follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Είναι ωραίο να έχει κανείς κάποιο χόμπι με το οποίο να ασχολείται τις ελεύθερες ώρες του.



Ωστόσο μερικοί έχουν ιδιαίτερες επιλογές...

Ταρίχευση

Η ταρίχευση είναι ένα πολύ παράξενο χόμπυ που όχι μόνο θα εντυπωσιάσει τους φίλους σου, αλλά μπορεί και να αποδώσει οικονομικά. Για παράδειγμα, όταν το χαριτωμένο γατάκι του γείτονα τα τινάξει (sorry γείτονα) θα είσαι ο πρώτος στη σειρά να φροντίσεις ώστε να διατηρηθεί για πάντα.

Ιδανικά χρειάζονται κάποια μαθήματα για τις βασικές τεχνικές αλλά προετοιμαστείτε να περάσετε πολλά χρόνια πρακτικής πριν γίνετε πραγματικά καλοί.

Φίδια και αράχνες

Αυτό είναι ένα πιο διαδεδομένο χόμπι από ότι μάλλον θα πιστεύατε. Παραδόξως, πολλοί άντρες και γυναίκες, θεωρούν γοητευτικό το να έχει κάποιος τέτοιου είδους κατοικίδιο.

Εξοπλίσου λοιπόν με μερικές γυάλες, γέμισε τες με ταραντούλες και μια ποικιλία φιδιών και φέρε το ραντεβού σου πίσω στο σπίτι, να δει τον πύθωνά σου. Θα κάνουν ουρά! Τα ραντεβού βέβαια....

Συλλογή γραμματοσήμων

Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά ο φιλοτελισμός μπορεί να γίνει για εσάς αγαπημένο και συναρπαστικό χόμπυ.

Πριν μπουν στη ζωή μας όλα αυτά τα gadgets, τα περισσότερα παιδάκια περνούσαν τα απογεύματά τους ξεφυλλίζοντας άλμπουμ με γραμματόσημα. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί, όμως η ασχολία παραμένει και αν τύχει να διαλέξετε κάποιο πολύ ιδιαίτερο κομμάτι για τη συλλογή σας, μπορεί και να γίνετε πλούσιοι.

Μοντελισμός με σπίρτα

Τώρα που κόψαμε όλοι το κάπνισμα, υπάρχουν πολλά αχρησιμοποίητα –και σχεδόν άχρηστα- σπίρτα τριγύρω. Πάρτε μερικές χιλιάδες από αυτά και φτιάξτε το δικό σας Big Ben ή τον Τιτανικό.

Μόνο, σιγουρευτείτε πρώτα πως είναι χρησιμοποιημένα σπίρτα γιατί ο δικός Τιτανικός δεν θα ναυαγήσει, θα γίνει μάλλον παρανάλωμα.

Μάθετε περισσότερα για τον μοντελισμό με σπίρτα.

Vintage Ρούχα

Προφανώς και δεν εννοούμε το παλιό 501 Levi's που κάλυπτε μέχρι και το στήθος σας αν το τραβούσατε λίγο ψηλά.

Εννοούμε πραγματικά παλιά ρούχα. Αυτά που χαρίζουν τέλειο στυλ και μπορείτε να βρείτε σε απίστευτες τιμές, αρκεί να ξέρετε που να ψάξετε. Θέλει πολύ χρόνο και περπάτημα για να βρείτε αυτούς τους κρυμμένους θησαυρούς, αλλά αξίζει τον κόπο.

Κατοικίδια κουνάβια

Μπορεί να μην είναι τόσο γλυκούλικα και χαδιάρικα όσο, ας πούμε, τα κουταβάκια, αλλά είναι πολύ έξυπνα ζωάκια. Όχι τόσο έξυπνα για να σας γυρίσουν πίσω το παιχνίδι τους ή μία μπάλα όπως θα έκανε το σκυλάκι σας, αλλά απ' την άλλη δεν θα πηδάνε πάνω στους καλεσμένους σας ούτε θα τους γαβγίζουν χωρίς λόγο.

Μην ξεγελαστείτε όμως. Δείτε και τα δόντια.

Συλλογή νομισμάτων

Δεν είναι ακριβώς εσωτερικού χώρου ασχολία αφού μπορεί να χρειαστεί να βγείτε έξω-ίσως στην παραλία-, με τον ανιχνευτή μετάλλων σας. Αν βρείτε τα σωστά νομίσματα, μπορεί να γίνετε όμως πολύ πλούσιος. Μπορεί να είναι μία σχολία που χρειάζεται αρκετό διάβασμα τα βράδυα, αλλά αν φτάσετε να ξεχωρίζετε τις δεκάρες απ'τα νομίσματα αξίας, θα ανταμοιφθείτε.

Μάθετε ένα ασυνήθιστο μουσικό όργανο

Ξεχάστε την κιθάρα, και αν μένετε σε διαμέρισμα, θα πρέπει μάλλον να ξεχάσετε και τα ντραμς. Αυτό που χρειάζεστε είναι κάτι ασυνήθιστο.

Γίνετε η ψυχή του πάρτυ με το ακορντεόν σας, ή σαγηνεύστε τα πλήθη με την άρπα σας. Αν καθίσετε και δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο μπορεί να αναλάβει ο αέρας να παίζει την άρπα και εσείς απλά να κάθεστε.

Bonsai

Η αρχαία, Γιαπωνέζικη τέχνη των Μπονσάι είναι πολύ χαλαρωτική και θα σας χαρίσει γαλήνιες ώρες καθώς θα περιποιείστε τα δεντράκια σας.

Μην νομίζετε πως είναι απλή κηπουρική. Χρειάζεται πολύ έρευνα και διάβασμα για να το πετύχετε. Με μία λάθος επιλογή για το σπίτι σας μπορεί να βρεθείτε ξαφνικά με ένα νεκρό Μπονσαί στο σαλονάκι σας.

Τροπικά Ψάρια

Θα σκέφτεστε ότι τα χρυσόψαρα που εύκολα μπορείτε να κερδίσετε στο λούνα παρκ, δεν είναι ούτε ασυνήθιστα ούτε έχουν ενδιαφέρον. Δοκιμάστε όμως κάτι ξεχωριστό και βάλτε στο ενυδρείο σας μερικά πιράνχας ή μικρά καρχαριάκια και οι επισκέπτες σας δεν θα ξεκολλάνε από τη «γυάλα».

Θα σπάτε πιο εύκολα τον πάγο στα πάρτυ, προσπαθώντας να τα ταΐσετε.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91
Πόλεις που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, κτήρια εντυπωσιακά και δρόμοι με μποτιλιάρισμα, καταστήματα γεμάτα κίνηση και -το σημαντικότερο- άνθρωποι που έδιναν λόγο ύπαρξης στο αστικό περιβάλλον χάθηκαν για πάντα… Εγκαταλείφθηκαν στο πέρασμα του χρόνου εξαιτίας κάποιας φυσικής ή ανθρώπινης καταστροφής, ενός πολέμου ή ακόμη επειδή ο πληθυσμός τους αναζήτησε αλλού μια νέα πατρίδα, μια καλύτερη ζωή. Τα σημάδια του άλλοτε «πολύβοου» παρελθόντος, όμως, έμειναν εκεί, αναλλοίωτα στο χρόνο, για να θυμίζουν την πάλαι ποτέ ζωηράδα και ενεργητικότητά τους μέσα στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του πλανήτη. Ό,τι κι αν οδήγησε πάντως στην ερήμωσή τους, από μια πόλη που γνώρισε τον πυρηνικό όλεθρο μέχρι έναν τόπο στην Άγρια Δύση που χάθηκε στο χρόνο, οι αναμνήσεις μπορεί να ξεθώριασαν, όχι όμως και οι εικόνες…

Δεν μπορούμε παρά να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στην Αμμόχωστο στην κατεχόμενη Κύπρο και να ευχηθούμε το σύντομα να αφαιρεθεί από τη λίστα.http://perierga.gr/

1. Prypiat, Ουκρανία

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου!

2. Hashima, Ιαπωνία

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου

3. San Zhi, Ταϊβάν

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου!

4. Oradour-sur-Glane, Γαλλία

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου!

5. Centralia, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου!

6. Rhyolite, Νεβάδα, ΗΠΑ

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου!

7. Bodie, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου!

8. Humberstone and Santa Laura, Χιλή

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου!

9. Grand-Bassam, Ακτή Ελεφαντοστού

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου!

10. Kolmanskop, Ναμίμπια

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου!

11. Αμμόχωστος, Κύπρος

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου

12. Kayaköy, Τουρκία

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου

13. Kadykchan, Ρωσία

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Σοκάρει το διαδίκτυο η φωτογραφία Ισραηλινού σκοπευτή που σημαδεύει μικρό Παλαιστίνιο! Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένας ισραηλινός...

στρατιώτης...στην οποία φαίνεται ένας ελεύθερος σκοπευτής να στοχεύει το πίσω μέρος του κεφαλιού ενός μικρού Παλαιστίνιου.





Την εν λόγω φωτογραφία που έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων χρηστών στο Ίντερνετ ανέβασε στη σελίδα του ο 20χρονος Mor Ostrovski, ισραηλινός στρατιώτης σε μονάδα ελεύθερων σκοπευτών. Όπως ισχυρίζεται τη φωτογραφία δεν την τράβηξε ο ίδιος, αλλά την βρήκε στο ίντερνετ. Όπως και να έχει το επιθετικό μήνυμα της κίνησής του δεν αλλάζει.

thestival.gr

Σοκάρει το διαδίκτυο η φωτογραφία Ισραηλινού σκοπευτή που σημαδεύει μικρό Παλαιστίνιο!



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο με το θανατηφόρο ναρκωτικό προερχόμενο απο τη Ρωσία με την ονομασία Krokodil.



Ο “κροκόδειλος” (Крокодил ) είναι μια ναρκωτική ουσία που εξαπλώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία.



Τα αίτια της ταχύτατης εξάπλωσής του, είναι η ευκολία κατασκευής του και το χαμηλό του κόστος.



Το ναρκωτικό αυτό, περιέχει....

δεσομορφίνη, η οποία μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί χάρη σε μια πληθώρα χημικών αντιδράσεων με βάση την κωδεΐνη, που απαντάται αρκετά συχνά σε φαρμακευτικά προϊόντα.



Η δεσομορφίνη, είναι μια οπιούχος ουσία πολύ δυνατότερη της κοκαϊνης, ενώ οι παρενέργειες και οι συνέπειες από την παρατεταμένη χρήση της, συνήθως αποβαίνουν ολέθριες. Οι χρήστες της επί της ουσίας, εισάγουν ένα δηλητήριο στο σώμα τους που σε προχωρημένα στάδια κάνει τη σάρκα να αποκτά ένα περίεργο γκρι χρώμα και να αποκολλάται, αφήνοντας τα κόκκαλα εκτεθειμένα.



Το ναρκωτικό, οφείλει το όνομα του ακριβώς στη διαδικασία αυτή. Η λέξη “Krokodil” είναι η ρωσική λέξη για τον κροκόδειλο και παραπέμπει στα στάδια της αλλοίωσης της ανθρώπινης σάρκας, μέχρι αυτή να αποκολληθεί εντελώς. Η σάρκα μέχρι την ολική σήψη και φθορά της, αποσυντίθεται σταδιακά θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ξηρό και φολιδωτό δέρμα του κροκόδειλου. Στην κυριολεξία, οι χρήστες της σαπίζουν μέχρι να πεθάνουν.



Το βίντεο που σας παραθέτουμε, γυρίστηκε στη Ρωσία, τη χώρα όπου είναι άκρως διαδεμένο το ναρκωτικό και δείχνει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη σταδιακή επιρροή της ουσίας στον ανθρώπινο οργανισμό, μέχρι την τελική διαδικασία της αποσύνθεσης. Παράλληλα, άτομα που είναι αυτόπτες μάρτυρες των δεινών που υπέφεραν οι χρήστες της ουσίας, μοιράζονται τις εντυπώσεις και τις μαρτυρίες τους.



Δείτε το σοκαριστικό βίντεο με τις επιδράσεις του Krokodil:





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82










Νέα θεραπευτική προσέγγιση για την Αλτσχάιμερ

Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των φλεγμονών στα άτομα με ψωρίαση ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη σε ποντίκια γενετικώς τροποποιημένα ώστε να αναπτύξουν τη νευροεκφυλιστική ασθένεια.

Μείωση του β-αμυλοειδούς

Πειράματα έδειξαν ότι φάρμακα παρόμοια με εκείνα της ψωρίασης βελτίωσαν τη βραχυπρόθεσμη μνήμη των πειραματοζώων, όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Νature Medicine». Παράλληλα εμφανίστηκε μείωση και στην εναπόθεση της πρωτεΐνης β-αμυλοειδές στον εγκέφαλο των ζώων, η οποία θεωρείται ότι παίζει κεντρικό ρόλο στην εμφάνιση της Αλτσχάιμερ.

Η νέα μελέτη διεξήχθη από ειδικούς του Τμήματος Νευροπαθολογίας στο νοσοκομείο Charité στο Βερολίνο σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Ινστιτούτο Πειραματικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης.

Οι ερευνητές έθεσαν… εκτός λειτουργίας στον οργανισμό των ζώων δύο συγκεκριμένες κυτοκίνες του ανοσοποιητικού συστήματος (ιντερλευκίνη-12 και ιντερλευκίνη-23) οι οποίες είναι γνωστό ότι ενισχύουν τις φλεγμονές. Όπως φάνηκε με τον τρόπο αυτό μειώθηκαν οι εναποθέσεις β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο των ποντικιών.

Για πρόληψη και θεραπεία

Με ποιον τρόπο μπλοκαρίστηκε η δράση των κυτοκινών; Μέσω της χορήγησης ενός αντισώματος. Η χορήγησή του σε νεαρά ζώα που ήταν ενός μήνα οδήγησε σε μείωση κατά 31% των πλακών β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Παρόμοια τεστ σε μεγαλύτερα σε ηλικία ποντίκια που είχαν ήδη παρουσιάσει συμπτώματα Αλτσχάιμερ έδειξε ότι εμφανίστηκε σημαντική μείωση στο έλλειμμα της βραχυπρόθεσμης μνήμης, σύμφωνα με τη μελέτη.

Τα αποτελέσματα αυτά μαρτυρούν ότι μια τέτοια θεραπευτική προσέγγιση θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική τόσο προληπτικά όσο και σε περιπτώσεις που τα συμπτώματα της νόσου έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Ανάγκη για άμεση έναρξη κλινικών δοκιμών

Σημειώνεται ότι φάρμακα που στοχεύουν το ίδιο σύστημα με αυτό που στόχευσαν τώρα οι επιστήμονες έχουν ήδη δοκιμαστεί σε ανθρώπους με ψωρίαση. Με βάση αυτό το δεδομένο οι ερευνητές σημειώνουν ότι «πρέπει να ξεκινήσουν κλινικές μελέτες χωρίς καθυστέρηση και για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ο στόχος είναι να φθάσει αυτή η θεραπευτική προσέγγιση γρήγορα στους ασθενείς».http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους, μέσω του προγράμματος κινητικότητας των υπαλλήλων...

επιδιώκεται να στελεχώσουν ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, σημειώνει το υπ. Διοικητής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.





Σύμφωνα με το υπουργείο, συνολικά υπάρχουν 2.423 θέσεις, ενώ οι υπάλληλοι προς μετακίνηση είναι 1.891, δηλαδή οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής.



Πρόκειται για θέσεις σε υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ και τα νοσοκομεία (προκειμένου να απελευθερωθούν πληρώματα που μέχρι τώρα εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα), σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ και το Σ.ΕΠ.Ε, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως σωφρονιστικά καταστήματα, Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία, σε υπηρεσίες των Δήμων, όπως τα ΚΕΠ , αλλά και σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, τροχαία (προκειμένου να απελευθερωθούν αστυνομικοί που μέχρι πρότινος εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα).



Υπενθυμίζεται ότι, εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης, οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλλουν Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.



Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων.



Στην συνέχεια, εκδίδεται η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.



Ταυτόχρονα, το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία να εξαιρέσει από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλους προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας.



Οι θέσεις έχουν ως εξής:



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: 2


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ: 21


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: 670


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: 535


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: 2


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: 10


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: 544


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 126


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: 32


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: 10


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 7


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: 464


ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ: 2.423 (ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: 1891)






via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Ο υπολογιστής που δεν «κολλάει» ποτέ Όλοι μας έχουμε μάθει τι είναι η μπλε οθόνη των Windows, σε όλους έχει συμβεί ο υπολογιστής τους ξαφνικά να σβήνει παρουσιάζοντας ένα μήνυμα...

λάθους. Πλέον, το University College του Λονδίνου (UCL), έχει έναν υπολογιστή που στην πραγματικότητα ποτέ δεν κολλάει.



Σύμφωνα με την New Scientist, ο «συστημικός» υπολογιστής, όπως έχει βαπτιστεί, σχεδιάστηκε από τον Peter Bentley του UCL και τον Χρήστο Σακελλαρίου ώστε να μιμηθεί τους νόμους του χάους και την τυχαιότητα στη φύση.



Η διαδικασία που ακολουθεί ο συγκεκριμένος υπολογιστής εμποδίζει την επικείμενη βλάβη επισκευάζοντας γρήγορα τα κατεστραμμένα δεδομένα από την εκτέλεση πολλών εργασιών ταυτόχρονα.



Ας πούμε ότι έχετε δώσει στον υπολογιστή σας να κάνει κάποια εργασία, αυτός διαιρεί τα αποτελέσματα σε αρκετά αντίγραφα ή «συστήματα», τα οποία εκτελούνται όλα με τη μία. Έτσι αν κάποιο «σύστημα» κολλήσει, ο υπολογιστής μπορεί να έχει πρόσβαση απλά σε ένα άλλο για να εκτελέσει την εντολή.



Οι συνηθισμένοι υπολογιστές, ωστόσο, εργάζονται με πολύ πιο γραμμικό τρόπο, δεν δημιουργούν πολλά αντίγραφα, όπως ο «συστημικός» υπολογιστής, οπότε αν δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα μέρος της μνήμης όταν δεν μπορούν να εκτελέσουν μια εργασία, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» η λειτουργία τους.



Οι Bentley και Σακελλαρίου εργάζονται ώστε να καταφέρουν να δώσουν στον υπολογιστή τη δυνατότητα να ξαναγράψει τον δικό του κώδικα ως απάντηση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Στο μέλλον, αυτό το είδος υπολογιστών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επιστημονική έρευνα αλλά και σημαντικές «έξυπνες» μηχανές (όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη).










via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Και τρομακτικότερη μάλλον!!!






Είναι τα θιβετιανά μαστίφ...




Κατάγεται απο τα Ιμαλαια ορη/Θιβέτ και χρησιμοποιούνταν σαν φυλακες των χωριών, και φύλακες των κοπαδιών.


Ο Θιβετιανος μαστίφ ειναι ενας σχετικά σπάνιος σκύλος ακόμα και σήμερα, μα το ονομα του ειναι γνωστό στους κυνόφιλους μιας και είναι απόγονος πολλών σύγχρονων μαστίφς.


Από τον Μάιο του 2012 έγινε ακόμα πιό γνωστή ως ράτσα καθώς ένας κινέζος έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει ένα κόκκινο θιβετιανό μαστίφ! Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δωθεί ποτε για την απόκτηση ενός σκύλου...











via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Η βελγική δικαιοσύνη απέρριψε σήμερα το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος υπό παρακολούθηση με ηλεκτρονικό βραχιόλι ο Βέλγος παιδεραστής και...

δολοφόνος Μαρκ Ντιτρού, κυρίως λόγω του κινδύνου υποτροπής του "πιο μισητού" ανθρώπου στο Βέλγιο.





Το δικαστήριο εφαρμογής ποινών στις Βρυξέλλες αιτιολόγησε την απόφασή του αυτή επικαλούμενο την "έλλειψη προοπτικής επανένταξης" του Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2004 και ο οποίος είχε ζητήσει να του επιτραπεί να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ' οίκον υπό ηλεκτρονική επίβλεψη.



"Δεν υπάρχει λόγος να ισχύσει ένα μέτρο επίβλεψης με ηλεκτρονικό βραχιόλι", είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου αυτού κατά την έκδοση της ετυμηγορίας ενώπιον περίπου 50 Βέλγων και ξένων δημοσιογράφων.



Το δικαστήριο, το οποίο στηρίχθηκε στις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των ψυχιάτρων, των σωφρονιστικών αρχών και της εισαγγελίας, υπογράμμισε το θέμα της "απουσίας προοπτικής επανένταξης" του Ντιτρού.



Το δικαστήριο έκρινε αναξιόπιστο το σχέδιο επανένταξης του 56χρονου Ντιτρού στηριζόμενο σε πολλά σημεία: την έλλειψη σοβαρού επαγγελματικού σχεδίου --θέλει να γίνει υδραυλικός ή ανεξάρτητος φανοποιός-- όπως και ενδεχόμενου τόπου διαμονής, το οποίο εγκυμονεί τον κίνδυνο να ενοχλήσει τα θύματα και τις οικογένειές τους και τον κίνδυνο υποτροπής του.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97










Εστία ρύπανσης τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Η εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου στο πεζοδρόμιο ή στον δρόμο είναι πολύ συνηθισμένη. Πέραν της οπτικής ρύπανσης, όμως, ένα σκουριασμένο αυτοκίνητο καθίσταται επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθότι αποτελεί πηγή και περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Την ευθύνη για την απομάκρυνση των λεγόμενων «Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής» (ΟΤΚΖ) έχει ο δήμος, ο οποίος μέχρι πρότινος τα προωθούσε στον ΟΔΔΥ, για να οδηγηθούν στη συνέχεια στην αποσυναρμολόγηση. Ωστόσο, η διαδικασία δεν βασιζόταν σε κάποιο θεσμικό πλαίσιο ούτε διεπόταν από περιβαλλοντικούς κανόνες, με αποτέλεσμα τα ανταλλακτικά να καταλήγουν σε αμφιβόλου ποιότητας συνεργεία, με τις ανάλογες επιπτώσεις για το φυσικό περιβάλλον.

Με το Προεδρικό Διάταγμα 116 (ΦΕΚ81Α/05.03.04), το νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση των παλαιών οχημάτων άλλαξε. Θεσπίστηκαν τα μέτρα, οι όροι και τα προγράμματα για την εναλλακτική διαχείριση των ανταλλακτικών των αυτοκινήτων αυτών, σε συμμόρφωση με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία 2000/53/ΕΚ. Βασικό μέλημα είναι να μη δημιουργούνται απόβλητα από τα οχήματα αλλά και να γίνεται επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση εκείνων που έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους.

Υπεύθυνος φορέας για την εναλλακτική διαχείριση ΟΤΚΖ είναι η μη κερδοσκοπική εταιρεία ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδας) που λειτουργεί από το 2004. Η ΕΔΟΕ συνεργάζεται με 33 επίσημους αντιπροσώπους αυτοκινήτων, οι οποίοι, βάσει του νόμου, υποχρεώνονται να οργανώνουν ή να συμμετέχουν σε ατομικά ή συλλογικά συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης των οχημάτων και να προωθούν την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο εναλλακτικής διαχείρισης, με την οργάνωση συστημάτων συλλογής, μεταφοράς, προσωρινής αποθήκευσης και αξιοποίησης των ΟΤΚΖ και αποβλήτων που συνίστανται σε μεταχειρισμένα εξαρτήματα. Η νομοθεσία αφορά όλα τα οχήματα και τα κατασκευαστικά τους στοιχεία, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο το όχημα συντηρήθηκε ή επισκευάστηκε κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Χωρίς κόστος
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων είναι υποχρεωμένοι να τα μεταφέρουν και να τα παραδίδουν οι ίδιοι, χωρίς κανένα κόστος, σε εγκεκριμένα σημεία συλλογής, τα οποία πρέπει να είναι συμβεβλημένα με εγκεκριμένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, απ’ όπου και θα πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό καταστροφής, το μόνο νόμιμο έγγραφο για την αποταξινόμηση του αυτοκινήτου. Στο εξής, αυτά τα παροπλισμένα αυτοκίνητα, όπως και πολλά άλλα προϊόντα που φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους, καθίστανται πηγή πρώτων υλών, εξαρτημάτων και ανταλλακτικών. Στο πλαίσιο της κοινοτικής οδηγίας, μάλιστα, η επαναχρησιμοποίηση και αξιοποίηση αυτή πρέπει μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2015 να φτάνει τουλάχιστον το 95% κατά μέσο βάρος ανά όχημα και η επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση να φτάνει το 85%. ΠΗΓΗ: Realnews



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Έπαινος σε υπάλληλο του ΙΚΑ Την απονομή επαίνου στην υπάλληλο του ΙΚΑ που αποκάλυψε την απάτη ύψους 12.000.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας, προτείνει ο γενικός...

γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος.



Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, «η κ. Γαυγιωτάκη Μαρία, υπεύθυνη του Ολοκληρωμένοι Πληροφοριακού Συστήματος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ), με δική της πρωτοβουλία, επιδεικνύοντας ζήλο και διάθεση πέραν των ορίων του υπηρεσιακού της καθήκοντος, αποκάλυψε απάτη σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας, ύψους τουλάχιστον 12.000.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτόν προτείνουμε την κ. Γαυγιωτάκη προς απονομή επαίνου, σύμφωνα με το άρθρο 61 του ν. 3528/2007».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91










Πιο «τοξικοί» οι ωκεανοί

Διεθνής ερευνητική αποστολή ανακάλυψε ότι τα θαλάσσια σαλιγκάρια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Το κέλυφός τους καταστρέφεται με ταχύ ρυθμό, γεγονός που σύμφωνα με τους ερευνητές, οφείλεται στην οξίνιση (αύξηση της οξύτητας) των ωκεάνιων υδάτων. Η διαπίστωση είναι σημαντική και κρούει το καμπανάκι του κινδύνου αφού απειλείται η θαλάσσια διατροφική αλυσίδα.

Η ανακάλυψη

Ερευνητές της Βρετανικής Αποστολής στην Ανταρκτική, του Βασιλικού Ινστιτούτου Θαλάσσιας Ερευνας της Ολλανδίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μελέτες στον Νότιο Ωκεανό που διαβρέχει την Ανταρκτική. Διαπίστωσαν ότι τα κελύφη σε πολλά είδη θαλάσσιων σαλιγκαριών διαβρώνονται πολύ γρήγορα καθώς τα νερά στην επιφάνεια της θάλασσας γίνονται ολοένα και πιο όξινα. Αν και η απώλεια του κελύφους δεν αποτελεί άμεση αιτία θανάτου για τα σαλιγκάρια, εντούτοις τα καθιστά εξαιρετικά ευάλωτα απέναντι στους εχθρούς τους. Τα θαλάσσια σαλιγκάρια είναι βασική πηγή τροφής για τα ψάρια αλλά και για ορισμένα είδη πτηνών ενώ παράλληλα αποτελούν έναν από τους δείκτες της υγείας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Μέχρι σήμερα υπήρχαν ελάχιστα ευρήματα για την επίδραση της οξίνισης των υδάτων σε μικρούς οργανισμούς όπως τα σαλιγκάρια. Οι ερευνητές φοβούνται ότι η αύξηση της οξύτητας των υδάτων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και σε άλλα είδη που παίζουν κεντρικό ρόλο στη θαλάσσια διατροφική αλυσίδα αλλά και στα θαλάσσια οικοσυστήματα γενικότερα.

Ο μηχανισμός

Κάθε χρόνο, οι ωκεανοί απορροφούν το 25% του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Με δεδομένο ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αυξάνεται και το επίπεδο οξίνισης των υδάτων. Οι ερευνητές εξέτασαν το νερό στην επιφάνεια της θάλασσας όπου οι άνεμοι υποχρεώνουν τις κρύες υδάτινες μάζες που βρίσκονται στα βάθη να ανεβαίνουν προς την επιφάνεια. Αυτές οι μάζες νερού διαβρώνουν το ανθρακικό ασβέστιο που χρησιμοποιούν τα θαλάσσια σαλιγκάρια για να δημιουργούν και να συντηρούν σε καλή κατάσταση τα κελύφη τους. Τα κλιματικά μοντέλα προβλέπουν ότι όσο αυξάνονται τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα θα αυξάνεται και η ένταση των ανέμων που υποχρεώνουν τις μάζες νερού από τα βάθη των ωκεανών να ανεβαίνουν ολοένα και πιο συχνά προς την επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι οι ωκεανοί θα γίνονται ολοένα και πιο όξινοι. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Geoscience».

Πηγή: tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1





"Ένα λεπτό ακόμα..." ζήτησε ο Χρήστος, αλλά επειδή "αυτό είναι το DWTS" τον έκοψαν για τον χορηγό...






Άκομψο, ατυχής στιγμή, κακή τηλεοπτική ανάμνηση. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε αυτό που είδαμε χθες το βράδυ, στον λαμπερό -κατά τα άλλα- τελικό του Dancing.


Δείτε την ώρα που ο Χρήστος, ενώ έχει περιγράψει τόσο γλαφυρά το προσωπικό του δράμα, η παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια, τον γειώνει και μας δείχνει τον χορηγό. Προφανώς κάποιος της το επέβαλλε. Αλλά και πάλι, η ευγένεια επιβάλλει να φερθείς κάπως αλλιώς...


Το twitter πήρε αμέσως "φωτιά" με εκατοντάδες αναρτήσεις που "έκραζαν" το κανάλι και όχι μόνο...





























Δείτε το βίντεο...






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στο “Νόμο Κατσέλη” για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κυρίως με βάση αιτήματα που έχουν θέσει οι τράπεζες. Το κυριότερο είναι ότι όσοι προσφεύγουν θα πρέπει στο εξής να πληρώνουν μηνιαία δόση για το δάνειο, χωρίς να...





“παγώνει” η οφειλή μέχρι την εκδίκαση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.



Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν προσφύγει στα Ειρηνοδικεία της χώρας ζητώντας να υπαχθούν στη ρύθμιση του νόμου Κατσέλη, που προβλέπει ακόμα και πλήρη διαγραφή του χρέους.



Οι αιτήσεις προς τα Ειρηνοδικεία είναι τόσο πολλές που οι δικάσιμοι δίνονται για το 2018 και το 2020, όπως γράφει το money-money.



Ο νόμος Κατσέλη όπως είναι σήμερα προβλέπει «πάγωμα» της οφειλής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, και αντιλαμβάνεται κανείς τα «διαφυγόντα έσοδα» για τις τράπεζες.



Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις δίκες



Από τα στοιχεία των τραπεζών και της ΕΕΤ προκύπτει ότι οι τράπεζες «κερδίζουν» τις υποθέσεις εκείνες που το δάνειο έχει εξασφάλιση (υποθήκη ακινήτου).




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα το απόγευμα (18:00) στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με...


τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνονται, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανεργίας, η καλύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και η αποτελεσματικότητα ανά υπουργείο του κυβερνητικού έργου.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς από την προσεχή Τετάρτη, μετά την επίσκεψη Ολάντ, θα έχει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους υπουργούς προκειμένου να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Αν η Ελλάδα παραμείνει στο δρόμο της βαθιάς ύφεσης "είναι βέβαιο ότι θα πεθάνουν πολλοί άνθρωποι...



από την φτώχεια" είπε ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.



"Αυτό που χρειάζεται είναι μια διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας σχετικά με το πρόγραμμα στα σημεία που υπάρχουν υπερβολές από την πλευρά τους (...) δε μπορούμε να υπάρχουμε ως οικονομία χωρίς τις τράπεζες και αν δεν έρθουν επενδύσεις στην χώρα κυρίως για τους νέους όπου μαστίζονται από την ανεργία.



Μέσα στο επόμενο 6μηνο είμαι βέβαιος θα έχουν λυθεί όλα αυτά τα θέματα, είμαι οπαδός της γρήγορης ανάκαμψης, γιατί υπάρχει και ο δρόμος της μεγάλης και βαθίας ύφεσης για πολλά χρόνια και τότε είναι βέβαιο ότι θα πεθάνουν πολλοί άνθρωποι από την φτώχεια και κοινωνικά μια ολόκληρη γενιά", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο Αχελώος TV.



ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ












via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από την επίσκεψη του Ολάντ και των Γάλλων επιχειρηματιών, καθώς...



είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των οξυμμένων ανταγωνισμών και αντιθέσεων μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου για το μοίρασμα της αγοράς σε τομείς, όπως η ενέργεια, οι υδάτινοι πόροι, τα εξοπλιστικά προγράμματα», επισημαίνεται σε σχετικό σχόλιο του ΚΚΕ.



Ακόμη προστίθεται ότι «ούτε οι γαλλικές, ούτε οι γερμανικές, αμερικανικές, ρωσικές ή άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν θα σώσουν τους εργαζόμενους από τα βάσανα που συσσωρεύει η αντιλαϊκή πολιτική. Οι επενδύσεις έχουν στόχο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, εγχώριων και ξένων, εκμεταλλευόμενες τη μείωση μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις φοροαπαλλαγές που εξασφαλίζει η κυβερνητική πολιτική».



"Ο Ολάντ εκπροσωπεί εκείνα τα συμφέροντα που τσακίζουν τα δικαιώματα των Γάλλων εργαζομένων, που αιματοκυλούν το λαό του Μάλι, που σχεδιάζουν στην ΕΕ, μαζί με τους άλλους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τη συντριβή όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων», αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «γι' αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στον Ολάντ και μαζί σε όλους εκείνους, που τον εμφάνιζαν σαν τον «νέο άνεμο της Ευρώπης» και που συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες για μια «συμμαχία των χωρών του Νότου», που δήθεν θα εξανθρωπίσει τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ».





via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Για ανάγκη να προχωρήσει η χώρα στο δικό της εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνάντησή του με παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους...





"Καμία χώρα με αξιοπρέπεια δεν ανέχεται έξωθεν επιβεβλημένες λύσεις. Έχει σημασία να προχωρήσουμε από το μνημόνιο στο δικό μας ενδογενές, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης", ανέφερε χαρακτηριστικά.



Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Κινήματος για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, σε συνάντηση με τους βασικούς παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της παράταξης, στην Ιπποκράτους.



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι οι εταίροι μας "πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού και εισοδηματικού χαρακτήρα", γιατί "δεν τα αντέχει η Βουλή, η κοινωνία και η πραγματική οικονομία".



Αναφερθείς στα διλήμματα που υπήρχαν το 2009, είπε ότι δεν υπήρχε "καλή και κακή επιλογή", μόνο "κακή και καταστροφική", ότι δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή και πως η άλλη πολιτική ήταν ολέθρια.



Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι προεκλογικά και μετά τις διπλές εκλογές και η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ προσχώρησαν στη λογική αυτή, ενώ προσέθεσε πως "και η ίδια η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση της στο εξωτερικό, λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος".



Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ και ότι οι υπουργοί της δεν εφαρμόζουν την πολιτική της ΝΔ, αλλά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων.



Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι στόχος για να εξασφαλιστεί ο ορίζοντας τετραετίας της κυβέρνησης είναι η επικαιροποίηση της συμφωνίας αυτής.



"Έχει σημασία να κινηθούμε εθνικά ενωμένοι, κοινωνικά σε κλίμα συναίνεσης και εθνικά σε κλίμα συνευθύνης", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Αγνώριστες και οι δυο. Από το παρελθόν…

Με τη Σάσα Σταμάτη πιο καστανή και για κάποιους πιο άσχημη από ποτέ, να μη θυμίζει τίποτε από την ξανθιά εικόνα της αλλά ξωτικό βγαλμένο από την πρώτη ξαδέρφη του γκόλουμ.



Όσο για την Σταματίνα; Πιο…μελαχρινή από ποτέ. Το ότι θα καθόμουν να γράψω για την Σταμάτη και την Τσιμτσιλή δε το περίμενα ποτέ. Ούτε περίμενα να έχω αρχείο αυτή τη φωτογραφία. Βεβαίως την είχα αρχείο καθώς φαίνεται καθαρά ότι η Σάσα δεν έχει μόνο μεγάλο στόμα αλλά και μεγάλα χέρια. Βεβαίως η καημένη η Σταματίνα δε φταίει σε τίποτε. Η εικόνα τα λέει όλα…



Όταν η Σάσα Σταμάτη έπιανε με νάζι τα «απαγορευμένα» της Τσιμτσιλή!nassos blog



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Υπάρχει ένα βίντεο που κυκλοφορεί τώρα στο internet και στο facebook που...

δείχνει την εκτέλεση του Ben Laden. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ !

ΣΒΗΝΕΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΣΑΣ !!!

Η Πληροφορία δόθηκε σήμερα στην Γαλλική TV στο " Télé matin ".







πηγή:ksipnistere



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Όλα τα περιμέναμε αλλά αυτό όχι!




Είναι γνωστή για τον εκκεντρικό της χαρακτήρα και φυσικά για τη θεότρελη συμπεριφορά της αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που μάθαμε φαντάζει υπερβολικό ακόμα και γι' αυτή!


Ο λόγος για τη διάσημη τραγουδίστρια Kesha η οποία αυτή την περίοδο καταπιάνεται με τα γυρίσματα του προσωπικού της ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ke$ha: My Crazy Beautiful Life». Ωστόσο, επειδή η προβολή του θα καθυστερήσει κάπως, είπε να μας αποκαλύψει μερικές λεπτομέρειες έτσι για να μην μένουμε παραπονεμένοι.


Μεταξύ άλλων λοιπόν, αποκαλύπτει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κάποτε αναγκάστηκε να πιει τα... ούρα της: «Κάποιος ήθελε να μου τα κλέψει αλλά δεν μπορούσα να το επιτρέψω αυτό. Έτσι αναγκάστηκα να τα πιω! Ήταν πολύ αηδία για να είμαι ειλικρινής και δεν το έχω ξανακάνει από τότε»!

Αηδία το να πίνεις ούρα; Περίεργο...










via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Αφήνουν φαγητό δίπλα στους κάδους Ανατριχιαστικές εικόνες στο Ηράκλειο του 2013... Δίπλα σε κάδους σκουπιδιών, εκεί που πολλοί άποροι θα αναζητήσουν κάτι για να φάνε...

βρίσκεται ένα μπολ με «καθαρό φαγητό» όπως αναφέρει στο σημείωμα που το συνοδεύει ο πολίτης που το ακούμπησε εκεί.





Η καθημερινότητα για πολλά από τα θύματα της κρίσης περνάει μέσα από τα συσσίτια των εκκλησιών σε έναν αδιάκοπο αγώνα για την εξασφάλιση ενός πιάτου φαγητού για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ό,τι δεν μπορεί να καλύψει ένα συσσίτιο ή ένα κοινωνικό παντοπωλείο, επιχειρεί να το καλύψει η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων. Ακόμα και με ένα μπολ φαγητό η κοινωνία στέλνει τα δικά της μηνύματα...

enikos.gr

Αφήνουν φαγητό δίπλα στους κάδους



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Πηγές θέρμανσης και Αιθαλομίχλη. Ένα μείζον πρόβλημα για την Δημόσια Υγεία».

Στην Ημερίδα ομιλητές θα είναι οι:

Θεοδωράτος Παναγιώτης, Χημικός Μηχανικός, Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Κουλούρης Γιώργος, Ιατρός Πνευμονολόγος, Πρόεδρος Εργοερευνητικής.

Βραχόπουλος Μιχάλης, καθηγητής Βιοκλιματικής Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1


Αυξάνονται σταδιακά τα κρούσματα της γρίπης στη χώρα μας με του ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα καταγράφοντας...

μέρα με τη μέρα τα νέα περιστατικά. Μπορεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια η γρίπη να βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, λόγω και του καιρό, όμως ήδη 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.





Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχουν ήδη 30 επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της γρίπης. Τα 28 ήταν τύπου Β και τα 2 τύπου Α. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 33 σοβαρά περιστατικά από τα οποία τα 31 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.



Επίσης μέχρι την περασμένη Πέμπτη 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιβεβαιωμένη εργαστηριακά γρίπη.Να σημειωθεί ότι με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών του ΚΕΕΛΠΝΟ το κύμα γρίπης θα συνεχίζει να ανεβαίνει τις επόμενες εβδομάδες έως και τα μέσα Μαρτίου



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Επιστρέφουν στο Δημόσιο 2.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα Επιστρέφουν στο Δημόσιο 2.000 υπάλληλοι που βρίσκονται από τον Νοέμβριο σε διαθεσιμότητα, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει τις κενές θέσεις στις οποίες θα μπορέσουν να τοποθετηθούν οι υπάλληλοι αυτοί.





Οι θέσεις αυτές προέκυψαν με βάση τα αιτήματα που έστειλαν οι φορείς για ελλείψεις προσωπικού.



Πρόκειται για περίπου 2.000 θέσεις σε ολόκληρο το φάσμα του δημόσιου τομέα, οι οποίες αναμένονται να καλυφθούν από τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων που πέρασαν στο καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91