follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Επί έναν χρόνο ένας Κινέζος μάγειρας υποχρεωνόταν να κοιμάται σε ένα κλουβί, στο πίσω μέρος ενός εστιατορίου του Άμστερνταμ, όπου...

εργαζόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας κάτω από συνθήκες που δεν απέχουν πολύ από την κατάσταση των σκλάβων.





Ο άτυχος μάγειρας έπεσε θύμα εκμετάλλευσης "με τον χειρότερο τρόπο", διαβεβαίωσαν οι εισαγγελικές αρχές του Άμστερνταμ.



Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου και άλλα τέσσερα άτομα διώκονται για εμπορία ανθρώπων.



Σύμφωνα με την εισαγγελία "το θύμα εκφοβιζόταν και αναγκαζόταν να εργάζεται κάτω από άθλιες συνθήκες" σε πολλά κινέζικα εστιατόρια του Άμστερνταμ και του Άρνεμ, στα ανατολικά της χώρας. Δεν είχε το δικαίωμα να δει γιατρό και κοιμόταν σε ένα κλουβί στο οποίο είχε εγκατασταθεί ένα σύστημα παρακολούθησης για να τον ελέγχουν. Τον τελευταίο χρόνο ζούσε ουσιαστικά "σε αυτό το βρομερό κλουβί, όπου τον στοίχειωνε η ανάμνηση των χτυπημάτων που είχε δεχτεί".



Ο Κινέζος μάγειρας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, εργαζόταν επί πολλές ώρες, σχεδόν χωρίς μισθό. "Βρισκόταν σε μια ξένη χώρα, χωρίς χρήματα και χωρίς να ξέρει τη γλώσσα. Πρόκειται για ένα θύμα εκμετάλλευσης, έναν απελπισμένο και τρομακτικά μόνο άνδρα", σημείωσε η εισαγγελία.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας ανάδειξης των συνέδρων για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



“Ευχαριστώ από.....

καρδιάς και συγχαίρω τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης που με τη δυναμική, μαζική συμμετοχή τους σήμερα έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντέχει, αλλάζει, μετασχηματίζεται, αγωνίζεται για τη χώρα και τους πολίτες.



Ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης ξεπέρασε σήμερα κάθε οργανωτική προσδοκία. Η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προηγούμενη ανάλογη διαδικασία. Σάρωσε τις μιζέριες και τα κατάλοιπα παλαιών μηχανιστικών αντιλήψεων.



Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης δήλωσε σήμερα καθαρά ότι στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την Πατρίδα, αλλά και για την ίδια την Παράταξη που υπάρχει χάριν της Πατρίδας.



Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη μας στο κέντρο και σε όλες τις οργανώσεις μας που σήκωσαν το βάρος αυτής της πολύ μεγάλης οργανωτικής προσπάθειας και για το συνέδριο του κόμματος, αλλά για πρώτη φορά και για το συνέδριο της Νεολαίας, οι εκλογές για το οποίο διεξήχθησαν επίσης με υποδειγματικό τρόπο.



Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους προσωπικά, ατομικά, στην ΚΟΕΣ, στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανωτικές Επιτροπές. Θα μνημονεύσω όμως ως εκπροσώπους τους τον Πάρη Κουκουλόπουλο ως συντονιστή της ΚΟΕΣ, τον Γιάννη Σουλαδάκη, Πρόεδρο της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, μαζί με όλα τα μέλη της ΕΚΑΠ.



Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από τη διαδικασία αυτή και θα βγει από το Συντακτικό του Συνέδριο ισχυρό και ριζικά ανανεωμένο. Εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με όσους πιστεύουν στις αξίες του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού, της μεγάλης Κεντροαριστεράς.



Αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια εσωκομματική υπόθεση. Αφορά όλον τον ελληνικό λαό. Όλους τους πολίτες, κάθε οικογένεια, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τη μεσαία τάξη που αγωνίζεται να σταθεί όρθια. Γιατί ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι υπάρχει εγγυητής των εξελίξεων. Σημαίνει ότι υπάρχει εθνική στρατηγική με στόχο, με ρυθμό, με ευαισθησία και με προοδευτικό πρόσημο. Σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και να επιβάλουμε λύσεις για την κοινωνική συνοχή, για την αποκατάσταση αδικιών. Όπως γίνεται τώρα με τα μέτρα για την απόλυτη ανεργία, για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, που αξιώνουν ένα μεγάλο επιθετικό πρόγραμμα κατά της ανεργίας, αλλά και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Δύο θεμελιώδεις προτάσεις που το ΠΑΣΟΚ προωθεί και στη Βουλή και στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.



Άρα, το Συνέδριό μας που οργανώνεται πια με τους καλύτερους οιωνούς, είναι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Και καλούμε όλη την κοινωνία να συζητήσει μαζί μας, να προσέξει ξανά αυτά που λέμε. Γιατί ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είχε κλείσει τα αυτιά της στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ευθύνες –και έχουμε ευθύνες, αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο μας καταλόγισε ο ελληνικός λαός. Γι αυτό και σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί του”.





http://ysterografa.gr






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Η εξέλιξη του ανθρώπου από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα παρουσιάζει σημαντικές διαφορές τόσο στην επικοινωνία όσο και στη στάση του σώματος! Γιατί οι πρώτοι άνθρωποι έβγαζαν άναρθρες κραυγές, ενώ η σπονδυλική τους στήλη ήταν σε… καμπύλη γραμμή. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά άλλαξαν στον κόσμο αυτό, για καλό ή κακό ή και τα δύο μαζί! Οι χιουμοριστικές εικόνες που θα δείτε παρουσιάζουν καρέ καρέ τις αλλαγές από… παλαιόθεν μέχρι και μελλοντικά και λένε την πάσα αλήθεια!http://perierga.gr

1. Προϊστορική εποχή

perierga.gr - H εξέλιξη της επικοινωνίας και της... σπονδυλικής στήλης!

2. Παλαιολιθική εποχή

perierga.gr - H εξέλιξη της επικοινωνίας και της... σπονδυλικής στήλης!

3. Στην αλλαγή του αιώνα

perierga.gr - H εξέλιξη της επικοινωνίας και της... σπονδυλικής στήλης!

4. Το 2002

perierga.gr - H εξέλιξη της επικοινωνίας και της... σπονδυλικής στήλης!

5. Το 2012

perierga.gr - H εξέλιξη της επικοινωνίας και της... σπονδυλικής στήλης!

6. Το 2022

perierga.gr - H εξέλιξη της επικοινωνίας και της... σπονδυλικής στήλης!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1





Κάθε μέρα, ανεβάζουμε στο Facebook 350 εκατομμύρια φωτογραφίες.... Το σύνολο των φωτογραφιών που έχουν ανέβει στο κοινωνικό δίκτυο, υπολογίζεται σε 240 δισεκατομμύρια. Πάραυτα, μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτές χρησιμοποιούνται από τους χρήστες ή καλύτερα, μόνο με τις «τελευταίες» κάθε φορά αλληλεπιδρούμε (πατάμε Like, σχολιάζουμε κλπ). Το 82% της κίνησης στο Facebook, κατευθύνεται μόλις στο 8% των φωτογραφιών. Έτσι, το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να αποθηκεύει τις «παλιές» φωτογραφίες σε νέα facilities, ψυχρής αποθήκευσης, στο Oregon των ΗΠΑ.



Τι είναι η «ψυχρή αποθήκευση»; Ουσιαστικά είναι servers που δεν είναι συνεχώς ανοιχτοί, αλλά είναι σε sleep mode. Σε αντίθεση με τις συμβατικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης του Facebook, στα «ψυχρής αποθήκευσης» data centers οι servers θα έχουν οκταπλάσια χωρητικότητα ενώ οι ανάγκες ενέργειας, θα είναι φανερά μικρότερες.



Το μόνο μειονέκτημα στην όλη ιστορία θα είναι ότι όταν θα θέλετε να έχετε πρόσβαση στις παλαιότερες φωτογραφίες, αυτό θα παίρνει λίγη ώρα παραπάνω. Το Facebook λέει πως ο χρήστης δεν θα καταλαβαίνει διαφορά ιδιαίτερη και ούτως ή άλλως, οι τελευταίες φωτογραφίες, θα παραμείνουν στους «ζεστούς» σέρβερ.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Πόλεμοι ιδιαιτέρως περίεργοι (1)

Ηρωικούς δεν τους λες, θεότρελους σίγουρα!



Ένας πόλεμος έχει συνήθως περισσότερες αιτίες από τις ομολογούμενες.

Είτε μιλάμε απλώς για δόξα και τιμή είτε για απελευθερωτικούς ή επεκτατικούς αγώνες, τα κίνητρα πίσω από μια σύρραξη ποικίλουν σε ένταση και διαβάθμιση.

Κι όμως, κάποιες φορές πόλεμοι κηρύσσονται ακόμα και για μικροπράγματα, με τις ασυνήθιστες αυτές μάχες να γίνονται για τετριμμένους, ακόμα και ποταπούς λόγους!

Χωρίς άλλη καθυστέρηση λοιπόν, ας δούμε κάποιους ιδιαίτερα περίεργους πολέμους, ευγενική χορηγία της ανθρώπινης ματαιοδοξίας…


  • Γαλλία εναντίον ισπανικού χωριού


Πόλεμοι ιδιαιτέρως περίεργοι (2)

Διάρκεια σύρραξης: 1883-1981

Απώλειες: καμία


Ήταν το 1883 όταν οι κάτοικοι του μικρού χωριού Lijar του ισπανικού νότου εξαγριώθηκαν όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός ότι κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, ο ηγεμόνας της Ισπανίας Αλφόνσος ΙΒ’ ατιμάστηκε από τους Γάλλους και δέχθηκε επίθεση στον δρόμο από τον παριζιάνικο όχλο. Ως απάντηση, ο κοινοτάρχης του Lijar, Don Miguel Garcia Saez, και οι 300 κάτοικοί του κήρυξαν πόλεμο κατά της Γαλλίας στις 14 Οκτωβρίου 1883! Ούτε μία σφαίρα δεν θα έπεφτε βέβαια στη διάρκεια των «εχθροπραξιών», με τον «άστοχο» πόλεμο να διαρκεί… 93 χρόνια. Κι όταν το 1976 ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας επισκέφτηκε το Παρίσι, με τους Γάλλους να του συμπεριφέρονται με τον απαραίτητο σεβασμό, το δημοτικό συμβούλιο του Lijar αποφάσισε να ξανασκεφτεί το θέμα του «πολέμου»: πέντε χρόνια αργότερα, το 1981, το συμβούλιο θα διακήρυττε ότι «λόγω της εξαίσιας συμπεριφοράς των Γάλλων» οι εχθροπραξίες θα έπαιρναν τέλος και ήταν έτοιμο πλέον να διαπραγματευτεί την κατάπαυση του πυρός με τη Γαλλία!


  • Ο Πόλεμος του Δρύινου Κουβά


Πόλεμοι ιδιαιτέρως περίεργοι (3)

Διάρκεια σύρραξης: 1325-1337

Απώλειες: άγνωστο


Ήταν το 1325 όταν η αντιπαλότητα των ανεξάρτητων πόλεων Μόντενα και Μπολόνια κλιμακώθηκε και ξέφυγε από τον έλεγχο για τον πλέον απίθανο λόγο: έναν δρύινο κουβά! Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν μια ομάδα στρατιωτών από τη Μόντενα όρμησαν στην Μπολόνια και έκλεψαν έναν μεγάλο ξύλινο κουβά. Η Μπολόνια, θέλοντας να διασφαλίσει την τιμή της (αλλά και να πάρει πίσω τον κουβά), κήρυξε πόλεμο στη Μόντενα, με τη σύρραξη να κρατά 12 ολόκληρα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η Μπολόνια δεν μπόρεσε να ανακτήσει το χαμένο της «στολίδι», το οποίο φυλάσσεται μέχρι και σήμερα στο καμπαναριό της Μόντενα…


  • Ο Πόλεμος της Παραγουάης


Πόλεμοι ιδιαιτέρως περίεργοι (4)

Διάρκεια σύρραξης: 1864-1870

Απώλειες: 400.000 άντρες


Ο πρόεδρος της Παραγουάης Francisco Solano Lopez ήταν λάτρης του Βοναπάρτη, την ώρα που έβλεπε εκλεκτικές συγγένειες με τον γάλλο αυτοκράτορα: πίστευε ότι ήταν κι αυτός εξαίρετος στρατηγός και άσος στις διαπραγματεύσεις. Ένα μόνο πράγμα τού έλειπε για να το αποδείξει: ένας πόλεμος! Το 1864 θα κηρύξει λοιπόν πόλεμο στους τρεις γείτονες της χώρας του, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και την Ουρουγουάη. Το αποτέλεσμα της σύρραξης λίγο έλειψε να αφανίσει τον πληθυσμό της Παραγουάης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θάνατο του 90% των αντρών της χώρας, εξαιτίας των εχθροπραξιών, των ασθενειών που θέριζαν και του λιμού. Όσο για τον ίδιο τον πόλεμο, λογίζεται ως ένας από τους πλέον αχρείαστους της Ιστορίας, καθώς ο Lopez δεν είχε κανέναν σχεδόν λόγο να επιτεθεί στα γειτονικά του κράτη…


  • Ο Πόλεμος του Χοιρινού και των Φασολιών


Πόλεμοι ιδιαιτέρως περίεργοι (5)

Διάρκεια σύρραξης: Δεκέμβριος 1838 – Νοέμβριος 1839

Απώλειες: 550 νεκροί και από τις δύο πλευρές


Ο Πόλεμος του Aroostook ήταν μια στρατιωτική εμπλοκή ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ στα σύνορα του Μέιν. Μετά τον πόλεμο του 1812, οι βρετανικές δυνάμεις είχαν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού Μέιν και παρά το γεγονός ότι δεν διέθεταν στρατό στην περιοχή, τα εδάφη λογίζονταν βρετανικά. Τον χειμώνα του 1838 λοιπόν αμερικανοί ξυλοκόποι εθεάθησαν να κόβουν δέντρα σε δάσος της επίμαχης περιοχής, επισύροντας την οργή των Βρετανών, οι οποίοι μετακίνησαν τα στρατεύματά τους στο Μέιν. Οι αμερικανικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην περιοχή και όλα έδειχναν ότι ο πόλεμος επίκειται. Τα στρατιωτικά τμήματα προμηθειών και των δύο πλευρών θα τα μπουρδούκλωναν ωστόσο, με τον αμερικανικό στρατό να προμηθεύεται τεράστιες ποσότητες χοιρινού και φασολιών, που θα οδηγούσε στο παρατσούκλι του πολέμου ως «Πόλεμος του Χοιρινού και των Φασολιών»! Για έναν περίπου χρόνο, Αμερικανοί και Βρετανοί στέκονταν απέναντι ετοιμοπόλεμοι, πριν οι κυβερνήσεις τους έρθουν τελικά σε συμβιβασμό. Ούτε μια σφαίρα δεν έπεσε στον πόλεμο του Aroostook, με τις απώλειες να ανέρχονται ωστόσο σε εκατοντάδες εξαιτίας των ασθενειών και των κακών συνθηκών…


  • Ο Πόλεμος του Χοίρου


Πόλεμοι ιδιαιτέρως περίεργοι (6)

Διάρκεια σύρραξης: Ιούνιος-Οκτώβριος 1859

Απώλειες: ένα γουρούνι


Άλλη μια αμερικανο-βρετανική σύρραξη θα ξεκινούσε όταν βρετανός φαντάρος θα σκότωνε ένα γουρούνι που έπαιζε αμέριμνο σε αμερικανικό έδαφος! Η αμερικανική συνοριακή φρουρά συγκεντρώθηκε κατά μήκος των συνόρων, περιμένοντας τη βρετανική κίνηση. Οι Βρετανοί όμως θα απολογούνταν για το περιστατικό και ο βραχύς πόλεμος θα έληγε πριν καν αρχίσει, αφήνοντας πίσω του μοναδικό θύμα: το άτυχο γουρούνι…


  • Ο Πόλεμος των 335 Χρόνων


Πόλεμοι ιδιαιτέρως περίεργοι (7)

Διάρκεια σύρραξης: 1651-1986

Απώλειες: καμία


Η Ολλανδία αποφάσισε να τα βάλει με το νησάκι Scilly, που βρίσκεται λίγο έξω από τις νοτιοδυτικές ακτές της Αγγλίας. Τον πόλεμο ωστόσο δεν θα τον έπαιρνε στα σοβαρά καμία πλευρά και, όπως με τόσους και τόσους πολέμους της εποχής, σύντομα το περιστατικό θα ξεχνιόταν! Έπρεπε μάλιστα να περάσουν 3 αιώνες πριν οι δύο χώρες αποφασίσουν να κηρύξουν την κατάπαυση του πυρός το 1986, κάνοντας τις «εχθροπραξίες» τους τον μεγαλύτερο σε διάρκεια πόλεμο που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα!


  • Ο Πόλεμος του Ποδοσφαίρου


Πόλεμοι ιδιαιτέρως περίεργοι (8)

Διάρκεια σύρραξης: 14-20 Ιουνίου 1969

Απώλειες: 3.000 νεκροί και από τις δύο πλευρές


Κάποιοι πόλεμοι ξεκινούν με αιφνίδια χτυπήματα, κάποιοι άλλοι με μαζικές σφαγές, ο συγκεκριμένος ωστόσο θα ξεκινούσε με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Ελ Σαλβαδόρ και της Ονδούρας το 1969! Το Ελ Σαλβαδόρ θα έχανε το ματς και το τεταμένο κλίμα των δύο χωρών θα οδηγούσε στην εισβολή των δυνάμεων του Ελ Σαλβαδόρ στην Ονδούρα στις 14 Ιουνίου. Το «ΝΑΤΟ της Αμερικανικής Ηπείρου» ωστόσο, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, θα επέβαλε κατάπαυση του πυρός στις δύο χώρες, λίγες μόνο μέρες μετά την έναρξη του πολέμου…


  • Ο Πόλεμος Μολδαβίας-Υπερδνειστερίας


Πόλεμοι ιδιαιτέρως περίεργοι (9)

Διάρκεια σύρραξης: 2 Μαρτίου – 21 Ιουλίου 1992

Απώλειες: 1.300 νεκροί και από τις δύο πλευρές


Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, που άφησε τη Μολδαβία βυθισμένη στην κρίση, ένας πόλεμος θα ξεσπούσε στα εδάφη της: τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας αξίωναν ισχυρότερους δεσμούς με τη Ρουμανία, την ώρα που το άλλο 1/3 ήθελε να παραμείνει πιστό στη Ρωσία. Εμφύλιος πόλεμος θα ταλάνιζε τη χώρα, αυτό που κάνει ωστόσο τη σύρραξη ιδιαίτερα περίεργη είναι το γεγονός ότι οι άντρες που μάχονταν λυσσαλέα κατά τη διάρκεια της μέρας συναντιόνταν τα βράδια στις νεκρές ζώνες για να τα πουν και να τα πιουν! Οι αντίπαλοι στρατιώτες μάλιστα συμφώνησαν να μην αλληλοσκοτώνονταν στις πρωινές μάχες αν αναγνώριζε ο ένας τον άλλον. Κι αν κάποιος νομίζει ότι το περιστατικό της λαθραίας βραδινής συνάντησης συνέβη άπαξ, γελιέται: κάθε σχεδόν νύχτα του πολέμου οι στρατιώτες μαζεύονταν και περνούσαν καλά. Όπως ανακαλεί μολδαβός φαντάρος στο ημερολόγιό του: «ο πόλεμος είναι σαν ένα γκροτέσκο πάρτι, την ημέρα σκοτώνουμε τον εχθρό μας, το βράδυ πίνουμε μαζί του. Τι περίεργο πράγμα που είναι ο πόλεμος»!


  • Ο Πόλεμος των Εμού


Πόλεμοι ιδιαιτέρως περίεργοι (10)

Διάρκεια σύρραξης: 11-18 Νοεμβρίου 1932

Απώλειες: 2.500 Εμού


Πρόκειται ενδεχομένως για τον μόνο πόλεμο της Ιστορίας όπου μία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν απαρτιζόταν από ανθρώπους! Ήταν το 1932 λοιπόν όταν ο άνθρωπος κήρυξε πόλεμο στα Εμού (είδος στρουθοκαμήλου), με τον υπερπληθυσμό τους να έχει ξεφύγει από κάθε ελέγχο: 20.000 περίπου Εμού τριγυρνούσαν ανενόχλητα σπέρνοντας χάος στην Αυστραλία και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες. Ως απάντηση, ο στρατός της χώρας θα έστελνε ειδικά τάγματα εφοδιασμένα με οπλοπολυβόλα για να αντιπαρατεθεί με το πρόβλημα: στα μέσα Νοεμβρίου, ένα τεράστιο εμου-κυνηγητό θα λάμβανε χώρα στις ερήμους της Αυστραλίας, με τα συμπαθή ζωάκια να αποδεικνύονται ωστόσο πολύ σκληρά για να πεθάνουν: παρά τον καταιγισμό των πυρών, ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού των Εμού θα έπεφτε νεκρό από τις σφαίρες των στρατιωτών. Μία εβδομάδα μετά την έναρξη των μονομερών εχθροπραξιών, αποτροπιασμένος από το θέαμα ο ταγματάρχης Meredith, διοικητής του ειδικού τμήματος των εξολοθρευτών Εμού, θα διέταζε την κατάπαυση του πυρός, αφού η συγκομιδή παραήταν πενιχρή και η διαδικασία αρκούντως βάρβαρη…

Πηγή: newsbeast.gr





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1





Μετά από τους επιτραπέζιους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, τώρα μια νέα Linux διανομή Ubuntu έρχεται και για tablets.Σε λίγες ημέρες, θα κυκλοφορήσουν οι εικόνες προεπισκόπησης των….



Google Nexus tablets, έτσι θα μπορέσουμε όλοι να πάρουμε μια καλή γεύση από το λειτουργικό σύστημα της Canonical. Η εταιρεία έχει ήδη δημοσιεύσει ένα βίντεο στο YouTube, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει το λειτουργικό σε ένα tablet, το οποίο για να είμαστε ειλικρινής φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και καλό.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Το τσάι του βουνού και οι ευεργετικές του ιδιότητες Το κλασικό τσάι του βουνού που παλιά δεν έλειπε από κανένα σπίτι και ήταν το πρώτο αφέψημα που ετοίμαζε κάποιος για το κρυολόγημα, βρίσκει...

σιγά σιγά την θέση του και επιστημονικά ανάμεσα στα ευεργετικά ροφήματα για τον οργανισμό.



Το τσάι του βουνού επιδρά ευεργετικά σε:

- Κρυολογήματα

- Φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού

- Την καταπολέμηση της δυσπεψίας και των γαστρεντερικών διαταραχών



Επίσης θεωρείται:



- Αντισπασμωδικό

- Αναλγητικό

- Επουλωτικό

- Αντιοξειδωτικό

- Αγχολυτικό



Το τσάι του βουνού περιέχει πληθώρα συστατικών όπως φλαβονοειδή, διτερπένια, φαινυλοπροπάνια, ιριδοειδή, μονοτερπένια. Τα τελευταία χρόνια το τσάι του βουνού έχει βρει τη θέση του κάτω από το επιστημονικό μικροσκόπιο με στόχο την εξακρίβωση της θετικής του επίδρασης στον οργανισμό.



Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τσαγιού του βουνού. Στα βουνά της Ελλάδας εντοπίζονται περίπου 17 είδη. Τα περισσότερα είναι αυτοφυή σε βραχώδεις περιοχές με υψηλό υψόμετρο, η ασύστολη συλλογή του σχεδόν τα απειλεί με εξαφάνιση, γεγονός που στις περισσότερες περιοχές απαγορεύεται η συλλογή του. Μάλιστα προωθείται η καλλιέργεια του για εμπορικούς σκοπούς προκειμένου να προστατευθούν οι αυτοφυείς ποικιλίες.



Εργαστηριακές μελέτες για την ευεργετική επίδραση που έχει το τσάι του βουνού έχουν ήδη γίνει από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Ιωαννίνων ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε μελέτη του υποστηρίζει ότι τα εκχυλίσματα των Sideritis euboea και Sideritis clandestina μπορούν να συνεισφέρουν προληπτικά στην οστεοπόρωση, καθώς προστατεύουν έναντι της απώλειας της οστικής πυκνότητας και ενισχύουν τη μηχανική αντοχή των οστών.

Επιπλέον μελέτες από τη Γερμανία υποστηρίζουν ότι το τσάι του βουνού μπορεί να προστατεύει έναντι της νόσου του Αλτσχάϊμερ.



Το τσάι του βουνού σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δεν έχει διεγερτική δράση και μπορεί άνετα να καταναλώνεται και το βράδυ πριν τον ύπνο.



Για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις ευεργετικές του ιδιότητες θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον τρόπο παρασκευής. Ο σωστός τρόπος είναι να βράσουμε πρώτα το νερό και λίγο πριν κοχλάσει να το αποσύρουμε από τη φωτιά, τότε ρίχνουμε μέσα το τσάι του βουνού, το αφήνουμε για 3 – 4 λεπτά, το σουρώνουμε και το πίνουμε.

Μπορείτε επίσης στο κλασικό τσάι του βουνού να προσθέσετε μέλι, κανέλα, λεμόνι. Εμπιστευθείτε τα βότανα που ζουν για χρόνια μέσα στην παράδοσή μας και σίγουρα δεν θα χάσετε. Το τσάι του βουνού είναι εκεί και περιμένει να το ανακαλύψετε.

healthpress.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91



Η επιμονή ένος Έλληνα φοιτητή του πανεπιστήμιου Columbia ανάγκασε τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί ότι τα έκανε... μαντάρα.




Κατά τη διάρκεια της διάλεξης του στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, ο Γιώργος Παπανδρέου, δέχθηκε τα πυρά ενός φοιτητή, ο οποίος τον πίεσε να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος στην πολιτική του.




Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να ταξιδεύει ανά τον πλανήτη και να δίνει διαλέξεις περί οικονομικής πολιτικής και το πώς χειρίστηκε την κρίση στην Ελλάδα, ωστόσο, αρκετές φορές «τα ακούει» από το ακροατήριό του. Και στο πανεπιστήμιο Columbia ένας Ελληνας ήταν εκείνος που απαίτησε από τον κ. Παπανδρέου να παραδεχθεί τα λάθη του και να ζητήσει συγγνώμη.





«Είστε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας. Ο πάππους σας ήταν πρωθυπουργός, ο πατέρας σας επίσης και μετά εσείς. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις από το 2008 και μετά. Αλλά κάτι πήγε λάθος στην Ελλάδα από το 1974 έως το 2008. Μπορεί να δουλεύαμε σκληρά αλλά ήμασταν αντιπαραγωγικοί και ο δημόσιος τομέας ήρθε να προσφέρει δουλειά οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία κι εσείς εξευρωπαΐσατε το πρόβλημα. Δε μπορείτε να μας πείτε ένα «mea culpa» πρώτα; Ενα τα κάναμε θάλασσα (σ.σ. we really screwed up η ακριβής του έκφραση). Σαν Ελληνας ντρέπομαι για όσα έχουν συμβεί κι εσείς είστε εκεί και μιλάτε για συνεργασία και μπλα μπλα μπλα...».




«Δεν διαφωνώ μαζί σου» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε «Πραγματικά τα κάναμε μαντάρα στην Ελλάδα. Και αυτό είπα στην αρχή... Εχουμε ευθύνες, αλλά υπάρχουν και ευθύνες στην Ευρώπη, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις δεν πάνε μαζί, το είχε πει και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ».



Δείτε το βίντεο:













via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Κάηκε η λάμπα; Η πρώτη κίνηση όλων μας είναι να την πάρουμε...

και να την στείλουμε στον κάδο απορριμμάτων. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μειώσουμε τα έξοδά μας και να σώσουμε τον πλανήτη;





Πως όμως μπορεί μια καμένη λάμπα να ξαναχαρίσει φως; Σκεφτείτε έξυπνα!





Μπορείτε να τις μετατρέψετε σε... κεράκια! Πώς; Με ένα αιχμηρό αντικείμενο, ξεκολλήστε το πάνω (μεταλλικό) μέρος της λάμπας. Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο, ώστε να περάσετε από εκεί το φυτίλι. Τώρα αυτό που μένει είναι να γεμίσετε τη λάμπα με φωτιστικό παραφινέλαιο και να επανατοποθετήσετε το μεταλλικό με το φυτίλι στη σωστή θέση. Μπορείτε να το κολλήσετε πάνω σε ένα αντικείμενο ή και να το κρεμάσετε με ένα σπάγκο όπου θέλετε, για περισσότερη ατμόσφαιρα.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Αμερικανίδα έκανε σεξ με ένα πίτμπουλ Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί του Λας Βέγκας σε μια 23χρονη που ήρθε σε ερωτική επαφή με ένα… πίτμπουλ.Σύμφωνα με τη Huffington Post η...

23χρονη Κάρα Βάντεργιεκ συνελήφθη από τις τοπικές Αρχές μετά από καταγγελίες των γειτόνων της οι οποίοι ανέφεραν πως την είδαν να έρχεται σε ερωτική επαφή με τον σκύλο της, ράτσας πίτμπουλ, στην αυλή του σπιτιού της σε δημόσια θέα.





Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας η 23χρονη πάσχει από διπολική διαταραχή και δεν θυμόταν ούτε το όνομά της αλλά ούτε και τι χρονιά έχουμε, όταν συνελήφθη.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Θετικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζεται ο Κ. Καραμανλής

Πολιτικό φλερτ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα με το καραμανλικό σύστημα είναι σε πλήρη εξέλιξη το τελευταίο διάστημα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθεί να αποδομήσει την εικόνα του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με θετικές αναφορές στον καραμανλισμό.



Μάλιστα η απόφαση του κ. Τσίπρα να μιλήσει σε σε εκδήλωση του ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής την Τετάρτη 6 Μαρτίου, για τον ιδρυτή της ΝΔ, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατό του, αποτέλεσε μια κίνηση που σχολιάστηκε αρνητικά στο στενό πρωθυπουργικό πυρήνα, καθώς θεωρούν ότι επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο διαχωρισμός σε «καλούς» καραμανλικούς και «σκληροπυρηνικούς» σαμαρικούς.



Ωστόσο, ο Κώστας Καραμανλής εκφράζεται πολύ θετικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχει εκφράσει άποψη για το τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τις εκλογές.



«Εγώ τον Τσίπρα τον πάω. Εχει κάτι το φρέσκο. Πέτυχε να είναι αξιωματική αντιπολίτευση με πολύ υψηλό ποσοστό» φέρεται να έχει πει σε συνομιλητές του ο Κώστας Καραμανλής, αν και διευκρίνισε πως εάν κέρδιζε τις εκλογές η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρωπαϊκής Ενωσης.



Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός έχει να συνομιλήσει επί της ουσίας πολύ καιρό με τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράζεται με πολύ θετικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα.



Μάλιστα, φέρεται να έχει πει ότι δεν θα πρέπει να υποκύψει στα συμφέροντα και καλό θα ήταν για να ενδυναμωθεί να προχωρήσει σε δυο-τρεις διαγραφές.

newsbeast.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ενώ οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων έχουν μειωθεί από το 2010 απο 45% μέχρι 60%, οι βουλευτές μας είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται μόνο κατά 26%.



Από το βασικό τους μισθό, οι βουλευτές δεν έχουν χάσει ούτε ένα ευρώ, σύμφωνα με τη Real News και παραμένει στα 5.780 ενώ από τα επιδόματα και τις επιτροπές έχασαν μέχρι και 75%.



Μέσα σε τρία χρόνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βουλευτική αποζημίωση έπεσε κατά 1.000 ευρώ μόνο, δηλαδή μειώθηκε περίπου κατά 15%.







ΦΩΤΟ REAL NEWS

Στο μεταξύ, το αφορολόγητο παραμένει υψηλό, στο 68%. Σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, το 2008 οι βουλευτές είχαν ετήσιο εισόδημα απο βουλευτική αποζημίωση 80.192 ευρώ. Μαζί με το επίδομα γάμου το ποσό ανήλθε στα 81.277 ευρώ ενώ οι κρατήσεις έφθασαν τα 13.368 ευρώ. Τα 65.234 ευρώ ήταν αφορολόγητα (περιλαμβανομένων όλων των επιδομάτων, ύψους 32.368 ευρω που θεωρούνται παροχές) και τα 25, 541 ευρώ φορολογήθηκαν. Συνολικά πλήρωσαν φόρο 7.163 ευρώ.



Το 2011 το ετήσιο εισόδημα ενός βουλευτή μειώθηκε στα 69.787, δηλαδή κατά 11.000 ευρώ μέσα σε 4 χρόνια. Οι κρατήσεις αυξήθηκαν στα 20.339 ευρώ. Συνολικά το απαλλασσόμενο ποσό έφτασε τα 57.373 ευρώ. Το ποσό που φορολογήθηκε ήταν 21.545 ευρώ. Ο βουλευτής πλήρωσε φόρο 4.106 ευρώ.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Αν και οι καταρράκτες είναι γνωστοί για τις πανίσχυρες ροές νερού...

τους, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών μερικοί από αυτούς μετατρέπονται σε υπέροχα αξιοθέατα από πάγο…

















via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Ο Πιστόριους συνέθλιψε το κεφάλι της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, πριν την πυροβολήσει, σύμφωνα με όσα είπαν αστυνομικοί στην...

οικογένεια της άτυχης γυναίκας.



Συγγενείς της που είδαν τη σορό της πριν αποτεφρωθεί, περιέγραψαν πως έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι από χτύπημα με το ρόπαλο. Σύμφωνα με την αστυνομία, την είχε χτυπήσει ο Πιστόριους πριν την πυροβολήσει.





Την ίδια ώρα, μια νέα αποκάλυψη για τον αδερφό του Όσκαρ Πιστόριους, έρχεται στο φως.

Ο Καρλ Πιστόριους κατηγορείται για τη δολοφονία εκ προμελέτης μίας γυναίκας, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, σε τροχαίο δυστύχημα το 2010. Μάλιστα, εμφανίστηκε στο δικαστήριο δυο μέρες πριν την ακροαματική διαδικασία για το αν θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο χρυσός Παραολυμπιονίκης για το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ.



Τα δυο αδέρφια εκπροσωπούνται από τον ίδιο δικηγόρο, τον Κένι Όλντγουέιτζ.



Η δίκη του Καρλ Πιστόριους, που κατηγορείται για επικίνδυνη και αμελή οδήγηση, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.



Σε πρώτη φάση η υπόθεση αυτή είχε αρχειοθετηθεί, όμως αποφασίσθηκε η αναψηλάφηση της μετά την αγωγή που άσκησε η οικογένεια του θύματος κατά του Καρλ Πιστόριους για αμέλεια στην οδήγηση.

Σύμφωνα πάντως με το BBC, από τους ελέγχους που έγιναν στο αίμα του, δεν προέκυψε ότι ήταν μεθυσμένος.

newsit



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Βήμα-βήμα, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν σημαντικά στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το αρχείο που δόθηκε με τα ονόματα καταθετών στην HSBC της Ελβετίας το 2010, υπέστη αλλοίωση. Όπως προκύπτει από την έκθεση στις 20-9-2010, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο χρήστης «Windows User» που δεν μπορούσε να είναι άλλος από τον πρώην υπουργό, ανοίγει το αρχείο της λίστας «Λαγκάρντ», όχι από το αυθεντικό CD, αλλά από κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο, δηλαδή USB ή σκληρό δίσκο, το οποίο επιδέχεται επεξεργασία.



Ποια είναι όμως τα ψεγάδια στις καταθέσεις του που αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε όντως κάνει αλλοίωση στη λίστα;

Αντέγραψα σε USB για λόγους ασφαλείας. Τα μέλη της επιτροπής ισχυρίζονται ότι αν επιζητούσε ασφάλεια, θα αποθήκευε πάλι σε CD, για να μην μπορεί να αλλοιωθεί το περιεχόμενο.

Δε γνώριζα ότι τα ξαδέρφια μου ήταν στη λίστα. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, όπως υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πληκτρολογήσει λέξεις- κλειδιά, για να βρεί τυχόν συγγενικά του πρόσωπα.

Τη λίστα την έδωσα εμπιστευτικά σε συνεργάτες. 34 συνεργάτες του τον αδειάζουν, αρνούμενοι ότι παρέλαβαν το αυθεντικό CD για φύλαξη.

Δεν είχα επαφές με τα ξαδέρφια μου. Θα ήταν πιστευτό, εάν οι δύο οικογένειες δεν είχαν γειτονικά εξοχικά στην Σέριφο και έκαναν διακοπές μαζί.







Οι ενδείξεις μα και οι αποδείξεις είναι εις βάρος του πρώην υπουργού. Ο ίδιος όπως προκύπτει από την έρευνα επεξεργάστηκε το περίφημο στικάκι και διέγραψε την συγγενική του οικογένεια Σικιαρίδη.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Η Γερμανία οφείλει αποζημιώσεις και στο δημόσιο και στους Έλληνες πολίτες. Μέχρι τώρα οι Γερμανοί έλεγαν ότι το θέμα έχει

λέξει. Αλλά οφείλουν 54 δις ευρώ» είπε στην εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μαίρης Πολλάλη, στον Real fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.



«Το θέμα του αναγκαστικού δανείου έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Σόιμπλε. Εκείνος το άκουσε και δεν απάντησε. Η δήλωση του σημερινού Γερμανού πρέσβη αποτελεί πρόοδο. Ο Ράιχενμπαχ ήρθε να με βρει για να δει αν έχω όλα τα στοιχεία. Δεν μου έφερε όμως, καμία αντίρρηση σε όλα τα επιχειρήματα που του έθεσα», είπε ο κ. Γλέζος.



«Το θέμα είναι ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις λένε πάντα ότι το ζήτημα θα τεθεί όταν υπάρχουν οι κατάλληλες διεθνείς συγκυρίες», κατέληξε.

enikos.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Προ των πυλών είναι ο ευρύς ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον πρωθυπουργό να στέλνει σαφές μήνυμα ότι το νέο υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει να περιλαμβάνει ανθρώπους που πιστεύουν στα συμφωνημένο οικονομικό πρόγραμμα με την Τρόικα και είναι αποφασισμένοι να το εφαρμόσουν χωρίς παρεκκλίσεις και αστερίσκους.



Το χρονικό διάστημα των οκτώ μηνών της παρούσας κυβέρνησης ήταν αρκετό για να αναδείξει τα προβλήματα, τις αδυναμίες και τις αρρυθμίες σε ότι αφορά την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Έτσι το πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρεί πως πλέον τα νερά είναι χαρτογραφημένα και πλέον μπορεί η στρατηγική να προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο που θα επιτευχθεί η καλύτερη και συνολικότερη απόδοση του κυβερνητικού σχήματος. Μετά την ολοκλήρωση των διμερών επαφών του με τους υπουργούς ο κ. Σαμαράς έχει πλέον σαφή εικόνα προκειμένου να ετοιμάσει τις επόμενες κινήσεις του.



Όλοι οι συνομιλητές του πρωθυπουργού αναγνωρίζουν πως το νέο υπουργικό συμβούλιο αποτελεί από μόνο του μια δύσκολη πολιτική εξίσωση που πρέπει να λυθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιηθεί τόσο το στρατηγικό συμφέρον της χώρας όσο και τα επιμέρους των κυβερνητικών εταίρων αλλά και των κομματικών στελεχών.



Οι αλλαγές θα δρομολογηθούν μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και θα συζητηθούν τόσο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον Φώτη Κουβέλη. Ωστόσο προκύπτουν αποκλίσεις ως προς το εύρος και την ποιότητα του επερχόμενου ανασχηματισμού αλλά και σε ότι αφορά την ακριβή αποτύπωση των συσχετισμών. Τα περισσότερα στελέχη πάντως φαίνεται να ζητούν «πολιτικό ανασχηματισμό» που θα επιδεικνύει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την πρόθεση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να ασκηθεί μια πιο αποφασιστική πολιτική.



Έτσι το ζητούμενο είναι αν ο ανασχηματισμός θα είναι «σαρωτικός» ή «ήπιος» με το δεύτερο ενδεχόμενο να θεωρείται πιο πιθανό σε ότι αφορά τους υπουργούς αν και προβλέπεται «μεγάλη σφαγή» των υφυπουργών. Επίσης αποφασιστικός παράγοντας στις εξελίξεις είναι η συμμετοχή ή μη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο κυβερνητικό σχήμα στη θέση του αντιπροέδρου, με τις πληροφορίες να είναι αντικρουόμενες ως προς τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Για τον Φώτη Κουβέλη δεν τείθεται θέμα συμμετοχής καθώς όλα δείχνουν πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει άλλες φιλοδοξίες που κατευθύνονται προς το ύψιστο πολιτειακό αξίωμα.



Ποιοι μένουν- Ποιοι φεύγουν



Αμετακίνητη στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται πως είναι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Χρήστος Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη να παραμένουν στις θέσεις τους. Την ίδια μοίρα θα έχουν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.



Στο τραπέζι φαίνεται πως υπάρχει το σενάριο διάσπασης του υπερ-υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και «ανακάτεμα της τράπουλας» στα περισσότερα παραγωγικά υπουργεία. Έτσι στο «κόκκινο» βρίσκονται οι ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας, Υγείας, Μακεδονίας-Θράκης αλλά και του Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Στο κυβερνητικό σχήμα θεωρείται βέβαιη η είσοδος του Μάκη Βορίδης και του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και αρκετών νέων βουλευτών προκειμένου η κοινοβουλευτική ομάδα να λειτουργήσει με συνοχή και ταχύτητα σε ότι αφορά τα το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, του νέου φορολογικού και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Τη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η απόφαση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής να προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει για τον ιστορικό ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου.



Παρά το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι παρών στην εκδήλωση λόγω της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, από το περιβάλλον του εκφράστηκε δυσφορία σε σχέση με την επιλογή του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν πως πρέπει να απομονωθεί πολιτικά. Ωστόσο στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν φαίνεται πως θεωρούν την στρατηγική επιλογή της ΝΔ σωστή καθώς στον Κωνσταντίνο Καραμανλή πιστώνεται η εθνική συμφιλίωση, η νομιμοποίηση του ΚΚΕ και η άμβλυνση των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ των δύο χώρων. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι καραμανλικοί βουλευτές που θεωρούν λανθασμένη την τακτική μετωπικής σύγκρουσης με την Κουμουνδούρου.



Επιπλέον ο Κώστας Καραμανλής και το περιβάλλον του έχουν αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο βλέπουν με καλό μάτι και δεν τον θεωρούν ακραίο. Έτσι θεωρούν πως αν το ΠΑΣΟΚ καταρρεύσει εκλογικά το πλεον πιθανό σενάριο θα είναι αυτό μιας συνεργασίας των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων.

koolnews.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Υπάρχει μία διαφανής διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ και όποιος τολμήσει να κάνει παρανομία, θα...

διαπομπευθεί στο διαδίκτυο και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες δικαστικές διαδικασίες», είπε στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στον Real fm, ο Χρήστος Πρωτόπαπας.



Αναφέροντας ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ, γίνονται με διαφανείς διαδικασίες, με την επίδειξη της ταυτότητας του κόμματος και τις απαραίτητες διασταυρώσεις. «Υπάρχουν δυνάμεις που έρχονται να ενωθούν μαζί μας. Δεν είμαστε στο 7% που μας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις», είπε ο κ. Πρωτόπαπας.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Αφετηρία αλλαγής χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά το επερχόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή και τη σημερινή διαδικασία για την εκλογή αντιπροσώπων.


Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:...

«Tο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι αφετηρία αλλαγής.



Είναι η αρχή και όχι η ολοκλήρωση της προσπάθειας να αφήσουμε πίσω τον κυβερνητισμό και την εσωστρέφεια και να παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από τα μνημόνια.



Το σχέδιο που μπορεί να φέρει την ελπίδα, που μπορεί να είναι ο σπόρος της ελληνικής Κεντροαριστεράς.



Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, είναι πολύ σημαντικό να ξανασυναντηθούμε με ανθρώπους που αναζήτησαν αλλά δεν βρήκαν αλλού απαντήσεις και μας παρακολουθούν.



Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς και τους λέμε: Ελάτε να κάνουμε ξανά ισχυρή τη δημοκρατική παράταξη.



Για το ΠΑΣΟΚ ένας είναι ο δρόμος: Επιστροφή στην κοινωνία».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
O Nίκος Παπαδάκης μίλησε στην εκπομπή Joy People για την αρχή της καριέρας του και υποστήριξε πως δεν θα ξαναέκανε modelling... Υποστήριξε πως δεν έχει κάνει δουλειές για τις οποίες ντρέπεται ενώ αναφέρθηκε στην πειθαρχία που έμαθε στον στρατό...



Πλέον δεν έχει πρόβλημα στο να λέει την ηλικία του και είναι 42 ετών, ενώ όταν ήταν μικρότερος είχε κόλλημα και την έκρυβε...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Άμεσες παρεμβάσεις, για τις 400 χιλιάδες ελληνικές οικογένειες στις οποίες δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα εργαζόμενο μέλος, προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε...

σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,Γιάννης Βρούτσης.



Στη συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας αναφέρει, ότι η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια για τη στήριξη αυτών των οικογενειών, όπως προγράμματα επιδότησης ή κατάρτισης, ενώ θεωρεί αναγκαία μια «γενναία αναθεώρηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με μεταφορά αδρανών πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».



Ο κ. Βρούτσης αναφέρει επίσης ότι το θέμα των αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο έχει κλείσει επί του παρόντος, εφόσον δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία των κομμάτων που μετέχουν στην kυβέρνηση. Eπαναλαμβάνει όμως, ότι υπάρχει πρόβλημα «χαμηλής αντιπροσωπευτικότητας» στα συνδικάτα, κυρίως των υποαπασχολούμενων νέων ή των ανέργων.



Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις θα συνεχιστούν και θα εντοπισθούν οι συνταξιούχοι που έκρυβαν δεύτερες συντάξεις και εισοδήματα ζημιώνοντας το κράτος με 80 εκατ. ευρώ ετησίως.



Τονίζει, ακόμα, ότι η ρύθμιση που προωθείται για τις ασφαλιστικές οφειλές που αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ θα είναι η τελευταία, ενώ προαναγγέλλει ότι πρόκειται να θεσμοθετηθεί «ένας σύγχρονος και ενιαίος τρόπος είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC