follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!



Θυμάστε που η Μαριάντα Πιερίδη τα είχε πάρει στο κρανίο όταν ρωτήθηκε για τις οικονομικές της εκκρεμότητες με εταιρία ρούχων;



H ίδια τότε, είχε ρίξει το φταίξιμο στο στιλίστα που συνεργαζόταν, και ο οποίος έντυνε όλη την κοσμική Αθήνα.



Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο στιλίστας, είχε φέρει στη Μαριάντα Πιερίδη, ρούχα από πολύ γνωστή εταιρία, για τις ανάγκες των εμφανίσεων της. Τα ρούχα έφτασαν στην τραγουδίστρια, (μέσω του στιλίστα). Τα φόρεσε, τα χάρηκε και τα επέστρεψε στην εταιρία που ανήκαν. Τα έδωσε στον γνωστό στιλίστα, και εκείνος με τη σειρά του, εκεί που ανήκουν.



Ωστόσο, η εταιρία υποστηρίζει πως δεν πήρε ποτέ πίσω τα ρούχα της.



Μετά από καιρό αναζήτησης, έστειλε εξώδικο στη Μαριάντα Πιερίδη, προκειμένου να τα πάρει πίσω, με την μεριά της Πιερίδη, να υποστηρίζει ότι ο στιλίστας, κράτησε τα ρούχα, εκθέτοντας την τραγουδίστρια, και εξαπατώντας την εταιρία ρούχων από την οποία τα δανείστηκε.



ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΤΙΛΙΣΤΑΣ;;


Όπως λέει, είχε αναλάβει να ντύσει τη Μαριάντα Πιερίδη, πήρε τα ρούχα της τα πήγε, της άρεσαν, τα φόρεσε, κόπηκε δελτίο αποστολής στο όνομα της με το ποσό των 6.000 ευρώ, ο επιχειρηματίας του οίκου μόδας είπε στο στιλίστα να διαλέξει ένα κομμάτι όποιο αρέσει να το πάρει,(τα υπόλοιπα να τα επιστρέψει), κι αυτό δεν έγινε ποτέ, μιας και τα ρούχα δεν ήρθαν ποτέ ούτε στα χέρια του ίδιου, ούτε στου επιχειρηματία.



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE











Ψωμί που δεν μουχλιάζει

Θα διατηρείται για 60 ημέρες με «φούρνισμα» που ανέπτυξε αμερικανική εταιρεία


Μία αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μία τεχνική που μπορεί να φτιάχνει ψωμί που δεν θα μουχλιάζει για 60 ημέρες. Το ψωμί μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων προηγμένης τεχνολογίας, ο οποίος σκοτώνει τα σπόρια μούχλας που προκαλούν το πρόβλημα.

Σε κανονικές συνθήκες το ψωμί μουχλιάζει μετά από περίπου 10 ημέρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία Microzap, αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να μειώσει στο ελάχιστο την ποσότητα του ψωμιού που πετιέται. Όπως αναφέρει το BBC, μόνο στη Βρετανία το ένα τρίτο του ψωμιού που αγοράζεται καταλήγει στα σκουπίδια. Στις ΗΠΑ η μέση αμερικανική οικογένεια πετά το 40% των τροφίμων που αγοράζει.

Η τεχνική, αναφέρει η εταιρεία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα τρόφιμα, όπως η φρέσκια γαλοπούλα και σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Αρκετοί αρτοποιοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον φούρνο μικροκυμάτων, ανησυχούν, όμως, ότι το κόστος θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο για την αγορά του. Παράλληλα, εκφράζουν φόβους ότι οι αγοραστές μπορεί να μην αγοράσουν ψωμί που να διαρκεί τόσο πολύ.http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Διαβάστε πότε θα ξεκινήσουν τα έργα



Μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μερική πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου. Ποια οχήματα θα κυκλοφορούν...







Έτσι, μόνο τραμ και πεζοί θα μπορούν να περπατούν επί της Πανεπιστημίου, ενώ τα αυτοκίνητα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διασχίζουν τον κεντρικό άξονα της Αθήνας.



Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου θα επεκταθεί ως τη Φιλελλήνων, οπότε τα αυτοκίνητα θα μπορούν να φτάσουν μέχρι το Σύνταγμα και από εκεί θα στρίβουν σε κάποιον από τους κεντρικούς δρόμους.



Επίσης θα καταργηθούν 20 γραμμές λεωφορείων και επτά γραμμές τρόλεϊ, οι οποίες θα επανασχεδιαστούν. Θα επηρεαστούν, ακόμη, άμεσα από 600 έως 700 φανάρια.



Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2014, οπότε και θα σταματήσει η κίνηση των οχημάτων. Η τελική μορφή που θα πάρει η Πανεπιστημίου θα ανακοινωθεί στις 27 Φεβρουαρίου.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Στην προσπάθειά του να βρίσκεται, συνεχώς και με κάθε τρόπο, στον αφρό της επικαιρότητας, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος γράφει ο ίδιος θέματα και παραπολιτικά για τον εαυτό του (!!!) και στη ....

συνέχεια τα διοχετεύει...



προς δημοσίευση (!!!), σε φιλικά του ΜΜΕ και δη σε ειδικού περιεχομένου site και blog.



Είναι δε τέτοια η έπαρση και η αλαζονεία του υπουργού που δεν διστάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να τηλεφωνεί ο ίδιος σε διευθυντές εφημερίδων όταν γράφεται κάτι αρνητικό για το... ανύπαρκτο έργο του στο υπουργείο.



Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο - μικρός το δέμας και το πνεύμα - υπουργός, όπως ακούγεται στο πολιτικό και δημοσιογραφικό σινάφι, έχει ζητήσει αρκετές φορές από εκδότες και φίλους του διευθυντές και την... απόλυση του συντάκτη που «τόλμησε» να αμφισβητήσει το «έργο» του.



ΥΓ. Στο Μαξίμου πάντως δεν συμμερίζονται την άποψη του... μεγαλουπουργού, ότι δηλαδή παράγει κάνα σπουδαίο έργο, και όπως λέγεται ο πρωθυπουργός τον έχει πολύ ψηλά στη λίστα με τους υπουργούς, που οσονούπω θα απομακρύνει από την κυβέρνησή του...



http://kentrinews.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η Άγκυρα απάντησε, μετά την κατάθεση του χάρτη για έρευνες κοιτασμάτων στο Αιγαίο από την Ελλάδα, λέγοντας ότι "στη δική μας υφαλοκρηπίδα θέλουν οι Έλληνες να κάνουν έρευνες στο Αιγαίο με....

την οριοθέτηση του χάρτη των ΑΟΖ (αποκλειστική οικονομική ζώνη) που υπέβαλαν στον ΟΗΕ".

Και η συνέχεια;



Το 1920 τα σχέδια της Κοινωνίας των Εθνών για ελληνοτουρκική σύρραξη ήταν η προστασία των μειονοτήτων. Οι Έλληνες της Μικρασίας υφίσταντο διωγμούς.Οι Άγγλοι άνοιξαν την πόρτα στον Βενιζέλο και του είπαν αν έχει ετοιμοπόλεμο στρατό να αποβιβάσει στη Σμύρνη. Οι ετοιμοπόλεμοι Έλληνες πολεμούσαν διαρκώς από το 1912 στους Βαλκανικούς. Συνέχισαν με το να αποβιβαστούν στη Σμύρνη με τα γνωστά αποτελέσματα της Μικρασιατικής Καταστροφής.



Τώρα δεν υπάρχουν οι μειονότητες. Υπάρχει η ΑΟΖ, η φτώχεια και η εξαθλίωση των Ελλήνων, αλλά και ο επερχόμενος κίνδυνος για την παγκόσμια αυτοκρατορία με τη Χρυσή Αυγή. Ο κύριος Ολάντ το επεσήμανε, όπως και ο κ. Βενιζέλος. Δεν ήρθε, μας είπε, για να πουλήσει όπλα. Η συνέχεια επί της οθόνης live .



Υστερόγραφο. Οι Έλληνες το 1920 ήταν ετοιμοπόλεμοι, αλλά εξαντλημένοι. Σήμερα είναι εξαντλημένοι από τα ποδόσφαιρα, τα φρέντο, τα καφέ- φραπέ και το νυχτοκάματο της μουτζούρας τοίχων με συνθήματα antifa.





http://kyprianoscy.blogspot.gr/




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC











Πάγος και οργανικά υλικά στον Ερμή

Ανιχνεύθηκαν από τα όργανα του Messenger αλλά θεωρείται απίθανο να «κρύβουν» τη ζωή


Πάγος στις «καυτές» θερμοκρασίες του ηλιακού μας συστήματος; Και, ακόμη περισσότερο, οργανικά υλικά, η «βάση» της ζωής, στον Ερμή; Ακούγεται παράδοξο, αυτό όμως ακριβώς φαίνεται ότι ανίχνευσε το Messenger, το ερευνητικό σκάφος της NASA που εξερευνά εδώ και περίπου δυο χρόνια τον κοντινότερο στον ήλιο μας πλανήτη.

Εκπληξη τα οργανικά υλικά

Ο Ερμής χαρακτηρίζεται από τα πιο ακραία θερμομετρικά «σκαμπανεβάσματα» στο ηλιακό μας σύστημα, με θερμοκρασίες που ανεβαίνουν στους 400 βαθμούς Κελσίου την ημέρα και πέφτουν στους -170 τη νύχτα. Υπό τέτοιες συνθήκες το ενδεχόμενο ο πλανήτης να καλύπτεται από πάγο θεωρείτο ουσιαστικά απίθανο. Ωστόσο το γεγονός ότι ο άξονάς του δεν έχει σχεδόν καμία κλίση – και άρα οι πόλοι του δεν «βλέπουν» ποτέ τον Ηλιο – άφηνε πάντα ανοιχτό ένα ενδεχόμενο παρουσίας πάγου στις σκοτεινές πολικές περιοχές του.

Οι πρώτες ενδείξεις ότι το ενδεχόμενο αυτό ίσως τελικά και να ίσχυε ήρθαν το 1992, όταν ραδιοτηλεσκόπια από τη Γη είχαν εντοπίσει φωτεινές κηλίδες στους πόλους του Ερμή, κανείς όμως δεν μπορουσε να τις επιβεβαιώσει. Τώρα, είκοσι χρόνια μετά, οι ενδείξεις αυτές όχι μόνο φάνηκαν να επαληθεύονται με μια σειρά μετρήσεων από τα όργανα του Messenger αλλά, επί πλέον, τα δεδομένα του ερευνητικού σκάφους επεφύλαξαν στους ειδικούς και μια πραγματική έκπληξη: το ενδεχόμενο της παρουσίας οργανικών ενώσεων σε ένα μέρος όπου ουδέποτε τις είχαν φανταστεί.

Συγκεκριμένα το Messenger ανίχνευσε υδρογόνο (μια σαφή ένδειξη παρουσίας νερού) σε κρατήρες στους πόλους του Ερμή – εκεί όπου τα τηλεσκόπια είχαν «δει» τις φωτεινές κηλίδες. Οι ίδιες κηλίδες εντοπίσθηκαν επίσης στη «χαρτογράφηση» της επιφάνειας του πλανήτη με λέιζερ – αν και ορισμένα σημεία τους φάνηκαν να είναι πιο σκούρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που ανέλυσαν τα δεδομένα και παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους σε δυο άρθρα στην επιθεώρηση «Science» τα φωτεινά τμήματα των κηλίδων, τα οποία είναι και τα ψυχρότερα σημεία του Ερμή, είναι πάγος από νερό ενώ τα σκοτεινά κομμάτια, τα οποία είναι πιο θερμά και αποτελούν τα πιο σκούρα σημεία στην επιφάνεια του πλανήτη, υποδηλώνουν τμήματα του πάγου που είναι «θαμμένα» κάτω από κάποιο οργανικό υλικό – κάτι παρόμοιο με πίσσα ή άνθρακα.

Απίθανη η παρουσία ζωής

Οι ειδικοί θεωρούν ότι τόσο ο πάγος όσο και τα απρόσμενα οργανικά υλικά θα πρέπει να μεταφέρθηκαν στον Ερμή στο μακρινό παρελθόν, σε κάποια πρόσκρουση αστεροειδή. «Δεν είναι κάτι που περιμέναμε να δούμε αλλά φυσικά έχει λογική γιατί το βλέπουμε και σε άλλα μέρη» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ντέιβιντ Πάλτζ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες, κύριος συγγραφέας της μιας μελέτης.

«Η μόνη εξήγηση που μπορεί να ταιριάξει με όλα τα δεδομένα είναι ότι πρόκειται για οργανικά υλικά» τόνισε από την πλευρά του ο Σον Σόλομον του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, συγγραφέας της άλλης μελέτης και κύριος επιστημονικός υπεύθυνος του Messenger. Σε αυτό συμφώνησε και ο κ. Παλτζ: «Δεν είναι απλώς μια τρελή υπόθεση. Κανείς δεν έχει να παρουσιάσει κάτι που να ταιριάζει καλύτερα με όλες τις παρατηρήσεις».

Οι ειδικοί δεν θεωρούν βεβαίως ότι ο Ερμής θα μπορούσε να φιλοξενεί ή να έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν κάποια μορφή ζωής. Η ανακάλυψη όμως οργανικών υλικών σε έναν από τους εσώτερους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος έχει ίσως να προσφέρει πληροφορίες για την εμφάνιση της ζωής στη Γη ή για την ενδεχόμενη ύπαρξή της σε άλλους πλανήτες. Για να επιβεβαιωθούν τα νέα ευρήματα πέραν πάσης αμφιβολίας θα πρέπει να γίνουν περισσότερες παρατηρήσεις στον Ερμή (και, ιδανικά, δειγματοληψίες, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι τεχνικά εξαιρετικά δύσκολο).

Η αποστολή του Messenger λήγει τον Μάρτιο του 2013, αν και οι υπεύθυνοι του προγράμματος επιδιώκουν παράτασή του από τη NASA. Το 2015 αναμένεται επίσης να ξεκινήσει για τον Ερμή μια κοινή αποστολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Ιαπωνικής Διαστημικής Υπηρεσίας (JAXA).http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

Η συνεχής λιτότητα δεν είναι λύση για την Ελλάδα, επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNN o πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας παράλληλα την

ανάγκη να δοθεί περισσότερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις.



Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στις ευρωπαϊκές ηγεσίες που, όπως είπε, εμμένουν στην ίδια πολιτική, ενώ παρέθεσε δήλωση του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, μετά την επανένωση της χώρας του, σύμφωνα με την οποία «οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολο να προχωρήσουν και να αποδώσουν τα αναμενόμενα, αν παράλληλα εφαρμόζεται σκληρή λιτότητα».



«Στην Ελλάδα κάναμε το χρέος μας, αλλά η Ευρώπη απέτυχε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πολιτών της», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι λάθος να γίνεται «ελληνοποίηση» όλων των προβλημάτων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.



Ερωτηθείς σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι χρειάζεται διεθνής συνεργασίας. «Ενώ λαμβάνονται μέτρα σε εθνικό επίπεδο, όπως κάναμε εμείς στην Ελλάδα με την άρση, για παράδειγμα, του τραπεζικού απορρήτου, την ίδια στιγμή βλέπουμε τεράστια κεφάλαια να διακινούνται μέσω τραπεζών σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους», σημείωσε.



naftemporiki.gr








via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η μάνα ύποπτη ως Μήδεια Η μητέρα των τριών παιδιών που βρέθηκαν σήμερα δολοφονημένα μέσα στο σπίτι τους, στα προάστια του Παρισιού, συνελήφθη το απόγευμα στη...

γαλλική πρωτεύουσα, όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στις έρευνες.





Αστυνομικοί αναζητούσαν την γυναίκα αφού ειδοποιήθηκαν νωρίς το πρωί από τον πατέρα για την τραγωδία.



Σύμφωνα με πολλές πηγές ο πατέρας, ο οποίος είναι γιατρός, επιστρέφοντας στο σπίτι από το νοσοκομείο όπου εργάζεται βρήκε τα τρία παιδιά του, δύο αγόρια και ένα κορίτσι ηλικίας 9, 11 και 17 ετών, σε ένα λουτρό αίματος. Γείτονες της οικογένειας είπαν ότι ο γιατρός βγήκε "ουρλιάζοντας" από το σπίτι.



"Τα παιδιά φαίνεται ότι μαχαιρώθηκαν αλλά προς το παρόν δεν έχουμε πόρισμα από τον ιατροδικαστή", ανέφερε δικαστική πηγή.



Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι βρήκαν νεκρή την 11χρονη κόρη του γιατρού και τον 9χρονο αδελφό της. Τα δύο παιδιά έφεραν πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό όργανο. Ο μεγαλύτερος αδελφός ζούσε ακόμη αλλά υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα. Ο πατέρας ήταν σε κατάσταση σοκ και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.



"Όλος ο κόσμος τους γνώριζε εδώ. Είναι ακατανόητο", είπε μια γειτόνισσα, περιγράφοντας μια οικογένεια "διακριτική" και "χωρίς προβλήματα". Το μικρότερο από τα αγόρια έπασχε από αυτισμό.



Η μητέρα ήταν "ευγενική και εξυπηρετική", πρόσθεσε μια συμμαθήτρια του 17χρονου, διευκρινίζοντας ότι εκείνος είχε κάνει λόγο για "προβλήματα" στο σπίτι. "Όμως δεν ήθελε να μας πει τι συνέβαινε. Ερχόταν αργοπορημένος και κάποιες μέρες δεν πήγαινε στο σχολείο", πρόσθεσε.



Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα. Μολονότι δεν έχει αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, οι αρχές πιθανολογούν ότι πρόκειται για άλλη μία οικογενειακή τραγωδία, την τρίτη αυτού του είδους από τις αρχές του έτους.

enikos.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97










Tέσσερα μήλα που άλλαξαν τον κόσμο!

Τέσσερα μήλα σε διαφορετικές χρονικές πριόδους και καταστάσεις αλλάξανε τον κόσμο. Καθένα από αυτά έπαιξε το δικό του σημαντικό ρόλο στον ρου της ιστορίας, παραλάσσοντας κατά πολύ τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι τότε, δημιουργώντας μεγάλες τομές στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία. Κάθε μήλο κατάφερε να βάλει το δικό του λιθαράκι στην εξέλιξη αυτού του κόσμου ή αλλιώς να δημιουργήσει στην εποχή του επανάσταση!

♦ Το Μήλο της Εύας

Ο Αδάμ και η Εύα ήταν απόλυτα ελεύθεροι στον Παράδεισο με τον όρο να υπακούν στην εντολή του Θεού και να μη δοκιμάσουν το μήλο από το «δένδρο της γνώσης». Εντούτοις, παρακινούμενοι από τον «όφι τον αρχαίο», τον Σατανά, δεν υπάκουσαν, η Εύα πρωτίστως, με αποτέλεσμα να διωχθούν από τον παράδεισο λόγω της αμαρτωλής τους πράξης. Έτσι όταν η Εύα έφαγε το μήλο άλλαξε ο κόσμος…

♦ Το Μήλο του Νεύτωνα

Ο νεαρός Ισαάκ Νεύτων καθόταν στον κήπο του όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του! Ω του θαύματος, ο επιστήμονας κατανόησε αμέσως τη δύναμη της βαρύτητας που τον οδήγησε με αργά αλλά σταθερά βήματα στο Νόμο της Βαρύτητας. Αστεϊσμός ή αστικός μύθος, πάντως το μήλο του έπεσε στο κεφάλι του Ισαάκ άλλαξε τον κόσμο…

♦ Το μήλο των Μπιτλς

Το διασημότερο βρετανικό συγκρότητα στην ιστορία της ροκ μουσικής που έκανε τον κόσμο να παραμιλά τη δεκαετία του 1960 και δημιούργησε μια από τις μεγασλύτερες τομές στη διεθνή μουσική σκηνή σχετίζεται με ένα μήλο, και δη πράσινο! Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία που βρισκόταν πίσω από τους Μπιτλς ονομαζόταν Apple Corps και είχε στο λογότυπό της ένα πράσινο μήλο κομμένο στα δύο, το οποίο εμφανίζεται στα βινύλια του διάσημου συγκροτήματος, η μουσική του οποίου άλλαξε τον κόσμο…

♦ Το μήλο της Apple

Ο Steve Jobs οραματίστηκε και η Apple πραγματοποίησε. Η πρωτοπόρα σκέψη του, οι καινοτομίες του, η δημιουργικότητά του, η εξυπνάδα και η αεικίνητη προσωπικότητά ενσωματώθηκαν σε ένα μήλο, αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο. Συσκευές προηγμένης τεχνολογίας, υπολογιστές και μια αυτοκρατορία ολόκληρη. Κι όλα αυτά γύρω από ένα μήλο που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.

Πηγή: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Μετά από 25 χρόνια έρευνας για τις ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, οι ερευνητές και οι επιστήμονες... του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Αβάνας, κατάφεραν να αναπτύξουν το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα.

Η δραστική ουσία του φαρμάκου στο εμβόλιο, βασίζεται σε....



«μια πρωτεΐνη που όλοι έχουμε, όταν ο καρκίνος είναι ανεξέλεγκτος».

«Ο παράγοντας επιδερμικής αύξησης έχει σχέση με τον συνολικό πολλαπλασιασμό των κυττάρων», είπε ο Γκιζέλα Γκονζάλες, επικεφαλής ερευνητής του έργου.

«Το φάρμακο θα μπορούσε να…. μετατρέψει τον καρκίνο σε μια διαχειρίσιμη χρόνια ασθένεια, με τη δημιουργία αντισωμάτων έναντι των πρωτεϊνών που πυροδότησαν τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων», ανέφερε.



Το ανοσοποιητικό εμβόλιο ενδείκνυται σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα σε στάδια τρία και τέσσερα, χωρίς να εμφανίζει θετική απάντηση σε άλλα είδη θεραπειών, όπως την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία, είπε ο εμπειρογνώμονας. «Δεν είναι δυνατόν να προληφθεί η ασθένεια, αλλά το εμβόλιο αυτό βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε. Είπε ότι το CimaVax-EGF έχει περάσει από κλινικές μελέτες και δοκιμές σε πάνω από 1.000 ασθενείς σε όλο το νησί και σήμερα διανέμεται δωρεάν σε όλα τα νοσοκομεία του νησιωτικού έθνους της Καραϊβικής. Ο Γκονζάλες είπε επίσης, ότι οι ερευνητές του CIM σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την ίδια αρχή της CimaVax-EFG στην θεραπεία άλλων καρκινικών όγκων, όπως του προστάτη, της μήτρας και του μαστού.



Ο καρκίνος του πνεύμονα θεωρείται ως ένας από τα πιο σοβαρούς, κοινούς και θανατηφόρους καρκίνους του κόσμου και είναι πιο συνηθισμένος ανάμεσα στους καπνιστές. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ασθένεια σκοτώνει συνολικά 5 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μέχρι και σε 8 εκατομμύρια μέχρι το 2030,αν δεν αλλάξουν οι συνήθειες του καπνίσματος.



Στην Κούβα, όπως και πολλές άλλες αναπτυσσόμενες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, το κάπνισμα (ιδιαίτερα πούρου) θεωρείται ως ένα σύμβολο κοινωνικής θέσης. Ο καρκίνος του πνεύμονα, σκοτώνοντας περίπου 20.000 ανθρώπους το χρόνο στη χώρα της Καραϊβικής, θεωρείται σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία και είναι η κύρια αιτία θανάτου σε 12 από 15 επαρχίες της χώρας.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91



Έωλο ως προς τους διακηρυκτικούς στόχους του, ως προς τη διαδικασία, αλλά και ως προς την ακαδημαϊκή νομιμοποίησή του, χαρακτήρισε το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.



Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τους πρυτάνεις, τους κάλεσε να...

ανοίξουν διάλογο για το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να ζητήσουν από τα κόμματα να συμβάλουν σε αυτό.



Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει με τις προτάσεις του για την αναβάθμιση του ενιαίου χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ σύμφωνα με τους πρυτάνεις η πρόταση κατά το σχέδιο «Αθηνά» συνιστά αντισυνταγματική θέσπιση έναντι του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων.



Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πέντε πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Αττικής Γρηγόρη Τσάλτα (Πάντειο), Κωνσταντίνο Γάτσιο (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Κωνσταντίνο Φεγγερό (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο (Χαροκόπειο) και Γεώργιο Οικονόμου (Πανεπιστήμιο Πειραιά), τα οποία κατά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ οδεύουν προς ομοσπονδοποίηση, υπό την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής». ]



Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεανώ Φωτίου και Αποστόλης Αλεξόπουλος, καθώς και ο πανεπιστημιακός Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.



Πηγή:Voria



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Οδηγός βρέθηκε σε χείμαρρο λασπόνερου! Την επιχείρηση διάσωσης για τον απεγκλωβισμό μιας γυναίκας που είχε παγιδευτεί μέσα στο αυτοκίνητό της, εξαιτίας των ορμητικών νερών και της λάσπης, κατέγραψε ο φωτογραφικός...

φακός.



Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε στο Χαλάνδρι.



Στη σειρά εικόνων που μπορείτε να δείτε παρακάτω, φαίνεται το αυτοκίνητο της γυναίκας να έχει βρεθεί μέσα σε ένα χείμαρρο λασπόνερου που σχηματίστηκε εξαιτίας της βροχής.





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91




Το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ πραγματοποίησε τεχνο-οικονομικούς υπολογισμούς σχετικά με κάποιες από τις διαθέσιμες τεχνολογίες θέρμανσης που χρησιμοποιούνται στην Ελληνική αγορά...










Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, το μικρότερο κόστος θερμικής ενέργειας έχουν οι αντλίες θερμότητας ενώ ακολουθούν οι λέβητες βιομάζας (δηλ. πέλλετ κλπ) και οι λέβητες συμπύκνωσης Φυσικού Αερίου.



Αντίθετα, το υψηλότερο κόστος εμφανίζουν τα τα παραδοσιακά τζάκια (ανοικτού θαλάμου), οι ηλεκτρικοί λέβητες αλλά και οι λέβητες πετρελαίου.



Για να διαβάσετε αναλυτικά την έρευνα πατήστε εδώ.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Η περιτομή μειώνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση Η παρακάτω είδηση δε θα αρέσει σε όσους άντρες έχουν υποστεί περιτομή, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς το γεγονός αυτό τους προσδίδει ένα…

μειονέκτημα στο κρεβάτι!





Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ghent οι άντρες που έχουν υποστεί περιτομή είτε στην παιδική ηλικία είτε αργότερα στην ενήλικη ζωή τους, βιώνουν λιγότερο έντονη σεξουαλική ευχαρίστηση και οργασμό σε σχέση με τους υπόλοιπους.



«Με αυτό δεν εννοούμε λιγότερη σεξουαλική δραστηριότητα ή ικανοποίηση, αλλά ευαισθησία» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Dr Piet Hoebeke.



Τα τρία τέταρτα των αντρών στις ΗΠΑ κάνουν περιτομή, όχι απαραίτητα για θρησκευτικούς λόγους.



Βρετανοί γιατροί υποστηρίζουν ότι παρότι με την περιτομή μπορεί να αποφύγει κανείς μερικούς τύπους μολύνσεων, οι κίνδυνοι που εμπεριέχει αυτή η διαδικασία αντισταθμίζουν τυχόν οφέλη.



Η έρευνα έγινε σε 1.396 άντρες άνω των 18 στο Βέλγιο, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτηματολόγια αναφορικά με το πόσο ευαίσθητο ήταν το μόριό τους, πόσοι έντονους οργασμούς είχαν ή αν ένιωθαν πόνο ή μούδιασμα όταν είχαν στύση.

Από το συνολικό αριθμό των ερωτηθέντων οι 310 άντρες είχαν υποστεί περιτομή.



Μια πιθανή εξήγηση για τη διαφορά στην ευαισθησία που αισθάνονταν οι άντρες είναι ότι η ακροβυστία προστατεύει το πέος από το τρίψιμο στα ρούχα και τα εσώρουχα. Σε όσους όμως έχουν υποστεί περιτομή ενδέχεται το δέρμα στο τμήμα αυτό να έχει γίνει πιο παχύ και ξηρό και κατά συνέπεια λιγότερο ευαίσθητο.



Σύμφωνα μάλιστα με τον Dr Hoebeke οι άντρες που είχαν υποστεί περιτομή ανέφεραν ότι ένιωθαν περισσότερο πόνο και μούδιασμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, κάτι που αποδίδεται επίσης στο δέρμα της περιοχής αυτής του πέους. «Με εξέπληξε που κάποιοι αισθάνονται πόνο, δεν το περίμενα» είπε.



Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής από την άλλη υποστηρίζει ότι τα οφέλη από την περιτομή υπερτερούν των κινδύνων, ωστόσο δεν την προτείνει καθολικά.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Καλεσμένη στο "Πρωινό Mou" ήταν η Κάτια Δανδουλάκη που μίλησε για την κρίση στο θέατρο , αλλά και τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια...
Μίλησε για την συμμετοχή της στο σίριαλ "Βαλς με 12 Θεούς" και εξήγησε πόσο πολύ της αρέσει ενώ παραδέχτηκε πως και η ίδια δυσκολεύεται να καταλάβει τους Κύπριους συναδέλφους της την ώρα που μιλάνε... Μίλησε για το κόστος της παραγωγής του σίριαλ, που είναι το 1/5 από μια ελληνική παραγωγή και αποκάλυψε πως και η ίδια έκανε την ανάλογη μείωση στις αποδοχές της...













via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Η γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει την καρδιά του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή

Η Μεριέμ Σάρα Ουζερλί είναι η τηλεοπτική Χουρέμ. Η γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει την καρδιά του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή και τον έκανε να την παντρευτεί και από παλλακίδα να γίνει η νόμιμη σύζυγός του.

Η Μεριέμ γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του....



1983 στη Γερμανία και έμενε εκεί μέχρι τη στιγμή που της έγινε η πρόταση να ενσαρκώσει τη Χουρέμ και έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.


Η πρασινομάτα καλλονή με καταγωγή από την Γερμανία και την Τουρκία είναι το μικρότερο παιδί μιας εξαμελούς οικογένειας. Ο μπαμπάς της είναι από την Τουρκία, η μαμά της Γερμανίδα, ενώ έχει τρία ακόμα αδέλφια, δύο αγόρια και ένα κορίτσι.

xourem2.jpg

Από μικρή η Μεριέμ είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά, ακόμα κι αν οι γονείς της δεν ενθουσιάστηκαν με την ιδέα.


Σπούδασε υποκριτική στο Αμβούργο και όταν προέκυψε η πρόταση για τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή εκπαιδεύτηκε οχτώ μήνες για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου.

xourem3.jpg

Έκανε εντατικά μαθήματα τουρκικών και παρά το γεγονός ότι δεν ήξερε καλά τη γλώσσα και δεν είχε τη σωστή προφορά κατάφερε να κερδίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να γίνει πασίγνωστη στην Τουρκία.


Στον ελεύθερο χρόνο της λατρεύει τις βόλτες στις θάλασσα, όπως επίσης και τη μαγειρική. Μάλιστα μαγειρεύει συχνά για τον καλό της Τζαν Ατές, που είναι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Κωνσταντινούπολη.


Οι δυο τους ζουν ήσυχα, χωρίς να προκαλούν, με τη Μεριέμ να μην θέλει να πει πολλά για την προσωπική της ζωή.




ampouloukia

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ


O Χρήστος Ζαμπούνης καλεσμένος στο FthisTV υποστήριξε πως τους επόμενους μήνες έχουμε δυο ευχάριστα γεγονότα να περιμένουμε...Το να γεννήσει η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η...Kate Middleton....










via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Η απάντηση του Ομίλου Forthnet στον ΣΚΑΪ Με αφορμή τη δικαστική διαμάχη του Ομίλου Forthnet με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για τα στιγμιότυπα των αγώνων της Superleague, το...

Γραφείο Τύπου του Ομίλου Forthnet ανακοινώνει τα ακόλουθα:





O Όμιλος Forthnet κοινοποίησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει ασκήσει ο Όμιλος Forthnet προκειμένου να σταματήσει την αυθαίρετη χρήση του τηλεοπτικού σήματος της Nova από τον ΣΚΑΪ.



Σύμφωνα με την απόφαση, ο ΣΚΑΪ απαγορεύεται να μεταδίδει στιγμιότυπα από τους αγώνες της Superleague παρά μόνο στιγμιότυπα περιορισμένου αριθμού ομάδων και μέγιστης διάρκειας 90 δευτερολέπτων, πάντα με την προϋπόθεση συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών.



Η απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της προστασίας της εταιρίας μας, από την αυθαίρετη και παράνομη εγγραφή, αναπαραγωγή και μετάδοση του αθλητικού μας περιεχομένου από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Ο Όμιλος Forthnet θα συνεχίσει κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να προστατεύσει πλήρως το τηλεοπτικό περιεχόμενο στο οποίο επενδύει.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Η Κατερίνα Καραβάτου βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης "Frozen" και μίλησε για την κορούλα της, αλλά και για τα επόμενα σχέδια της... Όπως αποκάλυψε ετοιμάζει κάτι που είναι μέσα στα ενδιαφέροντα της, αλλά ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμο,ενώ υποστήριξε πως θα ήθελε να κάνει κάτι στην τηλεόραση, στην οποία δούλευε 8 ολόκληρα χρόνια , αλλά όχι με τον γνώμονα του οπωσδήποτε...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


H Λάουρα Νάργες φωτογραφήθηκε μαζί με την μητέρα της για το περιοδικό ΟΚ και μίλησε στην κάμερα της εκπομπής FthisTV για την επιθυμία της στο μέλλον να κάνει την δική της οικογένεια και αποκάλυψε πως ξέρει και πως ακριβώς θέλει να είναι το νυφικό της, καθώς το ήθελε από πολύ μικρή...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Ο Τζορτζ Γκάλογουέι, βουλευτής ιδιαίτερα γνωστός για την ένθερμη συμπεριφορά του, βρισκόταν σε αντιπαράθεση με ισραηλινό φοιτητή στο Πανεπιστήμιο και θέμα της ομιλίας του ήταν οι αποικίες του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. Προς έκπληξη όλων των παρευρισκομένων, ο ομιλητής πήρε το παλτό του και έφυγε από την αίθουσα, μόλις ο συνομιλητής του είπε ότι έχει ισραηλίτικη καταγωγή.



Ο Έιλον Άσλαν Λεβι εξέφρασε την αντίθετη άποψη, καθώς ο βουλευτής δήλωσε ότι οι ισραηλινοί πρέπει να απομακρυνθούν από την «Γουέστ Μπάνκ», καθώς δεν πρέπει να αναγνωρίζεται το κράτος τους. Μόλις ο Γκάλαγουέι τον ρώτησε από πού είναι και έμαθε την καταγωγή του, απάντησε: «Συγνώμη, δεν συνδιαλέγομαι με Ισραηλινούς, καθώς δεν αναγνωρίζω το κράτος του Ισραήλ» και έφυγε έτσι απλά.







Ο βουλευτής κατηγορήθηκε από πολλούς για ρατσισμό. Ο κος Γκαλογουέι έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook : «Αρνήθηκα νωρίτερα το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης να αντιπαρατεθώ με έναν Ισραηλινό, υποστηρικτή του άπαρτχάιντ του Ισραήλ. Η αιτία είναι απλή. Ούτε αναγνώριση ούτε αποδοχή. Απλά απομόνωση, μέχρι το κράτος υπό το καθεστώς άπαρτχάιντ να νικηθεί»



Ο κος Γκάλογουέι που είχε συναντήσει τον Σαντάμ Χουσείν το 2007, διαγράφηκε από το κόμμα των εργατικών το 2003, καθώς ειχε αποκαλέσει τον Τόνι Μπλερ «ψεύτη».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Στη δημοσιότητα ήρθε το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Τρόικα, για την ανακούφιση των δανειοληπτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών. Το κυβερνητικό σχέδιο «αποκαλύπτεται» με έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 18 Φεβρουαρίου.


Όπως προκύπτει, η κυβέρνηση συζητά επίσης σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, που θα αφορά σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους.

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, αναφέρει ότι «υφίσταται ανάγκη να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός ο Ν. 3869/2010, καθώς η μακροχρόνια δικαστική εκκρεμότητα οδηγεί σε ομηρία όσους δανειολήπτες έχουν προσφύγει στην πρόνοια του νόμου και με τον τρόπο αυτό καθυστερεί η επάνοδός τους στην οικονομική δραστηριότητα».

Το έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, σχετική με την αντιμετώπιση της καταχρηστικής αύξησης του περιθωρίου κέρδους spread από τα πιστωτικά ιδρύματα και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια.

Σύμφωνα με το σχέδιο που συζητά η κυβέρνηση, θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50%+1 των απαιτήσεων της οφειλής και όχι την πλήρη ομοφωνία (100%) που απαιτούσε μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Επίσης, όπως ενημερώνει ο κ. Σκορδάς, θα προβλέπεται καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, εφόσον η προσδιοριζόμενη δικάσιμος υπερβαίνει τις προθεσμίες που θέτει ο νόμος.

Το καταβληθέν ποσό θα συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο αποδεσμεύοντας τον οφειλέτη ακόμα και με την έκδοση απόφασης, όπως διευκρινίζει ο κ. Σκορδάς.

Με το έγγραφο γίνεται, επίσης, γνωστό ότι η κυβέρνηση συζητά σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, που θα αφορά σε μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, με ενυπόθηκη απαίτηση, οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, προερχόμενο από μείωση του εισοδήματος τους κατά 35% από 1.1.2010.

Επιπλέον, θα αφορά σε ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους.

Παράλληλα, θα υπάρξει μέριμνα για τη βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου, ώστε κατά την αξιολόγηση των πληροφοριακών δεδομένων του συστήματος «Τειρεσίας» να λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες της δυσχερούς οικονομικής περιόδου και να δίδεται η δυνατότητα μιας πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των συναλλασσομένων με τα πιστωτικά ιδρύματα, ανάλογα με το συνολικό τους προφίλ και όχι με βάση μεμονωμένα ατυχή περιστατικά.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Οι δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και το Δήμο Μπιέλινα της Σερβίας, παρουσιάστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.


Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Στέλιος Σχοινάκης, ο Γενικός Διευθυντής του τουριστικού οργανισμού του Δήμου Μπιέλινα, Σίμο Λάκετιτς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα υπήρξε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε τουριστικά θέματα και επετεύχθη η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δήμων με την ευκαιρία της παρουσίας της Καβάλιώτικης αποστολής στο Βελιγράδι για τη συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση «Σάγιαμ Τουρίσμα» που ολοκληρώνεται στις 24 Φεβρουαρίου 2013.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Το βασικό προαπαιτούμενο είναι η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Πολιτικής, το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή και, εκτός των άλλων, καθιερώνει τριετή ανώτατα όρια δαπανών για όλους τους φορείς του Δημοσίου.



Αξίζει να σημειωθεί πως σε πολιτικό επίπεδο, η εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου είχε ληφθεί από το Δεκέμβριο, απλώς το EWG τσεκάρει την εφαρμογή διαδικαστικών κυρίως μέτρων που απαιτούνται, δεδομένου ότι τα ουσιαστικά μέτρα έχουν συμφωνηθεί και έχουν εγκριθεί από το Eurogroup.



Απομένει η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, το ύψος της οποίας είναι επίσης 2,8 δισ. ευρώ, με την οποία κλείνει ο κύκλος των δόσεων, που προέρχονται από τη μεγάλη δόση των 49,1 δισ. ευρώ, που εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου.



Υπενθυμίζεται πως καταβλήθηκε άμεσα το ποσό των 34,3 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ύψος του οποίου διακρατήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ποσό ύψους 11,3 δισ. ευρώ διατέθηκε για επαναγορά των ομολόγων και το υπόλοιπο κάλυψε ανάγκες του προϋπολογισμού.



Τον Ιανουάριο, εκταμιεύτηκε ποσό ύψους 9,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 δισ. ευρώ διατέθηκαν στις τράπεζες, ενώ εκκρεμούν οι δόσεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, το ύψος των οποίων είναι 2,8 δισ. ευρώ, εκάστη. Όπως δήλωσε προ ημερών στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταικούρας, τα 2,8 δισ. ευρώ που θα ληφθούν από τη δόση του Φεβρουαρίου προς την Ελλάδα, θα διοχετευτούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές και για μισθούς και συντάξεις.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Αυτό έγινε γνωστό μετά και την τελευταία απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου, με το υπουργείο Οικονομικών να υπογραμμίζει πως...

από τις 2.368 υποθέσεις κάποιες έχουν ήδη παραπεμφθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.





Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει πως από τα 24 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη επιστραφεί τα 12,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα αναζητούνται. Εκ των 435.000 (συνεχώς μεταβαλλόμενος αριθμός) που ελάμβαναν σύνταξη τελικώς δεν απεγράφησαν 2.368 περιπτώσεις.Για αυτές τις περιπτώσεις, διεκόπη η καταβολή της σύνταξης.Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανήρχοντο στο ποσό των 24.008.082 ευρώ.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91
O Κρατερός Κατσούλης βρέθηκε χτες το βράδυ στην πρεμιέρα της παράστασης "Frozen" και ήταν εμφανώς αδυνατισμένος και όπως δήλωσε ήταν καιρός να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης...

Μίλησε επίσης για την κορούλα του που είναι ένα δώρο θεού...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Προτροπές προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, έστειλε ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου όπως είπε να σώσει την Ευρώπη από τον ίδιο της τον εαυτό…



Με άρθρο στην επιθεώρηση Foreign Policy ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει την ανάληψη από τον Μπάρακ Ομπάμα μιας μεγάλης ενεργειακής, διπλωματικής και ειρηνευτικής πρωτοβουλίας ενώνοντας τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη μέσω μιας ενεργειακής συνεργασίας. Ένα «πράσινο Σχέδιο Μάρσαλ», όπως το ονομάζει.



«Θα ήταν μια πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ότι έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την ευρωπαϊκή κρίση», γράφει, καλώντας τον κ. Ομπάμα, να επισκεφθεί την Ελλάδα.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Μπορεί κάποιων τα νεύρα να έσπασαν από το πουλάκι τσίου, όμως τα μικρά παιδιά το λάτρεψαν. Τώρα ήρθε το νέο τραγούδι. Υποδεχθείτε τον "Σούπερσταρ τσίου"! Δείτε το βίντεο...













via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

Η εξ αντικειμένου προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων στις Σκουριές της Χαλκιδικής έδωσε την ευκαιρία στα κάθε λογής «ΜΑΤ» της αντιλαϊκής προπαγάνδας να επιδοθούν στο γνωστό σπορ της διαστρέβλωσης και της παραχάραξης.

Μάλιστα, με τη φόρα που έχουν πάρει, οι ενσωματωμένοι στα επιτελεία της «ποινικοποίησης» των λαϊκών αγώνων, μοιάζουν έτοιμοι, εκτός από τη δίωξη της δράσης, να εισηγηθούν οσονούπω και τη δίωξη της... σκέψης!

*

Οι παπαγάλοι όσο περισσότερο διακινούν την αντιδραστική «σκουριά» των θεωριών περί...


«ανομίας» και «ευταξίας», τόσο περισσότερο συλλαμβάνονται την ευφυΐα που στερούνται να την αναπληρώνουν σε μαυρίλα.

Τους ακούμε, για παράδειγμα, να λένε ότι το θέμα στις Σκουριές της Χαλκιδικής είναι ένα «τοπικό» ζήτημα, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο, ότι ένας Αθηναίος δεν μπορεί να έχει άποψη για το ζήτημα και ως εκ τούτου η συμπαράσταση εργαζομένων και πολιτών από άλλες πόλεις στον αγώνα των εκεί κατοίκων κάτι «περίεργο» κρύβει...

Κατά τη θεωρία τους, δηλαδή, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν ένα «τοπικό» θέμα που «κακώς» απασχόλησε όλη την Ελλάδα, το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ασωπό το πολύ πολύ να αφορά μόνο τους Βοιωτούς, οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν αφορούν μόνο τους Κρητικούς, τα σκανδαλώδη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας αφορούν μόνο τους Αθηναίους κ.ο.κ...

*

Αλλά είπαμε: Τα ανωτέρω «ευφυή» το καθεστώς του «νόμου και της τάξης» τα αναπληρώνει σε μαυρίλα.

Ετσι φτάσαμε στο σημείο να έχουμε την ποινική δίωξη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας εναντίον μέλους της Επιτροπής Αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής με μόνη... αιτιολογία τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις κατά της λειτουργίας των μεταλλείων και τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις του στο διαδίκτυο!

Μιλάμε για πρωτοφανείς καταστάσεις!

Σε λίγο, δηλαδή, θα μας πουν ότι «ηθικός αυτουργός» (ή μήπως και ο φυσικός;) για τη δολοφονία των τριών ανθρώπων στη «Μαρφίν» δεν ήταν οι προβοκάτορες (που ακόμα να τους εντοπίσει το κράτος του νόμου), αλλά ο λαός που διαδήλωνε!

Σε λίγο θα μας πουν ότι όποιος αντιδρά, διαδηλώνει, κινητοποιείται, αντιστέκεται ή καλεί σε αντίσταση το λαό, από τα κόμματα και τα συνδικάτα μέχρι τους συλλογικούς φορείς και τους ανθρώπους που μιλούν ή γράφουν ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική, είναι «ηθικοί αυτουργοί» (!) της κάθε προβοκάτσιας που μπορεί να στηθεί από τους προβοκάτορες και από το παρακράτος (ή μήπως και το κράτος;) του «νόμου»!

Προσοχή, λοιπόν. Και επαγρύπνηση.



Γράφει:

ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Στις 14 Μαρτίου η παρουσίαση του Galaxy S4



«Κρατήστε το πρόγραμμά σας ελεύθερο για τις 14 Μαρτίου», σημείωσε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να πει το παραμικρό από εκείνο το σημείο και μετά....



Το παρελθόν του με τις διαρροές από πλευράς Nokia δίνει κάποιους πόντους σε αυτό το tweet, ωστόσο περιμένουμε για τα τυπικά και μια α

νακοίνωση από πλευράς Samsung.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


«Μισός άνθρωπος, μισός γουρούνι» ο Στρος Καν Απίστευτες αποκαλύψεις για τον πρώην ισχυρό άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, κάνει σε βιβλίο με τίτλο...

«η ωραία και το κτήνος» που έγραψε η δικηγόρος και αρθρογράφος Marcela Lacub η οποία είχε επτάμηνη σχέση με τον Στρος Καν το 2012.





Το περιοδικό Le Nouvel Observateur δημοσιεύει συνέντευξη και αποσπάσματα του βιβλίου, στο οποίο ο Στρος Καν περιγράφεται ως διχασμένη προσωπικότητα με μία ανθρώπινη συμπεριφορά και με μια πλευρά γουρουνιού...



Η Marcela Lacub αναφέρει ότι ο Στροσκάν ήταν το κανίς της γυναίκας του, την οποία δεν μπορούσε, όπως αναφέρει, να εγκαταλείψει γιατί είχε συνηθίσει τον πλούτο που του προσέφερε, ενώ η ίδια ήθελε να γίνει πρώτη κυρία της Γαλλίας.



Αν τελικά γινόταν Πρόεδρος η Αν Σινκλαίρ θα μετέτρεπε το προεδρικό μέγαρο σε μέγαρο οργίων όπου όλοι οι συνεργάτες και υπηρέτες του θα του διοργάνωναν παρτούζες.



Η Marcela Lacub, αναφερόμενη στην Αν Σανγκλέρ λέει ότι πιστεύει ότι ανήκει στην ανώτερη τάξη των ανθρώπων που κυριαρχούν τον κόσμο και μάλιστα δεν έδειχνε να την ένοιαζε καθόλου αν ο Στρος Καν... πήγαινε με μία υπηρέτρια.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


17χρόνος χωρίς δίπλωμα τράκαρε την Ομάδα ΔΙΑΣ Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στην Κομοτηνή ένας 17χρονος, καθώς δεν υπάκουσε σε αλλεπάλληλα σήματα στάσης των αστυνομικών...

ενώ στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο, προσέκρουσε σε μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ.





Επίσης κατά την σύλληψη του, αντιστάθηκε, προκαλώντας ελαφρές σωματικές βλάβες σε έναν αστυνομικό. Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, ο δράστης, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, πραγματοποίησε διάφορες επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις, ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν κατείχε άδεια ικανότητας οδήγησης.

thrakitoday.com



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Τον κώδωνα του κινδύνου για το «πρόβλημα» όπως το χαρακτήρισε, της

Χρυσής Αυγής, έκρουσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι καταδικαστέο μόνο από τις ιδέες του, προτού αξιολογηθούν οι πράξεις του.



Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο ΙΣΤΑΜΕ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως «η Χρυσή Αυγή δηλώνει ναζιστικό κόμμα, υιοθετεί τον ναζισμό και δια του λόγου της παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι το κράτος να σώσει τη δημοκρατία γιατί από μόνη της η κοινωνία των πολιτών παράγει βία και ανισότητα», προσθέτοντας ότι «οι πρωτοβουλίες μας για τη Χρυσή Αυγή είναι το εύκολο μέρος. Χρειάζεται και η κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών».

koolnews.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου για την παρακολούθηση της απειλής που δημιουργείται από τους αστεροειδείς και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη Γη....

Εμπειρογνώμονες από το Γραφείο του ΟΗΕ για Υποθέσεις του Διαστήματος (UNOOSA) που πραγματοποιούν σύνοδο στη Βιέννη δήλωσαν ότι επεξεργάζονται μια πρόταση για μια τέτοια συντονισμένη αντίδραση και σχηματίζουν τώρα δύο ομάδες εργασίας που θα μελετήσουν τον τρόπο άμυνας απέναντι σε μεγάλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να συγκρουστούν με τη Γη.



"Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά προετοιμάζοντας τους εαυτούς μας γι' αυτό", δήλωσε ο Λιντλεϊ Τζόνσον, ο οποίος είναι επικεφαλής του προγράμματος για τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη Γη στην αμερικανική υπηρεσία διαστήματος (NASA).



Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η 11ήμερη σύνοδος λαμβάνει χώρα ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και πάλι στους κινδύνους από τους μεγάλους αστεροειδείς του διαστημικού χώρου, μετά από την πτώση του μετεωρίτη την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία, αλλά και τον αστεροειδή που πέρασε πολύ κοντά από τη Γη.



Αν και ο μετεωρίτης που κατέπεσε στη Ρωσία εκτιμάται ότι είχε διάμετρο 15 μέτρων, το UNOOSA προετοιμάζεται για αστεροειδείς που είναι μεγαλύτεροι από 1 χιλιόμετρο και θα είχαν παγκόσμιες συνέπειες αν χτυπούσαν τη Γη.



Ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος να συμβεί αυτό μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών.



Παρ' όλα αυτά, το σχεδιαζόμενο νέο δίκτυο και οι ομάδες εμπειρογνωμόνων θα εκτιμήσουν τις επερχόμενες απειλές και θα ενημερώσουν τις χώρες σχετικά με τα πιθανά αμυντικά σενάρια, δήλωσε ο ειδικός του UNOOSA Σέρχιο Καμάτσο.



Οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο να πλήξουν τους αστεροειδείς με πυραύλους για να αλλάξει η τροχιά τους ή να τους ανατινάξουν με πυρηνική βόμβα ως μέτρο έσχατης ανάγκης.



Το σώμα αυτό του ΟΗΕ έχει επίσης ως στόχο να εκπαιδεύσει το κοινό για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που μικρότερα αντικείμενα εισέρχονται στην ατμόσφαιρα, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην κεντρική Ρωσία.



Ο Τζόνσον είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν γνώσεις σχετικά με τέτοια φαινόμενα, ακριβώς όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν να υποχωρούν για να αποφύγουν ένα τσουνάμι.



"Όταν βλέπουμε μια λευκή λάμψη και μια μεγάλη (συμπύκνωση) λευκού καπνού στον ουρανό πιθανώς δεν είναι καλή στιγμή για να σταθεί κάποιος στο παράθυρο και να το παρατηρεί αυτό, επειδή μπορεί να ακολουθήσει μια έκρηξη", τόνισε.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Ευθεία μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τόνισε πως στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια του Μνημονίου καταργήθηκε κάθε έννοια ισορροπίας.



«Βιώνουμε την ανοιχτή κρίση του κοινοβουλευτισμού» είπε ο κ. Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης κατά την διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της επιτροπής που συστάθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση για την διαμόρφωση προτάσεων με θέμα τις αλλαγές στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα.



«Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια του Μνημονίου καταργήθηκε κάθε έννοια ισορροπίας - έστω και ετεροβαρούς - μεταξύ πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Αμφισβητήθηκε και αμφισβητείται δηλαδή η ίδια η Δημοκρατία και ο τυπικός αστικός κοινοβουλευτισμός», είπε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.



Στην συνέχεια τόνισε ότι: «Το ίδιο το Σύνταγμα του ’75 έχει σήμερα ξεπεραστεί, από τους ίδιους τους θεσμούς που συγκροτούνται για να το προστατεύουν. Με την κατάργηση δηλαδή του συνόλου σχεδόν των συνταγματικών εγγυήσεων των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, το ίδιο το Σύνταγμα έχει καταστεί ένα “πουκάμισο αδειανό”».



«Τα τελευταία δε τρία χρόνια του Μνημονίου με την “έκτακτη” και “ειδική” νομοθεσία που έχει επιβάλλει το “μνημονιακό παρασύνταγμα”, έχει καταπατηθεί σχεδόν κάθε έννοια έννομης τάξης. Γεγονός που ξαναγυρίζει τη χώρα στην εποχή του αλήστου μνήμης του “παρασυντάγματος” της προδικτατορικής εποχής» συμπλήρωσε.



Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οι μνημονιακές δυνάμεις «ετοιμάζονται να “συνταγματοποιήσουν” το μνημόνιο, δηλαδή να “συνταγματοποιήσουν” την πλήρη καταστροφή του κοινωνικού κράτους και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από την οικονομική διαπλοκή, ξένη και ντόπια».



Όπως είπε, «έχουν θεσμική ατζέντα, και αυτή καθορίζεται από τις προτεραιότητες που υπαγορεύουν οι ανάγκες του πιο σκληρού, του πιο ακραίου, του πιο “γκανγκστερικού” καπιταλισμού, έναντι της κοινωνικής συνοχής και των αιτημάτων ακόμα και της στοιχειώδους κοινωνικής δικαιοσύνης».



«Προφανώς εμείς, οι λαϊκές δυνάμεις, η ίδια η κοινωνία δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Προφανώς και δεν θα τους αφήσουμε!», τόνισε κατόπιν αυτών ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ούτε και να υπερασπιστεί το υπάρχον πλαίσιο.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Μεταθανάτια «τιτιβίσματα» Μία νέα υπηρεσία, με το όνομα «_LivesOn», είναι έτοιμη να κάνει την εμφάνισή της τον ερχόμενο Μάρτιο, και υπόσχεται να διατηρήσει το...

λογαριασμό των χρηστών της εν ζωή, ακόμα και όταν αυτοί έχουν πεθάνει!





«Όταν η καρδιά σου σταματήσει να χτυπά, θα συνεχίσεις να τουιτάρεις». Με αυτό το μήνυμα η νέα υπηρεσία προσπαθεί να διαφημίσει το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που αναλύει το ιστορικό του λογαριασμού σας, μαθαίνοντας για τις συνήθειες σας και το γούστο σας, ώστε να εκπαιδευτεί και να γίνει ένας «καλύτερος» εαυτός σας, μετά θάνατον.



Στόχος του είναι να συγκεντρώσει όσες περισσότερες πληροφορίες για το χρήστη ώστε στη συνέχεια να δημοσιεύει tweets, ακριβώς όπως θα τα έγραφε και ο ίδιος. Μάλιστα, υποψήφιοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις επιδώσεις του νέου συστήματος, ώστε να διαμορφώσουν όπως αυτοί θέλουν τον «ηλεκτρονικό τους κλώνο».



Οι πληροφορίες λένε πως το «_LivesOn», αναπτύσσεται από μία διαφημιστική εταιρία που εδρεύει στο Λονδίνο, που μάλλον έχει βαλθεί να αποδείξει πως αθανασία υπάρχει και είναι δικτυακή!



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Σκληρό παρασκηνιακό διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας μετά την απόφαση της γείτονος να εκδώσει άδειες και να προχωρήσει σε έρευνες υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.



Η απάντηση της Ελλάδας ήταν άμεση και το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ρηματική διακοίνωση προς τον Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μέσω της οποίας αποκαλεί τις τουρκικές αυτές άδειες, «άκυρες» και παράνομες.



Οι περιοχές που έχει βάλει «στόχο» η Ελλάδα είναι το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου νοτιοανατολικά της Ρόδου. Η Ελλάδα θεωρεί πως οι περιοχές αυτές έχουν πλήρη δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες – άρα υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) - όπως όλες οι εδαφικές περιοχές, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, κάτι που δεν δέχεται από την πλευρά της η Τουρκία.



Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του ΒΗΜΑτος στην ρηματική διακοίνωση, η Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι τέσσερα από τα οικόπεδα που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 Απριλίου 2012 (συγκεκριμένα τα 5033, 5034, 5035 και 5028) αφορούν περιοχές εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.



Συγκεκριμένη αναφορά γίνεται μάλιστα σε ένα εξ’ αυτών των οικοπέδων (5033) το οποίο, σύμφωνα με την ελληνική διακοίνωση, «θίγει» την αιγιαλίτιδα ζώνη των 6 ναυτικών μιλίων του «νησιωτικού συμπλέγματος» του Καστελορίζου, καθώς και αυτή της Ρόδου, σε απόσταση περίπου 11 ναυτικών μιλίων από τις ακτές.



Γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στις «μονομερείς πράξεις» της Άγκυρας να στερήσει από τα Δωδεκάνησα τις νόμιμες θαλάσσιες ζώνες τους, έτσι όπως αυτές προβλέπονται από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.



Ειδικότερα, τα βασικά σημεία της ρηματικής διακοίνωσης είναι τα εξής:



1. Η Ελλάδα τονίζει ότι «όλα τα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου και του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελορίζου απολαμβάνουν, πέραν της αιγιαλίτιδας ζώνης τους, θαλάσσιες ζώνες όπως κάθε άλλη εδαφική περιοχή». Αυτό θεμελιώνεται στο άρθρο 121(2) της Σύμβασης του 1982 και στη διεθνή νομολογία.



2. Επομένως, ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι οι περιοχές που καθορίζονται στις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύθηκαν στις 27 Απριλίου 2012 «βρίσκονται πλήρως εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» είναι «απολύτως αστήρικτες».



3. Η χώρα μας «ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ab initio και ipso facto για την εξερεύνηση στην υφαλοκρηπίδα και για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Αυτά τα δικαιώματα δεν θίγονται από μονομερείς πράξεις και δράσεις της Τουρκίας, όπως η χορήγηση αδειών στην ΤΡΑΟ, η οποία αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο και κατά συνέπεια δεν φέρουν νομικές συνέπειες».



4. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας καθορίζονται σαφώς από το Άρθρο 2(1) του νόμου 2289/1995, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον νόμο 4001/2011».



Όπως προβλέπει ο τελευταίος στο Άρθρο 156(1), «ως “υποθαλάσσιες περιοχές” νοούνται ο βυθός και το υπέδαφος των εσωτερικών υδάτων, της αιγιαλίτιδας ζώνης, της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ ης κηρυχθεί) μέχρι την απόσταση των 200 ν.μ από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης».



Με πληροφορίες από το tovima.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Μετά την άδεια που έλαβε από τον αμερικανικό ΕΟΦ το πρώτο βιονικό σύστημα όρασης, χθες ανακοινώθηκαν τα ιδιαίτερα ευοίωνα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές εμφυτεύσιμου μικροτσίπ. Μάλιστα, στη μελέτη συμμετείχε ο παραολυμπιονίκης Τιμ Ρέντις...

Ο "χρυσός" πρωταθλητής της κολύμβησης αποφάσισε να συμμετέχει όχι σε κάποιο άλλο άθλημα αλλά στις κλινικές δοκιμές για το πρώτο εμφυτεύσιμο μικροτσίπ τριών χιλιοστών.



Ο 55χρονος που έχει κερδίσει περισσότερα από 40 μετάλλια, άρχισε να χάνει την όρασή του σε ηλικία 31 ετών λόγω εκφυλιστικής ασθένειας των ματιών που ονομάζεται μελαχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια. Σε επτά χρόνια είχε χάσει τελείως το φως του.



Μετά τη 10ωρη επέμβαση για την τοποθέτηση του μικροτσίπ, ο Τιμ είδε για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια τα αγαπημένα του πρόσωπα και άλλαξε τελείως η καθημερινότητά του.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1