follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Μεϊμαράκης: Τούτη την κρίσιμη ώρα χρειάζεται ψυχραιμία

Ακατανόητη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης την

κατηγορία για θεσμικό ατόπημα που του καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν πήρε πρωτοβουλία να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε η κυβέρνηση να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στη Κύπρο και τις αποφάσεις του Eurogroup.



Σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «θεσμική θολούρα του συντάκτη της ανακοίνωσης», ενώ τόνισε ότι ως πρόεδρος της Βουλής λειτούργησε εντελώς θεσμικά.



«Η ανακοίνωση γράφτηκε πρόχειρα. Ο συντάκτης της ανακοίνωσης ίσως βρίσκεται σε θεσμική θολούρα. Προσωπικά λειτούργησα εντελώς θεσμικά. Το άρθρο του κανονισμού της Βουλής που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετο. Την πρωτοβουλία ενημέρωσης έχει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει έχει το δικαίωμα να ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση. Ωστόσο δεν το έχει κάνει. Προσωπικά λειτούργησα εντελώς θεσμικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν έλαβε καμία επιστολή από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την έμαθε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ωφελεί κανένα. Ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον κ. Τσίπρα ούτε και τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Μειμαράκης ενώ συνέστησε «ψυχραιμία τούτη την κρίσιμη ώρα», λέγοντας χαρακτηριστικά:



«Είμαστε σε φάση εξέλιξης ενός πολύ σοβαρού ζητήματος. Την ώρα που συνεχίζονται οι συζητήσεις και είναι σε εξέλιξη οφείλεις να περιμένεις. Μια έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο πανικό. Τούτη την κρίσιμη ώρα όλοι πρέπει να λειτουργήσουν με ψυχραιμία και όχι με κινήσεις που εντείνουν την αγωνία του λαού».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Σήμα κινδύνου» για τις απώλειες που ενδέχεται να προκαλέσουν οι

χρηματοοικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο στους Έλληνες εξαγωγείς εκπέμπει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Όπως επισημαίνει ο ΠΣΕ, ήδη από το 2012 έχουν καταγραφεί σημαντικές πιέσεις στην τέταρτη καλύτερη αγορά του κόσμου για τα ελληνικά προϊόντα, με την αξία των εξαγωγών να υποχωρούν για πρώτη φορά κάτω από το 1 δισ. ευρώ, μετά το 2007, ύστερα από μείωση της τάξης του 5,7%.

Ενδεικτικό σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, είναι το γεγονός ότι η μείωση του 2012 έχει οδηγήσει σε απώλεια όλης της ανόδου των εξαγωγών για την περίοδο 2007-2011, ενώ πλέον έχει υποχωρήσει και το μερίδιο της Κύπρου, σε ότι αφορά τις ελληνικές εξαγωγές προς τις χώρες της νέας διεύρυνσης (νέα μέλη της ΕΕ), στο 56,2%.

«Οι εξελίξεις στην Κύπρο δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία στους Έλληνες Εξαγωγείς. Ήδη από τις ελληνικές εξαγωγές «λείπουν» 60 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης των εξαγωγών το 2012 και κάθε μείωση της αγοραστικής δύναμης των Κύπριων καταναλωτών το 2013, θα προκαλέσει νέες πιέσεις», προειδοποίησε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση και στο θέμα των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και μέσω των οποίων διενεργείται μεγάλο μέρος συναλλαγών που αφορά το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Κύπρου.



Πηγή: naftemporiki.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ είχε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος

Αναστασιάδης.



Σύμφωνα με τον Real Fm, στο αίτημα του κ. Αναστασιάδη για πολιτική παρέμβαση ώστε να βρεθεί άλλη λύση για την Κύπρο, η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε «βρείτε τα με την τρόικα».



Ωστόσο, εντός της ημέρας αναμένεται νέα επικοινωνία των δυο ηγετών, όταν θα υπάρξει και κάποια εξέλιξη από το μέτωπο της Ρωσίας.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν όταν δύο οικογένειες συνεπλάκησαν λόγω της δολοφονίας με

μαχαίρι ενός εφήβου κατά την διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου σχολικών ομάδων στο Κάιρο, μετέδωσαν σήμερα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Το πρώτο θύμα ήταν ένας 15χρονος, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια του παιχνιδιού στην εργατική συνοικία Σούμπρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κρατικής εφημερίδας αλ Αχράμ.

Άλλοι δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας όταν οι οικογένειες του νεκρού έφηβου και του άνδρα που είχε κατηγορηθεί συνεπλάκησαν, σύμφωνα με τον ιστότοπο αυτό καθώς και άλλα ΜΜΕ. Στους τραυματίες, κατά τα δημοσιεύματα, συμπεριλαμβάνονται εννέα από τους αστυνομικούς που αναπτύχθηκαν στη συνοικία για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Η αστυνομία στην Αίγυπτο είχε εξαφανιστεί από τους δρόμους κατά την διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ κι έκτοτε συχνά πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.



Πηγή: ΑΜΠΕ






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας με φόντο τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου", βλέπει η ΓΣΕΕ στην απόφαση για την Κύπρο.





Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ έχει ως εξής:



"Επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας με φόντο τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου και σε βάρος των λαών της περιοχής ειδικότερα της Κύπρου, παίζονται μέσω της χρηματοδότησης των Κυπριακών Τραπεζών.



Η πρωτοφανής απόφαση για παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα δεν πλήττει μόνο την Κύπρο και ειδικότερα τους μικροκαταθέτες αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξιοπιστία και το ρόλο των τραπεζών.



Η δογματική εμμονή των ευρωπαίων ηγετών στη βάρβαρη λιτότητα, δημιουργεί τεράστια μείωση της ζήτησης σ’ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί το 2012 αλλά και η πρόβλεψη για το 2013, δείχνουν ότι ΟΛΟΙ οι κλάδοι της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας έχουν αρνητική εξέλιξη, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας.



Απαιτείται η Ευρώπη να πάρει μέτρα ανάκαμψης, αύξησης της παραγωγικής δραστηριότητας και της απασχόλησης, και όχι μέτρα που μειώνουν τη ρευστότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει ότι απαιτείται η ριζική αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η έκδοση ευρωομολόγου και ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με αύξηση των δημοσίων και κοινωνικών δαπανών, ενίσχυση της ρευστότητας, αναδιανομή εισοδήματος, αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας.



Η Συνομοσπονδία σε συνεργασία με τα κυπριακά και ευρωπαϊκά συνδικάτα θα εντείνουν τη δράση και τον αγώνα τους για την απόκρουση αυτών των καταστροφικών πολιτικών".






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Δ. Παπαδημούλης: Εγκληματικό λάθος το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων



Για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο μετά την απόφαση του Eurogroup για φορολόγηση των καταθέσεων και πώς αυτές αποτελούν μία λαμπρή ευκαιρία για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει την ελληνική γραμμή του «ναι σε όλα» μίλησε σήμερα στην τηλεόραση του Ant1 και στη εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκης. ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.



«Επειδή οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο δείχνουν ότι αν αντιδράς και λες «αυτό δε βγαίνει, δεν περνάει» δεν έρχεται τελικά η καταστροφή και οι απέναντί σου αναγκάζονται να αναδιπλωθούν και να διαπραγματευτούν, πρέπει ν’ αλλάξει και η ελληνική γραμμή του «ναι σε όλα». Από αυτήν την άποψη, ζητήσαμε να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή το θέμα με τις κυπριακές τράπεζες, ωστόσο ο κ. Σαμαράς επιλέγει να συζητά μόνο με τους συνεταίρους του κι όχι με τη Βουλή. Εν κατακλείδι, με όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και την καταστροφική επίπτωση που έχει η εμμονή της Μέρκελ σε μια πολιτική που διαλύει τον ευρωπαϊκό Νότο και την Ευρωζώνη, είναι τώρα ευκαιρία η κυβέρνηση Σαμαρά να πει «όχι, δεν πάει άλλο». Αν δεν το κάνει και μείνει στο Μνημόνιο και...ξερό ψωμί και στην εικόνα του πιο καλού μαθητή της Μέρκελ, τότε τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο».



Και συνέχισε: «Και κάτι ακόμη: από την Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ ακούμε μία άθλια προπαγάνδα ότι, δήθεν, αυτό που αποφάσισε το Eurogroup για τη φορολόγηση των καταθέσεων είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Μα, αν ήταν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ψευδώς λένε οι κύριοι της ΝΔ, θα ήταν μία λαμπρή ευκαιρία στον κ. Σαμαρά να πει «όχι». Όμως είπε «ναι». Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ πριν λίγες εβδομάδες αύξησαν τη φορολογία επί του τόκου των καταθέσεων από το 10% στο 15%. Είναι λοιπόν οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για τέτοιου είδους θέματα».



Στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στην καταστροφική απόφαση για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων και από την κυβέρνηση της Κύπρου και από την κυβέρνηση της Ελλάδας είπε ότι ένα εγκληματικό πολιτικό λάθος.



«Δεν ήταν απόφαση τεχνοκρατών, αλλά μία καθαρά πολιτική απόφαση. Έχουμε την πολιτική της Μέρκελ, η οποία οδηγεί τους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου στην καταστροφή και την Ευρωζώνη στη διάλυση. Το συμπέρασμα που βγαίνει από τις αντιδράσεις της κυπριακής Βουλής, του κυπριακού λαού και τις αλλαγές που επιχειρούν να κάνουν εκ των υστέρων είναι ότι η γραμμή του «ναι» σε όλα και του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» για να μην καταστραφούμε είναι αδιέξοδη. Αν παρατηρήσει κανείς την «τούμπα» που έκανε ο κ.Αναστασιάδης σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά για να γίνει πρόεδρος, θα διαπιστώσει ότι είναι copy paste με όσα έλεγαν αντίστοιχα ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος κι ο Σαμαράς».



Τέλος σχολίασε ότι μνημόνιο και χαράτσι «σκεπάζονται» από το κυπριακό δράμα.



«Συζητώντας ωστόσο για την Κύπρο, πράγμα θεμιτό γιατί οι συσχετισμοί λειτουργούν ως καραμπόλα, «σκεπάζεται» το ζήτημα με το χαράτσι της ΔΕΗ. Μία ρύθμιση «προσωρινή», για δύο χρόνια, με απόφαση του ΣτΕ, που ο πρωθυπουργός της χώρας ακυρώνει, λέγοντας να ξεχάσουμε όσα μας υποσχέθηκε και ότι θα το πληρώσουμε και το 2013. Η συνέχεια του Μνημονίου Νο3, με την ανεργία και την ύφεση να καλπάζουν, καθώς και οι αναθεωρήσεις επί τα χείρω της κυβέρνησης Σαμαρά «σκεπάζονται» από το κυπριακό δράμα».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




  • …προανήγγειλε ότι θα έλθει νομοσχέδιο στην βουλή που θα διασφαλίζει τις καταθέσεις των πολιτών!


“Δεν μπορούμε να το δεχθούμε, γιατί παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου”!! Σε πλήρη αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Κύπρου, σε συνέντευξη του πριν από 20′ στην Σουηδική τηλεόραση.

Άλλο ένα χαστούκι στο Ελλαδίτικο πολιτικό σύστημα. Ακόμα και από τον Αναστασιάδη! Παρά το διάγγελμα υποταγής που έκανε προχθές, λόγω της πίεσης των βουλευτών αλλάζει πλεύση παίζοντας τα όλα για όλα.

Εάν επιτύχει, πρέπει να ξηλωθεί όλο το ντόπιο πολιτικό σύστημα των μνημονίων.



Πρόταση για ποινικοποίηση του κουρέματος στις καταθέσεις της Κύπρου κατέθεσε βουλευτής της Κύπρου!



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας (άνηκε στο ΔΗΚΟ) κατάθεσε πριν από λίγη ώρα πρόταση για ποινικοποίηση του κουρέματος στις καταθέσεις της Κύπρου!

Η πρόταση κατατέθηκε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, την ώρα που το Eurogroup πιέζει για κούρεμα και στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου έχουν βάλει στο τραπέζι όλα τα σενάρια, για δάνειο από τους μεγαλοκαταθέτες κυρίως της Ρωσίας αντί για κούρεμα των καταθέσεων, αλλά και αυτό που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters.

Σίγουρη θεωρείται και η αναβολή της σημερινής ψηφοφορίας για το επίμαχο νομοσχέδιο, καθώς το ΔΗΚΟ δήλωσε ότι δεν θα το ψηφίσει.










via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1




  • …προανήγγειλε ότι θα έλθει νομοσχέδιο στην βουλή που θα διασφαλίζει τις καταθέσεις των πολιτών!


“Δεν μπορούμε να το δεχθούμε, γιατί παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου”!! Σε πλήρη αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Κύπρου, σε συνέντευξη του πριν από 20′ στην Σουηδική τηλεόραση.

Άλλο ένα χαστούκι στο Ελλαδίτικο πολιτικό σύστημα. Ακόμα και από τον Αναστασιάδη! Παρά το διάγγελμα υποταγής που έκανε προχθές, λόγω της πίεσης των βουλευτών αλλάζει πλεύση παίζοντας τα όλα για όλα.

Εάν επιτύχει, πρέπει να ξηλωθεί όλο το ντόπιο πολιτικό σύστημα των μνημονίων.



Πρόταση για ποινικοποίηση του κουρέματος στις καταθέσεις της Κύπρου κατέθεσε βουλευτής της Κύπρου!



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας (άνηκε στο ΔΗΚΟ) κατάθεσε πριν από λίγη ώρα πρόταση για ποινικοποίηση του κουρέματος στις καταθέσεις της Κύπρου!

Η πρόταση κατατέθηκε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, την ώρα που το Eurogroup πιέζει για κούρεμα και στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου έχουν βάλει στο τραπέζι όλα τα σενάρια, για δάνειο από τους μεγαλοκαταθέτες κυρίως της Ρωσίας αντί για κούρεμα των καταθέσεων, αλλά και αυτό που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters.

Σίγουρη θεωρείται και η αναβολή της σημερινής ψηφοφορίας για το επίμαχο νομοσχέδιο, καθώς το ΔΗΚΟ δήλωσε ότι δεν θα το ψηφίσει.










via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Δείτε την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου Δείτε ζωντανά την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου Α' από την Ρώμη..Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα αποσπάσματα του Ευαγγελίου...

που έχουν επιλεγεί να ψαλλούν κατά την διάρκεια της τελετής θα είναι μόνο στην Ελληνική γλώσσα και όχι στην Λατινική..Δείτε το βίντεο:





Free live streaming by Ustream



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Σε μια σοβαρή καταγγελία προβαίνει σήμερα η μεγαλύτερη εφημερίδα της Κύπρου

Φιλελεύθερος η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Κάποιοι γνώριζαν εκ των προτέρων» αναφέρει ότι συνεργάτες του Προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και οικονομικοί παράγοντες ήξεραν για το «κούρεμα» και απέσυραν τις καταθέσεις τους.

Γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα:



«Τα τελευταία 24ωρα δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες που φέρουν συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και οικονομικούς παράγοντες, να έχουν αποσύρει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τεράστια ποσά από κυπριακές τράπεζες και να τα μετέφεραν στο εξωτερικό.



Παρά τις εξ αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων, αυτοί οι άνθρωποι γνώριζαν ότι βρισκόταν στο τραπέζι το επικείμενο «κούρεμα» στις καταθέσεις και ότι οι Γερμανοί θα πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι υπήρχε ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να περάσει το «κούρεμα».



Οι πληροφορίες δεν είναι αόριστες, γι' αυτό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβάλλεται να ζητήσει αμέσως πληροφόρηση από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που μπορεί να εξασφαλίσει αυτά τα στοιχεία, για το ποιοι είναι αυτοί που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα.



Αφενός για να διαπιστωθεί το βάσιμο αυτών των πληροφορίων που εμπλέκουν συνεργάτες του Προέδρου και αφετέρου για να ενημερωθεί ο κόσμος, τον οποίο ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι δεν θα τον κρατά στο σκοτάδι».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Εν αναμονή των αποφάσεων στη Λευκωσία, στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε η

συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο, με βασικό θέμα τις εξελίξεις στην Κύπρο.



Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες για το θέμα, ενώ σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη λύση που προτείνεται πλέον ως "τη λιγότερο επώδυνη".



Η Αθήνα ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει θέμα με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ενώ σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την απορρόφηση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.



Όσον αφορά τις επαφές με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα, ενώ επέμεινε στη θέση του πως το τέλος ακινήτων θα πρέπει και το 2013 να εισπράττεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ καθώς αυτή είναι, όπως είπε, "η πιο ρεαλιστική λύση".







Πηγή: ΑΜΠΕ



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Την ώρα που ο Τόμας Πρωτόπαπας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, πολλά γράφονται και λέγονται για τον τρόπο που έγινε το ατύχημα και για τις προθέσεις της οικογένειάς του να δωρίσουν τα όργανά του...




O κύριος Γιώργος Πρωτόπαπας, θείος του Τόμας και Γενικός Διευθυντής στα Παιδικά Χωριά SOS δήλωσε:


"Σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας, στις 9:03 το πρωί της Κυριακής, ο Τόμας ήταν σταματημένος δεξιά στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) και το αυτοκίνητο της Αττικής οδού έπεσε χωρίς να φρενάρει από πίσω του και τον χτύπησε στο πλαϊνό τοιχείο.


Ο Τόμας φορούσε ζώνη και για αυτό δεν έχει χτυπήματα στο σώμα. Λόγω του ύψους του άλλου αυτοκινήτου και της έλλειψης πόρτμπαγκάζ του μικρού οχήματος που οδηγούσε ο Τόμας, όλη την πίεση της σύγκρουσης τη δέχτηκε το κρανίο. Το ατύχημα έγινε στο 33,6 χιλιόμετρο προς αεροδρόμιο.


Θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε συνάντηση και συζήτηση των γονιών του Τόμας με γιατρό για δωρεά οργάνων του Τομ. Είναι ντροπή να λέγονται αυτά. Το παιδί ΖΕΙ".


Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί και ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Τόμας Πρωτόπαπα.







via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκεται το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την είσπραξη τέλους επί των καταθέσεων με βάση τη νέα αναθεωρημένη απόφαση στην οποία κατέληξε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.



Το νομοσχέδιο προνοεί όπως «παρά τις διατάξεις οποιουδήποτε άλλου νόμου, κάθε πιστωτικό ίδρυμα στη Δημοκρατία προβαίνει στην είσπραξη τέλους επί των καταθέσεων ως ακολούθως:...


για κάθε ευρώ μέχρι και 20.000 με συντελεστή 0,00%, για κάθε ευρώ πάνω από 20.000 μέχρι και 100.000 με συντελεστή 6,75%, για κάθε ευρώ πάνω από 100.000 με συντελεστή 9,90%».



Το τέλος υπολογίζεται επί των υπολοίπων των καταθέσεων στα βιβλία των πιστωτικών ιδρυμάτων στη Δημοκρατία κατά το κλείσιμο των εργασιών τους την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013.



Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, έναντι του τέλους διατίθενται μελλοντικά σε κάθε καταθέτη, μετοχές πιστωτικού ιδρύματος στη Δημοκρατία υπό όρους που θα καθοριστούν με Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών και που θα δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια έχει προγραμματιστεί για τις 18:00.



ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ



Από 24h.com.cy



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1





Τα μέλη της κυπριακής Βουλής κρατάνε κυριολεκτικά στα χέρια τους τη μοίρα του ελληνισμού, σε Κύπρο και σε Ελλάδα, ενώ οι αποφάσεις που θα λάβουν θα έχουν μεγάλη επιρροή στην περαιτέρω εξέλιξη της ευρωπαϊκής κρίσης. Αν πουν ναι στην απόφαση του Eurogroup δεν έχει τελειώσει μόνο η κυπριακή οικονομία, τελειώνει και το κυπριακό κράτος, η ύπαρξη του οποίου είναι προϋπόθεση ασφαλούς επιβίωσης των Ελληνοκυπρίων στο νησί.

‘Ηδη τρωθείσα από το Μνημόνιο και τις Δανειακές, η Ελλάδα δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να αντέξει επιπλέον τις οικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειες μιας κυπριακής καταστροφής. Θα οδηγηθεί στο τελικό κραχ και θα παύσει να υπάρχει ως συγκροτημένο κράτος. Οι κυπριακές εξελίξεις οδηγούν σύντομα σε ελληνική έκρηξη.



Το ‘Όχι είναι η αναγκαία συνθήκη σωτηρίας όχι όμως και ικανή. Χρειάζεται άμεσα η εκπόνηση μιας στρατηγικής που θα επιτρέψει τη σωτηρία Κύπρου και Ελλάδας και θα εντάξει τον αγώνα τους σε ένα ευρύτερο διεθνές πλαίσιο.



‘Ηδη, οι εξελίξεις των δύο τελευταίων ημερών κομίζουν μια πληθώρα πολύ χρήσιμων, κρίσιμων πληροφοριών γύρω από το τι συμβαίνει σε Κύπρο, Ελλάδα και Ευρώπη. Καταγράφουμε στη συνέχεια μερικές πρόχειρες σημειώσεις-σκέψεις για την εξελισσόμενη κρίση



1. Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει ξεπεράσει, με τη δράση του, τα ιστορικά προηγούμενα του Εφιάλτη και του Γιώργου Παπανδρέου. Χρειάστηκε μόνο 15 μέρες για να καταστρέψει την κυπριακή οικονομία και το κυπριακό κράτος. Προφανώς αυτό δεν προέκυψε σε δύο ώρες, οργανώθηκε πολύ νωρίτερα και ήταν σε γνώση και της ελληνικής κυβέρνησης.



Θυμίζουμε ότι οι αποφάσεις του Εurogroup είναι ομόφωνες, ελήφθησαν δηλαδή με τη συγκατάθεση της Αθήνας.



Αν ο κ. Αναστασιάδης ήθελε να διαπραγματευθεί και να φερθεί εντός του πνεύματος του κυπριακού συντάγματος, μπορούσε και όφειλε να ζητήσει να πάει όλο το Εθνικό Συμβούλιο στο Eurogroup, όπως συνέβαινε στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.



Οι όροι που χρησιμοποίησε στο διάγγελμά του μοιάζουν απελπιστικά με τους όρους που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου: αναφορά στο 1974, στη χρεωκοπία, στη έλλειψη εναλλακτικής κλπ. Το πιθανότερο είναι ότι αυτοί οι όροι έχουν συμπεριληφθεί και στα δύο διαγγέλματα από ανθρώπους της Αυτοκρατορίας του Χρήματος, που επιχειρούν να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό, παίζοντας επιδέξια με έννοιες πολύ φορτισμένες στο συλλογικό μας ασυνείδητο.



2. Η τρομακτική σημασία της αποκάλυψης Σόιμπλε



Στριμωγμένος ο Σόιμπλε αποκάλυψε δημόσια χωρίς να διαψευστεί ότι η Γερμανία διαφωνούσε με το κούρεμα του χρέους των καταθετών έως 100.000 ευρώ, ποσό εγγυημένο από την ΕΕ. Υπέρ του κουρέματος αυτού τάχθηκε η Κομισιόν, η ΕΚΤ και η κυπριακή κυβέρνηση.



Αφήνουμε κατά μέρος το εκπληκτικό κατόρθωμα του Αναστασιάδη. Αν η περιγραφή Σόιμπλε είναι ακριβής, τότε σημαίνει ότι την ατζέντα δεν τη βάζει η Γερμανία. Και επειδή δεν είναι δυνατόν να τη βάζουν οι ανώτεροι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ή της ΕΚΤ, σημαίνει ότι το Χρήμα έχει βρει τον τρόπο να χρησιμοποιεί επιδέξια τη Γερμανία, ειδικά την απελπιστικά πρωτόγονη, επαρχιακή μορφή του γερμανικού εθνικισμού αλά Σόιμπλε και Λάμερς, ως ιδιοτελή χρήσιμο ηλίθιο. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανήκει στο πανευρωπαϊκό κόμμα της Goldman Sachs, όπως και σειρά σημαινόντων παραγόντων σε όλα τα κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας.



Κουρεύοντας τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, που είχε εγγυηθεί η ΕΕ δεν πλήττουν μόνο τις κυπριακές τράπεζες. Πλήττουν την εμπιστοσύνη σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες και την ίδια την ΕΕ. Αν κάποιος θέλει να προκαλέσει «ελεγχόμενη έκρηξη» της τραπεζικής φούσκας, όπως το 2008, ή/και διάλυση της ΕΕ, αυτά ακριβώς θα έκανε.



3. Ο ρόλος του ΔΝΤ



Επιχειρείται τελευταία να εξωραϊσθεί ο ρόλος του ΔΝΤ στην Ελλάδα και να εμφανισθεί ως δήθεν φιλικότερη δύναμη και να επιρριφθούν όλες οι ευθύνες για την ευρωπαϊκή κρίση στη Γερμανία. Η κυβέρνηση του Βερολίνου φέρει ασφαλώς σοβαρότατες ευθύνες, εξίσου όμως σοβαρές ευθύνες φέρουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ, δηλαδή οι δυνάμεις που αφανώς τις επηρρεάζουν, το ΔΝΤ και βεβαίως, και οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας που συγκατατίθενται στα μέτρα και ευχαριστούν για το «ενδιαφέρον»



Η Κυρία Λαγκάρντ ήταν παρούσα στις αποφάσεις. Επιπλέον, όλη η ιστορία του κουρέματος ξεκίνησε από την απαίτηση του ΔΝΤ να γίνει βιώσιμο το χρέος.



4. Από το Ανάν στο κούρεμα



Το 2004, είπαν στους Κυπρίους ότι θα καταστρεφόντουσαν αν δεν ψήφιζαν το σχέδιο Ανάν. Τώρα τους λένε ότι δεν τους κατέστρεψαν, όπως ήδη έκαναν με την ανακοίνωση του κουρέματος, που υπήρξε τρομερό πλήγμα στην αξιοπιστία Κύπρου και τραπεζών της, και θα ολοκληρώσουν αν τυχόν επικυρωθεί από τη Βουλή. Το πρόβλημα πια είναι α. ο περιορισμός των ζημιών από το φοβερό πλήγμα στην οικονομική εμπιστοσύνη και β. η σωτηρία του κράτους



5. Μια ιστορική ίσως ανεπανάληπτη ευκαιρία



Η τακτική του σοκ και δέους φαίνεται για πρώτη φορά να μη λειτουργεί στην Ευρώπη με τις αντιδράσεις των κυπριακών κομμάτων και πολιτικών και πολιτών. Η Κύπρος μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση και να επιστρέψει το σοκ, αρνούμενη να ανοίξει τις τράπεζές της όσο δεν βρίσκεται ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα. Αν ανοίξει σήμερα τις τράπεζες τάχασε όλα. ‘Οσο τις κρατάει κλειστές θα έχει όλο τον πλανήτη στην αυλή ης



Ικανοποιητική λύση θα μπορούσε να σημαίνει για παράδειγμα ρητή εγγύηση της ΕΚΤ και της Γερμανίας ότι θα συνδράμουν την Κύπρο εάν α. καταρρεύσει η οικονομία της λόγω φυγής κεφαλαίων μόλις ανοίξουν οι τράπεζες και β. γνωρίσει μεγάλη ύφεση ως αποτέλεσμα των μέτρων που πρόκειται να ληφθούν.



Εννοείται ότι δεν μπορεί να υπάρξει το παραμικρό κούρεμα κάτω των εγγυημένων 100.000 ευρώ και ενδεχομένως δεν πρέπει να γίνει καθόλου κούρεμα. Τα εν λόγω ποσά άλλωστε είναι αστεία για την Ευρώπη, τελείως δυσανάλογα προς τη ζημιά που προκαλείται.



Επίσης, το πακέτο πρέπει να περιλάβει και ικανοποιητικό μνημόνιο και όχι το μνημόνιο να αφεθεί για μελλοντική διαπραγμάτευση και στην ανύπαρκτη καλή πίστη των εταίρων.



6. Διεθνοποίηση του κυπριακού



Χρειάζεται μια πανευρωπαϊκή καμπάνια με θετική εναλλακτική στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και θεσμών, που να μη στηρίζεται στο αίτημα αλληλεγγύης, αλλά στην οργανική σύνδεση της μοίρας των υποκείμενων στον πόλεμο των αγορών ευρωπαϊκών λαών



7. Ρωσία και γεωπολιτική



Είναι προφανής η γεωπολιτική στόχευση απομόνωσης και αποκοπής του ελληνικού χώρου (Ελλάδας και Κύπρου) από τον ρωσικό ή/και τον κινεζικό παράγοντα. Η απάντηση στη γεωπολιτική επίθεση η αποδοχή των ρωσικών προτάσεων εξαγοράς κυπριακών τραπεζών και εισόδου στον τομέα αερίου της Κύπρου, εφόσον αυτές ισχύουν.



Οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται. Καμιά χώρα δεν μπορεί να θεωρεί φιλική και συμμαχική προς την Κύπρο αν δεν συνδράμει τώρα τη σωτηρία του κυπριακού κράτους και αντίθετα τη σπρώξει στον όλεθρο. ‘Ολη η εξωτερική και ενεργειακή πολιτική της Δημοκρατίας πρέπει να υποταγούν στην ανάγκη σωτηρίας του κυπριακού κράτους



8. Το ευρώ ως πρόβλημα και το ευρώ ως όπλο



Δεν έχει νόημα να θέσει η Κύπρος με δική της πρωτοβουλία θέμα εξόδου της από το ευρώ σήμερα. Αντίθετα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα πολιτικά και θεσμικά εργαλεία που διαθέτει ως μέλος της ΟΝΕ και της ΕΕ για να φέρει σε δύσκολη θέση τις κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρωγερμανίας. Αν θέλει η Μέρκελ να τη διώξει ας πάρει εκείνη την ευθύνη, το κόστος και την πρωτοβουλία



9. ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ και η αστική τάξη της Κύπρου



Αυτά τα δύο κόμματα έκαναν μια σειρά αμφιλεγόμενων επιλογών. Σήμερα καλούνται με την πράξη τους να αποδείξουν ότι τιμούν τη μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, των διαδηλωτών στην Αθήνα που σκοτώθηκαν για την ένωση, του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και του Δώρου Λοϊζου, του Σπύρου Κυπριανού, του Τάσσου Παπαδόπουλου. ‘Οσο για την αστική τάξη της Κύπρου, ας μην εχει αυταπάτες ότι θα επιβιώσει μιας εθνικής καταστροφής χωρίς ιστορικό προηγούμενο.











via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Έχουν περάσει έντεκα χρόνια από τότε που η Cen Yingyuan έκοψε για τελευταία φορά τα μαλλιά της. Η 44χρονη Κινέζα, η οποία δηλώνει εθισμένη στα μαλλιά της, βλέπει τον κόσμο από ύψος ενός μέτρου και 50 εκατοστών. Τα μαλλιά της, αντιθέτως, είναι δύο μέτρα σε μήκος, γεγονός που σημαίνει πως η γυναίκα είναι μισό μέτρο κοντύτερη από ότι η κόμη της!



Όπως είναι φυσικό, η Cen συγκεντρώνει όλη την προσοχή επάνω της, κάθε φορά που βγαίνει έξω, αφού τα δίμετρα μαλλιά της είναι ένα θέαμα που δεν περνάει εύκολα απαρατήρητο. Η 44χρονη θεωρεί τα μαλλιά της τόσο πολύτιμα, που φτάνει σε σημείο να συλλέγει και να φυλάει στο σπίτι της τα μαλλιά που της πέφτουν. “Από το 2005 και έπειτα, έχω αρχίσει να μαζεύω τα υπολείμματα των μαλλιών μου. Συνήθως, μαζεύω γύρω στα 50 γραμμάρια τον χρόνο” δηλώνει η ίδια.








Η Yingyuan υποστηρίζει πως έχει δεχθεί αρκετές προσφορές μέχρι σήμερα για να κόψει τα μαλλιά της, μέχρι και μία που έφτανε τα 2.500 ευρώ, με την Κινέζα να αρνείται υποδειγματικά να το κάνει. Η 44χρονη φροντίζει να τα διατηρεί σε εξαιρετική κατάσταση και δηλώνει περήφανη που δεν έχει εντοπίσει ακόμα ούτε μία γκρίζα τρίχα.



Τα μαλλιά της βέβαια της προκαλούν ένα σημαντικό μειονέκτημα, καθώς πρέπει να αφιερώνει πάνω από μία ώρα την ημέρα, προκειμένου να τα λούζει και να τα χτενίζει σωστά. Η Κινέζα δεν είναι σε θέση να τα πλένει όπως… όλοι οι άνθρωποι, εξαιτίας του εξαιρετικού τους μήκους, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να σκύβει πάνω από έναν κουβά, κάθε φορά που χρειάζεται να λουστεί.

via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Λειτουργεί σαν φάρμα αναπαραγωγής αλόγων κούρσας

Το ξενοδοχείο Umm Qarn Stud Farm του Κατάρ διαθέτει μεγαλοπρεπή μαρμάρινη είσοδο, διακοσμημένη με έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο, γυμναστήριο, πισίνα, σολάριουμ και εστιατόριο με διεθνή κουζίνα και ορθώνεται μέσα στην έρημο σαν αραβικός πύργος. Όμως πίσω από τις χρυσοποίκιλτες πόρτες, δεν ξεκουράζονται...



μέλη του διεθνούς τζετ σετ, αλλά άλογα.

Στην πραγματικότητα το ξενοδοχείο λειτουργεί σαν φάρμα αναπαραγωγής μερικών από τα πιο ακριβά και σίγουρα πιο επιτυχημένα άλογα κούρσας στον κόσμο. ιδιοκτήτης του είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ Αμπντάλα Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και στεγάζει περίπου 60 άλογα-πρωταθλητές που είτε προπονούνται για τον επόμενο διαγωνισμό με έπαθλα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων είτε χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή της επόμενης γενιάς νικητών.



Ένας από αυτούς τους πρωταθλητές, ο αραβικός επιβήτορας ονόματι Ταμπαράκ, κέρδισε τον πιο φημισμένο αγώνα του Κατάρ, «Το Ξίφος του Εμίρη» αποκτώντας έτσι τον έκτο σερί τίτλο του, αλλά και 550.000 δολάρια. Αυτό που κρύβεται πίσω από αυτή την επιτυχία είναι φυσικά η εκπληκτική γενεαλογία του Ταμπαράκ, αλλά και μια ολόκληρη ομάδα διατροφολόγων, προπονητών, εκπαιδευτών και επιστημόνων που ουσιαστικά επανεφευρίσκουν πώς ανατρέφεται ένας πρωταθλητής επιβήτορας.


Για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες που φτάνουν ως και τους 45 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα άλογα κολυμπούν στην πισίνα, ενώ το βράδυ που η θερμοκρασία πέφτει ως και κάτω από το μηδέν, κάνουν σολάριουμ και αναπαύονται σε θερμαινόμενους στάβλους. Η διατροφή του αποτελείται από ειδικές τροφές γαλλικής προέλευσης και φυσικά τα καλύτερα φρέσκα λαχανικά.


Στο Κατάρ, τα χρήματα δεν λείπουν και έτσι οι πολυάριθμες πηγές που απαιτούνται για να διατηρείται μια πράσινη όαση εν μέσω της ερήμου ξοδεύονται μετά χαράς, αλλά παράλληλα πιάνουν και τόπο: το Ουμ Καμ αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη φήμη για τα αποτελέσματα των ενοίκων του σε ιππικούς αγώνες.









via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91
O Στάθης Ψάλτης εμφανίστηκε χτες το βράδυ στην εκπομπή "Όλα Μπάχαλο Φέτος" και αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ο ιδιαίτερος ασπρόμαυρος σκελετός γυαλιών που φορούσε...

Τα συγκεκριμένα γυαλιά κάτι μας θύμιζαν και θυμηθήκαμε που τα έχουμε ξαναδει...






Τα φορούσε για αρκετό διάστημα η ηθοποιός Κωνσταντία Παύλου που πρωταγωνιστεί στην σειρά "Βαλς Με 12 Θεούς"...



via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Το Google Translate αποθηκεύει τις μεταφράσεις σας με το Phrasebook Σε πολλές περιπτώσεις, έχει χρειαστεί να μεταφράσουμε τις ίδιες και τις ίδιες εκφράσεις, μέσω της υπηρεσίας Google Translate, όπως για παράδειγμα κάποιος...

που προσπαθεί να μάθει μία ξένη γλώσσα. Η Google, προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, προσθέτοντας στην υπηρεσία της ένα νέο χαρακτηριστικό, με το όνομα Phrasebook.



Το Phrasebook, επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει τις φράσεις που έχει μεταφράσει σε μία λίστα αναζήτησης, ώστε να μη χρειάζεται να μεταφράζει την ίδια έκφραση δύο φορές. Για να εκμεταλλευτείτε τη νέα λειτουργία, αρκεί να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το αστέρι, κάτω από τη μετάφραση ώστε να το προσθέσετε στη λίστα. Στη συνέχεια, όποτε χρειαστείτε τη συγκεκριμένη φράση μπορείτε να την αναζητήσετε χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία.



Ακούγεται σαν ένα καλό χαρακτηριστικό, αλλά είμαστε επιφυλακτικοί για το κατά πόσο θα είναι χρήσιμο στην πράξη. Προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα συγχρονισμού της εφαρμογής του Google Translate για κινητές συσκευές με τον λογαριασμό σας στην Google, με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να μεταφέρεται ότι μεταφράζετε από το κινητό σας στον υπολογιστή σας.



Επίσης, το Phrasebook δεν επιτρέπει στους χρήστες την επεξεργασία του κειμένου της μετάφρασης, οπότε οποιοδήποτε λάθος αποτέλεσμα θα πρέπει να παραμείνει έτσι. Η νέα λειτουργία δε δείχνει έτοιμη να αντικαταστήσει τις κλασσικές εφαρμογές λεξικών και σημειώσεων, τουλάχιστον όχι για την ώρα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91



Καταστράφηκε η Κύπρος. Ο Αναστασιάδης πιστός στην Λευκή Ελίτ. Οι Ρώσοι απαιτούν όλα τους τα λεφτά εδώ και τώρα...


Ο Κύπριος πρόεδρος, πιστός στις εντολές του EUROGROUP, δεν δέχτηκε την ρωσική πρόταση και όπως είπαμε πριν λίγο, φαίνεται να επικρατεί η Λευκή Ελίτ.Από την άλλη πλευρά, ο Anatoly Aksakov, επικεφαλής της Ένωσης Περιφερειακών Τραπεζών της Ρωσίας, μέλος του συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και μέλος της ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, μιλώντας στο Interfax, χαρακτήρισε το τραπεζικό σύστημα της χώρας "Μη αξιόπιστο πλέον". Μάλιστα είπε:



"Συμβουλεύω τους Ρώσους πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους άμεσα από την Κύπρο".


Το θέμα είναι ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν έχουν χρήματα για να δώσουν στους Ρώσους άμεσα τα χρήματά τους, ενώ το κυπριακό κράτος μπορεί να στραφεί κατά των ρωσικών εταιρειών και να τις προκαλέσει μεγάλες ζημιές.Η κατάσταση είναι έκρυθμη και το κυπριακό κράτος γίνεται το πρώτο κράτος που κλέβει καταθέσεις πολιτών και εταιρειών.


Τι θα ακολουθήσει;
Εννοείται ότι οι κυπριακές τράπεζες έχουν κατάσχει με το έτσι θέλω αυτή τη στιγμή ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.Κάθε ρωσική βοήθεια σε περίπτωση τουρκικού κινδύνου θεωρείται τελειωμένη υπόθεση.


Όσο για την Κύπρο, θα τρώει από τα δανεικά της Ευρώπης, που είναι ουσιαστικά λεφτά της παγκόσμιας (;) τράπεζας των Ιλλουμινάτι (Λευκή Ελίτ).
Ως τώρα, ζούσε η Κύπρος από τους φόρους που έπαιρνε από τις ρωσικές κυρίως εταιρείες (10%) και τον τουρισμό.Τώρα είναι πλέον μία κατεστραμμένη χώρα.Οι Κύπριοι αδελφοi επέλεξαν, όπως και οι Έλληνες, τον αντίστοιχο Παπανδρέου. Έπαιξαν και έχασαν.




Πηγή: Prison Planet







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος



Η ηρωική στάση των Κυπριών, της μικρότερης οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αθλιότητα των Ευρωγερμανών που ήθελαν με τον τσαμπουκά να καταλύσουν την εθνική κυριαρχία της μεγαλονήσου με ένα Αττίλα χειρότερο και από αυτόν του 1974, είναι το πιο δυνατό χαστούκι στην νεοελληνική προδοτική πολιτική κλίκα που έστειλε τον ελληνικό λαό στον γκρεμό και την χώρα στην υποδούλωση.



Η πρωτοφανής ληστρική αντιμετώπιση των Ευρωγερμανών στους Κυπρίους, η αθλιότητα των κ Μέρκελ-Σόιμπελ φαίνεται πως αυτή την φορά δεν θα περάσει, καθώς στην Κύπρο υπάρχουν άντρες υπάρχουν πολιτικοί που θέτουν την εθνική αξιοπρέπεια πάνω από όλα. Πικρή αντίθεση με τους Έλληνες συναδέλφους τους, που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κρατηθούν στις πολυθρόνες τους αδιαφορώντας για το δράμα του ελληνικού λαού.



Πλέον τα γεγονότα θα ξεπεράσουν με τον πιο τραγικό τρόπο την τρικομματική ελληνική αθλιότητα που έχει δέσει τον ελληνικό λαό. Η στάση των Κυπρίων που αποφάσισαν να τα παίξουν όλα για όλα ακυρώνοντας την άθλια μπλόφα των Ευρωγερμανών που απείλησαν με καταστροφή της νήσου, είναι πλέον κόλαφος για του Έλληνες πολιτικούς. Είναι άγριο ξεσκέπασμα της όλης προδοσίας που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία, έστειλε χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία, διέλυσε οικογένειες και εδίωξε τα ελπιδοφόρα νιάτα της χώρας στην εξορία. Η Ελλάδα έγινε ένα γερμανικό προτεκτοράτο και το μόνο που αξίζει είναι να σκύβουμε το κεφάλι στις γερμανικές αθλιότητες και να σκάβουμε όλο και πιο βαθειά τον λάκκο του ελληνικού λαού.



Εκείνο που δεν υπολόγισαν οι ευρωγερμανικές αθλιότητες, ήταν ότι η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα, ότι οι Ρωσία δεν θα μπορούσε να δεχτεί χωρίς καμία αντίδραση ένα τέτοιο ύπουλο χτύπημα στην παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο, ότι δεν θα περνούσε έτσι εύκολα η καταστροφή της χρηματοπιστωτικής κυπριακής οικονομίας. Εκείνο που δεν υπολόγισαν είναι ότι οι Κύπριοι πολιτικοί, που ήδη έχουν πάνω τους το βάρος του πρώτου Αττίλα, δεν είναι όπως οι νεοέλληνες συνάδελφοι τους που είναι πάντα πρόθυμοι να κατεβάσουν τα πάντα στην ευρωγερμανική βουλιμία.



Το παράδειγμα της Κύπρου, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα, αποτελεί πλέον προηγούμενο, όπως αποτελεί θανάσιμο προηγούμενο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωγερμανική αθλιότητα. Το παράδειγμα της Κύπρου ας είναι σύμβολο και φωτεινό παράδειγμα ότι δεν μπορούν έτσι να σβήνουν κράτη και λαούς και ότι ο ελληνισμός έχει ακόμα ελπίδες να επιβιώσει.









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Πώς να κάνετε σωστά τη νηστεία της Σαρακοστής Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής για πολλούς αποτελεί μια περίοδο φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού από την ευρεία κατανάλωση ζωικών...

προϊόντων που παρατηρείται τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.



Διατροφικώς, συνίσταται σε αποχή από όλα τα ζωικά προϊόντα. Τρόφιμα που αποκλείονται από το διαιτολόγιο είναι τα γαλακτοκομικά, το κρέας, το ψάρι, το αβγό. Αποτέλεσμα του αποκλεισμού αυτών των τροφίμων από το διαιτολόγιο είναι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ζυμαρικών, ψωμιού, οσπρίων, λαδερών φαγητών, ώστε να επιτευχθεί ενεργειακό ισοζύγιο.



Πλεονεκτήματα της Νηστείας

Παρακολουθώντας τα παραπάνω διακρίνουμε ότι οι συστάσεις της νηστείας μοιάζουν αρκετά με αυτές της Μεσογειακής Διατροφής, ενός από τους υγιεινότερους τύπους διατροφής στον κόσμο.



Αναλύοντας τον τρόπο διατροφής παρατηρούμε ότι κατά τη νηστεία:

-Αυξάνεται η πρόσληψη φυτικών ινών που ευθύνονται για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού και καρδιαγγειακού συστήματος και την μείωση εμφάνισης καρκίνου του παχέως εντέρου.



-Αυξάνεται η πρόσληψη μικροστοιχείων με αντιοξειδωτική δράση όπως είναι η βιταμίνη C, βιοφλαβονοειδή, τα οποία βελτιώνουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.



-Καλύπτουν τον οργανισμό από την αρνητική δράση των ελευθέρων ριζών προφυλάσσοντας τα τοιχώματα των αγγείων και τον οργανισμό από διάφορες μορφές καρκίνου.



-Αυξάνεται η πρόσληψη βιταμινών συμπλέγματος Β, που σχετίζονται με την καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος και όχι μόνο.



-Αυξάνεται η πρόσληψη μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, τα οποία παρέχουν αυξημένες ποσότητες ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων, βελτιώνοντας την καρδιακή και νευρική λειτουργία, και το λιπιδαιμικό προφίλ του οργανισμού.



Μειονεκτήματα της Νηστείας

Ο αποκλεισμός δύο βασικών ομάδων τροφίμων (γαλακτοκομικών και κρέατος) από το διαιτολόγιο δημιουργεί αυξημένες πιθανότητες έλλειψης βασικών θρεπτικών συστατικών που σε άλλα διαστήματα του έτους συνηθίζουμε να λαμβάνουμε από αυτές.



Τέτοια συστατικά μπορεί να είναι:



Πρωτεΐνες

Βασικό μακροθρεπτικό συστατικό που λαμβάνεται σε μειωμένες ποσότητες είναι οι πρωτεΐνες, τις οποίες συνηθίζουμε να λαμβάνουμε καθημερινά από τα ζωικά προϊόντα.



Η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών είναι υπεύθυνη για την ομαλή ανάπτυξη, και την διατήρηση του μυϊκού ιστού στον οργανισμό.



Ο μυϊκός ιστός είναι ο βασικός μεταβολικά δραστήριος ιστός που ορίζει και τα επίπεδα του βασικού μεταβολισμού (δηλαδή τον ρυθμό καύσεων) κάθε ανθρώπου.



Ασβέστιο

Σημαντικό συστατικό που επίσης μπορεί παρατηρείται σε έλλειψη κατά την περίοδο της νηστείας είναι το ασβέστιο. Το νηστίσιμο διαιτολόγιο αδυνατεί να παρέχει την απαραίτητη ποσότητα ασβεστίου στον οργανισμό κυρίως λόγω της έλλειψης γαλακτοκομικών αλλά και της χαμηλής βιοδιαθεσιμότητας του από τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης.



Σίδηρος

Σημαντικότατο συστατικό, το οποίο βοηθάει την καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού και παροχή ενέργειας. Ιδιαίτερα αναγκαίος για τα παιδιά, τους αθλητές και άτομα με έντονη δραστηριότητα.



Η έλλειψη του κρέατος και των ζωικών τροφών από το νηστίσιμο διαιτολόγιο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα σε ομάδες πληθυσμού με υψηλές απαιτήσεις, όπως γυναίκες με ιστορικό αναιμίας.



Β12



Η βιταμίνη Β12 συντελεί στην ομαλή παραγωγή και ανάπτυξη ερυθροκυττάρων. Η μειωμένη της πρόσληψη οδηγεί στην ανάπτυξη αναιμίας.



Ποιοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν ελλείψεις

Τα παιδιά και οι έφηβοι

Οι έγκυες και οι θηλάζουσες

Αθλητές

Γυναίκες με ιστορικό οστεοπενίας ή οστεοπόρωσης

Γυναίκες με ιστορικό αναιμίας



Απαραίτητες συμβουλές για να κάνετε τη νηστεία πλήρη



Βάλτε στη διατροφή σας πρωτεΐνες καλής ποιότητας

Φυτικές τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες σχετικά «υψηλής βιολογικής αξίας», που παρουσιάζουν δηλαδή παρόμοια σύσταση με τις αντίστοιχες του κρέατος, είναι τα όσπρια και οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά, το ρύζι, το σιτάρι, το σουσάμι και το ταχίνι, η σόγια, τα μανιτάρια, ιδίως όταν συνδυάζονται μεταξύ τους (π.χ. φακόρυζο, ριζότο με μανιτάρια)



Αυξήστε την πρόσληψη τροφών που περιέχουν σίδηρο και βιταμίνη Β12

Τροφές που θα σας βοηθήσουν να μην εμφανίσετε τέτοιες ελλείψεις κατά τη νηστεία είναι κατά πρώτο λόγο τα θαλασσινά και κατά δεύτερο τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, το σουσάμι και το σπανάκι.



Βρείτε εναλλακτικές πηγές ασβεστίου

Καλές πηγές ασβεστίου κατά την περίοδο της νηστείας είναι οι ξηροί καρποί (ιδιαιτέρως τα αμύγδαλα) ο χαλβάς, το σησάμι, το ταχίνι, το γάλα και τυρί σόγιας και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι, σέσκουλο, λάπαθο, μπρόκολο).



Πώς λοιπόν οι οδηγίες αυτές μεταφράζονται στην πράξη;

Βάλτε ως:



Κυρίως γεύματα:

σουπιές με σπανάκι, χταπόδι με μακαρονάκι, ριζότο με θαλασσινά,

Συνδυασμούς όπως ρεβιθόρυζο, φακόρυζο, ριζότο με μανιτάρια



Σαλάτες:

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι) με λίγο σουσάμι

Σαλάτες με θαλασσινά



Σνακ:

Ανάλατους ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, παστέλι

health.in.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

«Όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες με λιγότερους φόρους, να αναλάβει τις ευθύνες του»



Το μήνυμά του προς τους εύπορους Ρώσους που καλούνται να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.



«Οποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους, ή όπου ίσως ελέγχεται λιγότερο, αναλαμβάνει τον κίνδυνο, όταν οι τράπεζες της χώρας αυτής δεν είναι βιώσιμες, είναι προφανές», δήλωσε στη γερμανική ραδιοφωνία.



Αλλά, εάν δεν κληθούν αυτοί να συμβάλουν, τότε «οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ξένες επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Κύπρο, αυτό θα ήταν ανεύθυνο», είπε ο Σόιμπλε. Και πρόσθεσε: «Το κυπριακό οικονομικό μοντέλο, που βασίζεται σε ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα το οποίο επί σειρά ετών προσέλκυσε ξένα κεφάλαια, χρεοκοπεί».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο και οι ενδεχόμενες συνέπειες για τους καταθέτες σε ολόκληρη την ευρωζώνη κυριαρχούν στο γερμανικό Τύπο.



«Προσωρινά κλειστόν» επιγράφεται το ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου από τις Βρυξέλλες και τη Λευκωσία. Οι ανταποκριτές της εφημερίδας σημειώνουν ότι οι Κύπριοι είναι οργισμένοι, ενώ το ΑΚΕΛ κάνει λόγο για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Και καταλήγει: «Ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε παρέμεινε σιωπηλός το πρωί του Σαββάτου. Δεν έδωσε καμία συνέντευξη τύπου, παρά μόνο εξέδωσε μία γραπτή ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι βρέθηκε ένας δρόμος για να βοηθηθεί η Κύπρος, χωρίς να υποθηκευθεί το μέλλον της χώρας και κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μοιραστούν δίκαια τα βάρη σε ιδιοκτήτες, πιστωτές και καταθέτες. Οι Κύπριοι έχουν διαφορετική άποψη και κάνουν λόγο για εκβιασμό» σημειώνει η Süddeutsche Zeitung.



Η Frankfurter Allgemeine επισημαίνει στο οικονομικό της ένθετο: «Οι αγορές αντιδρούν εν μέρει με έκπληξη στην απόφαση να συμμετάσχουν καταθέτες και επενδυτές στο πακέτο διάσωσης». Η εφημερίδα παραθέτει το σχόλιο Αμερικανού αναλυτή Ντέιβιντ Κότοκ, που εργάζεται σε εταιρία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών: «Πρόκειται για ασύλληπτη τρέλα. Η Ευρώπη βρήκε έναν ακόμη τρόπο για να πυροβολήσει τα πόδια της» υποστηρίζει ο Αμερικανός αναλυτής.



Deutsche Welle












via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει ένα παιδί να ψάχνει στα σκουπίδια. Αυτή τη φορά, η σοκαριστική φωτογραφία έρχεται...

από τα Τρίκαλα. Δείχνει ένα ανήλικο παιδί, ένα κοριτσάκι σκαρφαλωμένο σε έναν κάδο απορριμμάτων.



Λίγο πιο πέρα, ο πατέρας της, κάτι μαζεύει από το δρόμο. Τη σοκαριστική φωτογραφία δημοσιεύει το trikalavoice.gr.Εξίσου σοκαριστικό το γεγονός πως δίπλα από τον πατέρα και την κόρη που ψάχνουν στα σκουπίδια, περνά κόσμος που δε δίνει καμία σημασία σε αυτό που βλέπει.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι «όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες όπου καταβάλλει λιγότερους φόρους» πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, σε ένα μήνυμα προς τους εύπορους Ρώσους που καλούνται να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου.



«Οποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους, ή όπου ίσως ελέγχεται λιγότερο, αναλαμβάνει τον κίνδυνο, όταν οι τράπεζες της χώρας αυτής δεν είναι βιώσιμες, είναι προφανές», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στη γερμανική ραδιοφωνία.



Αλλά, εάν δεν κληθούν αυτοί να συμβάλουν, τότε «οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ξένες επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Κύπρο … αυτό θα ήταν ανεύθυνο», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι «το κυπριακό οικονομικό μοντέλο», που βασίζεται σε ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα το οποίο επί σειρά ετών προσέλκυσε ξένα κεφάλαια, «χρεοκοπεί».



Σχόλιο ιστολογίου: Λογικότατη η τοποθέτηση του κυρίου Σόιμπλε, αλλά μήπως ο ίδιος θα έπρεπε να τοποθετηθεί και στο γιατί η Ευρώπη επέτρεψε τις τράπεζες της Κύπρου να μετατραπούν σε μη βιώσιμες; Πού πήγαν οι μηχανισμοί της Ευρωζώνης; Γιατί δεν επισημάνθηκε το πρόβλημα; Και από πότε πληρώνουν οι καταθέτες (που δεν είναι μέτοχοι αλλά πελάτες) τα προβλήματα των τραπεζών και των μετόχων τους;

Καλές οι ερωτήσεις κύριε Σόιμπλε, αλλά το να μεταφέρει η πόρνη τις ευθύνες της στον πελάτη, επειδή η ίδια είχε αφροδίσιο νόσημα και του το μετέφερε , πρώτη φορά το ακούμε. Φυσικά, μέσα στα πλαίσια της φασίζουσας λογικής του κυρίου Σόιμπλε τα πράγματα είναι διαφορετικά... είναι βλέπετε πραγματικά προβληματικό το να είναι κάποιος ανάπηρος στο μυαλό.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι «όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες όπου καταβάλλει λιγότερους φόρους» πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, σε ένα μήνυμα προς τους εύπορους Ρώσους που καλούνται να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου.



«Οποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους, ή όπου ίσως ελέγχεται λιγότερο, αναλαμβάνει τον κίνδυνο, όταν οι τράπεζες της χώρας αυτής δεν είναι βιώσιμες, είναι προφανές», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στη γερμανική ραδιοφωνία.



Αλλά, εάν δεν κληθούν αυτοί να συμβάλουν, τότε «οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ξένες επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Κύπρο … αυτό θα ήταν ανεύθυνο», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι «το κυπριακό οικονομικό μοντέλο», που βασίζεται σε ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα το οποίο επί σειρά ετών προσέλκυσε ξένα κεφάλαια, «χρεοκοπεί».



Σχόλιο ιστολογίου: Λογικότατη η τοποθέτηση του κυρίου Σόιμπλε, αλλά μήπως ο ίδιος θα έπρεπε να τοποθετηθεί και στο γιατί η Ευρώπη επέτρεψε τις τράπεζες της Κύπρου να μετατραπούν σε μη βιώσιμες; Πού πήγαν οι μηχανισμοί της Ευρωζώνης; Γιατί δεν επισημάνθηκε το πρόβλημα; Και από πότε πληρώνουν οι καταθέτες (που δεν είναι μέτοχοι αλλά πελάτες) τα προβλήματα των τραπεζών και των μετόχων τους;

Καλές οι ερωτήσεις κύριε Σόιμπλε, αλλά το να μεταφέρει η πόρνη τις ευθύνες της στον πελάτη, επειδή η ίδια είχε αφροδίσιο νόσημα και του το μετέφερε , πρώτη φορά το ακούμε. Φυσικά, μέσα στα πλαίσια της φασίζουσας λογικής του κυρίου Σόιμπλε τα πράγματα είναι διαφορετικά... είναι βλέπετε πραγματικά προβληματικό το να είναι κάποιος ανάπηρος στο μυαλό.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Στην εντατική βρίσκεται ο Τόμας Πρωτόπαπας μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε! Οι γιατροί εμφανίζονται απαισιόδοξοι και η οικογένειά του προσεύχεται για το θαύμα....




Ο νεαρός ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά στον θώρακα και το κεφάλι.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μπήκε στο χειρουργείο.

Μετά από πολύωρη εγχείρηση στο κεφάλι, εισήχθη διασωληνομένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.

"Δεν με νοιάζει ποιος έφταιγε. Θέλω μόνο να γίνει καλά. Μπήκα με τη μαμά του στην Εντατική. Ο Τόμας είναι δυνατός, θα γίνει καλά. Το πιστεύω!", είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, στους φίλους της η σύντροφός του Ιωάννα.

Οι γιατροί εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο νεαρό της ηλικίας του και την καλή φυσική του κατάσταση λόγω του αθλητισμού.




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


O Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε σήμερα μέσα από την εκπομπή του στην Καθαρά Δευτέρα και αποκάλυψε πως την πέρασαν μαζί με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον σύζυγο της, Μανώλη, που ως γνωστών τους συνδέει μια πολύ στενή φιλία...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz