follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Γράφει: Σταμάτης Γιαννίσης



Τις ημέρες που μεσολάβησαν από το θάνατο του Ούγκο Τσάβες , εκτός από το πολύ δάκρυ που χύθηκε από τους ....

αναμφισβήτητα πολυπληθείς υποστηρικτές του στη χώρα του και όχι μόνο, χύθηκε και πολύ μελάνι.



Ακόμη και στην Ελλάδα.



Όταν ένας διεθνής «πολιτικός παίκτης» φεύγει από το παιχνίδι, και μάλιστα σε μια ηλικία που δύσκολα θα έλεγε κανείς ότι είχε κλείσει τον κύκλο του, είναι φυσιολογικό να γίνεται αντικείμενο συζήτησης αλλά και αντιπαράθεσης.



Ειδικά σε μια χώρα σαν την δική μας που, όσο πετρέλαιο κι αν της λείπει, δεν της έλειψαν ποτέ οι «λαϊκοί ηγέτες». Πάνω στο φέρετρο ορισμένων τουλάχιστον εξ’ αυτών, άλλοτε γράφτηκε το τέλος μιας εποχής και άλλοτε σηματοδοτήθηκε η αρχή μιας άλλης.



Όμως, αυτό σίγουρα δεν αρκεί ώστε να δικαιολογήσει κανείς το γεγονός ότι ο θάνατος του Ούγκο Τσάβες κατάφερε να μετατραπεί σε πεδίο μάχης όχι μόνο μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς αλλά ακόμη και μεταξύ Αριστεράς και …Αριστεράς στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.



Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην κηδεία του εκλιπόντος, γεγονός που έδωσε αφορμή για να παιχτεί ακόμη ένα ματς στο ιδεολογικό γήπεδο του «ποιος βρίσκεται σε ποια πλευρά» του παγκόσμιου (και παγκοσμιοποιημένου) πολιτικού ταμπλό.



Ένας άλλος λόγος, ίσως να είναι η πόλωση που ούτως ή άλλως υπάρχει στην «μνημονιακή» κοινωνία μας και οτιδήποτε, πλέον, μπορεί να γίνει αφορμή ώστε «ν΄ ανάψουν τα αίματα» ακόμη κι όταν πρόκειται για γεγονότα τα οποία, επί της ουσίας, την επηρεάζουν από ελάχιστα έως καθόλου.



Ένας τρίτος λόγος τέλος, θα μπορούσε να είναι η …ύπαρξη των Δελφών στην ελληνική επικράτεια. Αλίμονο αν ως κάτοικοι της χώρας στην οποία βρίσκεται ο ομφαλός της Γης δεν είχαμε σαφή, τεκμηριωμένη και πρωτίστως παρεμβατική άποψη για οτιδήποτε συμβαίνει στον πλανήτη.



Ο Ούγκο Τσάβες ήταν, σίγουρα, μια έντονη και αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα και ένα σημαντικό πολιτικό μέγεθος, ανάλογο και του εκρηκτικού του χαρακτήρα αλλά και του μεγέθους των κοιτασμάτων πετρελαίου της χώρας που κυβέρνησε για παραπάνω από μια δεκαετία.



Ανεξάρτητα από τη θέση που θα καταλάβει στην Ιστορία, τα πεπραγμένα του δεν θα περάσουν απαρατήρητα και αργά ή γρήγορα θα βρεθεί εκεί που του πρέπει.



Σε μια μικρή, όμως, υποσημείωση της που σίγουρα θα περάσει απαρατήρητη, θα έχει καταγραφεί ότι στην Ελλάδα ο θάνατός του έγινε αφορμή για ακόμη ένα «ξεκατίνιασμα» ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις, αλλά και πολιτικούς αναλυτές.



http://www.aixmi.gr/



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC










perierga.gr - Σπίτι στα σκοτεινά βάθη των υπονόμων!

Σπίτι στα σκοτεινά βάθη των υπονόμων!






perierga.gr - Σπίτι στα σκοτεινά βάθη των υπονόμων! perierga.gr - Σπίτι στα σκοτεινά βάθη των υπονόμων! O Miguel Restrepo και η σύζυγός του Maria Garcia ζουν εδώ και 22 χρόνια στην κυριολεξία κάτω από τη γη! Σπίτι τους ένας υπόνομος στο Μεντελίν της Κολομβίας, τον οποίο μοιράζονται με τον αγαπημένο τους σκύλο, τον Blackie.



Μέσα σε 20 μόλις τετραγωνικά, στα ανήλιαγα βάθη των υπονόμων της πόλης, το ζευγάρι δημιούργησε το σπίτι του, χωρώντας ένα κρεβάτι και μια μικρή κουζίνα μαζί με τα απαραίτητα.



«Τα πράγματα είναι δύσκολα κυρίως όταν βρέχει και το σκοτάδι δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις. Μόνο όταν ανοίγουμε το μεταλλικό καπάκι τις ηλιόλουστες μέρες μπαίνει λίγο φως…», λέει το ζευγάρι.



Πρόσφατα κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια παροχή ρεύματος, με αποτέλεσμα να μπορούν να δουν λίγη τηλεόραση και να δροσιστούν από έναν ανεμιστήρα.



«Μπορεί να περνάμε δύσκολα όμως είμαστε ενωμένοι και μοιραζόμαστε μαζί τα καλά και τα κακά της ζωής μας. Έχουμε άλλωστε και τον Blackie να μας κάνει παρέα…», λένε οι δύο Κολομβιανοί.http://perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1



«Bous a la Mar Festival» ονομάζεται η ετήσια γιορτή των Ισπανών στην πόλη Denia.





Πρόκειται για ένα event κατά το οποίο ταύροι αφήνονται ελεύθεροι να κυνηγήσουν τους συμμετέχοντες στους δρόμους της πόλης! Μια γιορτή αρκετά επικίνδυνη, όπως καταλαβαίνετε!



Ο κόσμος για να σωθεί αναγκάζεται στο τέλος να πέσει στη θάλασσα της Μεσογείου, όπου εκεί θεωρείται και το τέρμα του «παιχνιδιού» με νικητή τον διαγωνιζόμενο!



Μάλιστα αρκετές φορές, τα ζώα δεν διστάζουν προκειμένου να πιάσουν το θήραμα τους να βουτήξουν στα νερά! Στο τέλος , βάρκες περνούν και με λάσο ρυμουλκούν τα ζώα στη στεριά!



Βρε… με τι δραστηριότητες διασκεδάζει ο κόσμος!




















via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Την παραίτησή τους υπέβαλαν πριν από λίγο στον Γ. Στουρνάρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος και ο ...

πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος.



Στη θέση του πρώτου θα πάει η στενή συνεργάτης του υπουργού Χριστίνα Παπακωνσταντίνου ενώ ακόμη δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης του κ. Αθανασόπουλου.



imerisia.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC










Οργανικά φωτοβολταϊκά: «νανοσάντουιτς» τριπλασιάζει την απόδοση

Μια στρωματοειδής νανοδομή ημιαγώγιμων υλικών επέτρεψε σε ερευνητές του Πανεπιστημίου Princeton να τριπλασιάσει την απόδοση οργανικών φωτοβολταϊκών κυψελών. Τα οργανικά φωτοβολταϊκά χρησιμοποιούν οργανικά πολυμερή υλικά ώστε να μετατρέψουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρικό ρεύμα. Εύκαμπτα και ελαφρά, τα οργανικά φωτοβολταϊκά έχουν μια σειρά εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσής τους σε κτήρια. Το πρόβλημα με τα οργανικά φωτοβολταϊκά είναι η χαμηλή τους απόδοση σε σύγκριση με τα συμβατικά φωτοβολταϊκά κρυσταλλικού πυριτίου. Οι ερευνητές του Princeton εκμεταλλεύονται τη νανοτεχνολογία για να υπερπηδήσουν τα κλασσικά εμπόδια που περιορίζουν το ποσοστό μετατροπής των οργανικών φωτοβολταϊκών: την τάση του φωτός να αντανακλάται από την κυψέλη αντί να απορροφάται από αυτή και την “ανικανότητα” της κυψέλης να “συλλάβει” πλήρως το φως που απορροφά. Ο επικεφαλής της ομάδες Στήβεν Τσου υποστηρίζει ότι αύξηση την απόδοση μετατροπής του οργανικού φωτοβολταϊκού κατά 175% χρησιμοποιώντας ένα “σάντουιτς” μετάλλου και πλαστικού που συλλέγει και “παγιδεύει” την ηλιακή ακτινοβολία. Σε γωνία 90 μοιρών, το οργανικό φωτοβολταϊκό του Princeton απορροφά το 96% της ηλιακής ακτινοβολίας και επιδεικνύει 52% υψηλότερη αποδοτικότητα από τα συμβατικά φωτοβολταϊκά.

Η απόδοση είναι πολύ υψηλή ακόμα και σε μεγάλες γωνίες, όπως αυτές που σχηματίζονται όταν υπάρχουν νεφώσεις ή όταν το φωτοβολταϊκό δεν “βλέπει” απευθείας τον ήλιο.

Η πάνω και κάτω πλευρά του φωτοβολταϊκού αποτελούνται από ένα μεταλλικό στοιχείο πάχους 30 νανομέτρων, με οπές διαμέτρου 175 νανομέτρων. Ανάμεσά τους βρίσκεται μια λεπτή στρώση ημιαγώγιμου υλικού. Το μέγεθος των οπών και το πάχος των υλικών είναι μικρότερα από το μήκος κύματος του φωτός ώστε να λειτουργούν ως “παγίδες”. Η ερευνητική ομάδα ονομάζει τα φωτοβολταϊκά ως PlaCSH (πλασμονική κοιλότητα οπών κάτω του μήκους κύματος) και υποστηρίζει ότι μπορούν να κατασκευαστούν σε χαμηλό κόστος ως εκτυπώσεις. ΠΗΓΗ:econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Την αντιμετώπιση της ανεργίας θέτει ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «χωρίς να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και χωρίς να αναληφθούν πολύ μεγάλες και φιλόδοξες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν μπορούμε να ...

στείλουμε τα μήνυμα που περιμένει η κοινωνία για να αποκτήσει το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας».



Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.



Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η βάση της συζήτησης και με την τρόικα θα πρέπει να είναι η κοινή παραδοχή ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε κοινωνικά, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.



Όσον αφορά τα ανοίγματα που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος εκφράζει την εκτίμηση πως ο Φώτης Κουβέλης δεν είναι αρνητικός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την κοινή κάθοδο με τη ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές, δέχεται όμως πως «για όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες χρειάζεται μια μικρή περίοδος επώασης».



newsbeast.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στην ανεπάρκεια προστατευτικών διατάξεων για εργαζόμενους που έχουν ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 67%, όσον αφορά στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ούτε μέτρου πρόσθετης μοριοδότησης τους, λόγω των αυξημένων αναγκών που ...

πηγάζουν από την αναπηρία τους, αναφέρεται με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη.



Οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται σε δεινή θέση καθώς το ποσοστό αναπηρίας τους κυμαίνεται από 50% - 66%, και των οποίων οι συμβάσεις έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου βάσει του Π.Δ.. 164/2004, μετά από αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Προσωπικού (ΑΣΕΠ), εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλιστεί η εργασία τους είτε στη θέση που εργάζονται είτε μέσω μετάταξής/μετακίνησής τους σε νέα θέση εργασίας.



Επιπρόσθετα, κατά την έκδοση της τελευταίας εγκυκλίου με Α.Π.:. ΔΙΔΑ-ΔΙΠΙΔ/οικ 560 με θέμα «Κινητικότητα Υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα», σελ.8 στην παρ. με τίτλο «Πρόταξη υπαλλήλου σε περίπτωση ισοβαθμίας», δεν υπάρχει πρόνοια για την πρόταξη υπαλλήλων με πιστοποιημένη αναπηρία ή χρόνια πάθηση και ποσοστό αναπηρίας 50-66%.



Στο έγγραφο του ο Ηρακλειώτης Βουλευτής επισημαίνει ακόμα ότι: «είναι γνωστό ότι εργαζόμενοι-ΑμεΑ εάν ενταχθούν στο μακρύ και αυξανόμενο κατάλογο της ανεργίας σε περιόδους έντονης οικονομικής ύφεσης δεν έχουν ελπίδα να βγουν ποτέ από αυτόν, τη στιγμή που καλούνται να αντιμετωπίσουν εκτός από το κόστος κάλυψης των βιοτικών τους αναγκών και το πρόσθετο κόστος που πηγάζει για τις ανάγκες της αναπηρίας τους, το ύψος του οποίου όχι μόνο είναι αρκετά μεγάλο αλλά βαίνει και καθημερινά αυξανόμενο».



Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να υπάρξει μέριμνα για την απασχόληση των ΑμεΑ, δεδομένων των ιδιαίτερα υψηλών αναγκών τους.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στο Σύνταγμα βρίσκονται αυτή την ώρα οι ένστολοι, που πραγματοποιούν πορεία, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις αποδοχές τους.



Αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα στη Βουλή, ενώ οι ...

συγκεντρωμένοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο.



Λόγω της πορείας είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όμως σε λίγο οι συγκεντρωμένοι θα αποχωρήσουν.



newsbeast.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Διώξτε το σκάρτο προσωπικό. Τελειώστε τους». Τη φράση αυτή άκουσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης από τους ελεγκτές της τρόικας κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν μαζί του.



Η πίεση της τρόικας για ...

άμεση απομάκρυνση των επίορκων, αλλά και ανεπαρκών υπαλλήλων είναι δεδομένη, καθώς τα τελευταία χρόνια κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούν στην Αθήνα, έχουν κουραστεί να ακούνε δεσμεύσεις που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.



Πόσο αληθές είναι όμως ότι ασκήθηκε πίεση για άμεση απομάκρυνση 7000 επίορκων, απαίτηση μάλιστα που η μη εκπλήρωσή της θα οδηγούσε σε μπλοκάρισμα της δόσης του Μαρτίου;





Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν υπήρξε αναφορά σε συγκεκριμένο αριθμό, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό πριν τελεσιδικήσουν οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία. Εξίσου δύσκολη είναι και η απομάκρυνση των αδικαιολογήτως απόντων υπαλλήλων, αν και ήδη εντατικοποιούνται οι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό τους.



imerisia.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η Αντωνία Καλλιμούκου ξεσπά στην τελευταία της συνέντευξη για τα δημοσιεύματα που τη "φωτογραφίζουν" σαν την... "γνωστή παρουσιάστρια - πανελίστρια που συνελήφθη στη Βουλγαρία με τη κατηγορία της πορνείας"






Όπως είπε η ίδια λοιπόν, στην εφημερίδα "News":

"Ξέρουν καλά όλοι ποια είμαι και πώς πορεύομαι και όποιος τολμήσει να αγγίξει το όνομά μου, μπορεί να μην έχω πηδ..εί αλλά θα τους πηδ...ω! Είναι αλητεία! Έχουν τη δύναμη τα ΜΜΕ να κάνουν ό,τι θέλουν ενώ οι υπόλοιποι που 'φωτογραφίζονται' δεν έχουν καμία δύναμη να υπερασπιστούν τον εαυτό τους"!


Μάλιστα, η ίδια λέει ότι έχει στοιχεία, ότι στη Βουλγαρία δεν έχει πάει, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν έχει ταξιδέψει και καλεί οποιονδήποτε να κάνει τη σχετική έρευνα.


"Έχω ενημερώσει ήδη το κανάλι μου και έχω σκεφτεί να κινηθώ νομικά... Πραγματικά σας το λέω, πολύ σοβαρά, αν συνεχιστεί όλο αυτό, θα π...ξω κόσμο!" λέει στη συνέντευξή της.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "News" πάντως, που επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουλγαρία, οι αρχές εκεί, ενημερώθηκαν μόνο από τον ελληνικό τύπο για το θέμα.



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Για μια μεγάλη συμφωνία τις επόμενες μέρες με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Προσυνέδριο του κόμματος στο Περιστέρι, χωρίς ωστόσο να ...

διευκρινήσει σε πια βάση και με ποιο σκοπό θα γίνει.



«Την άλλη εβδομάδα, 19 του μηνός οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε στη Μόσχα όπου κλείνουμε συμφωνία με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, μία μεγάλη συμφωνία για την ορθοδοξία, δίνοντας νέα προοπτική στην πατρίδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.



Πέραν της καλής είδησης για το κόμμα του και για την Ορθοδοξία όπως είπε, αφιέρωσε όλη την υπόλοιπη ομιλία του για να καταφερθεί με πολύ υψηλούς τόνους και σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας.



attikipress.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ακροδεξιά. Η Χρυσή Αυγή είναι το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, η μονή πολιτική δύναμη που ενισχύεται ραγδαία και σύντομα θα είναι κυρίαρχη.



Ο Σαμαράς και η συγκυβέρνησή του βλάπτουν σοβαρά και την Πατρίδα και ...

την Δημοκρατία.



Μετέτρεψαν τη χώρα σε προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων και ισοπέδωσαν τη λαϊκή ετυμηγορία εφαρμόζοντας τα προδοτικά μνημόνια.



Ο Ερντογάν τους επιβάλει την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα και η Μέρκελ την αφαίμαξη του ελληνικού λαού για να αρπάζει τους παράνομους τόκους της.





Σαμαράς: "Η ακροαριστερά λέει όχι στην πατρίδα και ναι στη δημοκρατία. Η ακροδεξιά ναι στην πατρίδα αλλά όχι στη δημοκρατία. Και τα 2 βλάπτουν τη χώρα".



xryshaygh.com



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή για τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας και σημαντικότερο πολιτικό που ανέδειξε η Κεντροδεξιά στη νεώτερη ιστορία του ελληνικού κράτους έγινε…

talk of the town, πριν ακόμη πραγματοποιηθεί. Πολύ περισσότερο στη συνέχεια.



Στην ουσία και το περιεχόμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έδωσαν έμφαση. Κι αν έδωσαν, το έκαναν σε δεύτερη ανάγνωση. Το πρωτεύον ήταν η σημειολογία της παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η ρητορική του οποίου έχει “ταυτοποιηθεί” ως ακραία, και “επικίνδυνη” για το μέλλον του τόπου, δηλαδή με χαρακτηριστικά γνωρίσματα γονιδιακά αντίθετα με τη μετριοπάθεια και τη στάση εθνικής ευθύνης που διαχρονικά κράτησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επιλέγοντας τις περισσότερες φορές να πάει κόντρα στο ρεύμα της εποχής του.



Και η σημειολογία αυτή περιγράφεται ως ο “περίπατος του Αλέξη στον μεσαίο χώρο”. Ανέφελος ή όχι, θα δείξει μονάχα το μέλλον και το εκλογικό αποτύπωμα της αλλαγής στρατηγικής από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με φόντο τις επόμενες κάλπες.



Το τελευταίο διάστημα, και πιο συγκεκριμένα μετά την οριστικοποίηση αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει βήματα πολιτικού ρεαλισμού: Συναντάται στη Γερμανία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επισκεφτεί τη Μεγάλη Βρετανία και θα μιλήσει στο London School of Economics, έχει βάλει… πάγο στις ακραίες συνιστώσες της Κουμουνδούρου.



Το “φλερτ” με τον “καραμανλισμό” ωστόσο είναι το πιο ριψοκίνδυνο στοίχημα, αν και στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα γνωρίζουν ότι στην περίπτωση που το κερδίσουν, θα έχουν κάνει το μεγαλύτερο βήμα για να ξεπεράσουν την προκατάληψη με την οποία βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.



Πολίτες που επέλεξαν την αποχή στις εκλογές του 2009, επιτρέποντας στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου να σαρώσει, παρόλο που δεν ανέβηκε ουσιαστικά σε αριθμό ψήφων σε σχέση με τη χαμένη αναμέτρηση του 2007.



Πολίτες που έμειναν σπίτι τους και στις διπλές εκλογές του 2012, αποστασιοποιούμενοι από την πολιτική, παρόλο που το διακύβευμα ήταν οριακό: Παραμονή στην ευρωζώνη ή χρεοκοπία.



Αυτή η κρίσιμη μάζα πολιτών απωθείτο μέχρι πρότινος από τη ρητορική Τσίπρα και τις συμπεριφορές του ΣΥΡΙΖΑ, που έμοιαζαν βγαλμένες από το πιο “φανατικό” παρελθόν του ΠΑΣΟΚ της εποχής του κυβερνητισμού και της απόλυτης πολιτικής ηγεμονίας του.



Αυτό το τείχος δυσπιστίας με τον “μεσαίο χώρο” προσπαθεί να γκρεμίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνο που το τείχος δεν γκρεμίζεται με μια ομιλία…




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Οι επίορκοι υπάλληλοι, είναι η ξεφτίλα του ελληνικού κράτους», είπε στην εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μάιρης Πολλάλη, στον Real fm, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της...

ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.



Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Οικονόμου.



-Μπήκαμε στην κυβέρνηση για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας και να μην καταρρεύσει το κράτος και επίσης για να σταθεί όρθια η κοινωνία.



-Εμείς λέμε ότι μπορεί να επιτευχθεί το πρόγραμμα συνταξιοδοτήσεων και μετακινήσεων των δημοσιών υπαλλήλων, μέχρι το 2015.



-Οι επίορκοι είναι η ξεφτίλα του ελληνικού κράτους. Ο καθένας λέει και διαφορετικά νούμερα. Δεν ξέρει το κράτος πόσοι είναι.



-Οι 7.000 επίορκοι είναι θέμα που θα λύσει ο κ. Μανιτάκης τις επόμενες ημέρες.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται εν όψει της θερινής περιόδου στο πλαίσιο κατάρτισης ειδικού σχεδίου στήριξης της τουριστικής ανάπτυξης από πλευράς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.


Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines, για την έναρξη πτήσεων που θα συνδέουν την Αλεξανδρούπολη με το εξωτερικό κι άλλους προορισμούς εσωτερικού.

Συγκεκριμένα, στις 31 Μαΐου αρχίζει η εβδομαδιαία πτήση Αλεξανδρούπολη – Αγία Πετρούπολη, στις 16 Ιουνίου η πτήση Αλεξανδρούπολη – Μόσχα, και στις 22 Ιουνίου η πτήση Αλεξανδρούπολη – Ηράκλειο.

Στόχος της συνάντησης, όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, ήταν «να συντονιστούμε όλοι όσοι έχουν να κάνουν με αυτό το κομμάτι που λέγεται τουρισμός, τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς, για το καλύτερο αποτέλεσμα ενόψει του καλοκαιριού με τις προοπτικές που ανοίγονται με τις νέες πτήσεις που θα εκτελέσει η εταιρεία Aegean Airlines από και προς την Αλεξανδρούπολη».

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα προβάλλεται τουριστικά μέσω του περιοδικού της Aegean με εκτενές άρθρο για τον Έβρο και την Περιφέρεια στο σύνολό της, ενώ θα εξεταστούν κι άλλοι τρόποι συνεργασίας για το κομμάτι της προβολής.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη στήριξή τους στο εγχείρημα αυτό της Περιφέρειας και της Aegean, στην αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με πόλεις του εξωτερικού. Έθεσαν κάποια ζητήματα και προβληματισμούς, έκαναν προτάσεις, και δήλωσαν ότι θα εργαστούν ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και η προσπάθεια αυτή να εδραιωθεί και να έχει μέλλον.

Εντός των ημερών θα συσταθεί μια ολιγομελής ομάδα εργασίας από στελέχη των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που τέθηκαν και θα συνεργαστεί με την Aegean για το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη των πτήσεων.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Παραδέχεται ότι ο Σηφουνάκης παρανόμως άλλαξε το νόμο



Πριν από δυο βδομάδες γράψαμε για ένα… παρεμπίπτον σκάνδαλο, προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο σκάνδαλο της λειτουργίας μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική από...

την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ». Πρωταγωνιστής του ήταν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ της κυβέρνησης Παπαδήμου Ν. Σηφουνάκης, ο οποίος με τη συνέργεια του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σ. Λύτρα και των υπηρεσιών της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, που υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό και έχει την ευθύνη για οτιδήποτε δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, άλλαξε ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο, κάνοντας σ’ αυτόν προσθήκη με την οποία διευκολύνεται η «Ελληνικός Χρυσός» να παρακάμψει το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για να εκδώσει οικοδομική άδεια για τις εγκαταστάσεις της στις Σκουριές. Αλλαξε το νόμο στη ζούλα, με τη μέθοδο της «διόρθωσης σφαλμάτων», η οποία απαγορεύεται για θέματα ουσίας και «περιορίζεται αποκλειστικώς σε γραφικά ή λογιστικά σφάλματα». Το έκανε στη ζούλα, για να μην αποκαλυφθεί ότι η δήθεν αθώα ρύθμιση ήταν «φωτογραφική» για την «Ελληνική Χρυσός» (και άλλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στη συνέχεια, που θα είχαν την ίδια ανάγκη).



Επειδή οι συνεχείς τηλεφωνικές «οχλήσεις» μας προς τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, η οποία ήταν πλήρως ενήμερη για την υπόθεση και το δημοσίευμά μας, προσέκρουαν σε τοίχο, ενώ σχηματίσαμε την εντύπωση ότι από υπηρεσιακούς παράγοντες υπήρχε συνέργεια στην παρανομία του Σηφουνάκη, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε γραπτώς στο σημερινό γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του Α. Σαμαρά (όπως άλλωστε είναι όλοι όσοι τοποθετούνται σ’ αυτό το πόστο), ο οποίος δεν εμφανιζόταν στο τηλέφωνο, μολονότι το είχαμε ζητήσει κατ’ επανάληψη από τη γραμματεία του. Την περασμένη Τρίτη, λοιπόν, στείλαμε με fax την εξής επιστολή:



«Προς





Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης

Υπόψη γενικού γραμματέα κ. Π. Μπαλτάκου





Οπως γνωρίζουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, με τις οποίες έχουμε κατ’ επανάληψη επικοινωνήσει, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, στο φύλλο της 23ης Φλεβάρη 2013 της εφημερίδας μας (Κόντρα, αρ. φύλλου 720, 23-2-2013, σελίδα 9) παρουσιάσαμε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: “Ακόμα και ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο άλλαξαν παράνομα”.



Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο Νόμο 4067/2012, στον οποίο από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Σηφουνάκη εισήχθη παρανόμως συμπλήρωση με το ΦΕΚ 99Α/2012.



Επειδή η δημοσίευση στο ΦΕΚ είναι αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, ενώ ο σχετικός νόμος (3469/2006, άρθρ. 16, παρ. 4) περιορίζει τη διόρθωση σφαλμάτων «αποκλειστικώς σε γραφικά ή λογιστικά σφάλματα», απαγορεύοντας διορθώσεις ουσίας, όπως αυτή στην οποία προέβη ο τέως αναπληρωτής υπουργός, παρακαλούμε να μας απαντήσετε εάν προτίθεστε να διορθώσετε τη συντελεσθείσα παρανομία, με απόσυρση της σχετικής «διόρθωσης» του ΦΕΚ 99Α/2012».



Πριν περάσει μια ώρα, ο κ. Μπαλτάκος επικοινώνησε προσωπικά με την εφημερίδα και στη συζήτηση που είχαμε συμφώνησε ότι πρόκειται για παρανομία και μας ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων λίγων ημερών θα αποστείλει έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό Στ. Καλαφάτη, ζητώντας του να επαναφέρει το νόμο στο περιεχόμενο που είχε όταν ψηφίστηκε από τη Βουλή. Επειδή όταν τηλεφώνησε ο κ. Μπαλτάκος δεν βρισκόταν στην εφημερίδα ο αρμόδιος συντάκτης και επειδή σε επανειλημμένες προσπάθειες που ο συντάκτης μας έκανε για να μιλήσει μαζί του ο κ. Μπαλτάκος δεν εμφανίστηκε, είμαστε αναγκασμένοι να αναφέρουμε αυτά που θα του λέγαμε. Πρώτο, δεν επιτρέπεται ν’ αφήσει στη διακριτική ευχέρεια του ΥΠΕΚΑ την αποκατάσταση της νομιμότητας, αλλά να την απαιτήσει, γιατί συνυπεύθυνη είναι και η γενική γραμματεία της οποίας προΐσταται. Δεύτερο, πρέπει να ενεργήσει τάχιστα, διότι ασκούνται πιέσεις από την «Ελληνικός Χρυσός» για να πάρει άδεια βάσει της παράνομης αλλαγής του νόμου από τον Σηφουνάκη.



Επισημαίνουμε λοιπόν και πάλι, ότι οι εγκαταστάσεις στο δάσος των Σκουριών είναι παντελώς παράνομες, διότι έγιναν χωρίς να έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Τον Δήμαρχο Σπάρτης Σταύρο Αργειτάκο εξουσιοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να έρθει σε επαφή με την προεδρεία της Ρωσίας για να...

υποβάλει πρόταση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Σπάρτης.

Όπως είναι γνωστό ο Ρώσος πρόεδρος είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να επισκεφθεί τον Βυζαντινό Μυστρά και να προσκυνήσει τα Όσια και Ιερά της Ορθοδοξίας.

Συγχρόνως είναι θαυμαστής της Σπαρτιατικής αγωγής που είχαν επιδείξει οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr, αφού προηγουμένως έρθει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών τόσο της Ελλάδα όσο και της Ρωσίας θα υποβάλει την πρόταση να ανακηρυχθεί ο πρόεδρος της χώρας επίτιμος δημότης Σπάρτης.

Στην περίπτωση που η πρόταση γίνει αποδεκτή θα πρέπει να οργανωθεί μια μεγάλη προετοιμασία τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ρωσική Πολιτεία αφού το γεγονός ξεπερνά τα πλαίσια της ανακήρυξής του σε δημότη της Σπάρτης.

Η χρονική συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη την στιγμή κατά την οποία η διεθνής κοινή γνώμη είναι στραμμένη στη στάση που θα τηρήσει η Ρωσία τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο. Κάθε κίνηση μπορεί να έχει στρατηγική σημασία και για αυτό η αποδοχή ή μη της πρότασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης προς τον κ Πούτιν κρίνεται εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη.

Είναι γνωστό ότι στον γεωπολιτικό, ενεργειακό και στρατιωτικό χάρτη αυτή την εποχή η Ρωσία διαδραματίζει σπουδαίο και κρίσιμο ρόλο. Η Ελλάδα προσδοκά οφέλη από την παρουσία και παρέμβαση της Ρωσίας, αλλά συγχρόνως διατηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στους 3 πυλώνες Ρωσίας. ΗΠΑ και Ε.Ε.

Πέρα όμως από την σημασία αυτή πρέπει να συνυπολογισθεί ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας στην Ελλάδα και στη Σπάρτη, η επίσκεψή του στον Μυστρά και στην Αρχαία Σπάρτη είναι ένα γεγονός εξαιρετικά περίπλοκο και κρίσιμο.

Σαφώς και τα οφέλη που θα αποκομίσει τόσο η πόλη όσο και η χώρα θα είναι σημαντικά και μέσα από αυτό το πρίσμα θα πρέπει να γίνουν όλες οι κινήσεις.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Ελληνική Πολιτεία για μια τέτοια επίσκεψη οπότε η Σπάρτη βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν τοποθετήσεις που προέβαλαν το γεγονός ότι πρόκειται για έναν Ορθόδοξο πρόεδρο μιας ισχυρής χώρας, την προοπτική απορρόφησης αγροτικών προίόντων από την Λακωνία και την ευρύτερη περιοχή στις αγορές της Ρωσίας αλλά και την προοπτική της καθόδου Ρώσων τουριστών στη Σπάρτη και Λακωνία. Τονίστηκε επίσης η πολύ καλή συνύπαρξη των Λακώνων με τους Ρώσους μετανάστες που εργάζονται στη Λακωνία.

Φυσικά οι υποδομές της πόλης για μεγαλεπήβολα σχέδια και προγράμματα είναι ελλιπείς αλλά μέσα από αυτή την επίσκεψη μπορούν να ανοίξουν δρόμοι για άμεσα έργα και επενδύσεις.

Μια καλή ημερομηνία για την επίσκεψη του προέδρου θα ήταν η 29η Μαϊου. Ημέρα των Παλαιολογείων. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να συνοδεύεται και από την Εκκλησιαστική ηγεσία της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι στο Notospress βρίσκεται σε εξέλιξη ψηφοφορία με ερώτημα ποιον κρίνετε ως τον ασφαλέστερο σύμμαχο της Ελλάδας.

Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν σαφή προβάδισμα της Ρωσίας με ποσοστό 59%. Τυχαίο; ………………



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ξεκινά και επίσημα η πορεία της ΝΔ προς το συνέδριο καθώς συνεδριάζουν σήμερα υπό τον Αντώνη Σαμαρά τόσο η Εκτελεστική Γραμματεία όσο...

και η Πολιτική Επιτροπή στα γραφεία στη Λεωφόρο Συγγρού.



Στις παρεμβάσεις του ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη συστράτευσης όλων των στελεχών στον αγώνα για την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και την ανάγκη συμμετοχής τους στον προσυνεδριακό διάλογο που ξεκινά.



Στις ομιλίες του ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση προτάσσοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη με παράλληλες δράσεις για τη μείωση της ανεργίας.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Μπουνιές και Harlem Shake στο δημοτικό συμβούλιο Φυλής [βίντεο]



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που απεικονίζει το δημοτικό συμβούλιο Φυλής να χορεύει Harlem Shake και ταυτόχρονα να ανταλλάσσει γροθιές…



Φυσικά δεν πρόκειται για «στημένο» χορό αλλά για επεισόδια τα οποία οι Ράδιο Αρβύλα «έντυσαν» με την διάσημη πλέον μουσική.















via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos





Σε μια τεράστια τρύπα στο Μεξικό που θυμίζει τοπία από την ταινία «Χόμπιτ» υπάρχει ένας κήπος 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης....

Οι τεράστιες σπηλιές φωτογραφήθηκαν από την Amy Hinkle κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού τον Ιανουάριο.



Το όνομα της μεγαλύτερης σπηλιάς είναι Sótano de las Golondrinas και στα τοιχώματα της σπηλιάς ζουν πάρα πολλά είδη πουλιών.



Σύμφωνα με τον φωτογράφο, η τρύπα είναι τόσο μεγάλη μου μπορεί να χωρέσει το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Η 26χρονη Hinkle δήλωσε ότι με τη σωστή εκπαίδευση και γνώση, η ορειβασία στο στις τρύπες της περιοχής Aquismon είναι ασφαλής.



































newsbeast.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Πολύ υψηλούς τόνους και σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης και της τρόικας, χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ανοίγοντας...

σήμερα το πρωί τις εργασίες στο προσυνέδριο της περιφέρειας Αττικής του κόμματος, που διεξάγεται στο Περιστέρι.



Ο κ. Καμμένος, στην εικοσάλεπτη εισήγησή του, αποκάλεσε την κυβέρνηση "υπάλληλο των δανειστών που παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας" και είπε ότι οι συντάξεις και οι μισθοί πληρώνονται από τη φορολογία των πολιτών και όχι από τα δανεικά της τρόικας.



Εκτίμησε ότι η οικονομική κρίση θα μετατραπεί σε εθνική κρίση, και κάλεσε την κυβέρνηση να μην "τολμήσει να παραδώσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, γιατί θα σας τσακίσουμε" όπως είπε.



Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έστειλε μήνυμα συμπαράστασης σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους λόγω δανείων και είπε πως "κάθε σπίτι που θα απειλείται από εισπρακτική εταιρεία είναι το δικό μας σπίτι".



Είπε ότι το κόμμα του δημιούργησε δίκτυο δικηγόρων που θα δίνει νομικές συμβουλές σε κάθε Έλληνα που απειλείται και ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα βρίσκονται μπροστά στη διαδικασία κατασχέσεων και στα δικαστήρια.



Κάλεσε το λαό σε ξεσηκωμό και προανήγγειλε συνεργασία με τα "κινήματα της πλατείας" ενώ υποστήριξε ότι "ξεκινά το Εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος δωσίλογος από την πατρίδα μας".



Κάλεσε την κυβέρνηση να "κουρέψει" τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων "όπως κουρέψατε τα δάνεια των τραπεζιτών" και υποστήριξε ότι η τρόικα δεν θέλει να διευκολύνει τον ελληνικό λαό, για να του πάρουν τα σπίτια -όπως είπε-, και να κατεβάσουν τους μισθούς στα 300 ευρώ.



Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να μειώσει στο 1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης "για να ζεσταθεί ο κόσμος στην ορεινή Ελλάδα" αλλά, όπως τόνισε, επελέγη η "βαριά φορολογία για να εξυπηρετήσουν τους χρηματοδότες τους, λαθρεμπόρους πετρελαίου".



Ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα βρίσκεται μαζί με κλιμάκιο του κόμματος στις Σκουριές και την Ιερισσό, και πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ είναι υπέρ των επενδύσεων "αλλά αυτό δεν είναι επένδυση, αλλά καταστροφή της πατρίδας μας και του περιβάλλοντος". Αυτοπροσδιόρισε πολιτικά το κόμμα του στον κεντρώο χώρο και είπε ότι ανήκει στο δημοκρατικό πατριωτικό τόξο.



Εξάλλου, αναφέρθηκε στην εκδήλωση μνήμης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και "επειδή τώρα τελευταία είναι της μόδας τα μνημόσυνα" -όπως είπε- έθεσε ρητορικά ερωτήματα: "Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να πει ναι στη Γερμανία της Μέρκελ; Θα δεχόταν ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου να στηρίξει μια κυβέρνηση του καζάν- καζάν;" αναρωτήθηκε.



Εκτίμησε πως επιστρέφουμε στην εποχή του "114", και είπε ότι το κόμμα του έχει κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει μετά το τέλος του ιδρυτικού συνεδρίου, και το οποίο -σύμφωνα με τον κ. Καμμένο- "θα βγάλει τη χώρα από αυτή τη μέγγενη".



Για το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι "είμαστε όλοι στρατιώτες, και όσοι είμαστε εδώ δεν θέλουμε ούτε οφίτσια ούτε καρέκλες, ούτε είμαστε σημαντικά στελέχη. Σημαντικά στελέχη είναι οι πολίτες".



Άφησε αιχμές κατά αυτών που αποχώρησαν και είπε πως "όποιος θέλει να γυρίσει στο χθες του ευχόμαστε καλό ταξίδι" προτρέποντάς τους "να ζητήσουν ικετεύοντας γονυπετείς την μεγαλοψυχία αυτού που πρόδωσε την Ελλάδα".



Δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο και θα δημεύσουν τις περιουσίες "όσων λήστεψαν την Ελλάδα" και ανακοίνωσε τέλος, ότι στις 19 Μαρτίου θα μεταβεί στη Μόσχα προκειμένου να υπογράψει την πολιτική συνεργασία του με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, με κοινό παρονομαστή την Ορθοδοξία.



Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Άρματος Πολιτών κ. Αμυράς, και ο επικεφαλής του κινήματος "Φτάνει Πια" δημοσιογράφος Γιώργος Βλάχος.



Οι εργασίες του προσυνεδρίου συνεχίζονται στο Περιστέρι, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.





ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Στην πρωτοβουλία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αξιοποιήσει για καλό σκοπό τις γνώσεις των Ελλήνων χάκερς που είναι ήδη γνωστοί στους κύκλους της αναφέρθηκε ο επικεφαλής του τμήματος Μανώλης Σφακιανάκης...







Μιλώντας στο περιοδικό Crash ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της δίωξης να «εκμεταλλευτεί» τους καλύτερους Ελληνες χάκερς. «Πρόκειται για άτομα με εξαιρετικά υψηλό δείκτη ΙQ οι οποίοι είναι σε θέση να μας δώσουν πολλές πληροφορίες. Είναι καμιά εικοσαριά, τους ξέρω όλους και θα τους «έβλεπα» μελλοντικά για την υπηρεσία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Παράλληλα, αναφερόμενος στο Facebook επισήμανε για άλλη μια φορά ότι πρέπει οι χρήστες του να είναι προσεκτικοί καθώς, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο «φακελώνει και τις ανάσες μας».









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Τη στήριξη όλων των στελεχών της ΝΔ αναμένεται να ζητήσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της...

Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της και η χώρα να βγει από την κρίση.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα τονίσει την κρισιμότητα των επόμενων μηνών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Θα επαναλάβει πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα αρκεί να υλοποιηθούν όλα όσα αναφέρει η προγραμματική συμφωνία. Επίσης θα αναφερθεί στις προσπάθειες που γίνονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης, η οποία θα αρχίσει να γίνεται ορατή στα τέλη του χρόνου.



Ωστόσο, δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στις σκληρές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την τρόικα, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος για τη χώρα μας δεν έχει περάσει.



Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο Πρωθυπουργός θα στείλει μήνυμα και προς το εσωτερικό του κόμματός του, καθώς αρκετοί βουλευτές βάλλουν εναντίον της οικονομικής πολιτικής – όπως ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα – και ασκούν έντονη κριτική στον Γ. Στουρνάρα.



Παράλληλα αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Α. Τσίπρα για τη στάση της Κουμουνδούρου απέναντι στις αποκρατικοποιήσεις και κυρίως για τα μεταλλεία χρυσού στην Ιερισσό. Ακόμη θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για αλλοπρόσαλλες δηλώσεις στελεχών του απέναντι στο μνημόνιο.



Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός θα κηρύξει ουσιαστικά και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος θα αρχίσει στις 19 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου με το συνέδριο της ΝΔ.



Ο Αντώνης Σαμαράς θα καλέσει όλους τους υπουργούς και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να βρεθούν δίπλα στους πολίτες, να ακούσουν τα προβλήματά τους και να μεταφέρουν τις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να βγει από το «τούνελ» της κρίσης.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Το βίντεο με την ομιλία της από το βήμα της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πριν από έναν μήνα, στο Κασκάις της Πορτογαλίας, διαδόθηκε...

ταχύτατα σε όλη την Ευρώπη. Η 29χρονη ισπανίδα Μπεατρίς Ταλεγόν χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά και 45 δευτερόλεπτα για να τα… ψάλει στους σοσιαλιστές ηγέτες, παρουσία και του Γιώργου Παπανδρέου, καταγγέλλοντας την πολυτέλεια των συνεδρίων και ζητώντας τους να είναι πιο κοντά στο λαό.



Χθες, σε συνέδριο στην Αθήνα μίλησε στέλνοντας ένα μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ και στον Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «έπρεπε να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο στον Σαρκοζί».



Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» η 29χρονη εξήγησε πως η νεολαία ασκεί κριτική στη Σοσιαλιστική Διεθνή διότι την τελευταία 25ετία «δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στην οικονομική κρίση».



«Δεν αντιδρά σε όσα συμβαίνουν γύρω. Όπως στα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης. Εμείς πάντα ασκούσαμε κριτική διότι ζούμε από κοντά την πραγματικότητα. Δεν πρόκειται πάντως για κριτική σε ηγέτες αλλά γενικά για την στάση και την πολιτική μας γραμμή», λέει η Μπεατρίς Ταλεγόν.



«Τώρα είναι ώρα για δράση, αλλά για κοινή δράση», επισημαίνει και προσθέτει: «Η λύση για μένα πρέπει να έρθει από τα αριστερά. Είναι σημαντικό να γίνει αυτό. Όλες οι ομάδες και τα κόμματα που έχουν αριστερές ιδέες και αξίες. Ακόμη και αν έχουν διαφορές, τώρα πρέπει να παλέψουν μαζί για έναν σκοπό. Μετά μπορούν να μιλήσουν για τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις. Τώρα ο στόχος είναι το σύστημα υγείας, η στέγαση, η ισότητα, η μετανάστευση. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο από την Αριστερά».



Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα επανακτήσουν τις δυνάμεις τους το ΠΑΣΟΚ και άλλα παρεμφερή κόμματα στην Ευρώπη, η Μπεατρίς λέει ότι «η σοσιαλιστική οικογένεια πρέπει να πάει ξανά πίσω, προς τα αριστερά.



Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα η 29χρονη δίνει τη δική της ερμηνεία.



«Πρέπει να καταλάβουμε γιατί έχει αυτή τη δύναμη τώρα. Υπάρχει από το ’80, με ποσοστά γύρω στο 0%, αλλά τώρα έχει αυτά τα υψηλά ποσοστά. Αν πάμε λίγο πίσω όμως, θα θυμηθούμε ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί κατηγορούσαν τους Έλληνες για τεμπέληδες. Ότι δεν δουλεύουν πολύ. Είπαν ότι η Ελλάδα ευθύνεται για την κρίση. Μάλιστα ο Σαρκοζί αποκάλεσε "ηλίθιο" τον Παπανδρέου, που για μένα είναι απίστευτο διότι ήταν εκλεγμένος από τους πολίτες. Και όταν το κάνεις αυτό, είναι σα να αποκαλείς "ηλίθιους" τους πολίτες. Τότε λοιπόν, η αντίδραση αυτών των ακραίων και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, ήταν: "Έι, δεν είμαστε ηλίθιοι". Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί λοιπόν το δημιούργησαν όλο αυτό».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Η Sheryl Sandberg δεν είναι μία συνηθισμένη γυναίκα. Στα 43 της χρόνια, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μητέρα δύο παιδιών και μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου. Ως chief operating officer της Facebook, ουσιαστικά το Νο2 της εταιρείας – φαινόμενο, είναι μία από τις ισχυρότερες γυναίκες των ΗΠΑ...







Και το βιογραφικό της είναι εξίσου εντυπωσιακό. Απόφοιτος του Χάρβαρντ, έχει υπάρξει οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, προσωπάρχης του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και αντιπρόεδρος της Google.



Όμως, παρά την τεράστια προσωπική της επιτυχία, η Sandberg δεν τρέφει αυταπάτες. Γνωρίζει καλά ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων -και όχι μόνο- παραμένει φτιαγμένος για τους άνδρες.



Ένα περιστατικό που έζησε πριν από δύο χρόνια, λίγο μετά την πρόσληψή της στη Facebook, την έκανε να δει την αλήθεια. Και της έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση, ώστε το έγραψε στις πρώτες σελίδες του βιβλίου της, το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα και χαρακτηρίζεται από την ίδια τη Sandberg σαν “μανιφέστο για τις εργαζόμενες γυναίκες”.



Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια αίθουσα συσκέψεων της Νέας Υόρκης, από αυτές που προσφέρουν πανοραμική θέα του Μανχάταν, που σου κόβει την ανάσα.



Η Sandberg, φρέσκια ακόμα στη Facebook, και η ομάδα της, έκαναν παρουσίαση σε μια εταιρεία private equity, για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. Δύο ώρες μετά την έναρξη του meeting, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης διακοπής για γεύμα, η Sandberg γύρισε προς έναν από τους senior partners της εταιρείας και τον ρώτησε πώς μπορούσε να πάει στις γυναικείες τουαλέτες.



Εκείνος, την κοίταξε γεμάτος απορία. Χωρίς να κρύβει την έκπληξή του για την ερώτηση που είχε δεχθεί, παραδέχθηκε ότι δεν είχε ιδέα, έστω και εάν η εταιρεία του βρισκόταν σε αυτά τα γραφεία για περισσότερο από ένα χρόνο.



“Είμαι η πρώτη γυναίκα που ήρθε να σας προτείνει deal, εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο;”, τον ρώτησε η Sandberg. “Νομίζω. Ή ίσως είσαι η μόνη γυναίκα που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα”, της απάντησε εκείνος.



“Εμείς κρατάμε τους εαυτούς μας πίσω. Γιατί δεν έχουμε αυτοπεποίθηση, γιατί δεν σηκώνουμε το χέρι μας, γιατί αποτραβιόμαστε, όταν θα έπρεπε να βγαίνουμε μπροστά”, γράφει η Sandberg στο βιβλίο της.



Με την έκδοση του βιβλίου της, η Sandberg έγινε πρωτοσέλιδο στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού TIME, και κέρδισε εκτενή αφιερώματα σε πολλές ακόμα εφημερίδες, περιοδικά και sites. Κάποιοι, όμως, σπεύδουν να απορρίψουν το φεμινιστικό μανιφέστο της. Είναι πολύ εύκολο για μια γυναίκα που βρίσκεται στην κορυφή και έχει τα πάντα, να δίνει συμβουλές. Είναι, όμως, δυσκολότερο, για τις γυναίκες που δεν απολαμβάνουν τα προνόμια και τη δύναμή της, να τις ακολουθούν, λένε.



Πηγή: newmoney.gr





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


H Kωνσταντίνα Σπυροπούλου ψάχνει για εξτρά εισόδημα και έτσι πρότεινε από τον hair stylist που φιλοξενούσαν στην εκπομπή σήμερα, να την πάρει για βοηθό, όμως εκείνος με διακριτικό τρόπο, της έριξε πόρτα...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Ένα βίντεο Ελλήνων κινηματογραφιστών για λογαριασμό της «ActionAid» σόκαρε την Καίτη Γαρμπή, η οποία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους το ξέσπασμά της και αναρωτήθηκε: «το 2013 συμβαίνουν ακόμα τέτοια εγκλήματα;»!



Αφορμή στάθηκε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την κλειτοριδεκτομή, για το οποίο ταξίδεψαν μέχρι την Κένυα Έλληνες κινηματογραφιστές, μεταξύ των οποίων η Βίκυ Βελοπούλου, που συνεργάστηκε με την Καίτη στις επιτυχημένες εμφανίσεις της στον κινηματογράφο, πριν από λίγους μήνες.



«Μετά το πρώτο σοκ, ήρθε η ανάγκη για να σκαλίσω κάτω από την επιφάνεια: έψαξα, ρώτησα, διάβασα, πάγωσα, έκλαψα, συζήτησα με την ομάδα... Παρακολουθούσα από κοντά την εξέλιξη των γυρισμάτων και των περιπετειών τους στη φυλή των Ποκότ και ανυπομονούσα να γυρίσουν από την Κένυα για να καταλάβω... τα ερωτήματα ήταν τόσα πολλά και παρέμεναν αναπάντητα», έγραψε η Καίτη.



Η τραγουδίστρια μοιράστηκε τα «γιατί» της, ρωτώντας δημόσια: «γιατί το κάνουν αυτό στα ανήλικα κορίτσια τους; τι επιπτώσεις έχει αυτός ο ακρωτηριασμός στην υπόλοιπη ζωή τους; Στην επιθυμία για ερωτική συνεύρεση, στη σεξουαλική πράξη, στην τρυφερότητα μεταξύ τους, στην υγεία τους, στη διαδικασία της γέννας, στις πιθανές αρρώστιες που μπορεί να μεταδοθούν από τη χρήση μαχαιριού που δεν καθαρίζεται από το ένα κορίτσι στο άλλο...; Αυτά, με το δυτικό μυαλό μου. Οι περισσότερες απορίες μου είναι άγνωστες λέξεις».



«Όπως μου είπαν και οι Ελληνίδες που κατέβηκαν στους Πόκοτ για την κινηματογράφηση, πρέπει να αφήσουμε τις δικές μας «δυτικές» πεποιθήσεις απέξω για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις δικές τους. Γιατί μπορεί να μην έχουμε τόσο ακραίες τελετές στον πολιτισμό μας, αλλά κανένας δεν είπε ότι δεν έχουμε κι εμείς πεποιθήσεις που συγκρούονται με την εσωτερική μας εξέλιξη, ή, απλά, τις προσωπικές μας επιθυμίες», κατέληξε η Καίτη και κάλεσε τους φίλους και τους θαυμαστές της να στηρίξουν την ομάδα των κινηματογραφιστών ώστε να ακουστεί η φωνή τους, ζητώντας τους να είναι παρόντες στις 13 Μαρτίου, στις 20:00, στο «Odeon Oπερα», στην Αθήνα.





Δείτε το βίντεο που σόκαρε την Καίτη Γαρμπή:





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82





Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, παρουσίασε χθες σε ειδική εκδήλωση της εταιρείας, τις αλλαγές που ετοιμάζει στην εμφάνιση του γνωστού κοινωνικού δικτύου...

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν τόσο στις εφαρμογές για φορητές συσκευές, όσο και στο Web.



Ο CEO της εταιρείας, δήλωσε πως ένας στόχος αυτής της αλλαγής είναι «να δώσουμε στους χρήστες μας την καλύτερη προσωπική εφημερίδα στον κόσμο».



Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι στο «News Feed», που πλέον θα χωρίζεται σε κατηγορίες, όπως «μουσική», «φωτογραφίες», «βίντεο» και «νέες δημοσιεύσεις».



Η νέα μορφή των ενημερώσεων, επίσης θα περιλαμβάνει περισσότερες και μεγαλύτερες φωτογραφίες και βίντεο, κάτι που θα πρέπει να αναμένεται να γίνει και για τις διαφημίσεις φυσικά.



Η νέα αναβάθμιση είναι φανερά επηρεασμένη από τις mobile εκδόσεις, με την κεντρική σελίδα του Facebook.com, πλέον να μοιάζει πολύ περισσότερο με αυτήν που συναντάμε στις εφαρμογές.



Οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου υποστηρίζουν πως οι χρήστες τους θέλουν ολοένα και περισσότερες επιλογές αλλά και καλύτερο έλεγχο, των δημοσιεύσεων που βρίσκουν στο «News Feed».



Έτσι, τοποθέτησαν ένα μενού στη δεξιά πλευρά της οθόνης, μέσω του οποίου θα μπορούν να πλοηγηθούν ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες ενημερώσεων.















via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1





Να σταθεί απέναντι στην Adobe, στο τομέα των ηλεκτρονικών περιοδικών, ετοιμάζεται η...

ZEN Group. Η ελληνική τεχνολογική εταιρεία φέρεται να έχει προετοιμάσει μια ψηφιακή πλατφόρμα κατασκευής ηλεκτρονικών περιοδικών με αμφίδρομες υπηρεσίες, που θα παρουσιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τη συγκεκριμένη πλατφόρμα ανέπτυξαν, σύμφωνα με στελέχη της ΖΕΝ Group, Έλληνες προγραμματιστές, ενώ το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να ανταγωνιστεί, χωρίς να υστερεί σε κάτι, τον Digital Publisher της Adobe.



Μεταξύ των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής πλατφόρμας θα είναι η ευελιξία της, καθώς θα υποστηρίζεται από το σύνολο των λειτουργικών συστημάτων, ενώ θα είναι πιο οικονομική για τον ενδιαφερόμενο εκδότη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς, με το επίσημο λανσάρισμα του προϊόντος από τη ZEN Group.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

«Προσπαθούμε στις δύσκολες συνθήκες που βρήκαμε να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της. Στον αγώνα μας αυτόν δεν...

έχουμε εχθρούς. Αλλά είμαστε αυστηροί με όσους εμποδίζουν την προσπάθειά μας και θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη», δηλώνει ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» και προσθέτει: «Η Ελλάδα θα σηκωθεί στα πόδια της».


Ο κ. Σαμαράς τονίζει στην συνέντευξή του ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις σχέσεις με την τρόικα, αλλά γίνονται συζητήσεις. Για το αν υπάρχει υστέρηση των δημοσίων εσόδων λέει: «Στο αποτέλεσμα των δυο πρώτων μηνών δεν υπάρχει πρόβλημα συνολικά. Αλλού πήγαμε καλύτερα, αλλού χειρότερα, αλλά συνολικά είμαστε μέσα στους στόχους».



Για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική επισημαίνει ότι θα προχωρήσει. Διαχωρίζει τη Θράκη, όπου υπάρχει, όπως λέει διαφορετική προσέγγιση. Καταγγέλλει το γεγονός ότι δέχεται επιθέσεις, όπως πρόσφατα, που το περιοδικό «Unfollow» τον παρουσίαζε να έχει πυροβοληθεί και κακοποιημένο και στέλνει μήνυμα ξεκάθαρο: «Εμάς δεν μας τρομοκρατούν. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν».





via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC