follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
ΤΩΡΑ- Φωτιά σε αυτοκίνητο στην Κατεχάκη Στις φλόγες έχει τυλιχτεί ένα αυτοκίνητο στην οδό Κατεχάκη στο ρεύμα προς Μεσογείων.Στο σημείο...

βρίσκεται ένα όχημα της πυροσβεστικής που έχει καταφέρει να περιορίσει τις φλόγες στο μπροστινό μέρος του οχήματος.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Μια νέα αποκάλυψη αλλάζει το σκηνικό στη Κύπρο και προσθέτει και νέο παίκτη στο θρίλερ του κουρέματος των καταθέσεων:



Η Ρωσική Μαφία αλλά και Ρώσοι ολιγάρχες έστειλαν μήνυμα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου πως αν πειραχθούν οι καταθέσεις τους θα υπάρξουν αντίποινα χωρίς όρια. Οι Ρώσοι απειλούν ανοιχτά τους Κύπριους αλλά και τον Σόιμπλε.

«Δεν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιος να κλέψει τη Ρωσική Μαφία και να μείνει ατιμώρητος…», λένε οι μυημένοι.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σε συνέντευξή του μίλησε για τον Παντελή Παντελίδη που μέσα σε μια νύχτα έγινε γνωστός όπως χαρακτηριστικά είπε..."Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το σχολιάσω αυτό.

Όσο για τον Παντελίδη, έχω να ευχηθώ μακάρι η επιλογή του να τον δικαιώσει και να υπάρχει και μετά από 15 χρόνια, ώστε να γεμίζει και τότε τα μαγαζί. Αν αυτοί οι καλλιτέχνες που βγαίνουν εν μια νυκτί το καταφέρουν αυτό, τότε κανένα πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι να βγεις σε οποιοδήποτε χώρο, το θέμα είναι να παραμείνεις εκεί. Εγώ δεν κάνω αυτή τη δουλειά για τα λεφτά, αλλά για την ψυχή μου. Το να πάρεις λεφτά για ένα – δύο χρόνια και μετά να εξαφανιστείς, αυτό για μένα δεν λέει κάτι…"

Ο Παντελής Παντελίδης μιλώντας στο Star έδωσε την απάντηση του στο συνάδελφο του υποστηρίζοντας πως ο καθένας μπορεί να έχει την δική του γνώμη...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Η Πέγκυ Ζήνα έχοντας στο πλευρό της τον Γιώργο Λύρα αναχώρησε για το Λονδίνο που σκοπεύει να δώσει συναυλία...


Η τραγουδίστρια μίλησε στην κάμερα του Star για τα επόμενα σχέδια της και την βάφτιση της κορούλας της... Την ίδια ώρα και η ίδια πρόκειται να γίνει νονά, καθώς θα βαφτίσει το παιδί του Χάρη Βαρθακούρη...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


H Nτορέττα Παπαδημητρίου με γυναικοπαρέα πήγε χτες το βράδυ να διασκεδάσει στους Onirama και ανέβηκε στην πίστα και τραγούδησε μαζί με τον Θοδωρή Μαραντίνη αποδεικνύοντας πως δεν είναι καλή μόνο στον χορό...



Μίλησε για την φημολογούμενη κόντρα της με τον Ηλία Βρεττό, ενώ δήλωσε πως σκοπεύει να ξαναξεκινήσει τον χορό που για λίγο είχε αφήσει...

Όσον αφορά το αν θα παρουσίαζε του χρόνου τα backstage του Dancing with the stars δεν δίνει κάποια σαφή απάντηση , αλλά αφήνει να εννοηθεί πως την ενδιαφέρει μια καριέρα στην τηλεόραση...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Απαλλάχτηκαν από τον ιό του AIDS 14 ενήλικοι Αίσθηση προκάλεσε πριν λίγες μέρες η είδηση ότι ένα κοριτσάκι από της ΗΠΑ κατάφερε να «απαλλαγεί» από τις συνέπειες του ιού του AIDS, αφού είχε μολυνθεί...

κατά τη γέννησή της.

Τώρα, γάλλοι επιστήμονες του Ινστιτούτου Παστέρ ανακοίνωσαν ότι μια παρόμοια «λειτουργική» θεραπεία μπορεί να υπάρξει και για τους ενήλικες. Η θεραπεία βασίζεται στην ύπαρξη του ιού στον οργανισμό, δίχως όμως την εμφάνιση της νόσου.



Το «κλειδί» για την επιτυχία της θεραπείας φαίνεται πως είναι η έγκαιρη έναρξή της. Έτσι αφορά περίπου το 10% των ασθενών με AIDS, καθώς για αυτούς υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και έναρξη της θεραπείας.



Η μελέτη ανέλυσε τι ακριβώς συνέβη στο ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Αζιέ Σαέζ-Σιριόν, ανέφεραν ότι 14 ενήλικοι ασθενείς έχουν σταματήσει πλέον τη θεραπεία και δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο ιός ενεργοποιήθηκε ξανά.



Μάλιστα, κανείς από τους 14 δεν ανήκει στην τυχερή «ελίτ» του 1% του ανθρώπινου πληθυσμού, των οποίων ο οργανισμός διαθέτει φυσική αντίσταση απέναντι στον ιό HIV λόγω των κατάλληλων προστατευτικών γονιδίων, που τους επιτρέπουν να καταστέλλουν τη λοίμωξη γρήγορα. Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους 14 είχαν σοβαρά συμπτώματα εξ αρχής, πράγμα που τελικά τους ωφέλησε, γιατί έτσι υπήρξε έγκαιρη έναρξη της φαρμακευτικής θεραπείας.



Όλοι οι ασθενείς (γνωστοί ως «ομάδα Βισκόντι») είχαν αρχίσει τη θεραπεία το νωρίτερο 35 ημέρες και το αργότερο δέκα εβδομάδες μετά την αρχική μόλυνσή τους με τον ιό, δηλαδή πολύ πιο νωρίς από ό,τι συμβαίνει συνήθως με τον μέσο ασθενή του AIDS. Ακολούθησαν μια θεραπεία με φάρμακα επί τρία χρόνια κατά μέσο όρο και μετά τη σταμάτησαν.



Τα φάρμακα κατά του AIDS κρατούν απλώς υπό έλεγχο τον ιό, αλλά δεν μπορούν να τον «ξεριζώσουν» από τον οργανισμό. Συνήθως, όταν σταματά η φαρμακευτική θεραπεία, ο ιός επανακάμπτει, κάτι όμως που δεν συνέβη με τους ασθενείς της «ομάδας Βισκόντι».



Κατά μέσο όρο, οι 14 ενήλικοι έχουν μείνει χωρίς φάρμακα εδώ και επτά χρόνια, ενώ ένας από αυτούς για πάνω από 10 χρόνια. Όλοι έχουν θέσει υπό έλεγχο τη νόσο, καθώς ο ιός βρίσκεται πλέον σε πολύ χαμηλά επίπεδα στο αίμα τους και το σώμα τους τον ελέγχει μόνο με τις φυσικές άμυνες που διαθέτει, χωρίς τη βοήθεια των φαρμάκων.



«Οι περισσότεροι ασθενείς που ακολουθούν την ίδια θεραπεία, δεν θα θέσουν υπό έλεγχο τη λοίμωξη, όμως υπάρχουν λίγοι που θα το πετύχουν», δήλωσε ο Σαέζ- Σιριόν και τόνισε ότι το 5% έως 15% των ασθενών ουσιαστικά μπορούν να θεραπευτούν λειτουργικά, με την έννοια ότι δεν θα χρειάζονται πια φάρμακα. «Έχουν ακόμα τον ιό HIV, δεν τον έχουν ξεριζώσει, αλλά έχουν απαλλαχτεί από την μόλυνση», πρόσθεσε.



Σύμφωνα με το γάλλο επιστήμονα, «υπάρχουν τρία οφέλη από την έγκαιρη θεραπεία: Περιορίζει τα σημεία όπου ο ιός HIV μπορεί να παραμείνει κρυμμένος, μειώνει την ποικιλομορφία του ιού και διατηρεί την ανοσολογική αντίδραση απέναντι στον ιό, κρατώντας τον έτσι υπό έλεγχο».



Όμως, οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι δεν είναι σαφές γιατί μερικοί μόνο ασθενείς θεραπεύονται λειτουργικά και άλλοι όχι. Επιπλέον, το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται με AIDS, αργούν να το μάθουν και όταν πια έχουν τη διάγνωση, ο ιός έχει εξαπλωθεί για τα καλά στον οργανισμό τους, οπότε είναι δύσκολο η θεραπεία να έχει αποτέλεσμα.

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91
Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης άφησε για λίγο τα γήπεδα και πήρε την σύζυγο του και πήγαν στα μπουζούκια...

Ο μπασκετμπολίστας με την παρέα του διασκέδασαν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο Πάνος Κιάμος και φάνηκε να περνάει πολύ καλά καθώς ήξερε όλα τα τραγούδια...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz










Τελικά είναι 12 τα βασικά σωματίδια στη φύση

Πόσα είδη σωματιδίων υπάρχουν στη φύση; Η φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων ασχολείται με αυτή την ερώτηση επί μακρόν. Είναι τελικά τα 12 σωματίδια που περιλαμβάνονται στα βασικά μοντέλα της σωματιδιακής φυσικής; Σε αυτές τις ερωτήσεις απαντούν ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης, του CERN και του Πανεπιστημίου Χάμπολντ που δημοσιεύονται στο τρέχον τεύχος της επιθεώρησης Physical Review Letters. Τα στοιχειώδη σωματίδια της ύλης, που ονομάζονται και φερμιόνια, αποτελούν τα βασικά συστατικά του σύμπαντος. Από αυτά συνίστανται ο,τιδήποτε παρατηρούμε στη Γη ή στο Σύμπαν.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι φυσικοί δεν γνώριζαν αν όλα τα σωματίδια της ύλης ήταν τα 12 γνωστά. Σύμφωνα με το Καθιερωμένο Μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής , η ύλη στο Σύμπαν αποτελείται από 12 είδη φερμιονίων, τα οποία διακρίνονται σε τρεις γενιές των τεσσάρων έκαστη βάσει ομοιοτήτων. Αν συνυπολογίσουμε και τις διάφορες «ποικιλίες» κάθε είδους, προκύπτουν συνολικά 48 διαφορετικά φερμιόνια. Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως η ύπαρξη άλλων φερμιονίων μπορεί να αποκλειστεί με πιθανότητα 99,99999%. Ωστόσο σημαντικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα: Γιατί η φύση χρειάζεται 12 είδη φερμιονίων και όχι λιγότερα; Γιατί το Σύμπαν αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ύλη και όχι από αντιύλη; Και ποια είναι η φύση της αόρατης «σκοτεινής ύλης», η οποία αλλά είναι πέντε φορές περισσότερη στο Σύμπαν από την η ύλη που βλέπουμε;

Η νέα μελέτη βασίζεται σε δύο παραδοχές: πρώτον, αν υπάρχουν άγνωστα φερμιόνια η μάζα τους θα ήταν τόσο μεγάλη ώστε αυτά δεν θα μπορούσαν να παραχθούν με τους σημερινούς επιταχυντές. Η δεύτερη παραδοχή είναι ότι το σωματίδιο Χιγκς έχει πράγματι τη μάζα που μετρήθηκε στο CERN.

Συνδυάζοντας δεδομένα από τον LHC, τον αμερικανικό επιταχυντή Tevatron και άλλα πειράματα, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι, αν υπήρχαν άγνωστα φερμιόνια, θα αλληλεπιδρούσαν με το Χιγκς, θα άλλαζαν τις ιδιότητές του και θα εμπόδιζαν έτσι την παρατήρησή του.

Με άλλα λόγια, η ανακάλυψη του Χιγκς σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άγνωστα φερμιόνια.

Το μποζόνιο του Χιγκς ή “Σωματίδιο του Θεού” θεωρείται από τους φυσικούς ως το κλειδί της θεμελιώδους δομής της ύλης, το σωματίδιο που δίνει στην ύλη την μάζα της, σύμφωνα με τη θεωρία του «Καθιερωμένου Μοντέλου».

«Πατέρας» του μποζονίου είναι ο Βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς, ηλικίας 83 ετών σήμερα, ο οποίος στις αρχές του 1960 μαζί με άλλους πέντε επιστήμονες υποστήριξε την ύπαρξη ενός μηχανισμού μέσω του οποίου η ύλη στο σύμπαν αποκτά τη μάζα της.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Χιγκς, αν κάπου υπήρχε ένα αόρατο πεδίο υπεύθυνο για τη διαδικασία, αυτό έπρεπε να αποτελείται από σωματίδια.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αμέσως μόλις έγινε η Μεγάλη Έκρηξη, πολλά σωματίδια δεν είχαν μάζα αλλά την απέκτησαν χάρη σε αυτό το αόρατο πεδίο που απλώνεται στο Σύμπαν.

Αλληλεπιδρώντας με το πεδίο, το σωματίδιο αποκτά μάζα. Η ύπαρξη του σωματιδίου του Χιγκς θεωρείται ουσιαστικής σημασίας για να λύσουμε τον γρίφο της προέλευσης της μάζας.

ΠΗΓΗ:econews.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Αν γυρίσουμε την κλεψύδρα της ιστορικής μνήμης στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, θα δυσκολευτούμε να μην εντοπίσουμε τα γενέθλια αίτια της Ενωμένης Ευρώπης στην αγωνιώδη επιδίωξη, ηγετών η ματιά των οποίων ταξίδευε στο μέλλον επειδή βιαζόταν να αφήσει πίσω το παρελθόν, να μην ξανακυκλήσει αίμα στην ήπειρό μας.



Τουλάχιστον όχι με τη σφοδρότητα και τις ολέθριες συνέπειες των δυο Παγκοσμίων Πολέμων που ξεκίνησαν (και τελείωσαν) στην Ευρώπη. Τη Γηραιά Ήπειρο, με το συναρπαστικό αλλά και…

βεβαρημένο παρελθόν τακτοποίησης λογαριασμών και εκκρεμοτήτων με την επίκληση της βίας, του νόμου του ισχυρού και επομένως… της ζούγκλας, και όχι της αναζήτησης κοινών τόπων και εθνοτικών συμβιβασμών.



Εκείνη η Ευρώπη, ως νέα κοινή πατρίδα όλων μας, στηρίχτηκε σε αυτονόητες και διαυγείς αρχές. Καμία ωστόσο δεν φαίνεται να ήταν περισσότερο εκκωφαντική από την αλληλεγγύη. Αυτή την τόσο παρεξηγημένη έννοια, που στα χέρια ηγετών με όραμα και κουλτούρα ωστόσο, οικοδόμησε αρχικά την ΕΟΚ και στη συνέχεια την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Ηγέτες φυσικά που σε τίποτα δεν θύμιζαν τη σημερινή… παιδική χαρά, για να επικαλεστούμε τον ιστορικών διαστάσεων και… αλήθειας χαρακτηρισμό της “Monde” για τους πολιτικούς που κρατούν σήμερα στα χέρια τους τις τύχες των λαών μας. Και της Ευρώπης στο σύνολό της.



Η “παιδική χαρά” δοκιμάζεται άσχημα στα χρόνια της μεγάλης κρίσης. Που δεν ξεκίνησε στην Ευρώπη, αλλά στην ευρωζώνη βρήκε πρόσφορο εδαφος για να αναπτυχθεί, να βαθύνει, να αποκτήσει συστημικά χαρακτηριστικά και να “μολύνει” και άλλες οικονομίες του πλανήτη.



Εν πολλοίς λόγω της αδυναμίας των σημερινών ηγετών της Ευρώπης να αντιληφθούν το κοινό συμφέρον. Να επιδείξουν αλληλεγγύη. Να κάνουν ένα βήμα πίσω, για να πάρουν καλύτερη φόρα για ένα μεγαλύτερο άλμα προς το κοινό μέλλον. Να μην κοιτάζουν τις επόμενες εκλογές για τα εθνικά Κοινοβούλιά τους, αλλά τις επόμενες γενιές.



Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φυσικά το έχει η Γερμανία. Που πίστεψε, και οι εξελίξεις τη δικαίωσαν, ότι από αυτή την κρίση θα μπορούσε να εξέλθει ως η μόνη κερδισμένη. Και να στριμώξει ακόμη και την υπερδύναμη που λέγεται ΗΠΑ, θέτοντας εν αμφιβόλω και αυτήν ακόμη την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα.



Κάπου εδώ ωστόσο, η… σεμνή τελετή τελειώνει. Η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, όσο κι αν δεν θέλει κανείς να υποκύψει σε δεύτερες αναγνώσεις και συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις, “φωνάζει”: Μοιάζει με χτύπημα, και μάλιστα “τυφλό”, προς τη Ρωσία και δευτερευόντως τη Μεγάλη Βρετανία.



Δηλαδή, την (σχεδόν) υπερδύναμη που λόγω της αυτονομίας των ενεργειακών πόρων της μπορεί να εξέλθει νικήτρια στο power game με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τη χώρα που απειλεί να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή οικογένεια, προκαλώντας… πυρετό στις υπόλοιπες μεγάλες που θα παραμείνουν. Δηλαδή, κυρίως τη Γερμανία.



Οι Ρώσοι και οι Βρετανοί πληρώνουν το μεγαλύτερο κόστος από το “κούρεμα” των καταθέσεων στην Κύπρο. Και το πλήγμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά πρωτίστως θέμα γοήτρου και… δανεικών για το μέλλον.



Το δυστύχημα είναι ότι, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας, η Κύπρος συνιστά “παράπλευρη απώλεια”. Με την αλληλεγγύη να αναζητείται, όπως και την κοινή λογική.



Αυτή τη φορά ωστόσο, το παιχνίδι χόντρυνε. Και η βαρβαρότητα που επιβάλλεται στον κυπριακό λαό στέλνει, σε λάθος εποχή, το λάθος μήνυμα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Αυτές που… λίγο θέλουν να εξεγερθούν.



ysterografa.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ο μπαμπάς είναι διάσημος για τις αξεπέραστες ερμηνείες του σε θρυλικές ταινίες, όπως "Ο Νονός" και το "Άρωμα Γυναίκας", θεωρείται πρότυπο αντρικής γοητείας και πόθος εκατομμυρίων γυναικών για πολλές δεκαετίες.

Πριν λίγες ημέρες, ο 72χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εθεάθη....



να κάνει βόλτες σε γειτονιά του Beverly Hills και δεν ήταν μόνος του. Δίπλα του είχε σε μια σπάνια εμφάνιση την 12χρονη κόρη του, Οlivia, που ουδεμία σχέση έχει με τον celebrity και sexy μπαμπά. Η Olivia ντυμένη με ροζ φόρμα, cardigan, γυαλιά μυωπίας "Hello Kitty" με καρδούλες και κοτσιδάκια στα μαλλιά έδειχνε σαν θαυμάστρια, παρά σαν συγγενής του.


Είναι προφανές ότι η μικρή δεν έχει μοιάσει ιδιαίτερα στον μπαμπά, αλλά νομίζουμε πως ούτε από την μαμά, Beverly D'Angelo φαίνεται να έχει πάρει πολλά γονίδια.


Στη φωτογραφία βλέπετε τον ηθοποιό με την μαμά της Olivia, Beverly σε δημόσια εμφάνισή τους, λίγο πριν χωρίσουν.

athens magazine

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ


Σενάρια για μεγαλύτερο «κούρεμα» στην Κύπρο Φαινόμενο μαζικού bank run φαίνεται ότι παίρνει η πρωτοφανής απόφαση του Eurogroup να κουρευτούν έως και 10% οι καταθέσεις στις τράπεζες, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Σύμφωνα με...

πληροφορίες τα αιτήματα για απόσυρση καταθέσεων από τη Μεγαλόνησο ξεπερνούν το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό.



Η αναβληθείσα συνεδρίαση της Βουλής, που έχει προγραμματιστεί για αύριο πλέον, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για ενδεχόμενη παράταση της παύσης εργασιών των τραπεζών για την Τρίτη – ή και για ακόμα περισσότερες μέρες – έχει σημάνει συναγερμό στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.



Μάλιστα, η Φρανκφούρτη έχει ήδη αιτηθεί επίσπευση των διαδικασιών, δηλαδή η απόφαση να ληφθεί σήμερα, φοβούμενη μαζική απόσυρση καταθέσεων και από άλλες χώρες. Η απάντηση του Νίκου Αναστασιάδη ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα εκπρόσωπος της ΕΚΤ να επισκέπτεται το προεδρικό μέγαρο για να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις.



Μέσα σε όλα, μετά και το αδιέξοδο στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, στο τραπέζι έχουν πέσει και νέες προτάσεις για τις καταθέσεις.



Η πρώτη αφορά στο να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο κούρεμα των χρημάτων, που είναι κατατεθειμένα στις τράπεζες, ώστε το απαιτούμενο ποσό να συγκεντρωθεί από τους τραπεζικούς λογαριασμούς – και μόνο –, ώστε να μην απαιτηθεί έξωθεν βοήθεια.



Η δεύτερη προτείνει τα χρήματα, που θα χάσουν οι καταθέτες από το κούρεμα, να τους δοθούν με ομόλογα φυσικού αερίου, από τα μελλοντικά έσοδα, δηλαδή, που θα εισπράξει το κυπριακό Δημόσιο από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.



Στις 8.30 το πρωί, συνεδρίασε το Υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κύπριο πρόεδρο, σχετικά με την έγκριση του νομοσχεδίου για εφαρμογή των προνοιών του προγράμματος και θα συνεχίσει τις εργασίες του αύριο, Δευτέρα, στις 8:30 το πρωί. Το νομοσχέδιο με τίτλο «περί τέλους των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα νόμος του 2013» προνοεί τέλος 6,75% για καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, και τέλος 9,9% για καταθέσεις πάνω από τις 100 χιλιάδες.



Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για τις 11 και μισή ενημέρωση της ολομέλειας της Βουλής από τον Πρόεδρο αναβλήθηκε για αύριο το πρωί. Για τη Δευτέρα το απόγευμα αναβλήθηκε και η έκτακτη συνεδρία της Βουλής,η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα τις 4 το απόγευμα,κατά τη διάρκεια της οποίας θα κατατίθετο προς ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος το σχετικό νομοσχέδιο. Εν τούτοις, παραμένει άγνωστο αν, κατά την αυριανή συνεδρίαση της ολομέλειας, θα γίνει και η επίμαχη ψηφοφορία.



Οι ισορροπίες στη Βουλή είναι λεπτές και η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Εάν δεν υπάρξουν διαρροές, τα δύο κόμματα, που στηρίζουν την κυβέρνηση, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, διαθέτουν 28 ψήφους, μια λιγότερη απ’ όσες χρειάζεται για να περάσει το νομοσχέδιο.



Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και ΕΥΡΩΚΟ, εκτιμάται ότι θα ταχθούν εναντίον. Την ίδια στάση αναμένεται ότι θα κρατήσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος στις προεδρικές εκλογές είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιθανότατα, θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα στο λαό για τις αποφάσεις του Eurogroup.

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97
Αυτή είναι η επιστολή που απέστειλε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προς τις άλλες Τράπεζες για πάγωμα των συναλλαγών μέχρι νεωτέρας.Στην επιστολή που φέρει ένδειξη...

«Εμπιστευτικόν» τονίζεται ότι η Τράπεζα απαγορεύει προσωρινά και μέχρι νεωτέρας την εισαγωγή είτε από ιδρύματα



υποκείμενα στην εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας ή κατ΄ άλλο τρόπο εντολών πληρωμής ή μεταφοράς κεφαλαίων σε οποιοδήποτε σύστημα πληρωμών εκκαθάρισης ή και διακανονισμού συναλλαγών που λειτουργεί εντός ή εκτός της Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένων εντολών εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος. Εξάλλου, το ΠΓ του Κ.Σ. ΕΔΕΚ αποφάσισε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες.

enikos.gr




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97










Η Ελλάδα θα «φλέγεται» στο τέλος του αιώνα

Δραματικές αλλαγές προβλέπουν οι επιστήμονες για το κλίμα της Ελλάδας έως το τέλος του αιώνα. Οι ημέρες καύσωνα πενταπλασιάζονται με συνέπεια τα δάση να αντιμετωπίζουν άμεση απειλή πυρκαγιάς για επιπλέον 30 ημέρες σε σχέση με σήμερα.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις προέκυψαν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLIMRUN (www.climrun.eu) στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (www.noa.gr) και παρουσιάζονται στη νέα ενότητα του Οικοσκοπίου (http://www.oikoskopio.gr/map/), της διαδικτυακής χαρτογραφικής εφαρμογής του WWF Ελλάς για το ελληνικό περιβάλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες καταλήγουν σε παρόμοια συμπεράσματα για τη χώρα μας. Αντίστοιχη έρευνα του 2009 (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=288802) κατέληγε στο συμπέρασμα ότι, μετά το 2020 οι κάτοικοι σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαμία και Λάρισα θα ζουν σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου (συνθήκες καύσωνα) για επιπλέον 20 ημέρες τον χρόνο.

Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από το CLIMRUN καταδεικνύουν τα εξής:

- Αύξηση κατά 50% των θερμών ημερών για την περίοδο 2021-2050 και 100% μεταξύ 2071-2100.

- Οι κατά μέσο όρο 6,7 ημέρες καύσωνα της περιόδου αναφοράς 1961-1990 προβλέπεται να διπλασιαστούν (12,8 ημ.) την περίοδο 2021-2050 και να πενταπλασιαστούν (30,50 ημ.) την περίοδο 2071-2100.

- Προβλέπονται 30 επιπλέον ημέρες αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς ανά έτος, οι οποίες θα παρουσιαστούν κυρίως στις ανατολικές περιοχές της χώρας, από τη Θράκη μέχρι και την Κρήτη.

- Η αύξηση της θερμοκρασίας φαίνεται να συνοδεύεται από αύξηση των ξηρών ημερών. Οι περιοχές οι οποίες θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η Θεσσαλία, καθώς και τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

«Οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις επιβάλλουν την ενεργό μέριμνα της Πολιτείας, η οποία οφείλει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με καλύτερα συντονισμένες και πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις» αναφέρει η υπεύθυνη δασικών προγραμμάτων του WWF Ελλάς κυρία Εύη Κορακάκη.

Το πρώτο βήμα άμυνας για τις μεσογειακές χώρες, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η ανάπτυξη στρατηγικών προσαρμογής των δασικών οικοσυστημάτων στην κλιματική αλλαγή, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

- Η δημιουργία ισχυρών εργαλείων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών τόσο ως προς τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο φυσικό περιβάλλον όσο και ως προς την προληπτική δασοπροστασία.

- Η οργάνωση και λειτουργία ενός συστήματος απογραφής και παρακολούθησης των δασών, το οποίο να περιλαμβάνει την κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών, καθώς και την απογραφή και παρακολούθηση: των αποθεμάτων άνθρακα, της υγείας των οικοσυστημάτων, της κατάστασης διατήρησής τους και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

- Η προώθηση ορθής και αειφορικής δασικής διαχείρισης.

- Η άμεση θωράκιση των πολυτιμότερων δασικών οικοσυστημάτων της χώρας, με την κατά προτεραιότητα εφαρμογή μέτρων διαχείρισης και πρόληψης στα δάση του δικτύου NATURA 2000 και την ουσιαστική ενίσχυση των αρμόδιων φορέων.

«Η διαδικτυακή αυτή εφαρμογή επιτρέπει στον ενεργό πολίτη αλλά και στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να επικεντρωθούν στις περιοχές ενδιαφέροντός τους και να δουν με λεπτομέρεια τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τόπο επιλογής τους», στις περιοχές ενδιαφέροντός τους και να δουν με λεπτομέρεια τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τόπο επιλογής τους», λέει ο υπεύθυνος ερευνητής για το πρόγραμμα CLIMRUN από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος. Είναι η πρώτη φορά που αυτό παρουσιάζεται στον ελλαδικό χώρο και, όπως επισημαίνει ο ίδιος «αναμένουμε να το εμπλουτίσουμε και με άλλες παραμέτρους - ενδείξεις κλιματικών αλλαγών που όντως είναι δυσοίωνες αλλά και πολύ διαφορετικές από περιοχή σε περιοχή». Η δημιουργία του Οικοσκοπίου αποτέλεσε μια από τις δράσεις του προγράμματος το Μέλλον των Δασών, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από τα Ιδρύματα Ι. Σ. Λάτση, Α. Γ. Λεβέντη και Μποδοσάκη, καθώς και με την υποστήριξη ιδιωτών. ΠΗΓΗ: tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Όλοι μας έχουμε ξοδέψει ώρες και ώρες από τη ζωή μας απασχολημένοι με τα video games στους υπολογιστές μας

, τις παιχνιδοκονσόλες μας και εσχάτως στα smartphones/tablets, αλλά οι περισσότεροι δε γνωρίζουμε σε ποιον οφείλουμε αυτή τη μορφή διασκέδασης.





Γι΄αυτό αξίζει να παρακολουθήσουμε το παρακάτω video-αφιέρωμα στον Ralph Baer, τον εφευρέτη των video games, ο οποίος εν έτει 1968 δημιούργησε το “Brown Box”, το πρώτο πρωτότυπο του Magnavox Odyssey που κυκλοφόρησε το 1972 και αποτέλεσε την πρώτη παιχνιδοκονσόλα στον κόσμο!


Ο Ralph Baer (90 ετών σήμερα, συνεχίζει ακάθεκτος τη δουλειά του…) είδε το Odyssey να σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις στον έναν χρόνο κυκλοφορίας του, αλλά δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί ότι εγκαινίασε μια βιομηχανία αξίας πολλών δισεκατομμυρίων…



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

«Με τις εξελίξεις στην Κύπρο βλέπουμε για ακόμη μια φορά το αδιέξοδο μιας πολιτικής που δεν είναι συνολική για όλη την ευρωζώνη, αλλά συνίσταται σε αποσπασματικές ενέργειες για κάθε χώρα ξεχωριστά.



Η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, ακόμα και αυτών που είναι κάτω από 100.000 ευρώ, έρχεται και ...

σε αντίθεση με τις αποφάσεις, να προχωρήσει η τραπεζική ένωση και να καθιερωθεί μια πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.



Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «από εδώ και πέρα σε κάθε κρίση, όπου κι αν ξεσπάσει, ο φόβος των καταθετών θα είναι μέρος της εξίσωσης, με απρόβλεπτες συνέπειες. Το Eurogroup εξασφάλισε, με τις ανιστόρητες και ανεγκέφαλες αποφάσεις του, ότι στο μέλλον κάθε κρίση θα είναι συγχρόνως και ένα δράμα».



«Φθάνουμε όλο και πιο κοντά σε μια αποφασιστική στιγμή όπου είτε ολόκληρος ο Νότος θα επιβάλλει μια πιο δίκαιη και βιώσιμη συνολική λύση, ή η ευρωζώνη δε θα μπορέσει να διαχειριστεί τις φυγόκεντρες δυνάμεις και την οργή των λαών» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.



zougla.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Την Καθαρή Δευτέρα θα παρθούν οι καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, καθώς η σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της βούλής αναβλήθηκε.



Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο εξετάστηκε και ο ...

σχεδιασμός ενός εναλλακτικού σχεδίου, σε περίπτωση που το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων δεν εγκριθεί από την κυπριακή βουλή, δεδομένων και των μεγάλων αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του Eurogroup σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης.



Προς το παρόν μόνο οι 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ αναμένεται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ το ΑΚΕΛ, το ΕΔΕΚ και οι βουλευτές των μικρότερων κομμάτων αναμένεται να το καταψηφίσουν. Καθοριστική για την έκβαση της υπόθεσης θα είναι η στάση που θα κρατήσουν οι 8 βουλευτές του ΔΗΚΟ, και η οποία πιθανότατα δε θα είναι ενιαία.



Αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στην κοινωνία, καθώς πολίτες πραγματοποιούν από το πρωί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό μέγαρο και τη βουλή.



emea.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ένα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από στη Συναγωγή Μοναστηριωτών.



Στο σημείο εκείνο πραγματοποιείται η εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της συμπλήρωσης ...

70 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπίρκεναου με την οποία άρχισε η βίαιη εκτόπιση, άνω των 50.000, Εβραίων της Θεσσαλονίκης.



Δύο νεαροί οι οποίοι βρίσκονταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην περιοχή εκτόξευσαν προς την αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τον πρωθυπουργό δύο αυγά.



Τα αυγά έπεσαν μπροστά στο αυτοκίνητο με το οποίο μετακινείται ο πρωθυπουργός.



Αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τους.



thebest.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδειξίας με φράτζα, ζωγραφιές στο σώμα και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε... και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε...Το να χαιρετάς φασιστικά... ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!



Τρίζουν τα ...

κόκκαλα των προγόνων μας, της ίδιας μας της ιστορίας... της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών! Είσαι λίγος και σαν παίκτης και σαν άνθρωπος τελικά! Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας! Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν... οι δικαιολογίες σου το ίδιο!



Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο, είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά! ΕΜΕΙΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!



"Διοικούντες", από αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ!Η ανευθυνότητά σας δεν θα συγχωρεθεί. Πάρτε θέση τώρα!



Υ.Γ.: Πραγματικά, από ηλιθιότητα που σε χαρακτηρίζει το έκανες;...ή καθοδηγούμενος και καθ` υπόδειξη; Σε κάθε περίπτωση και προς κάθε παραλήπτη ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΕΣ....ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ!



Υ.Γ.2: To θέμα αυτό ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ και ξέρουμε να το διευθετήσουμε μόνοι μας!



Γι' αυτό λοιπόν όλοι οι πολιτικάντηδες με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, ας μας αφήσουν ήσυχους και μακριά απο υποδείξεις. Δεν τις χειαζόμαστε.







ORIGINAL21








Ο Σπύρος Κοντούλης γεννήθηκε στην Κοκκινιά το 1915 και πήρε μετεγγραφή στην ΑΕΚ το 1935 από την Άμυνα Νικαίας. Τον Απρίλιο του 1944 συνελήφθη απότ ους Ναζί στο Πεδίο του Άρεως και οδηγήθηκε στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου.



Εκεί συνάντηση τον αδελφό του Βασίλη που εκτελέστηκε και το συμπαίκτη του στην ΑΕΚ Κώστα Χριστοδούλου που βασανίστηκε φρικτά πριν τον αφήσουν ελεύθερο. Στα μέσα Ιουνίου του ίδιου έτους οδηγήθηκε με ένα καμιόνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για να εκτελεστεί. Στο δρόμο στη περιοχή του Μετς πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο τρέχοντας προς την ελευθερία. Τότε δέχτηκε τα πυρά από Γερμανούς στρατιώτες και έπεσε νεκρός σε ηλικία 29 ετών.



athens.indymedia.org



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Άφρονα» πολιτική με πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις για την Ε.Ε και το Ευρώ, χαρακτηρίζει η Δράση την απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» τις καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες.



Οι τέσσερις λόγοι που ...

επικαλείται για την καταδίκη της απόφασης η Δράση, είναι:



«Η Δράση καταδικάζει την απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» τις καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες.



1. Επειδή υπονομεύει τη σχέση εμπιστοσύνης των καταθετών προς τις τράπεζες τους όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Υπονομεύει την Ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων μέχρι του ποσού των 100.000 Ευρώ.



2. Επειδή θα οδηγήσει σε φυγή καταθέσεων από τις χώρες του Νότου προς τις χώρες του Βορρά.



3. Επειδή αναδεικνύει απόλυτη και κυνική αγνόηση των αρχών της Ε.Ε. υπέρ «βολικών» κατά περίπτωση πολιτικών. Και ο κυνισμός αυτός θα έχει δραματικές πολιτικές επιπτώσεις στις χώρες του Νότου, οδηγώντας τες στην αγκαλιά των ακραίων και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.



4. Επειδή το κόστος για την Ευρώπη θα αποδειχθεί σημαντικά μεγαλύτερο από το φαινομενικό άμεσο όφελος. Η απόφαση υπονομεύει το Ευρώ και καταστρέφει την οικονομία της Κύπρου, την οποία υποτίθεται «διασώζει».



Η Δράση, με αφορμή την άφρονα αυτή απόφαση , επισημαίνει ότι για εμάς τους Έλληνες προέχει η άμεση εκλογίκευση των πολιτικών μας με περιορισμό και βελτίωση του κράτους ώστε να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση του Ελληνικού λαού και κυρίως για να μπορέσουμε το ταχύτερο να απαλλαγούμε από την κηδεμονία των δανειστών μας».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Πρόκειται για ένα αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών με 15 περίπου είδη ιθαγενή των βόρειων εύκρατων περιοχών, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η καταγωγή της είναι από τη Χιλή.

Ο καρπός της άγριας αυτής φράουλας είναι μικρός, εξαιρετικά γλυκός και νόστιμος και στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα γνωστή η ....



ευρωπαϊκή φράουλα που βρίσκεται και αυτοφυής σε λοφώδεις και δασώδεις και ημιδασώδεις περιοχές.

Η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C.


Έχει ευεργετική δράση στον οργανισμό μας και ενδείκνυται για τους ρευματισμούς, τις πέτρες των νεφρών, τις παθήσεις του ύπατος και την ποδάγρα.

Ο χυμός της είναι αποτοξινωτικός.

Αλκαλοποιεί το αίμα και περιποιείται το ξηρό δέρμα ενώ το αφέψημα από τα φύλλα και τις ρίζες της είναι διουρητικό και στυπτικό.

Είναι ορεκτική, ωφελεί στην αναιμία, την υπόταση, το άσθμα και τη χολή.





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

Σκληρή επίθεση στο δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη εξαπέλυσε σήμερα ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο Twitter.



«Κ. Πρετεντέρη. Πόσο ‘φαύλο, διεφθαρμένο και αυταρχικό’ είναι το.καθεστώς που εσύ εκπροσωπείς; Πόσο μίσος για τους ...

φτωχούς σε 300 λέξεις;» έγραψε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς τι έγραψε ο δημοσιογράφος, για να προκαλέσει το σχόλιό του, ο κ. Παππάς λέει: «Τσαβες και Κασιδιαρης είναι εκτός στρατοσφαιρας της δημοκρατίας. ‘φαύλο διεφθαρμένο και αυταρχικό’ το καθεστώς της Βενεζουέλας».



bankwars.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Η Bojana Danilovic είναι μια 28χρονη γυναίκα από τη Σερβία που πάσχει από μια παράξενη «κατάσταση» που έχει αφήσει γιατρούς και επιστήμονες άναυδους! Βλέπει και κάνει τα πάντα ανάποδα. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, οι οποίοι εξέτασαν την κοπέλα αναφέρουν ότι πάσχει από μια σπάνια πάθηση του εγκεφάλου που ονομάζεται «φαινόμενο χωρικού προσανατολισμού». Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι τα μάτια της βλέπουν τα πράγματα με το σωστό τρόπο, αλλά για κάποιο λόγο ο εγκέφαλός της να αλλάζει θέση!

perierga.gr - Η γυναίκα που βλέπει και κάνει τα πάντα ανάποδα!

Η Bojana είναι μοναδική περίπτωση στον κόσμο. Τα πάντα στη ζωή της ήταν… προς τα πίσω, ακόμα και τα πρώτα της βήματα τα έκανε από την ανάποδη. Η μητέρα της μάλιστα χρειάστηκε να την διδάξει πώς θα περπατήσει όπως τα άλλα παιδιά και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να τα καταφέρει. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας πολύ ασυνήθιστης ζωής. Τα παράξενα συνεχίστηκαν για την Bojana όταν άρχισε να γράφει. Ξεκινούσε από την κάτω δεξιά γωνία και τελείωνς στην επάνω αριστερή. Μάταια όλοιπροσπαθούσαν να της μάθουν… τον ίσιο δρόμο. Όταν τελείωσε το σχολείο βρήκε δουλειά στη Δημοτική Αρχή, όπου οι συνάδελφοί της έμειναν εμβρόντητοι όταν γύρισε ανάποδα οθόνη καιπληκτρολόγιο υπολογιστή να να… βλέπει καλύτερα!

perierga.gr - Η γυναίκα που βλέπει και κάνει τα πάντα ανάποδα!

Στο σπίτι βλέπει ανάποδα τηλεόραση, χρησιμοποιεί ανάποδα το κινητό τηλέφωνο, ενώ το ίδιο κάνει όταν θέλει να διαβάσει εφημερίδα, περιοδικό ή κάποιο βιβλίο. Η κατάστασή της προσέλκυσε την προσοχή των Αμερικανών επιστημόνων πριν από μερικά χρόνια, οι οποίοι την υπέβαλαν σε εξετάσεις χωρίς να έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα. Εκείνη πάντως έχει μάθει να ζει τη ζωή της… ανάποδα αν και έχει βαρεθεί να ακούσει συνέχεια τη φράση «Κυρία,κρατάτε ανάποδα την εφημερίδα!»…

perierga.gr - Η γυναίκα που βλέπει και κάνει τα πάντα ανάποδα!

perierga.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά στο επίμαχο νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.Όπως μεταδίδει το stockwatch.com.cy, αναβλήθηκε αρχικά η ενημέρωση που θα έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στην κεκλεισμένων συνεδρίαση της Βουλής, που ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00.



Αναβλήθηκε επίσης και ...

η προγραμματιζόμενη για σήμερα Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα συνέλθει αύριο στις 16.00.



Θα προηγηθεί ενημέρωση του αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.



Οι πληροφορίες φέρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δίνει πίστωση χρόνου στις εξελίξεις, καθώς εκείνη την ώρα θα συνέρχονταν τα αρμόδια όργανα του ΑΚΕΛ, και όπως είχε δηλώσει χθες το βράδυ ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, οι βουλευτές της αριστεράς δεν θα μπορούσαν να είναι παρόντες στην πρωινή ολομέλεια της Βουλής.



Δεύτερες σκέψεις που επικράτησαν στο Προεδρικό σε σχέση με την υπόδειξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ να κερδηθεί χρόνος, φαίνεται να οδήγησαν τον Πρόεδρο να αναβάλει για σήμερα την ομιλία του στη Βουλή.



Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα ήθελε να κερδίσει χρόνο, για να δημιουργήσει, όπως μας αναφέρθηκε, προοπτικές ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.



Επίσης διέρρευσε ότι αναβάλλεται και το Προεδρικό διάγγελμα το οποίο επρόκειτο να απευθύνει απόψε προς τον κυπριακό λαό ο Νίκος Αναστασιάδης.



Πάντως επικρατεί αβεβαιότητα σε σχέση με την τελική απόφαση της Βουλής αφού ήδη κάποια κόμματα έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δώσουν θετική ψήφο.

Το νομοσχέδιο με τίτλο Περί Τέλους των Καταθέσεων σε Πιστωτικά Ιδρύματα Νόμος 2013 προνοεί τέλος 6.75% για καταθέσεις κάτω των €100 χιλ. και τέλος 9,9% για καταθέσεις πάνω από €100 χιλ.



Το Υπουργικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωί και εξέτασε το εν λόγω νομοσχέδιο. Οι εργασίες του Σώματος θα συνεχιστούν και αύριο στις 09.30.



Έκτακτη αργία την Τρίτη για τραπεζικούς



Επίσης μελετάται το ενδεχόμενο οι τράπεζες να αναστείλουν για μία μέρα τη λειτουργία τους, δηλαδή να παραμείνουν κλειστές την ερχόμενη Τρίτη για να δοθεί χρόνος στην Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία να προωθήσουν το σχετικό νομοσχέδιο αναφορικά με το κούρεμα όλων των καταθέσεων.





Διέρρευσε ότι επί τούτου έχουν εκφραστεί διαφορετικές απόψεις την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, πράγμα με το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να μην συμφωνεί με τις υποδείξεις της ΕΚΤ,που αξιώνει ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για σήμερα, για να μην προκληθεί πανικός αύριο στις ευρωπαικές τράπεζες.



Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες του Υπουργικού Συμβουλίου θα συνεχιστούν και αύριο Δευτέρα της Καθαράς στις 08.30.



Επίσης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταθέτει για αύριο στις 11.30 την ενημέρωση προς τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.



Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το νομοσχέδιο δεν θα λάμβανε την απαραίτητη πλειοψηφία από τα κοινοβουλευτικά κόμματα.



Στις 12.00 ολοκληρώθηκε και η ενημέρωση του Προέδρου Αναστασιάδη προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, στην Παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Μιχ. Σαρρή, του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη και του Υποδιοικητή Σπύρου Σταυρινάκη







Πηγή:www.reporter.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Θα καταψηφίσει το ΑΚΕΛ το νομοσχέδιο για κούρεμα των καταθέσεων στην ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής...

Η απόφαση ελήφθη από την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, που επικύρωσε σχετική εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου.



Ο γγ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι το γραφείο μελετών του κόμματος ετοιμάζει πρόταση για αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί.



Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον το ΑΚΕΛ θα καλέσει τον κόσμο σε κινητοποιήσεις, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο κόσμος είναι ήδη έτοιμος, αλλά οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν με οργανωμένο τρόπο και μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια.





Πηγή: http://www.skai.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Αναστρέψιμα τα γηρατειά σύμφωνα με τους επιστήμονες Κοντά στην ανακάλυψη φαρμάκου που καταπολεμά τα γηρατειά και θα βοηθάει τους ανθρώπους να ζουν ακόμη και έως τα 150 χρόνια, ισχυρίζονται ότι βρίσκονται...

αμερικανοί επιστήμονες από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ.



Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ζώα και ανακάλυψαν ότι το κύριο συστατικό του κόκκινου κρασιού, η ρεσβερατρόλη, ενεργοποιεί μία πρωτεΐνη που προάγει την υγεία και την μακροζωία.



Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία η ρεσβερατρόλη, που είναι συστατικό της φλούδας των σταφυλιών, αυξάνει τη δραστηριότητα μιας συγκεκριμένης σιρτουϊνης (της SIRT1), η οποία προστατεύει το σώμα από τη νοητική γήρανση, ανανεώνοντας τα μιτοχόνδρια.



Τα μιτοχόνδρια είναι τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων και η λειτουργία τους φθίνει καθώς γερνάμε. «Επαναφορτίζοντας» τα εργοστάσια αυτά, η υπερδραστήρια SIRT1 μπορεί να ασκήσει σημαντικές επιδράσεις στην υγεία.



Η SIRT1 ενεργοποιείται εκ φύσεως με τον περιορισμό των θερμίδων και την άσκηση, αλλά και από φυσικούς ενεργοποιητές, ο συνηθέστερος εκ των οποίων είναι η ρεσβερατρόλη.



Ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε ρεσβερατρόλη είχαν διπλάσια αντοχή και σχετική ανοσία στις επιδράσεις της παχυσαρκίας και στη γήρανση, ενώ σε μελέτες με μέλισσες, μύγες και ποντίκια η χορήγησή της οδήγησε σε παράταση της ζωής.



Έτσι, εκτιμούν ότι φαρμακευτικές ουσίες παρόμοιες με τη ρεσβερατρόλη μπορεί να θεραπεύσουν ή και να προλάβουν νοσήματα σχετιζόμενα με τη γήρανση και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν τέτοιου είδους φάρμακα μέσα στην επόμενη πενταετία.



Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος της επιθεώρησης «Science».






via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

Η ΕΔΕΚ πρόκειται να καταψηφίσει το κυβερνητικό σχέδιο νόμου για τις καταθέσεις που συμφωνήθηκε στο Eurogroup δήλωσε ο...

πρόεδρος του κόμματος και της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Όμηρου.



Μεταξύ άλλων, ο κ. Ομήρου ανέφερε στην ομιλία του στο Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΗΚ ότι η απόφαση του Eurogroup καταστρέφει την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο, είναι εξωφρενική και παράλογη, και οδηγεί σε ληστρική υπεξαίρεση ιδιωτικών καταθέσεων .



«Η κυβέρνηση όφειλε να διαβουλευτεί με τις πολιτικές δυνάμεις, αρνούμαστε να υποκύψουμε σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του προέδρου της Κύπρου για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.



Για «άδικο μέτρο που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα αγανάκτηση στον κόσμο μας» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου για το κούρεμα των καταθέσεων, προειδοποιώντας όμως ότι σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό η Κύπρος θα επιστρέψει στη λίρα και θα καταρρεύσει η κυπριακή οικονομία.



Στο ίδιο κλίμα, ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αυξέντης Αυξεντίου απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το κούρεμα, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε άλλη λύση οδηγεί σε απρόβλεπτες περιπέτειες



Η απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων είναι εντελώς παράνομη και παραβιάζει τις Ευρωπαϊκές Αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ιδιοκτησίας, υποστήριξε ο νομικός και τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης.



Τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Θα εξακολουθήσουμε, όπως και στο παρελθόν, με νομοθετικά μέτρα όποτε χρειάζεται, να δείχνουμε μηδενική ανοχή στα κρούσματα βίας και ρατσισμού», δήλωσε ο...

πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Συναγωγή Μοναστηριωτών της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η δέηση στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου τρένου για το κολαστήριο του Άουσβιτς.



«Τα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού εμφανίζονται και πάλι στην Ευρώπη, λόγω και της κρίσης», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Τώρα, το μέτωπο κατά του νεοναζισμού είναι πιο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά, τώρα, το μέτωπο κατά του αντισημιτισμού είναι πιο επιτακτικό, τώρα είναι, που δεν πρέπει να αφήσουμε την απάθεια, τον εφησυχασμό να διαβρώσουν τα κράτη, τους λαούς της Ευρώπης. Σας βεβαιώνω ότι στην Ελλάδα δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».



Μηνύματα κατά του ρατσισμού έστειλαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, με χαιρετισμούς, που διαβάστηκαν στην εκδήλωση. Τα μηνύματα αυτά συμπυκνώνονται στη φράση «ποτέ ξανά ολοκαύτωμα, ποτέ ξανά γενοκτονία».



Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επισήμανε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο πριν είναι αργά» και ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ξηλωθούν από δρόμους της Θεσσαλονίκης ονόματα ανθρώπων που συνεργάστηκαν με τους ναζί, «να μην επιτρέψουμε άλλη γενοκτονία και να μην εκκολαφτεί το "αυγό του φιδιού"»




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

"Ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας, στέλνω από το βήμα αυτό ένα ισχυρό μήνυμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία: Θα εξακολουθήσουμε όπως και στο παρελθόν, με νομοθετικά μέτρα όποτε...

χρειάζεται να δείχνουμε μηδενική ανοχή στην αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας και ρατσισμού", είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση μνήμης για την 70ή επέτειο έναρξης εκτοπισμού των Ελλήνων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη.



Διαβάστε τον χαιρετισμό του:





"Φίλες και φίλοι,



Η σημερινή μας παρουσία στον χώρο αυτό είναι ζήτημα συνείδησης και χρέους. Ζήτημα συνείδησης και χρέους στη μνήμη των χιλιάδων συμπολιτών μας, από την πόλη της Θεσσαλονίκης, που βρήκαν φρικτό θάνατο στα κολαστήρια του Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Ήταν ακριβώς πριν 70 χρόνια, όταν ξεκίνησε από εδώ, 15 Μαρτίου του 1943, η πρώτη αποστολή Εβραίων της πόλης με προορισμό την υπό ναζιστική κατοχή Πολωνία. Μόνο τους φταίξιμο ήταν ότι γεννήθηκαν Εβραίοι…



Αν μπορώ να πω με δύο λέξεις, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό, αυτό που βγαίνει από την ψυχή όλων και όλων των Ελλήνων, είναι μόνο οι δύο λέξεις:



Ποτέ Ξανά!



Στη διάρκεια της αποτρόπαιας εκείνης βιομηχανίας θανάτου που έστησαν οι ναζί - και που είναι αδύνατο ακόμη και σήμερα να συλλάβει ο ανθρώπινος νους - οι 67.151 Έλληνες Εβραίοι, από διαφορετικά σημεία της χώρας, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, ήταν μέρος μόνο των 6 εκατομμυρίων συνολικά Εβραίων θυμάτων από ολόκληρη την Ευρώπη.



Ένα προμελετημένο και οργανωμένο μαζικό έγκλημα: Όπου η βιομηχανία θανάτου συνάντησε την ανεξάντλητη ελπίδα για ζωή. Όπου η αγριότητα του ανθρώπινου ζώου-θύτη συνάντησε το μεγαλείο του ανθρώπου-θύματος.



Κι η εμπειρία εκείνη, τότε, σφράγισε τόσο το μεταπολεμικό μας σύστημα, όσο και τις ανθρώπινες σχέσεις, έκτοτε...



Κυρίες και Κύριοι,



Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί σήμερα, ότι το Ολοκαύτωμα, αποτέλεσε το ειδεχθέστερο έγκλημα, μια δολοφονία κατά της ίδιας της ανθρωπότητας.



Όπως ξέρετε «Ολοκαύτωμα» είναι ελληνική λέξη. Και ως τέτοια επιβλήθηκε διεθνώς.



Σημαίνει εκείνο που καίγεται εντελώς, χωρίς ίχνη και χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο συνέχειας.



Είναι στενά συνδεδεμένο ως έννοια, και με μία άλλη ελληνική λέξη, τη Γενοκτονία. Τη χρησιμοποίησε ένας Πολωνό-Εβραίος συγγραφέας, ο Ραφαήλ Λέμκιν, για να ορίσει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας: Όταν, δηλαδή, ένα επίσημο κράτος, συστηματικά εξοντώνει ένα λαό, για να αφανίσει, ακριβώς, τη συνέχειά του. Κι όταν αυτή η μαζική δολοφονία γίνεται οργανωμένα και εν ψυχρώ, ανεξάρτητα από την έκβαση των πολεμικών επιχειρήσεων, και χωρίς καμία δυνατότητα στα θύματα να γλιτώσουν φεύγοντας.



Ο Λέμκιν χρησιμοποίησε τον όρο αυτό για πρώτη φορά στην περίοδο του Μεσοπολέμου, για να περιγράψει τη γενοκτονία σε βάρος άλλων λαών. Αλλά το θαρραλέο πνεύμα του δεν βρήκε ανταπόκριση στην εποχή του. Κι έτσι το κακό επαναλήφθηκε λίγα χρόνια αργότερα, σε πάρα πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις...



Γι’ αυτό έχει σημασία να μην ξεχνάμε. Να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.



Γι’ αυτό έχει σημασία να έχουμε πάντα στο μυαλό μας αυτές τις δύο λέξεις:



Ποτέ ξανά! Ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα! Ποτέ ξανά Γενοκτονίες!



Σήμερα, λαοί και κυβερνήσεις έχουν χρέος να παίρνουν κάθε μέτρο, να υλοποιούν κάθε πρωτοβουλία, με στόχο την αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στην κοινωνία, κυρίως όμως στη νέα γενιά.



- Για να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί…



Πολλοί έχουν την αφελή πεποίθηση ότι τέτοια ειδεχθή εγκλήματα, κατά ολόκληρων λαών, γίνονταν μονάχα στο απώτερο σκοτεινό παρελθόν της Ανθρωπότητας!



Δυστυχώς έχουν άδικο. Το Ολοκαύτωμα αποδεικνύει ότι ο 20ος Αιώνας υπήρξε απόλυτα συμβατός με τέτοιες φρικαλεότητες. Και γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε…



Ευτυχώς, σήμερα οι νεώτερες γενιές δεν έζησαν εκείνη την ανείπωτη φρίκη.



Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο - ότι δεν τα έζησαν - τείνουν να θεωρούν «αυτονόητες» τις αξίες και τις αρχές του Ανθρωπισμού.



Όμως τίποτε δεν είναι αυτονόητο!



Αυτό ακριβώς μας θυμίζει το Ολοκαύτωμα. Αυτό μας θυμίζουν οι Γενοκτονίες!



Και γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.



Είναι χρέος μας, λοιπόν, να βοηθήσουμε τους νέους να αντιληφθούν, ότι οι αξίες που διέπουν την κοινωνία που ζουν, δεν είναι δεδομένες. Πρέπει να τις περιφρουρούν καθημερινά.



Πρέπει το «Ποτέ ξανά», να το πιστέψουν οι ίδιοι και να το περάσουν στις επόμενες γενεές.



Κυρίες και Κύριοι,



Η Ελληνική κοινωνία πολέμησε σκληρά το Ναζισμό! Και αναλογικά είχε από τα περισσότερα θύματα σε ολόκληρη την τότε κατεχόμενη Ευρώπη.



Αυτή την απαράμιλλη Αντίσταση, αυτή την ηθική και πολιτική νίκη ολόκληρου του Ελληνικού λαού, την προσβάλλουν βάναυσα και την αμαυρώνουν σήμερα οι ελάχιστες μεμονωμένες φωνές που προσπαθούν να αναβιώσουν το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.



Μπορεί να είναι λίγοι. Μπορεί να είναι λιγότεροι απ’ ότι σε άλλες δυτικές κοινωνίες. Αλλά και λίγοι προσβάλλουν…



Προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού. Όλων των θυμάτων! Χριστιανών και Εβραίων.



Γιατί τα αδέλφια μας που χάθηκαν τότε, οι Έλληνες Εβραίοι ήταν αυτό ακριβώς: αδέλφια μας!



Και μαζί τους χάθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολεμώντας τους κατακτητές.



Ο ελληνοεβραίος Συνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής, υπήρξε ο πρώτος ανώτατος Έλληνας αξιωματικός που σκοτώθηκε πολεμώντας τα φασιστικά στρατεύματα του Μουσολίνι στην εποποιία της Αλβανίας!



Σκοτώθηκε πολεμώντας όρθιος και φροντίζοντας την κάλυψη των στρατιωτών του, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο μέτωπο.



Λίγες μέρες πριν, το τμήμα του οποίου προΐστατο - το θρυλικό «απόσπασμα Αώου» - είχε εμποδίσει την περικύκλωση της 8ης Ελληνικής Μεραρχίας από Αλπινιστές του εχθρού. Κι αμέσως μετά είχε καταφέρει να παγιδέψει και να συλλάβει του πρώτους αιχμαλώτους του εχθρού, 700 τον αριθμό, από τις ειδικές δυνάμεις των, της φασιστικής μεραρχίας των «Κενταύρων» στη γέφυρα του ποταμού Καλαμά…



Ένας αληθινός, δηλαδή, ήρωας της Ελλάδας! Και σαν ήρωα τον τιμούμε! Ένα εκλεκτό τέκνο του Εβραϊκού Ελληνισμού, που μας κάνει όλους υπερήφανους.



Γι’ αυτό σας λέω: Οι Έλληνες Εβραίοι είναι αδέλφια μας. Αλλά και όλοι οι Εβραίοι που έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος παντού στην Ευρώπη, είναι αδέλφιά μας! Γιατί ο Ελληνικός λαός έχει θρηνήσει τις δικές του Γενοκτονίες και έχει βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης σε όσους λαούς υπέστησαν τέτοια σκληρή μοίρα.



Και όλοι όσοι πολέμησαν τους Ναζί κι όλοι όσοι έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, εντός κι εκτός Ελλάδας, άφησαν με το θάνατό τους την ίδια παρακαταθήκη σε όλους μας.



Ποτέ ξανά!



Φίλες και φίλοι,



Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι αντίπαλος με τον ρατσισμό, έτσι κι αλλιώς.



Κι όχι μόνο στην πρόσφατη ιστορία του. Από τα βάθη των αιώνων…



Για τους Έλληνες, η κοινή ταυτότητά τους ήταν πάνω απ’ όλα κοινότητα Παιδείας και Πολιτισμού. Ο ρατσισμός, επομένως, δεν χώραγε ποτέ στην Ελληνική ταυτότητα!



Κι ακόμα, η αγάπη των Ελλήνων για την πατρίδα μας, δεν είχε ποτέ ρατσιστικές αποχρώσεις. Δεν ήταν ποτέ μίσος για τον «άλλο». Ήταν αγάπη και υπερηφάνεια για τρία πράγματα: για την Ελευθερία μας, για την Κληρονομιά μας, για τον τόπο μας.



Γι’ αυτό κι οι Έλληνες ήταν ανοιχτοί σε άλλους λαούς, δέχθηκαν επιρροές απ’ αυτούς, άσκησαν επιρροές και οι ίδιοι σε εκείνους, έζησαν μαζί τους για αιώνες. Τους δέχθηκαν στις πόλεις τους! Μοιράστηκαν κοινή μοίρα και κοινά παθήματα από κοινούς δυνάστες.



Με δύο λόγια, οι ρατσιστές δεν χωρούν ανάμεσά μας. Ούτε οι αντισημιτική μισαλλοδοξία.



Και επιμένω: Ο αντισημιτισμός είναι ξένος και εχθρικός προς την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Πολιτισμό μας.



Από την Ελλάδα του Περικλή μέχρι σήμερα, τα ιδανικά της δημοκρατίας, της αγάπης για την Ελευθερία, του διαλόγου και τον σεβασμού προς «τον άλλο», παρέμειναν αδιαπραγμάτευτες αρχές του λαού μας, που υπήρξε πάντοτε βαθύτατα ανθρωπιστής.



Εξ άλλου, ο ελληνικός, όπως και ο ιουδαϊκός, είναι οι δύο μεγάλοι πολιτισμοί της Μεσογείου στους οποίους βασίσθηκε ο ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και εν τέλει ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός.



Η διαδρομή τριών χιλιετιών που συμπληρώνουν στην εποχή μας οι ελληνοεβραϊκές σχέσεις πιστοποιεί το μοναδικό ιστορικό παράδειγμα δύο εθνών με τόσο παλαιούς δεσμούς.



Κι αυτό δεν είναι τυχαίο: Διατρέχοντας την ιστορία των δύο λαών, εύκολα διαπιστώνει κανείς κοινά χαρακτηριστικά τους: Την κλίση τους στο εμπόριο, την αγάπη τους στην τέχνη και τα γράμματα, την πολύχρονη υποδούλωσή τους σε κατακτητές – πολλές φορές κοινούς κατακτητές. Και, βεβαίως, το κοινό χαρακτηριστικό της Διασποράς!



Κι ακόμα αγάπη προς την Πατρίδα τους, αγάπη προς την Ελευθερία, σεβασμός του ατόμου και κοσμοπολιτισμός, που ποτέ. Όμως, δεν έσβησε τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής.



Όλα αυτά συνέδεσαν άρρηκτα τους δύο λαούς, οι οποίοι με την ιστορία τους σφράγισαν τον μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτισμό.



Κι είναι ιδιαίτερα θετικό - αλλά και εξόφληση ιστορικής υποχρέωσης - το γεγονός ότι σήμερα οι ελληνο-ϊσραηλινές σχέσεις περνάνε την καλύτερη περίοδό τους εδώ και δεκαετίες.



Και οι προοπτικές είναι ακόμα καλύτερες από δω και μπρός!



Φίλες και Φίλοι,



Σήμερα ο νεοναζισμός εμφανίζεται και πάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Βοηθά και η κρίση, η πολύ μεγάλη ανεργία που υπάρχει. Αυτή η κατάρρευση προσδοκιών που σαρώνει έξαφνα ολόκληρες κοινωνίες, που ήταν διαφορετικά μαθημένες ως σήμερα...



Γι’ αυτό και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά - γι’ αυτό και στις χώρες που περνάνε μεγάλη κρίση, περισσότερο απ’ ό,τι αλλού - οφείλουμε να έχουμε το νου και τα μάτια μας ανοιχτά...



Τώρα το «Ποτέ Ξανά», είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά!



Τώρα το μέτωπο κατά του νεοναζισμού είναι πιο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά.



Τώρα το μέτωπο κατά του αντισημιτισμού, είναι ακόμα πιο επιτακτικό!



Τώρα είναι που δεν πρέπει να αφήσουμε την απάθεια, που δεν πρέπει να αφήσουμε τον εφησυχασμό, να διαβρώσουν τα κράτη, να διαβρώσουν τους λαούς της Ευρώπης, όπως συνέβη, στην τραγική, στη δραματική δεκαετία του ’30...



Σας βεβαιώ ότι στην Ελλάδα δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.



Όχι μόνο γιατί δεν το θέλει η σημερινή κυβέρνηση…



Αλλά γιατί δεν το θέλουν οι Έλληνες. Γιατί δεν τους το επιτρέπει η παράδοσή τους. Γιατί υπάρχουν πολύ ισχυρά αντισώματα στο DNA μας, στο γονίδιό μας, που πολεμούν αυτόν τον «ιό».



Φίλες και φίλοι,



Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ, είναι γιατί θυμόμαστε.



Χωρίς μνήμη δεν υπάρχει Πολιτισμός, δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνία με προοπτική και μέλλον, χωρίς μνήμη.



Ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας, στέλνω από το βήμα αυτό ένα ισχυρό μήνυμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία:



Θα εξακολουθήσουμε όπως και στο παρελθόν, με νομοθετικά μέτρα όποτε χρειάζεται να δείχνουμε μηδενική ανοχή στην αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας και ρατσισμού.



Από το βήμα αυτό, τιμώντας τους νεκρούς μας, σας καλώ όλους στον αγώνα που απαιτεί η υπόσχεσή όλων μας. Η υπόσχεση του «Ποτέ ξανά».



Να το πούμε καθαρά και να το πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι…



Να το πούμε δυνατά, για να το ακούσουν κι όλοι οι άλλοι γύρω μας…



Να το πούμε πειστικά, για να το πιστέψουν τα παιδιά μας. Και για να το περάσουν και εκείνα στα δικά τους παιδιά…



Να το πούμε με λόγια, αλλά να το πούμε και με πράξεις, για να ανακουφιστούν και οι ψυχές εκείνων χάθηκαν τότε…



Ποτέ Ξανά!".




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Από το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά κατά τον πανηγυρισμό του στο νικητήριο γκολ της ΑΕΚ κόντρα στη Βέροια, το...

θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις.



Ο παίκτης, μπορεί να εμφανίστηκε μετανιωμένος αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν μπορούν να συγχωρήσουν την κίνησή του. Με ανακοίνωσή της η ORIGINAL τον θεωρεί τελειωμένο από την ομάδα.



Το πρωί της Κυριακής η ΕΠΟ συνεδρίασε και αποφάσισε να τον αποκλείσει, ισόβια από κάθε δραστηριότητα των Εθνικών ομάδων, ενώ και τα πολιτικά κόμματα αντέδρασαν στο ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη.



Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε:



Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.



Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες



Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.



Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης, βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα, για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.



Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει."

newsit





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Μάχη «γιγάντων» στη μεγάλη κατηγορία των smartphones Μετά την παρουσίαση του Galaxy S IV από τη Samsung, ήταν φυσικό να ξεκινήσουν άμεσα οι συγκρίσεις με τις υπόλοιπες high-end συσκευές της αγοράς. Η κόντρα...

φυσικά με το iPhone 5 ήταν αναπόφευκτη, όμως στη «μάχη» πλέον μπαίνουν και οι προτάσεις της HTC με το One και της BlackBerry με το Z10.



Οι συγκρίσεις δεν επικεντρώνονται στο λειτουργικό, με το HTC παρόλα αυτά, να υστερεί λόγω παλαιότερης έκδοσης Android, ενώ για το BlackBerry 10 δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα. Ωστόσο, το iOS6 και το Android 4.2.2 θεωρούνται οι καλύτερες επιλογές, αναλόγως βέβαια και τις προτιμήσεις του καθενός.



Στις οθόνες, παρατηρούμε πως η μεγαλύτερη σε μέγεθος είναι αυτή του νέου Galaxy, που φτάνει τις 5 ίντσες, με την οθόνη του HTC One όμως να κλέβει τις εντυπώσεις με πυκνότητα εικονοστοιχείων που αγγίζει τα 468ppi!



Και οι τέσσερις συσκευές υποστηρίζουν συνδέσεις σε δίκτυα LTE, με το iPhone 5 να είναι η μοναδική που δεν υποστηρίζει λειτουργία NFC.



Σε επίπεδο επιδόσεων, αν και δεν μπορούμε να είμαστε ακόμα απολύτως σίγουροι, η Samsung οδηγεί την κούρσα με το νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5-Οcta και χρονισμό στα 1,6GHz, ενώ φαίνεται να την ακολουθεί η HTC με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm SnapDragon 600 και χρονισμό στα 1,7GHz.



Τέλος, στη λειτουργία της κάμερας και πάλι το προβάδισμα, δείχνει να παίρνει το Galaxy S IV, με κάμερα 13 megapixles και δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης.



Μέχρι στιγμής, φαίνεται πως η Samsung έχει καταφέρει να μας παρουσιάσει μία συσκευή πολύ υψηλών επιδόσεων, που ξεπερνά τον ανταγωνισμό.



Μένει να δούμε τι μπορεί να ετοιμάζει η Apple για την επόμενη γενιά του iPhone, με το διευθυντή του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρίας, Phil Schiller να δηλώνει πως «εμείς στην Apple γνωρίζουμε πως δεν είναι αρκετό να παρουσιάζουμε απλά μεγάλα νούμερα. Πρέπει να φτιάχνουμε συσκευές που θα αγαπάει ο κόσμος να χρησιμοποιεί».

newsbeast





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Η Bojana Danilovic είναι μια 28χρονη γυναίκα από τη Σερβία που πάσχει από μια παράξενη «κατάσταση» που έχει αφήσει γιατρούς και επιστήμονες άναυδους! Βλέπει και κάνει τα πάντα ανάποδα. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, οι οποίοι εξέτασαν την κοπέλα αναφέρουν ότι πάσχει από μια σπάνια πάθηση του εγκεφάλου που ονομάζεται «φαινόμενο χωρικού προσανατολισμού». Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι τα μάτια της βλέπουν τα πράγματα με το σωστό τρόπο, αλλά για κάποιο λόγο ο εγκέφαλός της να αλλάζει θέση!






Η Bojana είναι μοναδική περίπτωση στον κόσμο. Τα πάντα στη ζωή της ήταν… προς τα πίσω, ακόμα και τα πρώτα της βήματα τα έκανε από την ανάποδη. Η μητέρα της μάλιστα χρειάστηκε να την διδάξει πώς θα περπατήσει όπως τα άλλα παιδιά και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να τα καταφέρει. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας πολύ ασυνήθιστης ζωής. Τα παράξενα συνεχίστηκαν για την Bojana όταν άρχισε να γράφει. Ξεκινούσε από την κάτω δεξιά γωνία και τελείωνς στην επάνω αριστερή. Μάταια όλοιπροσπαθούσαν να της μάθουν… τον ίσιο δρόμο. Όταν τελείωσε το σχολείο βρήκε δουλειά στη Δημοτική Αρχή, όπου οι συνάδελφοί της έμειναν εμβρόντητοι όταν γύρισε ανάποδα οθόνη καιπληκτρολόγιο υπολογιστή να να… βλέπει καλύτερα!






Στο σπίτι βλέπει ανάποδα τηλεόραση, χρησιμοποιεί ανάποδα το κινητό τηλέφωνο, ενώ το ίδιο κάνει όταν θέλει να διαβάσει εφημερίδα, περιοδικό ή κάποιο βιβλίο. Η κατάστασή της προσέλκυσε την προσοχή των Αμερικανών επιστημόνων πριν από μερικά χρόνια, οι οποίοι την υπέβαλαν σε εξετάσεις χωρίς να έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα. Εκείνη πάντως έχει μάθει να ζει τη ζωή της… ανάποδα αν και έχει βαρεθεί να ακούσει συνέχεια τη φράση «Κυρία,κρατάτε ανάποδα την εφημερίδα!




perierga.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) ενέκρινε τη συμφωνία πώλησης του ποσοστού 34,18% των μετοχών που κατέχει στην ΣΕΚΑΠ, στη ρωσική εταιρία Donskoy Tabak JSC, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση το Σάββατο, η συμφωνία των δύο εταιριών επετεύχθη μετά από διεξοδικές διαπραγματεύσεις οι οποίες κατέληξαν επιτυχώς, ικανοποιώντας πλήρως τους όρους που η ΣΕΚΕ Α.Ε. εξαρχής είχε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την συναίνεσή της στην πώληση της ΣΕΚΑΠ.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, σημειώνεται, διασφαλίζεται η εξυγίανση και η ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, διατηρούνται στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας και στηρίζονται τα ελληνικά καπνά, τα οποία η ΣΕΚΕ θα προμηθεύει στην ΣΕΚΑΠ για τα επόμενα τρία χρόνια και θα εξάγει στη ρωσική αγορά ως προμηθευτής της εταιρίας Donskoy Tabak JSC.

Όπως είχε ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας, η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της ΣΕΚΑΠ είχε πάρει παράταση έως τις 20 Μαρτίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Μαρτίου, είχε εκπνεύσει η προθεσμία που είχε δώσει ο εκκαθαριστής της ΑΤΕbank στην κοινοπραξία SEBA - EΛΓΕΚΑ προκειμένου να διαπραγματευτεί με τη ΣΕΚΕ την πώληση των μετοχών της τελευταίας. Η προθεσμία, ωστόσο, παρήλθε χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Όπως είχε διευκρινισθεί, για την κήρυξη προτιμητέου υποψηφίου απαιτείται η προηγούμενη έγγραφη συμφωνία του υποψήφιου αγοραστή με τον μέτοχο της καταστατικής μειοψηφίας της ΣΕΚΑΠ (σ.σ. δηλαδή την ΣΕΚΕ), ούτως ώστε να διασφαλίζεται η υλοποίηση της συναλλαγής πώλησης, στο μέτρο που απαιτείται η σύμπραξη του τελευταίου.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1