follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Μερικές γυναίκες έχουν παραπάνω αυτοπεποίθηση απ' όσο πρέπει...



Είναι ωραίο πράγμα να σου αρέσει ο εαυτός σου αλλά άμα το παρακάνεις αυτά πεθαίνεις!!!





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Κι ενώ όλοι οι άλλοι κοιμούνται, ο μικρός Jude προπονείται για μια λαμπρή μελλοντική καριέρα στις καταδύσεις… ή στο ποδόσφαιρο!



Δείτε τι αντίκρισαν οι γονείς του 2χρονου, John και Ashleigh Bennet, όταν άκουσαν έναν θόρυβο και άνοιξαν την κάμερα που είχαν εγκαταστήσει στο δωμάτιο του μωρού για να δουν τι συμβαίνει.





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1



Τι κι αν μετά την επιλογή του «Alcohol Is Free» για να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision τα προγνωστικά μας ήθελαν στις θέσεις 5 έως 7; Πλέον, το τραγούδι μας «φιγουράρει» εκτός 10άδας και, μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από το 2002 που έχουμε τόσο χαμηλή θέση στα στοιχήματα!




Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας έχουν απόδοση μεταξύ 15 – 34/1, κάτι που σημαίνει πως στον διαγωνισμό του Μάλμε αναμένεται να καταταγούμε μεταξύ 13ης και 17ης θέσης! Τα ίδια ακριβώς προγνωστικά ισχύουν για Εσθονία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γεωργία.


Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2002 και το «S.A.G.A.P.O.» του Μιχάλη Ρακιντζή που η Ελλάδα φιγουράρει τόσο χαμηλά στον πίνακα των προγνωστικών!


Σε άσχημη θέση βάζουν τα προγνωστικά και την Κύπρο, δίνοντας στη Δέσποινα Ολυμπίου και το «Αν Με Θυμάσαι» την 26η θέση σε σύνολο 39 χωρών που διαγωνίζονται!


Σύμφωνα πάντα με τα γραφεία στοιχημάτων, φαβορί για την πρωτιά στον 58ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι η Δανία, ενώ ακολουθούν Ρωσία, Γερμανία και Αρμενία.



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE
Εντυπωσιακές, ευρυγωνικές φωτογραφίες, ή αλλιώς φωτογραφίες με το «βλέμμα του ψαριού». Δηλαδή φωτογραφίες με μεγάλη γωνία λήψης που σχοιματίζουν κοίλο.http://perierga.gr

Perierga.gr - Με τη ματιά του ψαριού

Perierga.gr - Με τη ματιά του ψαριού

Perierga.gr - Με τη ματιά του ψαριού

Perierga.gr - Με τη ματιά του ψαριού

Perierga.gr - Με τη ματιά του ψαριού

Perierga.gr - Με τη ματιά του ψαριού

Perierga.gr - Με τη ματιά του ψαριού

Perierga.gr - Με τη ματιά του ψαριού

Perierga.gr - Με τη ματιά του ψαριού

Perierga.gr - Με τη ματιά του ψαριού



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Η LG παρουσίασε το Optimus G Pro Η LG είχε φροντίσει να μας αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής Optimus G Pro, πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες. Πλέον το...

παρουσίασε και επίσημα στο συνέδριο MWC 2013 της Βαρκελώνης, και δείχνει πλέον έτοιμο να ανταγωνιστεί το Galaxy Note II της Samsung στην κατηγορία των «phablets».



Όπως είχε ανακοινώσει η κορεατική εταιρία, η νέα συσκευή διαθέτει οθόνη τεχνολογίας True HD IPS+ ενώ το μέγεθος της φτάνει τις 5,5 ίντσες με ανάλυση Full HD και πυκνότητα εικονοστοιχείων 400ppi.



Ο επεξεργαστής της Qualcomm, SnapDragon 600 με χρονισμό στα 1,7GHz φροντίζει να παρέχει την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ ακόμα και για τις πιο απαιτητικές εργασίες, ενώ στις πολύ καλές επιδόσεις συμβάλουν και τα 2GB μνήμης RAM.



Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 32GB, με δυνατότητα επέκτασης microSD, ενώ η κάμερα των 13 megapixel με δυνατότητα εγγραφής Full HD βίντεο αλλά και λειτουργία image stabilization, εγγυάται πολύ καλή απόδοση στις λήψεις σας. Μάλιστα υπάρχει και εμπρόσθια κάμερα 2,1 megapixel, με την LG να δίνει τη δυνατότητα για ταυτόχρονη λήψη και από τις δύο κάμερες.





Στα χαρακτηριστικά βρίσκουμε επίσης υποστήριξη δικτύων LTE για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες ίντερνετ έως και 4G, μπαταρία 3.140mAh για αυτονομία που φτάνει έως και 2 ημέρες πλήρους χρήσης και φυσικά λειτουργικό σύστημα Android 4.1.2 Jelly Bean.



Σίγουρα το Optimus G Pro θα αποτελέσει δυνατό αντίπαλο για το Galaxy Note II, με την κυκλοφορία του να αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την τιμή του.







via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Η Μαρία Σολωμού μίλησε στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι" για την ερωτική σχέση που είχε με τον Αλέξη Γεωργούλη 15 χρόνια πριν και υποστηρίζει πως μπορεί να άλλαξε η εξωτερική του εμφάνιση, αλλά παραμένει ο ίδιος και έχει ακόμη την ίδια τρέλα...



Μίλησε για τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν για την παρουσία της στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου και υποστηρίζει πως είναι οπαδός της βλακείας...

Μίλησε όμως και για τον σύντροφο της, Πάνο Μουζουράκη και αποκάλυψε πως έχει γνωρίσει την οικογένεια του...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Επίδομα 500 ευρώ θα παίρνουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με

νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Το επίδομα, πάντως, θα δίνεται με εισοδηματικό όριο.



Για τις τρίτεκνες οικογένειες το φορολογητέο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 45.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για οικογένειες με τέσσερα παιδιά και κατά 4.000 για κάθε παιδί άνω των τεσσάρων.



tanea.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η Έλενα Παπαβασιλείου έκανε μια εντυπωσιακή φωτογράφηση στην οποία ήταν και σέξι και σοφιστικέ και μίλησε για τις αλλαγές στην εμφάνιση της, αλλά και για την προσωπική της ζωή...
Υποστηρίζει πως κάποτε ήταν πιο ευαίσθητη , αλλά πλέον το έχει δουλέψει και προσπαθεί να μην δίνει την ίδια σημασία σε όλα τα πράγματα...





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz



Όλοι έχουν παίξει σαν παιδιά ποδόσφαιρο και όλοι έχουν κάνει κεφαλιές

. Οι παλαιότεροι μάλιστα έκαναν κεφαλιές με βαριές δερμάτινες μπάλες. Όμως τελικά αποδεικνύεται ότι η κεφαλιά...

δεν είναι τόσο αθώα και μπορεί μάλιστα να κάνει ελαφριά ζημιά στον εγκέφαλο και να επηρεάσει αρνητικά τις νοητικές λειτουργίες μας. Γιατί συμβαίνει και πως συμβαίνει αυτό διαβάστε το αμέσως.



Επιστήμονες από το Κέντρο επιστημών υγείας του πανεπιστημίου του Τέξας με επικεφαλής την καθηγήτρια Αν Σερένο, ύστερα από έρευνα διαπίστωσαν ότι μετά από μια κεφαλιά στο ποδόσφαιρο οι λειτουργίες του ανθρώπου γίνονται πιο αργές. Οι επιστήμονες δημοσίευσαν τη μελέτη τους στο περιοδικό "PLoS ONE", και έκαναν τεστ σε διάφορες αθλήτριες ενός κολεγίου με μια μπάλα και έναν υπολογιστή- προσομοίωση. Η κάθε αθλήτρια έκανε κεφαλιές με μια μπάλα και αμέσως μετά την υπέβαλαν σε νοητικά-γνωστικά τεστ.


Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ύστερα από κάθε κεφαλιά οι αθλήτριες ήσαν αρκετά πιο αργές στην εκτέλεση ενός τεστ στην οθόνη. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν παίζει απλά ρόλο η κεφαλιά αυτή καθαυτή, αλλά και η δύναμη και η ένταση της. Αυτές οι κεφαλιές ενδέχεται να προκαλούν «ήπιες τραυματικές βλάβες στους μετωπιαίους λοβούς του εγκεφάλου».


Η δρ Σερένο τόνισε: «Από όσο γνωρίζουμε, αυτά τα ευρήματα αποτελούν την πρώτη ένδειξη ότι ακόμα και χτυπήματα της μπάλας με το κεφάλι, τα οποία δεν προκαλούν διάσειση, μπορούν να οδηγήσουν σε μετρήσιμες, αν και πιθανώς παροδικές, γνωστικές μεταβολές στους νεαρούς παίκτες του ποδοσφαίρου». Μάλιστα οι κεφαλιές λειτουργούν αυξητικά θα μπορούσαμε να πούμε αφού διαπιστώθηκε ότι όσο πιο πολλές ώρες έπαιζε μια μαθήτρια ποδόσφαιρο μέσα στην εβδομάδα τόσο πιο αργή γινόταν στους χρόνους ανταπόκρισης της στα τεστ.



Πηγή: iatropedia.com



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A3


Εφτάχρονη έπεσε θύμα βιασμού στην Ινδία Βίαιη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από ένα νοσοκομείο στο Νέο Δελχί όταν έγινε γνωστό ότι ένα...

κοριτσάκι 7 ετών δέχθηκε χθες σεξουαλική επίθεση στο σχολείο του.



Το κοριτσάκι εντοπίστηκε χθες στο σχολείο του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σαντζάι Γκάντι, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση, γράφουν οι Times της Ινδίας. Το κορίτσι πήρε αργότερα εξιτήριο από το νοσοκομείο.



«Το θύμα βιάστηκε από έναν άνδρα μέσα στο σχολείο του χθες. Ερευνούμε την υπόθεση. Ανακρίνουμε τους άνδρες του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των δασκάλων και ενός φρουρού», προσθέτει η εφημερίδα, επικαλούμενη ανακοίνωση της αστυνομίας.



Περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο και πετούσαν πέτρες σε οχήματα, κατηγορώντας την αστυνομία για ανεπαρκή άσκηση καθηκόντων επειδή δεν έχει συλλάβει ακόμη τον ένοχο, μετέδωσε το δίκτυο NDTV.



Η οργή του κόσμου για την έλλειψη ασφάλειας για τις γυναίκες, η ανεπαρκής νομοθεσία για τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά των γυναικών και η κακή αστυνόμευση πυροδότησε άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις σε όλη την Ινδία τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας στην ινδική πρωτεύουσα, η οποία υπέκυψε στα τέλη του ιδίου μήνα στα τραύματα που υπέστη από την επίθεση που δέχθηκε.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

O Κούρδος σκηνοθέτης Γιλμάζ Γκιουνέι ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα την φωτογραφία ενός νεαρού Κούρδου πολιτικού κρατουμένου και απεργού πείνας.



Ο νεαρός κρατούμενος έχει στην κυριολεξία λιώσει μετά από 55 ημέρες άρνησης λήψης τροφής. Είναι ένας από τους 700 πολιτικούς κρατουμένους κουρδικής καταγωγής, που έχουν αρχίσει αυτόν τον γύρο του θανάτου πριν από δύο μήνες. Μεταξύ των απεργών πείνας μπορεί κανείς να αναγνωρίσει βουλευτές, δημάρχους, κοινούς Κούρδους πολίτες αλλά και μεγάλο αριθμό ανηλίκων. Αυτή είναι η πραγματικότητα.






(Ο Κούρδος κρατούμενος απεργός πείνας του οποίου δεν αναφέρεται το όνομα στην ανάρτηση, αλλά φαίνεται καθαρά το πώς ήταν πριν ξεκινήσει την απεργία πείνας και πώς είναι τώρα)



Η ανάρτηση αυτής της φωτογραφίας από τον διάσημο σκηνοθέτη, σπάει τον αδυσώπητο «κύκλο σιωπής» που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν γύρω από αυτό το ζήτημα.



Από τη Δευτέρα το πρωί, άλλοι 9.300 κρατούμενοι, κουρδικής καταγωγής, στις φυλακές της Τουρκίας ανακοίνωσαν πως λαμβάνουν μέρος και αυτοί στην απεργία πείνας. Αυτά που ζητούν είναι τα ελάχιστα και τα απαραιτήτως αυτονόητα. Να διδάσκεται η κουρδική γλώσσα στα σχολεία και να αρθεί η απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

blog.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




Την απόλυση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της, Άντριου Μέισον, αποφάσισε...







όπως ευρέως αναμενόταν, η Groupn, μετά την εμφάνιση νέων τριμηνιαίων ζημιών στην εταιρεία και τη χθεσινή «βουτιά» της μετοχής της κατά 24%.



Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η φημολογία περί αποχώρησης του Μέισον είχε ενταθεί τους τελευταίους μήνες, ωστόσο ορισμένοι επενδυτές εκτιμούσαν πως ίσως του δινόταν περιθώριο μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό για την εταιρεία κλίμα.



Οι μετοχές της Groupon έχουν χάσει το 77% της αξίας τους από τότε που η εταιρεία εισήλθε στον Nasdaq, τον Νοέμβριο του 2011, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως το επιχειρηματικό της μοντέλο ίσως αποδειχθεί μη βιώσιμο.



«Θα μου λείψετε αφάνταστα», είπε στο προσωπικό της εταιρείας ο Μέισον, ο οποίος ίδρυσε τη Groupon το 2008. «Έπειτα από 4,5 εντατικά και θαυμάσια χρόνια ως CEO της Groupon, αποφάσισα ότι θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Πλάκα κάνω – απολύθηκα σήμερα. Αν αναρωτιέστε γιατί… δεν προσέχατε αρκετά», πρόσθεσε.



Χρέη διευθυνόντων συμβούλων θα ασκούν προσωρινά ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Έρικ Λεφκόφσκι και ο αντιπρόεδρος Τεντ Λεόνσις, έως ότου βρεθεί ο αντικαταστάτης του Μέισον.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



«Μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μια συνέχεια των προηγούμενων, επειδή τα προβλήματα είναι τέτοια, αλλά θα είναι μια τομή, μια καθεστωτική αλλαγή», δήλωσε ο βουλευτής Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος διέκρινε μέσα από...





«τα αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού» μία ευκαιρία για μεγάλη πολιτική και κοινωνική αλλαγή.



Ο ίδιος, παρουσία εκπροσώπου της αυτοδιαχειριζόμενης Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, εξέφρασε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μορφές συνεργατικής «κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας».



«Μιλώντας για επενδύσεις το θέμα δεν είναι μόνο η άμεση απόδοση, αλλά και τι αφήνουμε μετά και για τα παιδιά μας», σημείωσε, αναφερόμενος στη δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.








via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



«Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου αφού με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Αυτό αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε δήλωσή του για...





την Οικονομία και την ανασυγκρότηση του κράτους, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και τονίζει: «Οφείλουμε όλοι, και εδώ και στις Βρυξέλλες, να αντιληφθούμε ότι η πολιτική σταθερότητα πρέπει να θεμελιωθεί στην κοινωνική συνοχή. Πρέπει η πολιτική να στέρξει τους αδύναμους με ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας και να ανοίξει επιτέλους η αναπτυξιακή πορεία».



Ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει ακόμη ότι οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφτούν ότι είναι εταίροι στο πλαίσιο της ΕΕ, και επισημαίνει ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνει με ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών και ρυθμίσεις διευκόλυνσης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ.



«Άλλο είναι η αδυναμία καταβολής φόρων και άλλο η φοροδιαφυγή» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του και επισημαίνει ότι για να παραμείνει η ελληνική κοινωνία ενωμένη πρέπει επειγόντως να απελευθερωθούν πόροι για αναπτυξιακά έργα και να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Τι να προσέχουμε όταν λείπουμε από το σπίτι μας Η ασφάλεια είναι κάτι που όλοι αναζητάμε και επιθυμούμε στην καθημερινότητά μας. Είτε πρόκειται για ασφάλεια της ζωής, της...

περιουσίας ή ακόμα και για συναισθηματική ασφάλεια σε κάποιες άλλες περιπτώσεις. Και για τα τρία, καθοριστικό ρόλο παίζει η επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα.





Με τη διαφορά πως, σε ό,τι αφορά τα δύο πρώτα, ζητάμε πολλές φορές και τη συνδρομή ηλεκτρονικών ή μηχανικών μέσων. Πόρτες ασφαλείας, συναγερμοί και κάμερες ή άλλα συστήματα ασφαλείας, συμβάλλουν κατά περίπτωση με το δικό τους τρόπο στην ενίσχυση της προστασίας του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου.



Το news.gr, μίλησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστο Μανούρα.



Όπως είπε, υπάρχει μία διακύμανση στη συχνότητα διάπραξης συγκεκριμένων αδικημάτων, με αρκετές αυξομειώσεις, αλλά αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με τοπικές συνθήκες και τα χαρακτηριστικά της κάθε περιφέρειας. Στα αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, κλοπές οχημάτων, υπάρχει μία ποσοστιαία μείωση της τάξης του 7,5%, σε ό, τι αφορά όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που παρουσίασε πρόσφατα η Αστυνομία, οι κλοπές και οι διαρρήξεις, που καταγράφηκαν το 2012, ήταν 87.912, σε σχέση με το 2011 που καταγράφηκαν 96.925, δηλαδή, κατά 9.013 λιγότερες.



«Καθημερινά, χαρτογραφούμε την εγκληματικότητα και εντοπίζουμε εγκληματογόνες περιοχές. Επιχειρούμε καθημερινά για να βελτιώσουμε το περιβάλλον ασφάλειας και να εμπεδώσουν οι πολίτες τι σημαίνει ασφάλεια. Εφαρμόζουμε τους τρόπους αστυνόμευσης, που στηρίζονται στην εμφανή μας παρουσία στους δρόμους και τις γειτονιές με τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ, ΔΕΛΤΑ και τον αστυνομικό της γειτονιάς, ο οποίος είναι ο αστυνομικός πρώτης γραμμής. Από αυτόν, μπορούν να ξεκινήσουν τα πάντα. Μία πληροφορία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην εξιχνίαση ενός μεγάλου – ποιοτικά – εγκλήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Μανούρας.



Αύξηση στις κλοπές σπιτιών-Μείωση στις διαρρήξεις αυτοκινήτων

Τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας έδειξαν ότι το 2012 σημειώθηκε αύξηση σε ληστείες κατοικιών, 189 περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σε ό, τι αφορά τις κλοπές – διαρρήξεις σπιτιών, το 2012 ήταν κατά 602 περισσότερες σε σχέση με το 2011, σε αντίθεση με τις διαρρήξεις αυτοκινήτων, οι οποίες ήταν κατά 5.233 λιγότερες.



Τι πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις

Όπως λέει ο κύριος Μανούρας, πρέπει να φροντίζουμε κι εμείς οι ίδιοι για την προστασία του σπιτιού μας. «Δεν μπορεί σε κάθε γωνία, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο, να υπάρχει ένας αστυνομικός. Πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να παίρνουμε μέτρα». Όπως επισημαίνει, πρέπει να κλειδώνουμε την πόρτα, ιδίως με κλειδαριές ασφαλείας – παρά το κόστος που μπορεί να έχουν -, να ειδοποιούμε το γείτονά μας όταν λείπουμε να ρίχνει μια ματιά και να μην ανοίγουμε την πόρτα, εάν δεν είμαστε σίγουροι για το ποιος είναι αυτός, που μας χτυπάει. «Αρκετές φορές, μάλιστα, ξεχνάμε παράθυρα ανοιχτά, νομίζοντας ότι δε μπορούν να μπουν στο σπίτι μας. Όλες αυτές οι μικρολεπτομέρειες, πολλές φορές είναι τεράστιας σημασίας», προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.



«Πολλές φορές λέμε, “καλά σε μένα θα μπούνε σήμερα;”. Κι όμως δεν είναι έτσι. Πρέπει πάντα να αυτοπροστατευόμαστε. Καλό είναι να λαμβάνουμε μέτρα προφύλαξης, έτσι ώστε, αν συμβεί κάτι, να συμβεί επειδή δεν μπορούμε να το αποφύγουμε».



«Θα ήταν ρίσκο να πούμε ότι πιο επικίνδυνα είναι στην επαρχία ή στην πόλη». Όπως τονίζει, όμως, ο κύριος Μανούρας, αρκετά αστυνομικά τμήματα στην επαρχία βρίσκονται μακριά από κάποιο απομακρυσμένο χωριό. Όπως παραδέχεται, αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός, το οποίο δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας.



Υποστηρίζει ότι δεν έχει γίνει αύξηση στο προσωπικό της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια, το οποίο παραμένει γύρω στα 50.000 άτομα. «Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί τα περιστατικά, που προκύπτουν, και να προσφέρουν ασφάλεια στους πολίτες με τον ίδιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, που είχαμε τα τελευταία χρόνια», αποδίδοντας την αντιμετώπιση των περισσότερων κρουσμάτων στον επαγγελματισμό και στη διάθεση όσων υπηρετούν αυτή τη στιγμή στην Αστυνομία.

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



 ΒΙΝΤΕΟ-Τα παιδιά δεν είχαν να βάλουν πετρέλαιο Η σπιτονοικοκυρά των φοιτητών στη Λάρισα, που έφυγαν από τη ζωή με τραγικό τρόπο, μίλησε στον Antenna, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είχαν...

χρήματα για να βάλουν πετρέλαιο.



"Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν", είπε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που νοίκιαζαν οι φοιτητές, δύο από τους οποίους είναι πια νεκροί και τρεις χαροπαλεύουν στη ΜΕΘ.



Θυμίζουμε ότι χθες δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε διαμέρισμα στη συνοικία της Φιλιππούπολης, από αναθυμιάσεις, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλοι τρεις.



Τα πέντε παιδιά βρίσκονταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι προκειμένου να ζεσταθούν.



Φίλη τους που τους αναζητούσε τις τελευταίες ώρες, έσπευσε στο διαμέρισμα και με τη βοήθεια της σπιτονοικοκυράς κατάφερε και μπήκε στο χώρο.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Χέρι και μάλιστα για τα καλά φαίνεται πως βάζει η εφημερίδα Guardian στους Ευρωπαίους ηγέτες, τους οποίους και σε άρθρο της κατηγορεί ότι έχουν διαπράξει έγκλημα σε βάρος της χώρας μας και των υπόλοιπων υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης.



Συγκεκριμένα σε άρθρο της αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι, παρότι συμφώνησαν πριν από 60 χρόνια “κουρέψουν” το γερμανικό χρέος, αρνούνται να πράξουν σήμερα το ίδιο για τους “αδύναμους κρίκους” του ευρώ.



“Σαν σήμερα πριν από εξήντα χρόνια, η συμφωνία του Λονδίνου διέγραφε το μισό μεταπολεμικό χρέος της Γερμανίας. Αυτή η διαγραφή, με τον τρόπο που έγινε, ήταν ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, μετά τον πόλεμο. Βρίσκεται δε σε πλήρη αντίθεση με τις δοκιμασίες που υφίστανται σήμερα οι λαοί της Ευρώπης, στο όνομα του χρέους. Χώρες όπως η Ελλάδα πρόθυμα πήραν μέρος στη συμφωνία, για να βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια σταθερή δυτική Ευρώπη της ευημερίας, παρά τα εγκλήματα πολέμου που είχαν διαπράξει οι Γερμανοί κατακτητές μερικά χρόνια πριν” αναφέρει το δημοσίευμα. Μετά τη συμφωνία του Λονδίνου, στη Γερμανία συντελέστηκε ένα “οικονομικό θαύμα”. Ωστόσο, η “συνταγή” που ακολουθήθηκε για τα υπερχρεωμένα κράτη τα τελευταία 30 χρόνια ήταν τελείως αντίθετη. Από τη δεκαετία του ’80 και μετά, η πρακτική ήταν αυτή των συνεχών δανείων ελεημοσύνης, με τον ταυτόχρονο εξαναγκασμό των χωρών αυτών σε σκληρή λιτότητα και φιλελευθεροποίηση των οικονομιών τους, ώστε να γίνουν “πιο ανταγωνιστικές”.



Η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας πως “το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν, από τη Λατινική Αμερική και την Αφρική το ’80 και το ’90, μέχρι την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Ισπανία σήμερα, να αυξηθεί η φτώχεια και η ανισότητα. Στην Ελλάδα σήμερα, η οικονομία έχει συρρικνωθεί περισσότερο από 20%, ενώ ένας στους δύο νέους είναι άνεργος”.



Αναφέρει ακόμη ότι περίπου 70 χώρες είχαν απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας τόσο από την προπολεμική, όσο και από τη μεταπολεμική περίοδο. Το συνολικό χρέος της ανερχόταν γύρω στα 30 δισ. μάρκα. Για τη Γερμανία όμως του 1953 η λιτότητα και η επιστροφή των δανείων δεν αποτελούσε επιλογή. Το αντίθετο! Η γερμανική οικονομία χρειαζόταν φρέσκο χρήμα για την ανοικοδόμηση της χώρας και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις οι πιστώτριες χώρες συμφώνησαν στη διαγραφή σχεδόν του 50% του χρέους, ενώ για το υπόλοιπο προέβλεψαν τη μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωσή του.



Την ίδια ώρα, η συμφωνία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να γίνει η Γερμανία εξαγωγική δύναμη. Διότι η Γερμανία ήταν υποχρεωμένη να εξυπηρετεί το χρέος της μόνο αν κέρδιζε χρήματα από τις εξαγωγές.



Ο Γερμανός ειδικός σε ζητήματα χρέους Γιούργκεν Κάιζερ, δηλώνει ότι μια παρόμοια ρύθμιση θα μπορούσε να βοηθήσει και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφέρει “οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους μόνο αν επιτρέψουν ένα πλεόνασμα στο ελληνικό εμπορικό ισοζύγιο. Και οι Έλληνες θα εξάγουν προϊόντα και θα φιλοξενούν στα ξενοδοχεία τους Γερμανούς τουρίστες”.








via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
O Πάνος Κοκκινόπουλος μίλησε στην εκπομπή "FthisTV" και δήλωσε πως η επιτυχία και η επιτυχία διαφέρουν μόνο σε δυο φωνήεντα...



Μίλησε για την κρίση στην τηλεόραση και υποστήριξε πως δε γίνεται να γίνονται 45 σίριαλ στην Tv και υποστήριξε πως υπήρχαν ηθοποιοί που έγιναν γνωστοί από σκάνδαλα και την επόμενη ημέρα έγιναν δήμαρχοι!!!!!

Μίλησε για τις σχέσεις που έχει με την πρώην σύζυγο του, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει πως πιστεύει πως δεν είναι καλός πατέρας...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

«Είμαστε στο κάτω μέρος της καμπύλης. Μπροστά μας υπάρχει η ανοδική και θετική πορεία». Με αυτό το μήνυμα, επιχείρησε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας σε μια μεγάλη ομάδα βουλευτών της ΝΔ, με την οποία δείπνησε, εξηγώντας τους την ανάγκη υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής.

Το στέκι ήταν γνωστό. Στην ταβέρνα «Ο Βασίλης» στην Κηφισιά, λίγα μέτρα από την οικία του, ο πρωθυπουργός προσκάλεσε σε δείπνο τη δεύτερη ομάδα των βουλευτών (η πρώτη ήταν την προηγούμενη εβδομάδα) για να συνομιλήσει μαζί τους, να ανταλλάξει απόψεις και κυρίως να τους δώσει επιχειρήματα για τις δύσκολες μάχες που έρχονται όλα τα επίπεδα.



Ο πρωθυπουργός, επί αρκετή ώρα επιχειρηματολόγησε για τις κινήσεις της κυβέρνησης, μίλησε για δύσκολη χρονιά, αλλά προδιέγραψε ότι το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο και στις αναφορές των βουλευτών για την ακρίβεια, τη μείωση των συντάξεων και των μισθών, ζήτησε υπομονή, πίστη στην προσπάθεια που γίνεται και δουλειά απ’ όλους.



Ο κ. Σαμαράς, αν και άκουσε από πολλούς βουλευτές την αγωνία των πολιτών για την κατάσταση και τις μη αντοχές τους, δεν άφησε να εξελιχθεί η συζήτηση σε μονολόγους και να κυριαρχήσουν τα αρνητικά μηνύματα, αλλά υπερθεμάτισε για το κυβερνητικό έργο.



Ανέφερε με έμφαση, ότι για πρώτη φορά γίνονται τόσα πολλά πράγματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ζήτησε από τους βουλευτές να προσπαθούν να εξηγήσουν στους πολίτες τα κυβερνητικά βήματα και να τους ζητήσουν υπομονή, γιατί σιγά-σιγά θα αλλάξει το κλίμα.



Για να τονίσει ότι η μάχη δεν είναι μόνο της ΝΔ, αλλά των δυνάμεων της ευθύνης, έπλεξε το εγκώμιο των κυβερνητικών εταίρων, των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, των κ.κ. Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, τονίζοντας ότι είναι καθοριστική η βοήθειά τους. Ειδική αναφορά όμως έκανε για τον κ. Κουβέλη, διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έκανε κυριολεκτικά υπέρβαση με την κίνησή του να στηρίξει την παρούσα κυβέρνηση, αλλά και με τη συνολική του στάση και συμπεριφορά έως σήμερα.



Στη συνέχεια για να ενισχύσει το επιχείρημά του, ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σταδιακά, χρησιμοποίησε το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, λέγοντας ότι σιγά-σιγά θα υπάρξουν ελαστικότερες πολιτικές από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτό δεν θα γίνει τυχαία, αλλά είναι απόρροια της κατάστασης που επικρατεί στον Ευρωπαϊκό Νότο» είπε ο κ. Σαμαράς και μίλησε συγκεκριμένα ότι αυτό σχετίζεται άμεσα και με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία.



Ήταν η δεύτερη φορά που ο κ. Σαμαράς μίλησε για το αποτέλεσμα των Ιταλικών εκλογών, αλλά η πρώτη που έκανε αυτή την πρόβλεψη. Η πρώτη αναφορά του ήταν στην προ ημερών συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, όταν σημείωσε, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα στην γειτονική χώρα, συνδυάζοντάς το και με ευρύτερες αλλαγές στην πολιτική της Ε.Ε.: «Εμείς έχουμε εξασφαλιστεί για την ώρα. Ό, τι καλύτερο προκύψει για την Ελλάδα, θα μπορέσουμε να επωφεληθούμε, γιατί είμαστε μέσα».



Στο δείπνο με τους βουλευτές, εκτός από τη χαλαρή ατμόσφαιρα, υπήρχε διάθεση για πολιτική συζήτηση, η οποία ήταν και το βασικό μενού. Παρόντες ήταν εκτός από τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής Στ. Καλογιάννης και οι υφυπουργοί, κκ. Ν. Μηταράκης και Αθ. Σκορδάς, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Στ. Καλαφάτης και ο υφυπουργός Μ. Παπαγεωργίου.



Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους παριστάμενους υπουργούς να συνεργάζονται με τους βουλευτές και το αντίστροφο και μάλιστα είπε ότι μπορούν να αλληλοβοηθηθούν και να λυθούν προβλήματα των πολιτών που σχετίζονται με την καθημερινότητα.



Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους βουλευτές, να μην υπόσχονται στους πολίτες, αλλά να σταθούν δίπλα τους, ειδικά αυτή την περίοδο που η κατάσταση είναι δύσκολη.







Πηγή: tovima.gr






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Εξέταση σάλιου βελτιώνει τη θεραπεία του άσθματος Ένα απλό τεστ στο σάλιο μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση των παιδιών με σοβαρό άσθμα τα οποία λαμβάνουν αγωγή η οποία δεν δρα...

όπως αναμένεται προκειμένου να την αλλάξουν. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Science πρόκειται για ένα DNA τεστ στο σάλιο του παιδιού που αποκαλύπτει το σχήμα των β-2 υποδοχέων και το κατά πόσο το βρογχοδιασταλτικό σαλμετερόλη θα προσδεθεί σε αυτούς.





Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Brighton and Sussex και από το Πανεπιστήμιο του Dundee εξηγούν ότι ο λόγος που ορισμένα παιδιά δεν ανταποκρίνονται στη σαλμετερόλη οφείλεται σε συγκεκριμένη μετάλλαξη στο γενετικό τους κώδικα.



Οι ερευνητές χορήγησαν σε 31 παιδιά με άσθμα τα οποία έφεραν τη συγκεκριμένη μετάλλαξη σαλμετερόλη και σε άλλα 31 παιδιά που επίσης, έφεραν τη μετάλλαξη, χορήγησαν ένα άλλο βρογχοδιασταλτικό τη μοντελουκάστη.



Το ενδιαφέρον συμπέρασμά τους ήταν ότι η σαλμετερόλη είτε δεν έδρασε, είτε έδρασε πολύ περιορισμένα στα παιδιά που την έλαβαν, εν αντιθέσει με την μοντελουκάστη. Ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Somnath Mukhopadhyay δήλωσε ότι «για πρώτη φορά δείξαμε ότι η εξατομικευμένη ιατρική μπορεί να φανεί αποτελεσματική στο πεδίο του παιδικού άσθματος».

vita.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91





Κείμενο οχτώ προτάσεων ενόψει συνεδρίου

Αναθεώρηση του μνημονίου ζητά ο Κώστας Σκανδαλίδης σε κείμενο οχτώ προτάσεων που κατέθεσε ενόψει των εργασιών του

συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.



Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζητά νέα σχέση με την κυβέρνηση, χωρίς να διευκρινίζει πάντως αν αντιτίθεται στην συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε ένα ενδεχόμενο νέο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας: «Με βάση το τρίπτυχο: Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Αναθεώρηση του Μνημονίου - Άρση της διαδικασίας φτωχοποίησης της χώρας

συγκροτείται η νέα εθνική στρατηγική.



Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει με ψήφο εμπιστοσύνης και κριτικής υποστήριξης την εφαρμογή της. Συμμετέχει αποφασιστικά στη συγκρότηση του εθνικού μετώπου διαπραγμάτευσης με προσήλωση στην πολιτική σταθερότητα. Σε κάθε κυβερνητική απόφαση που αντιβαίνει τους όρους και τις προϋποθέσεις της εθνικής στρατηγικής ή παραβιάζει την προγραμματική συμφωνία στέκεται αντιμέτωπο».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Στα 14 του, ο Τέιλορ Ουίλσον έγινε ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που κατασκεύασε – στο γκαράζ του σπιτιού του – έναν πυρηνικό αντιδραστήρα σύντηξης. Χάρη στο επίτευγμά του απέσπασε βραβεία και μπήκε στο «στόχαστρο» αμερικανικών υπουργείων και εταιρειών...







Τώρα, στην ηλικία των 18 και πριν πάρει στα χέρια του το απολυτήριο λυκείου, ο Ουίλσον επιστρέφει ανακοινώνοντας, από το βήμα εκδήλωσης του TED στην Καλιφόρνια, τα σχέδιά του για την κατασκευή αποδοτικότερων, μεταφερόμενων αντιδραστήρων, με τους οποίους φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο της πυρηνικής βιομηχανίας.



Ο νεαρός παρουσίασε το σχέδιο ενός μικρού αρθρωτού αντιδραστήρα (SMR), ο οποίος θα μπορούσε να κατασκευαστεί στη γραμμή παραγωγής ενός εργοστασίου και να τοποθετηθεί οπουδήποτε, ακόμη και σε ένα διαστημικό σκάφος για να τροφοδοτεί έναν άλλο πλανήτη, κατά τον ίδιο. Εκτός από το πλεονέκτημα του μεγέθους, ένας τέτοιος αντιδραστήρας είναι αποδοτικότερος από τους υπάρχοντες, υποστήριξε ο Ουίλσον.



Αναπτύσσοντας το σχέδιό του, διευκρίνισε ότι ένας τέτοιος SMR θα μπορούσε να κατασκευαστεί με τη χρήση εξοπλισμού και ανταλλακτικών από παροπλισμένους ψυχροπολεμικούς αντιδραστήρες, χωρίς να απαιτεί νερό, πετυχαίνοντας 10-15% μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Η ισχύς του θα φθάνει τα 50-100MW, τροφοδοτώντας έως και 100.000 σπίτια, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.



Ο SMR του Ουίλσον είναι σχεδιασμένος για να τοποθετηθεί τρία μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, κάτι που τον καθιστά ασφαλέστερο απέναντι π.χ. σε τρομοκρατικές απειλές. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις συμβατικές πυρηνικές μονάδες που λειτουργούν για 18 μήνες και στη συνέχεια χρειάζονται ανεφοδιασμό με καύσιμα, ο νέος αντιδραστήρας λειτουργεί συνεχόμενα για 30 χρόνια και στη συνέχεια μπορεί να «σφραγιστεί» για πάντα.



«Στον απόηχο του πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκουσίμα, όλοι έπρεπε να επαναξιολογήσουν την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας», είπε ο νεαρός στο ακροατήριό του. «Όταν ξεκίνησα να σχεδιάζω έναν αντιδραστήρα, ήξερα ότι έπρεπε να είναι παθητικός και εγγενώς ασφαλής.»



Προς το παρόν, ο αντιδραστήρας αυτός δεν είναι παρά ένα... διάγραμμα. Μετά την αποφοίτησή του, ωστόσο, ο Ουίλσον σχεδιάζει να ιδρύσει μια εταιρεία, μέσω της οποίας φιλοδοξεί να υλοποιήσει το σχέδιό του. Επιπλέον, αναπτύσσει μεταξύ άλλων μία συσκευή που ανιχνεύει λαθραίο πλουτώνιο και πυρηνικά όπλα, καθώς και μία τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης για τον εντοπισμό εκρηκτικών με βάση το άζωτο σε δέματα και αποσκευές.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Την πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων κλέβει το δημόσιο εξέφρασε ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος κατήγγειλε και άλλες περιπτώσεις, τύπου Παπαγεωργόπουλου, ενώ δήλωσε ακόμα, ότι η Ελλάδα είναι «καθυστερημένη πολιτικά».



«Πολλοί φοροκλέπτουν. Είχα πει όλοι μαζί τα φάγαμε, αλλά αυτό είναι υπερβολή. Η πλειοψηφία κλέβουμε το δημόσιο», σχολάζει στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος.



Σε σχόλιο του για την υπόθεση της καταδίκης του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι «υπάρχουν και πολλοί άλλοι δήμαρχοι, εν ενεργεία, οι οποίοι κλέβουν το δημόσιο και ανήκουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις, ακόμα και στην αξιωματική αντιπολίτευση».



Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι η χώρα είναι «καθυστερημένη» πολιτικά και οργανωτικά.

enikos.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Συμφωνία επήλθε μεταξύ της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου για την διευθέτηση του χρέους τμηματικά μέχρι τον Απρίλιο όπως δήλωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο Γενικός Διευθυντής του εργοστασίου Γιάννης Τσάρας.


Παράλληλα εξήγησε ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας βρίσκεται η οικογένεια Λαυρέντη Λαρεντιάδη ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν αρκετοί που ενδιαφέρονται για την εξαγορά της βιομηχανίας, σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να την ξεπουλήσουν.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Υπολογιστή «τσέπης» ετοιμάζει η Dell Η Dell εργάζεται για τη δημιουργία ενός νέου πρότζεκτ που ονομάζεται Ophelia, όπως αποκάλυψε το CNET. Πόκειται για έναν υπολογιστή σε...

μέγεθος USB stick, που ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα Android και μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης (με την προϋπόθεση ότι είναι εξοπλισμένη με ένα βύσμα HDMI, φυσικά).





Η συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα αρχεία τους, καθώς επιτρέπει και την απομακρυσμένη πρόσβαση σε άλλους υπολογιστές αλλά και το κατάστημα του Google Play, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών, ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.



Φυσικά, αν έχετε σύνδεση με μια τηλεόραση και όχι σε κάποιον υπολογιστή, θα πρέπει ο χρήστης να έχει μαζί του και ένα Bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι ώστε να μπορεί να χειριστεί τη συσκευή.



Ο νέος αυτός υπολογιστής διαθέτει 8GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί μέσω της microSD υποδοχής που διαθέτει. Ωστόσο, μία πολύ βολική λύση είναι αυτή του PocketCloud που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στον υπολογιστή στο σπίτι σας, χωρίς έτσι να «γεμίζετε» την εσωτερική μνήμη του stick.



Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα να «ανεβάσετε» και να «κατεβάσετε» αρχεία στον υπολογιστή του σπιτιού σας.

Το πρότζεκτ Ophelia θα διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Cortex A9 με χρονισμό στα 1,6GHz ενώ θα χρησιμοποιεί την έκδοση 4.1.2 Android Jelly Bean. Το κόστος της συσκευής υπολογίζεται πως θα είναι στα 100 δολάρια, κάνοντας την απολύτως προσιτή στο καταναλωτικό κοινό.

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Τους φόβους του Βερολίνου μετά τις εξελίξεις στην στην Ιταλία επιβεβαιώνει ο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνοντας ότι το αδιέξοδο που προέκυψε στην Ιταλία από τις εκλογές έχει μεγεθύνει τον κίνδυνο διάδοσης της αναστάτωσης στις αγορές και στις άλλες χώρες του ευρώ.



Επικαλούμενος μάλιστα το παράδειγμα των ελληνικών εκλογών ο Σόιμπλε προέτρεψε το ιταλικό πολιτικό προσωπικό να συστήσει σταθερή κυβέρνηση το ταχύτερο, τονίζοντας ότι «ουδέποτε υποστήριξα πως η κρίση του ευρώ έχει τελειώσει».



Τα σενάρια της επόμενης μέρας στην Ιταλία



Στην Ιταλία ωστόσο, τον τόνο των ημερών δίνει η δήλωση του επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, πως «δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερσάνι».



Την ίδια ώρα έθεσε ως μοναδική προοπτική να ψηφίσει δυναμικά την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, εάν την προτείνει ο Μπερσάνι.



Στον αντίποδα βρίσκονται κάποιοι άλλοι που προτιμούν να βλέπουν αυτή τη ρευστή κατάσταση, η οποία τρομοκρατεί τις ευρωπαϊκές αγορές, ως μια ευκαιρία για πραγματική αλλαγή, για μια αποστασιοποίηση από την «παλιά» πολιτική που, με την αποστειρωμένη της προσέγγιση, δεν ευνόησε την πορεία της χώρας.



Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι ένα: νικητής των εκλογών αυτών ήταν ο «Γκριλουσκόνι», προς έκπληξη πολλών -ακόμα και των πιο έμπειρων δημοσκόπων και αναλυτών.



Το αποτέλεσμα αυτό, όσο και αν φαντάζει αναπάντεχο, έχει πολλές εξηγήσεις και ίσως με μια πιο προσεκτική ματιά στις ανάγκες του ιταλικού λαού ο μεγάλος χαμένος, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, να το είχε προβλέψει.



Ο Μπερσάνι, καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, δεν κατάφερε να περάσει ένα δυναμικό πρόγραμμα ούτε να ακούσει τις αγωνίες και το φόβο των Ιταλών που, τρομοκρατημένοι από το γοργό βηματισμό της οικονομικής κρίσης, αναζητούσαν σε εκείνον μια σανίδα σωτηρίας.



Παρότι οι περισσότεροι Ιταλοί εμφανίζονταν αντίθετοι στο να υποστηρίξουν τον Καβαλιέρε, τονίζοντας πως κατέστρεψε την Ιταλία και ευνόησε μόνο τους φίλους του, τελικά ήταν εκείνοι που τον ανέδειξαν δεύτερη δύναμη και μάλιστα με ελάχιστη διαφορά από το Δημοκρατικό Κόμμα.



Όσο για τον Μάριο Μόντι, ήταν προβλέψιμη η πορεία του, καθώς ποτέ δεν ήταν αποδεκτός από τον ιταλικό λαό μια και πάντα πίστευαν πως η Ευρώπη τους τον επέβαλε.



Τρέμουν για να μην γινουν… Ελλάδα!



Όλα αυτά βέβαια συνέβαλαν στο να προκληθεί μια πολιτική κατάσταση χάους, που αφήνει ανοιχτά πολλά σενάρια. Έτσι, λοιπόν, τα ερωτήματα είναι τα εξής: θα υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερσάνι και τον μπερλουσκονικό Λαό της Ελευθερίας, κάτι που φαντάζει πιο πιθανό;



Θα ενδώσει στα καλέσματα του Μπερσάνι ο Γκρίλο, που όμως από τη στάση του δεν δείχνει διατεθειμένος για κάτι τέτοιο; Αυτό ωστόσο, που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο τους Ιταλούς είναι πότε θα δοθεί ένα τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο, ενώ τρέμουν στην ιδέα «μη γίνουμε Ελλάδα».








via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Από τα "μεγάλα ψάρια" της λίστας Λαγκάρντ αρχίζουν οι έρευνες του ΣΔΟΕ, που θα προσπαθήσει να διαπιστώσει την προέλευση και τη φορολογική "νομιμότητα" των χρημάτων που διεχετεύθηαν μέσω funds σε λογαριασμούς της ελβετικής HSBC. Στο μικροσκόπιο των ελέγχων μπαίνουν πρώτοι αυτοί που εμφανίζονται στη λίστα με τα μεγαλύτερα ποσά καταθέσεων. Σε 49 πρόσωπα με καταθέσεις άνω των 3 εκατ. δολαρίων απεστάλησαν ήδη προσκλήσεις, με τις οποίες ειδοποιούνται να προσέλθουν εντός 4ημέρου στο ΣΔΟΕ, προσκομίζοντας έγγραφα και παραστατικά .



Οι μεγαλοκαταθέντες καλούνται να αποδείξουν την προέλευση των χρηματων τους και αν είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι των λογαριασμών. Από εκείνους που εμφανίζονται ως διαχειριστές κεφαλαίων, θα ζητηθούν επιπλέον στοιχεία για τους πραγματικούς δικαιούχους.



Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν διαπιστώσει ήδη οτι σε λογαριασμούς που εμφανίζονται επ' ονόματι διαχειριστών, έχουν κατατεθεί σημαντικά ποσά από πρόσωπα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.



Οι προσκλήσεις απεστάλησαν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου. Η λίστα των προσώπων που κλήθηκαν από τον ΣΔΟΕ, κατατέθηκε από τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ Παν. Μαντούβαλο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.



Οπως προκύπτει από το έγγραφο αυτό, για έλεγχο έχουν κληθεί οι:





Εφοπλιστές και μέλη εφοπλιστικών οικογενειών: Δημήτρης Γκέρτσος, Βασίλειος Μανιός, Νικόλαος Μαρτίνος, Ιωάννης Μαρτίνος, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Ιωάννα Μαρτίνου, Κορνηλία Μαρτίνου, Νικόλαος Χατζηιωάννου, Πόλυς Χατζηιωάννου, Αθανάσιος Καλλίτσης, Ευστράτιος Καλλίτσης, Πολυξένη Καλλίτση, Ανδρέας Καλλίτσης, Νικόλαος Φραγκίστας, Ε. Φραγκίστα-Ζαρακοβίτη, Μαρία Φραγκίστα, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Μάριος Οικονόμου, Νικόλαος Οικονόμου,



Επιχειρηματίες άλλων κλάδων: Φώτης Μπόμπολας, Μαρία Μπόμπολα, Αφροδίτη Δεϊμέζη (πρώην επικεφαλής της εφημερίδας "Ημερησία" και εκδοτικών εταιριών του ομίλου Μπόμπολα), Ζαχαρίας Κρίτσας, Μαρία Κρίτσα, Δημήτριος Κρίτσας, Χρήστος Ρόκας, Γεώργιος Ρόκας, Ευαγγελία Ρόκα (πρώην ιδιοκτήτες της ομώνυμης εισηγμένης εταιρίας αιολικών πάρκων, που εξαγοράσθηκε από την ισπανική Iberdrola)



Διαχειριστές κεφαλαίων: Σάμπυ Μιωνής, Άγγελος Μεταξάς, Μαρία Παντελή (εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι-διαχειριστές εταιριών και funds μέσω των οποίων είχαν γίνει οι καταθέσεις στην HSBC Ελβετίας). Στους λογαρισμούς που διαχειρίζεται ο Αγγ. Μεταξάς έχουν μπει σημαντικά ποσά από μέλη των οικογενειών Μπενρουμπή και Αμπραβανέλ (ιδιοκτητών της εταιρίας Μπενρουμπή, που αποσύρθηκε από το Χρηματιστήριο).



Επιχειρηματίες-εισοδηματίες: Διονύσιος Μαντζώρος, Μαρίνα Ηλιάδη - Παπαπαναγιώτου, Νικόλαος Παπαχρονόπουλος, Βενετσιάνος Κακκαβάς, Ναταλία Τζουμάρα, Ηλίας Μεταξάς, Σολομών Λεβής, Λεωνίδας Καμπάνης, Μαριάννα Φιξ, Αλεξάνδρα Ντούνη, Αικατερίνη Ντούνη, Γεώργιος Κρίτσας, Ghandour Muhieddine, Ματρώνα Εγκόν, Πηνελόπη Σαπουντζή, Μαγδαληνή Κυριακού, Σωτήρης Ηλιάδης, Λουκιανός Αρκάς,



http://www.sofokleousin.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Το καυτό ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο θα απασχολήσει σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής

Μεταρρύθμισης εν όψει και των κρίσιμων επαφών που θα έχει το κυβερνητικό επιτελείο αλλά και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς με την Τρόικα όλη την επόμενη εβδομάδα.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και κατά τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο όπου και ξεκίνησε να προετοιμάζεται η “γραμμή άμυνας” που θα κρατήσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επιμείνουν στην ανάγκη απομάκρυνσης 25 χιλιάδων υπαλλήλων από το δημόσιο.

Ο πονοκέφαλος για την κυβέρνηση δεν προέρχεται μόνο από το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής αναταραχής που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση αλλά και από το γεγονός ότι σαφώς και θα δημιουργηθεί ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας με δεδομένη την ξεκάθαρη θέση που έχει κρατήσει για το θέμα ο Φώτης Κουβέλης.

Στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν όλα τα σενάρια, με επικρατέστερο αυτό της απομάκρυνσης των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων αλλά και πάλι είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσουν τον αριθμό των 12,5 χιλιάδων που πρέπει να βρουν μέχρι τον Ιούνιο και άλλων 12,5 χιλιάδων μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ πως προς το παρόν δεν έχει τεθεί συγκεκριμένο νούμερο απολύσεων και πως όλα θα κριθούν από την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στον τομέα των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων και κυρίως στην αποτελεσματικότητα που θα δείξει στην είσπραξη φόρων κινητοποιεί το κυβερνητικό επιτελείο που θα πρέπει άμεσα να βρει τρόπους και να αυξήσει τα έσοδα και να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Το θέμα της βελτίωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και του Προισταμένου του ΣΔΟΕ Στασινόπουλου, στελέχη του οικονομικού επιτελείου όμως διέψευδαν τις πληροφορίες πως αποφασίστηκαν ουσιαστικές αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία του ΣΔΟΕ έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η σοκολάτα και η «γλυκιά» της επίδραση στη διάθεσή μας και στην ψυχολογία μας πάντα προσελκύει το διατροφικό επιστημονικό ενδιαφέρον! Άραγε είναι αλήθεια ότι η σοκολάτα και τα προϊόντα με κακάο συμβάλλουν στην καλή μας διάθεση; Ή απλά αγαπάμε τη σοκολάτα και βρίσκουμε δικαιολογίες για να την καταναλώνουμε πιο συχνά;

Η σοκολάτα και το κακάο είναι δύο διαφορετικές έννοιες και δεν θα πρέπει να συγχέονται! Τα ευεργετικά οφέλη της σοκολάτας αποδίδονται στο κακάο, το οποίο είναι το άπαχο συστατικό των φασολιών του κακάο (cocoa liquor – finely ground cocoa beans) και αυτό χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σκόνης κακάο (12% λιπαρά), το οποίο προορίζεται για ροφήματα και στην ζαχαροπλαστική.


Το Cocoa liquor λοιπόν, περιέχει 55% βούτυρο κακάο και μαζί με αυτό αποτελούν τα στερεά υλικά του κακάο, που αναφέρονται και στη συσκευασία της σοκολάτας.


Η σοκολάτα ουσιαστικά είναι ο συνδυασμός του κακάο μαζί με βούτυρο κακάο, ζάχαρη και άλλα υλικά, όπως γάλα, ξηρούς καρπούς, αρώματα, και άλλα.


Και δεν είναι τυχαίο ότι η επιστημονική ονομασία των σπόρων του τροπικού δέντρου κακάο είναι Theobroma cacao. Η λέξη Theobroma έχει ελληνική προέλευση (προέρχεται από τις λέξεις θεός και βρώση) και σημαίνει φαγητό των Θεών.


Πολλά είναι τα οφέλη που αποδίδονται σε αυτή τη… σοκολατένια σκόνη. Το κακάο περιέχει μεγάλη ποσότητα φαινολικών φυτοχημικών συστατικών, που είναι γνωστά ως φλαβονοειδή, κυρίως με τη μορφή της επικατεχίνης, τα οποία κυρίως ευθύνονται για την επίδρασή τους στην ψυχολογική μας διάθεση.


Τα αντιοξειδωτικά αυτά συστατικά εμφανίζουν πολλές ευεργετικές δράσεις στον εγκέφαλο. Καθώς εισέρχονται στο εγκέφαλο, προάγουν μία διέγερση στην αιμάτωση του εγκεφάλου.


Μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλαγές στη μορφολογία νευρώνων, κυρίως σε περιοχές που εμπλέκονται με τη μάθηση και τη μνήμη.


Συγκεκριμένα, η επικατεχίνη βελτιώνει διάφορες πτυχές της γνωστικής λειτουργίας σε ζώα και σε ανθρώπους. Η σοκολάτα προκαλεί επίσης θετικές επιδράσεις στη διάθεση και για τον λόγο αυτό δεν είναι τυχαίο που καταναλώνεται υπό συναισθηματική πίεση.


Επιπλέον, τα φλαβονοειδή ενισχύουν τις γνωστικές ικανότητες, παράλληλα με την αντιγήρανση και τη μείωση του κινδύνου για την ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε ανθρώπους.


Το κακάο διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και κατά την κατανάλωσή του εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Επιπλέον, εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση.


Η σοκολάτα είναι δημοφιλές τρόφιμο και πάντα συνδέεται με την απόλαυση και την ευχαρίστηση. Έχει αλληλεπιδράσεις με νευροδιαβιβαστές, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της διάθεσης, αλλά και στη ρύθμιση της όρεξης.


Η σχέση μεταξύ της σοκολάτας και διάθεσης είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Συνδυάζονται οι ψυχοφαρμακολογικές επιδράσεις του κακάο με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της.


Σε μία σχετική έρευνα μελετήθηκε η διαφορά του αποτελέσματος στην διάθεση και κατά πόσο οφείλεται στη γεύση. Η συγκεκριμένη ή έρευνα συνέκρινε δύο περιπτώσεις:


– αν η κατανάλωση σοκολάτας επηρεάζει αμέσως αρνητικά, αλλά όχι θετικά ή ουδέτερα τη διάθεσή μας


– αν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα οφείλεται μόνο στη γεύση της σοκολάτας.


Στο πείραμα 1 εξέτασαν την επίδραση της κατανάλωσης σοκολάτας και 1 ποτηριού νερού σε αρνητικές, θετικές και ουδέτερες ψυχολογικές καταστάσεις, μετά από την προβολή αντίστοιχων ταινιών.


Τρώγοντας σοκολάτα λοιπόν, φάνηκε ότι μειώθηκαν τα αρνητικά συναισθήματα συγκριτικά με την κατανάλωση νερού, και αντίστοιχα δεν φάνηκαν διακυμάνσεις σε ουδέτερα ή θετικά συναισθήματα.


Στο πείραμα 2 συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα που έχει μία πολύ νόστιμη σοκολάτα σε σχέση με μία άγευστη, καθώς και τη διάρκεια του αποτελέσματος. Η αρνητική διάθεση μειώθηκε περισσότερο τρώγοντας τη νόστιμη σοκολάτα και το αποτέλεσμα διήρκησε 3 λεπτά.


Και στα 2 πειράματα, η βελτίωση της αρνητικής διάθεσης συσχετίστηκε με τη συναισθηματική κατανάλωση φαγητού. Δηλαδή, τρώγοντας κάτι γλυκό και νόστιμο βελτιώνεται η ψυχολογική μας διάθεση και αυτό οφείλεται στη γεύση του φαγητού.


Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άμεση επιρροή του φαγητού στη διάθεση συμβάλλει και στη συνήθεια της κατανάλωσής του για να αντιμετωπίζουμε το άγχος.


Μέσα από μία πληθώρα επιστημονικών ερευνών, καταλήγουμε στο «ευχάριστο» συμπέρασμα ότι η συχνή κατανάλωση προϊόντων με κακάο πλούσιων σε φλαβονόλες ευνοούν θετικά τη διάθεσή μας.


Σύμφωνα με μία ανασκόπηση σχετικών ερευνών, φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην εξακρίβωση του τρόπου δράσης του κακάο στις πνευματικές λειτουργίες, καθώς οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως.


Ένας ασφαλής και διαιτητικός τρόπος είναι να καταναλώνουμε ένα ρόφημα κακάο, όταν επιθυμούμε γλυκό, γλιτώνοντας και τις επιπλέον θερμίδες της ζάχαρης. Και από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, το κακάο και τα προϊόντα του αποτελούν δώρο ερωτευμένων και συχνά από τον άντρα στη γυναίκα.

mednutrition.gr





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1
Η τελευταία αναβάθμιση της εφαρμογής του YouTube για iOS φέρει μια νέα λειτουργία “send to TV” επιτρέποντας τους χρήστες της πλατφόρμας να συνδέσουν τις φορητές συσκευές τους με το Google TV για διαμοιρασμό περιεχομένου.


Η συγκεκριμένη δυνατότητα ήταν μέχρι στιγμής διαθέσιμη για τους χρήστες των Android smartphones, ενώ σήμερα γίνεται διαθέσιμη και στους χρήστες της πλατφόρμας της Apple. Για τους χρήστες που δε διαθέτουν συμβατή συσκευή η εφαρμογή μπορεί να συνδεθεί επίσης με τις κονσόλες Xbox 360 και PlayStation 3. Η νέα δυνατότητα επιτρέπει μάλιστα σε οποιονδήποτε βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο να προσθέτει ή να αφαιρεί περιεχόμενο στην playlist. Η Google κάνει εφικτή τη συγκεκριμένη δυνατότα μιας και πάνω από το 25% των προβολών του YouTube προέρχεται από χρήστες φορητών συσκευών.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

Η ιταλική κεντροαριστερά δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε έναν ευρύ συνασπισμό με την κεντροδεξιά υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ύστερα από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών την περασμένη εβδομάδα που δεν ανέδειξε νικητή, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο ηγέτης της Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.



"Θέλω να το ξεκαθαρίσω: η ιδέα ενός μεγάλου συνασπισμού δεν υφίσταται και δεν θα υπάρξει ποτέ", δήλωσε ο Μπερσάνι στην εφημερίδα "La Repubblica".







Πηγή: ΑΜΠΕ



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Πρόταση για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων έκανε ο υπουργός εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ένα μεικτό σύστημα με επενδυτές που θα βάλουν χρήματα και θα αναλάβουν και το management πρότεινε ο υπουργός που έχει διατελέσει στο παρελθόν και υπουργός Παιδείας...





Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι δυο φορές το 2001 και το 2007 χάθηκε η ευκαιρία για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και μαζί έχασαν την ευκαιρία και τα πανεπιστήμια για να αναβαθμιστούν.



Όπως είπε μάλιστα ο κ. Στυλιανίδη, “ο προϋπολογισμός της χώρας μας επαρκεί για τη χρηματοδότηση περίπου 15 πανεπιστημίων από τα 25 που διαθέτουμε, με συνέπεια να απειλούνται τα υπόλοιπα με κλείσιμο ή μαρασμό και να διακυβεύεται πλήρως στην πράξη η συνταγματική επιταγή για δημόσια δωρεάν παιδεία”.



Ο υπουργός Εσωτερικών και πρώην υπουργός Παιδείας προτείνει να ιδιωτικοποιηθεί το 49% των πανεπιστημίων με τον ιδιώτη επενδυτή να αναλαμβάνει και το management .Οι δε πρυτάνεις σε αυτή την περίπτωση θα περιορίζονται σε ακαδημαϊκά και μόνο καθήκοντα.

Μια διαδικασία δηλαδή που έχει ακολουθηθεί και με τις ΔΕΚΟ του ελληνικού δημοσίου.



Το κράτος γλιτώνει με τον τρόπο αυτό πολλά έξοδα και σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη τα πανεπιστήμια αποκτούν μεγάλη ευελιξία στη διοίκηση και την ανάπτυξη.



Απ' τις προτάσεις αυτές πάντως κράτησε αποστάσεις ο νυν υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ο Μπέπε Γκρίλο είναι μεγάλο νούμερο αλλά τα κείμενα του είναι ενδιαφέροντα όχι «σαχλαμάρες» όπως του ΣΥΡΙΖΑ, του Καμμένου και της Χρυσής Αυγής, είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος...





Ο πρώην υπουργός ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ και με αφορμή το αποτέλεσμα έκπληξη του Γκρίλο στην Ιταλία, έκανε τον παραλληλισμό με ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητους Έλληνες, μιλώντας για εξωθεσμικά κόμματα!



«Είχα τη διαστροφή να διαβάσω στο internet κείμενα του Μπέπε Γκρίλο. Και πρόκειται για μεγάλο νούμερο, δεν υπάρχει αμφιβολία. Και αυτοί που τον ψήφισαν επέλεξαν, προφανώς, το δρόμο της απελπισίας και θέλουν να δηλώσουν κάποιο αδιέξοδο», είπε.



Αφού χαρακτήρισε τον Μπέπε Γκρίλο «μεγάλο νούμερο», πρόσθεσε πως αν τα κείμενα του δημοσιευόταν στην Ελλάδα θα λέγαμε «ιδού ο νέος πολιτικός ηγέτης μας». Πως έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και «δεν είναι σαχλαμάρες όπως τα κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Καμμένου και της Χρυσής Αυγής. Θα μου επιτρέψετε να θεωρώ πως αυτά τα τρία εξωθεσμικά κόμματα είναι παραπλήσια, δε λένε τα ίδια πράγματα, αλλά τα λένε στο ίδιο επίπεδο», τόνισε ο πρώην υπουργός.



Από εκεί και πέρα, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που αρχίζει σήμερα, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει προσοχή στα πραγματικά γεγονότα που συγκροτούν στο μυαλό του κόσμου την απαξίωση του πολιτικού συστήματος».



Τάχθηκε υπέρ της δήμευσης περιουσίας για παράνομες δραστηριότητες, χαρακτήρισε το κράτος πολιτικά και οργανωτικά καθυστερημένο και σημείωσε πως «το πρόβλημα είναι ότι οι πολλοί κλέβουν από λίγα. Αυτά είναι πολλά λεφτά». Και για άλλη μια φορά, ζήτησε άρση της μονιμότητας στο δημόσιο λέγοντας: «το έσχατο δείγμα κακοποίησης της μονιμότητας είναι οι μόνιμοι καθηγητές πανεπιστημίου».



«Είμαι σίγουρος ότι σε λίγο θα μας βγάλουν και στην παρανομία» ήταν η αντίδραση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, που ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και ενημερώθηκε για όσα είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.







via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ο έφηβος Τζακ Αντράκα, ο οποίος στα 15 του χρόνια έγινε παγκοσμίως διάσημος με μια εφεύρεση καθόλου χαρακτηριστική για εφήβους --ένα...

τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος--, αφηγήθηκε σε ένα συνέδριο στην Καλιφόρνια πώς κατάφερε, χάρη στο διαδίκτυο, να δώσει ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς και να. . . βάλει τα γυαλιά στην ιατρική κοινότητα.





"Χάρη στο διαδίκτυο, όλα είναι δυνατά", είπε ο Τζακ που τον Ιανουάριο γιόρτασε τα 16α γενέθλιά του. "Μπορούμε να κάνουμε μ' αυτό πολύ περισσότερα πράγματα από το να ανεβάζουμε αστείες φωτογραφίες μας. Αν ένας 15χρονος έφηβος που δεν ξέρει καν τι είναι το πάγκρεας κατάφερε να βρει έναν τρόπο για να εντοπίζει τον καρκίνο αυτού του οργάνου, φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς", πρόσθεσε μιλώντας στο συνέδριο TED του Λονγκ Μπιτς.



Ο Αντράκα είπε ότι άρχισε να ενδιαφέρεται για τον καρκίνο του παγκρέατος πριν από 3 χρόνια, με αφορμή το θάνατο ενός συγγενούς του. Ανακάλυψε τότε ότι ο καρκίνος αυτός διαγιγνώσκεται πολύ αργά για να σωθεί ο ασθενής και ότι το διαγνωστικό τεστ που χρησιμοποιείται σήμερα είναι μια μέθοδος που εφευρέθηκε πριν από 60 χρόνια.



"Είναι πιο γέρικο κι από τον πατέρα μου" αστειεύτηκε. "Όμως κυρίως, είναι πολύ ακριβό και όχι ιδιαίτερα αξιόπιστο", πρόσθεσε.



Για να πετύχει το σκοπό του, ο νεαρός στράφηκε "στους δύο καλύτερους φίλους ενός εφήβου: το Google και τη Βικιπαίδεια" και διαβάζοντας άρθρα έμαθε ότι στο αίμα ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος μπορούν να εντοπιστούν χιλιάδες πρωτεΐνες. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία από αυτές, η μεσοθηλίνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση και έφτιαξε ένα απλό τεστ αίματος, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί, για τον εντοπισμό της. Όπως είπε ο ίδιος, το τεστ του είναι "τόσο απλό όσο η συνταγή για να φτιάξεις μπισκότα". Επιπροσθέτως, το τεστ αυτό είναι πάμφθηνο --στοιχίζει μόλις 3 σεντς-- διαρκεί λίγα λεπτά και, όπως υποστηρίζει ο Αντράκα, είναι αξιόπιστο 100%.



Ο Τζακ Αντράκα βραβεύτηκε για την ανακάλυψή του με το Μεγάλο Βραβείο 2012 της Διεθνούς Έκθεσης Επιστήμης και Μηχανικής. Σήμερα συνεχίζει τις έρευνές του στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς του Μέριλαντ και ελπίζει ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει το τεστ του για την έγκαιρη διάγνωση και άλλων μορφών καρκίνου ή σοβαρών ασθενειών.

newsit



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91




Το βίντεο «ανέβηκε» στο YouTube πριν από λίγες ημέρες και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το έχουν παρακολουθήσει, αλλά και αναδημοσιεύσει στα προφίλ τους στα social media...







Το «Harlem Shake» της Αλίκης περιλαμβάνει σκηνές από ταινίες της και είναι από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές παρωδίες της νέας χορευτικής μανίας στο Ίντερνετ!







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε "την εμπιστοσύνη της στο αίσθημα ευθύνης των Ιταλών πολιτικών, οι οποίοι πλέον οφείλουν να...

σχηματίσουν μία κυβέρνηση ικανή να αντιδρά σ' αυτήν την περίπλοκη κατάσταση".



Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν το πρώτο σχόλιο που έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τις εκλογές στην Ιταλία.



Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ -μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών- η Μέρκελ "ευχήθηκε στον πρόεδρο Ναπολιτάνο κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση της αποστολής του" για τη διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού μίας νέας κυβέρνησης, ενώ χαρακτήρισε "ευχάριστη" την ατμόσφαιρα της συνάντησης της καγκελαρίου με τον Ιταλό πρόεδρο.



Νωρίτερα ο Ναπολιτάνο, ο οποίος έγινε δεκτός και από τον Γερμανό ομόλογό του Γιοάχιμ Γκάουκ, εξέφρασε την εκτίμηση πως η χώρα του "ασφαλώς και δεν ασθενεί", αντιδρώντας στις γεμάτες ανησυχία εκτιμήσεις για την πολιτικώς περίπλοκη κατάσταση που ανέκυψε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Tα γραφικά ολοένα και εξελίσσονται και κλίνουν όλο και περισσότερο προς μια πιο ζωηρή εικόνα της πραγματικότητας. ένα κομμάτι όμως παραμένει δύσκολο στην απεικόνιση και στη διαμόρφωση. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ο λόγος γίνεται για τα μαλλιά. Η AMD αποφάσισε να το αλλάξει αυτό και μετά από ένα μικρό teaser, σήμερα αποκαλύπτει πλήρως τα σχέδια της. Η νέα, αυτή, τεχνολογία στοχεύει στην ρεαλιστική απεικόνιση όχι μόνο των ίδιων των τριχών αλλά και των physics στην κίνησή τους. Το όνομα αυτής της καινοτομίας είναι TressFX και το πρώτο game στο οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί είναι το πολυαναμενόμενο reboot του γνωστού action τίτλου Tomb Raider. Όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι στα screenshot που ακολουθούν, η εφαρμογή του TressFX δίνει μια πιο ελεύθερη και φυσική κίνηση τα οποία θα επιτρέπουν μια πιο ακριβή απαθανάτιση της επίδρασης του αέρα και του νερού στα μαλλιά.


Για να δούμε τι συμβαίνει από τεχνικής πλευράς. Το TressFX είναι ένα toolset που αναπτύχθηκε από τη συνεργασία της AMD με την Crystal Dynamics, το οποίο εισχωρεί στο DirectCompute για να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της GPU, ιδίως στις Graphics CoreNext, ώστε να μπορεί να απεικονίζει μεμονωμένες πλεξούδες μαλλιών. Βασίζεται στη δουλειά της AMD πάνω στο Order Independent Transparency (OIT) και χρησιμοποιεί Per-Pixel Linked-List (PPLL) δομές δεδομένων για να μπορεί να ελέγχει το rendering complexity καθώς και το memory usage. Το DirectCompute, επιπλέον, χρησιμοποιείται για να επεξεργάζεται τα physics των μαλλιών, τα οποία επηρεάζονται από τις κινήσεις του χαρακτήρα και άλλα στοιχεία όπως αέρας και νερό/βροχή. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πόσο φόρτο θα επιβάλλει το TressFX στις κάρτες της AMD, η ίδια δήλωσε ότι η σειρά Radeon 7000 είναι πλήρως εξοπλισμένη για να το αντέξει. - See more at: http://www.hwbox.gr/news-vga/20160-amd-tressfx-technology-ta-grafika-tou-mellontos.html#sthash.WoPWjtXW.dpuf



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

«Ξεπεράστηκαν δυσκολίες χρόνων και πολλές δικαστικές εμπλοκές και πλέον παραδίδεται σήμερα το σιδηροδρομικό έργο Θριάσιο- Ικόνιο» δήλωσε το μεσημέρι, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στα εγκαίνια...

της νέας γραμμής που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της COSCO, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Σταύρου Καλογιάννη, του προέδρου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη, του διευθύνοντα συμβούλου του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ), Captain Fu Cheng Qiu και των προέδρων της ΕΡΓΟΣΕ της ΓΑΙΟΣΕ και της ROSCO.



Ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος έφθασε με το τρένο στις εγκαταστάσεις της COSCO, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο, μήκους 17 χιλιομέτρων με 10 σήραγγες και 10 γέφυρες, ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας.



«Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική, τόσο για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, όσο και για τον Πειραιά, ένα λιμάνι πολύ μεγάλο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που ήταν αποκομμένο από τον σιδηρόδρομο την ώρα που όλη η Ευρώπη μιλάει για συνδυασμένες μεταφορές» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ότι τώρα πια, τόσο ο ελληνικός σιδηρόδρομος, όσο και το λιμάνι του Πειραιά, μπαίνουν σε μια καινούργια εποχή, την εποχή των συνδυασμένων μεταφορών και αυτή η εξέλιξη δίνει δύναμη, τόσο στο σιδηρόδρομο, όσο και στο λιμάνι.



Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι αυτό το έργο είναι, άλλωστε, η βάση της συμφωνίας ανάμεσα στην COSCO, τη Hewlett Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αναφέρθηκε στην αυριανή τελετή υπογραφής της τριμερούς συμφωνίας συνεργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της COSCO, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. «Όλες αυτές οι συμφωνίες υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω στην κρίση, προχωρεί μπροστά και θα περάσει στον δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.



Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, είπε ότι με τα εγκαίνια της σημερινής εμπορευματικής σιδηροδρομικής γραμμής θα δοθούν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στο λιμάνι του Πειραιά, ανταγωνιστικότητα στις υπάρχουσες υποδομές, με ισχυρές θέσεις εργασίας. «Ως υπουργός Ναυτιλίας συνεχίζω να εργάζομαι για να αποκτήσει, επιτέλους, η χώρα ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών, κυρίως όσον αναφορά τα λιμάνια» ανέφερε ο κ. Μουσουρούλης, ενώ, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε τον υπουργό Ανάπτυξης, τους συνεργάτες του και όσους εργάστηκαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου τεχνικού έργου, που τόσα χρόνια η Ελλάδα προσπαθεί να ολοκληρώσει.



Ο διευθύνων σύμβουλος του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ), Captain Fu Cheng Qiu, είπε ότι η COSCO πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα του έργου, που θα είναι καλό για το μέλλον της Ελλάδας. «Ως COSCO έχουμε υποχρέωση αλλά και καλή συνεργασία προκειμένου να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα. Ευχόμαστε το νέο πρόγραμμα του συγκεκριμένου έργου να πετύχει και να υπάρξει αμοιβαία ωφέλεια και για τις δύο χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Το έργο της νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής, που είχε ανακοινωθεί από το 2000 και ολοκληρώνεται το 2013, θα χρησιμοποιείται μόνο για εμπορευματικές δραστηριότητες και θα ξεκινάει από τα δυτικά όρια του λιμανιού στο νότιο Ικόνιο, συνδέοντας τον Πειραιά με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο στο συγκρότημα του Θριασίου Πεδίου.



Το τρένο θα φορτώνει εμπορεύματα από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, θα περνάει από τις εγκαταστάσεις της COSCO και θα καταλήγει στο Θριάσιο. Έως σήμερα στη γραμμή διεξάγονταν δοκιμαστικά δρομολόγια, ενώ, γίνονταν έλεγχοι στη σηματοδότηση και τις υποδομές. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για το φορολογικό καθεστώς των φορτίων που θα μπαίνουν στη χώρα.



Με το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης θα μειωθεί ο χρόνος των εμπορευματικών μεταφορών για πολλά πλοία από την Ασία και τη Μεσόγειο, τα οποία έπρεπε να διασχίσουν περιμετρικά την Ευρώπη για τα λιμάνια της Αμβέρσας ή του ΄Αμστερνταμ.



Το κόστος του έργου, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, ανήλθε στα 143 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής και το υπόλοιπο από εθνικούς πόρους.



Η νέα δρομολογιακή σύνδεση του Θριασίου με το Ικόνιο θα ξεκινήσει με δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, ενώ, με το χρόνο και τις συνεχόμενες βελτιώσεις του δικτύου τα δρομολόγια θα αυξηθούν ανάλογα και με την εμπορευματική κίνηση.



Πλέον, τα μεταφορικά δεδομένα της χώρας αλλάζουν καθώς, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, θα συνδεθεί το λιμάνι με το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο.



Επίσης, ενόψει και της αυριανής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ COSCO, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και HEWLEET-PACKARD, ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε εμπορευματικές συμφωνίες και άλλες επιχειρήσεις από τη νοτιανατολική Ασία.



Αναμένεται, πλέον, να αναβαθμιστεί και το συγκρότημα του Θριάσιου Πεδίου, όπου το έργο λειτουργεί σε πρώτη φάση και προβλέπεται ότι με την ολοκλήρωσή του θα συγκεντρωθούν οι σιδηροδρομικές και εμπορευματικές δραστηριότητες ολόκληρης της Αττικής.



Για την ανάπτυξη εμπορευματικών κέντρων, η ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ έχει στην κατοχή της έκταση 588 στρεμμάτων (κατά πλήρη κυριότητα) στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου Αττικής. Το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου Πεδίου πρόκειται να κατασκευαστεί σε ακίνητο έκτασης περίπου 588 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ.



Το συγκεκριμένο έργο είναι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Το μεγάλο μέγεθός του (δυνατότητα δόμησης περίπου 240.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων), η στρατηγική του χωροθέτηση κοντά στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, οι άψογες οδικές συνδέσεις στους κυρίως οδικούς άξονες, και κυρίως η διασύνδεσή του με τον λιμένα του νοτίου Ικονίου και το σιδηροδρομικό δίκτυο, αναμένεται να συμβάλει δυναμικά στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC