follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Τόσα χρόνια Φώτη ακούμε και Φώτη δε βλέπουμε. Ποιος είναι τελικά αυτός ο τύπος που είναι πίσω απο κάθε βήμα της τραγουδίστριας;





Ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της, ο άντρας που εμπιστεύεται η Πάολα όσο κανέναν άλλο.




Η σχέση τους πέρασε από σαράντα κύματα...




Η γνωριμία τους έγινε όταν στα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα, η Πάολα πήγε για να τραγουδήσει στο νυχτερινό κέντρο «Γοργόνες και μάγκες» στην Θεσσαλονίκη όπου εργαζόταν ως μέτρ και υπεύθυνος ο Φώτης!




Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος! Έγιναν αμέσως ζευγάρι και λίγους μήνες μετά ήρθε στην ζωή ο καρπός του έρωτά τους η Παολίνα.




Ο γάμος τους κράτησε πάρα πολλά χρόνια. Ο Φώτης όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε και ως μάνατζερ της με την τραγουδίστρια να του έχει τυφλή εμπιστοσύνη!




Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να χώρισαν, η Πάολα να έχει ανοίξει νέα σελίδα στην προσωπική της ζωή, παρόλα αυτά όμως δεν έληξε και η επαγγελματική της σχέση με τον πρώην σύζυγο της.





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Αρκεί να σε αγγίξει για να χάσεις το ρολόι, το πορτοφόλι, τα λεφτά, την αλυσίδα και την ύπαρξή σου. Υπερβολές; Δεν έφτασε με υπερβολές μέχρι εδώ.

Όταν μαθαίνεις ότι ένας άνθρωπος κατάφερε να κλέψει έναν άνθρωπο της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που φρουρούσε τον Πρόεδρο Jimmy Carter, καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για απλή υπόθεση. Αν η Αμερικανική κοινωνία ήταν Twitter, ο Robbins θα ήταν.....



καθημερινό trending topic. Γιατί τον τελευταίο μήνα όλοι ασχολούνται μαζί του. Με τις ικανότητές του δηλαδή.

Είναι ένας κοινός κλέφτης; Όχι. Όπως λέει ο ίδιος, σε αντίθεση με τα αδέρφια του που είχαν εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες, εκείνος είναι καθ' όλα νόμιμος. Είναι ένας entertainer. Το κάνει απλά για πλάκα και για να εντυπωσιάζει τον κόσμο στις παραστάσεις και τις συνεντεύξεις που δίνει.

Πόσο εντυπωσιακό show είναι το να βλέπεις έναν επαγγελματία πορτοφολά να προσπαθεί να σε κλέψει; Μπορείς να δεις και μόνος σου στην παρακάτω επίσκεψη του Robbins στην εκπομπή “Today Show” του NBC.



Το συγκεκριμένο βίντεο έκανε μάλιστα ρεκόρ επισκεψιμότητας την 8η Φεβρουαρίου παγκοσμίως.

Δεν θα είμαι από εκείνους που θα καταδικάσουν το να προβάλλονται στην τηλεόραση τέτοιες τεχνικές γιατί αυτό που κάνει ο Robbins είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Και σε αυτό πάτησαν το ένα μετά το άλλο τα μέσα ενημέρωσης στην Αμερική τον τελευταίο μήνα, αποθεώνοντας τον άνθρωπο που έχει πάρει τον τιμητικό τίτλο του “The Gentleman Thief”.

Ο ίδιος λοιπόν λέε ότι είναι διασκεδαστής. Περνάει τον χρόνο του δίνοντας παραστάσεις, διαλέξεις σε σχολές και πανεπιστήμια των ΗΠΑ αλλά και συμβουλεύοντας διάφορες υπηρεσίες για την βελτίωση των συστημάτων ασφαλείας τους.

Οι ικανότητές του τον έχουν κάνει γνωστό στις ΗΠΑ. Τόσο γνωστό που είναι αρκετές οι εταιρείες που τον έχουν χρησιμοποιήσει σε διάφορες φάρσες. Όπως οι παραγωγοί του ALIAS που ζήτησαν από τον Apollo να πάρει το δαχτυλίδι της Jennifer Garner. Ή τους Phoenix Suns που του ζήτησαν να κλέψει τον Charles Barkley. Ακόμα και η εταιρεία κοσμημάτων Tiffany τού ζήτησε να πάρει μέρος σε μία φάρσα για την ανάδειξη της νέας της κολεξιόν. Και η λίστα με τους “πελάτες” είναι ατελείωτη...



Πώς ξεκίνησε όμως το ταξίδι της δημοσιότητας για τον Robbins; Σε ένα από τα show του που παρακολουθούσε ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Jimmy Carter. Ο Robbins τότε έκανε ένα ταχυδακτυλουργικό show και παράλληλα έκλεβε τους θεατές, δίνοντάς τους μετά τα πράγματά τους πίσω. Το ίδιο έκανε και με έναν πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, που βρισκόταν στην φρουρά του Carter.

Δεν άργησε να έρθει η πρόσκληση από τις Μυστικές Υπηρεσίες για να μάθουν περισσότερα, οι διαλέξεις σε αστυνομικά τμήματα και φυλακές αλλά και η όλη επαγγελματική του ενασχόληση στον τομέα της ασφάλειας.

Λέει ότι οι κλέφτες – ταχυδακτυλουργοί διαφέρουν αρκετά από τους κοινούς κλέφτες αλλά και από τους απλούς ταχυδακτυλουργούς. Σκοπός τους δεν είναι να χειραγωγήσουν την προσοχή του θεατή, όπως οι ταχυδακτυλουργοί, ούτε να περάσουν απλά απαρατήρητοι όπως οι κοινοί κλέφτες. Οι κλέφτες – ταχυδακτυλουργοί θέλουν να είναι στο επίκεντρο. Και να σε ξεγελούν την ώρα που τους κοιτάς στα μάτια.



