follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










Perierga.gr

Horreo: Κτήρια στον …αέρα στην Ισπανία



Perierga.gr Αυτά τα περίεργα κτήρια, που στηρίζονται σε πέτρινους στύλους, τα συναντάμε στην ανατολική Ισπανία αλλά και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Perierga.gr Perierga.gr Perierga.gr Η χρήση τέτοιων κτισμάτων χάνεται στο βάθος των αιώνων και ο λόγος της ύπαρξής τους είναι ιδιαίτερα απλός. Χρησιμοποιήθηκαν σαν αποθήκες σιτηρών με σκοπό να προφυλλάξουν την πολύτιμη σοδειά από τις επιθέσεις τρωκτικών.


Perierga.gr Βέβαια με την εξέλιξη και την πρόοδο της τεχνολογίας τέτοιες μέθοδοι προστασίας είναι πλέον παρωχημένες και τα horreo δεν χρησιμοποιούνται πλέον για αποθήκες. Ωστόσο πολλά από αυτά έχουν συντηρηθεί και ανακατασκευαστεί και χρησιμοποιούνται σαν σπίτι, εκκλησίες ή απλά σαν αξιοθέατα. Υπολογίζεται ότι στην Ισπανία υπάρχουν περισσότερα από 20.000 horreos, με το παλαιότερο να χρονολογείται στο 15ο αιώνα.http://perierga.gr/







via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1

Δεν υπάρχουν λόγια για την αρρωστημένο πράξη ενός Τεξανού, ο οποίος βίασε το άλογο του γείτονα του, επειδή η φίλη του δεν του τηλεφώνησε!

Ο Άντριου Μεντόζα υποστήριξε στο δικαστήριο, πώς…



είχε βάλει στοίχημα με τον εαυτό του ότι αν δεν τον πάρει τηλέφωνο η κοπέλα του θα προχωρήσει σε αυτή την πράξη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του σκεφτόταν ότι «θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα μωρό το οποίο θα είναι μισό άλογο και το μισό άνθρωπος».

Τελικά, την γλίτωσε φθηνά, αφού του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης μόνο τεσσάρων μηνών

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91











To ατμοσφαιρικό πορτρέτο της Γης

Εικόνα της NASA αποκαλύπτει τις συγκεντρώσεις των αερολυμάτων στον πλανήτη μας


Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα στην οποία καταγράφονται οι συγκεντρώσεις των αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα της Γης. Η εικόνα αποτελεί προϊόν του προγράμματος GEOS-5 στο πλαίσιο του οποίου γίνονται μετεωρολογικές προσομοιώσεις ώστε να μελετάται ο ρόλος που παίζουν οι καιρικές συνθήκες στο κλιματικό σύστημα του πλανήτη.Στην εικόνα με ερυθρό χρώμα καταγράφεται η σκόνη που σηκώνεται στην ατμόσφαιρα από την επιφάνεια της Γης. Με μπλε χρώμα καταγράφεται το θαλάσσιο άλας ενώ στροβιλίζεται μέσα σε τυφώνες. Το πράσινο χρώμα αντιστοιχεί στους καπνούς από πυρκαγιές και το λευκό στα σωματίδια που προέρχονται από ηφαιστειακή δραστηριότητα και καύση ορυκτών καυσίμων.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7




Νεκρός βρέθηκε φοιτητής στα Ιωάννινα, στο διαμέρισμά του στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τον νεαρό εντόπισε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που νοίκιαζε, η οποία τον επισκέφθηκε μετά από παράκληση της οικογένειάς του που μάταια προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο νεαρός καταγόταν από περιοχή του Νομού Πέλλας και σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τις τελευταίες δύο ημέρες η οικογένειά του προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά, χωρίς αποτέλεσμα και έτσι ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια να πάει να δει τι συμβαίνει. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας αλλά τα ακριβή αίτια του θανάτου του νεαρού θα διευκρινίσει η ιατροδικαστική έκθεση που θα ακολουθήσει. iefimerida.gr



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1




«Μπλόκο» στην καταχρηστική υπεραλίευση του 80% των ιχθυοαποθεμάτων της Μεσογείου και του 47% του Ατλαντικού επιχειρεί να βάλει η «Νέα Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική για την Αλιεία» που ψηφίστηκε απ΄ την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με 502 ψήφους υπέρ και 137 κατά. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η υπεραλίευση κοστίζει παγκοσμίως πάνω...







από 32 δις. ευρώ σε χαμένα έσοδα και κέρδη κάθε χρόνο, ενώ σε επίπεδο τριακονταετίας, το κόστος ανέρχεται σε περίπου 1,5 τρισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο ευρωπαϊκός στόλος έχει την ικανότητα να πιάνει δύο με τρεις φορές περισσότερα ψάρια απ' όσα μπορούν να αναπαραχθούν φυσικά. Το 80% των ψαράδων στην Ε.Ε. είναι μικρής κλίμακας, παράκτιοι ψαράδες, που παίρνουν μόνο το 20% από το μερίδιο στην Ε.Ε. ενώ το υπόλοιπο 80% της αλίευσης αποδίδεται στη βιομηχανική αλιεία.



«Τα αλιευτικά αποθέματα θα πρέπει να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα έως το 2020, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να έχουμε 15 εκατ. τόνους περισσότερα ψάρια, και να δημιουργήσουμε 37.000 νέες θέσεις εργασίας», όπως υπογραμμίζει η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ulrike Rodust. Είναι γεγονός πως η μεταρρύθμιση που εγκρίθηκε από την ολομέλεια ορίζει σαφή και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.



Η υπεραλίευση έχει συρρικνώσει τα αποθέματα του ερυθρού τόνου του Ατλαντικού στο 15% του αρχικού τους μεγέθους (Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση του Τόνου του Ατλαντικού - ICCΑT), ενώ το 93% του μπακαλιάρου που πιάνεται στη Βόρεια Θάλασσα ψαρεύεται πριν προλάβει να αναπαραχθεί (Ευρωπαϊκή Επιτροπή).



Τέλος στις απορρίψεις



Σύμφωνα με το ψήφισμα των ευρωβουλευτών, τερματίζεται η πρακτική της απόρριψης ανεπιθύμητων νεκρών ψαριών πίσω στη θάλασσα. Σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου των αλιευμάτων στην Ε.Ε. απορρίπτεται είτε επειδή δεν έχει το σωστό μέγεθος είτε επειδή δεν είναι το σωστό είδος. Τα περισσότερα από τα είδη που απορρίπτονται πεθαίνουν. Πλέον, τα αλιευτικά σκάφη υποχρεώνονται να εκφορτώνουν όλα τα αλιεύματα βάσει καθορισμένου χρονοδιαγράμματος με συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα διάφορα είδη αλιείας, αρχής γενομένης από το 2014. Τα αλιεύματα για παράδειγμα που εκφορτώνονται, όταν υπολείπονται του ελάχιστου μεγέθους αναφοράς διατήρησης, θα περιορίζονται σε χρήσεις πλην της ανθρώπινης κατανάλωσης, όπως ιχθυάλευρα, ιχθυέλαιο, ζωοτροφές ή δολώματα. Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι τα αλιευτικά σκάφη συμμορφώνονται με την απαγόρευση των απορρίψεων.



Βιώσιμη αλιεία



Από το 2015 και έπειτα, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν θα μπορούν να καθορίσουν ποσοστώσεις που είναι πολύ υψηλές και επηρεάζουν τη βιωσιμότητα των ιχθυοαποθεμάτων. Οι αλιείς θα πρέπει να σέβονται την αρχή της παραγωγής της «μέγιστης βιώσιμης απόδοσης», δηλαδή δεν θα μπορούν να πιάνουν περισσότερα ψάρια από όσα ένα δεδομένο απόθεμα μπορεί να αναπαράγει σε ένα δεδομένο έτος. Με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, οι ευρωβουλευτές θέλησαν να διασφαλίσουν ότι τα αποθέματα θα ανακάμψουν μέχρι το 2020 σε επίπεδα άνω της «μέγιστης βιώσιμης απόδοσης» και θα διατηρηθούν στη συνέχεια. Σε τελική ανάλυση αυτό θα σημαίνει περισσότερα ψάρια, καλύτερα αλιεύματα και περισσότερες θέσεις εργασίας στον τομέα της αλιείας.



Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός



Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ θα βασιστεί σε πολυετή σχέδια διαχείρισης των ιχθυοαποθεμάτων προκειμένου να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα της αλιείας. Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα και θα βοηθήσει την αλιευτική βιομηχανία να προχωρήσει σε αποδοτικότερες επενδύσεις και αποτελεσματικότερο προγραμματισμό. Τα πολυετή σχέδια θα πρέπει να βασίζονται σε πιο αξιόπιστα και ακριβή επιστημονικά δεδομένα, τα οποία τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη θα υποχρεούνται να συλλέγουν και να διαθέτουν.



Το Κοινοβούλιο θα ξεκινήσει τώρα τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Επιτροπή προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε δεύτερη ανάγνωση. Η ιρλανδική προεδρία του Συμβουλίου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι ελπίζει να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος Ιουνίου.



Το 90% των Ελλήνων δεν γνωρίζει πως αλιεύθηκε το ψάρι που καταναλώνει



Εννέα στους δέκα Έλληνες δεν γνωρίζουν πώς αλιεύθηκε το ψάρι που καταναλώνουν και κατά συνέπεια την κατάσταση των αποθεμάτων, όπως προκύπτει από έρευνα της Greenpeace. Η διατροφή των Ελλήνων περιορίζεται σε 3-4 είδη ψαριών, τα οποία βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από τη σχεδόν μονοπωλιακή και καταστροφική δραστηριότητα της μέσης αλιείας (μηχανότρατα, γρι γρι).



Οι παράκτιοι αλιείς, αν και είναι περισσότεροι, καταλαμβάνουν ελάχιστο μερίδιο της αγοράς. Το 76,3% του κόσμου προμηθεύεται ψάρια από συνοικιακά ιχθυοπωλεία, λαϊκές αγορές ή σούπερ μάρκετ, όπου τα ψάρια προέρχονται κυρίως από μηχανότρατες, γρι γρι και υδατοκαλλιέργειες και είναι περιορισμένα σε είδη. Αντιθέτως, μόλις το 16,6% αγοράζει ψάρια αλιευμένα με επιλεκτικό τρόπο από μικρούς παράκτιους ψαράδες και κατ' επέκταση έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερη ποικιλία ψαριών.



Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν πρόσβαση στα μη δημοφιλή ψάρια. Δυστυχώς, το 41,9% των καταναλωτών δεν γνωρίζει καν τα μη δημοφιλή ψάρια, τα οποία αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο από τους μικρούς παράκτιους ψαράδες, ενώ οι υπόλοιποι που τα γνωρίζουν (58,1%), δυσκολεύονται να τα βρουν στην αγορά, γεγονός που επαληθεύει το μονοπώλιο των καταστροφικών πρακτικών αλιείας. Μόλις το 5% του αλιευτικού στόλου της χώρας (700 μηχανότρατες και γρι γρι) μοιράζεται τα κέρδη από το 58% της ελληνικής αλιευτικής παραγωγής καταστρέφοντας ταυτόχρονα τις ελληνικές θάλασσες. Το υπόλοιπο 95% (17.000 σκάφη μικρών παράκτιων ψαράδων) αναγκάζεται να περιοριστεί σε πενιχρά έσοδα από το υπόλοιπο 42% της παραγωγής αδυνατώντας να διοχετεύσει τα ψάρια του στις κεντρικές αγορές.




  • Η υπεραλίευση κοστίζει παγκοσμίως πάνω από 32 δισ. ευρώ σε χαμένα έσοδα και κέρδη κάθε χρόνο

  • Με 502 ψήφους υπέρ και 137 κατά εγκρίθηκε η «Νέα Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική για την Αλιεία»

  • Ο ευρωπαϊκός στόλος έχει την ικανότητα να πιάνει 2 με 3 φορές περισσότερα ψάρια απ' όσα μπορούν να αναπαραχθούν φυσικά.

  • Το 80% της αλίευσης αποδίδεται στη βιομηχανική αλιεία

  • Η υπεραλίευση έχει συρρικνώσει τα αποθέματα του ερυθρού τόνου του Ατλαντικού στο 15% του αρχικού τους μεγέθους

  • Το 93% του μπακαλιάρου που πιάνεται στη Βόρεια Θάλασσα ψαρεύεται πριν προλάβει να αναπαραχθεί.

  • Επιπλέον 15 εκατ. τόνους περισσότερα ψάρια και δημιουργία 37.000 νέων θέσεων εργασίας προβλέπει η Κοινή Αλιευτική Πολιτική




Ρεπορτάζ: ΚΟΣΜΑΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ/Ημερησία



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news










Άγνωστα τα 2/3 των θαλάσσιων ειδών

Επτακόσιες χιλιάδες με ένα εκατομμύριο θαλάσσια είδη ζουν στους ωκεανούς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που υποστηρίζει επίσης ότι περίπου τα 2/3 των ειδών αυτών είναι άγνωστα για την επιστήμη. Τα νούμερα είναι πολύ μικρότερα συγκριτικά με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 10 εκατομμύρια θαλάσσια είδη ή και περισσότερα. Παρουσιάζοντας μια πιο ακριβή εικόνα σχετικά με τα όσα γνωρίζουμε ή αγνοούμε για τη θαλάσσια ζωή, η έρευνα αναμένεται να συμβάλλει στις προσπάθειες τω επιστημόνων για τη διατήρηση των ωκεανών. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Current Biology» διεξήχθη από 120 κορυφαίους επιστήμονες με επικεφαλής τον Ward Appeltans, θαλάσσιο βιολόγο στη Διακυβερνητική Ωκεανογραφική Επιτροπή της UNESCO. Με προηγμένες τεχνικές και μεθόδους οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα γνωστά θαλάσσια είδη ανέρχονται σε 400.000, όμως το 40% εξ αυτών έχει καταγραφεί περισσότερες από μια φορές.

Ως εκ τούτου υπολόγισαν ότι στην πραγματικότητα τα γνωστά είδη είναι πολύ λιγότερα και περιορίζονται σε 226.000. Η λίστα με τα γνωστά είδη περιλαμβάνει πάνω από 200.000 ζώα, 7.600 φυτά και πάνω από 1.000 μύκητες.Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι στους ωκεανούς υπάρχουν άλλα 482.000 με 741.000 θαλάσσια είδη που δεν έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί ακόμα.

Πηγή: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο

Το Arbol del Tule («Δέντρο της Tule») είναι ένα γιγάντιο κυπαρίσσι (Taxodium mucronatum) που βρίσκεται στην πόλη Santa Maria del Tule του Μεξικού, αποτελώντας εδώ και χρόνια την τουριστική «ατραξιόν» του τόπου, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από διάφορα σημεία του πλανήτη που θέλουν να το θαυμάσουν από κοντά! Ο λόγος αυτής της… διασημότητας;

Το δέντρο έχει τη μεγαλύτερη περίμετρο στον πλανήτη, που ξεπερνά τα 50 μέτρα στη βάση του, ενώ η ηλικία του υπολογίζεται να είναι μεταξύ 2.000 και 3.000 ετών. Αν και αρκετά… ηλικιωμένο, συνεχίζει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, με το βάρος του να υπολογίζεται ότι αγγίζει τους 550 τόνους. «Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα στον κόσμο και είμαστε περήφανοι που το κυπαρίσσι αυτό βρίσκεται στην περιοχή μας. Για να τιμήσουμε την παρουσία του εδώ, δώσαμε το όνομά του στην πόλη μας, ενώ έχουμε καθιερώσει μια γιορτή προς τιμήν που γιορτάζουμε κάθε χρόνο τον Οκτώβριο», αναφέρει ο τοπικός Τύπος. Σύμφωνα με τον μύθο, το δέντρο γιγαντώθηκε όταν ο Hernan Cortes στάθηκε κάτω από τα κλαδιά του και φώναξε θριαμβευτικά ότι οι Αζτέκοι νίκησαν τους Ισπανούς στη «La Noche Triste». Αλήθεια ή ψέμα, το τεράστιο δέντρο διακιολογεί και με το παραπάνω τη δημοφιλία του! Πηγή: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Είναι πιο φυσιολογικός αυτός που ανέχεται μοιρολατρικά τη βία, τη φτώχεια, την εξαπάτηση και την ταπείνωση απ’ αυτόν που θέλει να πετάξει στους κυβερνώντες ένα φορτηγό πέτρες; Και, μήπως, αυτή η μοιρολατρία είναι σε μεγάλο βαθμό ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της δράσης των νεαρών; Γιατί δεν μπορεί αυτή η ενδοτικότητα με την οποία ο Νεοέλληνας κάθεται και τον στριμώχνουν, τον γδύνουν, τον βιάζουν και τον λεηλατούν, να μην εξοργίζει τους πιο ανήσυχους, να μην εξωθεί στα άκρα τους νεαρούς που δεν αντέχουν αυτή την κοινωνική ηττοπάθεια που αγγίζει τα όρια της δουλικότητας! …



Φαίνεται, όμως, ότι υποτιμήσαμε τα καθεστωτικά καθάρματα. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Εδώ φτώχυναν σε χρόνο μηδέν ένα ολόκληρο λαό και ξεπουλούν μια ολόκληρη χώρα, στα βασανιστήρια θα κολλήσουν; Είμαι σίγουρος ότι εάν χρειαστεί να προστατέψουν τα συμφέροντα που υπηρετούν και σε φόνους θα προχωρήσουν και τα τανκς θα κατεβάσουν. ….



Αποσπάσματα από το δισέλιδο κείμενο του Στέλιου Ελληνιάδη στον «Δρόμο της Αριστεράς». Διαβάστε το όλο στην ιστοσελίδα μας






via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE



Ο Tonik είναι μια μίξη poodle και shih tzu ράτσα

. Η φωτογραφία του κάνει το γύρο του κόσμου το πρόσωπο του θυμίζει αυτό ενός ώριμου άντρα.




Σύμφωνα με την Huffington Post ο συγκεκριμένος σκύλος είναι μάλιστα διαθέσιμος για υιοθεσία.










Πηγή: newsbomb.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Κάθε μέρα κατακλυζόμαστε από εκατοντάδες ερωτήσεις...

Και είναι μέρος της συνήθειας μας αλλά και απαραίτητος τρόπος για να συνεννοηθούμε, Συχνά όμως μας κάνουν και ερωτήσεις χωρίς λόγο!

Ιδού λοιπόν οι 15 πιο γελοίες ερωτήσεις που συνήθως δεν χρειάζονται καν να απαντηθούν!

1. Γύρισες σπίτι και σου λένε:

- Ήρθες;

2. Σου τηλεφωνούν στο σταθερό:

- Έλα ρε, σπίτι είσαι;

3. Σε καφετέρια:

- Ένα φραπέ γλυκό, χωρίς.

- Χωρίς γάλα;

4. Συναντάς έναν φίλο:

- Έλα ρε, πού είσαι;

5. Ανάβεις το θερμοσίφωνο:

- Θα κάνεις μπάνιο;

6. Ετοιμάζεσαι να βγείς και σε ρωτούν:

- Θα βγεις;

7. Ζητάς και δεύτερο πιάτο από το φαγητό και σε ρωτούν:

- Σ' άρεσε;

8. Βρήκες κοπέλα και σε ρωτά ο φίλος σου:

- Καλή είναι;

9. Ήρθε ο υδραυλικός επιτέλους και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ρωτά:

- Ήρθατε για τη βρύση;

10. Πας για ύπνο και σε ρωτάνε:

- Πας για ύπνο;

11. Είσαι για καφέ και σε ρωτά γνωστός που συνάντησες:

- Α, εδώ κάτσατε;

12. Έμεινες από βενζίνη πας στο βενζινάδικό και όταν ανοίγεις το καπάκι του αυτοκινήτου σε ρωτά ο υπάλληλος:

- Βενζίνη θέλεις;

13. Σε ρωτά ο κλειδαράς που κάλεσες και ήρθε μετά από μισή ώρα:

- Κλειδώθηκες απ' έξω;

14. Σου τηλεφωνούν ξαφνικά το βράδυπαίρνουν τηλέφωνο το βράδυ και σε ρωτούν:

- Ξύπνιος είσαι;

15. Είσαι αριστερόχειρας και συμπληρώνεις μια αίτηση και σε ρωτούν:

- Αριστερόχειρας είσαι;

http://www.maidanoi.com/2013/02/15_8.html#ixzz2KPyGsHI2

Ο Μπάστερ, ένας ταλαντούχος αστυνομικός σκύλος (!) με πολλές περγαμηνές στην καριέρα του, κρατάει πιθανότατα το κλειδί για τη δολοφονία της "Μαύρης Ντάλιας", ένα από τα διασημότερα εγκλήματα του 20ου αιώνα.

Ήταν 15 Ιανουαρίου του 1947 όταν η Μπέτι Μπέρσινγκερ, που περπατούσε στη λεωφόρο Νόρτον του Λος Άντζελες μαζί με την 3χρονη κόρη της, ανακάλυπτε σε .....



ένα πάρκινγκ τη σορό μίας γυναίκας, φρικτά παραμορφωμένης. Κομμένη στα δύο στο ύψος της μέσης, είχε τα χέρια της πάνω από το κεφάλι και τα πόδια διάπλατα ανοιχτά, ενώ το σώμα της έμοιαζε να έχει στραγγιστεί από το αίμα.





Βιβλία και ταινίες.

Ήταν η 22χρονη ανερχόμενη ηθοποιός Ελίζαμπεθ Σορτ, η "Μαύρη Ντάλια" όπως έμεινε γνωστή, και η ιστορία της ζωής της αλλά και το φρικτό της τέλος έδωσαν έκτοτε ατελείωτη τροφή σε βιβλία, τραγούδια, θεωρίες συνωμοσίας και φυσικά ταινίες, όπως το ομώνυμο φιλμ του Μπράιαν ντε Πάλμα με τη Σκέρλετ Γιόχανσον.



Σήμερα, 70 σχεδόν χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, δύο πρώην ντετέκτιβ σκαλίζουν και πάλι την υπόθεση. Με τη βοήθεια του 9χρονου Μπάστερ, ενός Λαμπραντόρ ειδικευμένου να οσφρίζεται πτώματα. οστά σε αποσύνθεση και ίχνη αίματος, ο Στιβ Χόντελ, πρώην επόπτης του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λος Άντζελες αλλά και συγγραφέας του μπεστ - σέλερ "Ο εκδικητής της "Μαύρης Ντάλιας", ενισχύει την αρχική θεωρία του: ο σαδιστής δολοφόνος της περιβόητης "Μαύρης Ντάλιας" ήταν ο ίδιος του ο πατέρας Τζόρτζ Χιλ Χόντελ, γιατρός στο επάγγελμα με δικό του ιατρείο στην πόλη την εποχή εκείνη.



Για να το αποδείξει επέστρεψε μαζί με το συνάδελφό του Πολ Ντόστι και το σκύλο του δεύτερου στο σπίτι όπου έμεναν κάποτε οι Χόντελ.

Το Sowden House, όπως ονομάζεται από το όνομα του φωτογράφου Τζον Σόουντετ - του πρώτου ιδιοκτήτη του - κατασκευάστηκε το 1926 από το διάσημο αρχιτέκτονα Λόιντ Ράιτ και παραπέμπει σε ναό των Μάγια!



Αφού χτένισε την έπαυλη, ο Μπάστερ"σήμανε συναγερμό" σε 4 τοποθεσίες, ανάμεσά τους τα σκαλιά της εισόδου και το υπόγειο. Τα επίσημα αποτελέσματα από το "στοιχειωμένο σπίτι" αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, ο Χόντελ όμως δεν έχει καμία αμφιβολία. Ο πατέρας του, που έφυγε από τη ζωή το 1999, είχε αφήσει πίσω του πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία, ανάμεσά τους και τις φωτογραφίες μίας κοπέλας που έμοιαζε με τη Σορτ. Οι δύο τους φέρεται να διατηρούσαν ερωτικό δεσμό που έληξε άδοξα και εκείνος ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους για την υπόθεση.



Ο Μπάστερ, άλλωστε, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε σκύλος.

Έχει εξασκηθεί σε νεκροταφεία στη Νεβάδα, έχει ταξιδέψει στην Ταράβα της Ιαπωνίας για να εντοπίσει τους Αμερικανούς πεζοναύτες που θάφτηκαν εκεί μετά τη μάχη του
1943, ενώ βοήθησε σημαντικά και στις έρευνες στο ράντσο Μπάκερ, όπου κρύβονταν ο Τσαρλς Μάνσον και τα μέλη της "Οικογένειάς" του μετά τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να εντοπίσει σχεδόν κάθε μορφή ανθρώπινης αποσύνθεσης, από τις τέφρες των νεκρών, μέχρι τα νεκρά έμβρυα ( ο Χοντέλ πραγματοποιούσε αμβλώσεις στο σπίτι του), ανθρώπινο αίμα, λείψανα, τα πάντα.



Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν παραμένει. Ο Μπάστερ απλά κλαψούριζε ή έλυσε τελικά ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Χόλιγουντ;

Η απάντηση αναμένεται λίαν συντόμως.

Νατάσα Παυλοπούλου

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91




Ποσοστό σχεδόν 42% που κατέχει στη Google σχεδιάζει να πωλήσει ο Έρικ Σμιντ, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται τη δημοφιλέστερη μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης στον κόσμο...







Ο 57χρονος Σμιντ προτίθεται να πωλήσει 3,2 εκατομμύρια μετοχές Κατηγορίας Α, συνολικής αξίας περίπου 2,5 δισ. δολαρίων, αναφέρεται σε έγγραφο που κατέθεσε ο αμερικανός κολοσσός στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, την Παρασκευή.



Η πώληση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μέγιστο διάστημα ενός έτους, προστίθεται στο έγγραφο.



Σημειώνεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου ο Σμιντ κατείχε 7,6 εκατομμύρια μετοχές Κατηγορίας Α και Β.



Οι μετοχές της Google υποχώρησαν κατά 4,11 δολάσρα στα 781,26 δολάρια στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.



Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει τον λόγο για τον οποίο ο Σμιντ πωλεί τις μετοχές του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά τις επόμενες εβδομάδες, θα παρουσιάσει την τελική μορφή του «Δόγματος του πολέμου στον κυβερνοχώρο". Οι νέοι κανονισμοί του πολέμου στον κυβερνοχώρο, όπως ονομάζεται επίσημα το έγγραφο, θα προστεθούν στο γενικό στρατιωτικό δόγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

 Στη βάση του θα τεθεί η δυνατότητα εξαπόλυσης προληπτικών κυβερνοχτυπημάτων στους εν δυνάμει εχθρούς. Οι ΗΠΑ οι ίδιες θα καθορίσουν ποιος συγκεκριμένα, σε ποια χώρα και σε ποιο βαθμό αποτελεί απειλή για την ασφάλειά τους. Ουσιαστικά γίνεται λόγος για το δικαίωμα των ΗΠΑ να διεξάγουν μυστικές κυβερνοεπιχειρήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Χωρίς οποιαδήποτε κήρυξη πολέμου.

Οι νομικοί του Λευκού Οίκου έχουν ολοκληρώσει την επισκόπηση των διεθνών προδιαγραφών και των συμβάσεων σε ό,τι αφορά την αντιστοιχία τους με το νέο «κυβερνοκαταστατικό» του Πενταγώνου. Το έργο της εκπόνησης του «κυβερνοδόγματος» η Ουάσιγκτον το είχε αρχίσει πριν δύο χρόνια. Σήμερα ο Λευκός Οίκος έχει πάρει το απαραίτητο πόρισμα, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δικαίωμα να δώσει εντολή για την εξαπόλυση προληπτικού εικονικού χτυπήματος σε οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις στο διαδικτυακό χώρο, η δραστηριότητα των οποίων θα κριθεί από τις ΗΠΑ επικίνδυνη .

Με τον όρο κυβερνοχτύπημα υπονοείται η διάδοση ιών στο Διαδίκτυο. Αυτό δημιουργεί κακό προηγούμενο στο διεθνές δίκαιο, όμως νωρίς ή αργά αυτό έπρεπε να συμβεί, θεωρεί ο Γενικός Διευθυντής της διεθνούς εταιρείας για την ασφάλεια των διαδικτυακών συστημάτων Group-IB Ιιλά Σατσκόφ: - Γενικά , αυτά τα πράγματα πρέπει πιθανώς να ρυθμίζονται από τον ΟΗΕ. Όταν διεξάγεται κάποια στρατιωτική επιχείρηση, ασχέτως αν σχετίζεται ή όχι με ένα κυβερνοπόλεμο ή με κλασικό πόλεμο, η απόφαση σχετικά με την αντιμετώπιση του επιτιθέμενου, πρέπει να υιοθετείται από τη διεθνή κοινότητα. Σε περίπτωση που μια χώρα θα λαμβάνει αποφάσεις μόνη της, αυτό θα αποτελεί παραβίαση των κλασικών διεθνών συμφωνιών. Στο έγγραφο αυτό έχει προσδοθεί ο ύψιστος βαθμός απορρήτου. Είναι γνωστό μόνο ότι τον κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του "Δόγματος του κυβερνοπολέμου" τον παίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα στα θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας Τζον Μπρέναν. Σύντομα ο Μπρέναν θα γίνει ο νέος διευθυντής της CIA.

Ακριβώς αυτός είναι που είχε καταρτίσει τους κανονισμούς χρησιμοποίησης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ για την εξόντωση των τρομοκρατών. Όπως γράφει η New York times, στο «Δόγμα του κυβερνοπολέμου» έχουν συμπεριληφθεί πολλές προδιαγραφές από τους κανονισμούς χρήσης των μη επανδρωμένων ιπτάμενων μέσων. Ο κύριος κίνδυνος συνίσταται στο ότι ο όρος εικονικά χτυπήματα καλύπτει πληθώρα χρηστών του Διαδικτύου, λέει ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας στον τομέα των νέων πληροφοριακών τεχνολογιών, Αλεξάντρ Μπαούλιν: "Θα είναι αρκετά δύσκολο να δοθεί ορισμός σ΄ αυτό που ονομάζεται κυβερνοχτύπημα ή κυβερνοεπίθεση. Πιστεύω ότι θα αυξηθεί η πιθανότητα ότι από τέτοιου είδους επιχειρήσεις θα υποφέρουν πολλοί αθώοι άνθρωποι, τους οποίους για ακατανόητους λόγους θα κρίνουν ως υπεύθυνους για την καταφορά κάποιου χτυπήματος. Θα είναι οι κοινοί χάκερ". Οι Αμερικανοί ειδικοί συμφωνούν ότι τα όπλα του κυβερνοχώρου, που έχουν ήδη στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ, είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να συγκριθούν από άποψη ζημιάς στα οικονομικά, τις υποδομές και την οικονομία των χωρών με τα πυρηνικά όπλα. Γι΄ αυτό η εντολή για τη χρησιμοποίησή τους θα δίνεται αποκλειστικά από τον πρόεδρο. Πηγή: Η Φωνή της Ρωσίας

via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Καλά κάνεις....!





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




Σε νέο στάδιο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως της ωριμότητας, περνά πλέον η εγχώρια διαστημική βιομηχανία λίγα χρόνια μετά την έναρξη της συνεργασίας της Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Πλέον καλείται να κατασκευάσει τα δικά της προϊόντα διαστημικής τεχνολογίας έξω από το ασφαλές χρηματοδοτικό περιβάλλον του ESA...







Την Παρασκευή 8/2 η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) ενέκρινε την ένταξη της κοινής πρότασης για τη δημιουργία ενός «space cluster» στην Αθήνα, που κατατέθηκε από την Ένωση Ελληνικών Βιοµηχανιών Διαστηµικής Τεχνολογίας και Εφαρµογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και την Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia και υποβλήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Δημιουργία Καινοτομικών Συστάδων Επιχειρήσεων - Ένα Ελληνικό Προϊόν, Μία Αγορά: Ο Πλανήτης - Πιλοτική Φάση Λειτουργίας».



Η κοινή πρόταση των δύο φορέων, που φέρει τον τίτλο «Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster)», στοχεύει στη δημιουργία ενός δυναμικού, βιομηχανικού cluster καινοτομίας στην Αθήνα, το οποίο θα αναδειχθεί ως οικοσύστημα που θα παραγάγει και θα προσελκύσει έρευνα, ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα. Στο si-Cluster, το οποίο προέκυψε ως ιδέα το 2008, συμμετέχουν το corallia, ελληνικές διαστημικές βιομηχανίες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.



Η πρόταση έλαβε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό της ΓΓΕΤ και πλέον εκκρεμεί η σύνταξη των τεχνικών δελτίων του προγράμματος προκειμένου να «τρέξει» η υλοποίησή του πρότζεκτ.



Ανάπτυξη διαστημικών προϊόντων



Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, θα λειτουργήσουν τέσσερα συνεργατικά έργα, όπου το καθένα στοχεύει στη δημιουργία εξωστρεφών προϊόντων, μέσα από την αξιοποίηση τεχνολογιών Διαστήματος. Στόχος είναι να μη διοχετευθούν παρά ελάχιστα χρήματα σε υποδομή, ενώ και η έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη προϊόντων. Ρόλο συντονιστή θα διαδραματίσει το Corallia.



Το cluster θα λειτουργήσει σε δύο επίπεδα. Το πρώτο θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες για την αξιοποίηση των διαστημικών τεχνολογιών και την εξωστρέφεια του οικοσυστήματος, ενώ το δεύτερο στοχεύει στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D) με την απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση τεχνολογιών προτεραιότητας.



Ο άλλος λόγος για τον οποίο επελέγη η συνεργασία ΕΒΙΔΙΤΕ - Corallia είναι οι συνέργειες που υπάρχουν μεταξύ της διαστημικής τεχνολογίας και της μικροηλεκτρονικής, η οποία αποτελεί τον «πυρήνα» των δραστηριοτήτων του Corallia.



Στόχος του εγχειρήματος, όπως λένε οι εμπλεκόμενοι, είναι η δημιουργία μίας νέας αγοράς στη χώρα και η εκπαίδευση των στελεχών της στην κατεύθυνση της δημιουργίας σύγχρονων, καινοτόμων προϊόντων διαστημικής τεχνολογίας.



Μονάδα ελληνικής διαστημικής τεχνολογίας



Μακροπρόθεσμος στόχος του cluster είναι η δημιουργία μιας πλήρους μονάδας ελληνικής διαστημικής τεχνολογίας και η ενσωμάτωσή της σε δορυφορική αποστολή. Οι πλέον αισιόδοξοι, μάλιστα, θεωρούν ότι η χώρα μπορεί να εκτοξεύσει δορυφόρο made in Greece ως το 2020, αν και θα θεωρηθεί κατόρθωμα, εάν ένα μικρό ποσοστό δορυφορικών εξαρτημάτων φτιαχτεί στην Ελλάδα.



Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πλάνο είναι πενταετές, όμως η χρηματοδότηση αφορά μόνο τα πρώτα δύο χρόνια, καθώς θα ακολουθήσει αξιολόγηση. Εάν τα αποτελέσματα οδηγήσουν σε ανταγωνιστικά, διαστημικά προϊόντα, τότε θα υπάρχει και τρίτη περίοδος.



Πάντως, υπάρχουν σοβαρές προσδοκίες για την επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς αρκετές εταιρείες διαστημικής τεχνολογίας έχουν κάνει θαύματα στο εξωτερικό, ενώ ρόλο συμβούλου για το cluster ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, γεγονός που κρίνεται από πηγές της αγοράς ως ιδιαίτερα σημαντικό. «Είναι ό,τι πιο hi-tech φτιάχνεται αυτή τη στιγμή οργανωμένα στη χώρα» σχολιάζουν.



Πλέον η ΕΒΙΔΙΤΕ περιλαμβάνει 21 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν περί τα 1.000 άτομα υψηλής εξειδίκευσης και έχουν κύκλο εργασιών περί τα 20 εκατ. ευρώ.





Πηγή:Το Βήμα



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




Σε μειώσεις των τιμών του γαλάζιου χρυσού, σκοπεύει να προχωρήσει εντός του 2013 ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός, Gazprom. Η μείωση θα γίνει επιλεκτικά. Μάλιστα, μεταξύ των χωρών που θα έχουν μείωση, είναι και η Ελλάδα...







Σημαντική πτώση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, εκτιμούν υψηλόβαθμοι κύκλοι της Gazprom ότι θα υπάρξουν το 2013. Έτσι, το μέσο κόστος του γαλάζιου χρυσού θα φτάσει τα 360 δολάρια ανα χίλια κυβικά μέτρα, σε σύγκριση με τα 413,1 δολάρια κατά το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους (ο μέσος όρος της τιμής πώλησης φυσικού αερίου για το σύνολο του 2012 εκτιμάται στα 386,7 δολάρια). Σε αυτή την περίπτωση, σε μια σειρά από χώρες οι εκπτώσεις θα είναι σημαντικές. Θα φτάσουν μέχρι και το 25% των πραγματικών τιμών του πρώτου εξαμήνου του 2012. Το θέμα αφορά τις εξής χώρες: Ελβετία, Δανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Βοσνία και Σλοβενία.



Για τον «πονοκέφαλο» της ΕΕ, την Ελλάδα, προβλέπεται επίσης να γίνει έκπτωση στην τιμή, αλλά δεν θα είναι τόσο μεγάλη. Η χώρα πλήρωνε το 2012 για το εισαγόμενο φυσικό αέριο 476,7 δολάρια, ενώ το 2013 αναμένεται να πληρώσει στη Gazprom 427,2 δολάρια τα χίλια κυβικά μέτρα. Οι ρώσικες προμήθειες αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ της ποσότητας που καταναλώνεται στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα θα είναι η δεύτερη στη λίστα των χωρών με το ακριβότερο φυσικό αέριο, μετά την μικρή ΠΓΔΜ. Στην δεύτερη, η τιμή του φυσικού αερίου θα αγγίξει τα 497,5 δολάρια.



–Τσουχτερές τιμές



Να σημειωθεί πως οι τιμές φυσικού αερίου του ρώσικου εξαγωγικού μονοπωλίου για την ΠΓΔΜ και την Πολωνία, είναι οι υψηλότερες, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα «σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο». Ομως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το 2013 τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Η μέση τιμή πώλησης για το 2013 εκτιμάται στα 360 δολάρια τα χίλια κυβικά μέτρα. Οι αντίστοιχες προκαταρκτικές εκτιμήσεις για το 2012 ήταν 386,7 δολάρια και για το 2011, 383 δολάρια. Η εταιρεία προβλέπει μάλιστα, ότι οι μέσες τιμές πώλησης θα μειωθούν κατά περίπου 14%, αλλά οι ποσότητες φυσικού αερίου που θα εξαχθούν, θα αυξηθούν κατά 8%.



Η Gazprom δεν έχει αποκαλύψει ποτέ επίσημα τις τιμές, με τις οποίες προμηθεύει τις ευρωπαϊκές χώρες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει το άνοιγμα των όρων των συμβολαίων προμήθειας φυσικού αερίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Gazprom, αλλά προς το παρόν δεν το έχει καταφέρει. Τα στοιχεία για το κόστος του γαλάζιου χρυσού για τους ξένους καταναλωτές, εμφανίζονται μόνο σποραδικά και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως κατά τη διάρκεια των «πολέμων» φυσικού αερίου. Έτσι συνέβη με την τιμή του φυσικού αερίου για την Ουκρανία. Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του έτους που πέρασε, η χώρα πλήρωνε στη Gazprom από 416 έως 432 δολάρια τα χίλια κυβικά μέτρα (η τιμή αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του έτους).



–Οι τιμές σε Ευρώπη και Ασία



Κατά πληροφορίες, η μέση τιμή του φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες, πέρυσι το πρώτο εξάμηνο, ήταν 413,1 δολάρια τα χίλια κυβικά μέτρα. Η τιμή σε πέντε χώρες υπερέβη τα 500 δολάρια. Οι πιο τσουχτερές τιμές της Gazprom στην Ευρώπη, ήταν στην ΠΓΔΜ ($ 564,3 δολάρια), στην Πολωνία (525,5 δολάρια), στη Βοσνία (515,2 δολάρια), στη Τσεχία (503,1 δολάρια) και στη Βουλγαρία (501 δολάρια). Το ρώσικο κρατικό μονοπώλιο προμηθεύει με φυσικό αέριο τις χώρες της γηραιάς ηπείρου με ξεχωριστές συμβάσεις. Η τιμή είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με την τιμή του πετρελαίου. Η διακύμανση των τιμών του φυσικού αερίου ακολουθεί τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου με καθυστέρηση περίπου έξι μηνών. Σε αυτή την περίπτωση, η αρχική τιμή στη σύμβαση καθορίζεται ξεχωριστά. Πιο ακριβά κοστίζει το φυσικό αέριο στις χώρες που δεν διαθέτουν εναλλακτικές πηγές για την προμήθεια ενεργειακών πόρων, σημειώνει ο αναλυτής της IFD “Kapital” Βιτάλι Κριουκόφ.



H ΠΓΔΜ και η Βοσνία είναι πλήρως εξαρτημένες από τη Gazprom, η Βουλγαρία, κατά 90%, ενώ το μερίδιο της ρώσικης εταιρείας στην αγορά της Πολωνίας είναι πάνω από 60%. Η τιμή του φυσικού αερίου επηρεάζεται και από τον όγκο των αγορών: Η παράδοση δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως μέσω αγωγού, κοστίζει φθηνότερα από ότι η μεταφορά μιας μικρής ποσότητας. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη και το τιμολόγιο για το transit, που και αυτό προστίθεται στο τελικό κόστος του γαλάζιου καυσίμου.



Οι τιμές για το πρώτο εξάμηνο του 2012 για μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών ήταν η υψηλότερη από την αρχή της κρίσης. Η μέση τιμή για τη γηραιά ήπειρο ήταν 500 δολάρια τα χίλια κυβικά μέτρα στα τέλη του 2008, όταν η αγορά δεν είχε προλάβει να αντιδράσει στην αρχή της κρίσης, λέει ο Βιτάλι Κριουκόφ. Τώρα, το πιο ακριβό φυσικό αέριο είναι στην αγορά της Ασίας, περίπου 630 δολάρια τα χίλια κυβικά μέτρα. Αλλά αυτή είναι η μέση τιμή, στην οποία έχει συνυπολογιστεί η αγορά spot και το κόστος μεταφοράς.



Η Gazprom προμηθεύει με το φθηνότερο φυσικό αέριο τη Βρετανία (313,4 δολάρια, για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012). Εδώ βρίσκεται η πιο ανταγωνιστική αγορά στην Ευρώπη με μεγάλο μερίδιο στο εμπόριο spot και το μερίδιο της Gazprom σε αυτή την αγορά είναι μόνο 10%, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος αναλυτικών μελετών της εταιρείας «UNIVERCapital» Ντμίτρι Αλεξαντρόφ. Για το 2013, η ρώσικη εταιρεία αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις στη Βρετανία (7,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, από 7,9 δισεκ. κ.μ. για το 2012, και 8,2 δισεκ. κ.μ. Το 2011).



–Σκληρή διαπραγμάτευση με ΕΕ



Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για να μειωθούν οι τιμές στο φυσικό αέριο, συμφωνούν οι ειδικοί. Το κόστος του φυσικού αερίου στη ευρωπαϊκή αγορά spot είναι περίπου 342 δολάρια, που είναι πολύ κοντά στο κατώτερο όριο των τιμών, σημειώνει ο Ντμίτρι Αλεξαντρόφ. Οι τιμές του πετρελαίου είναι σταθερές. Αρα, η Gazprom, προφανώς θα προσφέρει εκπτώσεις σε συγκεκριμένες χώρες, λέει ο Βιτάλι Κριουκόφ.



Οι Ευρωπαίοι, βέβαια, και ειδικά οι χώρες που εξαρτώνται σημαντικά από τηGazprom, χρησιμοποιούν ενεργά τα λόμπι (ομάδες πίεσης) για την ισχυροποίηση της θέση τους στις διαπραγματεύσεις με το ρώσικο γίγαντα. Για το σκοπό αυτό, έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή την πρακτική της απειλής της δικαστικής (διαιτητικής) προσφυγής, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η αντιμονοπωλιακή έρευνα της αγοράς φυσικού αερίου που ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον, η Ρωσία αναγκάστηκε να κάνει παραχωρήσεις στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» (Νότιο Ρεύμα).



Το περασμένο έτος, η Gazprom, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε σημαντικές βελτιώσεις και τροποποιήσεις στα ισχύοντα συμβόλαια φυσικού αερίου. Τον Ιανουάριο, το κρατικό μονοπώλιο ανακοίνωσε ότι «με βάση τις συνθήκες της αγοράς», διόρθωσε την τιμή του φυσικού αερίου στις συμβάσεις με τη GDF Suez (Γαλλία), τη Wingas (Γερμανία), τη SPP (Σλοβακία), τη Sinergie Italiane (Ιταλία) και με την Econgas (Αυστρία). Η τιμή μειώθηκε κατά περίπου 10%. Τον Μάρτιο του 2012, πέτυχε εκπτώσεις στην τιμή και η ιταλική Eni, τον Ιούλιο, η γερμανική E.On. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η Gazprom διόρθωσε την τιμή του φυσικού αερίου για την αυστριακή Centrex και την ολλανδική GasTerra. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, το μονοπώλιο αναγκάστηκε να επιστρέψει περισσότερα από 1,82 δισεκατομμύρια δολάρια (54,6 δισεκατομμύρια ρούβλια) στο πλαίσιο της «εκ των υστέρων» αναθεώρησης των τιμών.



Το δικό του ρόλο στη μείωση των τιμών, θα μπορούσε να παίξει και η αύξηση του όγκου των αγορών φυσικού αερίου των χωρών της Ευρώπης, δήλωσε ο Βιτάλι Κριουκόφ. Πηγές της Gazprom σημειώνουν ότι το κρατικό μονοπώλιο σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές στην Ευρώπη το 2013, από τα 140,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στα 151,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Το 2015, η εταιρεία αναμένει ότι θα πουλήσει 209 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου.



Ωστόσο, προϋποθέσεις για ένα τόσο αισιόδοξο σενάριο δεν υπάρχουν σήμερα, πιστεύουν οι εμπειρογνώμονες. Η οικονομία της Ευρώπης δεν εμφανίζει σημαντική αύξηση και υπό αυτές τις συνθήκες οι Ευρωπαίοι καταναλωτές είναι απίθανο να ζητήσουν 30% μεγαλύτερες ποσότητες, σημειώνει ο Ντμίτρι Αλεξαντρόφ. Τις περισσότερες φορές η πραγματικότητα είναι χειρότερη από ότι αναμένει το ρώσικο ενεργειακό κρατικό μονοπώλιο. Συχνά, οι προβλέψεις για κατά 10% αύξηση, γίνονται από την ίδια τη Gazprom για τυπικούς λόγους, προσθέτει ο συνάδελφός του.



πηγή:econews.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news





Το εργαστήριο σχεδιασμού Peugeot Design Lab έχει παρουσιάσει κατά καιρούς πραγματικά τετράτροχα διαμάντια με προκλητική όψη....



Ωστόσο, η εταιρεία δεν ασχολείται μονάχα με τον κόσμο της αυτοκίνησης. Αντίθετα, σχεδιάζει και άλλα αντικείμενα, προσθέτοντας μάλιστα μοντέρνες πινελιές.



Η τελευταία δημιουργία της που έγινε σε συνεργασία με την Pleyel είναι ένα πιάνο. Μόνο που δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη απόδοση του διάσημου μουσικού οργάνου. Το συγκεκριμένο πιάνο είναι φτιαγμένο κυρίως από ανθρακονήματα αντί για ξύλο.



Επίσης, οι μηχανικοί δεν άφησαν στην τύχη το θέμα της ακουστικής. Αντίθετα, πραγματοποίησαν μελέτες προκειμένου το πιάνο να αποδίδει καλύτερα τον ήχο και να επιτρέπει στο κοινό να έχει άμεση οπτική επαφή με τα χέρια του μουσικού.






































via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Παραδέχθηκε το ΔΝΤ, μέσω του Χορστ Ράιχενμπαχ, πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την «σωτηρία» της Ελλάδας, στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς. Το καλό είναι όμως ότι το διόρθωσαν!!! Πως;…







via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Από θαύμα σώθηκε μια νεαρή Κινέζα, που τη χτύπησε τρένο, ενώ πόζαρε καθισμένη στις ράγες! Η φοιτήτρια πήγε με ένα φίλο της να βγάλουν φωτογραφίες στις σιδηροδρομικές γραμμές, σε επαρχιακή περιοχή της κεντρικής Κίνας.



Όταν είδαν μια αμαξοστοιχία να πλησιάζει με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα, η νεαρή πόζαρε πάνω στις ράγες, για να βγάλει μια δραματική φωτογραφία με το τρένο για φόντο.



Όμως, δεν υπολόγισε σωστά την απόσταση, τη χτύπησε το τρένο και την εκτόξευσε σε κοντινή απόσταση.



Ο φίλος της, ωστόσο, πρόλαβε και συνέλαβε με τη φωτογραφική του μηχανή τη στιγμή που το τρένο χτύπαγε την Κινέζα.



Ήταν τυχερή, όμως, και γλίτωσε μόνο με κάποιες μελανιές στον ώμο. «Ένιωσα ένα ξαφνικό χτύπημα και βρέθηκαν στον αέρα. Το τρένο σταμάτησε και ο οδηγός νόμιζε ότι με είχε σκοτώσει. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι καθόμουν τόσο κοντά. Ο ώμος μου είχε άσχημους μώλωπες, όμως είμαι τυχερή που είμαι ζωντανή», δήλωσε.



Δείτε τις φωτογραφίες:









via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR
Η AMD φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και τον τελευταίο καιρό περνά μια περίοδο ανασύνταξη δυνάμεων αλλά τεχνολογικού οργασμού με σκοπό να κλείσει την χρονιά που διανύουμε με θετικό πρόσημο, επαναφέροντας το χαμόγελο στις τάξεις των πιστών οπαδών της. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, γνωστοποιούνται οι ακριβείς ημερομηνίες κατά τις οποίες η εταιρεία θα ξεκινήσει την διάθεση των νέων πολυαναμενόμενων επεξεργαστών της για το 2013.

Η αρχή με βάση την ιστοσελίδα ORB θα γίνει στις 19 Μαρτίου με τα νέα Richland APUs για desktops, τα οποία όπως ήδη γνωρίζουμε θα είναι συμβατά με το FM2 socket. Επίσης τα νέα υποσυστήματα γραφικών (AMD Radeon 8000 series) τους, υπόσχονται αυξημένες επιδόσεις έως και 40% σε σύγκριση με τις iGPUs των Trinity APUs. Οι Ultra low voltage εκδόσεις των εν λόγω επεξεργαστών για ultrabook και notebooks αναμένονται να κυκλοφορήσουν τον προσεχή Μάιο μαζί με τα 28nm Kabini APUs, που προορίζονται για φορητά συστήματα χαμηλής κατανάλωσης. Όσο αφορά την επικείμενη ανανέωση των Piledriver FX-CPUs, έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο 2013, όπου θα δούμε και τους νέους Intel Haswell επεξεργαστές. Χωρίς να γίνεται εκτενής αναφορά για τους νέους Vishera επεξεργαστές, περιμένουμε λίγα πράγματα στην βελτίωση του IPC performance σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά αλλά αύξηση των συχνοτήτων λειτουργίας τους, διατηρώντας την ίδια θερμική απόδοση.


Για το τέλος αφήσαμε τα Kaveri APUs, που θα σκοπεύουν να διατεθούν στα τέλη του 2013 ή αρχές του 2014, τα οποία θα βασίζονται πλέον σε Steamroller core, έχοντας σαφώς βελτιωμένα υποσυστήματα γραφικών. Αν συνυπολογίσουμε με όλα τα παραπάνω και την ανανέωση του στόλου της εταιρείας στις κάρτες γραφικών που θα γίνει μέσα στο 2013 τότε η AMD έχει όλα τα φόντα να διαπρέψει και να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος αλλά και την αίγλη του παρελθόντος.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1








via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR


Σε κάθε site που επισκέπτεστε, σε κάθε άρθρο ή σε πολλές φωτογραφίες, βλέπετε ένα «κουμπάκι» που σας καλεί να κάνετε “Like” ή “Share” στο Facebook, σωστά;...



Το κουμπάκι αυτό είναι ένα plug-in, ουσιαστικά, ένα πρόσθετο του Facebook που λέγεται Facebook Connect και μπαίνει με μορφή κώδικα σε κάθε ιστοσελίδα και συνδέει το περιεχόμενο με το κοινωνικό δίκτυο και όλες τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε σε αυτό.



Όλα καλά μέχρι εδώ; Ωραία.



Φανταστείτε τώρα αυτό το πρόσθετο, για μερικές ώρες, να έχει πρόβλημα. Πρόβλημα που εντοπίζεται στο σύστημα του Facebook που το υποστηρίζει. Χαμός. Τα site των Huffington Post, Washington Post, BuzzFeed, CNN, Gawker, ESPN ήταν «κάτω». Ήταν; Όχι ακριβώς.



Αν δεν ήσασταν συνδεδεμένοι στο Facebook, ή αν δεν έχετε Facebook, δεν είχατε πρόβλημα. Αλλά πείτε μας ειλικρινά: Υπάρχει περίπτωση να μην είστε συνεχώς συνδεδεμένοι στο Facebook από τον υπολογιστή σας; Υπάρχει περίπτωση κάθε φορά που ανοίγετε τον browser σας, να κάνετε κάθε φορά Log in στο κοινωνικό δίκτυο; Όχι. Και πόσοι από εσάς που μας διαβάζετε δεν έχετε Facebook; Ένας; Δύο; Το πολύ.



Το πρόβλημα διορθώθηκε από το Facebook, σε περίπου μία ώρα. Μία ώρα, όμως, ήταν αρκετή για να υποστούν νευρικό κλονισμό οι website administrators αρκετών ειδησεογραφικών οργανισμών. Κι όλα αυτά για ένα “like”….



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Έναν υγιέστατο νεοσσό γέννησε το γηραιότερο άγριο πτηνό στον κόσμο. Το 62χρονο ... άλμπατρος, εν ονόματι «Wisdom» (Σοφία), είχε απασχολήσει πάλι τα μέσα ενημέρωσης το 2011, όταν επιβίωσε από το τσουνάμι που σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.



Εκτός αυτού, μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η ηλικία του πτηνού, αφού έχει ζήσει τα διπλάσια χρόνια από τα κοινά άλμπατρος.



Η Σοφία εντοπίστηκε το 1956 από έναν ερευνητή του Αμερικανικού Κέντρου Γεωλογικής Έρευνας (USGS), ο οποίος της έδωσε και το όνομά της.



Όπως ανακοίνωσε το USGS, από τότε που εντοπίστηκε το πτηνό άρχισε να παρακολουθείται από το Κέντρο και υπολογίζεται ότι όλα αυτά τα χρόνια ταξίδεψε περίπου 2 με 3 εκατομμύρια μίλια, απόσταση που αντιστοιχεί σε 4 με 6 ταξίδια μετ’ επιστροφής από τη Γη στο φεγγάρι.



Αν και στην άγρια φύση έχουν εντοπιστεί και άλλα άλμπατρος που έφτασαν την ηλικία των 50 ετών, η Σοφία είναι το μόνο πτηνό που γέννησε σε τόσο προχωρημένη ηλικία.



Πριν δυο χρόνια η Σοφία είχε γεννήσει άλλον ένα νεοσσό, ενώ το 2006 είχε γεννήσει συνολικά πέντε πουλάκια.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Σύμφωνα με νέα μελέτη σχεδόν το 50% της συνολικής διακίνησης δεδομένων σε φορητές συσκευές θα μεταφερθεί στο mobile Internet έως το 2017, ενώ η τεχνολογία4G αναμένεται να υποστηρίζει σχεδόν το 10% των συνδέσεων...



Σύμφωνα με την πρόβλεψη παγκόσμιας κυκλοφορίας δεδομένων της για την περίοδο 2012 - 2017, η διακίνηση δεδομένων μέσω κινητών συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο θα 13πλασιαστεί στα επόμενα πέντε έτη, φτάνοντας τα 11,2 exabyte τον μήνα – ή τα 134 exabyte σε ετήσια βάση – μέχρι το 2017.



Η αναμενόμενη σταθερή αύξηση στη διακίνηση δεδομένων μέσω κινητών συσκευών, οφείλεται εν μέρει στη διαρκή αύξηση του αριθμού των συνδέσεων mobile Internet, η οποία θα υπερβεί τον αριθμό των κατοίκων της Γης (ο πληθυσμός του πλανήτη το 2017 αναμένεται να φτάσει τα 7,6 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη).



Η προβλεπόμενη, για την περίοδο 2012-2017 αύξηση στην κυκλοφορία δεδομένων μέσω κινητών συσκευών παγκοσμίως αντιστοιχεί σε ετήσιο ρυθμό αύξησης που φτάνει το66%. Μόνο η σταδιακή αύξηση της κυκλοφορίας δεδομένων που προστίθεται στο mobile Internet κατά την περίοδο 2016-2017 είναι 3,7 exabyte το μήνα, η οποία είναι υπερτετραπλάσια του εκτιμώμενου μέγεθος του συνολικού mobile Internet το 2012 (884 petabyte το μήνα).



Κατά την περίοδο της πρόβλεψης 2012 - 2017, προβλέπεται ότι η παγκόσμια κυκλοφορία δεδομένων μέσω κινητών συσκευών θα είναι μεγαλύτερη του τριπλάσιου της παγκόσμιας σταθερής διακίνησης δεδομένων. Η παγκόσμια αύξηση της κυκλοφορίας δεδομένων μέσω κινητών συσκευών οφείλεται στις εξής κύριες τάσεις:



• Αύξηση χρηστών κινητών συσκευών: Έως το 2017 αναμένεται ότι θα υπάρχουν 5,2 δισεκατομμύρια χρήστες κινητών συσκευών (έναντι 4,3 δισεκατομμυρίων το 2012).



• Αύξηση των κινητών συνδέσεων: Έως το 2017 αναμένεται ότι θα υπάρχουν περισσότερες από 10 δισεκατομμύρια συσκευές/συνδέσεις που επικοινωνούν μέσω mobile Internet, συμπεριλαμβανομένων άνω του 1,7 δισεκατομμυρίων λειτουργικών μονάδων από υπολογιστή σε υπολογιστή (M2M) (έναντι συνόλου 7 δισεκατομμυρίων κινητών συσκευών που επικοινωνούν μέσω mobile Internet και συνδέσεων M2M το 2012).



• Ταχύτερα κινητά δίκτυα: Ο μέσος όρος των ταχυτήτων των κινητών δικτύων παγκοσμίως θα επταπλασιαστεί από το 2012 (0,5 Mbps) έως το 2017 (3,9 Mbps).



• Περισσότερο βίντεο για κινητές συσκευές: Έως το 2017, κινητό βίντεο θα αντιπροσωπεύει το 66% της παγκόσμιας κυκλοφορίας δεδομένων κινητών συσκευών (έναντι 51% το 2012).



Η μελέτη προβλέπει, επίσης ότι το 71% του συνόλου των smartphone και των tablet (1,6 δισεκατομμύρια) είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με κινητά δίκτυα που θα βασίζονται στο πρότυπο Internet Protocol version 6 (IPv6) μέχρι το 2016. Συνολικά, αναμένεται ότι το 39% όλων των κινητών συσκευών σε όλον τον κόσμο (περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια), θα μπορούσαν να είναι συμβατές με το πρότυπο IPv6 μέχρι το 2016.



Αντίκτυπος των κινητών συσκευών και των συνδέσεων



• Τα smartphone, οι φορητοί υπολογιστές και τα tablet θα αντιπροσωπεύουν το93% της παγκόσμιας κυκλοφορίας δεδομένων κινητών συσκευών/συνδέσεων έως το 2017.



• Η κυκλοφορία δεδομένων μέσω M2M (όπως είναι συστήματα GPS σε αυτοκίνητα, συστήματα εντοπισμού περιουσιακών στοιχείων, ιατρικές εφαρμογές κ.λπ.) αντιστοιχεί στο 5% της χρήσης mobile Internet σε όλον τον κόσμο το 2017,



• ενώ βασικές συσκευές θα αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 2%.



• Το 2012, 14% όλων των κινητών συσκευών/συνδέσεων (1 δισεκατομμύριο) είχαν τη δυνατότητα να συνδέονται με δίκτυα IPv6. Έως το 2017, 14% όλων των κινητών συσκευών/συνδέσεων (4,2 δισεκατομμύρια) θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με δίκτυα IPv6.



Αντίκτυπος της μεταφοράς κυκλοφορίας δεδομένων από κινητά σε σταθερά δίκτυα



• Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση της ζήτησης για το mobile Internet, οι πάροχοι υπηρεσιών στρέφουν ολοένα περισσότερο τις προσπάθειές τους στην αποσυμφόρηση των δικτύων mobile Internet μέσω σταθερών δικτύων ή δικτύων Wi-Fi.



• Το 2012 μεταφέρθηκε το 33% της συνολικής κυκλοφορίας δεδομένων μέσω mobile Internet (429 petabyte το μήνα). Έως το 2017 θα μεταφερθεί το 46% της συνολικής κυκλοφορίας δεδομένων μέσω mobile Internet (9,6 exabyte το μήνα).



Προβλέψεις αύξησης ανά περιοχές



Όσον αφορά τους ρυθμούς αύξησης της κυκλοφορίας δεδομένων μέσω κινητών συσκευών κατά την περίοδο πρόβλεψης, αναμένεται ότι η Μέση Ανατολή και η Αφρική θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη αύξηση. Παρακάτω παρουσιάζεται η κατάταξη ανά περιοχή σύμφωνα με τους ρυθμούς αύξησης:



• Η Μέση Ανατολή και η Αφρική θα παρουσιάσουν ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) 77% (αύξηση 17,3 φορές)



• Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα παρουσιάσει CAGR 76% (17πλάσια αύξηση)



• Η Λατινική Αμερική θα παρουσιάσει CAGR 67% (αύξηση 13,2 φορές)



• Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα παρουσιάσει CAGR 66% (αύξηση 12,8 φορές)



• Η Βόρεια Αμερική θα παρουσιάσει CAGR 56% (αύξηση 9,4 φορές)



• Η Δυτική Ευρώπη θα παρουσιάσει CAGR 50% (αύξηση 7,6 φορές)



Από την άποψη της δημιουργίας κυκλοφορίας δεδομένων μέσω κινητών συσκευών, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία δεδομένων. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η κατάταξη κάθε μίας από τις περιοχές ως προς τη δημιουργία κυκλοφορίας δεδομένων μέσω κινητών συσκευών μέχρι το 2017:



• Ασία-Ειρηνικός: 5,3 exabyte/μήνα



• Βόρεια Αμερική: 2,1 exabyte/μήνα



• Δυτική Ευρώπη: 1,4 exabyte/μήνα



• Μέση Ανατολή και Αφρική: 0,9 exabyte/μήνα



• Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: 0,8 exabyte/μήνα



• Λατινική Αμερική: 0,7 exabyte/μήνα



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




Η Microsoft και η Symantec, ανακοίνωσαν πως κατάφεραν να σταματήσουν μία τεράστια επιχείρηση κυβερνοεγκλήματος, θέτοντας εκτός λειτουργίας C&C servers που έλεγχαν εκατοντάδες χιλιάδες PC-ζόμπι σε όλο τον κόσμο...







Εξαιτίας του κλεισίματος των server, οι μολυσμένοι υπολογιστές προσωρινά δεν ήταν σε θέση να κάνουν αναζητήσεις στο Internet. Microsoft και Symantec ενημέρωσαν τους κατόχους τους μέσω email και τους πρόσφεραν δωρεάν εργαλεία για να καθαρίσουν τα μολυσμένα συστήματά τους και να αποκαταστήσουν τη λειτουργία τους.



Σύμφωνα με τη Microsoft, η συντονισμένη αυτή προσπάθεια των δύο εταιρειών είχε "υψηλό βαθμό αξιοπιστίας". Η εκτίμηση μιλάει για 300.000 έως 1.000.000 μολυσμένους υπολογιστές παγκοσμίως σε αυτό το botnet που ονομάστηκε Bamital.



Πριν ένα χρόνο, η Symantec προσέγγισε την Micorosoft ζητώντας τη συνεργασία της στην καταπολέμηση της λειτουργίας του Bamital, το οποίο υπολογίζεται πως απέφερε κέρδος 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε ένα χρόνο στους εμπνευστές του.



Το οργανωμένο αυτό δίκτυο κυβερνοεγκλήματος λειτουργούσε, ανακατευθύνοντας τις αναζητήσεις μέσω μεγάλων μηχανών αναζήτησης, σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες οι οποίες είχαν οικονομικές σχέσεις με τους απατεώνες που είχαν τον έλεγχο του botnet. Όταν οι μολυσμένοι υπολογιστές επισκέπτονταν αυτές τις σελίδες, άρχισαν να παράγουν μεγάλες ποσότητες αυτοματοποιημένων κλικ στις διαφημίσεις χωρίς τη γνώση των κατόχων τους φυσικά.



Οι διαχειριστές τού Bamital είχαν επίσης τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν και άλλους τύπους ιών χρησιμοποιώντας τα μολυσμένα PC και σε άλλα κυβερνοεγκλήματα. Το δίκτυο ήταν απλωμένο σε πολλές χώρες, με καταχωρημένες ιστοσελίδες και νοικιασμένους servers, πάντα χρησιμοποιώντας πλαστά ονόματα.



Πιστεύεται ότι το botnet προέρχεται από τη Ρωσία ή την Ουκρανία, αφού το cookie που εγκαθίσταται στα μολυσμένα μηχανήματα, είναι γραμμένο στα ρώσικα και περιέχει τη ρωσική έκφραση "yatutuzebil" το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως "ήμουν εδώ".



Πηγή:e-pmag.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




Τον κυβερνοχώρο της επιχειρεί να προστατεύσει η Ευρωπαϊκή Ενωση με νέο νόμο, που απαιτεί από 42.000 εταιρείες, αλλά και αεροδρόμια, νοσοκομεία, τράπεζες στις χώρες-μέλη, να...







ενημερώνουν τις αρχές κάθε φορά που τα συστήματά τους δέχονται επιθέσεις από χάκερ.



Σε εποχή αυξανόμενου κυβερνοεγκλήματος και κυβερνοτρομοκρατίας, αναλυτές εκτιμούν ότι ο νέος ευρωνόμος θέτει τις βάσεις για παγκόσμιο πλαίσιο προστασίας των σημαντικών εταιρικών και κυβερνητικών υποδομών από ψηφιακές επιθέσεις. Ενώ όμως δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας στο Διαδίκτυο έχουν οικονομικό κόστος, γιατί οι χρήστες δεν προχωρούν σε εμπορικές συναλλαγές, πολλές επιχειρήσεις εμφανίζονται δυσαρεστημένες με το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι το λειτουργικό τους κόστος θα επιβαρυνθεί σημαντικά για την εφαρμογή του.



Στον πυρήνα του νόμου βρίσκονται η σύσταση εθνικής αρχής, υπεύθυνης για την ασφάλεια του δικτύου και των δεδομένων, η οποία θα συνοδεύεται από ομάδα δράσης για τη διαχείριση των περιστατικών, αλλά και η κατάρτιση καταλόγου με τις εταιρείες/οργανισμούς που θεωρούνται σημαντικές από κάθε χώρα-μέλος.



Υπογραμμίζεται ότι κάθε εθνική αρχή θα αποφασίζει εάν θα δημοσιοποιήσει ή όχι μία κυβερνοεπίθεση, συνεκτιμώντας το δημόσιο συμφέρον σε σχέση με τις συνέπειες για την εικόνα της εταιρείας/οργανισμού που δέχθηκε παραβίαση στο σύστημά της. Υπάρχει, τέλος, ειδική σημείωση σύμφωνα με την οποία οι εθνικές αρχές κάθε χώρας-μέλους θα πρέπει να αποφασίζουν

εάν οι εταιρείες/οργανισμοί που δεν ενημερώνουν για τις κυβερνοεπιθέσεις θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο.



πηγή: Ελευθεροτυπία



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR