follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!




Μια τετράγωνη πλατφόρμα πάνω στη θάλασσα του φαληρικού όρμου, που θα περιλαμβάνει μεγάλη δημόσια πλατεία, εστιατόριο, κερκίδες και δυνατότητα επιβίβασης - αποβίβασης σε πλοιάρια και πλωτά ταξί...







ήταν το σχέδιο που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος.



Η ιδέα του Κωνσταντίνου Πανταζή και της Μαριάννας Ρέντζου διακρίθηκε μεταξύ 28 αξιόλογων συμμετοχών, κατακτώντας το πρώτο βραβείο.



Η σύλληψη των δυο αρχιτεκτόνων θα υλοποιηθεί και θα αποτελέσει το τοπόσημο του Φαληρικού όρμου, όταν ολοκληρωθεί το σύνολο της ανάπλασης της περιοχής με σχέδια που προετοίμασε ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Ρέτζο Πιάνο και χρηματοδότησε το Ίδρυμα Νιάρχου.



Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί συνεχεία της ανάπλασης του παλαιού Ιπποδρόμου, όπου θα κατασκευαστεί η Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή. Στόχος είναι να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά.



Πηγή: skai.gr





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news











Μυστηριώδες νησί -φάντασμα στον Ειρηνικό



Το νησί είναι ορατό στον ψηφιακό άτλαντα Google Earth, με την ονομασία «Sandy Island», στη Θάλασσα των Κοραλλιών, ανάμεσα στην Αυστραλία και το γαλλικό έδαφος της Νέας Καληδονίας.

Ναυτικοί χάρτες που χρησιμοποιεί το Southern Surveyor, ένα πλοίο επιστημονικών ερευνών, καταγράφουν επίσης το νησί αυτό, είπε η Μαρία Σέτον, μέλος της επιστημονικής ομάδας που μετείχε στην αποστολή για τον εντοπισμό του νησιού.

Σε μια αποστολή αναγνώρισης κομματιών του ηπειρωτικού φλοιού της αυστραλιανής πλάκας που έχει βυθιστεί στη Θάλασσα των Κοραλλιών, οι επιστήμονες ουδέποτε βρήκαν το νησί αυτό.

«Θέλαμε να εξακριβώσουμε. Η χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής έδειχνε σε αυτό το σημείο ένα βάθος 1.400 μέτρων, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο βάθος», πρόσθεσε η Σέτον, επιστρέφοντας από το θαλάσσιο ταξίδι που διήρκησε 25 ημέρες.

«Το νησί αποτυπώνεται στο Google Earth και σε άλλους χάρτες, ωστόσο διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει. Είναι κάτι που μας προκαλεί κατάπληξη. Είναι πολύ παράξενο».

«Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα σε σχέση με τους χάρτες και τη γεωγραφία, είναι ότι ο κόσμος δεν σταματά να εξελίσσεται. Και η διατήρηση του ρυθμού των αλλαγών αυτών είναι μια αποστολή που δεν σταματά ποτέ», δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Αυστραλιανή Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, που είναι αρμόδια για τη σχεδίαση των επίσημων ναυτικών χαρτών, δήλωσε στο Fairfax Media ότι αντιμετωπίζει τα κοινά γεωγραφικά δεδομένα με επιφύλαξη, καθώς ορισμένες λεπτομέρειες είναι ξεπερασμένες ή λανθασμένες.http://perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1

Ο σκύλος που κατάφερε να συγκλονίσει την υφήλιο με την αγάπη του για την –νεκρή-αφεντικίνα του την οποία ανέμενε υπομονετικά επί δύο μήνες να γυρίσει, τελικά απεβίωσε.



Πρόκειται για τον Τσίτσο, ή Τόμι όπως έλεγαν οι πολίτες του Σαν Ντονάτσι στο Μπρίντιζι της Ιταλίας, που –μην γνωρίζοντας ότι η γυναίκα είχε πεθάνει-την περίμενε να γυρίσει, καθισμένος στην εκκλησία όπου έγινε η κηδεία της.



Το σκυλάκι συνόδευε τη γυναίκα παντού- ήταν στο πλάι της ακόμη κι όταν αυτή οδηγούνταν στην τελευταία της κατοικία. Όταν η Μαρία έφυγε από τη ζωή, ο Τσίτσο, δεν σταμάτησε να πηγαίνει στην εκκλησία, περιμένοντάς την μάταια να επιστρέψει.



Τελικά ο σκύλος απεβίωσε προ ημερών, σε ηλικία 12 ετών.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




Η ΕΕ ανακυκλώνει μόλις το 25% των αστικών αποβλήτων της παραβιάζοντας τις υποσχέσεις της για μια οικονομία που αξιοποιεί αποτελεσματικά τους πόρους της, σύμφωνα με έκθεση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής ομάδας Friends of the Earth...







Η Οδηγία Πλαίσιο για τα απόβλητα του 2008 ζητά την ανακύκλωση τουλάχιστον 50% των αποβλήτων των νοικοκυριών μέχρι το 2020. Η νομοθεσία κάνει έκκληση επίσης για μια "κοινωνία της ανακύκλωσης" η οποία προφανώς δεν έχει γίνει κατανοητή σε όλες τις γωνίες της Ευρώπης.



Περίπου το 60% των αστικών αποβλήτων της ΕΕ καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής ή αποτεφρωτήρες, συμβάλλοντας σημαντικά στις εκπομπές εκπομπών του θερμοκηπίου, τονίζει η περιβαλλοντική ομάδα.



Συγκεκριμένα οι Ευρωπαίοι παράγουν πολλά απόβλητα χρησιμοποιημένων υφασμάτων, τονίζει η έκθεση, με το 75% των 5.8εκ τόνων ετησίως να καταλήγει σε χωματερές ή σε αποτέφρωση.



"Η Ευρώπη είναι ακόμη κολλημένη σε ένα σύστημα όπου πολύτιμα υλικά, πολλά εκ των οποίων παράγονται με υψηλό περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος, καταλήγουν σε χωματερές ή αποτέφρωση", είπε η Ariadna Rodrigo από τους Friends of the Earth Europe.



Η έκθεση προτείνει αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση της υγειονομικής ταφής και της αποτέφρωσης, καθώς και υψηλότερους στόχους για την ανακύκλωση.



"Οι στόχοι για την ανακύκλωση είναι μια καλή αρχή", συνέχισε η Rodrigo, "ωστόσο η επαναχρησιμοποίηση προϊόντων και υλικών καθώς και η πρόληψη των αποβλήτων εξαρχής δε θα αποτελέσουν νόρμα, εάν δεν υπάρξουν κανόνες για αυτά".



Η Βουλγαρία έχει τα χειρότερα ποσοστά ανακύκλωσης, καθώς όλα τα αστικά της απόβλητα καταλήγουν σε χωματερές, τονίζει η έκθεση. Η Ρουμανία είναι δεύτερη, με την υγειονομική ταφή των αποβλήτων να είναι σε ποσοστό 99% και μόλις 1% ανακύκλωση.



Η Γερμανία είναι η πιο "πράσινη" μεταξύ των "27", έχοντας μηδενική υγειονομική ταφή και 45% ανακύκλωση.



Οδικός χάρτης για την αποδοτικότητα των πόρων



Με την Στρατηγική Ευρώπη 2020, η Κομισιόν ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη για την αποδοτικότητα των πόρων το 2011, επισημαίνοντας τους κινδύνους της υπερκατανάλωσης και των αποβλήτων.



Ωστόσο η περιβαλλοντική ομάδα ισχυρίζεται ότι ο οδικός χάρτης πρέπει να ενισχυθεί.



"Ο οδικός χάρτης έχει έλλειψη ισχυρών και αξιόπιστων λύσεων που θα εστιάζουν στη μείωση της κατανάλωσης μέσω της βιώσιμης ενέργειας και των πολιτικών εμπορίου και επενδύσεων, που θα μείωναν τον συνολικό αντίκτυπο της ΕΕ στο παγκόσμιο περιβάλλον", αναφέρει η έκθεση.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news
Υπάρχει ατμός χωρίς νερό; Οπωσδήποτε όχι, τώρα όμως μπορεί να υπάρξει ατμός χωρίς βρασμό, και μάλιστα μέσα σε δευτερόλεπτα χάρη σε μια μέθοδο με νανοσωματίδια που ανέπτυξαν ερευνητές από τις ΗΠΑ. Η νέα ηλιακή νανοτεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει άμεσα σε μικρή κλίμακα, σε δεκάδες εφαρμογές ενώ, αν «περάσει» σε μεγαλύτερη κλίμακα υπόσχεται παραγωγή ενέργειας με καλύτερη απόδοση από τα φωτοβολταϊκά. Εμφανίζεται μάλιστα τόσο αποτελεσματική ώστε, όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο, μπορεί να κάνει να «αχνίσουν» ακόμη και τα παγάκια!

Νανοσωματίδια-βραστήρες

Για να παραγάγουν ατμό οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ράις του Τέξας ρίχνουν στο νερό φωτοαπορροφητικά νανοσωματίδια μετάλλων και άνθρακα και εστιάζουν σε αυτό το φως του ήλιου. Τα νανοσωματίδια απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία και στη συνέχεια, επειδή η επιφάνειά τους είναι υπερβολικά μικρή, προκαλούν βρασμό σε υπερβολικά μικρή κλίμακα. Ο ατμός παράγεται άμεσα και σε ποσότητα, το νερό όμως δεν θερμαίνεται συνολικά και δεν φαίνεται να βράζει.

«Περνάμε από τη θέρμανση του νερού σε μακροκλίμακα στη θέρμανσή του σε νανοκλίμακα» εξήγησε η Ναόμι Χέιλας, επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος. «Τα σωματίδιά μας είναι παρά πολύ μικρά – μικρότερα ακόμη και από ένα μήκος κύματος φωτός –, το οποίο σημαίνει ότι θερμότητα διασκορπίζεται από υπερβολικά μικρή επιφάνεια. Αυτή η έντονη θέρμανση μας επιτρέπει να παράγουμε ατμό τοπικά, μόνο στην επιφάνεια του σωματιδίου, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο».

Όπως σημειώνουν στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «ACS Nano» της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, η ίδια μέθοδος μπορεί να προκαλέσει απόσταξη παράγοντας διαλύματα με πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αιθανόλη από ό,τι οι απλές θερμικές τεχνικές απόσταξης. Επίσης μπορεί να έχει πολλές ακόμη εφαρμογές, όπως η αφαλάτωση του νερού ή η αποστείρωση αποβλήτων και χειρουργικών εργαλείων, κάτι το οποίο την καθιστά πολύτιμη για μεγάλο μέρος του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Ατμός από τον πάγο

Η νέα μέθοδος αποδεικνύεται άκρως αποδοτική αφού όχι μόνο δεν βράζει το νερό, αλλά μπορεί επί πλέον να παραγάγει ατμό από πάγο χωρίς να τον λιώνει. Σύμφωνα με τις μετρήσεις των επιστημόνων, το 80-90% της ηλιακής ενέργειας μετατρέπεται σε ατμό. Αν αυτά τα νούμερα μεταφερθούν στην κλίμακα μετατροπής ενέργειας που χρησιμοποιείται για τους ηλιακούς συλλέκτες, η απόδοση των φωτοαπορροφητικών σωματιδίων είναι 24%, πολύ υψηλότερη από εκείνη των φωτοβολταϊκών η οποία κυμαίνεται γύρω στο 15%.

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ηλεκτρικού ρεύματος στον πλανήτη (σύμφωνα με ορισμένες πηγές το 80-90%) παράγεται ακόμη από τουρμπίνες που λειτουργούν με ατμό (ο οποίος με τη σειρά του παράγεται με ορυκτά καύσιμα, πυρηνική ενέργεια κ.λ.π.), η μέθοδος των ερευνητών του Ράις θα μπορούσε να προσφέρει στο μέλλον ηλεκτρική ενέργεια με «καθαρό» και οικονομικό τρόπο. Επίσης θα μπορούσε να βρει μια σειρά από εφαρμογές στη βιομηχανία.

Οι εμπνευστές της ωστόσο δεν γνωρίζουν ακόμη κατά πόσον μπορεί να λειτουργήσει σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Τα πρότυπα που έχουν κατασκευάσει μέχρι στιγμής είναι μικρά – ικανά όμως να «τροφοδοτήσουν» νοικοκυριά και μικρές μονάδες, ιδιαίτερα σε χώρες όπου υπάρχει ανάγκη. Το πέρασμα σε «βιομηχανικές» κλίμακες είναι ένας από τους επόμενους στόχους τους.http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1











Ανέστρεψαν συμπτώματα αυτισμού σε ποντίκια

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ στο Μόντρεαλ του Καναδά κατάφεραν να αναστρέψουν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του αυτισμού σε ποντίκια, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Nature».

1 στα 110 άτομα

Οι διαταραχές του αυτιστικού φάσματος επηρεάζουν περίπου 1 στα 110 άτομα. Παρότι ορισμένα φάρμακα φαίνονται υποσχόμενα ενάντια στον αυτισμό σε μοντέλα ζώων, κανένα μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να θεραπεύσει τα βασικά προβλήματα στην επικοινωνία και στην κοινωνική αλληλεπίδραση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό.

Τώρα η ερευνητική ομάδα από το ΜακΓκιλ με επικεφαλής τον Νέουμ Σόνενμπεργκ δημιούργησε ένα νέο μοντέλο ποντικού με αυτισμό και στη συνέχεια επέτυχε να αναστρέψει στα ζώα τα συμπτώματα της διαταραχής.

Το γονίδιο-«κλειδί»

Συγκεκριμένα οι ερευνητές ξεκίνησαν τροποποιώντας γενετικώς τα ποντίκια ώστε να εμφανίζουν έλλειψη του γονιδίου Eif4ebp2. Τα ποντίκια που δεν έφεραν το γονίδιο εμφάνιζαν πολλά συμπτώματα αυτισμού, όπως κακή κοινωνική αλληλεπίδραση και επαναλαμβανόμενες κινήσεις και συμπεριφορές. Ο Σόνενμπεργκ και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι όταν το Eif4ebp2 απουσιάζει εμφανίζεται υπερπαραγωγή μιας ομάδας πρωτεϊνών που ονομάζονται νευρολιγίνες (NLGNs) – οι πρωτεΐνες αυτές εντοπίζονται στη μεμβράνη των νευρώνων και βοηθούν στη δημιουργία και στη διατήρηση των συνάψεων μεταξύ τους.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τον εγκέφαλο ποντικών μετά τον θάνατό τους ανακάλυψαν ότι η υπερπαραγωγή των NLGNs οδηγεί σε δημιουργία συνάψεων που είναι επιρρεπείς σε υπερδιέγερση – με τον τρόπο αυτό υπάρχει «υπερ-συνδεσιμότητα» μεταξύ των νευρικών κυττάρων, η οποία, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, βρίσκεται στη ρίζα των συμπτωμάτων των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος.

Αναστροφή των επιδράσεων της έλλειψης του γονιδίου

Ο Σόνενμπεργκ και η ομάδα του έδειξαν επίσης στο πλαίσιο των πειραμάτων τους ότι μπορούν να αναστρέψουν τις επιδράσεις της έλλειψης του γονιδίου Eif4ebp2 με χρήση ενός μικρού φαρμακευτικού μορίου.

Η θεραπεία όχι μόνο ανέστρεψε την «υπερ-συνδεσιμότητα» μεταξύ των νευρώνων αλλά «εξαφάνισε» και τα συμπτώματα του αυτισμού σε ποντίκια που τα εμφάνιζαν εντόνως.

Οι ερευνητές στη συνέχεια δοκίμασαν άλλη μια μέθοδο: κατέστειλαν την παραγωγή των πρωτεϊνών NLGNs με χρήση της μεθόδου παρέμβασης RNA και είδαν ότι επέτυχαν και πάλι να σταματήσουν τα αυτιστικά συμπτώματα στα πειραματόζωα.

Νέοι θεραπευτικοί στόχοι

Παρά τα ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα ο δρ Σόνενμπεργκ προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να νομίζουμε πως η θεραπεία για τον αυτισμό βρίσκεται… στη γωνία. Όπως λέει «το φάρμακο που χρησιμοποιήσαμε στα ποντίκια θα ήταν πολύ τοξικό για τον άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση όμως δείξαμε ότι το μονοπάτι που ανακαλύψαμε είναι σημαντικό και μας οδηγεί σε νέους πιθανούς θεραπευτικούς στόχους».

Η αναζήτηση φαρμακευτικών θεραπειών για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος αποτελεί μια άκρως πολύπλοκη διαδικασία εξαιτίας του ότι αυτού του είδους οι διαταραχές έχουν πολλά και διαφορετικά γενετικά αίτια το καθένα εκ των οποίων είναι «ένοχο» για λιγότερο από το 1% των περιπτώσεων. Ωστόσο ο δρ Σόνενμπεργκ σημειώνει πως είναι πιθανό όλες αυτές οι γενετικές μεταλλάξεις να συγκλίνουν προς το ίδιο μονοπάτι το οποίο και θα δείξει τον δρόμο της θεραπείας. «Αυτό ακριβώς μελετούμε τώρα» κατέληξε ο ερευνητής.http://www.tovima.gr/




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Περιφερειών, οι οποίες αθροίζονται στο σύνολο των 58.707.000 ευρώ και θα διατεθούν στις Περιφέρειες από τη στιγμή της έγκρισης του σχετικού αιτήματος, ανακοίνωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στο συνέδριο της ΕΝΠΕ.


Εξάλλου, ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε απόφαση για την καταβολή συνολικού ποσού 7.419.421 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του Ιανουαρίου, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των Περιφερειών.

Επίσης, υπέγραψε απόφαση για την απόδοση από τους ΚΑΠ στις Περιφέρειες της χώρας 3.990.000 ευρώ προς κάλυψη δαπανών δακοκτονίας, με τις οποίες εξοφλούνται οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του υπουργείου προς τις δικαιούχους Περιφέρειες για το 2012.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Χρειάζεται να κατέβουν εκατομμύρια στους δρόμους....

Δείτε το βίντεο.









via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1


Απίστευτο Γολγοθά βιώνει μία Λαρισαία πολύτεκνη μητέρα που ζει με τα παιδιά της κάτω από τα όρια της φτώχειας...



Η κ. Χρυσούλα, μητέρα οκτώ παιδιών και εγκαταλελειμμένη από τον σύζυγό της, μένει σήμερα με τα έξι από αυτά (τα πέντε είναι ανήλικα) σε μία μονοκατοικία στην οδό Βόλου.



Χωρίς δουλειά, προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει οτιδήποτε που θα μπορέσει να τη βοηθήσει να ζήσει την ίδια και τα παιδιά της με αξιοπρέπεια.



Δυστυχώς όμως, απέναντί της βρήκε την ίδια την πολιτεία με τον πλέον ανάλγητο τρόπο: η ΔΕΥΑΛ της έκοψε το νερό για οφειλή 147 ευρώ με αποτέλεσμα να παραμείνει χωρίς νερό για περίπου δύο εβδομάδες. Αναζητώντας βοήθεια από φίλους και γνωστούς, κατάφερε να πληρώσει την οφειλή, έχοντας όμως μπροστά της και την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος!



Η «χαριστική» βολή γι’ αυτήν ήρθε πριν από μερικούς μήνες όταν και την ενημέρωσαν από το δήμο ότι δεν θα λαμβάνει πλέον τις τρεις μερίδες (για επτά άτομα) του συσσιτίου που λάμβανε, γιατί όπως εξήγησε στο onlarissa.gr, της είπαν πως «έχουν κι άλλοι μεγαλύτερες ανάγκες».



Με τα ενοίκια να «τρέχουν» και να παραμένουν απλήρωτα, ψάχνει εδώ και καιρό για δουλειά και όπως εξηγεί στο onlarissa.gr με περισσή υπερηφάνεια «Δε ζητάω ελεημοσύνη, ζητάω δουλειά. Να ιδρώσω και να πάρω αυτά που αξίζω…»



Το παράπονό της για τον δήμο Λαρισαίων δεν κρύβεται: «όσες φορές κι αν έκανα τα χαρτιά μου δεν με πήραν, ούτε για δίμηνο» λέει χαρακτηριστικά. Το μόνο που έχει καταφέρει, είναι να παίρνει τρόφιμα μία φορά το μήνα από το κοινωνικό παντοπωλείο.



Μην μπορώντας πλέον να εξασφαλίσει ούτε τη σίτιση των παιδιών της, απευθύνθηκε στο «Αγορείτικο Βήμα» για να γνωστοποιήσει το πρόβλημά της, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τον ιερέα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, ζητώντας να αποκτήσει τη δυνατότητα και να σιτίζει την οικογένειά της από το συσσίτιο της Μητρόπολης.



Επιμένει όμως, πως δεν ζητά ελεημοσύνη, αλλά δουλειά. Με αξιοπρέπεια και τόλμη, γιατί χρειάζεται αρκετή να αποκαλύπτεις σε μία τόσο κλειστή κοινωνία τη δυστυχία σου, να μπορέσει να ζήσει την ίδια και την οικογένειά της.

peramatozoa.net



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1










Φύκια – κανίβαλοι γεννούν ελπίδες για φθηνά βιοκαύσιμα

Όταν αποστερηθούν άλλες πηγές τροφής, τα πράσινα φύκη του είδους Chlamydomonas reinhardtii τρέφονται με άλλα φυτικά υλικά, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού πανεπιστημίου Bielefeld, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications». Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ένα φυτικό είδος που να διασπά την κυτταρίνη άλλου φυτού.Η κυτταρίνη είναι το βιοπολυμερές που ενδυναμώνει τα κυτταρικά τοιχώματα του φυτού, ενώ παράλληλα το τροφοδοτεί με ενέργεια. Κανονικά τα φύκη Chlamydomonas reinhardtii χρησιμοποιούν τον ήλιο για να μετατρέψουν, μέσω της φωτοσύνθεσης, το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό σε γλυκόζη.Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όταν τα φύκη στερηθούν το διοξείδιο του άνθρακα κανιβαλίζουν άλλα φυτικά είδη. Η ανακάλυψη θεωρείται αρκετά χρήσιμη για την παραγωγή βιοκαυσίμων όπως η κυτταρινική αιθανόλη, όπου χρειάζονται ακριβά ένζυμα για να διασπάσουν την κυτταρίνη και να την μετατρέψουν σε απλά σάκχαρα τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να μετατραπούν σε αιθανόλη.

Επίσης τα φύκη C. reinhardtii ενδέχεται να συμβάλλουν στην παραγωγή βιοντίζελ, αφού παράγουν λιπαρά που μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε καύσιμα. Πηγή: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Στα όρια εξάντλησης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον «Ριζοσπάστη» και έπειτα από δυο απόπειρες να λάβουν απαντήσεις από τη διοίκηση της εφημερίδας για τον σχεδιασμό των απολύσεων, προσέφυγαν με επιστολή τους στην ΕΣΗΕΑ.



Εκτός από τις εννέα απολύσεις που έγιναν ήδη, η εφημερίδα χρωστάει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα έξι μηνών, «γεγονός που έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειες τους στα όρια της ανέχειας και της εξαθλίωσης», όπως σημειώνουν στην επιστολή τους.



Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί, επίσης, με επιστολή, την οποία προσυπογράφουν δημοσιογράφοι στις αρχές του Φεβρουαρίου. «Τα περιθώρια αντοχής μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού και απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς τη διεύθυνση να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της», αναφέρουν.



Η ΕΣΗΕΑ στο μεταξύ έχει ήδη καλέσει τον εκπρόσωπο του «Ριζοσπάστη», αλλά και της διεύθυνσης, όμως υπήρξε άρνηση με επιχείρημα ότι πρόκειται για κομματικό έντυπο. Με δεδομένο ότι η εφημερίδα δεν πληρώνει εδώ και έξι μήνες και ανεξάρτητα από την επίσημη ανακοίνωση για μαζικές απολύσεις, τίθεται θέμα στην ΕΣΗΕΑ να προκηρύξει άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις.



Πηγή: Το Ποντίκι








via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Παίρνω :

25 γρ. δυσαρέσκεια.

1 γρ. αποφασιστικότητα.

2 γρ. πίκρα.

Λίγη....



απώλεια χρόνου.

3 γρ. αδιαφορία και λίγη ψυχραιμία.

Τα ρίχνω όλα σε ένα μπολ υπομονής και τα γλυκαίνω με ένα χαμόγελο.

Τα ανακατεύω με λίγη μελαγχολία και ρίχνω 2 σταγόνες περιφρόνησης καθώς και 1 γρ. υπολήψεως.


Τα ψήνω σε σιγανή φωτιά και κατασκευάζω κατάπλασμα, το οποίο κάνω χρήση στους παλμούς της καρδιάς.

Το φάρμακο αυτό βρίσκεται έτοιμο, κλεισμένο σε μία φιάλη αεροστεγώς σφραγισμένο με ταινία ανακούφισης.

Πωλείται στα φαρμακεία υπολήψεως της οδού Φρονήσεως, απέναντι της πηγής του Λογικού της Ακαδημίας του έρωτα.-

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR





«Ορθάνοιχτο» άφησε το ενδεχόμενο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ο κοινοτικός επίτροπος για την Οικονομία Ολι Ρεν, ο οποίος επίσης διευκρίνισε μετά το προχθεσινό Ecofin: «Δεν έγινε κανένα λάθος στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα»... Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Κώστα Πουπάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο κ. Ρεν επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας στο τρίτο Μνημόνιο περί νέας παρέμβασης στα κατώτατα όρια των μηνιαίων αποδοχών. Αυτή η παρέμβαση θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014, ενώ ο τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού θα πρέπει να προκύπτει με γνώμονα την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Ουσιαστικά, με αυτή την τοποθέτηση ο Ευρωπαίος επίτροπος «δικαίωσε» τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο, ο οποίος μόλις προχθές είχε σημειώσει ότι παραμένει υψηλός ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα, έρχεται να διαψεύσει τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι οποίοι με ανακοινώσεις και δηλώσεις προσπαθούν να χαμηλώσουν τους τόνους ισχυριζόμενοι ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα μέχρι το 2016, οπότε λήγει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.



Πάντως, όπως ξεκαθαρίζει στην απάντησή του ο κ. Ρεν, οι μεταρρυθμίσεις στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις προκύπτουν από την «ανάγκη για καλύτερη εναρμόνιση των μισθών με την οικονομική δραστηριότητα, με στόχο την αναχαίτιση και τη μείωση της πολύ μεγάλης ανεργίας και το ξεπέρασμα της ύφεσης». Ουσιαστικά, λοιπόν, συνδέει απευθείας την προσπάθεια για μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα με αλλαγές στο ύψος των μισθών του ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα, ο Ευρωπαίος επίτροπος σημειώνει ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού του κατώτατου μισθού, αλλά τον τελικό λόγο για τον καθορισμό των διαδικασιών τον έχει ο «Ελληνας νομοθέτης», δηλαδή η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, το χρονοδιάγραμμα είναι ξεκάθαρο, καθώς η «αναθεώρηση του συστήματος για τον κατώτατο μισθό θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το 2014».



Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών επανήλθε χθες με νέα ανακοίνωση, θέλοντας και πάλι να θολώσει τα νερά. Γίνεται ξανά λόγος για «αναθεώρηση και όχι μείωση του κατώτατου μισθού». Επίσης, τονίζεται: «Η χώρα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, να διαμορφώσει έναν νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο. Αυτό θα γίνει ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».



Πάντως, όπως αναφέρεται ρητά στο τρίτο Μνημόνιο: «Η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή έναν μηχανισμό για τον ελάχιστο μισθό που θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο έπειτα από πρόταση της κυβέρνησης. Το σύστημα θα τεθεί σε ισχύ έως τα τέλη Μαρτίου 2013».



Η αντίδραση των ευρωβουλευτών στις τοποθετήσεις Ρεν υπήρξε άμεση. Ο κ. Πουπάκης έκανε λόγο για προκλητικές δηλώσεις που θεωρούν τον κατώτατο μισθό «υψηλή αμοιβή» και «στρώνουν το χαλί στην τρόικα για νέες μειώσεις σε μισθούς, που βρίσκονται ήδη κάτω από το εθνικό όριο φτώχειας». Ο κ. Χουντής πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά έχει δεσμευτεί να μειώσει και άλλο τους κατώτατους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων σημείωσε ότι πρόκειται περί «ακραίας υποκρισίας».

(Εφ.Δημοκρατία)




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1





Ανακρούει πρύμναν το υπουργείο Οικονομικών στα σχέδιά του για το κυνήγι όσων χρωστούν στο Δημόσιο και παρατείνει, για τουλάχιστον έναν μήνα, την έναρξη της αποστολής των ειδοποιητηρίων στους οφειλέτες. Η ένταση στην κοινωνία τρομάζει την κυβέρνηση, η οποία κινείται ανάμεσα σε συμπληγάδες, καθώς αρχές Μαρτίου έρχεται στην Αθήνα και η τρόικα. Ορισμένες πήγες αναφέρουν ότι στο οικονομικό επιτελείο φτάνουν εισηγήσεις για αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε η Εφορία να μπορεί να δεσμεύει και προσωπική περιουσία των συζύγων των οφειλετών για χρέη τα οποία αρνούνται οι ίδιοι να ρυθμίσουν.



Οπως ακριβώς την πάτησε πρόσφατα ο Γιάννης Στουρνάρας, που βιάστηκε να κάνει ανακοινώσεις για τον νέο φόρο ακινήτων και μετά αναγκάστηκε να ανασκευάσει, έτσι τώρα ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης υποχρεώνεται να μεταθέσει τα σχέδιά του για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών...



Επειτα από ισχυρές πολιτικές πιέσεις που δέχτηκε από ανωτέρους του, ο κ. Θεοχάρης αναγκάστηκε να μεταθέσει για τα τέλη Μαρτίου την αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών (για ποσά κάτω και από 3.000 ευρώ), τα οποία επειγόταν να στείλει εδώ και τώρα! Για να εισπράξει όμως ό,τι μπορεί από τους φορολογουμένους, ζήτησε χτες από τους εφοριακούς να είναι ελαστικοί με τους οφειλέτες και να τους δίνουν πολλές δόσεις στη ρύθμιση των χρεών τους. Επίσης, για να ωραιοποιήσει την εικόνα των ληξιπρόθεσμων ο κ. Θεοχάρης ζήτησε από τους εφοριακούς, όπου μπορούν, να διαγράφουν χρέη που θεωρούνται ως ανεπίδεκτα είσπραξης.



Ιδια ακριβώς είναι και η περίπτωση του Γ. Στουρνάρα, που έσπευσε να ανακοινώσει τα σχέδια για τον νέο φόρο ακίνητων και μετά τις πιέσεις των πολιτικών αρχηγών αναγκάστηκε να τα βάλει στο συρτάρι, με το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για το πότε θα πρέπει να ληφθούν οριστικές αποφάσεις».



Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, λοιπόν, φαίνεται ότι λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο! Βιάστηκε κι αυτός να ανακοινώσει ότι θα αποστείλει ειδοποιητήρια σε 2.500.000 οφειλέτες τους Δημοσίου με την απειλή άμεσης λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (κατασχέσεις εισοδημάτων, ακινήτων κ.λπ.). Τώρα αναγκάζεται να μεταθέσει τα σχέδιά του για τα τέλη Μαρτίου και να χαλαρώσει την απροκάλυπτα τρομοκρατική στάση του απέναντι στους φορολογουμένους.



Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι πρέπει να περάσει ο Φεβρουάριος, ώστε οι εφορίες να έχουν πλήρη εικόνα των οφειλετών. Συγκεκριμένα λένε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί εάν οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε ρύθμιση οφειλών πλήρωσαν κανονικά τη δόση του Φεβρουαρίου, ώστε να μην μπουν στη «μαύρη λίστα» με αυτούς που θα κυνηγήσει το υπουργείο Οικονομικών.



Η πραγματική αίτια όμως είναι το κρυφό σχέδιο του υπουργείου: να αποφορτιστεί τώρα το «κλίμα τρομοκρατίας» και τα ειδοποιητήρια να αποσταλούν λίγο προτού ανακοινωθεί η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, ώστε να πιεστούν οι οφειλέτες να ενταχθούν άμεσα.



Οι πληροφορίες αναφέρουν και σχέδια για κυνηγητό ακόμα και όσων έχουν απλήρωτες κλήσεις που έφτασαν στις εφορίες από την Τροχαία και τους δήμους, αλλά και για όσους δεν πλήρωσαν το πρόστιμο για μη προσκόμιση επικυρωμένου εισιτηρίου στις δημόσιες συγκοινωνίες.



Στους υποψηφίους που αναμένεται να λάβουν ειδοποιητήριο για πληρωμή ή κατάσχεση περιλαμβάνονται:

-2.300.000 φορολογούμενοι που χρωστούν έως 3.000 ευρώ στο Δημόσιο, με συνολικές οφειλές 1,1 δισ. ευρώ.

-100.000 φορολογούμενοι που χρωστούν από 3.000 έως 300.000 ευρώ, με συνολικές οφειλές 3 δισ. ευρώ.

-5.770 φορολογούμενοι με χρέη από 300.000 έως 1.000.000 ευρώ.

-1.500 φορολογούμενοι με χρέη πάνω από 1.000.000 ευρώ και συνολικές οφειλές 35 δισ. Ευρώ.

(Εφ.Δημοκρατία)




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7


Όταν επί δεκαετίες, όποιος ήθελε έτρωγε χωρίς κανένα έλεγχο, τώρα που ζόρισαν τα πράγματα, άντε τα καλόπαιδα να κόψουν τη συνήθεια (και στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα μπορούσαν να φάνε στη Φοιτητική Λέσχη, αλλά ποιος να κουβαλιέται τώρα 200 μέτρα μακρύτερα).



Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΑΠΘ, βρήκε την αιτία του ξυλοδαρμού ενός ευσυνείδητου υπαλλήλου. Φταίνε τα λίγα ποσά που διατίθενται για την φοιτητική μέριμνα. Δηλαδή, αν ήταν περισσότερα, θα μπορούσα να τρώγω κι εγώ εκεί;


Καλλισθένης… εν δήμω



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1


Μετά τα χημικά και το “ξύλο” στο γραφείο του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου όπου έκαναν συμβολική κατάληψη νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν τα επεισόδια στη Βουλή με αφορμή τις καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΖΑ ότι χτυπήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ.



Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μπάρκας και Διαμαντόπουλος κατήγγειλαν ότι χτυπήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ παρά το γεγονός ότι επέδειξαν τη βουλευτική τους ταυτότητα. Από το βήμα της Βουλής ο Δ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για άγριο ξύλο και κρεσέντο βίας. “Εδάρησαν αγρίως σε ένα κρεσέντο βίας των ματ παρότι επεδείκνυαν την βουλευτική τους ταυτότητα. Και επειδή ακούμε πολλά από την συγκυβέρνηση για νομιμότητα.

Οι δυο βουλευτές οδηγούνται στην κλινική για εξετάσεις” ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω έντονων αντιδράσεων από βουλευτές της ΝΔ. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Βορίδης από τη ΝΔ ανέφερε πως “οι καταλήψεις δημοσίων χώρων είναι παράνομη πρακτική και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται” προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά Υπέρ των αντιδράσεων απ' όπου και αν προέρχονται τάχθηκε ο βουλευτής τη Χρυσής Αυγής κ. Παππάς αναφέροντας: οποιαδήποτε πάλη του Ελληνικού λάου ανεξαρτήτως προελεύσεις μας βρίσκει συμφώνως”, ενώ ο κ. Παφίλης από το ΚΚΕ σχολίασε πως η “κυβερνηση κλιμακώνει τον αυταρχισμό και τη βια”.

“Αυτό που κάνει σύσσωμος ο Ελληνικός λαός είναι να αντιδρά στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης” ανέφερε ο κ. Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες .



Για αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθεια πρόκλησης εντάσεων έκανε λόγο ο κ. Χρυσοχοϊδης: “Εχετε μεγάλη πολίτικη αμηχανία κύριε Παπδημουλη και αρχίσατε πάλι τις κατεβασιές. Στο εσωτερικό γιατί τα ποσοστά σας πέφτουν γιατί στο εξωτερικό ο κ. Τσίιπρας συναντάται με τον Ρουμπιν Αφήστε τις κατεβασιές και αποκτήστε την πολιτική ενός κόμματος που θέλει να πάρει την εξουσία.”

newsit









via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7


Η αυθεντική έκδοση:

Αν αγαπάς κάποιον άστον ελεύθερο.

Αν γυρίσει σε σένα, είναι δικός σου.

Αν δεν γυρίσει, δεν ήταν ποτέ δικός σου.

Η κτητική έκδοση:




Αν αγαπάς κάποιον μην τον αφήσεις ποτέ ελεύθερο.

Η έκδοση του ψυχαναλυτή:

Αν αγαπάς κάποιον άστον ελεύθερο.

Αν επιστρέψει, το σούπερ-εγώ του είναι κυρίαρχο.

Αν δεν επιστρέψει, η υπαρξιακή του ταυτότητα είναι υπέρτατη.

Αν δεν φύγει, πρέπει να είναι τρελός.

Η έκδοση του marketing:

Αν αγαπάς κάποιον άστον ελεύθερο. Αν επιστρέψει έχει loyalty στο brand.

Αν δεν επιστρέψει, κάνε repositioning στο brand σε νέες αγορές.

Η έκδοση της νοικοκυράς:

Αν αγαπάς κάποιον άστον ελεύθερο.

Αν γυρίσει σε σένα, είναι δικός σου.

Αν δεν γυρίσει, δεν ήταν ποτέ δικός σου.

Και αν δεν το κουνήσει ρούπι, τότε ή τον γέννησες ή τον παντρεύτηκες.



via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR


Γράφει ο Χρήστος Ιακώβου

Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)



Ο σφουγγοκωλάριος ήταν υψηλό αξίωμα και ταυτοχρόνως επάγγελμα στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Το έργο του ήταν να σκουπίζει τα οπίσθια των αυτοκρατόρων. Ήταν αξίωμα που πολλοί ζήλευαν και μόνο έμπιστα άτομα διορίζοντο, αφού είχαν το προνόμιο να ευρίσκονται τόσο κοντά στον αυτοκράτορα όταν αυτός ήταν γυμνός και άοπλος. Με το πέρασμα του χρόνου το επάγγελμα αυτό εξέλειπε. Επεβίωσε όμως ως συγκεκριμένη συμπεριφορά στην πολιτική μας κουλτούρα.



Ποιος είναι ο σημερινός σφουγγοκωλάριος; Το βασικό γνώρισμα της συμπεριφοράς του είναι η εξόφθαλμη ικανότητά του να επιδίδεται στην τέχνη του «σκουπίζειν» τα οπίσθια ισχυρών πολιτικών, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή πολιτικής θέσης, οι οποίοι μπορούν να του εξασφαλίσουν μία θέση στον επίγειο παράδεισο, δηλαδή πολιτική ή επαγγελματική ανέλιξη και κατ’ επέκταση, για να χρησιμοποιήσω ένα όρο του συρμού, «κοινωνική επιφάνεια». Είναι ο πολιτικός ελαφρών βαρών που θέλει να γίνει βουλευτής ή υπουργός, ο ξέμπαρκος πολιτικός που θέλει να ξαναμπεί στο παιγνίδι της εξουσίας, ο καριερίστας δημόσιος υπάλληλος που πατά επί πτωμάτων, ο ανεπαρκής δημοσιογράφος που αναζητεί τα δεκανίκια των πολιτικών για να επιβιώσει, ο φιλόδοξος νέος που εγκλώβισε τη ζωή του σε ένα lifestyle, με αυτοσκοπό την απόκτηση με κάθε τρόπο τίτλων «επαγγελματικής και πολιτικής ευγενείας», ούτως ώστε όταν βγαίνει από το σπίτι του να αυτοϊκανοποιείται με την εντύπωση ότι είναι επώνυμος, άρα σπουδαίος, και γενικά άνθρωποι με ελλείμματα προσωπικότητας, οι οποίοι έταξαν στη ζωή τους να «ανέλθουν», άνθρωποι οι οποίοι ακόμη και με το ντύσιμό τους ή όταν συστήνονται αισθάνονται την ανάγκη να δηλώνουν το κοινωνικό και επαγγελματικό τους καθεστώς. Στην πραγματικότητα, όμως, θρασύδειλοι καιροσκόποι, αχθοφόροι της αναξιοπρέπειας και μεταπράτες της αθλιότητας.



Η τακτική τους ευκόλως προβλέψιμη. Επιλέγουν ένα ισχυρό πολιτικό, τον ακολουθούν και πράττουν παν ό,τι αναγκαίο για να αποδείξουν την νομιμοφροσύνη, που φθάνει μέχρι τα όρια της εθελούσιας ανδραποδώδους υποταγής. Επικεντρώνουν την συμπεριφορά τους σε κάθε ευκαιρία στο θάμβο της εντύπωσης. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να συλλέξουν πολλά προεκλογικά γραμμάτια, τα οποία θέλουν να εξαργυρώσουν ακριβά μετά τις εκλογές.



Το φαινόμενο του σφογγοκωλάριου ευδοκιμεί στη χώρα μας. Τους βλέπουμε να κινούνται απροκάλυπτα κάθε φορά που υπάρχουν πολιτικές εκλογές, αφού εκλαμβάνουν τις προεκλογικές εκστρατείες ως την κατ’ εξοχήν εορταστική τους περίοδο. Άλλοτε τους βλέπουμε να συνωστίζονται πίσω από τους πολιτικούς για να τους συλλάβει ο τηλεοπτικός φακός και άλλοτε να σπεύδουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις για να ηδονιστούν από μία χειραψία με τον πολιτικό που επέλεξαν να υπηρετήσουν.



Οι σφουγγοκωλάριοι ζουν για να αποκτήσουν «υψηλές θέσεις» και να αισθάνονται ότι κάνουν λαμπρές καριέρες, ενώ οι σοβαροί άνθρωποι όταν βρεθούν σε κάποια θέση δίνουν ζωή στην κοινωνία. Οι σφουγγοκωλάριοι παρά την χρονολογική τους ηλικία δεν μεγαλώνουν ποτέ. Τους βρίσκει κανείς μονίμως σε συγκεντρώσεις να χειροκροτούν παρελάσεις παραφουσκωμένων εγωισμών. Φτύνουν με την ίδια ευκολία αυτό που μέχρι χθες χειροκροτούσαν ή μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο αν δεν πάρουν για την καριέρα τους αυτό που θέλουν. Όπως είπαμε, «η καριέρα πάνω απ’ όλα!».



Επειδή οι σφουγγοκωλάριοι έχουν μία εκ βάθους σχέση με την ηλιθιότητα, ουαί και αλίμονο σε αυτόν που αρχίζει να συζητά μαζί τους με κριτική διάθεση για τον πολιτικό του οποίου «σκουπίζουν» τον πισινό. Για να θυμηθούμε εδώ τη σοφή ρήση του Μαρκ Τουέιν: «Μη συζητάς ποτέ δημόσια με ένα ηλίθιο, θα σε κερδίσει με την εμπειρία του και οι τρίτοι μπορεί να μην καταλάβουν τη διαφορά».



Η κοινωνία μας έχει πολλά αποθέματα τέτοιου φυράματος. Κάποιοι κάνουν μεγάλες καριέρες λόγω επιτυχούς άσκησης αυτού του «χαρίσματος» και κάποιοι φιλοδοξούν να τους φθάσουν. Όπου και να φθάσουν όμως είναι χαρακτηρισμένοι. Για τους τρίτους θα είναι οι γνωστοί σφουγγοκωλάριοι ενώ γι’ αυτούς που υπηρετούν, θα είναι μονίμως ένα κοινό κολωσφούγγι. Αλίμονο σ’ αυτούς που άφησαν τη ζωή τους να την καθοδηγήσει η ματαιοδοξία της «μεγάλης καριέρας», περνώντας την αναγκαστικά μέσα από τη λογική του «σκουπίζειν» τα οπίσθια των ισχυρών.



Όσο, ιδιαιτέρως, για τους πολιτικούς, το να ενδιαφέρονται για τον αριθμό των ακολούθων και των συνεργατών τους και όχι για την ποιότητα τους, δηλαδή το να «αρέσουν» στους σφουγγοκωλάριους, είναι απόδειξη αδυναμίας. Είναι δε πολύ επικίνδυνο για την δημοκρατία ο πολιτικός να αισθάνεται ανώτερος από τους γύρω του και οι γύρω του καιροσκοπικώς να του το δείχνουν. Τότε χάνεται ο ορθολογισμός και ο εποικοδομητικός διάλογος, με αποτέλεσμα η σχέση να μετατρέπεται σε σχέση υποτελείας και διαρκούς επιβεβαίωσης του ισχυρού. Όσο κατάπτυστοι είναι οι σφουγγοκωλάριοι άλλο τόσο καταγέλαστοι είναι οι πολιτικοί που τους ανέχονται, γιατί ο έξυπνος ηγέτης δίδει σημασία όχι στο ποια γνώμη έχουν οι συνεργάτες του γι’ αυτόν αλλά ποια γνώμη έχει ο ίδιος γι’ αυτούς. Άλλωστε δεν είμαστε τίποτε άλλο εκτός από αυτό που σκεφτόμαστε.



Η αξιοπρέπεια δεν έγκειται στο να κατέχεις περίοπτη θέση αλλά στο να αισθάνεσαι πάνω απ’ όλα ελεύθερος.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Κουτί τετράγωνο, πίτσα στρογγυλή, κομμάτια τρίγωνα, μπέρδεμα!



Αυτοί που κυκλοφορούν μόνιμα με το Bluetooth ακουστικό στο αυτί χωρίς να μιλάνε, πρέπει στο σχολείο να είχαν.....



αποβληθεί για σκουλαρίκι.



Ο Κύκλωπας δε μπορεί να δει τα πράματα με άλλο μάτι



Τόση τεχνολογία και ένα πρόγραμμα στη ζωή μου δεν μπορώ να βάλω με τίποτα.



Έχουν πλάκα οι Αμερικάνοι.

Δίνουν λεφτά στον ΓΑΠ να διδάξει τις μαλακίες που έκανε ως πρωθυπουργός.

Έχουν πολλή πλάκα.



Σύμφωνα με κρυφή δημοσκόπηση η ΝΔ είναι μπροστά με 95%.

Η δημοσκόπηση έγινε σε τυχαίο δείγμα εργαζομένων σε κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού 340



Γεια σου ρε Κωσταλα!

”Χρησιμοποιείς πολύ έξυπνα τα πόδια σου Δούκισσα!”

Επιτέλους λίγη ειλικρίνεια σε αυτόν τον τόπο.



”Η Ναταλία Γερμανού αποκάλυψε στον αέρα ότι χώρισε μέσα στο καλοκαίρι”.

Λογικά θα μπήκε κατασκήνωση ο μικρός.



Επιστρατεύει απεργούς στα ΜΜΜ όταν απεργούν.

Δεν επιτάσσει φάρμακα από εταιρείες όταν δεν πουλάνε.

Μ’αρέσει το πως βλέπεις το καλό του λαού



-Αψου

-Γιτσες

-Ευχαριστώ, πες ένα νούμερο

-Άδωνις

-Όχι τόσο μεγάλο ρε.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR


Η αξία του αστεροειδούς 2012DA14, ο οποίος θα περάσει την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου «ξυστά» από τη Γη, αποτιμάται σε περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία εξόρυξης Deep Space...



Συγκεκριμένα ο αστεροειδής, ο οποίος έχει διάμετρο λίγο περισσότερο από 45 μέτρα και μάζα 130.000 τόνους, μπορεί να υποκρύπτει ανακτήσιμο νερό αξίας 65 δισεκατομμυρίων και μέταλλα αξίας περίπου 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας. Η εκτίμηση έγινε υποθέτοντας ότι μόνο το 10% της μάζας του αστεροειδή είναι εύκολα εξορύξιμο.



Η Deep Space δεν θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τον αστεροειδή 2012DA14, καθώς η τροχιά του εμφανίζει πολύ μεγάλη κλίση συγκριτικά με τη Γη, γεγονός που θα έκανε ιδιαίτερα δύσκολο το εγχείρημα. Εξάλλου ακόμα δεν διαθέτει τον εξοπλισμό ώστε να προσγειωθεί στον αστεροειδή και να ξεκινήσει επιχειρήσεις εξόρυξης, ενώ και το κόστος θα ήταν απαγορευτικό.



Ωστόσο στα επόμενα χρόνια θα πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και το πολύ κοντινό πέρασμα του αστεροειδούς (μόλις 27.700 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη) αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα των πόρων που βρίσκονται διαθέσιμοι προς εξόρυξη και εκμετάλλευση στο κοντινό διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Ρικ Τάμλινσον.



Με το σίδηρο και το νικέλιο που θα εξορυχθεί σε μελλοντικές αποστολές, η Deep Space σκοπεύει να αποτελέσει τον πυρήνα για τη δημιουργία μίας βιομηχανίας βασισμένη στο διάστημα, η οποία θα επεκταθεί σε κατασκευή οχημάτων, σταθμών και βάσεων μακριά από τη Γη. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να μετατρέπει το νερό που θα αποσπά από τους αστεροειδείς σε καύσιμο το οποίο θα προμηθεύει σε δορυφόρους και διαστημόπλοια σε χαμηλό σχετικά κόστος.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Οι συσκευές της Apple είναι διαβόητες για την ικανοποίηση των πελατών της και η εταιρία φαίνεται να κυριαρχεί αρκετά χρόνια τώρα.Όμως αυτή η κυριαρχία έχει αρχίσει να χάνεται. Τα Android smartphones γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, και πρόσφατα τέσσερα από αυτά κατατάσσονται σε καλύτερη θέση στις ΗΠΑ από ό, τι το iPhone 5 της Apple Η εταιρεία ερευνών Research OnDevice πραγματοποίησε μια μελέτη ικανοποίησης συσκευών με δημοσκοπήσεις σε 320.000 χρήστες κινητών και tablets από έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ινδονησία.


Ωστόσο, τα πιο εκπληκτικά αποτελέσματα προήλθαν από τις ΗΠΑ, όπου 93.825 χρήστες κινητών ρωτήθηκαν πόσο ικανοποιημένοι ήταν με τη συσκευή τους, αναφέρει το TNW. Όπως μπορείτε να δείτε, οι χρήστες κινητών στις ΗΠΑ είναι πολύ ικανοποιημένοι με τη συσκευή Motorola Atrix HD. Αυτό αποτελεί έκπληξη, αλλά θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι τα smartphones γίνονται “αρκετά ποιοτικά” για τους περισσότερους χρήστες. Η έρευνα από την OnDevice διαπίστωσε αυτό που ήδη γνωρίζουμε ότι οι συσκευές με Android έρχονται με αρκετά χαμηλές τιμές. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοράζουν ένα ολοκαίνουριο Android smartphone στην ίδια τιμή που κοστίζει ένα iPhone 4,που κοστίζει λιγότερο γιατί είναι δύο γενιές πίσω από το iPhone 5. Τελευταία αλλά και πάλι υψηλότερα από το iPhone κατατάσσονται το Motorola Droid Razr Μ (8,5), Rezound HTC 4G (8.32), και το Samsung Galaxy Note 2 (8,26). Παρά το γεγονός αυτό, η Apple εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στις ΗΠΑ, σε συνολικό επίπεδο, ακολουθείται στενά από το Google Nexus.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR
Μια παραλλαγή της τεχνικής στην οποία βασίζονται πολλές έξυπνες βόμβες για να βρουν το στόχο επέτρεψε σε ισπανούς ερευνητές να αναπτύξουν μια συσκευή GPS που μειώνει το περιθώριο λάθους στο ένα με δύο μέτρα.Το περιθώριο λάθους των σημερινών συσκευών GPS είναι περίπου 15 μέτρα σε ανοιχτούς χώρους, όταν ο δέκτης έχει άμεση οπτική επαφή με τους δορυφόρους το συστήματος.


Η ακρίβεια όμως μειώνεται μέσα στις πόλεις έως και στα 50 μέτρα, καθώς τα σήματα των δορυφόρων ανακλώνται στα κτήρια πριν φτάσουν τελικά στο δέκτη. Πολλές συσκευές προσπαθούν να διορθώσουν την απόκλιση χρησιμοποιώντας δεδομένα από χάρτες, το πρόβλημα όμως ποτέ δεν εξαλείφεται πλήρως. Η μέθοδος που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο «Κάρλος ΙΙΙ» της Μαδρίτης βελτιώνει την ακρίβεια σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Το σύστημα αποτελείται από έναν συμβατικό δέκτη GPS συνδεδεμένο με μια «Μονάδα Αδρανιακής Μέτρησης», μέσα στην οποία υπάρχουν τρία επιταχυνσιόμετρα και τρία γυροσκόπια. Η «αδρανιακή μέτρηση» χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε έξυπνες βόμβες και πυραύλους, οι οποίοι υπολογίζουν ανά πάσα στιγμή τη θέση τους ακόμα και όταν δεν έχουν οπτική επαφή με το έδαφος. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι η θέση από την οποία ξεκίνησαν, η κατεύθυνση της κίνησής τους και η ταχύτητά τους. Χρησιμοποιώντας ακριβείς μετρήσεις της επιτάχυνσης και της κατεύθυνσης, το νέο σύστημα διορθώνει διαρκώς τα λάθη στο στίγμα του GPS και προσδιορίζει τη θέση του χρήστη ακόμα κι αν βρίσκεται σε σήραγγα.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Η ASUS ανακοίνωσε σήμερα την παγκόσμια κυκλοφορία της νέας της GeForce GTX 650-E κάρτας γραφικών, η οποία είναι ιδανική για συστήματα με τροφοδοτικά χαμηλής ισχύος μιας και συνδυάζει τις DirectX 11.1 δυνατότητες της NVIDIA GTX 650 στα 28nm με μόνο 60W κατανάλωσης, κάτι που την κάνει ιδανική για όσους ψάχνουν μια δυνατή κάρτα σε προσιτή τιμή.


Η νέα ASUS GeForce GTX 650-E είναι η ιδανική πρόταση αναβάθμισης για τους χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν τις νέες προτάσεις της NVIDIA στα 28nm. Με την απαιτούμενη ενέργεια να είναι μόλις 60W η ASUS GeForce GTX 650-E είναι ιδανική αν δεν θέλετε να αναβαθμίσετε το τροφοδοτικό σας. Θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις με 1GB ή 2GB GDDR5 μνήμης και θα μπορεί να υποστηρίξει μεσαία επίπεδα λεπτομερειών στα παιχνίδια καθώς και full HD 1080p αναπαραγωγή βίντεο. Η νέα ASUS GeForce GTX 650-E βασίζεται στα νέα Super Alloy Power στοιχεία που υπόσχονται μικρότερες απώλειες και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις reference GeForce GTX 650, λόγω της μεγαλύτερης αντοχής στις υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα η σχεδίαση των ανεμιστήρων μειώνει την σκόνη που κατακάθεται πάνω στην κάρτα και υπόσχεται μεγαλύτερη αντοχή κατά 25% σε σχέση με την reference GeForce GTX 650. Τέλος οι επιδόσεις της ASUS GeForce GTX 650-E αναβαθμίζονται ακόμα περισσότερο με την χρήση του GPU Tweak utility. Μέσα από ένα user-friendly περιβάλλον προσφέρει εύκολες ρυθμίσεις για τον πυρήνα και τις μνήμες καθώς και τα ρεύματα και τις στροφές του ανεμιστήρα ώστε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα παιχνίδια και τις εφαρμογές.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Κάγκουρες με σαντάλια διαρκείας.. στο Πακιστάν...



Δείτε το βίντεο..









via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1




Και ξαφνικά εκεί που κάθεστε ήρεμοι, νιώθετε την καρδιά σας να χτυπάει σαν τρελή, δυσκολεύεστε στην αναπνοή, τα μέλη σας βαραίνουν, νιώθετε σαν να σας ρίχνουν παγωμένο νερό στην πλάτη, ιδρώνετε, το άγχος σας καταλαμβάνει και οι κακές σκέψεις πλημμυρίζουν το μυαλό σας.

Νιώθετε απροστάτευτοι, τρέμετε και πιστεύετε ότι κάτι άσχημο θα σας συμβεί. Μπορεί και να περνάτε μια κρίση πανικού. Στο επιστημονικό κείμενο που ακολουθεί θα διαβάσετε τι ακριβώς είναι η κρίσεις πανικού και πως μπορούμε να τις μετριάσουμε και να τις αντιμετωπίσουμε.

Δείτε την συνέχεια ΕΔΩ




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1




Τσαγκάρης κόντεψε να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή την άρνησή του να κολλήσει τη σόλα παπουτσιού πελάτη, καθώς ο τελευταίος, αφού τον γρονθοκόπησε, έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε σε κεφάλι και πλάτη. Σύμφωνα με το ileiapost.gr, το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πύργο.

Ο τσαγκάρης είχε μαζέψει τα πράγματα του, είχε κλείσει την πόρτα του καταστήματός του και ετοιμαζόταν να φύγει. Εκείνη ακριβώς την ώρα μπήκε στο τσαγκαράδικο ένας Ρομά, ο οποίος του έδειξε το παπούτσι που φόραγε και του ζήτησε να το κολλήσει. Ο τσαγκάρης αρνήθηκε λέγοντας πως έχει κλείσει το κατάστημά του και του ζήτησε να φύγει.

Η άρνησή του αυτή παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή του καθώς ο «πελάτης»τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια έβγαλε ένα μαχαίρι και αφού τον χτύπησε με τη λαβή στο κεφάλι, τον μαχαίρωσε και στην πλάτη. Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, η οποία λίγο αργότερα συνέλαβε τον δράστη. Στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε το μαχαίρι της επίθεσης, ενώ ο νεαρός Ρομά οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, όπου και κρατείται μέχρι να πα προσαχθεί την Πέμπτη στον εισαγγελέα. (iefimerida)



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1


Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μόλις μερικές ώρες μακριά και τα ερωτευμένα ζευγάρια σε όλον τον κόσμο ετοιμάζονται να γιορτάσουν την αγάπη τους για τον σύντροφό τους....





Ο άνθρωπος ωστόσο δεν είναι το μόνο ζώο που γιορτάζει τον έρωτά του, όπως παρουσιάζουν οι παρακάτω εκπληκτικές φωτογραφίες, που δείχνουν ζευγάρια ζώων σε ορισμένες πολύ τρυφερές στιγμές.



Αγκαλιές, φιλιά και χάδια είναι μερικές από τις ενέργειες που πραγματοποιούν τα… ερωτευμένα ζώα, όπως απεικονίζει η παρακάτω συλλογή που αποτελείται από φωτογραφίες τραβηγμένες από φωτογράφους της άγριας φύσης από όλον τον κόσμο.



Δείτε την τρυφερή συλλογή από ερωτευμένα ζώα σε προσωπικές στιγμές.










via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news











Γεννήθηκε με τρίτο χέρι στην πλάτη!



Έκπληκτοι έμειναν οι γιατροί που εξέτασαν μια 11χρονη μαθήτρια σε νοσοκομείο της Κίνας.

Η κοπέλα είχε ένα τρίτο χέρι που μεγάλωνε στην πλάτη της, που ανήκε όπως είπαν στον αγέννητο δίδυμο αδερφό της!Ο δίδυμος αδερφός της δεν κατάφερε να γεννηθεί και αναπτυσσόταν μέσα στο κορμί της 11χρονης.

Η περίπτωση καταγράφηκε στα ιατρικά χρονικά και προξένησε την προσοχή της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.

Η ζωή της Κινέζας μαθήτριας πρόκειται πλέον να αλλάξει καθώς με χειρουργική επέμβαση αφαιρέθηκε ο δίδυμος αδερφός της από το σώμα της, επιτρέποντάς της να ζήσει πλέον μια φυσιολογική ζωή.

Το περιστατικό δεν είναι μοναδικό αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για μια σπάνια πάθηση που συμβαίνει σε ένα στα 5 εκατομμύρια γεννήσεις.

Το μοναδικό στην περίπτωση της 11χρονης έγκειται στο ότι είναι η πρώτη φορά που το παρασιτικό δίδυμο αναπτύχθηκε στην πλάτη, μιας και συνήθως αναπτύσσονται εσωτερικά στο σώμα του δίδυμου αδερφού σε ποσοστό 80%, ενώ έχουν καταγραφεί και περιστατικά όπου μεγάλωναν στον εγκέφαλο των δίδυμων αδερφών τους.http://www.madata.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα με το σχέδιο νόμου του Αντώνη Ρουπακιώτη για τον νέο κώδικα των ναρκωτικών, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει και το δικαίωμα αναψηλάφισης μιας δίκης σε όποιον δικαιώνεται από το ευρωπαικό δικαστήριο, κάτι το οποίο ανοίγει , ούτε λίγο ούτε πολύ, τον δρόμο για την επαναδραστηροποίηση της “Τουρικής Ενωσης Ξάνθης”. Εντός της ΝΔ έχει ξεσηκωθεί αντάρτικο, καθώς σχεδόν το σύνολο των βουλευτών αρνείται να ψηφίσει την συγκεκριμένη διάταξη, που ουσιαστικά ανοίγει την όρεξη για αλυτρωτικές επιδιώξεις από την πλευρά όλων των γειτόνων. Χτες ο Μάκης Βορίδης σήκωσε το γάντι, ενώ το θέμα έχει προκαλέσει ήδη πονοκέφαλο στο Μαξίμου, που πρέπει να παρέμβει δραστικά, για να μην περάσει αυτή η απίστευτη διάταξη του Ρουπακιώτη, που στην ουσία μετατρέπει το ευρωπαϊκό δικαστήριο σε ανώτατο δικαστήριο της χώρας.



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7



1. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 35 χρόνια και στο Σύνταγμα είσαι αγανακτισμένος κατά της ”χούντας” που κυβερνά την χώρα.



2. Δηλώνεις 3 χιλιάρικα το χρόνο και βλαστημάς το κράτος σε κάθε λακκούβα που πέφτει η Ferrari που μόλις αγόρασες.

3. Ποστάρεις στο facebook το σχόλιο ”Γ..μήστε τις τράπεζες και τη νέα τάξη” και αμέσως μετά…αγοράζεις το ολοκαίνουριο i-phone, με την χρυσή πιστωτική του μπαμπά σου από το ebay.

4. Θέλεις τους πολιτικούς τίμιους και καθαρούς με μόνη εξαίρεση τα ρουσφέτια που θα κάνουν για σένα και τους δικούς σου.

5. Έχωσες εαυτούς και αλλήλους στο δημόσιο απ’ τα παράθυρα και ακούς έκπληκτος την προδοτική τρόικα να ζητά απολύσεις.

6. Ποστάρεις συνεχώς στο twitter: ”ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ!!” από τον καναπέ του σπιτιού σου.

7. Διαδηλώνεις υπέρ του δικαιώματος των λαθρομεταναστών να είναι στοιβαγμένοι σε μια τρώγλη και να πεθαίνουν από μεταδοτικές ασθένειες.

8. Συνταξιοδοτείσαι στα 40 και σπας το κεφάλι σου να καταλάβεις γιατί κόβουν τις συντάξεις.

9. Στη μόνιμη κοπάνα σου από το δημόσιο, πίνοντας καφεδάκι με συναδέλφους, αναρωτιέσαι συνέχεια ”τι κάνει το κράτος”.

10. Πολεμάς τον φασισμό δέρνοντας με καδρόνια και πέτρες.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9A%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%91











Εξωπλανήτες: Τι είναι και πώς τους ανακαλύπτουμε;



Εξωπλανήτες ονομάζονται οι πλανήτες που περιφέρονται γύρω από μακρινά άστρα και, επομένως, ανήκουν σε άλλα πλανητικά συστήματα και όχι στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Τα τελευταία 17 χρόνια έχουν ανακαλυφθεί περισσότεροι από 800 - και ο κατάλογος μεγαλώνει με ταχύ ρυθμό, δείχνοντας ότι τα άστρα με πλανητικά συστήματα είναι κάτι συνηθισμένο στον Γαλαξία μας. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την ανακάλυψη του πρώτου εξωπλανήτη συνεχίζει να είναι επίκαιρη ακόμη και σήμερα, αφού βρίσκεται πίσω όχι μόνο από την ανακάλυψη του μεγαλύτερου ποσοστού από τους 800, αλλά και από τον πρόσφατο εντοπισμό ενός εξωπλανήτη στο κοντινότερο σ' εμάς άστρο, το α του Κενταύρου. Υπάρχουν όμως και άλλες μέθοδοι για την αναζήτηση εξωπλανητών, που είναι μάλιστα περισσότερο κατάλληλες για το κυνήγι πλανητών στο μέγεθος της Γης και στη «σωστή» απόσταση από το μητρικό τους άστρο, ώστε να μπορούν να φιλοξενούν ζωή.

Απευθείας φωτογράφιση

Η προφανής μέθοδος αναζήτησης εξωπλανητών είναι φυσικά και η απλούστερη: να προσπαθήσουμε να φωτογραφίσουμε τον πλανήτη με ένα τηλεσκόπιο. Το πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο είναι ότι οι πλανήτες δεν έχουν δικό τους φως αλλά απλά ανακλούν το φως του άστρου γύρω από το οποίο περιφέρονται. Επειδή επιπλέον οι πλανήτες είναι πολύ μικρότεροι από τα άστρα, το φως τους είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές πιο αμυδρό από των άστρων. Ετσι το φως του άστρου υπερκαλύπτει το φως του πλανήτη, και ο τελευταίος δεν φαίνεται καθόλου! Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να παρατηρήσει ένα άστρο, βάζοντας έναν αναμμένο αναπτήρα δίπλα στο μάτι του. Παρ' όλες τις δυσκολίες, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι που επέτρεψαν την απευθείας φωτογράφιση εξωπλανητών, όπως για παράδειγμα είναι το πλανητικό σύστημα των τριών πλανητών γύρω από το άστρο HR8799. Η φωτογραφία ελήφθη από το μεγάλο τηλεσκόπιο του όρους Πάλομαρ των ΗΠΑ, με τη βοήθεια μιας πρωτοποριακής διάταξης, που «σβήνει» το φως του κεντρικού άστρου. Η συντριπτική πλειονότητα όμως των γνωστών εξωπλανητών έχει ανακαλυφθεί με άλλες μεθόδους, τις πιο σημαντικές από τις οποίες αναφέρω στη συνέχεια.

Με την ταχύτητα της κίνησης

Οι περισσότεροι ως σήμερα εξωπλανήτες έχουν ανακαλυφθεί με μια μέθοδο η οποία ανιχνεύει την ταχύτητα της κίνησης του κεντρικού άστρου, εξαιτίας της περιφοράς του εξωπλανήτη γύρω από αυτό. Επειδή κανένα σώμα στο Σύμπαν δεν είναι «καρφωμένο» στη θέση του, τόσο ο πλανήτης όσο και το μητρικό άστρο κινούνται γύρω από το κέντρο μάζας του πλανητικού συστήματος. Οι αστρονόμοι από τη Γη καταγράφουν το φάσμα του φωτός του άστρου και μετρούν με ακρίβεια τη θέση των φασματικών γραμμών, οι οποίες οφείλονται στην απορρόφηση του φωτός της φωτόσφαιρας του άστρου από την ατμόσφαιρά του. Οταν κατά την κίνησή του γύρω από το κέντρο μάζας το άστρο απομακρύνεται από εμάς, τότε οι φασματικές γραμμές φαίνονται σε μεγαλύτερα μήκη κύματος από το πραγματικό και όταν το άστρο πλησιάζει, φαίνονται σε μικρότερα. Είναι το ίδιο φυσικό φαινόμενο που κάνει την κόρνα ενός αυτοκινήτου όταν αυτό πλησιάζει να ακούγεται πιο «πρίμα» και όταν απομακρύνεται πιο «μπάσα» από το κανονικό. Από αυτή την περιοδική «ταλάντωση» των φασματικών γραμμών ανιχνεύεται η παρουσία του εξωπλανήτη, του οποίου μπορούμε να μετρήσουμε την περίοδο περιφοράς γύρω από το μητρικό άστρο καθώς και να εκτιμήσουμε τη μάζα του. Το μεγάλο τηλεσκόπιο των 3,6 μέτρων του Ευρωπαϊκού Αστεροσκοπείου του Νότου έχει εξοπλισθεί με έναν εξελιγμένο φασματογράφο, ο οποίος μπορεί να μετρήσει ταχύτητα κίνησης του άστρου μόλις 3,5 χιλιομέτρων την ώρα, δηλαδή όση είναι η ταχύτητα ενός ανθρώπου που περπατάει. Με αυτό το υπερευαίσθητο όργανο έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα 75 εξωπλανήτες.

Με την ανίχνευση της έκλειψης

Μια άλλη μέθοδος ανακάλυψης εξωπλανητών είναι η ανίχνευση της «έκλειψης» που προκαλεί η διέλευσή τους μπροστά από το μητρικό άστρο. Η μέθοδος αυτή είναι δυνατό να εφαρμοστεί αυτοματοποιημένα και «μαζικά», με τη συνεχή φωτογράφιση μιας περιοχής του ουρανού που έχει χιλιάδες άστρα. Στη συνέχεια ένας υπολογιστής συγκρίνει τις φωτογραφίες των άστρων στις διάφορες χρονικές στιγμές, αναζητώντας ανεπαίσθητες μειώσεις της λαμπρότητάς τους. Το ποσοστό μείωσης της λαμπρότητας εξαρτάται από τη διάμετρο του πλανήτη, οπότε η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι μας δίνει μια πληροφορία που δεν μπορεί να δώσει η προηγούμενη, δηλαδή την ακτίνα του εξωπλανήτη. Επιπλέον, επειδή στο φάσμα του άστρου προστίθεται και το φάσμα της ατμόσφαιρας του πλανήτη, μπορούμε να διαπιστώσουμε τη χημική της σύσταση. Με τη μέθοδο αυτή έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα χιλιάδες εξωπλανήτες, αλλά επειδή η μείωση της παρατηρούμενης λαμπρότητας μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, απαιτείται η επιβεβαίωση της ανακάλυψης με άλλες μεθόδους προτού θεωρηθεί οριστική.

Οι βαρυτικοί φακοί «πιάνουν» και τους ελεύθερους

Μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους αναζήτησης εξωπλανητών είναι αυτή που στηρίζεται στο φαινόμενο των βαρυτικών φακών. Σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, το βαρυτικό πεδίο ενός σώματος «κάμπτει» τις φωτεινές ακτίνες, ακριβώς όπως και ένας φακός. Με αυτό το φαινόμενο έχουν παρατηρηθεί πολύ απομακρυσμένοι γαλαξίες, επειδή το φως τους «συγκεντρώνεται» προς την κατεύθυνση της Γης από το βαρυτικό πεδίο μεγάλων σμηνών άλλων γαλαξιών, οι οποίοι βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση. Το ίδιο φαινόμενο, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, μπορεί να προκαλέσει την ανεπαίσθητη μείωση της λαμπρότητας ενός άστρου, λόγω της διέλευσης κάποιου πλανήτη μεταξύ του άστρου και της Γης. Με αυτή τη μέθοδο έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα μόνο 13 εξωπλανήτες, αλλά η απόδοσή της αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον, επειδή μπορεί να ανιχνεύει όχι μόνο πλανήτες σε μεγάλες αποστάσεις από το μητρικό τους άστρο, αλλά ακόμη και ελεύθερους πλανήτες, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποιο πλανητικό σύστημα αλλά κινούνται ελεύθεροι στον διαστρικό χώρο. Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, στον Γαλαξία μας οι ελεύθεροι πλανήτες είναι δύο φορές περισσότεροι από ό,τι τα άστρα και ο πρώτος απ' αυτούς ανιχνεύτηκε πριν από λίγες ημέρες (βλ. στην απέναντι σελίδα «Ο πλανήτης Ολιβερ Τουϊστ»).

Είναι φανερό ότι οι διάφορες μέθοδοι αναζήτησης εξωπλανητών είναι κατά βάση αλληλοσυμπληρωματικές, γεγονός που εξασφαλίζει ότι μπορούμε πια να ανακαλύψουμε εξωπλανήτες όλων των κατηγοριών: μικρούς ή μεγάλους και κοντά ή μακριά από το μητρικό τους άστρο. Οι αστρονόμοι περιμένουν πολύ σύντομα την ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη με τα χαρακτηριστικά της Γης, δηλαδή με παρόμοια μάζα και σε παρόμοια απόσταση από το μητρικό άστρο, το οποίο θα έχει παρόμοια θερμοκρασία με τον Ηλιο. Ενας τέτοιος πλανήτης θα βρίσκεται στη ζώνη βιωσιμότητας του μητρικού άστρου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ανάπτυξη ζωής σε αυτόν.http://www.madata.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

To κεφάλαιο απάτη, ή ας το πούμε πιο απλά και κατανοητά, κέρατο, είναι ένα κεφάλαιο μεγάλο και άλυτο το οποίο σηκώνει πολλή, μα πάρα πολλή συζήτηση. Είναι κάτι επώδυνο, γι' αυτόν που τρώει το κέρατο φυσικά, και κάτι πολύ όμορφο, γοητευτικό και ριψοκίνδυνο γι' αυτόν που απατά.



Η αλήθεια είναι, ότι από αρχαιοτάτων χρόνων, το να κάνει κανείς s$x με κάποιον αλλο, εκτός του νόμιμου συζύγου, ήταν πολύ πιο συνηθισμένο στους άντρες, οι οποίοι αντιμετωπίζονταν εντελώς διαφορετικά από τις γυναίκες. Ακόμα και σήμερα, που τα πράγματα έχουν εξελιχθεί, και τα δύο φύλα έχουν απολύτως εξισωθεί, η ανοχή στο κέρατο του άντρα είναι πολύ μεγαλύτερη, ενώ πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών δεν είναι και αυτό που λέμε, και οι πιο έντιμοι! Το γιατί οι άντρες κερατώνουν, είναι μία τεράστια συζήτηση η οποία δεν θα λάβει τέλος ποτέ.



Εμείς ωστόσο, συγκεντρώσαμε, όσο πιο συνοπτικά μπορούσαμε, κάποιους απλούς λόγους, και σας τους παρουσιάζουμε...



1. Πιστεύει ότι του αξίζει κάτι καλύτερο:
Μπορεί να συνηθίζουν να λένε για εμάς ότι είμαστε ανασφαλείς και κομπλεξικές, αλλά οι άντρες τελικά παίρνουν βραβείο στον εν λόγω τομέα. Ένας άντρας λοιπόν, όταν είναι με μία γυναίκα για αρκετό καιρό, όσο ωραία και μοιραία και καταπληκτική και νοικοκυρά, εννοείται, και να είναι, το μόνο σίγουρο είναι ότι απλά θα την βαρεθεί! Επιπλέον, για κάποιο περίεργο λόγο, ακόμα και αν έχει το μαύρο του το χάλι, η κοιλιά κρέμεται, η καράφλα είναι ήδη εμφανής και το ντύσιμό του σηκώνει σύλληψη από την αστυνομία της μόδας, θεωρεί ότι είναι πολύ καλύτερος από την αγαπημένη του και ακόμα χειρότερα, πιστεύει ακράδαντα ότι του αξίζει κάτι καλύτερο! Το οποίο και αναζητά. Δεν το βρίσκει βέβαια ποτέ, γιατί σχεδόν πάντα η παράνομη είναι χειρότερη από τη νόμιμη, αλλά και μόνο που ένιωσε ότι η μπογιά του περνάει ακόμα του αρκεί!



2. Όλα είναι θέμα σεβασμού: Κακά τα ψέματα, στον καλό σας δεν μιλάτε όπως στον κολλητό σας ή τον αδερφό σας. Είναι άσχημο και περίεργο, ενώ το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού ένας άτυπος σεβασμός, είναι που κάνει μια σχέση πιο πετυχημένη. Μπορεί λοιπόν για εμάς το συγκεκριμένο θέμα να μην καταλαμβάνει και τόσο μεγάλο χώρο στις απαιτήσεις μας, αλλά για τον άντρα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Όταν λοιπόν αισθανθεί, ότι πλέον δεν παίρνει το σεβασμό που θέλει, ή που είχε συνηθίσει να παίρνει, τότε την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και τον βρίσκει αλλού. Θα μας πείτε τώρα, ότι δεν είναι λύση ένα πρόβλημα να αντιμετωπίζεται με κέρατο, αλλά δυστυχώς, έτσι είναι οι άντρες!



3. Το s$x πάνω απ' όλα: Όσοι λένε ότι το sex δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο σε μία σχέση, δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Εν ολίγοις, αν στο κρεβάτι τα πράγματα μεταξύ σας είναι χλιαρά, είστε αδιάφορη και κουράζεστε και μόνο στη σκέψη να δοκιμάσετε κάτι νέο, να ξέρετε, επειδή οι άντρες αγαπούν το s$x, ότι θα αναζητήσουν αλλού παρηγοριά και το κακό είναι ότι θα την βρουν! Γιατί κακά τα ψέματα, μπορεί να σας αγαπάει, να σας σέβεται, να σας έχει κορώνα στο κεφάλι του, αλλά αν η άλλη του κάνει ακροβατικά και τον έχει μη βρέξει και μη στάξει, δεν θα κάτσει να σας παρακαλάει για πολύ ακόμα. Και τότε είναι που εσείς αρχίζετε να ψάχνετε το κεφάλι σας για το κέρατο!



4. Καταπίεση: Το έχουμε πει πολλές φορές: Ο άντρας θέλει χώρο ενώ η γυναίκα όχι. Στο συγκεκριμένο θέμα λοιπόν συνήθως το πράγμα χαλάει. Ενώ λοιπόν εμείς γουστάρουμε τη ζήλεια και τη γκρίνια, ο άντρας είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να τα αποφύγει. Αν λοιπόν του σπάτε τα νεύρα, δεν τον αφήνετε λεπτό στην ησυχία του και τον έχετε τρελάνει με τη ζήλεια σας, το μόνο που καταφέρνετε είναι να τον φέρνετε πιο κοντά σε κάποια άλλη γυναίκα! Και μαντέψτε, το σκοπό σας τον πετυχαίνετε πάντα! Βρίσκει άλλη κι εσείς κάθεστε με τη ζήλεια και τη γκρίνια σας να κλαίτε. Χαλαρώστε λίγο και αφήστε τον να κάνει ότι θέλει, σε λογικά πάντα πλαίσια. Άνθρωπος είναι κι αυτός.



5. Θέλει... ποικιλία: Δυστυχώς, ο άντρας είναι πολυγαμικό ον και δυστυχώς αυτό το γνωρίζει, μπορεί και από τη στιγμή που γεννιέται. Είναι λοιπόν σεχδόν ακατόρθωτο, να κλείσει τα μάτια σε όλους τους πειρασμούς που κυκλοφορούν μόνο και μόνο επειδή έχει σχέση! Μα ενα ντεκολτέ, μα ένας ωραίος πισινός, μα μία κοντή φούστα και το κακό έγινε! Δεν είναι ότι δεν σας αγαπά ή ότι δεν σας θέλει, απλά ήθελε να δει πως κάνει s$χ η χυμώδης ξανθιά που δουλεύει στην καφετέρια δίπλα από το γραφείο του. Καθαρά θέμα περιέργειας!

in2life.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82




Τη δική της συσκευή set-top-box θα κυκλοφορήσει στα τέλη του χρόνου η Intel, μέσα από την οποία οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο ιντερνετικό «βιντεοκλάμπ» που θα λανσάρει παράλληλα η αμερικανική εταιρεία....







Αυτό αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής της Intel Media Erik Huggers, υποστηρίζοντας ότι στόχος της εταιρείας είναι να ανταγωνισθεί τα καλωδιακά κανάλια.



Ο Huggers δεν αναφέρθηκε στην τιμή της συσκευής ή στο ύψος της συνδρομής για την υπηρεσία. Πρόσθεσε ωστόσο πως, για την Intel, η ποιότητα της πλατφόρμας είναι ο παράγοντας που θα την κάνει πετυχημένη, και όχι τόσο το κόστος της.



Γι’ αυτό τον λόγο, η υπηρεσία θα προσφέρει στον πελάτη μεγάλη ποικιλία περιεχομένου – όπως ταινίες, τηλεοπτικές σειρές ή ντοκιμαντέρ. Εξελιγμένες δυνατότητες θα έχει όμως και η συσκευή, η οποία για παράδειγμα θα διαθέτει κάμερα για να «καταλαβαίνει» ποιο μέλος της οικογένειας βρίσκεται ανά πάσα στιγμή μπροστά της. Έτσι, θα μπορεί να προσαρμόζει και να εξατομικεύει το περιβάλλον χρήσης.



Η Intel είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών στον κόσμο, χωρίς ωστόσο τα προϊόντα της να έρχονται σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές. Σύμφωνα με αναλυτές, η είσοδός της στον χώρο των media οφείλεται στο γεγονός ότι μειώνονται οι πωλήσεις PC, όπου κυρίως χρησιμοποιούνται εξαρτήματα της Intel, καθώς πολλοί χρήστες στρέφονται στα smartphone και τα tablet PC, όπου η αμερικανική εταιρεία έχει πολύ μικρότερα μερίδια.



Για τον Huggers, πάντως, το κίνητρο για το λανσάρισμα της συσκευής και του online βιντεοκλάμπ είναι πως η Intel θέλει να προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη εμπειρία χρήσης, από τις CPU των μηχανημάτων τους μέχρι το software που είναι εγκατεστημένο σε αυτά.



πηγή: Καθημερινή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Η ουσία nanoparticle albumin bound paclitaxel που άλλαξε τα δεδομένα για εκατομμύρια ασθενείς που πολεμούν τον καρκίνο του μαστού, έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό στη...

θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του Παγκρέατος.


Η ουσία αυτή σε συνδυασμό με τη γεμσιταμπίνη προσφέρει υψηλή αποτελεσματικότητα και χρόνο ζωής στους ασθενείς με τη θανατηφόρα αυτή μορφή καρκίνου.


Κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου ετήσιου συνεδρίου για τον καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος (ASCO GI), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στο San Francisco της California, παρουσιάστηκε η μελέτη MPACT, μία από τις μεγαλύτερες πολυκεντρικές παγκόσμιες μελέτες, σε πάνω από 800 ασθενείς, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι με τη χρήση της ουσίας nanoparticle albumin bound paclitaxel σε συνδυασμό με τη γεμσιταμπίνη, αυξήθηκε κατά 59% η επιβίωση των ασθενών στον 1 χρόνο και διπλασιάστηκε η επιβίωση των ασθενών που επιβίωσαν στα 2 χρόνια.


Ο καρκίνος του Παγκρέατος είναι ο 10ος πιο συχνός καρκίνος και ο 8ος σαν αιτία θανάτου παγκοσμίως και αυτό γιατί, πολύ συχνά διαγιγνώσκεται όταν είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Για τους ασθενείς με προχωρημένο στάδιο Καρκίνου Παγκρέατος, η πρόγνωση είναι πολύ κακή και τα ποσοστά επιβίωσης πολύ χαμηλά. Οι τρέχουσες θεραπείες περιλαμβάνουν χειρουργείο (όταν είναι εφικτό), χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, ενώ είναι ελάχιστες οι εγκεκριμένες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος σε Ευρώπη και Αμερική.


Το αντινεοπλασματικό φάρμακο νέας γενιάς, η ουσία nanoparticle albumin bound paclitaxel, που κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο στην Ελλάδα παρουσιάζοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού, σηματοδότησε τη μεγαλύτερη επιστημονική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Σήμερα η ουσία αυτή σε συνδυασμό με τη γεμσιταμπίνη αποτελεί τον πρώτο χημειοθεραπευτικό συνδυασμό που παρατείνει σημαντικά την επιβίωση στους ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο Παγκρέατος.


Το Abraxane (nanoparticle albumin bound paclitaxel) είναι το πρώτο προϊόν μιας νέας γενιάς αντινεοπλασματικών φαρμάκων που διαθέτουν ένα πρωτοποριακό μηχανισμό δράσης ενάντια στους όγκους. Χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τη βιολογία του ίδιου του όγκου εναντίον του και αξιοποιεί μια νέα τεχνολογία νανοσωματιδίων (nabTM), ώστε να πετύχει καλύτερη στόχευση των καρκινικών κυττάρων και μεγαλύτερη αντικαρκινική δράση.


Η τεχνολογία νανοσωματιδίων (nabTM) σχεδιάστηκε για να μεταφέρει κυτταροτοξικούς παράγοντες στον όγκο αξιοποιώντας τις φυσικές ιδιότητες της αλβουμίνης, πρωτεΐνης που υπάρχει ήδη στον οργανισμό. Έτσι πετυχαίνει μεγαλύτερη συγκέντρωση της πακλιταξέλης μέσα στον όγκο και λιγότερο στους άλλους ιστούς, με αποτέλεσμα να βελτιώνει σημαντικά την αντικαρκινική δράση μέσα στον όγκο και ταυτόχρονα να μειώνει τις ανεπιθύμητες ενέργειες από την καταστροφή των γύρω ιστών.


H εκτεταμένη και συνεχής έρευνα για τον καρκίνο του παγκρέατος με την υποστήριξη εκτεταμένων πολυκεντρικών, πολυετών κλινικών μελετών, και η συμμετοχή μεγάλου αριθμού ασθενών δείχνουν ότι η συνδυαστική θεραπεία με την ουσία nanoparticle albumin bound paclitaxel και γεμσιταμπίνη, μπορεί να γίνει η ενδεδειγμένη αγωγή για το μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος.


Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει αξιολογήσει αυτή την εξέλιξη ως μια εξαιρετικά σημαντική πρόοδο στις προσπάθειες για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A3