follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!











Γεννήθηκε με τρίτο χέρι στην πλάτη!



Έκπληκτοι έμειναν οι γιατροί που εξέτασαν μια 11χρονη μαθήτρια σε νοσοκομείο της Κίνας.

Η κοπέλα είχε ένα τρίτο χέρι που μεγάλωνε στην πλάτη της, που ανήκε όπως είπαν στον αγέννητο δίδυμο αδερφό της!Ο δίδυμος αδερφός της δεν κατάφερε να γεννηθεί και αναπτυσσόταν μέσα στο κορμί της 11χρονης.

Η περίπτωση καταγράφηκε στα ιατρικά χρονικά και προξένησε την προσοχή της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.

Η ζωή της Κινέζας μαθήτριας πρόκειται πλέον να αλλάξει καθώς με χειρουργική επέμβαση αφαιρέθηκε ο δίδυμος αδερφός της από το σώμα της, επιτρέποντάς της να ζήσει πλέον μια φυσιολογική ζωή.

Το περιστατικό δεν είναι μοναδικό αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για μια σπάνια πάθηση που συμβαίνει σε ένα στα 5 εκατομμύρια γεννήσεις.

Το μοναδικό στην περίπτωση της 11χρονης έγκειται στο ότι είναι η πρώτη φορά που το παρασιτικό δίδυμο αναπτύχθηκε στην πλάτη, μιας και συνήθως αναπτύσσονται εσωτερικά στο σώμα του δίδυμου αδερφού σε ποσοστό 80%, ενώ έχουν καταγραφεί και περιστατικά όπου μεγάλωναν στον εγκέφαλο των δίδυμων αδερφών τους.http://www.madata.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα με το σχέδιο νόμου του Αντώνη Ρουπακιώτη για τον νέο κώδικα των ναρκωτικών, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει και το δικαίωμα αναψηλάφισης μιας δίκης σε όποιον δικαιώνεται από το ευρωπαικό δικαστήριο, κάτι το οποίο ανοίγει , ούτε λίγο ούτε πολύ, τον δρόμο για την επαναδραστηροποίηση της “Τουρικής Ενωσης Ξάνθης”. Εντός της ΝΔ έχει ξεσηκωθεί αντάρτικο, καθώς σχεδόν το σύνολο των βουλευτών αρνείται να ψηφίσει την συγκεκριμένη διάταξη, που ουσιαστικά ανοίγει την όρεξη για αλυτρωτικές επιδιώξεις από την πλευρά όλων των γειτόνων. Χτες ο Μάκης Βορίδης σήκωσε το γάντι, ενώ το θέμα έχει προκαλέσει ήδη πονοκέφαλο στο Μαξίμου, που πρέπει να παρέμβει δραστικά, για να μην περάσει αυτή η απίστευτη διάταξη του Ρουπακιώτη, που στην ουσία μετατρέπει το ευρωπαϊκό δικαστήριο σε ανώτατο δικαστήριο της χώρας.



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7



1. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 35 χρόνια και στο Σύνταγμα είσαι αγανακτισμένος κατά της ”χούντας” που κυβερνά την χώρα.



2. Δηλώνεις 3 χιλιάρικα το χρόνο και βλαστημάς το κράτος σε κάθε λακκούβα που πέφτει η Ferrari που μόλις αγόρασες.

3. Ποστάρεις στο facebook το σχόλιο ”Γ..μήστε τις τράπεζες και τη νέα τάξη” και αμέσως μετά…αγοράζεις το ολοκαίνουριο i-phone, με την χρυσή πιστωτική του μπαμπά σου από το ebay.

4. Θέλεις τους πολιτικούς τίμιους και καθαρούς με μόνη εξαίρεση τα ρουσφέτια που θα κάνουν για σένα και τους δικούς σου.

5. Έχωσες εαυτούς και αλλήλους στο δημόσιο απ’ τα παράθυρα και ακούς έκπληκτος την προδοτική τρόικα να ζητά απολύσεις.

6. Ποστάρεις συνεχώς στο twitter: ”ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ!!” από τον καναπέ του σπιτιού σου.

7. Διαδηλώνεις υπέρ του δικαιώματος των λαθρομεταναστών να είναι στοιβαγμένοι σε μια τρώγλη και να πεθαίνουν από μεταδοτικές ασθένειες.

8. Συνταξιοδοτείσαι στα 40 και σπας το κεφάλι σου να καταλάβεις γιατί κόβουν τις συντάξεις.

9. Στη μόνιμη κοπάνα σου από το δημόσιο, πίνοντας καφεδάκι με συναδέλφους, αναρωτιέσαι συνέχεια ”τι κάνει το κράτος”.

10. Πολεμάς τον φασισμό δέρνοντας με καδρόνια και πέτρες.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9A%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%91











Εξωπλανήτες: Τι είναι και πώς τους ανακαλύπτουμε;



Εξωπλανήτες ονομάζονται οι πλανήτες που περιφέρονται γύρω από μακρινά άστρα και, επομένως, ανήκουν σε άλλα πλανητικά συστήματα και όχι στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Τα τελευταία 17 χρόνια έχουν ανακαλυφθεί περισσότεροι από 800 - και ο κατάλογος μεγαλώνει με ταχύ ρυθμό, δείχνοντας ότι τα άστρα με πλανητικά συστήματα είναι κάτι συνηθισμένο στον Γαλαξία μας. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την ανακάλυψη του πρώτου εξωπλανήτη συνεχίζει να είναι επίκαιρη ακόμη και σήμερα, αφού βρίσκεται πίσω όχι μόνο από την ανακάλυψη του μεγαλύτερου ποσοστού από τους 800, αλλά και από τον πρόσφατο εντοπισμό ενός εξωπλανήτη στο κοντινότερο σ' εμάς άστρο, το α του Κενταύρου. Υπάρχουν όμως και άλλες μέθοδοι για την αναζήτηση εξωπλανητών, που είναι μάλιστα περισσότερο κατάλληλες για το κυνήγι πλανητών στο μέγεθος της Γης και στη «σωστή» απόσταση από το μητρικό τους άστρο, ώστε να μπορούν να φιλοξενούν ζωή.

Απευθείας φωτογράφιση

Η προφανής μέθοδος αναζήτησης εξωπλανητών είναι φυσικά και η απλούστερη: να προσπαθήσουμε να φωτογραφίσουμε τον πλανήτη με ένα τηλεσκόπιο. Το πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο είναι ότι οι πλανήτες δεν έχουν δικό τους φως αλλά απλά ανακλούν το φως του άστρου γύρω από το οποίο περιφέρονται. Επειδή επιπλέον οι πλανήτες είναι πολύ μικρότεροι από τα άστρα, το φως τους είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές πιο αμυδρό από των άστρων. Ετσι το φως του άστρου υπερκαλύπτει το φως του πλανήτη, και ο τελευταίος δεν φαίνεται καθόλου! Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να παρατηρήσει ένα άστρο, βάζοντας έναν αναμμένο αναπτήρα δίπλα στο μάτι του. Παρ' όλες τις δυσκολίες, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι που επέτρεψαν την απευθείας φωτογράφιση εξωπλανητών, όπως για παράδειγμα είναι το πλανητικό σύστημα των τριών πλανητών γύρω από το άστρο HR8799. Η φωτογραφία ελήφθη από το μεγάλο τηλεσκόπιο του όρους Πάλομαρ των ΗΠΑ, με τη βοήθεια μιας πρωτοποριακής διάταξης, που «σβήνει» το φως του κεντρικού άστρου. Η συντριπτική πλειονότητα όμως των γνωστών εξωπλανητών έχει ανακαλυφθεί με άλλες μεθόδους, τις πιο σημαντικές από τις οποίες αναφέρω στη συνέχεια.

Με την ταχύτητα της κίνησης

Οι περισσότεροι ως σήμερα εξωπλανήτες έχουν ανακαλυφθεί με μια μέθοδο η οποία ανιχνεύει την ταχύτητα της κίνησης του κεντρικού άστρου, εξαιτίας της περιφοράς του εξωπλανήτη γύρω από αυτό. Επειδή κανένα σώμα στο Σύμπαν δεν είναι «καρφωμένο» στη θέση του, τόσο ο πλανήτης όσο και το μητρικό άστρο κινούνται γύρω από το κέντρο μάζας του πλανητικού συστήματος. Οι αστρονόμοι από τη Γη καταγράφουν το φάσμα του φωτός του άστρου και μετρούν με ακρίβεια τη θέση των φασματικών γραμμών, οι οποίες οφείλονται στην απορρόφηση του φωτός της φωτόσφαιρας του άστρου από την ατμόσφαιρά του. Οταν κατά την κίνησή του γύρω από το κέντρο μάζας το άστρο απομακρύνεται από εμάς, τότε οι φασματικές γραμμές φαίνονται σε μεγαλύτερα μήκη κύματος από το πραγματικό και όταν το άστρο πλησιάζει, φαίνονται σε μικρότερα. Είναι το ίδιο φυσικό φαινόμενο που κάνει την κόρνα ενός αυτοκινήτου όταν αυτό πλησιάζει να ακούγεται πιο «πρίμα» και όταν απομακρύνεται πιο «μπάσα» από το κανονικό. Από αυτή την περιοδική «ταλάντωση» των φασματικών γραμμών ανιχνεύεται η παρουσία του εξωπλανήτη, του οποίου μπορούμε να μετρήσουμε την περίοδο περιφοράς γύρω από το μητρικό άστρο καθώς και να εκτιμήσουμε τη μάζα του. Το μεγάλο τηλεσκόπιο των 3,6 μέτρων του Ευρωπαϊκού Αστεροσκοπείου του Νότου έχει εξοπλισθεί με έναν εξελιγμένο φασματογράφο, ο οποίος μπορεί να μετρήσει ταχύτητα κίνησης του άστρου μόλις 3,5 χιλιομέτρων την ώρα, δηλαδή όση είναι η ταχύτητα ενός ανθρώπου που περπατάει. Με αυτό το υπερευαίσθητο όργανο έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα 75 εξωπλανήτες.

Με την ανίχνευση της έκλειψης

Μια άλλη μέθοδος ανακάλυψης εξωπλανητών είναι η ανίχνευση της «έκλειψης» που προκαλεί η διέλευσή τους μπροστά από το μητρικό άστρο. Η μέθοδος αυτή είναι δυνατό να εφαρμοστεί αυτοματοποιημένα και «μαζικά», με τη συνεχή φωτογράφιση μιας περιοχής του ουρανού που έχει χιλιάδες άστρα. Στη συνέχεια ένας υπολογιστής συγκρίνει τις φωτογραφίες των άστρων στις διάφορες χρονικές στιγμές, αναζητώντας ανεπαίσθητες μειώσεις της λαμπρότητάς τους. Το ποσοστό μείωσης της λαμπρότητας εξαρτάται από τη διάμετρο του πλανήτη, οπότε η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι μας δίνει μια πληροφορία που δεν μπορεί να δώσει η προηγούμενη, δηλαδή την ακτίνα του εξωπλανήτη. Επιπλέον, επειδή στο φάσμα του άστρου προστίθεται και το φάσμα της ατμόσφαιρας του πλανήτη, μπορούμε να διαπιστώσουμε τη χημική της σύσταση. Με τη μέθοδο αυτή έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα χιλιάδες εξωπλανήτες, αλλά επειδή η μείωση της παρατηρούμενης λαμπρότητας μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, απαιτείται η επιβεβαίωση της ανακάλυψης με άλλες μεθόδους προτού θεωρηθεί οριστική.

Οι βαρυτικοί φακοί «πιάνουν» και τους ελεύθερους

Μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους αναζήτησης εξωπλανητών είναι αυτή που στηρίζεται στο φαινόμενο των βαρυτικών φακών. Σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, το βαρυτικό πεδίο ενός σώματος «κάμπτει» τις φωτεινές ακτίνες, ακριβώς όπως και ένας φακός. Με αυτό το φαινόμενο έχουν παρατηρηθεί πολύ απομακρυσμένοι γαλαξίες, επειδή το φως τους «συγκεντρώνεται» προς την κατεύθυνση της Γης από το βαρυτικό πεδίο μεγάλων σμηνών άλλων γαλαξιών, οι οποίοι βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση. Το ίδιο φαινόμενο, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, μπορεί να προκαλέσει την ανεπαίσθητη μείωση της λαμπρότητας ενός άστρου, λόγω της διέλευσης κάποιου πλανήτη μεταξύ του άστρου και της Γης. Με αυτή τη μέθοδο έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα μόνο 13 εξωπλανήτες, αλλά η απόδοσή της αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον, επειδή μπορεί να ανιχνεύει όχι μόνο πλανήτες σε μεγάλες αποστάσεις από το μητρικό τους άστρο, αλλά ακόμη και ελεύθερους πλανήτες, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποιο πλανητικό σύστημα αλλά κινούνται ελεύθεροι στον διαστρικό χώρο. Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, στον Γαλαξία μας οι ελεύθεροι πλανήτες είναι δύο φορές περισσότεροι από ό,τι τα άστρα και ο πρώτος απ' αυτούς ανιχνεύτηκε πριν από λίγες ημέρες (βλ. στην απέναντι σελίδα «Ο πλανήτης Ολιβερ Τουϊστ»).

Είναι φανερό ότι οι διάφορες μέθοδοι αναζήτησης εξωπλανητών είναι κατά βάση αλληλοσυμπληρωματικές, γεγονός που εξασφαλίζει ότι μπορούμε πια να ανακαλύψουμε εξωπλανήτες όλων των κατηγοριών: μικρούς ή μεγάλους και κοντά ή μακριά από το μητρικό τους άστρο. Οι αστρονόμοι περιμένουν πολύ σύντομα την ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη με τα χαρακτηριστικά της Γης, δηλαδή με παρόμοια μάζα και σε παρόμοια απόσταση από το μητρικό άστρο, το οποίο θα έχει παρόμοια θερμοκρασία με τον Ηλιο. Ενας τέτοιος πλανήτης θα βρίσκεται στη ζώνη βιωσιμότητας του μητρικού άστρου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ανάπτυξη ζωής σε αυτόν.http://www.madata.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

To κεφάλαιο απάτη, ή ας το πούμε πιο απλά και κατανοητά, κέρατο, είναι ένα κεφάλαιο μεγάλο και άλυτο το οποίο σηκώνει πολλή, μα πάρα πολλή συζήτηση. Είναι κάτι επώδυνο, γι' αυτόν που τρώει το κέρατο φυσικά, και κάτι πολύ όμορφο, γοητευτικό και ριψοκίνδυνο γι' αυτόν που απατά.



Η αλήθεια είναι, ότι από αρχαιοτάτων χρόνων, το να κάνει κανείς s$x με κάποιον αλλο, εκτός του νόμιμου συζύγου, ήταν πολύ πιο συνηθισμένο στους άντρες, οι οποίοι αντιμετωπίζονταν εντελώς διαφορετικά από τις γυναίκες. Ακόμα και σήμερα, που τα πράγματα έχουν εξελιχθεί, και τα δύο φύλα έχουν απολύτως εξισωθεί, η ανοχή στο κέρατο του άντρα είναι πολύ μεγαλύτερη, ενώ πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών δεν είναι και αυτό που λέμε, και οι πιο έντιμοι! Το γιατί οι άντρες κερατώνουν, είναι μία τεράστια συζήτηση η οποία δεν θα λάβει τέλος ποτέ.



Εμείς ωστόσο, συγκεντρώσαμε, όσο πιο συνοπτικά μπορούσαμε, κάποιους απλούς λόγους, και σας τους παρουσιάζουμε...



1. Πιστεύει ότι του αξίζει κάτι καλύτερο:
Μπορεί να συνηθίζουν να λένε για εμάς ότι είμαστε ανασφαλείς και κομπλεξικές, αλλά οι άντρες τελικά παίρνουν βραβείο στον εν λόγω τομέα. Ένας άντρας λοιπόν, όταν είναι με μία γυναίκα για αρκετό καιρό, όσο ωραία και μοιραία και καταπληκτική και νοικοκυρά, εννοείται, και να είναι, το μόνο σίγουρο είναι ότι απλά θα την βαρεθεί! Επιπλέον, για κάποιο περίεργο λόγο, ακόμα και αν έχει το μαύρο του το χάλι, η κοιλιά κρέμεται, η καράφλα είναι ήδη εμφανής και το ντύσιμό του σηκώνει σύλληψη από την αστυνομία της μόδας, θεωρεί ότι είναι πολύ καλύτερος από την αγαπημένη του και ακόμα χειρότερα, πιστεύει ακράδαντα ότι του αξίζει κάτι καλύτερο! Το οποίο και αναζητά. Δεν το βρίσκει βέβαια ποτέ, γιατί σχεδόν πάντα η παράνομη είναι χειρότερη από τη νόμιμη, αλλά και μόνο που ένιωσε ότι η μπογιά του περνάει ακόμα του αρκεί!



2. Όλα είναι θέμα σεβασμού: Κακά τα ψέματα, στον καλό σας δεν μιλάτε όπως στον κολλητό σας ή τον αδερφό σας. Είναι άσχημο και περίεργο, ενώ το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού ένας άτυπος σεβασμός, είναι που κάνει μια σχέση πιο πετυχημένη. Μπορεί λοιπόν για εμάς το συγκεκριμένο θέμα να μην καταλαμβάνει και τόσο μεγάλο χώρο στις απαιτήσεις μας, αλλά για τον άντρα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Όταν λοιπόν αισθανθεί, ότι πλέον δεν παίρνει το σεβασμό που θέλει, ή που είχε συνηθίσει να παίρνει, τότε την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και τον βρίσκει αλλού. Θα μας πείτε τώρα, ότι δεν είναι λύση ένα πρόβλημα να αντιμετωπίζεται με κέρατο, αλλά δυστυχώς, έτσι είναι οι άντρες!



3. Το s$x πάνω απ' όλα: Όσοι λένε ότι το sex δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο σε μία σχέση, δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Εν ολίγοις, αν στο κρεβάτι τα πράγματα μεταξύ σας είναι χλιαρά, είστε αδιάφορη και κουράζεστε και μόνο στη σκέψη να δοκιμάσετε κάτι νέο, να ξέρετε, επειδή οι άντρες αγαπούν το s$x, ότι θα αναζητήσουν αλλού παρηγοριά και το κακό είναι ότι θα την βρουν! Γιατί κακά τα ψέματα, μπορεί να σας αγαπάει, να σας σέβεται, να σας έχει κορώνα στο κεφάλι του, αλλά αν η άλλη του κάνει ακροβατικά και τον έχει μη βρέξει και μη στάξει, δεν θα κάτσει να σας παρακαλάει για πολύ ακόμα. Και τότε είναι που εσείς αρχίζετε να ψάχνετε το κεφάλι σας για το κέρατο!



4. Καταπίεση: Το έχουμε πει πολλές φορές: Ο άντρας θέλει χώρο ενώ η γυναίκα όχι. Στο συγκεκριμένο θέμα λοιπόν συνήθως το πράγμα χαλάει. Ενώ λοιπόν εμείς γουστάρουμε τη ζήλεια και τη γκρίνια, ο άντρας είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να τα αποφύγει. Αν λοιπόν του σπάτε τα νεύρα, δεν τον αφήνετε λεπτό στην ησυχία του και τον έχετε τρελάνει με τη ζήλεια σας, το μόνο που καταφέρνετε είναι να τον φέρνετε πιο κοντά σε κάποια άλλη γυναίκα! Και μαντέψτε, το σκοπό σας τον πετυχαίνετε πάντα! Βρίσκει άλλη κι εσείς κάθεστε με τη ζήλεια και τη γκρίνια σας να κλαίτε. Χαλαρώστε λίγο και αφήστε τον να κάνει ότι θέλει, σε λογικά πάντα πλαίσια. Άνθρωπος είναι κι αυτός.



5. Θέλει... ποικιλία: Δυστυχώς, ο άντρας είναι πολυγαμικό ον και δυστυχώς αυτό το γνωρίζει, μπορεί και από τη στιγμή που γεννιέται. Είναι λοιπόν σεχδόν ακατόρθωτο, να κλείσει τα μάτια σε όλους τους πειρασμούς που κυκλοφορούν μόνο και μόνο επειδή έχει σχέση! Μα ενα ντεκολτέ, μα ένας ωραίος πισινός, μα μία κοντή φούστα και το κακό έγινε! Δεν είναι ότι δεν σας αγαπά ή ότι δεν σας θέλει, απλά ήθελε να δει πως κάνει s$χ η χυμώδης ξανθιά που δουλεύει στην καφετέρια δίπλα από το γραφείο του. Καθαρά θέμα περιέργειας!

in2life.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82




Τη δική της συσκευή set-top-box θα κυκλοφορήσει στα τέλη του χρόνου η Intel, μέσα από την οποία οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο ιντερνετικό «βιντεοκλάμπ» που θα λανσάρει παράλληλα η αμερικανική εταιρεία....







Αυτό αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής της Intel Media Erik Huggers, υποστηρίζοντας ότι στόχος της εταιρείας είναι να ανταγωνισθεί τα καλωδιακά κανάλια.



Ο Huggers δεν αναφέρθηκε στην τιμή της συσκευής ή στο ύψος της συνδρομής για την υπηρεσία. Πρόσθεσε ωστόσο πως, για την Intel, η ποιότητα της πλατφόρμας είναι ο παράγοντας που θα την κάνει πετυχημένη, και όχι τόσο το κόστος της.



Γι’ αυτό τον λόγο, η υπηρεσία θα προσφέρει στον πελάτη μεγάλη ποικιλία περιεχομένου – όπως ταινίες, τηλεοπτικές σειρές ή ντοκιμαντέρ. Εξελιγμένες δυνατότητες θα έχει όμως και η συσκευή, η οποία για παράδειγμα θα διαθέτει κάμερα για να «καταλαβαίνει» ποιο μέλος της οικογένειας βρίσκεται ανά πάσα στιγμή μπροστά της. Έτσι, θα μπορεί να προσαρμόζει και να εξατομικεύει το περιβάλλον χρήσης.



Η Intel είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών στον κόσμο, χωρίς ωστόσο τα προϊόντα της να έρχονται σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές. Σύμφωνα με αναλυτές, η είσοδός της στον χώρο των media οφείλεται στο γεγονός ότι μειώνονται οι πωλήσεις PC, όπου κυρίως χρησιμοποιούνται εξαρτήματα της Intel, καθώς πολλοί χρήστες στρέφονται στα smartphone και τα tablet PC, όπου η αμερικανική εταιρεία έχει πολύ μικρότερα μερίδια.



Για τον Huggers, πάντως, το κίνητρο για το λανσάρισμα της συσκευής και του online βιντεοκλάμπ είναι πως η Intel θέλει να προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη εμπειρία χρήσης, από τις CPU των μηχανημάτων τους μέχρι το software που είναι εγκατεστημένο σε αυτά.



πηγή: Καθημερινή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Η ουσία nanoparticle albumin bound paclitaxel που άλλαξε τα δεδομένα για εκατομμύρια ασθενείς που πολεμούν τον καρκίνο του μαστού, έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό στη...

θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του Παγκρέατος.


Η ουσία αυτή σε συνδυασμό με τη γεμσιταμπίνη προσφέρει υψηλή αποτελεσματικότητα και χρόνο ζωής στους ασθενείς με τη θανατηφόρα αυτή μορφή καρκίνου.


Κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου ετήσιου συνεδρίου για τον καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος (ASCO GI), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στο San Francisco της California, παρουσιάστηκε η μελέτη MPACT, μία από τις μεγαλύτερες πολυκεντρικές παγκόσμιες μελέτες, σε πάνω από 800 ασθενείς, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι με τη χρήση της ουσίας nanoparticle albumin bound paclitaxel σε συνδυασμό με τη γεμσιταμπίνη, αυξήθηκε κατά 59% η επιβίωση των ασθενών στον 1 χρόνο και διπλασιάστηκε η επιβίωση των ασθενών που επιβίωσαν στα 2 χρόνια.


Ο καρκίνος του Παγκρέατος είναι ο 10ος πιο συχνός καρκίνος και ο 8ος σαν αιτία θανάτου παγκοσμίως και αυτό γιατί, πολύ συχνά διαγιγνώσκεται όταν είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Για τους ασθενείς με προχωρημένο στάδιο Καρκίνου Παγκρέατος, η πρόγνωση είναι πολύ κακή και τα ποσοστά επιβίωσης πολύ χαμηλά. Οι τρέχουσες θεραπείες περιλαμβάνουν χειρουργείο (όταν είναι εφικτό), χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, ενώ είναι ελάχιστες οι εγκεκριμένες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος σε Ευρώπη και Αμερική.


Το αντινεοπλασματικό φάρμακο νέας γενιάς, η ουσία nanoparticle albumin bound paclitaxel, που κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο στην Ελλάδα παρουσιάζοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού, σηματοδότησε τη μεγαλύτερη επιστημονική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Σήμερα η ουσία αυτή σε συνδυασμό με τη γεμσιταμπίνη αποτελεί τον πρώτο χημειοθεραπευτικό συνδυασμό που παρατείνει σημαντικά την επιβίωση στους ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο Παγκρέατος.


Το Abraxane (nanoparticle albumin bound paclitaxel) είναι το πρώτο προϊόν μιας νέας γενιάς αντινεοπλασματικών φαρμάκων που διαθέτουν ένα πρωτοποριακό μηχανισμό δράσης ενάντια στους όγκους. Χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τη βιολογία του ίδιου του όγκου εναντίον του και αξιοποιεί μια νέα τεχνολογία νανοσωματιδίων (nabTM), ώστε να πετύχει καλύτερη στόχευση των καρκινικών κυττάρων και μεγαλύτερη αντικαρκινική δράση.


Η τεχνολογία νανοσωματιδίων (nabTM) σχεδιάστηκε για να μεταφέρει κυτταροτοξικούς παράγοντες στον όγκο αξιοποιώντας τις φυσικές ιδιότητες της αλβουμίνης, πρωτεΐνης που υπάρχει ήδη στον οργανισμό. Έτσι πετυχαίνει μεγαλύτερη συγκέντρωση της πακλιταξέλης μέσα στον όγκο και λιγότερο στους άλλους ιστούς, με αποτέλεσμα να βελτιώνει σημαντικά την αντικαρκινική δράση μέσα στον όγκο και ταυτόχρονα να μειώνει τις ανεπιθύμητες ενέργειες από την καταστροφή των γύρω ιστών.


H εκτεταμένη και συνεχής έρευνα για τον καρκίνο του παγκρέατος με την υποστήριξη εκτεταμένων πολυκεντρικών, πολυετών κλινικών μελετών, και η συμμετοχή μεγάλου αριθμού ασθενών δείχνουν ότι η συνδυαστική θεραπεία με την ουσία nanoparticle albumin bound paclitaxel και γεμσιταμπίνη, μπορεί να γίνει η ενδεδειγμένη αγωγή για το μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος.


Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει αξιολογήσει αυτή την εξέλιξη ως μια εξαιρετικά σημαντική πρόοδο στις προσπάθειες για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A3










Νέο ιστορικό ρεκόρ για τα αέρια του θερμοκηπίου

Οι συγκεντρώσεις των σημαντικότερων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου -διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και μονοξείδιο του αζώτου- εκτινάχθηκαν σε νέο ρεκόρ το 2011, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO) του ΟΗΕ.

Το κυριότερο αέριο του θερμοκηπίου είναι το διοξείδιο του άνθρακα, του οποίου τα επίπεδα έφτασαν πέρυσι τα 390,9 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), 2 ppm περισσότερο από ό,τι το 2010.

Η συγκέντρωση CO2 στην ατμόσφαιρα είναι πλέον 140% υψηλότερη από τα προβιομηχανικά επίπεδα του έτους 1750, σημειώνει στην ετήσια έκθεσή το ο WMO.

Εξαντλείται η ικανότητα απορρόφησης του πλανήτη

Από το 1750 έως σήμερα, περίπου 375 δισεκατομμύρια τόνοι άνθρακα απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα υπό τη μορφή CO2. Περίπου η μισή από την αστρονομική αυτή ποσότητα έχει πλέον απορροφηθεί από τα δάση και τους ωκεανούς, ωστόσο ο πλανήτης αρχίζει πλέον να χάνει την ικανότητά του να απορροφά το πλεονάζον CO2, σημειώνει η έκθεση.

«Όλοι αυτοί οι δισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα θα παραμείνουν στην ατμόσφαιρα για αιώνες, γεγονός που επιδεινώνει την παγκόσμια θέρμανση και επηρεάζει όλες τις παραμέτρους της ζωής στη Γη» σχολίασε ο γενικός διευθυντής του WMO Μισέλ Ζαρό.

Δεύτερο πιο σημαντικό αέριο είναι το μεθάνιο, το οποίο είναι σχεδόν 30 φορές πιο δραστικό από το διοξείδιο του άνθρακα ως αέριο του θερμοκηπίου. Το μεθάνιο (CH4), το οποίο παράγεται κυρίως από τα εκτρεφόμενα ζώα, τους ορυζώνες και την αποσύνθεση των σκουπιδιών στις χωματερές, έφτασε επίσης στο επίπεδο ρεκόρ των 1813 ppm. Η συγκέντρωση αυτή εκτιμάται ότι είναι 259% υψηλότερη από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Ανησυχητική είναι και η αύξηση των επιπέδων του μονοξειδίου του αζώτου (N2O), το οποίο προέρχεται από φυσικές και ανθρώπινες πηγές και είναι 300 φορές πιο δραστικό από το διοξείδιο του άνθρακα ως αέριο του θερμοκηπίου. Η συγκέντρωσή του αυξήθηκε κατά 1 ppm σε διάστημα ενός έτους και έφτασε το 2011 τα 324,2 ppm.http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Άναυδοι έμειναν οι γιατροί στο Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας όταν κλήθηκαν να αφαιρέσουν χειρουργικά από βρέφους ηλικίας μόλις ενός έτους, τους... 42 μαγνήτες που είχε καταπιεί.

Η μητέρα άφησε για λίγο το παιδί μόνο του στην κουζίνα και όταν....



επέστρεψε συνειδητοποίησε πως έλειπαν όλοι οι μαγνήτες του ψυγείου.

Πήγε το μωρό της στο νοσοκομείο όπου οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν.

Ο επικεφαλής παιδοχειρουργός του παιδιατρικού νοσοκομείου στο Τσελιάμπινσκ, Νικολάι Ροστόβτεφ, δήλωσε στην Pravda ότι στο παρελθόν έχει αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα από τα στομάχια των παιδιών αλλά αυτό ήταν πρωτοφανές αφού σε ανάλογο περιστατικό κλήθηκε να αφαιρέσει... 20 μαγνήτες.

Το παιδί αναρρώνει πλέον στο νοσοκομείο.





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91

Ένα ξανθό κορίτσι έρχεται να αποδείξει ότι τα ανέκδοτα για τις ξανθιές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα...



Η 16χρονη Λαουρέν, εξέπληξε τους δασκάλους της, σε τεστ IQ που διενεργήθηκε σε σχολείο του Έσσεξ της Αγγλίας, με σκορ 161 έχοντας έτσι υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και από τον ίδιο τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Η έφηβη Λαουρέν δήλωσε: «Ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα και για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα δάκρυσα από χαρά». Και πρόσθεσε: «Ήξερα ότι ήμουν έξυπνη, γιατί οι καθηγητές μού έβαζαν υψηλούς βαθμούς, αλλά λόγω αυτών που ακούγονταν στο σχολείο για τις ξανθιές άρχισα αμφισβητώ το μυαλό μου».

Η Λαουρέν είναι μαθήτρια του Roding Valley High School του Λούτον στην περιοχή Έσσεξ. Όπως δήλωσε έχει ως στόχο να λάβει τον υψηλότερο βαθμό στη φυσική (A-Levels) και τα μαθηματικά και μετά το καλοκαίρι θα ήθελε να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Οι γονείς της είναι πολύ περήφανοι για την κόρη τους. Ο πατέρας της Ντέιβιντ είναι ταξιτζής του Λονδίνου και η μητέρα Σου αναπληρώτρια επικεφαλής του δημοτικού σχολείου.

Η μητέρα της είπε χαρακτηριστικά: «H κόρη μου μπορεί να είναι ξανθιά, αλλά αποδεικνύει ότι μπορεί να σπάσει αυτό το στερεότυπο ότι όλα τα κορίτσια του Έσσεξ είναι χαζά.»












via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



Νομίζεις πως 20 ευρώ έχουν παντού την ίδια αξία; Κάνεις λάθος...



Στην Ελλάδα για παράδειγμα μπορείς με 20 ευρώ να πίνεις καφέ για μια εβδομάδα, ενώ στην Πορτογαλία μπορείς να πίνεις όλο τον μήνα και να κεράσεις και 5 φορές το κολλητό σου!!



Πιο συγκεκριμένα:



Καφές: Ελλάδα 7 κούπες - Πορτογαλία 35 κούπες

Αυγά: Ιρλανδία 7 δωδεκάδες - Μάλτα 16 δωδεκάδες

Καλσόν: Βέλγιο 4 ζευγάρια - Σλοβακία 19 ζευγάρια

Εισιτήρια λεωφορείου: Ολλανδία 8 - Σλοβακία 43

Μπύρα (από σουπερμάρκετ): Ιταλία 6 λίτρα - Σλοβακία 20 λίτρα

Τυρί Camembert: Σλοβενία 1.6 κιλά - Βέλγιο 3 κιλά

Εισιτήρια σινεμά: Ιρλανδία 2 - Σλοβακία 8

Τσιγάρα: Ιρλανδία 2-3 πακέτα - Εσθονία 10 πακέτα

Εφημερίδες: Μάλτα 30 - Κύπρος 11

Ταξί: Ολλανδία 7.2 χλμ - Πορτογαλία 23χλμ

Ελαιόλαδο: Σλοβενία 2 λίτρα - Ισπανία 7 λίτρα

Μπίρα (σε μπαρ): Πορτογαλία 24 ποτήρια - Σλοβακία 6 ποτήρια

Κόκκινο κρασί: Ιταλία 5 φιάλες - Πορτογαλία 20 φιάλες

Τσάι: Αυστρία 242 φακελάκια - Μάλτα 704 φακελάκια

(pistepseto)



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1

Λίγα γνωρίζουμε για την αποστολή Apollo 16 που έφτασε στο φεγγάρι τον Απρίλιο του 1972.



Μέλος της αποστολής ήταν ο αστροναύτης Charles Duke ο οποίος άφησε ένα ξεχωριστό αναμνηστικό στην επιφάνεια της σελήνης.

Ο Αμερικανός άφησε στην επιφάνεια μια φωτογραφία της οικογένειάς του!

Το στιγμιότυπο απαθανάτισε με φωτογραφική μηχανή και η ΝΑΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα τη σπάνια και συγκινητική εικόνα του οικογενειάρχη που ''ταξίδεψε'' με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο με τα αγαπημένα του πρόσωπα στο φεγγάρι.








via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Στο υπουργείο Εξωτερικών παρουσία του Πρωθυπουργού, υπεγράφη η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline), ο οποίος θα ξεκινά από την Κομοτηνή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία στην τελετή υπογραφής του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικ Ρούμπιν που βρίσκεται στην Ελλάδα.


Η Διακυβερνητική Συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας – Ιταλίας δεν διασφαλίζει ότι ο συγκεκριμένος αγωγός θα επιλεγεί οριστικά τον προσεχή Ιούνιο από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ για να μεταφέρει αζερικό φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2017 – 2018.

Αποτελεί όμως ίσως την τελευταία ελπίδα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να εισέλθει στο «παιχνίδι των αγωγών», μετά το «ναυάγιο» του αγωγού Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας (ITGI) και τον διαφαινόμενο αποκλεισμό της χώρας μας από τους σχεδιασμούς για την κατασκευή του ρωσικού South Stream.

Επιπλέον, η κατασκευή του ΤΑΡ αναμένεται να δημιουργήσει στην Ελλάδα επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η τελική επιλογή του αγωγού που θα μεταφέρει το αζερικό αέριο θα λάβει χώρα τον Ιούνιο. Ανταγωνιστής του ΤΑΡ, ο οποίος ξεκινά από την Κομοτηνή και καταλήγει μέσω Αλβανίας στην Ιταλία, είναι ο Nabucco West.

Έχει μήκος περίπου 800 χιλιόμετρα. Πρόκειται για μία μικρή εκδοχή του αρχικού γιγαντιαίου πρότζεκτ Nabucco που θα ξεκινάει από τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, θα διασχίζει τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία και θα καταλήγει στο Μπάουμγκάρντεν της Αυστρίας. Έχει μήκος πάνω από 1.300 χιλιόμετρα.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Όταν, στα χρόνια του Βυζαντίου, οι οικογένειες στο Σουφλί επεξεργάζονταν το κουκούλι του μεταξοσκώληκα δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι αυτή η «ευγενική» πρώτη ύλη θα είχε ευρεία χρήση, σήμερα, σε μία σειρά από αντικείμενα και τομείς, όπως η αεροναυπηγική -για την κατασκευή ακόμη και αμαξωμάτων από ανθρακονήματα στη Φόρμουλα 1- τα αλεξίπτωτα και τα γάντια του πυροβολικού που παράγει η πολεμική βιομηχανία, τα θεραπευτικά σκευάσματα των φαρμακευτικών εταιρειών αλλά και προϊόντα ομορφιάς της βιομηχανίας καλλυντικών.


Σήμερα, το μετάξι που παράγεται στο Σουφλί θεωρείται κορυφαίο ως προς την ποιότητά του, καλύτερο ακόμη και από το κινεζικό, ενώ οι προοπτικές που ανοίγονται για την περιοχή είναι τεράστιες καθώς είναι η μοναδική στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη που ασχολείται με την εκτροφή του μεταξοσκώληκα και την επεξεργασία του νήματος από το κουκούλι του.

Ακόμη μεγαλύτερες είναι οι αναπτυξιακές δυνατότητες που αναμένεται να δημιουργήσει η επαναλειτουργία του αναπηνιστηρίου που κατασκευάστηκε στην περιοχή πριν από δώδεκα χρόνια με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό για την επεξεργασία του μεταξιού, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ.

«Βλέπουμε τα λάθη του παρελθόντος και αυτή τη στιγμή καλούμαστε να βρούμε λύση για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη υποδομή που ανήκει σε μια δημοτική επιχείρηση που βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Το εργαστήριο θα μπορούσε να δώσει στους παραγωγούς μεταξοσκώληκα τη δυνατότητα να αναπηνίζουν ταχύτατα το κουκούλι για να κατασκευάσουν το νήμα του μεταξιού. Κάτι τέτοιο θα μείωνε σημαντικά το κόστος της καλλιέργειας και τις απώλειες μεταξιού κατά την επεξεργασία ενώ θα μπορούσε να αυξήσει κατακόρυφα την ταχύτητα της επεξεργασίας και τις ποσότητες του παραγόμενου και εμπορεύσιμου μεταξιού», εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Βαβίας, με αφορμή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες για το θέμα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Βαβίας κάνει λόγο για μια καινούρια αρχή και μια συνεργασία που ξεκίνησε από το προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Μελά.

Σχολιάζει δε ότι αν λυθεί το πρόβλημα της επεξεργασίας του κουκουλιού, που αυτή τη στιγμή γίνεται μόνο σε ελάχιστα μικρά εργαστήρια, τότε θα μπορεί να αναπηνιστεί μεγάλη ποσότητα μεταξιού και αρκετοί νέοι της περιοχής θα μπορούν να βρουν μεγάλες και κερδοφόρες δυνατότητες απασχόλησης στο αντικείμενο αυτό. «Το ενδιαφέρον για τον μεταξοσκώληκα είναι πολύ μεγάλο» σημειώνει και τονίζει ότι όλο και περισσότεροι παραγωγοί και αγρότες στρέφονται στο μετάξι.

«Το αναπηνιστήριο μας είναι απαραίτητο. Αυτή τη στιγμή το Σουφλί είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα και την Ευρώπη που παράγει μετάξι. Στη Βουλγαρία υπάρχει ένα Ινστιτούτο και στην Τουρκία είχε δημιουργηθεί κάποιο τμήμα σε ένα πανεπιστήμιο, όμως κανείς άλλος δεν ασχολείται. Παράλληλα, το προϊόν αυτό ζητείται σήμερα από παντού: από εταιρείες αεροναυπηγικής, φαρμακευτικές εταιρείες, την πολεμική βιομηχανία, τον χώρο της κατασκευής μουσικών οργάνων, ακόμη και από τον τομέα των νέων τεχνολογιών» επισημαίνει, από την πλευρά του, ο παραγωγός Νικόλαος Μπουρουλίτης.

Επιπλέον, σχολιάζει ότι για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση δόθηκαν εκατομμύρια και είναι κρίμα να υπάρχει και να μην λειτουργεί, τη στιγμή που για την επανεκκίνησή ης απαιτούνται ελάχιστα ακόμη χρήματα. Υπογραμμίζει τέλος ότι, προς το παρόν, όσοι ασχολούνται με το μετάξι εφαρμόζουν τους παραδοσιακούς τρόπους για την επεξεργασία του, σε δύο - τρία μικρά εργαστήρια.

Όσον για την ποιότητα του ελληνικού μεταξιού, ο κ. Βαβίας αναφέρει ότι είναι ανώτερη εκείνου της Κίνας, ενώ αν λειτουργήσει το αναπηνιστήριο θα μπορεί να το ανταγωνιστεί ακόμη και σε τιμή. Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης γνωστοποιεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη χρήση του ακόμη και από τη βουλγαρική πλευρά, γεγονός που αναμένεται να φέρει περισσότερα κέρδη στην Ελλάδα και να κάνει πράξη και τη διασυνοριακότητα.



Από τα κάδρα της γιαγιάς στα μοντέρνα κοσμήματα

Οι δυνατότητες του μεταξιού είναι απεριόριστες και αυτό φαίνεται να το γνωρίζει καλά η κόρη του κ. Μπουρουλίτη, Δήμητρα, που μεγάλωσε σε μια οικογένεια μέσα στην παράδοση, τη λαϊκή τέχνη και τα κουκούλια.

Γνώρισε από τη γιαγιά της τη λαϊκή τέχνη που χρησιμοποιούσε το κουκούλι για την κατασκευή των γνωστών κάδρων με λουλούδια και μπουκέτα από τη φωλιά του μεταξοσκώληκα. Πειραματίστηκε αρκετά, εμπνεύστηκε από αυτό το ντελικάτο υλικό και άρχισε να κατασκευάζει στέφανα για γάμους, τα οποία πλέον έχουν μεγάλη ζήτηση και διατίθενται μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Εδώ και πέντε χρόνια φτιάχνω κοσμήματα με κουκούλι, είτε στο φυσικό του χρώμα είτε με την προσθήκη άλλων χρωμάτων, φουλάρια από μετάξι, περιδέραια, βραχιόλια, καρφίτσες, σκουλαρίκια, λαμπάδες, κολιέ, μπομπονιέρες και διακοσμητικά με σύρμα και ασήμι, ακόμη και τσάντες, σανδάλια, βιβλία και λευκώματα», αναφέρει η ίδια και δηλώνει πολύ ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κόσμου στα δημιουργήματά της.



Ένα μουσείο για τα «γνάφαλα»

Η αγάπη της περιοχής για το μετάξι ήταν, άλλωστε, το στοιχείο που κινητοποίησε την οικογένεια Μπουρουλίτη για να δημιουργήσει ένα μουσείο, γεμάτο με την ιστορία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της περιοχής. Το όνομά του είναι «γνάφαλα» και η λέξη παραπέμπει στην πρώτη αράχνη που πετάει ο μεταξοσκώληκας για να σταθεροποιήσει τη φωλιά του, το κουκούλι.

«Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου “Γνάφαλα” το έφτιαξε πριν από 40 χρόνια ο πατέρας μου, που ήταν αντικιέρ και έκθετε εκεί διάφορα αντικείμενα με χαρακτηριστικό το μετάξι. Εμείς διευρύναμε το χώρο και σήμερα παρουσιάζονται σε αυτόν μουσικά όργανα, πολεμικά είδη, θρησκευτικά σκεύη, φορεσιές και πολλά άλλα αντικείμενα που εξιστορούν την ιστορία της πόλης», σημειώνει ο Νικόλαος Μπουρουλίτης και δηλώνει με σθένος, «όσο και αν η κρίση προκαλεί προβλήματα, όσο και αν δημιουργεί δυσκολίες στον κόσμο που ασχολείται με το μετάξι, είμαστε αποφασισμένοι με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε!».




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1





Ήταν γνωστή ως «η πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου» ή «γυναίκα-πίθηκος» ή «γυναίκα-αρκούδα», όταν ήταν αξιοθέατο τρόμου σε τσίρκο που περιόδευαν σε όλο τον κόσμο. Η Γιούλια Παστράνα γεννήθηκε στο Μεξικό το 1834 με υπερτρίχωση και υπερτροφικά σαγόνια. Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών την πρόσεξε ένας Αμερικανός θιασάρχης, ο οποίος την έκανε πρωταγωνίστρια στα freak show της εποχής, πριν την παντρευτεί.





Η Παστράνα είχε σύντομη ζωή, καθώς πέθανε το 1860 στη Μόσχα, στη γέννα του γιου της.

Το παιδί, που κληρονόμησε τις παθήσεις της μητέρας του, πέθανε μερικές μέρες αργότερα. Ο σύζυγος όμως, ονόματι Θίοντορ Λεντ, δεν πτοήθηκε και συνέχισε τις περιοδείες εκθέτοντας τις βαλσαμωμένες σορούς της γυναίκας και του γιου του. Τελικά, οι βαλσαμωμένες σοροί κατέληξαν, αφού άλλαξαν πολλά χέρια, στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Όταν ο κυβερνήτης της Σιναλόα στο Μεξικό έμαθε την ιστορία της Γιούλια Παστράνα αποφάσισε να διεκδικήσει τον επαναπατρισμό της σορού της.


Έτσι, χθες η «πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου» κηδεύτηκε στον τόπο καταγωγής της, περισσότερο από 150 χρόνια μετά το θάνατό της.

(aek365)



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1



Ο Νίκος Ζιάγκος ένας από τους πιο γοητευτικούς ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του 80 μιλάει πρώτη φορά για την συγκλονιστική ιστορία του 29χρονου σήμερα γιου του και τη σκληρή μάχη με τα ναρκωτικά.



«Έχω να δω τον Γιάννη πάνω από είκοσι μήνες επειδή ακολουθεί αυστηρό πρόγραμμα απεξάρτησης από την ηρωίνη στη Σεβίλλη»!



Ο ηθοποιός απέκτησε τον μονάκριβο γιο του, Γιάννη, καρπό του έρωτά του από τον μόλις έξι μηνών γάμων του. Με τη σύζυγό του, όπως αποκάλυψε στο Ciao, χώρισε φιλικά και σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Τα προβλήματα όμως ξεκίνησαν όταν «στην ζωή του μπήκε ένας καινούργιος πατέρας. Ο πατριός του με την πρώην σύζυγό μου απέκτησαν δυο ακόμη αγοράκια. Τότε άρχισαν τα προβλήματα. Τσακωμοί, αντιδικίες, κόντρες σε ημερήσια διάταξη μπροστά στα παιδιά».



«Σε ηλικία 15 ετών ο γιος μου αναγκάστηκε να μείνει με τη γιαγιά του . Ξεκίνησε τα χάπια και μου περιέγραψαν χαρακτηριστικά ένα άγριο περιστατικό κατά τη διάρκεια ενός ομηρικού καυγά μέσα στο σπίτι της πρώην συζύγου μου με τον δεύτερο άντρα της. Ο Γιάννης εξοργισμένος από την ηλεκτρική ατμόσφαιρα και επηρεασμένος από τα γεγονότα που διαδραματίζονταν καθημερινά, επιτέθηκε λεκτικά στην μητέρα του και τον πατριό του: «Αν ξανατσακωθείτε μπροστά στα παιδιά θα σας μαχαιρώσω».» τόνισε ο ηθοποιός.



Και πρόσθεσε: «Οι ψεύτικες υποσχέσεις της ηρωίνης τον αιχμαλώτισαν για δέκα ολόκληρα χρόνια. Δεν είχε ζωή, όνειρα, ελπίδες. Νόμιζα ότι τίποτε δεν θα τον κρατούσε ζωντανό. Έχασε τα καλύτερα χρόνια του, σπούδαζε πληροφορική και πήγαινε τεχνικό λύκειο. Τότε τον εντάξαμε σε [πρόγραμμα αποτοξίνωσης στην Ιταλία. Τώρα τους τελευταίους είκοσι μήνες βρίσκεται στην Σεβίλλη σε ένα κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών που ξεκίνησε να δουλεύει σε αυτόν τον τομέα στην Ισπανία πριν δεκαεπτά χρόνια. Από τότε έχουν βοηθήσει πολλούς νέους να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά».

Ο Νίκος Ζιάγκας σφίγγει τα δόντια και συνεχίζει την καθημερινή μάχη της καλλιτεχνικής του επιβίωσης.

(gossip-tv.gr)





via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1

Η φωτογραφία σαρώνει τις τελευταίες μέρες στα μεγαλύτερα ξένα blos και στις σελίδες του facebook!! Φυσικά δεν αφήνει κανέναν ασυγκηνητο!!!!




Κι εκεί που θα περίμενε κάποιος η Ελλάδα, λόγω κλίματος, να είναι πρώτη στην παραγωγή, την κυριαρχία κατακτά μία από τις πιο μουντές χώρες! Και δεν είναι η Αγγλία...







Η παγκόσμια εγκατεστημένη ισχύς από φωτοβολταϊκά ξεπέρασε, μέσα στο 2012, το ορόσημο των 100GW, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (EPIA).



Αυτό που δεν αποκαλύπτει ο μεγάλος, στρογγυλός αριθμός, είναι ότι η ανάπτυξη που επετεύχθη πέρυσι στον ηλιακό κλάδο οφείλεται στην Ευρώπη σε μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι στο παρελθόν.



Όπως καταδεικνύουν τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η EPIA, η ισχύς από φωτοβολταϊκά πάνελ, παγκοσμίως, έφθανε τα 101GW έως τα τέλη του περασμένου έτους. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο προστέθηκαν περίπου 30GW, ενώ άλλα τόσα είχαν προστεθεί το 2011.



«Οι παγκόσμιες δυνατότητες αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας παράγουν μέσα σε ένα χρόνο τόση ηλεκτρική ενέργεια όση παράγουν 16 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από καύση άνθρακα ή πυρηνικοί αντιδραστήρες του ενός GW ο καθένας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ένωση.



Παρά την πρόοδο που επετεύχθη, οι 16 μονάδες και τα 100GW ακούγονται πολύ... λίγα, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ολόκληρο τον κόσμο σχεδιάζεται αυτή τη στιγμή η ανέγερση περίπου 1.200 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από άνθρακα, συνολικής ισχύος άνω των 1.400GW, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Φυσικών Πόρων.



Η Γερμανία κυρίαρχος



Τα προκαταρκτικά στοιχεία της EPIA δείχνουν ότι η Ευρώπη, που το 2011 πρόσθεσε τα 23GW από τα 30GW παγκοσμίως, πέρυσι αύξησε την ισχύ της από φωτοβολταϊκά κατά λιγότερο από 17GW.



Η Γερμανία, ωστόσο, συνέχισε να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο προσθέτοντας 7,6GW. Στην Ευρώπη ακολούθησε η Ιταλία, με 3,3GW. Πέρα από αυτές τις δύο εξαιρέσεις όμως, η μεγαλύτερη αύξηση οφείλεται στην Κίνα (με 3,5GW), στις Ηνωμένες Πολιτείες (με 3,2 GW) και στην Ιαπωνία (με 2,5GW).



«Το κλειδί για την πρόοδο έγκειται στην αντιμετώπιση αυτών των νέων προκλήσεων της αγοράς και στη συνέχιση πολιτικών που επιτρέπουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της ηλιακής τεχνολογίας, στην κατεύθυνση της εξέλιξής της σε βασική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ο πρόεδρος της EPIA Βίνφριντ Χόφμαν.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Στις ΗΠΑ, επιστήμονες διατείνονται ότι κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό δημιουργείται με το πέρασμα των χρόνων ένα υπέρ-ηφαίστειο, που εάν εκραγεί, θα αποτελέσει κίνδυνο για τη ζωή στον πλανήτη Γη.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί για τουλάχιστον...

100-200 εκατ. έτη. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γιούτα ισχυρίζονται πως στα «βάθη» του Ειρηνικού (σε βάθος 3.000 χλμ.) υπάρχουν δύο μεγάλοι σωροί με πετρώματα. Το μέγεθός τους μπορεί κανείς να το υπολογίσει εάν αναλογιστεί ότι καθένας από τους «σωρούς» είναι ίσος με μία ήπειρο!

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι την ώρα που οι δύο αυτοί σωροί κινούνται στον μανδύα της Γης, συγκρούονται μεταξύ τους γεγονός που δημιουργεί μία ζώνη που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσει μια ή περισσότερες εκρήξεις.

Τέτοιες σούπερ εκρήξεις, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, έχουν στο παρελθόν προκαλέσει τη μαζική εξαφάνιση ειδών στον πλανήτη.



πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news



Διαστάσεις οικογενειακής τραγωδίας παίρνει η απόπειρα αυτοκτονίας του αστυνομικού φρουρού του πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.



Μόλις ο πατέρας του 35χρονου αστυνομικού πληροφορήθηκε τον βαρύτατο τραυματισμό του γιου του από τη στενοχώρια του έπαθε έμφραγμα! Κατά τραγική σύμπτωση, διακομίστηκε για νοσηλεία στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται και ο γιος του, αφού είναι συνταξιούχος αξιωματικός.



Η απόπειρα αυτοκτονίας του 35χρονου συγκλονίζει τους συναδέλφους του, που δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία. Ολοι κρέμονται από τα χείλη των γιατρών, οι οποίοι δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή καθώς η κατάστασή του να είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να γίνει αφαίρεση της βολίδας, ωστόσο μερικά θραύσματα έμειναν στην περιοχή του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης που απειλεί την ίδια του τη ζωή.



Η απόπειρα αυτοκτονίας του φρουρού του πρώην περιφερειάρχη αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη αλλά και των συνεργατών του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που αντίκρισε σε μια λίμνη αίματος τον συνεργάτη του, όταν δεν πήγε στο ραντεβού τους το πρωί της Κυριακής.



Πάντως, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο πρώην περιφερειάρχης εξακολουθεί να έχει δύο αστυνομικούς φρουρούς, παρά την οριστικοποίηση της ποινής του από τον Άρειο Πάγο με την οποία έχει εκπέσει του αξιώματός του.



Ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη είπαν στη «δημοκρατία» ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει κάνει προσφυγή κατά της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ώσπου να βγει η απόφαση δικαιούται τη φύλαξη.



Εκπρόσωποι των αστυνομικών επισημαίνουν ότι με βάση καινούργιο Προεδρικό Διάταγμα, που υπογράφηκε πρόσφατα, πρώην εκλεγμένοι δικαιούνται να συνεχίσουν να έχουν φύλαξη όταν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας. Οπως λένε, παρά την απόφαση που μειώνει τον αριθμό των αστυνομικών φρουρών σε κόμματα, βουλευτές και περιφερειάρχες, υπάρχουν περιπτώσεις που πρώην εκλεγμένοι εξακολουθούν να έχουν φρουρό επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Το αίτημα κατατίθεται στο Αρχηγείο που έχει τον τελικό λόγο. Οι αστυνομικοί επισημαίνουν την ανάγκη αλλαγής του επιχειρησιακού σχεδιασμού γι' αυτά τα ζητήματα. «Οπως περικόπτονται οι δαπάνες και γίνονται για παράδειγμα συγχωνεύσεις στα ΤΕΙ, έτσι πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός στη φύλαξη των λεγόμενων υψηλών προσώπων» σχολίασε συνδικαλιστής αστυνομικός.



(Εφ.Δημοκρατία)




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1


Σχεδόν 3,9 Έλληνες βρέθηκαν κάτω από το όριο της φτώχειας το 2012, από 3,1 εκατ. που ήταν το 2011, υπογραμμίζει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στη μηνιαία έκδοση «Ενημέρωση».


Όπως αναφέρει, στην Ελλάδα, το φορολογικό σύστημα αποτελεί τον πλέον άδικο μηχανισμό ανισοκατανομής του εισοδήματος σε βάρος της μισθωτής εργασίας και σε όφελος των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων του πληθυσμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 6,5 δισ. ευρώ, 47,9% (2009), 6,9 δισ. ευρώ, 52,6% (2010), 7,1 δις ευρώ, 55,5% (2011), ενώ οι επιχειρήσεις κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 4,7 δισ. ευρώ, 35,1% (2009), 4,1 δις ευρώ, 30,7% (2010), 3,6 δις ευρώ, 28,7% (2011).

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 35,6% των μικτών αμοιβών το 2011 από 34,3% το 2000, την στιγμή που ο μέσος όρος στα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ υποχώρησε στο 31,7% το 2011 από 33,3% το 2000.

Υψηλότερη κατά 12% σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ελλάδα είναι η επιβάρυνση στον μισθό του παντρεμένου εργαζόμενου με δύο παιδιά, καθώς διαμορφώνεται στο 37,8% το 2011 από 35,3% το 2000, την στιγμή όπου ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ υποχώρησε το 2011 στο 25,4% από 27,5% το 2000.

Στο πλαίσιο αυτό, διεκδικεί την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου και προτείνει ως κεντρική προτεραιότητα εξασφάλισης πρόσθετων πόρων την αποτελεσματική καταπολέμηση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής (12 -14 δισ. ευρώ) και εισφοροδιαφυγής και όχι την εμβάθυνση της οικονομικής εξουθένωσης των μισθωτών και συνταξιούχων.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Αυτό σίγουρα δεν περίμενε να το δει!

Ο λόγος για έναν νεαρό άνδρα από την Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος συνομιλούσε με τη φίλη του στο Skype!



Την ώρα που συνομιλούσαν μέσω των υπολογιστών τους, τρεις μασκοφόροι μπήκαν στο δωμάτιό της φίλης του, απειλώντας την με όπλο.



Ο νεαρός άνδρας χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με την αστυνομία.



Οι τρεις μασκοφόροι οι οποίοι είχαν περίστροφα και ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τις τρεις κοπέλες που ήταν στο σπίτι και να τις ληστέψουν.



Έκλεψαν φορητούς υπολογιστές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, και περίπου 200 δολάρια σε μετρητά.



Για κακή τους τύχη όμως υπολόγιζαν χωρίς το skype.



Η κάμερα του υπολογιστή κατέγραψε το πρόσωπο ενός εκ των ληστών και βοήθησε την αστυνομία να τον εντοπίσει.



Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν και οι άλλοι δυο συνεργοί του.

newsbomb.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR
Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την one9six διοργανώνουν το 1st International Digital Business Colloquium, με θέμα: “Silicon Valley, Berlin or London? Greece. The alternative model.” Στις 21 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 14:00, στο Αμφιθέατρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Δημάρχου Χαλανδρίου, κ. Γεώργιου Κουράση, υπό την υποστήριξη των HAMAC, Σynergies, IAB Hellas και Breakthrough Greece.


Το ερώτημα του colloquium δεν είναι ρητορικό αλλά επιθυμεί να εξετάσει κατά πόσο αυτό που συζητείται στα τρία χρόνια της κρίσης, μπορεί στη πραγματικότητα να είναι μια εθνική επιλογή. Αν μπορεί η Ελλάδα να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά της και βελτιώνοντας τα μειονεκτήματα. Σκοπός του colloquium είναι να γίνει διάλογος μεταξύ των εταιριών, των χρηματοδοτικών σχημάτων, της κρατικής διοίκησης και του πανεπιστημίου, με στόχο τις απαντήσεις και το σχέδιο δράσης ώστε να επιλεγεί ο καλύτερος δυνατός δρόμος.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Ο υπερυπολογιστής Watson της IBM ο οποίος συμμετείχε πριν από δύο χρόνια στο τηλεπαιχνίδι Jeopardy στην Αμερική πρόκειται αυτή τη φορά να πάρει μέρος σε διαδικασίες θεραπείας για τον καρκίνο.Το μηχάνημα πέρασε τον προηγούμενο χρόνο αναλύοντας δεδομένα για θεραπείες καρκίνου και τώρα είναι διαθέσιμος ως cloud εφαρμογή καθορίζοντας τις καλύτερες δράσεις και θεραπείες για ασθενείς.


Τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του κατά 240%, ενώ το Μάρτιο του 2012 οι επιστήμονες εισήγαγαν σε αυτόν 600.000 ιατρικά στοιχεία, 1.5 εκατομμύρια περιπτώσεις ασθενών, 2 εκατομμύρια σελίδες κειμένου από ιατρικά περιοδικά και 1.500 περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα. Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω ο Watson έχει τη δυνατότητα να συνδέσει τάσεις και συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Πλέον έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε να προσφέρεται ως μια εφαρμογή στο cloud, προσβάσιμη από ένα tablet ή υπολογιστή και είναι ικανός να αντιστοιχεί τα δεδομένα των εκάστοτε ασθενών με τις δικές του καταχωρήσεις. Τα αποτελέσματα που δίνει είναι συστάσεις για θεραπέια, με φθίνουσα ταξινόμηση όσον αφορά τη δραστικότητά τους. Ο αλγόριθμος μπορεί να δουλέψει για δύο διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης. Η μία αφορά εξ΄ολοκλήρου θέματα για την ασθένεια του καρκίνου, ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με τη σύνδεση ασθενών με την ασφαλιστική τους κάλυψη, καθώς αποφασίζει πότε κάποιος ασθενής δικαιούται αποζημείωση.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που ακολουθεί, η Nokia πούλησε την πανεπιστημιούπολή της, γνωστή και ως...

Peltola campus η οποία βρίσκεται στη Φινλανδική πόλη Oulu, έναντι του ποσού των 30,5 εκατομμυρίων ευρώ.



Όπως αναφέρει το Thenextweb.com, η Technopolis, μια τοπική real-estate εταιρεία που ειδικεύεται στο leasing επαγγελματικών χώρων, θα αποκτήσει περίπου 37.600 τ.μ. γραφειακών χώρων, με parking χωρητικότητας πάνω από 800 αυτοκινήτων. Η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένης της τιμής αγοράς, ανέρχεται στο ποσό των 31,7 εκατομμυρίων ευρώ.



Παρά το γεγονός αυτό, η Nokia θα διατηρήσει κάποιους από τους διαθέσιμους χώρους γραφείων. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, θα μισθώσει περίπου 17.400 τ.μ. του χώρου.



Θυμίζουμε ότι η Nokia είχε προχωρήσει σε μία αντίστοιχη κίνηση στα τέλη του προηγούμενου έτους, όταν πούλησε και μετά μίσθωσε, τα γραφεία τής έδρας της, σε ένα deal 170 εκατομμυρίων ευρώ με την εταιρεία Exilion.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1





Η 25χρονη γέννησε καταμεσής του δρόμου με τη βοήθεια σεκιουριτάδων

Tο περιστατικό καταγράφτηκε από βιντεοκάμερες

Μια ετοιμόγεννη 25χρονη είχε βγει βόλτα σε εμπορικό κατάστημα στο Buckinghamshire της Αγγλίας όταν ξαφνικά ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιά της και «έσπασαν τα νερά»!

Η στιγμή του τοκετού είναι τόσο ιδιαίτερη για μια γυναίκα και θέλει σίγουρα να είναι σε ένα ασφαλές και καθαρό μέρος για να φέρει στον κόσμο το μωρό της!

Αυτό σίγουρα δε συνέβη με την περίπτωση της Kim Leighton, η οποία όχι μόνο γέννησε στο δρόμο έξω από το εμπορικό, αλλά οι στιγμές καταγράφθηκαν και από κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Ευτυχώς η Kim είχε τουλάχιστον στο πλευρό της τη μητέρα της και τον 4χρονο γιο της Lewis, ενώ την ενθάρρυναν και οι φύλακες του πολυκαταστήματος, οι οποίοι έσπευσαν να της δώσουν κουβέρτες όταν αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει από τις κάμερες παρακολούθησης. (star)










via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1




H Polytron κατασκεύασε το πρώτο διάφανο smartphone, πράγμα που σίγουρα θα ανοίξει το δρόμο και στις υπόλοιπες εταιρίες να βγάλουνε στο μέλλον παρόμοιες συσκευές.







Η πρωτότυπη αυτή συσκευή της Polytron, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα Mobilegeeks και όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο, η συσκευή διαθέτει μερικά εξαρτήματα, όπως είναι η μπαταρία, η κάρτα SIM αλλά και η μητρική πλακέτα, που είναι ορατά τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο μιας και δεν αποκλείεται η εταιρία να τα καλύψει με κάποιο τρόπο...


Όπως είναι λογικό η συσκευή αυτή είναι σε στάδιο εξέλιξης, όμως σύμφωνα με την εταιρία δεν αποκλείεται μέσα στο 2013 να δούμε μία λειτουργική έκδοση της συσκευής.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91





Κανονικά τα άκουσαν οι ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από μια νεαρή Ισπανίδα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, η οποία όταν πήρε το λόγο κατήγγειλε την πολυτέλεια στην οποία κινούνται. Ξενοδοχεία πέντε αστέρων, λιμουζίνες και δείπνα.

«Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε», είπε η Μπεατρίθ Ταλεγόν, αφήνοντας άφωνους τους ηγέτες των κομμάτων που αποτελούν τη Διεθνή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γ. Παπανδρέου.

Η ίδια στην ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά της Διεθνούς. Ζήτησε διαφάνεια, «να πάψουν να αποτελούν ένα μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου».

Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας νέας τάξης πολιτικών και κατακεραύνωσε τις συναντήσεις σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όπως αυτό της πορτογαλικής πόλης Κασκάις.

«Μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να γεμίζουμε τις αίθουσες» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

«Είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα… εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας».

Ιδιαίτερη κριτική άσκησε και σε «πολιτικούς-αστέρια των ΜΜΕ», οι οποίοι προσέρχονται στις συνεδριάσεις, μιλώντας για τις χώρες τους χωρίς να προσφέρουν καμία λύση στους υπόλοιπους.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να υπερασπιστεί τους συμμετέχοντες. «Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας. Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί».

Και μετά έπεσε σε κώμα (δικό μας σχόλιο)


Η μετάφραση:

«Όταν ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους στη Μαδρίτη, τις Βρυξέλλες, το Κάιρο, τη Βηρυτό δεν ζητά αυτό που εμείς ως Σοσιαλιστές ερχόμαστε να υπερασπιστούμε. Απαιτούν να τελειώσουν οι συνέπειες αυτού που αποκαλείται καπιταλισμός του ελεύθερου εμπορίου και που προκαλεί αυτές τις συνέπειες.

Σημαντικό ακόμα είναι ότι δυστυχώς δεν είμαστε εμείς οι σοσιαλιστές που βγάλαμε τον κόσμο στον δρόμο, και αυτό που θα έπρεπε να μας πονά. Ο κόσμος ζητά δημοκρατία, ελευθερία, αδελφότητα, δημόσια παιδεία και υγεία. Και εμείς δεν είμαστε εκεί. Νομίζω ότι είναι σημαντικό η σοσιαλιστική οικογένεια να δει πού βρισκόμαστε.

Η ερώτηση που έχω και μου κάνει εντύπωση είναι πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα. Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές.

Αλήθεια νιώθουμε αυτό τον πόνο εδώ μέσα; Αλήθεια μπορούμε να καταλάβουμε αυτό που ζητάμε από τον κόσμο από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων; Αλήθεια είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αυτή την εικόνα στον κόσμο;

Οι νέοι ασφαλώς δεν συμφωνούμε μαζί σας όταν λαμβάνετε αυτές τις αποφάσεις και δεν θα σας στηρίξουμε σε αυτή τη γραμμή. Εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε. Και παίρνω την ευκαιρία να σας πω ότι είναι θλιβερό που πρέπει να σας παρακαλέσουμε γονατιστοί για να μας αφήσετε να πάρουμε το λόγο εδώ.

Είναι θλιβερό που πρέπει να σας παρακαλέσουμε να μας ακούσετε σε κάθε μία από αυτές τις συναντήσεις. Γιατί δεν θέλετε να μας ακούσετε. Γιατί εμείς δεν είμαστε εδώ μόνο για να δουλέψουμε ως staff, όπως οι σύντροφοι μας οι Πορτογάλοι. Οι νέοι είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε, να δουλέψουμε μαζί σας και να δώσουμε μαζί τον αγώνα στο δρόμο.

Γιατί οι συνέπειες που πληρώνουμε εμείς οι νέοι του κόσμου, που δεν έχουμε δουλειά, που δεν μπορούμε να χειραφετηθούμε, να αποκτήσουμε παιδί στα 30 γιατί δεν έχουμε δουλειά, παρά το

γεγονός ότι είμαστε η καλύτερα εκπαιδευμένη γενιά σε όλο τον κόσμο… εμείς είμαστε εδώ με μια δέσμευση προς εσάς. Αλλά εσείς οι ηγέτες, κακώς σας αποκαλούν ηγέτες, αφού είστε οι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει.

Θα έπρεπε να μας χρησιμοποιήσετε να κάτσουμε μαζί να δούμε τι μπορούμε να δώσουμε. Όχι απλά για να σας χειροκροτήσουμε, όχι απλά για να γεμίσουμε αίθουσες με ωραίες και νέες φάτσες, όχι απλά για να κρεμάσουμε ταμπελίτσες.

Οι νέοι των οργανώσεών σας, αυτοί που πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμά σας δεν πρέπει να είναι οι εκλεκτοί σας, επειδή είναι πολύ βολικοί ή και πολύ συνένοχοι. Οι νέοι στους οποίους οφείλετε να δώσετε το λόγο, πρέπει να επιλεγούν με δημοκρατικές διαδικασίες. Και ναι: Δυστυχώς εξαρτώμαστε από τα κόμματα, γιατί πρέπει να χρηματοδοτηθούμε για να είμαστε ελεύθεροι. Και σας λέω τώρα ότι οι νέοι της Διεθνούς δεν έχουμε καμία βοήθεια από τη Διεθνή.

Μετά θα πάρετε το λόγο να μας πείτε ότι ανησυχείτε για την ανεργία των νέων. Ότι ανησυχείτε για εμάς. Μας έχετε όμως εδώ και ούτε καν ρωτάτε ποια είναι η γνώμη μας. Έχουμε πολλά να πούμε, γιατί τον κόσμο τον ενδιαφέρει να ξέρει τι πιστεύουν οι νέοι. Γιατί εμείς πληρώνουμε την κρίση από τις πράξεις σας ή την απραξία σας.»...(oloigiaolous.gr)




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1


Νέα σοκαριστική ανακάλυψη επιστημόνων που θυμίζει εικόνες από την «Αποκάλυψη»! Οι ερευνητές βρήκαν πως κάτω από τον Ειρηνικό ωκεανό υπάρχει ένα τεράστιο ηφαίστειο, το οποίο και όταν θα εκραγεί, θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη!



Το Πανεπιστήμιο της Γιούτα είναι εκείνο που κατά την έρευνά του στον ωκεανό, βρήκε πως τα πετρώματα της γης έχουν δημιουργήσει το ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος των 1.800 μιλίων, σε σημείο του να φτάνει στον μανδύα της γης.

Παρά το γεγονός πως σε περίπτωση έκρηξης του, το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη αναμένεται να εξαφανιστεί, και να μην υπάρξει μορφή ζωής που να επιζήσει από τις καταστροφές, οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς περιμένουν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί σε περίπου... 100 εκατομμύρια χρόνια, αναφέρει το koolnews.

Ο Μάικλ Θορν, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της έρευνας και γνωστός σεισμολόγος στις ΗΠΑ έμεινε άναυδος όταν συνειδητοποίησε το μέγεθός του, καθώς πρόκειται για ένα «super volcano», όπως τα αποκαλούν οι ειδικοί. « Σύμφωνα με τη μελέτη μας, πρόκειται για ό, τι πιο μεγάλο έχουμε δει ποτέ. Σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί, η ζωή του πλανήτη μας είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει να υπάρχει» είναι τα λόγια του ερευνητή στη Daily Mail.

Αλλά, συνεχίζοντας, θέλησε να καθησυχάσει τον κόσμο λέγοντας με χιουμοριστική διάθεση: «Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει πιθανότητα να το δούμε ενεργοποιημένο, παρά σε περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια. Συνεπώς, μην ακυρώσετε τις διακοπές σας για φέτος».

Μια πιθανή έκρηξή του, θα μπορούσε να είναι καταστροφική για τον πλανήτη με δύο τρόπους: Είτε δημιουργώντας τεράστια σύννεφα δηλητηριωδών αερίων και τέφρας, η οποία θα μπορούσε να καλύψει, όλη την Αμερική αλλά και να ταξιδέψει με τη βοήθεια των ανέμων και στην υπόλοιπη υδρόγειο.

Η δεύτερη περίπτωση είναι, να γίνει μια υποθαλάσσια έκρηξη, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστια κύματα τσουνάμι, τα οποία και θα μπορούν να «ταξιδέψουν» για πολλά χιλιόμετρα, καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91