follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










Perierga.gr - Κωδικό μήνυμα του Β' Παγκοσμίου ταλαιπωρεί τους ειδικούς

Κωδικό μήνυμα του Β’ Παγκοσμίου ταλαιπωρεί τους ειδικούς



Βρετανοί ειδικοί στην αποκρυπτογράφηση κωδικών δηλώνουν ότι δεν μπορούν να «σπάσουν» έναν μυστικό κωδικό που βρέθηκε σε μήνυμα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μήνυμα ανακαλύφθηκε στον σκελετό ενός ταχυδρομικού περιστεριού, σε κατοικία στη Νότια Αγγλία.

Το Κυβερνητικό Αρχηγείο Επικοινωνιών (GCHQ) της Βρετανίας προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα εδώ και μερικές εβδομάδες, από τότε που αναλήφθηκε μέσα σε μια κόκκινη κάψουλα που ήταν περασμένη στο πόδι του περιστεριού.

Τονίζουν ότι το μήνυμα ίσως είναι αδύνατο να αποκρυπτογραφηθεί χωρίς περισσότερες πληροφορίες, κάποιες από τις οποίες θα μπορούσαν να προέλθουν από τους πολίτες.

Το μήνυμα ανακαλύφθηκε από τον Ντέιβιντ Μάρτιν, σε καμινάδα στο σπίτι του στο Σάρεϊ, στη διάρκεια εργασιών αναστήλωσης της κατοικίας του.

«Δεν είχαμε μεγάλες ελπίδες ότι θα καταφέρναμε να διαβάσουμε το μήνυμα, γιατί το είδος των κωδικών που χρησιμοποιούνταν στη διάρκεια επιχειρήσεων, είχαν σχεδιαστεί για να διαβαστούν από τους αποστολείς και τους παραλήπτες» δήλωσε εργαζόμενος του GCHQ.

«Εάν δεν μάθουμε περισσότερα για το ποιος έστειλε το μήνυμα και σε ποιον δεν θα βρούμε ποιος ήταν ο κώδικας που χρησιμοποιήθηκε» πρόσθεσε ο ειδικός.

«Η πιο χρήσιμη υπόδειξη που είχαμε στη διάρκεια της αναζήτησής μας ήρθε από έναν πολίτη που μας είπε, ότι εφόσον το μήνυμα βρέθηκε σε καμινάδα, οι τρεις πρώτες λέξεις είναι πιθανότητα: «Αγαπητέ Αγιε Βασίλη»» είπε αστειευόμενος ο εργαζόμενος της GCHQ.

Πιστεύεται ότι το μήνυμα εστάλη από στρατιωτική μονάδα στη διάρκεια επιχείρησης στην Ευρώπη.http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1











Πώς οι σκύλοι μαθαίνουν τις λέξεις

Τις συνδέουν με το μέγεθος και την υφή των αντικειμένων και όχι με το σχήμα, όπως οι άνθρωποι


Αν πείτε στον σκύλο σας «πού είναι το μπαλάκι σου;» αυτός αμέσως θα τρέξει να το βρει. Πώς καταλαβαίνει τις ανθρώπινες λέξεις; Η επιστήμη δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με αυτό το ερώτημα. Τώρα μια ομάδα ερευνητών εξέτασε το ζήτημα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερός μας φίλος έχει μια αντίληψη της γλώσσας εντελώς διαφορετική από τη δική μας: αντί να συνδέει τις λέξεις με το σχήμα των αντικειμένων, όπως ο άνθρωπος, τις συνδέει με το μέγεθος και την υφή τους.

Ανθρωποι και σκύλοι

Τα παιδιά, όταν αρχίζουν να μιλούν, μαθαίνουν τη γλώσσα συνδέοντας τις λέξεις με το σχήμα των αντικειμένων. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα παιδί μάθει τη λέξη «μπάλα», αν του δείξετε μια σειρά από αντικείμενα που έχουν είτε παρόμοιο σχήμα είτε παρόμοιο μέγεθος είτε παρόμοια υφή με τη μπάλα του, θα αντιληφθεί ως «μπάλα» τα αντικείμενα που έχουν το ίδιο σφαιρικό σχήμα με αυτήν και όχι εκείνα που έχουν το ίδιο μέγεθος ή την ίδια υφή.

Οι σκύλοι από την πλευρά τους, αν και δεν μιλούν, έχουν αποδεδειγμένα την ικανότητα να συνδέουν τις «ανθρώπινες» λέξεις με συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως τα παιχνίδια τους, αλλά κανείς ως τώρα δεν γνώριζε μέσω ποιας διαδικασίας γίνεται αυτό. Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Λίνκολν της Βρετανίας αποφάσισε να το διερευνήσει με τη βοήθεια του Γκέιμπλ, ενός πεντάχρονου Border Collie με εξαιρετική ικανότητα στην εκμάθηση λέξεων και σχετικά πλούσιο «λεξιλόγιο».

Αρχικά οι επιστήμονες εξέτασαν αντικείμενα που τα ονόματά τους ήταν γνωστά στον Γκέιμπλ και στη συνέχεια «μύησαν» το collie σε καινούργια ονόματα και αντικείμενα με διαφορετικό μέγεθος, σχήμα και υφή. Διαπίστωσαν ότι αρχικά ο σκύλος κατηγοριοποιούσε τα αντικείμενα με βάση το μέγεθός τους ενώ αργότερα, καθώς εξοικειωνόταν με αυτά, τα ξεχώριζε με βάση την υφή τους. Το σχήμα δεν φάνηκε να παίζει κανένα ρόλο.

Διαφορετικά «λεξικά», διαφορετικοί κόσμοι;

Η μελέτη , η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLoS ONE», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το νοητικό λεξικό – η μακροπρόθεσμη καταγραφή πληροφοριών που αφορούν τον ήχο, το νόημα, τη συντακτική χρήση κ.λπ. των λέξεων – είναι ριζικά διαφορετικό στους σκύλους σε σχέση με τους ανθρώπους, τόσο ως προς τη δομή όσο και ως προς τη λειτουργία του.

«Αν και ο σκύλος σας καταλαβαίνει την εντολή “πιάσε το μπαλάκι”, μάλλον σκέφτεται το αντικείμενο με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι εσείς» ανέφερε ο Δρ Εμίλ Φαν Ντερ Ζέε, εκ των επικεφαλής της μελέτης. Όπως πρόσθεσε, ένας παράγοντας ο οποίος ενδέχεται να παίζει σημαντικό ρόλο στη δομή του νοητικού λεξικού είναι ο τρόπος με τον οποίο οργανώνονται οι αισθητικές πληροφορίες στο κάθε είδος.

«Το ανθρώπινο οπτικό σύστημα είναι συντονισμένο στην ανίχνευση του σχήματος των αντικειμένων για την αναγνώρισή τους» εξήγησε. «Στα πειράματά μας αποκλείσαμε τη χρήση οσφρητικών ερεθισμάτων από τον Γκέιμπλ. Φαίνεται ότι το οπτικό του σύστημα και τα αισθητικά ερεθίσματα που σχετίζονται με την περιοχή του στόματός του είναι εστιασμένα στο μέγεθος και στην υφή, και όχι στο σχήμα. Μελλοντικά πειράματα θα δείξουν τον ρόλο που παίζει η όσφρηση στην κατηγοριοποίηση των λέξεων από τον σκύλο».

Πέραν του ότι φωτίζουν με έναν νέο τρόπο τη λειτουργία της ομιλίας στον άνθρωπο μέσω της σύγκρισης με ένα άλλο είδος τα ευρήματα προσφέρουν επίσης στοιχεία για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ιδιαίτερα για σκύλους-συνοδούς και σκύλους εργασίας.http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Επιτέλους άρχισε να χαμογελάει λίγο το χειλάκι μας, μ’ αυτά που βλέπουμε! Η αισιοδοξία πλέον είναι έκδηλη σε όλους μας.


Ακόμα ένα υποκατάστημα τράπεζας, το δεύτερο μετά την οικονομική κρίση, έκλεισε στην Κομοτηνή. Μπορεί να μένουν καμιά 20αρια στην πόλη, αλλά που θα πάει, δεν θα κλείσουν κι αυτά!!! Αναρωτηθείτε … πως θα ήταν η ζωή σας, χωρίς τράπεζες!









via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1










Απο ψηλά τα ποτάμια είναι διαφορετικά

Μπορεί να μοιάζουν με σουρεαλιστικούς πίνακες ζωγραφικής αλλά είναι φωτογραφίες που δεν έχουν υποστεί επεγεργασία. Ο φωτογράφος Andrei Yermolayev ξεκίνησε να παίρνει τις πρώτες εικόνες του από… αέρος, όταν ένας φίλος του τον παρακίνησε να τον ακολουθήσει σε μια από τις πτήσεις του πάνω από την Ισλανδία. Ο Andrei όχι μόνο μαγεύτηκε από τις εικόνες που έβλεπε από ψηλά αλλά πολύ γρήγορα έγινε ο… συγκυβερνήτης του φίλου του. Μαζί διέσχιζαν τους αιθέρες της χώρας, απαθανατίζοντας ό,τι τους άρεσε περισσότερο. Σύντομα η συλλογή του Andrei μεγάλωσε, εστιάζοντας κυρίως σε βουνά, λίμνες, ποτάμια και δάση της Ισλανδίας. Το αποκορύφωμα της δημιουργίας του είναι η πιο πρόσφατη εξόρμησή τους στους αιθέρες, από την οποία γύρισε με φωτογραφίες ποταμών. «Από τα 800 μέτρα ύψος η θέα είναι μαγευτική. Ούτε και εγώ δεν πίστευα ότι τα ποτάμια από ψηλά έχουν τόση ομορφιά και θυμίζουν κάτι από… άλλο πλανήτη», λέει ο φωτογράφος… και εμείς απολαμβάνουμε! Πηγή: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1





Στο Σουηδό φωτογράφο Πάουλ Χάνσεν απονεμήθηκε το Παγκόσμιο βραβείο Press Photo 2012 για τη φωτογραφία του που εμφανίζει δύο νεκρά παιδιά, τα οποία έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή πυραυλική επίθεση στην πόλη της Γάζας.

Ο Χάνσεν εργάζεται στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

Η φωτογραφία δείχνει μία ομάδα ανδρών να μεταφέρουν τα άψυχα σώματα του δίχρονου Σουχάιμπ Χιτζάτζι και του τρίχρονου αδελφού του Μοχάμεντ στο τέμενος λίγο πριν από την ταφή τους.




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1




Ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι σε θέση να κινηθεί μόνο του σε «γνωστές» διαδρομές παρουσιάστηκε σε επίδειξη στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης...







Η τεχνολογία την οποία ενσωματώνει χρησιμοποιεί λέηζερ και μικροκάμερες για να «καταχωρήσει» κάποιες καθιερωμένες διαδρομές (όπως, για παράδειγμα, τη διαδρομή ενός γονιού προς το σχολείο των παιδιών του), τις οποίες αργότερα «θυμάται».



Ο απώτερος στόχος του προγράμματος Oxford RobotCar UK (που χρησιμοποιεί σαν «μότο» το «Ρομποτική επιστήμη για πιο έξυπνα αυτοκίνητα»), της ομάδας του καθηγητή Πoλ Νιούμαν του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στοχεύει στην ανάπτυξη ενός συστήματος αυτόματης οδήγησης χαμηλού κόστους, που θα ξεκουράζει τον οδηγό, σε φιλοσοφία αντίστοιχη αυτής των προγραμμάτων της Google στις ΗΠΑ (η οποία πιέζει για αλλαγές της σχετικής νομοθεσίας στην Καλιφόρνια, έτσι ώστε τα οχήματά της να μπορούν να δοκιμαστούν υπό κανονικές συνθήκες).







Επί της παρούσης, η ομάδα της Οξφόρδης δοκιμάζει το όχημά της σε ειδικό ελεγχόμενο περιβάλλον στο επιστημονικό πάρκο Μπέγκμπροουκ, στο Όξφορντσαϊρ. Εκεί, οι δοκιμές δείχνουν το πώς λειτουργούν τα συστήματα πλοήγησης και ελέγχου. Αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι το ότι το όχημα δεν βασίζεται σε σύστημα GPS, αλλά είναι «αυτόνομο», καθώς το σύστημα μπορεί να «αναγνωρίζει» το περιβάλλον του και αναλαμβάνει το τιμόνι όταν βρίσκεται σε γνώριμη διαδρομή: κοινώς, το αυτοκίνητο «μαθαίνει».



Όταν ολοκληρωθεί μία διαδρομή για πρώτη φορά, το σύστημα έχει δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο. Εάν «αντιληφθεί» ότι κάνει ξανά την ίδια διαδρομή, «ρωτά» τον οδηγό (μέσω ενός iPad που έχει ενσωματωθεί στο ταμπλό) εάν επιθυμεί να αναλάβει αυτό την οδήγηση, περνώντας σε «auto drive».



Το κόστος του συστήματος υπολογίζεται γύρω στις 5.000 λίρες, αλλά ελπίζεται πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα κατεβεί στις 100, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως. Το όχημα στο οποίο εγκαταστάθηκε και δοκιμάστηκε είναι ένα ηλεκτρικό Nissan Leaf.



Πέρα από τη δυνατότητα να «θυμάται» τη διαδρομή, μπορεί να ανταποκρίνεται σε «δύσκολες» καιρικές συνθήκες, όπως χιόνι και βροχή και να σταματά για τους πεζούς- και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται η παρουσία μίας περιστρεφόμενης συσκευής λέηζερ στην οροφή, όπως στα οχήματα της Google.



Επίσης, εν αντιθέσει με τα αυτοοδηγούμενα της Google, δεν υπάρχουν μεγάλα νομικά εμπόδια όσον αφορά τη χρήση του, αρκεί να υπάρχει οδηγός με άδεια οδήγησης στο αυτοκίνητο.



Σύμφωνα με τις προβλέψεις του καθηγητή Νιούμαν, θα χρειαστούν γύρω στα 15 χρόνια για να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου τα συστήματα αυτόματης οδήγησης/ υποβοήθησης οδηγών θα αποτελούν κοινό φαινόμενο.



Στα επόμενα βήματα του προγράμματος ενδεχομένως να κάνουν την εμφάνισή τους περαιτέρω δυνατότητες, όπως η ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων με άλλα αυτοκίνητα που συναντώνται στο δρόμο, ή μέσω Ίντερνετ ή συνδέσεων 3G και 4G με ένα κεντρικό σύστημα πλοήγησης- κάτι που θα σήμαινε πως το σύστημα θα μπορούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε όλη τη χώρα, απλά και μόνο «κατεβάζοντας» τις απαιτούμενες «οδηγίες» διαδρομών από το Ίντερνετ.



πηγή: Ναυτεμπορική



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες κέρδισε ένα ζευγάρι Ταϊλανδών, που φιλιόταν για 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, στο πλαίσιο διαγωνισμού στο παραλιακό θέρετρο Πατάγια.




Ο 44χρονος Εκατσάι Τιραναράτ και η 33χρονη σύζυγός του Λακσάνα έλαβαν χρηματικό έπαθλο 3,350 δολαρίων και δύο διαμαντένια δακτυλίδια αξίας για το συνεχές φιλί τους που ολοκληρώθηκε νωρίς χθες το απόγευμα.

Τον διαγωνισμό φιλιού διοργάνωσε το μουσείο Ripley's Believe It or Not στην Πατάγια, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ με αφορμή την χθεσινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Το παγκόσμιο ρεκόρ είχε καταγραφεί πέρυσι με ένα φιλί διάρκειας 50 ωρών, 25 λεπτών και ενός δευτερολέπτου. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κρατήσουν σε συνεχή επαφή τα χείλη τους, ακόμη και στα διαλείμματα που πηγαίνουν στην τουαλέτα.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91










Εντυπωσιακοί σχηματισμοί αλάτων στη Νεκρά Θάλασσα

Η Νεκρά Θάλασσα είναι γνωστή για τη μεγάλη συγκέντρωση αλατιού, ξεπερνώντας κατά 8,6 φορές τα επίπεδα αλατότητας του ωκεανού, γεγονός που αποτρέπει κάθε είδους υδρόβια ζωή στους κόλπους της, ενώ είναι αδύνατον να βυθιστεί οτιδήποτε στα νερά της. Το νερό περιέχει περισσότερα από 35 διαφορετικά είδη μετάλλων -συμπεριλαμβανομένων μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου, βρωμίου, θείου και ιωδίου- η περίεργη… χημεία των οποίων δημιουργεί κρυσταλλικούς σχηματισμούς άλατος. Επειδή τα ιόντα και τα ισότοπα που υπάρχουν στο νερό της Νεκράς Θάλασσας κρυσταλλώνονται με διαφορετικούς τρόπους, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φυσικών σχηματισμών, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Τα πιο εντυπωσιακά από αυτά τα φυσικά γλυπτά είναι τα «μανιτάρια» και τα «νούφαρα», ενώ ενδιαφέρον προκαλούν τα «κοράλλια» άλατος αλλά και οι σταλακτίτες που δημιουργούνται κατά μήκος των ακτών της Νεκράς Θάλασσας.

Οι μεταβολές στις μορφές εξαρτώνται από το πώς τα ιόντα είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό της δομής και αν άλλα ιχνοστοιχεία εισχωρήσουν στο πλέγμα και ενσωματωθούν με τα ήδη υπάρχοντα, δημιουργώντας απόκοσμους σχηματισμούς.

Τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας της ραγδαίας συρρίκνωσης των ποταμών και των λιμνών που εκβάλλουν στη Νεκρά Θάλασσα αλλά και των αυξανόμενων ποσοτήτων νερού που χρησιμοποιούνται στη γεωργία και στη βιομηχανία, η στάθμη της λίμνης μειώνεται και τα χαρακτηριστικά της γύρω περιοχής μπορεί να αλλάξουν σημαντικά.

Με το πέρασμα του χρόνου όλο και λιγότεροι φυσικοί σχηματισμοί άλατος θα υπάρχουν κατά μήκος των ακτών της Νεκράς Θάλασσας, καθώς το ποσοστό εξάτμισης του νερού ήδη υπερβαίνει το ρυθμό εισροής και τελικά ολόκληρη η περιοχή θα μετατραπεί σε λασπώδεις εκτάσεις. Πηγή: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Στον Ανακριτή Αμαλιάδας αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της ερχόμενης Τρίτης τρεις ανήλικοι, που φέρεται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση βιασμού και παιδικής πορνογραφίας. Το περιστατικό φέρεται ότι έλαβε χώρα το έτος 2008 και καταγγέλθηκε τότε από έναν συμμαθητή τους, που φέρεται ότι είναι το θύμα σε αυτή την υπόθεση. Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί από τον ανήλικο και τη μητέρα του, τα οποία είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, ο ένας εκ των τριών νεαρών προχώρησε τότε σε σεξουαλική πράξη μαζί του και την ίδια στιγμή οι άλλοι δύο το κατέγραφαν με το κινητό τους τηλέφωνο και στην πορεία έδειξαν τις επίμαχες εικόνες σε συμμαθητές τους. Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική και τελικά παραπέμπονται οι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι επρόκειτο να απολογηθούν χθες, αλλά ζήτησαν αι πήραν προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη. Μ.Κ.



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1


Η Τουρκία ανταπέδωσε με πυρά πυροβολικού εναντίον συριακών στρατιωτικών θέσεων μετά τη ρίψη ενός βλήματος όλμου από τη Συρία που έπεσε στην τουρκική πλευρά των συνόρων, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.



Η πτώση του βλήματος αυτού σε ένα δάσος, 1 χλμ. από μια τουρκική στρατιωτική βάση στην Γιαϊλανταγί, στην επαρχία Χατάι, δεν προκάλεσε ζημιές ή θύματα, διευκρίνισε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Δεν είναι γνωστό εάν εβλήθη από το στρατό ή τους αντάρτες.



Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες έχουν επιδεινωθεί ραγδαία μετά την έναρξη της αιματηρής καταστολής από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε βάρος των αντιπάλων του, τον Μάρτιο του 2011.



Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν στείλει στην Τουρκία συστοιχίες του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot για να συμβάλουν στην άμυνα της χώρας.



Μετά το θάνατο 5 Τούρκων πολιτών τον Οκτώβριο του 2012 από μια οβίδα η οποία είχε ριφθεί από το συριακό έδαφος οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανταποδίδουν συστηματικά πυρά σε κάθε τέτοιο συμβάν.



Την Δευτέρα 14 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ένα φυλάκιο στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η Άγκυρα, η οποία υποστηρίζει τους Σύρους αντάρτες κι αντιτίθεται πλέον στην Δαμασκό, έχει υποδεχθεί περίπου 200.000 Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της.



Πηγή ΑΜΠΕ





via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



Ποιος δεν θα φοβότανε αν άκουγε κάτι τέτοιο;






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



Καταπίνει από ζωντανά ψάρια μέχρι λουκέτα και τα ξαναβγάζει άθικτα

















newsbeast

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

1. Βγαίνεις με όποιον απλά στο προτείνει, αντί με όποιον σου αρέσει...

2. Αποκλείεται να κάνεις sex σε μικρό κρεβάτι....

3. Το ψυγείο περιέχει περισσότερο φαγητό από μπύρα....

4.

Έξι η ώρα το πρωί είναι η ώρα που ξυπνάς και όχι η ώρα που πας για ύπνο...

5. Ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι στο super market ...

6. Παρακολουθείς τον καιρό στις ειδήσεις...

7. Οι φίλοι παντρεύονται και παίρνουν διαζύγιο αντί να τα φτιάχνουν και να χωρίζουν....

8. Οι διακοπές σου από 130 μέρες γίνονται 14...

9. Με τζιν και πουλόβερ δεν θεωρείσαι πια καλοντυμένος/η.......

10. Είσαι αυτός που τηλεφωνάει στην αστυνομία να σταματήσει τα παλιόπαιδα που κάνουν πάρτυ..

11. Δεν βαριέσαι πια τόσο πολύ τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Μάλιστα βρίσκεις μέχρι και ενδιαφέροντα μερικά πράγματα που λέει η θεία Πίτσα.......

12. Δεν ξέρεις τι ώρα κλείνει το everest.....

13. Ταΐζεις το σκύλο σου ισορροπημένη σκυλοτροφή αντί για Mc Donalds..

14. Πονάει η πλάτη σου όταν κοιμάσαι στον καναπέ.....

15. Δεν κοιμάσαι πια από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ...

16. Δείπνο και σινεμά είναι ολόκληρο το ραντεβού αντί για την αρχή του...

17. Πέντε σουβλάκια στις τρείς το πρωί σου χαλάνε το στομάχι αντί να στο φτιάχνουν...

18. Πηγαίνεις στο φαρμακείο για αντιοξειδωτικά αντί για προφυλακτικά και τεστ εγκυμοσύνης.......

19. Ένα μπουκάλι κρασί των 3 ευρώ δεν είναι πια καλό πράγμα....

20. Τρως πρωινό........το πρωί!

21. Η φράση ' Δεν θα ξαναπιώ τόσο!' αντικαθίσταται από τη φράση'Δεν μπορώ πια να πιώ όπως έπινα!'

22. Το 90% του χρόνου που ξοδεύεις μπροστά στον υπολογιστή είναι για δουλειά......

23. Δεν ξεκινάς να πίνεις από το σπίτι για να κάνεις οικονομία στο μπαρ - όπως έκανες παλιά.....

FINALLY ,

24. Διάβασες αυτή τη λίστα δουλεύοντας και ελπίζοντας ότι σύντομα θα βρεις χρόνο να το στείλεις στους φίλους σου που έχουν μεγαλώσει επίσης....

Α! και το 25ο: για να διαβάσεις όλα αυτά ή χρησιμοποιείς μεγάλη γραμματοσειρά ή φοράς γυαλιά πρεσβυωπίας!

Τέτα





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR



ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η "ΟΥΡΑ" ΤΟΥ DA14



Στους 560 φτάνουν οι τραυματίες από τον μίνι Αρμαγεδόνα που έπληξε σήμερα το πρωί την Ρωσία όταν βροχή μετεωριτών "προάγγελοι" του αστεροειδούς 2012 DA14 που θα περάσει στις 21.00 το βράδυ σε απόσταση "μιας τρίχας" για τα διαστημικά δεδομένα από την Γη (μόλις 27.500 χλμ) κτύπησαν την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ της Σιβηρίας.



Εβδομήντα από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο νοσκοκομείο. "Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ", ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.



Αρχικά στην περιοχή η τοπική αεράμυνα νόμισε ότι δεχόταν επίθεση από στρατηγικά πυρηνικά όπλα καθώς οι μετεωρίτες έχουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά (τροχιά, έκρηξη επάνω από το έδαφος κλπ) με τα οχήματα επαν-εισόδου στην ατμόσφαιρα των πυρηνικών κεφαλών των στρατηγικών πυραύλων, αλλά η κεντρική διοίκηση αεράμυνας, όπως φυσικά και η στρατηγική διοίκηση των ρωσικών βαλλιστικών όπλων, γνώριζαν τι συνέβαινε και μετά το πρώτο σοκ τους ενημέρωσαν ότι είχαν να αντιμετωπίσουν απλά μετεωρίτες.



Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση του τοπικού διοικητή αεράμυνας προς την Κεντρική Διοίκηση Στρατηγικής Αεράμυνας πριν διευκρινιστεί περί τίνος επρόκειτο: "Δεχόμαστε πυρηνική επίθεση";



Εν τούτοις κρουστικό κύμα της έκρηξης των μετεωριτών που εκρήγνυντο κατέστρεψε πολλά κτίρια. Επίσης κατέρρεσε ένας τοίχος σε εργοστάσιο στην ίδια πόλη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι, μετέδωσε το Ιντερφαξ.



Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε πως κινητοποίησε 20.000 άντρες και τρία αεροπλάνα ή ελικόπτερα για να επιθεωρήσουν τις περιοχές.



Το υπουργείο κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. "Δεν αποφασίστηκε να απομακρυνθούν πολίτες από τις κατοικίες τους, το επίπεδο ραδιενέργειας είναι κανονικό, σας ζητάμε να μην πανικοβάλλεστε", επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου καθώς ο τρόμος για πυρηνική επίθεση είναι διάχυτος.



Η ανησυχία εντοπίζεται πλέον στην διάρκεια της ημέρας, αλλά και μετά την απομάκρυνση του αστεροειδούς, μήπως μεγαλύτερα κομμάτια από την "ουρά του κτυπήσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές σε διάφορα σημεία της Γης, οπότε ο "μίνι" Αρμαγεδόνας εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο.



Ο αστεροειδής, όπως ήδη έχει ενημερώσει το defencenet.gr εδώ και μήνες, αλλά και χθες το βράδυ με τελευταίο σημαίωμα λίγο πριν η βροχή των μετεωριτών κτυπήσει την Σιβηρία, έχει μέγεθος περίπου μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου και θα περάσει από τη Γη, στις 21.00 ώρα Ελλάδας. τις 21.24 ώρα Ελλάδας ο 2012 DA14 πάνω από τη Τζακάρτα της Ινδονησίας σε απόσταση μόλις 27.700 χιλιομέτρων!



Αν κτυπούσε την Γη η ισχύς της πρόσκουρσης θα απελευθέρωνε ενέργεια 2,5 μεγατόνων TNT, 1250 φορές μεγαλύτερη από αυτή την βόμβας που έπληξε την Χιροσίμα.



Ένα τέτοιο συμβάν έχει καταγραφεί και στο πρόσφατο παρελθόν: το 1908, ένας αστεροειδής ή κομήτης διαμέτρου 30-40 μέτρων έπεσε στην ακατοίκητη περιοχή της Τουνγκούσκα στη Σιβηρία και ισοπέδωσε 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους. Ακόμα και σήμερα, χιλιάδες πεσμένα δέντρα απλώνονται ακτινωτά από το σημείο της πρόσκρουσης.



Κρατήρας και υπολείμματα δεν βρέθηκαν ποτέ, καθώς το εισερχόμενο αντικείμενο εξερράγη στην ατμόσφαιρα και εξαερώθηκε λίγο πριν φτάσει στο έδαφος. Μετά και τη σημερινή βροχή μετεωριτών πάντως δημιουργεί ερωτήματα γιατί τέτοιου είδους φαινόμενα «προτιμούν» τη Ρωσία...



Ο 2012 DA14, ο οποίος ανακαλύφθηκε μόλις το Σεπτέμβριο του 2012, είναι ένας από τους 500.000 αστεροειδείς αυτού του μεγέθους που εκτιμάται ότι κινούνται σχετικά κοντά στη Γη. Από αυτούς, η NASA έχει εντοπίσει μόνο το 1%.



Ο αστεροειδής κινείται με 7,8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και σύμφωνα με τους αστρονόμους είναι ένας από τους μεγαλύτερους που θα έχουν περάσει τόσο κοντά από τον πλανήτη μας.



Πάντως, επαναλαμβάνουμε, όλη η προσοχή έχει στραφεί τώρα στην "ουρά" του την οποία ακολουθούν πολύ μεγαλύτεροι μετεωρίτες από αυτούς που κτύπησαν το πρωί την Γη.




















via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατάθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης και αφορούσε τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν συνολικά 14 εργαζόμενοι του Δήμου Ξάνθης από τον Οκτώβριο του 2012.


Να σημειωθεί ότι, στις 5 Νοεμβρίου 2012, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, ύστερα από αίτηση που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης, εξέδωσε προσωρινή διαταγή εκτέλεσης των ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία αναστελλόταν προσωρινά η διαθεσιμότητα των παραπάνω 14 εργαζομένων.

Με τη νέα του απόφαση, το δικαστήριο υποχρεώνει τον Δήμο Ξάνθης να διατηρήσει τους υπαλλήλους στις θέσεις που κατείχαν με τον μισθό που είχαν μέχρι την ημέρα που επρόκειτο να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η Ενιαία Αρχή Πληρωμών καταβάλει μόνο το 70% του μισθού τους.

Η δικαστική αυτή απόφαση ερμηνεύεται από τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης ως ένας καλός οιωνός για την εκδίκαση της υπόθεσης της κύριας αγωγής που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι σε μια προσπάθεια αναστολής του μέτρου της διαθεσιμότητας.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Ερώτηση κατέθεσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο Κέντρο Αποκατάστασης «Άγιος Γεώργιος» στην Κομοτηνή. Όπως σημειώνεται στο κείμενο της ερώτησης:


22 εργαζόμενοι του κέντρου αποκατάστασης «Άγιος Γεώργιος» στην Κομοτηνή, ιδιοκτησίας Κ. Στασινόπουλου, παραμένουν απλήρωτοι για 25 μήνες, έχοντας προβεί σε επίσχεση εργασίας προκειμένου να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους, εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής του εργοδότη.

Ο ίδιος, διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους μόλις ο ΕΟΥΠΥ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι της επιχείρησης. Παράλληλα επικαλείται, καθυστερούμενες οφειλές του ΟΓΑ από τα έτη 2007 και 2008 ως λόγους που συντελούν στην έλλειψη ρευστότητας της επιχείρησής του, καθιστώντας τον ίδιο υπερήμερο έναντι των υποχρεώσεων του.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν την στάση του ως «δόλια» και «αντισυμβατική», αφού κατ’ επανάληψη έχει ανακαλέσει τις δεσμεύσεις του για καταβολή καθυστερούμενων οφειλών, αισθανόμενοι ότι αποτελούν αντικείμενο εμπαιγμού, έχοντας φθάσει στα όρια της επιβίωσής τους.

Ερωτάται ο Υπουργός:


  • Από πότε υπάρχουν και σε τι ύψος ανέρχονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς την κλινική «Άγιος Γεώργιος» ιδιοκτησίας Κ. Στασινόπουλου στην Κομοτηνή;

  • Από πότε υπάρχουν και σε τι ύψος ανέρχονται οι οφειλές του ΟΓΑ παρελθόντων ετών προς την ίδια κλινική;

  • Ποιο το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών αυτών δεδομένου ότι η περιφέρεια ΑΜ-Θ προετοιμάζεται ήδη να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της κλινικής «Άγιος Γεώργιος» με αποτέλεσμα να απειλείται η εργασία δεκάδων εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή η εκκένωση της κλινικής από όλους τους περιθαλπόμενους ασθενείς με βαριές και ανίατες ως επί το πλείστον παθήσεις, έχει προκαλέσει τεράστιο προσωπικό και κοινωνικό κόστος στους ίδιους και τις οικογένειές τους;





via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Περισσότερες από 20 ελληνικές εταιρείες παραγωγής τροφίμων με έδρα τη Θράκη, υποστηρίζει η Μαρινόπουλος ΑΕ μέσω του Προγράμματος «Καινοτομία Ελληνικού Προϊόντος», το οποίο, μετά τις Σέρρες, την Τρίπολη, το Βόλο, την Κρήτη και πρόσφατα την Κεντρική Μακεδονία, κάνει μια ακόμη «στάση» στη βόρειο Ελλάδα.


Οι συνολικά 22 παραγωγοί της Θράκης που εντάσσονται στο πρόγραμμα καινοτομίας έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν μέσω των 25 τοπικών καταστημάτων του δικτύου της Μαρινόπουλος, τα 218 επώνυμα προϊόντα, καθώς και 29 ακόμη ιδιωτικής ετικέτας τα οποία οι ίδιοι διακινούν.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ενέργειας, συνολικά 25 καταστήματα του δικτύου της Μαρινόπουλος ΑΕ στη Θράκη προσφέρουν στους καταναλωτές σημαντικές εκπτώσεις σε τοπικά προϊόντα, είτε επώνυμα, είτε ιδιωτικής ετικέτας Carrefour, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον τοπικό χαρακτήρα και τις παραδόσεις της περιοχής.



Παρουσία της Μαρινόπουλος στη Θράκη

H Μαρινόπουλος στη Θράκη διαθέτει 5 καταστήματα υπερμάρκετ Carrefour, 14 Carrefour Μαρινόπουλος και 6 κατάστημα Franchise, στα οποία απασχολούνται συνολικά 738 άνθρωποι. Η Μαρινόπουλος συνεργάζεται με 22 ελληνικές εταιρείες και παραγωγούς της περιοχής.

Μέσα από το δίκτυο των 800 καταστημάτων της ανά τη χώρα η Μαρινόπουλος Α.Ε. διανέμει 218 κωδικούς επώνυμων προϊόντων και 29 κωδικούς προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour με προέλευση από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Είπα να σε βγάλω από το μυαλό μου αλλά ήσουν γυμνή και φοβήθηκα μη κρυώσεις.



Με σταμάτησαν κάτι μπάτσοι για έλεγχο

Τους είπα ότι είμαι ψαγμένος και με άφησαν.



Μήπως να πάμε να κάνουμε.....



την τύχη μας στην Κίνα;

Τώρα που γυρύζι.



-Θέλω να χωρίσουμε

-Γιατί?

-Γιατί με υποτιμάς.

-Εγώ, μωρή άχρηστη?



θα ‘θελα να έβλεπα τα μούτρα της J. Lopez αν μάθαινε ότι τα ρούχα της τα ξεστοκάρουν οι τσιγγάνοι στη λαϊκή.



Αυτοί οι σεφ μόνο στις φακές δεν έχουν προσθέσει καραμελωμένα φουντούκια



Δεν με ενοχλεί τίποτα άλλο στην διαφήμιση των Lays παρα μόνο πως το σακουλάκι είναι γεμάτο μέχρι πάνω με πατατακια.

Πόσο ψέμα!!!!!



Έχετε προσέξει ότι έχουν κόψει τα αλκοτέστ;;

Ξέρουν ότι δεν έχουμε λεφτά για δεύτερο ποτό



Ο γιατρός είπε πως έχω έλλειψη βιταμίνης €



Από εδώ και πέρα κομμένες οι χαρές που έρχεται η Παρασκευή..... και τέρμα τα λυπημένα πρόσωπα όταν έρχεται η Δευτέρα.



"Κατάθεση ή ανάληψη?" με ρωτά ο ταμίας...

"Κατάθεση", λέω εγώ..

Ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα, είχα και δυο προτάσεις γάμου..



Όλο λάθη κάνει το ΔΝΤ αλλά όλο εμείς την πληρώνουμε





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR




Τέσσερις απόστρατοι Tούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί προφυλακίσθηκαν εν αναμονή της δίκης τους στο πλαίσιο μιας έρευνας για την ανατροπή, το 1997, μιας υπό τους ισλαμιστές κυβέρνησης, μερικές ημέρες αφότου ο πρωθυπουργός συναντήθηκε μ' ένα καταδικασμένο στρατηγό σε μια προφανή προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το στρατό.


Η σύλληψη των τεσσάρων, επιπλέον των δεκάδων άλλων αξιωματικών που έχουν συλληφθεί, διεύρυνε τις ήδη εκτεταμένες δικαστικές έρευνες στις άλλοτε πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις, η εξουσία των οποίων έχει περιοριστεί σημαντικά κατά την τελευταία δεκαετία.


Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν παρόλο που ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τις μακροχρόνιες προφυλακίσεις εκατοντάδων αξιωματικών που κατηγορούνται για συνωμοσία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέλει να αποκαταστήσει τις γέφυρες με τις ένοπλες δυνάμεις.


Τις τελευταίες εβδομάδες έχει επίσης επικρίνει την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος ενός πρώην αρχηγού του επιτελείου ως μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ επισκέφθηκε στο νοσοκομείο έναν ασθενή στρατηγό μεταξύ αυτών που έχουν καταδικασθεί για συνωμοσία εναντίον του.


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι οι αξιωματικοί συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ τους περιλαμβάνονται ένας στρατηγός, ένας ναύαρχος, ένας αντιστράτηγος κι ένας αντιναύαρχος.


Άλλοι έξι απόστρατοι αξιωματικοί έχουν κληθεί για ανάκριση σήμερα στο γραφείο της εισαγγελίας της Άγκυρας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.


Το Φεβρουάριο του 1997, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας είχε διατυπώσει αυστηρή προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό Νετζμετίν Ερμπακάν, πρωτοπόρο του πολιτικού ισλάμ στην Τουρκία, κατηγορώντας την κυβέρνησή του για πολιτικές που υπονομεύουν τον κοσμικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.


Σχολιαστές είχαν αποκαλέσει αυτό το επεισόδιο "μεταμοντέρνο πραξικόπημα" καθώς οι στρατηγοί είχαν χρησιμοποιήσει παρασκηνιακή πίεση για να υποχρεώσουν τον Ερμπακάν να παραιτηθεί τέσσερις μήνες αργότερα, αντί να επέμβουν άμεσα όπως είχαν κάνει σε τρία πραξικοπήματα το 1960, το 1971 και το 1980.



Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR



Όταν οι φίλοι ρωτάνε τον Santiago Perez Grovas και την Taylor Dee πώς γνωρίστηκαν, έκεινοι σύμφωνα με το Mashable, απαντούν μέσω του Instagram.

Οι δυο τους είναι μία ξεχωριστή περίπτωση, καθώς χαρακτηρίζονται από το δημοσίευμα ως «o Jay Z και η Beyonce του φωτογραφικού κοινωνικού δικτύου», διότι πριν κατακλύσουν το κοινωνικό δίκτυο όλες οι διασημότητες, τα προφιλ τους ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή.



Ο Grovas, 26 ετών, δουλεύει σε μία δική του αρχιτεκτονική εταιρεία στο Μέξικο Σίτι, ενώ η 22χρονη ως σερβιτόρα στο Κολοράντο. Όταν για πρώτη φορά η Dee άρχισε να ακολουθεί τον Santiago στο Instagram πίστευε ότι ήταν γυναίκα, καθώς οι φωτογραφίες που δημοσίευε έδειχναν κυρίως γυναίκες, αλλά ύστερα από τέσσερις μήνες συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για άντρα, όταν δημοσίευσε τη φωτογραφία του. Η μοιραία γνωριμία πραγματοποιήθηκε ύστερα από τον διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Santiago για τον 50.000ο follower του. H Taylor κατάφερε να κερδίσει και αφότου δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία, οι δυο τους άρχισαν να συνομιλούν μέσω Διαδικτύου.






Tο ζευγάρι που είναι πλέον μαζί για οχτώ μήνες πρωτοσυναντήθηκε στο αεροδρόμιο του Ντέβερ, καθώς η Taylor είχε συμφωνήσει να ποζάρει μπροστά στο φωτογραφικό φακό του Santiago. Η σχέση που διατηρούν είναι εξ αποστάσεως, ενώ η 22χρονη προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της από τις ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών που δημοσιεύει ο σύντροφός της. Η ίδια αποκαλύπτει ότι μπορεί να ζηλεύει, αλλά έχει εμπιστοσύνη στον επαγγελματισμό του. Τέλος όπως δήλωσε, σκοπεύει να γίνει αεροσυνοδός για να μπορεί να ταξιδεύει πιο συχνά και να βλέπει τον Santiago

lifo.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82
Η Intel επιβεβαίωσε ύστερα από αρκετούς μήνες φημών ότι ετοιμάζει μια νέα υπηρεσία Internet τηλεόρασης καθώς επίσης και μια συσκευή set-top box. Η επιβεβαίωση έγινε από τον αντιπρόεδρο της Intel Media Erik Huggers στην ιστοσελίδα All Things D. Ο Huggers δήλωσε ότι οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, ενώ συμμετέχουν πρώην εργαζόμενοι από τις εταιρείες Apple, Google και Netflix.


Πρόκειται για μια συσκευή η οποία θα κυκλοφορεί αποκλειστικά με την επωνυμία της Intel και σύμφωνα με τον ίδιο θα έχει ιδιαίτερα όμορφο σχεδιασμό. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει προσπάθειες να συνεργαστεί με ολόκληρη τη βιομηχανία της τηλεόρασης, κάτι που εδώ και αρκετό καιρό φημολογείται ότι προσπαθεί και η Apple. Η συσκευή θα προσφέρει λύσεις “all in one” και θα περιλαμβάνει live τηλεόραση, on demand υπηρεσίες καθώς επίσης και εφαρμογές. Η λύση της Intel δεν πρόκειται να είναι άμεσα διαθέσιμη στην αγορά και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2013.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1



Τι φοβούνται οι επιστήμονες;

Στις 21:24 Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου-σήμερα δηλαδή- ο αστεροειδής 2012 DA14 θα βρεθεί στην πλέον κοντινή απόσταση από τη Γη περίπου 27.680 χλμ. περνώντας πάνω από την Ινδονησία και τουλάχιστον 8000 χλμ. πιο κοντά από την τροχιά που διατηρούν οι τηλεπικοινωνιακοί και οι ...





δορυφόροι ναυτιλίας (GPS/GLONASS) και επισκόπησης καιρού γεωσύγχρονης τροχιάς.



Ο 2012 DA14 ανακαλύφθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν και πιο συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου του 2012 από ερασιτέχνες αστρονόμους από το αστεροσκοπείο του OAM Observatory, στην La Sagra της Ισπανίας όταν βρισκόταν σε απόσταση 4,32 εκατ. χλμ.



Ο DA14 πρόκειται να περάσει από τη Γη σε απόσταση 34.496 χλμ. (από το νοητό της κέντρο) και 27 χιλιάδες χιλιόμετρα (από την επιφάνειά της) σε ικανή απόσταση όμως ώστε η τροχιά του να μην επηρεαστεί από το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας και εισέλθει στην ατμόσφαιρά του, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά η γήινη βαρύτητα θα επηρεάσει την μελλοντική τροχιά του σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην γνωρίζουμε την μετέπειτα ακριβή της ταυτότητα. Πάντως σύμφωνα με τους υπολογισμούς το επόμενο «ραντεβού» με τη Γη θα είναι το 2046 όπου και αναμένεται να περάσει από τον πλανήτη μας σε απόσταση όχι μικρότερη από 1,5 εκατ. χλμ.



Εκτιμάται ότι ένας αστεροειδής του μεγέθους του DA14 περνά σε κοντινή απόσταση από τη Γη καθε 40 με 50 χρόνια και κάθε 1200 χρόνια ένα τέτοιο σώμα συντρίβεται στην επιφάνεια του πλανήτη.



Το μέγεθος του αστεροειδή ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει με ακρίβεια γνωστό και αυτό θα γίνει μετά τις 16 Φεβρουαρίου όταν θα αξιοποιηθούν τα δεδομένα που θα συλλέξει το ραντάρ Goldstone Deep Space Communications Complex (GDSCC).



Το μέγεθός του αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 45 μέτρα στη συνέχεια όμως αυτό αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 57 μέτρα, ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μέγιστο μέγεθος μέχρι τα 89 μέτρα. Η μάζα του αστεροειδή εκτιμάται στους 186.416 τόνους.



Οι επιστήμονες σήμερα γνωρίζουν πως αστεροειδής σαν το DA14 έχουν κτυπήσει τη Γη στο παρελθόν. Μάλιστα εκτιμάται πως το γεγονός στην περιοχή Tunguska της Σιβηρίας το 1908 ήταν το αποτέλεσμα ενός τέτοιου σώματος – της τάξης μεγέθους του DA14- ο οποίος εξερράγει λίγο πριν συντριβεί στο έδαφος ισοπεδώνοντας τη βλάστηση σε μια περιοχή των 1360 τ. χλμ.



Αν ο DA14 βρισκόταν σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη θα είχαμε παρόμοιε αποτελέσματα. Με άλλα λόγια η τριβή με την ατμόσφαιρα θα προκαλούσε την διάλυσή του πριν φτάσει στο έδαφος αλλά από την έκρηξη θα προκαλούνταν καταστροφές σαν το σώμα που έπεσε στην Tunguska. Μπορεί τέτοιου μεγέθους σώματα να μην είναι ικανά να προκαλέσουν την καταστροφή του πολιτισμού ή ανάλογα γεωλογικά γεγονότα αλλά εάν το σημείο πτώσης ήταν κάποιο οικιστικό κέντρο τότε τα αποτελέσματα αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων θα ήταν τραγικά.



Στο ερώτημα βέβαια τι μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν από τις κυβερνήσεις εάν ο αστεροειδής είχε τροχιά που θα τον έφερνε σε σύγκρουση με τη Γη έτσι ώστε αυτός εκτρεπόταν από την πορεία του η απάντηση βέβαια είναι πρακτικά τίποτα.



Το χρονικό διάστημα του ενός έτους –που έχει μεσολαβήσει από την ανακάλυψη του DA14- δεν είναι δυνατό να είχε προετοιμαστεί κανενός είδους διαστημική αποστολή με στόχο τον αστεροειδή. Ακόμη και αν αυτό ήταν δυνατό, που με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι.



Δείτε σε εικονική προσομοίωση της NASA το πέρασμα του DA14 απο τη Γη όπως και την αντίστροφη μέτρηση απο την προσέγγισή του,.






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news
Όπως είναι γνωστό η Nvidia ετοιμάζεται για την ανακοίνωση της ισχυρότερης single-GPU με την ονομασία NVIDIA GeForce Titan. Η νέα high-end κάρτα γραφικών θα βασίζεται στον 28nm πυρήνα Kepler GK110 όπως και οι πανίσχυρες Tesla K20X. Ενώ μέχρι σήμερα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της παρέμεναν επτασφράγιστο μυστικό φαίνεται πως ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο αφού διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι προδιαγραφές καθώς και ένα benchmark που παρουσιάζει τις επιδόσεις της επικείμενης κάρτας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.


Η νέα κάρτα γραφικών θα αποτελέσει το flagship της Nvidia, παίρνοντας τα σκήπτρα από την σημερινή GeForce GTX 680. Στο die της κάρτας έχουν ενσωματωθεί πλέον 2688 CUDA cores, 14 ενεργά SMX Units, 224 TMUs (Texture Mapping Units) και 48 ROPs (Raster Operations Units). Πιο αναλυτικά, θα η NVIDIA GeForce Titan εικάζεται πως θα έρθει με συχνότητα στην GPU κοντά στα 875MHz και στην μνήμη στα 6008MHz. Το συνολικό μέγεθος της μνήμης θα φτάσει τα 6GB GDDR5 έχοντας εύρος διαύλου 384bit με memory bandwidth 288 GB/s. Η κατανάλωση πρόκειται να κυμανθεί μεταξύ 235W και 250W ενώ η τροφοδοσία θα επιτυγχάνεται μέσω δυο 8pin+6pin power Connectors. Επιπλέον να αναφέρουμε πως το texture fill rate θα αγγίξει τα 288 GT/s όταν στην περίπτωση της GTX 690 είναι στα 234 GT/s. Από την μεριά των επιδόσεων περιμένουμε να ανοίξει η διαφορά με την GTX 680, φτάνοντας απειλητικά στα επίπεδα της GTX 690. Η επίσημη ανακοίνωση της GeForce Titan θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου όμως η διάθεση της δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τα τέλη του μήνα που διανύουμε. Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε πως η κορυφαία Single-GPU κάρτα θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένες ποσότητες από συγκεκριμένες εταιρείες όπως η EVGA, ASUS και MSI. Αυτό όπως καταλαβαίνουμε αυξάνει την δυσκολία εύρεσης διαθέσιμης GeForce Titan, με αρχική τιμή κοντά 750€.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1




Όλοι μας έχουμε δει ή έχουμε ακούσει για σκύλους που ισορροπούν πράγματα στο κεφάλι τους προς τέρψιν των ιδιοκτητών τους... Κανένας σκύλος ωστόσο δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο του Ζέλντα, ενός κόλεϊ που έχει καταφέρει να ισορροπεί… σχεδόν τα πάντα στο κεφάλι του.



Από ολόκληρο δείπνο και βιβλία, μέχρι ποτήρια με νερό και κουτιά Pringles, δείτε παρακάτω τις εκπληκτικές φωτογραφίες του σκύλου-ακροβάτη.










via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news



Όσο κι αν φαντάζει παράξενο -ή ακόμη και απίθανο να συμβεί- μια νέα μαγειρική τάση που ονομάζεται «Le Whaf» κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ευρώπη, με τους σεφ να προσφέρουν διάφορα πιάτα… στον ατμό, χωρίς τις ενοχές των θερμίδων! Και δεν εννοώ, βέβαια, «ψημένα στον ατμό»!




Πιο συγκεκριμένα, το «Le Whaf» είναι ένα γυάλινο σκεύος που επιτρέπει στα ψημένα τρόφιμα που τοποθετούνται στο εσωτερικό του να αναδεύονται δυνατά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παράγοντας ατμό.

Parakseno.gr : whaf2 Εισπνεόμενο φαγητό. Δεν παχαίνει αλλά… δεν τρως!

Μια… μερίδα ατμού τοποθετείται στη συνέχεια σε ποτήρι και εισπνέεται από τον «πεινασμένο» χρήστη με καλαμάκι, κόβοντας την όρεξη και ικανοποιώντας τη γεύση. Και το σημαντικότερο; Χωρίς να περιέχει ίχνος θερμίδων, «απενοχοποιώντας» έτσι τους λάτρεις της γκουρμέ κουζίνας που θέλουν παράλληλα να διατηρούν τη γραμμή τους.

Parakseno.gr : whaf3 Εισπνεόμενο φαγητό. Δεν παχαίνει αλλά… δεν τρως!

Ο εφευρέτης του εν λόγω gadget είναι ο Γάλλος καθηγητής του Χάρβαρντ David Edwards, ο οποίος εμπνεύστηκε από ένα παρόμοιο σκεύος, το περίφημο Le Whif: Ένα σπρέι με το οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εισπνεύσει «σωματίδια» σοκολάτας χωρίς να φοβάται για τις θερμίδες.

Parakseno.gr : whaf4 Εισπνεόμενο φαγητό. Δεν παχαίνει αλλά… δεν τρως!

«Το φαγητό ψήνεται πρώτα κανονικά στην κατσαρόλα εν είδει σούπας και τοποθετείται κατόπιν ψημένο μέσα στη συσκευή, όπου ανακατεύεται δυνατά, με σκοπό να παραχθεί πολύς ατμός. Με την εισπνοή ικανοποιούνται τόσο η γεύση όσο και η όσφρηση, ενώ περιορίζεται και η όρεξη», εξηγεί ο καθηγητής.

Parakseno.gr : whaf5 Εισπνεόμενο φαγητό. Δεν παχαίνει αλλά… δεν τρως!

Ο Chef Norman Aitken σερβίρει… σύννεφα βοδινού με μανιτάρια ή χοιρινού με μπρόκολο στο «Juniper Kitchen and Wine Bar» στο Τορόντο του Καναδά και δηλώνει ενθουσιασμένος με την ιδέα: «Αυτό το σύννεφο των τροφίμων δεν έχει θερμίδες, αλλά μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα»!

Parakseno.gr : whaf6 Εισπνεόμενο φαγητό. Δεν παχαίνει αλλά… δεν τρως!

«Ο νόστιμος αέρας αφήνει μια δυνατή αίσθηση γεύσης στον ουρανίσκο αλλά χωρίς να υπάρχει κάτι στο στόμα», περιγράφει χαρακτηριστικά την εμπειρία του ένας πελάτης του εστιατορίου.

parakseno.gr




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Μπορεί να άλλαξε από Symbian σε Android το λογισμικό της η Vertu, όμως οι τιμές των κινητών της παραμένουν στα ύψη...



αφού κυμαίνονται μεταξύ 6.500 και 14.000 λιρών.



Η Vertu που παλιότερα ανήκε στη Nokia, επέλεξε να ενισχύσει τα πολυτελή κινητά της με Android.







Στο παρελθόν χρησιμοποιούσε το Symbian, το οποίο και η ίδια η Nokia εγκατέλειψε για τα Windows.



Πάντως, η Vertu συνεχίζει να χρησιμοποιεί ακριβά υλικά για την κατασκευή των κινητών τηλεφώνων της.



Μεταξύ αυτών, το εξωτερικό της περίβλημα που είναι από τιτάνιο και η οθόνη των 3,7 ιντσών, που μπορεί να χαραχθεί μόνο με διαμάντια.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

ΘΕΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ Σκέφτομαι και γράφω : Η Οικογένειά μου.

Με λένε Χρηστάκη και το σπίτι μου είναι ένα μπουρδέλο.

Εγώ δε ξέρω τι είναι μπουρδέλο, ρώτησα τη δασκάλα και δε μου έλεγε, αλλά ο μπαμπάς έτσι λέει όταν φτάνει το βράδυ σπίτι:...



«Πάλι μπουρδέλο είναι το σπίτι», και μετά βρίζεται με τη μαμά. Εγώ αγαπώ το σπίτι μου, άρα νομίζω ότι το μπουρδέλο είναι κάτι καλό.

Μάλλον πρέπει να λένε μπουρδέλα τα παλιά σπίτια με πολλά άτομα μέσα και παιχνίδια πεταμένα στο σαλόνι και πολλά παιδάκια να τρέχουν εδώ κι εκεί.

Λέω στη μαμά να με πάει σε μπουρδέλο για να δω, για να δω της το λέω, αλλά αυτή με δέρνει.

Εγώ με τα αδέρφια μου μένουμε στα τρία υπνοδωμάτια του σπιτιού. Οι γονείς μας μένουν στο σαλόνι.

Εγώ είμαι δέκα χρονών, κι έχω 4 αδερφές πιο μικρές και 7 αδέρφια πιο μεγάλα, τέσσερους αδερφούς και τρεις αδερφές. Δεν θυμάμαι ολωνών τα ονόματα, ελπίζω να μη με μαλώσετε. Κοιμάμαι στο δωμάτιο με τους τέσσερους αδερφούς μου, στο άλλο κοιμούνται οι αδερφές μου και στο άλλο πάλι οι αδερφές μου.

Όσοι ξένοι έρχονται σπίτι και μας βλέπουν όλα μαζί γελάνε και λένε μπράβο και άλλα τέτοια, και άλλοι αστειεύονται και λένε να κάνουμε ομάδα ποδοσφαίρου. Ο αδερφός μου ο Πέτρος τότε τσατίζεται και τους βρίζει, «Αυτή τη μαλακία την έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές», και ο ξένος ξινίζει τα μούτρα του.

Ο Πέτρος είναι 20 χρονών. Έχει τελειώσει το σχολείο και πάει πανεπιστήμιο. Ρώτησα τη μαμά τι είναι πανεπιστήμιο, μου είπε ότι είναι σαν το σχολείο, αλλά μεγαλύτερο. Εγώ όμως δεν το πιστεύω. Νομίζω ότι θα μοιάζει πιο πολύ με το σπίτι μας. Το λέω αυτό γιατί μια φορά ήρθε ο Πέτρος σπίτι και πέταξε την τσάντα του στο πάτωμα και φώναξε: «Το κλείσαν το μπουρδέλο!» Αρα το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ένα μέρος με πολλά παιδιά και πολλή φασαρία και να είναι παλιό και να μην έχει λάμπα στο διάδρομο.

Εγώ με τα αδέρφια μου μας αρέσει να παίζουμε στο σαλόνι. Εκεί είναι και το κασετόφωνο και ακούμε μουσική. Συνήθως μαλώνει ο Γιώργος με την αδερφή μου που δε θυμάμαι πώς τη λένε κι ελπίζω να μη με μαλώσετε, για το τι μουσική θα ακούσουνε.

Καμιά φορά ακούει μουσική η αδερφή μου που δε θυμάμαι πώς τη λένε κι ελπίζω να μη με μαλώσετε και τραγουδά εκεί μια και λέει ότι υποφέρει πολύ, και τότε μπαίνει στο σαλόνι ο Γιώργος και λέει «τι παπάρες ακούς ρε πάλι» και αλλάζει την κασέτα και τότε ακούγονται κάτι ντάπα ντούπα και τα άλλα παιδιά φεύγουν από το δωμάτιο, αλλά εγώ μένω γιατί μετά αρχίζουν να βρίζονται κι εγώ γελάω πολύ.

Η αδερφή μου -μη με μαλώσετε- λέει το Γιώργο κάφρο κι ο Γιώργος τη λέει σκυλί. Αρα έχουμε και κατοικίδια στο σπίτι μας, που είναι μπουρδέλο. Το βράδυ ο μπαμπάς και η μαμά αρρωσταίνουν. Γι αυτό και δεν μας αφήνουν να πηγαίνουμε στο σαλόνι το βράδυ, για να μην κολλήσουμε κι εμείς. Και η μαμά και ο μπαμπάς φωνάζουν σα να πονάνε, πιο πολύ η μαμά. Εγώ θέλω να πάω να δω τι πάθανε, αλλά τα αδέρφια μου δεν με αφήνουν. Θα φοβούνται κι αυτοί μήπως κολλήσω κι εγώ.

Πάντως μια φορά που πήγα κρυφά στο σαλόνι είδα τη μαμά και τον μπαμπά να έχουν κολλήσει ο ένας πάνω στον άλλο, και φώναζαν, επειδή δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν. Έτρεξα τότες κι εγώ να βοηθήσω να ξεκολλήσουν, αλλά ο μπαμπάς όταν με είδε τσατίστηκε και με είπε μαλακισμένο και μου είπε φύγε και μου πέταξε και την παντόφλα. Θα φοβήθηκε κι αυτός μήπως κολλήσω κι εγώ.

Την επομένη ο Πέτρος μου είπε ότι είμαστε δώδεκα αδέρφια επειδή δεν έχουμε τηλεόραση, αλλά εγώ δεν τον κατάλαβα.

Φτάνει τόση η έκθεση;





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/HUMOR


Μετά από δέκα χρόνια συνδυασμένων μελετών, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα πάνω στο ζήτημα, την οποία διεξήγαγε μία ομάδα επιστημόνων από αρκετά βρετανικά πανεπιστήμια, κατέληξε στην προσγειωμένη ετυμηγορία της σχετικά με το διάσημο μεγαλιθικό μνημείο του Στόουνχεντζ, η οποία μάλλον θα απογοητεύσει τους σύγχρονους παγανιστές, αποκρυφιστές κλπ., που συρρέουν στην περιοχή. Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, δεν ήταν ούτε προϊστορικό αστρονομικό παρατηρητήριο, ούτε ναός του ήλιου ή των αρχαίων Δρυιδών, ούτε θεραπευτήριο σωμάτων και ψυχών, ούτε -πολύ περισσότερο- χτίστηκε από εξωγήινους! Ήταν απλώς το πρώτο σύμβολο ενότητας των λαών της Βρετανίας, οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη να το κατασκευάσουν μετά από μία μακρά περίοδο συγκρούσεων ανάμεσα στους κατοίκους των ανατολικών και των δυτικών περιοχών, κάνοντας έτσι τα πρώτα βήματα για ένα Ηνωμένο Βασίλειο.



Οι μεγάλοι λίθοι που χρησιμοποιήθηκαν, πιστεύεται ότι συμβόλιζαν τους προγόνους των επιμέρους ομάδων (πατριών και φυλών) των πρώτων αγροτικών κοινοτήτων της Βρετανίας. Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Σέφιλντ, του Μάντσεστερ, του Σαουθάμπτον, του Μπούρνεμουθ και του University College του Λονδίνου, που συνεργάστηκαν για μία δεκαετία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Stonehenge Riverside», μελέτησαν εξονυχιστικά το ίδιο το μνημείο που κατασκευάστηκε μεταξύ 3.000 και 2.500 π.Χ., καθώς και τις ευρύτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες εκείνης της εποχής. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής καθηγητής Μάικ Πάρκερ Πίρσον του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, σύμφωνα με τις βρετανικές «Τέλεγκραφ» και «Ντέιλι Μέιλ» και μόνο το γεγονός της κατασκευής, που απαίτησε τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι έπρεπε να συνεργαστούν για να μεταφέρουν τις πέτρες από τεράστιες αποστάσεις (μέχρι και από τη δυτική Ουαλία), να τις λαξεύσουν και να τις τοποθετήσουν, αποτέλεσε ένα σύμβολο ενότητας. Σε μία εποχή όπου ήδη στη Βρετανία εμφανίζονταν τα πρώτα σημάδια ενός ενιαίου πολιτισμού από το Βορρά έως το Νότο (π.χ. ίδιο στιλ σπιτιών και κεραμικών), σε αντίθεση με τις περιφερειακές διαφορές που υπήρχαν έντονες έως τότε.



Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αρχαίοι Βρετανοί διάλεξαν μια τοποθεσία για το μνημείο τους, η οποία είχε ήδη ιδιαίτερη σημασία για τους ίδιους, πιθανώς επειδή τη θεωρούσαν ως το κέντρο του κόσμου (τους) και όπου ήδη συνέρρεαν μαζικά για να γιορτάσουν τα θερινά και χειμερινά ηλιοστάσια. Οι επιστήμονες απέρριψαν κατηγορηματικά τα κατά καιρούς ευφάνταστα σενάρια ότι οι κατασκευαστές του Στόουνχεντζ εμπνεύστηκαν από τους αρχαίους Αιγύπτιους ή…τους εξωγήινους. «Όλες οι αρχιτεκτονικές επιρροές του Στόουνχεντζ μπορούν να εντοπιστούν σε προηγούμενα μνημεία και κτίρια μέσα στη Βρετανία, με προέλευση από την Ουαλία και τη Σκωτία.



Στην πραγματικότητα, οι Νεολιθικοί άνθρωποι της Βρετανίας ήσαν απομονωμένοι από την υπόλοιπη Ευρώπη επί αιώνες. Η Βρετανία μπορεί να ενώθηκε, παρ’ όλα αυτά δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για να έρθει σε επαφή με λαούς στην απέναντι όχθη του καναλιού (της Μάγχης).

Το Στόουνχεντζ φαίνεται πως υπήρξε η τελευταία πνοή του πολιτισμού της Εποχής του Λίθου, που ήταν απομονωμένη από την Ευρώπη και από τις νέες τεχνολογίες των εργαλείων από μέταλλα και από τον τροχό», δήλωσε ο καθηγητής Πίρσον, το νέο βιβλίο του οποίου «Στόουνχεντζ: Εξερευνώντας το μεγαλύτερο μυστήριο της Λίθινης Εποχής» (εκδόσεις Simon and Schuster, 2012) παρουσιάζει αναλυτικά τα νέα ευρήματα.



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1


Μια περίεργη μορφή, που θυμίζει φάντασμα απαθανάτισε ο Google Earth σε μια φωτογραφία που γεννά ερωτήματα!


Η μορφή, μάλλον ανδρική, βρίσκεται δίπλα στα χαλάσματα σπιτιού σε ένα χωριό-φάντασμα, που έχει ερειπωθεί από το 1946.

Το South Gloucestershire εγκαταλείφθηκε και γκρεμίστηκε, προκειμένου να κατασκευαστεί αεροδιάδρομος.

Τα ερείπια ωστόσο παρέμειναν και είναι ορατά.

Δείτε την περίεργη μορφή:










via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91




Μια τετράγωνη πλατφόρμα πάνω στη θάλασσα του φαληρικού όρμου, που θα περιλαμβάνει μεγάλη δημόσια πλατεία, εστιατόριο, κερκίδες και δυνατότητα επιβίβασης - αποβίβασης σε πλοιάρια και πλωτά ταξί...







ήταν το σχέδιο που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος.



Η ιδέα του Κωνσταντίνου Πανταζή και της Μαριάννας Ρέντζου διακρίθηκε μεταξύ 28 αξιόλογων συμμετοχών, κατακτώντας το πρώτο βραβείο.



Η σύλληψη των δυο αρχιτεκτόνων θα υλοποιηθεί και θα αποτελέσει το τοπόσημο του Φαληρικού όρμου, όταν ολοκληρωθεί το σύνολο της ανάπλασης της περιοχής με σχέδια που προετοίμασε ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Ρέτζο Πιάνο και χρηματοδότησε το Ίδρυμα Νιάρχου.



Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί συνεχεία της ανάπλασης του παλαιού Ιπποδρόμου, όπου θα κατασκευαστεί η Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή. Στόχος είναι να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά.



Πηγή: skai.gr





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news











Μυστηριώδες νησί -φάντασμα στον Ειρηνικό



Το νησί είναι ορατό στον ψηφιακό άτλαντα Google Earth, με την ονομασία «Sandy Island», στη Θάλασσα των Κοραλλιών, ανάμεσα στην Αυστραλία και το γαλλικό έδαφος της Νέας Καληδονίας.

Ναυτικοί χάρτες που χρησιμοποιεί το Southern Surveyor, ένα πλοίο επιστημονικών ερευνών, καταγράφουν επίσης το νησί αυτό, είπε η Μαρία Σέτον, μέλος της επιστημονικής ομάδας που μετείχε στην αποστολή για τον εντοπισμό του νησιού.

Σε μια αποστολή αναγνώρισης κομματιών του ηπειρωτικού φλοιού της αυστραλιανής πλάκας που έχει βυθιστεί στη Θάλασσα των Κοραλλιών, οι επιστήμονες ουδέποτε βρήκαν το νησί αυτό.

«Θέλαμε να εξακριβώσουμε. Η χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής έδειχνε σε αυτό το σημείο ένα βάθος 1.400 μέτρων, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο βάθος», πρόσθεσε η Σέτον, επιστρέφοντας από το θαλάσσιο ταξίδι που διήρκησε 25 ημέρες.

«Το νησί αποτυπώνεται στο Google Earth και σε άλλους χάρτες, ωστόσο διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει. Είναι κάτι που μας προκαλεί κατάπληξη. Είναι πολύ παράξενο».

«Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα σε σχέση με τους χάρτες και τη γεωγραφία, είναι ότι ο κόσμος δεν σταματά να εξελίσσεται. Και η διατήρηση του ρυθμού των αλλαγών αυτών είναι μια αποστολή που δεν σταματά ποτέ», δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Αυστραλιανή Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, που είναι αρμόδια για τη σχεδίαση των επίσημων ναυτικών χαρτών, δήλωσε στο Fairfax Media ότι αντιμετωπίζει τα κοινά γεωγραφικά δεδομένα με επιφύλαξη, καθώς ορισμένες λεπτομέρειες είναι ξεπερασμένες ή λανθασμένες.http://perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1

Ο σκύλος που κατάφερε να συγκλονίσει την υφήλιο με την αγάπη του για την –νεκρή-αφεντικίνα του την οποία ανέμενε υπομονετικά επί δύο μήνες να γυρίσει, τελικά απεβίωσε.



Πρόκειται για τον Τσίτσο, ή Τόμι όπως έλεγαν οι πολίτες του Σαν Ντονάτσι στο Μπρίντιζι της Ιταλίας, που –μην γνωρίζοντας ότι η γυναίκα είχε πεθάνει-την περίμενε να γυρίσει, καθισμένος στην εκκλησία όπου έγινε η κηδεία της.



Το σκυλάκι συνόδευε τη γυναίκα παντού- ήταν στο πλάι της ακόμη κι όταν αυτή οδηγούνταν στην τελευταία της κατοικία. Όταν η Μαρία έφυγε από τη ζωή, ο Τσίτσο, δεν σταμάτησε να πηγαίνει στην εκκλησία, περιμένοντάς την μάταια να επιστρέψει.



Τελικά ο σκύλος απεβίωσε προ ημερών, σε ηλικία 12 ετών.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




Η ΕΕ ανακυκλώνει μόλις το 25% των αστικών αποβλήτων της παραβιάζοντας τις υποσχέσεις της για μια οικονομία που αξιοποιεί αποτελεσματικά τους πόρους της, σύμφωνα με έκθεση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής ομάδας Friends of the Earth...







Η Οδηγία Πλαίσιο για τα απόβλητα του 2008 ζητά την ανακύκλωση τουλάχιστον 50% των αποβλήτων των νοικοκυριών μέχρι το 2020. Η νομοθεσία κάνει έκκληση επίσης για μια "κοινωνία της ανακύκλωσης" η οποία προφανώς δεν έχει γίνει κατανοητή σε όλες τις γωνίες της Ευρώπης.



Περίπου το 60% των αστικών αποβλήτων της ΕΕ καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής ή αποτεφρωτήρες, συμβάλλοντας σημαντικά στις εκπομπές εκπομπών του θερμοκηπίου, τονίζει η περιβαλλοντική ομάδα.



Συγκεκριμένα οι Ευρωπαίοι παράγουν πολλά απόβλητα χρησιμοποιημένων υφασμάτων, τονίζει η έκθεση, με το 75% των 5.8εκ τόνων ετησίως να καταλήγει σε χωματερές ή σε αποτέφρωση.



"Η Ευρώπη είναι ακόμη κολλημένη σε ένα σύστημα όπου πολύτιμα υλικά, πολλά εκ των οποίων παράγονται με υψηλό περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος, καταλήγουν σε χωματερές ή αποτέφρωση", είπε η Ariadna Rodrigo από τους Friends of the Earth Europe.



Η έκθεση προτείνει αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση της υγειονομικής ταφής και της αποτέφρωσης, καθώς και υψηλότερους στόχους για την ανακύκλωση.



"Οι στόχοι για την ανακύκλωση είναι μια καλή αρχή", συνέχισε η Rodrigo, "ωστόσο η επαναχρησιμοποίηση προϊόντων και υλικών καθώς και η πρόληψη των αποβλήτων εξαρχής δε θα αποτελέσουν νόρμα, εάν δεν υπάρξουν κανόνες για αυτά".



Η Βουλγαρία έχει τα χειρότερα ποσοστά ανακύκλωσης, καθώς όλα τα αστικά της απόβλητα καταλήγουν σε χωματερές, τονίζει η έκθεση. Η Ρουμανία είναι δεύτερη, με την υγειονομική ταφή των αποβλήτων να είναι σε ποσοστό 99% και μόλις 1% ανακύκλωση.



Η Γερμανία είναι η πιο "πράσινη" μεταξύ των "27", έχοντας μηδενική υγειονομική ταφή και 45% ανακύκλωση.



Οδικός χάρτης για την αποδοτικότητα των πόρων



Με την Στρατηγική Ευρώπη 2020, η Κομισιόν ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη για την αποδοτικότητα των πόρων το 2011, επισημαίνοντας τους κινδύνους της υπερκατανάλωσης και των αποβλήτων.



Ωστόσο η περιβαλλοντική ομάδα ισχυρίζεται ότι ο οδικός χάρτης πρέπει να ενισχυθεί.



"Ο οδικός χάρτης έχει έλλειψη ισχυρών και αξιόπιστων λύσεων που θα εστιάζουν στη μείωση της κατανάλωσης μέσω της βιώσιμης ενέργειας και των πολιτικών εμπορίου και επενδύσεων, που θα μείωναν τον συνολικό αντίκτυπο της ΕΕ στο παγκόσμιο περιβάλλον", αναφέρει η έκθεση.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news