follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!




Απίστευτο περιστατικό κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα...




Άφωνο έμεινε το τηλεοπτικό συνεργείο που εκείνη την ώρα έπαιρνε πλάνα από την παράσταση, άφωνοι έμειναν και οι συνεργάτες των δύο γυναικών. Όταν κατά τη διάρκεια μια σκηνής η μία άρπαξε την άλλη από το χέρι, ξέσπασε ένας καβγάς άνευ προηγουμένου με χειρονομίες και κοσμητικά επίθετα!


Οι δύο εμπλεκόμενες είναι η Φιλίτσα Καλογεράκου που γνωρίσαμε από την τηλεοπτική σειρά "Μαρία η Άσχημη" και η Χρύσλα Μίσχου, γνωστή μας ως Αφρούλα. Όταν η Χρύσλα έπιασε το χέρι της Φιλίτσας, η δεύτερη πετάχτηκε φωνάζοντας σαν την είχε "χτυπήσει" ρεύμα: "Μη με τραβάς όμως! Μη με τραβάς! Έτσι και με ξανατραβήξεις με τέτοιο τρόπο θα γίνει πανικός"!


Η Χρύσλα αρχικά αντέδρασε αμήχανα, όμως σύντομα εξερράγη: "Δεν σκηνοθετείς εσύ για να πεις που θα κάθεσαι! Όταν σκηνοθετήσεις δική σου παράσταση να πεις που θα κάθεσαι"!


Ο καβγάς των δύο γυναικών εμπλουτίστηκε με βωμολοχίες και η Φιλίτσα αποχώρησε...


Δείτε το βίντεο:




via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Ήρθε για να αλλάξει άρδην όλα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη.

Πρόκειται για μία μαγική κάψουλα που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε....



ελαιόλαδο!!!!



Η μαγική αυτή κάψουλα παρασκευάσθηκε από ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.



Εμπνευστές αυτής της ιδέας είναι οι καθηγητές Ιατρικής Ηλίας Καστανάς και Χρήστος Λιόνης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος ενώ για την παρασκευή της κάψουλας συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικού Συναιτερισμού Ρεθύμνου και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Gallenica. Αναμένεται ακόμα η πιστοποίησή της από τον ΕΟΦ καθώς και από τις ευρωπαϊκές αρχές και την αμερικανική FDA.



Το πλέον σίγουρο είναι ότι η κρητική ασπιρίνη θα ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, αφού όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες παρόλο που τα συστατικά της είναι εντελώς φυσικά το νέο αυτό σκεύασμα αποτελεί φάρμακο και όχι συμπλήρωμα διατροφής!!!! Όπως είχε εσφαλμένα χαρακτηρισθεί!!!



Στόχος των επιστημόνων δεν είναι να αντικαταστήσουν ή να αχρηστεύσουν την παραδοσιακή ασπιρίνη αλλά να εισάγουν στην αγορά ένα φυσικό φάρμακο, βγαλμένο από την κρητική γη.



Οι θεραπευτικές διότητες του φυσικού αυτού φαρμάκου προέρχονται από τα τρία κρητικά βότανα που θεωρούνται ευεργετικά για τον οργανισμό μας, διαλυμένα σε ελαιόλαδο, οι φαρμακευτικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές από την αρχαιότητα.



Η ιδέα της έρευνας βασίστηκε σε λαϊκές παραδόσεις που μαρτυρούσαν πως το συγκεκριμένο αφέψημα ήταν παλιά κρητικό γιατρικό κατά της γρίπης.


Η 12χρονη έρευνα ήρθε να επιβεβαιώσει τις λαϊκές παραδόσεις. Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι Κρητικοί που κατανάλωναν το κοκταίηλ βοτάνων παρουσίαζε ισχυρή αντίσταση στα κρυολογήματα και στις λοιμώξεις.



Παρόλα αυτά ο καθηγητής Ηλίας Καστανάς αρνείται να αποκαλύψει την φόρμουλα του νέου φαρμάκου:



«Το φάρμακο θα αποτελέσει παγκόσμια πατέντα. Αν αποκαλύπταμε κάποιο από τα τρία βότανα, πολύ φοβάμαι ότι θα είχαμε το φαινόμενο της τηλεοπτικής “φραπελιάς”, όταν όλοι πήγαιναν και κούρευαν τα φύλλα της ελιάς και τα χτυπούσαν στο μίξερ».



«Τα υλικά από τα οποία αποτελείται η κάψουλα δεν παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, επιπτώσεις στην υγεία. Η δοσολογία που θα συστήνεται θα είναι παρόμοια με την κατανάλωση 2 με 3 ροφημάτων την ημέρα»



«Η πολιτεία δεν μας παρείχε καμία απολύτως βοήθεια για την παρασκευή του φαρμάκου. Τα κονδύλια για την έρευνα και την παραγωγή του τα αντλήσαμε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου και τη φαρμακευτική εταιρεία»



Η βιολογική ασπιρίνη της Κρήτης αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον τομέα της φαρμακολογίας.



Η έγκριση του αναμένεται στα μέσα του 2013 από τον ΕΟΦ, ενώ η τιμή πώλησής του δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1 ευρώ.



Το φυσικό αυτό φάρμακο:

.Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού

.Ανακουφίζει από το κρυολόγημα

.Καταπολεμά την κοινή γρίπη

.Είναι αντιπυρετικό

.Έχει αναλγητικές ιδιότητες

life2day

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

Αγωγή εναντίον της εταιρείας ΜακΝτόναλντς κατέθεσε μια Αμερικανίδα, ισχυριζόμενη πως ο μόλις 2 χρόνων γιος της κατάπιε ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό που βρήκε σε παιδότοπο σε ένα από τα εστιατόριά της στο Σικάγο.



Σύμφωνα με την αγωγή, η Ανίσι Σπένσερ και οι δύο γιοι της Τζόναθαν και Τζάκελ Χάινς βρίσκονταν σε εστιατόριο ΜακΝτόναλντς στην περιοχή Σάουθ Σάιντ του Σικάγο στις 4 Φεβρουαρίου του 2012. Κάποια στιγμή ο Τζάκελ μάζεψε από το πάτωμα ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό και λίγο μετά κατάπιε ένα κομμάτι από αυτό.



Σύμφωνα με την αγωγή, και τα δύο αγόρια χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα και υπέστησαν τραυματισμό, πόνο και όχληση.



Η Σπένσερ κατηγορεί τα ΜακΝτόναλντς για αμέλεια επειδή απέτυχαν να απομακρύνουν από τον χώρο του παιδότοπου επικίνδυνα αντικείμενα και επειδή απέτυχαν να χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να βοηθήσουν στην αποκάλυψη "αποκλίνουσας δραστηριότητας". Η μητέρα των παιδιών ζητεί αποζημίωση τουλάχιστον 50.000 δολαρίων.





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


  • Οσμή σκανδάλου

  • Ερευνα για το «πάγωμα» της επένδυσης 40 εκατ. στον Εβρο


Προκαταρκτική εξέταση διέταξε σήμερα ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Περιβάλλοντος, και ο Γιάννης Μανιάτης ως υφυπουργός ματαίωσαν επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου...


στον Εβρο, τη στιγμή που η Ελλάδα εισάγει το ορυκτό αυτό σε ακριβότερη τιμή από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.



Οπως αποκάλυψε την Πέμπτη η «Ελευθεροτυπία», επί υπουργίας του Γ. Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ σταμάτησε επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου από ελληνική εταιρεία στα Πετρωτά Έβρου ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» μέτοχος στη συγκεκριμένη εταιρεία είναι με ποσοστό 8% το ελληνικό δημόσιο το οποίο χάνει εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα από τον τζίρο αλλά και τους άμεσους και έμμεσους φόρους.



Την ίδια στιγμή η Ελλάδα εισάγει ακριβότερα χαμηλότερης ποιότητας ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, 10 χλμ. βόρεια των Πετρωτών, το κοίτασμα του ζεόλιθου εκμεταλλεύεται η ελληνική εταιρεία S&Β, του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, η οποία και ωφελείται από το ότι δεν προχωρά η επένδυση στα Πετρωτά. Μέλος του Δ.Σ. της S&Β είναι η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού, του τσάρου της Οικονομίας και υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η εν λόγω εταιρεία αποκομίζει όφελος από το γεγονός ότι δεν προχωρά η επένδυση στα Πετρωτά.



Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ελληνικής εταιρείας «GEO-VET», που προσπαθεί να πάρει την άδεια εξόρυξης, Γιάννη Βορδογιάννη, πέραν της επένδυσης των 40 εκατ. ευρώ που προτίθενται να κάνουν, διαμηνύουν ότι εξασφαλίζουν τις πωλήσεις του ελληνικού ζεόλιθου στο εξωτερικό. Ο ίδιος ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βόλφγκανγκ Ομπερμάγερ, κάνει προσπάθειες από την πλευρά του να ανοίξει ο δρόμος για την επένδυση, αλλά βρίσκει μπροστά του το τείχος της ελληνικής γραφειοκρατίας.



Βάσει της παραγγελίας του κ. Πεπόνη θα πρέπει να εξακριβωθεί η βασιμότητα του επίμαχου δημοσιεύματος και ακολούθως να εντοπιστεί αν και από ποιους προκύπτει διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.



Ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του χθες με αφορμή το δημοσίευμα, ανέφερε ότι η άρνηση συναίνεσης σε απευθείας ανάθεση για την εξόρυξη είχε νομική τεκμηρίωση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και ότι από το 2011 ο φάκελος της συγκεκριμένης επένδυσης είχε σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.



Σε απάντησή του στο χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, παραδέχεται ότι «όλες οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου -από το 2007 έως σήμερα- και όλες οι υπηρεσιακές ηγεσίες έχουν αρνηθεί να προχωρήσουν σε απευθείας αναθέσεις στην εκμετάλλευση του ζεόλιθου».



Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη δικαιοσύνη καθώς ο Γιάννης Μανιάτης έχει μηνύσει τον πρώην γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιο Σώκο, για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν εκτέλεσε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση της εξόρυξης. Ως ηθικό αυτουργό στην παράβαση καθήκοντος καταγγέλλει τους υπευθύνους της εταιρείας GEO-VET. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας με τη σειρά τους κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του Γιάννη Μανιάτη. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, στην Εισαγγελία Ορεστιάδας, και αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων.



Από enet




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Για την καταπολέμηση της ανεργίας απαιτούνται επιπλέον ευρωπαϊκοί πόροι, τόνισε στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην τριμερή...



Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας, παράλληλα ότι «η κοινωνική συνοχή και η προώθηση της απασχόλησης δεν συνιστούν μόνο αποτέλεσμα της ανάπτυξης, αλλά και βασική προϋπόθεση για αυτήν».



Ο κ. Βρούτσης συνέδεσε τις προσπάθειες για ανάπτυξη, με τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «ώστε να ανταποκριθούμε στο αίτημα για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στις υψηλές προσδοκίες των ευρωπαϊκών λαών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.



Τόνισε, επίσης, πως «η ενίσχυση, όμως, της κοινωνικής διάστασης της ΟΝΕ αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης και, στην Ελλάδα, αποτελεί το πλέον επώδυνο σύμπτωμα της κρίσης, δηλαδή τα υψηλά επίπεδα ανεργίας».



«Στη χώρα μας» είπε ο υπουργός Εργασίας «η ανεργία ανέρχεται σε πρωτοφανή επίπεδα, ειδικά στους νέους ηλικίας 15- 24 ετών, που ανέρχεται στο 60% και προκαλεί, όχι μόνο κοινωνικά προβλήματα και υψηλότατο κόστος για την οικονομία, αλλά και σοβαρές εσωτερικές πολιτικές επιπτώσεις».



Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της απασχόλησης και ειδικότερα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων και στο στοχευμένο πρόγραμμα, «που έχει ως στόχο την ανακούφιση περίπου 400.000 οικογενειών που δεν διαθέτουν ούτε έναν εργαζόμενο».



Ο υπουργός επισήμανε την ανάγκη της αύξησης της χρηματοδότησης για την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων.



«Απαιτείται γενναία χρηματοδότηση των νέων παρεμβάσεων, από το σύνολο των Διαρθρωτικών Ταμείων και όχι μόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο» τόνισε ο υπουργός, ενώ ζήτησε την άρση εμποδίων που επιδρούν ανασταλτικά στην αξιοποίηση των πόρων για την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως είναι ο κανόνας De Minimis.



Αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «η Ελλάδα επιδεικνύει τους ταχύτερους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη, σε διαρθρωτικές αλλαγές και σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήδη, από φέτος, η χώρα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα.



Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ζήτημα του κοινωνικού διαλόγου, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει με ωριμότητα και πνεύμα προσαρμογής να τον καταστήσει εποικοδομητικό και, κυρίως, χρήσιμο.



«Μόνο αν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι εμπλακούν ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων, μπορεί να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των δράσεων και να αντληθούν αμοιβαία οφέλη, που θα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών στο ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε Σωκράτης ή Αριστοφάνης. Το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο που χρησιμοποιούμε αυτό το καταπληκτικό όργανο που λέγεται ανθρώπινος εγκέφαλος.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένας μοναδικός κομπιούτερ γενικών καθηκόντων, που παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του χωρίς....



οδηγίες χρήσεως. Έτσι αναγκαζόμαστε να μάθουμε τη χρήση του στην πορεία.

Ας δούμε τι ξέρουμε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Γνωρίζουμε ότι έχει δύο ημισφαίρια, το δεξί και το αριστερό στα οποία διεξάγονται διαφορετικές νοητικές διεργασίες την ίδια στιγμή και επιπλέον οι διεργασίες του ενός ημισφαιρίου είναι ακατανόητες για το άλλο.

Κατανοώντας τις ειδικές ικανότητες του κάθε ημισφαιρίου και αποκαθιστώντας την ισορροπία μεταξύ τους μαθαίνουμε να βλέπουμε τα πράγματα με άλλο τρόπο και αυτό μπορεί να αλλάξει όλη μας τη στάση απέναντι στη ζωή.

Χρησιμοποιείτε περισσότερο την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου σας;

Οι χαρακτηριστικές ιδιότητες κάθε ημισφαιρίου θα σας δώσουν την απάντηση.


ΚΥΡΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ

-Επεξεργασία τις πληροφορίες με λογικό τρόπο

-Έχει συνείδηση του χρόνου, παρελθόν, παρόν, μέλλον

-Αξιολογεί, αναλύει και οργανώνει

-Ασχολείται με γεγονότα

-Ελέγχει την ομιλία, διαβάζει, γράφει και γνωρίζει ορθογραφία

-Κατανοεί αριθμούς και σύμβολα

-Θυμάται γεγονότα και ονόματα

-Ελέγχει τις κινήσεις της δεξιάς πλευράς του σώματος


ΚΥΡΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ

-Ανταποκρίνεται στις καταστάσεις διαισθητικά

-Λειτουργεί περισσότερο με εικόνες παρά με λέξεις

-Αντιλαμβάνεται σχήματα και μορφές

-Επεξεργάζεται πολλά είδη πληροφοριών ταυτόχρονα

-Αντιλαμβάνεται το χώρο και τον τόπο

-Έχει έμφυτο ταλέντο στη μουσική και το μυστικισμό

-Πλάθει φανταστικές ιστορίες

-Ελέγχει τις κινήσεις της αριστερής πλευράς του σώματος



Η δυτική κουλτούρα δίνει μεγάλη αξία στις λειτουργίες του αριστερού ημισφαιρίου και παραμελεί τα χαρακτηριστικά του δεξιού.

Η αλήθεια όμως είναι ότι χρειαζόμαστε τις λειτουργίες του αριστερού ημισφαιρίου για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στον υλικό κόσμο που ζούμε, αλλά ταυτόχρονα για να έχει η ζωή μας ποιότητα, χρειαζόμαστε και τα χαρακτηριστικά του δεξιού ημισφαιρίου που είναι η δημιουργικότητα, η αυθεντικότητα, ο αυθορμητισμός και η σύνδεση μας με τη συμπαντική ολότητα.

Οποιαδήποτε ανισορροπία ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια περιορίζει τις ικανότητες μας για υγιή αυτό-εικόνα και επιτυχημένες σχέσεις.

astrology







via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

Ένας 41χρονος Γερμανός είναι κατά πολλούς το «τέλειο αφεντικό» αφού εδώ και τρία χρόνια πρωτοπορεί δίνοντας την ελευθερία στους υπαλλήλους του να αποφασίζουν αυτοί για τις αποδοχές τους.



Ο Λαρς Φόλμερ, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Vollmer & Scheffzyk, στην οποία απασχολούνται 25 εργαζόμενοι, αποφάσισε το φθινόπωρο του 2010 να αποποιηθεί του αυστηρού του ρόλου χρησιμοποιώντας την εξής μέθοδο: ενημερώνει τους νέους υπαλλήλους της επιχείρησης για τα οικονομικά στοιχεία καθώς και τις αποδοχές των εργαζομένων. Στη συνέχεια και αφότου οι υποψήφιοι σχηματίσουν εικόνα, καθορίζουν οι ίδιοι τις οικονομικές τους απαιτήσεις και μιλούν με τρεις από τους μελλοντικούς συναδέλφους τους σχετικά ώστε να οριστικοποιήσουν το ποσό.



Σύμφωνα με τον τολμηρό επιχειρηματία, από όταν εφάρμοσε αυτό το σύστημα δε χρειάστηκε να επέμβει ξανά και δε βρέθηκε αντιμέτωπος με υπερβολικές απαιτήσεις.



Με τον ίδιο τρόπο μάλιστα διευθετούνται οι άδειες των εργαζομένων χωρίς να δημιουργούνται προστριβές και παράπονα.





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Τις παραιτήσεις τους απέστειλαν σήμερα στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι δήμαρχοι...

Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης και Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, σε συνέχεια της απόφασης παραίτησης των μελών των δημοτικών συμβουλίων των δύο πόλεων του Λασιθίου, που είχε ληφθεί σε έκτακτες συνεδριάσεις τους στις 6 Μαρτίου 2013, με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον νομό.



Τόσο οι δήμαρχοι όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.



Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της 6ης Μαρτίου, το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου υπέβαλε την παραίτησή του αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά», γιατί, όπως αναφέρει, εξαφανίζεται ο Άγιος Νικόλαος και γενικότερα ο νομός Λασιθίου από τον χάρτη ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε αντίθεση μάλιστα με την υπόλοιπη Κρήτη.



Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας αναφέρει: «Εξουσιοδοτούμε τον δήμαρχο να μεταφέρει σε όσους αρμοδίους, κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς ή κομματικούς παράγοντες, τη βούληση όλων όσοι παριστάμεθα στη σημερινή συνεδρίαση να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάφωρη και πολυεπίπεδη αδικία, που υφίσταται ο τόπος μας».



Στο μεταξύ, συνεχίστηκε για πέμπτη ημέρα σήμερα η κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ στον Άγιο Νικόλαο, από τις Επιτροπές Αγώνα Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου αλλά και πολίτες.



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Η κόντρα Αρναούτογλου Περρή απασχόλησε σήμερα το Πρωινό mou, με την Σάσα Σταμάτη να επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, τη φράση του Βαγγέλη Περρή για το μέγεθος του Γρηγόρη Αρναούτογλου.






"Τον έχει μικρό!", είπε στο ξεκίνημα η Σάσα και ο Γιώργος Λιάγκας έβγαλε καπνούς από τ' αυτιά! "Κάνουμε και λίγο πλάκα, αλλά κάποια πράγματα δε λέγονται ξέρεις! Να σεβαστούμε τον κόσμο που είναι και πρωί!", είπε και γυρίζοντας προς την Φαίη Σκορδά τόνισε: "Εσύ φταις, εσύ την έφερες εδώ! Εγώ τα λούζομαι τώρα! Ότι ειπωθεί εδώ, λένε ο Λιάγκας το είπε"...


Μη νομίζετε ότι αυτά τα σχόλια έκαναν την Σάσα να σταματήσει... ίσα - ίσα που η συνέχεια έμελλε να ήταν χειρότερη...


"Εγώ άλλα ξέρω για το μέγεθος. Μου έχουν πει κάτι φίλες μου ότι έχει βοηθήσει ο Θεός πολύ, ότι είχε κέφια τότε. Βουίζει η πιάτσα ότι ο άνθρωπος το 'χει το θέμα! Πλούσια τα ελέη"!


Δείτε το βίντεο:




via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Συνελήφθη ο εκδότης Κώστας Καββαθάς Συνελήφθη από τις αρχές ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος ανώνυμης εκδοτικής εταιρείας, Κώστας Καββαθάς, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους...

11.163.740,59 ευρώ. Πρόκειται για 74χρονο δημοσιογράφο, ο οποίος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.



Το τελευταίο διήμερο συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα, στη Νέα Ερυθραία, τη Δραπετσώνα και το Μαρούσι, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 135.260 ευρώ, 493.195 ευρώ και 749.547 ευρώ αντίστοιχα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της πάλης από

τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, απέστειλαν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Με πρωτοβουλία της Άννας Καραμανλή συλλέχθηκαν πάνω από 200 υπογραφές, οι οποίες συνοδεύουν την επιστολή προς τη ΔΟΕ, προς τον Ζακ Ρογκ και προς όλα τα κοινοβούλια του κόσμου.

«Η πρόθεση της ΔΟΕ να θέσει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων την Πάλη αποτέλεσε για όλους τους Έλληνες μια μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη. Με αφορμή αυτή σας την απόφαση επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Η Πάλη είναι το αρχαιότερο Ολυμπιακό αγώνισμα και συμπεριλαμβάνεται στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα από το 708 π.Χ., ενώ έχει αδιάλειπτη παρουσία σε όλους τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αναβίωσή τους. Δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται στην Παλαίστρα της Αρχαίας Ολυμπίας. Η Πάλη έχει χαρακτηριστεί από τον Πλάτωνα ως «το Άθλημα των Αθλημάτων», ενώ και στον επίσημο ύμνο του Ολυμπιακού Κινήματος το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο» καλείται να λάμψει «στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι».

Θεωρούμε ότι ο ισχυρός συμβολισμός που προκύπτει από όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ και οι όποιες αποφάσεις της να συνδέονται με τα ιδανικά του Ολυμπιακού Πνεύματος. Σε κάθε περίπτωση δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται με γνώμονα αυστηρά εμπορικά και οικονομοτεχνικά κριτήρια ή υπό το πρίσμα της κερδοφορίας. Κάτι τέτοιο πλήττει το ίδιο το κύρος του θεσμού και δημιουργεί ένα αρνητικό προηγούμενο: αν για παράδειγμα στο μέλλον η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας σημειώνει χαμηλή τηλεθέαση, θα πρέπει να καταργηθεί και αυτή;

Επιπλέον, ακόμη και αν ενστερνιστούμε τη θέση της ΔΟΕ ότι η πάλη έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος -κάτι που αμφισβητούμε έντονα- δεν υπάρχει πιο ενδεδειγμένος τρόπος να αποκτήσει ξανά την απήχησή του ένα άθλημα άρρηκτα συνδεδεμένο με το θεσμό από την αναβάθμισή του και τη μεγαλύτερη προβολή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σας δηλώνουμε ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) για την ανάκληση της απόφασης της ΔΟΕ. Με την πεποίθηση ότι εκφράζουμε τα αισθήματα του συνόλου του Ελληνικού λαού σας ζητούμε να αναθεωρήσετε τη στάση σας απέναντι στο αγώνισμα της Πάλης και είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε κάθε δυνατή ενέργεια για την προάσπιση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανοιχτή επιστολή των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Εδώ και καιρό, εργάζομαι με σκοπό την κατασκευή μιας συσκευής που θα μου επιτρέψει να διαγνώσω εάν είναι δυνατόν να επικοινωνήσουν με εμάς πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον μεγάλο εφευρέτη Τόμας Έντισον και κατεγράφησαν σε μία συνέντευξή του για το περιοδικό The American Magazine τον Οκτώβριο του 1920.

Και όταν....



στην εποχή του, μιλούσε ο Έντισον, όλοι κάθονταν προσοχή!

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον κολοφώνα της βιομηχανικής επανάστασης, ο «σοφός του Μένλο Παρκ», όπως τον αποκαλούσαν, ο εφευρέτης με τις 1.093 δικές του καταχωρημένες πατέντες, ο τεχνολογικός μεσσίας που άλλαξε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων με την κατασκευή του ηλεκτρικού λαμπτήρα, του φωνογράφου και άλλων τεχνικών μέσων, είναι επίσης ο πρωταγωνιστής ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια του 20ου αιώνα, το οποίο αφορά στην πρόθεσή του να κατασκευάσει τη λεγόμενη Μηχανή Φαντασμάτων, μία συσκευή επικοινωνίας με τους νεκρούς.



Το αν όμως όντως προχώρησε στην υλοποίηση του σχεδίου του ή αν αυτό έμεινε «στα χαρτιά», αυτό είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα. Πολλοί εικάζουν ότι ο Έντισον τελικά κατάφερε να υλοποιήσει το τρελό σχέδιό του και ότι τα ίχνη της μηχανής χάθηκαν στην πορεία – ένας μύθος που εντείνεται από την πλήρη απουσία προσχεδίων και πρωτοτύπων.



Σε μία άλλη συνέντευξή του, την ίδια χρονιά για διαφορετικό όμως περιοδικό (Scientific American), ο ίδιος δήλωνε:



«Εδώ και καιρό, σκέφτομαι μία μηχανή ή μία συσκευή την οποία θα μπορούσαν να χειριστούν πρόσωπα που έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο ύπαρξης ή σε άλλη σφαίρα».



Επιπλέον, το συγκεκριμένο άρθρο άφηνε υπόνοιες πως «η εν λόγω συσκευή, την οποία φέρεται να κατασκευάζει, βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο...», ως εάν να υπήρχε κάποιο πρωτότυπο. Και όλα αυτά σε μία εποχή κατά την οποία το κίνημα του πνευματισμού ευδοκιμούσε, δημιουργώντας ένα μείγμα τεχνολογικού υλισμού και πνευματικών αναζητήσεων πέραν του φυσικού υλικού κόσμου που αν μη τι άλλο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.



Τα μέντιουμ έδιναν και έπαιρναν, ξερνώντας εκτόπλασμα με την ίδια ευκολία που μιλούσαν, τρέφοντας τη συλλογική πεποίθηση πως θα ήταν δυνατόν να επικοινωνήσει κανείς με τους νεκρούς αγαπημένους... Ενδεχομένως, λοιπόν, να σκέφτηκε ο Έντισον πως αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο τότε μία μηχανή ενδεχομένως να αποδεικνυόταν αποτελεσματικότερη των σκηνοθετημένων τις περισσότερες φορές συνεδριών από ψευδο-μέντιουμ.


«Δεν ισχυρίζομαι πως ως πρόσωπα περνάμε σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης ή σε μία άλλη σφαίρα. Δεν ισχυρίζομαι τίποτα, επειδή δεν γνωρίζω τίποτα για το θέμα, όπως και κανένα άλλο ανθρώπινο ον. Αυτό που υποστηρίζω όμως είναι ότι ενδεχομένως να μπορούμε να κατασκευάσουμε μία συσκευή, η οποία θα είναι τόσο εκλεπτυσμένη ώστε εάν υπάρχουν πρόσωπα που έχουν περάσει σε άλλη σφαίρα και επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στη δική μας σφαίρα, η συσκευή θα τους δώσει την ευκαιρία να εκφραστούν καλύτερα απ' ό,τι στα πνευματιστικά τραπεζάκια και σε άλλες αδέξιες μεθόδους».

Ο Έντισον είχε αποκαλύψει ελάχιστες λεπτομέρειες για τη συσκευή που σκόπευε να κατασκευάσει. Τα μόνα στοιχεία που γνωρίζουμε είναι ότι είχε τη μορφή βαλβίδας, το στρίψιμο της οποίας απελευθέρωνε έναν τεράστιο ατμοστρόβιλο, με αποτέλεσμα ο παραμικρός ψίθυρος ή η παραμικρή προσπάθεια κάποιου πνεύματος να δηλώσει την παρουσία του θα επηρέαζε την υπερευαίσθητη βαλβίδα, μεγεθύνοντας την παραφυσική δραστηριότητα.



Αυτά είναι τα μόνα στοιχεία που διαθέτουμε, από τα οποία όμως καθίσταται σαφές πως αυτό που είχε στο μυαλό του ο Έντισον ήταν ένα όργανο εντοπισμού φαντασμάτων. Μάλιστα είχε δηλώσει πως ο συνεργάτης του που είχε επιφορτιστεί με την ευθύνη της κατασκευής της μηχανής είχε πεθάνει πρόσφατα και πως αν τελικά ήταν λειτουργική η εφεύρεση, αυτός θα ήταν ο πρώτος που θα τη χρησιμοποιούσε εάν είχε τη δυνατότητα να πράξει κάτι τέτοιο.



Και πάλι, όμως, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως μια τέτοια συσκευή πράγματι πήρε σάρκα και οστά. Ενδεχομένως να φτιάχτηκε και αμέσως μετά να καταστράφηκε μαζί με όλα τα προσχέδια και τα τεκμήρια της ύπαρξής της, επειδή δεν «λειτούργησε» κι επειδή ο Έντισον, ως σοβαρός επιχειρηματίας, δεν θα ήθελε με τίποτα να εξευτελιστεί έπειτα από τις αναγγελίες του στις δύο συνεντεύξεις του.

aneksigita-fainomena.blogspot.gr





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91

«Η πορεία προς την ίδρυση του νέου κόμματος είναι χωρίς επιστροφή. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο» είπε ο Ανδρέας

Λοβέρδος, δίνοντας και την πρώτη ημερομηνία της συνδιάσκεψης για το νέο πολιτικό σχήμα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα: 15 Απριλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Αηδόνης, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μία συγκρουσιακή πολιτική και ότι δεν υπάρχει επιστροφή στην απόφασή του, καθώς η σύγκρουσή του «ήταν επιλογή τιμής» και τώρα βρίσκεται στον «καθαρό αέρα». Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το στοίχημα θα κερδηθεί.

Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από τους δύο βουλευτές, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης νέας δέσμης μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αυτή τη φορά ειδικότερα, για τη διάσωση των επιχειρήσεων.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Την άμεση ανάκληση/απόσυρση από την ελληνική αγορά επτά προϊόντων λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα:

- «Σαλάμι μπύρας τεμάχια βάρους 450γρ.» με εμπορική ονομασία «ΠΑΣΣΙΑΣ», αριθμό παρτίδας 75556 111124 και ημερομηνία λήξης 10/04/2013.

- «Αλλαντικό σκορδάτο βραστό τεμάχια βάρους 330 γρμ.» με εμπορική επωνυμία «ΠΑΣΣΙΑΣ», αριθμό παρτίδας 75832 και ημερομηνία λήξης 26/05/2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ





- «Σαλάμι αέρος τεμάχια βάρους 0,496kg» με εμπορική επωνυμία «ΠΑΣΣΙΑΣ» με αριθμό παρτίδας 76039 και ημερομηνία λήξης 20/05/2013 που παράγονται από την εταιρεία «Ε.Γ. ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» (Π. Αθηναγόρα 7, Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης).

- «Λουκάνικα τ. Φραγκφούρτης σε συσκευασία βάρους 300 γρμ.» με εμπορική ονομασία «Mr. Grand», αριθμό παρτίδας 75846 και ημερομηνία λήξης 30/03/2013.

- «Παριζάκι Γίγας Κλασικό τεμάχια βάρους 600 γρμ.» με εμπορική επωνυμία «Mr. Grand», αριθμό παρτίδας 76114 και ημερομηνία λήξης 18/06/2013 που παρασκευάζονται για λογαριασμό του Ομίλου «Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ A.E.» (14ο χλμ Θεσσαλονίκης – Βασιλικών) από την εταιρεία «Ε.Γ. ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» (Π. Αθηναγόρα 7, Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης).

- «Κεφτεδάκια ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ κατεψυγμένα σε συσκευασία βάρους 2kg» με αριθμό παρτίδας 06021339, ημερομηνία παραγωγής 06/02/2013 και ημερομηνία λήξης 06/02/2014 που παράγονται από την εταιρεία «SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.» (14ο χλμ. Θεσσαλονίκης– Μηχανιώνας, Περιφερειακός Αεροδρομίου, Θέρμη).

- «ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ Χ/ΚΑΛ ΚΤΨ σε συσκευασία βάρους 815γρ.», με αριθμό παρτίδας L:310, ημερομηνία συσκευασίας 13-02-2013 και ημερομηνία λήξης 20-07-2013 που παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «KRIVEK Α.Ε.» (Χερσόνησος Ηρακλείου Κρήτης) και δειγματίστηκε από την Υπεραγορά Τροφίμων «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.» (Ισαύρων & Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηράκλειο Κρήτης).

- «Λουκάνικο Πέταλο» με την εμπορική επωνυμία «Ozyorem Kayseri sucuk 455 gr», με κωδικό παραγωγής L-12345 και ημερομηνία λήξης 10-4-2013 το οποίο παράγεται από την ολλανδική επιχείρηση «NL 687 EG» για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας «DEMKA GmbH» και δειγματίστηκε από το κατάστημα «ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ» (Αρσάκειο Σάπες, Ροδόπη).

- «ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΑΛΑΜΙ» με την εμπορική επωνυμία «LeFruMarin- Salam Rustic», σε συσκευασία των 1800 gr και ημερομηνία λήξης 02-03-2013 που παράγεται από τη ρουμανική εταιρεία «LeFruMarine S.R.L.» και δειγματίστηκε από το Mini Market στην οδό Σμύρνης 17, Θήβα Βοιωτίας.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι που αφορούν και στη διερεύνηση της προέλευσης της χρησιμοποιούμενης πρώτης ύλης. Για τις συγκεκριμένες παρτίδες θα ληφθούν τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία μέτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ





via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Τι λέει για το θέμα της ονομασίας ο Πάγκαλος σε σκοπιανή εφημερίδα





Το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί με την προσθήκη ενός προσδιορισμού στο όνομα της ΠΓΔΜ, ανέφερε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα των Σκοπίων, «Ουτρίνσκι Βέσνικ», ενώ με φιλοπαίγμωνα διάθεση ανέφερε πως «όποιος θέλει μπορεί να είναι... Μέγας Αλέξανδρος», αφού ο κάποιος μπορεί να ονομάζεται Λεωνίδας στην... Κίνα, όπως, άλλωστε, και ένας φίλος του στη Σαγκάη!



«Νομίζω ότι η συζήτηση για το όνομα έχει κλείσει, η οποία σε γενικές γραμμές δεν έπρεπε καν να είχε ανοίξει. Πρέπει να βρεθεί ένα σύνθετο όνομα. Ας δείξει θάρρος ο πρωθυπουργός σας, Γκρούεφσκι, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ηγέτης σας, να βάλει έναν προσδιορισμό στο όνομα για να τελειώνει το ζήτημα», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.



« Όποιος θέλει μπορεί να είναι... Μέγας Αλέξανδρος. Έχουμε και εμείς εδώ ανά διαστήματα, μερικούς γραφικούς ανθρώπους σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς κύκλους, που ντύνονται σαν τους αρχαίους Έλληνες και άλλοι που εξακολουθούν να πιστεύουν στους αρχαίους θεούς και στις θυσίες», σημείωσε ακόμα με το γλαφυρό του ύφος. Και πρόσθεσε:



«Έχω έναν φίλο από την Κίνα που έχει το όνομα Λεωνίδας. Όταν κάποιος από τη Σαγκάη ονομάζεται Λεωνίδας και ένας από τα Σκόπια μπορεί να ονομασθεί Αλέξανδρος ή Φίλιππος. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι η γλώσσα και η εθνική συνείδηση είναι ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ότι ο καθένας είναι αυτό που νομίζει ότι είναι. Δεν μπορεί κάποιος να πει στον άλλο τι είναι και τι δεν είναι».



Ο κ. Πάγκαλος, επικρίνει, πάντως, την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για την τοποθέτηση αγαλμάτων προσωπικοτήτων από την αρχαία ελληνική ιστορία και λέει ότι αυτά είναι «αστεία πράγματα».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, με δημοσίευμά της που φέρει την ένδειξη «αποκλειστικό», αναφέρει ότι η ελληνική

κυβέρνηση ζητάει να χαλαρώσει το ζωνάρι του επιβληθέντος προγράμματος. Βάση της απαίτησης αυτής είναι κείμενο επτά σελίδων που εμφανίζει τις επιτυχίες κατά την εφαρμογή του.



Αναφέρονται τα εξής:



«Η ελληνική κυβέρνηση βλέπει τις πρώτες επιτυχίες στον αγώνα κατά της βαριάς οικονομικής κρίσης. Έχει μπει ο θεμέλιος λίθος ώστε «να σπάσει ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων και της ύφεσης», αναφέρεται σε έγγραφο του ελληνικού υπουργείου οικονομικών, που βρίσκεται στα χέρια της Handelsblatt. Σε επτά σελίδες παρατίθενται αριθμοί, που φέρονται να αποδεικνύουν βελτίωση, όπως στην προσαρμογή των δημοσιονομικών. Έτσι, γίνεται παραπομπή στο γεγονός, ότι το κράτος πέτυχε κατά τον Ιανουάριο πρωτογενές πλεόνασμα 415 εκ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η πληρωμή των τόκων.



Και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας φέρεται να βελτιώνεται, όπως λέγεται στο έγγραφο. Η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας αυξάνεται. Μόνο τον Δεκέμβριο ανέβηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες κατά έξι δισ. ευρώ.



Ενόψει των θετικών αυτών σημαδιών, η ελληνική κυβέρνηση πιέζει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την χαλάρωση ορισμένων όρων του προγράμματος βοήθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, η Αθήνα πρότεινε την προσωρινή δραστική μείωση του φόρου στα τρόφιμα. Αυτό υποτίθεται ότι θα στηρίξει τον τουριστικό κλάδο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Επιπλέον, θα ήταν ένα μήνυμα προς τον ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια υποφέρει λόγω λιτότητας.



Η τρόικα φέρεται να απορρίπτει μεγάλες παραχωρήσεις. Η χρηματοδότηση του προγράμματος δεν περιλαμβάνει κανένα περιθώριο παρέκκλισης, σύμφωνα με κύκλους των πιστωτών. Η τρόικα βρέθηκε τις περασμένες δύο εβδομάδες στην Αθήνα, ώστε να ελέγξει, εάν οι όροι της καταβολής της επόμενης δόσης έχουν εκπληρωθεί. Οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν και θα συνεχισθούν στις αρχές Απριλίου».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Μπορεί το ψωμί μερικών ημερών ή ακόμα και αυτό της προηγούμενης να σας κάνει να αδιαφορείτε στη θέα του (και να... ξινίζετε στη γεύση του!), όμως το πιο μπαγιάτικο ψωμί στον κόσμο θα σας καταπλήξει.






Το ψωμί του 92χρονου Terry O'Kelly μετρά 113 χρόνια ζωής, καθώς παρασκευάστηκε το 1899 και το κομμάτι που διατηρείται μέχρι σήμερα ανήκε στον παππού του! Και μπορεί πολλοί άνθρωποι να κρατούν ως ενθύμια ζωής διάφορα ρετρό αντικείμενα, όπως πολυκαιρισμένες φωτογραφίες ή παλιά βιβλία, όμως ο Terry δεν μπόρεσε ποτέ να αποχωριστεί ένα κομμάτι ψωμί από το παρελθόν του.


Το διατηρεί μάλιστα προστατευμένο μέσα σε μια ειδική προθήκη, ενώ πάντα αναφέρει με συγκίνηση την ιστορία του: «Ο παππούς μου έκανε φυλακή μερικούς μήνες επειδή δεν πλήρωσε ένα πρόστιμο στις Αρχές. Αυτό το ψωμί το έφερε στο σπίτι ως ενθύμιο του βραχύβιου εγκλεισμού του. Από τότε πέρασε στις επόμενες γενιές και κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε να το πετάξει. Είναι κειμήλιο...». Κι αν τώρα αναρωτιέστε -και εύλογα- αν ο Terry O'Kelly σκέφτηκε ποτέ να το... δοκιμάσει, η απάντηση είναι αφοπλιστική (και αναμενόμενη): «Είναι σκληρό σαν πέτρα!»...

perierga.gr







via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Ο κακός χαμός έγινε στα γυρίσματα για το νέο video clip του Γιώργου Τσαλίκη, για το τραγούδι «Δε σου κάνω τον Άγιο».





Μέχρι και η Ελένη Λουκά μπούκαρε στα γυρίσματα του video clip, φέρνοντας τα πάνω κάτω και προτρέποντας τον κόσμο να μην το δει γιατί είναι του... Σατανά.



Εκτός από αυτό, όμως δεν έλειψαν τα ευτράπελα από τα γυρίσματα. Όπως γράψαμε και νωρίτερα η Κατερίνα Ζαρίφη έγινε το τρίτο πρόσωπο στη σχέση του τραγουδιστή με τη Λάουρα Νάργες και για πάρτη της, ο τραγουδιστής… «αμάρτησε».



Το τι γινόταν δεν περιγράφεται. Δεν μπορούσε ο Γιώργος Τσαλίκης να αντισταθεί στο sex appeal της Κατερίνας Ζαρίφη σας λέμε.



Τι φιλιά, τι ερωτικά παιχνίδια, τα πάντα όλα έγιναν πίσω από τις κάμερες, ενώ όπως είπε και ο Γιώργος έριξαν τρελό γέλιο.



Λέτε να του κάνει ζήλειες η Δώρα τώρα που είδε το τι έγινε στα… παρασκήνια του video clip;




star


via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Μεγάλο αγκάθι το χαράτσι ακινήτων

Αναταράξεις προκαλεί στη συγκυβέρνηση η συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων

από τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ και για το 2013 όπως εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.



Ήδη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, ωστόσο και είναι άγνωστο η τι στάση που θα κρατήσουν ο Βενιζέλος αλλά και ο Κουβέλης που μέχρι χθες έλεγε σε όλους τους τόνους, ότι η ΔΗΜΑΡ δεν δέχεται να παραμείνει το χαράτσι.



Με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα να έχουν «παγώσει» μέχρι τις αρχές Απριλίου καθώς μεγάλο «αγκάθι» αποτελούν οι απολύσεις στο Δημόσιο, είναι πολύ πιθανό με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής να προγραμματιστεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.



Ο Α. Σαμαράς θα ενημερώσει τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ενώ στο τραπέζι των διαβουλεύσεων θα τεθεί και ο ανασχηματισμός με τον Α. Μανιτάκη να είναι στη γωνία, αφού ουσιαστικά το μπλόκο δημιουργήθηκε για τους δημοσίους υπαλλήλους.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη προκειμένου να μην πληγεί περαιτέρω η εύθραυστη κοινωνική συνοχή.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ετοιμάζονται για… απόβαση στις Κυκλάδες

Μεγάλες στιγμές θα ζήσουμε φέτος το καλοκαίρι, αφού θα έχουμε λαμπερές αφίξεις. Και όταν λέω λαμπερές, πιο λαμπερές δεν έχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν.....



σύσσωμη η οικογένεια Kardashian είναι έτοιμη να πάει… Μυκονόοοοοο, αλλά και Σαντορίνη παρακαλώ.

Οι ίδιες πληροφορίες δεν αναφέρουν αν θα είναι και η εγκυμονούσα Kim, όμως η υπόλοιπη οικογένεια είναι σχεδόν βέβαια ότι θα πατήσει ελληνικά εδάφη και μάλιστα θα μείνει και για αρκετές μέρες.Θα συνοδεύεται μάλιστα από πολυμελές τηλεοπτικό συνεργείο, αφού οι διακοπές της διάσημης οικογένειας θα καταγράφουν βεβαίως, βεβαίως από τις κάμερες για να παίξουν στο reality τους.

Κι επειδή μαζί με τον βασιλικό, ποτίζεται κι η γλάστρα, αν όντως οι Kardashians έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, η διαφήμιση για τη χώρα μας θα είναι τεράστια.

Για να δούμε....









via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ




Τη νομιμοποίηση οικιστικών περιοχών μέσα σε δάση, επικυρώνει με νόμο το υπουργείο Περιβάλλοντος, με την προϋπόθεση να είναι εντός σχεδίου ή προϋφιστάμενοι του 1923, να έχουν εγκεκριμένες πολεοδομικές μελέτες και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες ή άλλες αμφισβητήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας...







Στο σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση του κτηματολογίου το ΥΠΕΚΑ, φέρνει ειδική ρύθμιση με την οποία όλες οι οικιστικές εκτάσεις που τα προηγούμενα χρόνια αμφισβητήθηκαν από την διοίκηση ως δασικές με τους όρους που προαναφέραμε, στο εξής νομιμοποιούνται και επιτρέπονται σε αυτές δικαιοπραξίες (επισκευές, τροποποιήσεις, μεταβιβάσεις, πωλήσεις) που είχαν παγώσει λόγω αμφισβήτησης του χαρακτήρα τους.



Ο νόμος διευκρινίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο κάτοχος της έκτασης να έχει την νομή της για δέκα έτη με νόμιμο τίτλο ή για 30 χρόνια χωρίς τίτλο.



Οι περιοχές αυτές θα εξαιρούνται της υποχρέωσης για κύρωση δασικών χαρτών.



"Ορίζεται ότι δεν υπάγονται στη διαδικασία κύρωσης δασικών χαρτών οι περιοχές για τις οποίες υφίστανται εγκεκριμένα σχέδια πόλης ή καταλαμβάνονται από εγκεκριμένους οικισμούς. Τα σχέδια πόλεων και οι συναφείς διοικητικές πράξεις αποτελούν νόμιμο λόγο απώλειας του δασικού χαρακτήρα ενός ακινήτου", αναφέρει ο νόμος.



Σύμφωνα με το υπουργείο μέχρι σήμερα, για κατόχους ακινήτου, χωρίς κτίσμα ή με πολύ μικρό κτίσμα, εντός σχεδίου (άνω των 2000τ.μ) μπορούσε το δημόσιο να αξιώσει την κυριότητα του ακινήτου και να χαρακτηρισθεί ως δασικό. Δεν συνέβαινε όμως το ίδιο με ιδιοκτήτες που το ακίνητό τους είτε ήταν μικρότερο των 2000 τ.μ. είτε καλυπτόταν περισσότερο από 30% του συντελεστή δόμησης της περιοχής όπου βρισκόταν.



Η συγκεκριμένη αντιμετώπιση του ιδίου νομικού προβλήματος αποτελούσε νομικό παράδοξο, υποστηρίζει το ΥΠΕΚΑ δημιουργώντας αδικίες σε βάρος των πολιτών. Ο νόμος καταργεί το όριο των 2.000 τ.μ και όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα που είναι εντός σχεδίου, δεν θα μπορούν να χαρακτηριστούν δασικά.



Το πρόβλημα με τις οικιστικές περιοχές σε δάση είχε προσπαθήσει να επιλύσει το 2010, η τέως υπουργός ΠΕΚΑ , Τίνα Μπιρμπίλη με την ψήφιση του νόμου 3889/2010 περί δασικών χαρτών. Ο νόμος προέβλεπε ότι για τις αμφισβητούμενες περιοχές απαιτούνταν η σύμφωνη γνώμη του δασαρχείου ότι το οικόπεδο δεν είναι δασικό, όμως η ρύθμιση ατόνησε.



Με άλλες διατάξεις στο ίδιο νομοσχέδιο, το υπουργείο Περιβάλλοντος φωτίζει άλλη μία γκρίζα πολεοδομικά ρύθμιση. Ανοίγει το δρόμο για την δόμηση στα τυφλά οικόπεδα (οικόπεδα που μπορούν να δομηθούν με την υποχρέωση παραχώρησης λωρίδας γης στον οικείο δήμο ώστε να αποκτούν πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο), που βρίσκονται σε μικρούς οικισμούς, η οποία είχε ανασταλεί τα τελευταία τρία χρόνια λόγω ασαφειών του υπουργείου. Για τα τυφλά οικόπεδα προβλέπεται ότι θα μπορούν να οικοδομηθούν εφόσον εκκρεμούν σχετικά αιτήματα ιδιωτών σε ΟΤΑ άνω των τριών μηνών.



Απλοποιούνται οι διαδικασίες στο Κτηματολόγιο



Με στόχο την επιτάχυνση του κτηματολογίου που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η κυβέρνηση, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο έργο, για το οποίο διατυπώνεται μεγάλος προβληματισμός και από τους δανειστές μας.



Σε πρώτη φάση μειώνονται οι χρόνοι ολοκλήρωσης των διαγωνισμών άνω του 70%. Μέχρι σήμερα, από τα 38 εκατομμύρια σχεδόν συνολικά δικαιώματα, έχουν πλήρως κτηματογραφηθεί τα 7 εκατομμύρια, τα 15 περίπου εκατομμύρια βρίσκονται υπό επεξεργασία, ενώ για τα 16 εκατομμύρια θα ακολουθήσουν διαγωνισμοί. Το έργο από το 2008 χρηματοδοτείται μόνο από τους πολίτες, μέσω των σχετικών τελών



Οι διαγωνισμοί μέχρι σήμερα αποτελούνταν από 3 στάδια (τυπικό έλεγχο, τεχνική αξιολόγηση, οικονομική αξιολόγηση). Αναμορφώνονται τα δύο πρώτα στάδια, σε δύο, με σκοπό να αποφευχθούν οι περισσότερες ενστάσεις επί της διαδικασίας. Επιπλέον, μειώνεται το κόστος, λόγω μεγαλύτερης βαρύτητας της οικονομικής προσφοράς.



Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να προκηρυχθούν μέχρι τον Ιούνιο οι διαγωνισμοί για τα 16 εκατομμύρια εκκρεμών δικαιωμάτων. Σκοπός της επιτάχυνσης είναι μέσα σε 8 μήνες να αναδειχθούν οι πρώτοι ανάδοχοι και σε 12 μήνες να έχουν ανατεθεί.



Ενδυναμώνεται η λειτουργία του θεσμού του Κτηματολογίου με τη διάθεση τεχνογνωσίας και προσωπικού από την εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε. προς τα Κτηματολογικά Γραφεία που θα συσταθούν. Ανατίθενται σε αυτήν αρμοδιότητες οργάνωσης, διάρθρωσης, υλικοτεχνικής υποστήριξης και εποπτείας της λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών. Οι ρυθμίσεις γίνονται σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.



Τα πρώτα κτηματολογικά γραφεία θα λειτουργήσουν σε Πάτρα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη. Κατά την διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών τον κεντρικό έλεγχο έχει η Κτηματολόγιο ενώ οι αρμόδιες διευθύνσεις δασών θα μπορούν να παρεμβαίνουν με ενστάσεις όπου κρίνουν σκόπιμο.



Τέλος καθιερώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο υποχρεούται στο εξής να υποβάλλει δηλώσεις ιδιοκτησίας σε κάθε περιοχή που θα εντάσσεται στο μέλλον στο Κτηματολόγιο. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται για πρώτη φορά η πλήρης καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, ώστε να είναι δυνατή η ανάδειξη και αξιοποίησή της. Το δημόσιο αναλαμβάνει την ίδια υποχρέωση που έχουν οι πολίτες για την καταγραφή των δικαιωμάτων του.



Περιορίζεται επίσης οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς εισάγεται η ατελώς υποβολή αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος στα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία, τροποποιείται η σύνθεση των επιτροπών ενστάσεων και καθιερώνεται η δυνατότητα γνωστοποίησης της ένστασης στους θιγόμενους με κάθε πρόσφορο τρόπο.



πηγή: news247.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


O Γιάννης Φλωρινιώτης μίλησε για τις Απόκριες στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και υποστήριξε πως τα παιδιά του τον βάζουν με το ζόρι να ντύνεται...

Αποκάλυψε πως έχει 5 χρόνια να ράψει καινούριο κουστούμι, αλλά εκείνος είχε ράψει τόσα πολλά στο παρελθόν που τώρα τα πλασάρει ως καινούρια...



Ξέρετε όμως πόσο χρονών είναι ο γνωστός τραγουδιστής; Είναι 73 καθώς έχει γεννηθεί το 1940!!!!




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

«Πολλά από τα υπουργεία δεν προχωρούν στην υλοποίηση των προγραμμάτων που

έχουν αποφασιστεί», είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιστιώτης.



Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Βαρβιτσιώτη:



-Πολλά από τα υπουργεία δεν προχωρούν στην υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν αποφασιστεί Υπάρχει θέμα διοίκησης.



-Υπάρχει ενδοκυβερνητική διαφωνία για τη φορολογία των ακινήτων. Ο φόρος που εισπράττεται από τη ΔΕΗ λειτουργεί γιατί μπορεί και εισπράττεται σε αντίθεση με άλλους φόρους. Αυτό επισημαίνει και η τρόικα για τον τρόπο είσπραξης.



-Η ιεράρχηση Σαμαρά της ανεργίας, ως το πρώτο θέμα που μας απασχολεί, είναι σωστή.



-Χρειάζεται επιτάχυνση του ρυθμού, αλλά δε νομίζω ότι ο βασικός κορμός της κυβέρνησης είναι υπό ανασχηματισμό. Νομίζω ότι το υπουργείο Οικονομίας θα πρέπει να διαχωριστεί. Στο Οικονομίας να χαράζεται η στρατηγική και το Οικονομικών να φροντίζει για την είσπραξη των φόρων και τα άλλα θέματα.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ποινική δίωξη στον 63χρονο που ασέλγησε σε ανήλικη Ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού και για βιασμό κατ' εξακολούθηση, άσκησε σήμερα ο Εισαγγελέας...

Ηρακλείου σε βάρος ενός 63χρονου.



Ο άντρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για αποπλάνηση 7χρονης αλλοδαπής, έπειτα από καταγγελία της 42χρονης μητέρας του κοριτσιού που είναι από την Πολωνία, ότι προσκάλεσε την ανήλικη κόρη της στο σπίτι του, για να παίξει δήθεν με τον εγγονό του και ασέλγησε σε βάρος της.



Ο 63χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Δύο σενάρια για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Σε στάση αναμονής βρίσκεται το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, καθώς περιμένει να λάβει το πράσινο φως για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.



Όπως αναφέρει ο Επενδυτής, το Μέγαρο Μαξίμου και οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εξετάζουν δύο σενάρια, αν και εφόσον η Ουάσινγκτον ανταποκριθεί θετικά στο ελληνικό αίτημα.



Τα πρώτο σενάριο περιλαμβάνει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης που εδώ και λίγα χρόνια γίνεται στο Λευκό Οίκο, παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα, για την ημέρα της εθνικής μας ανεξαρτησίας, την 25η Μαρτίου.



Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι η επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ να τοποθετηθεί χρονικά στις αρχές Ιουνίου, συνδυάζοντας την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο παγκόσμιο φόρουμ του American Jewish Committee (2-4 Ιουνίου).



Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τους επιτελείς του πανίσχυρου εβραϊκού Οργανισμού, θα παρευρεθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και της Πολωνίας.



Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι το ταξίδι να μην έχει χαρακτηριστικά εθιμοτυπικής επίσκεψης, αλλά να συνοδευτεί με κάποιες πιθανές διμερείς συμφωνίες.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ξέρετε ό,τι το 70 τις εκατό των ασθενειών προέρχονται απο το έντερο; - Ἱπποκράτης 460-370 Π.Χ.

Ο Ιπποκράτης το έλεγε αυτό πρίν από περισσότερα από 2.000 χρόνια, αλλά εμείς τώρα μόλις κατανοούμε το πόσο δίκιο είχε.

Και όχι μόνο ο Ιπποκράτης, αλλά και ένα παλιό ρητό αιώνες πιο πρίν τόσο της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (TCM) αλλά και της Aγιουβερδικής ιατρικής της Ινδίας, έλεγε ότι:



Η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί στο έντερο...

Οι έρευνες κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν αποκαλύψει ότι η υγεία του εντέρου είναι κρίσιμης σημασίας για τη γενική υγεία, και ότι ένα νοσηρό έντερο συμβάλλει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο αυτισμός, διαταραχή φάσματος, η κατάθλιψη και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Στην πραγματικότητα, πολλοί ερευνητές (συμπεριλαμβανομένου και εμού) πιστεύουν ότι η υποστήριξη της υγείας του εντέρου και η αποκατάσταση της ακεραιότητας του εντερικού φραγμού θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της ιατρικής του 21ου αιώνα.

Υπάρχουν δύο στενά συνδεδεμένες μεταβλητές που καθορίζουν την υγεία του εντέρου μας: η εντερική μικροχλωρίδα, ή «εντερική χλωρίδα», και το φράγμα του εντέρου.



Ας συζητήσουμε για το κάθε ένα από αυτά με τη σειρά τους.

Η χλωρίδα του εντέρου: ένας υγιής κήπος χρειάζεται υγιές έδαφος.

Το έντερο μας είναι το σπίτι σε περίπου 100,000,000,000,000 (100,000,000,000,000) μικροοργανισμούς.

Αυτός είναι ένα τόσο μεγάλος αριθμός για τον ανθρώπινο εγκέφαλο μας, που δεν μπορεί να τον κατανοήσει πραγματικά.

Ένα λογαριασμός τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αν θέλαμε να τον απλώσουμε από την μια άκρη έως την άλλη, θα εκτεινόταν από τη γη στον ήλιο – και πάλι –πίσω στην γή.

Κάντε το αυτό επι 100 φορές και θα αρχίσετε να έχετε μια τουλάχιστον ασαφή ιδέα για το πόσο είναι τα 100 τρισεκατομμύρια.

Το ανθρώπινο έντερο περιέχει 10 φορές περισσότερα βακτήρια από όλα τα ανθρώπινα κύτταρα, που βρίσκονται σε ολόκληρο το σώμα, με πάνω από 400 γνωστά ποικίλα είδη βακτηρίων.

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε περισσότερο βακτήρια από ό, τι άνθρωποι.

Σκεφτείτε το ένα για ένα λεπτό.


Da Vinci Digestive System

Έχουμε μόλις πρόσφατα αρχίσει να κατανοούμε την έκταση του ρόλου της χλωρίδας του εντέρου στην ανθρώπινη υγεία και στην ασθένεια.

Μεταξύ άλλων, η χλωρίδα του εντέρου προωθεί την κανονική γαστρεντερική λειτουργία, παρέχει προστασία από τις μολύνσεις, ρυθμίζει το μεταβολισμό και συμβάλλει σε περισσότερο από 75% του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Η απορυθμισμένη χλωρίδα του εντέρου έχει συνδεθεί με ασθένειες που κυμαίνονται από αυτισμό και κατάθλιψη εως αυτοάνοσες παθήσεις όπως, η ασθένεια φλεγμονώδους εντέρου, η Hashimoto και ο διαβήτης τύπου 1.

Δυστυχώς, πολλά χαρακτηριστικά του σύγχρονου τρόπου ζωής συμβάλλουν άμεσα στην ανθυγιεινή χλωρίδα του εντέρου:

Τα αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, όπως τα αντισυλληπτικά και τα ΜΣΑΦ. (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα)

Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Δίαιτες χαμηλές σε τρόφιμα, τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση. Κεφίρ, γιαούρτι, τουρσιά.

Χρόνιο στρες

Χρόνιες λοιμώξεις

Τα αντιβιοτικά είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την χλωρίδα του εντέρου.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση αντιβιοτικών προκαλεί μια βαθιά και ταχεία απώλεια της ποικιλομορφίας και μια αλλαγή στη σύνθεση της χλωρίδας του εντέρου.

Εξού και οι μυκητιάσεις, μετά την λήψη αντιβιοτικών.

Η ποικιλομορφία αυτή δεν ανακτάται μετά από χρήση αντιβιοτικών χωρίς παρέμβαση. Αυτός είναι και ο λόγος που σε άλλες χώρες τα αντιβιοτικά λαμβάνονται πάντα με προβιοτικά.

Γνωρίζουμε επίσης ότι τα βρέφη που δεν θηλάζουν και έχουν γεννηθεί από μητέρες με κακή εντερική χλωρίδα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ανθυγιεινά βακτήρια του εντέρου, και ότι από αυτές τις διαφορές της εντερικής χλωρίδας, μπορούμε να προβλέψουμε αν κάποιος θα είναι υπέρβαρος, η πρόκειται να αποκτήσει διαβήτη, έκζεμα / ψωρίαση, ακόμα και κατάθλιψη,όπωε και άλλα προβλήματα υγείας στο μέλλον.

Το φράγμα του εντέρου: ο θυρωρός που αποφασίζει τι περνάει και τι μένει έξω.

Έχετε σκεφτεί ποτέ το γεγονός ότι το περιεχόμενο του εντέρου βρίσκεται τεχνικά έξω από το σώμα;

Το έντερο είναι ένας κοίλος σωλήνα που περνάει από το στόμα έως τον πρωκτό.

Οτιδήποτε που πηγαίνει στο στόμα και δεν χωνεύεται θα βγεί αμέσως έξω από το άλλο άκρο.

Αυτή είναι, στην πραγματικότητα, μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του εντέρου: να αποτρέψει τις ξένες ουσίες από την είσοδο τους στο σώμα.

Όταν ο εντερικός φραγμός γίνεται διαπερατός (δηλαδή, έχουμε ” το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου”), μεγάλα μόρια άπεπτης στην ουσία πρωτεΐνης διαφεύγουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Δεδομένου ότι αυτές οι πρωτεΐνες δεν ανήκουν και δεν χρησιμεύουν πουθενά εκτός του εντέρου, το σώμα αντιδρά με μια ανοσολογική απόκριση και επιτίθεται σε αυτά τα ξένα μόρια.


ΔΙΑΡΡΕΟΝ ΕΝΤΕΡΟ

Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι επιθέσεις παίζουν ένα ρόλο στην ανάπτυξη αυτοάνοσων νόσων, όπως του Hashimoto και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, μεταξύ άλλων.

Στην πραγματικότητα, οι εμπειρογνώμονες στην βιολογία των βλεννογόνων, όπως Alessio Fasano τώρα πιστεύουν ότι, το διαρρέον έντερο αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη οτιδήποτε αυτοάνοσου:

Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η αυξημένη εντερική διαπερατότητα παίζει παθογόνο ρόλο σε διάφορες αυτοάνοσες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων της κοιλιοκάκης και του διαβήτη τύπου 1.

Επομένως, υποθέτουμε ότι εκτός από τους γενετικούς και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, η απώλεια της λειτουργίας του ενρερικού φραγμού είναι αναγκαία να αναπτυχθεί κάποιο αυτοάνοσο.

Η φράση “διαρρέον έντερο» χρησιμοποιείται και περιορίζεται στις εξωτερικές παρυφές της ιατρικής, που χρησιμοποιούνται από τους εναλλακτικούς επαγγελματίες με τίτλους όπως DC, ND L.Ac μετά τα ονόματά τους.

Οι συμβατικοί ερευνητές και οι γιατροί αρχικά χλεύαζαν την ιδέα ότι ένα διαρρέον εντέρου συμβάλλει στα αυτοάνοσα προβλήματα, αλλά τώρα μασάνε πλέον τα λόγια τους.

Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα σε αρκετές καλά σχεδιασμένες μελέτες ότι η ακεραιότητα του εντερικού φραγμού είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Αυτή η νέα θεωρία υποστηρίζει ότι ο εντερικός φραγμός καθορίζει σε μεγάλο βαθμό εάν ανεχόμαστε ή εάν το σώμα μας θα αντιδράσει σε τοξικές ουσίες που καταναλώνουμε από το περιβάλλον.

Η παραβίαση του εντερικού φραγμού (η οποία είναι δυνατή μόνο με ένα “διαρρέον έντερο”) από τις τοξίνες των τροφίμων, όπως την γλουτένη και τις χημικές ουσίες όπως το αρσενικό ή BPA προκαλεί ανοσολογική απόκριση η οποία επηρεάζει όχι μόνο το ίδιο το έντερο, αλλά και άλλα όργανα και ιστούς.

Αυτά περιλαμβάνουν το σκελετικό σύστημα, το πάγκρεας, τα νεφρά, το ήπαρ και τον εγκέφαλο.

Αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο για να καταλάβουμε: δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν συμπτώματα για να έχετε διαρρέον έντερο.

Το διαρρέον έντερο μπορεί να εκδηλωθεί ως δερματικά προβλήματα, όπως έκζεμα ή ψωρίαση, καρδιακή ανεπάρκεια, αυτοάνοσες καταστάσεις που επηρεάζουν το θυρεοειδή (Hashimoto) ή τις αρθρώσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα), ψυχική ασθένεια, διαταραχές όπως του αυτισμού, κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται zoνουλίνη που αυξάνει την εντερική διαπερατότητα σε ανθρώπους και άλλα ζώα.

Αυτό οδήγησε σε μια έρευνα της ιατρικής βιβλιογραφίας για ασθένειες που χαρακτηρίζονται από αυξημένη εντερική διαπερατότητα (διαρρέον έντερο).

Φανταστείτε την έκπληξή τους, όταν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλές, αν όχι οι περισσότερες, αυτοάνοσες ασθένειες – όπως κοιλιοκάκη, διαβήτης τύπου 1, σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου – χαρακτηρίζονται από αφύσικα υψηλά επίπεδα της και zονουλίνης και του διαρρέοντος εντέρου.

Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές έχουν βρει ότι μπορούν να προκαλέσουν διαβήτη τύπου 1 σχεδόν αμέσως σε ζώα μετά την έκθεσή τους σε zoνουλίνη.

Προκαλούν διαρρέον έντερο, και αρχίζει η παραγωγή αντισωμάτων στα κύτταρα των νησιδίων – τα οποία είναι υπεύθυνα για την έκρριση της ινσουλίνης.

Βήμα # 1: Μην τρώτε τοξίνες, εξήγησα ότι ένας από τους κύριους λόγους που δεν πρέπει να τρώμε το σιτάρι και άλλα σιτηρά που περιέχουν γλουτένη είναι ότι περιέχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται γλιαδίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή ζονουλίνης και, επομένως, συμβάλλουν άμεσα στο διαρρέον έντερο.

Αλλά τι άλλο μπορεί να προκαλέσει διαρροή του εντέρου;

Εν ολίγοις, τα ίδια πράγματα που ανέφερα παραπάνω ότι καταστρέφουν την χλωρίδα του εντέρου μας:

κακή διατροφή, φάρμακα (αντιβιοτικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, στεροειδή, τα αντιόξινα, κλπ.), οι λοιμώξεις, το στρες, ορμονικές διαταραχές, καθώς και νευρολογικές παθήσεις (εγκεφαλικό τραύμα, εγκεφαλικό επεισόδιο και νευροεκφυλισμός).

Διαρρέον έντερο = κουρασμένοι, φλεγμονή και κατάθλιψη

Εδώ είναι το πακέτο.

Διαρρέον έντερο και κακή εντερική χλωρίδα είναι κοινά λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Εάν έχετε ένα διαρρέον έντερο, έχετε πιθανώς κακή εντερική χλωρίδα, και το αντίστροφο.

Και όταν είναι μειωμένη η εντερική χλωρίδα σας και το φράγμα του εντέρου, θα υπάρξει φλεγμονή. Περίοδος.

Αυτή η συστηματική φλεγμονώδης απόκριση οδηγεί στη συνέχεια στην ανάπτυξη της αυτοάνοσου.

Και ενώ το διαρρέον έντερο και η κακή χλωρίδα του εντέρου μπορεί να εκδηλωθεί ως πρόβλημα του πεπτικού συστήματος, σε πολλούς ανθρώπους δεν γίνεται αυτό.

Αντ ‘αυτού εμφανίζεται ως προβλήματα τόσο διαφορετικά όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η κατάθλιψη, η ομίχλη εγκεφάλου, έκζεμα / ψωρίαση και άλλες δερματικές καταστάσεις, επίσης μπορεί να εμφανιστεί σαν μεταβολικά προβλήματα, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης, οι αλλεργίες, το άσθμα και άλλες αυτοάνοσες ασθένειες.

Σύμφωνα με τηνΔρ Νατάσα Campbell-McBride

ΕντεροΨυχολογικό Σύνδρομο (σύνδρομο GAP) Από τη Δρ Ν. Κάμπελ-McBride Η Δρ Νατάσα Campbell-McBride είναι Ρωσίδα νευρολόγος της οποίας το παιδί της ανέπτυξε αυτισμό

Τα πιο συνηθισμένα παθογόνα μικρόβια που υπεραναπτύσσονται στο πεπτικό σύστημα των παιδιών και των ενηλίκων με νευροψυχιατρικές παθήσεις είναι ζυμομύκητες, ιδίως τα είδη Candida.Οι ζυμομύκητες διασπούν τους υδατάνθρακες, παράγοντας αλκοόλη και σαν υποπροϊον ακεταλδεΰδη. Ας δούμε τι κάνει μια διαρκή έκθεση του σώματος στην αλκοόλη και την ακεταλδεΰδη.


ΣΥΝΔΡΟΜΟ GAP

Ηπατική βλάβη με μειωμένη ικανότητα να αποτοξινώσει τα φάρμακα, ρύπους και άλλες τοξίνες.

Εκφύλιση του παγκρέατος με μειωμένη ικανότητα παραγωγής των παγκρεατικών ενζύμων, που θα επηρεάσει την πέψη.

Μειωμένη ικανότητα του τοιχώματος του στομάχου να παράξει οξύ.

Βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Εγκεφαλική βλάβη με έλλειψη αυτοελέγχου, διαταραχή συντονισμού, διαταραχή της ανάπτυξης του λόγου, επιθετικότητα, διανοητική καθυστέρηση, απώλεια μνήμης και λήθαργος.

Περιφερική βλάβη των νεύρων με αλλοιωμένες αισθήσεις και μυϊκή αδυναμία.

Άμεση βλάβη των ιστών των μυών με διαταραγμένη ικανότητα συστολλοδιαστολής και μυϊκή αδυναμία.

Διατροφικές ελλείψεις από τις βλαβερές συνέπειες στην πέψη και την απορρόφηση των περισσοτέρων βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων. Ελλείψεις σε βιταμίνες Β και Α είναι ιδιαίτερα συχνές.

Για να αντιμετωπίσουμε επαρκώς αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να δημιουργήσουμε υγιή χλωρίδα του εντέρου και να αποκαταστήσουμε την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού μας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε οποιαδήποτε αυτοάνοση νόσο, είτε έχετε πεπτικά προβλήματα είτε όχι.

Πώς να διατηρήσουμε και να αποκαταστήσουμε ενα υγιές έντερο.

Το πιο προφανές πρώτο βήμα για τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου είναι να αποφύγετε όλα τα πράγματα που ανέφερα παραπάνω και τα οποία καταστρέφουν την χλωρίδα του εντέρου και προκαλούν βλάβη του εντερικού φραγμού.

Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά στην περίπτωση του χρόνιου στρες και των μολύνσεων.

Ούτε έχουμε κανένα έλεγχο για το αν μας είχαν θηλάσει ή αν οι μητέρες μας είχαν υγιή έντερα όταν μας γέννησαν.

Εάν έχετε εκτεθεί σε κάποιον από αυτούς τους παράγοντες, εξακολουθούν να υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποκατασταθεί η χλωρίδα του εντέρου σας:


ΤΟΥΡΣΙΑ

Αφαιρέστε όλες τις τοξίνες τροφίμων από τη διατροφή σας

Τρώτε άφθονες ίνες.

Δύο ώρες μετά το τελευταίο γεύμα σας καθημερινά, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας βιολογικές σταφίδες αναμειγνύεται με μια κουταλιά της σούπας οργανικό σουσάμι.

Μασήστε το μίγμα καλά πριν από την κατάποση σε καθημερινή βάση.

Τρώτε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως κεφίρ, γιαούρτι, λάχανο τουρσί, ώστε να παίρνετε υψηλής ποιότητας, πολλά είδη προβιοτικών.

Λαμβάνετε υψηλής ποιότητας θαλάσσιου φυτοπλαγκτού, χλωρέλα και σπιρουλίνα.

Εξαλείψετε τυχόν εντερικά παθογόνα (όπως παράσιτα) που μπορεί να υπάρχουν

Προσέχουμε πάντα να έχουμε επαρκή Ω3 ΒΑΣΙΚΑ λιπαρά οξέα, ( ονομάζονται βασικά γιατι χωρίς αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε) στην διατροφή μας, γιατί δεν τα παράγει ο οργανισμός μας, αλλά τα παίρνουμε μόνο μεσω της διατροφής μας.

Να πάρετε μέτρα για να διαχειριστείτε το στρές σας.

Ευαγγέλου Μαριάννα

Άρωμα Γυναίκας







via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

Ο Βουλευτής των Ανεξάρτητηων Ελλήνων, της Β' Αθηνών και δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, έγραψε πριν από λόγο στο twittter ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΡ. Έγραψε : "Να ξεκαθαρίσουμε ότι το ΕΣΡ ΔΕΝ είναι ανεξάρτητη αρχή, έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα".




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


H Σάσα Σταμάτη συνάντησε πολλούς επώνυμους όπως ο Γιώργος Τσαλίκης, η Μαίρη Συνατσάκη, η Βίκυ Καγιά, η Κατερίνα Καινούργιου, η Μαρία Μπεκατώρου και τους ρώτησε τι κατινιές έχουν κάνει, αλλά και πως θα αντιδρούσαν αν μάθαιναν πως τους έχουν απατήσει...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Καλεσμένος στο FthisTV ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης που είπε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή πως της πάει πολύ ο ΑΝΤ1 και είναι ένα από τα πιο πετυχημένα πρόσωπα της χρονιάς καθώς τα πάει εξαιρετικά απέναντι στην Φαίη και τον Γιώργο που και ο ίδιος για να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει τους παρακολουθεί...


Μίλησε για την αρχή της καριέρας του και την πορεία του στην τηλεόραση , αλλά και για τις μάχες που έδωσε για τους συνεργάτες του... Αναφέρθηκε στην πρόταση που του είχε γίνει από το Mega και υποστήριξε πως θέλει να κλείσει την καριέρα του και να βγει στην σύνταξη από τον ΑΝΤ1...

Αναφέρθηκε στην καινούρια του εκπομπή "Sold Out" που κάνει αύριο πρεμιέρα και υποστήριξε πως δεν είναι showman ...Δήλωσε πως έχει άγχος και αύριο δεν θα παρακολουθήσει την πρεμιέρα του, ενώ για εκείνον μίλησαν η Άννα Βίσση, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Εβελίνα Παπουλια...

Μίλησε για την σύζυγο του που είναι ότι σημαντικότερο πράγμα που έχει κάνει στην ζωή του, ενώ μίλησε για τα παιδιά του με τα οποία δεν είναι φίλοι, αλλά έχουν φιλικοί σχέση....

Εξήγησε γιατί έχει ζητήσει συγνώμη από τους τηλεθεατές για εκπομπή που έχει κάνει στο παρελθόν ενώ δεν φάνηκε πρόθυμος να μιλήσει για τον Ηλία Κασιδιάρη...











via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Tο όνομα της δημοσιογράφου ακούγεται έντονα στις συζητήσεις

Το όνομα της Όλγας Τρέμη έχει πέσει στο τραπέζι για τη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά.



Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές, που εκτός απροόπτου θα γίνουν το 2014, έχει ήδη ανοίξει από τώρα.



Το σενάριο έχει αρχίσει να συζητείται εντόνως χωρίς η άνκοργουμαν του Mega να έχει αποφασίσει αν θα εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία προς χάριν της αυτοδιοίκησης.



Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να υποστηριχτεί από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Καμίνης, καθώς θεωρείται ότι δε θα έχει καμία απολύτως τύχη απέναντι στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Με το smartphone και στην τουαλέτα το 75% των χρηστών Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, από την εταιρία O2, φαίνεται ξεκάθαρα πως οι χρήστες smartphone δεν αποχωρίζονται τις συσκευές...

τους ούτε όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα.



Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2000 άτομα, με τα τρία τέταρτα από αυτούς να δηλώνουν πως χρησιμοποιούν το smartphone τους στην τουαλέτα ενώ περισσότεροι από τους μισούς παραδέχθηκαν ότι το έχουν κοντά τους ακόμα και την ώρα που κάνουν μπάνιο.



Η έρευνα πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως το 59% των χρηστών παίρνουν κοντά το smartphone τους για να έχουν τη δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων, ενώ το 45% δήλωσε ότι το έχει χρησιμοποιήσει για αποστολή email.



Μάλιστα, περίπου το 30% έχει τύχει να απαντήσει σε κλήση όσο βρίσκεται στην τουαλέτα με το 24% να παραδέχεται πως έχει ξεκινήσει μία τηλεφωνική κλήση.



Ο γενικός διευθυντής της O2 στην Αγγλία, David Johnson, δήλωσε πως «πλέον έχουμε γίνει μία χώρα που έχει γεμίσει από χρήστες που πραγματοποιούν ταυτόχρονα πολλές εργασίες με το κινητό τους τηλέφωνο, είτε πρόκειται για δουλειά είτε για διασκέδαση,έτσι θεωρώ πως δεν είναι καθόλου περίεργο που επιλέγουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους όποτε έχουν ελεύθερα τα χέρια τους».



Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα δείχνουν πως ο βασικότερος λόγος που παίρνει κάποιος το smartphone του στην τουαλέτα είναι επειδή βαριέται, σε ποσοστό 29%, τη στιγμή που το 12% δήλωσε πως αισθάνονται πίεση, καθώς πρέπει να διατηρήσουν την ψηφιακή τους κοινωνική ζωή.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εναλλάσσονται στην πρώτη θέση των μετρήσεων το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της public issue για τον Σκαϊ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% και προηγείται με μία μονάδα διαφορά από την ΝΔ (28,5%). Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10% και ακολουθούν Ανεξάρτητοι Έλληνες 8% ΠΑΣΟΚ 7,5% ΔΗΜΑΡ 6% ΚΚΕ 5,5%



Ανατροπή υπάρχει και στην παράσταση νίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει μπροστά από την ΝΔ



















Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Α. Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι του Α. Τσίπρα.



















Μπροστά με 0,3% η ΝΔ



Στην μέτρηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», από την εταιρεία «Μetrisi» η ΝΔ προηγείται οριακά με 0,3% καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 22,2% έναντι 21,9% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 7,2%, ΚΚΕ με 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6% και Δημοκρατική Αριστερά με 3,9%, ενώ ένα ποσοστό 4,2% δηλώνει πως σε περίπτωση εκλογών θα ψήφιζε άλλο κόμμα.



Αξιοσημείωτο είναι, παράλληλα, το γεγονός πως ένας στους πέντε ψηφοφόρους (ποσοστό 21,7%) δεν μπορεί να αποφασίσει ποιο κόμμα θα υποστηρίξει και δηλώνει πως η ψήφος του είναι αδιευκρίνιστη.



















Πηγή: real.gr






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC