Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










perierga.gr - Anatidaephobia: Μια απίστευτη φοβία!




Τι συμβαίνει όταν κάποιος φοβάται ότι κάπου στον κόσμο υπάρχει μια… πάπια που τον παρακολουθεί; Μπορεί να ακούγεται εντελώς παράξενο αλλά είναι μια ασθένεια υπαρκτή και ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους στον πλανήτη. Οφείλει την ονομασία της στην οικογένεια των ανατιδών (anatidae) ή αλλιώς νησσιδών, στην οποία περιλαμβάνονται οι χήνες, οι πάπιες, οι κύκνοι και γενικότερα όλα αυτά τα σημαθή πτηνά. Η φοβία, λοιπόν, για τις πάπιες… κατασκόπους ορίζεται επιστημονικά ως ένας «διάχυτος και παράλογος φόβος ότι κάποιος παρακολουθείται από μια πάπια, χωρίς να έχει καμία σημασία ο τόπος που βρίσκεται (η πάπια).



Όπως συμβαίνει με όλες τις φοβίες, το πρόσωπο που έρχεται αντιμέτωπο με την Anatidaephobia ίσως είχε μια τραυματική εμπειρία στη ζωή του σχετική με τα εν λόγω υδρόβια πτηνά, ορισμένα από τα οποία (χήνες, κύκνοι) είναι αρκετά επιθετικά. Η ιδέα και μόνο ότι ο πάσχων «κατασκοπεύεται» από μια πάπια προκαλεί ανεξέλεγκτο φόβο, συναισθηματική αναταραχή και μεγάλο άγχος, στοιχεία που δυσκολεύουν και αναστατώνουν την καθημερινότητα.

perierga.gr - Anatidaephobia: Μια απίστευτη φοβία!

Σε ακραίες περιπτώσεις, ο πάσχων παθαίνει κρίσεις πανικού, ειδικά όταν δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε λεπτό από την ιδέα της παρακολούθησης! Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει σημασία το σημείο που βρίσκεται η πάπια, η χώρα ή ο τόπος στον πλανήτη όπου… στήνει το παρατηρητήριό της, αλλά το γεγονός ότι εκείνη όπου κι αν βρίσκεται έχει το βλέμμα της αφ’ υψηλού στον πάσχοντα. Η θεραπεία συνίσταται σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενδιαφερόντων που σε καμία περίπτωση δεν θα σχετίζονται με ό,τι θυμίζει… πάπια, ενώ μέρη όπως λίμνες και ποτάμια θεωρούνται απαγορευτικά! Κι αυτό, βέβαια, στις ήπιες περιπτώσεις, γιατί στις βαριές ανατιδοφοβίες μόνο η επιστήμη έχει τη λύση…http://perierga.gr

perierga.gr - Anatidaephobia: Μια απίστευτη φοβία!
















via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1











Ψάρια «νάνοι» προσεχώς...

Η άνοδος της θερμοκρασίας μειώνει το μέγεθός τους δέκα φορές περισσότερο από ό,τι στα είδη της ξηράς


Πριν από έναν μήνα μια μελέτη είχε ταράξει τα νερά προβλέποντας ότι τα είδη που ζουν μέσα σε αυτά θα έχουν ως και κατά 25% μικρότερο μέγεθος ως το 2050 εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής. Τώρα μια νέα ερευνητική εργασία έρχεται να την επιβεβαιώσει διαπιστώνοντας για πρώτη φορά ότι η έστω και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας επιδρά δραματικά στα υδρόβια είδη κάνοντάς τα να συρρικνώνονται 10 φορές περισσότερο από εκείνα που ζουν στην ξηρά.

Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι στο μέλλον το μαριδάκι μας θα «βγαίνει» σε μικρότερο μέγεθος από ό,τι οι μπριζόλες μας αλλά και ότι ο πλανήτης μάλλον θα χρειαστεί να σφίξει γερά το ζωνάρι του ελλείψει διαθέσιμης τροφής.

Η ζέστη… μικραίνει

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ήδη από προηγούμενες έρευνες ότι τα ζώα που αναπτύσσονται σε θερμότερο περιβάλλον φθάνουν συνήθως ωριμάζοντας σε μικρότερο μέγεθος από ό,τι όταν ζουν σε πιο ψυχρές συνθήκες. Η νέα μελέτη, η οποία είναι η μεγαλύτερη στο είδος της, δείχνει για πρώτη φορά ότι αυτό ισχύει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στον υδρόβιο από ό,τι στον χερσαίο κόσμο.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ μελέτησαν περισσότερα από 160 είδη της ξηράς, της θάλασσας και του γλυκού νερού προκειμένου να ελέγξουν τον βαθμό ανάπτυξης του σώματός τους σε διάφορες, μη επιβλαβείς για τον οργανισμό τους θερμοκρασίες. Διαπίστωσαν ότι η σμίκρυνση ήταν πολύ πιο αισθητή στα ζωά του νερού, τα οποία φάνηκαν να επηρεάζονται εντονότερα από κάθε βαθμό ανόδου της θερμοκρασίας.

«Τα υδρόβια ζώα συρρικνώνονται δέκα φορές περισσότερο από ό,τι τα ζώα της ξηράς αν συγκρίνουμε είδη όπως τα έντομα και τα πολύ μικρά ψάρια» ανέφερε ο Αντριου Χερστ της Σχολής Βιολογικών και Χημικών Επιστημών του Queen Mary, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Ενώ το μέγεθος των υδρόβιων ζώων μειώνεται κατά πέντε τοις εκατό για κάθε βαθμό ανόδου της θερμοκρασίας τα ζώα της ξηράς μικραίνουν κατά μέσο όρο μόλις κατά μισό τοις εκατό».

Αιτία η έλλειψη οξυγόνου

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αιτία για αυτή τη διαφορά αντιδράσεων που παρατηρήθηκε ανάμεσα στο νερό και στη στεριά είναι η… στενότητα οξυγόνου. Επειδή η άνοδος της θερμοκρασίας αυξάνει τις ανάγκες κάθε οργανισμού – υδρόβιου ή χερσαίου – για οξυγόνο, τα υδρόβια ζώα πιέζονται περισσότερο να προσαρμοστούν εφόσον το εν λόγω στοιχείο βρίσκεται σε πολύ λιγότερη αφθονία στο νερό από ό,τι στον αέρα.

«Προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αυξημένες απαιτήσεις για οξυγόνο τα υδρόβια ζώα έχουν λιγότερες επιλογές» εξήγησε Ντέιβιντ Ατκινσον του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, άλλος συγγραφέας της μελέτης. «Το να μειώσουν το μέγεθος στο οποίο ωριμάζουν είναι ο τρόπος τους για να ισοσκελίσουν την προσφορά και ζήτηση οξυγόνου».

Η συρρίκνωση αυτή αναμένεται ότι θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στη διατροφή μας, σε παγκόσμιο επίπεδο. «Δεδομένου ότι τα ψάρια και άλλοι υδρόβιοι οργανισμοί παρέχουν σε τρία δισ. ανθρώπους τουλάχιστον το 15% της πρόσληψης ζωτικών πρωτεϊνών, η εργασία μας αναδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε το πώς η μελλοντική άνοδος της θερμοκρασίας θα επηρεάσει τα είδη που ζουν στις θάλασσες, στις λίμνες και στα ποτάμια» τόνισε ο Τζακ Φόρστερ του Πανεπιστημίου Queen Mary, επικεφαλής της μελέτης η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences».http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7











Η άσκηση μπορεί να «επιδιορθώσει» τις βλάβες της καρδιάς

Η έντονη άσκηση σε καθημερινή βάση μπορεί να αποκαταστήσει τις βλάβες που προκαλούν τα καρδιακά επεισόδια, σύμφωνα με νέα μελέτη.

«Ξύπνημα» των βλαστικών κυττάρων

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Liverpool John Moores ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι η τακτική και έντονη άσκηση μπορεί να «ξυπνήσει» τα βλαστικά κύτταρα της καρδιάς που βρίσκονται σε… ύπνωση, οδηγώντας έτσι σε αναγέννηση του καρδιακού μυός.

Οι επιστήμονες είχαν ήδη ανακαλύψει ότι τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να οδηγηθούν στο να παραγάγουν νέο καρδιακό ιστό μέσω ενέσεων αυξητικών παραγόντων. Η καινούργια μελέτη είναι όμως η πρώτη που δείχνει ότι ένα απλό πρόγραμμα άσκησης μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση στην καρδιά.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, η καταστροφή που υφίσταται η καρδιά εξαιτίας καρδιοπάθειας ή καρδιακής ανεπάρκειας μπορεί να αποκατασταθεί – έστω και μερικώς – εάν το άτομο τρέχει ή κάνει ποδήλατο επί 30 λεπτά την ημέρα, σε ένταση αρκετή ώστε να ιδρώσει.

Συγκεκριμένα οι βρετανοί ερευνητές είδαν μετά από πρώιμα πειράματα σε ποντίκια ότι άσκηση που αντιστοιχούσε σε 30 λεπτά έντονης «ανθρώπινης» άσκησης, οδηγούσε σε ενεργοποίηση ποσοστού τουλάχιστον 60% των καρδιακών βλαστικών κυττάρων που συνήθως βρίσκονται σε κατάσταση ύπνωσης στους ενηλίκους.

Αύξηση του αριθμού των καρδιομυοκυττάρων

Μετά από δύο εβδομάδες εντατικού προγράμματος εκγύμνασης τα πειραματόζωα εμφάνιζαν αύξηση της τάξεως του 7% στον αριθμό καρδιομυοκυττάρων, των «παλλόμενων» κυττάρων του καρδιακού ιστού, όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «European Heart Journal».

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, σκοπεύουν τώρα να μελετήσουν την επίδραση της άσκησης σε ποντίκια που έχουν υποστεί καρδιακό επεισόδιο προκειμένου να προσδιορίσουν εάν θα μπορούσε να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο όφελος για την καρδιά.

Η δρ Τζορτζίνα Ελισον που ήταν επικεφαλής της νέας μελέτης εξήγησε πως «η άσκηση ανεβάζει τα επίπεδα αυξητικών παραγόντων οι οποίοι ενεργοποιούν τα βλαστικά κύτταρα ώστε να αποκαταστήσουν τις βλάβες της καρδιάς και είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο ισχύει μέσω των δικών μας ευρημάτων. Ελπίζουμε ότι η επίδραση της άσκησης θα είναι ακόμη μεγαλύτερη σε καρδιές που έχουν υποστεί βλάβη και στις οποίες χρειάζεται να αντικατασταθεί μεγάλος αριθμός κυττάρων».

Οι περισσότεροι καρδιοπαθείς μπορούν

Αν και ορισμένοι ασθενείς με σοβαρές καρδιακές βλάβες δεν είναι σε θέση να ακολουθήσουν πρόγραμμα έντονης άσκησης, η δρ Ελισον αναφέρει ότι ένας σημαντικός αριθμός καρδιοπαθών μπορεί να κάνει τζόγκινγκ ή ποδήλατο επί μισή ώρα την ημέρα χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του. «Σε ένα τυπικό πρόγραμμα αποκατάστασης μετά από καρδιακό επεισόδιο οι ασθενείς ούτως ή άλλως ασκούνται. Αυτό που εμείς λέμε είναι πως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να ακολουθούσαν πρόγραμμα εντονότερης άσκησης ώστε να ενεργοποιηθούν τα βλαστικά κύτταρά τους που βρίσκονται σε ύπνωση και τα οποία μπορούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες της καρδιάς».

Σχολιάζοντας τα νέα αποτελέσματα ο καθηγητής Τζέρεμι Πίρσον, ιατρικός υποδιευθυντής του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιάς που χρηματοδότησε τη μελέτη τόνισε πως παρότι είναι άκρως ενθαρρυντικά, απαιτούνται τώρα πολύ περισσότερες έρευνες προκειμένου να αποδειχθεί εάν θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή στον άνθρωπο.http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7





Θύματα ληστείας με διαφορά οχτώ ημερών έπεσαν οι Ευγενία Δημητροπούλου και Γιουλίκα Σκαφίδα, γνωστές ως οι αδελφές Πετράκη από την σειρά "Το Νησί". "Όταν μετά από 10 ώρες δουλειάς βρίσκεις το αυτοκίνητο σου παραβιασμένο...



σε πιάνει μια απελπισία". Αυτό τουίταρε η Ευγενιά Δημητροπούου που βρήκε το αυτοκίνητο της παραβιασμένο (και από μέσα να λείπουν η άδεια και το δίπλωμα οδήγησης) στο κέντρο της Αθήνας όπου το είχε παρκαρισμένο, αφού εμφανίζεται στην παράσταση "Κόκκινα Φανάρια" στη σκηνή του Ρεξ.



Λίγες μέρες αργότερα η έτερη αδελφή Πετράκη, Γιουλίκα Σκαφίδα, επέστρεψε στην Ερμού όπου είχε παρκαρισμένη την μοτοσικλέτα της και βρήκε παραβιασμένη την μπαγκαζιέρα της. Όπως έγραψε και στο σχετικό tweet "Μέρα μεσημέρι στην Ερμού μου σπάνε τη μπαγκαζιέρα και μου κλέβουν το κράνος. Που έπρεπε να παρκάρω δηλαδή για να είμαι ασφαλής;".



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Με νέο δικηγόρο και δυο νέα φρέσκα τατού εμφανίστηκε στο δικαστικό μέγαρο του Λος Άντζελες η Λίντσεϊ Λόχαν. Κρίμα που δεν κατάφερε να...





μείνει ξύπνια καθόλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.



«Χαίρομαι που βλέπω ότι αισθάνεσαι καλύτερα». Αυτό ήταν το ειρωνικό σχόλιο με το οποίο υποδέχθηκε ο δικαστής την Λόχαν, η οποιά αρχικά είχε προφασιστεί ότι έπασχε από πνευμονία για να μην παραβρεθεί στην δίκη.



Αλλά, όταν οι παπαράτσι την έβγαλαν φωτό να ψωνίζει στην Νέα Υόρκη, πήρε άρον άρον την πρώτη πτήση που βρήκε για να έρθει και να μην καταδικαστεί και για προσβολή δικαστηρίου.



Σύμφωνα με την iefimerida.gr, αιτία της συγκεκριμένης δίκης ήταν το αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο βρέθηκε μπλεγμένη η Λόχαν πριν από μερικούς μήνες. Οπότε και η Λίντσεϊ , που δεν θέλει να ξαναμπεί φυλακή, ήρθε πλήρως προετοιμασμένη.



Όχι, δεν αναφέρομαι στο νέο δικηγόρο που της έχουν κάνει δώρο οι φίλοι της, όταν ο παλιός την εγκατέλειψε λόγω χρεών.



Αλλά στα δυο φρέσκα τατού που, όπως το συνηθίζει πριν τις δίκες, είχε προλάβει να κάνει.



Το ένα ήταν ένα κόκκινο τρίγωνο (σ.σ. Σύμβολο αλλαγής) στο εσωτερικό του χεριού της. Κάτω από το οποίο υπήρχε κείμενο που έγραψε «Τα όνειρα που μπορούν να έρθουν».



Και το δεύτερο μια παλιά δήλωση της Μπριζίτ Μπαρντό που έγραφε «Φεύγω πριν με αφήσουν. Εγώ αποφασίζω».










via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Οι χρήστες που συνδέονται καθημερινά στο Facebook μέσω φορητών συσκευών, όπως τα smartphones και tablets ξεπέρασαν εκείνους που συνδέονται...



μέσω του παραδοσιακού ηλεκτρονικού υπολογιστή γραφείου, σύμφωνα με το CNN.



Η εφαρμογή του Facebook για λογισμικό iOS και Android, που χρησιμοποιούν τα περισσότερα «έξυπνα» κινητά παγκοσμίως, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς διεθνώς. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, στο Facebook διαθέτουν ενεργό λογαριασμό 1,06 δισ. άνθρωποι.



Η αυξημένη κίνηση που παρουσιάζουν οι εφαρμογές του Facebook για «έξυπνα» κινητά έχουν «ευεργετικά» αποτελέσματα στα κέρδη του οργανισμού. Όπως ανακοινώθηκε, μέσω διαφημίσεων το Facebook αντλεί το 84% των ετήσιων εσόδων του.



Οι διαφημίσεις σε εφαρμογές για «έξυπνα» κινητά αντιστοιχούν στο 23% των συνολικών εσόδων από διαφημίσεις, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Στο τρίτο τρίμηνο πέρσι, τα έσοδα από διαφημίσεις σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα αντιστοιχούσαν στο 14% των συνολικών εσόδων από διαφημίσεις στο δίκτυο.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Εάν είχατε 30,000 λίρες τι θα τις κάνατε; Μπορεί να πηγαίνατε κάποιο εξωτικό ταξίδι, μπορεί να αγοράζατε ένα ωραιότατο αμάξι, ίσως και...

κάποιο ρούχο υψηλής ραπτικής, η εν λόγω διάσημη κυρία όμως είχε μια άλλη φαεινή ιδέα.









Σύμφωνα με το queen.gr, η Τamara Ecclestone, κόρη του αφεντικού της Formula 1 χάλασε μέσα σε ένα βράδυ 30.000 σε σαμπάνιες στο γνωστό και μη εξαιρετέο Aura του Λονδίνου. Το διάσημο κορίτσι ανέβασε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και εμείς μετρήσαμε συνολικά 28 μπουκάλια σαμπάνιες από τις πιο ακριβές του κόσμου συν τις υπόλοιπες υπηρεσίες του καταστήματος.



Μετά από τέτοιες πελάτισσες, μη σας κάνει εντύπωση εάν παραγγέλνοντας ένα απλό ποτήρι κρασί ο σερβιτόρος δε σας δώσει καμία σημασία!









24 8

0

0 σχόλια



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Ο Άκης τελικά βρίσκεται όλη μέρα σχεδόν μέσα στην...

κουζίνα. Όχι μία κουζίνα. Σε αυτή του Πρωινό Mou, σε αυτή του σπιτιού του, αλλά και στην κουζίνα του Avenue Bistro and bar στο ξενοδοχείο Metropolitan στη Λεωφόρο Συγγρού. Έναν, σύμφωνα με το faybook.gr, πολύ ατμοσφαιρικό χώρο, όπου ο Άκης σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης Chef Michel Roux δημιουργεί κλασικές γαλλικές γεύσεις, που φτιάχνονται όμως με τα πιο φρέσκα υλικά της Ελληνικής φύσης στην ανοικτή κουζίνα με την παραδοσιακή rôtisserie, με την φιλόξενα ζεστή ατμόσφαιρα ενός γαλλικού bistro.










via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Από την αρχή της τηλεοπτικής σεζόν είναι το πρόσωπο που έχει τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Ο λόγος για την...





Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία ξαφνικά βρέθηκε στον καναπέ της εκπομπής «Μες στη καλή χαρά» στη θέση της Ευαγγελίας Αραβανή.



Και οι φήμες ότι η νεαρή παρουσιάστρια ετοιμαζόταν να «φάει» και τη θέση της Ναταλίας Γερμανού δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Πολλοί μίλησαν για το θέμα και τώρα ήρθε η στιγμή η Σπυροπούλου να δώσει τη δική της απάντηση. «Είναι πολύ αστείο να απαντάω σε τέτοιες ερωτήσεις» τόνισε η Κωνσταντίνα στην κάμερα του Star και είπε για την αποχώρηση του σκηνοθέτη και της αρχισυντάκτριας από την εκπομπή: «Δεν νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω εγώ σε αυτά. Είναι αστείο».



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι εδώ και πολλά χρόνια παντρεμένος και πολύ...

ευτυχισμένος με την σύζυγό του, Τίνα Παπαδέλη.



Το ζευγάρι ζει μια ήσυχη οικογενειακή ζωή μαζί με τους γιους του. Ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης παρευρέθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα της μουσικής παράστασης «Ρεσιτάλ», με την Μαρινέλλα και τον Κώστα Χατζή.



Ο φωτογραφικός φακός του entertv.gr απαθανάτισε το ζευγάρι, που πόζαρε χαμογελαστό!






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Αποζημιώσεις ύψους 16,8 εκατ. ευρώ θα καταβάλει την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ο ΕΛΓΑ σε 11.967 παραγωγούς, για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο.


Πρόκειται για εκκαθαρίσει ζημιών της περσινής χρονιάς και αφορούν κατά βάση τον Έβρο, Πέλλα, Καβάλα, Φλώρινα, Κορινθία, Ημαθία, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες, Μεσσηνία, Πιερία, Λάρισα, Δράμα, Αρκαδίας και Θεσσαλονίκης.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1





Η Facebook δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο...

τρίμηνο του 2012 και όπως φαίνεται το κοινωνικό δίκτυο σημείωσε νέα ρεκόρ. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα εξής:



-1.06 δισεκατομμύριο μηνιαίοι ενεργοί χρήστες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, αύξηση 25% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.



-618 εκατομμύρια ημερήσιοι ενεργοί χρήστες κατά μέσο όρο το μήνα Δεκέμβριο, 28% αύξηση σε σχέση με πέρυσι



-680 εκατομμύρια μηνιαίοι ενεργοί χρήστες από κινητές συσκευές, 57% αύξηση συγκριτικά με το 2011



Για πρώτη φορά οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες από «mobile» συσκευές ξεπερνούν τους ημερήσιους ενεργούς χρήστες από το web



Από όλους τους αριθμούς, περισσότερο αξίζει, σύμφωνα με το techgera.gr, να σταθούμε στη χρήση του Facebook από κινητές συσκευές που γνωρίζει και τη μεγαλύτερη άνοδο και να αναφέρουμε ότι το 64.15% των συνολικών χρηστών του Facebook έχει πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο από το smartphone ή το tablet του.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Μας σόκαρε όλους η αποκάλυψη της πασίγνωστη Ελληνίδας τραγουδίστριας ότι ο πατέρας της πέθανε στα χέρια της...

Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει τον άδικο χαμό του ανθρώπου που την έφερε στη ζωή.



Αναφερόμαστε στην ταλαντούχα Φανή Δρακοπούλου που με "όπλο" το ταλέντο της έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο χώρο της μουσικής. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό "ΕΓΩ", "άνοιξε" την καρδιά της και μίλησε για το θάνατο του.



"Πιστεύω πως όταν οι γονείς μας φεύγουν από τη ζωή, μας βοηθούν πολύ. Έχω λάβει σημάδια από τον μπαμπά μου. Έχω δει πάρα πολύ ωραία όνειρα με εκείνον. Υπήρξαν στιγμές που προσευχήθηκα βαθιά και είπε: "Δωσ' μου ένα σημάδι ότι είσαι κοντά μου, ότι με βλέπεις, με ακούς". Το ίδιο βράδυ έτυχε να τον δω στον ύπνο μου.



Είχε έρθει σπίτι μου και τραγουδούσε στο σαλόνι. Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το κουδούνι της πόρτας. Ένας άγνωστος έλεγε: "Συγνώμη! Πρέπει να τον πάρουμε να φύγει". Ξύπνησα πολύ συγκινημένη. Αισθάνθηκα ότι μου έδειξε πως όταν τον έχω ανάγκη, θα είναι εδώ. Με πόνεσε πολύ. Ήμασταν τρομερά δεμένοι. Ήταν η αιτία που μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ σοβαρά να τραγουδήσω".



Και συμπλήρωσε: "Τον Ιανουάριο, όταν έμαθα ότι είχε καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, έπεσα τρομερά ψυχολογικά. Δεν μπορείς να δεχθείς ότι ένας τόσο αγαπημένος σου άνθρωπος ενδέχεται να φύγει από τη ζωή.



Ο μπαμπάς μου δεν γνώριζε για την ασθένειά του. Τον τελευταίο καιρό ήμουν μαζί του νυχθημερόν, είτε στο σπίτι είτε στο νοσοκομείο. Έφυγε στα χέρια μου".








πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Καστελόριζο: Δεν υπάρχουν γιατροί, νερό και καύσιμα


SOS εκπέμπουν οι 250 μόνιμοι κάτοικοι του Καστελόριζου, που εδώ και χρόνια δηλώνουν «ξεχασμένοι από Θεό και ανθρώπους». Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου είναι το μικρότερο πρόβλημα για την ακριτική περιοχή, που αντιμετωπίζει καθημερινά την έλλειψη γιατρών, την αδυναμία μεταφοράς καυσίμων, την έλλειψη πόσιμου νερού.

Για την κάλυψη των αναγκών του Καστελόριζου σε νερό χρησιμοποιείται εδώ και δύο χρόνια μία μονάδα αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού, η οποία όμως είναι δαπανηρή, αφού για τα ανταλλακτικά της δόθηκαν σε αυτό το διάστημα πάνω από 60.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται το ρεύμα που καταναλώνεται για τη λειτουργία της, οι ειδικές μεμβράνες και η πληρωμή ειδικού για τη συντήρησή της.

Η παροχή υγειονομικής περίθαλψης είναι ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα. «Πριν από 2,5 χρόνια ο διευθυντής γενικής ιατρικής αρρώστησε και στη συνέχεια πήρε απόσπαση για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα. Επί δύο χρόνια, κάθε 15 μέρες ερχόταν από το Νοσοκομείο της Ρόδου ένας γιατρός, αλλά οι επισκέψεις έχουν σταματήσει εδώ και 5 μήνες. Εμείς ζητάμε από την πολιτεία να αποδεσμευτεί η θέση, να εκκενωθεί, ώστε να καλυφθεί το κενό», τονίζει ο κ. Αχλαδιώτης. Ας σημειωθεί ότι οι γυναίκες του νησιού πρέπει να μεταβούν στη Ρόδο όχι μόνο για εξετάσεις, αλλά και για τον τοκετό, καθώς, ενώ διορίστηκε πριν από 4 χρόνια μία μαία, «δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Καστελόριζο!».

Το μόνο ζήτημα που μπορεί να καλυφθεί άμεσα είναι η έλλειψη καυσίμων. Στην περιοχή λειτουργεί μόνο δημοτικό βενζινάδικο. Κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού αναδόχου εκδήλωσε ενδιαφέρον μόνον ένας κάτοικος, ο οποίος λόγω της αλβανικής του υπηκοότητας αποκλείστηκε από αυτήν, αφού ο νόμος επιτρέπει μόνο σε Ελληνες υπηκόους ή Ευρωπαίους τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.


sigmalive





via http://infognomonpolitics.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα τη μεγάλη ανησυχία της για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχή κοντά στη Δαμασκό και τόνισε πως αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για μια ανεπίτρεπτη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.



"Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε θα έχουμε να κάνουμε με αδικαιολόγητες επιθέσεις σε στόχους εδαφών μιας κυρίαρχης χώρας, που παραβιάζουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και είναι ανεπίτρεπτες, όποιο και αν είναι το κίνητρό τους», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.




Πληροφορίες ανέφεραν χθες Τετάρτη ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, προφανώς έχοντας ως στόχο φορτίο όπλων το οποίο προοριζόταν για την Χεζμπολάχ.



Η συριακή κρατική τηλεόραση κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βομβάρδισε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο στην Τζαμράγια, ανάμεσα στη Δαμασκό και τα σύνορα.

Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί τόνισαν από την πλευρά τους πως εκείνοι επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις.



Η Ρωσία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβιάζει την χάρτα των ΗΕ απέναντι σε μία κυρίαρχη χώρα, ενώ η Χεζμπολάχ με ανακοίνωση της, θέτει τις δυνάμεις της στο πλευρό του Άσαντ.




Τι σημαίνει αυτό; Ότι τώρα οι ισλαμοφασίστες του Κατάρ, της Κλίντον και της Αλ Κάιντα, εκτός από Σύριους και Κούρδους, ανοίγουν ένα μεγάλο μέτωπο με τους ισλαμιστές της Χεζμπολάχ. Φίλος από την περιοχή μας έβαλε σε ένα άλλο σκεπτικό:


Εάν το Ισραήλ δεν συνεχίσει τα χτυπήματα κατά της Συρίας, αυτό σημαίνει ότι έκανε ένα απρόβλεπτο δώρο στον Ασαντ αφού με αυτόν τον τρόπο έβαλε στο παιχνίδι την Χεζμπολάχ! Πως θα δικαιολογήσει τυχόν μελλοντική “απραξία” το Ισραήλ; Μα φυσικά λόγω της αντίδρασης της Ρωσίας!








via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων των φορέων της Ξάνθης με την πολιτική ηγεσία για το θέμα του αρδευτικού έργου της πεδιάδας της Ξάνθης.


Στις επαφές με τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο και το Γενικό Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνο Τριάντη, συμμετείχαν οι βουλευτές Αλέκος Κοντός και Δημήτρης Σαλτούρος, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, οι Δήμαρχοι Στέλιος Χατζηευαγγέλου, Βασίλης Τσολακίδης και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης, καθώς και οι Πρόεδροι του ΕΒΕ, της ΕΑΣ και του Εργατικού Κέντρου.

Στην συνάντηση με τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Μπαλτάκο οι φορείς της Ξάνθης για την συζήτηση στο ΣΤΕ, στις 6 Φεβρουαρίου, ζήτησαν αναβολή για τις αρχές του Μάη επειδή στο σχετικό φάκελο του έργου δεν υπήρχε η Μελέτη Περιφερειακής Διαχείρισης Υδάτων από το ΥΠΕΚΑ οι όποια αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και θα μπορεί να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, στο τέλος Απριλίου, έτσι ώστε ο φάκελος να είναι πλήρης.

Το πιο κρίσιμο ραντεβού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη είναι προγραμματισμένο για σήμερα.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε επιστολή προς τους βουλευτές του νομού ζητώντας τους, να στηρίξουν την αντίθεση τους με την απόφαση του Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, 52 Κυριακές το χρόνο.


Με την επιστολή εκφράζουν την οργή των εμπόρων για την πρόθεση του Υπουργείου να προωθήσει το άνοιγμα των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, με δική του πρωτοβουλία και χωρίς αυτό να αποτελεί επιταγή της Τρόικας.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από τους βουλευτές η εν λόγω ρύθμιση να μην περάσει από τη Βουλή καθώς όπως υποστηρίζουν θα επιφέρει τεράστια οικονομική ζημία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γι’ αυτό ζητούν την βοήθειά τους.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1






Του Σάββα Καλεντερίδη


Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν πέσει οι μάσκες και η Τουρκία προσφέρει ανοιχτά υποστήριξη, οπλισμό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπου δυο χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Σερεκάνιγιε, στο Δυτικό Κουρδιστάν.


Πρόκειται για μέλη της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα, που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική και παρακλάδι της Αλ Κάιντα, από τις ΗΠΑ, που ενισχύονται από Κούρδους νεαρούς, ελεγχόμενους από τις τουρκικές υπηρεσίες, που προσπαθούν να αναστήσουν τις δομές της παρακρατικής-παραστρατιωτικής οργάνωσης Χίσμπουλάχ, γνωστή και ως Χίζμπι-Κόντρα.


Οι νεκροί από πλευράς τρομοκρατών τις τελευταίες δέκα ημέρες φθάνουν τους εκατό, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των τραυματιών, οι οποίοι, σημειωτέον, διακομίζονται στα νοσοκομεία της πόλης Τζεύλαν-πινάρ, που βρίσκεται στο τουρκικό έδαφος.


Η πόλη Σερεκάνιγιε, που ελέγχεται από τις ομάδες ενόπλων που έχει συγκροτήσει το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που θεωρείται κλώνος του ΡΚΚ, έχει μπει στο στόχαστρο της Άγκυρας γιατί έχει στρατηγική σημασία, αφού βρίσκεται περίπου στο μέσον της απόστασης μεταξύ Νοτίου Κουρδιστάν και ακτών της Αν. Μεσογείου, και σε περίπτωση που πάρουν τον έλεγχό της οι ισλαμιστές τρομοκράτες της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα, διακόπτουν τη συνέχεια ων κουρδικών περιοχών και άρα την έξοδο των Κούρδων προς τη θάλασσα, που είναι στρατηγικός στόχος του Νοτίου Κουρδιστάν, για να καταφέρει να μεταφέρει το πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις διεθνείς αγορές, παρακάμπτοντας την Τουρκία.


Σημειωτέον ότι οι Κούρδοι υπερασπιστές της πόλης Σερεκάνιγιε έχουν στα χέρια τους πτώμα 25χρονου Κούρδου από το Βόρειο Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία), ο οποίος ήταν συνεργάτη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, που προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την οργάνωση Χεζμπουλάχ.


Τέλος, να υπογραμμίσουμε και να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία, όταν πρόκειται για τα συμφέροντά της, συνεργάζεται όχι με τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά ακόμα και με το διάβολο, χωρίς να υπολογίζει ανθρώπινες ζωές και φυσικά χωρίς να υπολογίζει τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον!







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Μία περιοχή ίση… με το Βέλγιο φαίνεται να έχει καλύψει η νορβηγική εταιρία PGS (Petroleum Geo Services) η οποία έχει αναλάβει τα σεισμικά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής και νότιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της χώρας μας.



Ενώ οι έρευνες ολοκληρώνονται, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι ελπίδες για κάτι καλό είναι μεγάλες αφού σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα αποτελέσματα είναι εξόχως ενθαρρυντικά, ενώ οι κινήσεις των Νορβηγών καταδεικνύουν τον επαγγελματισμό τους αφού, φαίνεται να μην έχουν αφήσει σπιθαμή υποθαλάσσιου εδάφους χωρίς να έχουν σαρώσει με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν.





Τι απομένει τώρα; Μα φυσικό το πλέον δύσκολο κομμάτι της δουλειάς, αφού το μπαλάκι περνάει στην ελληνική κυβέρνηση. Η Αθήνα θα πρέπει πολύ σύντομα αφού λάβει τις πρώτες αναφορές και στοιχεία από τους Νορβηγούς, να δημιουργήσει το πλαίσιο για τη προσέλκυση επενδύσεων, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει τη πρωτοχρονιάτικη δέσμευση του πρωθυπουργού για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας αλλά «και της ΑΟΖ μας», όπως με έμφαση είχε υπογραμμίσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ευαίσθητη, περίπλοκη και άκρως απαιτητική διαδικασία της εκτίμησης των αποτελεσμάτων των πρώτων αυτών ερευνών, της απόφασης για τη δημιουργία των οικοπέδων (η συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθεί συγκεκριμένη μεθοδολογία), η προκήρυξη του διαγωνισμού και διαπραγμάτευση με τους ξένους θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από Έλληνες τεχνοκράτες με την απαραίτητη εμπειρία να φέρουν σε πέρας το έργο, ώστε να διατηρηθεί ο απόλυτος έλεγχος επί της διαδικασίας.

Και να μην ξεχνάμε, ότι μέσω της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων οι Έλληνες περιμένουν να αναστραφεί η διαδικασία αργού θανάτου της κοινωνίας και της χώρας.



Πηγή




via http://infognomonpolitics.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Από ποιον προσπαθούσαν να κρυφτούν;



Ένα καλογεροπαίδι από το μοναστήρι της Παναχράντου επιστράτευσε η Ελένη Μενεγάκη προκειμένου να κρατήσει μυστικό το ταξίδι της στην Άνδρο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Κάτι που απέβη μάταιο....





«Το καλογεροπαίδι μου πήγε κρυφά στην Ραφήνα και την έφερε στο νησί, γιατί δεν ήθελε να καταλάβουν τον ερχομό της. Η Ελένη είναι μια καταπληκτική γυναίκα, πολύ πρόσχαρη και μάλιστα μιλάει με όλο τον κόσμο που την πλησιάζει. Και τον Δεκαπενταύγουστο έρχεται στη μονή και τρώμε και είναι βαθιά θρησκευόμενη. Μάλιστα, είμαι ο αγαπημένος της παπάς! Mε τον Μάκη και την Ελένη έχουμε γίνει κολλητοί». Αυτό δήλωσε στο fthis ο ηγούμενος του μοναστηριού της Παναχράντου στην Άνδρο.



Επιβεβαιώνοντας το φωτογραφικό ρεπορτάζ του ΟΚ που δείχνει την άφιξη της Ελένης Μενεγάκη στο λιμάνι της Ραφήνας και την incognito επιβίβασή της στο πλοίο για Άνδρο.



Μάλιστα, σύμφωνα με τον φωτογράφο «Δεν έβγαλε την κουκούλα της καθόλου, ενώ ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο ήταν σκυφτή και απέφευγε να στρέψει το πρόσωπό της προς τα έξω».



Αν και, το πραγματικό ερώτημα εδώ είναι, προς τι τόση μυστικότητα;






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Ο Πορτοσάλτε με το «καλημέρα» παριστάνει τον ανήξερο για την προβοκάτσια που έστησε το Υπουργείο Εργασίας και ζητάει να δείξει σοβαρότητα το ΚΚΕ. Αλλά κάνει γαργάρα τόσο τις κατηγορηματικές δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ, όσο και την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Από κοντά με τον Πορτοσάλτε, ο Οικονόμου στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ «τα σπάει», ενώ ήδη έχει αποδειχτεί ότι οι...

φωτογραφίες που παρουσίασε χτες το κανάλι του Αλαφούζου είναι στημένες από το Υπουργείο Εργασίας.





Η παράθεση των φωτογραφιών αποκαλύπτει το στήσιμο: Είναι τραβηγμένες από το ίδιο σημείο και «ω του θαύματος» στις δύο δεν υπάρχει καμία σπασμένη πόρτα ενώ στις άλλες δύο εμφανίζεται. Στις δύο το φωτιστικό είναι όρθιο και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο είναι πεσμένο. Στις δύο οι καρέκλες είναι μέσα στο γραφείο του υπουργού και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο έχουν ριχτεί στην πόρτα ώστε να δίνεται εικόνα μάχης.


Εξακολουθούν στο «ΣΚΑΪ» να κάνουν γαργάρα τόσο τις κατηγορηματικές δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ, όσο και την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΚΚΕ:


«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο Υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές.


Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό-ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό-λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.


Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός και λαϊκή συμμαχία, για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι».

"902"μέσω "Σίβυλλα"



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Εκνευριστική έχει καταντήσει πλέον αυτή η ιστορία με τους αλλεπάλληλους ανά μήνα κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη διαβόητη «επιστροφή των καταθέσεων» στις ελληνικές τράπεζες. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σκοπιμότητα της καλλιέργειας τεχνητού κλίματος αισιοδοξίας μήπως... στραβωθεί κανένας αφελής και καταθέσει τα λεφτά του στην τράπεζα, αλλά δεν είναι ανάγκη να χειρίζεται τόσο προκλητικά το θέμα η κυβέρνηση σαν να απευθύνεται σε ηλιθίους. Κανένας λόγος αλαλαγμών δεν υπάρχει.



Το πολύ πολύ ένας στεναγμός ανακούφισης και «δυστυχούς παρηγορίας» που...


η μείωση -ναι, η μείωση!- των καταθέσεων κατά τη διάρκεια του 2012 δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο κατά τη διάρκεια του 2010 και του 2011! Τίποτα περισσότερο! Ας δούμε καλύτερα τους αριθμούς βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος. Την 1η Ιανουαρίου του 2012 το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες ανερχόταν στα 168,96 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 οι καταθέσεις είχαν πέσει στα 161,36 δισ. ευρώ. Μια απλή αφαίρεση μας δείχνει ότι μέσα στο 2012 οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ.



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα 7,6 δισ. είναι πολύ μικρότερα από τα 40,6 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν μειωθεί οι καταθέσεις κατά το 2011 και τα 27,9 δισ. ευρώ που είχαν φύγει από τις τραπεζικές καταθέσεις μέσα στο 2010. Στα τέλη του 2009 δηλαδή οι καταθέσεις ήταν 237,53 δισ. ευρώ και στα τέλη του 2010 είχαν πέσει στα 209,6 δισεκατομμύρια. Αυτά σημαίνουν ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχουν μειωθεί κατά 76,2 δισεκατομμύρια ευρώ (ποσοστό περίπου 32%) σε σχέση με τα τέλη του 2009. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια χάθηκε το ένα τρίτο των καταθέσεων.



Αυτό συνιστά οικονομική καταστροφή για τις τράπεζες. Ο λόγος είναι πως αυτές δεν μπορούν με την ίδια ταχύτητα να περιορίσουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει σε τράπεζες και ιδιώτες, όσο και αν «στραγγαλίσουν» τη χορήγηση νέων δανείων. Οι αριθμοί που αφορούν αυτή την πτυχή είναι αποκαλυπτικοί.



Το 2009, το σύνολο των δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά που είχαν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες ανερχόταν σε 249,68 δισ. ευρώ - ήταν δηλαδή κατά 12,2 δισ. ευρώ περισσότερα από τις καταθέσεις, οι οποίες υπενθυμίζουμε ότι ανέρχονταν σε 237,53 δισ. Στα τέλη του 2012 η κατάσταση για τις τράπεζες είχε επιδεινωθεί δραματικά. Παρόλο που μέσα στη «μαύρη τριετία» του Μνημονίου περιόρισαν κατά 22 δισεκατομμύρια τις χορηγήσεις δανείων και τις έριξαν στα 227,7 δισ. ευρώ, το ποσό αυτό είναι κατά... 66,3 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο από εκείνο των καταθέσεων, που έπεσαν -παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης- στα 161,4 δισ. ευρώ.



Υπερπενταπλασιάστηκε (!) δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς το ποσό της απόκλισης ανάμεσα στις χορηγήσεις δανείων εκ μέρους των τραπεζών και τις καταθέσεις σε αυτές. Αυτό δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για την πραγματική οικονομία, γιατί σημαίνει ότι όσες καταθέσεις και αν τυχόν επιστρέψουν στις τράπεζες, οι τράπεζες θα κρατούν το μέγιστο τμήμα των καταθέσεων αυτών για τον εαυτό τους, προκειμένου να μειώσουν τους κινδύνους για την ίδια τους την ύπαρξη.



Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι αποκλείεται στο ορατό μέλλον οι ελληνικές τράπεζες να μπορούν να χορηγήσουν τα δάνεια που περιμένουν σαν μάννα εξ ουρανού οι επιχειρήσεις και ο κοσμάκης! Θα τα περιμένουν επί ματαίω! Οπως είναι ευνόητο, η ανωτέρω εξήγηση της συμπεριφοράς των τραπεζών καμιά παρηγοριά δεν αποτελεί για τους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά, που έχουν στερηθεί αυτή την τριετία δανειακή ρευστότητα ύψους 22 δισεκατομμυρίων. Ρευστότητα ύψους 12 δισ. ευρώ έχουν χάσει οι επιχειρήσεις και άλλα 10 δισεκατομμύρια τα νοικοκυριά.



Στο υπάρχον περιβάλλον της δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων όλου του πληθυσμού και της καταβαράθρωσης του τζίρου πολλών επιχειρήσεων, η δανειακή ασφυξία από τις τράπεζες έχει τραγικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών όλο και λιγότερο μπορούν να χρηματοδοτήσουν τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων.



Το 2009 «περίσσευαν» 77,3 δισ. ευρώ αφού τα νοικοκυριά είχαν καταθέσεις 196,9 δισεκατομμυρίων και δάνεια 119,6 δισ. Το 2012 το ποσό αυτό είχε συρρικνωθεί δραστικότατα: 135 δισ. καταθέσεις νοικοκυριών μείον 106,6 δισ. δάνεια μας κάνει μόλις 28,4 δισεκατομμύρια - σχεδόν το ένα τρίτο! Με άλλα λόγια, η λεηλασία των εισοδημάτων του λαού μας γκρέμισε και τη δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού των επιχειρήσεων!






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Εκνευριστική έχει καταντήσει πλέον αυτή η ιστορία με τους αλλεπάλληλους ανά μήνα κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη διαβόητη «επιστροφή των καταθέσεων» στις ελληνικές τράπεζες. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σκοπιμότητα της καλλιέργειας τεχνητού κλίματος αισιοδοξίας μήπως... στραβωθεί κανένας αφελής και καταθέσει τα λεφτά του στην τράπεζα, αλλά δεν είναι ανάγκη να χειρίζεται τόσο προκλητικά το θέμα η κυβέρνηση σαν να απευθύνεται σε ηλιθίους. Κανένας λόγος αλαλαγμών δεν υπάρχει.



Το πολύ πολύ ένας στεναγμός ανακούφισης και «δυστυχούς παρηγορίας» που...


η μείωση -ναι, η μείωση!- των καταθέσεων κατά τη διάρκεια του 2012 δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο κατά τη διάρκεια του 2010 και του 2011! Τίποτα περισσότερο! Ας δούμε καλύτερα τους αριθμούς βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος. Την 1η Ιανουαρίου του 2012 το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες ανερχόταν στα 168,96 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 οι καταθέσεις είχαν πέσει στα 161,36 δισ. ευρώ. Μια απλή αφαίρεση μας δείχνει ότι μέσα στο 2012 οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ.



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα 7,6 δισ. είναι πολύ μικρότερα από τα 40,6 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν μειωθεί οι καταθέσεις κατά το 2011 και τα 27,9 δισ. ευρώ που είχαν φύγει από τις τραπεζικές καταθέσεις μέσα στο 2010. Στα τέλη του 2009 δηλαδή οι καταθέσεις ήταν 237,53 δισ. ευρώ και στα τέλη του 2010 είχαν πέσει στα 209,6 δισεκατομμύρια. Αυτά σημαίνουν ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχουν μειωθεί κατά 76,2 δισεκατομμύρια ευρώ (ποσοστό περίπου 32%) σε σχέση με τα τέλη του 2009. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια χάθηκε το ένα τρίτο των καταθέσεων.



Αυτό συνιστά οικονομική καταστροφή για τις τράπεζες. Ο λόγος είναι πως αυτές δεν μπορούν με την ίδια ταχύτητα να περιορίσουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει σε τράπεζες και ιδιώτες, όσο και αν «στραγγαλίσουν» τη χορήγηση νέων δανείων. Οι αριθμοί που αφορούν αυτή την πτυχή είναι αποκαλυπτικοί.



Το 2009, το σύνολο των δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά που είχαν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες ανερχόταν σε 249,68 δισ. ευρώ - ήταν δηλαδή κατά 12,2 δισ. ευρώ περισσότερα από τις καταθέσεις, οι οποίες υπενθυμίζουμε ότι ανέρχονταν σε 237,53 δισ. Στα τέλη του 2012 η κατάσταση για τις τράπεζες είχε επιδεινωθεί δραματικά. Παρόλο που μέσα στη «μαύρη τριετία» του Μνημονίου περιόρισαν κατά 22 δισεκατομμύρια τις χορηγήσεις δανείων και τις έριξαν στα 227,7 δισ. ευρώ, το ποσό αυτό είναι κατά... 66,3 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο από εκείνο των καταθέσεων, που έπεσαν -παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης- στα 161,4 δισ. ευρώ.



Υπερπενταπλασιάστηκε (!) δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς το ποσό της απόκλισης ανάμεσα στις χορηγήσεις δανείων εκ μέρους των τραπεζών και τις καταθέσεις σε αυτές. Αυτό δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για την πραγματική οικονομία, γιατί σημαίνει ότι όσες καταθέσεις και αν τυχόν επιστρέψουν στις τράπεζες, οι τράπεζες θα κρατούν το μέγιστο τμήμα των καταθέσεων αυτών για τον εαυτό τους, προκειμένου να μειώσουν τους κινδύνους για την ίδια τους την ύπαρξη.



Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι αποκλείεται στο ορατό μέλλον οι ελληνικές τράπεζες να μπορούν να χορηγήσουν τα δάνεια που περιμένουν σαν μάννα εξ ουρανού οι επιχειρήσεις και ο κοσμάκης! Θα τα περιμένουν επί ματαίω! Οπως είναι ευνόητο, η ανωτέρω εξήγηση της συμπεριφοράς των τραπεζών καμιά παρηγοριά δεν αποτελεί για τους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά, που έχουν στερηθεί αυτή την τριετία δανειακή ρευστότητα ύψους 22 δισεκατομμυρίων. Ρευστότητα ύψους 12 δισ. ευρώ έχουν χάσει οι επιχειρήσεις και άλλα 10 δισεκατομμύρια τα νοικοκυριά.



Στο υπάρχον περιβάλλον της δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων όλου του πληθυσμού και της καταβαράθρωσης του τζίρου πολλών επιχειρήσεων, η δανειακή ασφυξία από τις τράπεζες έχει τραγικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών όλο και λιγότερο μπορούν να χρηματοδοτήσουν τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων.



Το 2009 «περίσσευαν» 77,3 δισ. ευρώ αφού τα νοικοκυριά είχαν καταθέσεις 196,9 δισεκατομμυρίων και δάνεια 119,6 δισ. Το 2012 το ποσό αυτό είχε συρρικνωθεί δραστικότατα: 135 δισ. καταθέσεις νοικοκυριών μείον 106,6 δισ. δάνεια μας κάνει μόλις 28,4 δισεκατομμύρια - σχεδόν το ένα τρίτο! Με άλλα λόγια, η λεηλασία των εισοδημάτων του λαού μας γκρέμισε και τη δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού των επιχειρήσεων!






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Ανακοινώθηκε από την AMD ο νέος της τετραπύρηνος επεξεργαστής FX-4130. Αν και φαίνεται οτι ανήκει στην σειρά 4100 που βασίζεται στην προηγούμενη bulldozer αρχιτεκτονική, ο FX-4130 στην πραγματικότητα είναι ένας Piledriver επεξεργαστής. Σκοπός της εταιρίας είναι να ακολουθήσει πολιτική τιμής-επιδόσεων για αυτή την σειρά και για αυτό ο FX-4130 θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον αντίστοιχο Intel Core i3-2100. Τα χαρακτηριστικά του FX-4130 περιλαμβάνουν τέσσερις πυρήνες, μέσω δύο "Piledriver" modules, βασική συχνότητα 3,80GHz και Turbo Core συχνότητα στα 3,90GHz. Θα έχει συνολικά 4MB L2 cache και 4MB L3 cache, ενώ θα υποστηρίζει και τις νέες εντολές, όπως AVX, AES-NI, SSE4.2, FMA και XOP. Η τιμή του FX-4130 αναμένεται να είναι $99,99.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1




Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αδίκημα δηλητηρίασης πηγών και τροφίμων άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά κατά εταιρείας που δραστηριοποιείται στον Πόρο για κακουργηματική χρήση της καρκινογόνου ουσίας φορμόλης στα ιχθυοτροφία της...







Η έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια έπειτα από καταγγελία της «Πρωτοβουλίας για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Πόρου» και ο έλεγχος των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έδειξε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί «συστηματικά και εκτεταμένα» 77 τόνοι φορμόλης στις μονάδες της εταιρείας.



Η χρήση της καρκινογόνου ουσίας δεν προβλέπεται στις εγκριθείσες μελέτες και αντίστοιχους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ από την πλευρά της η εταιρεία υποστήριξε ότι η ουσία χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη συντήρηση νεκρών ψαριών.

Οπως αναφέρει ο ΣΚΑϊ, οι έλεγχοι που έκαναν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος διαπίστωσαν ότι ποσότητες φορμόλης ενδεχομένως να κατέληξαν στην ατμόσφαιρα μέσω αποτέφρωσης των νεκρών ψαριών, στη θάλασσα μέσω των ψεκασμών και στο έδαφος από το θάψιμο των ψαριών στη χωματερή του Πόρου.



Η «Πρωτοβουλία» καταγγέλλει επίσης ότι η εταιρεία δεν δικαιολόγησε τη χρήση της φορμόλης σε τέτοια ποσότητα, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμή κανένας έλεγχος για το αν τα προϊόντα καταλήγουν στο πιάτο καταναλωτών.













via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για «νομιμότητα»;

Ποιοι είναι αυτοί οι «Ταρτούφοι» που όχι μόνο τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά για δεκαετίες, αναγνωρίζουν τάχα μου το «δίκιο» των κοινωνικών ομάδων που διαμαρτύρονται, που απεργούν, που εξεγείρονται, αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή ζητούν την πάταξη των «παρανόμων» (χτες των εργαζόμενων στο Μετρό, σήμερα των αγροτών, προχτές των χαλυβουργών), γιατί, όπως λένε, «διασαλεύουν το νόμο»;

Ποιοι, τελικά, είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τη μάσκα του «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται» και «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τηρούνται»;

*

Ας δούμε:

Υπάρχει νόμος - το ίδιο τους το Σύνταγμα - που λέει ότι οι διεθνείς συμβάσεις της χώρας πρέπει να επικυρώνονται στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία. Αλλά είναι αυτοί, τα υποδείγματα της νομιμότητας, που επειδή έτσι τους συνέφερε εκείνη τη στιγμή πέρασαν...


το πρώτο Μνημόνιο καταστρατηγώντας τη συνταγματική διάταξη που υπαγορεύει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων για διεθνείς συμβάσεις της χώρας, επιλέγοντας τον βολικό γι' αυτούς δρόμο της απλής πλειοψηφίας των 151 ψήφων.

Υπάρχει νόμος - το ίδιο τους το Σύνταγμα - που λέει πως εκλέγονται κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί σε αυτή τη χώρα. Αλλά κάποια στιγμή και επειδή έτσι τους συνέφερε εκείνη τη στιγμή, μας έβαλαν διορισμένο πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη.

Υπάρχει νόμος που υπαγορεύει στις κυβερνήσεις τη χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, όχι μόνο ληστεύονται τα Ταμεία, αλλά αυτοί που τα ληστεύουν έρχονται από πάνω και κόβουν και τις συντάξεις μιλώντας για τα «φτωχά» Ταμεία που οι ίδιοι φτωχοποίησαν.

Υπάρχει νόμος που υπαγορεύει στις κυβερνήσεις καταβολή των χρεών τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά αυτοί που δεν τον εφαρμόζουν έρχονται κι από πάνω, με άλλο νόμο, να επιβάλουν αυξήσεις στους φόρους κατά των δημοτών με πρόσχημα ότι τα ταμεία των δήμων πέφτουν έξω. Αλλά πέφτουν έξω γιατί, πολύ απλά, είναι αυτά τα υποδείγματα «νομιμότητας» που δεν καταβάλλουν τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους ΟΤΑ.

Υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων των μεγαλόσχημων βιομηχάνων, εφοπλιστών, εργοδοτών. Οχι μόνο δεν εφαρμόζονται, αλλά οι... νομιμόφρονες της «λίστας Λαγκάρντ» κάνουν και χαριστικές ρυθμίσεις στους μεγαλομπαταξήδες, την ώρα που με άλλο νόμο απειλούν με κατάσχεση το χρεοκοπημένο λαό για χρέη άνω των 300 ευρώ...

Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις (ντάνες) κατά των καταχρηστικών όρων των τραπεζών εις βάρος των πολιτών. Οχι μόνο δεν εφαρμόζονται, αλλά οι κήνσορες της νομιμότητας, αυτοί που αφήνουν το λαό στο έλεος των τραπεζιτών, έχουν ενισχύσει τους τραπεζίτες με πάνω από 200 δισ. ευρώ τα τρία τελευταία χρόνια.

Υπήρξε δικαστική απόφαση που έλεγε «στοπ» στην είσπραξη χαρατσιών από τη ΔΕΗ. Οχι μόνο δεν εφαρμόστηκε, αλλά βγήκε και ο Στουρνάρας για να δηλώσει ότι τη γράφει στα παλιά του τα παπούτσια.

Υπάρχει νόμος -το ίδιο τους το Σύνταγμα, ο «πρώτος νόμος του κράτους»- που λέει ότι η εργασία είναι δικαίωμα για όλους. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά οι ταγοί της νομιμότητας το δικαίωμα στη δουλειά το έχουν αντικαταστήσει με το «δικαίωμα» στην ανεργία.

Υπάρχει νόμος -το ίδιο τους το Σύνταγμα- που, στα χαρτιά, υπεραμύνεται της δημόσιας και δωρεάν Υγείας, της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, της εθνικής κυριαρχίας. Οχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά στην πράξη όλες αυτές οι «πρόνοιες» είναι για το θεαθήναι, στο πλαίσιο ενός νόμου που η ίδια εκείνη τάξη που διά των κομμάτων της τον ψήφισε, τον χρειάζεται μόνο ως «κουρελόχαρτο».

*

Οι ίδιοι, βέβαια, που είδαμε ποια είναι η σχέση τους με τη νομιμότητα, με τη δική τους την αστική νομιμότητα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γίνονται μανιασμένοι εκπρόσωποι του νόμου και της επί ...τάξης, όταν πρόκειται να επιβάλουν το νόμο της βαρβαρότητας σε όποιον αντιστέκεται.

Παίρνουν, λοιπόν, τη ρομφαία του νόμου και με ύφος στρατοδίκη λένε σε όποιον διαμαρτύρεται:

Αδικο το μνημόνιο - αλλά νόμος!

Αδικο μέτρο το κόψιμο μισθών - αλλά νόμος!

Αδικο μέτρο το κόψιμο συντάξεων - αλλά νόμος!

Αδικο το χαράτσι και οι αυξήσεις στη ΔΕΗ - αλλά νόμος!

Αδικες οι απολύσεις εργαζομένων - αλλά νόμος!

Αδικες και λεόντειες οι συμβάσεις για τα διόδια - αλλά νόμος!

Αδικο το φορολογικό - αλλά νόμος!

Αδικο το «ενιαίο μισθολόγιο - φτωχολόγιο» - αλλά νόμος!

Αδικο το αμοκ φόρων επί των φτωχόσπιτων - αλλά νόμος!

Αδικος ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης - αλλά νόμος!

Αδικος ο κόσμος - αλλά νόμιμος!

*

Συμπέρασμα πρώτο:

Οι νόμοι τους όχι μόνο είναι ταξικοί, αλλά ταξική είναι και η εφαρμογή (ή η μη εφαρμογή) τους.

Συμπέρασμα δεύτερο:

Δεν υπάρχει εκμεταλλευτική - ταξική κοινωνία, στην οποία οι «από πάνω» να μην αναφωνούν κραδαίνοντας το μαστίγιο στους «από κάτω»: «Dura lex sed lex» («σκληρός νόμος αλλά νόμος»)!

«Καλός νόμος ή κακός νόμος, αδιάφορο. Είναι νόμος!», μας λένε αυτοί που όποτε θυμούνται τους νόμους, το κάνουν για να μας πουν, τελικά, το εξής πολύ απλό:

Μη μιλάτε, μην αντιδράτε και κυρίως μην αντιστρατεύεστε «την ευνομίαν και την τάξιν» καθ' ότι για τα πάντα μπορούμε να εφαρμόσουμε εναντίον σας εκείνον το νόμο που μας βολεύει!

Αυτή είναι η «λογική» τους περί «νομιμότητας». Η οποία δεν καθορίζεται, φυσικά, από τους νόμους του κράτους, αλλά από κάτι πολύ ανώτερο: Από το κράτος του νόμου! Που σημαίνει ότι το κράτος τους είναι που ψηφίζει, που εφαρμόζει και που ερμηνεύει τους νόμους όπως εκείνο αποφασίζει. Και αποφασίζει όπως συμφέρει εκείνους που ελέγχουν το κράτος.

*

Είναι πρόδηλο, επομένως, ότι τα κηρύγματά τους περί «νομιμότητας» χάσκουν την ταξική τους αγριότητα, υποκρισία και χρεοκοπία.

Οταν μιλούν περί του «νόμου και της τάξης», εννοούν την καταστολή, την αυθαιρεσία, την τρομοκράτηση, τον εκφοβισμό, ως μεθοδολογία για την επιβολή -με ισχύ «νόμου»- των συμφερόντων της τάξης τους πάνω στην κοινωνία.

Αλλά, απέναντι σε αυτήν τη «νομιμότητα», δεν υπάρχει

τίποτα πιο νόμιμο,

τίποτα πιο δημοκρατικό,

τίποτα πιο «καθαγιασμένο»

από τη μαζική, οργανωμένη, δημοκρατική και πλειοψηφική εκ μέρους των λαϊκών στρωμάτων ανυπακοή, απειθαρχία, απόρριψη, άρνηση και ανατροπή της πολιτικής τους και των νόμων τους.

Συμφωνεί μέχρι και ο Μοντεσκιέ -ο δικός «τους» αστός Μοντεσκιέ- που το έγραψε περίφημα:

«Δεν υπάρχει σκληρότερη τυραννία από εκείνη που διενεργείται κάτω από τη σκιά των νόμων και τα προσχήματα της Δικαιοσύνης», έλεγε...



Γράφει:

ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Στην Άνδρο βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ελένη Μενεγάκη, αλλά το...

ταξίδι της έγινε υπό περίεργες συνθήκες...



Ο φωτογραφικός φακός του ΟΚ! κατέγραψε την άφιξή της στο λιμάνι της Ραφήνας και την επιβίβασή της στο πλοίο. Η Ελένη αναχώρησε αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής την Παρασκευή με αυτοκίνητο συνεργάτη της, ώστε να περάσει απαρατήρητη. Σε συγκεκριμένο σημείο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, σταμάτησαν και η παρουσιάστρια επιβιβάστηκε στο δικό της αυτοκίνητο.



Όταν έφτασε στο λιμάνι της Ραφήνας παρέμεινε για αρκετή ώρα μέσα στο όχημα και βγήκε μόνο όταν την πλησίασε ένας γνωστός της μοναχός. Με τη βοήθειά του η Ελένη μετέφερε τις αποσκευές της στο δικό του αυτοκίνητο και κάθισε στη θέση του συνοδηγού, φορώντας πάντα κουκούλα. Στο πλοίο επιβιβάστηκαν τελευταίοι κι ενώ είχαν μπει όλα τα συτοκίνητα. Ο Μάκης Παντζόπουλος βρισκόταν ήδη στα Άχλα καθώς επιμελείται εργασίες ανακαίνισης στην επιχείρησή του.














via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο εμφανίστηκε πρόσφατα για αυτούς που προτιμούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Ονομάζεται Social Number και υπόσχεται ανωνυμία στους χρήστες του, επιτρέποντάς τους να συζητούν για θέματα τα οποία δε θα θίγανε σε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο, όπου και θα αναγνωρίζονταν εύκολα. Στο Social Number μπορείτε να συζητάτε ελεύθερα για θέματα όπως πολιτική, θρησκεία, κουτσομπολιά, τη προσωπική σας ζωή και άλλα πολλά για τα οποία μπορεί να αισθάνεστε αμήχανα να μιλήσετε ανοιχτά χωρίς πλήρη ανωνυμία.


Μπορείτε να συμμετέχετε σε ένα από τα εκατοντάδες groups συζητήσεων που υπάρχουν ή να φτιάξετε το δικό σας στο οποίο θα συμμετέχουν άλλοι. Για να δημιουργήσετε λογαριασμό αρκεί να πληκτρολογήσετε έναν αριθμό από 6-10 ψηφία (αντί για username), ένα email και τον κωδικό σας και είστε έτοιμοι για να αναρτήσετε τα θέματα που θέλετε. Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Social Number με τα αρχικά M.K, θέλοντας και ο ίδιος να διατηρήσει την ανωνυμία του, δηλώνει "Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που δίνουμε στους χρήστες μας μια φωνή ελεύθερη για να συζητούν αυτά που κάποιοι μπορεί να θεωρούν ταμπού. "Απαγορευμένα θέματα" από πολιτική και θρησκεία έως κατάχρηση ουσιών ή κουτσομπολιό για το αφεντικό τους είναι αυτά που συνήθως τους έλκουν σε μεγάλο βαθμό. Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά ακόμη τα οποία θέλει ο κόσμος να συζητήσει ανοιχτά, χωρίς φόβο για τις συνέπειες." Τελειώνοντας, ο M.K καταλήγει: "Ο αριθμός σας είναι η μοναδική σας ταυτότητα, o οποίος δείχνει την αληθινή αξία της ανωνυμίας".



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Η Χριστίνα, κόρη του ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων...

παιχνιδιών "Jumbo", Aπόστολου Βακάκη, λατρεύει τις κοσμικότητες αλλά και τα υπέρκομψα σύνολα ντυσίματος.







Για τους φίλους της η Χριστίνα, όπως αναφέρει το Πρώτο θέμα ταυτίζεται με τη χαρά της ζωής. Εντελώς απελευθερωμένη από πρωτόκολλα, τίτλους και οικονομικά, θέλησε από πολύ νωρίς να ακολουθήσει την δική της ανεξάρτητη πορεία στην άλλη όχθη του Ατλαντικού σπουδάζοντας μαγειρική.



Τελικά η κόρη του "Mr Jumbo" θα βρεθεί στο Μαϊάμι και μάλιστα σε μια από τις πιο γνωστές σχολές σεφ. "Από μικρή αγαπούσε την κουζίνα", επιβεβαιώνουν οι φίλοι της στην εφημερίδα και συνεχίζουν: "Τη γοητεύει το ταξίδι της γεύσης, αγαπά τα μπαχαρικά, τους ασυνήθιστους συνδυασμούς και όταν έχει τα κέφια της μπαίνει στην κουζίνα για να εμπνευστεί. Στα καλέσματα που συχνά κάνει στο σπίτι της στην Πολιτεία πολλά από τα πιάτα που σερβίρονται τα έχει επιμεληθεί η ίδια".



Τους τελευταίους μήνες μάλιστα άρχισε να εμπλέκεται ενεργά και στην οικογενειακή επιχείρηση, δίνοντας αέρα φρεσκάδας στις δημόσιες σχέσεις.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Με μαύρο σγουρό μαλλί και στέκα...

στο κεφάλι όπως πρόσταζε το στιλ της εποχής η νεαρή τότε Άννα ήταν πολύ άνετη με τον τηλεοπτικό φακό.







Με μπλε πλεχτή ζακέτα και ελάχιστο μακιγιάζ ήταν εξίσου όμορφη και λαμπερή με σήμερα.



Δείτε τις φωτογραφίες:














via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Με την κόρη της Δανάη εντόπισε ο...

φωτογραφικός φακός την Βίκυ Σταυροπούλου.







Οι δυο τους βρέθηκαν σε θεατρική πρεμιέρα. Μαζί τους ήταν και ο καλός φίλος της ηθοποιού, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.



Δείτε την φωτογραφία του radar.gr:






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip