follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!




Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν μία νέα μπαταρία ιόντων λιθίου με τη χρήση νανοσωματιδίων, η οποία είναι...







αποδοτικότερη, επαναφορτίζεται ταχύτερα και διαρκεί πολύ περισσότερο.



Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πορώδη νανοσωματίδια πυριτίου αντί για ανόδους από γραφίτη, εξασφαλίζοντας έως και τριπλάσια ισχύ, κάτι που σύμφωνα με τον καθηγητή Τσονγκγού Ζου, «ανοίγει το δρόμο για το σχέδιο της επόμενης γενιάς μπαταριών ιόντων λιθίου».



Ο καθηγητής που συντόνισε τις έρευνες λέει ότι παλαιότερες μπαταρίες με άνοδο από πυρίτιο αχρηστεύονταν γρήγορα λόγω της επανειλημμένης διαστολής και συστολής τους κατά τη φόρτιση και αποφόρτιση. Το νέο σχέδιο χρησιμοποιεί πορώδη νανοκαλώδια πυριτίου, διαμέτρου μικρότερης των 100 νανομέτρων και μήκους λίγων μικρομέτρων. Οι πόροι επιτρέπουν τη διαστολή και συστολή του πυριτίου χωρίς τον κίνδυνο διάσπασης.



Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση Nano Research, η επιφάνεια αυξάνεται, με αποτέλεσμα τα ιόντα λιθίου να μετακινούνται ταχύτερα, βελτιώνοντας την απόδοση της μπαταρίας, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο που χρειάζεται για να επαναφορτιστεί και προσφέροντας έως και 2.000 κύκλους φόρτισης, έναντι περίπου 200 που προσφέρουν τα σημερινά σχέδια.



Οι νέες μπαταρίες μπορεί να αξιοποιηθούν σε κινητά τηλέφωνα ή ακόμη και σε υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ ενδέχεται να διατίθενται στο εμπόριο μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, ενσωματωμένες σε διάφορες συσκευές, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού πανεπιστημίου.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Κυκλοφορεί την Τετάρτη το πρώτο ελληνικό περιοδικό δρόμου Το πρώτο ελληνικό περιοδικό δρόμου που θα πωλείται από άστεγους και άνεργους θα κυκλοφορήσει στην Αθήνα την Τετάρτη, 27...

Φεβρουαρίου.Το περιοδικό «Σχεδία» είναι το νεότερο μέλος του Διεθνούς Δικτύου ανάλογων εκδόσεων που κυκλοφορούν σε άλλες 121 χώρες του κόσμου.





Από την ίδρυσή του το δίκτυο αυτό έχει συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων ανθρώπων σε πολλά μέρη του κόσμου.



Η ιδιαιτερότητα των περιοδικών δρόμου είναι ότι δεν πωλούνται στα συνήθη σημεία διάθεσης του Τύπου (περίπτερα κλπ), αλλά πωλούνται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης, από διαπιστευμένους πωλητές.



Τα άτομα αυτά προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι άστεγοι, οι άνεργοι και γενικά συνάνθρωποί μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού που ανέρχεται στα 3 ευρώ, το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91




Οι αστρονόμοι εντόπισαν τον μικρότερο έως τώρα εξωπλανήτη, που ονόμασαν Κέπλερ-37b. Έχει μέγεθος περίπου το 30% της Γης, γεγονός που τον καθιστά λίγο μεγαλύτερο από τη Σελήνη και μικρότερο από τον Ερμή, τον πιο μικρό πλανήτη του δικού μας ηλιακού συστήματος, ενώ είναι καυτός, με θερμοκρασία, γύρω στους 427 βαθμούς Κελσίου...







Ο Κέπλερ-37b, που το έτος του (ο χρόνος πλήρους περιφοράς του) διαρκεί μόλις 13 ημέρες, είναι ένα από τα τρία πλανητικά σώματα που εντοπίσθηκαν σε τροχιά γύρω από το άστρο Κέπλερ-37, το οποίο είναι ελαφρώς πιο μικρό και κρύο από τον Ήλιο μας. Βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Λύρας, σε απόσταση 210 ετών φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός είναι περίπου 10 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα).



Ο δεύτερος εξωπλανήτης, ο Κέπλερ-37c, έχει μέγεθος το 74% της Γης, δηλαδή είναι λίγο μικρότερος από την Αφροδίτη, ενώ ο τρίτος, ο Κέπλερ-37d, είναι διπλάσιος από τον πλανήτη μας. Ο δεύτερος πλανήτης ολοκληρώνει την τροχιά του γύρω από το άστρο του σε 21 γήινες ημέρες και ο τρίτος σε 40.



Κατά πάσα πιθανότητα και οι τρεις εξωπλανήτες είναι βραχώδεις, αλλά είναι πολύ καυτοί, χωρίς ατμόσφαιρα και, συνεπώς, δεν φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας κάποιας μορφής ζωής (τουλάχιστον όπως την ξέρουμε).



Οι τρεις πλανήτες ανακαλύφθηκαν με τον «κυνηγό των εξωπλανητών», το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της NASA και η σχετική επιστημονική ανακοίνωση έγινε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερ και το "Science".



Ο νέος μίνι-πλανήτης Κέπλερ-37b καταρρίπτει το ρεκόρ μικρότερου γνωστού εξωπλανήτη, που έως τώρα κατείχε ο Κέπλερ-42d, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 2012 και είναι περίπου ο μισός από τη Γη.



Όμως, ίσως ο Κέπλερ-37b δεν κρατήσει για πολύ το ρεκόρ του, καθώς εκκρεμεί η επιβεβαίωση δύο άλλων εξωπλανητών, ενός που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα και έχει μέγεθος όσο το φεγγάρι μας και ενός δεύτερου, σε τροχιά γύρω από ένα νεκρό παλλόμενο άστρο (πάλσαρ), ο οποίος έχει μάζα μόλις το 2% της Γης.



«Η νέα ανακάλυψη δείχνει την ποικιλομορφία των πλανητικών συστημάτων. Γνωρίζαμε ότι υπάρχουν συστήματα με μεγάλους πλανήτες, τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και συστήματα με πολύ μικρούς πλανήτες», δήλωσε ο Τόμας Μπάρκλεϊ του ερευνητικού κέντρου Ames της NASA, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μεγάλης διεθνούς επιστημονικής ομάδας που βρήκε τον Κέπλερ-37b.



Οι αστρονόμοι υπολόγισαν το μέγεθος του μικρού εξωπλανήτη με τη βοήθεια της μεθόδου της αστροσεισμολογίας, η οποία αναλύει τα ηχητικά κύματα που ταξιδεύουν από το εσωτερικό έως την επιφάνεια ενός άστρου και τα οποία αντιστοιχούν σε χαρακτηριστικές συχνότητες φωτός, οι οποίες είναι δυνατό να αναλυθούν, όπως η μουσική που βγάζει ένα μουσικό όργανο. Όσο πιο μεγάλο είναι ένα άστρο, τόσο πιο χαμηλή είναι η συχνότητα του «τραγουδιού» του.



Εξάγονται, έτσι, συμπεράσματα σχετικά με το μητρικό άστρο (όπως περίπου κάνουν οι σεισμολόγοι στη Γη), ενώ στη συνέχεια γίνονται εκτιμήσεις για τη μάζα, το μέγεθος και την πυκνότητα των εξωπλανητών γύρω του.



Μέχρι τώρα έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη 833 εξωπλανητών (οι 114 από το τηλεσκόπιο «Κέπλερ» που εκτοξεύτηκε το 2009), ενώ εκκρεμεί η επιβεβαίωση για περίπου 3.000 ακόμα. Όσο πιο μικρός είναι ένας εξωπλανήτης, τόσο πιο δύσκολη είναι η ανακάλυψή του με τις υπάρχουσες τεχνικές δυνατότητες. Όμως, ενώ στην αρχή ανακαλύπτονταν μόνο γιγάντιοι εξωπλανήτες (οι λεγόμενοι «καυτοί Δίες»), σήμερα πια γίνεται όλο και πιο συχνή η ανακάλυψη πλανητών μικρότερων και από τον δικό μας.



Ο πρώτος εξωπλανήτης εντοπίστηκε το 1992 γύρω από ένα άστρο «πάλσαρ», ενώ το 1995 ανακαλύφθηκε ο πρώτος εξωπλανήτης (ο 51 Πηγάσου Β) γύρω από ένα άστρο σαν το δικό μας.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




Τη θανάτωση 3.000 λύκων σχεδιάζουν οι αρχές επαρχίας στη Σιβηρία, έπειτα από...







την αύξηση των επιθέσεων σε άλογα και τάρανδους.



Οι αξιωματούχοι της βορειοανατολικής επαρχίας Σάχα δήλωσαν ότι οι λύκοι σκότωσαν πέρυσι περισσότερους από 16.000 τάρανδους και 3.000 άλογα.



Στην κατά τα άλλα αραιοκατοικημένη αυτή περιοχή υπάρχουν περίπου 3.500 λύκοι. Η περιοχή είναι γνωστή ως Γιακουτία. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να μειώσουν τον πληθυσμό τους σε περίπου 500.



Για το σκοπό αυτό, η τοπική κυβέρνηση έχει ορίσει ένα ποσό αντίστοιχο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων τα οποία θα δοθούν σε αυτούς που θα τους σκοτώνουν. Το ποσό που θα χορηγείται σε αυτούς θα αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των λύκων που θα έχουν σκοτώσει.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news




Το PlayStation 4 θα αντιπροσωπεύει «μια σημαντική αλλαγή» υποσχέθηκε ο Άντριου Χάους, διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment...







σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της ανακοίνωσης στη Νέα Υόρκη.



Η τέταρτη γενιά της επιτυχημένης παιχνιδομηχανής της Sony έρχεται να αντικαταστήσει το PS3 που κυκλοφορεί στην αγορά από το 2006!



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Το κορίτσι που έγινε γνωστό από το Fame Story και ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή με την μελωδική φωνή της, άλλαξε πολύ...





Έχει υιοθετήσει ένα νέο λουκ που αναδεικνύει περισσότερο την ομορφιά της, έχει ξεφύγει από το κλασικό στιλ.



Δείτε την στην παρακάτω φωτογραφία..




Η διαφορά είναι αισθητή!








via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Η πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα, ιστορία κακοποίησης ανηλίκου, αποκαλύφθηκε σήμερα στα Χανιά.Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, το...

μεσημέρι κάτοικοι της Χαλέπας είδαν ένα αγοράκι να περιφέρεται στο δρόμο και ειδοποίησαν τις αρχές.





Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων πηγαν στο σημείο και άκουσαν έκπληκτοι από το 12χρονο αγοράκι, το οποίο είναι Αλβανικής καταγωγής αλλά γεννήθηκε στα Χανιά, να τους λέει ότι έφυγε από το σπίτι του γιατί οι γονείς του και ο αδελφός του το έδερναν.



Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έμειναν ακόμα πιο έκπληκτοι όταν πήγαν στο σπίτι του 12χρονου και διαπίστωσαν ότι οι γονείς του εδώ και ένα μήνα έδεναν το αγοράκι μια μια αλυσίδα 10 μέτρων κλειδωμένη με λουκέτο!Άγνωστο πώς το αγοράκι κατάφερε να ξεφύγει ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του ηλικίας 46 ετών, ο οποίος είναι οικοδόμος, τη μητέρα του, ηλικίας 43 ετών και τον αδελφό του 21 ετών.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91










Η παχυσαρκία προβλέπεται από το... μαιευτήριο

Βρετανοί ειδικοί ανέπτυξαν μια μέθοδο η οποία, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να δείξει αν ένα νεογέννητο είναι πιθανό να αναπτύξει παιδική παχυσαρκία. Η γνώση αυτή αναμένεται να είναι πολύτιμη για τους γονείς οι οποίοι θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να δράσουν προληπτικά.

Οι δείκτες

Ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου εξέτασαν στοιχεία που αφορούσαν περίπου τέσσερις χιλιάδες άτομα στη Φινλανδία τα οποία είχαν γεννηθεί το 1986. Επίσης μελέτησαν τα ευρήματα δύο προηγούμενων ερευνών που περιελάμβαναν 1.053 παιδιά στην Ιταλία και 1.032 παιδιά στις ΗΠΑ. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι o έλεγχος απλών παραμέτρων μπορεί να αποκαλύψει αν ένα νεογέννητο θα αναπτύξει παχυσαρκία στην παιδική του ηλικία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το βάρος του νεογέννητου και το αν η μητέρα του είναι καπνίστρια αρκούν για να γίνει μια αρκετά ακριβής πρόβλεψη σχετικά με τις πιθανότητες που έχει το παιδί να αντιμετωπίσει λίγα χρόνια αργότερα προβλήματα παχυσαρκίας. Μέχρι πρόσφατα πιστευόταν ότι τα προβλήματα με το βάρος σχετίζονται άμεσα με γενετικούς παράγοντες αλλά αποδείχθηκε ότι μόλις μια στις δέκα περιπτώσεις παχυσαρκίας έχει γονιδιακή βάση.

Η παχύσαρκη «εξίσωση»

Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση παχυσαρκίας είναι γνωστοί αλλά για πρώτη φορά εισάγονται στο σύνολό τους σε μια εξίσωση. «Η εξίσωση βασίζεται σε δεδομένα που είναι απλό και εύκολο να αποκτηθούν από την πρώτη στιγμή που γεννιέται ένα παιδί. Πιστεύουμε ότι με τη μέθοδο που αναπτύξαμε μπορούμε να προβλέψουμε με ποσοστό επιτυχίας 80% αν ένα παιδί θα αντιμετωπίσει προβλήματα παχυσαρκίας. Η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος γιατί από τη στιγμή που ένα παιδί θα εμφανίσει παχυσαρκία θα είναι δύσκολο να χάσει βάρος. Το μήνυμα είναι απλό. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά και να τους παρέχονται οι κατάλληλες συμβουλές» αναφέρει ο καθηγητής Φίλιπ Φρόγκουελ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS ONE»http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Απόρρητη έκθεση για σκάνδαλα και όργια στο Βατικανό Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος αποφάσισε να παραιτηθεί ύστερα από τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας που τον πληροφόρησε για τις διαστάσεις...

των σεξουαλικών σκανδάλων και σκανδάλων δωροδοκίας μέσα στο Βατικανό, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica το οποίο στηρίζεται σε ανώνυμες πηγές.





Τρεις καρδινάλιοι, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, διαφθορά και ευνοιοκρατία που αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού στην αποκαλούμενη υπόθεση VatiLeaks.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 παρέδωσαν στον ποντίφικα δύο κόκκινους δερματόδετους τόμους -σχεδόν 300 σελίδων -που περιείχαν «έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της» στην Αγία Έδρα, αποκαλύπτει η εφημερίδα.



«Ήταν εκείνη τη μέρα, με αυτά τα έγγραφα στο γραφείο του, που ο Βενέδικτος ο 16ος έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό», αναφέρει το δημοσίευμα.



Ωστόσο, το γραφείο Τύπου του Βατικανού αρνήθηκε να το σχολιάσει.



Ο Βενέδικτος εγκαταλείπει το αξίωμά του στις 28 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής, το Βατικανό επιμένει ότι η απόφασή του- η πρώτη παραίτηση πάπα εδώ και 600 χρόνια -οφείλεται στο προχωρημένο της ηλικίας του και δεν συνδέεται με τα σκάνδαλα στο Βατικανό.



Οι πληροφορίες που έλαβε από τους καρδινάλιους «αφορούν όλες την παραβίαση της έκτης και της έβδομης εντολής», δήλωσε στην εφημερίδα άνδρας ο οποίος περιγράφεται ως «πολύ κοντινός» με τους συγγραφείς της έκθεσης. Οι δύο αυτές εντολές είναι οι: «Ου μοιχεύσεις» και «Ου κλέψεις»...



Οι καρδινάλιοι λέγεται ότι αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, που διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού και οι οποίοι είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.



Ανάμεσα σε εκείνους που φέρονται ως αναφερόμενοι στην έκθεση είναι ο Μάρκο Σίμεον, διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου RAI, το όνομα του οποίου ακούστηκε στο παρελθόν σε σχέση με μία από τις κυριότερες αποκαλύψεις του σκανδάλου VatiLeaks: το σχέδιο απομάκρυνσης από τη θέση του, του αρχιεπισκόπου Κάρλο Μαρία Βιγκάνο, αναπληρωτή διοικητή του Βατικανού, ύστερα από τις προσπάθειές του να επιβάλει μεγαλύτερη διαφάνεια στις οικονομικές υποθέσεις της Αγίας Έδρας.



Ο Σίμεον θεωρείται πολύ κοντινός άνθρωπος του δεύτερου τη τάξει αξιωματούχου του Βατικανού, Ταρτσίσιο Μπερτόνε, υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού.



Η μυστική έκθεση, αναφέρεται επίσης -πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα - στις ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων (IOR), την τράπεζα του Βατικανού, όπου την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος ύστερα από εννέα μήνες κατά τους οποίους η θέση ήταν κενή.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πάπας Βενέδικτος θα παραδώσει ο ίδιος τα εμπιστευτικά έγγραφα στον διάδοχό του με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά «δυνατός, νέος και άγιος» ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97



Οι περίεργες γυμναστικές συνεχίζονται στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και τα απρόοπτα αναπόφευκτα!





Σήμερα το πρόγραμμα είχε ομαδική γυμναστική. Κάποια στιγμή, κλήθηκε η Ελένη Μενεγάκη να βοηθήσει, όμως η παρουσιάστρια δεν φορούσε φόρμες, αλλά ένα αέρινο φόρεμα. Οι γυμναστές ήταν σκυμμένοι κάτω και η Ελένη όρθια από πάνω χάριζε άθελά της αποκαλυπτικά πλάνα.



"Μη βλέπεις μωρέ!!!", φώναξε η παρουσιάστρια στον γυμναστή, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα έφυγε τρέχοντας.



Δείτε το βίντεο:

zappit



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Έχουμε ακούσει πολλές φορές για τις βλαβερές συνέπειες της αλόγιστης και κακής χρήσης μηχανημάτων τεχνητού μαυρίσματος αλλά και....

της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι τις γνωρίζουμε, το κακό είναι ότι συνεχίζουμε να μην παίρνουμε προφυλάξεις!





Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, εάν βλέπατε ότι το δέρμα σας εσωτερικά είναι τόσο κατεστραμμένο όπως αυτό της εικόνας που ακολουθεί;Η σοκαριστική φωτογραφία δείχνει τις βλάβες που έχει υποστεί το δέρμα μιας 30χρονης κοπέλας, ύστερα από 14 χρόνια χρήσης σολάριουμ!Ένας πρωτοποριακός σαρωτής αποτυπώνει την κατάσταση εσωτερικά του δέρματος, κάτι που εμείς δεν μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι.



Με σκούρο χρώμα δείχνει τα κατεστραμμένα σημεία των ιστών ενός δέρματος που έχει εκτεθεί υπερβολικά στον ήλιο ή σε λάμπες σολάριουμ. Αυτές οι βλάβες είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος.



Να θυμίσουμε ότι το κακοήθες μελάνωμα, η πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος, είναι η δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου στις ηλικίες 15- 34.

healthpress.gr





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Δυο Γερμανοί είχαν την φαεινή ιδέα να μετατρέψουν το διθέσιο αυτοκίνητό τους σε μια...

καντίνα!



Η επιχείριση τους έχει πιάσει τόπο γιατί πουλάνε 50 σάντουιτς την ώρα!!!









via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Τα σημαντικότερα λάθη που κάνουν οι ορειβάτες στο βουνό Κακή φυσική κατάσταση, υπερεκτίμηση των δυνάμεων, μη γνώση των καιρικών συνθηκών, έλλειψη μέσων επικοινωνίας, όπως για...

παράδειγμα ασύρματος ή κινητό τηλέφωνο, αλλά και έλλειψη κατάλληλης παιδείας είναι κάποια από τα αίτια που αναγκάζουν τους ορειβάτες να αναζητήσουν βοήθεια όταν βρίσκονται στο βουνό κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες.





Σύμφωνα με την άποψη του διευθυντή εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ζαφείρη Τρόμπακα, τα περισσότερα περιστατικά συμβαίνουν επειδή δεν υπάρχει εναρμόνιση του προγραμματισμού του ορειβάτη με τις καιρικές συνθήκες.



«Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλα υψόμετρα αλλάζουν εύκολα και οφείλει ο κάθε ορειβάτης ή πεζοπόρος να ενημερώνεται από την ΕΜΥ πριν από κάθε εξόρμηση. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες είναι από τις κυριότερες αιτίες που αναγκάζει τους ορειβάτες να ζητήσουν βοήθεια. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που υπήρξε πλήρης αποπροσανατολισμός ορειβατών λόγω ομίχλης. Όταν δεν βλέπεις μπροστά σου δεν γνωρίζεις ποια κατεύθυνση να ακολουθήσεις και έτσι μπορεί να βρεθείς σ' ένα διαφορετικό σημείο ή να ακολουθήσεις λάθος μονοπάτι με αποτέλεσμα να χαθείς», αναφέρει ο κ. Τρόμπακας ο οποίος αναλύει τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να φέρει μαζί του ο ορειβάτης.



«Θα πρέπει ο ορειβάτης να έχει στη διάθεσή του μέσα επικοινωνίας με κάποια βάση. Εκτός από το κινητό που μπορεί να μην πιάνει σε ένα σημείο στο βουνό, πρέπει να έχει εφεδρικό ασύρματο και να ξέρει ότι αν θα χρειαστεί να επικοινωνήσει θα μπορέσει να μιλήσει με κάποιον. Πρέπει επίσης να βλέπει και να ακολουθεί κάποιες επισημάνσεις που υπάρχουν σε μονοπάτια. Εμείς στον Όλυμπο κάναμε αρκετές επισημάνσεις σε μονοπάτια και χρησιμεύουν σε κάθε εποχή. Από την άλλη δεν πρέπει να υπάρξει υπερεκτίμηση των δυνάμεών του, γιατί μπορεί χωρίς να το καταλάβει να πάθει υποθερμία και να μην μπορεί να αντιδράσει», επισημαίνει.



Ο ορειβάτης ή πεζοπόρος πρέπει να έχει μαζί του φακό, σπίρτα, αναπτήρα, σφυρίχτρα, λίγα τρόφιμα, ανθρακούχα σκευάσματα, μαχαίρι που θα πρέπει να βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος του σακιδίου, ελαστικό επίδεσμο που μπορεί να δώσει λύσεις σε περίπτωση που υπάρξει στραμπούληγμα, αλουμινοκουβέρτα, αδιάβροχο, μπουφάν, μάλλινα ρούχα που είναι ικανά να ζεστάνουν τον ορειβάτη που κινείται ακόμη και αν είναι βρεγμένα, γάντια, θερμοεσώρουχα και μέσα στην τσάντα του μια σακούλα που θα έχει ένα σετ φόρμας και μπλούζα που θα τον ζεστάνουν όταν βρεθεί στο καταφύγιο και θα πρέπει να αλλάξει τα βρεγμένα ρούχα του. Επίσης καλό καθώς περπατάει ανά μία ώρα να τρώει κάτι γλυκό.



Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι μη κυβερνητική οργάνωση Έρευνας και Διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση. Από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου. Η κεντρική διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 34 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και έχει ανθρώπινο δυναμικό άνω των 2.000 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.



«Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να δώσουμε λύσεις όταν μας ζητηθεί βοήθεια. Ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός όταν ανεβαίνει στο βουνό. Συμβάντα υπάρχουν όλες τις εποχές και όχι μόνο τον χειμώνα», ολοκλήρωσε ο κ. Τρόμπακας.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91










Αρχαία βακτήρια παγωμένης λίμνης δίνουν στοιχεία για εξωγήινη ζωή

Μια αρχαία κοινότητα βακτηρίων που κατάφερε να επιβιώσει στα αλμυρά νερά της λίμνης Vida, σ’ ένα περιβάλλον πλήρως στερημένο από οξυγόνο, όπου επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι, ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Η έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ και τη NASA φέρνει στην επιφάνεια νέα στοιχεία για τις βιοχημικές διαδικασίες που συντελούνται χωρίς να συνδέονται με την ηλιοφάνεια, το διοξείδιο του άνθρακα, το οξυγόνο ή τη φωτοσύνθεση.

Οι συντάκτες της μελέτης, που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στην επιστημονική επιθεώρηση «PNAS», υποστηρίζουν ότι τα αρχαία βακτήρια ενδέχεται να μας δώσουν στοιχεία για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε εξωγήινο περιβάλλον με κρυογονικές θερμοκρασίες και υψηλή αλατότητα. Η έρευνα διεξήχθη από διεπιστημονική ομάδα με τη συμμετοχή ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο, το κρατικό Πανεπιστήμιο της Μοντάνα και το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Η επιβίωση των βακτηρίων στη λίμνη Vida, μια παγωμένη λίμνη άλμης κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, ενδέχεται να οφείλεται στις αντιδράσεις μεταξύ του αλμυρού νερού και των πετρωμάτων του βυθού, που είναι πλούσια σε σίδηρο. Οι συνθήκες στη συγκεκριμένη λίμνη χαρακτηρίζονται παρόμοιες με αυτές που επικρατούν στον Άρη και ενδεχομένως και σε άλλους πλανήτες, γεγονός που ίσως δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν δείγματα που συλλέχθηκαν από τη λίμνη Vida το 2005 και το 2010. Από προηγούμενες μελέτες είναι ήδη γνωστό ότι πριν 3.000 χρόνια η λίμνη καλύφθηκε από στρώματα πάγου που την «σφράγισαν» από τη γήινη ατμόσφαιρα και την καταδίκασαν στο σκοτάδι. Στο μεταξύ από την εξέταση των δειγμάτων προέκυψε ότι η αλατότητα των υδάτων στη λίμνη Vida είναι εξαπλάσια συγκριτικά με το θαλασσινό νερό, η μέση θερμοκρασία της λίμνης κυμαίνεται στους -13 βαθμούς Κελσίου και τα επίπεδα οξειδίων του αζώτου στο νερό είναι υψηλότερα συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο υδάτινο σώμα στη Γη. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες θεωρούσαν αδύνατη την ύπαρξη ζωής κάτω από αυτές τις συνθήκες, ωστόσο τα αρχαία βακτήρια τους διέψευσαν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ζωντανούς οργανισμούς ακόμα και σε εξωγήινο περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δυο μήνες οι επιστήμονες αναζήτησαν επίσης ζωή στο παγωμένο και σκοτεινό περιβάλλον της αρχαίας λίμνης Έλσγουορθ στην Ανταρκτική, ενώ στις αρχές του 2012, μετά από 20 χρόνια, Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν να προσεγγίσουν τη λίμνη Βοστόκ, η οποία αποτελεί ένα από τα τελευταία ανεξερεύνητα μέρη του πλανήτη.

ΠΗΓΗ:econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Κι όμως...




















via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Η ώρα της απόφασης για τους προς μετάταξη δημόσιους υπαλλήλους Ξεκίνησε σήμερα το 20ήμερο που έχουν στη διάθεσή τους οι 1.891 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για να επιλέξουν σε ποια από τις...

2.423 κενές θέσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλουν να τοποθετηθούν. Η σχετική απόφαση πήρε αριθμό ΦΕΚ για τη δημοσίευσή της.





Οι προς μετάταξη υπάλληλοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους φορείς προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού - Προσωπικού, στην οποία θα αναφέρουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με σειρά προτίμησής τους.



Στη συνέχεια, συνοπτικά, τα επόμενα βήματα είναι να ελεγχθούν τα στοιχεία τους από τους φορείς προέλευσης, να εκδοθεί πίνακας βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης από το ΑΣΕΠ και να εκδοθεί απόφαση για τη μετάταξή τους από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη γνωμοδότηση του τριμελούς συμβουλίου (απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης).



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Η Sony ανακοίνωσε πριν από λίγο το PlayStation 4

, με το οποίο εγκαινιάζει μια εντελώς νέα και διαφορετική πλατφόρμα gaming από ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα! Η νέα κονσόλα ξεκίνησε να σχεδιάζεται από το 2008 σε συνεργασία με τους developers για τους developers, αλλά με τον gamer να είναι στο επίκεντρο:

Sony PlayStation 4





  • Επεξεργαστής AMD “Jaguar” 8-core 64bit x86

  • Επεξεργαστής γραφικών AMD Radeon GPU 1.84teraflops

  • Μνήμη RAM 8GB GDDR5 176GB/sec bandwidth

  • Blu-ray drive 6x (DVD 8x)

  • Ενσωματωμένος σκληρός δίσκος (αδιευκρίνηστη χωρητικότητα)

  • Υποδοχές USB 3.0, AUX, HDMI, Analog AV, Digital output

  • WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR, Ethernet


Dual Shock 4

Dual Shock 4

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του PlayStation 4 είναι φυσικά το νέο τηλεχειριστήριο Dual Shock 4, το οποίο διατηρεί περίπου την ίδια εμφάνιση με το προηγούμενης γενιάς Dual Shock (2 πίσω κουμπιά, δύο αναλογικά sticks, 4 κουμπιά μπροστά κλπ.), αλλά έχει προστεθεί ένα μικρό touchpad στο κέντρο (παρόμοιο με αυτό του PS Vita), το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται παιχνίδια και εφαρμογές όπως όταν κρατά στα χέρια του ένα smartphone ή tablet. Επιπλέον, έχει προστεθεί υποδοχή για ακουστικά, ηχείο και μια light bar που αλλάζει χρώμα όταν κρατά το τηλεχειριστήριο διαφορετικός παίκτης. Να σημειωθεί ότι η light bar χρησιμοποιείται για την επικοινωνία του τηλεχειριστηρίου με τη νέα 3D camera Eye του PlayStation 4 έτσι ώστε να γίνεται αναγνώριση κινήσεων, προσώπου, φωνής κλπ. με μεγαλύτερη ακρίβεια από αυτή που προσφέρει το PlayStation Move.

Για το τέλος της αναφοράς μας στο τηλεχειριστήριο αφήσαμε το κουμπί Share, με το πάτημα του οποίου ενεργοποιούνται διάφορες “κοινωνικές” λειτουργίες ανάλογα με το τι κάνει ο χρήστης εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, μπορεί να πατήσει το Share για να δηλώσει στους φίλους του ότι είναι online, να επικοινωνήσει και να παρακολουθήσει το παιχνίδι τους ζωντανά. Σε συνδυασμό με το μόνιμα ανοικτό σύστημα συμπίεσης/αποσυμπίεσης video του PlayStation 4, θα είναι εφικτό να μοιράζεται screenshots ή μικρά video clips μέσω των κοινωνικών δικτύων ή του PlayStation Network τη στιγμή που βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι! Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι έχετε “κολλήσει” σε ένα σημείο κάποιου παιχνιδιού και άμεσα αποστέλλετε ένα video ή μια εικόνα για να ζητήσετε τη βοήθεια της κοινότητας.


  • PS button, SHARE button, OPTIONS button

  • Directional buttons (Up/Down/Left/Right)

  • Action buttons (Triangle, Circle, Cross, Square)

  • R1/L1/R2/L2 button

  • Left stick / L3 button, Right stick / R3 button, Pad Button

  • Touch Pad 2 Point Touch Pad, Click Mechanism, Capacitive Type

  • Αισθητήρας κίνησης 6 διευθύνσεων (3axis γυροσκόπιο, 3axis επιταχυντόμετρο)

  • Light Bar, δόνηση, ενσωματωμένο ηχείο, υποδοχή ακουστικών, microUSB

  • Bluetooth 2.1+EDR

  • Μπαταρία επαναφορτιζόμενη Li-Ion 1000mAh

  • Διαστάσεις 162 x 52 x 98 mm

  • Βάρος 210gr




PlayStation 4 Eye

PlayStation 4 Eye


  • Video Pixel (Maximum) 1280 x 800 pixel x 2

  • Video Frame Rate 1280×800 pixel @ 60fps

  • 640×400 pixel @ 120fps

  • 320×192 pixel @ 240fps

  • Video Format RAW, YUV (uncompressed)

  • Lens Dual Lenses, F value/F2.0 fixed focus

  • Capture Range 30cm~∞

  • Field-of-View 85

  • Microphone 4 Channel Microphone Array

  • Connection Type PS4 dedicated connector (AUX connector)

  • Διαστάσεις 186 x 27 x 27 mm

  • Βάρος 183gr


PS4 Suspend

Άμεσο παιχνίδι και cloud gaming

Στόχος της Sony είναι να μειώσει το χρόνο που χρειάζεται κανείς για να ανοίξει το PS4 και να αρχίσει το παιχνίδι από τη στιγμή που θα καθίσει μπροστά στην τηλεόραση του. Γι’ αυτό το λόγο, με το πάτημα του power button από το τηλεχειριστήριο το PS4 θα μπορεί να μπει αυτόματα σε mode αναμονής (μηδαμινή ενεργειακή κατανάλωση) και ο χρήστης θα μπορεί να συνεχίσει ακριβώς από το σημείο που σταμάτησε όποτε επιθυμεί. Επιπλέον, θα είναι δυνατό να ανοίξει άλλες εφαρμογές (π.χ. web browser) χωρίς να κλείσει το παιχνίδι του.

Οι παραπάνω λειτουργίες υποβοηθώνται από ένα δεύτερο επεξεργαστή που βρίσκεται μέσα στο PS4 και εκτελεί αποκλειστικά background διαδικασίες, όπως downloading και εγκατάσταση των διάφορων updates όταν η κονσόλα βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ή ακόμη και όταν παίζεται ένα παιχνίδι.


PS4 Streaming

Σε ό,τι αφορά το cloud gaming εδώ έρχεται η υπηρεσία Gaikai (εξαγοράστηκε πέρυσι από τη Sony) η οποία θα προσφέρει στον gamer τη δυνατότητα να παίζει οτιδήποτε επιθυμεί άμεσα χωρίς να περιμένει να ολοκληρωθεί το download, με τους τίτλους να είναι όλοι διαθέσιμοι δωρεάν για δοκιμή. Ακόμη, η υπηρεσία Gaikai θα προσφέρει μετέπειτα και όλα τα παιχνίδια από τα PS1, PS2 και PS3, αφού (δυστυχώς) το PS4 δεν θα υποστηρίζει τους τίτλους των παλαιότερων κονσολών. Πάντως, θα δέχεται κανονικά τα μεταχειρισμένα παιχνίδια (ευτυχώς).

PS4 Remote Play

Remote Play

Η λειτουργία Remote Play θα επιτρέπει στον χρήστη να συνεχίσει το παιχνίδι του στο PS Vita και τούμπαλιν ή να χρησιμοποιήσει τη φορητή παιχνιδοκονσόλα ως δευτερεύουσα οθόνη. Να σημειωθεί ότι το PS Vita θα υποστηρίζει όλους τους τίτλους του PS4, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε και την εφαρμογή PlayStation App για iOS και Android συσκευές για τον ίδιο λόγο.

PS4 Profile Screen

PS4 Interface

Περιβάλλον

Το περιβάλλον του PS4 έχει επανασχεδιαστεί στη λογική του PlayStation Network, με μπάρα ειδοποιήσεων στην κορυφή της οθόνης και μεγάλο βάρος στις λειτουργίες διαμοιρασμού (sharing) και το social gaming, έτσι ώστε όλα να βρίσκονται ένα κλικ μακριά.

PS4 Diablo III

Παιχνίδια

Όπως είναι λογικό, ένα μεγάλο μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε στα παιχνίδια και ανακοινώθηκαν τα Knack, Killzone: Shadow Fall, Drive Club, inFamous: Second Son, The Witness και Deep Down, ενώ οι Square Enix και Capcom βρήκαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις νέες gaming engines για το PS4 (Luminous και Panta Rhei αντίστοιχα). Επίσης, η Blizzard ανακοίνωσε ότι το Diablo III θα κυκλοφορήσει για το PS4 (ιστορική στιγμή για ένα κατ’ εξοχήν PC game να μεταφέρεται σε παιχνιδοκονσόλα), ενώ παρουσιάστηκαν νέα trailers για τα Destiny (Activision) και Watch Dogs που επίσης θα υποστηρίζονται από το PS4. Και κάτι ακόμα: η Square Enix ανακοίνωσε ότι θα…ανακοινώσει νέο Final Fantasy στην E3 2013! Συνολικά, περισσότεροι από 150 developers θα συνεργαστούν με τη Sony για να φέρουν παιχνίδια για το PS4, με τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας gaming να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: PlayStation 4: Όλα τα trailers από τα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν στην παρουσίαση [Videos]

Η 2ωρη παρουσίαση της Sony είχε τα πάντα και τίποτα, αφού δεν μας έδειξαν την κονσόλα! Πάντως, ο Shuhei Yoshida σε δήλωση του στην ιστοσελίδα Polygon άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τη δούμε στην E3 2013 τον Ιούνιο. Η κυκλοφορία του PlayStation 4 αναμένεται στα τέλη Δεκεμβρίου 2013 (Ευρώπη μάλλον αρχές 2014), χωρίς να έχει ανακοινωθεί η τιμή του. Το σίγουρο είναι ότι θα μας απασχολήσει έντονα τους επόμενους μήνες και περιμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον την απάντηση της Microsoft…









techgear.gr

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91




Με ημερήσιο πρόστιμο 71.193 Ευρώ κινδυνεύει η χώρα μας εξαιτίας της αδυναμίας της πολιτικής ηγεσίας και των περιφερειακών διοικήσεων να λύσουν το θέμα των...







παράνομων χωματερών επί σειρά ετών.



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η χώρα μας δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση των παράνομων ΧΥΤΑ και προτείνει την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής ύψους 71.193 ευρώ για κάθε ημέρα που μεσολαβεί από τη δεύτερη απόφαση του δικαστηρίου (το 2005) μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί.



Προτείνει επίσης και κατ’ αποκοπή προστίμου υπολογιζόμενου βάσει ποσού 7.786 ευρώ ανά ημέρα για το διάστημα που μεσολαβεί από την πρώτη απόφαση μέχρι την ημέρα συμμόρφωσης ή την ημέρα έκδοσης της δεύτερης απόφασης του δικαστηρίου.



Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του 2008 έπρεπε να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και να έχουν αποκατασταθεί όλοι οι παράνομοι χώροι υγειονομικής ταφής.



Τον Απρίλιο του 2009 εστάλη επίσημη προειδοποιητική επιστολή δυνάμει του άρθρου 260 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία υπενθύμιζε στη χώρα μας τις υποχρεώσεις της.



Ωστόσο, στη χώρα μας εξακολουθούν να λειτουργούν 78 παράνομοι ΧΥΤΑ, ενώ 318 βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία αποκατάστασης καθώς καθυστερεί η κατασκευή νέων, σύγχρονων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων.







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Το 2011 ήταν καθηγήτρια υπόδειγμα του Νιου Τζέρσεϊ. Δύο χρόνια μετά έχουν στραφεί όλοι εναντίον της, για αποπλάνηση ανηλίκου.

Ο λόγος για την Έρικα ΝτεΠάλο, η οποία έχασε τη δόξα της μέσα σε μία νύχτα. Η 33χρονη καθηγήτρια Αγγλικών στο σχολείο West Orange το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο της «Καθηγήτριας της Χρονιάς». Ωστόσο τον Οκτώβριο συνελήφθη από τις αρχές, με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου.



Και κατά την διάρκεια της δίκης η ΝτεΠάλο παραδέχθηκε ότι έκανε έρωτα με έναν 15χρονο μαθητή της. Μια είδηση που σόκαρε το σχολείο και τη κοινότητα.«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν πολύ καλή καθηγήτρια, πολύ κοντά μας και όλοι την συμπαθούσαμε. Πάντα έμενε μετά το τέλος του μαθήματος και μας βοηθούσε σε όλα μας τα προβλήματα» είπε ο μαθητής Άρνολντ Αγιόντο.



Η ΝτεΠάλο καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση με αναστολή, ενώ θα βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη κοινωνικών λειτουργών όλο αυτό το διάστημα.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Πάτμο Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους4,5βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:18, στο θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα ανατολικά...

βορειοανατολικά της Πάτμου, σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ.





Προέρχονταν από απόσταση 289 χιλιόμετρα ανατολικά -νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρό της εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάτμου.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Δημοσιογράφος περιοδικού είχε το θάρρος να παραδεχτεί δημόσια, όχι μόνο την gαy του ταυτότητα, αλλά και το γεγονός ότι είναι οροθετικός.





Από τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα είναι αρχισυντάκτης σ' ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά του Ηνωμένου Βασιλείου, το "Star".


Ο Στέφανος Κυριαζής στην τελευταία έκδοση του περιοδικού «Attitude γράφει ο ίδιος στην στήλη του: «Έχω αποδεχτεί την ευθύνη των πράξεων μου στο παρελθόν, και πιστεύω πως βρήκα έναν τρόπο για να κάνω ειρήνη μαζί τους και να προχωρήσω μπροστά με τη ζωή μου. Οπότε μην αρχίσετε να ουρλιάζετε πως έχω ευθύνη να γίνω ιεροκήρυκας του ασφαλούς seχ. Η μόνη μου ευθύνη είναι απέναντι στον εαυτό μου, και όσον αφορά τη συγκεκριμένη στήλη, στο να εξηγήσω πως είναι να ζεις με το HIV...O κάθε ένας από σας είναι υπεύθυνος για τη ζωή του μολονότι πολλοί από σας συνεχίζετε να συμπεριφέρεστε ανεύθυνα και να είστε επιρρεπείς στις καταστροφικές κατηφοριές, όπως είμαστε όλοι μας. Αν δεν είσαι φορέας, μην επαναλαμβάνεις χωρίς σκέψη αυτά που ξέρεις ότι θα έπρεπε να κάνεις. Σκέψου τις πιθανότητες του τι θα συμβεί αν δεν τα κάνεις».





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Πατρίς", το κουβάρι της υπόθεσης ξετύλιξε περίπου πριν από μία εβδομάδα η διευθύντρια του σχολείου όπου...

πηγαίνει το μεγαλύτερο αδελφάκι (κοριτσάκι), το οποίο φέρεται να εξομολογήθηκε στους δασκάλους του κάποια περιστατικά κακοποίησης της ίδιας όσο και του αδερφού της...





Η δασκάλα έκανε αναφορά στην εισαγγελέα υπηρεσίας ενώ για την υπόθεση που αφορά κακοποίηση αλλά και σεξουαλική παρενόχληση, έχει ενημερωθεί - σύμφωνα με πληροφορίες - και ο εισαγγελέας ανηλίκων.



Για την υπόθεση αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα, ενώ το πρωτοδικείο Ηρακλείου, μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η μητέρα, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει στον Ηρακλειώτη πατέρα να έρχεται σε οποιαδήποτε επαφή με τα δύο παιδιά του. Το τακτικό δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα έχει προσδιοριστεί την άνοιξη.



Σύμφωνα με το cretalive.gr, η μητέρα πριν από μερικούς μήνες πήρε τα δύο παιδιά και έφυγε από το σπίτι της οικογένειας, καταφεύγοντας στον Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας, από όπου και την παρέπεμψαν σε ψυχολόγο.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε σήμερα, Πέμπτη, δίπλα στην Πρεσβεία της Ρωσίας στο κέντρο της Δαμασκού, κοντά στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος της Συρίας Μπάαθ.


Το κτήριο της Πρεσβείας υπέστη ζημιές, ανακοίνωσε στέλεχος της διπλωματικής αντιπροσωπείας. Μετά την έκρηξη υπήρξε ανταλλαγή πυρών με αυτόματα όπλα.


Τα συριακά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων της έκρηξης. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι υπάρχουν 4 νεκροί. Από το σημείο της έκρηξης, που έχει περικυκλωθεί, υψώνεται στήλη καπνού σε μεγάλο ύψος.










via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Επένδυση 15 εκ. ευρώ θα υλοποιηθεί σε σχολάζουσα γη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην περιοχή Ερασμίου Ξάνθης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου για την αξιοποίηση της σχολάζουσας δημόσιας γης που διαχειρίζεται, προχώρησε κατόπιν δημοπρασίας στην μακροχρόνια ενοικίαση έκτασης 225.400 τμ στην εν λόγω περιοχή.


Η εταιρία που ενοικίασε τη γη σχεδιάζει να δημιουργήσει θερμοκήπια για την παραγωγή επιτραπέζιας ντομάτας καθώς κι άλλων θερμοκηπιακών προϊόντων με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας.

Από την επένδυση πρόκειται να δημιουργηθούν 25 μόνιμες θέσεις εργασίας και περίπου 40 εποχιακές. Η διάρκεια της παραχώρησης, όπως προβλέπεται από το Νόμο, ορίζεται στα 25 έτη και αρχίζει από την 1η Απριλίου 2013, με δυνατότητα παράτασης με ανώτατο όριο για επιπλέον 10 έτη.

Το ετήσιο τίμημα από την παραχώρηση του ακινήτου, θα καταβάλλεται ως έσοδο υπέρ του Δημοσίου.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1




Oι “γίγαντες” της τεχνολογίας, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους (και τα κεφάλαιά τους) με σκοπό να δώσουν κίνητρο στις ιατρικές έρευνες πάνω στη θεραπεία...







σημαντικών ασθενειών αλλά και την “επέκταση της ζωής”.



Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg μαζί με τη γυναίκα του Priscilla Chan, συμμαχούν με τον συνιδρυτή της Google Sergey Brin και τη γυναίκα του Anne Wojcicki που ίδρυσε την 23andMe, τον πρόεδρο της Apple Art Levinson και το Ρώσο επενδυτή Υuri Milner, στην δημιουργία του “BreakthroughPrize Foundation”.



Πρόκειται για έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που θα επιβραβεύει με πέντε βραβεία των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, τον χρόνο, τους επιστήμονες που θα καταφέρουν να κάνουν τεράστια βήματα σε τομείς όπως αυτός της φαρμακευτικής και της βιοτεχνολογίας αλλά και άλλους σχετικούς με τον τομέα της υγείας.



Ο Sergey Brin ανακοίνωσε τα βραβεία για τα οποία μάλιστα δήλωσε πως “η θεραπεία μίας ασθένειας θα πρέπει να αξίζει περισσότερο από ότι ένα touchdown (γκολ στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο)”. Για τα εγκαίνια του οργανισμού, τα βραβεία ανήλθαν στα 33 εκατομμύρια δολάρια, βραβεύοντας 11 επιστήμονες, με 3 εκατομμύρια τον καθένα, για τις έρευνές τους πάνω στο γενετικό υλικό, την θεραπεία του καρκίνου και τα βλαστοκύτταρα.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Για τη Γερμανία, το status quo δεν είναι πλέον επιλογή. Κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, ήταν σε θέση αδυναμίας: ηττημένη, διαιρεμένη, μάλλον απομονωμένη και απειλούμενη με πυρηνικό αφανισμό. Οι ΗΠΑ βοήθησαν τη Γερμανία να σταθεί στα πόδια της, προστατεύοντας και υποστηρίζοντας την επάνοδο της, ακόμη και την επανένωση της. Το ευρωπαϊκό σχέδιο έχει παράσχει στη χώρα έναν δάκτυλο φίλων και εταίρων.



Όλοι συμφώνησαν ότι ποτέ ξανά δεν έπρεπε να καταλήξει η Ευρώπη σε πόλεμο, μειώνοντας τον κόσμο. Η συντριπτική δύναμη των ΗΠΑ τερμάτισε το γεωστρατηγικό ανταγωνισμό μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων, ενώ η ολοκλήρωση έχτισε την εμπιστοσύνη και αντικατέστησε τις συγκρούσεις με αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες.



Η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος νικητής. Είναι η ισχυρότερη δύναμη στην Ευρώπη, λόγω του μεγέθους της, της γεωγραφικής θέσης της στο κέντρο της ηπείρου, της οικονομικής ισχύος της και της μη απειλητικής στάσης της απέναντι στους άλλους. Οι Γερμανοί είναι πλούσιοι, ελεύθεροι και ασφαλείς. Αλλά η τάξη που επέτρεψε στη Γερμανία να είναι σε αυτή τη θέση καταστρέφεται.



Καθώς οι ΗΠΑ κουράστηκαν να αστυνομεύουν τον κόσμο και η ευρωζώνη αγωνίζεται μέσω της κρίσης, η Γερμανία πρέπει να αποφασίσει τι είδους τάξη θέλει να υποστηρίξει στην Ευρώπη και αλλού. Έχει γίνει πολύ σημαντικό απλά το να ακολουθεί το ένστικτό της και να κρύβεται πίσω από μεγαλύτερες δυνάμεις. Είναι ένας από τους μεγάλους παίκτες η ίδια τώρα, και φέρει το βάρος της ευθύνης - ακόμη και αν οι Γερμανοί κατά κύριο λόγο δεν το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό ακόμη.



Μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει χρησιμοποιήσει τις νέες εξουσίες της μάλλον αρνητικά: πρωτοβουλίες για βέτο και καθυστέρηση της αλλαγής. Στόχος της, περισσότερο αισθητός από ό,τι δηλώνεται ρητά, ήταν να κρατήσει την παλιά τάξη άθικτη. Όσον αφορά την ΕΕ, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να καθησυχάσει τις αγορές ότι η Γερμανία υποστηρίζει πλήρως το ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή σηματοδοτεί στους Γερμανούς ότι δεν θα πρέπει να διασώσουν τη Νότια Ευρώπη. Η καγκελάριος μιλά για «περισσότερη Ευρώπη», και υπόσχεται την ανοικοδόμηση της θεσμικής δομής της ΕΕ για να ενσωματώσει καλύτερα το κοινό νόμισμα. Αλλά αυτό που λείπει είναι ένα ευρύτερο όραμα μιας ανανεωμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ένα σχέδιο για το πώς να φτάσει εκεί. Όταν πρόκειται για συγκεκριμένα μέτρα, όπως η τραπεζική ένωση, η Γερμανία επιθυμεί να διατηρήσει τον έλεγχο και έχει προσφέρει μόνο ελάχιστες παραχωρήσεις.



Όσον αφορά το πρόγραμμα για την αντικατάσταση της αποχωρούσας ισχυρής δύναμης των ΗΠΑ με την ευρωπαϊκή στρατιωτική ικανότητα, η Γερμανία απογοητεύει συνεχώς τους εταίρους της. Η συμμετοχή της στα Βαλκάνια και στο Αφγανιστάν μοιάζει τώρα με μια εξαίρεση, καθώς έχει πλήρως ταλαντευθεί αναφορικά με την πρώην ειρηνιστική διάθεση της. Ο Τόμας ντε Μεζιέρ, ο υπουργός άμυνας της Γερμανίας, είπε στην Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου ότι η Γερμανία ήταν στο εσωτερικό της ΕΕ σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε θέματα ασφαλείας ήταν στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια, η διατήρηση της Αμερικής απασχολούμενης με την Ευρώπη και την γειτονιά της παραμένει μια γερμανική προτεραιότητα.



Η Γερμανία ποντάρει στο ότι μπορεί να κρατήσει κάπως το status quo, αλλά αυτό είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα με πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Οι αγορές μπορεί να χάσουν και πάλι την εμπιστοσύνη στη ζώνη του ευρώ, η Βρετανία θα μπορούσε να κινηθεί περαιτέρω προς την έξοδο, στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να ξεσπάσουν περαιτέρω συγκρούσεις, η παρακμή της Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες εντάσεις, ο στρατηγικός ανταγωνισμός μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα μπορούσε να αναγκάσει τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να πάρουν θέση.



Με άλλα λόγια, το παρελθόν δεν μπορεί πλέον να είναι ένας οδηγός για το μέλλον. Η Γερμανία πρέπει να αποφασίσει για τα μεγάλα στρατηγικά ζητήματα - και να δράσει πιο αποφασιστικά. Το να κινείται απλώς εδώ κι εκεί θα βλάψει τα ζωτικής σημασίας μακροπρόθεσμα συμφέροντα, όπως η ευρωπαϊκή σταθερότητα και η ευημερία. Η τάξη με την οποία η μεταπολεμική επιτυχία της Ευρώπης χτίστηκε διαβρώνεται, και οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι πρέπει να γίνουν πιο ενεργοί παίκτες στη διαμόρφωση μιας νέας τάξης που να ταιριάζει στις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Ούτε η ύπαρξη της ΕΕ ως σημαντικού μηχανισμού οικοδόμησης εμπιστοσύνης ούτε η προθυμία των ΗΠΑ να εγγυηθεί την ασφάλεια στην Ευρώπη και στη γειτονιά της μπορεί να θεωρείται δεδομένη.



Η τάξη του ψυχρού πολέμου έθεσε τις ευρωπαϊκές χώρες στο άκρο λήψης της διεθνούς πολιτικής. Η ικανότητά τους να διαμορφώνουν τα πράγματα, ακόμη και στη δική τους ήπειρο, ήταν περιορισμένη. Αυτό έχει αλλάξει. Οι Ευρωπαίοι είναι "μόνοι στο σπίτι" και πρέπει να καταλάβουν τί πρέπει να κάνουν με τα θεσμικά όργανα και τις δομές που έχουν κληρονομήσει. Όλα τα θέματα που αφορούν την ενέργεια επανήλθαν. Πρέπει να τα αντιμετωπίσουν μεταξύ τους αλλά και σε σχέση με άλλα μέρη του κόσμου. Αν δεν εκσυγχρονιστούν, οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι μπορεί να χάσουν όλες τις ανέσεις που έχουν αποκτήσει κατά τις τελευταίες δεκαετίες.



Θα διαρκέσει ακόμη μέχρι το 2017 ή το 2018, πριν επιστρέψουν στις προ της κρίσης αιχμές: 10 χαμένα χρόνια. Επιπλέον, δεν είναι σαφές πού θα οδηγήσει μια τέτοια ανάπτυξη. Η πιθανή προσφορά δεν εγγυάται από μόνη της την πραγματική ζήτηση.



Η δημοσιονομική πολιτική είναι περιοριστική. Οι χώρες που υποφέρουν από το χρέος του ιδιωτικού τομέα, όπως η Ισπανία, είναι απίθανο να δουν μια ανάκαμψη των χορηγήσεων, του δανεισμού και των δαπανών στον ιδιωτικό τομέα. Η εξωτερική ζήτηση θα είναι αδύναμη, κυρίως επειδή πολλά μέλη υιοθετούν πολιτικές συρρίκνωσης ταυτόχρονα. Αν μη τι άλλο επειδή δεν είναι καθόλου σαφές ότι η ανταγωνιστικότητα των χωρών που επλήγησαν από την κρίση έχει βελτιωθεί αποφασιστικά, εκτός από την περίπτωση της Ιρλανδίας, όπως η Capital Economics εξηγεί σε πρόσφατο σημείωμα. (Βλέπε διάγραμμα). Πράγματι, τα στοιχεία δείχνουν ότι η ιταλική εξωτερική ανταγωνιστικότητα επιδεινώνεται, σε σχέση με της Γερμανίας. Ναι, τα εξωτερικά ελλείμματα έχουν συρρικνωθεί. Αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στην ύφεση που έχουν υποστεί.



Παράλληλα, η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, αν και είναι αρκετή για να αποφευχθεί μια απότομη κατάρρευση σε πτώχευση των αδύνατων ηγετών και των τραπεζών με τις οποίες συνδέονται, απαιτείται ταχεία δημοσιονομική σύσφιξη. Τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. Σε μια πρόσφατη επιστολή του προς τους υπουργούς, ο Όλι Ρεν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα, καταδίκασε τις πρόσφατες αμφιβολίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές ως μη "χρήσιμες". Αυτό το εκλαμβάνω ως μια ένδειξη αυξημένης ευαισθησίας. Αντί να ακούσουν τις συμβουλές ενός σοφού συμβούλου γάμου, οι αρχές τις απέρριψαν απερίφραστα.



Εκείνοι που πιστεύουν ότι οι δοκιμασίες της ευρωζώνης έχουν τώρα τελειώσει πρέπει να αναλάβουν είτε μια έκτακτη οικονομική ανάκαμψη είτε την επιθυμία εκείνων που παραμένουν παγιδευμένοι σε βαθιά ύφεση, τον ένα ζοφερό χρόνο μετά τον άλλο. Καμία υπόθεση δεν φαίνεται καθόλου πιθανή. Επιπλέον, οι προοπτικές για τις επιθυμητές μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις - μια ένωση τραπεζών και την ενίσχυση καταμερισμού του κινδύνου - φαίνονται αρκετά απομακρυσμένες. Πολύ πιο πιθανή είναι μια ένωση που ιδρύθηκε βασισμένη σε μια μονόπλευρη, περιοριστική ρύθμιση. Άραγε τα μέρη της θα ζήσουν μαζί ευτυχισμένα για πάντα ή θα συνεχίσει αυτή η ένωση να χαρακτηρίζεται από αδιάλλακτες διαφορές; Η απάντηση φαίνεται προφανής, τουλάχιστον για μένα. Αν ναι, αυτή η δυστυχισμένη ιστορία δεν μπορεί ακόμη να τελειώσει.












via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE



O λόγος για συνεργείο της ΔΕΗ Ευρυτανίας, που ενώ κινούνταν στο δρόμο για Φουρνά, έπεσε χιονοστιβάδα στην θέση Βράχος!Όπως διαβάζουμε...

στο LamiaStar, μόλις που πρόλαβε να βγει και να βρει καταφύγιο στην προστατευτική σήραγγα που βρίσκεται στο σημείο.





Το όχημα όμως "θάφτηκε" στο χιόνι...Μέσα στην σήραγγα είχαν βρει καταφύγιο και τα συνεργεία του Δήμου Καρπενησίου που έκαναν αποχιονισμό.



Χιονοστιβάδα στην Ευρυτανία. Εγκλωβίστηκε... από LAMIASTARGR



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Συγκεντρώνουν 33 εκατ. δολάρια για έρευνα στην «επέκταση της ζωής»




Από ότι φαίνεται οι «γίγαντες» της τεχνολογίας, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους (και τα κεφάλαιά τους) με σκοπό να δώσουν κίνητρο στις ιατρικές έρευνες πάνω στη θεραπεία σημαντικών ασθενειών αλλά και την «επέκταση της ζωής».


Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg μαζί με τη γυναίκα του Priscilla Chan, συμμαχούν με τον συνιδρυτή της Google Sergey Brin και τη γυναίκα του Anne Wojcicki που ίδρυσε την 23andMe, τον πρόεδρο της Apple Art Levinson και το Ρώσο επενδυτή Υuri Milner, στην δημιουργία του «BreakthroughPrize Foundation».


Πρόκειται για έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που θα επιβραβεύει με πέντε βραβεία των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, τον χρόνο, τους επιστήμονες που θα καταφέρουν να κάνουν τεράστια βήματα σε τομείς όπως αυτός της φαρμακευτικής και της βιοτεχνολογίας αλλά και άλλους σχετικούς με τον τομέα της υγείας.


Ο Sergey Brin ανακοίνωσε τα βραβεία για τα οποία μάλιστα δήλωσε πως «η θεραπεία μίας ασθένειας θα πρέπει να αξίζει περισσότερο από ότι ένα touchdown (γκολ στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο)». Για τα εγκαίνια του οργανισμού, τα βραβεία ανήλθαν στα 33 εκατομμύρια δολάρια, βραβεύοντας 11 επιστήμονες, με 3 εκατομμύρια τον καθένα, για τις έρευνές τους πάνω στο γενετικό υλικό, την θεραπεία του καρκίνου και τα βλαστοκύτταρα.

newsbeast.gr

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Της Αλεξάνδρας Κορωναίου*



Η φτώχεια και η οικονομική εξαθλίωση επιφέρουν, πέρα από τον καθημερινό Γολγοθά της επιβίωσης και την οδύνη της μιζέριας, κι ένα άλλο υποχθόνιο συναίσθημα που δηλητηριάζει την ολότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Πρόκειται για την κοινωνική ντροπή (που διαφέρει από την ηθική, σεξουαλική, σωματική και ψυχική ντροπή) και αφορά ορισμένες πλευρές της ατομικής και κοινωνικής ταυτότητας, οι οποίες, ανάλογα με το ιστορικό-κοινωνικό πλαίσιο, αποτελούν...


αντικείμενο στιγματισμού ή/και αυτοστιγματισμού. Αλλοτε είναι η φυλή (ο ξένος, ο αποδιοπομπαίος τράγος), άλλοτε το θρήσκευμα (ο Εβραίος, ο μουσουλμάνος) και άλλοτε το κοινωνικό-οικονομικό στάτους (ο άνεργος, ο φτωχός, ο περιθωριοποιημένος). Η ντροπή, εξαιτίας της φτώχειας, έχει αναμφισβήτητα μια αντικειμενική βάση που αποτιμάται με αριθμούς, έστω αυθαίρετους, στις σχετικές έρευνες (εισόδημα, όριο φτώχειας κ.ά.). Εχει όμως και μια συμβολική διάσταση που συνδέεται με τις σχέσεις κυριαρχίας και εξουσίας. Με αυτή την έννοια, η ντροπή έχει να κάνει με τις πραγματικές και συμβολικές μορφές ταπείνωσης που ασκούν καθημερινά οι ισχυροί στους ανίσχυρους, οι πλούσιοι στους φτωχούς, οι εκμεταλλευτές στους εκμεταλλευόμενους.



Η κοινωνική ντροπή ωστόσο κρύβει το αληθινό της πρόσωπο, καθώς βιώνεται ως υποκειμενική κατάσταση, ένα προσωπικό ή οικογενειακό βίωμα που παραπέμπει διαρκώς στην εικόνα του εαυτού και στην εικόνα που έχουν οι άλλοι, οι σημαντικοί και «ασήμαντοι» άλλοι, για το άτομο. Η φτώχεια προκαλεί συναισθήματα που είναι τόσο πιο επώδυνα όσο αποφεύγουμε να μιλήσουμε ανοιχτά για το τι σημαίνει «ντρέπομαι». Ντρέπομαι που απλώνω τα χέρια για να αρπάξω στον αέρα μια σακούλα με ντομάτες, ντρέπομαι που η επιβίωση των παιδιών μου εξαρτάται από τις αγαθοεργίες των φιλεύσπλαχνων, ντρέπομαι που δεν έχω λεφτά να φτιάξω τα χαλασμένα δόντια μου, ντρέπομαι που δεν έχω μια αξιοπρεπή δουλειά, ντρέπομαι που η ζωή μου εξαρτάται από την ατομική φιλανθρωπία και τις υπηρεσίες πρόνοιας. Ντρέπομαι γιατί όλα τούτα σημαίνουν πως δεν είμαι αυτόνομος άνθρωπος, δεν είμαι σαν τους άλλους. Είμαι ένα τίποτα. Και το χειρότερο: ντρέπομαι που ντρέπομαι. Μια γειτόνισσά μου, της οποίας ο σύζυγος είναι άνεργος εδώ και 8 μήνες, μου έλεγε τις προάλλες: Το χειρότερο είναι οι μέρες που το ψυγείο είναι άδειο και τότε αποφεύγω να κοιτάξω τα παιδιά στα μάτια. Ντρέπομαι που το ψυγείο είναι άδειο. Κι ύστερα ντρέπομαι που ντρέπομαι για μένα και τον άνδρα μου, γιατί ξέρω πως δεν κάναμε κάτι κακό για να ζούμε έτσι. Η ντροπή, έγραφε ο Erving Goffman, σε στιγματίζει και συγχρόνως σε διαλύει. Σταδιακά, οι άνθρωποι της ντροπής αφήνονται, εγκαταλείπουν τον εαυτό τους και την προσπάθεια να καταπολεμήσουν την ταπεινωτική τους κατάσταση.



Μοιάζουν έτσι όλο και περισσότερο με εκείνον τον ασήμαντο ανθρωπάκο στον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι για τον οποίο ο κορυφαίος συγγραφέας αναρωτιόταν με ανάμεικτα συναισθήματα οίκτου, περιφρόνησης και θυμού: « Γιατί ο Ζαρνίτσιν αφέθηκε να πεθάνει απ’ την πείνα έχοντας εξήντα χρόνια ζωής ακόμα; Γιατί δεν έγινε κι αυτός Ρότσιλντ; Ποιος φταίει που δεν έχει εκατομμύρια σαν τον Ρότσιλντ, που δεν έχει βουνά τα χρυσά ρούβλια και τα ναπολεόνια; Ενα ολάκερο βουνό σαν εκείνα που βλέπει κανείς στα πανηγύρια της Αποκριάς; Μια και ζει, σημαίνει πως όλα, τα πάντα, είναι στην εξουσία του! Ποιος φταίει που δεν το καταλαβαίνει;».



Πράγματι οι φτωχοί, οι αποκλεισμένοι, οι εξαθλιωμένοι μοιάζουν να μην καταλαβαίνουν τη δύναμή τους. Ισως επειδή δεν έχουν ούτε τα μέσα ούτε τον χρόνο να συνειδητοποιήσουν την κατάστασή τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν το παρόν και την πολυτέλεια να σχεδιάζουν το μέλλον τους. Οταν μάλιστα τα παιδιά των κοινωνικά αποκλεισμένων αποστρέφονται τη μόρφωση, καταλαβαίνοντας πως τίποτα δεν έχουν πια να προσμένουν από το σχολικό σύστημα, τότε είναι βέβαιο ότι το μέλλον της απόγνωσης, αλλά και της υποταγής, θα διαρκέσει πολύ.



Το περίεργο είναι πως οι ολίγοι ισχυροί και οι άλλοι διεφθαρμένοι της εξουσίας δεν νιώθουν καμία ντροπή. Κι ας ουρλιάζουν τα πλήθη «ντροπή σας!». Αυτοί δεν ντρέπονται παρά μόνο για τις εικόνες της αθλιότητας που κάνουν τον γύρο του κόσμου και προσβάλλουν τη χώρα. Ισως επειδή καταλαβαίνουν πως, αν αφεθούν σε τέτοια συναισθήματα, θα διαλυθούν εσωτερικά. Και τότε δεν θα μπορούν να αφοσιωθούν στο υψηλό έργο της διάσωσης του έθνους και του λαού. Αφήστε που κάποιος απ’ αυτούς μπορεί να πηδήξει από κανένα μπαλκόνι. Οχι, βέβαια, επειδή είναι άνεργος και ταπεινωμένος, αλλά επειδή κατάφερε να νιώσει, έστω για μια στιγμή, ντροπή.



*Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο



Από efsyn



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη



Σκύψε το κεφάλι και περπάτα κι όταν κουραστείς γονάτισε κι όταν γονατίσεις άπλωσε το χέρι και ικέτεψε. Πού ξέρεις; Μπορεί να κερδίσεις τον οίκτο τους και να γλυτώσεις το κεφάλι σου. Μόνο αυτό. Την ψυχή σου την έχεις χάσει προ πολλού. Στην έχουν κλέψει. Τους άφησες να στην κλέψουν χωρίς μάχη. Τους την παρέδωσες, είναι το πιο σωστό.



Και τώρα πού θα πας χωρίς ψυχή; Πώς θα...


ζήσεις χωρίς ψυχή; Πώς θα χαρείς; Πώς θα κλάψεις; Πώς θα πετάξεις;



Αποδέχτηκες τα λόγια τους πως τάχα είναι παράνομο να θέλεις, πως είναι παράνομο να έχεις ανάγκες, πως δεν επιτρέπεται να ονειρεύεσαι γιατί τα δικά σου όνειρα τους λιγοστεύουν τα κέρδη, τους ελαττώνουν τη χλιδή, τους θαμπώνουν τη λάμψη. Την έχουν ανάγκη αυτή τη λάμψη την εκτυφλωτική για να μη φαίνεται η ασχήμια τους για να μη φαίνεται το κενό τους για να κρύβουν από πίσω της τον πλούτο, για να σε κάνουν να τους ζηλεύεις και να θέλεις να γίνεις σαν κι αυτούς. Έτσι, δεν θα σκεφτείς ποτέ να τους ανατρέψεις.

Κοίταξε με προσοχή πως ζουν μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές. Δες πόσο ωραία περνάνε και νιώσε χαρά για τη ζωή τους αφού δεν μπορείς να χαρείς για τη δική σου τη ζωή.



Άνοιξε το «μαγικό κουτί» και μάθε τις υπέροχες συνταγές που σου δείχνουν από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί. Σημείωσε τα συστατικά και τις ποσότητες. Μη σου ξεφεύγουν τα γραμμάρια γιατί θα χαλάσει η συνταγή. Η συνταγή της αποχαύνωσης και του παραμυθιάσματος. Τι πειράζει που δεν έχεις να αγοράσεις τα υλικά; Τι πειράζει που δεν θα εκτελέσεις ποτέ τις συνταγές που βλέπεις; Σημασία έχει που μπορείς και βλέπεις όλα αυτά τα φαγητά και ξέρεις ότι υπάρχουν. Άρα, κάποιοι μπορούν και τα έχουν. Δεν πειράζει που δεν είσαι εσύ. Μην είσαι εγωιστής, δεν μπορείς να έχεις όλα όσα βλέπεις. Δεν μπορείς να έχεις τίποτα από όσα βλέπεις.

Στείλε τα παιδιά σου στο σχολείο χωρίς να σε νοιάζει αν μπορούν να αναπνεύσουν σ΄αυτό ελεύθερα. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει σημασία η γνώση ούτε η καλλιέργεια του πνεύματος και της ψυχής

τους. Σημασία έχει να εκπαιδευτούν για να κόψουν πρώτοι το νήμα σε ένα αγώνα δρόμου που προκηρύχτηκε από άλλους με την προϋπόθεση να συμμετέχουν σ΄αυτόν μόνο όσοι τηρούν τις προδιαγραφές: γερά πόδια, ντελικάτο κορμί, γερό μυαλό χωρίς ανησυχίες και στα μάτια μεγάλες παρωπίδες. Όπως τα άλογα κούρσας.



Μη διεκδικείς γιατί δεν βγαίνει τίποτα με τις διεκδικήσεις. Αν είναι θέλημα Θεού, μπορεί να βελτιωθούν τα πράγματα. Άσε που είναι παράνομο να διεκδικείς και να απεργείς. Αντιβαίνει στο δημόσιο συμφέρον κι εσύ δεν ανήκεις ούτε στο «δημόσιο» ούτε στο «συμφέρον».

Άλλωστε τους νόμους πρέπει να τους τηρείς γιατί αποτελεί προϋπόθεση για την τάξη και την ομαλότητα.

Στις εθνικές επετείους τρέχεις πρώτος. Υμνείς τα κατορθώματα των προγόνων σου, κουνάς τη γαλανόλευκη κι ανατριχιάζεις αλλά ξεχνάς πως τα κατορθώματά τους ήταν, στην εποχή τους, πράξεις παράνομες, ενάντια στο τότε «δημόσιο συμφέρον», ενάντια στην «τάξη» και στην «ομαλότητα».

Θα ήθελες να είσαι στη θέση των προγόνων σου που αγωνίστηκαν παρόλο που ξέρεις πως αν ήσουν σύγχρονός τους πάλι θα επέλεγες την «τάξη» και την «νομιμότητα» εκείνης της εποχής.

Μη συμμετέχεις σε τίποτα κοινό γιατί αυτοί που έχουν το πάνω χέρι θα σε πουλήσουν. Μείνε στην άκρη, στη γωνία, σιωπηλός για να συνεχίσουν να έχουν οι ίδιοι το πάνω χέρι και να μπορούν, όχι πια με την ανοχή σου αλλά με την άμεση συναίνεσή σου, να σε ξαναπουλήσουν.

Μην τους χαρίζεις χρήματα από το μισθό σου, κάνοντας απεργία. Δεν χρειάζεται. Τους άφησες να σου αρπάξουν τόσα και τόσα. Σιγά μην τους δώσεις κι άλλα από μόνος σου. Δεν είσαι δα και κανένα κορόιδο. Αν θέλουν, ας σου τα αρπάξουν. Το κρίμα στο λαιμό τους. Θα το βρουν κάποια στιγμή από το Θεό που βλέπει την αδικία.



Κάπου-κάπου, να εξαγριώνεσαι και να τα βάζεις με όλους αυτούς που κάνουν αυτό που δεν μπορείς εσύ να κάνεις.

Βρίσε όταν δεν έχει λεωφορεία και μετρό, χάσε την ψυχραιμία σου όταν οι αγρότες κλείσουν τους δρόμους. Αλλιώς πώς θα αντέξεις όταν πας στο σπίτι σου και το φαγητό είναι λειψό; Πώς θα αντέξεις όταν αρρωστήσει το παιδί σου και δεν έχεις να το πας στο γιατρό ή να του δώσεις φάρμακο για τον πυρετό. Πώς θα μπορέσεις να δώσεις κουράγιο στον άρρωστο γονιό σου τώρα που του έκοψαν τα φάρμακα.

Πρέπει να είσαι ήρεμος γι’ αυτό, φτύσε και τον πρώτο μετανάστη που θα βρεις μπροστά σου αφού έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι εκείνος φταίει για τα δικά σου ζόρια.

Το βράδυ, πέσε να κοιμηθείς χωρίς τύψεις, χωρίς ερωτηματικά, χωρίς ανησυχίες και κυρίως χωρίς όνειρα.

Εσύ, ότι μπορούσες να κάνεις από μεριάς σου το έκανες. Έτσι δεν είναι;

Δεν φταις εσύ που δεν έκανες κάτι παραπάνω…



Από alfavita



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE