Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










perierga.gr - Μια διαφορετική "εφημερίδα" σε μαυροπίνακα!

Διαφορετική «εφημερίδα» σε… μαυροπίνακα!



perierga.gr - Μια διαφορετική "εφημερίδα" σε μαυροπίνακα! Η «Daily Talk» είναι η πιο παράξενη «εφημερίδα» στον κόσμο αλλά και μια διαφορετική ιδέα περί καθημερινής ενημέρωσης. Χωρίς χαρτιά, μελάνια, φωτογραφίες και συντάκτες να «συναγωνίζονται» για την είδηση, όλα τα νέα αναγράφονται με κιμωλία σε έναν μαυροπίνακα, στο δρόμο της πόλης,προσφέροντας τη δυνατότητα στους κατοίκους της Μονρόβια στη Λιβερία να έχουν την είδηση από… πρώτο χέρι! Δεδομένου ότι οι περισσότεροι Λιβεριανοί στερούνται χρημάτων και δεν έχουν πρόβαση σε κάθε είδους ενημέρωση, η διαφορετική αυτή εφημερίδα έμελλε να γίνει η πιο πολυδιαβασμένη έκδοση στη Λιβερία.Στο δυτικό κόσμο, πολλοί ήδη μιλούν για το «θάνατο» εφημερίδων και περιοδικών με την έννοια του γραπτού κειμένου, καθώς η ενημέρωση πλέον γίνεται on-line. Σε ορισμένες, όμως, χώρες η παλιά «μόδα» των εφημερίδων εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο. «Πολλοί κάτοικοι της πόλης δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε την αγορά μιας εφημερίδας αλλά ούτε και την ηλεκτρική ενέργεια για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, έτσι σκέφτηκα έναν διαφορετικό τρόπο μεταφοράς της είδησης στον κόσμο με εντελώς ανέξοδο τρόπο από την πλευρά τους», λέει ο Alfred J. Sirleaf, εμπνευστής της πρωτότυπης αυτής ιδέας.perierga.gr - Μια διαφορετική "εφημερίδα" σε μαυροπίνακα! perierga.gr - Μια διαφορετική "εφημερίδα" σε μαυροπίνακα! Με το σκεπτικό ότι οι καλά πληροφορημένοι άνθρωποι είναι το «κλειδί» για την αναγέννηση της Λιβερίας, ο Alfred ξεκίνησε να εφαρμόζει την ιδέα του, αναγράφοντας τις ειδήσεις σε έναν μαυροπίνακα με κιμωλία, τον οποίο ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για τις τοπικές ειδήσεις βασίζεται σε μια ομάδα εθελοντών «ρεπόρτερ» που έρχονται σ’ αυτόν καθημερινά με τα θέματά τους, ενώ για τη διεθνή θεματολογία πηγαίνει ο ίδιος σε ένα Ιnternet cafe προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους δικτυακούς τόπους, όπως το BBC για παράδειγμα, αφού δεν διαθέτει υπολογιστή.



Στη συνέχεια μπαίνει στο «newsroom», ένα μικρό ξύλινο υπόστεγο στο πίσο μέρος του μαυροπίνακα, για να βγει λίγο μετά έτοιμος να γράψει με κιμωλία τα πιο σημαντικά νέα της ημέρας. Είναι ο συντάκτης, ο σχεδιαστής αλλά και ο μοναδικός υπάλληλος της «εφημερίδας», που καταφέρνει, όμως, να μεταφέρει τις ειδήσεις σε όλη την πόλη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι επειδή το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της πόλης είναι αγράμματοι, ο Alfred επινόησε διάφορες εικόνες και αντικείμενα που συμβολίζουν μια είδηση. Για παράδειγμα, ένα μπλε κράνος συμβολίζει τον ΟΗΕ, ένα λευκό μαντίλι τον Ομπάμα αλλά και ένα μπουκάλι χρωματιστό νερό για τη βενζίνη!http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1

Εκρηκτική είναι η εικόνα που περιγράφει από την Αθήνα η βρετανική εφημερίδα «Guardian» με τις «επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, τραπεζών, ακόμα και σε εμπορικό κέντρο», να πυροδοτούν σενάρια για κλιμάκωση της βίας και αποσταθεροποίηση της εύθραυστης κυβερνητικής ισορροπίας.



«Σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων»
, μεταδίδει η ανταποκρίτρια Ελενα Σμιθ, «το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων...

του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημειώθηκε σειρά εκρήξεων από γκαζάκια έξω από γραφεία πολιτικών, κομμάτων, τράπεζες και σπίτια δημοσιογράφων».


«Σήμερα, λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο- με τους αξιωματούχους της Αντιτρομοκρατικής να επιδίδονται σε ένα κυνήγι που δεν έχει αποφέρει μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα- κλιμακώνονται οι φόβοι ότι η εύθραυστη πολιτική σταθερότητα της χώρας μπορεί να πληγεί από εξτρεμιστές αποφασισμένους να εκμεταλλευτούν την οργή κατά των αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας», σχολιάζει ο Guardian.


«Η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά ανήσυχη», αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα υψηλόβαθμος σύμβουλος της κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι «η πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμη για να διέλθουμε ομαλά τη φετινή χρονιά».


«Σε μία χώρα όπου εθεωρείτο μέχρι πρότινος ότι το φάντασμα της τρομοκρατίας είχε εκλείψει- με τη διάλυση της 17 Νοέμβρη- η εμφάνιση ομάδων έτοιμων να αναλάβουν πρωτοφανές ρίσκο έχει σημάνει κόκκινο στις αρχές», επισημαίνει η εφημερίδα.


«Στην προσπάθειά της να περιορίσει την επιρροή των ακροδεξιών εξτρεμιστών, οι οποίοι έχουν συνταχθεί γύρω από τη Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση, με επικεφαλής τους συντηρητικούς, υποσχέθηκε από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και ανέλαβε την εξουσία, να δώσει έμφαση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη».


Οπως αναφέρει ωστόσο στη βρετανική εφημερίδα ο πρώην αμερικανός διπλωμάτης Μπράντι Κίσλινγκ, «η αστυνομία, καταπνίγοντας τους παραδοσιακούς αντιεξουσιαστές αντιπάλους της προσπαθεί να επιβεβαιώσει το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης, ενώ οι αναρχικοί με τη σειρά τους είναι αποφασισμένοι να την ταπεινώσουν με συμβολικές επιθέσεις».


Ο Θάνος Ντόκος, γενικός διευθυντής του γνωστού ιδρύματος ΕΛΙΑΜΕΠ, για τον οποίον η απόφαση να χτυπήσει κάποιος σε ένα εμπορικό κέντρο με έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος μπορεί να πυροδοτηθεί κατά λάθος και να σκοτωθούν αθώοι χωρίς να ο αρχικός στόχος, «είναι ενδεικτική της αποφασιστικότητας για κλιμάκωση της βίας».


«Σε καιρούς ομαλούς τέτοιες ενέργειες δεν έχουν επιρροή.. Σήμερα ωστόσο ανησυχώ ιδιαιτέρως για την επίδραση που μπορεί να έχει η αρνητική δημοσιότητα στη χώρα και τους επίδοξους επενδυτές, ειδικά ενόψει τουριστικής περιόδου», υποστηρίζει ο κ. Ντόκος.


Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην πρόσφατη έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όσους αμερικανούς πολίτες επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Από iefimerida μέσω Παπατζήδες, μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Η δωσίλογη κυβέρνηση των ανδρεικέλων δεν βρήκε άλλο μέσον άμυνας εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΕΠΙΤΑΞΗ: Μια νέα, ανοικτή πλέον, πραξικοπηματική πράξη.

Μετά την παλίρροια των παρακρατικών τρομοκρατικών πράξεων και προβοκατσιών (κατασκευή κλίματος ανοικτών πολιτικών εκτροπών), τώρα η κυβέρνηση των κλιμακούμενων πραξικοπημάτων, προχωρεί σε μία ΠΡΩΤΗ, ανοικτή πράξη δικτατορικής αυθάδειας: Στην επιστράτευση των απεργιακών κινητοποιήσεων!!!



Μόνο πλέον αφελείς δεν μπορεί να καταλάβουν ότι αυτή η κυβέρνηση ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τη στρατηγική του ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ: Το τρομοκρατικό τσάκισμα του ελληνικού λαού, την ΕΠΙΒΟΛΗ της ΩΜΗΣ βίας εναντίον του ελληνικού λαού που αγωνίζεται να επιβιώσει και να διεκδικήσει τη σωτηρία του μέσα από τον αγώνα του ΚΑΙ να ξεφύγει από τη ΦΡΙΚΗ που του έχουν επιβάλλει τα ανδρείκελα των...


χρηματιστηριακών μαφιών…



Η ανοικτή αυτή δικτατορική ΕΚΤΡΟΠΗ της επίταξης των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς σηματοδοτεί τη ΜΕΤΩΠΙΚΗ σύγκρουση που προωθεί αυτή η κυβέρνηση με το σύνολο των εργαζομένων και του ελληνικού λαού που καταστρέφεται ανελέητα και βογκά κάτω από τον οδοστρωτήρα των θανατηφόρων μέτρων της κυβέρνησης.



Η κυβέρνηση, βρισκόμενη η ίδια σε οικτρό αδιέξοδο και σε πανικό, λόγω της συσσωρευτικά διογκούμενης και συμπιεσμένης λαϊκής ΟΡΓΗΣ, έχει την ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι θα «ρυθμίσει» τις εκρηκτικές και πολιτικές διεργασίες ΚΑΙ τη δική της διάσωση μέσα από επιτάξεις και ανοικτές δικτατορικές πράξεις.



Πλανάται πλάνην οικτρά!!!



Η λαϊκή ΟΡΓΗ είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ. Έχει «τρυπήσει» και τα «στεγανά» του καθεστώτος: Τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς…



Η ΟΡΓΗ και απελπισία του ελληνικού λαού δεν μπορεί πλέον να μπει στο γύψο.



Κάθε πράξη γύψου, όπως οι επιτάξεις ή οι διώξεις, θα επεκτείνει, θα μαζικοποιεί και θα ηλεκτρίζει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή ΟΡΓΗ: Θα τη συσπειρώνει, θα τη ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ και θα την ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ…



Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, με την άκαμπτη αγωνιστική του στάση και το ρωμαλέο αντιστασιακό τους φρόνημα, θα αποτελέσουν το σπίρτο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ…



Το ΤΕΛΟΣ αυτής της πραξικοπηματικής κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένο…



Η ΕΠΙΤΑΞΗ αποτελεί την ΑΡΧΗ του ΤΕΛΟΥΣ της…



Η «τάξη» της που επιχειρεί να θεμελιώσει πάνω στην εξόντωση και στον ΘΑΝΑΤΟ του ελληνικού είναι κτισμένη πάνω στη άμμο: Είναι η ΑΤΑΞΙΑ της ΦΡΙΚΗΣ, μια αταξία που εκκολάπτει τους αναγκαίους εκείνους όρους τη ΤΑΞΗΣ των εργαζομένων, της «λαϊκής τάξης»…



ΟΛΟΙ εναντίον των ΔΗΜΙΩΝ μας…



ΟΛΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ...



Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE











Το εμβόλιο της γρίπης σώζει από... εμφράγματα και εγκεφαλικά

Η λήψη του αντιγριπικού εμβολίου κατά τη νέα περίοδο γρίπης που έχει ήδη ξεκινήσει μπορεί να μειώσει όχι μόνο τον κίνδυνο μόλυνσης με τον ιό της γρίπης αλλά και εκείνον της εμφάνισης καρδιοπαθειών. Μια νέα ανασκόπηση στοιχείων που διεξήχθη από ειδικούς του Women’s College Hospital και του Πανεπιστημίου του Τορόντο δείχνει ότι το εμβόλιο της γρίπης αποτελεί ουσιαστικώς ένα εμβόλιο 2 σε 1 και μπορεί να σώσει πολλές ζωές.

50% λιγότερες πιθανότητες καρδιαγγειακού επεισοδίου

Τα ευρήματα των ειδικών από τον Καναδά έδειξαν ότι τα άτομα που έλαβαν το αντιγριπικό εμβόλιο είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο και 40% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν εξαιτίας καρδιαγγειακού επεισοδίου, σε σύγκριση με όσα δεν υποβλήθηκαν στον εμβολιασμό. Με βάση τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την καρδιαγγειακή υγεία στο Τορόντο οι ερευνητές σημειώνουν ότι το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «όπλο» διατήρησης της υγείας της καρδιάς και των αγγείων αποτρέποντας την εμφάνιση εμφραγμάτων και εγκεφαλικών.

Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους ο δρ Τζέικομπ Γιούντελ και οι συνεργάτες του προχώρησαν σε μετα-ανάλυση τεσσάρων προηγούμενων μελετών οι οποίες περιελάμβαναν συνολικά περισσότερα από 3.000 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 60 έτη – ορισμένοι από τους εθελοντές έπασχαν από καρδιοπάθεια ενώ άλλοι όχι. Σε όλες τις μελέτες οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη έλαβε το αντιγριπικό εμβόλιο, η δεύτερη δεν έλαβε εμβόλιο ενώ η τρίτη έλαβε εικονικό εμβόλιο. Οι εθελοντές παρακολουθήθηκαν επί ένα έτος.

Εμβόλιο και για την καρδιά

Τι έδειξαν τα ευρήματα; Ότι πιθανότατα «το εμβόλιο της γρίπης είναι και εμβόλιο για την καρδιά» σύμφωνα με τα λόγια του δρος Γιούντελ.

Κατά το έτος που ακολούθησε τον εμβολιασμό κατεγράφησαν 187 περιπτώσεις εμφραγμάτων και εγκεφαλικών, συμπεριλαμβανομένων 65 θανάτων μεταξύ των συμμετεχόντων. Η ανάλυση έδειξε ότι ασχέτως του εάν οι εθελοντές είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας, όσοι εξ αυτών έλαβαν το εμβόλιο της γρίπης είχαν μικρότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιαγγειακό επεισόδιο ή να πεθάνουν εξαιτίας του.

Παρότι η αιτία για αυτή τη σύνδεση δεν είναι ξεκάθαρη ο δρ Γιούντελ εκτιμά ότι όταν ένα άτομο εμφανίζει καρδιοπάθεια υπάρχει ένας παράγοντας που κάποια δεδομένη στιγμή δρα ως καταλύτης – για παράδειγμα η γρίπη συνδέεται με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει ένα επεισόδιο.

Μείωση της φλεγμονής

Η δρ Σάρα Σάμαν, καρδιολόγος από το Ινστιτούτο για την Καρδιαγγειακή Υγεία των Γυναικών στο Καρδιολογικό Νοσοκομείο Μπέιλορ στο Τέξας εξηγεί ότι πιθανώς το «κλειδί» της σύνδεσης μεταξύ αντιγριπικού εμβολίου και αποφυγής των καρδιαγγειακών επεισοδίων είναι η μείωση της φλεγμονής. Όπως σημειώνει η ειδικός η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη, όταν ένα άτομο μολύνεται με τον ιό της γρίπης αυξάνονται στο αίμα του τα επίπεδα φλεγμονωδών ουσιών – η φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά επεισόδια. «Αυτό συμβαίνει επειδή η φλεγμονή καθιστά ασταθείς τις αθηρωματικές πλάκες στα αιμοφόρα αγγεία. Οι ασταθείς πλάκες είναι πιο πιθανό να διαρραγούν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν θρόμβοι αίματος. Οι θρόμβοι με τη σειρά τους μπορούν να μπλοκάρουν τη ροή του αίματος στις αρτηρίες προκαλώντας έμφραγμα (εάν το συγκεκριμένο αγγείο τροφοδοτεί την καρδιά) ή εγκεφαλικό (εάν το αγγείο τρέφει τον εγκέφαλο».

Σύμφωνα με τον δρα Γιούντελ το ποσοστό του 50% στη μείωση καρδιαγγειακών επεισοδίων που προέκυψε από τη μελέτη είναι υψηλό. «Ακόμη και αν στην πραγματικότητα το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού κατά μόλις 10%, μπορεί να σώσει πολλές ζωές σε παγκόσμιο επίπεδο». Ο ειδικός κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι μια νέα, μεγαλύτερου εύρους μελέτη θα μπορούσε να διαφωτίσει σχετικά με τα ακριβή ποσοστά μείωσης του καρδιαγγειακού κινδύνου που προσφέρει το εμβόλιο της γρίπης. Όπως είπε, ελπίζει ότι θα ξεκινήσει σύντομα μια τέτοια μελέτη με τους συνεργάτες του.http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Μηδενικές δόσεις όρισε το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης σε δανειολήπτη, για συνολική οφειλή 25.000 ευρώ, ενώ όρισε δικάσιμο μετά από 16 μήνες προκειμένου να εξετάσει το δικαστήριο αν θα αναπροσαρμόσει τη δόση.


Το εισόδημα του καταναλωτή ανέρχεται στο ύψος των 500 ευρώ μηνιαίως καθώς εργάζεται με τετράωρη απασχόληση και διαμένει με την πατρική του οικογένεια.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Τις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΑΠ, στην Ξάνθη, επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ενώ όλα έδειχναν ότι η ελληνική συνεταιριστική καπνοβιομηχανία βρισκόταν μια ανάσα πριν την εξαγορά της από την τουρκική SEBA.


Μάλιστα, η τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε χθες τη σύναψη Μνημόνιου αλληλοκατανόησης με την ελληνική εισηγμένη ΕΛΓΕΚΑ, για τη σύσταση συμμετοχικής εταιρείας, με αντικείμενο την απόκτηση του 50,36% ΣΕΚΑΠ, του ποσοστού δηλαδή που κατέχει η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα.

Να σημειωθεί ότι η τουρκική εταιρεία είναι η μοναδική που έχει υποβάλει μέχρι σήμερα δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της θρακιώτικης καπνοβιομηχανίας, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η ΑΤΕ.

Έτσι, το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη στο και ... πέντε του διαγωνισμού προκαλεί αίσθηση και πιθανώς θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, διότι, ως γνωστόν, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θεωρείται δυνατός παίχτης στον κλάδο, καθώς είναι ιδιοκτήτης της Donskoy Tabak, μίας από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες της Ρωσίας.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1











Τα λιπαρά ψάρια ασπίδα προστασίας από εγκεφαλικά



Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δυο μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα μπορούν να απομακρύνουν τον κίνδυνο του εγκεφαλικού. Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, χάρη στα ιχθυέλαια που περιέχουν, αποδεικνύονται ευεργετικά για τα αγγεία που αιματώνουν την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά το συμπέρασμα εξήχθη από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων που μελέτησαν 38 σχετικές μελέτες σε σύνολο 800.000 ανθρώπων σε 15 χώρες. Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ ιχθυελαίων που είναι πηγή των πολύτιμων ω-3 λιπαρών οξέων και του κινδύνου εγκεφαλικού. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έτρωγαν 2-4 μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα είναι κατά 6% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού συγκριτικά με εκείνους που κατανάλωναν μια μερίδα ή λιγότερο την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα η ευεργετική αυτή δράση παρατηρήθηκε όσον αφορά την κατανάλωση ψαριών όχι όμως και συμπληρωμάτων διατροφής με ιχθυέλαια.http://www.madata.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Εθνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) οι 13 σημαντικότεροι λόγοι που δεν «πέφτουν» οι τιμές στην ελληνική αγορά, παρά την κρίση, είναι οι ακόλουθοι:



>Οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ. Στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 13% και 23%, αρκετά υψηλότερα από την Ισπανία (οι αντίστοιχοι είναι 8% και 18%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5% και 20%).

>Συναλλαγές εντός πολυεθνικών ομίλων (transfer pricing), οι οποίες φουσκώνουν τις τιμές αλλά και το κόστος, προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα. Οι εν Ελλάδι θυγατρικές εισάγουν προϊόντα με τεχνητά υψηλό κόστος, το οποίο μετακυλίεται μέσω των υψηλών τιμών, στους καταναλωτές.

>Ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, ο εξαναγκασμός δηλαδή των λιανεμπόρων να μην αγοράζουν από θυγατρικές των προμηθευτών τους σε άλλες χώρες όπου ενδεχομένως πωλούν φθηνότερα σε σχέση με την ελληνική αγορά.

>Στρεβλώσεις σε σχετικές με το εμπόριο αγορές όπως στις μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) κ.λπ., οι οποίες, εξαιτίας της ιδιομορφίας τους, εμποδίζουν τον ανταγωνισμό και συμβάλλουν στη διόγκωση των τελικών τιμών π.χ. απαγόρευση συνδυαστικών μεταφορών νωπών με άλλα προϊόντα.

>Πολεοδομικοί περιορισμοί στις προδιαγραφές κτηρίων που εμποδίζουν την πλήρη εκμετάλλευση των αποθηκευτικών χώρων και λοιπά, γραφειοκρατικού τύπου προσκόμματα, όπως η δυνατότητα προμήθειας φθηνότερων μεν καυσίμων από το εξωτερικό αλλά υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση της ύπαρξης αποθηκευτικού χώρου που θα προσφέρει απρόσκοπτα καύσιμα για χρονικό διάστημα 60 ημερών.

>Ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς χονδρικού εμπορίου με το παράδειγμα του «καρτέλ» στην αγορά κοτόπουλου που εντόπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το καρτέλ στο χονδρεμπόριο των νωπών οπωροκηπευτικών σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

>Διατήρηση υψηλών περιθωρίων κέρδους σε τμήμα της εγχώριας αγοράς παρά την ύφεση, σύμφωνα με την Έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Ειδικότερα, αναγράφεται χαρακτηριστικά: «γενικότερα ωστόσο, παρατηρείται ότι από τη σύγκριση της προαναφερθείσας μείωσης του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στο σύνολο της οικονομίας με την αύξηση του αποπληθωριστή του ΑΕΠ προκύπτει διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους στην οικονομία συνολικά. Το ίδιο συμπέρασμα συνάγεται και από τις προβλέψεις για τη διετία 2012-2013».

>Μεγάλη εξάρτηση των εγχώριων τιμών υπάρχει από τις αυξητικές διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου αλλά και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Οι 17 αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ την τελευταία επταετία και κυρίως των 12 αυξήσεων στα επαγγελματικά τιμολόγια από το 2009 μέχρι σήμερα δημιουργεί σοβαρές αυξητικές πιέσεις στις τελικές τιμές. Ωστόσο, μεγαλύτερη επιβάρυνση στην τελική τιμή σε σειρά προϊόντων παρατηρείται εκεί όπου τα καύσιμα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κατά μονάδα κόστος και φυσικά το κόστος μεταφοράς.

>Η πεπατημένη πως οι βραχυπρόθεσμες εκπτώσεις και προσφορές λειτουργούν περισσότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές παρά οι μόνιμα χαμηλές τιμές. Επίσης, η εσφαλμένη επιλογή των ταχέως και βραδέως κινούμενων εμπορευμάτων, οδηγεί σε λάθος υπολογισμό αντικατάστασης (stock replacement) και σωστού ποσοστού κέρδους.

>Η πτώση του μισθολογικού κόστους αλλά και του κόστους μίσθωσης επαγγελματικής στέγης (ενοίκια) αντισταθμίστηκε πλήρως, αφενός από την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αφετέρου εξαιτίας της παύσης των πιστώσεων που επιβλήθηκε στις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις από τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης αξιοπιστίας της χώρας μας (country risk), υποχρεώνοντάς τις στην ουσία να επωμίζονται εξολοκλήρου και της μετρητοίς το κόστος αγοράς πριν την παραλαβή.

>Αδυναμία πλήρους αποτύπωσης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού σε πολλές περιπτώσεις άτυπες εκπτώσεις και «παζαριού» του υψηλού ΦΠΑ λαμβάνουν χώρα στο ταμείο, πριν την έκδοση της απόδειξης, ανάλογα μάλιστα και με τον τρόπο πληρωμής, γεγονός που οδηγεί σε διαμόρφωση διαστρεβλωμένων στοιχείων.

>Μονομερής προσήλωση των κρατικών φορέων στην άρση των εμποδίων εισόδου των επιχειρήσεων στην αγορά όταν θα ήταν αποτελεσματικότερο να ενταθούν οι προσπάθειες στην κατεύθυνση της διερεύνησης εκείνων των παραγόντων που διαμορφώνουν το κέρδος Π.χ. Πώς καθορίζεται το ποσοστό κέρδους στα φάρμακα.

>Η έλλειψη μελέτης «ελαστικότητας» από τα αρμόδια Υπουργεία και η μη έγκαιρη αξιολόγηση της καταγραφής των επιπτώσεων από τους «σοφούς» τής Τρόικας, διαμόρφωσε τις τιμές της αγοράς σε πολλούς κλάδους του εμπορίου χαμηλότερα από την τιμές του τέλειου ανταγωνισμού, ενώ στα τρόφιμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης περισσότερο κοντά στις τιμές μονοπωλίων.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με την ΕΣΕΕ στους παραπάνω 13 λόγους θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον τρεις:

Πρώτον, το ανεπιτυχές πείραμα της εσωτερικής υποτίμησης που έχει προκαλέσει ανισορροπία και αναντιστοιχία στο τρίπτυχο: εισόδημα, φόροι και τιμές.

Δεύτερον, οι διαρκώς αυξανόμενες τάσεις των κερδοσκοπικών κεφαλαίων hedge funds να χειραγωγήσουν τις χρηματιστηριακές αγορές τροφίμων και ενέργειας, απειλούν το 2013 με νέες αυξήσεις τιμών διαφόρων αγροτικών προϊόντων, κυρίως σιτηρών και κρέατος και βεβαίως του πετρελαίου.

Τρίτον, σε περίπτωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο θα προκύψει μια αύξηση 12% μηνιαίως στα λειτουργικά έξοδα και αντίστοιχη αύξηση τουλάχιστον 3% στις τιμές όλων των καταναλωτικών αγαθών.






via http://infognomonpolitics.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1




Πρωτοβουλία για την κατάρτιση σχεδίου ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ) στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελου Λιβιεράτου, με τον δήμαρχο...



της Αθήνας Γιώργο Καμίνη. Στη συνάντηση συμμετείχε και η πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), Βιβή Μπάτσου.



Το σχέδιο αφορά τις πολεοδομικές ενότητες: Ρουφ, Βοτανικός, Ελαιώνας, Ακαδημία Πλάτωνος, Αγ. Κων/νου - Πλατεία Βάθης, Πλατεία Αττικής, Πλατεία Αμερικής, Φωκίωνος Νέγρη, Νιρβάνα, Κυψέλη, Μουσείο - Εξάρχεια, Εμπορικό Τρίγωνο - Πλάκα και σττόχος είναι η αναζωογόνηση του ευρύτερου κέντρου της πρωτεύουσας, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.



Η εν λόγω πρωτοβουλία περιλαμβάνει δύο βασικά σκέλη: Τη διερεύνηση κοινωνικών, αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών παραμέτρων και τη διαμόρφωση στρατηγικής αστικής παρέμβασης στην περιοχή του δήμου Αθηναίων και ειδικότερα στην ευρύτερη κεντρική ζώνη του που θα ολοκληρωθεί και θεσμικά με την υπογραφή ΚΥΑ, καθώς επίσης τη θεσμική και λειτουργική προετοιμασία σύστασης ενός ειδικού Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης για την Αθήνα (ΤΑΑ).



Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εντός του 2013 και θα χρηματοδοτηθεί από τον δήμο Αθηναίων.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news






  • Και οι "ανθρωπιστές" δυτικοί φυσικά χειροκροτούν υπέρ των ισλαμικών ταγμάτων θανάτου που θα πολεμήσουν υπέρ των δυτικών συμφερόντων




Θανατοποινίτες στέλνουν οι Σαουδάραβες για να ενταχθούν στις δυνάμεις των «ακτιβιστών» που μάχονται το καθεστώς του Bashar Al Assad σύμφωνα με μυστική έκθεση του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών που έφερε στη δημοσίότητα το Assyrian International News Agency.


Όπως αναφέρεται οι σαουδαραβικές αρχές έδωσαν την επιλογή σε τουλάχιστον 1200 κρατούμενους στις σαουδαραβικές φυλακές που αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου να πάνε στη Συρία και να πολεμήσουν εναντίον του Assad ήγ να παραμείνουν στη φυλακή αναμένοντας την εκτέλεση της ποινής τους.


Από την την έκθεση: «Φτάσαμε σε μια συμφωνία μαζί τους, ότι θα εξαιρεθούν από την ποινή του θανάτου θα τους δοθεί μισθός ενός μηνός για τον δώσουν στις οικογένειές τους και στους αγαπημένους τους, οι οποίοι δε θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό σε αντάλλαγμα για την αναμόρφωση των κατηγορουμένων την εκπαίδευσή τους και την αποστολή τους στη Συρία»


Είναι προφανές ότι οι Σαουδάραβες τους έθεσαν προ του διλλήματος: Ιε΄ρος πόλεμος ή αποκεφαλισμός. Στο σύνολό τους οι φυλακισμένοι από την Υεμένη, Παλαιστίνη, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Συρία, Ιορδανία, Σομαλία, Αφγανιστάν, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ιράκ και Κουβέιτ επέλεξαν να πάνε στη Συρία.


Το AINA επικαλούμενο ιρακινή πηγή ανέφερε ακόμη ότι η Ρωσία εξέφρασε την αντίθεσή της στην απελευθέρωση των κρατουμένων. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν για το αν οι κρατούμενοι βρίσκονται ήδη στη Συρία ή είναι ακόμη στην Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους.






via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Μπορεί να γεννήθηκε μόλις χτες, ο μικρός Milan όμως έχει ήδη τα δικά του custom made αθλητικά παπούτσια! ...







Εντάξει, αντικειμενικά μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μία ακόμα από τις γνωστές υπερβολές των διασήμων, από αυτές τις εξτραβαγκάνζες που κάνουν όταν γίνονται γονείς για πρώτη φορά, ωστόσο δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις πως πρόκειται για την πιο γλυκιά φωτογραφία της ημέρας και μια «χαζομπαμπαδίστικη» κίνηση που μόνο αξιολάτρευτη μπορείς να την πεις.

Read more: http://www.newsbomb.gr/gossip/story/273289/ta-prota-papoytsakia-toy-moroy-tis-shakira#ixzz2ItHItT23







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Είναι από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς με πολλές κατακτήσεις στο γυναικείο φύλλο....



Κι όμως, όπως εξομολογήθηκε ο γνωστός σταρ της μεγάλης οθόνης, όταν ήταν μικρός οι συμμαθητές του διέδιδαν πως είναι ομοφυλόφιλος...



Ο λόγος για τον Τζέιμς Φράνκο (James Franco).



Ο χολιγουντιανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην προκλητική ταινία "Interior. Leather Bar.", που καταπιάνεται με το θέμα της σεξουαλικής αναζήτησης δύο νεαρών ανδρών.



"Στο λύκειο μια παρέα κοριτσιών κυκλοφόρησε τη φήμη πως ήμουν ομοφυλόφιλος και μάλιστα πως είχα σχέση με τον καλύτερο μου φίλο" δήλωσε ο Φράνκο και πρόσθεσε: "Δεν στενοχωρήθηκα ούτε ενοχλήθηκα με τη συμπεριφορά τους... Δεν μπήκα καν στον κόπο να τις διαψεύσω! Τι κι αν πίστευαν ότι είμαι γκέι... Δεν με ενδιέφερε καθόλου".



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










Ξεχωριστούς δρόμους φαίνεται πως αποφάσισαν να ακολουθήσουν ... ο Μιχάλης Λεάνης και η Σία Κοσιώνη.



Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ της «Μεσημεριανής Μελέτης» αναφέρει πως το ζευγάρι, ύστερα από έξι χρόνια γάμου, οδηγείται στο διαζύγιο.



Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν περίπου 10 χρόνια, το 2002.











via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Εκτός από τη δύσκολη εγκυμοσύνης, η δούκισσα του Κέιμπριτζ φαίνεται πως έχει να αντιμετωπίσει κι άλλα προβλήματα, που αφορούν την... αγαπημένη της αδελφούλα Πίπα (Pippa)...

Οι άλλοτε αχώριστες αδελφές τσακώθηκαν άσχημα και δεν μιλιούνται! Ο λόγος;



Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Κέιτ (Kate) και η Πίπα Μίντλετον αντάλλαξαν βαριές κουβέντες με αφορμή τις κάκιστες πωλήσεις του βιβλίου της Πίπα "Celebrate" και την απόφαση του εκδοτικού οίκου να αναβάλλει την έκδοση των δύο νέων μυθιστορημάτων της, ακυρώνοντας τη μεταξύ τους συμφωνία.



Οι δύο γυναίκες είχαν έναν έντονο καβγά τα Χριστούγεννα στο πατρικό τους σπίτι.



"Η Πίπα δεν θέλει να προσθέσει άγχος στην αδερφή της, λόγω της δύσκολης εγκυμοσύνης της, αλλά είναι έξαλλη καθώς δεν ξέρει τι να κάνει... Οι επαφές της με τη βασιλική οικογένεια αποδείχθηκαν τελικά λεπίδα με διπλή κόψη" δήλωσε πηγή από το φιλικό περιβάλλον της 29χρονης.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Τις τελευταίες μέρες περνάνε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου διάφοροι παράγοντες της δημόσιας ζωής, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.

Αρκετοί έχουν ενδιαφέρουσες και ενίοτε και πολύωρες συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στις συναντήσεις αυτές, πέρα από τα τρέχοντα, ο Πρωθυπουργός δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους συνομιλητές του, που συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: έργο, αποτέλεσμα, ταχύτητα.

Άπαντες καταλαβαίνουν ότι ο Σαμαράς, ακούει, μαθαίνει, πληροφορείται για πρόσωπα, καταστάσεις και ενέργειες των μελών του υπουργικού του συμβουλίου. Από τις επαφές αυτές προκύπτει ότι κατά βάθος στο μυαλό του έχει καθορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα τριμήνου μέσα στο οποίο θα κρίνει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος.

Σε πολλές συναντήσεις που είχε με υπουργούς και υφυπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη όπως προ ημερών στη μεγάλη σύσκεψη που έγινε για τις αποκρατικοποιήσεις είπε ορθά-κοφτά ότι δεν θέλει να ακούει πλέον σχέδια αλλά να βλέπει έργο και αποτελέσματα.

Η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλύψει τις ατομικές ευθύνες ενός εκάστου, λέγεται ότι είναι μια βασική επωδός του.

Για να τονώσει το ηθικό των κυβερνητικών στελεχών ο Πρωθυπουργός εξήγησε σε όλους τους τόνους ότι δεν τον απασχολεί το λεγόμενο πολιτικό κόστος, ενώ εκτίμησε ότι η κοινωνία παρά τις συντεχνιακές κινητοποιήσεις, όπως αυτή των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ώριμη και αναμένει από την κυβέρνηση τομές και ρηξικέλευθες αποφάσεις.

Οι στόχοι της χώρας είναι σαφείς και προδιαγεγραμμένοι με ακρίβεια, το ίδιο και οι επιλογές της κυβέρνησης, όπως προκύπτουν και από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των πιστωτών.

Ο Σαμαράς έχει ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησής του να εργασθούν, τόσο για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, όσο και για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του λαού και να μην περιορίζονται σε μεγαλόπνοα σχέδια τα οποία άλλωστε συχνά παραμένουν σχέδια.

Στις συναντήσεις αυτές ο Σαμαράς κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την ατομική στρατηγική, τονίζοντας ότι η συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών δεν είναι απλώς αναγκαία αλλά επιβεβλημένη.

«Όποιος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα είμαι εδώ για να το αντιμετωπίσουμε», φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός σε έναν υπουργό του ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι δυσκολεύεται στη συνεργασία του με συναδέλφους σε θέματα όπου υπάρχει συναρμοδιότητα.

Όσοι δεν κατάλαβαν γιατί βρίσκονται στην κυβέρνηση δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούν εαυτούς και αλλήλους, έλεγε εσχάτως κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που δεν κατέχει κυβερνητική θέση.

Πέρα από τις απευθείας συζητήσεις με τους υπουργούς του ο Σαμαράς σημειώνει με λεπτομέρειες τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ λέγεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει και μέτρηση για την αποτελεσματικότητα και δημοτικότητα των υπουργών.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τηλεφωνεί σε μέλη της κυβέρνησης, αναζητώντας να μάθει τι έχει γίνει με ένα θέμα. Σε αρκετές περιπτώσεις ως αργά το βράδυ τα λέει μαζί τους από το πορτοκαλί τηλέφωνο και δεν διστάζει να βάλει τις φωνές για να τους συνετίσει.

Με αυτόν τον τρόπο ο Σαμαράς, όπως εκτιμούν συνεργάτες του, ελπίζει ότι θα κινητοποιήσει την κυβερνητική μηχανή η οποία παρουσιάζει σε πολλές περιπτώσεις αρρυθμίες και θα λύσει προβλήματα που από αδράνεια και κακό συντονισμό χρονίζουν.

Μάρκος Αυρήλιος

ANTINEWS




via http://infognomonpolitics.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Φαήλος Κρανιδιώτης

Η παρδαλή Αριστερά, Κολωνακίου ή Εξαρχείων, που εκπροσωπεί η χαλαρή ομοσπονδία «συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλίας, αντιδρά με λυσσώδες μίσος στη δίκαιη αποδόμησή της. Επί δεκαετίες η, χωρίς λόγο, ενοχική Δεξιά και ο αστικός δημοκρατικός κόσμος αντιμετώπιζαν με σκανδαλώδη ανοχή και επιείκεια τη φασιστοειδή συμπεριφορά των επιδρομέων της «προόδου».

Μοιράζουν με τη σέσουλα συκοφαντικούς ισχυρισμούς και ύβρεις, λοιδορούν την ταυτότητα, την Ιστορία, τους ήρωες και τις αξίες του λαού μας, χλευάζουν την ορθόδοξη πίστη μας και χωρίς αιδώ διεκδικούν και εύσημα «προοδευτικότητας» για τη ρατσιστική σε βάρος της πλειοψηφίας και εθνομηδενιστική κατάντια τους.

Παράλληλα, βέβαια, ποικιλόχρωμοι εκπρόσωποί τους του «χώρου» προσκολλούνται πάντοτε σαν τις μύγες στα κόπρανα και τα ψοφίμια, όπου υπάρχει χρήμα κι εξουσία.

Η κουλτουριαραία, βαριά προοδευτική αριστεράτζα, βλέπετε, ανακυκλώνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από το γυαλί, το αλουμίνιο και το χαρτί. Απλά και πριν και μετά είναι δεύτερο πράμα.

Μην επαναλαμβανόμαστε, αλλά τα μαγαζιά των νταβατζήδων, οι μηχανισμοί παρακμής και λεηλασίας της πατρίδας, θα είχαν ξεμείνει από προσωπικό και συνεργούς, αν δεν υπήρχαν τα πρόθυμα δουλικά με τα αριστερά εύσημα. Μία προϋπηρεσία στην ανανεωτική, μαοϊκή, τροτσκιστική, αντιεξουσιαστική ή τρέχα γύρευε Αριστερά άνοιγε περισσότερες πόρτες κι απ’ το να ’ναι gay. Για όποιους δε συνδύαζαν και τα δύο, σκιζόταν η Ερυθρά Θάλασσα για πάρτη τους. Πλάκα τα γαλόνια. Γκρεμίζονταν τα τείχη της Ιεριχούς στην τέχνη, στη δημοσιογραφία, παντού.

Τι κι αν παίρνανε χαρτί για τη φυλλάδα τους από τον Τσαουσέσκου, αν φωτογραφίζονταν σε αμφιθέατρα στο Παρίσι με γενοκτόνους Ερυθρούς Χμερ, τι κι αν είχαν υποστηρίξει κάθε χασάπη του λαού του, τι κι αν είχαν ξεράσει στον δημόσιο βίο κάθε ψυχωτική ιδεοληψία, που απέτυχε παντού στον κόσμο κι οδήγησε ολόκληρα έθνη σε εκατόμβες, εξαθλίωση κι ανελευθερία χειρότερη από δούλου; Αυτοί φέρανε ως παράσημα τη διεθνιστική πίστη τους σε αλλότριους φασισμούς.

Και μόνον η υπερχειλίζουσα παραδοχή όλων των εκφάνσεων της βαρβαρότητάς τους, ότι έπαιρναν γραμμή από ξένα κέντρα, άλλοι με πίστη στην Κίνα, άλλοι στην… Αλβανία ή ευθυγραμμίζονταν για κάνα ψιλό με τη Ρουμανία, ήταν επαρκής λόγος για έναν κακό εθνικιστή σαν κι εμένα να μη μου περάσει ποτέ απ’ το μυαλό έστω η υποψία επιθυμίας να μπω στα μητρώα των βλαμμένων παραφυάδων τους. Ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνεται να μιλάς για ηθική και δίκιο, όταν η Κύπρος είναι κατεχόμενη, η Χειμάρρα υποφέρει, η Θράκη και το Αιγαίο απειλούνται κι εσύ να διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου για τους Οτεντόντους, τους Τσετσένους, τους Παλαιστινίους ή όποιους άλλους, χωρίς να κάνεις πρώτα το καθήκον σου απέναντι στον λαό σου. «Δεν μπορείς να είσαι διεθνιστής χωρίς να είσαι εθνικιστής κι αντίστροφα». Ποιος το ’πε κάπως έτσι; Μήπως κάνας κακός δεξιός ή χρυσαυγίτης; Οχι. Το ’πε ο νικητής Γάλλων κι Αμερικανών, ο Χο Τσι Μινχ!

Το σύνθημα που γεμίζει τους τοίχους της Κούβας «Patria o muerte», «πατρίδα ή θάνατος», θα προκαλούσε εγκεφαλικά στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη δυσκοίλια και χολερική καθεστωτική «διανόηση». Σπυριά θα προκαλούσε στην Κουμουνδούρου η πρώτη φράση του καταστατικού των Σαντινίστας «Somos nacionalistas…», «Είμαστε εθνικιστές…»! Η φρασεολογία ακόμη και του Αρη Βελουχιώτη στη γνωστή ομιλία του στη Λαμία, περί φυλής, έθνους, της παράδοσης του ’21 και της κλεφτουριάς, θα χαρακτηριζόταν χρυσαυγίτικη, ρατσιστική και σοβινιστική από τους φωταδιστές της πνευματικής δουλοπαροικίας που υποστηρίζει τον Αλέξη, τον καταληψία του λυκείου του, προσκυνητή του Σόιμπλε και ικέτη του Μολώχ του καπιταλισμού («I ’ll be a good, obedient boy, sir»). Δεν θα τα γλίτωνε τα γκαζάκια η οικία Κλάρα, πριν του πάρουν το κεφάλι οι ίδιοι οι ντεμέκ επαναστάτες του φρεντοτσίνο, προλαβαίνοντας τον Εθνικό Στρατό.

Χρόνια τώρα μοιράζουν ύβρεις και ταμπέλες περί φασισμού, ρατσισμού και Ακροδεξιάς, σε όποιους τολμούσαν και τολμούν να διαφωνούν με τον δικό τους αληθινό φασισμό την ολοκληρωτική αντίληψη και τον φανατισμό τους. Χωρίς να αισχύνονται για τα στοιβαγμένα σάπια πτώματα στην ντουλάπα τους, για τους χασάπηδες που στήριξαν ανά τον κόσμο τις ιδεοληψίες τους που απέτυχαν παντού και πάντα. Αντί να ντρέπονται για τις ιδέες και τις πράξεις τους, τολμούν και μας κουνούν το δάχτυλο, επαιρόμενοι για τις φασιστικές και ρατσιστικές σε βάρος των Ελλήνων και των νόμιμων μεταναστών αντιλήψεις τους, συκοφαντώντας τους αντιπάλους τους.

Γνωρίζουν όμως πλέον ότι οι απαντήσεις θα είναι πληρωμένες και με τόκο. Αυτά που ήξεραν τέλειωσαν…

DHMOKRATIA




via http://infognomonpolitics.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Συζήτησαν τα θέματα της ΑΟΖ, της Κύπρου και της ακροδεξιάς


Μήνυμα συνέχειας και τη συνέπειας στην εξωτερική πολιτική



Στη θέση ότι με το πρόγραμμα λιτότητας δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η κρίση, πως η Ελλάδα δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και ότι η Γερμανία επιμένει σε επικίνδυνες πολιτικές φαίνεται πως συμφώνησαν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και οι αμερικανοί αξιωματούχοι στη συνάντηση που είχαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.




Ο Α.Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με το βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Έρικ Ρούμπιν, τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ, καθώς και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ.


Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε “ουσιαστική ανταλλαγή” απόψεων στα ζητήματα της οικονομίας, της ΑΟΖ και της εξωτερικής πολιτικής.


Ειδικότερα, όσον αφορά στο θέμα της ΑΟΖ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας για αξιοποίηση της ΑΟΖ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, σημειώνοντας την αντίθεσή του περί “συμψηφισμού” με το χρέος της χώρας.


Σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής που αφορούν άμεσα στη χώρα μας, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό και τις διαφορές με την ΠΓΔΜ και υπογράμμισε ότι μπορεί ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή να εμφανίζεται αποδυναμωμένος λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά η χώρα μας έχει να διαδραματίσει ένα “σημαντικό ρόλο”, στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη “συνέχεια και τη συνέπεια” στην εξωτερική πολιτική.


Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Α. Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις του για την εξάπλωση της βίας στην Ελλάδα, για τη Χρυσή Αυγή και τον αντισημιτισμό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συνομιλητές του δεν έδωσαν ιδιαίτερη συνέχεια στα θέματα αυτά και εμφανίστηκαν εμφανιζόμενοι με τις θέσεις που διατύπωσε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.


Κατά την περιοδεία του στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Washngton Post, επέμεινε στη θέληση του να μείνει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης και τόνισε ότι θεωρεί την τρέχουσα γερμανοκεντρική νομισματική ένωση μια κακοδιαχειριζόμενη καταστροφή,


Επίσης, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας εκτιμά ότι το χρέος της Ελλάδας προς τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως προς άλλες χώρες της ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση.


enet.gr






via http://infognomonpolitics.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1





Οι γυναίκες...



ουρλιάζουν στο τένις και στο σεξ σύμφωνα με μια έρευνα που έκαναν οι υπεύθυνοι του lovehoney.co.uk, με θέμα «Ποιος φωνάζει περισσότερο κατά τη διάρκεια του σεξ».



Τα βρετανικά ταμπλόιτς έγραψαν ότι τα κορτ στο Wimbledon βρίσκουν την ηρεμία τους όταν αποκλείεται η Maria Sharapova, η οποία είναι γνωστή ως η πιο φασαριόζια παίκτρια. Μερικές φορές, η ένταση της φωνής της ξεπερνάει τα 100 ντεσιμπέλ, ενώ την ακολουθεί κατά πόδας η Serena Williams.



Και η έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι όχι μόνο στα γήπεδα του τένις, αλλά και στην κρεβατοκάμαρα οι γυναίκες κάνουν την περισσότερη... φασαρία.



Στην έρευνα πήραν μέρος 1.171 άτομα, 566 γυναίκες και 605 άνδρες. Το 94% των γυναικών παραδέχτηκε ότι φωνάζει περισσότερο από τους άνδρες όταν κάνει σεξ. Ενώ το 70% των ανδρών συμφώνησε ότι οι ερωμένες τους τους επισκιάζουν στην ένταση της φωνής.



Όπως λέει η σεξολόγος Tracey Cox, μία εξήγηση μπορεί να είναι επειδή οι γυναίκες βιώνουν με μεγαλύτερη ένταση τον οργασμό. Mήπως συμβαίνει το ίδιο και με μια παρτίδα τένις;





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Γνωρίζεις τη φράση «what goes online stays online» (ό,τι δημοσιεύεται στο ίντερνετ, μένει για πάντα εκεί); Μόνο... τυχαία δεν έχει ειπωθεί. Τα διαδικτυακά μας ίχνη πολύ δύσκολα μπορούν να αφαιρεθούν, αφού κατά πάσα πιθανότητα κρατούνται σε κάποιο server ή έχουν ευρετηριοποιηθεί από κάποια μηχανή αναζήτησης κ.ο.κ.



Τα Κοινωνικά Δίκτυα αποτελούν μέρος του ίντερνετ και οι κινήσεις σου σε αυτά αποτελούν διαδικτυακά ίχνη, αναφέρει το digitallife.gr.



Οι δημοσιεύσεις σου σήμερα μπορούν να σε βλάψουν αύριο, αν δεν είσαι προσεχτικός. Και πώς μπορείς να είσαι προσεχτικός;



1) Σκέψου δυο φορές πριν δημοσιεύσεις κάτι. Είτε αυτό είναι κείμενο, φωτογραφία ή και βίντεο, σκέψου το δύο φορές πριν πατήσεις το πλήκτρο δημοσίευση. Αναρωτήσου τι αντίκτυπο θα είχε η δημοσίευση αυτή για σένα και αν αρμόζει στην προσωπικότητα και τα πιστεύω σου.



2) Απέφυγε το trolling. Δεν είναι καλό να «παίζεις» με τις ερωτήσεις του κόσμου, όσο απλές κι αν είναι αυτές. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για δημόσια δημοσίευση, στη οποία όλοι μπορούν να δουν την απάντησή σου. Έχε όσο το δυνατόν πιο σωστή και καλή συμπεριφορά απέναντι στους άλλους χρήστες και εκείνοι θα σε ανταμείψουν ενισχύοντας το brand name σου.



3) Μείνε μακρυά από επικίνδυνο περιεχόμενο. Όταν πρόκειται να δημοσιεύσεις ή να αναδημοσιεύσεις κάποιο σύνδεσμο, σκέψου τι εικόνα θα μπορούσε να δημιουργήσει για σένα. Πολλές φορές οι χρήστες βγάζουν πολύ γρήγορα συμπεράσματα, επειδή είδαν κάποιες συγκεκριμένες λέξεις ή ακόμη και τη φωτογραφία του άρθρου που (ανα)δημοσίευσες. Θα σκεφτείς πως δεν είναι δικό σου πρόβλημα αυτό, αλλά έτσι λειτουργούν οι περισσότεροι χρήστες.



4) Ξέχνα τη λογική «Θα το σβήσω αργότερα». Έστω ότι δημοσίευσες κάτι και το μετάνιωσες. Αποφάσισες όμως να αναβάλεις για λίγο τη διαγραφή του, λόγω βαρεμάρας ή κάποιας άλλης υποχρέωσης. Καλό είναι να το κάνεις όσο πιο άμεσα γίνεται, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να κρατήσει κάποιο screenshot (στιγμιότυπο) με τη δημοσίευση σου.



5) Να είσαι ο εαυτός σου. Οι άλλοι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν πως η συμπεριφορά σου online ταυτίζεται με τη συμπεριφορά σου offline. Δεν πρέπει να κρύβεσαι πίσω από έναν ψεύτικο online εαυτό σου. Τα πιστεύω σου, οι αξίες σου και αντιλήψεις σου πρέπει να σε ακολουθούν και στα Κοινωνικά Δίκτυα. Απέφυγε κάθε είδους ψέμα το οποίο δε σε αντιπροσωπεύει.



6) Πρόσεχε τις ετικέτες. Είναι σύνηθες το φαινόμενο κάποιος άλλος χρήστης να σε προσθέσει με ετικέτα σε μία δημοσίευση του. Εσύ θα πρέπει να λάβεις γρήγορα μέτρα και να αξιολογήσεις τη δημοσίευση αυτή, με αποτέλεσμα να αφαιρέσεις ή να διατηρήσεις την ετικέτα η οποία σε συνδέει με τη δημοσίευση. Δε θες ας πούμε το όνομα σου να συνδεθεί με μια φωτογραφία xxx στο Facebook.



Οι έννοιες online και offline, αν και είναι δύο ξεχωριστές έννοιες, δεν σου προσδίδουν και δύο διαφορετικές ταυτότητες. Δε μπορείς να δικαιολογήσεις τη συμπεριφορά σου επειδή είναι online, άρα και δε σε αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα. Και στις δύο περιπτώσεις είσαι εσύ, γι αυτό πρόσεχε ποιος δείχνεις ότι είσαι...





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1





Ρώσοι επιστήμονες ελπίζουν ότι σε ένα με δυο χρόνια θα κατορθώσουν να αντλήσουν από τα βάθη της αρχαίας λίμνης Βοστόκ, στην Ανταρκτική, νερό, που δεν έχει παγώσει και επομένως θα είναι δυνατό να αποδειχθεί ότι εκεί υπάρχει ζωή...

Μελετούν από κοινού με ξένους συναδέλφους τους τη γεωλογία της φυσικής δεξαμενής και του ίδιου του παγετώνα, κάτω από τον οποίο είναι κρυμμένη η λίμνη αυτή. Από ένα πηγάδι τεσσάρων χιλιομέτρων οι επιστήμονες προς το παρόν αντλούν μόνο πάγο, καθότι το νερό, μέχρι να μεταγγιστεί από τη λίμνη παγώνει. Η ανάλυση των δειγμάτων, που έχουν προκύψει, έδειξε ότι στον πάγο δεν υπάρχουν μικροοργανισμοί.



Όμως οι Ρώσοι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι στα βάθη της λίμνης υπάρχει ζωή, καθόσον η θερμοκρασία του νερού είναι υψηλότερη εκεί. Τώρα είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί μια νέα τεχνολογία άντλησης του νερού, ώστε να είναι «ζωντανό» όταν ανυψώνεται στην επιφάνεια. Μόνο τότε θα καταστεί δυνατό να εξαχθούν μικροβιολογικά συμπεράσματα. Αυτό, όμως, δεν θα συμβεί νωρίτερα από δύο χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει, επειδή η μέση ετήσια θερμοκρασία στον σταθμό Vostok της Ανταρκτικής φθάνει τους μείον 58 βαθμούς. Και σ’ αυτές τις συνθήκες χρειάζεται να ανυψωθεί σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων το νερό, κατά τρόπο ώστε να μην παγώσει.



Στην ομάδα της ρωσικής αποστολής στη λίμνη Βοστόκ εργάζονται και ξένοι. Για παράδειγμα, τώρα ένας επιστήμονας από τη Γερμανία μελετά το σύστημα της άμπωτης και της παλίρροιας της λίμνης κάτω από τους πάγους. Για τους Ρώσους είναι σημαντικό ώστε συνάδελφοί τους από το εξωτερικό να λάβουν επίσης μέρος στην ερευνά τους.



Τα αποτελέσματα των κοινών μελετών είναι κατά κανόνα πιο ακριβή, επεσήμανε ο υποδιευθυντής του Επιστημονικού-Ερευνητικού Ινστιτούτου Αρκτικής και Ανταρκτικής Αλεξάντρ Ντανίλοφ: «Ήμασταν πάντοτε οι κύριοι ερευνητές της λίμνης, αλλά σε διαφορετικά στάδια μας βοηθούσαν επιστήμονες από άλλες χώρες. Στην ανάλυση των αποτελεσμάτων των ερευνών του πυρήνα, για παράδειγμα, μας βοηθούν οι Γάλλοι. Όταν οι αναλύσεις γίνονται και από εμάς και σε εργαστήρια του εξωτερικού, η εμπιστοσύνη στα αποτελέσματά τους είναι απόλυτη».



Η διάτρηση του πάγου πάνω από τη λίμνη Βοστόκ διήρκεσε περισσότερο από 40 χρόνια. Μόλις τον περασμένο χειμώνα, οι Ρώσοι επιστήμονες κατόρθωσαν να διεισδύσουν στην κρυμμένη κάτω από πάχος ανταρκτικού πάγου τεσσάρων χιλιομέτρων λίμνη Βοστόκ.



Όταν άρχισαν οι γεωτρήσεις, κανείς ακόμη δεν είχε σκεφτεί ότι θα καταστεί δυνατό να φτάσουμε ως τα ύδατα της μεγαλύτερης στην ήπειρο λίμνης κάτω από πάγους. Αλλά και οι στόχοι ήταν τότε διαφορετικοί, αφηγείται ένας από τους επικεφαλής της ρωσικής αποστολής στην Ανταρκτική Βιατσεσλάφ Μαρτιάνοφ: «Αρχικώς άλλος ήταν ο στόχος της γεώτρησης: να μελετηθούν οι κλιματικές αλλαγές. Έπρεπε να συλλέξουμε δείγματα από τον παχύ πάγο του παγετώνα, ώστε να αναλύσουμε τις κλιματικές αλλαγές των τελευταίων εκατό χιλιάδων ετών. Το Γεωλογικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης ανέπτυξε μέθοδο, που επιτρέπει με ακρίβεια, σπιθαμή προς σπιθαμή, να συλλεχθούν δείγματα από τον πάχους σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων παγετώνα. Αρχικώς για τη λίμνη δεν ήταν σχεδόν τίποτε γνωστό».



Το καλοκαίρι στην Ανταρκτική η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας δεν πέφτει χαμηλότερα των μείον σαράντα. Αλλά ήδη μετά από ένα μήνα οι εργασίες ενδέχεται να διακοπούν λόγω της ενίσχυσης του παγετού. Οι Ρώσοι επιστήμονες πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το Μάιο επιβαίνοντας στο επιστημονικό-ερευνητικό πλοίο «Aκαδημαϊκός Φιόντοροφ». Τα δείγματα πάγου από τη λίμνη Βοστόκ, που θα μεταφέρει, θα αναλυθούν στα εργαστήρια της Αγίας Πετρούπολης.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Σώμα?Μάτια?Βλέμμα?Ζυγωματικά?Το όνομά του είναι... Craig Malozzi και είναι μοντέλο κυρίως για εσώρουχα..







































via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Με τα εσώρουχα ποζάρει η Shalana Santana και ανεβάζει το θερμόμετρο στα ύψη...

Το μοντέλο από τη Βραζιλία με το σκοτεινό βλέμμα και κορμί θανατηφόρο κοιτάει με νόημα το φακό και κάνει τους άντρες να παραμιλούν.













































via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Πολλοί την θεωρούν «διάδοχο» της Ούρσουλα Άντρες...

Εάν και έχουν περάσει πολλά χρόνια, η εικόνα της Ursula Andress να εμφανίζεται με μπικίνι στην ταινία Dr No κάνοντας τον Σον Κόνερι να σαστίζει, δεν έχει περάσει στη λήθη.



Κανένα μοντέλο ή ηθοποιός δεν κατάφερε ποτέ να την ξεπεράσει.



Όλα αυτά μέχρι τώρα. Η Candice Swanepoel ποζάρει για τον νέο κατάλογο μαγιό της Victoria's Secret για το 2013.



















Σαν αναδυόμενη Αφροδίτη, ο «άγγελος» της Victoria's Secret βγαίνει από τη θάλασσα με τα μαλλιά της βρεγμένα, και τα μεγάλα μάτια της να καθηλώνουν τον ανδρικό πληθυσμό.



























Όσο για τις τέλειες αναλογίες της τα λόγια είναι περιττά.









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip