follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!











Σχολείο εκπαιδεύει… καλούς ψεύτες!



«Αν πεις ψέματα, ο Άη Βασίλης δεν θα σου φέρει δώρο» έλεγαν οι μαμάδες στα παιδιά για να τα αποτρέψουν από την ψευτιά, τη μυθοπλασία και την πλάνη. Οι μαθητές, όμως, στο σχολείο Perse of Cambridge στη Βρετανία πρέπει να πουν το καλύτερο και εξυπνότερο ψέμα και μάλιστα ανταμείβονται γι’ αυτό, αφού λαμβάνουν την εύνοια του διευθυντή, παίρνουν κιόλας τους καλύτερους βαθμούς στο τρίμηνο. Τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν κατά πολύ, ή έστω παραλλάσσονται…

Οι μαθητές στο βρετανικό σχολείο μπορούν να αποφύγουν την τιμωρία σε ήσσονος σημασίας αδικήματα εάν καταφέρουν να πουν… το καλύτερο ψέμα, και μάλιστα μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα! Όσο πιο έξυπνες και γρήγορες είναι οι δικαιολογίες τους για κάποιο παράπτωμα τόσο περισσότερα… μπόνους παίρνουν, τα οποία μεταφράζονται όχι μόνο σε «συγχώρεση» αλλά και σε βαθμούς. Ο διευθυντής Ed Elliott, μιλώντας στο BBC, είπε σχετικά:

«Είναι κι αυτό ένα μάθημα ζωής που ενισχύει παράλληλα και τις δεξιότητες επικοινωνίας των παιδιών. Επιθυμώ να δημιουργήσω στα παιδιά μια γρήγορη σκέψη, να ενισχύσω την… ετοιμολογία τους. Η αποφυγή της τιμωρίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουν μια ιστορία, να πουν μια σύντομη δικαιολογία. Άλλωστε μόνο έτσι θα μπορέσουν να αναπτύξουν τη γοητεία και την ευγλωττία που απαιτούνται για την επόμενη γενιά των Βρετανών επιχειρηματιών και των δημιουργών του πλούτου»!

Πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν, βέβαια, σε αυτή τη φιλοσοφία του διευθυντή, κατηγορώντας τον ότι «προετοιμάζει τους πολιτικούς της επόμενης γενιάς». Κατά άλλους, η λογική αυτή αποτελεί μια λαμπρή ιδέα και χαρακτηρίζεται ως ένα είδος ρητορικής και όχι ψέμα.http://perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Η γυναίκα με τα μεγαλύτερα χείλη του κόσμου!



Η Κριστίνα Ρέι (Christina Ray) ήθελε να μοιάσει στο αγαπημένο της καρτούν την περίφημη Τζέσικα Ράμπιτ...

Πλέον και έπειτα από αλλεπάλληλες ενέσεις σιλικόνης είναι η γυναίκα με τα μεγαλύτερα χείλη στον κόσμο!

Μπορεί οι επεμβάσεις να τις έχουν κοστίσει πάνω από τέσσερις χιλιάδες ευρώ, μπορεί να παραδέχεται η ίδια ότι έχει εθισμό στη... σιλικόνη, ωστόσο, δεν το μετανιώνει και μάλιστα ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε νέες πλαστικές επεμβάσεις.

Η Κριστίνα δηλώνει ότι επιθυμεί να μοιάσει στο πρότυπό της και για το λόγο αυτό προέβη σε... εκατό ενέσεις σιλικόνης.

Μπορεί να μην το πέτυχε ιδιαίτερα, ωστόσο, εκείνο που κατάφερε είναι να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες για τα μεγαλύτερα χείλη στον κόσμο.

Η ίδια δηλώνει ότι εάν μπορέσει να βρει τα χρήματα θα φροντίσει ώστε να κάνει αυξητική στήθους, αλλά και να αλλάξει τα αυτιά της για να τα κάνει πιο μυτερά και να θυμίζει... ξωτικό!










via http://press-gr.blogspot.com/search/label/Lifestyle

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο με το θανατηφόρο ναρκωτικό προερχόμενο απο τη Ρωσία με την ονομασία Krokodil.

Ο “κροκόδειλος” (Крокодил ) είναι μια ναρκωτική ουσία που εξαπλώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία.

Τα αίτια της ταχύτατης εξάπλωσής του, είναι η ευκολία κατασκευής του και το χαμηλό του κόστος.

Το ναρκωτικό αυτό, περιέχει....



δεσομορφίνη, η οποία μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί χάρη σε μια πληθώρα χημικών αντιδράσεων με βάση την κωδεΐνη, που απαντάται αρκετά συχνά σε φαρμακευτικά προϊόντα.



Η δεσομορφίνη, είναι μια οπιούχος ουσία πολύ δυνατότερη της κοκαϊνης, ενώ οι παρενέργειες και οι συνέπειες από την παρατεταμένη χρήση της, συνήθως αποβαίνουν ολέθριες. Οι χρήστες της επί της ουσίας, εισάγουν ένα δηλητήριο στο σώμα τους που σε προχωρημένα στάδια κάνει τη σάρκα να αποκτά ένα περίεργο γκρι χρώμα και να αποκολλάται, αφήνοντας τα κόκκαλα εκτεθειμένα.



Το ναρκωτικό, οφείλει το όνομα του ακριβώς στη διαδικασία αυτή. Η λέξη “Krokodil” είναι η ρωσική λέξη για τον κροκόδειλο και παραπέμπει στα στάδια της αλλοίωσης της ανθρώπινης σάρκας, μέχρι αυτή να αποκολληθεί εντελώς. Η σάρκα μέχρι την ολική σήψη και φθορά της, αποσυντίθεται σταδιακά θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ξηρό και φολιδωτό δέρμα του κροκόδειλου. Στην κυριολεξία, οι χρήστες της σαπίζουν μέχρι να πεθάνουν.



Το βίντεο που σας παραθέτουμε, γυρίστηκε στη Ρωσία, τη χώρα όπου είναι άκρως διαδεμένο το ναρκωτικό και δείχνει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη σταδιακή επιρροή της ουσίας στον ανθρώπινο οργανισμό, μέχρι την τελική διαδικασία της αποσύνθεσης. Παράλληλα, άτομα που είναι αυτόπτες μάρτυρες των δεινών που υπέφεραν οι χρήστες της ουσίας, μοιράζονται τις εντυπώσεις και τις μαρτυρίες τους.



Δείτε το σοκαριστικό βίντεο με τις επιδράσεις του Krokodil:



fimes







via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91










.Η καρδιά ίσως πήρε το σχήμα της από τον καρπό του φυτού σίλφιου, που ήταν χαραγμένο σε νομίσματα. IMAGE: WIKIMEDIA

Κανείς δεν γνωρίζει την αρχική προέλευση του σχήματος της καρδιάς, που έχει συνδεθεί με τον έρωτα και την αγάπη. Η στιλιζαρισμένη, συμβολική καρδιά εν μέρει μόνο μοιάζει με το ανατομικό όργανο. Τα δύο χαρακτηριστικά τόξα από πάνω, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν στην καρδιά που χτυπά στο σώμα μας. Τα εν λόγω τόξα παραπέμπουν με σαφήνεια στη θηλυκότητα.

Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο σχήμα προσιδιάζει στο αιγυπτιακό ιερογλυφικό για την καρδιά. Η καρδιά για τους Αιγυπτίους ήταν υψίστης σημασίας, όχι μόνο για τη λειτουργία του σώματος αλλά και για την ψυχή. Γι’ αυτό ήταν το μόνο όργανο που δεν το αφαιρούσαν κατά τη διαδικασία της ταρίχευσης, καθώς όφειλε να ζυγίζει όσο το βάρος ενός φτερού, για να μπορέσει η ψυχή του νεκρού να λάβει την άδεια εισόδου στον κάτω κόσμο

Ένα άλλο αρχαίο σχήμα που μοιάζει επίσης πολύ με τη συμβολική καρδιά είναι ο καρπός του βοτάνου Silphium, γνωστού ως «σίλφιο». Πρόκειται για ένα είδος μάραθου που φυόταν στην παραλιακή πόλη της Κυρήνης, στη σημερινή Λιβύη. Αυτό το φυτό υπήρξε για την Κυρήνη προσοδοφόρο εξαγωγικό προϊόν. Μάλιστα, το χάρασσαν, είτε με τη μορφή του φυτού είτε ως καρπό, σε νομίσματα της εποχής. Ο καρπός του είχε επίσης το σχήμα της καρδιάς. Το σίλφιο το χρησιμοποιούσαν ως λαχανικό και ως καρύκευμα. Σύμφωνα όμως με το γεωγράφο Στράβωνα, είχε και θεραπευτικές ιδιότητες. Ο Ρωμαίος ιστορικός Πλίνιος ο Πρεσβύτερος αναφέρει πως το χρησιμοποιούσαν επίσης ως αντίδοτο για τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Αυτή ακριβώς η χρήση του, κατά τους ιστορικούς, το ανέδειξε σε σύμβολο του έρωτα και του ρομαντισμού.http://www.scienceillustrated.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


"Χέρι" σε επιχορήγηση που είχε δοθεί από τον ΟΠΑΠ για αθλητικά έργα στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη, κατηγορούνται...

ότι έβαλαν ο πρώην δήμαρχος Απόστολου Παύλου Ημαθίας κι ένας πρώην ταμίας του ίδιου δήμου, που παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.





Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι υπεξαίρεσαν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ, από τα ταμεία του δήμου, κατά την περίοδο 2003-2006.



Ανάμεσα στα χρήματα αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 400.000 ευρώ με το οποίο επιχορηγήθηκε ο δήμος από τον ΟΠΑΠ για την κατασκευή και βελτίωση αθλητικών έργων, στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.



Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου, το έργο που επρόκειτο να γίνει στο Μακροχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ άλλα 100.000 ευρώ που προοριζόταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα δεν δόθηκαν στον εργολάβο.



Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται ύστερα από σχετική αναφορά της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τον Μάρτιο του 2007, έπειτα από σχετικό έγγραφο του δημάρχου Αγίου Παύλου για την προηγούμενη διαχείριση. Ακολούθησε διαχειριστικός έλεγχος των οικονομικών επιθεωρητών, με πόρισμα των οποίων τον Μάιο του 2009 προέκυψε το οικονομικό άνοιγμα στα ταμεία του δήμου.



Ο πρώην δήμαρχος αρνήθηκε την υπεξαίρεση, υποστηρίζοντας ότι έγιναν εξωλογιστικές πληρωμές, που αφορούν προμήθειες για έργα και μισθοδοσίες υπαλλήλων. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ, ενώ περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στον ταμία.

newsit



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91











Οι 10 δραστηριότητες που μας κάνουν ευτυχισμένους



Ποιες είναι άραγε οι δραστηριότητες εκείνες που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους; Σύμφωνα πάντως με νέα έρευνα, η δραστηριότητα που απολαμβάνουμε περισσότερο από κάθε άποψη είναι το σεξ.Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Canterbury στη Νέα Ζηλανδία διεξήγαγαν μέσω μηνυμάτων στο κινητό μια έρευνα με σκοπό να αναδειχθούν οι πιο απολαυστικές δραστηριότητες, όσον αφορά στην ευχαρίστηση που προσφέρουν, το νόημά τους, καθώς και το βαθμό συμμετοχής.

Την πρώτη θέση και στις τρεις κατηγορίες κατέλαβε η σεξουαλική δραστηριότητα. Η κατανάλωση αλκοόλ και τα πάρτι ήταν δεύτερα σε ό,τι αφορά στην ευχαρίστηση, αλλά δέκατα αναφορικά με το νόημα των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Η χρήση του facebook κατέλαβε τις πιο χαμηλές θέσεις στην αξιολόγηση, αξιολογώντας το επίπεδο δραστηριότητας.

Εν κατακλείδι, οι δέκα δραστηριότητες που μας κάνουν ευτυχισμένους είναι, με τη σειρά, το σεξ, η κατανάλωση αλκοόλ, ο εθελοντισμός, ο διαλογισμός και η ενασχόληση με τη θρησκεία, η φροντίδα για τα παιδιά, η μουσική, οι κοινωνικές επαφές, τα χόμπι, τα ψώνια και τα παιχνίδια.

Οι δραστηριότητες που πήραν την χειρότερη βαθμολογία είναι η ανάρρωση από μια ασθένεια, το facebook, οι δουλειές του νοικοκυριού, το διάβασμα, η αποστολή sms, η παρακολούθηση ομιλιών, η πληρωμένη εργασία, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, η δουλειά στον υπολογιστή και το πλύσιμο.Πηγή: vita.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


«Με διέταξαν να σκοτώσω τη μάνα μου» Ο 18χρονος Πάτρικ και η 13χρονη Μαίρη είναι δύο μόνο από τα 60.000 παιδιά της Ουγκάντας που εξαναγκάστηκαν από τους αντάρτες να γίνουν...

«στρατιώτες» και «νύφες» στον Αντιστασιακό Στρατό του Κυρίου του Τζόζεφ Κόνι, ενός κινήματος που, όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, διέπραξε μερικά από τα πιο άγρια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.





Όπως αφηγείται ο Πάτρικ που σήμερα ζει στο ίδρυμα αποκατάστασης ανηλίκων αντάρτες υποχρέωσαν τον ίδιο, τους γονείς του και τις τρεις αδερφές του να τους ακολουθήσουν ένα βράδυ που ξύπνησαν από καπνούς και φωτιές. «Ένας αντάρτης μαχαίρωσε τη μητέρα μου.



Την άκουγα να ουρλιάζει και να τους ικετεύει να τη σκοτώσουν. Ξαφνικά σταμάτησε και με διέταξε να την σκοτώσω εγώ. Μου είπε πως αν δεν την σκοτώσω θα πεθάνω. Η μητέρα μου με παρακαλούσε να το κάνω. Δεν είχα επιλογή. Τη χτύπησα με το ξύλο μέχρι που σταμάτησε να κουνιέται», εξομολογείται ο Πάτρικ έχει χάσει το ένα του χέρι αφού ακρωτηριάστηκε όταν πάτησε πάνω σε νάρκη.



Εξίσου τραγική και η περίπτωση της Μαίρης που ήταν 13 χρονών όταν οι αντάρτες την απήγαγαν. «Σκότωσαν τους γονείς μου και με μετέφεραν στους θάμνους μαζί με άλλα κορίτσια από γειτονικά χωριά ενώ στη συνέχεια μας έβαλαν να περπατάμε για ώρες μέσα στη νύχτα μέχρι που φτάσαμε σε μία καλύβα».



Η ομηρία της κράτησε επτά έτη ενώ αναγκαστικά μένει στο ίδρυμα, αφού δε μπορεί να μείνει με την οικογένειά της γιατί κανείς δεν θέλει κοντά του παιδιά των ανταρτών.



«Φοβάσαι δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Και μετά έρχεται ένας άντρας μπορεί και πενήντα χρονών και σου λένε αυτός είναι ο άντρας σου. Δεν μπορείς να αρνηθείς. Σε δένουν με σκοινιά και σε βιάζουν. Είναι σαν να ζεις σε έναν τάφο. Αναπνέεις αλλά έχεις πεθάνει» εξομολογείται η Μαίρη.



Και βέβαια οι δύο αυτές περιπτώσεις είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό, καθώς συνολικά 60.000 παιδιά εξαναγκάστηκαν από τον Αντιστασιακό Στρατό του Κυρίου να γίνουν ανήλικοι στρατιώτες ή δόθηκαν ως «νύφες» στους αντάρτες. Υπολογίζεται πως στη βόρεια Ουγκάντα 1 στα 3 αγόρια και 1 στα 6 κορίτσια έπεσαν θύματα απαγωγής.



Στα 20 χρόνια πολέμου πάνω από 100.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ 1,8 εκατ. μεταφέρθηκαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97










Ανακαλύφθηκαν τάφοι 3.000 ετών

Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφους 3.000 ετών στην κοιλάδα Σαβάτ από την παρατήρηση των οποίων προκύπτει ότι γίνονταν κάποτε "πολύπλοκες τελετές ταφής" σε αυτή την περιοχή που ελεγχόταν πριν από μερικά χρόνια από τους Ταλιμπάν, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της αποστολής.

Η ιταλική αρχαιολογική αποστολή άρχισε τις ανασκαφές στη δεκαετία του '50 στο Ούντεγκραμ του Σουάτ, μια περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν που ονομάζεται επίσης "Ελβετία του Πακιστάν", λόγω των καταπράσινων κοιλάδων της που κρύβουν επίσης θησαυρούς ενός βουδιστικού παρελθόντος. Οι αρχαιολόγοι γνώριζαν την ύπαρξη μιας προβουδιστικής νεκρόπολης στο Ούντεγκραμ, αλλά ανακάλυψαν πρόσφατα ένα άγνωστο ακόμη κομμάτι της αρχαίας ιστορίας της περιοχής με την ανασκαφή "περίπου 30 τάφων, που είναι συγκεντρωμένοι και επικαλύπτονται εν μέρει μεταξύ τους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λούκα Μαρία Ολιβιέρι, επικεφαλής της ιταλικής αρχαιολογικής αποστολής στο Πακιστάν.

"Το νεκροταφείο φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε κάπου ανάμεσα στο τέλος της δεύτερης χιλιετίας π.Χ. και το πρώτο μισό της πρώτης χιλιετίας" της ίδιας εποχής, πρόσθεσε.

"Οι τάφοι αυτοί μας λένε πάρα πολλά για αυτούς τους αρχαίους πολιτισμούς που είχαν πολύπλοκες νεκρικές τελετές", που περιλάμβαναν μια πρώτη αποσύνθεση (του σώματος) σε έναν ανοιχτό τάφο, μετά από την οποία τα οστά εν μέρει καίγονταν, ο τάφος ξανάκλεινε και κατασκευαζόταν ένα μικτό ανάχωμα που τον κάλυπτε, υπογράμμισε ο Ολιβιέρι.

Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν βρει μέχρι τώρα ίχνη όπλων, αλλά θραύσματα σιδήρου "τα οποία μπορεί να είναι από τα παλαιότερα ίχνη αυτού του μετάλλου στην ινδική υποήπειρο", υπογράμμισε ο Ολιβιέρι. Οι αρχαιολόγοι αποφάσισαν επίσης να ανοίξουν μια μεγάλη τάφρο στην γειτονική περιοχή της Μπαρικότ, σημερινή ονομασία της αρχαίας πόλης της Μπαζίρα, που ελεγχόταν από τον Μέγα Αλέξανδρο τον 4ο αιώνα π.Χ., για την προστασία του χώρου αυτού.

Από το τέλος της πρώτης χιλιετίας π.Χ. και έως τον έκτο αιώνα μ.Χ. στο βορειοδυτικό Πακιστάν και στο ανατολικό Αφγανιστάν άνθισε ο πολιτισμός Γκαντάρα γνωστός για τη συμβολή του στον Βουδισμό.

Η περιοχή που είναι γεμάτη από βουδιστικές τοποθεσίες, που επισκέπτονται λίγο οι ξένοι τουρίστες, είχε γίνει στόχος των Ταλιμπάν που είναι εχθρικοί προς την κληρονομιά αυτής της θρησκείας. Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν είχαν εξασφαλίσει τον έλεγχο της Σαβάτ μεταξύ 2007 και 2009, πριν εκδιωχθούν από την περιοχή από μια επίθεση του πακιστανικού στρατού.http://www.real.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Κρίση μέσης ηλικίας και στους χιμπατζήδες

Οι σαραντάρηδες και οι πενηντάρηδες που περνούν κρίση μέσης ηλικίας μάλλον πρέπει να σταματήσουν να κατηγορούν τον αποτυχημένο γάμο τους, την τεχνολογία ή τα οικονομικά βάρη, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα είναι μια κατάσταση που τη βιώνουν ακόμα και οι χιμπατζήδες ή ουρακοτάγκοι, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα από τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν.

Η έρευνα, που διεξήχθη από διεπιστημονική ομάδα ψυχολόγων, οικονομολόγων και ζωολόγων υποστηρίζει ότι η κρίση μέσης ηλικίας έχει βιολογικά και κοινωνικά αίτια και δεν περιορίζεται στους ανθρώπους αλλά εκδηλώνεται ακόμα και στα ζώα. Ειδικότερα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χιμπατζήδες και οι ουρακοτάγκοι έχουν παρόμοια καμπύλη ευτυχίας με αυτή των ανθρώπων, δηλαδή στη νεότητά τους είναι πολύ ευτυχισμένοι, στη μέση ηλικία λιγότερο και στα γεράματα είναι και πάλι ιδιαίτερα χαρούμενοι.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τρείς ομάδες:

-Ομάδα Α: 155 χιμπατζήδες σε ζωολογικούς κήπους της Ιαπωνίας

-Ομάδα Β: 181 χιμπατζήδες σε ζωολογικούς κήπους των ΗΠΑ και της Αυστραλίας

-Ομάδα Γ: 172 ουρακοτάγκους σε ζωολογικούς κήπους σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Σιγκαπούρη

Φροντιστές, εθελοντές και ερευνητές με εξειδικευμένες γνώσεις χρησιμοποίησαν ένα ερωτηματολόγιο για να αξιολογήσουν το επίπεδο ευτυχίας των ζώων. Για παράδειγμα, μια από τις ερωτήσεις που καλούνταν να συμπληρώσουν ήταν πόση ευχαρίστηση απολάμβαναν τα ζώα από την κοινωνική συναναστροφή. Όπως διαπιστώθηκε, και οι τρείς ομάδες έπασχαν από κρίση μέσης ηλικίας. Ποια είναι ωστόσο τα αίτια; Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η κρίση στους χιμπατζήδες δεν οφείλεται αποκλειστικά σε βιολογικούς παράγοντες αλλά και σε κοινωνικούς, αφού η κοινωνία τους οργανώνεται όπως και η δική μας.

Για παράδειγμα, οι χιμπατζήδες δεν θα ζητήσουν στα 40 τους να οδηγήσουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο, αλλά αντιμετωπίζουν άλλες κοινωνικές πιέσεις που σχετίζονται με τη συνεύρεση ή την πρόσβαση σε τροφή. Η έρευνα, που ανατρέπει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα αποδεικνύοντας ότι η κρίση μέσης ηλικίας δεν μαστίζει μόνο τους ανθρώπους, δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.ΠΗΓΗ:econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Όπως τις κατέγραψε ο φακός των αστροναυτών της NASA…

Οι παρακάτω εικόνες που ταξιδεύουν τα μάτια και το μυαλό μας έχουν τραβηχτεί από τον αστροναύτη της NASA, Douglas H. Wheelock, ο οποίος στις 22 Σεπτεμβρίου του 2010 ανέλαβε τη διοίκηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Τα λόγια είναι περιττα απλά απολαύστε τες!...







Το διαστημόπλοιο Discovery







Το νησί Juan de Nova που βρίσκεται ανάμεσα στη Μαδαγασκάρη και την Αφρική







Μια ματιά στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις… διακρίνονται το Παρίσι και το Λονδίνο







Μια διαστημική ματιά στο φεγγάρι







Πάνω από τις Μπαχάμες







Ηλιακός δέκτης του διαστημικού σταθμού με φόντο… τη Γη









Μια ατόλη στο νότιο Ειρηνικό







Η Κύπρος από ψηλά









Ο τυφώνας Earl







Χιονισμένη κορυφή στις Άνδεις







Ο Νείλος και η έρημος Σαχάρα στην Αίγυπτο την ημέρα







… και τη νύχτα







Μια βραδινή άποψη της Ιταλίας







Ο παγετώνας της Παταγονίας







Η Ελλάδα τη νύχτα… από ψηλά!







Ένα διαστημικό ηλιοβασίλεμα





πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Σημαντικά υψηλότερα ποσοστά προστασίας έναντι της εκδήλωσης καρδιοπαθειών απολαμβάνουν όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο, συγκριτικά με τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος... A, B και AB.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύετεια στην ιατρική επιθεώρηση....



«Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology», πιο ευάλωτοι σε καρδιοπάθειες είναι όσοι ανήκουν στην ομάδα AB, καθώς έχουν 23% περισσότερες πιθανότητες έναντι της ομάδας O.

Η έρευνα κατέδειξε, επίσης, ότι σε ανθρώπους που ανήκουν στην ομάδα αίματος B ο κίνδυνος καρδιοπάθειας αυξάνεται κατά 11% και στην ομάδα A, κατά 5%.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Lu Qi, από το Harvard School of Public Health στη Βοστόνη, είναι καλό να γνωρίζουν οι άνθρωποι την ομάδα αίματος στην οποία ανήκουν, όπως τα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης.

Αν γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο, υιοθετώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όπως καλή διατροφή, άσκηση και αποχή από το κάπνισμα.

Η έρευνα δεν εξέτασε γιατί οι διάφορες ομάδες αίματος φαίνεται να συνδέονται με διαφορετικό κίνδυνο καρδιοπάθειας, ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με τον καθηγητή Qi, η ομάδα αίματος είναι πολύπλοκη, επομένως μπορεί να υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί που θα έπρεπε να διερευνηθούν.


Αυτό που είναι γνωστό, πάντως, είναι ότι η ομάδα AB έχει συνδεθεί με φλεγμονές, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη βλάβη των αρτηριών.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η ομάδα αίματος A συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

healthpress.gr

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Σκοτώθηκε θεατής σε ράλι στη Σκωτία Τραγικό θάνατο βρήκε μία 50χρονη γυναίκα και ένα παιδί τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ράλι στη Σκωτία, όταν ένας από τους οδηγούς έχασε...

τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και βγήκε εκτός ειδικής με αποτέλεσμα να χτυπήσει την άτυχη γυναίκα.Εκτός κινδύνου είναι το οχτάχρονο παιδί, το οποίο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

sport-fm.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Η μόδα των Internet memes, τα οποία ακολουθούν τις τάσεις των καιρών και δε μεταδίδονται από... στόμα σε στόμα, αλλά...


Για την εικόνα που προσβάλλει την αισθητική του, τον τίτλο του «Άρχοντα», τους χαρακτηρισμούς περί εκκεντρικότητας καθώς και το ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή μιλάει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα News ο Νότης Σφακιανάκης...





Όπως αναφέρει: «Ήταν σκληρότατο. Θα μπορούσα να μην είχα βγει ζωντανός από τα σίδερα. Απόλυτα βοήθησε το αυτοκίνητο. Αν ήταν ένα άλλο αμάξι δεν θα ήταν η ίδια κατάληξη. Παραβίασε μια κοπέλα την προτεραιότητά μου στην παραλιακή και μην υπολογίζοντας την απόσταση που έχουμε πάτησε γκάζι αντί για φρένο. Ευτυχώς τη γλίτωσα αλλά με χτυπήματα στο σώμα, στον αυχένα…»



Σε όσους τον χαρακτηρίζουν εκκεντρικό και σκληρό, ο Νότης Σφακιανάκης απαντά: «Εκκεντρικό είναι να λες τη γνώμη σου. Να έχεις διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων από αυτήν που έχει ο μέσος κοινός νους. Ενοχλεί πάρα πολύ».



Στην ερώτηση τι είναι αυτό που προσβάλλει την αισθητική του απαντά «Η εικόνα που υπάρχει στην πατρίδα μας. Σε όποια πόλη της Ελλάδας και να πάω έχουν χτίσει μια ασχήμια. Με προσβάλλει ο κόσμος με την αγένειά του, το νταηλίκι, ο τρόπος που οδηγούμε, η αισθητικής της τηλεόρασης πλην εξαιρέσεων.



Όσο για τον τίτλο «Άρχοντας» που του είχε δώσει η Πόλυ Πάνου, ο Νότης Σφακιανάκης δηλώνει ότι δεν έχει αποδεχτεί κανέναν τίτλο. «Νότη Σφακιανάκη με λένε από παιδί, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Τραγουδιστής έγινα αργότερα, καλλιτέχνης ευελπιστώ να γίνω κάποια στιγμή».



Τέλος ο Νότης Σφακιανάκης σχολιάζει και τη στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στους μετανάστες… «Τι είναι το ακραίο που υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή και τι δεν είναι ακραίο από αυτά που υποστηρίζουν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις; Εσύ αρέσκεσαι να βρίσκονται στην Ελλάδα 3.000.000 μετανάστες ανεξέλεγκτα; Η ανθρωπιστική μου διάθεση απέναντι σε κάποιον που έρχεται να με “βιάσει” δεν πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα; Όταν κάποιος μπαίνει στο σπίτι σου απρόσκλητος και σου παίρνει το φαγητό από το τραπέζι πρέπει να του κλείσεις την πόρτα»



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Το ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από σκηνοθέτη, κατά την διάρκεια οντισιόν στα 16 της χρόνια, αποκάλυψε πασίγνωστη ηθοποιός που...

έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.





Πλέον μητέρα δύο παιδιών δυσκολεύεται να ξεχάσει τις σκηνές εκείνες και με αφορμή τη συμμετοχή της σε καμπάνια για τις κακοποιημένες γυναίκες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της.



Ο λόγος για την Θάντι Νιούτον (Thandie Newton) που αποκάλυψε το μεγάλο της μυστικό σε συνέντευξη της στο CNN.



"Πηγαίνοντας στα 16 μου, σε οντισιόν, με έκαναν να νοιώθω σαν ένα κομμάτι κρέας. Και υπήρχαν και περιπτώσεις όπου κακοποιήθηκα. Μπήκα στο δωμάτιο για να κάνω ένα screen test. Μαζί μου ήταν άλλα δύο άτομα, ο σκηνοθέτης και η υπεύθυνη του κάστινγκ.



Ο σκηνοθέτης μου ζήτησε να καθίσω με τα πόδια ανοικτά, βάζοντας το ένα από τα δύο πάνω στο μπράτσο μιας πολυθρόνας. Η κάμερα ήταν τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μαγνητοσκοπεί ανάμεσα στα πόδια μου. Πριν αρχίσω να απαγγέλω τον διάλογο, μου είπαν ότι πρέπει να φαίνεται ότι ο χαρακτήρας μου θέλει πολύ να κάνει έρωτα σε αυτόν στον οποίο απευθύνεται.



Ξαφνιάστηκα, αλλά το περιβάλλον φαινόταν άκρως επαγγελματικό. Οπότε φαντάστηκα ότι αυτό είναι το νορμάλ" ανέφερε η 40χρονη. Και συμπλήρωσε ότι μετά από τρία χρόνια, ο παραγωγός είχε δείξει το βίντεο σε προσωπικούς του κύκλους, γεγονός που της δημιούργησε πρόβλημα στη δουλειά της.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
Ο γόης του παλιού καλού κινηματογράφου, Θοδωρής Ρουμπάνης κυκλοφορεί ακόμα με ένα αυτοκίνητο αντίκα, που το είχε πάρει το 1976 και που παρά το γεγονός ότι τον αφήνει συχνά, δεν το αποχωρίζεται για συναισθηματικούς λόγους...



Ο ηθοποιός μίλησε για την κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει , ενώ δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για τα τούρκικα σίριαλ που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz










perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα!

Παλιά ρολόγια μετατρέπονται σε… μηχανικά έντομα



perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα! Το δημοφιλές κοσμηματοπωλείο στο Σικάγο «Jm Gershenson Gates» αποφάσισε να πρωτοτυπήσει, δημιουργώντας μοναδικά κοσμήματα και μικροσκοπικά έργα τέχνης εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από εξαρτήματα χαλασμένων ρολογιών.



perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα! perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα! Μπρασελέ, μηχανισμοί ακριβείας, δείκτες ρολογιών και διάφορα άλλα εξαρτήματα συνθέτουν ένα ολοκαίνουργιο δημιούργημα που φοριέται στο πέτο, στο χέρι ή το δάχτυλο, αποκαλύπτοντας την ομορφιά του μηχανικού κόσμου – το μέρος που είναι κρυμμένο πίσω από το μέταλλο ή το γυαλίπου εμείς βλέπουμε σε ένα νεόκοπο ρολόι.



Τα σχέδια περιλαμβάνουν πρωτίστως έντομα -πεταλούδες, σκαθάρια και σκορπιούς- αλλά και αράχνες που είναι η μεγάλη αδυναμία του δημιουργού.



perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα! perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα! Ο καλλιτέχνης εργάζεται με επιμονή και υπομονή, δίνοντας μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, ενώ η δημιουργία ενός κομματιού μπορεί να του πα΄ρει αρκετές ώρες μέχρι και μέρες. Η εντυπωσιακή συλλογή δεν είναι προς πώληση αφού, όπως λέει και ο ίδιος «τα έντομα απλώς γεμίζουν τη συλλογή μου και στολίζουν τη ζωή μου!»…http://perierga.gr/







perierga.gr - Παλιά ρολόγια "μεταμορφώνονται" σε εξαιρετικά κοσμήματα!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Νέα αυτοκτονία στη Μαγνησία Ένας 57χρονος ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα...

έβαλε τέλος στη ζωή του, τα ξημερώματα του Σαββάτου.





Ο 57χρονος, που κατοικούσε με την οικογένειά του στη Χλόη Μαγνησίας, έφυγε από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής με το αυτοκίνητό του. Οι ώρες περνούσαν και ο ίδιος δεν έδινε σημάδι ζωής, με αποτέλεσμα την έντονη ανησυχία της συζύγου του, που ειδοποίησε την Αστυνομία, για να ξεκινήσει άμεσα η αναζήτησή του.



Περίπου στις 5 το πρωί του Σαββάτου και σε απόσταση 2 περίπου χλμ. από το σπίτι του αυτόχειρα, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν κρεμασμένο από δέντρο με αυτοσχέδιο βρόγχο.Ο 57χρονος άφησε σημείωμα στην οικογένειά του, με το οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα.

e-volos.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε χθες ότι έγινε στόχος μιας σειράς επιθέσεων από ομάδα αγνώστων χάκερ.





«Τον περασμένο μήνα, η ασφάλεια του Facebook ανακάλυψε ότι τα συστήματα μας είχαν γίνει στόχος μιας "εκλεπτυσμένης" επίθεσης», ανέφερε η εταιρεία σε ένα blog post σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών βρέθηκαν ή είναι σε κίνδυνο.



Το δίκτυο που σύμφωνα με τις αναφορές του έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε: «Το Facebook δεν ήταν το μόνο που δέχτηκε επίθεση. Είναι σαφές ότι και άλλοι δέχτηκαν επιθέσεις». Η ανακοίνωση του Facebook ακολουθεί τις πρόσφατες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε άλλους σημαντικές ιστοσελίδες.



Το Twitter, το κοινωνικό microblogging δίκτυο, ανέφερε πρόσφατα ότι περίπου 250.000 λογαριασμοί χρηστών του ήταν δυνητικά σε κίνδυνο, καθώς οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες μεταξύ των οποίων, τα ονόματα των χρηστών και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.



Αλλά και οι ιστοσελίδες εφημερίδων όπως οι New York Times, η Washington Post και η Wall Street Journal, έπεσαν επίσης θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Οι επιθέσεις αποδόθηκαν από τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε Κινέζους χάκερ.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91
Θανατηφόρο τροχαίο στην Κηφισίας Μία 21χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της σήμερα το πρωί σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε στην Λ. Κηφισίας στο ύψος του ΚΑΤ, στο ρεύμα προς...

Αθήνα.Σύμφωνα με τη αστυνομία, το όχημα προσέκρουσε σε κολόνα με αποτέλεσμα την εκτροπή του.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91











Σούπερ κοσμική «γέφυρα»

Ενα γιγάντιο καυτό νέφος αερίου ενώνει δύο γαλαξιακά σμήνη


Το διαστημικό παρατηρητήριο Planck του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος εντόπισε μια κοσμική γέφυρα η οποία ενώνει δύο γειτονικά σμήνη γαλαξιών. Πρόκειται για ένα νέφος καυτού αερίου που ενώνει τα γαλαξιακά σμήνη Abell 399 (στο κάτω μέρος της εικόνας) και Abell 401 (επάνω αριστερά). Τα δύο σμήνη βρίσκονται σε απόσταση ενός δισ. ετών φωτός από τη Γη. Η κοσμική «γέφυρα» εκτείνεται σε μήκος 10 εκατομμυρίων ετών φωτός.http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7




Πάγωμα της δόσης του στεγαστικού δανείου για δύο χρόνια και πληρωμή μόνο τόκων, με χαμηλό επιτόκιο 1,5%,προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ανκούφιση των δανειοληπτών, που έχουν οφειλές σε τράπεζες από δάνεια για την αγορά της κατοικίας...







Η ρύθμιση που έχει ανακοινωθεί εδώ και μερικούς μήνες, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, αφού προηγουμένως πάρει την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία θα πρέπει να υπολογίσει τις ακριβείς επιπτώσεις που θα έχει για τις τράπεζες στα κεφάλαιά της.



Οι όροι ένταξης στη ρύθμιση δεν είναι απλοί. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική διάταξη, προϋπόθεση είναι το εισόδημα όσων ενέχονται στο δάνειο, δηλαδή τόσο του οφειλέτη όσο και του εγγυητή να μην ξεπερνά τις 25.000 ευρώ ετησίως.








Αναγκαίος όρος είναι επίσης ο οφειλέτης να έχει υποστεί μείωση του εισοδήματός του την τελευταία διετία, δηλαδή από το 2010 έως και το 2012, τουλάχιστον 35%. Αντίστοιχα προϋπόθεση είναι το σπίτι για το οποίο έχει ληφθεί το δάνειο, να είναι πρώτη κατοικία και η αντικειμενική της αξία να μην ξεπερνά τα 180.000 ευρώ.



Η ρύθμιση απαιτεί και οι τρεις όροι να συντρέχουν σωρευτικά και επίσης ο δανειολήπτης να έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του, πριν από την ένταξη του σε αυτή. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, μόνο τότε ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενταχθεί σε αυτή. Απευθύνεται πάντως σε ευρεία κατηγορία εργαζομένων, δηλαδή σε υπαλλήλους είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχους αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες που εργάζονται με μπλοκάκι, αλλά έχουν ένα εργοδότη.



Στην περίπτωση που κάποιος συγκεντρώνει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση, που του επιτρέπει να μην καταβάλει για δύο χρόνια τοκοχρεολυτική δόση, δηλαδή δόση για κεφάλαιο και για τόκο. Στην περίοδο αυτή θα πληρώνει μόνο δόση ίση με τον τόκο που αναλογεί στο δάνειό του, η οποία θα υπολογίζεται με ευνοϊκό επιτόκιο 1,5%. Το δάνειο θα επιμηκύνεται για δύο χρόνια, όσο δηλαδή η τοκοπληρωμή.



Το όφελος που προκύπτει για τον οφειλέτη είναι σημαντικό, καθώς μπορεί να μειώσει τη δόση του δανείου ακόμη και πάνω από 700 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το ύψος του δανείου και τη διάρκεια αποπληρωμής. Ετσι για παράδειγμα για ένα δάνειο 1000.000 ευρώ και διάρκεια 25 έτη, η δόση σήμερα με βάση ένα μέσο επιτόκιο 5%, φθάνει τα 585 ευρώ, ενώ με τη ρύθμιση, η δόση μπορεί να μειωθεί στα 150 ευρώ περίπου για όλη την επίμαχη περίοδο των δύο ετών, κατά την οποία ο οφειλέτης πληρώνει μόνο τόκο. Το όφελος στην περίπτωση ενός δανείου ίσου με 180.000 μπορεί να είναι μεγαλύτερο και να φτάσει τα 650 ή 700 ευρώ, ανάλογα πάντα με τη διάρκεια αποπληρωμής και το επιτόκιο που βαραίνει το δάνειο.



Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1




Πίσω, στο Καλοκαίρι του 2012, η Sony κατέθεσε πατέντα για συσκευή tablet με την ονομασία EyePad...







Η εν λόγω πατέντα ανακαλύφθηκε από το Gamechup, το οποίο ανακάλυψε σ’ αυτή αναφορές σε σύνδεση με ψυχαγωγική συσκευή. Κάτι που σημαίνει ότι δεν επρόκειτο να λειτουργεί αυθαίρετα. Θα μπορούσε λοιπόν να αποτελεί περιφερειακό του PlayStation 4;



Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για έναν ή περισσότερους motion sensors, ασύρματη σύνδεση στην ψυχαγωγική συσκευή για την οποία δημιουργήθηκε καθώς και δύο κάμερες.



Πηγή: enternity.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Μετά από δέκα χρόνια συνδυασμένων μελετών, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα πάνω στο ζήτημα, την οποία διεξήγαγε μία ομάδα επιστημόνων από αρκετά βρετανικά πανεπιστήμια, κατέληξε στην προσγειωμένη ετυμηγορία της σχετικά με το διάσημο μεγαλιθικό μνημείο του Στόουνχεντζ, η οποία μάλλον θα απογοητεύσει τους σύγχρονους παγανιστές, αποκρυφιστές κλπ., που συρρέουν....



στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, δεν ήταν ούτε προϊστορικό αστρονομικό παρατηρητήριο, ούτε ναός του ήλιου ή των αρχαίων Δρυιδών, ούτε θεραπευτήριο σωμάτων και ψυχών, ούτε -πολύ περισσότερο- χτίστηκε από εξωγήινους! Ήταν απλώς το πρώτο σύμβολο ενότητας των λαών της Βρετανίας , οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη να το κατασκευάσουν μετά από μία μακρά περίοδο συγκρούσεων ανάμεσα στους κατοίκους των ανατολικών και των δυτικών περιοχών, κάνοντας έτσι τα πρώτα βήματα για ένα Ηνωμένο Βασίλειο.



Οι μεγάλοι λίθοι που χρησιμοποιήθηκαν, πιστεύεται ότι συμβόλιζαν τους προγόνους των επιμέρους ομάδων (πατριών και φυλών) των πρώτων αγροτικών κοινοτήτων της Βρετανίας. Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Σέφιλντ, του Μάντσεστερ, του Σαουθάμπτον, του Μπούρνεμουθ και του University College του Λονδίνου, που συνεργάστηκαν για μία δεκαετία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Stonehenge Riverside», μελέτησαν εξονυχιστικά το ίδιο το μνημείο που κατασκευάστηκε μεταξύ 3.000 και 2.500 π.Χ., καθώς και τις ευρύτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες εκείνης της εποχής.


Όπως ανέφερε ο επικεφαλής καθηγητής Μάικ Πάρκερ Πίρσον του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, σύμφωνα με τις βρετανικές «Τέλεγκραφ» και «Ντέιλι Μέιλ» και μόνο το γεγονός της κατασκευής, που απαίτησε τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι έπρεπε να συνεργαστούν για να μεταφέρουν τις πέτρες από τεράστιες αποστάσεις (μέχρι και από τη δυτική Ουαλία), να τις λαξεύσουν και να τις τοποθετήσουν, αποτέλεσε ένα σύμβολο ενότητας. Σε μία εποχή όπου ήδη στη Βρετανία εμφανίζονταν τα πρώτα σημάδια ενός ενιαίου πολιτισμού από το Βορρά έως το Νότο (π.χ. ίδιο στιλ σπιτιών και κεραμικών), σε αντίθεση με τις περιφερειακές διαφορές που υπήρχαν έντονες έως τότε.



Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αρχαίοι Βρετανοί διάλεξαν μια τοποθεσία για το μνημείο τους, η οποία είχε ήδη ιδιαίτερη σημασία για τους ίδιους, πιθανώς επειδή τη θεωρούσαν ως το κέντρο του κόσμου (τους) και όπου ήδη συνέρρεαν μαζικά για να γιορτάσουν τα θερινά και χειμερινά ηλιοστάσια.


Οι επιστήμονες απέρριψαν κατηγορηματικά τα κατά καιρούς ευφάνταστα σενάρια ότι οι κατασκευαστές του Στόουνχεντζ εμπνεύστηκαν από τους αρχαίους Αιγύπτιους ή…τους εξωγήινους. «Όλες οι αρχιτεκτονικές επιρροές του Στόουνχεντζ μπορούν να εντοπιστούν σε προηγούμενα μνημεία και κτίρια μέσα στη Βρετανία, με προέλευση από την Ουαλία και τη Σκωτία. Στην πραγματικότητα, οι Νεολιθικοί άνθρωποι της Βρετανίας ήσαν απομονωμένοι από την υπόλοιπη Ευρώπη επί αιώνες. Η Βρετανία μπορεί να ενώθηκε, παρ’ όλα αυτά δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για να έρθει σε επαφή με λαούς στην απέναντι όχθη του καναλιού (της Μάγχης). Το Στόουνχεντζ φαίνεται πως υπήρξε η τελευταία πνοή του πολιτισμού της Εποχής του Λίθου, που ήταν απομονωμένη από την Ευρώπη και από τις νέες τεχνολογίες των εργαλείων από μέταλλα και από τον τροχό», δήλωσε ο καθηγητής Πίρσον, το νέο βιβλίο του οποίου «Στόουνχεντζ: Εξερευνώντας το μεγαλύτερο μυστήριο της Λίθινης Εποχής» (εκδόσεις Simon and Schuster, 2012) παρουσιάζει αναλυτικά τα νέα ευρήματα.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91