follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Το σουβλάκι αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και των τουριστών είναι γνωστό πως δεν φημίζεται για τις λίγες θερμίδες του.

Οι λόγοι για τη μεγάλη θερμιδική του αξία αλλά και τις ενδεχόμενες βλαβερές συνέπειές του στην υγεία, είναι πολλοί, κυρίως...



τα λίπη και το λάδι (συνήθως φοινικέλαιο).


Οι διατροφολόγοι αφού πρόσθεσαν τις θερμίδες των υλικών που περιέχονται σε ένα σουβλάκι, διαπίστωσαν πως είναι θερμιδική βόμβα!

O λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως οι ψήστες στα σουβλατζίδικα τυλίγουν στην πίτα γενναίες δόσεις λίπους κάνοντας έτσι οικονομία στην ποιότητα με στόχο να αυξήσουν τα έσοδά τους.



Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια τεράστια θερμιδική ψαλίδα από σουβλάκι σε σουβλάκι, αφού η τιμή έναρξης δεν ξεπερνά τις 300 θερμίδες μπορεί όμως να «εκτιναχτεί» και στις 710.


«Αυτό συμβαίνει όταν γεμίζουμε τη βουτηγμένη στο λάδι πίτα με πατάτες, γύρο, και σος- πλούσιες πηγές λιπαρών. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σε 15 γραμμάρια λίπους- όσο δηλαδή χωράει σε ένα κουτάλι- αντιστοιχούν 135 θερμίδες», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γρηγόρης Ρίσβας, διαιτολόγος- διατροφολόγος στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.



Πιο συγκεκριμένα, η πίτα που απορροφά το λάδι κατά το ψήσιμο έχει περίπου μία κουταλιά της σούπας λίπος. Αντίστοιχα οι μεγάλες ποσότητες σος και πατάτας ανεβάζουν τη συνολική ποσότητα λιπαρών που καταναλώνει κανείς με ένα και μόνο σουβλάκι στις τρεις κουταλιές. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αμέσως “φορτώνουμε” τον οργανισμό μας με περίπου 400 θερμίδες επιπλέον».



Η ποσότητα του λίπους στο κρέας που θα περιέχει μία πίτα σουβλάκι εξαρτάται πάντα από τον εστιάτορα, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί.


«Αρκετοί χρησιμοποιούν ένα μικρό κομμάτι λίπος για να νοστιμίσει το καλαμάκι. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν περισσότερα. Γενικά όμως όσο περισσότερο λίπος χρησιμοποιείται τόσο πιο συμφέρουσα και οικονομική λύση είναι για τους ψήστες. Όχι όμως και για τους καταναλωτές που σε αυτή την περίπτωση βλέπουν τις θερμίδες να χτυπούν… κόκκινο», λέει ο κ. Ρίσβας, ο οποίος προσθέτει πως δυστυχώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να ελέγξει πόσο λιπαρό είναι το κρέας που του σερβίρουν.



Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι λάτρεις του «πίτα με απ΄ όλα» δεν μπορούν να παραγγείλουν μια πιο λάιτ εκδοχή. «Αυτό που συνιστούμε είναι κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας- είτε είναι αυτό χοιρινό είτε κιμάς- καθώς έχει λιγότερες θερμίδες και μικρότερη ποσότητα λίπους. Παράλληλα, όμως, αποφεύγοντας εντελώς τις πατάτες και τις διάφορες σάλτσες και επιλέγοντας πίτα ψημένη στα κάρβουνα, μειώνει κανείς σημαντικά την πρόσληψη έξτρα θερμίδων».


Σειρά μελετών, άλλωστε, έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρέας επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό. «Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 500 χιλιάδων πολιτών για οχτώ χρόνια, συνυπολογίζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει από 30% έως και 60% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», υπογραμμίζει ο καθηγητής της Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.



Διατροφικό αγκάθι είναι σύμφωνα με τους ειδικούς και το λάδι που χρησιμοποιείται στα ταχυφαγεία, συνεπώς και σουβλατζίδικα, το οποίο σπανίως είναι ελαιόλαδο. Το φοινικέλαιο, μια από τις συνηθέστερες επιλογές των επιχειρηματιών εξαιτίας του χαμηλού κόστους, περιέχει σε ποσοστό 80% κορεσμένα -δηλαδή «κακά»- λιπαρά.


Αντίστοιχα, η κατανάλωση σπορέλαιου έχει συσχετισθεί ύστερα από έρευνες με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και τα καρδιαγγειακά», συμπληρώνει ο κ. Καφάτος.



Δεν έχει, όμως, σημασία μόνο τι είδους λάδι χρησιμοποιούν στα σουβλατζίδικα αλλά και πόσες φορές το αλλάζουν -κυρίως στο τηγάνισμα- καθώς η συχνή χρήση χρησιμοποιημένων λαδιών αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσουν οι καταναλωτές σοβαρές βλάβες στον οργανισμό.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91










perierga.gr - Mastaba: Το μεγαλύτερο γλυπτό στην ιστορία!

Mastaba: Το μεγαλύτερο γλυπτό στην ιστορία!



perierga.gr - Mastaba: Το μεγαλύτερο γλυπτό στην ιστορία! Θα δεσπόζει στη μέση της ερήμου του Αμπού Ντάμπι με σκοπό να… ανταγωνιστεί τις πυραμίδες της Αιγύπτου, ενώ θα είναι λίγο ψηλότερο από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Το Mastaba θα είναι χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο γλυπτό στην ιστορία! Ο καλλιτέχνης Christo αναμένεται να εντυπωσιάσει ξανά με τη δημιουργία του, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο δικό του ρεκόρ στην Τέχνη.



perierga.gr - Mastaba: Το μεγαλύτερο γλυπτό στην ιστορία! Μετά το «τύλιγμα» του Ράιχσταγκ (γερμανικό κοινοβούλιο) το 1995 με ύφασμα και τις κίτρινες ομπρέλες που τοποθέτησε σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια ήρθε η σειρά του… Αμπού Ντάμπι. Το μεγαλεπίβολο σχέδιο αυτή τη φορά ονομάζεται «Mastaba» και πρόκειται για ένα γλυπτό που θυμίζει πυραμίδα, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πολύχρωμα βαρέλια πετρελαίου.



Με κόστος που θα ξεπεράσει τα 212 εκατομμύρια λίρες και ύψος κοντά στα 150 μέτρα, το παράξενο γλυπτό στη μέση της ερήμου αναμένεται να γίνει ορόσημο της πόλης και να συγκεντρώσει εκατομμύρια επισκεπτών. Ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε το έργο 30 χρόνια πριν(!), αλλά οι συγκρούσεις στην περιοχή καθυστέρησαν τη δημιουργία του.



Τώρα, όμως, οι αρχηγοί του εμιράτου έδωσαν το πράσινο φως για την κατασκευή του κοντά στην όαση Liwa, στη νοτιοανατολική πλευρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κοντά στα σύνορα με το Ομάν. Η κατασκευή θα περιλαμβάνει 400.000 πολύχρωμα βαρέλια πετρελαίουhttp://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Τα πρώτα βήματα του Prince Michael Jackson στη σόουμπιζ Από το πόστο του ρεπόρτερ ο γιος του Michael Jackson, Prince, κάνει το ντεμπούτο του στη σόου μπιζ και συγκεκριμένα στην διάσημη αμερικανική...

εκπομπή «Entertainment Tonight».



Μόλις 16 ετών ο Prince Michael Jackson έκανε την πρώτη του συνέντευξη με τους συντελεστές της ταινίας «The Wonderful Wizard of Oz».





Ο μεγαλύτερος γιος του Michael Jackson έχει εκφράσει την επιθυμία του να γίνει παραγωγός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος ή ηθοποιός, ενώ έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να τραγουδήσει ή να χορέψει σαν τον πατέρα του.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Ρωσική έρευνα για «δολοφονία» ορφανού από τους θετούς γονείς του στις ΗΠΑ Η Ρωσία γνωστοποίησε ότι διεξάγει σε ανώτατο επίπεδο έρευνα για την «απάνθρωπη κακοποίηση» και τη «δολοφονία» ενός 3χρονου ορφανού αγοριού...

που είχε υιοθετηθεί από οικογένεια στις ΗΠΑ, με σκοπό να «τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι»





Ο Μαξ Σέιτο – με το ρωσικό όνομα Μαξίμ Κουζμίν – εξέπνευσε στις 21 Ιανουαρίου στο Τέξας, με εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών να αναφέρει σήμερα ότι το παιδί είχε υποστεί τραύματα «που θα μπορούσαν να προκληθούν από ισχυρά χτυπήματα», ενώ οι θετοί γονείς τού είχαν δώσει «ένα ισχυρό αντιψυχωτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενηλίκων με σχιζοφρένεια».



Η Υπηρεσία Παιδικής Προστασίας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα αυτοί οι ισχυρισμοί. Η έρευνα συνεχίζεται, δήλωσε και η τοπική αστυνομία.



Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα βοηθήσει Ρώσους αξιωματούχους να έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές στο Τέξας, τονίζοντας «η ευημερία των παιδιών, ιδιαίτερα όσων έχουν υιοθετηθεί από άλλες χώρες», είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.



Ο Μάξ και ο νεότερος αδελφός του, Κρίστοφερ, υιοθετήθηκαν πέρυσι από τον Άλαν και την Λάουρα Σέιτο, οι οποίοι ζουν στο Γκάρντεν Ντέιλ του Τέξας.



Ο θάνατος του αγοριού ήταν το τελευταίο μίας σειράς ανάλογων περιστατικών, τα οποία επικαλέστηκε το Κρεμλίνο για να απαγορεύσει όλες τις υιοθεσίες ορφανών από τους Αμερικανούς. Η κίνηση αυτή επικρίθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την αντιπολίτευση στη Μόσχα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Όλο αυτό που συμβαίνει με τις κατά τόπους επισκέψεις πρωθυπουργών πλασιέ, δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο την κατάντια της πολιτικής στον καπιταλιστικό μας μεσαίωνα.



Η Μέρκελ έρχεται ταξίδι αστραπή για να διεκδικήσει τους ΟΤΑ, την παραγωγή “πράσινης” ενέργειας και την διαχείριση των απορριμμάτων μας, ο Ολάντ για τα νερά μας και για να μας πουλήσει φρεγάτες, ο Σαμαράς πάει στο Κατάρ έχοντας όλη την Ελλάδα προς πώληση. Πρωθυπουργοί, καγκελάριοι, εμίρηδες και κακομοίρηδες γυρολόγοι από σπίτι σε σπίτι, συνοδεία των αφεντικών τους, μπας και...


εξασφαλίσουν μερδικό από το όποιο χρήμα κυκλοφορεί ή μπορεί να κυκλοφορήσει.



Η πολιτική ανέλαβε πλέον απροκάλυπτα τον ρόλο της πουτάνας που συνοδεύεται από τους νταβατζήδες της και ψάχνεται να ψωνιστεί.



Αυτό είναι το εξελιγμένο ον, που λέγεται άνθρωπος και πολίτης τον 21ο αι. Τέτοια πολιτική παράγει. Γι’ αυτό έχουν όλα εκφυλιστεί. Γι’ αυτό βλέπουμε να εκπορνεύονται όλα. Η Αριστερά (κυβερνώσα!), η χώρα, η συνείδησή μας. Γι αυτό ζούμε σε μια χούντα, που που συλλαμβάνει και κατηγορεί πλέον ανοιχτά ανθρώπους επειδή τόλμησαν να εκφράσουν άποψη αντίθετη με το ξεπούλημα της Ελλάδας.



Ο Σαμαράς το δήλωσε πως φτιάχνει το αναπτυξιακό σχέδιο της επόμενης δεκαετίας και δεν θα ανεχθεί μες στα πόδια του κανέναν από όσους δημιουργούν προβλήματα στις επενδύσεις. Όλους στα ξερονήσια θα μας στείλει, να σπάμε πέτρες για την νέα ανάπτυξη. Μα κι αυτοί που λόγω εξαθλίωσης θα παραμείνουν να τον ανέχονται για να βρουν μεροκάματο, πέτρες θα σπάνε κι αυτοί στα ανά την επικράτεια νταμάρια, με μισθό 250 ευρώ έκαστος. Κι η Ελλάδα απέραντο νταμάρι, χαβούζα ρύπων και καρκίνων, αποψιλωμένη από δάση, με ακτές γεμάτες τσιμέντα, με βουνά και κάμπους γεμάτα βιομηχανίες ενέργειας. Αυτό είναι το όραμα του κάθε αμόρφωτου απόφοιτου του Χάρβαρντ για αυτή την όμορφη γωνιά του πλανήτη, αυτό είναι και το όνειρο κάθε αποκτηνωμένου “επιχειρηματία”, δυστυχώς αυτή είναι πια και η ελπίδα του κάθε κακομοίρη εξαθλιωμένου, που διακηρύσσει πως θα αρχίσει ο εμφύλιος αν του στερήσουν το μεροκάματο της πείνας στα έργα καταστροφής της πατρίδας των τέκνων του.



Μα ο εμφύλιος στην Ελλάδα δεν έχει λήξει ακόμα. Απλώς, ήταν επί μισόν αιώνα κουκουλωμένος και σιγόκαιγε από κάτω. Τώρα όμως, όπου να ‘ναι θα δοθεί η τελική μάχη. Οι αντιστασιακοί με την ψυχή τους για να σώσουν τον τόπο και οι πολιτικοί προδότες με φρεγάτες τους φτηνούς εργάτες για να αποτελειώσουν τη βρομοδουλειά και τη χώρα. Οι αντιστασιακοί με τον λόγο τους και τα κορμιά τους και οι αναπτυξιολάγνοι με τα όπλα, με τους νόμους τους και με τα χημικά τους. Έτσι κι αλλιώς όλοι μαζί χαμένοι από χέρι είμαστε. Μόνος κερδισμένος όποιος πεθαίνει αξιοπρεπής.






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE











Η ζωή εν... πάγω

Εντοπίστηκαν βακτήρια που ζούσαν σε πλήρη απομόνωση για χιλιάδες χρόνια


Παρά τις εξαιρετικά ακραίες συνθήκες που επικρατούν εκεί, η λίμνη Vida στην Ανταρκτική δικαίωσε το όνομά της (ζωή) αφού ερευνητική αποστολή ανακάλυψε κάποια μυστηριώδη βακτήρια τα οποία, αν και θαμμένα για περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια κάτω από τους πάγους, κατάφεραν να επιβιώσουν. Η ανακάλυψη είναι σημαντική γιατί - εκτός των άλλων - η αλατότητα της λίμνης είναι ιδιαίτερα υψηλή, γεγονός που αποδεικνύει τη δύναμη της ζωής και δείχνει ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες μορφές ζωής σε παγωμένους κόσμους στο ηλιακό μας σύστημα.



Τα «εξωτικά» βακτήρια

Η λίμνη Vida είναι θαμμένη για 2.800 έτη κάτω από ένα στρώμα πάγου πάχους 30 περίπου μέτρων. Τα σκοτεινά νερά της έχουν θερμοκρασία -13 βαθμούς Κελσίου ενώ η αλατότητά τους είναι επτά φορές υψηλότερη από εκείνη του θαλασσινού νερού. Όμως μέσα στο σκοτάδι, στις παγωμένες συνθήκες, στην απομόνωση και στην υψηλή αλατότητα η ζωή βρήκε τρόπο να επιβιώσει. Αμερικανική ερευνητική αποστολή εντόπισε κάποια «παράξενα» βακτήρια, όπως οι ερευνητές τα χαρακτηρίζουν.

Οι ερευνητές τρύπησαν την επιφάνεια της λίμνης και εντόπισαν τα βακτήρια σε πυρήνες πάγου που βρίσκονταν σε βάθος 27 μέτρων. Πρόκειται για ένα άγνωστο είδος βακτηρίων και οι ειδικοί εκτιμούν ότι κατάφεραν να επιβιώσουν σε αυτές τις εξαιρετικά ακραίες συνθήκες μεταβολίζοντας το υδρογόνο και τα οξείδια αζώτου που υπάρχουν σε αφθονία στη λίμνη.



Οι ερευνητές τρύπησαν την παγωμένη επιφάνεια της λίμνης και σε βάθος 27 μέτρων ανακάλυψαν τα «εξωτικά» βακτήρια

Η λίμνη της παγωμένης ζωής

«Η Vida είναι ένα μοντέλο του τι μπορεί να συμβεί αν παγώσει μια λίμνη και τι μπορεί να έχει συμβεί στις λίμνες του Αρη όταν από ένας ζεστός υγρός κόσμος έγινε εντελώς παγωμένος. Οι μάζες νερού του Αρη θα έχουν υποστεί διεργασίες και θα έχουν περάσει από στάδια παρόμοια με εκείνα της Vida και πιθανώς να έχουν ενταφιαστεί εκεί αποδείξεις των οικοσυστημάτων που υπήρχαν στις λίμνες αυτές στο παρελθόν» αναφέρει ο Πίτερ Ντόραν του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, εκ των επικεφαλής της αποστολής, στην οποία παίρνουν μέρος επιστήμονες από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

«Η μελέτη αυτών των οργανισμών θα μας αποκαλύψει το πώς κατάφεραν να επιβιώσουν σε αυτές τις ακραίες συνθήκες οι οποίες μπορεί να είναι παρεμφερείς με τις συνθήκες που επικρατούν σε άλλους παγωμένους κόσμους όπως στην Ευρώπη, τον δορυφόρο του Δία» αναφέρει η Αλισον Μάρεϊ, του Desert Research Institute, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PNAS».http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και δείχνει πως το ελληνικό κράτος, το οποίο έχουν σώσει καμιά δεκαριά φορές οι κυβερνώντες μας τα τελευταία δύο χρόνια, έναν συγκεκριμένο κλάδο, αυτόν τον δικηγόρων!


Ένας φίλος δικηγόρος είχε κάποιο πρόβλημα υγείας το 2009!!! Στις 9 Νοεμβρίου 2009 απέστειλε στο ταμείο των δικηγόρων αποδείξεις ποσού 1750 ευρώ, καθώς το πρόβλημα που αντιμετώπιζε είχε να κάνει με εξειδικευμένες εξετάσεις, μαγνητικές κλπ.

Σήμερα, 19 Φεβρουαρίου 2012 (!!!), το ταμείο του απέστειλε πίσω τις μισές αποδείξεις, αξίας 790 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι τάχα δεν είχαν τα σωστά παραπεμπτικά, τα οποία δεν είναι δυνατόν βέβαια μετά από 3 1/2 χρόνια να τα διορθώσει κάποιος ή να τα συμπληρώσει.

Από τα υπόλοιπα χρήματα, είναι να του επιστρέψουν 460 ευρώ, αλλά δεν μπορούν να του τα δώσουν τώρα, γιατί εδώ κι ένα μήνα έχουν εντολή από τον ΕΟΠΥΥ να μην πληρώνουν τίποτα και δεν ξέρουν πότε θα λήξει το απαγορευτικό!!!

Ελλάδα 2013 … «σωμένο» κράτος πρόνοιας!




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Για την πλήρη ψυχοθεραπευτική διάσταση της Αποκριάς και τα οφέλη της σε ενήλικες και μικρά παιδιά η συμβουλευτική ψυχολόγος κ. Χριστίνα Σαμαράκη αναφέρει :

"Για τους ενήλικους, οι Αποκριές αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να εκτονωθούν στα....



πάρτι που γίνονται σε σπίτια ή στήνονται στους δρόμους, όπως είναι τα καρναβάλια των αθηναϊκών δήμων και των πόλεων της περιφέρειας σαν την Πάτρα κ.α.

Η εκτόνωση αυτή είναι μάλιστα διπλή, καθώς δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσα από το χορό και τη διασκέδαση, αλλά και το γεγονός ότι το μασκάρεμα μας επιτρέπει να υποδυθούμε ρόλους. Φορώντας στολές πιερότου, βασίλισσας, αυτοκράτορα, μαρκήσιου ή Avatar - για να είμαστε και μέσα στο πνεύμα της εποχής - οι μεγάλοι γίνονται ξανά παιδιά - ανεξάρτητα από τη βιολογική τους ηλικία - και εκπληρώνουν τις πιο κρυφές τους φαντασιώσεις. Έτσι κάποιος που,

για παράδειγμα είναι υπερχρεωμένος στην τράπεζα και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα μπορεί για λίγο να ξεφύγει υποδυόμενος έναν "βασιλιά"



Παιδιά


Εξίσου σημαντικά είναι τα οφέλη της Αποκριάς και για τα μικρά παιδιά. Κατ αρχήν, όπως επισημαίνει η ειδικός, το μασκάρεμα τα βοηθά να ξεφύγουν και από τη δική τους σκληρή ρουτίνα, που κινείται μεταξύ σχολείου, ιδιαίτερων και εξωσχολικών δραστηριοτήτων, υποχρεώνοντάς τα να λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένα ρομπότ.

Επίσης ακονίζει τη φαντασία τους και τα φέρνει πιο κοντά στα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης των λαογραφικών χαρακτηριστικών κάθε χώρας. Τέλος, αν για τους ενηλίκους τα μπαλ μασκέ αναλαμβάνουν ρόλο προξενήτρας, φέρνοντας πιο κοντά ακόμα και ορισμένους εργένηδες ( ή εργένισσες), στα παιδιά η παρείστικη ατμόσφαιρα των αποκριάτικων πάρτι και της σχολικής αποκριάτικης γιορτής τα βοηθά να κοινωνικοποιηθούν και να βγουν από το καβούκι τους.

Είναι, άλλωστε, μια από τις ελάχιστες μορφές ομαδικής ψυχαγωγίας που έχει διατηρηθεί στις μέρες μας, αφού λόγω της προόδου της τεχνολογίας η παιδική ψυχαγωγία έχει ταυτιστεί με τα βιντεογκέιμ και το ιντερνικό σερφάρισμα , που είναι αμφότερα πολύ μοναχικές δραστηριότητες.

Ε.Τ

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91










H ατμοσφαιρική ρύπανση «γεννά» αυτισμό

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αυτισμού αντιμετωπίζουν τα μωρά που ως έμβρυα ή μετά τη γέννησή τους και κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.



Βάσει των νέων ευρημάτων των ερευνητών της Σχολής Ιατρικής Keck από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ, φάνηκε πως υπάρχει ένας συσχετισμός ανάμεσα στην ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα γύρω από το σπίτι και της εμφάνισης της αναπτυξιακής διαταραχής.

«Δεν υποστηρίζουμε ότι η ρύπανση που οφείλεται στην κίνηση προκαλεί αυτισμό, όμως θα μπορούσε να αποτελεί παράγοντα κινδύνου» εξηγεί η επίκουρος καθηγήτρια Χέδερ Φολκ.



Ο αυτισμός αποτελεί μια αναπτυξιακή διαταραχή η οποία χαρακτηρίζεται από περιορισμένη ικανότητα κοινωνικών συναναστροφών και την έκφραση περιορισμένης, στερεότυπης συμπεριφοράς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, μόνο στις ΗΠΑ, ένα στα 88 παιδιά που γεννιούνται πάσχει από αυτισμό, αριθμός που βάσει στοιχείων του 2006 αντιστοιχεί σε αύξηση της εμφάνισης της συγκεκριμένης διαταραχής κατά 25%.

Η αύξηση αυτή οδήγησε στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των ερευνητών προς το συγκεκριμένο θέμα και στην αύξηση των δημοσιευμένων μελετών που αφορούν τον αυτισμό.

Όπως εξηγούν με δημοσίευσή τους οι αμερικανοί ερευνητές στο επιστημονικό έντυπο «Archives of General Psychiatry», κατά τη διάρκεια της μελέτης τους ανέλυσαν μια σειρά από περιβαλλοντικούς παράγοντες και τον συσχετισμό τους με την εμφάνιση του αυτισμού.

«Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι δεν είχε μελετηθεί επαρκώς μέχρι πρότινος» αναφέρει η δρ. Φολκ.

Η μελέτη



Οι ερευνητές συνέκριναν έναν αριθμό μη αυτιστικών παιδιών με έναν αριθμό αυτιστικών παιδιών από την Καλιφόρνια. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τα αυτιστικά παιδιά είχαν διπλάσια πιθανότητα να είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα ρύπανσης ενόσω ακόμη βρίσκονταν στη μήτρα και περίπου τριπλάσια πιθανότητα να είχαν εκτεθεί σε αυτή κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ζωής τους.

Τα νέα στοιχεία των ειδικών έρχονται να υποστηρίξουν τα ευρήματα προηγούμενης μελέτης τους, κατά την οποία η μικρή απόσταση του τόπου κατοικίας από πολυσύχναστους δρόμους έδειχνε να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης της διαταραχής σε μικρά παιδιά.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Μεγάλος πανικός έχει προκληθεί στην περιοχή των Βαλκανίων καθώς υπάρχουν αναφορές πως έχει βρεθεί σε γάλα μία τοξίνη που προκαλεί...

καρκίνο.Όπως αποκαλύφθηκε, από τα 39 δείγμτα γάλακτος που εξετάστηκαν στην Σερβία, τα 29 είχαν υψηλό δείκτη περιεκτικότητας αυτής της επικίνδυνης ουσίας.





Το ίδιο επιβεβαίωσαν νωρίτερα αρμόδιοι της Βοσνίας, οι οποίοι σημείωσαν μάλιστα πως ποσότητες πάνω από το φυσιολογικό όριο της επικίνδυνης τοξίνης εντοπίστηκαν σε γάλα που εισήχθη από την Ουγγαρία, την Σλοβενία και την Γερμανία. Πρόκειται για την αφλατοξίνη η οποία σε μικρή ποσότητα δεν είναι ιδιαίτερα βλαβερή αλλά σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.



Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή λίγα 24ωρα μετά το μεγαλο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και δεν αποκλείεται εκτός από τον πανικό να προκαλέσει και συναγερμό στα Βαλκάνια.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Κατακραυγή για το tweet του Κρανιδιώτη Έντονες είναι οι αποδοκιμασίες πολλών χρηστών στο twitter για την απάντηση που έδωσε πριν από 16 ώρες, ο Φαήλος Κρανιδιώτης σε παρατήρηση...

συνομιλητή του για τις περικοπές στην υγεία.



"Βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι ότι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις. Αν πεθάνει να στον φέρω!" γράφει ο "ρασκολνικοφ" για να λάβει την απάντηση του κυρίου Κρανιδιώτη: "Ευχαρίστως αλλά που να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις, πριν παγώσει, θα χωράει."

Κατακραυγή για το tweet του Κρανιδιώτη



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Αγνοείται 22χρονος νότια της Ρόδου Ένας 22χρονος αγνοείται από το πρωί, όταν και έπεσε στη θάλασσα από εμπορικό πλοίο, νότια της Ρόδου.Από τα ξημερώματα σκάφη του λιμενικού...

ελικόπτερα και όλες οι δυνάμεις της Ρόδου και των γύρω νησιών έχουν αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού.





Το λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε στις 6 όταν εντοπίστηκε ένα τάνκερ – εμπορικό πλοίο από το οποίο έπεσε στη θάλασσα ένας εικοσιδιάχρονος ινδικής υπηκοότητας. Ο νεαρός άνηκε στο πλήρωμα και για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής έπεσε στη θάλασσα.



Στις έρευνες συμμετέχει το σκάφος του λιμενικού της Καρπάθου, της Ρόδου, το ελικόπτερο του λιμενικού και ακόμα ένα καθώς και ένα c-130.Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπισθεί ο νεαρός. Έχει βγει δελτίο έκτακτης ανάγκης και οι έρευνες συνεχίζονται.

rodosreport.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Η εκλογή Αναστασιάδη αλλάζει εκ βάθρων το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και τις διεθνείς συμμαχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας






Πεντακάθαρο ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο και προδικάζει την τελική έκβαση στον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής. Νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκλεγεί ο δεξιός Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος προχτές πήρε το 45,46% των ψήφων.



Αντίπαλός του θα είναι ο επίτηδες ορισθείς από το ΑΚΕΛ για να ηττηθεί σίγουρα (!) Σταύρος Μαλάς. Ο... «ευρείας απήχησης» Μαλάς πήρε μόλις 26,91%, μη κατορθώνοντας να συσπειρώσει ούτε καν τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, το οποίο στις βουλευτικές εκλογές είχε πάρει 32%. Ο Στ. Μαλάς μόλις και μετά βίας πέτυχε να ξεπεράσει τον τρίτο υποψήφιο Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος αν και υποστηριζόταν επισήμως μόνο από την ΕΔΕΚ που δεν έχει ούτε καν το 10% των ψήφων, κέρδισε το 24,93% των ψήφων. Υστέρησε έτσι μόνο 2 εκατοστιαίες μονάδες από τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, ενώ η διαφορά ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ είναι πάνω από... 20 εκατοστιαίες μονάδες! Αυτά όμως ελάχιστη σημασία έχουν. Εντελώς δευτερεύουσα και παροδική.



Η πολιτική ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι όσο και αν η νίκη του Ν. Αναστασιάδη ήταν απολύτως αναμενόμενη, πρόκειται για εξέλιξη που από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί στις κάλπες την Κυριακή, θα βάλει πολύ βαριά τη σφραγίδα της στην πορεία της Κύπρου από εδώ και πέρα. Οσο και αν ακούγεται βαρύγδουπο, η εκλογή Αναστασιάδη θα αλλάξει εντελώς το σκηνικό και το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων μέσα στην Κύπρο, ενώ θα τινάξει πιθανότατα στον αέρα και τις παραδοσιακά στενές σχέσεις της Λευκωσίας με τη Μόσχα. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι άνθρωπος με θέσεις πασίγνωστες στην Κύπρο. Δεν τις έχει κρύψει ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών κρύβοντας τα όσα σκέπτεται. Δικαιούται να διακηρύττει ότι η ψήφος στο πρόσωπό του είναι ψήφος στις απόψεις και στις θέσεις του.



Ο Ν. Αναστασιάδης υποστήριξε με πάθος το σχέδιο Ανάν και προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να πείσει τους Κυπρίους να το αποδεχθούν, ασχέτως του ότι αυτοί το απέρριψαν με πλειοψηφία... τριών τετάρτων (!) ως απαράδεκτα ευνοϊκό για την Τουρκία. Ο πιθανότατος πρόεδρος της Κύπρου τάσσεται επίσης αναφανδόν υπέρ της αποδοχής οποιουδήποτε όρου απαιτήσουν οι Γερμανοί για την επιβολή καθεστώτος Μνημονίου στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της εκποίησης όλης της δημόσιας περιουσίας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Με άλλα λόγια, υπερψηφίζοντας τον Ν. Αναστασιάδη οι Κύπριοι γνωρίζουν άριστα ότι ψηφίζουν υπέρ της υπαγωγής της χώρας τους σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας, αλλά και υπέρ της εφαρμογής κάποιας νέας εκδοχής του σχεδίου Ανάν, αν το απαιτήσουν οι Αμερικανοί ή οι Ευρωπαίοι.



Αυτά όμως συνιστούν εντελώς νέα κατάσταση στο εσωτερικό και νέες συμμαχίες στο εξωτερικό, αλλά και σοβαρές ανακατατάξεις σχετικά με το Κυπριακό μέσα στην ίδια την Ελλάδα. Αν οι Κύπριοι π.χ. θελήσουν, αποδεχόμενοι κάποια λύση τύπου Ανάν στο Κυπριακό, να γίνουν έμμεσο εξάρτημα της Τουρκίας, προφανώς και δεν μπορούν να περιμένουν από την Ελλάδα βοήθεια, αν σε κάποια υστερότερη φάση διαπιστώσουν τι έγκλημα έχουν διαπράξει εναντίον του ίδιου τους του εαυτού. Τους νέους τους φίλους η Κύπρος θα πρέπει να τους βρει στο στρατόπεδο των φιλοτουρκικών ή ενδοτικών δυνάμεων. Οι Κύπριοι γνωρίζουν επίσης ότι το Μνημόνιο στην Κύπρο θα έχει πρώτο στόχο τη διάλυση του υπερμεγέθους τραπεζικού συστήματος του νησιού, ώστε οι καταθέσεις των Ρώσων και άλλων ολιγαρχών και γκάνγκστερ από τις χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού» να φύγουν από την Κύπρο και να κατευθυνθούν στην Αγγλία, στη Γαλλία, στο Λουξεμβούργο ή στην Ελβετία.



Μήνες τώρα οι Γερμανοί διαφημίζουν ότι η επιβολή Μνημονίου στην Κύπρο θα σημάνει πριν από όλα... κατάσχεση των καταθέσεων των Ρώσων και όλων των καταθετών που δεν είναι υπήκοοι κράτους της ΕΕ! Αλλά και για τους πολίτες της ΕΕ, κατάσχεση όποιου ποσού ξεπερνά τις 100.000 ευρώ! Πρέπει να είναι τρελός κάποιος ξένος πλούσιος για να αφήνει τα λεφτά του σε κυπριακή τράπεζα υπό το κράτος τέτοιας απειλής, ότι θα του τα κατασχέσουν! Αν όμως φύγουν οι καταθέσεις από τις κυπριακές τράπεζες, τότε η κυπριακή οικονομία καταρρέει αμέσως. Το εννοούμε κυριολεκτικά και το αποδεικνύουν οι αριθμοί: ενώ το ΑΕΠ της Κύπρου ανέρχεται σε περίπου 18 δισεκατομμύρια ευρώ, οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες ανέρχονται σε περίπου... 70 δισ. ευρώ!!! Τέσσερις φορές το ΑΕΠ είναι οι καταθέσεις! Τι άλλο να πούμε; Οψόμεθα, λοιπόν...









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE










Νέα Ζηλανδία: Απειλούνται οι φάλαινες πιλότοι

Προς εξαφάνιση οι φάλαινες πιλότοι στη Νέα Ζηλανδία, καθώς έντεκα ζώα του είδους βρέθηκαν νεκρά σήμερα στο βόρειο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλες 17 φάλαινες που βρίσκονται στην περιοχή Farewell Spirit, εχουν ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας ανέφερε ότι θα ήταν μάλλον απίθανο να καταφέρουν να διατηρήσουν στη ζωή τις φάλαινες, έως την επόμενη παλίρροια 12 ώρες αργότερα, οι οποίες έχει διαπιστωθεί ότι είναι άρρωστες. Στην περιοχή πάντως βρίσκονται εθελοντές που προσπαθούν να βοηθήσουν τα τεράστια κήτη. Στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία είναι ένας κόλπος με μια στενή λωρίδα γης μήκους 24 χιλιομέτρων οι «προσαράξεις» φαλαινών είναι κοινό γνώρισμα για τους κατοίκους καθώς τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά εγκλωβίζονται στην παραλία εξ αιτίας της συχνής πλημμυρίδας.http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Θανατώνουν σκυλιά με φόλα Φρίκη στο Μεσολόγγι. Τουλάχιστον 15 νεκρά σκυλιά εντόπισε η Φιλοζωική Μεσολογγίου τις τελευταίες 30 μέρες.Σύμφωνα με πληροφορίες του...

onairnews.gr, ασυνείδητοι θανατώνουν τα άτυχα τετράποδα με φόλα, σε όλη την περιοχή του Μεσολογγίου. Ο σύλλογος έχει καταθέσει ήδη μήνυση κατά αγνώστων στην αστυνομία.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Κινηματογραφική ληστεία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Οκτώ οπλισμένοι άντρες φορώντας μάσκες άνοιξαν μία τρύπα σε τοίχο ασφαλείας του διεθνούς αεροδρομίου των Βρυξελλών, μπήκαν μέσα με...

αυτοκίνητα και έκλεψαν διαμάντια αξίας δεκάδων εκατ. ευρώ.





Η ληστεία έγινε χθες, αλλά οι αποκαλύψεις έγιναν πριν από λίγη ώρα. Οι ληστές κατάφεραν να αρπάξουν μέσα από ελβετικό αεροπλάνο τα διαμάντια χωρίς να χρειαστεί να ρίξουν ούτε έναν πυροβολισμό.



Η αστυνομία βρήκε το ένα από τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη ληστεία κοντά στο αεροδρόμιο, καμένο και αναζητεί στοιχεία. Η αξία των διαμαντιών που εκλάπησαν εκτιμάται στα 50 εκατ. δολάρια.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Ο 55χρονος νοσοκόμος στο Δαφνί συνελήφθη μετά από καταγγελία που έκαναν οι συγγενείς της 35χρονης ασθενούς που νοσηλεύεται στο...

ψυχιατρείο. ΕΔΕ για τον βιασμό διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου.





Την απόλυτη φρίκη καταγγέλει πως βίωσε μία 35χρονη ασθενής που νοσηλεύεται στο Δαφνί. Οπως πρώτη αποκάλυψε η εφημερίδα Δημοκρατία, ένας νοσηλευτής δε δίστασε να βιάσει την ασθενή μέσα στο ψυχιατρείο.



Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, 15/2/2013. Ο 55χρονος νοσοκόμος προκειμένου να ικανοποιήσει τις άρρωστες σεξουαλικές του ορέξεις στρίμωξε την 35χρονη ασθενή σε ένα θάλαμο και τη βίασε.



Το βράδυ της ίδιας ημέρας σε κατάσταση σοκ η 35χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στους συγγενείς της οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν την αστυνομία.



Ο 55χρονος συνελήφθη την επόμενη μέρα, το Σάββατο 16/2/2013 και οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.



Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η διοίηκηση του ψυχιατρείου δηλώνουν σοκαρισμένοι αλλά αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα ώστε να λάμψει η αλήθεια και ο βιαστής νοσοκομος να τιμωρηθεί παραδειγματικά γι΄αυτό και διατάχθηκε ΕΔΕ ενώ ο 55χρονος έχει τεθεί σε αργία.



Το θυμα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή το πόρισμα του οποίου θα προστεθεί στη δικογραφία.

newsit



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Το άτυχο κορίτσι, βρέθηκε νεκρό σε ξύλινη μεζονέτα που βρίσκεται στο Σπάρτο Αμφιλοχίας, τα ξημερώματα. Το τραγικό συμβάν που συγκλονίζει...

την τοπική κοινωνία, έγινε γνωστό στις 05.00 όταν οι πυροσβέστες που μπήκαν στο σπίτι, βρήκαν νεκρή την 15χρονη.





Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει για την ώρα γνωστά, το άτυχο κορίτσι κοιμόταν όταν ξέσπασε, κάτω από άγνωστες συνθήκες φωτιά, στην ξύλινη μεζονέτα.



Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής και έφτασε γρήγορα. Οι άνδρες του σώματος κατάφεραν αρχικά να περιορίσουν τη φωτιά και στη συνέχεια να τη θέσουν υπό έλεγχο. Όταν μπήκαν μέσα όμως, ήρθαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα.



Το 15χρονο κορίτσι ήταν νεκρό στη σοφίτα της μεζονέτας και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Στη μονοκατοικία αναμένεται και ιατροδικαστής για να φωτίσει τα αίτια που οδήγησαν την μαθήτρια του Γυμνασίου στον θάνατο...



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Για πρώτη φορά βλέπουμε την κόρη του διάσημου τραγουδιού η οποία δεν φαίνεται να μοιάζει



στην μαμά της. Δείτε!

Τι κι αν οι κάμερες έκαναν «αμάν» για ένα πλάνο της κορούλας της Beyonce; Η φατσούλα της μικρής φάνηκε πρώτη φορά στην μικρή οθόνη στο ντοκιμαντέρ της μαμάς της, με την οποία δεν λες ότι μοιάζουν και πολύ! Στο επεισόδιο του «Life Is But A Dream», που θα προβληθεί απόψε, η Beyonce εμφανίζεται να κρατά την Blue Ivy στην αγκαλιά και να αμφότερες να χαμογελούν! Πάντως, η μικρή μάλλον στον Jay Z φέρνει περισσότερο, παρά στη μαμά της...


Η κόρη της τραγουδίστριας και του ράπερ γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια στις 7 Ιανουαρίου. Στο μεταξύ, σε συνέντευξή της στην Oprah Winfrey, που επίσης θα προβληθεί σήμερα το βράδυ, η Queen Bee αποκαλύπτει πως πήρε 25 κιλά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, τα οποία και έχασε αμέσως προκειμένου να επανέλθει στις live εμφανίσεις της.





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Την Παρασκευή, λίγο πριν την πρεμιέρα του στην Πύλη

Αξιού στη Θεσσαλονίκη, ο Σάκης Ρουβάς είπε να μας βάλει στα ενδώτερα και συγκεκριμένα στο μπάνιο του. Ο τραγουδιστής ξυριζόταν ώστε να είναι φρέσκος στην πίστα και ανέβασε μια φωτογραφία με αφρό στο πρόσωπο. Οι θαυμάστριες ξετρελάθηκαν, ενώ δεν έλειψαν τα like και τα comments!







Πηγή:faysbook.gr


via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE





Ο τρίτος παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος, ο οποίος ξεκίνησε το 2010 (ο πρώτος διήρκησε από το 1921-1936, ο δεύτερος από το 1967-1987), μαίνεται – με τα τρία ηγετικά νομίσματα, το δολάριο, το ευρώ και το κινεζικό γουάν, να ευρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης μεταξύ τους.



Γνωρίζοντας τώρα ότι, ένα νόμισμα είναι τόσο ισχυρό, όσο και η οικονομία που «εκπροσωπεί», είναι δύσκολο να προβλέψουμε το νικητή – αν και η ζυγαριά φαίνεται να γέρνει μακροπρόθεσμα προς το μέρος της Κίνας, επειδή οι Η.Π.Α. αντιμετωπίζουν τεράστια δίδυμα ελλείμματα, ενώ η Ευρωζώνη, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα διατηρήσει τη συνοχή της (αν και σχεδόν πάντοτε, ο τελικός κερδισμένος των συναλλαγματικών πολέμων είναι ο χρυσός).



Φυσικά συμμετέχουν στον πόλεμο και τα άλλα νομίσματα του πλανήτη, όπως το γεν, το ελβετικό φράγκο, η στερλίνα κλπ. Εν τούτοις, ευρίσκονται στο περιθώριο της μεγάλης μάχης, με κάποια από αυτά να ανήκουν ήδη στους ηττημένους – εν πρώτοις η στερλίνα, λόγω των τεράστιων αδυναμιών της βρετανικής οικονομίας.



Αυτό που κυρίως φοβάται η Ευρώπη, επίσης η Κίνα, είναι ένα νέο «Νίξον-σοκ» εκ μέρους των Η.Π.Α. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι, στις 15.08.1971 ο Νίξον, διακόπτοντας την τηλεοπτική εκπομπή Bonanza, ανακοίνωσε στον αέρα, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν (ούτε καν το ΔΝΤ), το δημόσιο έλεγχο μισθών και τιμών, την έξοδο από τον κανόνα του χρυσού, καθώς επίσης την επιβολή δασμών 10% στις εισαγωγές – κάτω από μία ανάλογη με τη σημερινή κρίση διδύμων ελλειμμάτων.



Αν και ισχυρίσθηκε δε ότι, ο βασικός στόχος του ήταν να μην επιτρέψει στους διεθνείς κερδοσκόπους να κάνουν ότι θέλουν με το δολάριο, όλοι κατάλαβαν την πραγματική αιτία που τον οδήγησε σε αυτήν την αυταρχική, μονομερή απόφαση – μεταξύ άλλων, την αδυναμία της υπερδύναμης να διατηρήσει αποθέματα χρυσού αντίστοιχα με τα δολάρια που είχε εκδώσει (στην τιμή του Bretton-Woods).



Η Γερμανία και η Ιαπωνία τότε, «υποχρεώθηκαν» σε ανατίμηση των νομισμάτων τους της τάξης του 20%, έτσι ώστε να μην επιβάλλουν οι Η.Π.Α. δασμούς – με εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα για τις εξαγωγές και τις οικονομίες τους.



Εν τούτοις, οι Η.Π.Α. οδηγήθηκαν αργότερα σε έναν καταστροφικό πληθωρισμό ύψους 20% - επειδή οι υποτιμήσεις των νομισμάτων σπάνια επιτυγχάνουν τα αποτελέσματα που υπόσχονται (αύξηση των εξαγωγών, μείωση των εισαγωγών, ανάπτυξη), ενώ συνήθως εκβάλλουν σε έντονες πληθωριστικές πιέσεις, εάν δεν συνοδεύονται από μία πολύ αυστηρή πολιτική λιτότητας (αποπληθωρισμό στο εσωτερικό).



Ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι βέβαια τα χαμηλά βασικά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών – τα οποία οδηγούν σε ανεξέλεγκτες κερδοσκοπικές «επενδύσεις», δημιουργώντας τεράστιες φούσκες, επειδή αφενός μεν ο καθένας μπορεί να δανεισθεί χωρίς κόστος, αφετέρου οι διεθνείς επενδυτές είναι υποχρεωμένοι να αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις (άρα να αναλαμβάνουν μεγαλύτερα ρίσκα) για τα χρήματα τους, αφού δεν συμφέρει απλά να τα τοκίζουν.



Στην Ελλάδα τώρα υποθέτουμε ότι, η πλήρης σχεδόν έλλειψη αντιδράσεων, το ότι δηλαδή δεν είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και με διαδηλώσεις, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία κλπ.), δεν οφείλεται στη «σιωπή των αμνών» - αλλά στο ότι έχει χαθεί εντελώς η εμπιστοσύνη των Πολιτών, σε όλους ανεξαιρέτως τους «Θεσμούς» (πολιτικούς, κόμματα, συνδικάτα κοκ.).



Με κριτήριο δε τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, όπως η ραγδαία άνοδος των «ακραίων» κομμάτων, οι «τρομοκρατικές επιθέσεις», η γενικότερη βία, καθώς επίσης τα γεγονότα της Χαλκιδικής, πολύ φοβόμαστε ότι, η αντίθεση των Ελλήνων δεν θα εκφραστεί και οι «πιέσεις» δεν θα εκτονωθούν μέσω των γνωστών «καναλιών» - αλλά με «πολεμικές ενέργειες«αντίστασης εναντίον των δυνάμεων κατοχής», εάν όχι «τυφλής βίας», ανάλογες με αυτές που σημειώθηκαν εναντίον των Γερμανών, μετά την ήττα του 1940.



Ελπίζουμε φυσικά να διαψευσθούμε, επειδή κάτι τέτοιο θα οδηγούσε δυστυχώς σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις - οι οποίες, εάν εδραιώνονταν, πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν από την Πολιτεία.









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1



Το πρόβλημα της ανεργίας απασχόλησε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς κατά τη χθεσινή τους σύσκεψη και εστίασαν στις 400.000 οικογένειες οι οποίες δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.



Ο πρωθυπουργός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης αναγνώρισαν ότι το θέμα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και...





κατέληξαν στη διαπίστωση ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα για την ανάσχεσή της τότε και η μαύρη τρύπα στα έσοδα θα μεγαλώσει αλλά και περισσότερο υλικό για κοινωνική έκρηξη θα συσσωρευθεί.



Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μίλησαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιάννης Βρούτσης οι οποίοι παρουσίασαν τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να αντεπεξέλθει στη δύσκολη κατάσταση.



400 χιλιάδες οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο



Το ζητούμενο για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς είναι να ενισχυθούν οι περίπου 400 χιλιάδες οικογένειες που καταγράφονται σήμερα χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επαναδιατάξει το ΕΣΠΑ ώστε κονδύλια που προορίζονται για αναπτυξιακές δομές να προωθηθούν για τη στήριξη των ανέργων. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο διότι απαιτείται η έγκριση των Βρυξελλών.



155 εκατ. ευρώ για ανεργία



Εντός του Μαρτίου αποφασίστηκε το υπουργείο Εργασίας να διαθέσει τα κοινοτικά κονδύλια ύψους 155 εκατ. ευρώ για τη σηριξη των νέων ανέργων ηλικίας ως 29 ετών.



Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε ο κ. Βρούτσης, 62.000 άνεργοι θα επιδοτηθούν για εκπαίδευση ενός μήνα και στη συνέχεια το Δημόσιο επί πέντε μήνες θα καταβάλλει την αμοιβή τους αντί για τον εργοδότη τους, ενώ για ακόμη 12 μήνες το Δημόσιο θα καταβάλλει τις εργοδοτικές εισφορές τους.



Θα παρακαλέσουν τις Βρυξέλλες



Η κυβέρνηση επενδύει πολλά και σε νέα κοινοτικά κονδύλια μέσω του ειδικού ταμείου το οποίο πήρε την έγκριση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί διεξοδικά σήμερα και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα για έξι ώρες και από τον οποίο η κυβέρνηση προσδοκά μια δυναμική παρέμβαση στα κοινοτικά όργανα προκειμένου το ευρωπϊκό ταμείο κατά της ανεργίας να αποτελέσει βασική προτεραιότητα των Βρυξελλών.








via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Ριζοσπάστης"

Η εκλογή Ολάντ το Μάιο του 2012 επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί σαν «Νέος άνεμος αλλαγής για την Ευρώπη».

Αναλύσεις επί αναλύσεων παρουσίαζαν το νέο πρόεδρο της Γαλλίας ως εκφραστή «μιας άλλης πολιτικής, περισσότερο ανθρωποκεντρικής». Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι θα ακολουθήσει μια «φιλολαϊκότερη διαχείριση της κρίσης», θα «στηρίξει τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου», θα συγκρουστεί με τη Γερμανία, τις Βρυξέλλες και τους τραπεζίτες.

Τι απέμεινε από όλα αυτά;

α) Το Σεπτέμβριο του 2012, λίγους μήνες μετά την εκλογή του, ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε το σκληρότερο προϋπολογισμό που επιβλήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια στο λαό της Γαλλίας. Το «πακέτο» περιλαμβάνει δημοσιονομικές περικοπές ύψους 30 δισ. ευρώ, σφαγή των κοινωνικών παροχών και επιβλήθηκε με πρόσχημα «τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος για το 2013».

β) Τον Οκτώβριο του 2012 η κυβέρνηση Ολάντ ψήφισε στο γαλλικό Κοινοβούλιο το «Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας» της Ευρωζώνης. Πρόκειται για το σύμφωνο που μεταξύ άλλων προβλέπει τον αυτόματο μηχανισμό λήψης μέτρων, προστίμων και παραπομπής χωρών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν δεν τηρείται η επιταγή για «πλεονασματικούς προϋπολογισμούς», αυτόματη επιβολή «δημοσιονομικών και οικονομικών προγραμμάτων» (μνημόνια) από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε χώρες που το δημόσιο χρέος ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ κ.ο.κ.

Ο Ολάντ προεκλογικά έλεγε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί το «Δημοσιονομικό Σύμφωνο» παρά μόνο αν συμπληρωθεί με... «συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης». Το «Δημοσιονομικό Σύμφωνο», τελικά, δεν είχε το παραμικρό «συμπλήρωμα ανάπτυξης»...

Α, ναι:

Πέραν των παραπάνω, ο «άνεμος της αλλαγής στην ΕΕ», ο Ολάντ, ηγείται από τις αρχές του χρόνου και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Μάλι...







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

«Δίχτυ» προστασίας αποφάσισε η κυβέρνηση

Πακέτο στήριξης ανέργων, ευπαθών ομάδων και δανειοληπτών αποφάσισαν οι αρχηγοί στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη με στόχο να περιορίσουν τη λαίλαπα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Ελληνες που ζουν με ελάχιστο ή χωρίς εισόδημα.



Στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της κοινωνικής πολιτικής θα κινηθούν και οι συζητήσεις του πρωθυπουργού με τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ σήμερα το μεσημέρι στο Μαξίμου. Το δίχτυ προστασίας που συζητούσαν εδώ και καιρό οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης επιχειρώντας να αναδείξουν και τον κεντροαριστερό χαρακτήρα των κομμάτων τους τέθηκε επί τάπητος παρουσία και των δύο συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για ενισχύσεις, αλλά με βάση τη συμφωνία των αρχηγών το πακέτο περιέχει δράσεις ανακούφισης ειδικών ομάδων.



Κυρίαρχο θέμα η ρευστότητα και πίεση προς τις τράπεζες να αρχίσουν να διευκολύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να αποπληρώνουν δάνεια και υποχρεώσεις προς Ταμεία και Εφορία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το ΕΤΕΑΝ ενώ ανακοίνωσε πρόγραμμα εδώ και ένα μήνα για κίνηση κεφαλαίων και εγγυήσεις ακόμη δεν υλοποιείται και δεν έχει προκηρυχθεί. Επιπλέον αναζητείται λύση χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις τράπεζες να υπάρξουν προγράμματα διακανονισμού στεγαστικών δανείων που είναι κόκκινα.



Για τους ανέργους αποφασίστηκε να προωθηθούν ειδικά προγράμματα και μάλιστα αναζητείται λύση ώστε να μπορεί να εργάζεται σε κάθε οικογένεια τουλάχιστον ένα μέλος αν οι άλλοι είναι άνεργοι. Σε κάθε περίπτωση αποφασίστηκε ότι όλοι οι άνεργοι και οι οικογένειες τους θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έστω και εάν δεν έχουν συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων. Ακόμη για τους αναπήρους θα υπάρξει μέριμνα να εκδίδεται το βοήθημα ή και η σύνταξη και εάν προκύπτει στη συνέχεια ζήτημα από τις επιτροπές να επιστρέφονται τα χρήματα.



Στο τραπέζι μπήκε και το θέμα της ρύθμισης των οφειλών στις Εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς όλοι ομολογούν ότι πλέον και οι πολίτες που θέλουν να πληρώσουν δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω των μειώσεων των μισθών και της υπερφορολόγησης. Ουσιαστικά η μεσαία τάξη αρχίζει και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και μόνο με διευκολύνσεις μπορεί να ανταπεξέλθει.



Αν δεν μαζευτούν τα έσοδα τότε το πρόγραμμα θα αποτύχει και η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί λέει υπουργός που πιέζει το οικονομικό επιτελείο να ξεκαθαρίσει το θέμα με την τρόικα το συντομότερο δυνατόν. Οι αρχηγοί πάντως συμφώνησαν να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των μετακινήσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο τομέα ώστε να αποφευχθεί πίεση της τρόικας για απολύσεις, με εξαίρεση τις απολύσεις επίορκων υπαλλήλων.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Οι συχνοί τραυματισμοί στα παρασκήνια των ταινιών, αλλά και η ανάγκη για ρεαλιστικές σκηνές δράσης, ώθησαν τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη να μην επιλέξει τυχαία άτομα για τις σκηνές βίας της νέας του ταινίας..

Οι Αρχηγοί Ελλάδος Wing Tzun- Kung Fu Sifu Μιχάλης & Sifu Μιχαήλ επιλέχθηκαν για την σκηνη ξυλοδαρμού του Χροστόφορου Παπακαλιάτη στην ταινία "Αν" που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες από 29-11-2012. Οι Sifu φρόντισαν, ώστε να γυριστούν οι σκηνές βίας σωστά και με απόλυτη ασφάλεια !!!



Τις προσεχείς ημέρες δημοσιεύεται η ανάθεση του αρδευτικού έργου Νέστου, προϋπολογισμού 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας.


Ακόμη, έκανε γνωστό ότι σύντομα συμβασιοποιείται και το έργο κατασκευής πλωτής μαρίνας στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας.

Ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση των περιφερειαρχών της χώρας στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο, μεταξύ άλλων, ζήτησε παρέμβαση για δύο σημαντικά ζητήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, την κατάπτωση των εγγυήσεων του δημοσίου για δάνεια σε 500 επιχειρήσεις και την επανάκριση των συνταξιούχων, από την οποία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη παλιννοστήσαντες, που ήρθαν στη χώρα μας προ 15ετίας.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Νοικιάζουν κοπέλες μόνο και μόνο για να γράψουν... σε σχέση στο Facebook! Με πολλούς να θεωρούν ότι το προφίλ τους...στο Facebook καθορίζει εν πολλοίς και το κοινωνικό τους status δεν μπορεί να προκαλεί έκπληξη οι...

ασυνήθιστες τακτικές στις οποίες καταφεύγουν ορισμένοι για να το «χτίσουν». Τελευταίο παράδειγμα η μόδα της «ενοικίασης» σχέσης.





Σύμφωνα με το BBC, κοπέλες από όλον τον κόσμο, κατά κύριο λόγο μοντέλα, έναντι αμοιβής επιτρέπουν σε χρήστες του Facebook να γίνουν οι «κοπέλες» του. Φυσικά όχι στην πραγματική ζωή, παρά μόνο για τις ανάγκες του προφίλ που διατηρούν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.



Η νέα μόδα ξεκίνησε από τη Βραζιλία και γρήγορα εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ. Οσο για τη χρέωση; Οι κοπέλες που προσφέρουν τον εαυτό τους προς ενοικίαση στο Facebook χρεώνουν τους πελάτες πέντε με 10 δολάρια την εβδομάδα.Έναντι αυτού του ποσού, λοιπόν, οι «ενοικιαστές» βάζουν μετατρέπουν το status από single σε... «σε σχέση».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Η Micron Technology, Inc. ανακοίνωσε την Πέμπτη που πέρασε το μικρότερο τσιπ μνήμης NAND, χωρητικότητας 128-gigabit (Gb) που χρησιμοποιεί την τεχνολογία των 20nm που έχει αναπτύξει η εταιρία. Η νέα αυτή μνήμη των 128Gb αποθηκεύει τρία bit ανά κελί και έχει την ονομασία triple-level-cell (TLC). Με διαστάσεις μόλις 146 mm², το νέο TLC τσιπ των 128Gb είναι 25% μικρότερο από το αντίστοιχο multi-level-cell (MLC) που προσφέρει η εταιρία στα 20nm. Η Micron με το νέο τσιπ στοχεύει στην αγορά των αφαιρούμενων αποθηκευτικών μέσων όπως τις USB μνήμες και τις κάρτες μνήμης που αναμένεται να καταναλώσει το 35% της παραγωγής των NAND μνημών για το 2013. Η Micron έχει προσφέρει το νέο τσιπ για δοκιμές σε επιλεγμένους πελάτες, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο δέυτερο τρίμηνο του 2013. Παράλληλα στο επερχόμενο International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) στις 19 Φεβρουαρίου στο San Francisco, California η Micron θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το νέο τσιπ.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στη μεθαυριανή (Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου) απεργία της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει...

οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.





Στην ανακοίνωση που είχαν εκδώσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι καθηγητές τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 20ής Φεβρουαρίου εναντίον των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζονται, οι οποίες -όπως σημειώνουν- εξαθλιώνουν τον κλάδο, καθώς η μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών είναι πλέον σε δραματικά επίπεδα, αγγίζοντας το 45%.



Οι καθηγητές αναφέρονται και στην αξιολόγηση, εκφράζοντας την αντίθεσής τους, γιατί- όπως υποστηρίζουν- συνδέεται με αυτήν η μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Υποστηρίζουν, παράλληλα, ότι και «οι απολύσεις στο δημόσιο (με όποιο όνομα και να παρουσιάζονται) συνδέονται με την αξιολόγηση».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Σάλος με τους νεοναζί σεκιούριτι στη Γερμανία Το Διαδικτυακό κατάστημα Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι λύει το συμβόλαιο με μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, η οποία όπως αποκάλυψε...

την περασμένη εβδομάδα μια τηλεοπτική εκπομπή εφαρμόζει πρακτικές εκφοβισμού μεταναστών, εποχικών εργαζόμενων στα κέντρα διανομής του στη Γερμανία.





Η πολυεθνική αυτή εταιρία, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα έχει πλέον σχέσεις με την εταιρεία εφεξής», όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος της θυγατρικής της στη Γερμανία μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.



Η γερμανική θυγατρική της Άμαζον εδρεύει στο Μόναχο κι απασχολεί 8.000 μόνιμους υπαλλήλους και χιλιάδες ανθρώπους ως εποχικό προσωπικό σε περιόδους μεγάλης ζήτησης, όπως αυτή των Χριστουγέννων. Το συνδικάτο ver.di ζήτησε από την εταιρεία να προσέλθει σε διαπραγμάτευση για να συναφθεί μια συλλογική σύμβαση, ενώ αξίωσε υψηλότερους μισθούς.



«Η Άμαζον δηλώνει ότι σε ουδεμία περίπτωση η εταιρεία μας δείχνει ανοχή σε διακρίσεις κι εκφοβισμούς, εννοεί δε η κάθε συνεργαζόμενη με εμάς εταιρεία να πράττει το ίδιο ακριβώς», τόνισε η ίδια εκπρόσωπος.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97
Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, από την Δευτέρα 18η Φεβρουαρίου 2013 έως την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013, το σχέδιο διακήρυξης για το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ - Υπηρεσίες Ασύρματης Νησίδας» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στόχος είναι το έργο να προκηρυχθεί μέσα στον επόμενο μήνα, αφού πρώτα εγκριθεί το τελικό τεύχος διακήρυξης από την αρμόδια Διακομματική Επιτροπή (link εδώ).


Το έργο σχεδιάστηκε από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» και αποτελεί μέρος του δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» το οποίο θα παρέχει σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες δεδομένων και φωνής σε όλους τους δημόσιους φορείς, μειώνοντας παράλληλα τα τηλεπικοινωνιακά έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου κατά 150 εκ. ευρώ ετησίως. Η διαβούλευση διεξάγεται εδώ http://www.ktpae.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1273:-l-r&catid=6:latest-news&Itemid=18



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Ένας νέος επαναστατικός υπολογιστής βασίζεται στο φαινόμενο του χάους της φύσης και μπορεί να επαναπρογραμματιστεί από μόνος του σε περίπτωση που ανακαλύψει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του. Ανήκει στους "συστεμικούς" υπολογιστές, λειτουργεί σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και έχει τη δυνατότητα να κρατήσει τις σημαντικές διαδικασίες για τη λειτουργία του ενεργές σε οποιαδήποτε σχεδόν περίπτωση. Για παράδειγμα θα μπορούσε να επαναπρογραμματίσει μη επανδρωμένα σκάφη έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τις ζημιές από μια μάχη, ή να βοηθήσει στη δημιουργία πιο ρεαλιστικών μοντέλων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Οι παραδοσιακοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν τέτοια λειτουργία έτσι ώστε να μη μπορούν να μοντελοποιήσουν διαδικασίες όπως η λειτουργία των νευρώνων ή για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο οι μέλισσες γίνονται σμήνος. Αυτό γίνεται επειδή η λειτουργία τους πραγματοποιείται διαδοχικά, εκτελώντας μια εντολή κάθε στιγμή.


“Η φύση δε λειτουργεί έτσι” αναφέρει ο Peter Bentley, επιστήμονας των υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL). “Οι διαδικασίες της φύσης είναι κατανεμημένες, δε βασίζονται σε κάποιο κεντρικό γεγονός και αν παρουσιάσουν κάποιο σφάλμα μπορούν να επανακάμψουν. Ένας υπολογιστής θα έπρεπε να είναι ικανός να το μιμηθεί”. Οι σημερινοί υπολογιστές λειτουργούν με λίστες από εντολές. Όταν κάποια από αυτές επιλέγεται από τη μνήμη εκτελείται και το αποτέλεσμά της επανατοποθετείται σε αυτή. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς και αν και είναι είναι ιδανική για ορισμένες λειτουργίες δε μπορεί να πραγματοποιεί παράλληλες εργασίες. Ακόμη και αν πιστεύουμε ότι οι υπολογιστές μας πραγματοποιούν διαδικασίες ταυτόχρονα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς οι ταχύτητες με τις οποίες τις εκτελούν μας κάνουν να το αντιλαμβανόμαστε με αυτό τον τρόπο. Ο υπολογιστής που κατασκευάστηκε έγινε σε συνεργασία με το Χρήστο Σακελλαρίου, επίσης επιστήμονα του πανεπιστημίου. Μία από τις δυνατότητές του είναι να συνδέει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος με τις ενέργειες που πρέπει να κάνει εάν υπερθερμανθεί. Διαχωρίζει τα αποτελέσματα σε ψηφιακές οντότητες με την ονομασία “systems”. Κάθε σύστημα έχει μια μνήμη η οποία περιλαμβάνει δεδομένα χωρισμένα ανάλογα με το τι αυτά περιγράφουν και επικοινωνούν μόνο με παραπλήσια συστήματα. Αντί να χρησιμοποιεί μετρητές, το σύστημα εκτελείται κατά περιόδους που επιλέγονται από ένα ψευδοτυχαίο αλγόριθμο σχεδιασμένο να μιμείται την ίδια “τυχαιότητα” της φύσης. Τα συστήματα εκτελούν τις εντολές τους ταυτόχρονα χωρίς να συνδέονται με κάποιο κεντρικό που να υπερισχύει αυτών. Μεταξύ τους επικοινωνούν τυχαία και παράλληλα, ενώ τα αποτελέσματα των υπολογισμών απλά προκύπτουν από τις συνεργασίες αυτές.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Παππού, κάνετε ακόμη σεξ με τη γιαγιά;

-Φυσικά, του λέει ο παππούς. Μόνο στοματικό όμως.

-Τι ...





είναι το στοματικό σεξ, παππού;

-Εγώ της λέω "αϊ πηδήξου" κι εκείνη μου απαντάει "εσύ να πηδηχτείς!"



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos






Μιλάμε για εκπληκτικές δημιουργίες, που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια γυναίκα που φοράει τέτοιο φόρεμα μην... το πατήσει!!! Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε...


























































via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos