follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Το 2007, ένας χρήστης έλαβε ένα email από άγνωστο αποστολέα. Στο μήνυμα αποκαλούσε τον χρήστη ...





με ένα ψευδώνυμο γνωστό μόνο στην οικογένεια και στους στενούς φίλους του.



Ο παραλήπτης βρισκόταν στη Σαγκάη και εργαζόταν ως διευθύνων σύμβουλος σε μία κατασκευαστική εταιρία. Σκέφτηκε ότι κάποιος γνωστός του, του έστειλε το mail από νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.



Το μήνυμα ήταν σε φιλικό ύφος και ζητούσε από τον χρήστη id="mce_marker"50.000 για να μην κοινοποιήσει σε συνεργάτες και ανταγωνιστές κάποια έγγραφα που είχαν υποκλαπεί και βρίσκονταν συνημμένα στο mail. Ο χρήστης συμβουλεύτηκε τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και του FBI σχετικά με το πως να δράσει. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες, ο hacker πιθανόν ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας παρακολούθησης της Κίνας και χρησιμοποίησε τα στοιχεία που συνέλλεξε για προσωπικό του όφελος. Εν τέλει, ένας δικηγόρος απάντησε στον hacker για λογαριασμό του χρήστη, λέγοντάς του πως έχουν ενημερωθεί οι αρχές και ότι δεν είχε κάτι να κερδίσει από αυτή την υπόθεση.



Λίγες μέρες αργότερα ο χρήστης έλαβε ένα ακόμα mail από τον hacker, πάλι σε φιλικό ύφος λέγοντάς του ότι δεν είχε κάτι προσωπικό μαζί του και ότι θα σταματούσε να τον ενοχλεί.



πηγή:secnews.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας!

Bhangarh: Η «στοιχειωμένη» πόλη της Ινδίας!



perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας! Η πόλη Bhangarh βρίσκεται μεταξύ Δελχί και Τζαϊπούρ στην πολιτεία Rajasthan, ενώ οι πραγματικοί λόγοι για την εγκατάλειψή της εδώ και 400 περίπου χρόνια χάνονται στην ιστορία, αν και υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από την τύχη της.



Ακόμα και σήμερα κανείς δεν επιτρέπεται να μπει σε αυτή την «πόλη-φάντασμα»μετά τη δύση του ηλίου, αφού λέγεται πως όσοι το κάνουν, δεν θα επιστρέψουν ποτέ ξανά!



perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας! perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας! Η πόλη χτίστηκε για πρώτη φορά κατά τη βασιλεία του Bhagwant Das, ενός ισχυρού μαχαραγιά, το 1573, και αριθμούσε περίπου 10.000 και πλέον κατοίκους. Σε όλη την έκτασή της χτίστηκαν θρησκευτικά κτίρια, ναοί και εντυπωσιακές κατοικίες, ενώ για πολλά χρόνια απολάμβανε οικονομική και πολιτιστική ευημερία.



Σύντομα, όμως, η πόλη Bhangarh απέκτησε κακή φήμη για την επιδεικτική επίδειξη πλούτου τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στους ανθρώπους, που κυκλοφορούσαν με αμύθητης αξίας στολίδια και χρυσαφικά. Ο αλόγιστος πλούτος και οι σπατάλες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής υπήρξαν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην παρακμή της.



perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας! perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας! Μεγάλη πείνα, κατακτήσεις και εγκατάλειψη ακολούθησαν για πολλά χρόνια μέχρι που η πόλη ερήμωσε και μόνο τα πέτρινα κτίρια έμειναν όρθια στη θέση τους, δημιουργώντας τη φήμη ενός τόπου τρομακτικού και στοιχειωμένου.



perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας! perierga.gr - Bhangarh: Η στοιχειωμένη πόλη της Ινδίας! Σήμερα η πόλη είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, ενώ ένα μικρό χωριό 1.000 περίπου κατοίκων υπάρχει κοντά για να εξυπηρετεί τους επισκέπτες. Τα βράδια γέλια, φωνές, μουσικές και τραγούδια ακούγονται μέσα από την πόλη, αποτέλεσμα γιορτών των χωρικών, όμως κανείς δεν τολμά να εισέλθει…http://perierga.gr/







via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1




Για άμεση εξυπηρέτηση!!!






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Οι κάτοικοι της Γης θα είναι σε θέση να παρατηρήσουν μέσα σε μικρό χρονικό διαστημα αρκετούς σπάνιους κομήτες το 2013. Τον Μάρτιο ...





το βόρειο ημισφαίριο θα «συναντηθεί» με το «αστέρι με ουρά», που ονομάζεται Lemmon και εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ηλιακό μας σύστημα. Δύο άλλοι κομήτες θα εμφανιστούν λίγο αργότερα. Ανάμεσά τους κι ένας υπερκομήτης, ικανός να...επισκιάσει τη Σελήνη.



Οι Ρώσοι αστρονόμοι αναμένουν αυτόν τον ουράνιο γίγαντα με ιδιαίτερη αδημονία. Ο κομήτης ISON ανακαλύφθηκε από Ρώσους το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και για τη συνάντηση μαζί του απέμειναν ακόμη λίγο περισσότερο από έξι μήνες. Ο Lemmon ήδη είναι σχεδόν έτοιμος να επιδείξει τη φωτεινή πράσινη «στολή» του. Όπως επισημαίνουν οι αστρονόμοι, προσδίδουν στον κομήτη τον ασυνήθιστο χρωματισμό του ο διατομικός άνθρακας και το κυάνιο. Για πρώτη φορά καταγράφηκε το Μάρτιο του περασμένου έτους από το όρος Lemmon στις ΗΠΑ, που έδωσε και το όνομα στον ουράνιο ταξιδευτή.

Αναμένεται ότι κατά την προσέγγιση με τον Ήλιο, ο κομήτης θα είναι ορατός εξίσου καλά με τα αστέρια της Μεγάλης Άρκτου. Αυτό το φαινόμενο είναι σπάνιο, επισημαίνουν οι ειδικοί: αν και οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν κάθε χρόνο δεκάδες κομήτες, κάθε άλλο παρά είναι δυνατό να γίνει κάποιος από αυτούς ορατούς με γυμνό μάτι. Επιπλέον για τις σημερινές γενιές αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία συνάντησης με τον Lemmon, εξήγησε στη «Φωνή της Ρωσίας» η συνεργάτης του ρωσικού Ινστιτούτου Αστρονομίας Λίντια Ρίχλοβα:

Ο κομήτης αυτός έχει μεγάλη περίοδο περιστροφής. Αυτό σημαίνει ότι περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε διάστημα μεγαλύτερο των 200 ετών. Κομήτες μικρής περιόδου έχουν ήδη παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής, όπως ο κομήτης του Halley, ο οποίος επανέρχεται κάθε 75 χρόνια, ενώ ο Lemmon έχει περιοδικότητα περιστροφής άνω των δύο αιώνων.

Ιστορικά έχουν διαμορφωθεί έτσι οι συνθήκες, ώστε οι κομήτες να θεωρούνται από τους λαούς προάγγελοι συμφορών, έλλειψης σοδειάς, θεομηνιών, πολέμων. Τη φετινή χρονιά στον ουράνιο θόλο θα καταστεί δυνατή η παρατήρηση μεμιάς αρκετών φωτεινών περιηγητών του Διαστήματος. Γιατί «επιτίθενται» στη Γη; Υφίσταται όντως κάποια απειλή;

Παρόμοιοι φόβοι δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη ούτε μία φορά, λέει ο γνωστός Ρώσος αστρονόμος Λεονίντ Γελένιν, με το όνομα του οποίου βαφτίστηκε ο κομήτης Γελένιν, που ανακάλυψε ο ίδιος:

Σε γενικές γραμμές οι κομήτες είναι ακίνδυνοι για τη Γη. Το 1910, για παράδειγμα, η ανθρωπότητα ετοιμαζόταν για τη διέλευση της Γης μέσα από την ουρά του κομήτη του Halley. Φοβούνταν ότι όλοι θα δηλητηριαστούν από κυάνιο, το οποίο περιέχεται στον πυρήνα του κομήτη. Όπως είναι γνωστό, τίποτε δεν συνέβη. Η πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη είναι μηδαμινή. Χρειάζεται να μελετούμε τους κομήτες και να μην τους φοβούμαστε, ούτε να τους συνδέουμε με αρνητικά γεγονότα.

Όσο για τη συχνότητα εμφάνισης των «νεοεισερχόμενων», οι αστρονόμοι διαψεύδουν και τον ισχυρισμό ότι αυξάνεται. Δεν πετούν οι κομήτες περισσότερο, αλλά εμείς τους παρατηρούμε πλέον καλύτερα. Στην καμπή μεταξύ 20ού και 21ου αιώνα οι παρατηρήσεις έχουν γίνει από επεισοδιακές τακτικές. Κατασκευάστηκαν ισχυρά τηλεσκόπια, νέοι ανιχνευτές ακτινοβολίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι καταγράφουν τα ουράνια σώματα. Όλα αυτά επιτρέπουν να εντοπίζονται γρήγορα τα αντικείμενα, να προσδιορίζονται οι συντεταγμένες τους και να αποστέλλονται τα δεδομένα στο Κέντρο Μικρών Πλανητών, όπου ελέγχονται βάσει καταλόγων και εξακριβώνεται εάν πρόκειται για νέο ουράνιο σώμα ή όχι.



πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1





Συγκλονιστικό το θέαμα...



Δείτε το βίντεο:




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91











Τεστ αίματος προβλέπει τη... χρονολογία θανάτου

Ένα τεστ αίματος μπόρεσε να προβλέψει με ανατριχιαστική ακρίβεια τον ρυθμό γήρανσης και ως εκ τούτου το σημείο του… τέλους της ζωής άγριων πουλιών. Είναι η πρώτη φορά που ένα τεστ για τη γήρανση έδειξε ακρίβεια σε ζώα που ζουν εκτός εργαστηρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Molecular Ecology».

Μέτρηση του μήκους των τελομερών

Η εξέταση μετρά το μέσο μήκος των τελομερών – πρόκειται για μικροσκοπικές δομές στις άκρες των χρωμοσωμάτων οι οποίες κονταίνουν κάθε φορά που ένα κύτταρο διαιρείται κατά τη διάρκεια ζωής ενός οργανισμού. Τα τελομερή θεωρούνται ως το «εσωτερικό ρολόι» του οργανισμού παρέχοντας ακριβείς πληροφορίες για την αληθινή βιολογική ηλικία του σε σύγκριση με την «απατηλή» χρονολογική ηλικία.

Το γεγονός αυτό έχει κάνει ειδικούς να πιστεύουν πως τα τεστ μέτρησης των τελομερών μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να προσδιορίσουν όχι μόνο τον ρυθμό γήρανσης των οργανισμών αλλά και τον χρόνο που τους έχει απομείνει έως ότου εγκαταλείψουν τα… εγκόσμια (σε περίπτωση βέβαια που πεθάνουν από φυσικά αίτια).

Τεστ μέτρησης του μήκους των τελομερών εφαρμόζονται ευρέως σε πειραματόζωα ενώ και κάποιες εταιρείες προσφέρουν τέτοιου είδους εξετάσεις έναντι μερικών εκατοντάδων ευρώ σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίζουν πόσο γρήγορα γερνά ο οργανισμός τους.



Το συγκεκριμένο είδος ωδικού πτηνού που ζει σε ένα απομονωμένο νησί στις Σεϋχέλλες χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη των ειδικών του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας

Πρώτη φορά εκτός εργαστηρίου

Τώρα για πρώτη φορά ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας χρησιμοποίησαν ένα τέτοιο τεστ εκτός του εργαστηρίου – συγκεκριμένα σε έναν απομονωμένο πληθυσμό 320 ωδικών πτηνών του είδους Acrocephalus sechellensis που ζουν σε ένα νησί (Cousin Island) στις Σεϋχέλλες. Στο νησί αυτό ορνιθολόγοι μελετούν τα πουλιά εδώ και 20 χρόνια, καταγράφοντας την «ιστορία» του καθενός από αυτά.

Όπως είδαν οι επιστήμονες, η εξέταση προέβλεπε με ακρίβεια το πιθανό προσδόκιμο ζωής των πουλιών. Ο Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας ανέφερε ότι «ανακαλύψαμε πως το μήκος των τελομερών αποτελεί καλύτερο δείκτη του προσδόκιμου επιβίωσης σε σύγκριση με τη χρονολογική ηλικία. Ετσι, μετρώντας το μήκος αυτών των δομών έχουμε έναν τρόπο να εκτιμήσουμε και τη βιολογική ηλικία ενός ατόμου – πόση ζωή έχει ήδη ‘ξοδέψει’».

Ο ερευνητής προσέθεσε ότι τα νέα ευρήματα παρέχουν τις πρώτες σαφείς ενδείξεις σχετικά με σύνδεση μεταξύ του μήκους των τελομερών και της θνησιμότητας στη φύση.

Ακριβής πρόβλεψη της… κηδείας

Η μελέτη ενός άγριου πληθυσμού πουλιών ήταν σημαντική καθώς υπήρχαν ελάχιστοι εξωγενείς παράγοντες που θα μπορούσαν να παρέμβουν στο προσδόκιμο ζωής των πτηνών – δεν υπήρχαν φυσικοί θηρευτές ενώ και ο βαθμός μετανάστευσης ήταν πολύ μικρός. «Θέλαμε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει σε ολόκληρη την πορεία ζωής ενός οργανισμού και το συγκεκριμένο είδος πτηνού αποτελούσε ιδανικό ‘πειραματόζωο’. Τα πτηνά αυτά ζουν σε ένα απομονωμένο τροπικό νησί, χωρίς να υπάρχουν θηρευτές. Ετσι μπορούμε να τα ακολουθήσουμε σε ολόκληρη τη ζωή τους, έως ότου γεράσουν» σημείωσε ο δρ Ρίτσαρντσον και εξήγησε πως με βάση τη μέτρηση του μήκους των τελομερών η ερευνητική ομάδα ήταν σε θέση να προβλέψει με σχετική ακρίβεια πότε ένα πουλί θα πέθαινε. «Ανακαλύψαμε ότι τα κοντά τελομερή τα οποία κόνταιναν περαιτέρω με ταχείς ρυθμούς αποτελούσαν δείκτη σχετικά με το ότι το πτηνό θα πέθαινε μέσα σε ένα έτος».

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι τα πτηνά με μακρύτερα τελομερή είχαν σε γενικό πλαίσιο και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Όπως τόνισε ο επιστήμονας «μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι το ‘ψαλίδισμα’ των τελομερών γινόταν με σταθερό ρυθμό σε όλα τα άτομα καθώς και ότι το μήκος των τελομερών μπορούσε να αποτελέσει ένα εσωτερικό ρολόι μέτρησης της χρονολογικής ηλικίας των οργανισμών στη φύση. Ωστόσο, παρότι τα τελομερή κονταίνουν με βάση τη χρονολογική ηλικία, ο ρυθμός με τον οποίον συμβαίνει αυτό διαφέρει μεταξύ ατόμων της ίδιας ηλικίας. Και αυτό διότι διαφορετικά άτομα βιώνουν και διαφορετικά επίπεδα βιολογικού στρες κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες εκτίθενται. Το μήκος των τελομερών λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέτρο των βλαβών που έχουν συσσωρευτεί σε έναν οργανισμό κατά τη διάρκεια της ζωής του».http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

Οι πληροφορίες που έχουμε για αυτό το σπίτι είναι λιγοστές.



Γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στη πόλη του Μεξικό και το όνομα του είναι Valna House. Από εκεί και πέρα κενό. Όμως δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η εσωτερική σκάλα αυτού του σπιτιού.



Έτσι, θελήσαμε να την αποκαλύψουμε και σε εσάς ώστε με αυτόν τον τρόπο να αποδώσουμε και τα εύσημα στην αρχιτεκτονική εταιρεία JSa Architecture, που βρίσκεται πίσω από την τόσο πρωτότυπη ιδέα!



Το μίνιμαλ λοιπόν μπορεί να προκαλέσει τις εντυπώσεις και οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι η τρανταχτή απόδειξη!





















via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, στις 26 Ιανουαρίου μία πτήση της British Airways από Λονδίνο προς Ουάσιγκτον μετέφερε, μεταξύ άλλων, αρκετά μέλη πληρωμάτων της εταιρείας, προκειμένου να αναλάβουν άλλες πτήσεις από το σημείο προορισμού. Φυσικά, στην πρώτη θέση και την business class.



Οι ώρες της πτήσης χωρίς υπηρεσία κάπως έπρεπε να γεμίσουν και σύντομα άνοιξαν τα πρώτα μπουκαλάκια σαμπάνιας. Σύντομα, τα πράγματα προχώρησαν, με διάφορες πιο στενές «επαφές» σε κοινή θέα.



Οι επιβάτες που είχαν πληρώσει μέχρι και 8.500 ευρώ για να απολαύσουν την πολυτέλεια της πρώτης θέσης, ανακάλυψαν σύντομα ότι θα ταξίδευαν όπως στο κατάστρωμα ελληνικού πλοίου τον Αύγουστο.



Ετσι, παραπονέθηκαν στις αεροσυνοδούς εν υπηρεσία και αυτές ζήτησαν από τις «συναδέλφους» να σταματήσουν να πίνουν. Και τότε ακολούθησε η έκρηξη.



Ενας αυτόπτης είπε στην εφημερίδα Sun ότι «έκαναν σαν μεθυσμένα κακομαθημένα αλητάκια, όλο και περισσότερο απομακρυνόμενοι από οποιαδήποτε επαγγελματική συμπεριφορά. Ετρεχαν στους διαδρόμους, έπεφταν κάτω, ενοχλούσαν τους επιβάτες. Γελοιοποίησαν εντελώς την εταιρεία».



Η εταιρεία απολογήθηκε στους πελάτες της και «ερευνά το συμβάν για να πάρει τα κατάλληλα μέτρα», όπως είπε λακωνικά ο εκπρόσωπος.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Δύο χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 5000 ευρώ επιβλήθηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης στο φερόμενο ως ιδιοκτήτη της δημοφιλούς ιστοσελίδας gamato.info.

Ο 29χρονος ...





συνελήφθη τον Μάρτιο του 2010 και το δικαστήριο μετέτρεψε το κακούργημα της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων κατ' εξακολούθηση σε πλημμέλημα επειδή δέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος χρήστης τελούσε χρέη παρόχου (provider) και ότι δεν ήταν ο διαχειριστής της ιστοσελίδας.

Τον Φεβρουάριο του 2010 εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ έκανε καταγγελία στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Αττικής λέγοντας ότι η ιστοσελίδα gamato.info περιέχει αποθηκευμένα χιλιάδες ηλεκτρονικά αρχεία (torrents) που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να τα «κατεβάζουν» άνευ αδείας και έτσι το Μάρτιο του 2010 πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι του 29χρονου και του κατέσχεσαν τρεις σκληρούς δίσκους. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι διαχειριστής. «Είμαι απλός χρήστης από το 2006 και κατέβαζα αρχεία» είχε πει στην απολογία του.



Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι δύο αδέρφια τα οποία βρίσκονται στην Ολλανδία



πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Ανακαλύφθηκαν εννιά νέα είδη ταραντούλας

Εννιά νέα είδη δενδρόβιας ταραντούλας ανακαλύφθηκαν στη Βραζιλία. Τα τέσσερα είδη ανήκουν στο γένος «Typhochlaena», που θεωρείτο εξαφανισμένο. Τα ευρήματα καταδεικνύουν πόσο περιορισμένες εξακολουθούν να παραμένουν οι γνώσεις μας για τη χλωρίδα και την πανίδα του Δάσους του Ατλαντικού στη Βραζιλία. «Αντί για επτά είδη που ήταν γνωστά μέχρι σήμερα στην περιοχή, τώρα έχουμε 16», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Rogério Bertani, από το Ινστιτούτο Butantan στο Σάο Πάολο.

Οι δενδρόβιες ταραντούλες ζουν στα τροπικά δάση της Ασίας, της Αφρικής, της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, καθώς επίσης και σε περιοχές της Καραϊβικής. Σε γενικότερες γραμμές έχουν ελαφρύτερο σκελετό, λεπτότερο σώμα και μακρύτερα πόδια από τα υπόλοιπα είδη ταραντούλας έτσι ώστε να προσαρμόζονται καλύτερα στο περιβάλλον των οικοτόπων τους. Η μεγαλύτερη επιφάνεια στο τέλος των ποδιών τους τις βοηθά να σκαρφαλώνουν εύκολα, ενώ ο ελαφρύς σκελετός τους τους χαρίζει ευκινησία. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το δηλητήριο της ταραντούλας θα μπορούσε να συμβάλλει στη θεραπεία του καρκίνου. ΠΗΓΗ:econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Πρόγραμμα που ανέπτυξε η εταιρεία Raytheon μπορεί να εντοπίζει τις κινήσεις μας ή ακόμη και να προβλέπει τη μελλοντική συμπεριφορά μας, βάση στοιχείων που ...





συλλέγει από την παρουσία μας στα social media.



Το Riot, όπως ονομάστηκε το πρόγραμμα, δεν έχει πουληθεί όπως διαβεβαιώνει ένας εκ των ειδικών της Raytheon στην εφημερίδα Guardian. Παραδέχεται όμως ότι η εταιρεία «μοιράστηκε» τη συγκεκριμένη τεχνολογία με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών

στο πλαίσιο κοινής ερευνητικής προσπάθειας το 2010, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα εθνικό σύστημα ασφάλειας ικανό να αναλύει τρισεκατομμύρια οντότητες από τον κυβερνοχώρο.



Σε βίντεο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ο ειδικός εξηγεί ότι το εξαιρετικά αναλυτικό σύστημα συλλέγει ένα μεγάλο αριθμό πληροφοριών μέσω Facebook, Twitter και Foursquare. Στη συνέχεια αποκτά μια συνολική οπτική για τη ζωή ενός ανθρώπου, τους φίλους του, τις περιοχές που επισκέφθηκε, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, ανάλογα με τις πληροφορίες που έχει μοιραστεί ο χρήστης μέσω social media.



Τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν είναι καθόλου δύσκολο καθώς στις φωτογραφίες που αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα περιέχονται αναλυτικές πληροφορίες για το μέρος που έχουν τραβηχτεί. Παράλληλα, το πρόγραμμα φτιάχνει ένα είδος διαγράμματος απου απεικονίζει τις σχέσεις του ατόμου με άλλα άτομα μέσω Twitter, Facebook ή του Foursquare, μιας εφαρμογής για κινητά που χρησιμοποιείται από 25 εκατομμύρια ανθρώπους και τους ειδοποιεί για το που βρίσκονται οι φίλοι τους.



Αν και εταιρείες όπως η Raytheon (που είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αμυντικών συστημάτων) συχνά αποδίδουν τέτοιου τύπου έρευνες και προγράμματα στην ανάγκη για μεγαλύτερη προστασία του κοινωνικού συνόλου, παραμένουν τα ερωτήματα για το κατά πόσον ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να συλλέγει προσωπικές πληροφορίες ενός ατόμου χωρίς εποπτεία ή ρύθμιση.





πηγή:defencenet.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Σε κλείσιμο των σχολών του από την Τετάρτη 13 μέχρι την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου προσανατολίζεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, λόγω της αδυναμίας πραγματοποίησης οποιασδήποτε δαπάνης από τη στιγμή που δεν υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός.


Η δυσλειτουργία αυτή οφείλεται στο ότι δεν έχει διορισθεί εδώ και περίπου τρεις μήνες από την Πολιτεία το νέο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος. Όπως τόνισαν πανεπιστημιακοί, ενώ τα χρήματα για τη θέρμανση έχουν βρεθεί, εντούτοις το Ίδρυμα δεν μπορεί να τα απορροφήσει, καθώς η Πολιτεία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις απαραίτητες διαδικασίες.

Η τελική απόφαση για το αν θα μπει «λουκέτο» ή όχι στο πανεπιστήμιο αναμένεται να ληφθεί το πρωί της Τετάρτης, καθώς αναμένονται ενέργειες του υπουργείου, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, η σύγκλητος θα συνεδριάσει εκ νέου στις 21 Φεβρουαρίου για λήψη νέων αποφάσεων.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1










«Πρώτες βοήθειες» από τη φύση

«Το ανοσοποιητικό μας σύστημα πρέπει να είναι ισχυρό, ώστε να καταπολεμά τα μικρόβια και τους ιούς που “κρύβονται” στον οργανισμό μας. Πολλές υγιεινές τροφές και ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να εμποδίσουν πολλές ασθένειες», επισημαίνει ο διδάκτωρ Φυσικοπαθητικής Κωνσταντίνος Λιάτσικος. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, «δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα σημαίνει ευεξία, ζωντάνια, καλό πεπτικό σύστημα και, βεβαίως, υγιές δέρμα χωρίς αλλεργίες».

Αλόη (aloe barbaensis miller)

Εκτός των άπειρων άλλων ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, σε γενικές γραμμές ο συμπυκνωμένος χυμός αλόης θεωρείται μια πλήρης τροφή, γιατί περιέχει όλες τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τα αμινοξέα. Οσον αφορά, όμως, το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει μια ιδιαίτερη λειτουργία, αυτή του ανοσο-τροποποιητή, δηλαδή έχει τη δυνατότητα να κατευνάζει τις λοιμώξεις, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορούμε να την προμηθευτούμε από διάφορα φαρμακεία ή καταστήματα βιολογικών προϊόντων και η συνιστώμενη δόση ποικίλλει, ανάλογα με την παρασκευάστρια εταιρεία.

Γλυκόριζα (Glyciriza glare)

Εχει αντιβακτηριδιακή και αντιική ιδιότητα, διότι έχει την ικανότητα να καταστρέφει τα ένζυμα των ιών και το εξωτερικό περίβλημα των κυττάρων τους. Επίσης, διαθέτει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορείτε να την προμηθευτείτε από φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε μορφή αφεψήματος, ενώ κυκλοφορούν και καραμέλες για τον πονόλαιμο και τον βήχα. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι η κατανάλωση μιας κούπας ροφήματος την ημέρα.

Εχινάτσια (echinachea aungustofolia/purpurea)

Ενα από τα πρωτεύοντα βότανα παγκοσμίως. Αυξάνει τα λευκά αιμοσφαίρια και ισορροπεί τη θερμοκρασία του σώματος. Η ιατρική της δράση οφείλεται στο γεγονός ότι προστατεύει τους συνδέσμους του υαλουρονικού οξέος ανάμεσα στους ιστούς. Εχει χρησιμοποιηθεί τον προηγούμενο αιώνα στην καταπολέμηση του τύφου, της μηνιγγίτιδας, της διφθερίτιδας και της ελονοσίας. Μπορούμε να την προμηθευτούμε σε μορφή σκόνης ή δισκίων από διάφορα φαρμακεία ή καταστήματα βιολογικών προϊόντων και η συνιστώμενη δόση είναι δύο κούπες ροφήματος την ημέρα.

Πρόπολη

Πρόκειται για ένα πανάρχαιο μείγμα κηρωδών και ρητινωδών ουσιών, το οποίο αποτελεί την αποκλειστική τροφή της βασίλισσας μέλισσας. Φημισμένη για την αντιοξειδωτική και αντιβιοτική δράση της, η πρόπολη αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους ιούς, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και κατά την εκδήλωσή τους. Ως εκχύλισμα, θεωρείται ιδανικό για γαργάρες και ψεκασμούς του λαιμού για την απομάκρυνση των μικροβίων. Την προμηθεύεστε από φαρμακεία, καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή απευθείας από μελισσοκόμους. Η συνιστώμενη δόση ποικίλλει, ανάλογα με την παρασκευάστρια εταιρεία.

Ginseng

Το ginseng θεωρείται ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα στον κόσμο και οι τονωτικές και θεραπευτικές ιδιότητές του το κατατάσσουν στα σημαντικότερα φυσικά βοηθήματα για την τόνωση του ανθρώπινου οργανισμού. Θεωρείται ότι απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό, βοηθά στην απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων και συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ερευνες έχουν δείξει ακόμη ότι ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο και την κόπωση, βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και βελτιώνει την πνευματική απόδοση. Μπορούμε να το προμηθευτούμε σε μορφή σκόνης ή δισκίων από διάφορα φαρμακεία ή καταστήματα βιολογικών προϊόντων και η συνιστώμενη δόση είναι δύο κούπες ροφήματος την ημέρα.

Σπιρουλίνα

Το «θαυματουργό φύκι» θεωρείται μία πλήρης τροφή. Περιλαμβάνει όλα τα βασικά αμινοξέα, περισσότερες από εκατό πολύτιμες για τον οργανισμό θρεπτικές ουσίες, αντιοξειδωτικά στοιχεία, μεγάλη ποσότητα σιδήρου και πρωτεΐνης. Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρείται ότι η λήψη της σπιρουλίνας συμβάλλει και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορούμε να την προμηθευτούμε σε μορφή κάψουλας από διάφορα φαρμακεία ή καταστήματα βιολογικών προϊόντων και η συνιστώμενη δόση εξαρτάται από τις οδηγίες της παρασκευάστριας εταιρείας.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Τόσο τα σκόρδα όσο και τα κρεμμύδια περιέχουν ενώσεις που επιταχύνουν τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, είναι και τα δύο πολύ πλούσια σε βιταμίνες Α, C, Β και μεταλλικά στοιχεία, όπως ποτάσιο, ασβέστιο, αλουμίνιο, θειάφι και σελήνιο. Συγκεκριμένα, το σκόρδο περιέχει τη δραστική ουσία αλισίνη, η οποία διαθέτει πλούσιες αντιβιοτικές ιδιότητες. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μάλιστα, το σκόρδο ονομάστηκε η ρωσική πενικιλίνη, γιατί χρησιμοποιούνταν ως αντισηπτικό και στην πρόληψη της γάγγραινας.http://www.real.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...




Ο Kevin Shelley έσπασε με το κεφάλι του μέσα σε ένα λεπτό 46 καπάκια τουαλέτας.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91





Η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα των ανέργων, των ανασφάλιστων και των συσσιτίων σήμερα, είναι η κατάσταση μιας χώρας σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση, υποστηρίζει σε άρθρο του ο Guardian το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος Άλεξ Πολιτάκη βασισμένη σε στοιχεία και μελέτες της ΕΕ.




«Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες συνήθως υποθέτουν ότι οι ανθρωπιστικές κρίσεις λαμβάνουν χώρα μόνο στον απόηχο φυσικών καταστροφών, επιδημιών, πολέμων ή εμφυλίων συρράξεων. Το γεγονός ότι μια τέτοια κρίση θα μπορούσε να συμβεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ειδικά σε μια που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται εκτός πραγματικότητας για πολλούς από εμάς.

Μια σειρά, ωστόσο, από ειδικούς υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι σήμερα στο κέντρο μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Ο επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, της μεγαλύτερης και πιο σημαντικής ΜΚΟ στην Ελλάδα, ήταν από τους πρώτους που το δηλώνουν ανοιχτά. Η περιοχή του λιμανιού του Περάματος, κοντά στην Αθήνα, συγκεκριμένα, βρίσκεται εν μέσω μιας ανθρωπιστικής καταστροφής. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο μεγαλύτερος επαγγελματικός φορέας του είδους του, έχει στείλει ακόμη και επίσημη επιστολή στον ΟΗΕ ζητώντας παρέμβαση.

Εάν αυτή η ανθρωπιστική κρίση έχει μέχρι στιγμής συζητηθεί λίγο, είναι επειδή υπάρχουν πολιτικοί λόγοι γι' αυτό. Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ θα έπρεπε επίσης να αναγνωρίσει ότι τη σημερινή κατάσταση έχει επιφέρει η λεγόμενη οικονομική "διάσωση" της Ελλάδας. Έτσι, οι αρχές έχουν επιλέξει να σιωπήσουν.



Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει καθολική συμφωνία για το τι αποτελεί ανθρωπιστική κρίση. Όμως ο ορισμός που χρησιμοποιείται από τους έχοντες εμπειρία στον τομέα είναι πρακτικός και ευθύς. Μια ανθρωπιστική κρίση συνήθως σημειώνεται από την αύξηση της φτώχειας, της ανισότητας στην εκπαίδευση και την κοινωνική προστασία και την έλλειψη πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα σημαντικές ενδείξεις είναι επίσης η έλλειψη πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας, σε ιατρικές εξετάσεις, σε νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Με άλλα λόγια: αν δεις μια κρίση, δεν είναι δυνατόν να μην περάσεις για κάτι άλλο.

Η Ελλάδα ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση. Σύμφωνα με τον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, το 2008 η Ελλάδα κατετάγη 18η στον κόσμο. Κανείς στη χώρα δεν πίστευε πραγματικά ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τόσο δραματικά.

Ήταν η ψεύτικη ασφάλεια που προσφέρονταν από τα θεσμικά όργανα και τους μηχανισμούς της ΕΕ. Τα κράτη μέλη έπρεπε να πληρώσουν γι' αυτή τη φανταστική ασφάλεια, εκπληρώνοντας απαιτητικά οικονομικά και πολιτικά κριτήρια. Το παράδοξο είναι ότι ακόμα και η ΕΕ, η υποτιθέμενη εγγυήτρια της ασφάλειας και της ευημερίας των κρατών μελών, έχει σαφώς καθορισμένους τρόπους μέτρησης της φτώχειας, τόσο απόλυτα όσο και σχετικά, που δείχνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση.

Με βάση τα κριτήρια και τα δεδομένα της ΕΕ, η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κατάσταση σοβαρής φτώχειας. Το 2011, το 31,4% του πληθυσμού, ή 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι, ζούσαν με εισόδημα κάτω από το 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος. Την ίδια στιγμή, το 27,3% του πληθυσμού, ή 1,3 εκατομμύρια άτομα, ήταν στα όρια της φτώχειας. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για το 2012, αν και τα πράγματα έχουν σίγουρα επιδεινωθεί.

Χρησιμοποιώντας περαιτέρω δείκτες της ΕΕ, ένα μεγάλο ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών ζουν σήμερα σε συνθήκες «υλικής στέρησης». Λίγο περισσότερο από το 11% στην πραγματικότητα ζει σε «ακραία υλική στέρηση», το οποίο σημαίνει ότι βρίσκεται χωρίς αρκετή θέρμανση, ηλεκτρική ενέργεια και χρησιμοποιεί είτε ένα αυτοκίνητο ή τηλέφωνο. Σημαίνει, επίσης, ότι έχει κακή διατροφή, στερείται το κρέας ή το ψάρι σε εβδομαδιαία βάση, ενώ έχει και ολική ή μερική αδυναμία να καλύψει τα έξοδα έκτακτης ανάγκης ή τις πληρωμές για ενοίκιο και λογαριασμούς.



Η αναποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και η έλλειψη εθνικών προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας έχουν ωθήσει την Ελλάδα ακόμη περισσότερο κάτω στις διαβαθμίσεις της φτώχειας. Το ενήλικο ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 26,8% τον Οκτώβριο του 2012. Το επίπεδο αυτό, αν και τεράστιο σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, ακόμη δεν δίνει την πλήρη εικόνα.

Δεν δείχνει, για παράδειγμα, την ανεργία που προκύπτει από το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων. Στους ανέργους θα πρέπει να προστεθούν και οι φτωχοί εργαζόμενοι, δηλαδή, οι εργαζόμενοι με χαμηλούς μισθούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες. Με το 13% του εργατικού δυναμικού, αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό φτωχών εργαζομένων στην ευρωζώνη.

Υπάρχουν τρεις ακόμη ενδείξεις της ανθρωπιστικής κρίσης. Πρώτον, ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα για μια ευρωπαϊκή χώρα: ανεπίσημες εκτιμήσεις τους τοποθετούν σε 40.000. Δεύτερον, το ποσοστό των Ελλήνων που έκανε χρήση ιατρικές υπηρεσίες των ΜΚΟ σε ορισμένα αστικά κέντρα, καταγράφηκε στο 60% του συνόλου το 2012. Αυτό θα ήταν αδιανόητο ακόμη και πριν από τρία χρόνια, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται συνήθως σε μετανάστες και όχι σε Έλληνες.

Τρίτον, υπήρξε εκρηκτική ανάπτυξη σε συσσίτια και γενική διανομή τροφίμων. Τα επίπεδα δεν έχουν καταγραφεί επίσημα, αλλά η Εκκλησία στην Ελλάδα διανέμει περίπου 250.000 μερίδες καθημερινά, ενώ υπάρχει άγνωστος αριθμός μερίδων που διανέμεται από τις δημοτικές αρχές και τις ΜΚΟ. Με την πρόσφατη εντολή της κυβέρνησης, οι δημοτικές μερίδες θα επεκταθούν περαιτέρω λόγω της αυξανόμενης συχνότητας λιποθυμιών των παιδιών στο σχολείο, λόγω χαμηλής πρόσληψης θερμίδων. Θα υπάρξουν επίσης ελαφριά γεύματα που θα παρέχονται στους νέους φοιτητές.

Η απόδειξη της φτώχειας, της ανισότητας και η αδυναμία στην πρόσβαση υπηρεσιών υπηρεσιών επιβεβαιώνει τις όλο και πιο απελπιστικές καταστάσεις των ανθρώπων στην πρώτη γραμμή. Η χώρα έχει γίνει ένα πεδίο ανθρωπιστικής δράσης και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Είναι ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ να κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτό. Η διεθνής ανθρωπιστική κοινότητα πρέπει να απαντήσει επειγόντως»

(Εθνος)




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1



Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η απόπειρα αυτοκτονίας του αστυνομικού φρουρού του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο αστυνομικός βρέθηκε από τον ίδιο τον κ. Ψωμιάδη σε ένα λουτρό αίματος, ενώ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.



Η φιγούρα του 35χρονου Γιάννη Καπαγερίδη που επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του ήταν γνώριμη στους περισσότερους Θεσσαλονικείς, καθώς ήταν η «σκιά» του αεικίνητου πρώην περιφερειάρχη. Τον ακολουθούσε σχεδόν σε κάθε του βήμα, με αποτέλεσμα να είναι ο άνθρωπός του. Η μάχη που δίνει να κρατηθεί στη ζωή προκαλεί συγκίνηση, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην κίνηση απελπισίας.



Ο 35χρονος βρέθηκε βαριά τραυματισμένος από τον ίδιο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που είχε ραντεβού μαζί του το πρωί της Κυριακής. Η ώρα περνούσε και εκείνος δεν έκανε την εμφάνισή του. Βλέποντας ο κ. Ψωμιάδης ότι ο αστυνομικός δεν σήκωνε το τηλέφωνό του παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις, αναγκάστηκε να πάει ο ίδιος στο σπίτι της γιαγιάς του όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα. Πήρε το κλειδί από το διαμέρισμα και ανοίγοντας την πόρτα αντίκρισε τον 35χρονο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το πρόσωπο του αστυνομικού διακρινόταν με δυσκολία από τα τραύματα που του είχε προκαλέσει η σφαίρα, ενώ δίπλα του ήταν το όπλο του, με το οποίο είχε κάνει την απόπειρα.



Ο αστυνομικός διακομίστηκε αρχικά στο Ιπποκράτειο, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί τον υπέβαλαν σε επέμβαση για να αφαιρέσουν τη βολίδα της σφαίρας, ενώ παραμένει για νοσηλεία σε κρίσιμη κατάσταση.



Τα κίνητρα του 35χρονου αποτελούν μυστήριο. Ανθρωποι που τον γνωρίζουν ήξεραν ότι δεν είχε ξεπεράσει τον χωρισμό με τη σύζυγό του, ενώ φήμες τον θέλουν να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 35χρονος είχε επηρεαστεί ψυχολογικά από την «αποκαθήλωση» του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο φρουρούσε αρκετά χρόνια. Οταν πρόσφατα εκδόθηκε η απόφαση με την οποία παύτηκε οριστικά από το αξίωμά του, εικάζεται ότι η κακή ψυχολογική του κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο.

(Δημοκρατία)




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1



Είναι πλήρως λειτουργικό και δεν μοιάζει με κανένα κινητό τηλέφωνο που έχουμε δει μέχρι τώρα




Ήρθε για να «πατήσει» τα iPhone 5 & Galaxy S III

Πρόκειται για το κινητό τηλέφωνο παπούτσι (Shoe Phone), το οποίο δημιουργήθηκε από τον 41χρονο καλλιτέχνη Sean Miles. Έρχεται σε διάφορα σχέδια και μπορεί να γίνει δικό σας στην προνομιακή τιμή των $3.950, δηλαδή μόλις 2917 ευρώ.

Το πιο παράξενο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ (1)

Το πιο παράξενο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ (2)

Το πιο παράξενο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ (3)

Το πιο παράξενο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ (4)

Το πιο παράξενο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ (5)

Το πιο παράξενο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ (6)

Το πιο παράξενο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ (7)

Το πιο παράξενο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ (8)

Το πιο παράξενο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ (9)

Το πιο παράξενο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ (10)

Το πιο παράξενο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ (11)



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι η Αθήνα έχει πλεονέκτημα από την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση στο κράτος των Σκοπίων και αντιστέκεται πιο σθεναρά στον καθορισμό ημερομηνίας για συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημοσιεύει σήμερα η σλαβική εφημερίδα ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’ των Σκοπίων.


Με την πολιτική που ακολουθεί ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι (αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) η χώρα έχει υποστεί μεγάλη ζημία.


«Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών εργάζεται τόσο σκληρά για την Ελλάδα, που αν συνεχίσει να υπονομεύει τη χώρα, θα καταστρέψει την εικόνα της και η Ελλάδα θα πρέπει να τον ανακηρύξει λαϊκό ήρωα » , είπε ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι.


«Το μεγαλύτερο όφελος από όλα αυτά το έχει η Ελλάδα», είπε ο Γκρούεφσκι.








via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα την φημολογούμενη υποβάθμιση του τελωνείου Κομοτηνής. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.


«Σε επιστολή του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στην οποία βασικός αποδέκτης είστε εσείς κύριε Υπουργέ, διαβάζουμε για την πρόθεση της Κυβέρνησης να υποβαθμίσει το τελωνείο Κομοτηνής από Α’ τάξη σε Β’.



Πολλοί και σημαντικοί λόγοι συνηγορούν υπέρ της διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης, ένα αίτημα το οποίο υποστηρίζει σύσσωμη η επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής.



Μία επικείμενη υποβάθμιση του τελωνείου θα επιφέρει γενικότερη υποβάθμιση στην πόλη της Κομοτηνής που αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα μια έντονη φημολογία για κατάργηση ή υποβάθμιση υπηρεσιών σε περιοχές της Ροδόπης, γεγονός που προκαλεί σύγχυση και οικονομική στασιμότητα.



Λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά στοιχεία του τελωνείου και την δηλωμένη διάθεση του Επιμελητηρίου να βρεθούν από κοινού σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων με στόχο την μείωση του κόστους λειτουργίας της υπηρεσίας,



για όλους τους παραπάνω λόγους



ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κος ΥΠΟΥΡΓΟΣ:



Επιβεβαιώνει τα σενάρια για υποβάθμιση του τελωνείου Κομοτηνής από Α σε Β τάξη; Αν ναι, βάσει ποιού σκεπτικού λήφθηκε αυτή η απόφαση;







Ο ερωτών βουλευτής,



Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ».




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1



Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Ριζοσπάστης"



Ο υπουργός Εργασίας σχεδιάζει νόμο που απαγορεύει, στην ουσία, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και περνά αλυσίδες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.



Αλλά ο κύριος Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ, θέλοντας να εκφράσει μια ακόμα από τις γνωστές... διαφωνίες του κόμματός του με τις προθέσεις της κυβέρνησης (της κυβέρνησης στην οποία το κόμμα του συμμετέχει), αναρωτήθηκε γεμάτος «αριστερή» απορία:



Τα σχέδια του κ. Βρούτση «από ποια προγραμματική συμφωνία» των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) απορρέουν;...



Επειδή, μάλλον, αυτόν τον καιρό ο Ηρακλής Πουαρό είναι απασχολημένος, θα δώσουμε εμείς τη λύση στο «αίνιγμα» που ταλαιπωρεί τον κ. Χατζησωκράτη, τον κ. Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ, γενικώς:



Το αντεργατικό ντελίριο της κυβέρνησης (στην οποία η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει) απορρέει και προωθείται

από την ίδια «προγραμματική συμφωνία» που έλεγε ότι δε θα γίνουν περικοπές μισθών (αλλά έγιναν),

από την ίδια «προγραμματική συμφωνία» που έλεγε ότι δε θα γίνουν περικοπές συντάξεων (αλλά έγιναν),

κι από την ίδια «προγραμματική συμφωνία» που έλεγε ότι δε θα επιβληθούν άλλοι φόροι (αλλά επιβλήθηκαν)...



Το πραγματικό ερώτημα, επομένως, που θα έπρεπε να κατατρύχει τον κ. Χατζησωκράτη δεν είναι «από ποια προγραμματική συμφωνία» απορρέουν όλα αυτά που γίνονται (και που, τάχα μου, δε θα γίνονταν),

αλλά το εξής:



Πότε, άραγε, τα όρια της υποκρισίας αρχίζουν να φλερτάρουν με τα όρια της γελοιότητας, και πότε αρχίζουν, πια, αυτά τα όρια να εφάπτονται; Μήπως, τελικά, το σημείο επαφής της υποκρισίας με τη γελοιότητα έχει να κάνει με εκείνο ειδικά το... ρημαδιασμένο σημείο όπου η «αριστερή συνιστώσα» της κυβέρνησης επιμένει να καμώνεται το στρουθοκαμηλισμό της σαν «αριστεροσύνη»

και την ενεργητική συμμετοχή της στο πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται να την βαφτίζει σαν «δημοκρατική» συμβολή στη «σωτηρία» του τόπου;



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Εσύ στο διπλανό αμάξι που ακούς Αντύπα πρωί πρωί ,πρέπει να σε πήρε ο ύπνος χθες με τον Ντερτι FM ανοιχτό..



Χαράμισα την μισή παιδική μου ηλικία προσπαθώντας να σώσω την πριγκίπισσα του Mario.

Και ποιο το ευχαριστώ;



Στήλες γυναικείων περιοδικών:



Αγαπήστε τον εαυτό σας όπως είναι!

Γυρνάς σελίδα:

Χάσετε 5 κιλά σε μια βδομάδα.



Αν ο Τσιπρας είναι ο νέος Ανδρέας, ο Βαξεβανης είναι ο νέος Βασίλης Μπουγιουκλάκης



Γιατί οι γυναίκες έχουν πολλά παπούτσια;

-Γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια.



Το πολιτικό σκηνικό της χώρας το λες και μπερντέ του καραγκιόζη.



Ερώτηση: τώρα που θα μας πάρουν τα σπίτια, πως θα γίνει να γλυτώσουμε τον καναπέ από τον πλειστηριασμό;



Θα ρθει κάποιος να με ρωτήσει “τα λεφτά σου ή τη ζωή σου;” και δεν θα χω να του δώσω τίποτα.



Μη νομίζετε ότι βαριέμαι να διαβάσω απλά καθυστερώ επίτηδες το πτυχίο μου, ώστε να είναι και τα εγγόνια μου στην ορκωμοσία.



Γελάνε,δε σκέφτονται ιδιαίτερα,πιστεύουν τα πάντα,δεν υπεραναλυουν.

Πόσο ευτυχισμένοι οι ηλίθιοι ρε φίλε;



Ευτυχώς που πηγαίνω και κανένα κομμωτήριο πότε-πότε… μου τραβάνε το μαλλί και αισθάνομαι λίγο γυναίκα…



Αν γύριζα αστυνομική ταινία στην Αθήνα θα έβαζα τον πρωταγωνιστή να ψάχνει 20′ να παρκάρει στο Ερρίκος Ντινάν.



Ποιος χέστηκε για το αύριο,εδώ δε ζούμε το τώρα.



Στις δημόσιες υπηρεσίες πάντως να πηγαίνετε αξύριστοι.

Έτσι θα φύγετε ούτως ή άλλως μέχρι να εξυπηρετηθείτε.







via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR

Και έχει γίνει και μόδα! Χαμός στην Κίνα: Η νέα μόδα είναι η ενοικίαση συντρόφων προκειμένου τα κορίτσια να αποφύγουν τη γκρίνια των γονιών τους για το πότε θα παντρευτούν.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, για 50 δολάρια μία Κινέζα μπορεί να νοικιάσει έναν νεαρό και να τον παρουσιάσει στην οικογένειά της ως την αγάπη της ζωής της.



«Είμαι σχεδόν 30 ετών αλλά είμαι ελεύθερη. Υφίσταμαι μεγάλη πίεση οι συγγενείς μου κάθε μέρα με ρωτούν γιατί δεν παντρεύομαι» λέει στο BBC η Ding Na από το Πεκίνο για να εξηγήσει γιατί μία κοπέλα αναγκάζεται να καταφύγει στη λύση του... ενοικίου.



Όπως αναφέρουν κοινωνιολόγοι, η νέα αυτή μόδα δείχνει την πάλη γενεών στη σύγχρονη Κίνα. Οι νέοι είτε δεν θέλουν να παντρευτούν νωρίς είτε δυσκολεύονται πολλές φορές να βρουν συντρόφους λόγω των έντονων ρυθμών της καθημερινότητάς τους. Αυτό όμως δεν το καταλαβαίνουν πάντα οι γηραιότεροι που επιθυμούν γρήγορα στεφάνι για τα παιδιά τους.

via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Μια απίστευτη ιστορία αγάπης που μας θυμίζει την ταινία «P.S. I love you», κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post, μια γυναίκα με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων που καταφθάνει, αποφάσισε να γνωστοποιήσει τη δική της ιστορία αγάπης.



«Εγώ και ο αγαπημένος μου σύζυγος, Τζον, ήμασταν παντρεμένοι για 46 χρόνια. Κάθε Αγίου Βαλεντίνου, εκείνος μου έστελνε τα πιο όμορφα λουλούδια μαζί με ένα σημείωμα που περιείχε πέντε απλές λέξεις: “Ο έρωτάς μου για εσένα μεγαλώνει”. Τέσσερα παιδιά, 46 ανθοδέσμες και μια ζωή γεμάτη αγάπη, ήταν η κληρονομιά που άφησε σε εμένα όταν πέθανε πριν από δύο χρόνια», λέει η 68χρονη Σου Τζόνστον, ενώ στη συνέχεια αποκαλύπτει μια προσωπική της ιστορία που κάνει πολλούς ανθρώπους να δακρύζουν.



«Την πρώτη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που έμεινα μόνη, δέκα μήνες αφότου τον έχασα, σοκαρίστηκα όταν παρέλαβα ένα εκπληκτικό μπουκέτο λουλουδιών, το οποίο μού έστελνε ο …Τζον! Θυμωμένη και πληγωμένη, τηλεφώνησα στο ανθοπωλείο για να τους πω ότι είχαν κάνει λάθος. Ο ανθοπώλης μου απάντησε:



“Όχι, κυρία μου. Δεν έχει γίνει λάθος. Πριν πεθάνει, ο σύζυγός σας προπλήρωσε να σας στέλνουμε ανθοδέσμες για πολλά χρόνια και μας ζήτησε να του εγγυηθούμε πως θα συνεχίζετε να λαμβάνετε ανθοδέσμες κάθε 14 Φεβρουαρίου”. Με την καρδιά μου να κοντεύει να σπάσει, έκλεισα το τηλέφωνο και διάβασα την κάρτα. Το σημείωμα έγραφε: “Η αγάπη μου για εσένα είναι αιώνια”», καταλήγει η κυρία Τζόνστον.






via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR


Μια τεράστια τρύπα δημιουργήθηκε στο έδαφος της Αυστραλίας το 1886, μια μεγάλη καταβόθρα που έμελλε να γίνει ένας από τους ωραιότερους κήπους της πόλης Mount Gambier στην Αυστραλία. ...







Ο «βυθισμένος» κήπος Umpherston ή «Sink Hole Garden», όπως είναι ευρέως γνωστός, αποτελεί ένα αρκετά δημοφιλές αξιοθέατο της χώρας, που συγκεντρώνει καθημερινά πλήθος επισκεπτών.







Δημιουργός του παράδοξου κήπου υπήρξε ο James Umpherston (εξ ου και η ονομασία του κήπου), ο οποίος αποφάσισε να μεταμορφώσει την… τρύπα που δημιουργήθηκε ξαφνικά μετά την υποχώρηση του εδάφους σε έναν μικρό εξωτικό παράδεισο για τους κατοίκους της πόλης, αλλά και για τους επισκέπτες.







Έτσι, στη θέση της σπηλιάς που κατέρρευσε φύτεψε πάνω από 1.000 φυτά διάφορων ειδών, αναπτύσσοντας ένα από τα ωραιότερα πράσινα τοπία στον κόσμο, το οποίο έλαβε διάφορες διαμορφώσεις στο πέρασμα του χρόνου. Σήμερα αποτελεί μια καλά κρυμμένη όαση μέσα στο κλεινόν άστυ, προσφέροντας μοναδική θέα στους τυχερούς επισκέπτες.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news