follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!



10 αναγκαίες συμβουλές για τους νεώτερους στον κόσμο της μέθης…





Σύμπτωμα: Το ποτό έχει χρώμα διάφανο και είναι εντελώς άγευστο…

Διάγνωση: Το ποτήρι άδειασε…

Θεραπεία: Παραγγείλετε το επόμενο.



Σύμπτωμα: Ο τοίχος απέναντι ξαφνικά γεμίζει με πολύχρωμα φώτα.

Διάγνωση: Έχετε πέσει ανάσκελα.

Θεραπεία: Ζητήστε να σας ακουμπήσουν πάλι στο μπαρ



Σύμπτωμα: Έχετε τη γεύση μοκέτας και αποτσίγαρων στο στόμα.

Διάγνωση: Έχετε πέσει μπρούμυτα.

Θεραπεία: Ζητήστε να σας ακουμπήσουν και πάλι στο μπαρ



Σύμπτωμα: Το ποτό είναι άγευστο και τα ρούχα είναι βρεγμένα.

Διάγνωση: Δεν έχετε ανοίξει το στόμα, ή φέρνετε το ποτήρι σε λάθος σημείο του προσώπου.

Θεραπεία: Πηγαίνετε στην τουαλέτα και κάνετε εξάσκηση (κρυφά).



Σύμπτωμα: Αισθάνεστε τα πόδια κρύα και υγρά.

Διάγνωση: Κρατάτε το ποτήρι σε λάθος γωνία.

Θεραπεία: Γυρίστε το ποτήρι ώστε το άνοιγμα να κοιτάει στο ταβάνι.



Σύμπτωμα: Αισθάνεστε τα πόδια ζεστά και υγρά.

Διάγνωση: Δεν φταίτε εσείς.

Θεραπεία: Αναζητήστε το σκύλο που σας έκανε τη ‘δουλειά’.



Σύμπτωμα: Το πάτωμα φαίνεται ασυνήθιστα θολό.

Διάγνωση: Κοιτάτε μέσα από το άδειο ποτήρι.

Θεραπεία: Παραγγείλετε το επόμενο



Σύμπτωμα: Το πάτωμα ξαφνικά αρχίζει να κινείται.

Διάγνωση: Σας βγάζουν έξω.

Θεραπεία: Ρωτήστε αν σας πηγαίνουν σε άλλο μπαρ.



Σύμπτωμα: Όλα γύρω είναι μαύρα.

Διάγνωση: Το μαγαζί έκλεισε.

Θεραπεία: Μάθετε τη διεύθυνσή σας από το μπάρμαν



Σύμπτωμα: Στην επιστροφή, το ταξί ξαφνικά αποκτά πολύχρωμη ταπετσαρία.

Διάγνωση: Το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα ξεπέρασε τα όρια

Θεραπεία: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ή ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9A%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%91


Σαν αρχάριος την πάτησα και εγώ, πέφτοντας θύμα ενός ιού στο facebook,τουρκικής προέλευσης μάλιστα. Συγκεκριμένα πάτησα σε link που μου ήρθε από φίλο και ξαφνικά ...





άρχισα να μοιράζω τον ιό και στους τοίχους φίλων,αλλά και να γράφομαι σε άσχετες σελίδες Τούρκικης προέλευσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έκανα χρήση του google Chrome εκείνη την στιγμή.

Στην αρχή δεν κατάφερνα να απαλλαγώ από τους Τούρκους και τις ανακοινώσεις τους.Βέβαια με την βοήθεια φίλων στο τέλος το κατάφερα.Τι έκανα??



Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν:



1. Απεγκατέστησα τον Chrome, σβήνοντας εννοείται τα πάντα στο ιστορικό.Επειδή έχω και δεύτερο υπολογιστή με Chrome ήξερα ότι μόλις εγκαταστήσω ξανά το πρόγραμμα αυτό θα συγχρόνιζε τα πάντα ξανά και έτσι δεν θα έχανα ούτε bookmarks,ούτε εφαρμογές.

Εσείς αν δεν έχετε αυτή την δυνατότητα...εγκαταστήσετε τον firefox και μεταφέρετε τα bookmarks σας εκεί.



2.Με απεγκατεστημένο τον Chrome πήγα και συνδέθηκα στο facebook με τον firefox.



3.Πήγα στην σελίδα του προφίλ μου και έκανα click στο Αctivity log.Βρίσκεται πάνω και δεξιά.



4.Εκεί εντόπισα όλες τις σελίδες και άτομα στα οποία με είχε γράψει ο ιός.



5.Άνοιξα όλες τις "βρώμικες" εγγραφές σε νέα tab.



6.Σε κάθε μια έγγραφή έκανα είτε unlike,unfollow,block ανάλογα την περίπτωση.



7.Ένα καθάρισμα της cache του firefox και αυτό ήταν.



8.Εγκατέστησα ξανά τον Chrome





Ταλαιπωρήθηκα λίγο αλλά τελικά όλα καλά.



Συμπέρασμα:Ακόμα και αν κάτι έρχεται από πολύ φίλο σας θέλει πολύ προσοχή στην διαχείριση και στα click που θα κάνουμε.



Δυστυχώς τόσο το facebook όσο και ο Chrome έχουν κενά στην ασφάλεια τους.



Και αυτό το έχουν ήδη κατά νου όλοι οι πονηροί.....





πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη!

Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη!



perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη! Ένα παράξενο φαινόμενο παρατηρείται στο Chestnut Ridge Park στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα στο σημείο που ονομάζεται Eternal Flame Falls ή «Οι Καταρράκτες της Αιώνιας Φλόγας».



perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη! Στη βάση ενός καταρράκτη σιγοκαίει μια αιώνια φλόγα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα στους επισκέπτες, εγείροντας, όμως, και πολλούς θρύλους γύρω από τη δημιουργία της, που -όπως πιστεύεται- σχετίζεται με μυστηριακές δυνάμεις που υπάρχουν στην περιοχή.



perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη! Μέσα σε μια σπηλιά από σχιστόλιθο παραμένει αναμμένη μια φλόγα 3-8 εκατοστών πίσω από τους ορμητικούς καταρράκτες, δημιουργώντας ένα παράξενο σκηνικό που οφείλεται στην «παρουσία ξωτικών και νεραϊδών που έρχονται εδώ για να ξεκουραστούν», όπως αναφέρει σε βιβλίο του ο Bruce Kershner.



perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη! perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη!Η επεξήγηση βέβαια του φαινομένου δεν αφορά στα ξωτικά του δάσους και στις νεράιδες αλλά στο γεγονός ότι κάτω από τα πετρώματα της σπηλιάς υπάρχει φυσικό αέριο που διαχέεται στον κλειστό χώρο, η μυρωδιά του οποίου είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή.



perierga.gr - Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη! Πέρα από όλα αυτά, όμως, η διατήρηση μιας άσβηστης φλόγας σε ένα τέτοιο υγρό περιβάλλον, που καίει όλο το χρόνο, αποτελεί ένα ασυνήθιστο φαινόμενο που προσελκύει πλήθος επισκεπτών.http://perierga.gr/









via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφού το «όπλο» της επιστράτευσης είναι άσφαιρο απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μαζικές μηνύσεις σε αγρότες για «παρακώλυση συγκοινωνιών». Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα των αγροτών που ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος φυσικά δεν δέχτηκε να τους δει και απλώς τους διαμήνυσε μέσω Μαξίμου ότι «τα περιθώρια για παροχές έχουν εξαντληθεί».



Σήμερα οι αγρότες υλοποίησαν την απόφαση τους για πανελλαδική κλιμάκωση της πάλης τους, με καθημερινό, συμβολικό, ολιγόωρο, αποκλεισμό των δρόμων.

Το μεσημέρι αγρότες απ’ το μπλόκο της Νίκαιας –που είναι και το ποιο μαζικό- βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπήρξαν μικροσυμπλοκές, αλλά οι δυνάμεις καταστολής κατάφεραν, κλείνοντας με κλούβες την πρόσβαση οιουδήποτε προς την Εθνική Οδό, να εμποδίσουν τους αγρότες να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE



Όσο φλογερός και αν είναι ένας έρωτας δεν αρκεί για να «κάψει» τα περιττά κιλά, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμπα, στο Μπέρμπιγχαμ.



Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας με επικεφαλής τον δρα Ντέιβιντ Αλισον, αποφάσισαν να διαλευκάνουν επτά «μύθους» που σχετίζονταν με συγκεκριμένες δραστηριότητες και τακτικές και την επίδρασή τους στη διαδικασία της απώλειας σωματικού βάρους.



Ανάμεσα σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονταν πεποιθήσεις που σχετίζονταν με την παράλειψη του πρωινού και το τσιμπολόγημα, με τη μακροπρόθεσμη διατήρηση του βάρους μετά από απότομη απώλεια κιλών, με τα σχολικά μαθήματα φυσικής αγωγής και το αν αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και με τη ... «σεξάσκηση», το κατά πόσο δηλαδή το σεξ «καίει» επαρκείς θερμίδες για την απώλεια σωματικού βάρους.



Όπως εξηγούν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στη διαδικτυακή έκδοση της επιθεώρησης «New England Journal of Medicine», προχώρησαν σε μετά-ανάλυση προηγούμενων μελετών ώστε να διαπιστώσουν τι από όλα αυτά ισχύει.



Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι στην περίπτωση του σεξ, τα περισσότερα ευρήματα έκαναν λόγο για μια μέση συνεύρεση (απογοητευτικής) διάρκειας έξι λεπτών και ενεργειακής απαίτησης μόλις 21 θερμίδων (kcal)



Ως προς το πρωινό ή τα τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη συσσώρευση παραπανίσιων κιλών, σημαντικό ρόλο φάνηκε να παίζει το αν κάποιος είχε συνηθίσει να τρώει πρωινό εξ αρχής ή όχι. Μεγάλες μελέτες ωστόσο, υπογράμμιζαν ότι η επίδραση των επιπλέον σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ήταν καταστροφική ως προς την συσσώρευση παραπανίσιων κιλών.



Είδαν ακόμη ότι η ταχύτητα της απώλειας βάρους δεν φάνηκε να παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ως προς τη διατήρηση του αποτελέσματος. Από μελέτες φάνηκε ότι πολλοί από εκείνους που είχαν καταφέρει να διώξουν γρήγορα τα περιττά τους κιλά τα είχαν κρατήσει μακριά για περισσότερο καιρό συγκριτικά με άλλους που είχαν χάσει με πιο αργούς ρυθμούς.



Τα μαθήματα φυσικής αγωγής πάλι, φάνηκαν ανεπαρκή καθώς σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία δεν είχαν ούτε την απαραίτητη χρονική διάρκεια, αλλά ούτε την απαιτούμενη ένταση ώστε να οδηγήσουν τα παιδιά σε απώλεια βάρους.



Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν με μεγάλη επιφύλαξη πάντως τις τοποθετήσεις των επιστημόνων, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS ότι κάποιοι από τους ερευνητές έλαβαν χρηματοδότηση από τις εταιρείες Coca-Cola και McDonald's όπως και τις φαρμακευτικές Vivus και Arena Pharmaceuticals.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Δεκάδες γυναίκες και άντρες επισκέπτονται το γραμματοκιβώτιο στο βυθό της ακτής Ίτο, στην Ιαπωνία, 18 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Το έστησε ένας ερωτοχτυπημένος δύτης για την καλή του και όσοι ήθελαν να στείλουν ένα γράμμα από τα "βάθη" της καρδιάς τους βρήκαν την ιδέα εξαιρετική.

Θα ανοιχτεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και οι επιστολές θα παραδοθούν εγκαίρως!

Ερευνητές

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91










Η λύπη… στοιχίζει

Όπως όταν είμαστε πεινασμένοι δεν πρέπει να πηγαίνουμε για ψώνια στο σουπερμάρκετ γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσουμε σε αγορές βάσει του... γουργουρητού στο στομάχι μας, έτσι και όταν είμαστε στενοχωρημένοι δεν πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις οικονομικού ενδιαφέροντος.



Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, όταν είμαστε στενοχωρημένοι αποζητούμε την άμεση ικανοποίησή μας, δίνοντας προτεραιότητα σε οτιδήποτε θα μπορούσε να μας προσφέρει μια βραχυπρόθεσμη «ένεση» θετικής ενέργειας και όχι σε κάτι που θα μπορούσε να μας ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

Το πείραμα

Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα βίντεο με σκοπό να προκαλέσουν σε εθελοντές συναισθήματα λύπης και στενοχώριας, προτού τους υποβάλουν σε τρεις δοκιμασίες, κατά τις οποίες καλούνταν να προχωρήσουν σε οικονομικές αποφάσεις μαζί με άλλα άτομα που δεν είχαν παρακολουθήσει προηγουμένως το εν λόγω βίντεο.Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι οι συμμετέχοντες που είχαν δει το βίντεο είχαν την τάση να προχωρούν σε οικονομικές συναλλαγές που τους προσέφεραν άμεσα κέρδη, αλλά οδηγούσαν στη μείωση του γενικού τους κέρδους μακροπρόθεσμα. Συγκεκριμένα, οι στενοχωρημένοι εθελοντές είχαν με την πάροδο του χρόνου κατά μέσο όρο 13%-43% χαμηλότερα κέρδη συγκριτικά με τους υπόλοιπους εθελοντές που δεν είχαν δει ποτέ το βίντεο.

Κέρδη με το σταγονόμετρο λόγω... στενοχώριας

«Τα συγκεκριμένα πειράματα, μέσα από έναν συνδυασμό μεθόδων ψυχολογίας και οικονομίας αποκαλύπτουν ότι ένα στενοχωρημένο άτομο δεν είναι απαραίτητα σοφό όταν καλείται να προχωρήσει σε οικονομικές επιλογές» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης δρ Τζένιφερ Λέρνερ.

«Αντίθετα, το αίσθημα της λύπης – όχι όμως οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα – προκαλούσε στους εθελοντές μια μορφή “μυωπίας” με αποτέλεσμα να είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τα μελλοντικά τους κέρδη για τη στιγμιαία ικανοποίησή τους» καταλήγει η ειδικός.Τα ενδιαφέροντα ευρήματα δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Psychological Science».http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7










Άγνωστα τα 2/3 των θαλάσσιων ειδών

Επτακόσιες χιλιάδες με ένα εκατομμύριο θαλάσσια είδη ζουν στους ωκεανούς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που υποστηρίζει επίσης ότι περίπου τα 2/3 των ειδών αυτών είναι άγνωστα για την επιστήμη. Τα νούμερα είναι πολύ μικρότερα συγκριτικά με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 10 εκατομμύρια θαλάσσια είδη ή και περισσότερα. Παρουσιάζοντας μια πιο ακριβή εικόνα σχετικά με τα όσα γνωρίζουμε ή αγνοούμε για τη θαλάσσια ζωή, η έρευνα αναμένεται να συμβάλλει στις προσπάθειες τω επιστημόνων για τη διατήρηση των ωκεανών.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό«Current Biology» διεξήχθη από 120 κορυφαίους επιστήμονες με επικεφαλής τον Ward Appeltans, θαλάσσιο βιολόγο στη Διακυβερνητική Ωκεανογραφική Επιτροπή της UNESCO. Με προηγμένες τεχνικές και μεθόδους οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα γνωστά θαλάσσια είδη ανέρχονται σε 400.000, όμως το 40% εξ αυτών έχει καταγραφεί περισσότερες από μια φορές. Ως εκ τούτου υπολόγισαν ότι στην πραγματικότητα τα γνωστά είδη είναι πολύ λιγότερα και περιορίζονται σε 226.000. Η λίστα με τα γνωστά είδη περιλαμβάνει πάνω από 200.000 ζώα, 7.600 φυτά και πάνω από 1.000 μύκητες.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι στους ωκεανούς υπάρχουν άλλα 482.000 με 741.000 θαλάσσια είδη που δεν έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί ακόμα. ΠΗΓΗ: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










20 χρόνια πρόγραμμα LIFE και προστασία της φύσης

Φέτος κλείνουν είκοσι χρόνια από τότε που η ΕΕ εξέδωσε την οδηγία για τους οικότοπους (ενδιαιτήματα), ενός εκ των δύο θεμελίων του Natura 2000, του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών. Το LIFE, ο χρηματοδοτικός μηχανισμός της ΕΕ για το περιβάλλον, γιορτάζει επίσης τα 20 χρόνια του. Η οδηγία για τους οικότοπους είναι η πλέον φιλόδοξη πρωτοβουλία που ελήφθη ποτέ για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της Ευρώπης. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ ενέκριναν τη νομοθεσία το 1992 εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας για την αυξανόμενη απώλεια βιοποικιλότητας.

Μαζί με την οδηγία για τα πτηνά ορίζει το πλαίσιο για την ανά την ΕΕ προστασία της φύσης σε πραγματικά πανευρωπαϊκή κλίμακα. Η οδηγία προστατεύει περισσότερα από 1000 είδη ζώων και φυτών και περισσότερα από 200 είδη ενδιαιτημάτων, συμπεριλαμβανομένων δασών, λειμώνων και υγρότοπων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που έχουν ανάγκη προστασίας.

Ένα άμεσο αποτέλεσμα της νομοθεσίας είναι το Natura 2000, ένα πανευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών το οποίο προορίζεται να προστατεύει είδη και ενδιαιτήματα μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον σε όλη την Ένωση.

Το δίκτυο έχει πλέον σχεδόν ολοκληρωθεί και καλύπτει έκταση ίση με το συνολικό μέγεθος της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Το Natura 2000 δεν περιορίζεται μόνο σε προστατευόμενους βιότοπους, αλλά βασίζεται στην ευρύτερη αντίληψη της διατήρησης και αειφόρου χρήσης, συμπεριλαμβάνοντας περιοχές όπου ο άνθρωπος συνεργάζεται με τη φύση. Το LIFE, το ταμείο της ΕΕ για το περιβάλλον, έχει συνεισφέρει περισσότερα από 1,2 δισ. ευρώ στη διαχείριση και την αποκατάσταση περισσότερων από 2000 περιοχών του Natura 2000 σε όλη την ΕΕ.

Τα τελευταία 20 χρόνια, τα δύο τμήματα του ταμείου – LIFE Φύση και LIFE Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση – έχουν συγχρηματοδοτήσει περισσότερα από 3.685 σχέδια ύψους 2.8 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Η εμπιστοσύνη και η στήριξη του ταμείου στις πρωτοβουλίες αυτές έχει συμβάλλει στην εξασφάλιση επιπλέον 3,8 δισ. ευρώ για μία πληθώρα σχεδίων με σκοπό τη βελτίωση του περιβάλλοντος και τη γνωστοποίηση των επιτευγμάτων αυτών στο κοινό.

Ιστορικό του φακέλου

Περισσότερες από 26.000 περιοχές περιλαμβάνονται στο δίκτυο Natura 2000.

Ορισμένες είναι απομακρυσμένες περιοχές αλλά στην πλειοψηφία τους αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του φυσικού μας χώρου και περιλαμβάνουν ένα φάσμα διαφορετικών ενδιαιτημάτων, ζωνών προστασίας και άλλων στοιχείων του τοπίου. Το Natura 2000 μεριμνά για τις ευρωπαϊκές περιοχές με υψηλή αξία βιοποικιλότητας, αλλά στηρίζει επίσης τους βιοτικούς πόρους των αγροτών, των δασοκόμων, των αλιέων και άλλων χρηστών που κατοικούν στις περιοχές αυτές και φροντίζουν για τη φύλαξη αυτού του κρίσιμου φυσικού κεφαλαίου. Οι επενδύσεις στο Natura 2000 εμφανίζουν υψηλό δυναμικό συνεισφοράς στην αειφόρο ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα σε αγροτικές και λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές. Εξασφαλίζοντας υγιή οικοσυστήματα μέσω του Natura 2000 η διοίκηση συνεισφέρει επίσης στον μετριασμό των επιπτώσεων από και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Η ονομασία LIFE προέρχεται από το γαλλικό ακρωνύμιο: L’Instrument financier pour l’environnement, ήτοι χρηματοδοτικό μέσο για το περιβάλλον. Πρώην και νυν σχέδια του προγράμματος LIFE διοργάνωσαν και συνεχίζουν να διοργανώνουν φέτος περισσότερες από 300 εκδηλώσεις με αφορμή την 20ή επέτειό του. Οι εκδηλώσεις διάδοσης ποικίλουν. Περιλαμβάνουν μία πασχαλινή παιδική κατασκήνωση LIFE (Ισπανία), μία περιφερειακή ανθοκομική έκθεση (Ελλάδα), έως και συναυλία βατράχων υπό το φως του φεγγαριού (Γερμανία). ΠΗΓΗ: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Οι γυναίκες...





και οι άνδρες....




Φ







via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR


Ενημερωτική ημερίδα για τα μέλη τους διοργανώνουν σε Καβάλα και Θάσο, το Επιμελητήριο Καβάλας και ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Καβάλας με θέμα «Φορολογικό Πανόραμα 2012-2013».


Η ημερίδα αποτελεί ένα οδοιπορικό πρακτικής «εξερεύνησης» στο φορολογικό τοπίο, όπως διαμορφώθηκε και ισχύει για τα Φυσικά και τα Νομικά Πρόσωπα. Οι σημαντικότερες αλλαγές όλων των νόμων της τριετίας 2011-2013 και ιδιαίτερα αυτές που έγιναν με τον νέο Ν.4110/23-1-2013 «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος και λοιπές διατάξεις».

Εισηγητής θα είναι ο Γεώργιος Χριστόπουλος, Φοροτεχνικός με συγγραφική και διδακτική εμπειρία, μέλος του ΔΣ της ΠΟΦΕΕ και της ΕΦΕΕΑ.

Στη Θάσο, η ημερίδα θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στις 11 το πρωί στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στο Λιμένα και στην Καβάλα, την Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείου Lucy.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1



Ρε Γιώργο

, έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με τη γυναίκα μου...


- Τι πρόβλημα, ρε Μήτσο;


- Κάθε μέρα μου ζητάει ένα σωρό λεφτά... Τη Δευτέρα 100 ευρώ, την Τρίτη 200 ευρώ, την Τετάρτη 250 ευρώ...


- Ώπα σιγά! Και τι τα κάνει τόσα λεφτά, ρε Μήτσο;


- Ξέρω και γω... Μήπως της τα δίνω;


iliaoikonomia.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9A%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%91



Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά συναντήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου ο Συμεών Κεδίκογλου, εισηγητής κοινοβουλευτικού τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ, για θέματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική του φαρμάκου.

Κατά τη συζήτηση, ο βουλευτής ζήτησε για την πόλη της Χαλκίδας να εφαρμοστεί, όπως έχει γίνει και για άλλες πόλεις πιλοτικά, μόνο αστική χρέωση για τις κλήσεις των ασφαλισμένων για ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα το πράξει και μέχρι το μήνα Μάρτιο θα έχει γίνει και για τη Χαλκίδα.




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1




Νέο νόμο που θα ρυθμίζει θέματα απεργιών και συνδικαλιστικής οργάνωσης θα ετοιμάσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο για το θέμα.



Ωστόσο τα σχέδια του υπουργού Εργασίας έχουν ήδη προκαλέσει διαφωνίες στους δύο κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), ενώ οξύτατες είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Βασικό θέμα στην ατζέντα του υπουργείου Εργασίας είναι ο τρόπος λήψης της απόφασης για την κήρυξη της απεργίας και η αλλαγή του νόμου 1264 που ισχύει από το 1982. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, στόχος είναι να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κατά τα οποία ένα σωματείο μπορεί να προκηρύξει κινητοποίηση και να επηρεάσει ολόκληρη την επιχείρηση.

Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις ακόμα και για ρύθμιση που να προβλέπει την προκήρυξη απεργίας με απόφαση τουλάχιστον του 50% των εγγεγραμμένων στο σωματείο.

Σημειώνεται πως ανάλογη πρόβλεψη για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα είχε υπάρξει στο άρθρο 4 του νόμου 1365/1983 (όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γ. Αρσένης), αλλά η ρύθμιση δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η επαναφορά μιας τέτοιας διάταξης ουσιαστικά θα καθιστούσε αδύνατη την προκήρυξη απεργίας σε πολλούς χώρους (π.χ. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα) και αναμένεται να εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε ούτε να είναι αδύνατη η προκήρυξη απεργίας, αλλά ούτε να γίνεται με τις σημερινές διαδικασίες.

Το θέμα που αναμένεται να προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις αφορά στο δικαίωμα της ανταπεργίας (το λεγόμενο λοκ άουτ) που έχει καταργηθεί από το 1982. Δηλαδή το να μπορεί ο εργοδότης να κλείνει την επιχείρηση σε περίπτωση απεργίας.

Στον διάλογο θα τεθούν ακόμα δύο θέματα που σχετίζονται με το συνδικαλιστικό κίνημα:


  • Η λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο για κατακερματισμό και περιορισμένη αντιπροσωπευτικότητα και μιλούν για αλλαγές στην οργάνωση και στη δομή (τόσο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, δηλαδή στα σωματεία, όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, δηλαδή στα Εργατικά Κέντρα).

  • Η διαδικασία χορήγησης συνδικαλιστικών αδειών. Σήμερα οι άδειες που δίνονται εξαρτώνται άμεσα από την οργάνωση στην οποία συμμετέχει ο συνδικαλιστής (αν είναι πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια).


Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «εφιαλτικές σκέψεις» και κατηγορεί την κυβέρνηση πως «επιχειρεί ουσιαστικά την απαγόρευση απεργιών μέσα από το τέχνασμα των ψηφοφοριών». Μεταξύ άλλων τονίζει: «Ο τελικός στόχος της πολιτικής της είναι εμφανής. Και δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να ευνουχίσει τους συνδικαλιστικούς φορείς που αντιδρούν στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο. Σ' αυτόν τον κατήφορο είναι μόνη και δεν θα βρει συμμάχους από τα συνδικάτα».

Καταλήγοντας η ΓΣΕΕ -που έχει προκηρύξει απεργία για τις 20 του μήνα- επισημαίνει: «Αν θεωρούν κάποιοι ότι με τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες και πρακτικές θα κάμψουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τα σκληρά και αδιέξοδα μέτρα που υλοποιούνται εις βάρος τους, είναι βαθιά νυχτωμένοι».

Kατερίνα Κοκκαλιάρη-Εθνος




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7




«Έκαναν σεξ σε μπουλντόζα και τους πήγαν γυμνούς στην πλατεία»! Μια ιστορία διαπόμπευσης σε χωριό της Εύβοιας ήταν το πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας της Εύβοιας «Ευβοϊκή Γνώμη», που κυκλοφόρησε στις 8 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια 28χρονη σε χωριό της Εύβοιας διαπομπεύτηκε πάνω σε καρότσα με τα εσώρουχα στην πλατεία του χωριού, αφότου είχε γίνει τσακωτή να κάνει σεξ με τον εραστή της σε μπουλντόζα. Δείτε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας..και θα καταλάβετε..



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1




Αμερικάνοι ερευνητές υπολόγισαν πως η πιθανότητα ύπαρξης ενός πολιτισμού, εντός του γαλαξία μας, αρκετά προηγμένου ώστε να μπορεί να εκπέμψει ραδιοκύματα, είναι...







μικρότερη από μία στο εκατομμύριο.



Μέλος της ομάδας είναι η διακεκριμένη αστρονόμος Τζιλ Τάρτερ, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ηρωίδα Έλλι Άρογουεη που υποδύθηκε η Τζόντι Φόστερ στην ταινία «Επαφή», βασισμένη στο βραβευμένο βιβλίο του Καρλ Σάγκαν.



Η ερευνητική ομάδα εξέτασε δεκάδες ηλιακά συστήματα αναζητώντας ραδιοκύματα εξωγήινης προέλευσης χωρίς επιτυχία. Επιλέχτηκαν 86 αστέρες με βάση δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA, και επιπλέον άλλα 19 αστέρια που βρέθηκαν συμπτωματικά στο ίδιο πεδίο όρασης κατά τη διάρκεια της ανάλυσης των αρχικών στόχων.



Ο κατάλογος των υποψήφιων εξωπλανητών του τηλεσκοπίου Kepler περιείχε την περίοδο εκείνη 1.235 πιθανούς στόχους (πλέον έχει φτάσει τους 2.740) αλλά οι αστρονόμοι περιόρισαν την αναζήτηση γύρω από αστέρες οι οποίοι αποτελούν το κέντρο συστημάτων πέντε ή έξι πλανητών. Αρκετοί εξ αυτών των πλανητών βρίσκονται στη λεγόμενη κατοικήσιμη ζώνη, δηλαδή την απόσταση του πλανήτη από τον αστέρα στην οποία ευνοείται η ύπαρξη νερού στην επιφάνειά του. Η απόσταση των επιλεγμένων αστέρων είναι μεταξύ 1.000 και 1.500 έτη φωτός από τη Γη.



Από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2011 οι ερευνητές εξέτασαν κάθε ένα από τα επιλεγμένα πλανητικά συστήματα χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Robert C. Byrd Green Bank στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Οι αναζητήσεις τους επικεντρώθηκαν στο εύρος των ραδιοσυχνότητων μεταξύ 1,1 και 1,9 GHz, στο οποίο βρίσκονται οι ζώνες συχνοτήτων που αξιοποιούνται από τα κινητά τηλέφωνα και τις τηλεοράσεις.



Το εύρος αυτό επικαλύπτει και τη ζώνη 1,4 με 1,7 GHz, όπου το υδρογόνο και το υδροξύλιο (στοιχεία του νερού) εκπέμπουν σήματα από κβαντικές διαδικασίες ανιχνεύσιμα από ραδιοτηλεσκόπια.



Από τα ευρήματά τους οι επιστήμονες κατέληξαν ότι για κάθε ένα εκατομμύριο αστέρια στο γαλαξία μας, λιγότερο από ένα έχει τη δυνατότητα να υποθάλψει πολιτισμό ικανό να εκπέμψει ανιχνεύσιμα σήματα. Ωστόσο το ενδεχόμενο ύπαρξης άλλων πολιτισμών δεν έχει αποκλειστεί, καθώς εκτιμάται πως μόνο στο γαλαξία μας υφίστανται δισεκατομμύρια πλανήτες παρόμοιοι με τη Γη. Εξάλλου, στο μέλλον η χρήση ραδιοτηλεσκοπίων μεγαλύτερης ευαισθησίας ίσως οδηγήσει στον εντοπισμό πιο αδύναμων σημάτων.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Για περισσότερο από δύο χρόνια, η Μάργκοτ Γουόελκ έπρεπε να δοκιμάσει όλα τα φαγητά του Αδόλφου Χίτλερ, για να σιγουρευτεί ότι δεν ήταν δηλητηριασμένα.



Καθημερινά έτρωγε φρούτα και λαχανικά έτσι ώστε να ...διασφαλίσει, με κόστος της ζωής της, την ποιότητα και την καταλληλότητά τους.



Η 95χρονη σήμερα Γουόελκ ήταν μόλις μία από τις δεκάδες γυναίκες που χρησιμοποιούσε ο Φύρερ για προστασία από δηλητηριασμό. Η γυναίκα αναγκάστηκε να συμμαχήσει με τη βία, καθώς πάρθηκε παρά τη θέλησή της από το σπίτι της στο Βερολίνο και μεταφέρθηκε στο χωριό Gross Partsch, έπειτα από τον βομβαρδισμό του σπιτιού της. Τα SS την πήραν και την έβαλαν στο γκρουπ μαζί με τις υπόλοιπες δοκιμάστριες.



Η κυρία Γουόελκ δήλωσε στους Times: «Φυσικά και φοβόμουν. Αν το φαγητό ήταν δηλητηριασμένο δεν θα βρισκόμουν εδώ σήμερα. Μας ανάγκαζαν να το τρώμε, δεν είχαμε άλλη επιλογή. Το κάθε γεύμα περνούσε πρώτα από εμάς, και μόνο όταν το δοκιμάζαμε όλες το πήγαιναν στον Χίτλερ».



Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ήταν όλα χορτοφαγικά, τα πιο φρέσκα και νόστιμα φαγητά, από σπαράγγια και πιπεριές μέχρι αρακά και φασόλια, συνοδευόμενα με ρύζι και σαλάτες». Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν θυμάται να είχε δοκιμάσει ποτέ ψάρι ή κρέας και δήλωσε πως δεν χρειάστηκε ποτέ να δοκιμάσει ποτά.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν ενημερωθεί για καταγγελίες καταναλωτών αναφορικά με το πρόσφατο φυλλάδιο της εταιρείας σούπερ μάρκετ που προβάλλει προσφορές με κέρδος έως 88,50 ευρώ για την περίοδο από 24/1 έως και 6/2/2013. Οι εξαγριωμένοι καταναλωτές που κάλεσαν στις ειδικές γραμμές του υπουργείου αναφέρουν πως οι δεκαπενθήμερες προσφορές παραπλανούν καθώς δεν αναφέρουν ευθέως πως για να επιτύχει κανείς τη συγκεκριμένη έκπτωση θα πρέπει να αγοράσει όλα τα είδη του φυλλαδίου – πράγμα αδύνατο για τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, αλλά και το μείγμα καλαθιού της μέσης οικογένειας. Παράλληλα καταγγέλλουν πως δεν υπάρχει συνάφεια τελικών τιμών κι έκπτωσης με αποτέλεσμα οι πολίτες να ενημερώνονται με λάθος τρόπο.Σε κάθε περίπτωση, η γενική γραμματεία καταναλωτή έχει ενημερωθεί για το θέμα και σύντομα θα ζητηθούν εξηγήσεις.



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1


Αλλάζει προς το καλύτερο και φυσικά προς το ευκολότερο η διαδικασία εκτύπωσης της λίστας των ενσήμων του ΙΚΑ. Μέσω της ιστοσελίδας www.ermis.gov.gr, οι πολίτες θα μπορούν να εκδώσουν online και τυπώσουν απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ για τα έτη 2002 έως και σήμερα.


Η διαδικασία για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει την Ηλεκτρονική Υπηρεσία είναι απλή. Θα πρέπει πρώτα να εγγραφεί στο site, δίνοντας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στη συνέχεια θα μεταβεί σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για να πιστοποιήσει την εγγραφή του.

Μαζί του θα πρέπει να έχει νέα Άδεια Οδήγησης ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο. Το όνομα χρήστη (username) που εισάγε στο ermis.gov.gr, το βιβλιάριο υγείας ή ένα απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR
Οικολογική οδήγηση – Χρήσιμες συμβουλές από την Michelin

1.        Οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα, αποφεύγοντας απότομα φρεναρίσματα και επιταχύνσεις.
2.       Αλλάξτε ταχύτητα χωρίς να ανεβάζετε στροφές. Ιδανικά ανάμεσα στις 2,000 με 2,500 ώστε να διατηρείτε την τροφοδοσία του κινητήρα όσο χαμηλά γίνεται.
3.        Ελέγχετε συχνά την πίεση των ελαστικών σας. Ελαστικά με υπο-πίεση προκαλούν υπερκατανάλωση καυσίμου.
4.        Να κοιτάζετε όσο πιο μακριά γίνεται, έτσι ώστε να προλαμβάνετε ότι συμβαίνει και να διατηρείτε τον ρυθμό οδήγησης αμετάβλητο.
5.        Χρησιμοποιήστε λιγότερο τον κλιματισμό, ειδικότερα μέσα στην πόλη.
6.         Κλείστε τα παράθυρα στις μεγάλες ταχύτητες. Ένα και μόνο ανοιχτό τζάμι συνεπάγεται υπερκατανάλωση.
7.         Σβήστε τον κινητήρα όταν είστε σταματημένοι.
8.         Ταξιδέψτε με όσο το δυνατόν λιγότερο βάρος.
9.         Θυμηθείτε να αφαιρέσετε την σχάρα ή την μπαγκαζιέρα του αυτοκινήτου σας όταν δεν την χρειάζεστε η οποία μειώνει την αεροδυναμική του οχήματός σας.
10.         Περιορίστε την χρήση ηλεκτρικών συσκευών μέσα στο όχημα, Απορροφούν ενέργεια και επομένως, καύσιμα.

http://www.tntyres.gr/blog/oikologiki-odigisi/

Βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ζήτησε να φάει ένα παγωτό από παγωτατζίδικο του δρόμου, όπως συνηθίζεται στην γείτονα χώρα. Αυτό που του συνέβη θα το διηγείται για πάντα.



Ο Τούρκος παγωτατζής προσπάθησε να εντυπωσιάσει τον Ιάπωνα τουρίστα και βλέποντας ότι τον φωτογραφίζουν και τον βιντεοσκοπούν τράβηξε το αστείο μακριά. Το βίντεο, πάντως, προκαλεί γέλιο.





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR

Νέος γύρος κατάργησης επεξεργαστών ξεκινάει από την Intel και θα έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή παραγωγής πολλών διπύρηνων Sandy Bridge μοντέλων μιας και από οτι φαίνεται η εταιρία θέλει να επικεντρωθεί στην παραγωγή τετραπύρηνων επεξεργαστών. Παράλληλα θέλει να στρέψει την αγορά στους νεώτερους Ivy Bridge επεξεργαστές της ώστε να αποτελέσουν το κύριος μέρος των πωλήσεων της μέχρι την εμφάνιση των Haswell επεξεργαστών το καλοκαίρι που μας έρχεται. Συνολικά έχουν ανακοινωθεί 27 διπύρηνα μοντέλα που προορίζονται για διακοπή της παραγωγής τους. Στην κατηγορία των Celeron επεξεργαστών βρίσκουμε τους: G460, G465, G530, G530T, G540, G540T, G550, G550T και G555. Στην σειρά Pentium καταργούνται οι: G620, G622, G630, G630T, G640, G640T, G645, G645T, G850, G860, G860T και G870 ενώ η λίστα κλείνει με τους Core i3-2100, i3-2102, 2120T, i3-2125, i3-2130 και τον μοναδικό Core i5-2390T. Οι Core i3-2120 και Pentium G850 θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν μόνο σε embedded επιλογές με την ανάλογη υποστήριξη. Τελευταία μέρα για παραγγελίες των παραπάνω, προς κατάργηση επεξεργαστών έχει θέσει η Intel την 29η Μαρτίου 2013, ενώ οι τελευταίες παραδόσεις θα γίνουν μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2013.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Το 1969 ο John Rendall και ο Ace Bourke είδαν ένα μωρό λιοντάρι σε βιτρίνα του «Harrod» στο Λονδίνο και αμέσως αποφάσισαν να το αγοράσουν και να το μεγαλώσουν οι ίδιοι, αν και έμεναν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Του έδωσαν το όνομα Κρίστιαν και το έκαναν αμέσως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας. Σκοπός τους δεν ήταν να το κρατήσουν για πάντα, κάτι που ...





δεν θα ήταν εφικτό έτσι ή αλλιώς στα πλαίσια της ζωής τους σε μια μεγαλούπολη, αλλά να το επιστρέψουν μετά από έναν χρόνο περίπου στο φυσικό του περιβάλλον, στην Αφρική. Στο διάστημα αυτό του πρόσφεραν απεριόριστη αγάπη και εκείνο ανταπέδισε κάθε φορά ό,τι καλό του έκαναν.





Μαζί ζούσαν, μαζί έπαιζαν και έδινε ο ένας στον άλλο σπουδαία συναισθήματα που πάντα έμπαιναν επάνω από τα άγρια ένστικτα του ζώου. Τους αγάπησε και το αγάπησαν πολύ, ενώμέσα σε μόλις πέντε μήνες έγινε η τοπική διασημότητα, παρουσιάστηκε σε εκπομές, ενώ γράφτηκε και βιβλίο για τη σχέση των τριών. Μέχρι που ήρθε η οδυνηρή ώρα του αποχωρισμού και ο Κρίστιαν βρέθηκε σε έναν ζωολογικό κήπο στην Αφρική, προκειμένου να ενσωματωθεί σιγά σιγά σε μια φυσιολογική για τον ίδιο ζωή.



Εκεί έγινε ο αρχηγός της αγέλης, απέκτησε σύζυγο και ζούσε πια τη ζωή του! Οι δύο φίλοι θέλησαν μετά από έναν χρόνο να τον επισκεφθούν αλλά οι υπεύθυνοι του πάρκου τούς είπαν ότι πλέον ο Κρίστιαν ήταν ένα άγριο λιοντάρι, αρχηγός ανάμεσα στους ομοίους του και προφανώς δεν θα τους θυμόταν, ενώ επισήμαναν πως δεν θα έπρεπε να ρισκάρουν μια συνάντηση μαζί του έστω και από μακριά. Όμως ο John και ο Ace αποφάσισαν να το ρισκάρουν.

Επισκέφθηκαν τον Κρίστινα στον Κήπο και βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη: Όχι μόνο τους αναγνώρισε, αλλά τους έδειξε και τόσο μεγάλη αγάπη, όπως παλιά. Γι’ αυτόν δεν είχε σημασία πως ήταν ένα άγριο ζώο, με άγρια ένστικτα! Σημασία είχε πως οι δυο φίλοι τού έδειξαν αγάπη και αυτό δεν μπορούσε να το ξεχάσει με τίποτα. Άλλωστε γι’ αυτούς ποτέ δεν υπήρξε άγριο ζώο ούτε το είδαν έτσι. Ήταν ο Κρίστιαν το λιονταράκι τους. Και έτσι ακριβώς τους υποδέχτηκε σαν το λιοντάρακι τους. Μόνο που έφερε και τη σύζυγό του να την γνωρίσουν… Το βίντεο των δύο φίλων έκανε το γύρο του κόσμου και πάνω από 50.000.000 θεατές δάκρυσαν…







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Ο Ήλιος έγινε ξαφνικά πιο φωτεινός, τα καλώδια του τηλέγραφου έπιασαν φωτιά και το σέλας πάνω από τη Χαβάη αρκούσε για να διαβάσει κανείς εφημερίδα μέσα στη νύχτα -ήταν το «επεισόδιο του Κάρινγκτον» το 1859, η ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα που έχει καταγραφεί ποτέ....



Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί, την 1η Σεπτεμβρίου 1859, όταν ο Ρίτσαρντ Κάρινγκτον, επιφανής Άγγλος αστρονόμος, παρατήρησε κάτι παράξενο στο ιδιωτικό του παρατηρητήριο. Όπως κάθε μέρα, το τηλεσκόπιό του πρόβαλλε σε μια λευκή επιφάνεια την εικόνα του ηλιακού δίσκου.



Εκείνο το πρωί, οι ηλιακές κηλίδες ήταν ασυνήθιστα πολλές. Ξαφνικά, δύο τόξα εκτυφλωτικού φωτός εμφανίστηκαν πάνω από τις κηλίδες, μεγάλωσαν και πήραν σχήμα βρόχου.



«Αυτό που είδε ο Κάρινγκτον ήταν μια ηλιακή έκλαμψη λευκού φωτός -μια μαγνητική έκρηξη στον Ήλιο» εξηγεί ο Ντέιβιντ Χάθαουεϊ, αστροφυσικός στο Κέντρο Διαστημικής Πτήσης «Μάρσαλ» της NASA στην Αλαμπάμα.



«Είναι σπάνιο να παρατηρεί κανείς μια τέτοια αύξηση στη φωτεινότητα της ηλιακής επιφάνειας» επισημαίνει.



Οι ηλιακές εκλάμψεις, τις οποίες προκαλούν τοπικές διαταραχές του ηλιακού μαγνητικού πεδίου, εκπέμπουν συνήθως ακτίνες Χ και ραδιοκύματα υψηλής ενέργειας. Συχνά, όπως συνέβη και στο επεισόδιο του Κάρινγκτον, συνοδεύονται από τις λεγόμενες εκτινάξεις στεμματικού υλικού, ή CME: δισεκατομμύρια τόνοι σωματιδίων εκτινάσσονται στο Διάστημα.



Η συγκεκριμένη εκτίναξη κατευθύνθηκε απευθείας προς τη Γη και προκάλεσε τα παράξενα φαινόμενα της επόμενης ημέρας. Λίγο πριν την ανατολή, ο ουρανός σχεδόν σε ολόκληρη τη Γη φωτίστηκε από ένα κόκκινο, πράσινο και γαλάζιο σέλας, ορατό ακόμα και στους τροπικούς, από την Κούβα και την Τζαμάικα μέχρι το Ελ Σαλβαδόρ και τη Χαβάη.



Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, συνοδεύτηκε όμως από προβλήματα στα συστήματα του τηλέγραφου. Οι τηλεγραφιστές πάθαιναν ηλεκτροπληξία, το τηλεγραφικό χαρτί έπιανε φωτιά. Ακόμα και όταν αποσυνδέθηκαν οι μπαταρίες που τροφοδοτούσαν στις γραμμές, τα επαγωγικά ρεύματα που δημιουργούσε το σέλας συνέχιζαν να επιτρέπουν τη μετάδοση μηνυμάτων.



Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Χάθαουει της NASA, το επεισόδιο του 1859 ήταν η μεγαλύτερη γεωμαγνητική καταιγίδα σε 160 χρόνια παρατηρήσεων. Ακόμα κι αν αναζητήσει κανείς ίχνη τέτοιων επεισοδίων σε πυρήνες πάγου από την Αρκτική ή την Ανταρκτική, η έκλαμψη του Κάρινγκτον παραμένει η ισχυρότερη εδώ και τουλάχιστον 500 χρόνια.



Ακόμα και πιο ήπιες ηλιακές καταιγίδες μπορούν πάντως να προκαλέσουν προβλήματα. Το 1972, η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T αναγκάστηκε να αλλάξει σχεδιασμό στα υπερατλαντικά καλώδια όταν η τηλεφωνικές επικοινωνίες διακόπηκαν λόγω γεωμαγνητικής καταιγίδας.



Μια άλλη έκλαμψη στις 14 Μαρτίου 1989 έθεσε εκτός λειτουργίας ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Κεμπέκ και άφησε χωρίς ρεύμα για 9 ώρες περίπου 6 εκατομμύρια ανθρώπους.



Το Δεκέμβριο του 2005, ακτίνες-Χ από μια άλλη έκλαμψη προκάλεσαν διαταραχές στις δορυφορικές επικοινωνίες και στο δίκτυο GPS. Η διακοπή κράτησε μόνο δέκα λεπτά, αυτό όμως θα μπορούσε να είχε αποδειχθεί αρκετό για να βγουν αεροπλάνα εκτός πορείας.



Οι ηλιακές εκρήξεις γίνονται συχνότερες και ισχυρότερες στο λεγόμενο ηλιακό μέγιστο, την κορύφωση ενός 11ετούς κύκλου αυξομείωσης της ηλιακής δραστηριότητας.



Το επόμενο μέγιστο εκτιμάται ότι έρχεται το φθινόπωρο του 2013, κανείς όμως δεν ξέρει πότε θα ξανασυμβεί μια έκρηξη ανάλογη με αυτή του 1859.



Το σίγουρο όμως είναι ότι την επόμενη φορά δεν θα ανησυχούμε μόνο για τον τηλέγραφο. Με την ανθρωπότητα να βασίζεται όλο και περισσότερο σε ηλεκτρονικά συστήματα, οι ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τους δορυφόρους θα μπορούσαν να κοστίσουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού θα κινδυνεύσει από το μένος του Ήλιου.



Το μόνο θετικό είναι ότι αυτή τη φορά θα έχουμε προειδοποιήσεις από τα διαστημικά σκάφη -SOHO, Hinode, SDO και άλλα- που παραμένουν μόνιμα στραμμένα στον Ήλιο.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR










perierga.gr - Ο πρώτος άνθρωπος που φωτογράφισε τον εαυτό του!

Ο πρώτος που φωτογράφισε τον εαυτό του!



perierga.gr - Ο πρώτος άνθρωπος που φωτογράφισε τον εαυτό του! H «αυτοφωτογράφιση» είναι σίγουρα στις μέρες μας πολύ διαδεδομένη, ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων που φωτογραφίζουν κατά κόρον τους εαυτούς τους μπροστά στον καθρέφτη και στη συνέχεια ανεβάζουν παρόμοιες φωτογραφίες στο προφίλ τους στο Facebook ή τις μοιράζονται με φίλους τους στα κινητά τηλέφωνα. Αυτή η συνήθεια ωστόσο δεν είναι πρόσφατη ανακάλυψη καθώς η πρώτη φωτογραφία μπροστά σε καθρέφτη χρονολογείται περίπου έναν αιώνα πριν.



Και μπορεί βέβαια να μην ήταν έγχρωμη ούτε να περιείχε το σκέρτσι ή το νάζι που έχουν παρόμοιες πόζες μπροστά στον καθρέφτη, ωστόσο άνοιξε το δρόμο στη γενιά του instagram, και μάλιστα χωρίς να το γωνρίζει! Ένας Αυστραλός πιλότος τράβηξε την πρώτη φωτογραφία του εαυτού του εν έτει 1918, φορώντας μάλιστα τη στολή του και αποδίδοντας στη φωτογραφία επίσημο ύφος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», ο νεαρός στρατιωτικός χρησιμοποίησε μια φωτογραφική μηχανή Kodak και κοιτάχτηκε στη συνέχεια στον παλιό καθρέφτη της μητέρας του. Ένα κλικ και η πρώτη «αυτοφωτογραφία» είναι γεγονός, έστω και ασπρόμαυρη.http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1











Με ψυχικές διαταραχές συνδέεται η δημιουργικότητα

Ανάμεσα στη λογική και στην... τρέλα φαίνεται ότι ισορροπούν οι καλλιτέχνες


Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη για τη σχέση των ψυχικών διαταραχών με τη δημιουργικότητα, η οποία εξέτασε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Σουηδίας, δείχνει να επιβεβαιώνει ότι οι επιστήμονες, οι καλλιτέχνες και άλλοι άνθρωποι που ασκούν δημιουργικά επαγγέλματα είναι πιθανότερο να πάσχουν από ασθένειες όπως η διπολική διαταραχή. Το γράψιμο, επίσης, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη σχέση με τη σχιζοφρένεια. Αρκετές προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει τη δημιουργικότητα με τις ψυχικές ασθένειες, ενώ ορισμένες μελέτες αποδίδουν στον αυτισμό τη δημιουργική σκέψη προσωπικοτήτων όπως ο Δαρβίνος, ο Σωκράτης, ο Άινσταϊν, ο Ουόρχολ και ο Νεύτωνας. Την ίδια σχέση είχε δείξει πέρυσι μελέτη του διάσημου Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας, η οποία διαπίστωνε ότι οι καλλιτέχνες και οι επιστήμονες απαντώνται συχνότερα σε οικογένειες με διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) και σχιζοφρένεια. Τώρα, η ίδια ερευνητική ομάδα επιβεβαιώνει τα ευρήματα εξετάζοντας μια μεγαλύτερη ποικιλία ψυχιατρικών διαγνώσεων, από τη σχιζοσυναισθηματική διαταραχή μέχρι τη νευρική ανορεξία

Η μελέτη

Η μελέτη εξέτασε 1,2 εκατομμύρια ασθενείς και τους συγγενείς τους μέχρι τα ξαδέλφια δεύτερου βαθμού. Δεδομένου ότι κάθε ασθενείς αντιστοιχήθηκε με ένα υγιές άτομο στην ομάδα ελέγχου, η έρευνα κάλυψε μεγάλο μέρος του γενικού σουηδικού πληθυσμού.

Η ανάλυση έδειξε ότι η διπολική διαταραχή είναι πιο συχνή σε άτομα με επιστημονικά ή καλλιτεχνικά επαγγέλματα, όπως οι χορευτές, οι φωτογράφοι και οι συγγραφείς, αναφέρουν οι ερευνητές στο Journal of Psychiatric Research.

Οι συγγραφείς, ιδιαίτερα, εμφανίζονται πιο συχνά μεταξύ των ασθενών που κάνουν κατάχρηση ουσιών ή πάσχουν από σχιζοφρένεια, κατάθλιψη και διαταραχές άγχους. Επιπλέον, οι συγγραφείς είναι 50% πιθανότερο να θέσουν οι ίδιοι τέρμα στη ζωή τους συγκριτικά με το γενικό πληθυσμό.

Ακόμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δημιουργικά επαγγέλματα είναι πιο συνηθισμένα στους συγγενείς ασθενών με σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, νευρική ανορεξία και, σε μικρότερο βαθμό, με αυτισμό. Όπως σχολιάζει ο Σάιμον Κιάγκα, μέλος της ερευνητικής ομάδας, τα αποτελέσματα των αναλύσεων υποδεικνύουν ότι οι ψυχικές διαταραχές έχουν συχνά και μια καλή πλευρά.

«Ο γιατρός και ο ασθενής πρέπει να καταλήγουν σε συμφωνία για το τι πρέπει να θεραπευτεί και με ποιο κόστος» λέει ο Κιάγκα. «Στην ψυχιατρική και γενικά στην ιατρική υπάρχει η παράδοση να βλέπουμε τις ασθένειες σε άσπρο-μαύρο και να προσπαθούμε να απαλλάξουμε τον ασθενή από κάθε χαρακτηριστικό που θεωρείται νοσηρό» παραδέχεται.http://www.tovima.gr/




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7










Αποθήκευσαν ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιώντας σκουριά

Μια νέα τεχνολογία για την παραγωγή υδρογόνου από νερό, σκουριά και ήλιο αναπτύσσει η Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης στην Ελβετία.

Πρόκειται για μια φωτοηλεκτροχημική ηλιακή κυψέλη δομής πολλαπλών συνενώσεων –αποτελούμενη στην ουσία από ένα φωτοευαισθητοποιηµένο ηλιακό κύτταρο µε χρωστική ουσία και έναν ημιαγωγό οξειδίου-, η οποία μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε υδρογόνο, το οποίο στη συνέχεια αποθηκεύεται. Με αυτό τον τρόπο η παραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας, χωρίς να χαθεί αν δεν καταναλωθεί άμεσα, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά πάνελ. Η συσκευή, που βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, βασίστηκε σε προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη τη δεκαετία του ’90, ωστόσο το βασικό της μειονέκτημα ήταν ότι η τεχνολογία που παρουσίαζε είχε υψηλό κόστος. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα προσπάθησαν να λύσουν οι ερευνητές της Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης, παρεμβαίνοντας στο σκέλος του ημιαγωγού, ο οποίος ενεργοποιεί την αντίδραση για τον διαχωρισμό του νερού κατά τη διαδικασία παραγωγής υδρογόνου. Οι ερευνητές βελτίωσαν τις ιδιότητες του ημιαγωγού μέσω της νανοτεχνολογίας και συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας οξείδιο του σιδήρου, κοινώς σκουριά. Το οξείδιο του σιδήρου που χρησιμοποιείται στον ημιαγωγό είναι στην ουσία ένα νανοδομημένο υλικό, εμπλουτισμένο με οξείδιο του πυριτίου και καλυμμένο με ένα λεπτό στρώμα οξειδίων αλουμινίου και κοβαλτίου. Τα στοιχεία αυτά βελτιώνουν τις ηλεκτροχημικές ιδιότητες του υλικού, χαμηλώνοντας παράλληλα το κόστος και διευκολύνοντας την παραγωγή. Η αποδοτικότητα της κυψέλης είναι ακόμα χαμηλή και κυμαίνεται μεταξύ 1,4 και 3,6%, ωστόσο οι ερευνητές μελλοντικά ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να αυξήσουν την αποδοτικότητα στο 16%.

Επισημαίνεται ότι βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι το χαμηλό κόστος.

ΠΗΓΗ: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί συρρικνώνονται τα ψάρια

Μέχρι και 24% αναμένεται να συρρικνωθεί το μέγεθος των ψαριών μέχρι το 2050 εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, στο Βανκούβερ του Καναδά. Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα μοντέλο για να εξετάσουν την αντίδραση των ψαριών στα μειωμένα επίπεδα οξυγόνου στο νερό.

Μάλιστα μελέτησαν τις επιπτώσεις της αύξησης της θερμοκρασίας των υδάτων σε περισσότερα από 600 είδη ψαριών την περίοδο 2001 με 2050. Για την ανάπτυξη του μοντέλου οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από το σενάριο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) για υψηλότερες εκπομπές άνθρακα.

Όπως διαπίστωσαν, ακόμα και πολύ μικρές αλλαγές στη θερμοκρασία των ωκεανών και τα επίπεδα οξυγόνου στη θάλασσα έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των ψαριών.

Μάλιστα οι ερευνητές υπολόγισαν ότι την περίοδο 2000 με 2050, το μέγιστο βάρος που μπορούν να φτάσουν τα ψάρια θα μειωθεί από 14% μέχρι και 24%.

Το μέγεθος των ψαριών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα επίπεδα οξυγόνου στο θαλασσινό νερό, τα οποία μειώνονται όσο αυξάνεται η θερμοκρασία.

Η έλλειψη οξυγόνου περιορίζει την ανάπτυξη των μεγάλων θηρευτών, κάτι που έχει πολύ μεγάλες συνέπειες για το υπόλοιπο οικοσύστημα.

Το φαινόμενο είναι εντονότερο στις τροπικές περιοχές, όπου το ποσοστό συρρίκνωσης των ψαριών ξεπερνά το 20%. «Εκπλαγήκαμε από τη μεγάλη μείωση του μεγέθους των ψαριών», δήλωσε ο Δρ. William Cheung, επικεφαλής της μελέτης. «Αν και η προβλεπόμενες αλλαγές στη θερμοκρασία και τα επίπεδα οξυγόνου είναι μικρές, οι επιπτώσεις στο μέγιστο μέγεθος των ψαριών είναι απρόσμενα μεγάλες», συμπεραίνουν οι επιστήμονες στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature Climate Change».ΠΗΓΗ:econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




Όλο και πιο κοντά έρχεται το «άνοιγμα» της Αθήνας στη θάλασσα μέσω της ανάπλασης του φαληρικού όρμου, με διάφορα έργα πνοής και πολιτισμού...







Τα βασικότερα, από αυτά που εντάσσονται στο χρονικό πλαίσιο 2014-2017, είναι: η επέκταση του μετρό στον Πειραιά, η μετατροπή του παλιού εργοστασίου του Φιξ σε Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το νέο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο χώρο του παλιού ιπποδρόμου και η ανάπλαση του κέντρου της πόλης με κύριο άξονα την οδό Πανεπιστημίου, η οποία θα πεζοδρομηθεί.



Όπως γράφει η Καθημερινή της Κυριακής, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου, υπεγράφη το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που θα καθορίσει τις χρήσεις γης στο φαληρικό όρμο και στάλθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για προδικαστικό έλεγχο.






Παράλληλα, η δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος έχει μπει στην τελική της φάση και το μόνο που απομένει είναι να οριστεί ο ανάδοχος για την υλοποίηση του έργου.



Μάλιστα, σύμφωνα με τα σχέδια, ο χώρος στο δέλτα του Φαλήρου, θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες, η λεωφόρος Ποσειδώνος θα μετατοπιστεί και σε ορισμένα τμήματα θα υπογειοποιηθεί, ενώ τρεις δρόμοι του δήμου Μοσχάτου θα επεκταθούν με τη μορφή προβλήτας στη θάλασσα.



Όσο για το κέντρο της πρωτεύουσας, στο τέλος του Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του διαγωνισμού για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, έργο που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ωνάση, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μελετών και η κατασκευή που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Δυο είναι τα μεγάλα ερωτήματα. αν υπάρχει ζωή σε άλλο πλανήτη και τι στο διάολο γράφουν αυτοί που ζητάνε και 2η κόλλα χαρτί στην εξεταστική;



Οι σχέσεις έγιναν δύσκολες…οι συζητήσεις γίνανε sms…οι λογομαχίες τηλεφωνήματα…τα αισθήματα γίνανε status και οι σκέψεις τιτιβίσματα...



Εσείς που στρίβετε με....

κόκκινα rizla έχετε δοκιμάσει πάπυρο?



Οκ ρε γυναίκες, είπαμε να φοράτε κρίκους..όχι να κάνουμε ενόργανη στ’αυτιά σας.



Η μητρόπολη λέει της Λαμίας απαγόρευσε τα διπλά μυστήρια (γάμος κ βάφτιση μαζί).

Λογικό.

Μισά έσοδα.

Εγώ θα βαζα και τιμή ανα καλεσμένο.



Ο Σαμαράς είναι ικανός να εμφανίσει ως ανάπτυξη 10 πιτσιρίκια που ψήλωσαν



Ο άλλος ανεβαίνει στο Έβερεστ και νομίζει πως έχει κάνει κατόρθωμα, τι να πουν κι οι μπάτσοι που είναι όλη μέρα εκεί



Η μάνα μου με παίρνει τηλέφωνο τις πιο ακατάλληλες στιγμές και μετά παραπονιέται που δεν έχει εγγόνι.



Το καλσόν όταν το βγάζετε λέγεται καλσόφ;



Αν θέλετε άντρα κυνηγό να πάτε τα φτιάξετε με τον Φάνη Το Γκέκα...









via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR




«Η Κύπρος εφαρμόζει μνημόνιο, χωρίς να έχει υπογράψει μνημόνιο και υπόκειται ο κυπριακός λαός σε μεγάλες θυσίες» , σημείωσε o Κύπριος πρόεδρος.


Με έντονο ύφος μίλησε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, καταγγέλλοντας ότι η χώρα του έγινε θύμα διαβολής, αντί να συναντήσει κατανόηση για τα οικονομικά της προβλήματα.


Ο κ. Χριστόφιας, αναφερόμενος στη δυσφήμιση που δέχθηκε η Κύπρος με εργαλείο τις ρωσικές καταθέσεις στη χώρα, τόνισε ότι, ύστερα από έρευνες από εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς, καταδεικνύεται ότι νόμιμα έχουν γίνει οι ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο.


«Δυστυχώς, αυτή η εκστρατεία συνεχίζεται ακόμα, πράγμα που ζημιώνει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και την Ευρωζώνη και την Ένωση γενικότερα. Πρέπει να ομολογήσω ότι το γενικότερο αίσθημα ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και στον κυπριακό λαό είναι ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό κατατρεγμό. Θλίβομαι ειλικρινά για αυτή την κατάσταση και φεύγω πικραμένος» , υπογράμμισε.


«Η Κύπρος εφαρμόζει μνημόνιο, χωρίς να έχει υπογράψει μνημόνιο και υπόκειται ο κυπριακός λαός σε μεγάλες θυσίες», σημείωσε.


«Η ΕΕ και κάποια μέλη από την Ένωσή μας μάς έχουν παραπέμψει στη Ρωσική Ομοσπονδία για να συμβάλει στη δανειοδότηση της Κύπρου. Προς τούτο συνεργαστήκαμε στενά με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ο πρόεδρος Πούτιν μας έχει διαβεβαιώσει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα συνδράμει στη δανειοδότηση της Κύπρου υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η δανειοδότηση θα στηριχθεί και από την ΕΕ» , πρόσθεσε.




Πηγή: Βόρεια




via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE