follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!




Την ιστοσελίδα του Εφετείου Αθηνών (www.efeteioathinon.gr) «χτύπησαν» χάκερς, αναρτώντας μήνυμα μέσω του οποίου καλούν, μεταξύ άλλων, τους πολίτες να...







δείξουν πλήρη ανυπακοή σε οποιαδήποτε εντολή ή επιχείρηση κατάσχεσης και να συμπαρασταθούν στους συμπολίτες τους, που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.



Δείτε απόσπασμα του μηνύματος:



«Τα ραβασάκια της εφορίας για προκατάσχεση περιουσιακών στοιχείων συμπολιτών μας λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών (ακόμη και για 300 ευρώ) έχουν ήδη αρχίσει να καταφτάνουν… Από την άλλη η ΤΡΟΪΚΑ σε συνεργασία με τις τράπεζες έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε παράταση προστασίας από την ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.



Ο ΣΤΟΧΟΣ; Να μην έχουμε ΤΙΠΟΤΑ στα χέρια μας, ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. Αφού μας άφησαν χωρίς παροχές, χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη, χωρίς δουλειά, χωρίς αξιοπρέπεια, τώρα θέλουν να μας ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!



ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ αποτελείτε ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ενα κομμάτι της κοινωνίας παρά ένα ΓΡΑΝΑΖΙ του συστήματος.



ΚΑΛΕΙΣΘΕ να δείξετε ΠΛΗΡΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ σε οποιαδήποτε ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ λάβετε για λογαριασμό συμπολίτη σας. Γνωρίζετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ πλέον το κράτος αλλά τους ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ (…)».



Δείτε και το screenshot:












κλικ για μεγεθυνση





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Μπορεί να είναι ασυνήθιστη τακτική και συχνά επικίνδυνη για τους ιδιοκτήτες που επιλέγουν ένα ζώο της άγριας ζωής ως κατοικίδιο, όμως συμβαίνει αρκετά συχνά, ειδικότερα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Λιοντάρια, ελέφαντες, φώκιες, νυφίτσες, φίδια όλων των ειδών αλλά και τα… ηπιότερα γαϊδούρια, γουρούνια και ποντίκια αποτελούν συχνά ένα ακόμη μέλος της οικογένειας με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, το δέσιμο μεταξύ ανθρώπου και ζώου, ο άρρηκτος δεσμός που δημιουργείται είναι πραγματικά αδιάσπαστος έστω κι αν δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστείς ότι θα συνέβαινε αυτό με άγρια ζώα, μη συνηθισμένα στην αιχμαλωσία και στη συναναστροφή με ανθρώπους.http://perierga.gr

1. Βίσσωνας

perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!

2. Ελέφαντας

perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!

3. Γαϊδούρι

perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!

4. Φώκια

perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!

5. Ελάφι

perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!

6. Πάντα

perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!

7. Κανγκουρό

perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!

8. Λιονταράκι

perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!

9. Τιγράκι

perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!

10. Νυφίτσα

perierga.gr - 10 ασυνήθιστα κατοικίδια!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1




Καλεσμένος στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη ήταν ο Νότης Σφακιανάκης και όπως πάντα, προκάλεσαν αίσθηση τα όσα είπε.




Ο τραγουδιστής μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον Παντελή Παντελίδη, λέγοντας ότι είχε περάσει από ακρόαση για νυχτερινό πρόγραμμα που θα εμφανιζόταν ο Νότης Σφακιανάκης, αλλά δεν τον θυμόταν. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δεν έχει ακούσει κανένα του τραγούδι.


"Για τους gαy φταίνε τα περιοδικά, όσοι είχαν διαπαιδαγωγήσει αρκετές γενεές μέσα από αυτή τη διαδικασία. Με ενοχλεί ένας άνθρωπος που είναι αρσενικός να βγαίνει σαν την φτερού στην πλάκα. Και ο Χατζηδάκις ομοφuλόφιλος ήταν, βγήκε ποτέ φωναχτή, κραχτή;", είπε ο Νότης Σφακιανάκης για τους gαy.






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Τι φτωχόσπιτα!!!!!

Κρίμα κρίμα......







via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ



Της Ζέζας Ζήκου


Το παρελθόν διδάσκει ότι σεμνές μετριότητες, σε κρίσιμες στιγμές, θεωρούν ιερό καθήκον τους να ξαναγράψουν τις τύχες των λαών. Αν οι μικροί ηγέτες–λογιστές της Γηραιάς Hπείρου αφομοίωναν την εκκωφαντική σιωπή ως κραυγή διαμαρτυρίας για το κοινωνικό και δημοκρατικό έλλειμμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Τώρα, οι ισορροπίες χάθηκαν και φάνηκε η «γύμνια», όταν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία έκαναν τον γύρο του κόσμου.


Σε αυτήν την απρόβλεπτη ευρωπαϊκή κούρσα επιβίωσης δεν λείπουν μόνο οι ηγετικές προσωπικότητες, λείπουν και οι πολιτικοί. Ολοι αντιλαμβάνονται ως αναγκαίο κακό τη στυγερή λιτότητα μόνο για τους άλλους, από το οποίο οι ίδιοι εξαιρούνται, παραγνωρίζοντας πως πρόκειται για συνταγή που πλήττει βάναυσα την κοινωνία. Τα «πακέτα λιτότητας», με περικοπές, αύξηση φορολογίας, συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, ώθησαν τους πολίτες στη φιλόξενη αγκαλιά του κωμικού Μπέπε Γκρίλο.


Η αντίδραση της ιταλικής κοινωνίας έδειξε να περιφρονεί εκείνους που την εξαπάτησαν. Οταν ο λόγος εξαπατά, δεν είναι δυνατόν να παραγνωρισθεί. Θα έλθει η στιγμή που η κοινωνία θα σε τιμωρήσει. Η κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μόντι κληροδοτεί βαθιές ρωγμές στην κοινωνία, ύφεση μεγέθους 3,6% ύστερα από έξι συνεχή τρίμηνα συρρίκνωσης και δημόσιο χρέος δύσκολα βιώσιμο.


Αν χάσει η Ιταλία την πρόσβασή της στις αγορές –όπως η Ελλάδα– τότε θα πρέπει να διασωθεί από τα ταμεία βοήθειας της Ευρωζώνης. Αλλά ούτε αυτά έχουν επαρκή χρήματα για να τη διασώσουν. Είναι, λοιπόν, ζωτικής σημασίας να μη χαθεί χρόνος. Η Ιταλία, μια πλούσια χώρα, λογικά θα μπορέσει να αποφύγει τη διάσωση μέσω Μνημονίων. Για να το επιτύχει όμως θα πρέπει να μειώσει το ύψος του δημόσιου χρέους της μέσω ενός αυστηρού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και φορολόγησης του πλούτου.


Η Ιταλία εισέρχεται σε σοβαρή κρίση ρευστότητας στην προσπάθειά της να αναχρηματοδοτήσει το τεράστιο δημόσιο χρέος της. Με εξαίρεση τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, η Ιταλία έχει εκδώσει και έχει πουλήσει στις αγορές τα περισσότερα κρατικά ομόλογα από όλες τις άλλες χώρες, αξίας περίπου 1,6 τρισ. ευρώ. Η εκτίμηση πως η Ευρώπη δεν θα αντέξει μια ιταλική κρίση χρέους είναι κοινός τόπος. Ο επερχόμενος δανεισμός της Ιταλίας με επιτόκια που καθιστούν το χρέος σχεδόν μη βιώσιμο, ενδεχομένως να την εξαναγκάσει σε αυτού του είδους τη slow-motion χρεοκοπία που συνέβη στη χώρα μας. Πλέον, η Ιταλία μόνον αληθοφανώς μπορεί να ισχυριστεί ότι τα χρέη της είναι βιώσιμα.


Με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ιταλία κέρδισε απλώς λίγο χρόνο προκειμένου να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της. Παράλληλα, το είδος παρέμβασης της ΕΚΤ έχει τρεις σημαντικούς περιορισμούς. Πρώτον, η ΕΚΤ θα αγοράσει τα ομόλογα μιας χώρας μόνον εφόσον η κυβέρνησή της συμφωνήσει σε πρόγραμμα μνημονιακής λιτότητας με την Ευρωζώνη και εφαρμόσει «αυστηρά και αποτελεσματικά» τους όρους που αυτό θα περιλαμβάνει. Δεύτερον, η ΕΚΤ θα αγοράσει κυρίως ομόλογα μικρής διάρκειας, ενός έως τριών ετών. Τρίτον, ο Ντράγκι δεν έχει προσδιορίσει τι ζητάει σε αντάλλαγμα προκειμένου να μειώσει το κόστος δανεισμού της Ρώμης. Οι στενάζοντες από την ύφεση και την ανεργία Ελληνες, Πορτογάλοι, Ιρλανδοί, Ισπανοί, και σύντομα οι Ιταλοί, δεν είναι απλώς μόνο το «λάθος» των πολλαπλασιαστών του ΔΝΤ· είναι κάτι πολύ σοβαρότερο. Ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή, κατά την οποία οι παλιές διευθετήσεις, από το Μάαστριχτ έως την ΟΝΕ και τη Λισσαβώνα, όχι μόνο καταρρέουν αλλά προβάλλουν ως αναχρονιστικά εμπόδια στην παρούσα διάταξη οικονομικών δυνάμεων, που ανατρέπεται ραγδαία.


Είναι επομένως καιρός –προτού να είναι πολύ αργά– να συνειδητοποιήσει το Βερολίνο ότι οφείλει να συμβάλει καθοριστικά στη λύση της κρίσης χρέους, διότι αποτελεί και το ίδιο συστατικό στοιχείο του προβλήματος. Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα μεταφέρει η Γερμανία μεγάλο μέρος του πλούτου της στις δοκιμαζόμενες χώρες της Ευρωζώνης. Στο τέλος, η Γερμανία θα πρέπει να συμφωνήσει σε έναν ενιαίο μηχανισμό, μέσω του οποίου η Ευρώπη θα πληρώσει για να ξεπεράσει την κρίση. Η αποτυχία του Βερολίνου να παρέμβει στον βαθμό που του επιτρέπει η ισχύς του δεν βάζει σε κίνδυνο μόνο την ίδια τη χώρα, αλλά και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που επί δεκαετίες προσπαθεί να χτίσει η Γερμανία.








via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


DNA αλόγου σε κατεψυγμένο κρέας εντόπισε ο ΕΦΕΤ Την ύπαρξη DNA αλόγου σε βόειο κατεψυγμένο κρέας τροφίμων, εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των ελέγχων...

που διενεργεί. Ειδικότερα, εντοπίστηκαν δυο θετικά δείγματα, που αφορούν σε ισάριθμες παρτίδες βόειου



κατεψυγμένου κρέατος συνολικής ποσότητας 1.064 κιλά με την επισήμανση FROZEN BEEF MEAT NECK και FROZEN BEEF MEAT TOPSIDE της επιχείρησης "ΖΗΚΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ". Οι εν λόγω παρτίδες κρέατος είχαν εισαχθεί από τη Ρουμανία και όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, έχουν ήδη δεσμευθεί από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στις 14.02.2013.



Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα, έχουν αναλυθεί τα 26, εκ των οποίων τα 2 βρέθηκαν θετικά. Τα 76 δείγματα ελήφθησαν από ελέγχους σε παραγωγικές - μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντιπροσωπευτική και αναλογική κάλυψη ανά την επικράτεια.



Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, συνεχίζει να πραγματοποιεί ελέγχους σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας. Στην περίπτωση και άλλων θετικών αποτελεσμάτων θα παρθούν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91




Έχουμε δώσει κατά καιρούς λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές για το Android

,όμως υπάρχουν και Eλληνικές εφαρμογές και όταν λέμε Ελληνικές δεν σημαίνει ότι απλά υποστηρίζουν την γλώσσα μας αλλά ότι έχουν αναπτυχθεί από εγχώριους developers.


Δείτε την λίστα με τις καλύτερες 10 Ελληνικές εφαρμογές που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στο Google Play, δείτε τις και πατώντας πάνω στον σύνδεσμο, μπορείτε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google και να τις κατεβάσετε εντελώς δωρεάν...


Greek Keyboard


Ανεξαρτήτως αν το κινητό σας διαθέτει ή όχι ελληνικό πληκτρολόγιο, αυτή η εφαρμογή είναι το απόλυτο must για όλες τις ελληνικές συσκευές Android. Θα έχετε προσέξει πως γράφοντας SMS στα ελληνικά οι χαρακτήρες περιορίζονται στους 70, σε αντίθεση με τις άλλες γλώσσες που δίνονται 160 χαρακτήρες. Αυτή η εφαρμογή προσθέτει ένα πληκτρολόγιο με όνομα SMS, που περιέχει μόνο 7bit χαρακτήρες, το οποίο σας επιτρέπει να γράφετε 160 χαρακτήρες στα ελληνικά SMS.


Athens Transportation


Η εφαρμογή περιέχει τις γραμμές και τις στάσεις όλων των μέσων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό, ηλεκτρικός και προαστιακός) με τις ώρες των δρομολογίων τους καθώς και σχετικές ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ.


Meteo.gr


Το γνωστό και αξιόπιστο meteo.gr τώρα και στο Android. Η εφαρμογή περιλαμβάνει πρόγνωση καιρού (για 6 ημέρες), webcams για παρατήρηση σε πραγματικό χρόνο, παρατήρηση Καιρού (ο καιρός τώρα), πρόγνωση κατά περιοχή, και άλλα.


Φαρμακεία Εφημερεύοντα


Είσαι στο δρόμο και ψάχνεις κάποιο εφημερεύον φαρμακείο; Αυτή η εφαρμογή σου παρέχει τη λύση, βρίσκοντας το κοντινότερο εφημερεύον φαρμακείο. Υποστηρίζει τα φαρμακεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.


Taxibeat


Σε κάθε σημείο της πόλης, οποιαδήποτε ώρα και μέρα, μπορείς να βρεις και να καλέσεις τον προσωπικό σου οδηγό ταξί. Άνοιξε το Android σου, δες τους διαθέσιμους οδηγούς, και κάλεσε αυτόν που θέλεις. Δες τον να πλησιάζει στο χάρτη, περίμενε να σε ειδοποιήσει, επιβιβάσου, και στο τέλος βαθμολόγησε τον.


Skroutz.gr


Η επίσημη εφαρμογή του skroutz.gr. Βρείτε το προϊόν που ψάχνετε στη φθηνότερη τιμή της αγοράς.


Fuel Prices


Βρείτε στο χάρτη τα βενζινάδικα με τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων (βενζίνης, πετρελαίου και υγραερίου κίνησης) κοντά σας ή οπουδήποτε στην Ελλάδα. Οι τιμές προέρχονται από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και από το gasprice.gr.


Apergia.gr


Ενημερωθείτε για όλες τις απεργίες του Δημοσίου και όχι μόνο.


Ti Tha Fame


Ηλεκτρονικός κατάλογος Delivery για όλη την Ελλάδα, με πολλές κατηγορίες. Οι κατηγορίες που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης είναι: «Fast Food», «Pizza», «Κρέπα», «Εστιατόρια», «Κινέζικο», «Κοτόπουλο» και «Μικρο-γεύματα» ή αν είναι αναποφάσιστος μπορεί να τα επιλέξει όλα.


Eortologio


Ελληνικό εορτολόγιο, το οποίο εμφανίζει τις εορτές και τις αργίες του έτους, υπολογίζει τις αργίες του έτους μέχρι το 2050, τα τριήμερα κάθε έτους, πόσες αργίες πέφτουν Σαββατοκύριακο, και άλλα.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91





Μέσα στον διογκούμενο πανευρωπαϊκό σεισμό που έχουν προκαλέσει τα πλήρη δυσάρεστων πολιτικών μηνυμάτων για τη Γερμανία και την ΕΕ αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών για Βουλή και Γερουσία, έχει περάσει απαρατήρητο ένα κορυφαίο για τη δημοκρατία ζήτημα: πόσο απίστευτα στρεβλώνει τη λαϊκή βούληση το ιταλικό εκλογικό σύστημα. Παρόλο που πάμπολλοι είδαν φευγαλέα τα αποτελέσματα, ελάχιστοι συνειδητοποίησαν τις εξωφρενικές συνέπειες του ιταλικού εκλογικού νόμου. Ο κεντροαριστερός συνασπισμός του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι πήρε 29,54% των ψήφων.



Ο δεξιός συνασπισμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έλαβε το 29,18%. Με άλλα λόγια, η Δεξιά υπολείπεται της Κεντροαριστεράς σε επίπεδο συνασπισμού κατά μόλις 0,36% - ούτε καν το μισό τοις εκατό. Ε, λοιπόν, ακριβώς για αυτό το 0,36% παραπάνω ο συνασπισμός της Κεντροαριστεράς πήρε... 216 (!!!) έδρες παραπάνω: ο Μπερλουσκόνι πήρε 124 και ο Μπερσάνι... 340! Δεν υπάρχει κανένα τυπογραφικό λάθος σε αυτά που διαβάζετε, όντως για 0,36% διαφορά η Κεντροαριστερά πήρε ως συνασπισμός 216 έδρες περισσότερες από τη Δεξιά, σε μια Βουλή που έχει 630 βουλευτές. Το ίδιο θα γινόταν και αν η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο συνασπισμό ήταν... μία ψήφος! Δεν αστειευόμαστε. Τι λέει ο ιταλικός εκλογικός νόμος; Οποιος συνασπισμός κομμάτων που έχει δηλωθεί ως τέτοιος πριν από τις εκλογές ή όποιο μεμονωμένο κόμμα έρθει πρώτο παίρνοντας τις περισσότερες ψήφους, τότε επειδή ήρθε πρώτο και ανεξαρτήτως ποσοστού παίρνει το... 54% όλων των εδρών της ιταλικής Βουλής - δηλαδή 340 έδρες!!!



Είναι απίστευτο. Οσο ένας συνασπισμός κομμάτων προσεγγίζει το 40%, το 45% ή και το 50% των ψήφων, το 54% των εδρών που παίρνει φαίνεται κάπως λογικό. Οταν όμως ένα κόμμα του 30% παίρνει το 54% των εδρών, πόσω μάλλον αν απέχει 0,36% από το δεύτερο, αποκαλύπτεται και αποτυπώνεται ανάγλυφα η καλπονοθευτική παράνοια του εκλογικού νόμου και η στρέβλωση της λαϊκής βούλησης όπως εκφράστηκε στην κάλπη. Αν κάποια κόμματα έχουν κατεβεί σε συνασπισμό και άλλα μόνα τους, η σύγκριση δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη το γεγονός αυτό. Δεν ενδιαφέρει δηλαδή η σύγκριση κόμματος με κόμμα και συνασπισμού με συνασπισμό. Αν συγκρινόταν κόμμα με κόμμα, τότε κυβέρνηση στην Ιταλία θα έφτιαχνε ο... Μπέπε Γκρίλο! Αυτό επειδή μέσα στον κεντροαριστερό συνασπισμό που πήρε 29,54% για τη Βουλή, το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερσάνι πήρε το 25,41% και το υπόλοιπο οι σύμμαχοί του. Στο 29,18% του δεξιού συνασπισμού, το κόμμα του Μπερλουσκόνι πήρε το 21,56% και το υπόλοιπο οι σύμμαχοί του. Το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο όμως που δεν είχε συμμάχους πήρε το 25,55% των ψήφων - άρα περισσότερο από το 25,41% του Μπερσάνι και το 21,56% του Μπερλουσκόνι χωρίς τους συμμάχους τους!



Θεωρητικά μιλώντας, ας δούμε τι θα συνέβαινε αν ο ιταλικός εκλογικός νόμος ίσχυε στην Ελλάδα στις επόμενες εκλογές. Ας υποθέσουμε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δήλωναν ότι κατεβαίνουν συνασπισμένοι, πράγμα που σημαίνει απλώς ότι τα ποσοστά τους αθροίζονται.



Αν λοιπόν η ΝΔ έπαιρνε 25%, το ΠΑΣΟΚ 8% και η ΔΗΜΑΡ 5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαινε μόνος του και έπαιρνε το 37% σαρώνοντας τη ΝΔ κατά 12 ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες, τότε ο συνασπισμός ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ θα έπαιρνε... 162 έδρες και θα έκανε αυτοδύναμη κυβέρνηση παρόλο που θα είχε συντριβεί στις εκλογές επειδή τα ποσοστά των τριών κομμάτων μαζί αθροίζονται σε 38%, ποσοστό μεγαλύτερο από το 37% του ΣΥΡΙΖΑ! Οχι μπόνους των 50 εδρών δεν θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι κυβέρνηση δεν θα έφτιαχνε, αλλά θα έπαιρνε όλες κι όλες... 51 έδρες από τις 300 της Βουλής, ενώ ο ηττημένος Σαμαράς που θα είχε σαρωθεί στις κάλπες θα είχε πάνω από 100!



Τώρα ίσως αντιλαμβάνεται καλύτερα κανείς πόση γοητεία ασκεί το ιταλικό εκλογικό σύστημα στον Ευάγγελο Βενιζέλο ή στον Αντώνη Σαμαρά και πόσο θα ήθελαν να μπορούσαν να το αντιγράψουν και να το μεταφέρουν στη χώρα μας! Είμαστε βέβαιοι ότι τώρα συνειδητοποιούν οι πολίτες καλύτερα τι εννοούν ανομολόγητα, ιδίως οι του ΠΑΣΟΚ, όταν λένε για καινούργιο εκλογικό νόμο που να... «ευνοεί την κουλτούρα των συμμαχικών κυβερνήσεων»! Αυτό ή κάτι τέτοιο εννοούν, αλλά αιδημόνως σεμνύνονται να το πουν καθαρά, γιατί μέσα στην ελληνική «βαρβαρότητα» δεν αποκλείεται να τους πάρουν με τις ντομάτες. Ολη αυτή η συζήτηση περί αναθεώρησης και «εκσυγχρονισμού» του Συντάγματος, ώστε να καταστεί και επισήμως το Μνημόνιο θεμελιώδης νόμος της χώρας μας, συνοδεύεται και από σκοτεινά σχέδια παραμονής των μνημονιακών κομμάτων στην εξουσία με όλα τα μέσα, όσο ανέντιμα και αντιδημοκρατικά και αν είναι.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος



Στις 26 Φεβρουαρίου από την τουρκοκυπριακή εφημερίδα, Afrika, αλλά και από την τουρκική, Vatan, κυκλοφόρησε μια είδηση η οποία έκανε μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία και στα κατεχόμενα. Η είδηση αυτή ανέφερε ότι ο γνωστός, ήδη μακαρίτης, Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντεκτάς, όπως και ο σημερινός πρόεδρος των κατεχομένων, Ντερβίς Έρογλου, δεν είναι γνήσιοι μουσουλμάνοι και… μάλιστα πολέμησαν την εδραίωση του Ισλάμ στα κατεχόμενα.




Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, στην πρόσφατη επίσκεψη που έκανε στα κατεχόμενα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Beşir Atalay πραγματοποίησε μια σύσκεψη στην τουρκική πρεσβεία στην κατεχομένη Λευκωσία και μάλιστα κεκλισμένων των θυρών. Στη σύσκεψη αυτή καταγγέλθηκε ότι οι Ντεκτάς και Έρογλου δεν είναι μουσουλμάνοι και κατηγορηθήκαν ότι είναι άθεοι. Μάλιστα στην ίδια σύσκεψη οι καταγγελίες αυτές στοιχειοθετήθηκαν με τις συμπληρωματικές κατηγορίες ότι ο Ντεκτάς, όπως και ο νυν πρόεδρος των κατεχομένων, Ντερβίς Έρογλου, όχι μόνο δεν είναι καθαροί μουσουλμάνοι, αλλά με διάφορες ενέργειές τους εμπόδισαν στα κατεχόμενα την λειτουργία των ισλαμικών κατηχητικών σχολείων καθώς και των ιδρυμάτων ανάγνωσης και αποστήθισης του Κορανίου, που αποτελούν έναν από τους πιο ισχυρούς θεσμούς στις μουσουλμανικές χώρες. Στην ίδια σύσκεψη που πήραν μέρος πολλοί φορείς των κατεχομένων, αναφέρθηκε ότι οι Ντεκτάς και Έρογλου ουσιαστικά υπήρξαν πολέμιοι του Ισλάμ, ενώ ζητήθηκε από τον Beşir Atalay η απομάκρυνση του σημερινού, άθεου, όπως χαρακτηρίστηκε, προέδρου των κατεχομένων, Derviş Eroğlu, με την κατηγορία του… εχθρού του Ισλάμ.



Φυσικά οι κατηγορίες αυτές ξεσήκωσαν θύελλα συζητήσεων τόσο στα κατεχόμενα όπως και στην ίδια την Τουρκία, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο ίδιος ο Έρογλου να προβεί σε δημόσια διάψευση αυτών των κατηγοριών, ενώ και ο Τούρκος υπουργός προσπάθησε να διαψεύσει ότι έχει γίνει τέτοια συζήτηση στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντησή του στην τουρκική πρεσβεία της κατεχόμενης Λευκωσίας.



Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν είχαν έρθει στην επιφάνεια διάφορα δημοσιεύματα που αμφισβητούσαν την τουρκική καταγωγή του Ντεκτάς. Μάλιστα ο γνωστός αείμνηστος Κύπριος τουρκολόγος, Κώστας Π. Κυρρής, που έχει ασχοληθεί αρκετά με το ζήτημα των εξισλαμισμένων Κυπρίων, των γνωστών σαν Λινοβάμβακων, έχει γράψει ότι ο Ντεκτάς είναι γενίτσαρος και μάλιστα ανέφερε ότι υπήρχαν ακόμα την δεκαετία του πενήντα συγγενείς του που δεν είχαν γίνει μουσουλμάνοι και οι οποίοι μιλούσαν τότε μόνο ελληνικά και δεν ήξεραν λέξη τουρκικά. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Ντεκτάς μιλούσε άπταιστα ελληνικά.



Το θέμα αυτό έρχεται σαν συμπλήρωμα σε πρόσφατα δημοσιεύματα στην ίδια την Τουρκία που αποκάλυπταν την ελληνοποντιακή καταγωγή του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν και την ελληνοκρητική καταγωγή του αντιπροέδρου του, Μπουλέντ Αρίντς. Η υπόθεση αυτή της γενιτσαρικής καταγωγής πολλών ηγετικών πρόσωπων της σύγχρονης Τουρκίας, μας θυμίζει αυτό που έλεγαν κάποιοι πρόγονοί μας από την Μικρά Ασία, ότι, «ο Έλληνας που γίνονταν Τούρκος γίνονταν δυο φορές Τούρκος». Πάντως, στην σημερινή Τουρκία φαίνεται πως γνήσιοι Τούρκοι είναι… λιγάκι δύσκολο να βρεθούν.



Σχόλι ο ιστολογί ου : Επειδή αναμένονται μεσοπρόθεσμα αλλαγές στον προσανατολισμό της πολιτικής που αποσκοπεί σε μεγάλες αλλαγές συνόρων αλλά ονομασιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (και όχ μόνο), διαβάστε:

Είναι δυνατόν; Ο Παπανδρέου ως “Μακεδόνας του Αιγαίου” σε τουρκικό φόρουμ;






via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Αγάθωνας και Koza Mostra μετά την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη και όπως είπε ο ρεμπέτης, ακούνε πως βρίσκονται σε τρομερή κόντρα, ενώ δήλωσε πως έχουν ταιριάξει πάρα πολύ...



Ο Ηλίας Κόζας μίλησε για τον γάμο του που θα γίνει το καλοκαίρι , αν και ήδη νιώθει παντρεμένος, ενώ ο Αγάθωνας μίλησε για τις επιτυχίες που έχει στις γυναίκες...

Το συγκρότημα δεν παρακολουθεί τα προγνωστικά, ενώ ο Αγάθωνας έχει ποντάρει πολλά στην πρωτιά και αν δεν βγουν πρώτοι θα τους πλακώσει στο ξύλο...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Ανησυχία στον ιατρικό κόσμο, για το ενδεχόμενο κίνδυνο έλλειψης μονάδων αίματος στη χώρα μας στο μέλλον, προκάλεσε η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να «παγώσει» για τρία χρόνια τις ποσότητες αίματος που εισάγονται από την Ελβετία και να προχωρήσει από εκεί και πέρα στη σταδιακή μείωση του εισαγόμενου αίματος, με παράλληλη προσπάθεια αύξησης της εθελοντικής αιμοδοσίας.



Σε δηλώσεις της η υφυπουργός Υγείας κυρία Φωτεινή Σκοπούλη σημείωσε ότι «το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ελβετική Υπηρεσία Αιμοδοσίας πρόσφατα συμφώνησε στη σταδιακή μείωση της ποσότητας του εισαγόμενου αίματος, έχοντας ως στόχο τη σταδιακή αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών και τη μείωση του κόστους ελέγχου και διακίνησης του αίματος στην Ελλάδα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ






Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι έχει ήδη αποφασιστεί ότι ο αριθμός των μονάδων αίματος που θα εισαχθούν από την Ελβετία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και ότι η Ελβετική Υπηρεσία Αιμοδοσίας θα παρέχει τεχνογνωσία στο ζήτημα της περαιτέρω αύξησης του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα.



Άμεση ήταν η αντίδραση του ιατρικού κόσμου στη δήλωση της υφυπουργού, φορείς του οποίου εκτιμούν ότι η Ελβετική Υπηρεσία Αιμοδοσίας θα περιορίσει βάσει της συμφωνίας τη χορήγηση μονάδων αίματος στη χώρα μας, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών.



Σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) επισημαίνει ότι η απόφαση εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. «Με την απόφαση αυτή η υφυπουργός δέσμευσε τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, κατά τα οποία δεν γνωρίζουμε πώς θα έχουν διαμορφωθούν οι ανάγκες και εάν θα έχουμε τη δυνατότητα να τις καλύψουμε» αναφέρει.



«Μάλιστα, η απόφαση αυτή ελήφθη για να μειωθεί το κόστος και με το πρόσχημα να ενισχυθεί ο εθελοντισμός, την ώρα που οι υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσλειτουργίες και η εθελοντική αιμοδοσία έχει πληγεί σημαντικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον τελευταίο χρόνο συγκεντρώθηκαν 100.000 μονάδες αίματος λιγότερες από άλλες χρονιές» πρόσθεσε ο ΙΣΑ.


ΠΗΓΗ: in.gr




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1


Πρεμιέρα αύριο για το πρώτο ελληνικό περιοδικό δρόμου Κάθε μέρα 122 περιοδικά δρόμου «βοηθούν αστέγους σε όλο τον κόσμο να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Μέχρι σήμερα, με την υποστήριξη...

εκατομμυρίων αναγνωστών, όπως εσείς, 240.000 πωλητές σε 40 χώρες έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζην και έχουν αλλάξει τις ζωές τους». Η σημείωση στο συνοδευτικό φυλλάδιο κερδίζει μια πρώτη προσοχή. Τι συνοδεύει; Το πρώτο περιοδικό δρόμου στην Ελλάδα.





Η «Σχεδία» κάνει σήμερα, Τετάρτη, την εμφάνισή της στους δρόμους της Αθήνας. Όχι σε περίπτερα. Τα σημεία διανομής του περιοδικού δεν είναι… σημεία. Αλλά άνθρωποι. Άστεγοι, άνεργοι, «εκείνοι που στέλνουμε στο διάολο καθημερινά», όπως ειπώθηκε στη σημερινή παρουσίαση του περιοδικού. Ένα περιοδικό, λοιπόν, που πωλείται αποκλειστικά από ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, από διαπιστευμένους πωλητές. Ίσως σε μια έμμεση προσπάθεια να αποκτήσουν στην κοινωνία ξανά ονοματεπώνυμο.



Το περιοδικό δρόμου, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΚΟ, θα κυκλοφορεί την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, 11 φορές τον χρόνο (εκτός Αυγούστου), με τιμή πώλησης 3 ευρώ. Άνθρωποι, που διαπιστωμένα ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, θα προμηθεύονται το περιοδικό στη μισή τιμή, μαζί με μια ειδική κάρτα με τα στοιχεία τους κι ένα διακριτικό γιλέκο και έπειτα θα το πωλούν στην αναγραφόμενη τιμή των 3 ευρώ, κρατώντας τα κέρδη (1,5 ευρώ από κάθε τεύχος) για τον εαυτό τους. Κάθε νέος πωλητής θα λαμβάνει δωρεάν δέκα αντίτυπα (ως αρχικό κεφάλαιο) και όταν τα πουλήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχικό κεφάλαιο για την αγορά άλλων στο 50% της ονομαστικής τους αξίας.



Η «Σχεδία» (με το περιοδικό «Δρομολόγια» στο παρελθόν να έχει την πρωτοκαθεδρία στην Ελλάδα στα περιοδικά δρόμου) γίνεται το νεότερο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου, που κυκλοφορούν σε άλλες 121 χώρες του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα επιτυχημένο μοντέλο. Από την Αυστραλία ως την Νότια Κορέα και από τη Σουηδία ως τη Χιλή η συνολική αναγνωσιμότητα ξεπερνά τους 6 εκατ. αναγνώστες ανά έκδοση παγκοσμίως, με κέρδη για τους πωλητές άνω των 40.000.000 δολαρίων.



«Η Σχεδία δεν είναι ελεημοσύνη. Ο αναγνώστης αγοράζει ένα προϊόν, ένα δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης» είπε ο Χρήστος Αλέφαντης, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού κατά τη σημερινή παρουσίαση, προσθέτοντας: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσους τα πωλούν να απεγκλωβιστούν από την κοινωνική απομόνωση».






via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91





Κατά την άποψη μας, είμαστε «μακράν» οι κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής μας κατάστασης. Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον για τις επιλογές μας, όπως και για την αδιαφορία μας σε σχέση με την παραγωγή πλούτου στη χώρα μας – δυστυχώς, απαραίτητο «συστατικό» της παραμονής μίας κοινωνίας σε ελεύθερο καθεστώς.



Περαιτέρω, οφείλαμε να γνωρίζουμε ότι, η έννοια «Πολίτης» αποτελεί ένα αξίωμα, για το οποίο όμως πρέπει να αγωνίζεται κανείς. Η συνεχής ενημέρωση, η δια βίου μάθηση, η συμμετοχή στα κοινά και η αλληλέγγυα στάση, είναι μερικά μόνο από όλα όσα συνοδεύουν αυτό το «αξίωμα» – το υψηλότερο ίσως σε μία Πολιτεία, η οποία θέλει να «διέπεται» από δημοκρατικές διαδικασίες.



Προφανώς, κρίνοντας, ως οφείλουμε, εκ του αποτελέσματος, αμελήθηκε εντελώς η υποχρέωση μας αυτή, οδηγώντας μας στην απώλεια των ελευθεριών μας, στη περαιτέρω μείωση του βιοτικού μας επιπέδου και στην απόλυτη καταστροφή – αν θεωρήσει βέβαια κανείς ότι, η εκχώρηση της εξουσίας, ειδικά δε του ταμείου του κράτους μας σε κάποιους που δεν εκλέγουμε, είναι συνώνυμο της παραπάνω λέξης (καταστροφή).



Σε κάθε περίπτωση, χωρίς να επεκταθούμε σε περισσότερες «τεκμηριώσεις» των ευθυνών μας, εμείς εκθρέψαμε, καλλιεργήσαμε καλύτερα το έδαφος, επάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν εκείνα τα «ζιζάνια», τα οποία μας οδήγησαν στα δίχτυα της Τρόικας.



Προσπαθώντας τώρα να καταλάβουμε, ανεξάρτητα από τα άλυτα προβλήματα που διαπιστώνουμε, γιατί η χώρα μας παρέμεινε, παρά το φυσικό πλούτο και τις μεγάλες δυνατότητες της, συγκριτικά στάσιμη και φτωχή, εντελώς ανίσχυρη και μάλλον «παραμελημένη», συνειδητοποιήσαμε ότι, το σημαντικότερο εμπόδιο στην πρόοδο της ήταν (συνεχίζει να είναι), μία παράδοξη εχθρότητα των Ελλήνων απέναντι στο κράτος τους – κατ’ επέκταση, απέναντι στον εαυτό τους, αφού το κράτος είμαστε όλοι εμείς.



Η αιτία αυτής της εχθρότητας, η «πηγή» ουσιαστικά όλων των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών της Ελλάδας, η οποία «καταδικάζει» τους Πολίτες της να αντιστέκονται σε κάθε είδους πρωτοβουλία, με στόχο την καλυτέρευση της χώρας τους, έχουμε την άποψη ότι δεν είναι άλλη από μία απίστευτη «αλαζονεία της εξουσίας», η οποία δηλητηριάζει κυριολεκτικά ολόκληρο τον «κοινωνικό βίο».



Αναφερόμενοι στην έννοια της «εξουσίας», δεν περιοριζόμαστε μόνο στη θεσμική της «έκφραση», στους πολιτικούς δηλαδή, αλλά σε όλες τις υπόλοιπες «μορφές» της: επιχειρηματίες, βιομήχανους, managers, δημοσιογράφους, εκδότες, τραπεζίτες, ανώτερους δημοσίους λειτουργούς, αθλητές, καθηγητές, ηθοποιούς, τηλεοπτικούς «αστέρες», τραγουδιστές και γενικά σε όλα τα, κατά κάποιον τρόπο, «προβεβλημένα» άτομα – ουσιαστικά στα «πρότυπα» της κοινωνίας μας.



Όλοι αυτοί, αλλά και πολλοί άλλοι, χαρακτηρίζονται δυστυχώς από μία υπερβολικά μεγάλη αλαζονεία, η οποία «διεγείρει» τις αντιδράσεις του υπολοίπου πληθυσμού, δημιουργώντας συναισθήματα «συγκριτικής φτώχειας» και αδικίας. Το αποτέλεσμα είναι «ο απλός Πολίτης» να τοποθετείται απόλυτα εχθρικά, απέναντι σε όλους και σε όλα, θεωρώντας τους πάσης φύσεως «προβεβλημένους αστέρες», τους διάφορους «αλαζόνες» δηλαδή, σαν τα επί μέρους «συστατικά» του κράτους: σαν το ίδιο το «μισητό» κράτος.



Εάν δεν επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, εάν δεν καταπολεμηθεί δηλαδή η «αλαζονεία της εξουσίας», η οποία δημιουργεί, αυτόματα, συμπλέγματα κατωτερότητας σε όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό, δύσκολα θα αλλάξει κάτι στη χώρα μας – ακόμη και αν αντιμετωπίσουμε «κατά πρόσωπο» την απόλυτη καταστροφή, η οποία δεν είναι πλέον πολύ μακριά μας.



Κλείνοντας υπενθυμίζουμε ότι, σε γενικές γραμμές, η ακμή ενός λαού σαν τον δικό μας, θα μπορούσε να στηριχθεί στις τρεις παρακάτω προϋποθέσεις (η παρακμή, αντίστοιχα, στην παντελή έλλειψη τους):



(α) Σε ένα σύνολο υγιών οικονομικών και πολιτικών θεσμών, οι οποίοι να καθορίζουν επακριβώς το πλαίσιο, μέσα στο οποίο να μπορούμε να αναπτυχθούμε, ανταγωνιζόμενοι με ίσους όρους.



(β) Σε ένα σύνολο συνειδητών πολιτών, το οποίο να κατανοεί επαρκώς τις αρχές της Οικονομίας και της Δημοκρατίας ή, τουλάχιστον, να έχει διαμορφώσει ένα χαρακτήρα συνεπή προς το συγκεκριμένο «τρόπο ζωής».



(γ) Σε μία υψηλής ποιότητας ηγεσία, η οποία να μπορεί να κατευθύνει ορθολογικά το κράτος (όχι απλά να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο), καθώς επίσης να διαφυλάσσει τη χώρα της, τουλάχιστον στις κρίσιμες στιγμές – χωρίς ποτέ να επιτρέπει σε τρίτους να την προσβάλλουν. Τα απολύτως απαραίτητα χαρίσματα που πρέπει να διαθέτει η ηγεσία αυτή δεν είναι άλλα από το να μπορεί να πείθει τεκμηριωμένα, να εμπνέει και να διδάσκει - να εκπαιδεύει δηλαδή τους κυβερνωμένους.



Ελλείψει δυστυχώς του τελευταίου, ειδικά στη σημερινή εποχή, όπου ο εργοδότης της (σκόπιμα όλο και πιο χαμηλού επιπέδου) πολιτικής είναι η οικονομική εξουσία, η μοναδική μας λύση είναι η ενδυνάμωση των δύο πρώτων προϋποθέσεων – αν και δυστυχώς δεν φαίνεται να έχουμε πια τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεση μας, αφού τα σύννεφα στον ουρανό έχουν σκοτεινιάσει επικίνδυνα, με την τεράστια καταιγίδα να είναι πλέον σε εξέλιξη.









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Δεινοσαυράκια «μινιατούρες», του γένους Yulong mini

, ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην επαρχία Χενάν στην κεντρική Κίνα.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Κινεζικής Ακαδημίας Γεωλογικών Επιστημών, που ανέλυσαν τα ευρήματα σε συνεργασία με παλαιοντολόγους από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα και το Γεωλογικό Μουσείο της Χενάν, πρόκειται για μικροσκοπικά μωρά δεινοσαύρου, τα οποία έχουν μέγεθος κοτόπουλου και ήταν «αυγοκλέφτες».


Οι δεινόσαυροι του γένους Yulong mini έμοιαζαν με τα σημερινά πτηνά, μόνο που οι ενήλικες ορισμένων ειδών μπορούσαν να φτάσουν σε μήκος μέχρι και τα οκτώ μέτρα.


«Είναι σαν κοτόπουλο με ουρά», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Junchang Lü.«Η συμπεριφορά του επίσης μοιάζει με αυτή των πτηνών», προσέθεσε ο επιστήμονας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι μικροσκοπικοί δεινόσαυροι πρέπει να ήταν φτερωτοί, αν και δεν βρέθηκαν φτερά στην περιοχή που ανακαλύφθηκαν λόγω της φτωχής συντήρησης.


Στην ευρύτερη περιοχή οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ενήλικες δεινοσαύρους του γένους Yulong mini, πάντα μόνους τους, χωρίς τα μωρά τους, γεγονός που καταδεικνύει ότι τα νεαρά μέλη δεν είχαν ανάγκη γονικής φροντίδας και προστασίας. - See more at: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9818.html#sthash.2aEAYYbq.dpuf

tromaktiko



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Αποκαλυπτικός ήταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που παραχώρησε στο Εκ-κεντρικό δελτίο.



Όπως είπε χαρακτηριστικά μέχρι το τέλος Μαρίου η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α (το Πατριωτικό Δίκτυο αφύπνισης του Παναγιώτη Ψωμιάδη) θα συσταθεί ως κόμμα και μάλιστα θα στελεχώνεται από ηχηρά ονόματα.



'Οπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά θα αποτελέσει στην ουσία τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α της Δεξιάς. "Εμείς θα είμαστε με τους αστυνομικούς και αυτοί με τα Εξάρχεια"



Μάλιστα δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι εντολή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας από την ηγεσία του κόμματος ήταν να διαμηνύεται ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στους αστυνομικούς και στη συνέχεια τους ξέχασαν.



Προειδοποίησε σε όλους όσους τον κυνήγησαν ότι θα είναι παρών στο "πολιτικό τους τέλος"



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε απόψε ο πιλότος του ελικοπτέρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα απόδρασης...

του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές των Τρικάλων.





Ο πιλότος αφέθηκε ελεύθερος, μετά από πολύωρη κατάθεση στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Η κατάθεση κράτησε τρεις ώρες περίπου ενώ ο ίδιος δεν έκανε καμιά δήλωση κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Ανεβαίνουν κατά μία μονάδα οι Σοσιαλδημοκράτες

Απώλειες τριών ποσοστιαίων μονάδων καταγράφονται για τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ όπως δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern.



Το CDU περιορίζεται στο 40%, ενώ οι κυβερνητικοί τους εταίροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) κερδίζουν μία μονάδα, μένουν ωστόσο στο 4%, κάτω από το όριο (5%) για την είσοδο στην Βουλή.



Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ανεβαίνουν κατά μία μονάδα στο 25%, όσο και οι Πράσινοι, οι οποίοι φθάνουν πλέον στο 16%, αλλά και η Αριστερά, που βρίσκεται στο 8%. Το χαμηλότερο ποσοστό τους εδώ και πολλούς μήνες καταγράφουν οι Πειρατές, οι οποίοι χάνουν ακόμη μία μονάδα και περιορίζονται στο 2%.



Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ αποδίδει την πτώση του κυβερνώντος κόμματος στο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, ζήτημα το οποίο ευνοεί τις οικολογικές δυνάμεις, αλλά και στη διαχείριση των ζητημάτων ενέργειας και στη νέα αρνητική τροπή που φαίνεται να λαμβάνει η κρίση στην Ευρωζώνη.
www.newsbeast.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Πώς οι Ισπανοί χάνουν τα σπίτια τους Στην Ισπανία ισχύει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα ένας πολύ σκληρός νόμος για τον τραπεζικό δανεισμό και, πιο συγκεκριμένα, για τα...

στεγαστικά δάνεια, τα οποία συνεχίζουν να ισχύουν έως ότου αποπληρωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ.



Ακόμη και αν αυτός που πήρε το δάνειο πεθάνει, το χρέος δεν ακυρώνεται!



Με την Ισπανία λοιπόν να μπαίνει σε μία ακόμη χρονιά ύφεσης, εντείνονται οι εκκλήσεις για χαλάρωση αυτού του σκληρού νόμου, ωστόσο οι πολύπαθες ισπανικές τράπεζες ανησυχούν ότι θα χάσουν κι άλλα χρήματα.



Οι ιστορίες όμως πίσω από τους ανθρώπους που έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους είναι συγκλονιστικές.Για παράδειγμα, ο Francisco Lema είναι ένας άνεργος 36χρονος οικοδόμος που στις 8 Φεβρουαρίου πήγε την 8χρονη κόρη του στο σχολείο και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι που η οικογένεια νοικιάζει στον τέταρτο όροφο μίας πολυκατοικίας στην Ανδαλουσία.



Το σπίτι που ο ίδιος έχτισε για την οικογένεια κατασχέθηκε αφήνοντας ένα χρέος 22.000 ευρώ από το δάνειο που είχε πάρει για την αγορά υλικών κατασκευής, όπως αποκαλύπτει στο Reuters μία οικογενειακή φίλη.Η γυναίκα του είχε βγει και όταν επέστρεψε είδε το σώμα του καλυμμένο με ένα λευκό σεντόνι στο πεζοδρόμιο.



Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα δείχνουν αυτοκτονία, άλλωστε μία γειτόνισσα είδε τον άτυχο άντρα να πέφτει από το μπαλκόνι. Οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών, στις οποίες χρωστούσε το δάνειο δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.



Η κυβέρνηση Ραχόι από την πλευρά της έχει ανακοινώσει δράσεις για να ελαφρύνει το βάρος. Τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώθηκε ότι αναβάλλονται για δύο χρόνια οι πλειστηριασμοί για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή για όσους έχουν ανήλικα παιδιά υπό την προστασία του, όσους είναι ανάπηροι, αλλά και για τους μακροχρόνια ανέργους.



Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε και άλλες διευκολύνσεις, συμπεριλαμβανόμενης και μερικής διαγραφής χρέους αν ο δανειστής αποπληρώσει ένα συγκεκριμένο ποσό του χρέους μέσα σε πέντε χρόνια.



Όμως οι δικηγόροι, οι ακτιβιστές, η αντιπολίτευση ζητούν περισσότερα. Την περασμένη εβδομάδα χιλιάδες Ισπανοί βγήκαν στους δρόμους 50 πόλεων για να διαδηλώσουν κατά των εξώσεων. «Ο νόμος δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του την κοινωνική διάσταση», αναφέρουν δικαστές.



Αντίθετες όμως με αλλαγή του νόμου είναι οι ισπανικές τράπεζες, οι οποίες αφού μοίρασαν αφειδώς δάνεια, τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με κολοσσιαίες απώλειες λόγω επισφαλειών και έχουν ήδη λάβει 40 δισ. ευρώ για τη διάσωσή τους.



Μάλιστα σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου το χρέος σβήνεται όταν η τράπεζα πάρει το σπίτι, στην Ισπανία όταν γίνεται έξωση του δανειολήπτη που δεν μπορεί να πληρώσει, το χρέος παραμένει.



Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: Με τις τιμές των σπιτιών να έχουν υποχωρήσει κατά 30%, το 80% των Ισπανών είναι ιδιοκτήτες, ενώ το συνολικό νούμερο των στεγαστικών δανείων αγγίζει τα 600 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν τα δύο τρίτα του ΑΕΠ της χώρας.



Μέχρι στιγμής από το 2008 που έσκασε η φούσκα των ακινήτων, σχεδόν 400.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους και ο αριθμός συνεχίζει να ανεβαίνει…

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Έντονους «πονοκεφάλους» φαίνεται ότι έχει προκαλέσει στον Περισσό η Λιάνα Κανέλλη η οποία έθεσε δημοσίως θέμα αλλαγών αλλά και ηγεσίας στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.



Μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ για τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη αλλά και για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο ΚΚΕ, η κυρία Κανέλλη, αναφερόμενη στις απολύσεις στην εφημερίδα του κόμματος ανέφερε, πως «δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά».



«Οι απολύσεις στο Ριζοσπάστη είναι διαφορετικές από τις άλλες, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Αλέκα δεν είναι ο Πάπας» σημείωσε η Λιάνα Κανέλλη λέγοντας ωστόσο ότι «όπως και τόσα εκατομμύρια άνθρωποι και οι απολυμένοι του Ριζοσπάστη βρίσκονται σε δύσκολη θέση».



Σε ότι αφορά την αλλαγή ηγεσίας η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως «το ίδιο το κόμμα απαιτεί ανανέωση ηγεσίας. Όμως οι αλλαγές δεν είναι ζήτημα προσώπων» .



http://www.koolnews.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στην τελική ευθεία για το κρίσιμο συντακτικό του συνέδριο, που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την εκλογή των 120 πλέον μελών της νέας Κεντρικής του Επιτροπής, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.



Αυτό θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ με ηχηρές …απουσίες, καθώς δεν θα παραβρεθεί ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Κώστας Σημίτης, και κορυφαία άλλοτε στελέχη του κόμματος, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου. Παρών στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου δεν θα είναι ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, με τους συνεργάτες του πάντως να διαβεβαιώνουν ότι θα παραβρεθεί στις εργασίες του συνεδρίου στη συνέχεια, αφού ολοκληρώσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή, αλλά και πως θα ήταν παρών στην έναρξη εφόσον αυτή δεν άλλαζε ημερομηνία και ξεκινούσε την Πέμπτη.



Και ενώ το τετραήμερο συνέδριο μίκρυνε κατά μία μέρα, λόγω …οικονομικής δυσχέρειας του ΠΑΣΟΚ, το Συνέδριο της Νεολαίας του, που θα προηγηθεί, επεκτάθηκε χρονικά κατά μία μέρα και πέραν της σημερινής θα επεκταθεί και την Πέμπτη.



Τις εργασίες του τελευταίου θα ανοίξει και πάλι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο ΣΕΦ σήμερα το βράδυ, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανάδειξη νέου γραμματέα της Νεολαίας στη θέση του Κώστα Πανταζή, με μόνο υποψήφιο ως αυτή την ώρα τον 28χρονο Παύλο Χρηστίδη.



Η ανανέωση πάντως αποτελεί στοίχημα του Ευάγγελου Βενιζέλου, που οδεύει στο συνέδριο του κόμματος ισχυροποιημένος, μετά την μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος στη διαδικασία ανάδειξης συνέδρων την προηγούμενη Κυριακή. Και ενώ στην ομιλία του θα επιχειρήσει να θέσει τους όρους για την ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, μιλώντας μεταξύ άλλων για την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζει, βάζοντας «απέναντι» τον ΣΥΡΙΖΑ, ενδιαφέρον έχουν οι διαφορετικές φωνές στο εσωτερικό του κόμματος, που μιλούν για την ανάγκη ‘γεφυρών’ προς την Αριστερά.



Ήδη σήμερα, στη μία το μεσημέρι τις θέσεις τους ενόψει του συνεδρίου αναμένεται να παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο ‘Τιτάνια’ οι κ.κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Οικονόμου, Γρηγόρης Νιώτης και Άσπα Παπαηλιού, εκπροσωπώντας την κίνηση των 75 στελεχών που έχουν διαφοροποιηθεί ανοιχτά από τις επιλογές της ηγεσίας της Ιπποκράτους. Ήδη, ο κ. Καρχιμάκης έχει τονίσει από την επαύριον κιόλας της εκλογής συνέδρων, την συμμετοχή στην οποία υποδέχθηκε με ικανοποίηση, την ανάγκη στροφής της Ιπποκράτους προς τα …αριστερά.



Αντιστοίχως, μιλούσε για την ανάγκη οποιαδήποτε προοπτική ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς να μην αγνοεί την ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο που έχει από το καλοκαίρι ακόμα και την εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος προτείνει τη δημιουργία μίας ελληνικής ‘Ελιάς’. Παρά την άρνηση δε του Φώτη Κουβέλη στην πρόσκληση προς τη ΔΗΜΑΡ για προσυνεδριακό διάλογο για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, η Ιπποκράτους θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, με τις πρώτες επαφές μάλιστα να έχουν ξεκινήσει ήδη και τους υπεύθυνους από πλευράς ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη και Χρήστο Δερβένη να συναντούν χθες εκπροσώπους των κινήσεων της Κεντροαριστεράς Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β, Νέοι Μεταρρυθμιστές, Μπροστά, Π80 και Δυναμική Ελλάδα, όχι όμως και του Κοινωνικού Συνδέσμου μετά το «όχι» του Γιώργου Φλωρίδη που επιμένει στην ανάγκη νέου σχήματος.- See more at: http://www.koolnews.gr/



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

"Τώρα που όλα δείχνουν μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ, στα ψιλά", twittάρει ο Δημήτρης Παπαδημούλης,

σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.









enikos.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ» είπε ο Παναγιώτης

Λαφαζάνης, σε συνέχεια της χθεσινής δήλωσης του Γιάννη Μηλιού, συμπληρώνοντας «ας φύγει η τρόικα».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Αναδρομική περικοπή θα υπάρξει στις συντάξεις από 1-8-2012 σε όσους ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια προέβλεπε ο νόμος 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016» (ΦΕΚ 222 Α΄/ 12/11/2012).



Έτσι, οι συνταξιούχοι αυτοί θα υποστούν απώλειες στα εισοδήματά τους που θα κυμαίνονται...


μεσοσταθμικά από 17% έως 35%, από την ενσωμάτωση του ενιαίου μισθολογίου στον υπολογισμό της σύνταξής τους. Για το λόγο, αυτό χθες το ΙΚΑ εξέδωσε εγκύκλιο για το πώς θα παρακρατηθούν τα αναδρομικά από 1/8/2012 για τους συνταξιούχους ιατρούς, μέλη ΔΕΠ – Πανεπιστημίων και Ερευνητών και όλων Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων.



Τα ποσά που προκύπτουν από τη μείωση των συντάξεων που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα από 1–8–2012 μέχρι την εφαρμογή του νόμου αυτού παρακρατούνται, σύμφωνα με τη με αριθ. 2/83408/0022/14.11.2012 (ΦΕΚ Β΄ 3017) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ως εξής:



α) για ποσά μέχρι 100 ευρώ εφάπαξ

β) για ποσά μέχρι 250 ευρώ σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις

γ) για ποσά μέχρι 500 ευρώ σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις

δ) για ποσά μέχρι 750 ευρώ σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις

ε) για ποσά μέχρι 1.000 ευρώ σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις

στ) για ποσά μέχρι 1.500 ευρώ σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις

ζ) για ποσά μέχρι 2.000 ευρώ σε επτά ισόποσες μηνιαίες δόσεις

η) για ποσά μέχρι 2.500 ευρώ σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις

θ) για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ σε εννέα ισόποσες μηνιαίες δόσεις

ι) για ποσά μέχρι 4.000 ευρώ σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις

ια) για ποσά μέχρι 5.000 ευρώ σε έντεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις

ιβ) για ποσά άνω των 5.000 € σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις



Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, καταληκτική ημερομηνία για την παρακράτηση των οφειλόμενων ποσών είναι η 31–12–2013. Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω ποσά, αναφέρονται σε αυτά που προκύπτουν από τη μεικτή σύνταξη του συνταξιούχου αφαιρουμένων των προβλεπόμενων κρατήσεων.



Από real.gr



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Σφοδρή και πολυεπίπεδη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τις παρεμβάσεις του στη Βουλή στη συζήτηση για τα αγροτικά, σηκώνοντας το γάντι και επαναλαμβάνοντας σε κάθε τόνο την άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση.



Για τον Πρωθυπουργό το ζητούμενο είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Τα πρόφαστα επεισόδια στη Χαλκιδική αλλά και η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε “πειρατές” που στόχο έχουν να λεηλατήσουν τον πλούτο της χώρας εξόργισε τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θεωρεί πως τέτοιες δηλώσεις και πρακτκές μπορεί να έχουν ολέθρια αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.



Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως πολιτεύεται με θόρυβο και κραυγές. «Δεν είναι θέατρο σκιών η πολιτική ούτε για να παίζετε με τον πόνο του κόσμου», είπε ανεβάζοντας στη δευτερολογία του αισθητά τους τόνους της αντιπαράθεσης.



«Δεν μασάμε από απειλές κύριε Τσίπρα… φτάνει πια…» τόνισε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας πως «η τρικομματική κυβέρνηση είναι που κράτησε τη χώρα στο ευρώ όταν εσείς είχατε σημαία σας τον Τσάβες και την δραχμή» . Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί και για μια ακόμα φορά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολυγλωσσία.



«Τη μία λέτε ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και την άλλη ότι είναι το εθνικό μας νόμισμα. Προσωπικά είχα διαφωνήσει με τους όρους του μνημονίου πριν βουλιάξει η χώρα αλλά ποτέ δεν είπα ότι θα σκίσω το μνημόνιο. Δεν είχα διαφωνήσει με τις διαρθρωτικές αλλαγές ούτε με τις αποκρατικοποιήσεις. Εμείς είπαμε ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και το κάναμε. Οι πόλεις μας αλλάζουν όψεις γιατί μειώνεται η παράνομη μετανάστευση, οι κουκουλοφόροι συλλαμβάνονται, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι λογοδοτούν. Εσείς μπορείτε να μας πείτε αν θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και ποιές δεσμεύσεις σας; εκείνα που λέτε εντός Ελλάδας ή εκείνα που λέτε εκτός Ελλάδας; εκείνα που λέγατε πριν από μερικούς μήνες ή αυτά που λέτε τώρα;» τόνισε ο Πρωθυπουργός ο οποίος και θέλησε να συνδέσει ευθαίως τα επεισόδια στη Χαλκιδική με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για “εθνική υπονόμευση και δολιοφθορά.”





Αναφορικά με τους αγρότες και την αγροτική πολιτική ο Πρωθυπουργός παραγκώνισε τις δημαγωγικές θέσεις και τις κορώνες του Αλέξη Τσίπρα και εξάγγειλε συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα δεσμευόμενος ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας θα γίνει πράξει η μείωση του αγροτικού ΦΠΑ. Άμεσα θα έρθει η διάταξη για το νυχτερινό αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Θα θεσπιστεί όσοι από τους αγρότες έχουν 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ να μπορεί να βγαίνουν στη σύνταξη και αυτοί νωρίτερα στα 62 έτη, ενώ όσοι έχουν φτάσει το όριο συνταξιοδότησης, αλλά οφείλουν μέχρι 4.000 ευρώ στον ΟΓΑ, να βγαίνουν στη σύνταξη με σταδιακή παρακράτηση του οφειλόμενου ποσού.



Επίσης και για τους αγρότες που έχουν γεννηθεί το 1948 και είχαν βγει σε πρόωρη σύνταξη και κινδύνευαν να μείνουν μετέωροι, δόθηκε – είπε- λύση να επεκταθεί το πρόγραμμα από τα 10 στα 12 χρόνια, ώστε να τους καλύψει και φέτος και για του χρόνου, οπότε θα προστεθούν και οι γεννηθέντες το 1949.



Ο Αντώνης ΣαμαράΣ μιλώντας για τις ελπίδες που προδιαγράφονται είπε πως σήμερα η εταιρία Phillip Morris ανακοινώνει ότι αγοράζει πάνω από τη μισή παραγωγή των ελληνικών καπνών ενώ μια άλλη εταιρία διπλασιάζει την συμβολαιακή αγορά κριθαριού για μπύρα.



Ο κ. Σαμαράς πάντως δεν άφησε ασχολιαστη και τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την αντίδραση της ΕΛΑΣ στην προσπάθεια απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού.



«Βουλευτής σας είπε ότι δεν θα έπρεπε να αντιδράσουν οι φύλακες με πυροβολισμούς στην προσπάθεια απόδρασης. Εγώ δίνω συγχαρητήρια στους φύλακες. Αν δραπέτευαν τί θα λέγατε θα κατηγορούσατε την κυβέρνηση για ανικανότητα; Προστατεύατε τους κουκουλοφόρους τώρα προστατεύετε και τους βαρυποινίτες;» είπε χαρακτηριστικά. http://ysterografa.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στο επίκεντρο οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει στις 14:30 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.



Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις καθώς για τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ.

- See more at: http://www.newsbeast.gr/



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Συγκλόνισε ο τραγικός θάνατος του ηθοποιού Στρατή Τσοπανέλη σε ηλικία 57 ετών, ύστερα από εργατικό ατύχημα. Ο ηθοποιός νοσηλευόταν...

εδώ και ένα μήνα στο ΚΑΤ σε κρίσιμη κατάσταση και δυστυχώς κατέληξε το βράδυ της Κυριακής.





Ο Στρατής Τσοπανέλης είχε αποσυρθεί από τον κλάδο της ηθοποιίας εδώ και δέκα χρόνια και έκανε κατασκευές σκηνικών και περιπτέρων σε εκθέσεις. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τις ταινίες «Η τιμή της αγάπης», της Τόνιας Μαρκετάκη, «Το Θέατρο της Δευτέρας -Ματωμένος γάμος» και «Εν πλω», ενώ η τελευταία του εμφάνιση έγινε στη σειρά του ΑΝΤ1 «Δρόμοι της πόλης: Ο τελευταίος μπάτσος».



«Τραυματίστηκε όντως σε εργατικό ατύχημα αλλά δεν ισχύει όπως γράφτηκε ότι ήταν οικοδόμος. Έκανε κατασκευές σκηνικών και περιπτέρων σε εκθέσεις. Είχε αφήσει το επάγγελμα του ηθοποιού από άποψη και όχι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Καμία σχέση δεν έχει αυτό με την οικοδομή. Τώρα τελευταία δούλευε σε μία έκθεση στον Ασπρόπυργο. Το ατύχημα έγινε πριν από ένα μήνα. Έμεινε στην εντατική του ΚΑΤ όλο άυτόν τον καιρό. Έχει και δική του οικογένεια... Έχει δυο γιους που σπουδάζουν» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο «Tlife» o ηθοποιός και ταμίας του σωματείου ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Εδώ από τη Βαρκελώνη και την έκθεση MWC 2013 σας παρουσιάζουμε το Android in-car entertainment system που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το σύστημα πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας (ARNavi: Augmented Reality). Στο αυτοκίνητο τοποθετείται μια κάμερα μπροστά και σε μια οθόνη μέσα η πλοήγηση αποκτά άλλη διάσταση. Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική εξέλιξη στο χώρο αυτό καθώς πλέον οι οδηγοί θα είναι ενημερωμένοι με τον καλύτερο τρόπο και φυσικά το όχημά τους θα θυμίζει κάτι από επιστημονική φαντασία...



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Την επιβολή τέλους ασφάλειας εφοδιασμού σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να...

χρηματοδοτούνται δράσεις για την αντιμετώπιση ή την πρόληψη κρίσεων εφοδιασμού. Πόσο παραπάνω θα πληρώσουν οι καταναλωτές φυσικού αερίου;





Σύμφωνα με την πρόταση της ΡΑΕ το τέλος θα είναι 0,298 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα επιμερίζεται ανάλογα με τη χρήση (ηλεκτροπαραγωγή, προστατευόμενοι καταναλωτές, λοιπές χρήσεις) με τρόπο ώστε η επιβάρυνση στην τελική τιμή να μην υπερβαίνει το 1%.



Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από το τέλος θα χρησιμοποιούνται για δράσεις όπως η αποζημίωση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με φυσικό αέριο προκειμένου κατά την περίοδο κρίσεων να λειτουργήσουν με εφεδρικό/εναλλακτικό καύσιμο (π.χ. ντήζελ) ή την αποζημίωση μεγάλων καταναλωτών στους οποίους θα εφαρμόζεται μείωση ή διακοπή της παροχής κατά τις περιόδους αυτές.



Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι προτάσεις της ΡΑΕ για τη βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού με φυσικό αέριο περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας (όπου αποθηκεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο) και την αναβάθμιση επίσης της δυναμικότητας εισαγωγής φυσικού αερίου στο ΕΣΦΑ, με κατασκευή νέου σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, υπόγειας αποθήκης ή νέας διασύνδεσης πέρα από τις υπάρχουσες με Βουλγαρία και Τουρκία.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


"Πράσινες" κάρτες SIM για κινητά τηλέφωνα κατασκευάζει η κινεζική εταιρεία Beijing Big Ben Technology, σύμφωνα με την ... εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη cnet. Η κινεζική εταιρεία παρουσίασε τις πρωτοποριακές κάρτες SIM...



στη Διεθνή Έκθεση Κινητής Τηλεφωνίας, που διοργανώνεται στη Βαρκελώνη.







Οι συνηθισμένες κάρτες SIM που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα κατασκευάζονται από μέταλλο και πλαστικό. Οι νέες οικολογικές κάρτες SIM κατασκευάζονται από συνθετικό χαρτί, υλικό το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί πολύ πιο εύκολα από το πλαστικό.



Η κινεζική εταιρεία δραστηριοποιείται στην έρευνα και κατασκευή «πράσινων» καρτών SIM εδώ και μια πενταετία. Όπως ισχυρίζονται στελέχη της Beijing Big Ben Technology, το κόστος της χάρτινης κάρτας SIM είναι το ίδιο με της πλαστικής.



Ήδη, οι «οικολογικές» κάρτες χρησιμοποιούνται σε συσκευές της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών China Mobile ενώ η Beijing Big Ben Technology ευελπιστεί να διευρύνει σύντομα τη λίστα πελατών της, προσελκύοντας τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς παγκόσμιου βεληνεκούς που προσπαθούν να επιδείξουν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον πρόσωπο.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1