follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Πολλές είναι οι ιστορίες που έχει δημιουργήσει ο θρύλος γύρω από την κατάρα Τουταγχαμών, του πιο γνωστού Φαραώ της Αιγύπτου.



Μια από αυτές τις ιστορίες λέει για το ταξίδι ξεκίνησε με προορισμό την Αίγυπτο …





"Το φέρετρο του Τουταγχαμών βρισκόταν καλά τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος του πλοίου… εκεί που δύσκολα είχαν πρόσβαση οι ταξιδιώτες. Ο γνώριμος ήχος ακούστηκε “παρακαλούμε όλους τους επιβάτες να μην κινούνται στο μπροστινό μέρος του πλοίου. Το πλήρωμα σας εύχεται ένα ευχάριστο ταξίδι” .

… προς στιγμήν αναστατωθήκαμε και αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο μας απαγόρευαν να κινηθούμε στο μπροστινό μέρος, κάποιοι όμως, πιο τολμηροί σηκώθηκαν και πήγαν προς τα κει”, είπε η Λώρα.



…Τους είδα και εγώ … ήταν 3 άνδρες, σηκώθηκαν και προχώρησαν προς το μπροστινό μέρος του πλοίου”, είπε ο Μπεν…

… ”Φτάσαμε και είδαμε ένα φέρετρο, το κοιτάξαμε διερευνητικά, είδαμε ότι έγραφε κάτι πάνω



αλλά δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε καθαρά τις λέξεις μας παρακάλεσαν να φύγουμε, ρωτήσαμε γιατί και μας είπαν ότι επρόκειτο για έναν αιγύπτιο βασιλιά που γύρω από το όνομα του επικρατούσε μια κατάρα



… "γέλασε δυνατά, πήγε κοντά και φώναξε … ΕΓΩ!Δεν πιστεύω σε κατάρες

…έκανε το λάθος να χτυπήσει με το πόδι το φέρετρο του αρχαίου βασιλιά!

… έκανε το λάθος να … ταράξει την ηρεμία του βασιλιά…"



… δεν υπήρξε επόμενη ημέρα."

Ο Τουταγχαμών, σήμερα, είναι αναμφισβήτητα ο πιο γνωστός Φαραώ της Αιγύπτου. Ωστόσο, πριν από την ανακάλυψη του τάφου του στην Κοιλάδα των Βασιλέων δεν ήταν παρά μόνο μια μικρή μορφή της 18ης Δυναστείας.



Γεννήθηκε γύρω στο 1347 π.Χ. και πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 18 ετών. Τα αίτια του θανάτου του δεν είναι ξεκάθαρα. Μία κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που εντοπίστηκε κατά την εξέταση της μούμιας με Ακτίνες Χ, μαρτυρά ότι ο θάνατός του ήταν βίαιος, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν επρόκειτο για δολοφονική επίθεση ή ατύχημα.



Ο τάφος του ανακαλύφθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1922 από τον βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ και η σαρκοφάγος ανοίχτηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1923.



"Θάνατος θα βρει εκείνον που θα διακόψει τη γαλήνη του βασιλιά"


Η ανακάλυψη του τάφου όπως και το άνοιγμα του, οδήγησαν αρκετούς ανθρώπους στο θάνατοι. Το πιο περίεργο ήταν ότι όλοι αυτοί είχαν άμεση σχέση με τις ανασκαφές και τον τάφο, με αποτέλεσμα να αρχίσει να γίνεται λόγος για την «κατάρα του Φαραώ».



Ανεξήγητοι θάνατοι


Πρώτος, λοιπόν, πέθανε ο κόμης του Κάρναρβον, στις 5 Απριλίου του 1923 και ακολούθησε ο πρόωρος θάνατος είκοσι μελών της αποστολής. Πολλοί πιστεύουν ότι οι παραπάνω θάνατοι οφείλονται στην κατάρα του Φαραώ καθώς τότε τα αίτια θανάτου του κόμη ήταν ανεξήγητα. Δύο επιπλέον συμβάντα έλαβαν χώρα την ίδια στιγμή.

Το Κάιρο βυθίστηκε στο σκοτάδι μυστηριωδώς και ακριβώς την ίδια ώρα, δηλαδή στις 13:55 ο σκύλος του κόμη Κάρναβον άρχισε να ουρλιάζει, αλλά κανείς δεν μπορούσε να το σταματήσει παρά μόνο … ο θάνατος. Τα παραπάνω γεγονότα τα κατέγραψε μια γαλλίδα ιστορικός εν ονόματι Christianne Desroches-Noblecourt, η οποία πίστευε ακράδαντα ότι συνδέονταν με την κατάρα του βασιλιά.



Η ομάδα του Κάρτερ πρόσθεσε ένα ακόμη γεγονός, ότι μια κόμπρα κατάπιε το καναρίνι του Κάρτερ. Πίστευαν ότι η κόμπρα είναι το ιερό σύμβολο των Φαραώ. Με αυτό τον τρόπο, ο βασιλιάς … τους εκδικήθηκε! Πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ή να αναιρούν τα παραπάνω.



Μετά από λίγο καιρό, ο αρχαιολόγος Arthur Mace έπεσε σε κώμα και πέθανε και εκείνος μυστηριωδώς.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91










perierga.gr - Βράστε το αυγό μέσα σε ένα... κουτί!

Πρωτοποριακό gadget για… τέλειο βράσιμο αυγού!



perierga.gr - Βράστε το αυγό μέσα σε ένα... κουτί! Σας είναι τόσο δύσκολο να βράσετε ένα αυγό; Ρώσοι επιστήμονες δημιούργησαν ένα… κουτί που θα σας βοηθήσει να βράσετε το αυγό σας τέλεια μέσα σε δύο λεπτά και μάλιστα χωρίς νερό! Το βράσιμο ενός αυγού μπορεί να θεωρείται ευρέως ως η απλούστερη από όλες τις δεξιότητες μαγειρικής, όμως το σωστό βράσιμο δύσκολα το πετυχαίνει και ο καλύτερος σεφ!Ένα μικροσκοπικό gadget φέρνει επανάσταση στο… βράσιμο του αυγού, καθώς και ο πιο αδαής μάγειρας στον κόσμο θα μπορεί τώρα να πετύχει το καλύτερο αυγό μέσα σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς βρασίματα, νερά και μπρίκια! Το Gogol Mogol είναι ένα κουτί από χαρτόνι σε σχήμα αυγοθήκης, επικαλυμμένο με ειδικά στρώματα χημικών ουσιών, οι οποίες παράγουν θερμότητα όταν ενεργοποιείται.Το αυγό τοποθετείται μέσα στο Gogol Mogol και με το τράβηγμα της καφέ μεμβράνης το αυγό ψήνεται σε δύο λεπτά, ενώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να το αποσύρει νωρίτερα αν επιθυμεί το… έδεσμά του μελάτο. Το κουτί είναι μιας χρήσης, ενώ είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά για τη μείωση των αποβλήτων. «Ένα συνηθισμένο αυγό σε ένα ασυνήθιστο πακέτο για ένα γρήγορο και επιτυχημένο πρωινό», λέει ο εφευρέτης Evgeny Morgalev, που κέρδισε το βραβείο Σχεδιασμού Συσκευασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Δεν θα πιστεύετε τι κρύβει μέσα αυτό το "ντουλάπι"....











via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Ο μεγάλος αδερφός (Google Street View) είναι γεγονός και αυτή τη φορά καταγράφει και παρουσιάζει τις κινήσεις απλών γυναικών που επιχειρούν να βγάλουν χρήματα, πουλώντας το κορμί τους...



Χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο εντοπίζονται την ώρα που προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες για αγοραίο έρωτα.



Οι κάμερες της κορυφαίας μηχανής αναζήτησης του διαδικτύου Google Street View έπιασαν επ’ αυτοφώρω αρκετές γυναίκες να ψάχνουν πελάτη, χωρίς να το ξέρουν ότι καταγράφονται!



Περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες γυναικών που εκδίδονται έχουν αναρτηθεί από αρκετά προγράμματα περιήγησης, όπως το doxypsotting.com.



Οι φωτογραφίες αυτές περιλαμβάνουν πόρνες με τα απολύτως απαραίτητα ρούχα, τις περισσότερες φορές με εσώρουχα αναζητώντας πελάτες σε διάφορες περιοχές του κόσμου όπως τη Νίκαια της Γαλλίας και την Taguantiga της Βραζιλίας.



Σε άλλες φωτογραφίες απαθανατίζονται γυναίκες μαζί να φορούν πολύ προκλητικά φορέματα με γόβες στιλέτα, όπως αυτές που απεικονίζονται στους δρόμους του Σάο Πάολο της Βραζιλίας.



Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το Google Street View...



















protothema.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Έναν διαφορετικό τρόπο να προσελκύουν νέους βρήκαν σε μια εκκλησία στο Μεξικό.

Κάθε Κυριακή, ο πατέρας Humberto Alvarez φοράει τα ράσα του τα οποία όμως διακοσμημένα με εικόνες από υπερήρωες.

Στη συνέχεια αρπάζει ένα νεροπίστολο γεμάτο αγιασμό και τον ρίχνει στους πιστούς.

Η ιδέα ανήκει στον εφημέριος της εκκλησίας Ojo de Agua, που....



σκέφτηκε αυτόν τον τρόπο για να φέρει όλο και περισσότερους νέους στα σκαλιά της εκκλησίας.

Όταν τον ρωτούν για τους σούπερ-ήρωες που στολίζουν τα ράσα του, ο ιερέας απαντά πως «οι ιστορίες του Μπάτμαν και του Σούπερμαν μιλούν για δύναμη και μάχη, νικούν τον φόβο και πλησιάζουν την ειρήνη και την συγχώρεση».


Ο 40χρονος ιερέας, φοράει τζιν και αθλητικά μέσα από τα ράσα του, έχει επικριθεί για αυτήν του τη στάση και έχει αποδοκιμαστεί από τους παραδοσιακούς ενορίτες.


Ο ίδιος όμως συνεχίζει ακάθεκτος γιατί πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να έρθουν κοντά στον Ιησού μέσω των σούπερ ηρώων Μπάτμαν, Σούπερμαν και Σπάιντερμαν.









via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91











Το «φαινόμενο Πινόκιο» ισχύει!

Η θερμοκρασία της μύτης μας ανεβαίνει όταν λέμε ψέματα ενώ διάφορα συναισθήματα προκαλούν άλλες θερμομετρικές μεταβολές στο πρόσωπό μας


Αν νομίζατε ότι η ιστορία με τον Πινόκιο που η μύτη του μεγάλωνε όταν έλεγε ψέματα είναι απλώς… παραμύθι, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Ισπανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το «φαινόμενο Πινόκιο» δεν ισχύει μόνο για τις φανταστικές ξύλινες κούκλες αλλά και για εμάς τους ανθρώπους με σάρκα και οστά. Μόνο που, στη δική μας περίπτωση, η μύτη δεν μακραίνει. Απλώς… ζεσταίνεται.

Εισάγοντας για πρώτη φορά την απεικονιστική τεχνική της θερμογραφίας – η οποία βασίζεται στη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος – στον τομέα της ψυχολογίας οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας ανέπτυξαν τον πρώτο «ανιχνευτή» ψεύδους που φαίνεται να λειτουργεί πραγματικά. Πέρα από τα ψέματα, η μέθοδος μπορεί επίσης να «προδώσει» και διάφορα συναισθήματά μας, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει άγνωστες ως τώρα αντιδράσεις του σώματός μας στα σεξουαλικά ερεθίσματα ή σε δραστηριότητες όπως η άσκηση και ο χορός.

Η μύτη που ψεύδεται «κοκκινίζει»

Εξετάζοντας εθελοντές με τη θερμογραφική κάμερα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν αυτοί ψεύδονταν σχετικά με τα συναισθήματά τους η μύτη τους «ανέβαζε» τη θερμοκρασία της – δηλαδή «κοκκίνιζε» όπως φαίνεται στην απεικόνιση αριστερά (Πηγή Παενπιστήμιο της Γρανάδας). Παράλληλα δεν υπήρχε μεταβολή της δραστηριότητας στον νησιωτικό φλοιό, μια περιοχή του συστήματος ανταμοιβής του εγκεφάλου η οποία έχει συνδεθεί με τα αληθινά συναισθήματα.

«Ο νησιωτικός φλοιός σχετίζεται με την ανίχνευση και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας» εξηγούν σε δελτίο Τύπου ο Εμίλιο Γκόμεθ Μιλάν και η Ελβίρα Σαλάθαρ Λόπεθ, επικεφαλής της μελέτης. «Υπάρχει ένας ισχυρός αρνητικός συσχετισμός ανάμεσα στη δραστηριότητα του νησιωτικού φλοιού και την αύξηση της θερμοκρασίας. Οσο πιο ενεργός είναι ο νησιωτικός φλοιός (και άρα όσο πιο αληθινό το συναίσθημα) τόσο μικρότερη είναι η μεταβολή της θερμοκρασίας και το αντίστροφο».

Γενικώς η έντονη νοητική προσπάθεια και τα διάφορα συναισθήματα φαίνονται να επιφέρουν συγκεκριμένες «θερμομετρικές» αλλαγές στο πρόσωπό μας. Όπως έδειξε για παράδειγμα η θερμογραφία, όταν συγκεντρωνόμαστε σε κάποιο δύσκολο πρόβλημα η θερμοκρασία του προσώπου μας μειώνεται ενώ όταν νιώθουμε άγχος ανεβαίνει.

Σεξ και «θερμό» φλαμένκο


Εκτός από τα συναισθήματα η θερμογραφία μπορεί επίσης να εντοπίσει τη σεξουαλική διέγερση. Οι εικόνες της αποκάλυψαν μάλιστα ότι, τουλάχιστον σωματικά, εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο στα δυο φύλα, όσο και αν περιγράφεται διαφορετικά. Τα σεξουαλικά ερεθίσματα φάνηκαν να ανεβάζουν τη θερμοκρασία στα ίδια σημεία – στον θώρακα και στα γεννητικά όργανα – τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη. Αυτό συνέβαινε δε ταυτοχρόνως, παρ’ ότι οι γυναίκες δήλωναν ότι είχαν ερεθιστεί ελάχιστα ή και καθόλου.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την αντίδραση του σωματικού «θερμομέτρου» μας σε διάφορες δραστηριότητες όπως η αεροβική άσκηση και αρκετά είδη χορού – από το κλασικό μπαλέτο ως το φλαμένκο. Διαπίστωσαν ότι το καθένα από αυτά «ανάβει» διαφορετικά σημεία του σώματός μας «Όταν κάποιος χορεύει φλαμένκο η θερμοκρασία πέφτει στα οπίσθιά του ενώ ανεβαίνει στους πήχεις των χεριών του» εξηγούν. «Αυτό είναι το θερμικό αποτύπωμα του φλαμένκο και το κάθε είδος χορού έχει ένα δικό του, συγκεκριμένο αποτύπωμα».

Η θερμογραφία είναι μια τεχνική που αναπτύχθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον αμερικανικό στρατό για τον εντοπισμό του εχθρού. Σήμερα έχει εφαρμογές σε πάρα πολλά πεδία, από τη μέτρηση της απώλειας ενέργειας στα κτίρια ως τη διάγνωση αναπνευστικών ασθενειών ή λύσσας σε ζώα. Μπορεί επίσης, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση των μεταβολών της θερμοκρασίας στα διάφορα σημεία του σώματος και για τον καθορισμό της κατανομής του λίπους συμβάλλοντας στη θεραπεία παθήσεων όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η παχυσαρκία ή η νευρογενής ανορεξία.http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Έχουμε ακούσει διάφορους εθισμούς, ωστόσο ορισμένοι ξεπερνούν κάθε προηγούμενο....



Η 19χρονη Νικόλ από τη Νέα Υόρκη είναι εθισμένη στο αποσμητικό, όπως αναφέρει η Huffington Post! Η κοπέλα όμως δεν το βάζει πάνω της αλλά το τρώει.

Όπως λέει τρώει περίπου 15 αποσμητικά στικ το μήνα, ενώ τρώει και τα αποσμητικά σπρέι!


Τι να πει κανείς...





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Όπως γνωστοποιεί ο ίδιος ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος, ξεκινάει τη συγγραφή βιβλίου για την πολύκροτη υπόθεση των Ιμίων.



Συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος, έγραψε από τον

προσωπικό του λογαριασμός στο twitter: «Γράφω αυτή τη στιγμή βιβλίο για τα ΙΜΙΑ, τον Οτσαλάν και τους S-300, υπό τον γενικό τίτλο “Παλεύοντας για την ειρήνη”».



metrogreece.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Την πιο δημιουργική περίοδο της καριέρας του φαίνεται ότι διανύει ο
Άγγελος Ανδρεάτος, αφού οι εμφανίσεις του σε διάφορες πόλεις της
Ελλάδας, συνεχίζονται... με επόμενο σταθμό τη Λάρισα!
Συγκεκριμένα, από 1η Μαρτίου ο 'Αγγελος Ανδρεάτος, θα ξεκινήσει μία
σειρά εμφανίσεων παρέα με τη Χριστίνα Κολέτσα και τον Γιώργο Γιασεμή,
για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, αναμένεται να κυκλοφορήσει και η νέα του δισκογραφική
δουλειά, με τίτλο "Το 'χουμε" σε μουσική του ίδιου, στίχους του
Γρηγόρη Βαξαβανέλη, ενώ η παραγωγή ανήκει στον Παναγιώτη Μπρακούλια.
(Διαθέσιμο συνημμένο υλικό)

OFFICIAL FACEBOOK PAGE
http://www.facebook.com/AggelosAndreatospage?fref=ts




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Η Σταματίνα Τσιμτσιλή στις 28 του μήνα μπαίνει στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και αυτό που έχουμε να αναγνωρίσουμε στην παρουσιάστρια είναι πως δεν κρύφτηκε ποτέ της και από την αρχή είχε ανακοινώσει μόνη της το χαρμόσυνο νέο...



Πέρυσι τον Ιανουάριο μετά τον τελικό του Dancing on ice, όταν η Σταματίνα δεν είχε χορέψει οι φήμες ήθελαν να είναι έγκυος και τότε η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξη της:

"Το έχουμε κάνει και εμείς στην εκπομπή Αλεξάνδρα, κάποιες στιγμές, να ψάχνουμε το πίσω από τις φράσεις, λες και πολύ απλά και ανθρωπινά αυτό που λέγεται δε μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η αλήθεια. Και είναι. Όσοι με ξέρουν καλά, γνωρίζουν πως έχω πρόβλημα σκολίωσης. Με το που τέλειωσα είχα μεγάλους πόνους, στο ξανάπα. Μόλις πέρασαν έπρεπε να ξαναρχίσω πρόβες και όπως με συμβούλεψε ο γιατρός μου θα έπρεπε να το αποφύγω. Η εγκυμοσύνη είναι το πιο ιερό και το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να μου συμβεί. Όταν θα γίνει, σε διαβεβαιώνω πως θα βγω να το φωνάξω. Μωρέ μέχρι και τατουάζ θα κάνω το ότι είμαι έγκυος, μη σε νοιάζει."



Τατουάζ μπορεί να μην το χτύπησε , αλλά ούτε και το έκρυψε...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


H Σταματίνα Τσιμτσιλή όπως φαίνεται βιάζεται να γεννήσει, αλλιώς δεν εξηγείται πως μπερδεύτηκε και αντί να πει πως μπαίνει στον έβδομο μήνα, δήλωσε πως μπαίνει στο όγδοο...

Η παρουσιάστρια δήλωσε πως επιθυμεί να εργάζεται μέχρι την τελευταία στιγμή, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από το μωράκι της...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Χτες το βράδυ ο ΑΝΤ1 έκανε ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσει την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο τρίτος κύκλος του Dancing with the stars και όλοι βρέθηκαν εκεί...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


O Hλίας Μαμαλάκης βρέθηκε στην παρουσίαση βιβλίου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και μίλησε για την αποχώρηση του από την εκπομπή στην κρατική τηλεόραση...

Όπως δήλωσε δεν είχε καταλάβει την πρόταση που του είχαν κάνει και εκείνοι δεν είχαν καταλάβει τι πρόταση του έκαναν, ενώ παραδέχτηκε πως δεν ταίριαξαν τα χνώτα τους και ήρεμα σταμάτησαν την συνεργασία τους...

Όσον αφορά το αν θα τον δούμε ξανά στην τηλεόραση, υποστήριξε πως έτσι όπως είναι τα πράγματα στην TV, μάλλον δεν θα τον δούμε ξανά....




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

«Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία ανέδειξε ότι οι λαοί αποφασίζουν διαφορετικά από τις επιθυμίες της κ. Μέρκελ που διατυπώνονται από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τις οποίες πληρώνει η Τρόικα» αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωσή τους για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία.

enikos.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
O Hλίας Βρεττός βρέθηκε χτες στο πάρτι του Dancing with the stars και μίλησε για το show , υποστηρίζοντας πως η Ντορέττα Παπαδημητρίου ήταν πιο άρτια χορευτικά από όλους, αλλά ο ίδιος έκανε την μεγαλύτερη υπέρβαση καθώς δεν είχε ξαναχορέψει και δεν είχε ανοίγματα και έτσι έπρεπε ο ίδιος να κερδίσει...



Πέταξε όμως τα "καρφάκια" του για τον Νίκο Αναδιώτη , λέγοντας πως πολλά παιδιά που χόρευαν καλύτερα έφυγαν νωρίτερα από κάποιους άλλους που έμειναν μέχρι τέλος...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

O υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου δεν ήταν μέλος της ΔΗΜΑΡ.



Αποφάσισε να γίνει, όμως. Σύμφωνα με την Καθημερινή, πήγε και γράφτηκε στην Τοπική Οργάνωση Αμπελοκήπων της ΔΗΜΑΡ, αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο τη σύμπραξή του με τη συγκυβερνώσα Δημοκρατική Αριστερά.







Πηγή: Καθημερινή



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





  • Το 1991 οι Αμερικάνοι αποφάσισαν τη διάλυση όλων των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης και το πέτυχαν μεθοδικά, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία και αλλού, το μόνο κόμμα που δεν διέλυσαν για τους δικούς τους λόγους ήταν το χριστιανοδημοκρατικό της Γερμανίας


H συνέντευξη που ακολουθεί, είναι ένα απόλυτο ξεσκέπασμα των σχεδίων επιβολής της Νέας Τάξης στην Ευρώπη (και όχι μόνο). Χωρίς να μασήσει τα λόγια του και έχοντας πλήρη συναίσθηση των λεγομένων του ο κ. Χρυσανθακόπουλος αποκαλύπτει το μεγάλο σχέδιο που οδηγεί στην επικυριαρχία της Νέας Τάξης.



Συνέντευξη στη Μύριαμ Νικολαΐδου-Ντενίση



Μάλλον ταραχώδη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τον πολιτικό βίο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου. Γιατί ταραχώδη; Γιατί τόσο στο παρελθόν, που ήταν βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, όσο και την περίοδο – μέχρι το καλοκαίρι του 2012 - που ήταν βουλευτής με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο ίδιος φαίνεται ότι αποτελούσε ένα περίεργο «μείγμα» ενός ιδιαίτερου πατριωτισμού, ενός κεντρώου πατριωτισμού. Γεγονός που τον έκανε μισητό από μια μεγάλη μερίδα του παλαιού και σύγχρονου ΠΑΣΟΚ. Αλλά και γεγονός που τον έκανε να ξεχωρίζει και συνεπώς να αναζητά διακαώς και συνεχώς την αληθινή πολιτική του «στέγη».

Σήμερα, απαλλαγμένος – και αυτός – από φοβίες, δισταγμούς και ενδοιασμούς μας μιλά ανοιχτά για τα όσα σχεδιάστηκαν, για τα όσα σχεδιάζονται και για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια, τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στην Ευρώπη. Μας μιλά για τον Κουρτ Βαλ Χάιμ, την Μέρκελ, τον Πάπα, τον Σαμαρά, τον Καραμανλή, τον Παπούλια, ενώ δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στο παιδί της Μαργαρίτας Τσαντώφ…



- Κύριε Χρυσανθακόπουλε θα ξεκινήσω την συζήτησή μας ως εξής: τι συμβαίνει τώρα στην κοινωνία; Πού πιστεύετε ότι μπορεί να οδηγήσει αυτή η υφέρπουσα αναστάτωση τον ελληνικό λαό;



- Η ελληνική κοινωνία φτάνει στα όριά της. Αδυνατεί ν’ ανταπεξέλθει στην πληρωμή των μέτρων. Η ύφεση βαθαίνει και είναι πλέον αδύνατον ο κόσμος ν’ ακολουθήσει τους ρυθμούς αφαίμαξης που επέλεξε η κυβέρνηση. Άρα, μέσα στο επόμενο δίμηνο η κοινωνική ένταση έως αναταραχή είναι δεδομένη. Αυτή η πίεση θα φέρει εξελίξεις και στο πολιτικό πεδίο. Τις αναμένουμε με την ευχή να αποφύγουμε αιματοχυσίες και έκτροπα. Ελπίζω, να υπάρξει διευθέτηση του προβλήματος με ομαλό κοινοβουλευτικό βίο.



- Και η κυβέρνηση σε ποια «διάσταση» βρίσκεται; Έχει συνειδητοποιήσει τι αντιμετωπίζουν οι πολίτες και πως θα αντιδράσουν;



- Άλλο τι φαντάζεται η κυβέρνηση και άλλο τι μπορεί να συμβεί. Η αλήθεια είναι, ότι για να δείξει ένα άλλο πρόσωπο η ΝΔ προσπαθεί εναγωνίως να μετασχηματιστεί με διαφορετικές ροπές, για να προσεγγίσει και πάλι τους πολίτες, για να μην αντιδράσουν. Προσπαθεί να μετασχηματιστεί σε ένα μεγάλο αστικό κόμμα ευρωπαϊκού προσανατολισμού και επίσης σε μια κεντροδεξιά παράταξη, που θα μπολιαστεί από πρώην αντιμνημονιακούς, οι οποίοι «φλερτάρουν» μαζί της και προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία.



Τέλος, οπωσδήποτε θα προσπαθήσει να κάνει συμμαχία με στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η Άννα Διαμαντοπούλου και άλλοι από την λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Αυτό ακριβώς είναι το σενάριο ενός νέου, κατεστημένου κόμματος στην προσπάθεια του συστήματος να διασώσει τον εαυτό του. Και είναι γνωστό ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων για όλα τα παραπάνω την έχει από τη μία ο Σαμαράς και από την άλλη - παρά την απαξίωσή του από κάποιους ή και λόγω αυτής – ο Καραμανλής ο οποίος όμως μόνο αν ήταν όλα έτοιμα θα δεχόταν να μπει σ’ αυτή την «καινούργια» μάχη.



- Δεν μου είπατε τι δυναμική θα έχει μια ενδεχόμενη κοινωνική αντίδραση… Και επίσης πώς είδατε το θέμα την πρόσφατης παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου.



- Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι χαρακτήρα θα πάρει η κοινωνική δυναμική, αλλά αν ο αμερικανικός παράγοντας το θέλει πολύ έντονα μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στη Μέρκελ στις εκλογές που έρχονται και να μην προλάβει η Γερμανίδα Καγκελάριος να χαρεί την επιτυχία της.



Όσο για τον Πάπα; Όπως ο Κουρτ Βαλ Χάιμ ήταν ένας ναζιστής και τον έβγαλε μπροστά το ίδιο παγκόσμιο σιωνιστικό κλαμπ για να γίνει επικεφαλής του ΟΗΕ, άρα ήταν ελεγχόμενος υπό την απειλή της αποκάλυψης της ταυτότητάς του, έτσι το ίδιο έχουμε και με την περίπτωση του Πάπα Βενέδικτου. Ενισχύουν άτομα τα οποία κρατούν στο χέρι για μεγάλα ζητήματα και τα απειλούν και τα καθοδηγούν, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του σιωνιστικού κλαμπ και την ίδια στιγμή - όταν τα κέντρα θέλουν - αποσταθεροποιούν την ύπαρξή τους.



Το 1991 όταν οι Αμερικάνοι αποφάσισαν τη διάλυση όλων των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης και το πέτυχαν μεθοδικά, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία και αλλού, το μόνο κόμμα που δεν διέλυσαν για τους δικούς τους λόγους ήταν το χριστιανοδημοκρατικό της Γερμανίας. Άρα, δεν γνωρίζουμε εάν ήρθε και η σειρά της Γερμανίας, τώρα. Μιας και ο χριστιανισμός είτε με την καθολική, είτε με την ορθόδοξη εκδοχή δεν είναι επιθυμητός από τα κέντρα Και σίγουρα η ορθόδοξη εκδοχή είναι ακόμα περισσότερο ανεπιθύμητη!



- Πολλά «ψιθυρίζονται» για αναθεώρηση του Συντάγματος και μάλιστα αρκετά σύντομα. Θα γίνει;



- Η αλλαγή Συντάγματος στο αμερικανικό πρότυπο, δηλαδή στο πρότυπο να εκλέγεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από το λαό είναι κάτι το οποίο προωθούν. Η ελαχιστοποίηση της αξίας και του κύρους του κοινοβουλίου είναι δεδομένη. Η ίδρυση μιας γερουσίας η οποία κατεστημένα θα ελέγχει τις πολιτικές αποφάσεις είναι επίσης μια εκδοχή. Όμως, αυτά σαν δομή κα σαν λειτουργία δεν ταιριάζουν κατά την γνώμη μου στην ελληνική πραγματικότητα. Είναι εισαγωγή και επιβολή μοντέλων του αμερικανικού συστήματος. Το οποίο στην άλλη του εκδοχή έχει την κοινωνική βαβυλωνία, όπως αποκαλούν τον πολυπολιτισμό. Τεχνάσματα του διαίρει και βασίλευε για να κυβερνάει ο τραπεζίτης-τοκογλύφος.



- Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τι συμβαίνει; Γιατί δεν έχει παραιτηθεί τόσο καιρό, όπως για παράδειγμα ο Πάπας; Πού το πάει;



- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γνωστό ότι εμφορείται από πατριωτικά αισθήματα. Διότι όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ υπέγραφε με την εσωκομματική αντιπολίτευση, το λεγόμενο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Υπέγραφε και μαζί μου – γιατί τότε ήμασταν μαζί – κείμενα εναντίον του Σημίτη, για τη Συμφωνία της Μαδρίτης, για θέματα της Τουρκίας, για τον Οτσαλάν. Για οτιδήποτε ήταν εθνικό είχε καθαρή θέση ο Κάρολος Παπούλιας. Αλλά πέρα από το γεγονός αυτό η πρόταση να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν οδηγεί σε λύση του πολιτικού προβλήματος της χώρας ή σε ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.



Συνεπώς, η παραίτησή του διευκολύνει μόνο τον Φώτη Κουβέλη. Γιατί αν παραιτηθεί ο Κάρολος Παπούλιας τότε ανοίγει ο δρόμος για τον Φώτη Κουβέλη να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αντί για παραίτηση του Κάρολου Παπούλια κάλλιστα μπορεί κάποιος να του ζητήσει να αναπέμψει αντισυνταγματικά νομοσχέδια. Τα οποία - βάσει του Συντάγματος - αν δεν τα υπογράψει μετατρέπονται κατευθείαν σε δημοψήφισμα.



- Θα ήθελα να μας πείτε τι μέλλει γενέσθαι ως προς τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας; Θα έχουμε σύντομα αλλαγές;



- Το ευρωπαϊκό μοντέλο σήμερα είναι έθνη-κράτη σε ομοσπονδία. Η αυριανή μέρα που σχεδιάζουν είναι κατάργηση των εθνών-κρατών και στη θέση τους η ύπαρξη περιφερειών οι οποίες αποκτούν οντότητα και αυτονομία από το κράτος - διαμελίζεται έτσι το έθνος-κράτος - και υπάγονται απ’ ευθείας στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση. Όχι στην ευρωπαϊκή κυβέρνηση, αλλά στην διακυβέρνηση, δηλαδή σε μια ανώτατη εξουσία που στην ουσία θα είναι ανεξέλεγκτη. Η κοινοπολιτεία λοιπόν αυτονομημένων περιφερειών είναι το νέο μοντέλο που σχεδιάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.



- Σε αυτό το σημείο θα ήθελα την άποψή σας για τον Γιώργο Παπανδρέου.



- Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το σεμινάριο του 1990-1993 και την εκπαίδευση στην Αμερική, γύρισε άλλος άνθρωπος. Έγινε ένας πολυπολιτισμικός βαβυλωνιωτής. Δηλαδή είναι ο εκφραστής των θέσεων του παγκόσμιου σιωνιστικού συμβουλίου. Τον σπρώξανε στη Σοσιαλιστική Διεθνή, τον βάλανε στη Μπίλντερμπεργκ κατ’ επανάληψη, τον βάλανε σε όλες τις μυστικές συμφωνίες, έπαιξε με σχέδιο το παιχνίδι το χρηματιστηριακό του Σόρος, με το σύνθημα «Θα κάνω δημοψήφισμα για το ευρώ ή για την έξοδο από αυτό» και είναι το χαϊδεμένο και υπάκουο παιδί του συστήματος και ο καθ όλα προφυλαγμένος του συστήματος. Ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα άπληστος άνθρωπος, γιατί πέρα από τα εκατομμύρια που μπορεί να διαθέτει τρέχει κάθε φορά για πενήντα και για εκατό χιλιάδες για να μιλήσει σε πανεπιστήμια και σε συναθροίσεις. Πιο απλά; Είναι το παιδί της Μαργαρίτας Τσαντώφ...



- Πώς θεωρείτε ότι πρέπει να κινηθεί ο ελληνικός λαός από εδώ και πέρα; Τώρα που είναι πιο συνειδητοποιημένος, πιο ώριμος, πιο ικανός να καταλάβει τις «παγίδες» που του στήσανε;



- Τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα σαν λαός; Σίγουρα, πολλά. Επίσης, υπάρχει μια πρωτοβουλία, η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι ατομική. Άνθρωποι που σέβονται τον κοινοβουλευτικό δρόμο της δημοκρατίας και οι οποίοι δεν είναι μνημονιακοί, ούτε εθνομηδενιστές δημιούργησαν ένα φόρουμ. Αυτό το φόρουμ ονομάζεται φόρουμ «Εθνικής στρατηγικής», για την επιβίωση της Ελλάδας και του ελληνισμού τον 21ο αιώνα. Είναι ανοιχτό δε σε συμμετοχή, ενώ προσωπικότητες απ’ όλο το φάσμα των πατριωτικών δυνάμεων θα συναντηθούν σε ένα δημόσιο διάλογο στις 10 του Μάρτη, από το πρωί έως το βράδυ, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, για να μιλήσουν για κάθε τι που απασχολεί αυτή τη στιγμή την χώρα μας. Αυτή η ημερίδα, που θα έχει πολλούς ομιλητές, θα καλύψει όλο το φάσμα των θεμάτων εθνικής στρατηγικής και επιβίωσης και για την οικονομία και για τα θεσμικά ζητήματα και για τον διεθνή παράγοντα και για τις πολιτικές διεθνείς συμμαχίες.



Και αυτό το φόρουμ δεν τελειώνει εκεί. Θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, σε πνευματικά κέντρα δήμων και σε άλλες αίθουσες, για να αναδείξει τα ζητήματα της αφύπνισης του ελληνικού λαού, της ενότητας και της συμπαράταξης των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων.



Να τονίσω βέβαια ότι το φόρουμ δεν είναι σε καμία περίπτωση κόμμα. Είναι συνάντηση προσώπων και μόνο. Δεν πρόκειται να μετασχηματιστεί σε κόμμα και είναι ελεύθερη η προσωπική πολιτική επιλογή του καθενός που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε αυτό.



- Τελευταία ερώτηση: πώς θα εξελιχθούν τα κόμματα; Τι μέλλον θα έχουν τα μικρά, τι τα μεγάλα, με λίγα λόγια ποιο το μέλλον του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα;



- Ο διπολισμός που ισχύει σήμερα δεν θα ισχύει αύριο. Θα υπάρξει ανασχηματισμός του πολιτικού σκηνικού. Όλο το παλιό έχει ενιαίες ευθύνες. Γιατί λειτουργούσαν ως συμπληρωματικές δυνάμεις όλοι μεταξύ τους. Τώρα πια κόμματα που φιλοδοξούν να πάρουν την εξουσία αποσυντίθεται και κόμματα που την διαχειρίζονται θα εξαφανίζονται. Ο σοφός τουρκικός λαός την Τσιλέρ και άλλους τους εξαφάνισε όταν διαπίστωσε ότι ήταν διεφθαρμένοι. Ο αφυπνισμένος ελληνικός λαός θα πάρει κάποια στιγμή την απόφαση να ξεκρεμαστεί από την ταινία για τις μύγες. Από την παγίδα που του στήσανε και θα απεγκλωβιστεί από τέτοια συστήματα διαχείρισης της εξουσίας. Θα αναζητήσει αξιόπιστη πατριωτική λύση. Η οποία έρχεται σύντομα μέσα από τις πολλαπλές διεργασίες ενοποίησης του πατριωτικού χώρου.



Πηγή εφημ. "Ελευθερη Ώρα"









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Το 2013 μπορεί να είναι ένα έτος καμπής εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι εθνικός στόχος.



Όπως εξήγησε, ο νέος επενδυτικός νόμος είναι ένα δείγμα για αυτό, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται μέσω του ΕΣΠΑ.



Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στις αποκρατικοποιήσεις επισημαίνοντας ότι έχουμε μπροστά μας δύο κομβικής σημασίας αποκρατικοποιήσεις, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ, που θα στείλουν ένα μήνυμα στις αγορές.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Η κυρίαρχη πολιτική λιτότητας νεκρανασταίνει πολιτικούς όπως ο Μπερλουσκόνι και δημιουργεί «φαινόμενα» Μπέπε Γκρίλο. Μετά την Ιταλία η Γαλλία

και η Βρετανία, ενώ η Βουλγαρία καταδεικνύει πως πέφτουν οι κυβερνήσεις από λαϊκές κινητοποιήσεις.



SOS και σαφές μήνυμα και από την Ιταλία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για αλλαγή πολιτικής, που δεν θέλει όμως να ακούσει η Μέρκελ ενόψει των εκλογών στο Βερολίνο το προσεχές φθινόπωρο.



Ανεξαρτήτως των τελικών ποσοστών και συσχετισμών ως προς τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ρώμη, το 50% περίπου του ιταλικού λαού ψηφίζοντας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μπέπε Γκρίλο, τάσσεται-στην τρίτη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης- υπέρ ουσιαστικά της επιστροφής στη λιρέτα. Η κυρίαρχη πολιτική λιτότητας σε βάρος των χωρών του νότου και της πλειοψηφίας των πολιτών τους έστρεψε μεγάλες λαϊκές μάζες στον λαϊκισμό και τον αντιευρωπαϊσμό, στην νεκρανάσταση βαθιά αποτυχημένων πολιτικών όπως ο Μπερλουσκόνι, ενώ εξέθρεψε φαινόμενα όπως ο Γκρίλο, που δείχνουν να είναι υπαρκτά σε πολλές χώρες της Ένωσης. Παράλληλα οδήγησαν στην κατάρρευση προσωπικοτήτων όπως ο Μάριο Μόντι, ο οποίος στην αρχή της θητείας του θεωρούνταν παράδειγμα για τη διαχείριση της κρίσης. Όπως όλα δείχνουν άλλωστε το πολιτικό τέλος του Μόντι στην Ιταλία και του Λουκά Παπαδήμου νωρίτερα στην Ελλάδα σηματοδοτούν και το τέλος των τεχνοκρατικών λύσεων στην Ευρώπη της λιτότητας.



Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχεται πλέον σε μεγάλη δοκιμασία, από τη στιγμή που η Μέρκελ, λόγω των επικείμενων γερμανικών εκλογών, αρνείται να λάβει τα μηνύματα από τις αντιδράσεις των λαών πολλών χωρών της Ευρώπης. Αντιδράσεις που σε χώρες όπως η Ιταλία εκφράζονται στην κάλπη, σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία εκφράζονται πλέον στους δρόμους και σε χώρες όπως η Βουλγαρία με λαϊκές κινητοποιήσεις που ρίχνουν την κυβέρνηση.



Άλλωστε η Ιταλία δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα.



• Η Γαλλία δεν πιάνει πλέον τους στόχους και μπαίνει στο στόχαστρο του Βερολίνου αλλά και των αγορών.



• Η Βρετανία, αν και δεν ανήκει στην ευρωζώνη, βλέπει να της αφαιρούνται για πρώτη φορά από τους χρηματοπιστωτικούς οίκους τα ΑΑΑ.



• Η Ελλάδα προβληματίζεται δια στόματος του ιδίου του πρωθυπουργού αν θα καταφέρει να φτάσει μέχρι το καλοκαίρι, ενώ ακόμα και κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι το Πρόγραμμα δεν βγαίνει.



• Η Βουλγαρία οδηγείται κατά πάσα πιθανότητα σε νέες εκλογές, χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής πολιτικής και συνεπώς με αδιέξοδα για το σύνολο του πολιτικού συστήματος, ενώ τα παράδειγμα της πολιτικής αλλαγής μέσω λαϊκών κινητοποιήσεων-όπως συνέβη με την πτώση της κυβέρνησης Μπορίσωφ- ενδέχεται να λειτουργήσει μεταβατικά.



Η πολιτική που εξακολουθεί να ασκεί η Μέρκελ και δεν πρόκειται να αλλάξει από τη στιγμή που της φέρνει οφέλη ενόψει των εκλογών στη χώρα της, αναμένεται να προκαλέσει νέα αδιέξοδα και μεγάλους κλυδωνισμούς στην ευρωζώνη. Και τα φαινόμενα Μπερλουσκόνι και Μπέπε να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά…






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Φαίνεται οτι η μεγάλη ζήτηση για NAND μνήμες που χρησιμοποιούνται στους solid state δίσκους έχει κάνει τους κατασκευαστές να αφοσιωθούν στην παραγωγή των 20nm multi-level cell NAND μνημών και να μειώσουν την παραγωγή των triple-level cell NAND που χρησιμοποιούνται στους διάφορους τύπους καρτών μνήμης. Κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής τους χωρίς όμως να ακριβύνουν ταυτόχρονα οι NAND flash.


Σύμφωνα με το DRAMeXchange, που είναι μέρος της TrendForce, ενώ οι πωλήσεις των προϊόντων έχουν παραμένει ίδιες, οι τιμές των NAND flash μνημών θα αυξηθούν από 1% έως 3% λόγω της μειωμένης παραγωγής των TLC NAND chips. Τόσο η Samsung όσο και η Toshiba/SanDisk αύξησαν την παραγωγή των multi-level cell (MLC) NAND flash chips για καλύψουν την ζήτηση από τους κατασκευαστές SSD. Παράλληλα αναμένεται αυτή η τάση να συνεχιστεί και τον Μάρτιο και να σταθεροποιείται βραχυπρόθεσμα. Τέλος οι προβλέψεις του DRAMeXchange αναφέρουν οτι μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, λόγω της μειωμένης ζήτησης για smartphone και tablet PCs καθώς της βελτίωσης στα yields των 20nm-NAND flash chips θα αυξηθούν οι αποστολές στους κατασκευαστές SSDs και εξομαλυνθεί η παραγωγή



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Η IKEA σταματά τη διάθεση κατεψυγμένων κεφτέδων και στην Ελλάδα, μετά τον εντοπισμό κρέατος αλόγου σε υποκατάστημα στην Τσεχία. Τι ανακοίνωσε στη σελίδα της στο Facebook



Μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε κρέας αλόγου στα κεφτεδάκια που πωλεί η ΙΚΕΑ στην Τσεχία, η ΙΚΕΑ Ελλάδας ανακοίνωσε ότι για προληπτικούς λόγους σταματά η διάθεση του προϊόντος στα καταστήματα της επιχείρησης.

Η ΙΚΕΑ προχώρησε σε ανακοίνωση στο Facebook, σημειώνοντας ότι θα σταματήσει η πώληση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

"Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους", αναφέρει η ΙΚΕΑ Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ





Σε εξέλιξη οι έλεγχοι σε όλη την Ευρώπη

Η IKEA ανακοίνωσε επίσης ότι σταμάτησε να πωλεί κατεψυγμένα κεφτεδάκια στα 17 υποκαταστήματά της στη Σουηδία.

Ο Γιόσεφ Ντούμπεν, εκπρόσωπος της τσεχικής κτηνιατρικής υπηρεσίας, η οποία επέχει επίσης ρόλο εθνικού φορέα ελέγχου τροφίμων, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι βρέθηκε DNA αλόγου σε συσκευασίες που περιέχουν 1 κιλό κατεψυγμένα κεφτεδάκια Koettbullar, που παράγει η σουηδική αλυσίδα τροφίμων Dafgard.

Η IKEA Σουηδίας ανέφερε ότι "οι δικοί της έλεγχοι δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου", αλλά εξαιτίας των "ανησυχιών μεταξύ των καταναλωτών" σταματάει τις πωλήσεις του προϊόντος αυτού στη χώρα.

Δεν έχει δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα κάποια ανακοίνωση από την έδρα του ομίλου σχετικά με το εάν οι θυγατρικές της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης επίπλων και άλλων οικιακών ειδών παγκοσμίως θα σταματήσουν να πωλούν το προϊόν και στις άλλες χώρες όπου η IKEA έχει υποκαταστήματα.

Η IKEA ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν οδήγησαν στην εύρεση ίχνους κρέατος αλόγου στη Φινλανδία και στη Νορβηγία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στις χώρες αυτές.

Πάντως η ιταλική θυγατρική της IKEA ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση του προϊόντος στα υποκαταστήματά της. Εκπρόσωπος της ιταλικής IKEA ανέφερε ότι "σταματήσαμε να πωλούμε στην Ιταλία τα κεφτεδάκια αυτού του σουηδού παραγωγού" (σ.σ. της Familjen Dafgard), σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

"Τα κεφτεδάκια μας πρέπει να παρασκευάζονται από βοδινό και χοιρινό. Θα κάνουμε ελέγχους για να διαπιστώσουμε την ενδεχόμενη παρουσία DNA" (αλογίσιου κρέατος).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τσεχικής θυγατρικής της IKEA, τα ίδια κεφτεδάκια πωλούνται επίσης σε χώρες όπως η Βρετανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο κ.ά., αλλά πλέον πρόκειται να ανακληθούν παντού.



ΠΗΓΗ: www.news247.gr




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1






Ποιο κοινό στοιχείο έχουν, παρ' όλες τις διαφορές τους, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπασάρ αλ Άσαντ, το οποίο ενδεχομένως να τους επιφυλάσσει κι ένα κοινό μέλλον;


Το τελευταίο διάστημα η κουρδική επανάσταση κατά της Τουρκίας έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος, καθώς με την υποχώρηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων από το κουρδικό τμήμα της Συρίας, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) βρίσκει πλέον ελεύθερο πεδίο δράσης τόσο στο εσωτερικό της Συρίας όσο και στο κουρδικό τμήμα της Τουρκίας, υποβοηθούμενο μάλιστα από τους τοπικούς υποστηρικτές του.


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τον περασμένο Ιούνιο 800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις: περίπου 500 μαχητές του ΡΚΚ, πάνω από 200 Τούρκοι στρατιώτες και 85 πολίτες, ενώ συνολικά 40.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που ο κουρδικός αγώνας για ανεξαρτησία και αυτονομία στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας ξεκίνησε πριν από 28 χρόνια


Ως απάντηση στην αυξημένη δράση του ΡΚΚ, ο τουρκικός στρατός έχει εξαπολύσει άγρια επίθεση εναντίον των Κούρδων της Τουρκίας, εξίσου άγρια με εκείνη του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία: μόνο τον τελευταίο μήνα, η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας έχει βομβαρδίσει εξακολουθητικά κουρδικά χωριά, τεθωρακισμένα έχουν ανοίξει πυρ κατά πολιτών, ενώ ολόκληρες πόλεις και χωριά έχουν εκκενωθεί.


Αυτή η κατάσταση έχει προβληθεί ελάχιστα από τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, για τον απλό λόγο ότι Ευρώπη και ΗΠΑ διατηρούν ισχυρά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή.


Ωστόσο, το ηθικό των δυνάμεων εισβολής στα κουρδικά εδάφη έχει υποστεί σοβαρή κάμψη, καθώς μετά από τόσα χρόνια διωγμών από το Ισλαμικό κόμμα, φυλάκισης πολυάριθμων στρατηγών και ατέλειωτων συγκρούσεων με τους Κούρδους, το κίνητρο των Τούρκων στρατιωτών έχει αρχίσει να εξασθενεί.


Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της άρνησης του Ιράκ να συνεχίσει να επιτρέπει την είσοδο των τουρκικών δυνάμεων (κυρίως, των πολεμικών αεροσκαφών), προκειμένου να πλήξουν το ΡΚΚ στο κουρδικό Ιράκ.


Αυτή η εξέλιξη έχει ενδυναμώσει σημαντικά την κουρδική αντίσταση, αυξάνοντας το εύρος και το βεληνεκές των επιχειρήσεών της.


Η αντίδραση από την πλευρά των Κούρδων περιλαμβάνει τρομοκρατικές ενέργειες κατά της κυβέρνησης και των τουρκικών μεγαλουπόλεων, προσδίδοντας έτσι στη σύγκρουση διαστάσεις εθνικού προβλήματος.


Από την πλευρά του ο Ερντογάν υποψιάζεται την ανάμειξη ιρανικού δάκτυλου, καθώς τέτοιου είδους επιχειρήσεις σε ξένες χώρες (ειδικά στην Τουρκία) συνιστά ειδικότητα των Ιρανών.


Η ανησυχία της Τουρκίας, μάλιστα, έχει αυξηθεί, από τη στιγμή που Τούρκοι αξιωματικοί του στρατού πήραν τα ηνία των συριακών επαναστατικών δυνάμεων και το Ιράν υποσχέθηκε αντίποινα.


Το πράγμα όμως γίνεται ακόμη πιο ανησυχητικό για την Τουρκία, καθώς αναφορές θέλουν τους Κούρδους να λαμβάνουν εξοπλιστική βοήθεια από τη Ρωσία,


Η σύγκρουση πόρρω απέχει από το να διευθετηθεί. Στην Τουρκία υπάρχουν 20-25 εκατομμύρια Κούρδοι, οι οποίοι δεν δείχνουν καθόλου πρόθυμοι να λήξουν τον αγώνα τους για ανεξαρτησία, ενώ από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι δεν δείχνουν διάθεση να χάσουν το νότιο τμήμα της χώρας.




Πηγή: iefimerida.gr







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Αντίδοτο στην ανακοπή της δυναμικής του κόμματος του αναζητά ο Α.Τσίπρας

Για εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση του Α. Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό προετοιμάζονται στην Κουμουνδούρου με αφορμή τη σημερινή συζήτηση το απόγευμα στη Βουλή για τα αγροτικά προβλήματα.



Στην Κουμουνδούρου είναι σίγουροι ότι ο Πρωθυπουργός, πέρα από τα αγροτικά θέματα, θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία με αφορμή τις πρόσφατες συνεντεύξεις του Γ. Δραγασάκη και του Γ. Σταθάκη. Εδώ όμως όπως είπε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης, ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι «διαθέτει το μαγικό ραβδί για να βελτιώσει και να αλλάξει την κατάσταση από τη μία μέρα στην άλλη». Και ειδικά από το σημείο που μέρα με τη μέρα τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα και η καταστροφή ανυπολόγιστη.



Από εκεί και μετά η κριτική του Α. Τσίπρα θα επικεντρωθεί σε πέντε σημεία.



Πρώτον στις περίφημες επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν, σύμφωνα με τη Κυβέρνηση. Ο Α. Τσίπρας θα τις χαρακτηρίσει «πλιάτσικο» και θα αντιπαραβάλει ένα συνολικό σχέδιο στρατηγικής ανασυγκρότησης της χώρας.



Δεύτερον θα κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό για διαπλοκή και σχέσεις με παραδοσιακά τζάκια και προσπάθεια δημιουργίας νέων, ειδικά στο χώρο των ΜΜΕ, με την εμπλοκή και συμβούλων του.



Τρίτον θα χαρακτηρίσει τη συγκυβέρνηση ως «Κυβέρνηση λάθους» και «κοινωνικής καταστροφής», λόγο της εμμονής στην αδιέξοδο πολιτική της ύφεσης και της λιτότητας.



Τέταρτον, θα αναφερθεί στα «πολλαπλά πρόσωπα» του Πρωθυπουργού, στη διγλωσσία του και στην απόσταση λόγων και έργων.



Πέμπτο και τελευταίο θα αναφερθεί στις δηλώσεις Δαμανάκη, μετά από τις δηλώσεις του κ. Μέργου που επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνο υπάρχει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, αλλά η Κυβέρνηση το γνωρίζει, το έχει υπογράψει και ψεύδεται.



Πέραν αυτών οι συνεργάτες του Α. Τσίπρα περιμένουν μια από τα ίδια, όπως λένε χαρακτηριστικά, από την Πρωθυπουργική ομιλία. Θα εστιάσει στην οικονομία, επιχειρώντας να εμφανίσει την κυβερνητική – μνημονιακή πολιτική ως τη μόνη επιλογή και φυσικά στη σημασία της προσέλκυσης επενδύσεων, τις οποίες θα παρουσιάσει ως τη μόνη διέξοδο από την κρίση και τη μόνη λύση για την ανεργία. Πρόκειται λένε για μια καταστροφική εμμονή στο ξεπούλημα, έναντι πινακίου φακής των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας η οποία συν τοις άλλοις καταστρέφει και κάθε μελλοντική δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και συνολικά της χώρας.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Σε πανηγυρικό κλίμα και με παρουσία σημαντικών πολιτικών από όλο το κομματικό φάσμα πραγματοποιήθηκει η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου την περίοδο 1990-1993.



Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα κατά την έισοδό του στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Κόσμου ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.



Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορές στα σύγχρονα προβλήματα του τόπου, αναλύοντας παράλληλα τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης, ενώ αποχαιρέτισε το ακροατήριό του με στίχους του Κωστή Παλαμά.



Ολόκληρη η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού είχε ως εξής:



“Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ, όπως ευχαριστώ ιδιαίτερα και τους συντελεστές του βιβλίου αυτού, που πιστεύω ότι είναι κατ’ εξοχήν χρήσιμο στην παρούσα κρίσιμη και δύσκολη φάση της πορείας της χώρας μας. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, αλλά και τον Θόδωρο Σκυλακάκη, του οποίου η συμβολή υπήρξε πολύτιμη.



Η περίοδος της κυβέρνησης του 1990-93 είναι σήμερα σε μεγάλο βαθμό ξεχασμένη. Δεν είναι όμως μόνο η αμείλικτή δύναμη της λήθης που το εξηγεί αυτό. Η περίοδος αυτή είναι και ηθελημένα ξεχασμένη. Ίσως και από αίσθημα ενοχής. Εμείς οι Έλληνες έχουμε βραχεία μνήμη ως λαός. Αυτό είναι προσόν, γιατί έχουμε ζήσει τραγικές στιγμές, διχασμούς, καταστροφές και εμφυλίους, που αφήσαμε πίσω μας. Είναι όμως και ελάττωμα αφού κάθε τόσο ξεχνούμε τα πικρά διδάγματα της ιστορίας και τα λάθη δυστυχώς επαναλαμβάνονται.



Το βιβλίο αυτό που παρουσιάζεται σήμερα, επιχειρεί μία καταγραφή του έργου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993, με την ωριμότητά και την κατά το δυνατόν αντικειμενικότητα που προσφέρει η χρονική απόσταση και οι δραματικές εμπειρίες των τελευταίων ετών.



Πριν τριάντα χρόνια, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, στις αρχές της δεκαετίας του 80, έγινε η μοιραία επιλογή της βελτίωσης του επιπέδου της ζωής του λαού, μέσω της αύξησης του δημοσίου χρέους. Ελλείμματα που χρηματοδοτούσαν καταναλωτικές δαπάνες, ανεξέλεγκτες ασφαλιστικές παροχές και ασφυκτικός εναγκαλισμός της οικονομίας από το κράτος, μας οδήγησαν, μετά από δεκαετίες άσκησης αυτής της πολιτικής, στον σημερινό εφιάλτη.



Η πρώτη προειδοποίηση του τι επρόκειτο να ακολουθήσει ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του 80, όταν μετά τη ραγδαία αύξηση των κρατικών δαπανών και την αντίστοιχη πτώση της ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα έφτασε στα όρια της πτώχευσης. Τότε ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδρέου -ο οποίος ό,τι κι αν έκανε εγνώριζε πάντως καλά τα θέματα της οικονομίας- αντελήφθη ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο και επιχείρησε να μαζέψει τα πράγματα διορίζοντας τον Κώστα Σημίτη υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Η νοοτροπία όμως με την οποία είχε εμποτίσει τους οπαδούς του υπερνίκησε τη λογική, η πολιτική του “Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα”, επικράτησε, ο Κώστας Σημίτης παραιτήθηκε προειδοποιώντας ότι η οικονομία εκδικείται και τελικά όταν ήρθε στην εξουσία η κυβέρνησή της ΝΔ, τον Απρίλιο του 1990, η Ελλάς είχε ουσιαστικά πτωχεύσει.





Η κυβέρνηση που σχηματίστηκε τότε είχε εντούτοις ένα μοναδικό πλεονέκτημα. Το γεγονός ότι στη διάρκεια των τριών εκλογικών αναμετρήσεων που είχαν μεσολαβήσει, δεν είχα δώσει καμία υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Είχα πει την αλήθεια μερικές φορές μέχρις ωμότητος. Και είχα προετοιμάσει κατά το δυνατόν τον κόσμο για τον ανηφορικό δρόμο που καλούμαστε να ακολουθήσουμε.

Το έργο που παρήγαγε εκείνη η κυβέρνηση μπορεί ο αναγνώστης να δει πλέον συστηματικά παρουσιασμένο στην παρούσα έκδοση. Αυτό που θα ήθελα εδώ να σημειώσω είναι ότι αν η κυβέρνηση εκείνη δεν είχε πρόωρα ανατραπεί, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική και η σημερινή καταστροφή θα είχε πιθανότατα αποτραπεί.



Η προσπάθεια εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού που αναλάβαμε τότε, ήταν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρωτοποριακή. Aκολούθησαν, χρόνια αργότερα, οι Σκανδιναβικές χώρες -με πρώτη τη Σουηδία- και η Γερμανία με πρωτοβουλία του καγκελαρίου Σρέντερ. Η κυβέρνηση εκείνη ακολούθησε μια αντιδημοτική πολιτική, σε μια δυσμενή διεθνή συγκυρία, αλλά σε τρία χρόνια αντέστρεψε την καθοδική πορεία. Ακολούθησε μια πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων, -με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να έχουμε για δύο συνεχόμενα χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα-, μείωσης του πληθωρισμού, διαρθρωτικών αλλαγών, αποκρατικοποιήσεων και μεγάλων έργων.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα εδραίωσε τότε τον δυτικό προσανατολισμό της εξωτερικής της πολιτικής, που είχε αμφισβητηθεί στη διάρκεια της δεκαετίας του 80, και αξιοποίησε από πλευράς διεθνούς θέσης τις μεγάλες αλλαγές που οδήγησαν σε μια εικοσαετία παγκόσμιας κυριαρχίας της Δύσης. Διασφάλισε επίσης την ισότιμη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την συνθήκη του Μάαστριχτ καθώς και αυξημένα κοινοτικά κονδύλια για τα επόμενα χρόνια.



Μετά την πτώση της κυβέρνησης εκείνης, η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε στην πραγματικότητα το δρόμο της. Με την εξαίρεση της μισής προσπάθειας που έκανε ο κ. Σημίτης, στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας του μέχρι να εξασφαλίσει την είσοδο στην ΟΝΕ, στηριζόμενος κυρίως πάνω στα δικά μας επιτεύγματα και πολιτικές, η Ελλάδα ακολούθησε άβουλη και μοιραία τον ολισθηρό δρόμο των χρεών και των ελλειμμάτων. Παρά τις ελάχιστες φωνές που απομονωμένες από την ευρύτερη κοινή γνώμη, προειδοποιούσαν μάταια για τα επερχόμενα δεινά, ο δανεισμός συνεχίστηκε και κορυφώθηκε στη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 2000. Φτάσαμε έτσι νομοτελειακά στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία, που μπορούσαμε και έπρεπε ασφαλώς να έχουμε αποφύγει.



Το κεντρικό πρόβλημα της χώρας ήταν το ίδιο το 1990 όπως και σήμερα. Η πολιτική προσέγγιση όμως που ακολουθήθηκε ήταν διαφορετική. Η κυβέρνηση εκείνη είπε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια την αλήθεια από την πρώτη ώρα και μη έχοντας παραπλανήσει τον κόσμο ούτε πριν, ούτε μετά τις εκλογές, ήταν εξ ορισμού αξιόπιστη.

Και η δική μας κυβέρνηση του 1990-1993 ασφαλώς είχε αδυναμίες. Και καθυστερήσεις σημειώθηκαν και οι προτεραιότητες που δόθηκαν δεν ήταν πάντα οι σωστότερες. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι προσπαθήσαμε με ειλικρίνεια και εντιμότητα και ότι δεν κοροϊδέψαμε το λαό.

Οι δύο αυτές λέξεις, ειλικρίνεια και αξιοπιστία, είναι το κλειδί για να λύσουμε και σήμερα τα προβλήματά μας.



Φίλες και φίλοι,

Το πρόβλημα της Ελλάδας ακόμα και σήμερα –στην ακραία κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί- είναι ότι ο πολιτικός κόσμος αρνείται να μιλήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό. Να ομολογήσει όχι μόνο ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας με δανεικά, αυτό το γνωρίζουν πλέον όλοι, αλλά και ότι από αυτή την υπόθεση, μέσω της διάχυσης του πλούτου, επωφελήθηκε το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού. Αυτό δεν μετριάζει ούτε τις ευθύνες των κάθε είδους ηγεσιών, που είναι συντριπτικές, ούτε τον άνισο τρόπο με τον οποίο έγινε η μοιρασιά. Ερμηνεύει όμως την ανοχή και την έλλειψη αντίδρασης μιας ολόκληρης κοινωνίας που βάδισε αμέριμνη στην καταστροφή.

Ο πολιτικός κόσμος δεν λέει ακόμα την πλέον προφανή σε όλους αλήθεια. Ότι από εδώ και πέρα τα δανεικά τελείωσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να ζήσουμε με αυτά που έχουμε και να πληρώνουμε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια ένα μέρος από το εισόδημα που κερδίζουμε για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων. Τόκων και χρεολυσίων που τα τελευταία τριάντα χρόνια εξοφλούσαμε κατά σύστημα με νέα δανεικά.



Για την επιβίωση του λαού και την πρόοδο της χώρας μπροστά μας ανοίγεται συνεπώς ένας μονόδρομος. Η χώρα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. Οι διαρθρωτικές αλλαγές, που εμείς κατεξοχήν προχωρήσαμε στην περίοδο εκείνη, τώρα έχουν μείνει σχεδόν στάσιμες. Πρώτιστο μέλημά μας είναι να εισπράξουμε τους φόρους που σήμερα διαφεύγουν. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας. Και δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους.



Αν τα κάνουμε αυτά, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και είναι βαριά η ευθύνη που πέφτει επάνω μας. Με την ανατριχιαστική διάσταση που έχει πάρει η ανεργία, με την ανεργία των νέων να περνά το 60%, δεν υπάρχει μέρα για χάσιμο. Όσοι έχουν την ευθύνη, την άμεση ευθύνη της διακυβέρνησης, πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και αποφασιστικά.

Η σημερινή Βουλή, με την Ευρωπαϊκή πλειοψηφία που διαθέτει, μπορεί και πρέπει να διαρκέσει τέσσερα χρόνια. Άλλωστε αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα. Είναι προσωπική η ευθύνη των βουλευτών που την απαρτίζουν να ψηφίζουν και να στηρίζουν στο διάστημα αυτό φιλοευρωπαϊκές επιλογές και κυβερνήσεις.





Ευθύνη της κυβέρνησης δεν είναι μόνο να υλοποιήσει το πρόγραμμα που συμφώνησε με την τρόικα. Πρέπει να αντιμετωπίζει και την καθημερινότητα. Να μην αφήνει τα προβλήματα να σωρεύονται αλλά αποφασιστικά να δίνει μάχη για να λύνονται. Ο ιδιωτικός τομέας παλεύει απεγνωσμένα. Τον πνίγει, ίσως περισσότερο από ποτέ, η γραφειοκρατία. Έχει ανάγκη, από κάθε είδους, στο πλαίσιο του δικαίου, στήριξης.



Την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας όμως, υπάρχουν και παρήγορα μηνύματα. Το πρώτο είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει φανεί, στη διάρκεια της κρίσης αυτής, ωριμότερος από τις κάθε είδους ηγεσίες του. Αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα, περίσκεψη και προπαντός με αξιοθαύμαστη υπομονή, μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Το δεύτερο παρήγορο μήνυμα είναι ότι έχει επιδείξει μεγάλη ευαισθησία και αλληλεγγύη έναντι εκείνων που έχουν ανάγκη. Θέλω να το τονίσω με υπερηφάνεια, γιατί έχει περάσει δυστυχώς απαρατήρητο μέσα στον ορυμαγδό της κακοφωνίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, με τους εθελοντές της, οι οργανώσεις, τα ιδρύματα, χωρίς καμία κρατική βοήθεια, υλοποιούν ένα τεράστιο καθημερινό έργο. Οι πολίτες με δική τους πρωτοβουλία ενεργοποιούνται. Από το υστέρημά τους βοηθούν και οι φτωχοί τους φτωχούς.



Πάνω από όλα όμως πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε τη δημοκρατική νομιμότητα. Είναι το ελάχιστο εθνικής συνεννόησης που αυτή την στιγμή επιβάλλουν οι θεσμοί και ο πόνος του ελληνικού λαού. Όσοι αγαπούν αυτό το λαό πρέπει να το καταλάβουν. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόζει το νόμο της Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο οι παράνομες απεργίες, οι βίαιες διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και το κύμα των παράνομων μεταναστών που μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε γκέτο. Θανάσιμο πλήγμα για την οικονομία είναι η επίθεση μασκοφόρων στη Χαλκιδική αλλά και το σύνθημα “δεν πληρώνω”. Ακόμη και οι αγρότες, που δεν έχουν δώσει ακραία μορφή στις κινητοποιήσεις τους, βλάπτουν την εικόνα της χώρας σε μια κατεξοχήν ακατάλληλη στιγμή, που προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.

Το πρωτόγνωρο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, σε μία χώρα που ποτέ ο φασισμός δεν έβγαλε ρίζες, είναι ένα φαινόμενο που δεν επιτρέπεται να υποτιμήσουμε. Είναι βέβαιο ότι –κατά μεγάλο μέρος- οφείλεται στην ασυδοσία της Αριστεράς, που επικρατούσε επί πολλά χρόνια. Αυτή έδωσε το κακό παράδειγμα της ασέβειας στο νόμο της Δημοκρατίας. Το 1990 δεν υπήρχε το πρόβλημα αυτό. Αντίθετα το ΚΚΕ και η άλλη αριστερά μετείχαν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνέπρατταν και σε αντιδημοτικές αποφάσεις που η σκληρή πραγματικότητα επέβαλλε. Η Οικουμενική κυβέρνηση, με συμμετοχή της Αριστεράς, έκλεισε τις προβληματικές και απέλυσε πάνω από 10.000 υπαλλήλους. Το ΚΚΕ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πάντες πρέπει να καταλάβουν. Η δημοκρατική νομιμότητα είναι μονόδρομος.



Οι σχέσεις μας με την Ευρώπη, στον σκληρό πυρήνα της οποίας –όλοι συμφωνούμε- πρέπει να μείνουμε, παρά τις αδυναμίες της, είναι κλειδί για το μέλλον. Η Ευρώπη πήρε τις αποφάσεις της, θα μας στηρίξει με κάθε μέσο, είμαι βέβαιος. Φτάνει να είμαστε συνεπείς και λογικοί. Η Ευρώπη δεν είναι παράλογη. Όταν έχεις δίκιο και επιχειρήματα μπορείς να περιμένεις ανταπόκριση. Πρέπει όμως, να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των συνομιλητών σου. Πρέπει να σε θεωρούν αξιόπιστο. Δεν κερδίζεις ασφαλώς τίποτε με νταηλίκια και εκβιασμούς. Τότε η ομήγυρης γίνεται σκληρή, ωμή και χάνεις και αυτό που θεωρούσες αυτονόητο.

Αυτά δεν σημαίνουν ασφαλώς ότι δεν πρέπει και η ίδια η Ευρώπη να αλλάξει. Η ευρωζώνη άσχετα με την όποια ρύθμιση του χρέους, θα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Η τραγωδία της ανεργίας είναι θέμα επείγον σε ολόκληρο το νότο. Όταν υπογράφαμε τη συνθήκη του Μάαστριχτ, η Κομισιόν, με πρόεδρο μια μεγάλη ευρωπαϊκή προσωπικότητα, τον Ζακ Ντελόρ, πρότεινε αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού στο 1,25% του εθνικού εισοδήματος των κρατών που μετείχαν. Στη συζήτηση που ακολούθησε, με δική μου κυρίως πίεση, ο Χέλμουτ Κολ ανέβασε το ποσοστό αυτό σε 1,27%. Τότε στην Ευρώπη μετείχαν 12 κράτη. Σήμερα η Ευρώπη αποτελείται από 27 κράτη, εκ των οποίων οι τέως κομμουνιστικές χώρες έχουν επείγουσα ανάγκη βοήθειας και όμως ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε πέφτει κάτω από το 1%. Το θέμα του προϋπολογισμού θα το αντιμετωπίσει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και φυσικά η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να επιβάλλει αποφάσεις. Είναι όμως απογοητευτικό το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, το θέμα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού δεν αποτέλεσε αντικείμενο δημοσίας συζήτησης.

Σήμερα αυτό που μας απομένει, είναι τα σχετικά περιορισμένα οικονομικά μέσα που η Ευρώπη μας δίνει, να τα χρησιμοποιούμε προς τη σωστή κατεύθυνση, με περίσκεψη και αίσθημα ευθύνης.



Φίλες και Φίλοι,

Θα σας μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια:

Με τους ρυθμούς που βαδίζουμε σήμερα η χώρα δεν θα βουλιάξει αλλά η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ να έρθει. Χρειαζόμαστε λοιπόν μεγαλύτερη ταχύτητα, δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε ούτε μία μέρα. Χρειαζόμαστε άθροιση δυνάμεων και ένα ελάχιστο εθνικής ομοψυχίας. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί, χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς να μας απασχολούν θέματα που δεν έχουν ουσία. Κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις του έθνους. Συνειδητοποιώντας ότι για εκατομμύρια συμπολίτες μας σ’ ολόκληρη την Ελλάδα η μάχη αυτή είναι μια μάχη επιβίωσης, μια μάχη που έχουμε χρέος να την κερδίσουμε.

Ταυτόχρονα στο θεσμικό επίπεδο είναι απόλυτα αναγκαίο να προχωρήσουμε πλέον στην αναθεώρηση του Συντάγματος, με πρώτη αναθεωρητέα διάταξη την απόφαση να δικάζονται και οι πολιτικοί όπως οι απλοί πολίτες. Χωρίς μια βαθειά συνταγματική μεταρρύθμιση που να ανταποκρίνεται στη νέα πραγματικότητα της χώρας, η όποια προσπάθεια θα είναι ημιτελής και ατελέσφορη.



Φίλες και Φίλοι,

Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ ξεχωριστά στους νέους και στις νέες, στους σημερινούς εικοσάρηδες και τριαντάρηδες –τα μεγάλα θύματα της κρίσης- που σήμερα αισθάνονται να μεγαλώνουν σ’ έναν σκληρό και άδικο κόσμο, που τους στερεί ένα από τα βασικά θεμέλια της φυσιολογικής ανθρώπινης ζωής. Τη δυνατότητα της εργασίας.



Νέοι και Νέες,

Μεγαλώσατε -οι περισσότεροι από σας- υπό καλές συνθήκες, με Δημοκρατία και οικονομική ευημερία. Είσθε η πιο σπουδαγμένη γενιά που είχαμε την τύχη, ίσαμε τώρα, να έχουμε ως χώρα και η πλέον ευρωπαϊκή. Δυστυχώς σας σύραμε σε μια κρίση για την οποία εσείς αντικειμενικά ουδεμία ευθύνη φέρετε.

Για όσα συνέβησαν οι πολίτες και προπαντός οι νέοι κατηγορούν την πολιτική. Είναι λογικό αυτό, δεδομένων των λαθών, των αστοχιών και των καταχρήσεων των πολιτικών που κυβέρνησαν τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες. Η πολιτική όμως είναι το μοναδικό εργαλείο που διαθέτουν οι πολίτες για τη διακυβέρνησή τους. Όταν επιτυγχάνει ευημερούν. Όταν αποτυγχάνει δυστυχούν. Έχοντας την μακρότερη πολιτική εμπειρία από κάθε άλλο Έλληνα σήμερα, σας λέω λοιπόν, ότι όσο και αν υπάρχει πάντοτε χώρος για εγωισμούς, μωροφιλοδοξίες και ανομίες, η πολιτική παραμένει εκείνο το πεδίο δράσης που μπορεί δυνητικά να αναδείξει το καλύτερο της ανθρώπινης φύσης. Είναι η μοναδική διαδικασία που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο με τρόπο μαζικό τη ζωή των ανθρώπων. Να αλλάξει τη μοίρα των λαών και των εθνών.

Προϋπόθεση για αυτό, ιδίως για έναν λαό συναισθηματικό, είναι να μην παρασύρεται από εύκολες και ψεύτικες υποσχέσεις.

Για αυτό, και στο μέλλον ακούστε πιο προσεκτικά τον ρεαλιστή, τον μετρημένο, τον υπεύθυνο. Μάθετε να λέτε και προπαντός να ακούτε το όχι. Και αφιερώστε το χρόνο και τον κόπο που χρειάζεται για να γίνετε και να μείνετε όλη σας τη ζωή, ενεργοί πολιτικά και σκεπτόμενοι πολίτες. Είναι το ασφαλέστερο αντίδοτο στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Ο πειρασμός για τον εύκολο και τον σύντομο δρόμο πάντα υπάρχει. Δεν υπάρχει όμως επιτυχία χωρίς προσπάθεια, και ικανοποίηση χωρίς κόπο. Η ισότητα δεν είναι ποτέ προϊόν μιας εξίσωσης προς τα κάτω. Είναι προϊόν κοινωνιών που ωριμάζουν και κατοχυρώνουν αποτελεσματικούς και αξιοκρατικούς θεσμούς, που στη συνέχεια αποδίδουν μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.

Και να θυμάστε, κάθε εποχή έχει τις δικές της μάχες, τα δικά της μέτωπα. Μην προσπαθείτε να αναβιώσετε φαντασιακά τους αγώνες του παρελθόντος. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Δεν υπάρχει ούτε δεύτερος, ούτε τρίτος γύρος. Όποιο μετερίζι και αν διαλέξετε, φροντίστε να είναι το δικό σας και όχι δανεικό.



Νέοι και νέες,

Στη δική μας ζωή –της ηρωικής και άτυχης γενιάς του μεσοπολέμου- βιώσαμε μια αφάνταστα σκληρότερη από τη σημερινή ανατροπή. Στη δική σας ηλικία περάσαμε από την ανεμελιά της νιότης στην ακραία βιαιότητα ενός μεγάλου πολέμου, μιας αδυσώπητης ξένης κατοχής και ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου. Πολλοί συνομήλικοι μου χάθηκαν πριν φτάσουν στα τριάντα. Και ο ίδιος έζησα τη ζωή μου με τη φράση του Νίτσε, επικίνδυνα. Όχι προφανώς με την έννοια του στιγμιαίου, τυχοδιωκτικού και άχρηστου κινδύνου. Αλλά με τη βαθιά πεποίθηση ότι το θάρρος στην ζωή αυτή, και στην πολιτική κατεξοχήν, είναι αυτό που δημιουργεί στο τέλος την ανατροπή. Γι αυτό κρατήστε την αισιοδοξία σας. Μην επιτρέπετε στο φόβο και στο αδιέξοδο να νικήσουν την ελπίδα. Έχουμε αναγεννηθεί πολλές φορές από τις στάχτες μας. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Το μέλλον είναι δικό σας. Είναι το μέλλον που εσείς θα κατακτήσετε.

Όσο για εμάς, ας μας ορίσουν τα λόγια του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά :



«χρωστάμε εις όσους ήρθαν

πέρασαν, θα ρθούνε, θα περάσουν

κριτές θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι. Οι νεκροί».



Σας Ευχαριστώ



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ομάδα Ελληνοαυστραλών έχει ετοιμάσει ένα υπόμνημα και συγκεντρώνει υπογραφές για να απαγορευτεί η είσοδος στην Αυστραλία σε βουλευτές της «Χρυσής Αυγής».



Το υπόμνημα θα σταλεί στον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ μετά από δηλώσεις του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρης, ότι το κόμμα του πρόκειται να ανοίξει γραφείο στη Μελβούρνη και αντιπροσωπεία βουλευτών της παράταξης θα επισκεφθεί την Αυστραλία.



Στο υπόμνημα προς τον υπουργό Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ, οι ομογενείς αναφέρουν:



«Τα δύο τελευταία χρόνια, η Χρυσή Αυγή έχει εξαπολύσει ένα κύμα τρόμου και βίας στους δρόμους κάθε μεγάλης πόλης και περιοχής στην Ελλάδα. Τον Μάιο του 2011, εξαπέλυσαν ένα κύμα οχλοκρατικής βίας εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και από τις εθνικές εκλογές του Μάη και του Ιούλη 2012, η βία τους έχει ενταθεί.Εκτός από την ακραία βία και τον ρατσισμό του, το κόμμα αυτό είναι άγρια ομοφοβικό και αυταρχικό, ενώ συχνά επιτίθεται και σε πολιτικούς ακτιβιστές και καλλιτέχνες.



Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί τώρα να εξαπλωθεί στην ελληνική διασπορά, προσπαθώντας να ανοίξει γραφείο στη Νέα Υόρκη και στη Νυρεμβέργη. Τώρα από διάφορα δημοσιεύματα προέκυψε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κοντά στο άνοιγμα γραφείου στη Μελβούρνη και ότι μέλη της ηγεσίας της σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, προκειμένου να «κόψουν την κορδέλα” των εγκαινίων των νέων γραφείων τους



Αυτή η οργάνωση δεν έχει θέση πουθενά, αλλά ενώ η Ελλάδα δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να την αποτρέψει από το να αναπτύσσεται, η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι σε θέση να αποτρέψει την έλευση των μελών τους εδώ.



Καλούμε τον Υπουργό Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ να αρνηθεί τις βίζες στα ακόλουθα μέλη της ηγεσίας (βουλευτές) της Χρυσής Αυγής της που ενδέχεται να επιδιώξουν να έρθουν στην Αυστραλία, για οποιοδήποτε σκοπό:

Νίκο Μιχαλολιάκο

Ελένη Ζαρούλια

Γιώργο Γερμενή

Ηλία Παναγιώταρο

Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση

Ιωάννη Λαγό

Νίκο Κουζίλο

Ηλία Κασιδιάρη

Νίκο Μίχο

Αντώνη Γρέγο

Πολύβιο Ζησιμόπουλο

Δημήτρη Κουκούτση

Παναγιώτη Ηλιόπουλο

Ευστάθιο Μπούκουρα

Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο

Νικήτα Σιόη

Χρήστο Παππά

Μιχάλη Αρβανίτη



Πέρα από την απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε από τα μέλη τους, καλούμε στη συγκρότηση ενός κινήματος των Ελλήνων της Αυστραλίας καθώς και της ευρύτερης κοινότητας για την καταπολέμηση της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία μας, ως μέρος ενός ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της επιρροής τους στην ελληνική κοινότητα καθώς και την απειλή που συνιστούν για την πολυπολιτισμική κοινωνία για την οποία οι Ελληνοαυστραλοί και άλλοι μετανάστες έχουν αγωνιστεί και υπερασπιστεί». koolnews.gr






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Εμμανουήλ Μαργαρίτης, καθαίρεσε με μια απλή ανακοίνωση τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Νάξου, Βαρσαμή Συμεώνογλου, επειδή ο τελευταίος ...τόλμησε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημαρχική παράταξη.



Καθαίρεση παράνομη που, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» αντιμετωπίστηκε με θυμηδία και διόλου κολακευτικές εκφράσεις από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών, όπου προσέφυγε ο κ. Συμεώνογλου.



Από ότι φαίνεται στο παρασκήνιο, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», επικράτησε η πολιτική παρέμβαση για προστασία του κομματικού φίλου και προσωπικού φίλου του Ναξιώτη υπουργού Γιάννη Βρούτση.



Το έγγραφο, που ακυρώνει την καθαίρεση έχει από μέρες ετοιμαστεί από το υπουργείο και δικαιώνει τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, αλλά ακόμη δεν απεστάλη στους αρμοδίους.







Πηγή: Βηματοδότης



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC