follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Η αιτία του παράδοξου αυτού φαινομένου που έπληξε την Ευρώπη το 1816 ήταν η έκρηξη ενός ηφαιστείου στο όρος Tambora της Ινδονησίας, η οποία όχι μόνο επέσπευσε την έλευση του χειμώνα αλλά συνετέλεσε στην εμφάνιση του ψυχρότερου έτους του 19ου αιώνα, και ενός από τα πιο κρύα στην ιστορία του κόσμου. Η έκρηξη ήταν τέσσερις φορές πιο....



ισχυρή από εκείνη του Κρακατόα και 52.000 φορές πιο δυνατή από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945!



Στην Άπω Ανατολή 92.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από την πείνα, λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών και του θανάτου εκατοντάδων χιλιάδων ζώων. Σκόνη, θειάφι και σύννεφα στάχτης που εισχώρησαν στην ατμόσφαιρα «αποδιοργάνωσαν» τον καιρό και επηρέασαν τις κλιματικές συνθήκες, προκαλώντας παγκόσμια πτώση της θερμοκρασίας για τρία συνεχόμενα έτη.



Στην Ινδία, για παράδειγμα, οι ετήσιοι μουσώνες δεν… έφτασαν ποτέ, οδηγώντας τον κόσμο σε μια μαζική επιδημία χολέρας, επειδή οι άνθρωποι αναγκάζονταν να πίνουν βρόμικο νερό, ενώ για τη διατροφή τους χρησιμοποιούσαν ό,τι έβρισκαν μέσα στα έλη.



Η Ευρώπη επλήγη περισσότερο από τις ΗΠΑ, ενώ η αδυναμία καλλιέργειας λόγω του πολικού συνεχόμενου ψύχους οδήγησε σε πολλές εξεγέρσεις για τα τρόφιμα, κυρίως στη Γαλλία και την Ελβετία. Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια ισχυρή επιδημία τύφου, ενώ η σχεδόν ολική καταστροφή της συγκομιδής στη Νέα Αγγλία συνετέλεσε στην πρώτη μαζική μετανάστευση των αγροτών και άλλαξε το μοτίβο της αμερικανικής γεωργίας για πάντα.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι το περίεργο αυτό κλιματικό φαινόμενο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες, συγγραφείς και θετικούς επιστήμονες. Ειδικότερα τον Ιούλιο του 1816 οι «αδιάκοπες βροχοπτώσεις» ανάγκασαν τη διάσημη συγγραφέα Μαίρη Σέλλεϋ να παραμείνει για αρκετό χρόνο στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να γράψει το περίφημο μυθιστόρημα «Φραγκεστάιν», ενώ στο ίδιο πλαίσιο ο Λόρδος Βύρωνας εμπνεύστηκε το ποίημα «Darkness». Τέλος, ο Justus von Liebig, ένας χημικός που βίωσε την πείνα στο Darmstadt, μελέτησε αργότερα τη θρέψη των φυτών και εισήγαγε τα ανόργανα λιπάσματα.

60gr.com





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91

Κόντρα κορυφής μεταξύ Γ. Στουρνάρα και Αντ. Μανιτάκη, προέκυψε σχετικά με την στο Δημόσιο που

θεωρείται προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ



Με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ανεβάζουν τον αριθμό των επίορκων που θα πρέπει να απολυθούν στις 7.000, οι πιστωτές ζητούν επιτακτικά να προχωρήσουν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε το σύνολο των υπαλλήλων αυτών καθώς και των διορισμένων με πλαστά πιστοποιητικά να τεθεί εκτός δημοσίου, άμεσα, ει δυνατόν ακόμη και εντός Απριλίου.



Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι έως τώρα προσπάθειες για απομάκρυνση επίορκων αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρονοβόρες με αποτέλεσμα την περσινή χρονιά να απομακρυνθούν μόλις 890 υπάλληλοι.



Για το λόγο αυτό στο υπουργείο εκτιμούν πως οι πιέσεις της τρόικα είναι περισσότερο συμβολικές, ώστε μέσω του όποιου αριθμού υπαλλήλων απομακρυνθεί τελικά, να σταλεί μήνυμα αποφασιστικότητας της Ελλάδας να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις.



Το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να κρύβει τον προβληματισμό του για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, τηρεί αποστάσεις. Ο υπουργός Γ. Στουρνάρας στις Βρυξέλλες, σε επισήμανση δημοσιογράφων ότι ήταν σίγουρος για τη δόση Φεβρουαρίου, φέρεται να αντέτεινε πως τώρα, δεν εξαρτάται από εμένα, καθώς το Φεβρουάριο όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις αφορούσαν στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ τώρα άπτονται άλλου υπουργείου.



Πολλοί εκτίμησαν ότι ο κ. Στουρνάρας «έδειξε» τον συνάδελφό του κ. Μανιτάκη και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο θέμα της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων.



imerisia.gr








via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Ο Ζαφείρης Μελάς σε συνέντευξή του αποκάλεσε τον Αγάθωνα Ιακωβίδη "μαϊμού με μουστάκια"!




Συγκεκριμένα είπε στο tralalaο λαϊκός τραγουδιστής: «Πίστεψε με ειλικρινά δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτό θέμα. Εκνευρίζομαι τόσο πολύ, γιατί εδώ ο κόσμος πεινάει και εμείς πάμε στη Eurovision ; Πετάμε άσκοπα λεφτά και ο κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Είμαστε σοβαροί; Ποιόν να δούμε τον Αγάθωνα ; τι είναι αυτός ; να ακούσουμε μια μαϊμού με μουστάκια να τραγουδάει; Ποιό είναι το όφελος και τι θα κερδίσουμε;»


Σήμερα ο Αγάθωνας Ιακωβίδης μίλησε τηλεφωνικά στο «Πρωινό mou»: "Έτσι είπε ο Ζαφείρης Μελάς; Αυτός ο πανέμορφος άντρας; Βρωμόσκυλα είναι όλοι τους... Είναι ένας βρωμόσκυλος και μισός".






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE










perierga.gr - Διάσημα μνημεία γίνονται... έπιπλα

Διάσημα μνημεία γίνονται… έπιπλα



perierga.gr - Διάσημα μνημεία γίνονται... έπιπλα Το σχεδιαστικό γραφείο Studio Job δημιούργησε ένα τραπέζι και ένα φωτιστικό γραφείου από αντίγραφα δύο διάσημων μνημείων, του πύργου του Άιφελ και του Ταζ Μαχάλ. Φυσικά απευθύνονται στους λάτρεις του εκκεντρικού design και ιδιαίτερα σε όσους έχουν γεμάτο πορτοφόλι.



Το βασικό υλικό κατασκευής είναι ο πατιναρισμένος ορείχαλκος, ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στη λεπτομέρεια των διάσημων μνημείων έτσι ώστε το σχεδιαστικό αποτέλεσμα να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο την πραγματικότητα, σε μικρογραφία βέβαια. Το εντυπωσιακό είναι ότι το Ταζ Μαχάλ αναπτύσσεται στο κάτω μέρος του τραπεζιού, κάνοντας το έπιπλο ακόμα πιο εντυπωσιακό. Λεπτομέρεια, η επένδυση με φύλλα χρυσού στους τρούλους του μνημείου.http://perierga.gr







via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1
Το δικαστικό ρεπορτάζ τείνει να εξελιχθεί στην κορωνίδα της καθημερινής ειδησεογραφίας και οι υποθέσεις που μπορεί να κάνει κάποιος είναι δύο. Η μία είναι πως οι δικαστικοί «δεν μασάνε» πλέον, βλέπουν πόσο αδύναμο και ευάλωτο είναι το πολιτικό σύστημα και....

έχουν δρομολογήσει την επιχείρηση «καθαρά χέρια» αλά ελληνικά. Οπότε όποιος κατηγορούμενος εκ των άλλων εξουσιών (πολιτικής, οικονομικής, μηντιακής, κλπ) πέφτει στα χέρια τους, ξέρει εκ των προτέρων πως το δικαστήριο θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του.



Η άλλη υπόθεση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι πως η επιλεκτική αντιμετώπιση συγκεκριμένων προσώπων έχει μια ….αντιπροσωπευτική λογική. Προφυλακίζεται ο Λαυρεντιάδης, συλλαμβάνεται μέρα παρά μέρα ο Βωβός, στα σίδερα κι ο Γαβαλάς, ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο, οχτώ χρόνια και «ξεσπίτωμα» για ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες στον Άκη. Υπάρχει δηλαδή μια «αντιπροσωπευτικότητα» (επιχειρηματίες, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, celebrities, κλπ) προκειμένου να κατευναστεί ο θυμός της κοινωνίας για όσα υφίσταται από τις πολιτικές των μνημονίων. Το ισοζύγιο «άρτου και θεαμάτων» πρέπει να βρίσκεται σε μια ισορροπία ώστε να μην έρθουν τα πάνω – κάτω. Όσο περιορίζεται ο «άρτος» είναι λογικό να ενισχύεται το «θέαμα» σιδηροδέσμιων επωνύμων.



Το ποια από τις δυο αυτές υποθέσεις ευσταθεί τελικά, θα το δείξει το εγγύς μέλλον. Διότι ο Άκης θα ξαναπάει στο δικαστήριο για την ουσία της υπόθεσής του που αφορά τις μίζες και το ξέπλυμα χρήματος. Κι εκεί θα πρέπει η δικαιοσύνη όχι απλά να ρίξει μια βαριά «καμπάνα» αλλά να εξηγήσει και στην κοινωνία πως ένα Υπουργός τα έκανε όλα μόνος του, πως δεν πήραν είδηση τίποτα οι συνάδελφοί του υπουργοί που έβαζαν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους κάτω από τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και το κυριότερο πως δεν κατάλαβε τίποτα ο τότε πρωθυπουργός του Κώστας Σημίτης.



Επιπλέον, κάθαρση δεν είναι μόνο να ασκείς ποινική δίωξη για κακούργημα στον Παναγιώτη Ψωμιάδη επειδή έκανε απευθείας αναθέσεις 45.000 ευρώ αλλά να ψάξεις και το πως ανατέθηκαν όλα τα μεγάλα έργα σε αυτή τη χώρα. Όπως επίσης καλό θα ήταν να μάθουμε κάποια στιγμή πόσο στοίχισαν επιτέλους αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες και γιατί. Ούτε είναι δίκαιο να απειλείται με φυλακή όποιος πολίτης χρωστάει 5.000 ευρώ στην εφορία και την ίδια στιγμή η γερμανική HOCHTIEF να χρωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και να είναι έτοιμη να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από το «Ελ. Βενιζέλος», χωρίς η ελληνική δικαιοσύνη να παρεμβαίνει για να αποδοθούν τα οφειλόμενα.



Συνεπώς, η ελληνική δικαιοσύνη καλά κάνει και δείχνει το αυστηρό της πρόσωπο αλλά επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται, θα κριθεί και η ίδια από το κατά πόσο αυτό το αυστηρό πρόσωπο το δείχνει προς όλους. Αν έχει αποφασίσει να τα βάλει με το «σύστημα» , καλά κάνει. Αν όμως μετατρέπεται σε όργανο του «συστήματος» και οι αποφάσεις της είναι μόνο και μόνο για «τα μάτια του κόσμου», τότε το μέλλον της χώρας διαγράφεται ζοφερό. Διότι ο θυμός της θεσμοποιημένης αδικίας είναι απείρως μεγαλύτερος από τον θυμό των όποιων οικονομικών θυσιών.



Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει για λογαριασμό της ελληνικής δικαιοσύνης, παρά μόνο ή ίδια. Και έχει αυτή την ευκαιρία αυτή με ένα και μόνο τρόπο. Τον έλεγχο των κομματικών ταμείων. Διότι εκεί χτυπούσε η καρδιά της διαπλοκής και της διαφθοράς στην Ελλάδα. Εκεί είναι που περιμένει η κοινωνία να μετρήσει το σθένος της ελληνικής δικαιοσύνης όταν μάλιστα υπάρχει η ομολογία του πιο στενού συνεργάτη του Σημίτη, του Θόδωρου Τσουκάτου για ένα εκατομμύριο μάρκα από τη Siemens στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης υπάρχει και η έρευνα για το μεγάλο «πάρτι» των χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες, με μόνη εγγύηση τη μελλοντική τους κρατική επιχορήγηση.



Θα τολμήσει η ελληνική δικαιοσύνη να ξηλώσει το «πουλόβερ» ; Ναι, αν όντως είναι «τυφλή». Και αν το κάνει, θα έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στον τόπο, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας την ανάδειξη νέων εκπροσώπων μιας νέας εποχής.



ΥΓ: Η χώρα έφτασε στη σημερινή κατάσταση επειδή αποτέλεσε για δεκαετίες βασίλειο της διαφθοράς, των ατασθαλιών και των διεφθαρμένων πολιτικών , οι οποίοι υποδούλωσαν την Ελλάδα στους διεθνείς δανειστές. Οι «Παπαγεωργόπουλοι» , οι «Τσοχατζόπουλοι» και οι «Ψωμιάδηδες» μπορούν να είναι μόνον η αρχή και επ’ ουδενί το τέλος.







http://rizopoulospost.com/



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC











Κρυογενετική: Από την κατάψυξη στην ... αθανασία!



Το βιβλίο «Η προοπτική της αθανασίας» έπεσε στα χέρια του στα τέλη της δεκαετίας του ’60, καθώς ξεκινούσε τις σπουδές του στη Χημεία. Το διάσημο βιβλίο τον εντυπωσίασε τόσο, ώστε άρχισε να νιώθει σίγουρος πως μέχρι τη συνταξιοδότησή του, δεκαετίες αργότερα, η κρυογενετική θα είναι γεγονός.«Για μένα φαινόταν λογικό. Ας είμαστε σαφείς. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα έρθετε πίσω στη ζωή. Αλλά υπάρχει μια εύλογη πιθανότητα. Σκέφτηκα τότε μέσα μου ότι η φράση “εύλογη πιθανότητα” ακούγεται καλύτερα από το “καμία πιθανότητα”, όταν είσαι νεκρός» δηλώνει σήμερα ο Παντελής Τσολακίδης, που ζει και εργάζεται στην Αυστραλία.

Οπως και να ’χει, ο νεαρός τότε φοιτητής ούτε καν μπορούσε να ονειρευτεί ότι το 2009 ο ίδιος θα γινόταν συνιδρυτής και διευθυντής του Stasis Systems Australia, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας, της πρώτης που επρόκειτο να οικοδομήσει εγκατάσταση κρυογενετικής αποθήκευσης στην Αυστραλία. Σκοπός της είναι να χρησιμοποιηθούν οι πιθανές μελλοντικές ανακαλύψεις στην τεχνλογία και την Ιατρική, με προσδοκία την αιώνια ζωή μέσω της κρυογενετικής.

Οι υποστηρικτές της κρυογενετικής ελπίζουν ότι με την πρόοδο της Ιατρικής και της τεχνολογίας θα είναι σε θέση να ξεπαγώσουν τους «πελάτες» τους, αν και δεν δίνουν καμία εγγύηση γι’ αυτό. «Πιθανώς κάτι τέτοιο βρίσκεται περίπου διακόσια χρόνια μακριά» λέει ο Παντελής Τσολακίδης. Πριν από μερικά χρόνια, ως συνταξιούχος στα εξήντα του, έμεινε έκπληκτος όταν παρατήρησε ότι υπήρχαν μόνο δύο κρυογενετικές εταιρείες στις ΗΠΑ και μία ακόμα, μικρότερη, στη Ρωσία.

«Ενδιαφέρθηκα πολύ και σκέφτηκα ότι αν δεν πρόκειται να το κάνει κανένας άλλος, θα το κάνω εγώ». Ενα βράδυ, το 2009, παρευρέθηκε σε συνεδρίαση του Συλλόγου Κρυογενετικής Αυστραλασίας (Cryonics Association of Australasia - CAA), σε ένα «αυ [Ο Παντελής Τσολακίδης, συνιδρυτής και διευθυντής του Stasis Systems Australia, μιας ΜΚΟ που θα δημιουργήσει μονάδα κρυογενετικής αποθήκευσης στην Αυστραλία.] υθεντικό ελληνικό ραντεβού - στην καφετέρια». Εκεί ο Τσολακίδης γνώρισε τον 47χρονο σήμερα Μαρκ Μίλτον. «Μιλήσαμε γι’ αυτό το θέμα και ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι και οι δύο είχαμε το ίδιο ενδιαφέρον. Εχουμε αναπτύξει την ιδέα να χτίσουμε την πρώτη κρυογενετική εγκατάσταση αποθήκευσης στην Αυστραλία. Δεν πιστεύαμε όμως ότι θα βρίσκαμε δέκα επενδυτές, ο καθένας από τους οποίους θα συνέβαλλε με 50.000 δολάρια. Σήμερα έχουμε έντεκα επενδυτές, οι οποίοι δεσμεύονται να συνεισφέρουν 50.000 δολάρια ο καθένας» λέει ο 62χρονος Τσολακίδης.

Τα χρήματα που επενδύονται από τους έντεκα επενδυτές θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της εγκατάστασης, η οποία σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο χρόνια. Στο μεταξύ, η εταιρεία συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας και ψάχνει για κατάλληλο έδαφος το οποίο θα υποδεχτεί την εγκατάσταση που πρόκειται να μείνει εκεί για δεκαετίες ή ακόμη και αιώνες. Οταν αποπερατωθεί, η κρυογενετική εγκατάσταση θα έχει περίπου εξήντα διαθέσιμες θέσεις- για αρχή τουλάχιστον.

Τι είναι ακριβώς η κρυογενετική

Κρυογενετική είναι η διατήρηση του ανθρώπινου σώματος υπό κρυογόνες θερμοκρασίες υγρού αζώτου, στους -196 βαθμούς Κελσίου, με την προσδοκία ότι η εξαιρετικά προηγμένη ιατρική τεχνολογία του μέλλοντος θα είναι σε θέση να επισκευάσει τις συσσωρευμένες βλάβες που επιφέρει η γήρανση και η κάθε νόσος σε μοριακό επίπεδο, καθώς και να επαναφέρει τους ανθρώπους στη ζωή. Σύμφωνα με την κρυογενετική διαδικασία, αφού ένα άτομο νομικά ανακοινώνεται ως νεκρό, το αίμα του παροχετεύεται και αντικαθίσταται με αντιψυκτικό και το σώμα αποθηκεύεται σε υγρό άζωτο για να διατηρηθεί. Τα σώματα καταψύχονται και φυλάσσονται ανάποδα σε κυλίνδρους, τους λεγόμενους «κρυοστάτες». Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση οποιασδήποτε εκροής του υγρού αζώτου από το πάνω μέρος του κρυοστάτη, το πρώτο πράγμα που θα αποψυχθεί είναι τα πόδια αφήνοντας τον εγκέφαλο κρύο και υγιή.http://www.madata.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Η μία περίπτωση αφορά σε 45χρονο άνδρα που κρεμάστηκε στο σπίτι του επί της οδού Φαρσάλων. Ο αυτόχειρας, σύμφωνα με πληροφορίες άφησε...

σημείωμα στους οικείους του εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του.



Στη δεύτερη περίπτωση, είναι ένας 50χρονος σε χωριό της Ελασσόνας,ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη του χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πράξη του.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Είστε μονογαμική, είστε η εξαίρεση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, ένας μεγάλος αριθμός εφήβων έχει ήδη κάνει...

σεξ ταυτόχρονα με πολλούς ερωτικούς παρτενέρ και μάλιστα κάτω από την ηλικία των δεκαέξι ετών.







Με μέση ηλικία για την πρώτη τους φορά τα 14 χρόνια, μία στις δέκα ανήλικες δήλωσε πως όχι μόνο έχει συμμετάσχει σε ομαδικό σεξ, αλλά θα το ξανάκανε.





Πολύ σημαντικό είναι πως οι μισές κοπέλες που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν πως οι ερωτικοί τους σύντροφοι δε χρησιμοποίησαν προφυλακτικό, ενώ το ένα τρίτο των κοριτσιών παραδέχτηκαν πως πριν την ερωτική πράξη είχαν καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.





Ας ελπίζουμε να μη ισχύουν τα ίδια αποτελέσματα και για τη χώρα μας που κρατά συντηρητικό προφίλ σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε από την ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της εκτέλεσης τεσσάρων διακινητών ναρκωτικών, που συνελήφθησαν πριν απo 2 χρόνια από τις κινεζικές αρχές για το θάνατο 13 Kινέζων ψαράδων. Μπορεί οι κάμερες να μην έδειξαν ακριβώς τη στιγμή της θανάσιμης ένεσης, ωστόσο προκλήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από ακτιβιστές και οργανώσεις που μάχονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Η Los Angeles Times υπογραμμίζει ότι ο σχολιαστής της μακάβριας και, για πολλούς, ανήθικης εκπομπής, τόνισε με μεγάλη έμφαση την περιποίηση των κρατουμένων που «έδειχναν υγιείς».

Η Κίνα είναι πρωταθλήτρια στις ανθρώπινες εκτελέσεις. Κάθε χρόνο εκτελούνται εκεί 4.000 άνθρωποι, περσσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Κλαίμε λέμεεεεε!!!!!!!!!.........








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

Από θαύμα γλίτωσε μια γυναίκα στη Βρετανία, της οποίας το τροχόσπιτο, το πρωί της Κυριακής, δέχθηκε «επίθεση» από...

παγωμένα ανθρώπινα περιττώματα τα οποία έπεσαν από επιβατικό αεροπλάνο και διέλυσαν το τροχόσπιτο που μένει.



Τα παγωμένα ανθρώπινα περιττώματα διέλυσαν την οροφή του τροχόσπιτου, προκάλεσαν την καταστροφή του εσωτερικού του και άνοιξαν και μια τεράστια τρύπα στο πάτωμά του.



Η Κάρολαϊν Γκι την ώρα της «επίθεσης» βρισκόταν μέσα στο τροχόσπιτό της και κινδύνεψε σοβαρά η ζωή της, καθώς μόνο ως θαύμα μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι δεν κάποιο κομμάτι από τα παγωμένα ανθρώπινα περιττώματα δεν την πέτυχε και δεν την τραυμάτισε.



«Είναι θαύμα που δεν σκοτώθηκα. Έπεσαν με τέτοια δύναμη που κατάφεραν, εκτός από την οροφή, να διαπεράσουν και το πάτωμα του τροχόσπιτου. Κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για το συμβάν αυτό», ανάφερε η Γκι μιλώντας για το περίεργο περιστατικό.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά του Galaxy S IV Σε λίγες μέρες θα λάβει μέρος η εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της νέας συσκευής της Samsung, του πολυαναμενόμενου Galaxy S IV...

Ωστόσο μέχρι τις 14 Μαρτίου που είναι προγραμματισμένο το event, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, δεν θα αποτελέσουν έκπληξη μετά τις τελευταίες διαρροές από το AnTuTu Benchmark Test.



Και αυτό γιατί επιβεβαιώθηκε πως το Galaxy S IV θα διαθέτει οθόνη AMOLED 4,99 ιντσών με ανάλυση 1920x1080 και Gorilla Glass 3, τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της εταιρίας Exynos 5410 με χρονισμό στα 1,8GHz, επεξεργαστή γραφικών PowerVR SGX 544MP.



Ακόμη, η συσκευή θα εξοπλίζεται με 2GB μνήμης RAM, 16GB ή 32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης microSD, κάμερα 13 megapixel, εμπρόσθια κάμερα 2.1 megapixel, δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα LTE και λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean.Επίσης, το Galaxy S IV θα είναι εφοδιασμένο με μπαταρία 3.100mAh, που θα δίνει ικανοποιητική διάρκεια ζωής ακόμα και σε πλήρη λειτουργία.



Φυσικά, πολλές άλλες πληροφορίες, όσον αφορά καινοτόμες λειτουργίες, την εμφάνιση αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας, θα γίνουν γνωστές από την ίδια την εταιρεία σε λίγες ημέρες στην εκδήλωση που θα γίνει στην πλατεία Times της Νέας Υόρκης.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Στο κείμενο οδηγιών ασφαλείας για επισκέψεις στελεχών και εργαζόμενων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβαση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο...



Η ηλεκτρονική επιστολή – ευρωπαϊκή ταξιδιωτική οδηγία , αναφέρει πως οι παραλήπτες της θα πρέπει, μεταξύ άλλων, «να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή μεταξύ Ομόνοιας και Εξαρχείων, να μην παρατηρούν από παράθυρα και εισόδους κτηρίων λαϊκές κινητοποιήσεις υπό το φόβο πρόκλησης επεισοδίου εις βάρους τους από διαδηλωτές και να μην δίνουν πληροφορίες για την ιδιότητά τους σε οδηγούς ταξί και επαγγελματίες».



Στα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε οδηγία που απευθύνεται στους υπαλλήλους της που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα η οδηγία εφιστά την προσοχή των υπαλλήλων σχετικά με την ασφάλεια τους, αφού εμφανίζει την Ελλάδα ως μια επικίνδυνη χώρα στην οποία θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές αναταραχές ακόμα και «νεκροί».



Όπως επισημαίνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «τέτοιες απόψεις όταν εκφράζονται από κείμενα κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέραν του ότι είναι ιδιαίτερα ταπεινωτικό και προσβλητικό για τους Έλληνες και τη χώρα μας, χώρα με ιδιαίτερη συνεισφορά και σημασία στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δεν προάγει τις σχέσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κρατών» και υπογραμμίζει ότι «μια τέτοια οδηγία δημιουργεί αρνητικό κλίμα λίγους μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα».



Τέλος, ο Βουλευτής Ηρακλείου ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, για ποιους λόγους με ποιες διαδικασίες και με ποιες πληροφορίες εκδόθηκε η συγκεκριμένη οδηγία και εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλογιστεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, τομέας στον οποίο «επενδύει» η χώρα, προκειμένου να ανακάμψει και να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και σταθερότητας.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Να απομονώσουν το φαινόμενο Χρυσή Αυγή καλει τους πολίτες του Ηρακλείου η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επίσκεψη των βουλευτών του συνδέσμου την περασμένη Κυριακή στη Χερσόνησο. Όπως τονίζεται είναι ξεκάθαρο ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του καπιταλιστικού συστήματος σημειώνοντας ότι είναι ανεπιθύμιτοι οι εκπρόσωποι του συνδέσμου στο νησί.



Αναλυτικά αναφέρεται:



Με αφορμή τον ερχομό των βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η ΕΙΥΗ καλεί τους εργαζόμενους του νομού Ηρακλείου να βγάλουν τα συμπεράσματα τους σχετικά με το ρόλο που έχει αυτή η ναζιστική συμμορία στο καπιταλιστικό σύστημα. Ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί η δήθεν αντισυστημική Χρυσή Αυγή; Των αφεντικών ή των εργαζομένων; Μήπως τα συμφέροντα είναι κοινά, εθνικα; Ποιά είναι η σχέση της Χρυσής Αυγής με τους μεγαλοξενοδόχους, όπως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που είναι η τρίτη φορά που φιλοξενεί τέτοιο φασιστικό πανηγύρι.



Είναι πεντακάθαρος ο ρόλος τους ως υπηρετών των αφεντικών, όταν μέσα στην απεργία των ναυτεργατών πλέκουν εγκώμιο για τους εφοπλιστές. Είναι καθαρή η θέση τους για τα εργασιακά, όταν προωθούν δουλεμπορικά γραφεία με μεροκάματα πείνας. Είναι καθαρή η θέση τους για το ασφαλιστικό, όταν μιλούν για μη υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, αλλά για δυνατότητα επιλογής από τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι το νιώθουν κάθε μέρα στο πετσί τους. Η εκμετάλλευση μεγαλώνει, ο θυμός, η αγανάκτηση, η φτώχεια, η ανέχεια φουντώνουν.



Η εργατική τάξη θα απομονώσει τους φασίστες που είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος, το οποίο τους χρειάζεται για να τσακιστεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Άλλωστε η φασιστική τακτική τους, της παραχάραξης της Ιστορίας και της πατριδοκαπηλίας τις προηγούμενες μέρες έδειξε το πρόσωπό της και στα παιδιά, ποτίζοντάς τα με το δηλητήριο του φασισμού. Δεν θα τους περάσει όμως. Η εργατική τάξη ενωμένη, οργανωμένη στα σωματεία και με στόχο ξεκάθαρο, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, έχει τη δύναμη να τσακίσει τους φασίστες. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον Κρητικό λαό, να γυρίσουν την πλάτη, να απομονώσουν τα ναζιστικά αποβράσματα, τους πολιτικούς απογόνους του Μεταξά και τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας!




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Με το συνολικό ποσό των 11.804.740 ευρώ, πρόκειται να επιχορηγήσει του υπουργείο Εσωτερικών 8 δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για την εξόφληση χρεών προς τους ιδιώτες (ληξιπρόθεσμα).


Για το λόγο αυτό, ήδη, έχει σταλεί το με αριθμό 8238/28-2-2013 υπηρεσιακό ενημερωτικό έγγραφο προς τους δήμους, που έχει το χαρακτηρισμό «επείγον». Σύμφωνα με το έγγραφο, οι δήμοι έως σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν αποστείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Μηνιαίο Πλάνο Απορρόφησης.

Οι δήμοι που επιχορηγούνται είναι οι εξής:


  • Αβδήρων - 487.468 €

  • Διδυμοτείχου - 1.115.069 €

  • Δοξάτου - 1.037.590 €

  • Θάσου - 2.932.830 €

  • Κάτω Νευροκοπίου - 466.668 €

  • Κομοτηνής - 3.393.690 €

  • Νέστου - 1.396.084 €

  • Σουφλίου - 975.341 €








via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, με την παρουσία των φορέων τουρισμού της Καβάλας που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος.


Η σύσκεψη στόχο είχε τον καλύτερο προγραμματισμό ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου. Στα πλαίσια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση θεμάτων προβολής μέσω του ΕΣΠΑ, κατατέθηκαν προτάσεις ενόψει των Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων καθώς και προτάσεις για την διοργάνωση εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Γερομάρκο είναι στην πρόθεση τους να συμμετέχουν μεν σε όλες τις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις αλλά με ολιγομελείς αποστολές, δίνοντας βαρύτητα στην προβολή της περιοχής μέσω του διαδικτύου. Ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως για το φετινό καλοκαίρι αναμένουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουν αλλά και τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέσω τουριστικών πρακτόρων.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Για ένα φορολογικό σύστημα εστιασμένο στην ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου και την εξυπηρέτηση των

κοινωνικών αναγκών, έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.





Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα που «πρέπει να εστιάζει στην αύξηση των εσόδων με ένα κοινωνικά δίκαιο τρόπο», παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στο ΕΒΕΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορείς να ζητάς από αυτούς που δεν έχουν».

Παρόντες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός, ο Γιάννης Δραγασάκης καθώς και οι δύο συντονιστές του τομέα φορολογικής πολιτικής, Τρύφων Αλεξιάδης και Αγγελος Κούρος.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στο γιατί φτάσαμε ως εδώ, τόνισε πως «η σταθερή και διαχρονική μεροληψία της φορολογικής πολιτικής υπέρ των οικονομικά ισχυρών, αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της σημερινής κρίσης».

Οπως εξήγησε ο ίδιος, «στη ρίζα του φορολογικού προβλήματος δεν βρίσκονται κάποιοι ασυνείδητοι ιδιοτελείς επαγγελματίες, αλλά ένα σύστημα νόμιμης φοροαποφυγής, ή και ακόμη και φοροαπαλλαγής, στημένο επίτηδες για τους οικονομικά ισχυρούς».

«Στον πυρήνα της αντιπρότασης του ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «βρίσκεται ένα φορολογικό σύστημα απλό, λειτουργικό, σταθερό, πιο αποτελεσματικό και προπαντός πιο δίκαιο». Όπως επεσήμανε, μια εναλλακτική φορολογική πολιτική, πρέπει να εστιάζει στην αύξηση των εσόδων, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο ώστε να χρηματοδοτηθεί η έξοδος από την κρίση προς όφελος των πολλών.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα δημιουργεί όρους κοινωνικής δικαιοσύνης», καθώς και ότι «μόνο στη βάση αυτή, άλλωστε, μπορούν να συλλεχθούν έσοδα: δεν μπορείς να ζητάς από αυτούς που δεν έχουν».



Υπάρχει η ανάγκη για ένα φορολογικό σύστημα απλό, λειτουργικό, σταθερό, πιο αποτελεσματικό και προπαντός πιο δίκαιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας , μιλώντας σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογική πολιτική.

Οι βασικοί πυλώνες μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης στο φορολογικό, όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, είναι η δημιουργία περιουσιολογίου, η οργάνωση ενός δικαίου φορολογικού συστήματος και η επανασύσταση συστήματος ελέγχου και διοίκησης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Η οργάνωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα προϋποθέτει (σύμφωνα και με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ) μεταξύ άλλων αλλαγή της σχέσης έμμεσων και άμεσων φόρων μέσω αύξησης των εσόδων από άμεσους φόρους και μείωσης των έμμεσων φόρων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι μέτρα, όπως συμπλήρωσε, η μείωση του ΦΠΑ από το 23% και η πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, αντί για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Έκανε, μάλιστα, και αναφορά στο πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Λάρισα (με τους δυο νεκρούς φοιτητές) και σημείωσε πως «η εξίσωση των συντελεστών οδήγησε τους πολίτες να κλείσουν τα καλοριφέρ και να επιλέξουν να κρυώνουν ή να ζεσταίνονται με μαγκάλι».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η κρίση των δημοσίων οικονομικών, που σχετίζεται άμεσα με τη διόγκωση χρέους δεν είναι κρίση δαπανών, αλλά κρίση εσόδων που εμφανίζεται κυρίως στους άμεσους φόρους, καθώς και στους φόρους εισοδήματος και περιουσίας. Όπως είπε, «αυτό σημαίνει ότι οι ωφελημένοι από την υστέρηση των εσόδων δεν είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αλλά το οργανωμένο σύστημα φοροδιαφυγής του πλούτου».

Τις προτάσεις για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα ανέλυσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την οριστική κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων, τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για τα βασικά είδη διατροφής, την εστίαση, τις παιδικές τροφές, τα είδη προσωπικής ανάγκης των ατόμων με αναπηρία, τα προϊόντα πολιτισμού και γνώσης και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Επίσης προτείνει την αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης και την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, για την αύξηση των δημόσιων εσόδων στο επίπεδο του ευρωπαϊκού μέσου όρου προτείνουμε:

1) Δημιουργία περιουσιολογίου και φορολόγηση όλων των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με την ίδια κλίμακα (με εξαίρεση τόκους και καταθέσεις). Με περισσότερα κλιμάκια και αλλαγή των συντελεστών φορολογίας ώστε να ελαφρύνονται τα χαμηλά και μεσαία κλιμάκια.

2) Αύξηση των φορολογικών εσόδων από την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μέσο όρο της ευρωζώνης, από σχεδόν το 50% αυτού του μεγέθους που κινήθηκε την προηγούμενη δεκαετία.

3) Αλλαγή της σχέσης έμμεσων και άμεσων φόρων μέσω αύξησης των εσόδων από άμεσους φόρους και μείωσης των έμμεσων φόρων. Περιλαμβάνονται μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ από το ανώτατο 23%, ειδική φορολόγηση των ειδών πολυτελούς διαβίωσης, πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων (όπως και τσιγάρων κλπ.) αντί για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

4) Φόρο μεγάλης και πολύ μεγάλης περιουσίας με προοδευτική κλίμακα. Έργο της φορολογικής αρχής είναι να αποκαλύψει τα αδήλωτα εισοδήματα και να τα φορολογήσει με δίκαιο και προοδευτικό τρόπο.

Νέα αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Κεδίκογλου για την αναφορά στους φοιτητές της Λάρισας

Η δεύτερη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον τραγικό θάνατο των δύο σπουδαστών, στη Λάρισα, προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Επιχειρώντας να αποκρύψει πόσο λανθασμένη και αντίθετη, όχι μόνο με την κοινή λογική, αλλά και με την απλή αριθμητική, είναι η φορολογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπέπεσε και πάλι στο ίδιο επαίσχυντο ολίσθημα. Μιλώντας εκτός κειμένου, κατά την παρουσίαση της πρότασης, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να εκμεταλλευθεί κομματικά το τραγικό δυστύχημα των δύο νέων στη Λάρισα, που συγκλόνισε όλους τους Έλληνες. Πριν από μόλις δύο ημέρες, είχαμε επισημάνει πόσο θλιβερή πολιτική κατάπτωση είναι μια τέτοια πρακτική. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας την επανέλαβε» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Στην απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Πράγματι δυο φορές έχει μιλήσει εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Κεδίκογλου για τον άδικο χαμό των φοιτητών στη Λάρισα όχι για να ζητήσει συγγνώμη για τα τραγικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή και αίσχος!»



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Την παραίτησή της από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γνωστοποίησε με επιστολή προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο η Μαριλένα Κοππά.



Η κίνησή της έρχεται μετά την απόφαση στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να αποκλειστούν από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως.







Η επιστολή της Μαριλένας Κοππά έχει ως εξής:



"Κύριε Πρόεδρε,

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά από σχετική εισήγηση αποφάσισε, κατά την ψηφοφορία του καταστατικού, για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνικού κόμματος αλλά και ευρωπαϊκού να αποκλείσει από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως, όπως και οι λοιποί, εκλεγμένοι με σταυρό προτίμησης ή μη, βουλευτές.

Σε μια χρονική στιγμή που η ευρωπαϊκή πολιτική είναι βασική συνιστώσα της εθνικής πολιτικής, και που σε λίγο θα ξεκινήσει η ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του 2014.

Σε μια περίοδο που η επερχόμενη Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εθνική υπόθεση και που είναι αναγκαίο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να πετύχει.

Η εισήγηση της μη συμπερίληψης των Ευρωβουλευτών, είναι αναίτια και ακατανόητη. Η ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έχει δώσει, εν μέσω κρίσης, σκληρές μάχες σε όλα τα μέτωπα.

Για να υπερασπιστεί την αξιοπιστία της χώρας όταν αυτή δεχόταν επιθέσεις από παντού.

Για να παρουσιάσει στη Σοσιαλιστική Ομάδα αλλά και συνολικά στο Κοινοβούλιο τις μεγάλες προσπάθειες αλλά και θυσίες του ελληνικού λαού.

Για να καταστήσει σαφή τη δυσβάσταχτη ευθύνη που ανέλαβε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας το 2009 για να κρατήσει τη χώρα όρθια και μέσα στην ευρωζώνη.

Όλοι οι Ευρωβουλευτές, μηδενός εξαιρουμένου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτήν την προσπάθεια.

Η απόφαση του Συνεδρίου στην πράξη απαξιώνει την προσπάθεια αυτή.

Για το λόγο αυτό, κύριε Πρόεδρε, υπερασπιζόμενη αυτή τη σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά και σε πολλαπλά επίπεδα καθώς και για λόγους αρχής, προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας, παραιτούμαι από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παραμένω στρατευμένη στις τάξεις Κύριε Πρόεδρε,

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά από σχετική εισήγηση αποφάσισε, κατά την ψηφοφορία του καταστατικού, για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνικού κόμματος αλλά και ευρωπαϊκού να αποκλείσει από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως, όπως και οι λοιποί, εκλεγμένοι με σταυρό προτίμησης ή μη, βουλευτές.

Σε μια χρονική στιγμή που η ευρωπαϊκή πολιτική είναι βασική συνιστώσα της εθνικής πολιτικής, και που σε λίγο θα ξεκινήσει η ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του 2014.

Σε μια περίοδο που η επερχόμενη Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εθνική υπόθεση και που είναι αναγκαίο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να πετύχει.

Η εισήγηση της μη συμπερίληψης των Ευρωβουλευτών, είναι αναίτια και ακατανόητη. Η ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έχει δώσει, εν μέσω κρίσης, σκληρές μάχες σε όλα τα μέτωπα.

Για να υπερασπιστεί την αξιοπιστία της χώρας όταν αυτή δεχόταν επιθέσεις από παντού.

Για να παρουσιάσει στη Σοσιαλιστική Ομάδα αλλά και συνολικά στο Κοινοβούλιο τις μεγάλες προσπάθειες αλλά και θυσίες του ελληνικού λαού.

Για να καταστήσει σαφή τη δυσβάσταχτη ευθύνη που ανέλαβε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας το 2009 για να κρατήσει τη χώρα όρθια και μέσα στην ευρωζώνη.

Όλοι οι Ευρωβουλευτές, μηδενός εξαιρουμένου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτήν την προσπάθεια.

Η απόφαση του Συνεδρίου στην πράξη απαξιώνει την προσπάθεια αυτή.

Για το λόγο αυτό, κύριε Πρόεδρε, υπερασπιζόμενη αυτή τη σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά και σε πολλαπλά επίπεδα καθώς και για λόγους αρχής, προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας, παραιτούμαι από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παραμένω στρατευμένη στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και ενεργό μέλος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, το εθνικό καθήκον για την υπεράσπιση της χώρας στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι και πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας.



Με τιμή,



Μαριλένα Κοππά".



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε - Κατώτατο όριο στα 300 ευρώ για ανέργους νέους ζήτησαν 11 πολυεθνικές από τον Κ. Χατζηδάκη», ήταν ο τίτλος σχετικού ρεπορτάζ του προχτεσινού «Βήματος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης οι πολυεθνικές ζήτησαν να πάει ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων στα 300 ευρώ ή ακόμα και στα 250 ευρώ.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι πολυεθνικές θεωρούν ότι η Ελλάδα θα γίνει «φιλικότερη προς τις επενδύσεις». Και τότε, όταν ο μισθός πάει στα 250 - 300 ευρώ, οι πολυεθνικές, όπως διαβεβαίωσαν την κυβέρνηση, θα είναι έτοιμες να συμβάλουν τόσο στη...


σωτηρία της χώρας όσο και στην... καταπολέμηση της ανεργίας.

Πώς θα το κάνουν αυτό; Μα σπεύδοντας να προσλάβουν στη δούλεψή τους δούλους (συγγνώμη: εργαζόμενους εννοούσαμε)...

*

Μια από τις εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση με τον υπουργό εξέδωσε ανακοίνωση (η «Barilla») διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι ο δικός της εκπρόσωπος δεν έθεσε θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά που δεν μπορούν να διαψεύσουν οι συγκεκριμένες πολυεθνικές, που σύμφωνα με το «Βήμα» ζητούν κατώτατο μισθό στην Ελλάδα στα επίπεδα της Βουλγαρίας, είναι τα στοιχεία που ακολουθούν.

Στοιχεία που πιστοποιούν ότι η κρίση για το λαό που την πληρώνει ισοδυναμεί με εξαθλίωση, ενώ γι' αυτούς που την προκαλούν σημαίνει «ευκαιρία» για... «επενδύσεις». Στοιχεία βγαλμένα, τελικά, από τον ιερό κανόνα του καπιταλισμού: Τον κανόνα που λέει ότι το κεφάλαιο αναπαράγει τα κέρδη του πατώντας επί πτωμάτων.

Ιδού, λοιπόν, ποια είναι τα... «αναξιοπαθούντα» μονοπώλια που ζητούν να πέσει ο κατώτατος μισθός κάτω κι από τα 300 ευρώ:


*

«Αθηναϊκή Ζυθοποιία»: Τα καθαρά της κέρδη την περίοδο 2008 - 2011 ανήλθαν στα 232 εκατ. ευρώ. Μόνο το 2011 τα κέρδη της ήταν 49 εκατ. ευρώ.

«Barilla»: Τα καθαρά κέρδη της στην Ελλάδα την περίοδο 2009 - 2012 έφτασαν στα 15 εκατ. ευρώ.

«Bic»: Τα καθαρά της κέρδη την περίοδο 2009 - 2011 ξεπέρασαν τα 36 εκατ. ευρώ.

«Unilever»: Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν παγκοσμίως την περίοδο 2010 - 2011 στα 8,5 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα τα μεικτά της κέρδη το διάστημα 2008 - 2011 έφτασαν στα 1,1 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη της τη διετία 2010 - 2011 ανήλθαν στα 17 εκατ. ευρώ.

«Nestle»: Τα καθαρά της κέρδη στην Ελλάδα το 2011 υπερτριπλασιάστηκαν συγκριτικά με το 2010. Συνολικά τη διετία αυτή ανήλθαν στα 24 εκατ. ευρώ. Παγκοσμίως και μόνο το 2010 τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν στα 32 δισ. ελβετικά φράγκα.

«Kraft»: Σε διεθνές επίπεδο τα κέρδη της εταιρείας την περίοδο 2009 - 2010 ξεπέρασαν τα 87 δισ. δολάρια. Στην Ελλάδα τα καθαρά της κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 12 εκατ. ευρώ.

«Friesland Campina - NOYNOY»: Είναι η πρώτη στην κατάταξη του κλάδου εμπορίας τροφίμων εταιρεία στην Ελλάδα με βάση τον κύκλο εργασιών. Οι πωλήσεις της το 2011 ανήλθαν στα 318 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7,66% έναντι του 2010.

«Henkel»: Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν παγκοσμίως τη διετία 2010 - 2011 στα 2,5 δισ. ευρώ. Μόνο στο τρίτο τρίμηνο του 2012 αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά 30,3% (από 314 εκατ. ευρώ σε 409 εκατ. ευρώ), ενώ οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 4,294 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

«Philip Morris»: Η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία του κόσμου. Τα καθαρά της κέρδη το διάστηκα 2009 - 2011 ξεπέρασαν τα 20 δισ. δολάρια.

«SCA Hygiene Products»: Τα μεικτά κέρδη της εταιρείας τη διετία 2010 - 2011 ανήλθαν στα 33 εκατ. ευρώ.



Γράφει:

ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ , μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει σήμερα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.



Στη συνάντηση, στις 12:30 στη Βουλή, θα συμμετέχουν και δήμαρχοι της περιοχής και εκπρόσωποι των περιφερειακών παρατάξεων και τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Αγώνα κατά του χρυσού.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Άμεση δράση ζητά ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας

Το επείγον της υπογραφής του μνημονίου με την τρόικα τόνισε ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της Κύπρου.



Ύστερα από συνάντηση, που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Πισσαρίδης εξήγησε ότι «η συμφωνία έπρεπε να έχει υπογραφεί εδώ και μήνες».



Τόνισε δε ότι η υπογραφή μνημονίου, θα οδηγήσει σε άρση της αβεβαιότητας και θα επιτρέψει την χρηματοδότηση των τραπεζών, προκειμένου να λειτουργήσει και η οικονομία.



Για την ώρα, επεσήμανε, υπάρχει αβεβαιότητα για το πως θα αντιμετωπιστούν η κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Οικονομικών από την τρόικα και το Eurogroup. Ανέφερε, όμως, πως μέχρι τώρα οι αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Βρυξελλών, είναι θετικές.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στα χαρακώματα Κουμουνδούρου-Συγγρού
Εμμένει η Κουμουνδούρου στην τακτική διεμβόλυνσης της Συγγρού με όπλο την, κατά τη γνώμη των στελεχών της, ακροδεξιά στροφή επί των ημερών Σαμαρά.



Μια τακτική που αναμένεται να κορυφωθεί αύριο με αφορμή την παρουσία του Α. Τσίπρα στην εκδήλωση που διοργανώνει το ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», για τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.



Χθες κύκλοι της Κουμουνδούρου κατηγόρησαν προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι βρίσκεται πίσω από το θόρυβο που δημιουργήθηκε για την παρουσία του Α. Τσίπρα στην εκδήλωση, λόγο της ανησυχίας που του προκαλούν οι επισημάνσεις των στελεχών της Κουμουνδούρου για τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά που τείνει να υιοθετήσει η ΝΔ, επί ημερών του, σε αντιδιαστολή με εκείνα που είχε επιλέξει ο ιδρυτής της.



Γι’ αυτό και οι ίδιοι κύκλοι φρόντισαν για μία ακόμη φορά να αναφερθούν με θετικά λόγια στο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή σημειώνοντας ότι μπορεί ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς να επιβάλλει τον σεβασμό προς τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και ο ρόλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά τη Χούντα στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών είναι υπεύθυνος εξ ίσου για την παρουσία Τσίπρα στην εκδήλωση.



Είναι κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα επισημάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του με προσεκτικό βέβαια τρόπο αφού στη σχετική συζήτηση που προηγήθηκε στην Κουμουνδούρου, όταν το γραφείο Τσίπρα έλαβε την πρόσκληση, αποφασίσθηκε το περιεχόμενο της ομιλίας να είναι τέτοιο ώστε να μη φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την πλευρά Καραμανλή.



Αυτό τουλάχιστον έδινε μέχρι χθες η πλευρά εκείνων των στελεχών που από την πρώτη στιγμή δεν είδαν με θετικό μάτι την παρουσία Τσίπρα στην εκδήλωση.



Ωστόσο τα εν λόγο στελέχη, διαψεύδοντας και σχετικά δημοσιεύματα έλεγαν χθες ότι σε καμία περίπτωση δεν εισηγήθηκαν στον πρόεδρο να μην παραστεί.



Τα ίδια στελέχη διέψευδαν και τα δημοσιεύματα ότι, με αφορμή το εν λόγο θέμα, υπάρχει διαφωνία μεταξύ ηγεσίας και Α. Μητρόπουλου.



Ο τελευταίος μπορεί να μην ενθουσιάστηκε με την ομιλία Τσίπρα στην εκδήλωση του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αλλά μέχρι εκεί.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

"Όποιος γίνεται στην Ελλάδα υπουργός Οικονομικών, γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Δεν φοβάμαι αυτή την στιγμή, αλλά είναι αλήθεια ότι τα μέτρα ασφαλείας μου αυξήθηκαν. Δεν τολμώ πλέον να βγω μόνος μου από την πόρτα του σπιτιού μου, δεν είναι πια δυνατόν να κάνω σπορ ή να βγω με φίλους", λέει ο Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξή του στην Bild, όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά για την σφαίρα που εστάλη στο γραφείο του.



Κατά τ' άλλα, ο υπουργός Οικονομικών απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εντός του 2013, τονίζοντας ότι "η Ελλάδα θα εξοφλήσει τα χρέη της" κι επαναλαμβάνει ότι "δεν θα πουλήσουμε νησιά".



Επίσης, τάσσεται υπέρ της εφαρμογής ενός δεκαετούς προγράμματος για την Ελλάδα, το οποίο, όπως λέει, θα δίνει ώθηση τόσο στην χώρα όσο και στην Ευρώπη. Αναγνωρίζει ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα είναι πολύ σκληρό, τονίζει ωστόσο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή.



Επισημαίνει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να φορολογηθούν περισσότερο οι εύποροι ενώ εμφανίζεται ικανοποιημένος από τις μέχρι σήμερα προσπάθειες λέγοντας: " Εάν αναφέρεται κανείς στις υποδομές, δεν είμαστε ακόμη στο ίδιο επίπεδο με την Γερμανία, αλλά σημειώνουμε μεγάλα βήματα προόδου. Όλο και περισσότεροι διώκονται για φοροδιαφυγή, άνθρωποι πλούσιοι και με επιρροή οδηγούνται στην φυλακή".

enikos.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Spiegel: Ανίκανοι εφοριακοί στην Ελλάδα «Ανίκανοι εφοριακοί» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Spiegel, το οποίο γράφει: «Οι ελληνικές εφορίες δεν είναι ικανές και δεν θέλουν να εισπράξουν...

ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών οφειλών. Στο αποτέλεσμα αυτό καταλήγουν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια εσωτερική έκθεση.





Οι ελεγκτές συστήνουν για αυτό το λόγο μεγάλο μέρος των φορολογικών ελέγχων να οργανωθούν ως ημικρατικές επιχειρήσεις. Μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει άμεσα να προσληφθούν 200 και μέχρι το τέλος του 2014, 500 ιδιωτικοί ελεγκτές. Διότι τα φορολογικά έσοδα που εισπράχθηκαν από τους κρατικούς ελεγκτές κινούνται 50% κάτω από τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα: Εισπράχθηκαν μόνο 1,1 αντί 2 δις ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Για το 2013 η Αθήνα υπολογίζει μια μικρή μόνο αύξηση».



Το Spiegel, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επισημαίνει πως και οι ειδικές υπηρεσίες που έχουν συσταθεί είναι αναποτελεσματικές, ενώ καταλήγει: «Ακόμα μια κατηγορία: 130 εφοριακοί, οι οποίοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, καλύφθηκαν από συναδέλφους τους. Επιπλέον, πολλοί υπάλληλοι κρίθηκαν «ανεπαρκείς» και «μεγάλη σε ηλικία».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

50.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΧΑΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΜΕΤΡΗΤΗ ΤΟΥ MEGA!!!

Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά" με το έγγραφο - ντοκουμέντο της ΔΕΔΔΗΕ για το Mega το οποίο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μηχανικών της ∆ΕΗ που μελέτησαν τον μέσο όρο κατανάλωσης την τελευταία οκταετία, τα χαμένα ποσά από το Mega Channel φτάνουν περίπου τα 50.000 ευρώ τον χρόνο, αφού για κάθε kW που κατέγραφε ο μετρητής η πραγματική κατανάλωση ήταν 4,8 φορές περισσότερη!



Ενα από τα μεγαλύτερα «φέσια» όμως στη ∆ΕΗ προέρχεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που αποκάλυψε η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», από την εταιρεία «Τηλέτυπος», στην οποία ανήκει...


το Mega Channel.



Ο μετρητής του καναλιού στο πάρκο κεραιών του Υμηττού ήταν πειραγμένος, ώστε να καταγράφεται πολύ λιγότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνεται και συγκεκριμένα 12 kW αντί για 58 kW ανά ώρα. Ενδεικτικά, η αντίστοιχη ωριαία κατανάλωση ρεύματος που έχει καταγραφεί για τον ANT1 είναι 77,5 kW και για το Κontra 30,5 kW. Στο έγγραφο του Τομέα Τεχνικών Εργασιών ∆ικτύου της ∆ιεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής προς την Περιοχή Αθήνας της ∆ΕΗ, με τίτλο «Εκτακτος έλεγχος στον ∆.Π.: 1252127/ Τηλέτυπος/ MEGA» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σας γνωρίζουμε ότι στις 12/12/12 συνεργείο μας πραγματοποίησε έλεγχο στη μετρική διάταξη του παραπάνω αναφερόμενου πελάτη, που βρίσκεται στην κορυφή του Υμηττού, όπου διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή.



Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε κομμένο το καλώδιο έντασης προς τον μετρητή της Τ φάσης στην μπουάτ. Επίσης, ο Μ/Σ της S φάσης ήταν σπασμένος και δεν λειτουργούσε. Με κατανάλωση 58 kW, o μετρητής κατέγραφε 12 kW. Ο μετρητής και ο Μ/Σ αλλάχτηκε παρουσία της Περιοχής. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας».

Οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν ότι η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθείται από το Mega τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2004, οπότε υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία στο σύστημα «Ερμής».

Φοβερά πράγματα. Μήπως ήρθε η ώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας;





Από το fimotro



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Χτες εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla είπε: «Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να...


υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου».



Από τη Σίβυλλα



Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε

Να μειωθεί το κατώτατο όριο στα 300 ευρώ για ανέργους νέους ζήτησαν 11 πολυεθνικές













Για τη μείωση του κατώτατου μισθού δεν πιέζουν μόνο οι Βρυξέλλες και η τρόικα, αλλά κοι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες. Το θέμα όμως αποτελεί casus belli για τα συνδικάτα

Στο στόχαστρο όχι μόνο των Βρυξελλών αλλά και των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα φαίνεται ότι μπαίνει το κατώτατο ημερομίσθιο στην Ελλάδα, ως απαραίτητη προϋπόθεση πλέον για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου ημερομισθίου στην Ελλάδα. Αυτή όμως είναι η μία όψη της πραγματικότητας καθώς η επίτροπος της χώρας στην ΕΕ κυρία Μαρία Δαμανάκη δήλωσε στον Βήμα FM την περασμένη Πέμπτη: «Η σταθερή γραμμή που υπάρχει στην Κομισιόν εδώ και ενάμισι-δύο χρόνια είναι ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων».



Το ζήτημα μείωσης των ημερομισθίων, τουλάχιστον για τους ανέργους νεαρής ηλικίας που θα απασχολούνται με μειωμένο ωράριο, έθεσαν την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών που συμμετείχαν σε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης.



Είναι σαφές λοιπόν ότι για τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα δεν πιέζουν μόνον οι Βρυξέλλες και η τρόικα, αλλά και οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, οι οποίες αναζητούν τρόπους για να συμπιέσουν το κόστος λειτουργίας τους και να μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικές απέναντι στις εταιρείες που έχουν μονάδες παραγωγής στην Ανατολική Ευρώπη και στην Ασία.



Μάλιστα οι κολοσσοί της Ευρώπης φαίνεται ότι έχουν ενεργοποιήσει όλες τις διασυνδέσεις και τα «λόμπι» που διαθέτουν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της ΕΕ, επιχειρώντας να εγκαταστήσουν νέα εργασιακά μοντέλα, πρώτα στις χώρες με αδύναμες οικονομίες, για να τα επεκτείνουν στη συνέχεια σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτών των πιέσεων, το ζήτημα του κατώτατου ημερομισθίου στην Ελλάδα έθεσαν την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Ανάπτυξης.



Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και συμμετείχαν σε αυτήν όλες οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και ανακοίνωσαν πρόσφατα επέκταση των δραστηριοτήτων τους.



«Θα επεκτεινόμασταν και άλλο, αν η Ελλάδα ήταν φιλικότερη προς τις επενδύσεις» είπαν με μία φωνή και οι 11 μάνατζερ, ζητώντας κυρίως περιορισμό της γραφειοκρατίας, μείωση του κόστους ενέργειας και απλοποίηση των διαδικασιών για παραγωγικές δραστηριότητες.



Εκεί όμως που οι μάνατζερ αιφνιδίασαν την κυβέρνηση ήταν όταν έθεσαν ζήτημα μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα των νέων ανέργων.



«Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φθάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου. Δώστε μας την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε νέους με λιγότερα χρήματα, για να εργάζονται λιγότερες ώρες και λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα» πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.



«Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. I will pass it through» απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, εννοώντας ότι θα το διαβιβάσει στον υπουργό Εργασίας, για να ξεφύγει από την πίεση.



«Δηλαδή για τι επίπεδα μισθών μιλάτε;» ρώτησε ένας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετείχαν στη συνάντηση.



«Θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε από 250 ως 300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα» συμφώνησαν οι οκτώ από τους 11 εκπροσώπους των πολυεθνικών, με επικεφαλής στη μακρά συζήτηση που έγινε τους μάνατζερ των εταιρειών Barilla, Bic Violex και Nestle.



Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Nestle κ. Raymond Franke έθεσε και ένα άλλο ζήτημα, από αυτά που η κυβέρνηση αρνείται να αγγίξει και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν συζητεί. «Πρέπει να μειωθεί η περίοδος της προμήνυσης (σ.σ.: της προειδοποίησης για να απολυθεί ένας υπάλληλος για να του καταβληθεί μικρότερη αποζημίωση). Είναι απαγορευτική» σημείωσε, αλλά στο ζήτημα αυτό δεν αναφέρθηκε κάποιος άλλος.



«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα επίπεδα των μισθών δεν μπορούν να πέσουν άλλο» έσπευσε να υπενθυμίσει κάποια στιγμή ο κ. Χατζηδάκης, όμως οι εκπρόσωποι των εταιρειών επέμειναν και έδειξαν αποφασισμένοι να πιέσουν και άλλο. «Η ελληνική αγορά πεθαίνει. Τα χρήματα που υποσχεθήκατε ότι θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δεν έπεσαν. Κι εμείς πρέπει να ανταγωνιστούμε τα κόστη της Ανατολής. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να σκεφθείτε, για να μειωθεί άμεσα το ποσοστό της ανεργίας, και μάλιστα τους νέους. Ειδικά τώρα που ακούμε ολοένα και συχνότερα "μια δουλειά θέλω, ό,τι να 'ναι και όσο να 'ναι"».



Πρόσωπα και εταιρείες


  • Μηνάς Ζωούλλης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Η εταιρεία έχει υποσχεθεί νέες προσλήψεις για το 2013, αλλά και «συγκράτηση» τιμών των προϊόντων της.

  • Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas. Η εταιρεία ζυμαρικών δεν έχει κάνει απολύσεις και μειώσεις μισθών, σχεδιάζει επένδυση της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στη Θήβα.

  • Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas. Η επιχείρηση έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να μεταφέρει στην Ελλάδα την παραγωγή 110 κωδικών από το εξωτερικό, συνεχίζοντας την επέκταση της παρουσίας της κυρίως μέσω της εταιρείας Ελαΐς.

  • Ανδρέας Καλατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Philip Morris. Η καπνοβιομηχανία προτίθεται να απορροφήσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού.

  • Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, επικεφαλής της Henkel Hellas. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μεταφέρει στην Ελλάδα την παραγωγή απορρυπαντικών και καθαριστικών Dixan, Neomat και Bref, τα οποία έχει συμφωνήσει να παράγονται από τη Rolco. H γερμανική πολυεθνική διέθετε ως το 2000 δικό της εργοστάσιο στην Ελλάδα.

  • Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina - NOYNOY. Η εταιρεία ολοκλήρωσε το 2011 επένδυση 10 εκατ. ευρώ για τη νέα μονάδα παραγωγής γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα και προωθεί νέες σειρές προϊόντων.

  • Ελ. Χαλουλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas. Η πολυεθνική κατέχει το εργοστάσιο Παυλίδης στην Ελλάδα και σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγική της δραστηριότητα. Σχεδιάζει επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ.

  • Δημήτριος Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex. Στη διάρκεια συνάντησης του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Αντώνη Σαμαρά με τους επιχειρηματίες είχε μιλήσει για τα προβλήματα γραφειοκρατίας. Η εταιρεία έχει δρομολογήσει επένδυση 25 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013.

  • Raymond Franke, επικεφαλής της Nestle. Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι εντός του 2013 θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις 9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.

  • Κατερίνα Αρβανιτάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products. Η εταιρεία έχει εκφράσει την πρόθεση να ενδυναμώσει την παραγωγική παρουσία της στην Ελλάδα, η οποία σήμερα αντιστοιχεί στο 10% του όγκου πωλήσεων στις κατηγορίες χάρτου και προσωπικής υγιεινής.

  • Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικοδομικών υλικών Ytong - Thrakon.





via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να ξανασυζητήσουν με τον Αντ. Σαμαρά και τον Φ. Κουβέλη για μία καλυτερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση.



Για τον κ. Σαμαρά είπε πως κάνει μια μεγάλη προσπάθεια προσθέτοντας ότι «έστω και αργά προσχώρησε σε μια πολιτική αλλάζοντας την αντιμνημονιακή του θέση» ωστόσο υποστήριξε ότι η πλειοψηφία που κυβερνά συγκροτήθηκε λόγω της αντοχής του ΠΑΣΟΚ.



Αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα, δήλωσε πως δεν έχει τεθεί θέμα απολύσεων ενώ για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), είπε χαρακτηριστικά πως «το χαράτσι θα αποδειχτεί ότι ήταν ο πιο ήπιος φόρος» εξηγώντας ότι απέφερε στα έσοδα του κράτους 2 δισ. ευρώ ενώ τα μέτρα του Νοεμβρίου ήταν ύψους 14,5 δισ.



Μιλώντας για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι το Κίνημα έδειξε ότι μπορεί να αναστηθεί, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το «πρώτο Συνέδριο της νέας εποχής» καθώς, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στην κυβέρνηση στέλνει την «καυτή πατάτα» των υπερωριών των υπαλλήλων της Βουλής, ο πρόεδρός της Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που δεν εγκρίνονται υπερβάσεις τότε απλώς η Βουλή δεν θα λειτουργεί.



Στην σημερινή αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της Βουλής ψηφίστηκε διάταξη εναρμόνισης των υπερωριών που δικαιούνται οι υπάλληλοι στις 52 ώρες, ίσες με αυτές που δικαιούνται όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως είχε απαιτήσει το υπουργείο Οικονομικών.



Ομως, σε μια από τις διατάξεις δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει υπέρβαση στον αριθμό των ωρών, με την προϋπόθεση ότι η πληρωμή τους θα εγκρίνεται από την κυβέρνηση.



Σε ερώτηση προς τον πρόεδρο της Βουλής τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση δεν εγκρίνει τις επιπλέον υπερωρίες, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε αφοπλιστικά: «Σε αυτή την περίπτωση δεν θα λειτουργεί η Βουλή εάν έχει εξαντληθεί ο αριθμός των υπερωριών».











iefimerida.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
ΦΩΤΟ-Νεκρός 34χρονος στην Αλεξανδρούπολη Ένας 34χρονος έπεσε με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, λίγο μετά τις οκτώ.Άμεσα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από...

το λιμενικό και την πυροσβεστική, με τους δύτες να ανασύρουν νεκρό τον 34χρονο μέσα από το αυτοκίνητό του. Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε απόσταση δέκα μέτρων από την προβλήτα.

ΦΩΤΟ-Νεκρός 34χρονος στην Αλεξανδρούπολη



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91
Με μεγάλη συμμετοχή από εκθέτες, χορηγούς, και κοινό αναμένεται να διεξαχθεί η 3η Web World Expo 2013 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9 - 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Όλες οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν προετοιμάζονται να παρουσιάσουν ό,τι πιο νέο υπάρχει στις υπηρεσίες προβολής στο Ιnternet, τα Social Media, και τις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Μεγάλη συμμετοχή από επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων της Ελληνικής οικονομίας αναμένεται και στο συνέδριο που θα διεξαχθεί παράλληλα με την έκθεση στον χώρο του Ζαππείου το Σάββατο 9 Μαρτίου με ομιλίες από τους πιο έγκυρους φορείς του δημοσίου & ιδιωτικού τομέα αλλά και των επιχειρήσεων.


Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι από 11:00 μέχρι 20:00 και τις δυο ημέρες και η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται μόνο με πρόσκληση ή επαγγελματική κάρτα (Business Card). Το πρόγραμμα του συνεδρίου, τους εκθέτες και περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση, μπορείτε να βρείτε στο www.webworldexpo.gr.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Η Seagate Technology, γνώστη σαν την μία από τις δύο μεγάλες εταιρίες σε θέματα σκληρών δίσκων για αποθήκευση δεδομένων ανακοίνωσε οτι σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή σκληρών δίσκων στις 7200 στροφές που προορίζονται για την αγορά των φορητών υπολογιστών, μέσα στο 2013 και να επικεντρωθεί σε άλλα προϊόντα όπως οι solid-state υβριδικοί δίσκοι. Παράλληλα ανέφερε οτι η παραγωγή δίσκων στις 5400 στροφές θα παραμείνει ανέπαφη. Οι δίσκοι που λειτουργούν στις 7200rpm προσφέρουν μεγαλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους δίσκους των 5400rpm, αλλά παραμένουν πολύ πιο αργοί σε σχέση με τους solid-state υβριδικούς δίσκους και τους κανονικούς SSDs.


Κάτι που κάνει τους καταναλωτές που αποζητάν τις επιδόσεις να διαλέγουν συστήματα με SSDs, ενώ όσοι θέλουν μεγάλες χωρητικότητες δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει τόσο η ταχύτητα. Σκοπεύουμε να σταματήσουμε την κατασκευή δίσκων 7200 στροφών για φορητά συστήματα μέσα στο 2013. Ανέφερε ο David Burks, director of marketing and product management, Seagate σε επικοινωνία του με το site X-bit labs. Με την παρουσίαση της τρίτης γενιάς solid-state υβριδικών δίσκων μέσα στο 2013 η Seagate έχει σκοπό να τους προσφέρει σαν μία πρόταση υψηλών επιδόσεων με μεγάλες χωρητικότητες. Τέλος αν και θα σταματήσει να κατασκευάζει νέους δίσκους 7200rpm μέσα στο 2013, τα μεγάλα αποθέματα που υπάρχουν θα είναι αρκετά για να καλύψουν την ζήτηση από τους καταναλωτές για αρκετό καιρό ακόμα.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

Θα συναντηθεί χωριστά με Μπερλουσκόνι, Μπερσάνι και Γκρίλο

Σε ξεχωριστές συναντήσεις στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης, κάλεσε ο ...

υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, τον ηγέτη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερλουίτζι Μπερσάνι, τον ηγέτη του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) για ανταλλαγή απόψεων, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου.



Η πρόσκληση απευθύνθηκε στους τρεις πολιτικούς ηγέτες, μέσω γραπτής επιστολής.



Ο Μόντι υπενθυμίζει ότι στην συγκεκριμένη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην επιστολή του αναφέρει, χαρακτηριστικά: «Από την στιγμή που αυτή την φορά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει η καθιερωμένη ανταλλαγή απόψεων με το κοινοβούλιο -αφού η ιταλική βουλή δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί σε σώμα-| θεωρεί ότι μπορεί αυτή η διαδικασία μπορεί να αντικατασταθεί από ξεχωριστές «συναντήσεις με τον κάθε επικεφαλής των συμμαχιών και πολιτικών δυνάμεων που εξελέγησαν στο κοινοβούλιο».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Καλεσμένη στο 'Όλα Μπάχαλο φέτος" ήταν η Ευαγγελία Αραβανή που πήγε με σκοπό να πάρει την θέση της Δούκισσας Νομικού, ενώ εντυπωσίασε τους παρουσιαστές (που τους έτρεχαν τα σάλια) με το αποκαλυπτικό ντεκολτέ της ....


Μίλησε για την εκπομπή της στο MTV που θα ασχολείται με την ελληνική μουσική και αποκάλυψε πως είναι του λαϊκού τραγουδιού και ακούει Καρρά, Γονίδη και Παντελίδη ...

Πολλές φορές της αρέσουν οι αντρουά, ενώ κάποιες άλλες με άντρα που έχει baby face....

Mίλησε για την συμμετοχή της στο "Μες στην καλή χαρά" και δήλωσε πως έφυγε γιατί δεν ήταν συνεπής και για αυτό ζήτησε και συγνώμη...






Αυτή την περίοδο είναι σε πιο κλειστή φάση και πηγαίνει σινεμά ή θέατρο ενώ δέχτηκε προξενιά από τους παρουσιαστές...





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
Καλεσμένη στο "Όλα Μπάχαλο Φέτος" ήταν η Μύριαμ Απλού που τα έκανε όλα μπάχαλο μιλώντας για τους πολιτικούς, τους πορνοστάρ, αλλά τραγουδώντας και για τον Αλέξη Τσίπρα!!!!

Βέβαια είδαμε και τον Τάκη Ζαχαράτο που μίλησε για την φετινή του παράσταση και αποκάλυψε πως έχει πάθει ντουβρουντζά και έρωτα με την Έλλη Στάη που την αγαπάει πολύ...






Μίλησε για την Μελίνα Μερκούρη που δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει αν και εκείνη ήθελε πολύ να τον συναντήσει...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz




Ένας τύπος γυρίζει σπίτι του μαζί με 3 φίλους του μετά από μία 8ωρη βόλτα σε bar και club...







Μπαίνουν στο σπίτι παραπατώντας, αράζουν στον καναπέ και ο οικοδεσπότης πάει

πίσω από το μπαράκι για να βάλει ποτά.



Ένας από τους 3 καλεσμένους παρατηρεί το τεράστιο χάλκινο gong που ο

οικοδεσπότης έχει μέσα στο σαλόνι.



- Ρε συ Μπάμπη, τι είναι αυτό ;

- Αυτό είναι ένα ρολόι που μιλάει !



- Τι λε ρε φίλε, υπάρχει τέτοιο πράγμα; Και πώς δουλεύει ;

- Να, δες …



και αρπάζει το σφυρί και τραβάει ένα δυνατό χτύπημα στο gong, τόσο δυνατό

που έτριξαν τα τζάμια.



Κάθονται και οι 3 φίλοι και περιμένουν να το ακούσουν να λέει την ώρα, ώσπου

ακούγεται μια φωνή από το διπλανό διαμέρισμα :



- ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ; 5 ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ???



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos




Καλεσμένος στο "Όλα Μπάχαλο φέτος" ήταν ο Σταμάτης Γαρδέλης που πλέον ασχολείται επαγγελματικά και με το τραγούδι και έτσι τον απολαύσαμε να κάνει καντάδα στην Δούκισσα Νομικού, τραγουδώντας της το "Come with me για να την βρεις", αλλά και το "Με λένε Αλέξη, σε λένε Σοφία" που το διασκεύασε λιγάκι!!!
Στις εμφανίσεις του τραγουδάει και κομμάτια από τις ταινίες και το πιο κλασικό είναι το "Ποιος είσαι εσύ που ρθες εδώ , σε μας να κάνεις πλάκα, άντε σπάσε ρε μ@λ@κ@" και ήταν εξαιρετικά αφιερωμένο στην Τρόικα!!!!

Εξέφρασε το παράπονο του, λέγοντας πως καμία από τις συμπρωταγωνίστριες του, δεν τον έχει πάρει στον θίασο της..







via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Ομολογουμένως η πορεία του τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται "ανοδική".

Ραδιοφωνικές επιτυχίες, εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, συνεργασίες με αξιόλογους συνθέτες και στιχουργούς.




Πριν από μερικά χρόνια ο 'Αγγελος Ανδρεάτος ξεκίνησε από την Κεφαλλονιά και οι δρόμοι τον οδήγησαν στο fame studio με καθηγήτρια την Julie Massino.

Ο υποσχόμενος καλλιτέχνης ήταν καλεσμένος σε γνωστή εκπομπή και μία ευχάριστη έκπληξη τον περίμενε...

Η Julie Massino σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της, μίλησε τηλεφωνικά για την εποχή όπου ο 'Αγγελος ήταν ένας από τους πρώτους και αγαπημένους της μαθητές, όταν σπούδαζε στην ακαδημία, συγκινώντας τον νεαρό τραγουδιστή!





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz