follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Καλεσμένος στο "Μες στην καλή χαρά" ήταν ο Θανάσης Τσαλταμπάσης που αποκάλυψε πως όταν ήταν μικρός αγαπούσε πολύ το μπάσκετ, αλλά δεν κάρφωνε και καρφωνόταν...



Η ζωή του ήταν το μπάσκετ , αλλά όταν είδε πως δεν το είχε ασχολήθηκε με την υποκριτική...

Στην ζωή του είναι πολύ σκορποχώρι ενώ στην δουλειά του είναι πολύ οργανωμένος...

Δεν τελείωσε τις σπουδές του και τις παράτησε λίγο πριν το τέλος και αποφάσισε να μπει στην δραματική...

Μίλησε για την σειρά "Πίσω στο σπίτι" που επιστρέφει και πάλι στις οθόνες μας και αποκάλυψε πως θα δούμε ανατροπές και η Άντζελα θα αρχίσει να τον διεκδικεί...Υποστήριξε πως προσπάθησαν πάρα πολύ για να γίνει φέτος αυτή η σειρά και βρέθηκαν τελικά οι χρυσές τομές...

Είχε βάλει στοίχημα στην Θεσσαλονίκη όπου το είχε χάσει και είχε κυκλοφορήσει γυμνός στην πόλη με ένα παπάκι...Είχε κατεβάσει το παντελόνι του και ήταν συνοδηγός και δεν αλλάζει αυτές τις τρέλες που είχε κάνει με τους φίλους του...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε χθες το βράδυ ο πρώην βουλευτής, Θόδωρος Κατσίκης. Στις εκλογές του Απριλίου το 1990 εκλέχθηκε βουλευτής με τη...

Δημοκρατική Ανανέωση, ενώ το 1993 και το 1996 με τη Νέα Δημοκρατία.



Ο Θόδωρος Κατσίκης γεννήθηκε το 1936 και η καταγωγή του ήταν από την Καρυά Καρδίτσας. Τελειόφοιτος της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών, πρωτοστάτησε για τη δημιουργία της κοινότητας Γλυκών Νερών Αττικής, όπου κατοικούσε, και τον Οκτώβριο του 1974 εκλέχθηκε πρόεδρος της νέας κοινότητας.



Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο Κυριακή στις 12:00, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Γλυκά Νερά.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ακόμα πληρώνεται ο Κορκονέας Καταδικασμένος, ισοβίτης κι ακόμη πληρώνεται. Ο λόγος για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2008 σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο...

Γρηγορόπουλο.



Ο Κορκονέας, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, βρίσκεται στους προσωπικούς καταλόγους της ΕΛ.ΑΣ. και λαμβάνει ακόμη το 30% του μισθού του. Το ίδιο συμβαίνει και με τον συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή δεκαετούς κάθειρξης.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Πειθαρχικό έχει ήδη συγκληθεί πέντε φορές για να αποφασίσει για το θέμα, αλλά ο δικηγόρος του ειδικού φρουρού επικαλείται αδυναμία να παρευρεθεί, με αποτέλεσμα να έχει καταφέρει απανωτές αναβολές στην απόφαση του συμβουλίου.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Με την δημιουργία θέματος «τουρκικής κοινότητας» σε Κω και Ρόδο, η Άγκυρα ολοκληρώνει το...

ισλαμικό τόξο που πνίγει ήδη την Ελλάδα και εκτείνεται από την Νότιο Αλβανία και τα Σκόπια μέχρι την Ρόδο, περνώντας από την περιοχή της Θράκης και της Νότιας Βουλγαρίας.



Του Κώστα Χαρδαβέλλα



Η γεωπολιτική στρατηγική της Τουρκίας που θέλει να βάλει στο μάτι του κυκλώνα την Ελλάδα, για να εξελίξει τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή ( Αιγαίο, Θράκη, εκμετάλλευση υδρογονανθράκων,Καστελόριζο) χρησιμοποιεί ήδη βασικά δύο «εργαλεία»:



Πρώτον: Οικονομικές παροχές κυρίως σε Θράκη, Νότιο Βουλγαρία και Σκόπια με τη δημιουργία τουρκικών τραπεζών στις περιοχές αυτές κι παροχές μεγάλων ποσών σε κρατικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις



Δεύτερον: Τη θρησκεία. Ήδη στην Αλβανία επιχειρείται με την ανοχή του Μπερίσα μια θρησκευτική κάθαρση του αλβανικού λαού με το γκρέμισμα των όποιων ελληνορθόδοξων εκκλησιών έχουν απομείνει και την ανέγερση συνεχώς νέων ισλαμικών τζαμιών. Πριν δέκα μήνες υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ του Ινστιτούτου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας και της ΤΙΚΑ (είναι η υπηρεσία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υπεύθυνη για τις χρηματοδοτήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων). Με την συμφωνία αυτή η Τουρκία έδωσε 5 εκατ. δολάρια στην Αλβανία για την αναστύλωση των τζαμιών του Μολυβιού στο Μπεράτι, του Ιλιάζ Μπέη Μιραζχώρι στην Κορυτσά, της Ναζρέσα στο Ελμπασάν κ.α.



Σε αντίθεση με αυτήν την κίνηση των ισλαμιστών της Τουρκίας στην Αλβανία αφανίζεται η ορθόδοξη θρησκευτική αλλά και πολιτιστική κληρονομιά καθώς πριν από τρεις εβδομάδες ο ορθόδοξος ναός της Αγ. Παρασκευής στο Ελμπασάν της Αλβανίας λεηλατήθηκε από βανδάλους που ξήλωσαν ακόνη και τοιχογραφίες του 16ου αιώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών από το 1991 μέχρι κα σήμερα έχουν εξαφανιστεί από τις ελληνικές εκκλησίες 2.500 εικόνες και έργα Τέχνης, την περίοδο 2010-2012 λεηλατήθηκαν 20 ορθόδοξοι ναοί ενώ οι άγνωστες σπείρες των βανδάλων έχουν γκρεμίσει ακόμη και Βυζαντινά εκκλησάκια.



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Πήρε απολυτήριο Λυκείου στα 106 της! Το απολυτήριο λυκείου σε ηλικία 106 ετών παρέλαβε η Ρίμπα Ουίλιαμς από το Οχάιο, σε ειδική τελετή που έγινε στο σπίτι της, καθώς είναι πλέον καθηλωμένη...

στο...κρεβάτι.



Αν και τελείωσε το λύκειο το 1925, το απολυτήριο δεν το πήρε ποτέ, επειδή αρνήθηκε να κάνει μία εργασία που της ανέθεσε ο καθηγητής της. Συγκεκριμένα η Ρίμπα είχε αρνηθεί να διαβάσει ξανά ένα βιβλίο που της έδωσε ο καθηγητής, γιατί δεν της άρεσε!



Για τη Ρίμπα, όμως, το απολυτήριο ήταν ένας ανεκπλήρωτος πόθος, και ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα εξακολουθούσε να μιλά για την αδικία που έγινε τότε εις βάρος της. Η ιστορία της είδε το φως της δημοσιότητας μέσω κάποιων τοπικών εφημερίδων και έφθασε στο διοικητικό συμβούλιο του σχολείου, που αποφάσισε ομόφωνα να της δοθεί το απολυτήριο. Ο διευθυντής του σχολείου την επισκέφθηκε στο σπίτι της και της το απένειμε… με κάθε επισημότητα. «Δεν είναι καταπληκτικό;» είπε η Ρίμπα στους συγγενείς της που συγκεντρώθηκαν στο σπίτι της για την τελετή. Κάλιο αργά παρά ποτέ!

thestival



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Το «πάγωμα» των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων και την αποκατάσταση σταδιακά του κατώτερου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα έθεσε ως....

πρώτη προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις γίνει κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας.



Μιλώντας χθες σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κρίση που «περνάμε δεν είναι τοπική, δεν είναι μόνο της Ελλάδος. Είναι ευρωπαϊκή». Συνεπώς, είπε, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αρχή του τέλους μια αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη.



Όπως και στην ομιλία του στο London School of Economics, μία ημέρα νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη. «Η λιτότητα οδηγεί την ελληνική οικονομία προς το κάτω. Αυτό δεν είναι εκτίμηση είναι δεδομένο», είπε ο κ. Τσίπρας, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι «η λιτότητα δεν είναι το μέσο για την έξοδο από την κρίση αλλά ο στόχος αυτών που την επιβάλουν, αυτών που την εφαρμόζουν».



Επιδίωξή τους, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, είναι να υπάρξει φθηνό εργατικό δυναμικό, πράγμα που επιτυγχάνεται «εκβιάζοντας τους λαούς με το μεγάλο δημόσιο χρέος που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις τους». «Αν δεν υπήρχε η κρίση θα την είχαν εφεύρει για να κάνουν πράξη τα σχέδια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε έντονη κριτική και στις κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού νότου, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε μια από αυτές να πει ένα όχι σε αυτούς που επιβάλουν τις πολιτικές λιτότητας. «Αποδέχονται κάθε παράλογο μέτρο που τους επιβάλουν», είπε.



Έστρεψε, όμως, τα πυρά του και κατά του τραπεζικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι «δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών αλλά του κεφαλαίου», και τόνισε ότι στόχος του είναι οι τράπεζες να τεθούν «υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.



«Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι το πρώτο θύμα του μνημονίου ήταν η δημοκρατία», είπε ο κ. Τσίπρας κληθείς σχολιάσει την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση Σαμαρά ότι «η ατζέντα της βοήθησε στην ενίσχυση της δύναμης των νεο-ναζιστών» διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Σαμαράς έχει στο κόμμα του κάποιους κρυφό-υποστηρικτές της ακροδεξιάς».



Σε ερώτηση για το αν θα επιλέξει το ευρώ, ή την δραχμή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αυτό δεν είναι ένα πραγματικό δίλλημα», καθώς «δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι να χάσουμε ένα τόσο ισχυρό εργαλείο διαπραγμάτευσης».



Κατά τον ίδιον, «η διέξοδος από την κρίση δεν είναι η λιτότητα που επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές ελίτ και η ελληνική κυβέρνηση αλλά οι ριζοσπαστικές δημοκρατικές αλλαγές.»



Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πεπεισμένος ότι το κόμμα του θα κυβερνήσει, επεσήμανε όμως πως δεν έχει αυταπάτες για το δύσκολο έργο που θα έχει να αντιμετωπίσει: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επόμενη μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα και για μας και για τον ελληνικό λαό γιατί δεν έχουμε ένα μαγικό ραβδί», είπε, τονίζοντας όμως ότι δεν θα πρόκειται για μια «απλή αλλαγή κυβέρνησης αλλά για αλλαγή καθεστώτος».





Πηγή: ΑΜΠΕ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

"Από τη ΝΔ έλεγαν πέρσι στους ψηφοφόρους να...

βγάλουν τα ευρώ στην Κύπρο μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ", σχολιάζει στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για την απόφαση του Eurogroup για τις κυπριακές τράπεζες, βάσει της οποίας θα υπάρχει πια εφάπαξ εισφορά στις τραπεζικές καταθέσεις στις τράπεζες της Κύπρου επί κυπριακού εδάφους.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μια ακόμη αποχώρηση σημείωσε η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, που μοιάζει με reality, καθώς κάθε εβδομάδα σχεδόν έχουμε και από μια.

Σήμερα, μετά την απομάκρυνση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέση, ήταν η...

σειρά του Γιάννη Μιχελάκη.



Ο βουλευτής Επικρατείς της Νέας Δημοκρατίας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Ξεκίνησε να μιλάε, προκαλώντας την αντίδραση της Ζω’ης Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εφαρμόζουμε πολιτικές που δεν μας αρέσουν» είπε ο Γ. Μιχελάκης για να εισπράξει δικαίως την αντίδραση και απορία της βουλευτού της μείζονος αντιπολίτευσης , «τότε γιατί την εφαρμόζετε;». Θέμα συζήτησης ήταν το χαράτσι στα ακίνητα.

Ο Βουλευτής ζήτησε να μην διακόπτεται , κάτι που δεν έγινε και φυσικά έβγαλε το μικρόφωνό του και αποχώρησε.



Α! μην το ξεχάσω! Ο βουλευτής μίλησε για τσίρκο, και πως δεν μπορεί να μείνει… Κρίμα, γιατί μόλις άρχισε η παράσταση…



Αν και η Μάγδα προσπάθησε να τον κρατήσει από το μανίκι, προσπάθησε ο Γιώργος Αυτιάς να τον επαναφέρει, ο Μιχελάκης βρισκόταν ήδη εκτός στούντιο… Δείτε επίσης πως δυσανασχέτησε ο Γιώργος Αυτιάς με την απομάκρυνση, και την Μάγδα Τσέγκου να… κάνει «παρατήρηση» στην Ζωή Κωνσταντοπούλου που προκάλεσε το επεισόδιο.



Πηγή: briefingnews.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η Δέσποινα Βανδή από την στιγμή που ολοκλήρωσε τις νυχτερινές της εμφανίσεις, έχει την ευκαιρία να νυχτοπερπατάει και να επισκέπτεται άλλα σχήματα...


Χτες το βράδυ επέλεξε να πάει με τον καλό της φίλο , Δημήτρη Γιαννέτο, που έχει επιστρέψει από την Αμερική, στο μαγαζί που εμφανίζονται οι Onirama και διασκέδασαν με την ψυχή τους...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Η ομάδα διάσωσης ανέσυρε το πτώμα μίας έφηβης κοπέλας η οποία πνίγηκε στην προσπάθειά της να σώσει τον 6χρονο αδελφό της από τα παγωμένα νερά...

ποταμού στη Ντακότα των Η.Π.Α.. Το πτώμα της 16χρονης Μάντισον βρέθηκε την Παρασκευή το απόγευμα.



Η κοπέλα έπεσε στο ποτάμι το βράδυ της Πέμπτης όταν ο μικρός αδελφός της έπεσε μέσα σε αυτό, από τα βράχια τα οποία βρίσκονται δίπλα στο ποτάμι.Η κοπέλα έπεσε αμέσως και ο αδελφός της ούτε καν τραυματίστηκε.



Οι αυτόπτες μάρτυρες δίνουν δύο διαφορετικές ερμηνείες του τι μπορεί να συνέβη. Κάποιοι λένε ότι ο 6χρονος επέπλευσε πριν παρασυρθεί από τα νερά, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι τα νερά του ποταμού έφεραν το παιδί στα βράχια και από εκεί το τράβηξαν έξω.Ένας 28χρονος που πήδηξε, επίσης, στο ποτάμι, για να βγάλει το παιδί έξω, αγνοείται και οι Αρχές εικάζουν ότι έχει πνιγεί.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Έχει καταγραφεί η σαφής επιλογή και βούληση ανένταχτων αριστερών δυνάμεων για αριστερή διακυβέρνηση (ΟΧΙ εξουσία) από το ΣΥΡΙΖΑ , είτε αυτόνομα είτε σε...

συνεργασία.

Ταυτόχρονα, έχει διατυπωθεί ότι θα ασκείται και σαφής κριτική απέναντι σε ΣΥΡΙΖικές διακηρύξεις και πράξεις, είτε ως αντιπολίτευση και, φυσικά, ως... κυβέρνηση.

Στα πάρα πολύ θετικά του Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιλογή για μια διεθνή επιθετική πολιτική με παρουσία σε διάφορα κέντρα. Μεταξύ αυτών και στην πρωτεύουσα της Δεξιάς, του Καπιταλισμού, την Αμερική.

Είναι μια στρατηγική οραματική που πρέπει να συνεχιστεί με ένταση και ουσιαστικό σχεδιασμό.

ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΊ ΠΟΥ ΠΆΕΙ ΑΛΛΆ ΤΙ ΛΈΕΙ. ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙ!

Η Αριστερά δεν πρέπει να “φοβάται” να ταξιδεύει οπουδήποτε και να συνομιλεί με οιονδήποτε. ΕΚΕΊΝΟ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΡΈΜΕΙ ΕΊΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΛΌΓΟ! Αν, απέναντι στους όποιους συνομιλητές, δε στήνει ένα σαφή αριστερό οραματικό λόγο και πολιτικές για τα διεθνή, τα περιφερειακά, τα τοπικά, τα κοινωνικά, τα ταξικά.



Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που έχει ΛΟΓΟ, ακόμη και αν προέρχεται από μικρή χώρα, είναι επιθετική, είναι παρούσα, είναι όρθια, είναι ανατρεπτική, είναι σεβαστή και δημιουργεί ελπίδες, τοπικές έως παγκόσμιες.



Κινητοποιεί, προβληματίζει, ενθουσιάζει! Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχει μια παγκόσμια απαίτηση για αριστερή εναλλακτική πρόταση και δράση.



Αντίθετα, η αριστερά δίχως λόγο, κλείνεται φοβισμένη στο καβούκι της, καταριέται το... σύστημα και προστατεύει τις γραφειοκρατίες και μηχανισμούς της.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, οφείλει να συγκροτεί λόγο για όλα. Εσωτερικά και εξωτερικά. Σαφή και αναλυτικό. Μέχρι και έτοιμα νομοσχέδια για τα κύρια θέματα πρέπει να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα.



Ταυτόχρονα να συνεχίσει και τη διεθνή επιθετική πορεία του.



Ζήτησε από το λαό ψήφο για αριστερή διακυβέρνηση και ο λαός τον εκτίναξε. Δε φοβήθηκε, γιατί δε φοβάται την ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Αντίθετα, τη θέλει και την απαιτεί περιφρονώντας τις όποιες προβοκάτσιες του ΔΕΞΙΟΥ συστήματος. Αυτή όμως, συχνά, είναι... απούσα ή... προδίδει!



Ένα είναι σαφές: Ο ΛΑΟΣ θέλει! Ο ΛΑΟΣ ξέρει να ξεχωρίζει τα λάθη από σκοπιμότητες και έλλειψη βούλησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντά αδιάκοπα ότι θέλει και μπορεί.



Είναι βέβαιο, η όποια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδύναμη διακυβέρνηση και να κυβερνά θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Και δε θα είναι αποτέλεσμα... λαθών! Αλλά, βούλησης!!!!





Πηγή: autenergos.blogspot.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μπορεί σύμφωνα με τα όσα λέει ο πρωθυπουργός η δόση να μην κινδυνεύει και η συμφωνία με την τρόικα να είναι κοντά αλλά εάν δεν κινηθούν οι υπουργοί τάχιστα για να...

δώσουν λύσεις και δεν διαπραγματευτούν σοβαρά στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες τίποτα δεν είναι δεδομένο.



Η Αθήνα γνωρίζει ότι η τρόικα δεν θα χαριστεί και τούτο φάνηκε όταν όλοι πίστευαν ότι οι επικεφαλής «έρχονται για περίπατο αλλά και πάλι έδειξαν τα δόντια τους».



«Οι «μεσοβέζικες λύσεις» δεν γίνονται αποδεκτές από τους τροικανούς αλλά ακόμη και αν γίνουν τώρα, το πρόβλημα θα μεταφερθεί στον έλεγχο του Ιουνίου» λέει κορυφαίος υπουργός.



Εκτός από το πρόβλημα με το Δημόσιο και τις απολύσεις όπου υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από τη ΔΗΜΑΡ κυρίως , η διατήρηση του χαρατσιού – έστω και μειωμένου- προκαλεί νέους πονοκεφάλους στην τρικοματική κυβέρνηση.



Γι' αυτό ο κ. Σαμαράς φρόντισε να κόψει τη συζήτηση περί ανασχηματισμού, ώστε όλοι οι υπουργοί απερίσπαστοι να τρέξουν το πρόγραμμα με την τρόικα, ενώ ταυτόχρονα επικρέμαται η απειλή αλλαγών αν δεν πετύχουν τους στόχους.



Η κυβέρνηση επιχειρεί να σπρώξει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014, χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιο ότι συμφωνεί η τρόικα, αλλά πιστεύει ότι αν επιδείξει αποφασιστικότητα με τις απολύσεις επιόρκων και δώσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιολόγηση και τις αποχωρήσεις το 2014 τελικά οι δανειστές θα δεχθούν.



Πάντως, η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά στο δίλημμα ότι αν επιμείνει στον ενιαίο φόρο και δεν πιαστεί ο στόχος να ζητήσουν εκ των προτέρων οι δανειστές δέσμευση για το ισοδύναμο που θα καλύψει την απόκλιση.



Οι αρχηγοί είναι πιθανόν να συναντηθούν εντός της εβδομάδας για να συνεννοηθούν πως θα επιλυθούν τα θέματα και πως θα προχωρήσουν στις δεσμεύσεις έναντι της τρόικας ώστε να μην χρειαστούν νέα μέτρα λόγω των αποκλίσεων.



Αν και η Αθήνα διακριτικά έθεσε το θέμα της διασποράς των μέτρων μέχρι το 2016 –πιο εμφαντικά ο κ. Βενιζέλος – η τρόικα διαφώνησε σε αυτή τη φάση.



Σε κάθε περίπτωση εκτός από τους κλυδωνισμούς που προκαλεί στην κυβέρνηση η εμπλοκή με την τρόικα είναι προφανές ότι θα δημιουργηθεί θέμα και με τους βουλευτές οι οποίοι τα δυο τριήμερα θα βρεθούν στις περιφέρειές τους και θα αντιμετωπίσουν τους ψηφοφόρους τους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις της εφορίας, στο βαρύ χαράτσι και στην ανεργία.



«Αν τα πράγματα πάνε έτσι, και δεν αλλάξει η εικόνα τον Απρίλιο δεν θα μπορούν να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους και τότε θα υπάρξει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα», λέει παλαιός κοινοβουλευτικός.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Έχω ένα παράξενο όνειρο. Να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές του 2014 με την οικολογική λίστα στην Ελλάδα και να είμαι υποψήφιος των Οικολόγων για την...

προεδρία της Κομισιόν. Με 10%-15% των ψήφων θα προκαλούσα μια νέα δυναμική στην ελληνική κοινωνία και θα ταρακουνούσα τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη».



Τάδε έφη Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων, που δηλώνει εκ νέου ότι το όνειρό του είναι να κατεβεί υποψήφιος στην Ελλάδα το 2014 με τους Οικολόγους και να διεκδικήσει την προεδρία στην Κομισιόν.



Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία προτείνει μια συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο ώστε να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο και να ελαφρύνουν οι προϋπολογισμοί των μεν και των δε από τις αμυντικές δαπάνες.



Στην ερώτηση αν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά ικανοποιούν, απαντά: «Έτσι φαίνεται με βάση τα νούμερα. Το τίμημα όμως είναι η συνεχής πτώχευση της κοινωνίας και αυτό είναι το δύσκολο του θέματος. Το να δούμε δηλαδή ποια είναι η προοπτική δράσης που έχετε για να απαλλαγείτε από την πτώχευση. Τα επιβεβλημένα μέτρα λιτότητας που αγγίζουν την υπερβολή έχουν τσακίσει το ηθικό των πολιτών και θα μπορούσαν να ζημιώσουν τη δημοκρατία».



Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ καλούμενος να αποδώσει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, τις μοιράζει και στην Ευρώπη αλλά και στην ελληνική κοινωνία. «Για τη σημερινή κατάσταση υπάρχουν ευθύνες της Ευρώπης αλλά και ευθύνες της ελληνικής κοινωνίας. Η αντίληψη που κυριαρχεί είναι ότι όλα τα κακά προέρχονται από την Ευρώπη και επομένως κινδυνεύουμε να έχουμε κατάρρευση του δημοκρατικού συστήματος, όπως διαπιστώνουμε και στην Ιταλία.Δεν είναι ακριβώς έτσι, υπάρχει έντονη αυτοκριτική από πολλούς Έλληνες που δεν θεωρούν ότι η χώρα είναι άμοιρη ευθυνών. Πελατειακές σχέσεις και εθνικισμός είναι δύο στοιχεία που καλλιέργησε η ελληνική κοινωνία χωρίς να της τα έχει επιβάλει η Ευρώπη».







Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Εφιαλτικό σενάριο για μηνιάτικο 439 ευρώ! Καθόλου απίθανη δε θα πρέπει να θεωρείται μία νέα μείωση του κατώτατου μισθού στο εγγύς μέλλον, καθώς από την 1η Απριλίου αυτός θα καθορίζεται με...

βάση τα αυστηρά κριτήρια της Παγκόσμιας Τράπεζας.



Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο νέος μηχανισμός καθορισμού κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, που έχει ήδη παραδοθεί στην τρόικα για έγκριση, θα προβλέπει διαβούλευση διάρκειας δύο μηνών με τους κοινωνικούς εταίρους, και στη συνέχεια το υπουργείο Εργασίας θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει το ύψος του μισθού.



Κάποιες από τις συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με τον κατώτατο μισθό είναι ότι δεν ενδείκνυται η αύξηση του κατώτατου μισθού για ανειδίκευτους εργαζομένους εν μέσω μεγάλης ανεργίας, ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να μεταβάλλεται ανάλογα με τις εξελίξεις της οικονομίας, ενώ προτείνεται να καθοριστεί ο κατώτατος μισθός για νέους έως 25 ετών στο 75% του αντίστοιχου για τους ενήλικες και να είναι χαμηλότερος ο βασικός μισθός σε περιοχές με ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες ύφεσης και ανεργίας.



Επί της ουσίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό σημαίνει ότι οι συστάσεις αφήνουν ανοιχτά τα εξής ενδεχόμενα:



-Περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών στα 439 ευρώ, από 510 που είναι σήμερα.


-Θέσπιση κατά 30% χαμηλότερων βασικών μισθών στις ειδικές οικονομικές ζώνες.


-Μειώσεις του βασικού μισθού κατά περιοδικά διαστήματα, αν οι οικονομικέςεξελίξεις είναι δυσμενείς.



Χαρακτηριστική είναι η στάση του εκπροσώπου των δανειστών Ματίας Μορς, ο οποίος, όταν έλαβε το κείμενο για τον νέο μηχανισμό από τον υπουργό Εργασίας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, σχολίασε χαριτολογώντας: «Αν υπάρξει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού θα το έχετε θέσει εσείς και όχι εμείς».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Με σχετική ανακοίνωση της, η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την έναρξη πτήσεων που θα συνδέουν την Αλεξανδρούπολη με το εξωτερικό κι άλλους προορισμούς εσωτερικού.


Συγκεκριμένα, στις 31 Μαΐου, αρχίζει η εβδομαδιαία πτήση Αλεξανδρούπολη – Αγία Πετρούπολη, στις 16 Ιουνίου η πτήση Αλεξανδρούπολη – Μόσχα, και στις 22 Ιουνίου η πτήση Αλεξανδρούπολη – Ηράκλειο.

Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Τέλ Αβίβ, Παρίσι, Ηράκλειο και Ρουμανία θα είναι οι νέοι προορισμοί των Θρακιωτών, αλλά και οι τόποι προέλευσης των επισκεπτών που θα επιλέξουν την περιοχή της Θράκης για τις διακοπές τους.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1



Περί ανήθικων προτάσεων, ναζιού και παθών μίλησε με ειλικρίνεια η Ελένη Μενεγάκη

. Όχι όμως τώρα, αλλά σε συνέντευξη που είχε δώσει την εποχή του «Πάτερ Ημών».


Εξαιρετική ήταν η έμπνευση των υπευθύνων του queen.gr που βρήκαν και δημοσίευσαν μια συνέντευξη που είχε δώσει η Ελένη Μενεγάκη στο περιοδικό Αν το 1995. Όταν δηλαδή ήταν μόλις 26 χρονών και συμπρωταγωνιστούσε με τον Κώστα Καρρά στο σίριαλ «Πάτερ Ημών».


Τότε δηλαδή που, μεταξύ άλλων, δήλωνε ότι το ελάττωμά της είναι ότι «Είμαι λίγο γκρινιάρα, λίγο ξεχασιάρα, λίγο βαρεμένη, λίγο παθιασμένη με όλους και με όλα» και ότι θα ήθελε να της κάνουν δώρο «Μια βίλα, ένα σκάφος και έναν οδηγό. Μετρημένα κουκιά».


Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης η τότε άγνωστη παρουσιάστρια απάντησε στην ερώτηση για το αν θα έμπαινε στον πειρασμό αν κάποιος της έκανε ανήθικη πρόταση 1.000.000 δολαρίων «Εξαρτάται από τα οικονομικά μου την περίοδο εκείνη και φυσικά από τον κύριο που θα μου έκανε την πρόταση». Ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό της ως «ναζιάρα και παιχνιδιάρα γυναίκα».


Τέλος, όσον αφορά το σε ποία εποχή θα ήθελε να ζει, η Μενεγάκη απάντησε «Στην εποχή των Πτολεμαίων και να ήμουν η Κλεοπάτρα, γιατί είμαι γυναίκα που διακατέχομαι από πάθη, όπως αυτή».







via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


O Θέμης Γεωργαντάς την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στην συναυλία του Justin Bieber στην Λισαβόνα και συνάντησε τον 19άχρονο τραγουδιστή από κοντά... Όπως υποστήριξε ήταν πολύ ευγενικός και προσιτός και δήλωσε πως θα ήθελε πάρα πολύ να έρθει στην χώρα μας για συναυλία...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Έπειτα από μία «θυελλώδη» συνεδρίαση, διάρκειας 10 ωρών, στην οποία ο Νίκος Αναστασιάδης απείλησε ακόμη και με αποχώρηση, είχαμε συμφωνία για το...

πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου.



Στην πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup, η χρηματοδότηση έκλεισε στα 10 δις. ευρώ, ενώ θα επιβληθεί εφάπαξ έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης (κούρεμα) 9,9% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% σε καταθέσεις έως 100.000 ευρώ. Η εισφορά δεν θα επιβληθεί στις καταθέσεις που βρίσκονται στο ελληνικό δίκτυο, ενώ οι καταθέτες θα λάβουν μετοχές των τραπεζών, αξίας ίσης με το ποσό που θα κουρευτεί από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.



Στιγμές ιδιαίτερης έντασης επικράτησαν στο Eurogroup, καθώς η διαδικασία βρέθηκε στον αέρα όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απείλησε με αποχώρηση από το Συμβούλιο, λόγω των απαιτήσεων του ΔΝΤ για μεγάλο κούρεμα καταθέσεων.



Αντικείμενο διαμάχης ήταν το ύψος της υπό συζήτηση επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης στο κεφάλαιο των τραπεζικών καταθέσεων στα τραπεζικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.



Τελικά, η… χρυσή τομή βρέθηκε, με το κούρεμα των καταθέσεων σε Κυπριακές τράπεζες να ξεκινάει από το πρώτο ευρώ, με 6.75% και πάνω από 100 χιλ. πάει στο 9.9%. Η εισφορά θα εφαρμοστεί την Τρίτη, 19 Μαρτίου.



Αξίζει να σημειώσουμε ακόμη πως ο εταιρικός φόρος αυξάνεται στο 12,5%.





Πηγή: ysterografa.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Σε διαθεσιμότητα θέτει... υπουργούς και υφυπουργούς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά...

τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο χρόνου και προσανατολίζεται στο να επιταχύνει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό. Δεν αποκλείεται μάλιστα στις αρχές Απριλίου να υπάρχει ένα νέο υπουργικό συμβούλιο που θα «τρέξει» τα εκκρεμή ζητήματα.



Ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» αποτελεί το ζήτημα του περιορισμού των υπαλλήλων του Δημοσίου. Ο Αντώνης Μανιτάκης φαίνεται να αποτελεί παρελθόν ήδη για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το ερώτημα που υπάρχει είναι εάν θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο - όπως πιθανότατα θα ζητήσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης- ή όχι. Ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης πάντως αναμένεται να αναβαθμισθεί σε αναπληρωτή υπουργό ή και υπουργό, προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος.



Αλλαγή φρουράς είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο κ. Λιβιεράτος αναμένεται να δώσει τη θέση του στον Κ. Μανιάτη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αβέβαιο είναι εάν θα παραμείνει στη θέση του ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλαφάτης.



Αντιθέτως, θα παραμείνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Θ. Τσαυτάρης, ως επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου, αν και είναι πιθανή η αποχώρηση του αναπληρωτή υπουργού Μ. Χαρακόπουλου. Ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλη θέση, όπως και η υφυπουργός Φ. Σκοπούλη.



Ο κ. Σαμαράς φέρεται να αναζητά και αντικαταστάτη του Κ. Μουσουρούλη στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου δεν αποκλείεται να μετακινηθεί ο Ν. Μηταράκης.



Γρίφο αποτελεί η μετακίνηση του Ε. Στυλιανίδη σε άλλη θέση ή αν θα παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως γρίφο αποτελεί η τύχη του Α. Ρουπακιώτη, καθώς ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να τον απομακρύνει αλλά είναι άγνωστο αν θα συμφωνήσει ο κ. Κουβέλης.



Στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης δεν αναμένονται συνταρακτικές αλλαγές, παρά την εισήγηση το υπουργείο Ανάπτυξης να «σπάσει» σε περισσότερα κομμάτια.



Αίνιγμα αποτελεί και το αν θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ή αν θα προχωρήσει στη θέση του.



Αμετακίνητος είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας ο οποίος εκτιμάται ότι είναι απολύτως πετυχημένος στο έργο του.



εφημερίδα ΕΘΝΟΣ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Τη διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων και φέτος -αν και με ελαφρύνσεις- επιβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παράλληλα προανήγγειλε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014.



«Είχαμε πει ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση, θα καταργηθούν όλοι οι φόροι της τελευταίας τριετίας και θα θεσπιστεί ενιαίος φόρος. Μιλήσαμε για μικρότερη επιβάρυνση όσων σήμερα πληρώνουν. Αυτό...

θα ισχύσει από 1/1/2014», τόνισε ο Πρωθυπουργός.



Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι οι κάτοχοι ακινήτων θα πληρώσουν λιγότερα φέτος σε σχέση με πέρυσι. Όπως είπε, έχει λυθεί το πόσο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας και μένει να συζητηθεί το «πως», δηλαδή αν θα γίνει μέσω της ΔΕΗ ή με άλλη μέθοδο.



Προαναγγελία απολύσεων για το 2014



Όσον αφορά στις απολύσεις στο Δημόσιο, προανήγγειλε απομακρύνσεις υπαλλήλων το 2014, αφού πρώτα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αξιολόγησης των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων.



«Το 2014 θα δούμε ποιες θέσεις θα πρέπει να καταργηθούν, στόχος μας να επικρατήσει λειτουργικότητα και αξιοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε μίλησε για απομάκρυνση επίορκων, «κοπανατζήδων» και ατόμων που δεν προσελήφθησαν με αξιοκρατικά κριτήρια, ενώ συμπλήρωσε ότι η απομάκρυνσή τους θα επιτρέψει τη είσοδο στο Δημόσιο ατόμων που έχουν πετύχει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.



Ανεργία και πόροι από το ΕΣΠΑ



Όσον αφορά στην ανεργία, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και κυριάρχησε στην ατζέντα της συνόδου, ο Αντώνης Σαμαράς θυμήθηκε το... Ζάππειο, λέγοντας ότι «γίνεται αναφορά από τους εταίρους σε αυτό που παγίως λέγαμε, ότι το Μνημόνιο πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».



Ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια επανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ, ώστε να μεταφερθούν πόροι από άλλες κατευθύνσεις στα προγράμματα για την απασχόληση νέων.



"Ναι μεν, αλλά" για τη στήριξη στην Κύπρο



Όσον αφορά στο κυπριακό μνημόνιο, επιβεβαίωσε ότι δεν βρέθηκε στην ατζέντα της συνόδου. Εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο, αναφέροντας όμως ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να εκτροχιαστεί η ίδια» -σχολιάζοντας εμμέσως τις πληροφορίες περί αιτήματος στήριξης των κυπριακών τραπεζών με ελληνικούς πόρους.



Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα με την τρόικα, αρνήθηκε ότι υπήρξε αδιέξοδο, ενώ καταλήγοντας, ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες προθέσεις του....



Από nonews-NEWS μοντάζ Γρέκι, βίντεο enikos



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι το πραγματικό κλειδί για την οριστική υπέρβαση της κρίσης είναι η συνέχιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών


Για «την πορεία και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία» , ενημέρωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου , τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, σε συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.


Συζητώντας για τις διεθνείς, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και για την κατάσταση της Ελλάδας, «κοινή ήταν η εκτίμηση, ότι ο ελληνικός λαός έχει καταβάλει μεγάλες θυσίες και ότι πρέπει να συνεχιστεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων».


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι «αν και η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα έχει αποφέρει πρωτόγνωρα αποτελέσματα και μάλιστα, σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, εντούτοις το πραγματικό κλειδί για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών δεν είναι η λιτότητα, αλλά η συνέχιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών».


Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμησή του για την πρωτοβουλία ενημέρωσης και κινητοποίησης επενδυτών για την Ελλάδα, που έχει αναλάβει ο κ. Κλίντον μαζί με Έλληνες της διασποράς και υπογράμμισε την πρόθεσή του να συμβάλλει σε αυτή την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο, καθώς «η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα αποτελεί βασική προτεραιότητα στην ατζέντα των διεθνών επαφών του».




Πηγή: Βόρεια







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Για το όνειρό του να κατεβεί υποψήφιος στην Ελλάδα το 2014 μιλάει ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ενώ...

κάνει αναφορά και στη συνεχή πτώχευση της ελληνικής κοινωνίας.



Όπως δηλώνει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»: «Έχω ένα παράξενο όνειρο. Να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές του 2014 με την οικολογική λίστα στην Ελλάδα και να είμαι υποψήφιος των Οικολόγων για την προεδρία της Κομισιόν. Με 10%-15% των ψήφων θα προκαλούσα μια νέα δυναμική στην ελληνική κοινωνία και θα ταρακουνούσα τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη».



Μάλιστα ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ προτείνει μια συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο ώστε να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο και να ελαφρύνουν οι προϋπολογισμοί των μεν και των δε από τις αμυντικές δαπάνες.



Στην ερώτηση αν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά ικανοποιούν, απαντά: «Έτσι φαίνεται με βάση τα νούμερα. Το τίμημα όμως είναι η συνεχής πτώχευση της κοινωνίας και αυτό είναι το δύσκολο του θέματος. Το να δούμε δηλαδή ποια είναι η προοπτική δράσης που έχετε για να απαλλαγείτε από την πτώχευση. Τα επιβεβλημένα μέτρα λιτότητας που αγγίζουν την υπερβολή έχουν τσακίσει το ηθικό των πολιτών και θα μπορούσαν να ζημιώσουν τη δημοκρατία».



Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ καλούμενος να αποδώσει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, τις μοιράζει και στην Ευρώπη αλλά και στην ελληνική κοινωνία. «Για τη σημερινή κατάσταση υπάρχουν ευθύνες της Ευρώπης αλλά και ευθύνες της ελληνικής κοινωνίας. Η αντίληψη που κυριαρχεί είναι ότι όλα τα κακά προέρχονται από την Ευρώπη και επομένως κινδυνεύουμε να έχουμε κατάρρευση του δημοκρατικού συστήματος, όπως διαπιστώνουμε και στην Ιταλία.



Δεν είναι ακριβώς έτσι, υπάρχει έντονη αυτοκριτική από πολλούς Έλληνες που δεν θεωρούν ότι η χώρα είναι άμοιρη ευθυνών. Πελατειακές σχέσεις και εθνικισμός είναι δύο στοιχεία που καλλιέργησε η ελληνική κοινωνία χωρίς να της τα έχει επιβάλει η Ευρώπη».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Για το όνειρό του να κατεβεί υποψήφιος στην Ελλάδα το 2014 μιλάει ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ενώ...

κάνει αναφορά και στη συνεχή πτώχευση της ελληνικής κοινωνίας.



Όπως δηλώνει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»: «Έχω ένα παράξενο όνειρο. Να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές του 2014 με την οικολογική λίστα στην Ελλάδα και να είμαι υποψήφιος των Οικολόγων για την προεδρία της Κομισιόν. Με 10%-15% των ψήφων θα προκαλούσα μια νέα δυναμική στην ελληνική κοινωνία και θα ταρακουνούσα τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη».



Μάλιστα ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ προτείνει μια συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο ώστε να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο και να ελαφρύνουν οι προϋπολογισμοί των μεν και των δε από τις αμυντικές δαπάνες.



Στην ερώτηση αν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά ικανοποιούν, απαντά: «Έτσι φαίνεται με βάση τα νούμερα. Το τίμημα όμως είναι η συνεχής πτώχευση της κοινωνίας και αυτό είναι το δύσκολο του θέματος. Το να δούμε δηλαδή ποια είναι η προοπτική δράσης που έχετε για να απαλλαγείτε από την πτώχευση. Τα επιβεβλημένα μέτρα λιτότητας που αγγίζουν την υπερβολή έχουν τσακίσει το ηθικό των πολιτών και θα μπορούσαν να ζημιώσουν τη δημοκρατία».



Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ καλούμενος να αποδώσει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, τις μοιράζει και στην Ευρώπη αλλά και στην ελληνική κοινωνία. «Για τη σημερινή κατάσταση υπάρχουν ευθύνες της Ευρώπης αλλά και ευθύνες της ελληνικής κοινωνίας. Η αντίληψη που κυριαρχεί είναι ότι όλα τα κακά προέρχονται από την Ευρώπη και επομένως κινδυνεύουμε να έχουμε κατάρρευση του δημοκρατικού συστήματος, όπως διαπιστώνουμε και στην Ιταλία.



Δεν είναι ακριβώς έτσι, υπάρχει έντονη αυτοκριτική από πολλούς Έλληνες που δεν θεωρούν ότι η χώρα είναι άμοιρη ευθυνών. Πελατειακές σχέσεις και εθνικισμός είναι δύο στοιχεία που καλλιέργησε η ελληνική κοινωνία χωρίς να της τα έχει επιβάλει η Ευρώπη».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Είναι αδίστακτοι, απάνθρωποι και δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εκτελέσουν τις προσταγές που λαμβάνουν από τα ντόπια και ξένα αφεντικά τους.



Ο λόγος φυσικά για το πολιτικό προσωπικό των αστών που δεν περνάει μέρα να μην μας δείχνει το βάρβαρο πρόσωπο του. Αφού μας επέβαλαν μια φοροληστεία που θα την ζήλευαν και οι ...


πασάδες επί τουρκοκρατίας, έρχονται τώρα να φτιάξουν ένα σώμα με «κυνηγούς κεφαλών».



Απ’ ότι ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε μόλις πριν λίγες μέρες με πρωτοβουλία του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα έφτιαξαν μια νέα υπηρεσία με 4091 άτομα που θα ονομάζονται «Ελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων του κράτους». (Τι θα πει αναγκαστικής; Δηλαδή κάποιος που δεν έχει να πληρώσει τι θα τον κάνουν;)



Αυτό που είναι το πιο καταπληκτικό σύμφωνα από όσα ακούσαμε στον σχολιασμός του τηλεοπτικού καναλιού που παρουσίαζε το ρεπορτάζ, είναι ότι οι αμοιβές των εφοριακών που θα αναλαμβάνουν τον ρόλο των κυνηγών κεφαλών θα συνδέονται ανάλογα με τις επιδόσεις τους.



Δεν το καταλάβαμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αφού οι εφοριακοί θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν συγκεκριμένο μισθό. Θα το ψάξουμε και θα επανέλθουμε.


Από tsak-giorgis μοντάζ Γρέκι

via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Πρωτοφανής απόφαση στο Eurogroup για την Κύπρο, μετά από δεκάωρες διαπραγματεύσεις Μία πρωτοφανής απόφαση ελήφθη από τους Ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών, στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Σε...

αντάλλαγμα...για την υπαγωγή της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας



και προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους του νησιού, αποφασίστηκε η επιβολή έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (κούρεμα) στις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, με συντελεστή 6.75%. Στις δε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ θα επιβληθεί εισφορά με συντελεστή 9.9%. Σημειώνεται ότι η εισφορά αυτή αφορά το κεφάλαιο των καταθέσεων, όχι τους τόκους, γεγονός ανήκουστο για ανεπτυγμένη χώρα της ευρωζώνης.



Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συμφωνήθηκε επίσης να φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Τα φορολογικά μέτρα είναι απαραίτητα για να ενισχύσουν τα έσοδα της Κύπρου ώστε αυτή να μειώσει το μέγεθος του δανεισμού έκτακτης ανάγκης από τη ζώνη του ευρώ αλλά και για να διατηρήσει το δημόσιο χρέος σε ένα επίπεδο που θα είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί.



Η συμφωνία επήλθε μετά από σχεδόν 10 ώρες συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και της τρόικας που περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

«Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν μπορούν πια να ζήσουν, δεν μπορούν να...

πληρώνουν φόρους, χαράτσια, χρέη, η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα συνεχίζει να στέλνει το δυσβάσταχτο χαράτσι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ» αναφέρεται σε σχόλιο του ΚΚΕ, σχετικά με την «απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για το χαράτσι».



«Αυτό που πρέπει να εισπράξει εκτός από την οργή είναι και η αποφασιστικότητα του λαού να βάλει τέλος με την οργάνωση και την πάλη στα μέτρα και την πολιτική που τον εξαθλιώνουν» καταλήγει το σχόλιο.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ανακάλυψαν νεκροταφείο με θύματα πανώλης Οι κατασκευαστές του σιδηρόδρομου Crossrail, όταν έσκαβαν μια σήραγγα στο Λονδίνο, ανακάλυψαν μία μαζική ταφή των θυμάτων της βουβωνικής...

πανώλης, γνωστής επίσης ως «Μαύρος θάνατος».



Δεκατρείς σκελετοί έχουν ήδη ανασυρθεί από τους εργάτες, παράλληλα οι αρχαιολόγοι ελπίζουν να βρουν και άλλους ανθρώπινους σκελετούς.



Οι επιστήμονες μελέτησαν προσεκτικά τα οστά, υποθέτοντας πως τα θύματα από την ταφή πέθαναν σε αρχικό στάδιο διάδοσης της νόσου, η οποία σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές στην Αγγλία του 14ου αιώνα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97




Το είδαμε και αυτό...Ο Πέτρος Κωστόπουλος έδωσε σφαλιάρα στην καλεσμένη του, εν ώρα εκπομπής , πράγμα που έκανε όμως και εκείνη ταυτόχρονα...



Μην πάει βέβαια το μυαλό σας στο κακό, απλά ο παρουσιαστής έπαιξε σφαλιάρες στην Ilia Darlin που συνηθίζει στις σχέσεις της να ρίχνει και να τρώει καμία ανάποδη...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Σε συμφωνία για ένα πακέτο διάσωσης της τάξης των 10 δισ. ευρώ ήρθε η Κύπρος μετά από μαραθώνιο eurogroup. Το σχέδιο περιλαμβάνει την επιβολή εφάπαξ εισφοράς 9,9% επί των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% για μικρότερα ποσά.



Προβλέπεται και αύξηση του εταιρικού φόρου στο 12,5%, από 10% σήμερα, αλλά και η επιβολή φόρου επί των τόκων στις καταθέσεις. Παράλληλα η Κύπρος υποχρεώνεται σε μείωση του τραπεζικού κλάδου ώστε να φτάσει το 2018 στο μέσο όρο της ΕΕ.



Αναφορικά με το μέλλον των υποκαταστημάτων που διαθέτουν στην Ελλάδα οι δυο μεγάλες κυπριακές τράπεζες το ανακοινωθέν του eurogroup αναφέρει ότι το όργανο “καλωσορίζει την συμφωνία που μπορεί να επιτευχθεί για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, η οποία θα προστατεύει την σταθερότητα τόσο για το ελληνικό όσο και το κυπριακό τραπεζικό σύστημα χωρίς να επιβαρύνει το χρέος της Ελλάδας”.



Όπως διευκρίνισε ο κ. Ασμουνσεν της ΕΚΤ η συμφωνία θα προχωρήσει με τρόπο ώστε μια ελληνική τραπεζική οντότητα θα αγοράζει το ενεργητικό και τις υποχρεώσεις των υποκαταστημάτων αυτών, και αυτό θα γίνει χωρίς να επηρεάζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Δεν θα προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας θυγατρικής που θα χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση, μια ελληνική τράπεζα θα τα αγοράσει», ξεκαθάρισε.



Δικαιολογώντας την επιβολή της εισφοράς στις καταθέσεις ο επικεφαλής του eurogroup κ. Ντάιζελμπλουμ υποστήριξε ότι αυτό ήταν αναγκαίο δεδομένου του μεγέθους του τραπεζικού τομέα της Κύπρου. Δήλωσε ότι δεν ήταν πρόθεση να τιμωρηθεί η χώρα για τις τράπεζες αλλά να μπει σε δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης. Εκτίμησε ότι τα έσοδα από την εισφορά στις καταθέσεις θα φτάσουν τα 4,8 δισ. ευρώ.



Από την πλευρά του, ο κ. Ασμουνσεν ανέφερε ότι ο νόμος που θα επιβάλει την εισφορά αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να επιβληθεί με το άνοιγμα των τραπεζών.



Αναφορικά με το ρωσικό δάνειο που έχει πάρει η χώρα ο Ολι Ρεν σημείωσε ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις και θετικές ενδείξεις αλλά οι συζητήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν.



Η Κριστιν Λαγκάρντ δήλωσε ότι “ζητούσαμε από την αρχή μια βιώσιμη λύση και αυτή η συμφωνία το πετυχαίνει αυτό η οποία μοιράζει δίκαια το βάρος. Παράλληλα, θέλαμε να μειωθεί ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρο. Η πρόταση από την πλευρά μου είναι να συμμετέχει και το Ταμείο στην προσπάθεια”. Σημείωσε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο με ποιο ποσό θα συμμετέχει το ΔΝΤ.



Από την πλευρά του, ο κ. Ασμουνσεν της ΕΚΤ χαιρέτησε τη συμφωνία και κάλεσε την κυβέρνηση του νησιού να προχωρήσει γρήγορα στην εφαρμογή του. Τόνισε ότι η Κύπρος παρά το μικρό της μέγεθος αποτελούσε συστημικό πρόβλημα.



Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση φυγής καταθέσεων και ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση θα επιτρέψει την πρόσβαση των τραπεζών του νησιού στο σύστημα χρηματοδότησης της Κεντρικής Τράπεζας. Ενδιάμεσα θα στηριχθούν από τον μηχανισμό ELA.



Τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι καταθέτες σε άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής.










via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Καλεσμένη στο "Βράδυ" ήταν η Ilia Darlin που μίλησε για την εκκεντρική της εμφάνιση και υποστήριξε πως τα κάνει όλα μόνη της και έτσι ήταν από μικρή...
'Ελειπε 7 μήνες στο Λος Άντζελες και περίπου 5 χρόνια στο Λονδίνο...

Ο παρουσιαστής είχε ετοιμάσει ολόκληρο Σαρακοστιανό τραπέζι , αλλά εκείνη δεν έφαγε καθόλου για να μην σπάσει το μακιγιάζ της...

Δεν ακούει καθόλου δημοτικά τραγούδια, αλλά της αρέσουν τα ρεμπέτικα όπου και την ακούσαμε να τα τραγουδάει...

Είναι κολακευτικό να την συγκρίνουν με την Lady Gaga, αλλά δεν αισθάνεται κάπως έτσι...Είναι σεμνότυφη και δεν την αρέσει να την ρωτάνε για το σεξ...

Μίλησε για το όνομα της και την αγάπη που είχε για την Μελίνα Μερκούρη και αποκάλυψε πως έκοψε το g από το Darling γιατί παραπέμπει σε συνοδό!!!

Την σοκάρει η απιστία αν και η ίδια έχει απιστήσει πολύ...

Μίλησε για τον σύντροφο της που είναι πανέμορφος και πανέξυπνος!!!Και εκείνος ντύνεται διάφορα και μπορεί να ντυθεί και νύφη ....

Αναφέρθηκε στις μ@λ@κιες που έχουν ακουστεί για εκείνη και αποκάλυψε πως πολλές φορές έχει εμφανιστεί χωρίς εσώρουχα γιατί δεν βοηθούσε το ρούχο της...

Μίλησε για την δύναμη του αιδοίου και υποστήριξε πως οι γυναίκες έχουν μεγάλη δύναμη...Δεν την έχει πειράξει καθόλου που γράφτηκε ότι είναι transexual και η ίδια απλά κάνει την ζωή της...

Θεωρεί δεδομένο να φάει μια σφαλιάρα στην σχέση της καθώς έτσι πιστεύει πως συμβαίνει στις παθιασμένες σχέσεις...

Είναι πολύ φιλόδοξη και θέλει να κάνει τα πάντα στην Αμερική...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung, τάσσεται κατά των μονομερών περικοπών στους προϋπολογισμούς των κρατών.


«Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος καθηγητής οικονομίας για να καταλάβει ότι με μονόπλευρη περικοπή του προϋπολογισμού ποτέ δεν αναπτύχθηκε μια εθνική οικονομία», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, προσθέτοντας πως «συνεχώς περικόπτονται προϋπολογισμοί και σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, υπάρχει ύφεση».



Ο κ. Σουλτς διερωτάται «γιατί θα πρέπει, σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση, οι απλοί άνθρωποι να πληρώνουν με συνέπεια τους φόρους τους και πολλοί πλούσιοι να εξάγουν αφορολόγητα τα χρήματά τους στο εξωτερικό ή σε φορολογικούς παραδείσους».



Προειδοποιεί ακόμη ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο, διότι τη στιγμή που θα έπρεπε να εμβαθυνθεί η ευρωπαϊκή συνεργασία, η συναίνεση έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο. Παντού στην Ευρώπη, όπως παρατηρεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος, στη Γερμανία για το ό,τι οι Γερμανοί πρέπει να πληρώνουν, στην Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες πρέπει να υφίστανται περικοπές.



Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως η Ε.Ε. πρέπει να επικεντρωθεί στα ουσιώδη, για παράδειγμα, στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις, στον αγώνα κατά της κερδοσκοπίας, στην κλιματική αλλαγή και στα μεταναστευτικά ζητήματα, ενώ από την άλλη θα πρέπει να οι ευρωπαίοι ηγέτες να συνειδητοποιήσουν πως καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις παγκόσμιες προκλήσεις του 21 ου αιώνα.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Αγωγή εναντίον της εταιρείας ΜακΝτόναλντς κατέθεσε μια Αμερικανίδα, ισχυριζόμενη πως ο μόλις 2 χρόνων γιος της κατάπιε ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό...

που βρήκε σε παιδότοπο σε ένα από τα εστιατόριά της στο Σικάγο.





Σύμφωνα με την αγωγή, η Ανίσι Σπένσερ και οι δύο γιοι της Τζόναθαν και Τζάκελ Χάινς βρίσκονταν σε εστιατόριο ΜακΝτόναλντς στην περιοχή Σάουθ Σάιντ του Σικάγο στις 4 Φεβρουαρίου του 2012. Κάποια στιγμή ο Τζάκελ μάζεψε από το πάτωμα ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό και λίγο μετά κατάπιε ένα κομμάτι από αυτό.



Σύμφωνα με την αγωγή, και τα δύο αγόρια χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα και υπέστησαν τραυματισμό, πόνο και όχληση.



Η Σπένσερ κατηγορεί τα ΜακΝτόναλντς για αμέλεια επειδή απέτυχαν να απομακρύνουν από τον χώρο του παιδότοπου επικίνδυνα αντικείμενα και επειδή απέτυχαν να χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να βοηθήσουν στην αποκάλυψη "αποκλίνουσας δραστηριότητας". Η μητέρα των παιδιών ζητεί αποζημίωση τουλάχιστον 50.000 δολαρίων.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Λίγες ώρες με την επίσημη παρουσίαση του Samsung Galaxy S4 κα ι οι πληροφορίες για το νέο smartphone πληθαίνουν. Είδηση της τελευταίας στιγμής είναι η χρήση PowerVR SGX544 GPU στο Galaxy S4. Ακριβώς η ίδια GPU που χρησιμοποιεί η Apple στο iPhone 5 και όχι μόνο.

GALAXY S4 ΚΑΙ IPHONE 5 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ GPU

Η Imagination είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τα PowerVR SGX GPU. Σύμφωνα με την Imagination το Galaxy S4 θα χρησιμοποιεί PowerVR SGX GPU. Για την ακρίβεια το μοντέλο PowerVR SGX544 MP. Το ίδιο chip υπάρχει και στο iPhone 5 με την διαφορά στην κωδική ονομασία. Το iPhone 5 χρησιμοποιεί το μοντέλο PowerVR SGX543 MP. Η επιλογή της Samsung για το Galaxy S4 δεν είναι τυχαία. Η PowerVR SGX544 MP GPU είναι πανομοιότυπη με την PowerVR SGX543 MP και υποστηρίζει νέα έκδοση του DirectX. Με τρεις πυρήνες όπως και στο iPhone 5 αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα. Στο Galaxy S4 λέγεται ότι η GPU θα είναι 500MHz αντί για τα 350MHz που τρέχει η GPU του iPhone 5. Η επιπλέον δύναμη και ταχύτητα έχουν σημασία για την Samsung. Η οθόνη των 5 ιντσών με full HD 1080p ανάλυση χρειάζεται δύναμη για να τα βγάλει πέρα, όχι μόνο σε games αλλά και βίντεο. Με δεδομένη την επιτυχία της PowerVR SGX543 MP στο iPhone 5, η επιλογή για χρήση του ίδιου chip και στο Galaxy S4 είναι λογική.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1



Η θάλασσα «ρούφηξε» δεκάδες ιδιοκτησίες στην Ηλεία Δεκάδες ιδιοκτησίες παρέσυραν τα μανιασμένα κύματα, ύψους έως και 3 μέτρων, στην Νότια παραθαλάσσια περιοχή της Ηλείας σε Επιτάλιο, Ανεμοχώρι, Ζαχάρω...

και Κακόβατο.Η θάλασσα από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το απόγευμα, σε πολλά σημεία είχε βγει έως και δέκα μέτρα στην ξηρά.



Όπως αναφέρει το iliaoikonomia.gr, έχουν καταστραφεί κατοικίες, επιχειρήσεις, κινδυνεύουν ακόμα και εκκλησίες.



Τα σπίτια όχι μόνο δεν μπορούν να κατοικηθούν αλλά πολλά από αυτά έχουν καταρρεύσει και τα υλικά τους έχουν παρασυρθεί από την θάλασσα. Σημειωτέον ότι κάποια σπίτια ανήκαν σε φτωχές οικογένειες που τα χρησιμοποιούσαν ακόμα και για μόνιμη κατοικία τους



Σε κάποιες επιχειρήσεις, όπως αυτή στην παραλία Κακόβατου του Δήμου Ζαχάρως, που λειτουργούσε σαν ψαροταβέρνα για δεκαετίες, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να μεταφέρουν όλο τον εξοπλισμό (τραπέζια, καρέκλες, κουζίνες κλπ) σε άλλο χώρο.



Στον Κακόβατο η θάλασσα έχει καταστρέψει και μέρος του κεντρικού δρόμου που οδηγεί από το χωρίο στην παραλία.



Στην παραλία Ζαχάρως η θάλασσα ολοκλήρωσε την καταστροφή του τουριστικού περιπτέρου που διαχειριζόταν παλιά η ομάδα της πόλης. Στο Επιτάλιο κινδυνεύει από τα νερά της θάλασσας και η εκκλησία του Σωτήρος. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής πήγαν να δουν από κοντά την καταστροφή.



Δείτε τα βίντεο




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91





Το Facebook έχει σχέδια να φέρει τα Hashtags στην υπηρεσία του, προσφέροντας στους χρήστες...

τη δυνατότητα για συζητήσεις γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Twitter. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε δημοσίευμά της η γνωστή ιστοσελίδα του Wall Street Journal.



Πηγές, που ασχολούνται με το θέμα, υποστήριξαν στο WSJ πως ενώ το Facebook εργάζεται πάνω στη συγκεκριμένη λειτουργία, δεν είναι απαραίτητο να την κυκλοφορήσει σύντομα.



Τα Hashtags, φαίνονται αυτή τη στιγμή ως η φυσική εξέλιξη του πρόσφατου Graph Search που παρουσίασε η εταιρία. Μέχρι στιγμής η αναζητήσεις περιορίζονται σε πληροφορίες που εισάγει ο χρήστης και αφορούν τους φίλους, την τοποθεσία και τις προτιμήσεις τους.



Με την προσθήκη υποστήριξης των Hashtags θα καταστεί δυνατή η επέκταση της εν λόγω λειτουργίας αναζήτησης, επιτρέποντας στους χρήστες να πάρουν μέρος σε δημόσιες συζητήσεις που βασίζονται σε δημόσια θέματα, όπως για παράδειγμα η οικονομική κρίση ή το Harlem Shake.



Μέχρι στιγμής, το Facebook απέφυγε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες φήμες, με έναν εκπρόσωπό της εταιρίας απλά να δηλώνει πως "εμείς δε σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες".



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
To πρώτο βήμα για να διαδραματίσει η Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στην “ψηφιακή ανάπτυξη” της Ευρώπης ολοκληρώθηκε με την ελληνική αποστολή, που συμμετείχε στη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας CeBIT 2013 στο Ανόβερο της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν σε περισσότερες από 150συναντήσεις με διεθνείς φορείς και εταιρείες. Η ελληνική αποστολή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τη ΔΕΘ, που υποστήριξε τη διοργάνωση.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΠΕ κύριο Αναστάσιο Τζήκα “Φέτος δώσαμε μέσα από το ελληνικό περίπτερο ένα βασικό σύνθημα, ότι η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε ένα ψηφιακό κέντρο για τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη. To στόχο αυτό μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να τον πετύχουμε, αρκεί να αποτελέσει στρατηγική επιλογή για όλους μας”. Οι ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν σε 150 επιχειρηματικές συναντήσεις, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και σειρά έκτακτων επαφών, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ελληνικής παρουσίας στη CeBIT 2013. Σημαντική ήταν, επίσης, η συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της BITKOM Γερμανίας (Federal Association For International Technology, Telecommunications and New Media) και του ΣΕΠΕ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η προοπτική συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς, τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων όσο και σε επίπεδο θεσμικών φορέων των δύο χωρών. Ανάλογο ήταν και το περιεχόμενο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στους Έλληνες επιχειρηματίες και εκπροσώπους επιχειρήσεων άλλων χωρών. Στο πλαίσιο της CeBIT 2013 διοργανώθηκε, επίσης, στρογγυλό τραπέζι μεταξύ της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής και των εκπροσώπων της γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και των επιμελητηρίων, με την παρουσία του κυρίου Δημήτρη Πτωχού, επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού, της κυρίας Αικατερίνης Δημάκη, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Αμβούργο, και του κυρίου Martin Knapp, επικεφαλής της Ένωσης των Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων. Σκοπός του στρογγυλού τραπεζιού ήταν η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όσων συμμετείχαν σε αυτό, παράλληλα με την παρουσίαση των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου της ψηφιακής τεχνολογίας και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το συμπέρασμα ήταν πως το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας μπορεί να γίνει φιλικότερο και σε αυτό καταλυτικό ρόλο παίζει ο κλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας και το ανθρώπινο δυναμικό που τον αποτελεί. Ο συνδυασμός αυτών των δύο μπορεί να εξελιχθεί σε ισχυρό πόλο έλξης επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση πως η Microsoft και τα προγράμματα της έχουν πολλά κενά ασφαλείας και θεωρούνται ανασφαλή , η ετήσια ανάλυση της Secunia, Secunia Vulnerability Review, δείχνει πως τα πιο ευάλωτα από τα γνωστά προγράμματα σε ζητήματα ασφαλείας ήταν ο Chrome της Google, ο Firefox της Mozilla και το iTunes της Apple. Συνολικά εντοπίστηκαν 9.776 vulnerabilities σε 2.503 προϊόντα από 421 κατασκευαστές, με 291 να έχει ο Chrome, 257 ο Firefox, 243 το iTunes, ακολουθούμενα από τα 67 κενά του Flash player και τα 66 της Java. Αναφορικά με τα προϊόντα της Microsoft, τα Windows 7 εμφανίστηκαν να έχουν σημαντική αύξηση "τρυπών" τα 2 προηγούμενα χρόνια, ενώ φέτος εμφάνισαν 50 κενά, 41 ο Internet Explorer και 14 το .Net Framework. Η πλειοψηφία των κενών ασφαλείας(78,8%) που εντοπίστηκαν στα 50 πιο δημοφιλή προγράμματα χαρακτηρίζονται σαν Highly Critical και το 5,3% αυτών Extremely Critical. Πηγή : Infoworld



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

Ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της βουλής και της γερουσίας της Ιταλίας με την σύστασή τους σε σώμα, μετά τις εκλογές της 24ης και 25ης Απριλίου.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν είναι τίποτε βέβαιο σχετικά με τα πρόσωπα που ίσως εκλεγούν πρόεδροι των δυο σωμάτων και είναι πιθανό οι καθοριστικές ψηφοφορίες να λάβουν χώρα αύριο.



Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να στηρίξει αποκλειστικά και μόνο δικά του μέλη , αποκλείοντας έως τώρα κάθε συνεργασία με την κεντροαριστερά, η οποία επεδίωκε τον διάλογο με το Κίνημα αυτό.



Η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε επίσης γνωστό ότι στις πρώτες δυο προγραμματισμένες ψηφοφορίες πρόκειται να ψηφίσει λευκό, "μέχρις ότου διαπιστωθεί αν η προοδευτική συμμαχία σταματήσει να τρέχει πίσω από το κίνημα του Γκρίλο".



Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι απουσίασε, καθώς σύμφωνα με συνεργάτες του η κατάστασή του δεν έχει ακόμη επανέλθει.



Η κεντροαριστερά με επικεφαλής τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι η οποία διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στην βουλή και σχετική πλειοψηφία των εδρών στην γερουσία είναι πιθανό να στηρίξει την εκλογή ενός εκπροσώπου του κεντρώου κινήματος του Μάριο Μόντι, ενώ, στην βουλή, εξετάζονται ακόμη διάφορα πιθανά σενάρια.



Αρχικά, η θέση του προέδρου είχε προταθεί στο M5S, το οποίο, όμως, απέρριψε κάθε είδος "συμβιβασμού". Δεν αποκλείεται, κατά συνέπεια, να επιλεγεί, τελικώς, βουλευτής που να προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερσάνι. Οι διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τις προβλέψεις, πρόκειται να συνεχισθούν ως αργά σήμερα το βράδυ.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

To κρίσιμο Eurogroup που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, με αποκλειστικό θέμα την...

υπαγωγή της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, έχει διεκόπη για διαπραγματεύσεις. Η Κυπριακή ομάδα συνεδριάζει υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση πολύ-πολύ δύσκολη. Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε με νόημα στην «Κ» ότι «όλα θα τελειώσουν σήμερα και θα εφαρμοστούν την Τρίτη».



Αξιόπιστες ευρωπαϊκές πηγές εξέφραζαν αισιοδοξία -αλλά όχι βεβαιότητα- ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα τελεσφορήσουν σήμερα το βράδυ. Έμπειρος αξιωματούχος χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση «μία από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων χρόνων για την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» και προέβλεψε ότι η νύχτα θα είναι μακρά.



Η αβεβαιότητα για το αν θα επιτευχθεί λύση σήμερα το βράδυ διαφαίνεται και από τις αντικρουόμενες δηλώσεις των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών κατά την είσοδό τους στο κτίριο Justus Lipsius των Βρυξελλών. Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι «δεν θέλουμε πρόχειρη λύση, αλλά μία λύση βιώσιμη που θα διαρκέσει». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, δεν ήταν καθόλου βέβαιο ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο Κυπριακό πρόγραμμα με κεφάλαια, λόγω των αμφιβολιών που εκφράζονται για τις προβολές βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους του νησιού. Ωστόσο, η υπουργός οικονομικών της Φινλανδίας, Γιούτα Ουρπιλάινεν, δήλωσε κατά την άφιξή της στο Eurogroup ότι προϋπόθεση για να συμμετάσχει η χώρα της στη χρηματοδότηση της Κύπρου είναι η βιωσιμότητα του χρέους και η συμμετοχή του ΔΝΤ. Σημειώνεται ότι πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, είχε συνάντηση με την κυρία Λαγκάρντ, διάρκειας 45 λεπτών, «σε καλό κλίμα», όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές της Λευκωσίας. Στη συνάντηση παρίσταντο ο υπουργός οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, καθώς και η εκπρόσωπος του Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου.



Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογράμμισε ότι οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης είναι πολύ σκληρές και δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Πολύ πιο αισιόδοξοι ότι «θα εξεταστούν οι διαθέσιμες λύσεις και θα επιτευχθεί συμφωνία» εμφανίστηκαν ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί και η Αυστριακή ομόλογός του, Μαρία Φέκτερ. Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης εξέφρασε



Ομοίως, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Νταϊσελμπλουμ υπογράμμισε προσερχόμενος στο Eurogroup πως «θα κάνουμε αποτίμηση της κατάστασης στην Κύπρο, θα ακούσουμε την αξιολόγηση της Τρόϊκα και στη συνέχεια θα συζητήσουμε προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία και θα δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε. Δεν είμαστε ευτυχείς που η Κύπρος χρειάζεται βοήθεια, αλλά περισσότερο δεν είναι ευτυχής η ίδια η Κύπρος. Είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης και της Κύπρου να βρεθεί λύση. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε μια καλή λύση». Πεπεισμένος ότι μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία απόψε εμφανίστηκε και ο Ισπανός υπουργός οικονομικών, Λουί ντε Γκίντος.



Κρίσιμος παράγοντας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Κυπριακού χρέους είναι και η τυχόν υποστήριξη που θα παρασχεθεί από την Αθήνα, είτε μέσω της εξαγοράς των θυγατρικών Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από μεγάλη ελληνική τράπεζα, είτε μέσω της συμμετοχής του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην ανακεφαλαιοποίησή τους. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά αφήνει να εννοηθεί ότι «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε με νόημα: «η Ελλάδα θα συμπαρασταθεί στους αδελφούς Κυπρίους, χωρίς όμως να εκτροχιαστεί η ίδια. Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθεί λύση».



Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Κυπριακή αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες δείχνει προβληματισμένη και τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καθ’όλη τη διάρκεια του πρωινού όταν και συνεδρίαση το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup (EWG). «Αν υπήρχε λόγος πανηγυρισμών θα το γνωρίζατε», τόνισε Κύπριος αξιωματούχος στην «Κ».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Θυμάστε την ταινία «Και οι Θεοί Τρελάθηκαν» με το μπουκάλι της Coca Cola που πέφτει από τους αιθέρες σε μια φυλή «πρωτόγονων» και φέρνει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητά τους;...



Ε, η πραγματικότητα μπορεί να αποδειχτεί ακόμα πιο ευφάνταστη από κάθε κινηματογραφικό σενάριο!



Βροχή, χιόνι, χαλάζι, χιονόνερο, αυτά είναι τα πράγματα που θα περίμενε κανείς να πέσουν από τους ουρανούς. Σε κανονικές συνθήκες βέβαια.



Γιατί όταν οι συνθήκες γίνουν περίεργες, οι ουρανοί φαντάζουν απόκοσμοι και μας φιλοδωρούν με μια σειρά πραγμάτων που μοιάζουν να προαναγγέλλουν την Αποκάλυψη!



Με αφορμή λοιπόν τον πρόσφατο μετεωρίτη που όργωσε τους ουρανούς της Ρωσίας, ας δούμε μερικές μετεωρολογικές ανωμαλίες που τρομοκράτησαν κατά καιρούς τους ντόπιους πληθυσμούς...



Βροχή από αράχνες







Φανταστείτε ότι την ώρα που οδηγείτε το αυτοκίνητό σας ξεσπάει ξαφνικά μπόρα. Αντί για ψιχάλες όμως χιλιάδες αράχνες προσγειώνονται στο παρμπρίζ! Αυτό συνέβη στον 20χρονο σχεδιαστή Erick Reis, που βρισκόταν στο αμάξι του λίγο έξω από την πόλη Santo Antonio da Platina, 350 χιλιόμετρα δυτικά του Σάο Πάολο. Κι ενώ η βροχή από αράχνες θα ταίριαζε ιδανικά σε χιτσκοκικό σκηνικό, είναι στην πραγματικότητα ένα φαινόμενο που δεν είναι και τόσο σπάνιο. Σύμφωνα με τους βιολόγους, ένα είδος αράχνης (Anelosimus Εximius) που φτιάχνει μαζικά ιστούς στις κορυφές των δέντρων μπορεί να παρασυρθεί από τον δυνατό άνεμο και να μεταφερθεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, μοιάζοντας σαν να πέφτει από τον ουρανό...



Βροχή από βατράχια







Αν πιστέψουμε τη Βίβλο, τα βατράχια που πέφτουν από τον ουρανό είναι ένα είδος θεϊκής πληγής. Οι επιστήμονες έχουν ωστόσο άλλη γνώμη, με την εξήγηση να είναι αρκούντως πιο λογική: ο ένοχος είναι ο τυφώνας, που περνά πάνω από έλη και άλλους φυσικούς βιότοπους συμπαρασύροντας στο διάβα του τα κακόμοιρα τα βατραχάκια, τα οποία παγιδεύονται στη δίνη και μετατρέπονται σε λαθρεπιβάτες του ανεμοστρόβιλου. Κι όταν οι άνεμοι κοπάσουν, τα βατράχια αποδεσμεύονται από τη δύναμη και πέφτουν σε ελεύθερη πτώση, μοιάζοντας να έχουν έρθει από τους ουρανούς. Πρόκειται μάλιστα για «κοινό» φαινόμενο, σε περιοχές βέβαια που πλήττονται από τη μανία της φύσης...



Κρεατο-καταιγίδα







Στις 3 Μαρτίου 1876, σε μια μικρή πόλη του Κεντάκι έβρεξε πραγματικά κρέας! Και για να είμαστε ακριβείς, έβρεξε κομμάτια κρέατος, που αρχικά θεωρήθηκε βοδινό, ενώ αργότερα πιστεύτηκε ότι ήταν πρόβειο ή κρέας ελαφιού. Ήταν στην αυλή του κατοίκου Allen Crouch που συνέβη το μοιραίο, με τα κομμάτια να στέλνονται στη Βασιλική Μικροβιολογική Εταιρία της Αγγλίας για περαιτέρω διερεύνηση. Εκεί λοιπόν καθορίστηκε ότι το κρέας ήταν στην πραγματικότητα πνευμονικός ιστός από άλογο ή ανθρώπινο βρέφος (με την πνευμονική δομή των αλόγων και των βρεφών να είναι παραπλήσια). Όσο για την εξήγηση του πώς συνέβη κάτι τόσο απόκοσμο, η πιθανότερη θεωρία κάνει λόγο για ένα μεγάλο σμήνος από πτωματοφάγα πουλιά που έφαγαν ένα ή περισσότερα άλογα και κατόπιν απέβαλαν τη μη αποσυντεθειμένη τροφή, καταλήγοντας σε «βροχή» από κρέας...



Βροχή από μη-γαλακτοκομική κρέμα







Όποιος πίνει τον καφέ του με κρέμα, θα χαρεί να το μάθει αυτό. Ήταν το 1969 λοιπόν σε μια κωμόπολη της Νότιας Καρολίνα όταν άνοιξαν οι ουρανοί παρέχοντας άφθονη κρέμα για τους καφέδες όλων των κατοίκων. Τι είχε γίνει; Η τοπική εταιρία παραγωγής γάλατος σε σκόνη (μη γαλακτοκομικής προέλευσης) Borden αντιμετώπιζε πρόβλημα με τους αεραγωγούς της, με αποτέλεσμα «ριπές» σκόνης να απελευθερώνονται κάθε τόσο. Όταν λοιπόν το σκονόγαλα αναμείχτηκε με τη βροχή, το αποτέλεσμα ήταν ένα λευκό κολλώδες χάος! Η εταιρία αναγνώρισε το πρόβλημα και έφτιαξε τους αεραγωγούς της, πληρώνοντας το απαραίτητο πρόστιμο...



Βροχή από μπαλάκια του γκολφ







Την 1η Σεπτεμβρίου 1969, οι πωρωμένοι με το γκολφ που είχαν κατακλείσει μια γκολφόπολη της Φλόριντα πρέπει να πίστεψαν ότι είχαν πεθάνει και ήταν πλέον στον παράδεισο του γκολφ! Κι αυτό γιατί εκείνη τη μέρα όλοι έγιναν μάρτυρες του φαινομένου με εκατοντάδες μπαλάκια να πέφτουν από τους ουρανούς. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ωστόσο, δεν επρόκειτο για θαύμα: η πόλη Punta Gorda, που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της πολιτείας και φιλοξενεί δεκάδες γήπεδα γκολφ, είχε πληγεί πρόσφατα από ανεμοστρόβιλο, ο οποίος συμπαρέσυρε τα μπαλάκια και τα απελευθέρωσε κατόπιν σε μια εκπληκτική μπόρα από αθλητική μαγεία...



Σκουληκο-μπόρα







Στις 4 Μαρτίου 2001, στην Ακαδημία Galashiels της Αγγλίας, το μάθημα ποδοσφαίρου του David Crichton έπρεπε να ακυρωθεί. Κι αυτό γιατί την ώρα που οι μαθητές προπονούνταν στο γήπεδο, βομβαρδίστηκαν από δεκάδες σκουλήκια που φαίνονταν να πέφτουν από τους αιθέρες! Σοκαρισμένοι οι μαθητές, βρήκαν καταφύγιο στα ενδότερα της σχολής, ενώ το γεγονός έγινε αυτόματα το θέμα συζήτησης της κατά τα άλλα ηλιόλουστης ημέρας. Λογική εξήγηση δεν μπορούσε να βρεθεί, παρά το γεγονός ότι μια σειρά από επιστήμονες ασχολήθηκαν με το θέμα στα σοβαρά. Κι αν στο περιστατικό της Βρετανίας δεν βρέθηκε λύση, σε αντίστοιχο αποκαλυπτικό σκηνικό στη Λουιζιάνα το 2007 ενοχοποιήθηκε ο καιρός. Η Eleanor Beal περπατούσε στον δρόμο όταν σκουληκοβολήθηκε από δεκάδες μικρούς δαίμονες της γης. Ο τυφώνας ήταν και εδώ η λογική εξήγηση...



Βροχή από πτώματα







Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απειροελάχιστη, συνέβη ωστόσο στη Mary Fuller στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Στις 25 Σεπτεμβρίου 1978, η Fuller επέβαινε στο αυτοκίνητο με τον 8χρονο γιο της όταν στα ξαφνικά ένα ανθρώπινο σώμα προσγειώθηκε στο παρμπρίζ. Από πού είχε έρθει όμως η ανθρώπινη σορός; Εν αγνοία της Fuller, η πτήση 182 της Pacific Southwest Airline είχε μόλις συγκρουστεί με ένα ιδιωτικό διθέσιο αεροπλάνο, σκοτώνοντας 144 ανθρώπους, με τη βροχή από ανθρώπινα σώματα να πέφτει πάνω από το Σαν Ντιέγκο. Το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στα χρονικά της καλιφορνέζικης αεροπλοΐας έμελλε να έχει εξίσου τραγική κατάληξη...



Ιπτάμενη αγελάδα







Ήταν το 1997 όταν το πλήρωμα μιας ιαπωνικής μηχανότρατας σώθηκε από τη ρωσική ακτοφυλακή στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Όταν οι ναυαγοί ρωτήθηκαν πώς βυθίστηκε το σκάφος τους, εκείνοι απάντησαν ότι μια αγελάδα είχε πέσει από τον ουρανό και κατέστρεψε το πλοιάριό τους! Οι Ρώσοι δεν πίστεψαν φυσικά την εξωφρενική ιστορία τους και οι ψαράδες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη φυλακή. Δύο εβδομάδες αργότερα ωστόσο, το νήμα της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται: πιλότος των ρωσικών αερογραμμών ενημέρωσε τις ιαπωνικές Αρχές ότι μέλος από το πλήρωμά του είχε κλέψει μια αγελάδα και την είχε επιβιβάσει κρυφά στην πτήση. Όταν το πλήρωμα ανακάλυψε έντρομο τον τεράστιο λαθρεπιβάτη, μία ήταν η λύση για να περισώσουν την τιμή τους: να ξεφορτωθούν την αγελάδα! Την άφησαν λοιπόν σε ελεύθερη πτώση από τα 30.000 πόδια πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, με το τελευταίο κομμάτι του παζλ να συμπληρώνεται. Οι ιάπωνες ψαράδες απελευθερώθηκαν αμέσως μετά συγνώμης...



Λεφτά από τον ουρανό







Και ποιος δεν εύχεται σε τελική να του πέσουν λεφτά από τον ουρανό; Για κάποιους υπερτυχερούς ωστόσο, η ευχή πραγματοποιήθηκε! Το 1957, χιλιάδες χαρτονομίσματα των 1.000 φράγκων έπεσαν από τον ουρανό στην πόλη Μπουρζ της κεντρικής Γαλλίας, ενώ τον Δεκέμβριο του 1975 εκατοντάδες χαρτονομίσματα του 1 δολαρίου προσγειώθηκαν στους δρόμους του Σικάγο. Στις 3 Δεκεμβρίου 1968, αγγλικές πέννες άρχισαν να πέφτουν έξω από κατάστημα στο Ramsgate της Βρετανίας, με το φαινόμενο να διαρκεί για 15 ολόκληρα λεπτά! Τα νομίσματα ήταν μάλιστα χτυπημένα, σαν να είχαν πέσει από πολύ μεγάλο ύψος, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ψηλά κτίρια στην περιοχή ούτε και αεροπλάνα διέρχονταν από τον ουρανό της...



Αιματοβαμμένες ψιχάλες







Το 2008, οι κάτοικοι της κωμόπολης La Sierra Choco της Κολομβίας θορυβήθηκαν όταν αίμα άρχισε να πέφτει από τους αιθέρες στη μικρή κοινότητα. Ο μικροβιολόγος που κλήθηκε για να ερευνήσει το γεγονός, επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο πράγματι για αίμα. Καμιά λογική εξήγηση δεν βρέθηκε για το αποκαλυπτικό σκηνικό, με τον τοπικό εφημέριο να ισχυρίζεται βεβαίως ότι ήταν θεϊκή προειδοποίηση για τα κρίματα των κατοίκων...



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos