follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Η Δέσποινα Βανδή έζησε μεγάλες στιγμές χτες το βράδυ στην πρεμιέρα της παράστασης "Θα σε πάρω να φύγουμε" καθώς οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν για τους "Δαίμονες" που ανεβάζει ξανά η Άννα Βίσση...

Η τραγουδίστρια παρέμεινε ψύχραιμη και υποστήριξε πως είναι ωραίο να γίνονται πράγματα...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
H Δούκισσα Νομκού βρέθηκε χτες το βράδυ στην πρεμιέρα της παράστασης "Θα σε παρω να φύγουμε" και ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική της ζωή και υποστήριξε πως γνωρίζει ότι θα γίνουν ερωτήσεις για τα προσωπικά της και δεν την έχει κουράσει...



Η παρουσιάστρια ολοκληρώνει τις σπουδές της και κάνει την πρακτική της και αποκάλυψε πως δουλεύει πίσω από τις κάμερες για το καινούριο show του ΑΝΤ1...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz



Τι θα συμβεί αν καταρρεύσει το Internet Το 1982, το Internet ήταν ένα ασφαλές μέρος, που ο καθένας μπορούσε να έχει εμπιστοσύνη στους υπολοίπους. Η ηλεκτρονική κοινότητα ήταν τόσο μικρή που όλες...

οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα μικρό βιβλίο.



Ο επιστήμονας Danny Hillis ήταν ένας από αυτούς τους λίγους ανθρώπους που άνηκαν σε αυτήν την κοινότητα. Σε ένα πρόσφατο TED Talk, ο Hillis υποστήριξε πως ο πληθυσμός του κόσμου στο Internet από μόνος του δημιουργεί νέους κινδύνους.



«Το Internet είχε σχεδιαστεί με την υπόθεση ότι τα links επικοινωνίας δε θα μπορεί κανείς να τα εμπιστευτεί, όμως οι άνθρωποι που θα συνδέονταν σε αυτό θα ήταν έξυπνοι και έμπιστοι. Αυτές οι υποθέσεις πλέον δεν βρίσκουν εφαρμογή», δήλωσε ο Hillis στο Mashable.



Ο Hillis αφηγείται ιστορίες από κενά ασφαλείας που έχουν αποδείξει το πόσο ευάλωτοι είμαστε. Πλέον χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο σε υπηρεσίες για τις οποίες δεν είχε φτιαχτεί. Το Internet υποστηρίζει τη βασική δομή της κοινωνίας μας, από μεταφορές κεφαλαίων, τροφίμων και καυσίμων μέχρι και τις επικοινωνίες.



Εξαρτόμαστε από το Internet για σχεδόν τα πάντα και δε μπορούμε να σκεφτούμε καν το ενδεχόμενο να σταματήσει απλά να λειτουργεί. Όμως ο Hillis προειδοποιεί πως με την τεράστια συμμετοχή του κόσμου, σίγουρα υπάρχουν «κακοί και ανόητοι» χρήστες που τελικά θα οδηγήσουν στη διάλυση του κυβερνοχώρου στο μέλλον.



«Εμείς οι ίδιοι θέτουμε τους εαυτούς μας σε κίνδυνο και δημιουργούμε ένα είδος καταστροφής όπως αυτή του χρηματοπιστωτικού συστήματος, παίρνοντας ένα σύστημα που βασίστηκε αρχικά στην εμπιστοσύνη μεταξύ λίγων και επεκτείνοντας το πέρα από τα όρια του», εξηγεί.



Συνεχίζει λέγοντας πως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε ένα Σχέδιο Β', «ένα εναλλακτικό δίκτυο επικοινωνιών που θα είναι εντελώς ανεξάρτητο από τα πρωτόκολλα του Διαδικτύου», με τον Hillis να ανακαλύπτει πως ήδη κάποιοι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.



Κλείνοντας την ομιλία του ο Hillis πρόσθεσε πως «ενώ με ανησυχεί να ακούω ότι τα πράγματα είναι χειρότερα από ότι υπέθεσα, από την άλλη με ενθαρρύνει να μαθαίνω πως έξυπνα μυαλά προσπαθούν να δώσουν λύση σε αυτά τα προβλήματα. Όπως άλλωστε όλα τα προβλήματα, έτσι και αυτό είναι πολύ πιθανό τελικά να λυθεί. Το ερώτημα είναι πόσο θα πρέπει να υποφέρουμε μέχρι να το λύσουμε».

newsbeast




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πήγε χτες το βράδυ στην πρεμιέρα της παράστασης "Θα σε πάρω να φύγουμε" και εκεί ρωτήθηκε για τον Γιώργο Καραμέρο και την απάντηση που της είχε δώσει μετά την συνέντευξη της στο "Πρωινό Mou".... Eκείνη δεν θέλησε να πει κάτι ακόμα , αλλά του ευχήθηκε να είναι καλά εκείνος και η οικογένεια του, ενώ υποστήριξε πως για όλα φταίει ο Γιώργος Λιάγκας...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


H Λίτσα Πατέρα έκανε παράπονα σήμερα στην Σταματίνα Τσιμστιλή, λέγοντας της πως όσο καιρό ήταν άρρωστη στο σπίτι μπορεί να την έπαιρνε τηλέφωνα για να μάθει πως είναι, αλλά δεν της έκανε μια σουπίτσα για να συνέλθει γρηγορότερα...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό του στη χθεσινή

απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων», αναφέρεται σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Νίκου Αναστασιάδη στο Facebook.

Σχετικά με τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρεται πως διεξήχθη μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, η οποία διήρκησε μισή ώρα.

Διαβάστε τι έγραψε στο επίσημο προφίλ του στο facebook:



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Το... κατώφλι των θεσμικών φορέων της Πρέβεζας, πέρασε το πρωί της Τρίτης,

αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Είχε

συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Χρήστο Μπαϊλη, με στόχο να δημιουργήσει ένα ισχυρότερο «ρεύμα» υπεράσπισης του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας, το οποίο σκοπίμως υποβαθμίζεται. Οι εργαζόμενοι έχουν ως «όπλο» στον αγώνα που κάνουν 11.260 υπογραφές πολιτών της Πρέβεζας.



Η ατάκα μάλιστα του κ. Μπαϊλη: «Είμαι δίπλα σας και θα υπογράψω ως ο 11.261»... έκλεψε την παράσταση στη συνάντηση. Το www.atpreveza.gr βρέθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, όπου παρακολούθησε μέρος, όσων ειπώθηκαν στη συνάντηση.



Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Στρατής Βουγέλλης, ανέφερε:



«Έχουμε συλλέξει μια πολύ μεγάλη εμπειρία, από την κουβέντα με τους συμπολίτες, άλλοι με θετική γνώμη για την υγεία στο Νομό μας και άλλοι με αρνητική διάθεση. Από αυτή την κουβέντα βγάλαμε ορισμένα συμπεράσματα. Για μας αποτελεί ηχηρό μήνυμα των συμπολιτών μας, ότι σαν προμετωπίδα βάζουν το ζήτημα της κατάργησης των χαρατσιών και των πληρωμών στην υγεία, δηλαδή βάζουν το ζήτημα της δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας σε όλη τους την κλίμακα, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στη σημερινή εποχή που ο Ελληνικός λαός υφίσταται μια πολύ μεγάλη επίθεση στα εισοδήματά του. Είναι θετικό το γεγονός αλλά και ανέλπιστο, ότι τόσες χιλιάδες κόσμος έβαλε την υπογραφή του σε αυτό το πλαίσιο».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Μία απίστευτη φωτογραφία, που ανατρέπει τα δεδομένα. Σας ενημερώνουμε ότι η φωτογραφία, την οποία αλιεύσαμε από το διαδίκτυο δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ...















Είναι αληθινή και προέρχεται από το Μαρόκο, όπου σε μία ερημική περιοχή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές τροφής.



Τα δέντρα Argan και οι καρποί τους είναι μια πολύ καλή επιλογή και οι κατσίκες αναρριχώνται στα κλαδιά τους και τους ... τιμούν δεόντως, ανατρέποντας παράλληλα ορισμένα στερεότυπα.



Αν λοιπόν σας πουν ότι "ο γάιδαρος πετάει" απαντήστε ότι "η κατσίκα κελαϊδάει".



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Ήταν το 1983 όταν ο κόσμος έχασε ένα από τα πλέον περίεργα είδη του: τον ιθαγενή κάτοικο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας που έδινε ζωή μέσα από το στόμα του!...



Στην πραγματικότητα, ελάχιστα είδη του ζωικού βασιλείου το κάνουν αυτό, κι όταν λέμε ελάχιστα εννοούμε μερικά ψάρια και κυρίως τον βάτραχο αυτό.



Το συμπαθές είδος αφανίστηκε ωστόσο εδώ και μερικές δεκαετίες, για λόγους που δεν συνδέονται -ευθέως τουλάχιστον- με την ανθρώπινη δράση.



Εκτός κι αν... δεν έχει εξαφανιστεί!



Γιατί ο άθλος για την αναβίωσή του συμβαίνει ήδη στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ, με την προσπάθεια να τον επαναφέρουν στη ζωή να παίρνει το εύγλωττο όνομα «Πρόγραμμα Λάζαρος».



Χρησιμοποιώντας τις πλέον προωθημένες μεθόδους γενετικής, οι επιστήμονες είναι πλέον πολύ κοντά στην αναβίωση του ιδιαίτερου αυτού βατράχου, με τα προβλήματα που προκύπτουν να αποδίδονται σε «τεχνικά, όχι βιολογικά» προβλήματα.



Οι ενδείξεις από τα πρώτα έμβρυα είναι ενθαρρυντικές, με το όλο εγχείρημα να παίρνει κολοσσιαίες διαστάσεις για τη σπουδαιότητά του: αποτελεί πράγματι γενναίο βήμα προς τα εμπρός στην κατεύθυνση της αναβίωσης εξαφανισμένων ζώων.





Οι ερευνητές του «Προγράμματος Λάζαρος» ανταλλάσσουν ήδη τεχνογνωσία με επιστήμονες που επιδίδονται σε αντίστοιχες απόπειρες αναβίωσης άλλων εδώ και καιρό εξαφανισμένων ειδών, όπως τα μαμούθ.



Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ο «δίνω ζωή από το στόμα» βάτραχος εναποθέτει τα αυγά στο στομάχι του, την ίδια στιγμή που σταματά να παράγει γαστρικά υγρά, κάνοντας το στομάχι μέρος ιδανικό για την εκκόλαψη των αυγών.



Ο βάτραχος καταπίνει λοιπόν τα αυγά, τα εκκολάπτει στο στομάχι του και όταν με το καλό ξεπηδήσουν οι νεοσσοί, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βγουν από το στόμα του. Πόσο υπέροχα περίεργο!



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

-Κατά πλειοψηφία η Βουλή πέταξε στον κάλαθο την πρόταση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες

-Η μικρή Κύπρος δίνει μαθήματα ιστορίας

-36 ψήφοι εναντίον και 19 αποχές από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού

-Στο άκουσμα της απόφασης, ο κόσμος έξω από το κτιρίο της Βουλής έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο.



Ένα ηχηρό όχι εισέπραξε η Ευρώπη από τη μικρή Κύπρο, η οποία έστειλε το μήνυμα, ότι δεν αποδέχεται την άδικη επιβολή του «τέλους αλληλεγγύης» που προνοεί κούρεμα των καταθέσεων σε κυπριακές τράπεζες.



36 Βουλευτές, από τα κόμματα, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι, καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ οι 19 βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, με εξαίρεση τη Στέλλα Κυριακίδου, η οποία απουσίαζε από τη συνεδρία της σημερινής Ολομέλειας, τήρησαν αποχή.







Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίας, οι χιλιάδες πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι απο το απόγευμα, έξω από το κτίριο της Βουλής, άρχισαν να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ την οργή και αγανάκτηση του κόσμου, διαδέχθηκαν οι πανηγυρισμοί.



Είναι η δεύτερη φορά που η Κύπρος σηκώνει ανάστημα απέναντι στις επιβουλές του διεθνή παράγοντα, μετά το 2004, όταν το 76% του κυπριακού ελληνισμού, είπε όχι στο σχέδιο Ανάν.





newsit.com.cy



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


O Ρώσος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Mikhail Prokhorov εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η ρωσική επιχειρηματικότητα μπορεί να βοηθήσει την Κύπρο στην επίλυση των οικονομικών της προβλημάτων.



“Αν νομίζουμε ότι η οικονομική κρίση στην Κύπρο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αφορά τη Ρωσία, κάνουμε μεγάλο λάθος. Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός μας εταίρος», δήλωσε ο κ. Prokhorov σε συνέντευξη του στην καθημερινή εφημερίδα «Vedomosti» την Τετάρτη, υπενθυμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τρείς μεγαλύτερους επενδυτές στη Ρωσία.



Ο Ρώσος επιχειρηματίας εκφράζει την άποψη ότι η Κύπρος θα πρέπει να προσελκύσει τη Ρωσία προκειμένου να συμβάλει ως «τρίτος ισότιμος συμμέτοχος» μαζί με την ΕΕ στη διευθέτηση του οικονομικού της προβλήματος.



«Η Ρωσία είναι ήδη πιστωτής της Κύπρου και διαθέτει αρκετές οικονομικές δυνατότητες να σώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου χρησιμοποιώντας τα μέσα που προσφέρει η αγορά», τόνισε. Είπε, επίσης, ότι είναι σημαντικό οι ρωσικές κρατικές αρχές να σταθούν μαζί με τις επιχειρήσεις. “Στην πραγματικότητα, οι αρχές πρέπει να αντιπροσωπεύουν τη θέση των επιχειρήσεων, ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να υπερασπιστούν τη θέση του κράτους», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτό θα επιτρέψει να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ρωσικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και των καταθετών του».



Παρουσιάζοντας το σχέδιό του για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, ο κ. Prokhorov τονίζει ότι οι κυπριακές αρχές πρέπει να δώσουν στις τράπεζες την ευκαιρία “για επιπλέον κεφαλαιοποίηση τους με τη βοήθεια των καταθετών ή με κάποιον άλλο τρόπο”. Ωστόσο, αναφέρει, οι τράπεζες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τη βοήθεια του κράτους και των επιχειρήσεων ως προς την προσέλκυση πρόσθετης ρευστότητας , προσθέτοντας ότι σε αυτή την περίπτωση «οι τράπεζες , έχοντας μια πιο σωστή πολιτική διαχείρισης κινδύνου και τη δυνατότητα να προσελκύσουν επιπλέον κεφάλαιο για παράδειγμα από τους μετόχους τους, θα έχουν ένα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.»



Συγκεκριμένα, ο Ρώσος επιχειρηματίας εκφράζει την πεποίθηση ότι “με την υποστήριξη της μητρικής τράπεζας, η κυπριακή θυγατρική της VTB Bank θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη δική της επιπλέον κεφαλαιοποίηση χωρίς την κατάσχεση των χρημάτων των πελατών». Όπως σε αυτή την κατάσταση, είπε, “μια θυγατρική τράπεζα έχει την ευκαιρία να μετατραπεί εν μια νυχτί σε κυρίαρχο παίκτη στην αγορά λιανικής πώλησης της Κύπρου.” Ο Ρώσος πολιτικός εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι εάν ληφθούν αυτά μέτρα, η Κύπρος μπορεί να διασφαλίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ η Ρωσία θα δείξει ότι παίζει ένα ενεργό ρόλο στον ευρωπαϊκό χώρο. «Η Κύπρος είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσίας και πρέπει να στηρίξουμε τον εταίρο μας», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για τη Ρωσία να δείξει ότι είναι ένας ισχυρός παίκτης στην παγκόσμια αρένα.










via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο

Αναστασιάδη για εκτίμηση της κατάστασης στην οικονομία όπως αυτή διαμορφώνεται μετά και την απόρριψη χτες από τη Βουλή της πρότασης του Eurogroup.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Με τους πολιτικούς αρχηγούς, και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη συναντιέται από τις 10 το πρωί

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό. Στη σύνοδο θα συζητηθούν οι προτάσεις των κομμάτων για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και την εξεύρεση των 5,8 δις που χρειάζονται για τις τράπεζες.

Νωρίτερα, στις 8 το πρωί ο Πρόεδρος της δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β.



Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα μεταφερθεί για αργότερα λόγω του φόρτου εργασίας που υπάρχει στη σύσκεψη αρχηγών.



Στις 12 ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας, που βρίσκεται στην Κύπρο από τη Δευτέρα.



Ήδη, τα τελευταία 24ωρα έχουν καταστρωθεί εναλλακτικά σχέδια για αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος. Εκείνο, στο οποίο φαίνεται να ποντάρει περισσότερο απ' όλα η κυβέρνηση, είναι η ενεργός εμπλοκή της Ρωσίας στην προσπάθεια διάσωσης.



Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν. Η συνομιλία των δύο ηγετών κράτησε μισή ώρα και, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, διεξήχθη «μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών».



Σύμφωνα, εξάλλου, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και τις προτάσεις του Eurogroup για την έξοδο από την κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη Μόσχα, ο κ. Πούτιν απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Ρωσία, σε χρόνο που ο ίδιος θα είναι σε θέση να το πράξει.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Συνεχείς διμερείς διαβουλεύσεις για το ζήτημα της Κύπρου

Πρόσκληση στον πρόεδρο της Κύπρου,

Ν.Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα, όποτε εκείνος το επιθυμεί, του απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε επίσημα το Κρεμλίνο.



Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο κ.Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Β. Πούτιν για την απόφαση που έλαβε το Κοινοβούλιο να αρνηθεί την πρόταση που είχε διατυπώσει το Eurogroup.



Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε εκ νέου την ανησυχία του για τυχόν υιοθέτηση οποιωνδήποτε μέτρων ικανών να πλήξουν τα συμφέροντα των ρωσικών νομικών και φυσικών προσώπων».



«Κατά την τηλεφωνική συνομιλία οι πρόεδροι Ρωσίας και Κύπρου συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για το ζήτημα αυτό τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», συμπληρώνει το Κρεμλίνο.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Άμεση είναι η κινητοποίηση των πολιτικών και των διπλωματικών δυνάμεων της Κύπρου προκειμένου -αν είναι δυνατόν- μέσα στις επόμενες ώρες να υπάρξει εναλλακτική πρόταση που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της οικονομίας.



Στο επίκεντρο βρίσκεται τώρα η Ρωσία. Χθες ο Ν. Αναστασιάδης και ο Βλ. Πούτιν είχαν 30λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ στη Μόσχα βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών κ. Σαρρής όπου και είχε έναν πρώτο γύρο επαφών με...


τον ρώσο ομόλογό του, Anton Siluanov.



"Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τη Ρωσία για το δάνειο, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, δήλωσε εξερχόμενος από τη συνάντηση. "Είχαμε μια πολύ έντιμη συζήτηση, υπογραμμίσαμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για να βρούμε μια λύση, με την οποία ελπίζουμε ότι θα έχουμε κάποια στήριξη".



Όταν ερωτήθηκε για την επέκταση του δανείου των 2,5 δισ. από τη Ρωσία, ο κ. Σαρρής υποστήριξε ότι οι συνομιλίες επεκτείνονται "πέραν του δανείου". Σημειώνεται ότι πληροφορίες του Reuters κάνουν λόγο για κυπριακό αίτημα νέου δανείου ύψους 5 δισ. από τη Ρωσία.



Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, o κ. Σαρρής συνοδεύεται από κλιμάκιο στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και ταξίδι Αναστασιάδη στη Μόσχα, μετά την πρόσκληση που του απηύθυνε χθες ο Βλ. Πούτιν.



Εν τω μεταξύ στην Κύπρο ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετά από συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη πρότεινε την υποθήκευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.



Μπαράζ συσκέψεων στην Λευκωσία



Το πρωί έχει σύσκεψη του Κύπριου προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τους πολιτικούς αρχηγούς και συζητήθηκαν οι προτάσεις των κομμάτων για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, και την εξεύρεση των 5,8 δισ. Οι συζητήσεις μετά το πέρας της συνάντησης μεταφέρθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα για νέο γύρο διαβουλεύσεων όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.



«Εχει μεταφερθεί μία ομάδα τεχνοκρατών από κάθε κόμμα για να συζητήσει ένα Plan B που έχει σχέση με την χρηματοδότηση και τη μείωση των 5,8 δισ. ευρώ. Πήγαν τώρα στην κεντρική τράπεζα για να διερευνηθεί αυτό το ενδεχόμενο και να ξέρουν οι τεχνοκράτες των κομμάτων τι είναι ακριβώς αυτό το σχέδιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



Όπως δήλωσε ο υποδιοικητής της ΚΤ, Σπύρος Σταυρινάκης, αντικείμενο της νέας συνάντησης είναι να εξευρεθούν τρόποι για να βγει η Κύπρος από την κρίση. Σημείωσε ότι δεν κατατέθηκε από πλευράς της κυβέρνησης νέο σχέδιο στην τρόικα, ενώ τόνισε ότι είναι αβέβαιο κατά πόσον θα οδηγηθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για εξυγίανση των τραπεζών.



Ο ρόλος της Gazprom



Ήδη από χθες κυκλοφορούν πληροφορίες -που δεν έχουν όμως επιβεβαιωθεί- και θέλουν η ρωσική πλευρά να συμμετέχει στη διάσωση των κυπριακών τραπεζών επίσημα, με αντάλλαγμα ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (μάλλον τη Λαϊκή Τράπεζα), αλλά και εγγυήσεις μέσω ομολόγων, συνδεδεμένων με το φυσικό αέριο της Κύπρου.



Κατά ορισμένες πηγές, η ρωσική χρηματοδότηση θα πρέπει να καλύψει τουλάχιστον ένα μέρος των 5,8 δισ. ευρώ που θα πρέπει να βρει η Κύπρος για να «συμπληρώσει» το πακέτο των 10 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής διάσωσης χωρίς να χρειαστεί να «κουρέψει» καταθέσεις. Πρόσθετη χρηματοδότηση μπορεί να προέλθει μέσω «εσωτερικού δανείου», που ενδεχομένως θα περιλάβει και διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων της Μεγαλονήσου.



Σε ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρονται πληροφορίες για το ενδεχόμενο ανάληψης της Λαϊκής Τράπεζας από την Gazprombank, τον χρηματοοικονομικό βραχίονα του ενεργειακού κολοσσού Gazprom.



Στις εισηγήσεις περιλαμβάνεται επίσης και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια εταιρεία κρατικής περιουσίας στην οποία θα μπορούσε να έχει συμμετοχή η Ε.Ε. ή και η Ρωσία.



Ταυτόχρονα, φέρεται να συζητείται και το ενδεχόμενο «επιμήκυνσης» του υπόλοιπου χρέους της χώρας, με την προοπτική της αποπληρωμής του μέσω και των μελλοντικών εσόδων από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, στα πρότυπα άλλων ρυθμίσεων χρέους.



Αντίστοιχο ρεπορτάζ φιλοξενούν και οι New York Times, που υποστηρίζουν ότι υπάρχει ιδιωτικό σχέδιο της Gazprom για βοήθεια προς την Κύπρο, με αντάλλαγμα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.



Σύμφωνα με ορισμένους κύκλους, πάντως, η επιθυμία για σχέδιο «Β» παρουσιάζει σειρά αδύνατα σημεία, τα οποία φέρεται να αφορούν τόσο την αντίδραση της ευρωζώνης και του ΔΝΤ στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης των χρεών -άρα και περαιτέρω επιδείνωση της σχέσης ΑΕΠ-χρέους τα επόμενα χρόνια- όσο και το θέμα των μελλοντικών εγγυήσεων μέσω φυσικού αερίου.



Το σενάριο «ρωσικής βοήθειας» ενισχύει το γεγονός ότι τα ρωσικά συμφέροντα απειλούνταν με απώλειες της τάξης των 2 δισ. ευρώ αν περνούσε το «κούρεμα», ποσό το οποίο θα μπορούσε να πολλαπλασιαστεί σε ενδεχόμενο «ατυχήματος» στην Κύπρο.



Παράλληλα, έχει και ευρύτερες γεωπολιτικές διαστάσεις, καθώς η Ρωσία χάνει την ιδιαίτερη σχέση που διατηρούσε με τη Συρία του καθεστώτος Άσαντ, περιλαμβανομένης και μεγάλης ναυτικής βάσης, της μοναδικής που διαθέτει πλέον στη Μεσόγειo. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τη Ρωσία, η οποία χρησιμοποιεί την ενέργεια όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ως πολιτικό όπλο, όπως έχει φανεί συχνά από τη στενότατη σχέση μεταξύ του Κρεμλίνου και της Gazprom.



Πάντως, ως τώρα οι επίσημες δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων φαίνεται πως κινούνται προς εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, με προειδοποιήσεις ότι μπορεί να μη συναινέσουν ούτε στην επιμήκυνση του υφιστάμενου ρωσικού δανείου προς το κυπριακό κράτος.



Οι κατευθύνσεις των κομμάτων



Με βάση όσα υποστήριξαν τα κόμματα της Κύπρου στη Βουλή, υπήρξαν δύο γενικότερες κατευθύνσεις:



Η πρώτη θέλει την εύρεση λύσης και χρηματοδότησης εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για παράδειγμα, το ΑΚΕΛ πρότεινε την απόσυρση του αιτήματος από τον μηχανισμό στήριξης και εύρεση χρηματοδότησης με άλλον τρόπο. Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν τόσο το Ευρωπαϊκό Κόμμα (προτείνει τρίτη επιλογή, χωρίς τη συμμετοχή της τρόικας, καθώς αυτή δεν μπορεί να δώσει λύση), όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα, που τόνισε πως «καμιά συζήτηση για επιμέρους αλλαγές δεν έχει νόημα, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και θα πρέπει να βολιδοσκοπηθούν η Ρωσία, η Κίνα και άλλες χώρες».



Αντίθετα, άλλα πολιτικά κόμματα άφησαν περιθώρια νέας διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για παράδειγμα, η ΕΔΕΚ μπορεί μεν να καταψήφισε την απόφαση του Eurogroup, ωστόσο ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το κόμμα του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.



Οι προτάσεις, πάντως, που κατατέθηκαν από τα πολιτικά κόμματα και φαίνεται πως συνεξετάζονται είναι:



· Η έκδοση ομολόγου αλληλεγγύης εθνικής σωτηρίας.

· Δανεισμός από τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα και άλλες.

· Η στήριξη της Κύπρου από ξένες τράπεζες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ήδη στην Κύπρο και έτσι θα αποφύγουν το κούρεμα που κινδύνευσαν να υποστούν.

· Συμπληρωματική χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

· Πώληση μιας τουλάχιστον τράπεζας σε ξένους και πιθανή διάθεση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, προκειμένου να μειωθούν τα απαιτούμενα κεφαλαιακά ανοίγματα.

· Πώληση μειοψηφικών ποσοστών ημικρατικών οργανισμών.



Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την επιφύλαξή τους για το κατά πόσον ένα τέτοιο σχέδιο είναι επιτεύξιμο, καθώς οι συζητήσεις για δανεισμό από κράτη ή για εξαγορά κυπριακών τραπεζών από το εξωτερικό έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.



Εκτιμούν όμως πως η κυπριακή αντίδραση, η κατακραυγή από τους αναλυτές και οι παρενέργειες που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές στις διεθνείς αγορές θα μπορούσαν να πείσουν τους Ευρωπαίους να βάλουν νερό στο κρασί τους. Προς τούτο συντείνουν και οι δηλώσεις που έγιναν από τις Βρυξέλλες αργά χθες το βράδυ, οι οποίες συνοψίζονται στο «η προσφορά των 10 δισ. ευρώ ισχύει, καλύψτε τη διαφορά».



Των Γ. Παπανικολάου - Στ. Κοτζαμάνη από euro2day



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Για ιδιωτικό σχέδιο διάσωσης που προσέφερε η ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom στην Κύπρο ως αντιστάθμισμα στην επιβολή τραπεζικού φόρου κάνει λόγο η εφημερίδα New York Times σε σημερινή της ανταπόκριση από τη Μόσχα.



Η εφημερίδα New York Times με σημερινή της ανταπόκριση από τη Μόσχα που έχει τίτλο «Προστατεύοντας τους δικούς τους οι Ρώσοι εισηγούνται εναλλακτική λύση στον τραπεζικό φόρο» αναφέρει πως «δρώντας σιωπηρά, η γιγαντιαία εταιρεία ενέργειας Gazprom,προσέφερε ιδιωτικό σχέδιο διάσωσης. Αντί της φορολόγησης των καταθέσεων, η Κύπρος θα μπορούσε να εισπράξει χρήματα για να διορθώσει την...


οικονομία της πουλώντας στην Gazprom δικαιώματα εκμετάλλευσης στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Μεσογείου».



Η ανταπόκριση χαρακτηρίζει «αβέβαιη την τύχη της πρότασης», υπογραμμίζοντας ότι η ρωσική εταιρεία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ακόμη και πως υπέβαλε την πρόταση». Περιγράφει ωστόσο το γεγονός ως δεδομένο και ως δείγμα του πως μία εταιρεία που έχει συχνά αποκληθεί κράτος εντός του κράτους «είναι πρόθυμη να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες και διαιρέσεις εντός της Ευρώπης για να τσιμεντάρει τη θέση και την ισχύ της».



Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τράπεζα Gazprombank, ιδιοκτησίας του Ταμείου Προνοίας της Gazprom, έστειλε την πρόταση στο Γραφείο του Προέδρου της Κύπρου, το βράδυ της Κυριακής και ερμηνεύει την κίνηση, πέραν του στόχου να ωφελήσει τη μητρική εταιρεία, ως δείγμα «της βαθειάς εξάρτησης της ρωσικής επιχειρηματικής και πολιτικής ελιτ στο κυπριακό υπεράκτιο τραπεζικό σύστημα». Παράλληλα παραθέτει τις δηλώσεις του προέδρου Πούτιν, που αποκάλεσε τη φορολόγηση των καταθέσεων «άδικη, αντιεπαγγελματική και επικίνδυνη».



Επικαλούμενη δήλωση του Ντιμίτρι Αφανάσιεφ, προέδρου δικηγορικής εταιρείας που συμβουλεύει ρωσικές εταιρείες για επενδύσεις στην Κύπρο, «η Gazprom έχει εισηγηθεί ιδιωτική διάσωση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος».Παράλληλα επικαλείται ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, σύμφωνα με το οποίο αν κι η εταιρεία έδωσε την πρόταση στο Προεδρικό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είχε συνομιλίες πάνω στην πρόταση.



Η εφημερίδα θεωρεί πως δεν είναι σίγουρο πως η πρόταση θα κριθεί βιώσιμη ενώ δημοσιεύει και την άρνηση εκ μέρους του εκπροσώπου της ρωσικής εταιρείας πως η Gazprom υπέβαλε την πρόταση.Παράλληλα επικαλούμενη πάλι τον κ. Αφανάσιεφ θεωρεί την πρόταση ζοφερή, με την αιτιολογία ότι η κυπριακή κυβέρνηση επιθυμούσε τα ενεργειακά της αποθέματα να αξιοποιηθούν από αμερικανικές εταιρείες, «ως αντίβαρο πιθανόν τουρκικών αναμοχλεύσεων».



Από kostasxan



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Σενάρια για εξαγορές...

Έτοιμη δηλώνει η Αθήνα να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, μετά την χθεσινή καταψήφιση από την Κυπριακή Βουλή της έκτακτης εισφοράς επί των καταθέσεων.



Παρ ότι η καταψήφιση από την κυπριακή Βουλή των αποφάσεων του Eurogroup καθυστερεί τη διαδικασία απόσχισης και πώλησης των...


εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών, κυβέρνηση και ρυθμιστικές αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα διαθέτει γκάμα επιλογών για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του συστήματος.



Κλειδί για την «νηφάλια» στάση της Αθήνας αποτελεί η ρητή βεβαίωση που παρείχε το πρόσφατο Eurogroup ότι το ελληνικό χρέος δεν θα επιβαρυνθεί από ενδεχόμενη κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των εν Ελλάδι κυπριακών υποκαταστημάτων.



Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί Οικονομικών επανέλαβαν τη Δευτέρα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι η Ευρώπη θα καλύψει τη ρευστότητα που θα δώσει η Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού (funding gap) των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών.



Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση καθώς επιτρέπει στην Αθήνα να κινηθεί με άνεση, εφόσον βρεθεί τελικώς κοινά αποδεκτή από Κύπρο και Ευρωζώνη λύση, αλλά και με την αναγκαία ταχύτητα στην περίπτωση, που κριθεί ότι πρέπει να δράσει αυτόνομα.



Με «μαξιλάρι» την απόφαση του Eurogroup η ελληνική πλευρά συνεχίζει να δουλεύει ως βασικό σενάριο την συντεταγμένη μεταβίβαση των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων των Κυπριακών τραπεζών σε εγχώρια τράπεζα, προετοιμαζόμενη ταυτόχρονα και για πιθανές άλλες λύσεις.



Χαρακτηριστικό είναι ότι η Alpha υπέβαλε, χθες, νέα προσφορά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητα, η οποία αφορά πλέον στα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων και των τριών κυπριακών τραπεζών, ενώ αρχικά είχε ενδιαφερθεί μόνο για την εν Ελλάδι δραστηριότητα της Κύπρου, ενώ σε ανοικτή γραμμή με το Ταμείο βρίσκεται και η Τράπεζα Πειραιώς που εξ αρχής ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του συνόλου των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών.



Ταυτόχρονα, υπάρχει πάντα η λύση «back up» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο μπορεί γρηγορότερα να υποδεχθεί τις μεταβιβαζόμενες δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών.



Πρόκειται για δραστηριότητες με σημαντικό μέγεθος για την εγχώρια αγορά καθώς Κύπρου, Cyprus Popular Bank (CPB) και Ελληνική διαθέτουν δάνεια της τάξης των 22 με 24 δις ευρώ και καταθέσεις ύψους 13 με 13,5 δις ευρώ στην Ελλάδα. «Το μέγεθος των τοπικών υποκαταστημάτων θα μπορούσε να θεωρηθεί συστημικό» σημειώνει τραπεζικό στέλεχος, επιτρέποντας έτσι στην ελληνική πλευρά να κινηθεί αν χρειασθεί άμεσα.



Όλα θα κριθούν από την ικανότητα της Λευκωσίας να αντιπροτείνει μέσα στις επόμενες ώρες αξιόπιστες λύσεις σημειώνει κορυφαίος Έλληνας τραπεζίτης, παραπέμποντας στις χθεσινές αντιδράσεις του Eurogroup και της ΕΚΤ στο κυπριακό «Όχι».



«Η Κύπρος κέρδισε το δικαίωμα να επανακαθορίσει το μείγμα των μέτρων αναφορικά με τα 5,85 δις ευρώ, τώρα πρέπει να βρει τις λύσεις» τονίζει ο ίδιος εκτιμώντας ότι περιθώριο χρόνου υπάρχει ως την επόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου.



Με το θρίλερ να παρατείνεται είναι πιθανόν τα καταστήματα των Κυπριακών τραπεζών να παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαρτίου.



Από Euro2day μέσω nonews-NEWS



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1





«Μου είπαν: Είσαι μικρός, αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν. Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιό μικρός» Βάσος Λυσσαρίδης



Αναγνώστες τινές του ιστολογίου τούτου εκφράζουν ενίοτε τη δυσφορία τους, επειδή χρησιμοποιώ βαρειές και άκομψες εκφράσεις τύπου «λακέδες» για να χαρακτηρίσω το πολιτικό προσωπικό της χώρας μου. Φρονώ ότι η πλέον πλούσια γλώσσα του κόσμου, η ελληνική, δεν διαθέτει εκφράσεις ικανές να περιγράψουν την κατάντια αυτών των ζόμπι. Το «λακέδες» είναι λίαν επιεικής χαρακτηρισμός. Το «καραγκιόζηδες» είναι χάδι.



Η Κύπρος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς μου. Παρακολούθησα την ιστορική συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής της 19.03.2013 και θαύμασα τα πάντα. Την ευταξία, τον σεβασμό του και προς τον ομιλητή, την ανυπαρξία αντεγκλήσεων και φωνασκιών, την ευλαβική σιγή στην αίθουσα, την απουσία χειροκροτημάτων μετά την ομιλία του «δικού μας», την εκφώνηση λόγων με επιχειρήματα, πατριωτικό παλμό, αρχή, μέση και τέλος. Με λίγα λόγια είδα σοβαρότητα και ελληνικότητα, η οποία δεν υπάρχει στην ελληνική Βουλή. Πιάσε τους έναν-έναν τους βολευτάς μας και θα δεις τί τενεκέδες είναι. Ατάκες τύπου «τζάμπα μάγκες», «άντε καλέ», «δεν μασάμε» και παρόμοιες ηχηρές παπάρες και χαριτωμενιές βγαίνουν από το στόμα τους λες και παίζουν πρέφα σε συνοικιακό καφενείο.



Όταν οι Κύπριοι αδελφοί είπαν «όχι» στο σχέδιο Ανάν, όλες οι λοβοτομημένες Κασσάνδρες της ελληνικής πολιτικής σαπίλας και τα αδελφάτα των πισωγλέντηδων άρχισαν να κρώζουν ουρλιάζοντας ότι αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία και ότι η Κύπρος οδηγείται στην καταστροφή. Μετά ήλθε το Μνημόνιο για εμάς, το οποίο προσφυέστατα απεκλήθη Σχέδιο Ανάν για την Ελλάδα. Και ήταν οι φιλοανανιστές αυνάνες πολιτικοί μας που το υπερψήφισαν. Η Κύπρος ήταν ακόμη παρούσα. Δεν είχε καταστραφεί.



[Την τελευταία στιγμή, όπως πληροφορούμαι από μη έγκυρες πηγές, δεν απεγειώθη αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών για την Κύπρο μεταφέροντας βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να ρίξουν την ψήφο τους, αν τα κουκιά δεν έβγαιναν. Ευτυχώς, τους ενημέρωσαν ότι όση βοήθεια και αν παρείχαν δεν θα κατάφερναν τίποτε, διαφορετικά θα κατεξεφτιλίζονταν οι ξεφτιλισμένοι μόλις πατούσαν το πόδι τους στην ιερή και ματοβαμμένη κυπριακή γη.]



Και ο κ. Στουρνάρας; Ο κ. Σαμαράς; Στα τέσσερα. Είπαν για μία ακόμη φορά μεταφορικώς το γνωστόν «Η Κύπρος είναι μακρυά». Τσιμουδιά και μετά το νέο «όχι» της Κύπρου. Πού είναι η συμπαράσταση και συμπαράταξη ρε κορίτσια; Πουθενά. Συμπαράσταση και συμπαράταξη μόνον στον ληστοσυμμορίτη κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ που επιμένει να διατηρείται στη θέση του παρά την εις βάρος του κακουργηματική δίωξη.



Εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε παρά να ψάλλουμε τον εθνικό ύμνο και να υποκλιθούμε με ευγνωμοσύνη στους αδελφούς Κυπρίους που κράτησαν όρθιο τον ελληνισμό και επέρριψαν ευθέως την ευθύνη για τα δεινά τους στην ανερμάτιστη και προδοτική πολιτική των κνώδαλων Γιωργάκη, Βενιζέλου, Λουκά, Σαμαρά και των γαλάζιων και πράσινων τυφεκιοφόρων τους. Το κρίμα στο λαιμό όλων των πουλημένων τομαριών. Και γρήγορα στο Γουδή.



Οι Κύπριοι είναι στην κυριολεξία οι ακρίτες που φυλάττουν από κακοτοπιές τον ελληνισμό, ο οποίος έχει αφεθεί στο έλεος της τρυφηλής ελλαδίτικης αλητοελίτ. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά οι Εφιάλτες και οι παρέες τους.



Σωτήριος Καλαμίτσης

Φίλος του γιατρού Γωγούση



Υ.Γ. Δεν διαγράφω την άποψη ότι η αρχική αποδοχή από τον Αναστασιάδη της πρότασης για κούρεμα των καταθέσεων οφείλεται στην πρόθεσή του να αποφύγει την εμπλοκή της Black rock, η οποία θα απεκάλυπτε πράματα και θάματα και για έλληνες λακέδες πολιτικούς. Την κρατώ με επιφύλαξη, αφού είδαμε τί έγινε με την εν λόγω ελέγκτρια εταιρεία στην Ελλάδα, της οποίας η έκθεση αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό για τον ελληνικό λαό, πράγμα που ανέχονται όλα τα πολιτικά τσουτσέκια και οι υποχείριοι συνδικαλισταράδες, όπως το Προεδρείο της ΟΤΟΕ.










via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Την ελπίδα του ότι θα διασφαλιστεί εντός της ημέρας η δανειακή σύμβαση με τη Ρωσία εξέφρασε από τη Μόσχα ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.



“Ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, τόνισε λίγο πριν τις διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο ομόλογό του Anton Siluanov.



Σημειώνεται ότι η Κύπρος έχει ζητήσει από τη Ρωσία πενταετή επέκταση του υφιστάμενου δανείου των 2,5 δισ. που ωριμάζει το 2016, καθώς και μείωσης του επιτοκίου που στην παρούσα φάση βρίσκεται στο 4,5%.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Μπορεί η πολυπληθέστερη ομοταξία του ζωικού βασιλείου να μας σώσει από την παγκόσμια μάστιγα της πείνας;



Μπορούν τα ζουζούνια να γεμίσουν απολαυστικά το στομάχι μας, χωρίς να θυσιαστεί η αίσθηση της... γεύσης;



Στα ακανθώδη αυτά ερωτήματα έβαλε σκοπό να απαντήσει ο Stefan Gates μέσα από μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ του BBC!



Το «Can Eating Insects Save the World» παρακολουθεί τον γευσιγνώστη Gates να ταξιδεύει σε Καμπότζη και Βιετνάμ στην προσπάθειά του να ανακαλύψει αν τα έντομα μπορούν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα σε επίπεδο τροφής.



Το θέμα είναι λοιπόν αν είμαστε διατεθειμένοι να συμπεριλάβουμε τα ζουζούνια στις διατροφικές μας συνήθειες.



Και σε περίπτωση που δεν έχετε πειστεί, ορίστε και 10 λόγοι γιατί πρέπει τελικά να τρώμε έντομα...


Νο 1 - Τα έντομα μπορεί να είναι η λύση που ψάχνουμε για την παγκόσμια πείνα

Σαράντα περίπου τόνοι εντόμων αντιστοιχούν σε κάθε άνθρωπο, κάτι περισσότερο από αρκετό δηλαδή! Η πολυπληθέστερη ομοταξία του βασιλείου των ζώων στο πλευρό του άδειου στομαχιού...


Νο 2 - Ο ΟΗΕ παίρνει την ιδέα πολύ στα σοβαρά

Ο Οργανισμός του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO) θεωρεί ότι η πρόταση έχει πράγματι έρεισμα και σκοπεύει να φιλοξενήσει παγκόσμιο συνέδριο για τη διερεύνηση της δυνατότητας αργότερα μέσα στο 2013.



Νο 3 - Μπορούν να τραφούν κυριολεκτικά «με τα ψέματα»

Τα σκουλήκια, για παράδειγμα, επιβιώνουν με υπολείμματα καλλιεργειών και αγροτικά υποπροϊόντα αντί να καταβροχθίζουν τα πολύτιμα σιτηρά μας.



Νο 4 - Ενδείκνυνται για μαζικές καλλιέργειες χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον

Οι φάρμες καλλιέργειας εντόμων είναι αποδοτικότατες και δεν ρυπαίνουν το οικοσύστημα.



Νο 5 - Μπορούν να παρέχουν νέες γεύσεις και ασυνήθιστες... υφές

Τα νέα είναι καλά και για τον ουρανίσκο μας, αφού τα έντομα έρχονται να πλουτίσουν τις γαστριμαργικές μας συνήθειες με εκλεκτές γεύσεις.



Νο 6 - Είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά

Οι κάμπιες, για παράδειγμα, προσφέρουν περισσότερη πρωτεΐνη και σίδηρο από την ίδια ποσότητα βοδινού κιμά.



Νο 7 - Κάποιοι λαοί το κάνουν ήδη

Κι αυτοί ξέρουν καλύτερα! Οι κάτοικοι της Καμπότζης τρώνε ταραντούλες, στην Ταϊλάνδη απολαμβάνουν τους γρύλους τους τηγανιτούς και πολλοί ακόμα λαοί επιδίδονται σε βρώση εντόμων. Δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν.



Νο 8 - Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 ποικιλίες εντόμων που είναι βρώσιμες για μας

Με πάνω από χίλια είδη ζουζουνιών στη διακριτική μας ευχέρεια, δεν μπορεί, κάποιο θα είναι και για σας...



Νο 9 - Τα μεξικάνικα εστιατόρια το κάνουν ήδη

Γιατί μπορεί στη Δύση να μας φαίνεται ακόμα κομματάκι περίεργη η ιδέα, τα έθνικ εστιατόρια με μεξικανική κουζίνα ωστόσο προσφέρουν εδώ και καιρό πιάτα με τηγανιτές ακρίδες...



Νο 10 - Οι ανθρώπινες τύψεις είναι σαφώς μικρότερες

Κι αυτό γιατί το συναισθηματικό δέσιμο με τα έντομα είναι σαφώς... ανύπαρκτο! Εκτός κι αν σας έχουν στιγματίσει ταινίες κινουμένων σχεδίων σαν το «Bug’s Life»...






via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1



Του Κώστα Χαριτάκη



Το κυπριακό όχι στο κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων αποτελεί την πρώτη απόρριψη από ένα κράτος μέλος της ευρωζώνης μιας πλευράς της πολιτικής της ΕΕ, κι από αυτή την άποψη εξέφρασε τα αισθήματα πλατιών λαϊκών τμημάτων πέρα από σύνορα. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα των διαρκών ταπεινωτικών “ναί”.



Από κει και πέρα όμως, το όχι αυτό δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση κάποια κοινωνική, λαϊκή, εργατική ανατροπή αλλά μια καθαρά αστική επιλογή (όπως αποδεικνύει άλλωστε και η ψηφοφορία στη Βουλή). Δεν έγινε, εξάλλου, και καμιά ιδιαίτερης έντασης και έκτασης λαϊκή κινητοποίηση. Η επιλογή του όχι από το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό της Κύπρου έγινε για την υπεράσπιση της θέσης της αστικής τάξης απέναντι σε μια σχεδόν θανατηφόρα για αυτήν επιλογή της ΕΕ.



Διότι το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, εκτός του ότι θα έβαζε άμεσα το χέρι στην τσέπη της αστικής τάξης και των ξένων επενδυτών, θα οδηγούσε στο τέλος της λειτουργίας του κυπριακού καπιταλισμού ως χρηματοοικονομικού κέντρου, χωρίς να υπάρχουν οι υποδομές και οι προϋποθέσεις για έναν άμεσο και κερδοφόρο αναπροσανατολισμό του. Επιπλέον, λόγω των ιδιαίτερων δεσμών αυτού του χρηματοοικονομικού κέντρου με τα ρωσικά κεφάλαια, μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε σε ευρύτερες γεωπολιτικές επιπτώσεις και εντάσεις.



Το γιατί η ΕΕ επέλεξε, παρ” όλα αυτά (ή ίσως εξαιτίας όλων αυτών), μια τέτοια κατεύθυνση χρήζει μιας ψύχραιμης μελέτης και ανάλυσης, μακριά πάντως από τις εύκολες γηπεδικού τύπου εθνικοπατριωτικές κορώνες περί “κακής Μέρκελ” που επιβουλεύεται την εθνική υπόσταση όλων των λαών και θέλει να τους “τιμωρήσει”.



Το σίγουρο όμως είναι, και το πιο ανησυχητικό, ότι για άλλη μια φορά, όπως πολλές στιγμές στην ιστορία, μια αστική επιλογή συγκεντρώνει γύρω της, παρουσιαζόμενη ως εθνική επιλογή και συνεπικουρούμενη από την αριστερά , τη λαϊκή υποστήριξη εκτονώνοντας τη δυσαρέσκεια και την οργή, και κυρίως διαλύοντας μέσα σε μια νέα “εθνική ενότητα” την απαίτηση μιας ριζικής κοινωνικής αλλαγής.



Το κυπριακό όχι αποδεικνύει ότι αυτό που παρουσιάζεται από ορισμένους ως η “μόνη επαναστατική ρήξη”, η ρήξη με το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ, μπορεί υπό ορισμένες συνθήκες να γίνει και από την ίδια την αστική τάξη χωρίς φυσικά να οδηγήσει σε οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή. Άλλωστε, όπως καθένας μπορεί να διαισθανθεί, δεν θα τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης τα επόμενα νομοσχέδια στην κυπριακή βουλή, αυτά που θα αφορούν τις “αναγκαίες” περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Όπως είπε και ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου “καλάν ήμαστεν και με την λίραν μας”…



Εστάλη από: Εργατική Εφημερίδα Δράση



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Στην Μόσχα για επαφές βρίσκεται, σύμφωνα με το ΡΙΚ, κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας.



Πηγή από την Τράπεζα εκτιμά ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για θετική κατάληξη στη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία, που κυοφορείται τους τελευταίους μήνες.

Βάσει των πληροφοριών του ΡΙΚ, η προεργασία που έγινε, είναι πολύ ενθαρρυντική και η αναχώρηση της αντιπροσωπείας της Τράπεζας για τη Μόσχα ήταν εσπευσμένη, προκειμένου να μη χαθεί η ευνοϊκή χρονική συγκυρία.


Επίσημη πρόσκληση Κρεμλίνου προς Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα


Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι το Κρεμλίνο απέστειλε επίσημη πρόσκληση στον Νίκο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα, μετά τη χθεσινή ημίωρη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από αυτό το τηλεφώνημα «ξεπάγωσαν» οι σχέσεις των δυο χωρών που είχαν διαταραχθεί μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα στις τραπεζικές καταθέσεις, μια εξέλιξη που θα πλήξει και Ρώσους καταθέτες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες η Μόσχα κάλεσε και τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη αυτή.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Συγχαρητήρια επιστολή για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ

Να επισκεφτεί τη Ρωσία κάλεσε τον

ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος στην Ιερουσαλήμ.



Η πρόσκληση αυτή περιλαμβάνεται σε επιστολή του Πούτιν προς τον Νετανιάχου, ωστόσο, σύμφωνα με τον ισραηλινό αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη αυτή.



«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έλαβε επιστολή από το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στην οποία τον συγχαίρει για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ και τον προσκαλεί να επισκεφθεί τη Μόσχα», τόνισε ο ισραηλινός αξιωματούχος.



Η πρόσκληση έφθασε στον Νετανιάχου λίγες ώρες πριν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αρχίσει την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ. Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επισκέφθηκε τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα όπου εξέφρασε την ελπίδα να επαναληφθούν φέτος οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ παρά το γεγονός ότι «οι πιθανότητες γι΄αυτό παραμένουν λίγες».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





  • Το «όχι» της Κύπρου είναι το πρώτο «σκαμπίλι» στο… αλάθητο του προωθούσαν Μerkel – Schaeuble

  • Η επόμενη ημέρα...


Γράφει ο Α.Σ.


Ιστορική, γενναία και ευθέως σημειολογική τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλη την Ευρώπη είναι η απόφαση που έλαβε ομόφωνα η Κύπρος, απορρίπτοντας το νομοσχέδιο περί επιβολής «τέλους καταθέσεων».


Επρόκειτο για ένα ηχηρό «όχι» το οποίο – πέρα από τις όποιες ουσιαστικές επιπτώσεις θα έχει – ξεπερνά τα τεχνοκρατικά και λογιστικά όρια και διλλήματα που βάζουν οι ιθύνοντες της Ευρωζώνης και δείχνει έναν άλλο, διαφορετικό δρόμο στις «κατηγορούμενες» χώρες του νότου.


Μια μικρή χώρα, μόλις 600.000 Κυπρίων, με ομοφωνία, ταχύτητα, θάρρος και αποφασιστικότητα έκανε κάτι που η Ελλάδα – εδώ και τρία χρόνια – δεν τόλμησε ούτε καν να διανοηθεί. Όσοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του κυπριακού κοινοβουλίου το απόγευμα της Τρίτης από το κανάλι ΡΙΚ, έγιναν μάρτυρες μιας σοβαρής, καθ’ όλα πολιτικής συνεδρίασης, με σοβαρούς λόγους, χωρίς κραυγές, χωρίς υστερίες, χωρίς λαϊκισμούς, με επιχειρήματα αμιγώς πολιτικά.


Τη στιγμή που στην Ελλάδα παρόμοιες διαδικασίες εξελίσσονται σε σχεδόν… γηπεδικού τύπου μονομαχίες, με κραυγές και «δοξασίες» καθαρά λαϊκίστικες για το κανάκεμα της κομματικής πελατείας, στην Κύπρο έλαβε χώρα μια πολύ σοβαρή πολιτική συζήτηση.


Χωρίς να θέλουμε να υπεραπλουστεύσουμε, οι συνειρμοί που ήδη γίνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για τους χειρισμούς που έκανε η Ελλάδα όλη αυτή την τριετία των μνημονίων εν αντιθέσει με το ηχηρό όχι της Κύπρου, είναι πολλοί. Αδυσώπητοι και καίριοι. Οι Κύπριοι, χωρίς να υποκύψουν στα διλλήματα, στα λογιστικά – τεχνοκρατικά αδιέξοδα και στα… τρικ της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας και των «αγορών», έλαβαν μια απόφαση με ψήφους 36 κατά, κανένα υπέρ και 19 αποχές!


Και όλα αυτά με ταχύτητα πρωτοφανή και εξαιρετικά αντανακλαστικά! Μέσα σε ελάχιστα 24ωρα από την απόφαση – κόλαφο του Eurogroup, που ήρθε να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου για όλο το τραπεζικό σύστημα, πλήττοντας το πατροπαράδοτο «ιερό» των καταθέσεων. Πλήττοντας δηλαδή – με πρωτοφανή και αδικαιολόγητη ελαφρότητα – το… άβατο της εμπιστοσύνης του τραπεζικού συστήματος! Με τον κίνδυνο για πρωτοφανές ντόμινο πιο ορατό από ποτέ!


Αποδεικνύοντας – έμπρακτα – ότι η πολιτική είναι λειτούργημα που ξεφεύγει από τα τεχνοκρατικά (υπαρκτά ή όχι) διλήμματα των αγορών και δίνει μεγαλύτερη και πρώτιστη βάση και προσήλωση στη συνείδηση και την ψυχή των ψηφοφόρων και κατά δεύτερον στις απειλές (λογιστικού) αδιεξόδου των… εταίρων, οι Κύπριοι είχαν «όχι».


Το μέλλον, άμεσο και απώτερο θα δείξει και θα πιστοποιήσει την ορθότητα αυτής της απόφασης. Η ιστορία κρίνει άλλωστε πάντα τις μεγάλες αποφάσεις. Όμως, γεωστρατηγικά, το όχι της… μικρής Κύπρου, είναι το πρώτο…. σκαμπίλι στο… αλάθητο του προωθούσαν Μerkel – Schaeuble σε όλο το Νότο της Ευρώπης εδώ και τριάμισι χρόνια. Είναι το πρώτο ηχηρό «όχι» που προέρχεται από συντεταγμένη – εκλεγμένη κυβέρνηση, μιας δημοκρατικής χώρας, που ανήκει στην οικογένεια της Ευρώπης.


Το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, θα αποδειχτεί προσεχώς. Οι σκόπελοι πολλοί και μεγάλοι για την Κύπρο. Θα στραφεί στη λύση των Ρώσων; Θα στραφεί προς βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Θα φύγει οριστικά από το ευρώ; Ή θα λειτουργήσει ως (επιτυχή) μπλόφα η μεγάλη αποφασιστικότητα που έδειξαν οι Κύπριοι πολιτικοί, οδηγώντας σε αναδίπλωση τους προύχοντες της Ευρωζώνης;


Το… αρνητικό για την Κύπρο – που συνάμα δίνει εξέχουσα αξία στην απόφασή της – είναι το μικρό της, πολύ ανεπαίσθητο μέγεθος για τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει στην Ευρωζώνη. Αν και με τις αγορές και με τη χρηματοπιστωτική και επενδυτική βιομηχανία κανείς δεν μπορεί να παίξει, υπάρχει ο κίνδυνος το μπλόκ Μerkel – Schaeuble να παίξει το «σκληρό» χαρτί έναντι της Κύπρου, δίκην παραδειγματισμού!


Να αφήσει να «τσούξει» η κατάσταση, να σφίξουν τα λουριά, να φανούν οι επιπτώσεις, ίσως και με την ανοχή ή τη… συμβολή των εταίρων της Ε.Ε. έτσι ώστε να υπάρξει…. συνετισμός σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο και να μην υπάρξουν άλλου είδους τέτοιες… ατασθαλίες και αυθαιρεσίες που ξεφεύγουν από το δόγμα (τυφλής) αυστηρότητας και υπακοής που (και) η Ελλάδα έχει πειθήνια εγκολπωθεί…



Πηγή: Banking News







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Η απόφαση της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων που απέρριψε τον ιταμό εκβιασμό των «εταίρων» της στην

Ευρωπαϊκή Ένωση, απέδειξε για άλλη μία φορά ότι ο κυπριακός ελληνισμός παρά τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και τους αρνητικούς συσχετισμούς, γνωρίζει πότε πρέπει να πει όχι, ενώ έχει και το ψυχικό σθένος να το εκφράσει.



Η «μπάλα» πλέον βρίσκεται στο ελλαδικό «γήπεδο» με την Αθήνα που ακολούθησε μέχρι σήμερα μια εντελώς διαφορετική στρατηγική, η οποία τελικά ερμηνεύθηκε ως αδυναμία και οδήγησε σε συνεχείς και αυξανόμενες πιέσεις, με τους δανειστές να επιδεικνύουν απίστευτη κυνικότητα στην επιβολή των μέτρων του «οικονομικού πειράματος».









Η κυπριακή αντίδραση και οι εξελίξεις που δρομολογούνται δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στρατηγικής για την ελλαδική κυβέρνηση, καθώς η πίεση είναι απλώς θέμα ημερών να μεγιστοποιηθεί. Το ερώτημα – διαπίστωση που ήδη τίθεται από την αντιπολίτευση, ότι οι Κύπριοι τόλμησαν και πλέον απειλούν τη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε με την πρώτη τους ενδοευρωπαϊκή στρατηγική ήττα, τη στιγμή που η Αθήνα ανέχεται να πεινάει ο κόσμος στους δρόμους, σε συνθήκες που για τους σφοδρότερα πληττόμενους αποτελούν μια νέα εκδοχή κατοχής…



Η πίεση θα είναι ασφυκτική και θα μεγιστοποιηθεί αποσταθεροποιώντας την κυβέρνηση, όταν θα έρθουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις και διαπιστώσει το Μέγαρο Μαξίμου, ότι ασχέτως των επιχειρημάτων που θα αντιτάξει, η προδιάθεση του κόσμου είναι υπέρ της στάσης των Κυπρίων, όχι των Ελλαδιτών. Κατά συνέπεια κι επειδή όλα αυτά πιθανότατα τα έχουν ήδη σκεφτεί, πριν αρχίσει η εσωτερική φαγωμάρα ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους και οι σκέψεις για… «σάλτο μορτάλε» από τον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι δεδομένο ότι αντιλαμβάνονται την ανάγκη σκλήρυνσης της ελλαδικής στάσης.



Το ζητούμενο είναι εάν αντιλαμβάνονται παράλληλα, ότι μια τέτοια στρατηγική δεν θα έχει πάντοτες τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας. Δηλαδή, εάν επιχειρηθεί να εφαρμοστεί σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο έχοντας ως δεδομένη κάποια κυπριακή επιτυχία, το πιθανότερο είναι ότι θα φάει μεγαλοπρεπώς τα μούτρα της! Πόσο πιθανό είναι να επιτρέψει η Γερμανία στον εαυτό της και δεύτερο στραπάτσο με τις εκλογές να έχουν πλησιάσει επικίνδυνα;









Κατά συνέπεια, εάν η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει τη στρατηγική σκληρύνοντας τη στάση της βάζοντας ταφόπλακα στους εκβιασμούς των εταίρων, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου, τότε θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.



Ίσως μάλιστα να έπρεπε να εξεταστεί ακόμα και το «ακραίο» ενδεχόμενο να καλέσουν άμεσα την τρόικα και να την… αποχαιρετίσουν. «Άντε γεια»… είναι το μόνο πλέον που μπορεί να ειπωθεί, με τη διευκρίνιση ότι θα τα ξαναπούμε μόλις η οικονομία της χώρας μπει σε ανάπτυξη. Ταυτόχρονα να ανακοινώσει στους εταίρους τη στάση πληρωμών και το πάγωμα του δημοσίου χρέους και της αποπληρωμής του μέχρι νεοτέρας. Η 25η Μαρτίου είναι μια εξαιρετική και άκρως συμβολική ημερομηνία…



Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα μεγιστοποιήσει τις συνέπειες της κυπριακής άρνησης αλλά και θα την εκμεταλλευτεί (το γράφουμε ανερυθρίαστα, εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το… «αξιοποιήσει»), ώστε να αποσπάσει τη χώρα από τις τιμωρητικές και στο όριο της εκδίκησης διαθέσεις των «εταίρων». Και το δώρο της Ελλάδας προς αυτούς που επί τρία χρόνια συστηματικά προκαλούσαν θα είναι η τέλεια νομισματική και πολιτική κρίση. Είχαμε γράψει στο παρελθόν για την περίφημη «επιλογή του Σαμψών». Ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους.



Αν οι Κεντροευρωπαίοι νομίζουν ότι μπορούν να εξοντώσουν οικονομικά και γεωπολιτικά την Ελλάδα και την Κύπρο, τότε ας αποδείξουν πόσο καλοί διαχειριστές είναι αντιμετωπίζοντας την κατάρρευση του ευρώ. Τώρα δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι έτσι θα γίνει, στο παρελθόν υπήρχαν… Βέβαια, ο αντίλογος είναι, ότι πριν οι ισχυροί λάβουν μέτρα ασφαλείας έναντι του «ελλαδικού κινδύνου», η στρατηγική θα ήταν πολύ πιο αποδοτική. Πάνε να σου επιβάλλουν, διαφωνείς, το κοινοποιείς, συνεννοούνται οι πολιτικοί αρχηγοί και στη συνέχεια αποφασίζεις και πυροδοτείς τη «βόμβα». Και είσαι έτοιμος για όλα. Όταν έχεις αμφιβολίες δεν πείθεις, όλοι αντιλαμβάνονται ότι μπλοφάρεις και στο τέλος βρίσκεσαι χειροπόδαρα δεμένος.



Ας μην έχει κανένας τη ψευδαίσθηση ότι από τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, και εφαρμοστεί, ο κίνδυνος επέκτασης σε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση είναι υπαρκτός. Είναι δε απορίας άξιον πως η Ευρωπαϊκή Ένωση φιλοδοξεί να καταστήσει το ευρώ παγκόσμιο νόμισμα εφαρμόζοντας πρακτικές που εδώ και δεκαετίες αποτελούν παγκόσμιο άβατο.



Άραγε περιμένουν ότι μετά την απόπειρα εφαρμογής τέτοιας απόφασης τα κεφάλαια από τρίτες χώρες θα παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση;



Χαιρετίσματα λοιπόν στην «Ευρώπη» που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τα οράματα των μεγάλων Ευρωπαίων ηγετών που την οικοδόμησαν και την παρέδωσαν στους σημερινούς ανεπαρκείς.



Χαιρετίσματα λοιπόν από τους πελάτες που τόσα χρόνια στήριζαν την κεντροευρωπαϊκή βιομηχανία αγοράζοντας τα πάντα και στο μεσοδιάστημα ξήλωσαν την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή γινόμενοι ο τέλειος αφελής καταναλωτής.



Μπορεί για κάποιο διάστημα όλοι να μισήσουν Ελλάδα και Κύπρο. Σύντομα όμως θα τις ευχαριστούν γιατί θα σκοτώσουν ένα έκτρωμα που δεν υπακούει πλέον ούτε στις στοιχειώδεις αρχές της οικονομικής επιστήμης.



Βέβαια, τέτοιες επιλογές καλό είναι να μην προκαλέσουν τεράστια προβλήματα σε αυτούς που την επαύριον θα χρειαστεί η χώρα για να στηθεί ξανά στα πόδια της να «περπατήσει». Όσα γράφτηκαν δεν αποτελούν παρά μια περιγραφή του τι θα μπορούσε να γίνει. Η Ελλάδα έχει περιθώριο να πει όχι. Και να επιμείνει μέχρι τέλους. Αν το κάνει όμως αναζητώντας μια νίκη «στα σημεία» για εσωτερική κατανάλωση, θα καταλήξει να εκτεθεί. Ότι είναι να γίνει τώρα και μάλιστα προτού «καθαρίσει» με τις εκλογές η Μέρκελ, η οποία θα πρέπει να πληρώσει το κόστος των επιλογών και των παραλήψεών της.



Και μόνο να υπονοούσε η χώρα ότι αναθεωρεί τη στρατηγική της θα αρκούσε στην τρέχουσα συγκυρία να παράξει αποτελέσματα που θα εκτιμηθούν κιόλας δεόντως από αυτούς που έχουν ενοχληθεί από την ανικανότητα να παίξει ηγετικό ρόλο η Γερμανία, ανάλογο του ειδικού της βάρους στη Γηραιά Ήπειρο. Μερικές δηλώσεις και κάποιες κινήσεις θα αρκούσαν. Μέχρι να αλλάξει η εικόνα του πειθήνιου που ταλαιπωρεί τη χώρα μας και αναιρεί στην πράξη όσα χτίζονται με κόπο βαδίζοντας προς την εξυγίανση της οικονομίας, χωρίς όμως να έχει διασφαλιστεί ότι όταν ο στόχος επιτευχθεί τα υποψήφια θύματα θα έχουν επιβιώσει…http://www.defence-point.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Στο καινούριο video clip του Γιώργου Τσαλίκη για το τραγούδι "Δεν σου κάνω τον άγιο" πρωταγωνιστούν η Λάουρα Νάργες, η Κατερίνα Ζαρίφη, αλλά και η Ελένη Λουκά, όμως υπάρχει μια πολύ γνωστή παρουσιάστρια που δηλώνει πως θα ήθελε και εκείνη να πάρει μέρος στο συγκεκριμένο clip...



Ο λόγος για την Ελένη Τσολάκη από το "Κορίτσια για σπίτι"....




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz




Απλές κινήσεις για την προστασία του υπολογιστή σας...









Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα θέμα που απασχολεί την τεχνολογική κοινότητα, ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα. Πλέον, όλοι μας είμαστε εκτεθειμένοι σε κακόβουλους χρήστες, που είτε για τη διασκέδασή τους είτε για το προσωπικό τους συμφέρον, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε ευκαιρία και να επιτεθούν σε άτομα, λιγότερο ενημερωμένα για του κινδύνους που κρύβει ο κυβερνοχώρος.



Δυστυχώς κανείς δε μπορεί να είναι βέβαιος για την ασφάλεια του καθώς, ο επιτιθέμενος έχει το πλεονέκτημα του χρόνου ώστε να ξεπεράσει την προστασία που έχει «χτίσει» ο αμυνόμενος. Σκοπός μας είναι να κάνουμε αυτή τη διαδικασία αρκετά δύσκολη ώστε να αποτρέψουμε και να αποθαρρύνουμε τους κακόβουλους αυτούς χρήστες.

Σκεφτείτε το σαν μία πόρτα ενός σπιτιού. Αν κάποιος την αφήσει ανοιχτή και φύγει, τότε δίνει τη δυνατότητα, με μηδενικό κόπο, στους κλέφτες να μπουν στο σπίτι, αν κάποιος άλλος απλά την κλείσει χωρίς να την κλειδώσει, κάνει τη διαδικασία αρκετά πιο δύσκολη για τον κλέφτη από ότι στην πρώτη περίπτωση αλλά όχι αρκετά δύσκολη ώστε να τα παρατήσει



Αν όμως κάποιος φεύγοντας κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού του, σίγουρα θα αναγκάσει τον κλέφτη να βρει κάποιο άλλο «θύμα». Όχι επειδή δε θα μπορεί να σπάσει την κλειδαριά, αλλά επειδή θα προτιμήσει έναν πιο «εύκολο» δρόμο. Το ίδιο ακριβώς βρίσκει εφαρμογή και στις απειλές μέσω Internet.



Φυσική Προστασία



Ένας από τους πιο εύκολους (και σίγουρους) τρόπους για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στα δεδομένα σας, είναι να έχει «φυσική» πρόσβαση στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, είτε έχοντας το χρόνο να ψάξει όλα σας τα αρχεία, είτε εγκαθιστώντας ένα πρόγραμμα απομακρυσμένου ελέγχου στο σύστημα σας.



Θα πρέπει λοιπόν, να έχετε πάντα στο νου σας που βρίσκεται ο φορητός σας υπολογιστής ή η φορητή σας συσκευή. Επίσης, καλό θα είναι να αποφεύγετε να χρησιμοποιείται οπτικούς δίσκους ή USB sticks που δεν έχουν ελεγχθεί και δεν προέρχονται από άτομα της εμπιστοσύνης σας, καθώς και να εμπιστεύεστε τις συσκευές σας σε κάποιον άγνωστο.



Ψηφιακή Προστασία








Πλέον κάθε συσκευή σας δίνει τη δυνατότητα να την κλειδώσετε με κάποιο κωδικό πρόσβασης. Είτε πρόκειται για σταθερό ή φορητό υπολογιστή είτε για smartphone και tablet, έχετε τη δυνατότητα να εισάγεται έναν κωδικό, που θα πρέπει να είναι προσωπικός και να μην τον αποκαλύψετε σε κανέναν, με εξαίρεση ίσως τα πολύ έμπιστα σας πρόσωπα.



Σε όλες τις συσκευές, αυτή η επιλογή βρίσκεται μέσα στο μενού που συνήθως ονομάζεται «Ρυθμίσεις», ενώ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα τη βρείτε στον «Πίνακα Ελέγχου».



Ηλεκτρονική Προστασία







Πρόκειται για την προστασία του συστήματος σας μέσω Internet. Πολλές εφαρμογές που κυκλοφορούν κατά καιρούς υπόσχονται να αυξήσουν την ασφάλεια των συσκευών και καλό θα ήταν να τις εμπιστευτείτε, ειδικά όταν πρόκειται για προγράμματα αναγνωρισμένων εταιριών, όπως το Norton της Symantec, το NOD32 της ESET, το Karspersky και άλλα.



Βέβαια, υπάρχουν και προεγκατεστημένες επιλογές στο σύστημα των Windows. Προτείνεται να έχετε πάντα ενεργοποιημένες τις λειτουργίες του τοίχους προστασίας (Firewall) και των εφαρμογών που αναγνωρίζουν λογισμικά τύπου malware ή υιούς. Φυσικά, οι επιλογές αυτές δεν προσφέρουν την μέγιστη προστασία, όμως σίγουρα θα αποθαρρύνουν κάποιον από το να σας «επιτεθεί».



Άλλωστε αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως αν κάποιος θέλει να σας «επιτεθεί», σίγουρα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα τα καταφέρει. Η ιστορία το έχει αποδείξει. Σκοπός όλων μας είναι να δυσκολεύουμε και να αποθαρρύνουμε τέτοιου είδους προσπάθειες.



Επικίνδυνα emails και μηνύματα σε Facebook, Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα







Εδώ είναι καθαρά στο χέρι σας να μην παρασυρθείτε από τα «δελεαστικά» (πολλές φορές) μηνύματα που θα σας στείλει κάποιος, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο. Όλοι έχουμε λάβει κατά καιρούς ένα μήνυμα που υποστηρίζει ότι κερδίσαμε σε έναν διαγωνισμό, προβάλλοντας μας ένα έπαθλο στο οποίο είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς.



Φυσικά και τα μηνύματα αυτά είναι τουλάχιστον ύποπτα, προσπαθήστε να είστε όσο περισσότερο καχύποπτοι και μην μπείτε στον πειρασμό να πατήσετε στα links (συνδέσμους) που έχουν αυτά τα emails στο κείμενο τους. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας οποιοδήποτε αρχείο είναι συνημμένο. Η καλύτερη λύση είναι να ελέγξετε τον αποστολέα και αν δεν τον γνωρίζετε να διαγράψετε αμέσως το συγκεκριμένο μήνυμα.



Η αλήθεια είναι πως στις μέρες για να προστατευθεί κανείς από τις ηλεκτρονικές απειλές που υπάρχουν στο διαδίκτυο, είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί την προσοχή μας σε κάθε κίνηση. Δυστυχώς, σε κάθε «ηλεκτρονική» μας ενέργεια, θεωρητικά θέτουμε σε κίνδυνο τα προσωπικά μας δεδομένα αλλά και την ιδιωτικότητα των αρχείων μας.



Φυσικά τα παραπάνω, (που είναι λίγο πολύ γνωστά στους περισσότερους) αποτελούν κάποιες πολύ απλές συμβουλές, που αν αποτελέσουν μέρος της καθημερινότητας μας, θα βοηθήσουν στο να έχουμε μία στοιχειώδη προστασία απέναντι στους αμέτρητους κινδύνους που παραμονεύουν σήμερα στο Internet.





πηγή: newsbeast.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Χάσικος: Αν είχα λεφτά στις δύο τράπεζες θα ανησυχούσα πολύ



Δεν πρόκειται να ξανανοίξουν οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος.



Όπως είπε μιλώντας στο Mega δεν γίνεται δεκτό το plan B της Κύπρου από την τρόικα και μάλιστα τόνισε ότι το πιο πιθανό είναι να μην ξανανοίξουν οι δύο τράπεζες αλλά να μπουν σε διαδικασία εκκαθάρισης. Όπως είπε αν ανοίξουν οι τράπεζες τότε θα πτωχεύσουν γιατί όλοι θα σπεύσουν να βγάλουν τα λεφτά τους.



Επεσήμανε ότι στελέχη της τρόικας επικοινώνησαν με την κυβέρνηση αμέσως μετά το «όχι» της Βουλής και τους είπαν να βρουν άμεσα λύση καθώς θα κοπεί η χρηματοδότηση.



Σημείωσε ακόμη ότι ενδέχεται είτε μία είτε και οι δύο τράπεζες να μην ανοίξουν ποτέ... «Αν είχα λεφτά στις δύο τράπεζες θα ανησυχούσα πολύ» τόνισε.



Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνουν οι καταθέσεις που υπάρχουν στα δύο πιστωτικά ιδρύματα δεν έδωσε καμία απάντηση.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC