follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ο γόης του παλιού καλού κινηματογράφου, Θοδωρής Ρουμπάνης κυκλοφορεί ακόμα με ένα αυτοκίνητο αντίκα, που το είχε πάρει το 1976 και που παρά το γεγονός ότι τον αφήνει συχνά, δεν το αποχωρίζεται για συναισθηματικούς λόγους...



Ο ηθοποιός μίλησε για την κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει , ενώ δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για τα τούρκικα σίριαλ που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz










perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα!

Παλιά ρολόγια μετατρέπονται σε… μηχανικά έντομα



perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα! Το δημοφιλές κοσμηματοπωλείο στο Σικάγο «Jm Gershenson Gates» αποφάσισε να πρωτοτυπήσει, δημιουργώντας μοναδικά κοσμήματα και μικροσκοπικά έργα τέχνης εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από εξαρτήματα χαλασμένων ρολογιών.



perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα! perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα! Μπρασελέ, μηχανισμοί ακριβείας, δείκτες ρολογιών και διάφορα άλλα εξαρτήματα συνθέτουν ένα ολοκαίνουργιο δημιούργημα που φοριέται στο πέτο, στο χέρι ή το δάχτυλο, αποκαλύπτοντας την ομορφιά του μηχανικού κόσμου – το μέρος που είναι κρυμμένο πίσω από το μέταλλο ή το γυαλίπου εμείς βλέπουμε σε ένα νεόκοπο ρολόι.



Τα σχέδια περιλαμβάνουν πρωτίστως έντομα -πεταλούδες, σκαθάρια και σκορπιούς- αλλά και αράχνες που είναι η μεγάλη αδυναμία του δημιουργού.



perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα! perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα! Ο καλλιτέχνης εργάζεται με επιμονή και υπομονή, δίνοντας μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, ενώ η δημιουργία ενός κομματιού μπορεί να του πα΄ρει αρκετές ώρες μέχρι και μέρες. Η εντυπωσιακή συλλογή δεν είναι προς πώληση αφού, όπως λέει και ο ίδιος «τα έντομα απλώς γεμίζουν τη συλλογή μου και στολίζουν τη ζωή μου!»…http://perierga.gr/







perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Νέα αυτοκτονία στη Μαγνησία Ένας 57χρονος ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα...

έβαλε τέλος στη ζωή του, τα ξημερώματα του Σαββάτου.





Ο 57χρονος, που κατοικούσε με την οικογένειά του στη Χλόη Μαγνησίας, έφυγε από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής με το αυτοκίνητό του. Οι ώρες περνούσαν και ο ίδιος δεν έδινε σημάδι ζωής, με αποτέλεσμα την έντονη ανησυχία της συζύγου του, που ειδοποίησε την Αστυνομία, για να ξεκινήσει άμεσα η αναζήτησή του.



Περίπου στις 5 το πρωί του Σαββάτου και σε απόσταση 2 περίπου χλμ. από το σπίτι του αυτόχειρα, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν κρεμασμένο από δέντρο με αυτοσχέδιο βρόγχο.Ο 57χρονος άφησε σημείωμα στην οικογένειά του, με το οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα.

e-volos.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε χθες ότι έγινε στόχος μιας σειράς επιθέσεων από ομάδα αγνώστων χάκερ.





«Τον περασμένο μήνα, η ασφάλεια του Facebook ανακάλυψε ότι τα συστήματα μας είχαν γίνει στόχος μιας "εκλεπτυσμένης" επίθεσης», ανέφερε η εταιρεία σε ένα blog post σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών βρέθηκαν ή είναι σε κίνδυνο.



Το δίκτυο που σύμφωνα με τις αναφορές του έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε: «Το Facebook δεν ήταν το μόνο που δέχτηκε επίθεση. Είναι σαφές ότι και άλλοι δέχτηκαν επιθέσεις». Η ανακοίνωση του Facebook ακολουθεί τις πρόσφατες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε άλλους σημαντικές ιστοσελίδες.



Το Twitter, το κοινωνικό microblogging δίκτυο, ανέφερε πρόσφατα ότι περίπου 250.000 λογαριασμοί χρηστών του ήταν δυνητικά σε κίνδυνο, καθώς οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες μεταξύ των οποίων, τα ονόματα των χρηστών και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.



Αλλά και οι ιστοσελίδες εφημερίδων όπως οι New York Times, η Washington Post και η Wall Street Journal, έπεσαν επίσης θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Οι επιθέσεις αποδόθηκαν από τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε Κινέζους χάκερ.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91
Θανατηφόρο τροχαίο στην Κηφισίας Μία 21χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της σήμερα το πρωί σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε στην Λ. Κηφισίας στο ύψος του ΚΑΤ, στο ρεύμα προς...

Αθήνα.Σύμφωνα με τη αστυνομία, το όχημα προσέκρουσε σε κολόνα με αποτέλεσμα την εκτροπή του.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91











Σούπερ κοσμική «γέφυρα»

Ενα γιγάντιο καυτό νέφος αερίου ενώνει δύο γαλαξιακά σμήνη


Το διαστημικό παρατηρητήριο Planck του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος εντόπισε μια κοσμική γέφυρα η οποία ενώνει δύο γειτονικά σμήνη γαλαξιών. Πρόκειται για ένα νέφος καυτού αερίου που ενώνει τα γαλαξιακά σμήνη Abell 399 (στο κάτω μέρος της εικόνας) και Abell 401 (επάνω αριστερά). Τα δύο σμήνη βρίσκονται σε απόσταση ενός δισ. ετών φωτός από τη Γη. Η κοσμική «γέφυρα» εκτείνεται σε μήκος 10 εκατομμυρίων ετών φωτός.http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7




Πάγωμα της δόσης του στεγαστικού δανείου για δύο χρόνια και πληρωμή μόνο τόκων, με χαμηλό επιτόκιο 1,5%,προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ανκούφιση των δανειοληπτών, που έχουν οφειλές σε τράπεζες από δάνεια για την αγορά της κατοικίας...







Η ρύθμιση που έχει ανακοινωθεί εδώ και μερικούς μήνες, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, αφού προηγουμένως πάρει την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία θα πρέπει να υπολογίσει τις ακριβείς επιπτώσεις που θα έχει για τις τράπεζες στα κεφάλαιά της.



Οι όροι ένταξης στη ρύθμιση δεν είναι απλοί. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική διάταξη, προϋπόθεση είναι το εισόδημα όσων ενέχονται στο δάνειο, δηλαδή τόσο του οφειλέτη όσο και του εγγυητή να μην ξεπερνά τις 25.000 ευρώ ετησίως.








Αναγκαίος όρος είναι επίσης ο οφειλέτης να έχει υποστεί μείωση του εισοδήματός του την τελευταία διετία, δηλαδή από το 2010 έως και το 2012, τουλάχιστον 35%. Αντίστοιχα προϋπόθεση είναι το σπίτι για το οποίο έχει ληφθεί το δάνειο, να είναι πρώτη κατοικία και η αντικειμενική της αξία να μην ξεπερνά τα 180.000 ευρώ.



Η ρύθμιση απαιτεί και οι τρεις όροι να συντρέχουν σωρευτικά και επίσης ο δανειολήπτης να έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του, πριν από την ένταξη του σε αυτή. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, μόνο τότε ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενταχθεί σε αυτή. Απευθύνεται πάντως σε ευρεία κατηγορία εργαζομένων, δηλαδή σε υπαλλήλους είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχους αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες που εργάζονται με μπλοκάκι, αλλά έχουν ένα εργοδότη.



Στην περίπτωση που κάποιος συγκεντρώνει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση, που του επιτρέπει να μην καταβάλει για δύο χρόνια τοκοχρεολυτική δόση, δηλαδή δόση για κεφάλαιο και για τόκο. Στην περίοδο αυτή θα πληρώνει μόνο δόση ίση με τον τόκο που αναλογεί στο δάνειό του, η οποία θα υπολογίζεται με ευνοϊκό επιτόκιο 1,5%. Το δάνειο θα επιμηκύνεται για δύο χρόνια, όσο δηλαδή η τοκοπληρωμή.



Το όφελος που προκύπτει για τον οφειλέτη είναι σημαντικό, καθώς μπορεί να μειώσει τη δόση του δανείου ακόμη και πάνω από 700 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το ύψος του δανείου και τη διάρκεια αποπληρωμής. Ετσι για παράδειγμα για ένα δάνειο 1000.000 ευρώ και διάρκεια 25 έτη, η δόση σήμερα με βάση ένα μέσο επιτόκιο 5%, φθάνει τα 585 ευρώ, ενώ με τη ρύθμιση, η δόση μπορεί να μειωθεί στα 150 ευρώ περίπου για όλη την επίμαχη περίοδο των δύο ετών, κατά την οποία ο οφειλέτης πληρώνει μόνο τόκο. Το όφελος στην περίπτωση ενός δανείου ίσου με 180.000 μπορεί να είναι μεγαλύτερο και να φτάσει τα 650 ή 700 ευρώ, ανάλογα πάντα με τη διάρκεια αποπληρωμής και το επιτόκιο που βαραίνει το δάνειο.



Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1




Πίσω, στο Καλοκαίρι του 2012, η Sony κατέθεσε πατέντα για συσκευή tablet με την ονομασία EyePad...







Η εν λόγω πατέντα ανακαλύφθηκε από το Gamechup, το οποίο ανακάλυψε σ’ αυτή αναφορές σε σύνδεση με ψυχαγωγική συσκευή. Κάτι που σημαίνει ότι δεν επρόκειτο να λειτουργεί αυθαίρετα. Θα μπορούσε λοιπόν να αποτελεί περιφερειακό του PlayStation 4;



Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για έναν ή περισσότερους motion sensors, ασύρματη σύνδεση στην ψυχαγωγική συσκευή για την οποία δημιουργήθηκε καθώς και δύο κάμερες.



Πηγή: enternity.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Μετά από δέκα χρόνια συνδυασμένων μελετών, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα πάνω στο ζήτημα, την οποία διεξήγαγε μία ομάδα επιστημόνων από αρκετά βρετανικά πανεπιστήμια, κατέληξε στην προσγειωμένη ετυμηγορία της σχετικά με το διάσημο μεγαλιθικό μνημείο του Στόουνχεντζ, η οποία μάλλον θα απογοητεύσει τους σύγχρονους παγανιστές, αποκρυφιστές κλπ., που συρρέουν....



στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, δεν ήταν ούτε προϊστορικό αστρονομικό παρατηρητήριο, ούτε ναός του ήλιου ή των αρχαίων Δρυιδών, ούτε θεραπευτήριο σωμάτων και ψυχών, ούτε -πολύ περισσότερο- χτίστηκε από εξωγήινους! Ήταν απλώς το πρώτο σύμβολο ενότητας των λαών της Βρετανίας , οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη να το κατασκευάσουν μετά από μία μακρά περίοδο συγκρούσεων ανάμεσα στους κατοίκους των ανατολικών και των δυτικών περιοχών, κάνοντας έτσι τα πρώτα βήματα για ένα Ηνωμένο Βασίλειο.



Οι μεγάλοι λίθοι που χρησιμοποιήθηκαν, πιστεύεται ότι συμβόλιζαν τους προγόνους των επιμέρους ομάδων (πατριών και φυλών) των πρώτων αγροτικών κοινοτήτων της Βρετανίας. Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Σέφιλντ, του Μάντσεστερ, του Σαουθάμπτον, του Μπούρνεμουθ και του University College του Λονδίνου, που συνεργάστηκαν για μία δεκαετία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Stonehenge Riverside», μελέτησαν εξονυχιστικά το ίδιο το μνημείο που κατασκευάστηκε μεταξύ 3.000 και 2.500 π.Χ., καθώς και τις ευρύτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες εκείνης της εποχής.


Όπως ανέφερε ο επικεφαλής καθηγητής Μάικ Πάρκερ Πίρσον του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, σύμφωνα με τις βρετανικές «Τέλεγκραφ» και «Ντέιλι Μέιλ» και μόνο το γεγονός της κατασκευής, που απαίτησε τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι έπρεπε να συνεργαστούν για να μεταφέρουν τις πέτρες από τεράστιες αποστάσεις (μέχρι και από τη δυτική Ουαλία), να τις λαξεύσουν και να τις τοποθετήσουν, αποτέλεσε ένα σύμβολο ενότητας. Σε μία εποχή όπου ήδη στη Βρετανία εμφανίζονταν τα πρώτα σημάδια ενός ενιαίου πολιτισμού από το Βορρά έως το Νότο (π.χ. ίδιο στιλ σπιτιών και κεραμικών), σε αντίθεση με τις περιφερειακές διαφορές που υπήρχαν έντονες έως τότε.



Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αρχαίοι Βρετανοί διάλεξαν μια τοποθεσία για το μνημείο τους, η οποία είχε ήδη ιδιαίτερη σημασία για τους ίδιους, πιθανώς επειδή τη θεωρούσαν ως το κέντρο του κόσμου (τους) και όπου ήδη συνέρρεαν μαζικά για να γιορτάσουν τα θερινά και χειμερινά ηλιοστάσια.


Οι επιστήμονες απέρριψαν κατηγορηματικά τα κατά καιρούς ευφάνταστα σενάρια ότι οι κατασκευαστές του Στόουνχεντζ εμπνεύστηκαν από τους αρχαίους Αιγύπτιους ή…τους εξωγήινους. «Όλες οι αρχιτεκτονικές επιρροές του Στόουνχεντζ μπορούν να εντοπιστούν σε προηγούμενα μνημεία και κτίρια μέσα στη Βρετανία, με προέλευση από την Ουαλία και τη Σκωτία. Στην πραγματικότητα, οι Νεολιθικοί άνθρωποι της Βρετανίας ήσαν απομονωμένοι από την υπόλοιπη Ευρώπη επί αιώνες. Η Βρετανία μπορεί να ενώθηκε, παρ’ όλα αυτά δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για να έρθει σε επαφή με λαούς στην απέναντι όχθη του καναλιού (της Μάγχης). Το Στόουνχεντζ φαίνεται πως υπήρξε η τελευταία πνοή του πολιτισμού της Εποχής του Λίθου, που ήταν απομονωμένη από την Ευρώπη και από τις νέες τεχνολογίες των εργαλείων από μέταλλα και από τον τροχό», δήλωσε ο καθηγητής Πίρσον, το νέο βιβλίο του οποίου «Στόουνχεντζ: Εξερευνώντας το μεγαλύτερο μυστήριο της Λίθινης Εποχής» (εκδόσεις Simon and Schuster, 2012) παρουσιάζει αναλυτικά τα νέα ευρήματα.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91
Ο Στίβεν Χιγκς, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατασκεύασε ένα ζευγάρι γυαλιά που απευθύνονται σε άτομα που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης και είναι σχεδόν τυφλά. Τα γυαλιά «βλέπουν» τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στα άτομα που τα φορούν και τους βοηθούν τα αποφεύγουν και να μην πέφτουν πάνω τους.

Τα γυαλιά

Τα γυαλιά ενσωματώνουν δύο στερεοσκοπικές κάμερες που εντοπίζουν τα αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά από το άτομο που τα φορά, υπολογίζουν την απόσταση τους από αυτό και στη συνέχεια τα προβάλλουν στα μάτια του. Επίσης έχουν μηχανισμό που ανακοινώνει ηχητικά στον κάτοχο τους τι γράφει μια πινακίδα ή κάποια επιγραφή. Μπορεί επίσης να προσαρμοστεί στα γυαλιά και κάποιο σκάνερ που θα διαβάζει τα barcodes σε προϊόντα και θα ανακοινώνει στον κάτοχο τους την τιμή τους.

«Τα γυαλιά δεν αποκαθιστούν την όραση αλλά βελτιώνουν την αίσθηση του χώρου. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ένα στα δύο άτομα που είναι μερικώς τυφλά αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι. Στόχος της δημιουργίας αυτών των γυαλιών είναι αυξηθεί η ανεξαρτησία σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης» αναφέρει ο Χίγκς.

Τα γυαλιά θα δοκιμαστούν τον Ιανουάριο από 160 άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης αλλά κάποιες αρχικές δοκιμές έδειξαν ότι είναι πολύ λειτουργικά και ότι οι ασθενείς μαθαίνουν να τα χρησιμοποιούν πολύ γρήγορα. «Οι ασθενείς μπορούσαν να δουν αντικείμενα όπως τραπέζια, τοίχοι αλλά και ανθρώπους που βρίσκονται σε απόσταση πέντε μέτρων» σημειώνει ο εφευρέτης. Αν όλα πάνε καλά στις δοκιμές και τα γυαλιά κυκλοφορήσουν στην αγορά η τιμή τους υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται γύρω στα χίλια ευρώ.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7




Παγίδα για τους φορολογουμένους αποτελεί μία νέα αλλαγή που καλούνται να ενσωματώσουν οι πολίτες στη φορολογική τους δήλωση. Πρόκειται για την πρόσθεση στο...



δηλωθέν εισόδημα, των κερδών από τόκους και μερίσματα. Πιο απλά, στη φορολογική δήλωση οι πολίτες θα πρέπει να ενσωματώσουν – για πρώτη φορά, φέτος – τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, όπως είναι τα μερίσματα μετόχων, οι τόκοι από πάσης φύσεως τραπεζικές καταθέσεις και τοποθετήσεις σε αμοιβαία, καθώς και τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια.



Ωστόσο, με την ενσωμάτωση αυτών, υπάρχει η περίπτωση να αυξηθεί το ποσό της εισφοράς που θα πρέπει να πληρώσει ο φορολογούμενος, καθώς ενδέχεται να αλλάξει κλίμακα. Για παράδειγμα, εάν κάποιος δηλώνει εισόδημα 48.000 ευρώ και έχει επιπλέον εισόδημα 3.000 ευρώ από τόκους ή και μερίσματα, τότε αλλάζει κλίμακα, με αποτέλεσμα, εκεί που θα πλήρωνε έκτακτη εισφορά 2%, πλέον θα κληθεί να πληρώσει 3%.



Υπενθυμίζεται πως η εισφορά είναι 0% για ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ, 1% για 12.000 ως 20.000 ευρώ, 2% για 20.000 ως 50.000 ευρώ, 3% για 50.000 ως 100.000 ευρώ, και 4% για πάνω από 100.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η εισφορά αναφέρεται στο συνολικό δηλωθέν εισόδημα.



Πώς μπορεί να αποφύγει ένας φορολογούμενος την αλλαγή κλίμακας στην έκτακτη εισφορά; Με την διασπορά των τραπεζικών καταθέσεων, μερισμάτων κτλ. σε πολλά πρόσωπα. Με τον τρόπο αυτό, το εισόδημα μοιράζεται σε πολλά άτομα και επομένως, μειώνεται η πιθανότητα αλλαγής κλίμακας. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έχει κάνει πρόβλεψη για πολύ οριακές καταστάσεις, ώστε να μην επιβαρύνεται ο φορολογούμενος με την αλλαγή κλίμακας (προστατεύεται από υπερβάσεις των περίπου 120 ευρώ για το πολύ χαμηλό κλιμάκιο, 200 ευρώ για το επόμενο κλιμάκιο κτλ.).









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1



Τι ήτανε τούτο μάνα μου Παρασκευιάτικα; Αντί να ετοιμαζόμαστε για clubbing τρέχαμε να κρυφτούμε μη μας έρθει κάνας βράχος από το διάσημα κατακέφαλα! Μιας και ο Αρμαγεδώνας δεν ήρθε, το star σου παρουσιάζει μύθους και αλήθειες για το μετέωρο που «μπούκαρε» στα Ουράλια!




1. Τι ακριβώς ήταν αυτό έπεσε στη Ρωσία;


Αστεροειδή το είπανε, μετεωρίτη το είπανε, μετέωρο το είπανε... μέχρι και UFO που καταρρίφθηκε θεωρήθηκε από κάποιους! Αυτό που έπεσε λέγεται από τους περισσότερους μετέωρο, καθώς στους αστυνομικούς ορισμούς το μέγεθος μετράει: μετεωροειδές λέγεται οτιδήποτε σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο που είναι μικρότερο από 10 μέτρα, αστεροειδής ό,τι έχει μέγεθυος μέχρι 1.000 χιλιόμετρα και μετεωρίτης κάθε μεγαλύτερο κομμάτι, που μπορεί να είναι ίσο ακόμα και με έναν ογκόλιθο.


2. Πώς μας ήρθε ο ουρανός σφοντύλι;


Ο διαστημικός βράχος που σκόρπισε τραυματίες, ζημιές και πανικό, ζύγιζε περίπου 10 τόνους. Εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης και χτύπησε την ατμόσφαιρα με ταχύτητα τουλάχιστον 54.000 χλμ/ώρα, συμπιέζοντας τον αέρα και θερμαίνοντάς τον κατά χιλιάδες βαθμούς! Από αυτή τη διαδικασία δημιουργήθηκε το φως και η έκρηξη που καταγράφθηκαν σε διάφορα βίντεο.


3. Ήτανε μόνο του ή είχε και παρέα;


Τα πλάνα δείχνουν ένα μόνο αντικείμενο να κάνει «ντου» στα Ουράλια. Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν πως ο μετεωρίτης έσπασε περίπου 30 με 50 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος και τα κομμάτια του είτε κάηκαν κατά την διάρκεια της πύρινης διέλευσης, είτε σκορπίστηκαν...


4. Θα μας έρθει κι άλλο κατακέφαλα;


Μην βιαστείς να πας να πάρεις κράνος ή να σκάψεις καταφύγιο κάτω από το σπίτι σου: περίπου 40.000 τόνοι διαστημικών βράχων πέφτουν κάθε χρόνο στη Γη, συνήθως με την μορφή σκόνης. Η τελευταία φορά που κάτι μεγάλο χτύπησε τον πλανήτη ήταν το 1908, όταν ένας αστεροειδής 50 μέτρων «τράκαρε» με δάσος στην περιοχή Τουνγκούσκα στη Σιβηρία! Επίσης, φαινόμενα όπως το χθεσινό συμβαίνουν κάθε δεκαετία, συνήθως σε μη κατοικημένες περιοχές.


5. Να ζήσω ή να πεθάνω σ’ ένα μετέωρο απάνω;


Από πτώση διαστημικού βράχου δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος. Μαρτυρίες λένε πως από μετεωρίτη ένας σκύλος έχασε τη ζωή του στην Αίγυπτο το 1911, ενώ ένα αγόρι από την Ουγκάντα τραυματίστηκε σοβαρά το 1992.


6. Πώς και δεν το πήρανε χαμπάρι;


Τα «τσακάλια» των διαστημικών υπηρεσιών δεν κατάφεραν να προβλέψουν το φαινόμενο γιατί ο μετεωρίτης χτύπησε κατά την διάρκεια της ημέρας και το φως του Ήλιου κάλυψε την προσέγγισή του.


7. Σε ποιά περιοχή είναι επικίνδυνα τα πράγματα;


Ουδείς γνωρίζει πότε, τι και πού θα του έρθει από τον ουρανό σφοντύλι! Αστεροειδείς και μετεωρίτες μπορεί να μας κάνουν «ντου» από παντού, ενώ η περιστροφή της Γης εκθέτει κάθε ημισφαίριο σε όλες τις κατευθύνσεις του Διαστήματος!


8. Μετά την σύγκρουση, τι γίνεται;


Εκτός από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν και τις υλικές ζημιές, το μετέωρο που έπεσε δεν ήταν ικανό να βγάλει τη Γη από τον άξονά της, ούτε να θέσει σε κίνδυνο τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Και εσύ που ψάχνεσαι στο Ίντερνετ και τα σχετικά βιβλία, κοιμήσου ήσυχος: δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για θανάσιμους εξωγήινους ιούς ή διαστημικά μικρόβια!

star



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91




Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο εναρμονίζεται στην εθνική νομοθεσία η ευρωπαϊκή οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων...







Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, "είναι αδιανόητο ένα κτίριο στην Ελλάδα, με τόσο ήλιο, να απαιτεί τρεις φορές περισσότερη ενέργεια για θέρμανση από ένα κτίριο σε βόρειες και ψυχρές χώρες".



Μεταξύ άλλων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, από το 2021 και μετά, σύμφωνα με την Ημερησία, όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να είναι κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Η ξαφνική πτώση μετεωρίτη στην πόλη Τσένγιαμπικ της Ρωσίας γέννησε πολλές απορίες στους αμύητους στα μυστικά του διαστήματος. Ο επιστημονικός συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας Guardian Στούαρτ Κλαρκ επιχείρησε να λύσει τις πιο βασικές από αυτές μέσω των ακόλουθων 10 ερωταπαντήσεων...





Τι χτύπησε τη Ρωσία το πρωινό της Παρασκευής;






Ένας διαστημικός βράχος, ο οποίος σύμφωνα με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών ζύγιζε περίπου δέκα τόνους. Βιντεοσκοπήσεις δείχνουν ένα φωτεινό μονοπάτι να αυλακώνει τον ουρανό, δηλαδή το αντικείμενο να καίγεται καθώς εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης. Ο βράχος χτύπησε την ατμόσφαιρα με ταχύτητα τουλάχιστον 54.000 χιλιομέτρων/ώρα, συμπιέζοντας τον αέρα στο διάβα του και αποκτώντας θερμοκρασία χιλιάδων βαθών Κελσίου, κατάσταση που αναδίδει φως. Η ισχυρή συμπίεση του αέρα δημιουργεί ωστικό κύμα, το οποίο ακούγεται ως ηχηρός βρόντος σε πολλά από τα βίντεο.





Επρόκειτο για έναν μετεωρίτη ή για βροχή μετεωριτών;





Οι μαγνητοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα και μόνο αντικείμενο που «τρέχει» στον ουρανό, οι ειδικοί όμως πιστεύουν ότι ο βράχος διαλύθηκε περίπου 30-50 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος. Ορισμένα βίντεο δείχνουν μια ξαφνική απόκτηση φωτεινότητας καθώς το σώμα κατακερματίστηκε κατά τη διάρκεια του φλεγόμενου περάσματός του από την ατμόσφαιρα.





Πόσο σπάνια είναι τέτοιου είδους φαινόμενα;





Κάθε χρόνο πέφτουν στη Γη περίπου 40.000 τόνοι διαστημικών πετρωμάτων, κυρίως με την μορφή σκόνης και πολύ μικρών μετεωριτών. Την τελευταία φορά που κάτι μεγάλο χτύπησε στη Γη ήταν το 1908, όταν ένας αστεροειδής με διάμετρο περίπου 50 μέτρων εξερράγη στον αέρα πάνω από την περιοχή Τουνγκούσκα της Σιβηρίας. Ισοπέδωσε δάση σε μια περιοχή εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το συμβάν του πρωινού της Παρασκευής εκπροσωπεί ένα μικρό κλάσμα αυτού του μεγέθους. Κάτι τέτοιο πιθανότατα συμβαίνει ανά δεκαετία, αλλά συνήθως σε ακατοίκητη περιοχή.





Έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μετεωρίτη;





Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από πτώση μετεωρίτη στη Γη. Υπάρχουν ιστορίες για έναν σκύλο που σκοτώθηκε στην Αίγυπτο το 1911 και ένα αγόρι που χτυπήθηκε, αλλά δεν έχασε τη ζωή του στην Ουγκάντα το 1992. Το μεγαλύτερο τμήμα της επιφάνειας της Γης δεν κατοικείται από ανθρώπους, κι έτσι οι μετεωρίτες συνήθως πέφτουν σε ερημικές περιοχές ή στους ωκεανούς.





Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα αστεροειδή, ένα διάττοντα αστέρα, έναν μετεωρίτη και ένα μετεωροειδή;





Οι αστρονόμοι λατρεύουν τους ορισμούς. Ένας μετεωροειδής είναι οτιδήποτε βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο και έχει διάμετρο μικρότερη από δέκα μέτρα. Όταν έχει μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό και διάμετρο ως και χιλίων χιλιομέτρων είναι γνωστό ως αστεροειδής. Ένας διάττων αστέρας είναι μια ποσότητα σκόνης που καίγεται στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας ένα πεφταστέρι. Ένας μετεωρίτης είναι ένα μεγαλύτερο θραύσμα, με μέγεθος που ξεκινάει από χαλικάκι και φτάνει σε μέγεθος ογκόλιθου το οποίο επιβιώνει από την τριβή του ε την ατμόσφαιρα σε σημείο που να προσκρούσει στην επιφάνεια της Γης. Παρόλα αυτά, αυτοί οι ορισμοί είναι λίγο «θολοί.





Γιατί δεν προβλέψαμε την έλευσή του;





Ο ρωσικός μετεωρίτης χτύπησε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το φως του ήλιου συγκάλυψε την προσέγγισή του, όπως ένας πιλότος μαχητικού αεροσκάφους χρησιμοποιεί τον ήλιο για να «τυφλώσει» τον εχθρό του πριν από την επίθεση. Θα μπορούσα να υπάρχουν χιλιάδες αστεροειδείς που βρίσκονται σε τροχιά πιο κοντινή προς τον ήλιο από ό,τι προς τη Γη, πλησιάζοντας τον πλανήτη μας μόνο περιστασιακά και πάντα «έξω από τον ήλιο». Ουσιαστικά είναι αδύνατο να εντοπιστούν από τη Γη επειδή καλύπτονται από το ηλιακό φως. Μόνο ένα διαστημικό τηλεσκόπιο θα μπορούσε να τους εντοπίσει με αποτελεσματικότητα. Η αποστολή Γαία της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας θα βοηθήσει στην ανακάλυψη περισσότερων τέτοιων αστεροειδών.





Συνδέεται με τον αστεροειδή που θα περάσει κοντά από την Γη το βράδυ της Παρασκευής;






Όχι, η Βασιλική Εταιρία Αστρονομίας στο Λονδίνο και η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία λένε ότι η προσέγγιση του αντικειμένου που προσέκρουσε το πρωινό της Παρασκευής δεν σχετίζεται με την προσέγγιση του αστεροειδή 2012 DA14, ο οποίος θα πλησιάσει πολύ τη Γη το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Παρατήρησης Αντικειμένων που Πλησιάζουν της Γη, της NASA, ένας αστεροειδής όπως ο 2012 DA14 πετάει τόσο κοντά στη Γη μόνο κάθε 40 χρόνια - αν και πάλι αυτό θα είναι περίπου 31.669 χιλιόμετρα πάνω από τα κεφάλια μας.

Παρόλα αυτά, αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο κοντά από πολλούς τεχνητούς δορυφόρους.





Τι κάνουμε αν εντοπίσουμε κάτι μεγάλο να κατευθύνεται προς τη Γη;





Μια προσφάτως συσταθείσα ομάδα εργασίας της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ειρηνική Χρήση του Διαστήματος θα κληθεί να συνεδριάσει. Γνωστή ως συμβουλευτική ομάδα για την σχεδίαση διαστημικών αποστολών, αποτελείται από επιστήμονες της Νasa, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας και άλλων διαστημικών υπηρεσιών του κόσμου. Η ομάδα θα συναντιόταν άμεσα για καταρτίσει την καλύτερη στρατηγική αντιμετώπισης του αστεροειδή. Επίσης θα παρείχε συμβουλές σχετικά με το ποιος διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να κατασκευάσει τα διαφορετικά τμήματα του απαραίτητου διαστημικού σκάφους και ποιος θα το πληρώσει. Έπειτα θα μεταβίβαζε τις αποφάσεις της στους πολιτικούς για να εγκρίνουν τις όποιες ενέργειες.





Κινδυνεύουν ορισμένες περιοχές της Γης περισσότερο από άλλες;






Όχι. Αστεροειδής και μετεωροειδείς μπορούν να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα από οποιαδήποτε διεύθυνση. Επιπλέον, η Γη πραγματοποιεί μία πλήρη περιστροφή κάθε 24 ώρες, εκθέτοντας κάθε ημισφαίριο στις διαφορετικές διευθύνσεις του διαστήματος.





Θα έχει μεταγενέστερες συνέπειες το συμβάν της Παρασκευής;






Η σύγκρουση της Παρασκευής σίγουρα δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να εκτρέψει τη Γη από τον άξονά της, αλλά ούτε και να θέσει σε κίνδυνο τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Το ωστικό κύμα ήταν συμπιεσμένος αέρας περισσότερο παρά ηλεκτρομαγνητικός παλμός (EMP) που δημιουργήθηκε από πυρηνικά όπλα και ηλιακές εκλάμψεις. Ούτε και υπάρχει πραγματικός κίνδυνος από θανατηφόρους εξωγήινους ιούς. Συνέχεια πέφτουν μετεωρίτες στη Γη και μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει φέρει διαστημικά μικρόβια. Αν και υπάρχουν θεωρίες που λένε ότι τα μικρόβια θα μπορούσαν να έρθουν στη Γη μέσω μετεωριτών, δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο είναι διαδεδομένο.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news










Ο «Πρόεδρος» του… φυτικού βασιλείου!

Είναι τα μεγαλύτερα και τα αρχαιότερα δέντρα που υπάρχουν στον πλανήτη. Οι γιγαντιαίες σεκόιες ευδοκιμούν μόνο στην οροσειρά Σιέρρα Νεβάδα των ΗΠΑ και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει ο «Πρόεδρος», το δεύτερο μεγαλύτερο δέντρο της Γης, το οποίο υπολογίζεται ότι είναι 3.200 ετών. Οι σεκόιες μπορούν να φθάσουν σε ύψος τα 90 μέτρα. Ο «Πρόεδρος» έχει ύψος 87 μέτρα, ενώ η διάμετρος του κορμού, στη βάση του, ξεπερνά τα 15 μέτρα. Το συγκεκριμένο δέντρο έχει επιβιώσει από φωτιά που προκλήθηκε από κεραυνό. Η κορυφή του είναι καμένη, αλλά το υπόλοιπο δέντρο είναι υγιές και καταπράσινο. Και μπορεί αυτή η σεκόια να είναι το δεύτερο δέντρο σε ύψος, στον κόσμο, αλλά είναι σίγουρα πολύ πιο ογκώδες από τον κόκκινο ευκάλυπτο της Αυστραλίας που φθάνει τα 97 μέτρα.

Ο «Πρόεδρος» προσέλκυσε το ενδιαφέρον του φωτογράφου Μάικλ Νίκολς, ο οποίος πέρασε δύο εβδομάδες στη Σιέρρα Νεβάδα, φωτογραφίζοντας το επιβλητικό δέντρο. Οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν το μεγαλείο του «Προέδρου», αλλά και των δέντρων που τον πλαισιώνουν στο δάσος!

ΠΗΓΗ: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Απο ψηλά τα ποτάμια είναι διαφορετικά

Μπορεί να μοιάζουν με σουρεαλιστικούς πίνακες ζωγραφικής αλλά είναι φωτογραφίες που δεν έχουν υποστεί επεγεργασία. Ο φωτογράφος Andrei Yermolayev ξεκίνησε να παίρνει τις πρώτες εικόνες του από… αέρος, όταν ένας φίλος του τον παρακίνησε να τον ακολουθήσει σε μια από τις πτήσεις του πάνω από την Ισλανδία.Ο Andrei όχι μόνο μαγεύτηκε από τις εικόνες που έβλεπε από ψηλά αλλά πολύ γρήγορα έγινε ο… συγκυβερνήτης του φίλου του. Μαζί διέσχιζαν τους αιθέρες της χώρας, απαθανατίζοντας ό,τι τους άρεσε περισσότερο.Σύντομα η συλλογή του Andrei μεγάλωσε, εστιάζοντας κυρίως σε βουνά, λίμνες, ποτάμια και δάση της Ισλανδίας. Το αποκορύφωμα της δημιουργίας του είναι η πιο πρόσφατη εξόρμησή τους στους αιθέρες, από την οποία γύρισε με φωτογραφίες ποταμών.

«Από τα 800 μέτρα ύψος η θέα είναι μαγευτική. Ούτε και εγώ δεν πίστευα ότι τα ποτάμια από ψηλά έχουν τόση ομορφιά και θυμίζουν κάτι από… άλλο πλανήτη», λέει ο φωτογράφος… και εμείς απολαμβάνουμε!http://www.real.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, ανακάλυψαν γιγάντιο αρχαίο κρατήρα που δημιουργήθηκε μετά από πρόσκρουση αστεροειδούς.

Σύμφωνα με ...





τους ερευνητές, ο κρατήρας, που εντοπίζεται ανατολικά της περιοχής Warburton, δημιουργήθηκε μετά από πρόσκρουση αστεροειδούς διαμέτρου 20 χιλιομέτρων, ο οποίος χτύπησε τον πλανήτη μας πριν 298 με 360 εκατομμύρια χρόνια.

Το έδαφος γύρω από τον κρατήρα φέρει κάποιες αλλαγές, καθώς παραμορφώθηκε από το κρουστικό κύμα και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

«Αυτό το μεταμορφωμένο έδαφος καλύπτει μια περιοχή 30.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με την έκταση του κρατήρα να τον καθιστά τον τρίτο μεγαλύτερο κρατήρα πρόσκρουσης στη Γη», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Andrew Glikson από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν μικροσκοπικά κομμάτια από χαλαζίες, τα οποία συλλέχθηκαν από γεωτρήσεις.

Η εξονυχιστική εξέταση με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο αποκάλυψε μικροσκοπικές ρωγμές που καταδεικνύουν ότι οι χαλαζίες χτυπήθηκαν από αστεροειδή ή μετεωρίτη.

«Μόνο με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται αυτά τα χαρακτηριστικά», διευκρίνισε ο Δρ. Glikson.

Μεταγενέστερες αναλύσεις έδειξαν σεισμικές ανωμαλίες κάτω από το έδαφος που ελήφθησαν τα δείγματα.

«Αυτό μας βοήθησε να καθορίσουμε το εύρος της περιοχής πρόσκρουσης, η οποία έχει καλυφθεί με τέσσερα χιλιόμετρα νεότερων ιζημάτων», προσέθεσε ο καθηγητής.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Tectonophysics.



πηγή : econews.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Μια περίεργη μορφή, που θυμίζει φάντασμα απαθανάτισε ο Google Earth σε μια φωτογραφία που γεννά ερωτήματα.Η μορφή, μάλλον ...





ανδρική, βρίσκεται δίπλα στα χαλάσματα σπιτιού σε ένα χωριό-φάντασμα, που έχει ερειπωθεί από το 1946.



Το South Gloucestershire εγκαταλείφθηκε και γκρεμίστηκε, προκειμένου να κατασκευαστεί αεροδιάδρομος.



Τα ερείπια ωστόσο παρέμειναν και είναι ορατά.



Δείτε την περίεργη μορφή:



πηγη



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Πόσο ακριβό μπορεί να είναι τελικά ένα χτένισμα στο κομμωτήριο ;

Και τι θα πρέπει να περιλαμβάνει για να αγγίζει η τιμή του τα 20.000 δολάρια;

Γνωστός κομμωτής στο ΚΌΒΕΝΤ Γκάρντεν του Λονδίνου, ο οποίος διατηρεί κατάστημα που το προτιμούν Ρωσίδες, σύζυγοι πλούσιων επιχειρηματιών, προσφέρει....



τις υπηρεσίες του για αυτό το αστρονομικό ποσό, σε όποιον ή όποια θέλει να περάσει μια ολόκληρη μέρα στο μαγαζί του, δοκιμάζοντας όλα τα χτενίσματα και τις θεραπείες που προσφέρει, απολαμβάνοντας την αποκλειστική προσοχή του διάσημου κομμωτή Φίλιπς.

Στη τιμή περιλαμβάνονται και οι σωματοφύλακες που ενδεχομένως χρειαστεί να φυλάξουν τους επώνυμους πελάτες, τα εξαιρετικά εξωτικά λάδια και βότανα που είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν, προσφέρονται ακόμη και περίπατοι για τους σκύλους τους όσο διάστημα εξυπηρετούνται στο κομμωτήριο τα αφεντικά τους.

Ενώ γίνεται και μασάζ σώματος και κεφαλιού για μία ώρα πριν από το χτένισμα.

Αν τώρα κάποιος επιθυμεί χαμηλότερη τιμή, τότε ας προτιμήσει ένα απλό κούρεμα αξίας 8.000 δολαρίων.





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91



Νέες φωτογραφίες διέρρευσαν σε τεχνολογικό site του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην Κίνα όπου κατασκευάζεται το νέο iPhone όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που θα δείτε πιο κάτω...




Οι φωτογραφίες όπως τονίζουν πηγές του εξωτερικού δείχνουν μια πολύ πρώιμη μορφή του τι κατασκευάζει η Apple,ενώ προέρχονται από εργαζόμενο στο εργοστάσιο παραγωγής των iPhone.


Πάντως ακόμη και αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι η γνωστή εταιρεία ετοιμάζει κάτι νέο για μια ακόμη φορά και δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα για να επαναπαυτεί στις δάφνες και στα έσοδα του iPhone.


Oι πρώτες πληροφορίες πάντως μιλούν για την ίδια εμφάνιση στο εξωτερικό με αναβαθμισμένα εσωτερικά χαρακτηριστικά...



Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν...

















via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Η ιστορία του Σκαραβαίου ταυτίζεται με αυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen κι αρχίζει κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1930, στη Ναζιστική Γερμανία. Η ιδέα για τη δημιουργία του ανήκει στον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος...





οραματίστηκε ένα φθηνό αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να το αποκτήσει σχεδόν ο καθένας με τις οικονομίες του.



Στις 22 Ιουνίου 1934 η German Automobilistic Industry National Association υπέγραψε συμβόλαιο με τον σχεδιαστή αυτοκινήτων Φέρντιναντ Πόρσε.



Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, στις 15 Φεβρουαρίου 1936, ο Χίτλερ ανακοίνωσε επισήμως την κατασκευή του Σκαραβαίου και ο Πόρσε παρουσίασε τα σχέδιά του, που ήταν βασισμένα κατά πολύ στα προηγμένης τεχνολογίας Tatra.



Ο πρώτος Σκαραβαίος κατασκευάστηκε την ίδια χρονιά στη Στουτγάρδη και είχε την ίδια μορφή με την οποίο τον γνωρίζουμε και σήμερα.



Παρότι σχεδιάστηκε ως το «λαϊκό αυτοκίνητο», το θρυλικό κατσαριδάκι διέψευσε κάθε πρόβλεψη.



Έγινε διαχρονικό, κυρίως μετά τη δεκαετία του '60, οπότε «υιοθετήθηκε» από τους χίπις.



Στις 21 Ιουλίου του 2003 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Μεξικό ο τελευταίος κλασσικός Σκαραβαίος, ο οποίος τοποθετήθηκε στο μουσείο της εταιρίας στο Βόλφσμπαργκ της Γερμανίας.



Έως τότε είχαν πωληθεί περισσότερα από 21,5 εκατομμύρια μοντέλα.



Στις μέρες μας, οι φανατικοί φίλοι του «Σκαραβαίου» παραμένουν πολλοί και κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου.









πηγή











via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Πρωταγωνιστής σαπουνόπερας και πατέρας δύο παιδιών κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και σεxουαλική παρενόχληση 19 παιδιών. Ο λόγος για τον...





Μάικλ Τέρνερ, ο οποίος έπαιζε στην σειρά "Coronation street" και «κόπηκε» ύστερα από τις καταγγελίες που του έχουν απαγγελθεί για βιασμό ανηλίκου και σεξουαλική παρεχνόχληση 19 παιδιών.

Η δίκη του θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Ο ηθοποιός είχε αρχικά συλληφθεί για τα ίδια αδικήματα το Σεπτέμβριο του 2011, αλλά η έρευνα σταμάτησε τρεις μήνες μετά γιατί οι οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία εις βάρος του.

Ύστερα, όμως από επανεξέταση της υπόθεσης από δικηγόρους της Εισαγγελικής Υπηρεσίας, πάρθηκε η απόφαση να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού.

Η Άλισον Λέβιτ, νομικός σύμβουλος του Διευθυντή της Εισαγγελίας δήλωσε: "Επανεξέτασα πολύ προσεκτικά τα στοιχεία της υπόθεσης και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία και πρέπει να του ασκηθεί δίωξη για 19 σεxουαλικές παρενοχλήσεις παιδιού, συμπεριλαμβανομένου ενός βιασμού".





πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου ήταν...

καλεσμένη χθες το βράδυ η Ελισάβετ Κωσταντινίδου η οποία μίλησε για την..σχέση της με την Ζέτα Μακρυπούλια. Μαλιστά η ηθοποιός χαρακτήρισε την Ζέτα "μπάζο".







Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για τη Ζέτα Μακρυπούλια απάντησε πως δεν είναι φίλες και πως θέλει να τελειώσει αυτή η σχέση που της... προσάπτουν επειδή η παρουσιάστρια- ηθοποιός είναι μπάζο!



Φυσικά έκανε χιούμορ αφού η Ελισάβετ και η Ζέτα συνεχίζουν να είναι δυο πολύ καλές φίλες.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Είναι μια γυναίκα που εδώ και μερικά χρόνια απασχολεί πολύ με την προσωπικά της. Ανατρεπτικός χαρακτήρας με εξάρσεις και εντάσεις. Είναι 33 ετών και όπως είναι φυσικό η ...





εκπομπή της σημειώνει «τρελά» νούμερα τηλεθέασης.



Αν δει κανείς τις φωτογραφίες της μπορεί να πει πως οι Αργεντίνοι ξέρουν τον τρόπο να κάνουν νούμερα.Την λένε Πάμελα-Ελεονώρα- Ντέιβιντ και είναι αναμφισβήτητα η πιο «καυτή» παρουσιάστρια της Αργεντινής… Μήπως οι υπεύθυνοι των δικών μας καναλιών πρέπει να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα; Εγώ τα γράφω καιρό τώρα αλλά δε με ακούει κανείς…












via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Εδώ παπάς, εκεί παπάς, τον βρίσκει πάντα ο Kido. Εν προκειμένω η περιέργεια και η παρατηρητικότητα δε σκότωσε τη γάτα. Ο Kido είναι ένας απλός γάτος και παρόλα αυτά, φαίνεται πως ...





είναι και μάστερ στο παιχνίδι του «παπά» (με άλλα «υλικά» βέβαια).



Η ιδιοκτήτρια του είναι η 3η κατά σειρά που τον κρατάει στο σπίτι της, αφού οι δύο πρώτοι ιδιοκτήτες του τον εγκατέλειψαν τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του και νιώθει πολύ περήφανη που τον εκπαίδευσε να παίζει μαζί της.



Δείτε στο παρακάτω video τον Kido εν δράση!









πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos


Το πρώην ζεύγος για πολύ καιρό δεν μιλούσε, έχοντας κόψει κάθε επαφή κι επικοινωνία. Ωστόσο, μεταξύ τους...

υπάρχει πολλή αγάπη και οι σχέσεις τους όχι μόνο αποκαταστάθηκαν, αλλά Βίσση και Καρβέλας συνεργάζονται όπως τον παλιό καλό καιρό.

Κερασάκι, δε, αποτελούν οι «Δαίμονες» τους οποίους ανεβάζουν ξανά μετά από 22 χρόνια. Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο TV Ζαπινγκ, ο Καρβέλας είναι πολύ αγχωμένος με το... reunion διότι είναι και η κρίση που σου δημιουργεί τη μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Και όπως μαρτυρούν άνθρωποι που τους ζουν στις πρόβες των "Δαιμόνων" ο φορτισμένος Καρβέλας ρίχνει διάφορα μπινελίκια, ενίοτε και... άγρια στην Βίσση. Εκείνη κάνει υπομονή, αλλά φαίνεται ότι... τυραννιέται πολύ!



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Για εκβιασμό Πακιστανού συνελήφθη 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Α.Τ. Καμινίων. Παράλληλα προκύπτει εμπλοκή ενός...





ακόμα αστυνομικού.



Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Πακιστανός ιδιοκτήτης καταστήματος οι δύο αστυνομικοί του ζήτησαν 200 ευρώ για να μη βεβαιώσουν υγειονομικές παραβάσεις.



Μετά την καταγγελία η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κινήθηκε για τη σύλληψη των δύο αστυνομικών.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Διανομή τροφίμων μόνο… σε Έλληνες πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Τα μέλη της Οργάνωσης είχαν...





ενημερώσει σχετικά ότι η διανομή θα γινόταν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται στην οδό Καζαντζάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν δείχνουν δύο παράξενους βράχους που περιέχουν παράξενα σύμβολα και γλυπτά.





Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι βράχοι χαραγμένα με ένα χάρτη αστέρι, πολύ παρόμοιο με την πλάκα που σχεδιάστηκε από τον Carl Sagan και Frank Drake, και τοποθετήθηκε στο Pioneer 10, που ξεκίνησε το 1972.



Οι βράχοι έχουν επίσης ένα μαγνητικό πεδίο, το οποίο φαίνεται να προέρχεται από τα βράχια όταν είναι κοντά σε κάθε ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή.

tragiko.net


via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



Αν και κοντεύει να περάσει ένας χρόνος από τη σύλληψη στελεχών του ΙΚΑ Καλλιθέας για απάτη σε βάρος του Ιδρύματος, τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους. Σύμφωνα με την...





εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, αν και νόμιμα παίρνουν αυτά τα χρήματα, αφού έχουν τεθεί σε δυνητική αργία, γεννάται το ερώτημα γιατί έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες για την οριστική παύση τους.



Κανονικά παίρνουν τη σύνταξή τους και οι δύο κατηγορούμενες που είχαν αποχωρήσει από την υπηρεσία. Οπως λέει στέλεχος του ΙΚΑ, «η σύνταξη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσει η χορήγησή της γι' αυτόν τον λόγο».



«Θα περάσουν πολύ σύντομα από το πειθαρχικό συμβούλιο. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε είτε να έχει εκδικαστεί η υπόθεση είτε να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των υπηρεσιών του ΙΚΑ.Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε, και για ό,τι με αφορά θα εισηγηθώ την οριστική παύση τους, γιατί τέτοιες πρακτικές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν θέλουμε να νομίζει κανείς ότι χαριζόμαστε σε συναδέλφους», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Αθήνας.



Εν τω μεταξύ, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.



Το κύκλωμα χορηγούσε παράνομα και με το αζημίωτο επιδόματα σε ανθρώπους που δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Ο αρχικός υπολογισμός της ζημιάς ήταν 6 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση του ελέγχου όμως πριν από λίγες ημέρες έδειξε ότι η τρύπα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημιά για το ΙΚΑ προσεγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ, είναι δηλαδή σχεδόν τριπλάσια απ' ό,τι είχε υπολογιστεί πέρυσι τον Μάρτιο.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ τα έπαιρναν Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Λευκάδα ένας 54χρονος κι ένας 58χρονος, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών για χρηματισμό.Παρέλαβαν από 57χρονο...

έμπορο αγροτικών προϊόντων ποσό, προκειμένου να διευθετήσουν φορολογικές του εκκρεμότητες.Όπως προέκυψε από την έρευνα στην υπόθεση εμπλέκεται κι άλλος ένας υπάλληλος, προϊστάμενος των δραστών, ο οποίος αναζητείται.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Δεν προλαβαίνει να συλλαμβάνει κόσμο η οικονομική αστυνομία και πλέον τα ποσά για τα οποία περνάει χειροπέδες σε επιχειρηματίες και εκπροσώπους εταιρειών είναι πλέον υπέρογκα.



Χθες συνελήφθη στα...





Ανω Λιόσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 52χρονος, πρώην νόμιμος εκπρόσωπος δύο Εταιρειών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 51.508.942,77 ευρώ.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Τι είναι οι σχέσεις σιωπής «Είμαι 37 ετών, ο σύζυγός μου είναι 39 ετών και έχουμε ένα γιο 8 χρονών. Και οι δύο δουλεύουμε πολλές ώρες, ειδικά ο σύζυγος λείπει πολλές...

ώρες από το σπίτι. Παλιότερα είχαμε συχνούς καυγάδες και εντάσεις, κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πλέον δεν τσακωνόμαστε και υπάρχει μία φαινομενική ηρεμία στο σπίτι.





Εδώ και ένα χρόνο τις περισσότερες φορές κοιμόμαστε χωριστά και οι σεξουαλικές μας επαφές είναι σπάνιες. Δεν έχουμε μιλήσει για αυτό... γενικά δε μιλάμε με το σύντροφο μου, παρά μόνο για θέματα που αφορούν το παιδί. Νιώθω ότι δε με θέλει ερωτικά, αλλά και ότι γενικά με αποφεύγει. Εγώ διστάζω να τον πλησιάσω και να του μιλήσω για όσα με απασχολούν. Φοβάμαι ότι έχουμε απομακρυνθεί πολύ και ότι πλέον είμαστε σαν απλοί συγκάτοικοι…»



Είναι γεγονός ότι η ποιότητα και η αντοχή μιας σχέσης δοκιμάζονται συνεχώς μέσα στην κοινή πορεία του γάμου, καθώς το ζευγάρι, στις διάφορες φάσεις που περνάει, καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων που προκύπτουν.



Ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, οικονομικές και επαγγελματικές δυσκολίες, ένα σεξουαλικό πρόβλημα, θέματα υγείας, αποτελούν δοκιμασίες για τη συντροφική σχέση και μπορεί να οδηγήσουν σε καυγάδες και ένταση. Πολλά ζευγάρια, οδηγούνται σταδιακά στην έλλειψη επικοινωνίας, δεν μιλούν με το σύντροφο, δεν μοιράζονται τις σκέψεις τους, και δεν εκφράζουν το πώς νιώθουν, στο πλαίσιο του «να μην τον στενοχωρώ, έχει τα δικά του», «θα τα συζητήσουμε άλλη στιγμή που να είναι κατάλληλη», «δεν έχει νόημα, δεν θα με καταλάβει…», χτίζοντας έτσι μία σχέση σιωπής. Στο ζευγάρι που έχει συνηθίσει να μην επικοινωνεί, ο κυρίαρχος φόβος που καλλιεργείται είναι ο «φόβος της απάντησης», δηλαδή «αν του μιλήσω, τι θα μου απαντήσει εκείνος;», «κι αν μου πει ότι δεν με θέλει…», «αν μου πει να χωρίσουμε…», «αν μου πει ότι έχει άλλη σχέση;», με αποτέλεσμα να εθελοτυφλούν και να αναβάλλουν να ανοίξουν πιο ουσιαστικές συζητήσεις.



Η σεξουαλική απομάκρυνση είναι χαρακτηριστική σε ένα δεσμό που υπάρχει και συναισθηματική αποξένωση. Όταν όμως το ζευγάρι δε συζητά και για τα άλλα ζωτικά θέματα που το αφορούν, έτσι «κλείνει τα μάτια» μπροστά στο σεξουαλικό πρόβλημα και αρνείται να αναγνωρίσει τη φθορά της σχέσης.



Γιατί όμως οι σύντροφοι διαλέγουν να σιωπήσουν;



Η σιωπή αποτελεί μια «βολική» επιλογή, που οδηγεί στην αναβολή της αντιμετώπισης του προβλήματος και βοηθά τον άνδρα και τη γυναίκα να αποφύγουν το άγχος του να αναλάβουν την ευθύνη για την εξέλιξη της σχέσης τους. Και οι δύο μπορεί να θεωρούν αυτή την απομάκρυνση κάτι καλό, «αφού δεν έχουμε καυγάδες» ή φυσιολογική μετά από πολλά χρόνια σχέσης. Άλλες φορές το ζευγάρι καταλήγει να μην επικοινωνεί, όταν οι δύο σύντροφοι αισθάνονται απογοήτευση και κούραση από συνεχείς διαφωνίες και συγκρούσεις. Όσο όμως αυτό διαιωνίζεται, η αποξένωση παίρνει τη θέση της συντροφικότητας και οδηγεί σε μια τυπική συνύπαρξη, όπου οι δύο σύζυγοι απλά συμβιώνουν και μοιράζονται ένα ψυχρό σπίτι. Ο καθένας απομονώνεται στον εαυτό του, εγκλωβίζεται μέσα στα προβλήματα και συμβιβάζεται με την ιδέα ότι βρίσκεται σε μια σχέση που δεν τον ικανοποιεί. Συχνές εικόνες είναι οι τυπικοί και αδιάφοροι διάλογοι του ζευγαριού στο οικογενειακό τραπέζι, τα χωριστά κρεβάτια, οι σπάνιες σεξουαλικές επαφές, η απουσία κοινών ασχολιών.



Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα συχνά σκέφτονται ότι ««και να μιλήσω δε βγαίνει τίποτα, πάλι θα μαλώσουμε», ή «δεν θα με καταλάβει», ή «εκείνος πρέπει να μου μιλήσει πρώτος». Έτσι καλλιεργείται ο φόβος ότι ο ανοιχτός διάλογος και η επικοινωνία δεν μπορούν να βοηθήσουν ή ότι μπορεί να απειλήσουν τη σχέση, οδηγώντας σε ένα φαύλο κύκλο θυμού, απογοήτευσης, αμηχανίας και απομάκρυνσης, που ενδέχεται να οδηγήσει σε μία άλλη παράλληλη σχέση ή ακόμα και στο χωρισμό.



Είναι σημαντικό οι σύντρόφοι να κατανοήσουν πως η κάθε σχέση απαιτεί προσπάθεια και χρειάζεται τη δύναμη του διαλόγου, της επικοινωνίας και της αλήθειας, προκειμένου να συνεχίσει να τους προσφέρει ικανοποίηση και χαρά. Αυτό που είναι απειλητικό για το ζευγάρι δεν είναι η ανοιχτή έκφραση του συναισθήματος και των αναγκών των συντρόφων, αλλά η συναισθηματική και σεξουαλική αποξένωση. Όταν ο άνδρας και η γυναίκα αντιληφθούν ότι βρίσκονται σε μία τέτοια κατάσταση, χρειάζεται να αρχίζουν να μιλούν σταδιακά για τη σχέση τους, τη σεξουαλική τους ζωή και να μη διστάσουν να ζητήσουν τη βοήθεια ειδικού, αν διαπιστώνουν ότι ο γάμος τους βρίσκεται σε ένα τέλμα. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουν ο ένας στον άλλον είναι ότι «δε φοβάμαι να σου μιλήσω για όσα αισθάνομαι, προκειμένου να χτίσουμε μια καλύτερη σχέση».



Χριστίνα Χουσιάδα

Ψυχολόγος

Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91