους πιο καθαρούς, νεότερους και πιο fuel-efficient στόλους

της βιομηχανίας και η έναρξη αυτής της δοκιμασίας αποδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της

εταιρίας να ελαχιστοποίηση του στόλου την περιβαλλοντική ρύπανση.

Ήδη ένας επιβάτης ταξιδεύοντας με την easyJet, είναι υπεύθυνος για 22% λιγότερες εκπομπές CO2, σε σύγκριση με έναν επιβάτη μιας κλασικής αερογραμμής, όταν και οι δύο διανύουν την ίδια διαδρομή με ίδιου τύπου αεροσκάφος.





Tο σύστημα Zonal Drying αποτελείται από έναν ανεμιστήρα, θερμαντήρα και έναν απορροφητή

υγρασίας, silica με ενσωματωμένο rotor, κατασκευασμένο από ελαφριές ίνες που θα

βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα μέσα στο αεροσκάφος, καθώς και θα μειώσει της

κατακράτησης νερού, διοχετεύοντας τον ξηρό αέρα στο σημείο πάνω από τα ντουλάπια των

αποσκευών.



Λαμβάνοντας υπόψην ότι ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των

αεροσκαφών και τη χρήση καυσίμων είναι το βάρος, τότε με την χρήση του Zonal Drying

συστήματος, θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κόστους των καυσίμων ετησίως κατά

£1.2 δισεκατομμύρια.





Ο καπετάνιος Chris Foster, της easyJet ο Flight Operations Manager δήλωσε:



“Τα καύσιμα είναι ένα βασικό σημείο εστίασης για την easyJet και αυτό είναι ένα από μια σειρά από πρωτοβουλίες που εφαρμόζουμε σαν εταιρία, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν γίνετε περιβαλλοντικά υπεύθυνη. Υπάρχει η δυνατότητα να εξοικονομήσει 4,5 εκατομμύρια κιλά καυσίμων το χρόνο, απλά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Zonal Dryer. Είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε σημαντικά και θετικά αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής/ δοκιμασίας.





Με την προϋπόθεση ότι οι δοκιμές αυτές είναι επιτυχής, η easyJet θα επιδιώξει να εγκαταστήσει το σύστημα Zonal Dryer σε όλο και περισσότερα αεροσκάφη του στόλου της, με στόχο το καινοτόμο σύστημα αυτό, να τοποθετηθεί σε όλα τα αεροσκάφη της εταιρίας.»





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

​Ένα ακόμα «κίνητρο» έχουν πλέον οι παίκτες της Νιγηρίας για να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, μετά το μακρινό 1994.



Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων Νιγηρίας, οι ιερόδoυλες της χώρας θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για μια εβδομάδα εάν οι «σούπερ αετοί» στεφθούν πρωταθλητές Αφρικής!



«Θέλουμε να συγχαρούμε την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, τους Σούπερ Αετούς για την πρόκριση τους στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Για να δείξουμε την συμπαράστασή μας στην εθνική ομάδα, θα παρέχουμε δωρεάν σεξ εάν οι Σούπερ αετοί κατακτήσουν το τρόπαιο»,δήλωσε η Τζέσικα Ελβις, πρόεδρος του Σωματείου. Βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι ιερόδoυλες θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους παίκτες ή και στους φιλάθλους της Νιγηρίας...



Η Νιγηρία αντιμετωπίζει το Μάλι την Τετάρτη στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82










perierga.gr - Κροκόδειλος στέκεται στα δυο του πόδια!

Τρομακτικός κροκόδειλος… ύψους 4 μέτρων!



Οι κάτοικοι στο χωριό Bazoule της Δυτικής Αφρικής έχουν μια στενή σχέση με τους κροκόδειλους, καθώς τους θεωρούν ιερά ζώα και δεν τους πειράζουν ποτέ. Ίσως αυτός, λοιπόν, να είναι και ο λόγος που αυτά τα τρομακτικά αρπακτικά ζώα… εξελίχθηκαν σιγά σιγά και δεν έρπουν μόνο, αλλά στέκονται στο… ύψος τους! Αυτός ο κροκόδειλος του Νείλου που βλέπετε αναδεικνύει μια χαρά την ικανότητά του να στέκεται στα πίσω πόδια, φτάνοντας έτσι ούτε λίγο ούτε πολύ τα 4 μέτρα ύψος. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για ν’ αρπάξει κάποιο ανυποψίαστο πτηνό στα δέντρα!perierga.gr - Κροκόδειλος στέκεται στα δυο του πόδια! «Οι κροκόδειλοι είναι ιδιάιτερα φιλικοί με τον κόσμο και μπορεί άνετα ο καθένας να περπατήσει ανάμεσά τους, να τους αγγίξει… Με ένα μόνο ραβδί για προστασία και χωρίς φόβο δεν είναι δύσκολο να γίνεις φίλος τους. Αν τους ταΐσεις κιόλας, ακόμη καλύτερα», περιγράφει ένας ντόπιος. Όσο για την παράξενη πραγματικά στάση του κροκόδειλου να στέκεται σαν άνθρωπος «είναι ένας τρόπος αφομοίωσης με τον κόσμο αλλά και ένας τρόπος κυνηγιού γι’ αυτόν. Τεντώνεται για να φτάσει την τροφή του όσο ψηλά κι αν είναι», επεξηγούν οι κάτοικοι του χωριού.http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Του Γ. Δελαστίκ - "Επίκαιρα"



Πέρα από τις δημοσκοπήσεις, όλοι οι Έλληνες διαπιστώνουν ή διαισθάνονται ότι η εκρηκτική αύξηση της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ -αυτή που από το 4,6% των εκλογών του 2009 τον οδήγησε στο 16,8% των εκλογών του Μαΐου του 2012 και τον απογείωσε στο 26,9% ένα μήνα αργότερα, στις εκλογές του Ιουνίου- έχει ανακοπεί. Υπάρχουν περισσότερες της μίας αιτίες που προκάλεσαν το φαινόμενο αυτό.



Η πρώτη είναι η κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να ανταποκριθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο στις προσκλήσεις συνεργασίας που του απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν το ΚΚΕ πλήρωσε βαρύτατο εκλογικό τίμημα για τη στάση του αυτή, πέφτοντας από το 8,5% του Μαΐου του 2012 στο 4,5% του Ιουνίου, που αποτελεί το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα όλης της ιστορίας του από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, το πολιτικό αποτέλεσμα αυτής της στάσης ήταν σαφέστατο: εξάλειψε από τη συνείδηση του ελληνικού λαού τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα!



Μπορεί να ακούγεται μελοδραματικό, αλλά το Μάιο του 2012 η ελληνική Αριστερά έχασε τη η συνέχεια στην ιστοσελίδα μας



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE











Γονιδιακό τεστ μπλόκαρε επιδημία MRSA

Ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια επιδημία του υπερβακτηρίου MRSA σε νοσοκομείο της Βρετανίας ξεπεράστηκε όταν οι επιστήμονες κατάφεραν με τη βοήθεια ενός νέου γονιδιακού τεστ να εντοπίσουν τον «ένοχο» που είχε μολυνθεί με το βακτήριο, έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ένα γονιδιακό τεστ για να εμποδιστεί το ξέσπασμα μιας επιδημίας.

Ο μεγάλος «εχθρός» των ασθενών

Το ΜRSA (methicillin- resistant Staphylococcus aureus, χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη) αποτελεί έναν μεγάλο «εχθρό» για τους νοσηλευόμενους ασθενείς που έχουν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί να «τρυπώσει» σε τραύματα αλλά και σε χειρουργικές συσκευές και εργαλεία και να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή ορισμένων ατόμων. Τα ξεσπάσματα του ΜRSA λαμβάνουν χώρα κατά κύματα καθώς νέα στελέχη του βακτηρίου εμφανίζονται και καταλαμβάνουν τη θέση των παλαιότερων, καθιστώντας δύσκολο το έργο των ειδικών που το…κυνηγούν.

Το σωτήριο τεστ

To περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Rosie στην περιοχή του Κέμπριτζ όταν οι γιατροί κατά τον συνήθη έλεγχο εντόπισαν το MRSA σε δώδεκα βρέφη. Τα υπάρχοντα τεστ δεν μπορούν να δείξουν αν μια επιδημία MRSA σε ένα νοσοκομείο ξεκινά από μια και μόνο πηγή ή από περισσότερες. Υπολογίζεται ότι ένας στους 100 ανθρώπους φέρει το MRSA (βρίσκεται στο δέρμα) χωρίς όμως να εμφανίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Θέλοντας να προλάβουν το ξέσπασμα μιας επιδημίας στο νοσοκομείο ειδικοί του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ και του Ινστιτούτου Sanger αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μια προηγμένη έκδοση του τεστ πατρότητας. Συνέκριναν ολόκληρο τον γενετικό κώδικα των στελεχών του MRSA που εντόπιζαν σε κάθε βρέφος για να δημιουργήσουν ένα γενεαλογικό δέντρο. Διαπίστωσαν ότι όλα τα στελέχη του υπερβακτηρίου που είχαν εντοπίσει είχαν συγγένεια και είχαν προέλθει από την ίδια πηγή. Ο θάλαμος όπου βρίσκονταν τα βρέφη απολυμάνθηκε και για διάστημα δύο μηνών δεν έκανε την εμφάνιση του άλλο κρούσμα.

Λίγο αργότερα όμως το υπερβακτήριο... ξαναχτύπησε με καινούργιο κρούσμα. Οι ερευνητές ανέλυσαν τότε το DNA του στελέχους που απομονώθηκε και διαπίστωσαν ότι η προέλευσή του ήταν ίδια με εκείνη των προηγούμενων. Ετσι εστίασαν την προσοχή τους στο νοσηλευτικό προσωπικό και επέλεξαν 154 εργαζομένους του νοσοκομείου στους οποίους έκαναν το νέο τεστ. Αποδείχτηκε ότι ένας εξ αυτών έφερε το υπερβακτήριο αποτελώντας άθελά του πηγή μόλυνσης. Το άτομο αυτό υποβλήθηκε σε θεραπεία. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική επειδή, εκτός των άλλων, το κόστος της όλης διαδικασίας έρευνας και σύγκρισης του DNA είναι πολύ χαμηλό αφού δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

«Πιστεύουμε ότι βρεθήκαμε πολύ κοντά στο ξέσπασμα μιας επιδημίας. Αυτό που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό αφού επέτρεψε στο νοσοκομείο να παρέμβει. Πιστεύουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία της αποκωδικοποίησης ολόκληρου του γονιδιώματος ενός οργανισμού οδηγεί τελικά σε κλινική παρέμβαση εμποδίζοντας το ξέσπασμα μιας επιδημίας» αναφέρει η Τζούλιαν Πάρκχιλ, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Lancet Infectious Diseases».http://www.tovima.gr/




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Δεν πέρασε φυσικά η κυβερνητική κοροϊδία στον αγροτικό κόσμο γ’ αυτό και απ’ ότι παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε οι αγρότες όχι μόνο δεν εξαπατήθηκαν απ’ τις κυβερνητικές υποσχέσεις αλλά αντίθετα οργίστηκαν και δυνάμωσαν τα μπλόκα τους.



Και ενώ η κυβέρνηση κάνει αναφορά ότι οι αγρότες υποκινούνται από πολιτικά κόμματα -Σύριζα και ΚΚΕ- οι κινητοποιήσεις των ξωμάχων της γης μπαίνουν σε άλλη φάση.

Από τις συμβολικές καταλήξεις δρόμων που έκαναν μέχρι τώρα, την Κυριακή προγραμματίζουν πανελλαδική συνάντηση για να συντονίσουν τον αγώνα τους ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των Γιατρών του Κόσμου προέβησαν σήμερα μέλη της Χρυσής Αυγής στο πολυϊατρείο του Περάματος, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, μιλώντας στο tvxs.gr. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στην περιοχή του Περάματος λόγω πορείας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

"Σήμερα δεχθήκαμε στο Πέραμα προσπάθεια τρομοκράτησης από την Χρυσή Αυγή", αναφέρει ο κ. Κανάκης στο tvxs.gr.

Όπως περιγράφει ο ίδιος οι χρυσαυγίτες πήγαν έξω από τον χώρο του πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο. «Στάθηκαν απειλητικά απ’ έξω και για κάποια λεπτά φώναζαν τα γνωστά συνθήματά τους», περιγράφει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «εμείς αυτό το θεωρούμε προσπάθεια τρομοκράτησης».



Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου είναι η πρώτη φορά που τα πολυϊατρεία αλλά και οι ίδιοι δέχονται τέτοια ευθεία επίθεση από την Χρυσή Αυγή.«Δεν ήμασταν καν στον δρόμο τους. Έχουμε θορυβηθεί από αυτό και φοβόμαστε για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον», εξηγεί ο κ. Κανάκης.



Παρόλα αυτά, τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ασθενείς, οι οποίοι αντέδρασαν αμέσως δηλώνοντας έτοιμοι να αποκρούσουν κάθε περαιτέρω κίνηση των ακροδεξιών. «Ήταν συγκινητικό αυτό», αναφέρει ο Νικήτας Κανάκης, συμπληρώνοντας ότι «ευτυχώς σήμερα, δεν είχαμε καμία εξέλιξη και έμειναν τα πράγματα εκεί».




via http://activistika.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Ο κάμεραμαν του BBC Gordon Buchanan είχε μία πραγματικά τρομακτική επαφή με μία θηλυκή πολική αρκούδα που προφανώς ήθελε να τον φάει....





Η επίθεση της αρκούδας κράτησε 45 λεπτά αλλά ευτυχώς ο Gordon ήταν καλά προστατευμένος από το ειδικά κατασκευασμένο κουβούκλιο το οποίο είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να αντέχει ακόμα έκρηξη βόμβας. Παρόλα αυτά ο Gordon προφανώς δεν έμεινε ατρόμητος από την συγκεκριμένη εμπειρία!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, είναι πράγματι εντυπωσιακό!






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news










Στον «πάγο» ο νόμος για τους ρύπους των αεροπορικών εταιριών

«Παγώνει» για ένα έτος η ένταξη της αεροπορικών εταιρειών στο πρόγραμμα εκπομπής ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τις πτήσεις προς και από τα αεροδρόμια της ΕΕ, μετά από έντονες διεθνείς αντιδράσεις σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ασία.

Οι αεροπορικές θα συνεχίσουν να πληρώνουν για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για τις ενδοκοινοτικές πτήσεις.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος δήλωσε πως το θέμα «παγώνει» προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες διαλόγου για την οριστική επίλυσή του.

Στις αποφάσεις των Ευρωπαίων αντέδρασαν έντονα Αμερικανοί, Κινέζοι και Ινδοί. Μάλιστα, το αμερικανικό Κογκρέσο πρόκειται να συζητήσει για μέτρα κατά της ΕΕ στο ζήτημα της αεροπορικής βιομηχανίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Κίνα, που έκανε λόγο για μονομερή απόφαση της Ευρώπης και τόνισε ότι προτιμάει να συζητήσει υπό την αιγίδα μηχανισμών όπως η Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (U.N. Framework Convention on Climate Change-UNFCCC).

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάγιερ, υποστηρίζουν δημοσίως ότι η απόφαση της ΕΕ για διακοπή της διαδικασίας είναι δικαιολογημένη και καθιστά σαφές ότι “η ΕΕ εμμένει στις θέσεις της, αλλά παράλληλα σέβεται τις διεθνείς δεσμεύσεις και δράσεις της”.

Οι πρώτοι λογαριασμοί για τις πτήσεις εντός ΕΕ έρχονται για τις αεροπορικές τον Απρίλιο του 2013. Η απόφαση για τις πτήσεις προς και από την ΕΕ θα ληφθεί κατόπιν διεθνών διαβουλεύσεων και δεν αναμένεται πριν τον Απρίλιο του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους ρύπους των αεροπορικών εταιρειών είναι της τάξης των 1-2 Ευρώ ανά επιβάτη, καθώς η τιμή των δικαιωμάτων άνθρακα έχει βυθιστεί εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης στη Γηραιά Ήπειρο.

ΠΗΓΗ: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Τοξικός ωκεανός πίσω από τη μαζική εξαφάνιση των ειδών

Φως σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές εξαφανίσεις ειδών στον κόσμο ρίχνει νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο «Curtin».Η κλιματική αλλαγή και η καταστροφική πρόσκρουση μετεωρίτη στη Γη θεωρούνταν μέχρι σήμερα οι δυο πιθανότερες αιτίες για την εξάλειψη της θαλάσσιας ζωής στα τέλη της Δεβόνιας περιόδου. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Geology, η μαζική εξαφάνιση των ειδών τη Δεβόνια περίοδο οφείλεται στο γεγονός ότι ο ωκεανός έγινε τοξικός και έχασε όλο του το οξυγόνο. «Θεωρούμε ότι επικράτησαν συνθήκες ανοξίας και τα τοξικά επίπεδα υδρόθειου απελευθερώθηκαν στη ζώνη όπου το φως διαπερνά τον ωκεανό», τόνισε σε δηλώσεις της η καθηγήτρια Γεωχημείας και επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Kliti Grice. Η Δρ. Grice και οι συνάδελφοί της κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά την ανάλυση απολιθώματος καρκινοειδούς μαλακόστρακου, πιθανότατα καβουριού, ηλικίας 380 εκατομμυρίων ετών, από τη Λεκάνη Κάνινγκ στη Δυτική Αυστραλία. Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες ανίχνευσαν χημικά υπολείμματα αρκετών βιολογικών μορίων, τα οποία συμπλήρωσαν το πάζλ για τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Ειδικότερα οι επιστήμονες εντόπισαν ένα παράγωγο της χοληστερόλης, το οποίο επιβεβαίωσε ότι το απολίθωμα ανήκε σε καρκινοειδές, αλλά και βιοδείκτες φωτοσυνθετικού φυτοπλαγκτόν, με το οποίο τρεφόταν το μαλακόστρακο.

Επιπλέον οι ερευνητές βρήκαν βιοδείκτες από πράσινα βακτήρια του θείου (Chlorobi), τα οποία στον τοξικό ωκεανό πιθανότατα επιτελούσαν τη λειτουργία της φωτοσύνθεσης χρησιμοποιώντας υδρόθειο αντί για νερό και επιβίωναν σε μεγάλα βάθη.

Τέλος οι επιστήμονες ανίχνευσαν βιοδείκτες βακτηρίων που μειώνουν το θειικό άλας. Τα βακτήρια αυτά εκτιμάται ότι ζούσαν ακόμα πιο βαθειά στον τοξικό ωκεανό και επιβίωναν αποσυνθέτοντας οργανική ύλη, χρησιμοποιώντας θειικό άλας αντί για νερό.

Το καρκινοειδές που εξετάστηκε στο πλαίσιο της μελέτης δηλητηριάστηκε από το υδρόθειο με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να πεθάνει στα κατώτερα στρώματα του ωκεανού, όπου και διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, χάρη στα πράσινα βακτήρια του θείου και τα βακτήρια που μειώνουν το θειικό άλας.

Η ανακάλυψη των βακτηρίων επιβεβαιώνει ότι πριν 380 εκατομμύρια χρόνια, κατά τη διάρκεια της Δεβόνιας περιόδου το περιβάλλον του ωκεανού ήταν τοξικό και πιθανότατα οδήγησε σε μαζική εξαφάνιση των ειδών. Πηγή: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η απόφαση ανανέωσης των αδειών των υφιστάμενων κοιτασμάτων της KavalaOil.


Η απόφαση, η οποία αναμένεται να κυρωθεί από την ολομέλεια της Βουλής, δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του χρόνου εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Πρίνου από την Kavala Oil, για άλλα 25 χρόνια.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1