Το πού θα τον οδηγήσει αυτό το “επάγγελμα” δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος. Το μόνο που ξέρει είναι ότι θέλει να συνεχίσει να κάνει show και μάλιστα να κλείσει την καριέρα του με ένα συγκεκριμένο κόλπο. Ένα κόλπο που όπως είπε στο New Yorker, είναι το Άγιο Δισκοπότηρο για εκείνον.

“Θέλω στην αρχή του τελευταίου μου show να μοιράσω σε όλο το κοινό έναν φάκελο και μία χάρτινη καρδιά. Και να τους ζητήσω να βάλουν ο καθένας την καρδιά μέσα στον φάκελο. Στο τέλος του show θα σηκώνω κάποιον από το κοινό και θα του ζητάω να ανοίξει τον φάκελο να δει πού είναι η καρδιά. Εκείνη την ώρα θα κρατάω την καρδιά στα χέρια μου και θα του την δείξω. Κι όταν θα ζητήσω από όλους να ανοίξουν τους φακέλους τους, θα πετάξω όλες τις καρδιές στην μέση της σκηνής, θα κάνω μια υπόκλιση και θα φύγω. Αν ξέρω πώς θα το κάνω όλο αυτό; Όχι, αλλά το δουλεύω”.

oneman







via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91










perierga.gr - Ένας σύγχρονος Μόγλης παρέα με την... τίγρη του!

Ένας σύγχρονος Μόγλης με την… τίγρη του!



perierga.gr - Ένας σύγχρονος Μόγλης παρέα με την... τίγρη του! Είναι αρκετά κοινό για τους ανθρώπους να δημιουργούν στενή σχέση και συχνά δυνατή αγάπη με τα ζώα. Εδώ, όμως το θέμα είναι εντελώς διαφορετικό και το θέαμα σοκαριστικό!



perierga.gr - Ένας σύγχρονος Μόγλης παρέα με την... τίγρη του! Ο 31χρονος Ινδονήσιος Abdullah Sholeh έχει αναπτύξει έναν άρρηκτο δεσμό με την τετράχρονη τίγρη Μουλάν, και οι δυο τους μάλιστα περνούν ατελείωτες ώρες μαζί και μοιράζονται την καθημερινότητά τους.



perierga.gr - Ένας σύγχρονος Μόγλης παρέα με την... τίγρη του! perierga.gr - Ένας σύγχρονος Μόγλης παρέα με την... τίγρη του! Ο Abdullah πήρε την τίγρη από κουτάβι και από τότε έγιναν αχώριστοι, γεγονός που προκαλεί εντύπωση αλλά και μεγάλο τρόμο σε όσους τους παρακολουθούν.



Το περίεργο «ζευγάρι» είναι αχώριστο αφού μοιράζονται τα πάντα, από τον ύπνο και το φαγητό μέχρι το παιχνίδι. Ειδικά οι «εναγκαλισμοί» τους και τα «επιθετικά» παιχνίδια τους αποτελούν για πολλούς παράδειγμα… προς αποφυγή!Και όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς το βάρος της τίγρης και τα άγρια ένστικτά της. Κι όταν, μάλιστα δει και τις εικόνες με το στενό… συγχρωτισμό των δύο, ε τότε δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί την επικινδυνότητα αυτής της παράξενης σχέσης.Παρόλα αυτά ο Abdullah δεν μπορεί να διανοηθεί τη ζωή του χωρίς τη Μουλάν, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές «που πάνω στο παιχνίδι έχω τραυματιστεί και χρειάστηκε να επισκεφθώ γιατρό», όπως παραδέχεται ο ίδιος.http://perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1

Νέα «πυρά» προς τον ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε από το twitter o διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης αφού

όπως είπε



«Σκάω από τα γέλια με τους Συριζαίους που ξαφνικά έγιναν πολέμιοι του σχεδίου Ανάν και οπαδοί του Μπερλουσκόνι…»



Πηγή: www.paraskhnio.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς γελάτε και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχουν φαντάσματα….

Κι όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι υπάρχουν κάποια «σπίτια» ανά τον κόσμο που έχουν τη φήμη ότι είναι στοιχειωμένα.



















Ένα από αυτά είναι και ο Λευκός Οίκος καθώς ανεξήγητα φαινόμενα συμβαίνουν στο εσωτερικό του.


Parakseno.gr : 16 Στοιχειωμένα σπίτια και περιστατικά που τρομάζουν (pics)

Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που κατοίκησε σε αυτόν ήταν ο John Adams και σύμφωνα με μαρτυρίες δεν έφυγε ποτέ εκεί. Η σύζυγος του Abagail είναι και αυτή παρούσα, τουλάχιστον το πνεύμα της, καθώς πιστεύεται ότι είναι αυτό που μεταφέρει σεντόνια και σκεπάσματα στο ανατολικό δωμάτιο.

Οι Andrew Jackson, Dolly Madison και φυσικά οι Lincolns, βρίσκονται και αυτοί στο Λευκό Οίκο και μάλιστα ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε αρνηθεί σύμφωνα με πληροφορίες να περάσει τη νύχτα σε αυτόν έπειτα από μια συνάντηση που είχε με φάντασμα.

Και σε περίπτωση που όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, κοιτάξτε απλώς τις φωτογραφίες όλων των προέδρων που έχουν περάσει από το Λευκό Οίκο πριν και μετά το τέλος της θητείας τους. Λέτε να είναι τυχαίο που τα μαλλιά όλων ασπρίζουν έτσι ξαφνικά;



The Tower of London

Parakseno.gr : 21 Στοιχειωμένα σπίτια και περιστατικά που τρομάζουν (pics)

Στο κτίριο αυτό που χρησίμευε κάποτε ως φυλακή, έχουν κρεμαστεί ή αποκεφαλιστεί σημαντικές προσωπικότητες της εποχής εκείνης.

Η πιο γνωστή ήταν η Αnne Boleyn, σύζυγος του βασιλιά Ενρίκου του 8ου που την αποκεφάλισαν επειδή δεν μπορούσε να γεννήσει αγόρι που θα γινόταν ο διάδοχος του θρόνου.

Φημολογείται ότι το ακέφαλο σώμα της εξακολουθεί να περιφέρεται στο κτίριο ενώ μια πτέρυγα που είναι γνωστή με την ονομασία Salt tower είναι τόσο τρομακτική που μέχρι και τα σκυλιά αρνούνται να πλησιάσουν.





Κάστρο Εδιμβούργου, Σκοτία

Parakseno.gr : 17 Στοιχειωμένα σπίτια και περιστατικά που τρομάζουν (pics)

Είναι αυτό το κάστρο στοιχειωμένο; Στο πέρασμα των αιώνων, έχει γίνει αναφορά για ακέφαλους τυμπανιστές, φαντάσματα σκυλιών καθώς και για το πνεύμα αυλικών μέσα σε αυτό, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.





Ξενοδοχείο Schooner, Βρετανία

Parakseno.gr : 23 Στοιχειωμένα σπίτια και περιστατικά που τρομάζουν (pics)

Στο Jolly Old της Αγγλίας βρίσκεται ένα από τα παλιότερα και πλέον στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου.

Ο βασιλιάς Γεώργιος ο τρίτος όπως και ο Κάρολος Ντίκενς είχαν περάσει από αυτό και παραμένει ακόμα και σήμερα ανοιχτό.

Ωστόσο μάλλον είναι απίθανο ότι θα περνούσατε έστω ένα βράδυ εκεί, καθώς στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί περισσότερες από 3.000 περίεργες παρουσίες.

Αν όμως επιμένετε, σας συστήνουμε να αποφύγετε τουλάχιστον τα δωμάτια 17 και 28 καθώς έχουν διαπραχθεί σε αυτά δολοφονίες. Όσο για τα φαντάσματα, η εμφάνιση τους είναι τόσο συχνή και συνηθισμένη όσο το απογευματινό τσάι στη Βρετανία.





Κάστρο Bhangarh, India

Parakseno.gr : 18 Στοιχειωμένα σπίτια και περιστατικά που τρομάζουν (pics)

Το αρχαίο ινδικό κάστρο είναι τόσο στοιχειωμένο που ακόμα και η κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο σε αυτό. Μεγάλες ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί στο εξωτερικό του, προειδοποιούν τους επισκέπτες να αποφεύγουν την είσοδο τους σε αυτό μετά τη δύση του ηλίου.

Ο θρύλος λέει ότι όλα ξεκίνησαν με μια όμορφη γυναίκα και έναν μάγο που καταράστηκε την πόλη όταν αυτή τον απαρνήθηκε. Αμέσως μετά ακολούθησαν πόλεμοι και λοιμοί ενώ το κάστρο εγκαταλείφθηκε το 1700.

Ακόμα και σήμερα οι επισκέπτες νιώθουν την αίσθηση της εγκατάλειψης να πλανάται στο εσωτερικό του.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.



Συγκεκριμένα, στις

11:00 θα επισκεφθεί το Εργοστάσιο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ (ΒΙΟΜΕT), όπου θα έχει συνάντηση με Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΜΕΤ και στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.



Στις 13:00 θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας Θράκης Απόστολο Τζιτζικώστα. Στις 19:00 θα μιλήσει στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Θεσσαλονίκης με θέμα:



«Η Αριστερά απέναντι στην επίθεση που δέχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση».



newpost.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Αν υπάρχει ένα μεγάλο ζητούμενο μέσα στην κρίση, είναι η ανάδειξη καλών ιδεών και καλών πρακτικών που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες. Κι αυτό δεν είναι ζητούμενο μόνον του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρήσεων αλλά και του δημοσίου. Τώρα, θα αναρωτηθεί κάποιος εύλογα: κάτω από τις υφιστάμενες συνθήκες υπάρχει χώρος στο ....

δημόσιο για καλές ιδέες και καλές πρακτικές; Ασφαλώς υπάρχει, αρκεί οι επικεφαλής νευραλγικών μονάδων του δημοσίου να βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει και να μην ακολουθούν την πεπατημένη της επαιτείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει δείξει μέχρι σήμερα πολλά θετικά δείγματα σε αυτή την κατεύθυνση. Και συνεχίζει να το κάνει. Μαθαίνω λοιπόν ότι έχει συντάξει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα παροχής υγειονομικών και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στις κύριες πύλες που παρατηρείται εισροή μεταναστών.



Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Η εισροή παράνομων μεταναστών από πολλά και διαφορετικά σημεία του πλανήτη εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Σε τέτοια μεγάλα ζητήματα όμως δεν ωφελούν οι ρητορικές και οι ακρότητες. Δεν ωφελεί ούτε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να λέμε «δεν υπάρχει πρόβλημα», ούτε να δείχνουμε τους μετανάστες με το δάκτυλο και να λέμε «πετάξτε τους στη θάλασσα». Οι ιδεολογικές ακρότητες ποτέ δεν βοήθησαν στο να δοθούν πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.



Πραγματική λύση είναι αυτό που θέλει να οργανώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ ώστε κάθε μετανάστης και πρόσφυγας που περνάει τα σύνορα της χώρας και ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει ως προς την παραμονή του ή μη στη χώρα, θα πρέπει για το διάστημα που θα βρίσκεται σε κάποιο κέντρο διαμονής να παρακολουθείται ιατρικά και να έχει την κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση. Έτσι η πολιτεία κάνει και το ανθρωπιστικό της καθήκον αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζεται η δημόσια υγεία από μεταδοτικά νοσήματα και επιτυγχάνεται η ανίχνευση τυχόν επιδημιών σε πρώιμο στάδιο που είναι και πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο.



Το ΚΕΕΛΠΝΟ λοιπόν σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει απαντήσεις στις ανάγκες αυτές, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων. Το Πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας που..... υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας. Αυτό λοιπόν που έχει μεγάλη αξία για την προώθηση του Προγράμματος είναι η καλή συνεργασία.



Γενική Γραμματέας Πρόνοιας είναι η Έφη Μπέκου. Στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και διαδρομή και με αναγνωρισμένες ικανότητες. Επειδή συμβαίνει να γνωριζόμαστε από παλιά, της λέω: Έφη, πάρ’ το πάνω σου! Μην περιμένεις ούτε από υπηρεσίες, ούτε από καρεκλοκένταυρους γραφειοκράτες. Είναι μια καλή ιδέα, μπορεί να δώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που λαμβάνουν όλο και οξύτερη ιδεολογική φόρτιση. Διότι δεν αρκεί η ελληνική πολιτεία να καταγγέλλει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, πρέπει ταυτόχρονα να είναι επαρκής και στην προστασία του Έλληνα πολίτη.



ΥΓ: Η πραγματική μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή στο δημόσιο είναι να μάθει ο ένας φορέας να συνεργάζεται με τον άλλο. Εν προκειμένω λοιπόν η ευκαιρία που έχουν Υπουργείο Εργασίας και ΚΕΕΛΠΝΟ είναι να δώσουν όχι μόνο ένα καλό αποτέλεσμα για την κοινωνία αλλά κι ένα καλό παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί το δημόσιο.







http://rizopoulospost.com/




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Κατά συρροή βιαστής καταδικάζεται σε 37χρονη φυλάκιση Σε 37χρονη φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα ένας κατά συρροή βιαστής στην Αγγλία ο οποίος έδεσε στο κρεβάτι τη συγκάτοικο της κοπέλας του, τη...

βίασε, την σκότωσε και στη συνέχεια διαμέλισε το σώμα της.





Ο Clive Sharp δήλωσε ένοχος για το φόνο της Catherine Gowing, η εξαφάνιση της οποίας είχε οδηγήσει σε μια μεγάλη έρευνα της αστυνομίας. Τελικά, μέλη της άτυχης γυναίκας βρέθηκαν σε δύο διαφορετικές περιοχές.



Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Sharp βρίσκονταν ελεύθερος αν και είχε καταδικαστεί πολλές φορές για σεξουαλικά εγκλήματα, τα τελευταία 30 χρόνια, παρά την παραδοχή του σε αξιωματικούς για τις φαντασιώσεις του να σκοτώνει και να βιάζει γυναίκες. Ας σημειωθεί, ότι στα 16 του φυλακίστηκε για πρώτη φορά φορά για βιασμό.



Στο δικαστήριο βρέθηκε και η αδελφή του θύματος, η οποία σημείωσε «Η αδελφή μου ήταν μια ζωντανή, πανέμορφη γυναίκα, που έζησε μια ζωή με αγάπη, συμπόνια, χαρά, περιπέτεια και ευτυχία».



«Οι ζωές μας ποτέ δεν θα είναι οι ίδιες. Ο άντρας αυτός προκάλεσε απίστευτο πόνο στην οικογένειά μου, πόνο και θλίψη και το συνεχή εφιάλτη με αυτά που έκανε στην αδελφή μου πριν πεθάνει».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Color_Run_002_620x465
























To τρέξιμο και οι φιλανθρωπίες είναι δύο δραστηριότητες εξαιρετικά διαδεδομένες και αγαπητές στο δυτικό ημισφαίριο, ωστόσο όχι εξίσου δημοφιλείς στην ανατολική πλευρά του πλανήτη, εκεί όπου, γενικότερα μιλώντας βεβαίως, οι ανθρωπολόγοι έχουν αναγνωρίσει ότι επικρατεί μια τύπου «ραχάτ»* νοοτροπία – ή εν πάση περιπτώσει, συνήθεις είναι άλλου τύπου δραστηριότητες ανάμεσα στους πολίτες όπως ο καφές, η ηλιοθεραπεία, η κουβεντούλα και η ταβερνούλα.

Στο εξωτερικό όμως συχνά οργανώνονται «μίνι μαραθώνιοι», ( 5 έως 15 χλμ.) για φιλανθρωπικούς σκοπούς, και με ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό ώστε να προσελκύουν την προσοχή και τη συμμετοχή του κόσμου: Κάτι τέτοιο είναι το Color Run, όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκεντρώνονται για να «τρέξουν» για πέντε χιλιόμετρα, κατά τη διάρκεια των οποίων «λούζονται» με…χρώμα! Δείτε φωτό:

*ραχατλής ο (ουσιαστικό)[ετυμ.: από το τουρκικό "ραχάτ"(ραχάτι) = ο τεμπέλης, συνώνυμα: χουζούρης, χουζουρλής.























salt.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1











Τζουράσικ Παρκ ήταν το Γκραν Κάνιον

Δεν δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα αλλά υπήρχε την εποχή των δεινοσαύρων


Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι το Γκραν Κάνιον είναι προϊόν σχετικά πρόσφατων γεωλογικών διεργασιών στον πλανήτη μας. Η εκτίμηση είναι ότι το μεγάλο φαράγγι που βρίσκεται στην Αριζόνα σχηματίστηκε πριν από περίπου 6 εκατομμύρια έτη. Μια νέα μελέτη τοποθετεί όμως την ύπαρξή του πριν από 70 εκατομμύρια έτη. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό στο Γκραν Κάνιον να «κυκλοφορούσαν» δεινόσαυροι την τελευταία περίοδο της ύπαρξής τους στον πλανήτη.

Η χρονολόγηση

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (το γνωστό Caltech) μελέτησαν ορυκτά που βρίσκονται στο υπέδαφος του πυθμένα του Γκραν Κάνιον. Επικέντρωσαν την προσοχή τους στον απατίτη, ένα ορυκτό που περιέχει ουράνιο και θόριο τα οποία σε βάθος χρόνου αποσυντίθενται παράγοντας ήλιο.

Σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας όπως αυτές που επικρατούν σε μεγάλα βάθη κάτω από το έδαφος γίνεται έκλυση του ηλίου. Κάποιες φορές,αν υπάρχουν διαβρώσεις στην επιφάνεια του εδάφους, τα πετρώματα που περιέχουν απατίτη ανεβαίνουν προς την επιφάνεια. Εκεί συναντούν χαμηλότερες θερμοκρασίες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να συγκρατείται το ήλιο μέσα στα πετρώματα.

Μελετώντας τα επίπεδα του ηλίου τα οποία ήταν ιδιαίτερα υψηλά σε διάφορα πετρώματα οι ερευνητές κατέληξαν στη διαπίστωση ότι οι διαβρώσεις που οδήγησαν στον σχηματισμό του Γκραν Κάνιον έχουν ηλικία 70 εκατομμυρίων ετών.

Η έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science» αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα και αν τα ευρήματα γίνουν τελικά αποδεκτά θα πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη. Η εικόνα δεινοσαύρων να τριγυρίζουν μέσα στο μήκους 446 χλμ και βάθους 1,8 χλμ φαράγγι είναι ομολογουμένως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα όσο και εντυπωσιακή.http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της, διαβλέπει την αρχή της επιστροφής του ΠΑΣΟΚ και...

«αδειάζει» τη Νέα Δημοκρατία.



«Τα 18 δισ. ισοδύναμα της Νέας Δημοκρατίας δεν βρέθηκαν ποτέ. Η ακύρωση των μνημονίων και η επιστροφή των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα μέσα σε ένα 24ωρο, που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπεται ως μη ρεαλιστική πολιτική από τα ίδια τα στελέχη του. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι πολιτικές δυνάμεις που κρύφτηκαν πίσω από το μνημόνιο και τις θεωρίες συνωμοσίας κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν και δεν έχουν εναλλακτική πρόταση», τονίζει αρχικά στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται ένα σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα:



«Η πόλωση και οι ανέξοδες υποσχέσεις δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται ένα σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα, ένα αντιμνημόνιο με περιεχόμενο. Η μεγάλη συμμετοχή στις χτεσινές διαδικασίες είναι η αρχή της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ όσων αναζήτησαν αλλού αλλά δεν βρήκαν απαντήσεις».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Το σημερινό προφίλ της Νέας Δημοκρατίας, έχει μετατοπιστεί ως προς τη ρητορική του κόμματος και έχει ακροδεξιά στοιχεία», είπε στην...

εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.



Για την διγλωσσία, για την οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Πιάνουν φράσεις κάποιων στελεχών μας, για να τις φέρουν σε αντίθεση με όσα λέει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι αν θέλουμε ανάπτυξη, πρέπει να καταργήσουμε το μνημόνιο. Όσο συνεχίζει να κυβερνά η τρικομματική κυβέρνηση, θα πράγματα θα χειροτερεύουν».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν τον τελευταίο καιρό ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας.



Σύμφωνα με...

τα Νέα, ο πρώην πρωθυπουργός δίνει συμβουλές στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντάς του «μην τα βρεις με τη διαπλοκή κάνε ό,τι έκανα κι εγώ. Ενας τρόπος υπάρχει για να γίνεις ηγέτης. Διέγραψε τρεις-τέσσερις που δεν σου κάθονται και θα δεις πόσο θα σε αγκαλιάσει ο κόσμος. Το ίδιο έκανα κι εγώ».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Η Έλενα Ακρίτα, μέσω twitter, σχολιάζει την ατάκα του Γιώργου Κυρίτση, βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και συζύγου της, η οποία ανέφερε...

" θα πάρετε τα ..οια μου".



Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ξεστόμισε αυτή την ατάκα όταν εκνευρίστηκε με όσα του έλεγε ένας από τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές κι ενώ ήδη τα πνεύματα στην συνέλευση είχαν οξυνθεί.



"Τριπλασιάζουμε τους μισθούς και θα δεκαπλασιάσουμε τους ανθρώπους. Και τέλειωσε και θα πάρετε τα τέτοια μου", είπε ο κ. Κυρίτσης.



Η Έλενα Ακρίτα έγραψε πριν από λίγο στο twitter







via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του Κώστα Σκανδαλίδη, αναφορικά με τη δήλωση – Δαμανάκη για νέα μείωση του...

κατώτατου μισθού.


Ο βουλευτής που πρόσφατα επέστρεψε πάλι στο ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον realfm εξέφρασε τη λύπη του για όσα είπε η Ευρωπαία Επίτροπος.



«Λυπάμαι γιατί το λέει αυτό η κ. Δαμανάκη. Δεν ξέρω από που ορμάται και το λέει. Η ουσία είναι ότι η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα τέτοια, δηλαδή πάλι δημοσιονομικά, φορολογικά εναντίον των συνταξιούχων και των μισθωτών και ιδιαίτερα των κατώτατων μισθών και συντάξεων, νομίζω ότι αυτό το πράγμα θα οδηγήσει στην πλήρη παράλυση κι αν θέλετε και κάτι, δεν βγαίνει και το πρόγραμμα. Έχω διαφορετική άποψη από την κ. Δαμανάκη η οποία δεν έπρεπε να το πει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης.





via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Έμφαση στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος θα δίνει η έκθεση της ΤτΕ που θα δώσει στη δημοσιότητα ο...

Γιώργος Προβόπουλος σήμερα κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει για μία ακόμη φορά την διεύρυνση της φορολογικής βάσης, προκειμένου όπως θα σημειώσει να υπάρξει μεγαλύτερη δικαιοσύνη και παράλληλα θα σημειώσει ότι η φοροδοτική ικανότητα των μεσαίων στρωμάτων έχει εξαντληθεί.



Σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση θα προβλέπει για φέτος ύφεση 4,5% και ανεργία κοντά στο 27%. Το 2014 θα είναι το έτος της ανάκαμψης υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται και δρομολογούνται.



Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να επισημάνει στην ομιλία του ότι η πτώση της οικονομικής δραστηριότητος και η υψηλή ανεργία δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, παρά την ουσιαστική βελτίωση που έχει επιτευχθεί στο δημοσιονομικό πεδίο με την εμφάνιση πρωτογενών πλεονασμάτων και την επιστροφή των καταθέσεων στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Προβόπουλος θα αναφερθεί στην ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών για έξοδο από την κρίση και θα προειδοποιήσει πως και το 2013 θα είναι δύσκολο και κρίσιμο έτος για την ελληνική οικονομία.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

20 φοιτητές κατάφεραν να διώξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, από εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Η ομάδα των φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα με πανό και φωνάζοντας συνθήματα, αναγκάζοντας τον πρώτο πολίτη της χώρας να μην παραβρεθεί στην εκδήλωση για λόγους ασφαλείας.



Μάλιστα, η συγκεκριμένη αίθουσα του Πανεπιστημίου φέρει το όνομά του.



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», 20 φοιτητές που κρατούσαν πανό με σύνθημα «Έξω οι ασφαλίτες από το άσυλο», φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον πολιτικών αλλά και του υπουργού Παιδείας.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Καλεσμένη στο "Πρωινό mou" ήταν η Κατερίνα Λέχου που μίλησε για την φοβία που έχει για την δέσμευση αν και το παλεύει και υποστηρίζει πως της αρέσει η συντροφικότητα και είναι μονογαμικός άνθρωπος...



Δήλωσε πως στην Ελλάδα ωριμάζουμε αργά και εκείνη το έκανε μετά τα 30 ενώ αναφέρθηκε στους λόγους που δεν έχει παντρευτεί και στα παιδικά βιώματα που την έχουν επηρεάσει, ενώ υποστήριξε πως δεν πρέπει να κάνεις παιδί στα 45, γιατί τότε δεν γίνεσαι γονιός, αλλά παππούς του παιδιού...

Mίλησε για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί, αλλά και για την ταινία "Ακάλυπτος" στην οποία θα την δούμε στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη...

Αποκάλυψε πως μετά το "Νησί" δεν την έγινε καμία πρόταση , αλλά δήλωσε πως δεν την στοιχειώνει αυτό...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Κατηγορηματικά διέψευσε τις φήμες των τελευταίων ημερών για απολύσεις στην Ενεργειακή Αιγαίου, ο πρόεδρος της Μαθιός Ρήγας λόγω του ζητήματος της καθυστέρησης των αδειών εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Πρίνου από την εταιρεία και της παράτασης τους.


Ο κ. Ρήγας εξήγησε ότι η παράταση των αδειών εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Πρίνου για μία 25ετία είναι το μοναδικό και βασικό όπλο που έχουν για να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων αλλά και την ίδια την βιωσιμότητα της Καβάλα Oil, που είναι θυγατρική της Ενεργειακής, για τα επόμενα 25 χρόνια.

Ο κ. Ρήγας εξήγησε ότι οποιαδήποτε τροποποίηση της σύμβασης του 1999 απαιτεί την υπογραφή και των τριών μερών, δηλαδή ελληνικού δημοσίου, Καβάλα Oil και Ενεργειακής Αιγαίου και οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση είναι παράνομη και δεν θα είχε καμία νομική ισχύ.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Τουρκίας, όπου νοσηλευόταν, ο γάλλος φωτορεπόρτερ Ολιβιέ Βουαζέν, ο οποίος είχε...

τραυματιστεί σοβαρά στη Συρία.Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων "Επιβεβαιώνουμε τον θάνατό του" τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή.





Ο 38χρονος Ολιβιέ Βουαζέν τραυματίστηκε σοβαρά ενώ κάλυπτε τις συγκρούσεις στη Συρία. Ο Βουαζέν χτυπήθηκε στο κεφάλι και στο δεξί χέρι από θραύσματα όλμου ενώ βρισκόταν στην περιοχή Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία.



Μεταφέρθηκε στο διεθνές νοσοκομείο της Αντιοχείας και παρά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, η κατάστασή του παρέμεινε κρίσιμη.



Ο Βουαζέν είχε συνεργαστεί με πολλά γαλλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Φωτορεπορτάζ του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες όπως οι Le Monde, Le Soir, Libération, The Guardian αλλά και σε πολλά περιοδικά.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Ειρωνικά σχόλια Παπαδημούλη για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ Για «παγκόσμιο ρεκόρ» στη χθεσινή διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο twitter.



«Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις δημοσκοπήσεις, χθες ψήφισε 1 στους 4 ψηφοφόρους του.



«Είναι σίγουρα ένα παγκόσμιο ρεκόρ!» ήταν το ειρωνικό σχόλιο του κ. Παπαδημούλη αναφορικά με τη συμμετοχή στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η Σταματίνα Τσιμτσιλή λίγο πριν μπει στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και ήδη αποκαλύπτει πως θέλει να κάνει και δεύτερο παιδί...



Στην εκπομπή της ήταν καλεσμένη η Ελένη Καστάνη που την συμβούλεψε να κάνει το δεύτερο παιδί μετά από 3 χρόνια και η ίδια παραξενεύτηκε καθώς της φάνηκε μεγάλο το χρονικό διάστημα...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Η Ελένη Καστάνη ήταν καλεσμένη στο FthisTV και μίλησε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή για την αυτοκτονία του πατέρα της όταν ακόμα η ίδια ήταν παιδί , αλλά και για το διαζύγιο της, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν περίμενε πως θα χωρίσει...Δήλωσε πως μαγκιά είναι να είσαι με έναν άνθρωπο και όχι να χωρίζεις ...

Υποστήριξε πως σε έναν χωρισμό υπάρχει συνήθως τρίτο πρόσωπο και δεν είναι εκείνο που ευθύνεται για τον χωρισμό..Η ίδια υπήρξε μόνο μια φορά το τρίτο πρόσωπο εν αγνοία της και μόλις το είχε μάθει, έφυγε αμέσως...

Δήλωσε πως ο προορισμός της είναι να χαρίζει χαρά στον κόσμο και δήλωσε πως η μητρότητα σε κάνει να αγαπάς πολύ περισσότερο τον κόσμο...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


H Ελένη Καστάνη μίλησε στην εκπομπή FthisTV και υποστήριξε πως δεν φοβάται ότι θα γεράσει μόνη της, αν και τώρα είναι μόνη της, καθώς έχει χωρίσει...Μίλησε για τον γιο της, που είναι στην εφηβεία και εκείνη είναι καταπιεστική μητέρα...



Δήλωσε πως ο ηθοποιός παίζει με το έλλειμμα του και είναι λυτρωτικό να παίζει και αποκάλυψε πως έγινε ηθοποιός για να γιατρέψει τις δικές της πληγές μέσω ρόλων...

Μίλησε για τα παραπανίσια κιλά που έβαλε όταν έσπασε το πόδι της και δήλωσε πως είναι άνθρωπος των απολαύσεων, ενώ υποστήριξε πως το φαγητό είναι σαν τον αλκοολισμό στο οποίο εθίζεσαι...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Αριστη εντύπωση άφησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως προκύπτει από τις πρώτες δηλώσεις του μετά την εκλογή του, αλλά και από την αμείλικτη στάση του προς ορισμένους φανατικούς οπαδούς του. Κατά την επίσημη τελετή της ανακήρυξής του ο κ. Αναστασιάδης μίλησε με έντονο ύφος και αποδοκίμασε ιαχές οπαδών του.



Η πρώτη ήταν, όταν ακούστηκαν κάποια γιουχαίσματα στην έκφραση ευχαριστιών προς τους ανθυποψηφίους του. Ο νέος πρόεδρος τόνισε ότι απαιτεί σεβασμό στη διαφορετική άποψη και ενότητα. Η δεύτερη περίπτωση ήταν, όταν απευθύνθηκε προς τους Τουρκοκυπρίους. Ο κ. Αναστασιάδης, απευθυνόμενος σε κάποιους φωνασκούντες, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί για επανένωση της Κύπρου και τόνισε ότι η διχοτόμηση δεν αποτελεί λύση.



Το πρόγραμμα του νέου προέδρου και του υπουργού Οικονομικών που θα διορίσει, είναι εξαιρετικά πιεστικό. Πρώτη προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση ρευστού για τα δημόσια ταμεία μέχρι να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, ώστε να αποφευχθεί στάση πληρωμών. Επισημαίνεται ότι τον Ιούνιο λήγει τετραετές ομόλογο ΕΜΤΝ ύψους 1,4 δισ. ευρώ.



Στις 4 Μαρτίου, ο νέος υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να εμφανιστεί στο Eurogroup και να παρουσιάσει τις θέσεις της νέας κυβέρνησης. Επομένως, το πρόσωπο που θα αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, θα πρέπει να έχει άριστη γνώση των προβλημάτων και τη δυνατότητα σκληρής διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Επίσης, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για μη εφαρμογή της νομοθεσίας για ξέπλυμα χρήματος και την εισήγηση του Eurogroup για διορισμό ιδιωτικού οίκου για έλεγχο.



“Καυτό” θεωρείται σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το ύψος της οποία θα κριθεί κατά πόσο θα είναι βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Κύπρου.



Μέσα στις πρώτες ενέργειες του νέου προέδρου πρέπει να είναι η επικοινωνία με τη Μόσχα για να ικανοποιηθεί το αίτημα της Λευκωσίας για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ. και για συμμετοχή της Μόσχας στο δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.



Καθοριστική για τον Νίκο Αναστασιάδη θα είναι η πρώτη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στις 14 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.



Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Κάρογιαν δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ ότι μίλησε με τον νέο πρόεδρο για την ανάγκη να τεθούν τα κριτήρια για την επιλογή ικανών ατόμων σε ότι αφορά τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών. «Φαίνεται ότι έχουμε ταυτόσημες απόψεις για αυτό. Μάλλον υπάρχει κατάληξη στα ονόματα των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών», πρόσθεσε ο κ. Καρογιάν.



Παρά το επείγον της διαχείρησης της οικονομίας, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, ίσως το δυσκολότερο από τους προκατόχους του, να βγάλει το κυπριακό από το αδιέξοδο και να το οδηγήσει σε βιώσιμη και λειτουργική λύση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Ηνωμένα Έθνη και γενικά ο διεθνής παράγοντας επείγονται για επανέναρξη των συνομιλιών και για κατάληξη σε συμφωνία μέχρι το τέλος του 2014. Ωστόσο, στο πρόγραμμα του ο κ. Αναστασιάδης αποκλείει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.



Χθες, ο κ. Αναστασιάδης έλαβε ισχυρή εντολή να κυβερνήσει για την επόμενη πενταετία, αλλά ενισχυμένος βγήκε με το τελικό αποτέλεσμα και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο οποίος ανέλαβε το βάρος να περάσει, παρά τις αντιδράσεις, την απόφαση στήριξης του κόμματος προς την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ.



Σύμφωνα με τις μετρήσεις, ένα ποσοστό της τάξεως του 13% περίπου από το 15,7% της δύναμης του ΔΗΚΟ (κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2011) στήριξε την υποψηφιότητα του Ν. Αναστασιάδη. Ποσοστά που αγγίζουν το 75 με 80% της δύναμης του ΔΗΚΟ και αποτελούν πρωτόγνωρα ποσοστά για το κόμμα του κέντρου, για περιπτώσεις που το κόμμα δεν στηρίζει δικό του υποψήφιο.



Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε 57,48% των ψήφων αυξάνοντας τα ποσοστά του κατά 12% σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, πήρε το 42,52% της εκλογικής δύναμης αυξάνοντας τα ποσοστά του κατά 15,6% σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Παρά την συσπείρωση του ΑΚΕΛ στον δεύτερο γύρο, ο κ. Μαλάς δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα. Το ΑΚΕΛ μέμφεται την ΕΔΕΚ και τον υποψήφιο του πρώτου γύρου Γιώργο Λιλλήκα. Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, αν είχαν ταχθεί υπέρ του κ. Μαλά το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Τις κατηγορίες αντέστρεψε η ΕΔΕΚ , λέγοντας ότι την ευθύνη για την εκλογή Αναστασιάδη φέρει το ΑΚΕΛ, γιατί δεν ψήφισε στον πρώτο γύρο τον κ. Λιλλήκα.



Η αποχή περιορίστηκε κάτω από το 20% και έφτασε στο 18,42%. Στον πρώτο γύρο η αποχή ήταν στο 16,86%, 3,31% ήταν άκυρα ψηφοδέλτια, ποσοστό διπλάσιο σχεδόν απ’ ότι στον πρώτο γύρο που ήταν 1,72%. Τρεις φορές αυξημένη ήταν η λευκή ψήφος. Στον πρώτο γύρο τα λευκά ήταν το 0,98% των ψηφοδελτίων ενώ στο δεύτερο γύρο έφτασαν στο 4,05%. Η σημαντική αύξηση που παρουσίασε το λευκό δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί νίκη είτε της ΕΔΕΚ είτε του κ. Λιλλήκα, που παρότρυναν τους οπαδούς τους να μην ψηφίσουν κανένα από τους δύο υποψηφίους, δεδομένου ότι στον πρώτο γύρο η δύναμη του κ. Λιλλήκα ήταν 24,93%.



Μια πρώτη ανάγνωση των χθεσινών αποτελεσμάτων δείχνει ότι το ποσοστό του κ. Λιλλήκα μοιράστηκε σχεδόν στα τρία. Συγκεκριμένα φαίνεται ότι το 37% του ποσοστού του Γιώργου Λιλλήκα πήγε στον Νίκο Αναστασιάδη, το 39% στον Σταύρο Μαλά και το 25% προτίμησε το λευκό ή το άκυρο. Από αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τους αναλυτές , ότι η πραγματική δύναμη του κ. Λιλλήκα κυμαίνεται στο 5%.



Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς αύξησε τα ποσοστά του κατά 15,6%. Ο κ. Μαλάς και το ΑΚΕΛ δεν πέτυχαν το στόχο της εκλογής του, αλλά το τελικό 42,5% τους αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους. Δεδομένου ότι κανείς δεν ανέμενε από τον κ. Μαλά να φθάσει τόσο ψηλά, λόγω της απογοήτευσης από τη διακυβέρνηση Χριστόφια, αυτό αποτελεί και προωπική του επιτυχία. Παράλληλα, με το αποτέλεσμα αυτό θα αποφευχθούν οι εσωτερικές τριβές και η αναζήτηση ευθυνών μέσα στο ΑΚΕΛ. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο γγ του κόμματος ‘Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι το κόμμα έλαβε τα μηνύματα.



Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι το πρωτοσέλιδο θέμα σε όλες τις σημερινές εφημερίδες. Η “Αλήθεια”, με τίτλο “Πρόεδρος όλων των Κυπρίων”, αναφέρεται στις πρώτες δεσμεύσεις του Νίκου Αναστασιάδη για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Κύπρου στην Ευρώπη και για αίτηση για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις διαβουλεύσεις για την νέα Κυβέρνηση.



Ο “Πολίτης”, έχει τίτλο “Πρόεδρος με πυγμή από την πρώτη στιγμή” . Επίσης, επισημαίνει ότι ο Σταύρος Μαλάς έχασε με υψηλό ποσοστό. “Η Σημερινή”, υπό τον τίτλο “Η ώρα των πράξεων και υλοποίησης δεσμεύσεων”, γράφει ότι προτεραιότητα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη είναι η οικονομική ανασυγκρότηση και η ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. “Ο Φιλελεύθερος”, με τίτλο “Έλαβε ισχυρή την εντολή”, γράφει ότι με το υψηλότερο ποσοστό που εξασφάλισε ο όποιος προηγούμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 57,48%, ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο νέος εκλελεγμένος ηγέτης της χώρας.



«Η ΧΑΡΑΥΓΗ» εχει τίτλο « ΙΣΧΥΡΟ ΑΚΕΛ, ‘Αντεξε τις αντίξοες συνθήκες». Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, με τον τίτλο “Ο Νίκος παίρνει τα ηνία”, γράφει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με το 57,48% πήρε το υψηλότερο ποσοστό που εξασφαλίστηκε σε προεδρική εκλογική αναμέτρηση μετά το 1974.










via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Τον Απρίλιο θα παρουσιάσει η Microsoft το Xbox 720 Η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει τον Απρίλιο την επόμενη γενιά της κονσόλας βίντεο-παιχνιδιών της, Xbox 720, σύμφωνα με...

αναφορές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγες μόλις ημέρες αφότου η Sony αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο Playstation.





Η εταιρεία σκοπεύει να ανακοινώσει πληροφορίες σχετικά με τη νέα «παιχνιδομηχανή» σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Η ιστοσελίδα VG247, επιβεβαίωσε την πληροφορία.



Αρχικά, η Microsoft είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τη νέα κονσόλα κατά την έκθεση ηλεκτρονικών ειδών, Electronic Entertainment Expo (E3), που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο, αλλά τελικά επέλεξε να το κάνει δύο μήνες νωρίτερα.



Η Sony αποκάλυψε, την Τετάρτη στους δημοσιογράφους, τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη κονσόλα της και ανακοίνωσε ότι η διάθεσή της αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Το 57,48%, με το οποίο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει υποψήφιος στην μεταμακαριακή περίοδο.



Κατά την επίσημη τελετή της ανακήρυξής του ο κ. Αναστασιάδης μίλησε με έντονο ύφος και αποδοκίμασε ιαχές οπαδών του.



Η πρώτη ήταν, όταν ακούστηκαν κάποια γιουχαίσματα στην έκφραση ευχαριστιών προς τους ανθυποψηφίους του. Ο νέος πρόεδρος τόνισε ότι απαιτεί σεβασμό στη διαφορετική άποψη και ενότητα. Η δεύτερη περίπτωση ήταν, όταν απευθύνθηκε προς τους Τουρκοκυπρίους. Ο κ. Αναστασιάδης, απευθυνόμενος σε κάποιους φωνασκούντες, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί για επανένωση της Κύπρου και τόνισε ότι η διχοτόμηση δεν αποτελεί λύση.



Το πρόγραμμα του νέου προέδρου και του υπουργού Οικονομικών που θα διορίσει, είναι εξαιρετικά πιεστικό. Πρώτη προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση ρευστού για τα δημόσια ταμεία μέχρι να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, ώστε να αποφευχθεί στάση πληρωμών. Επισημαίνεται ότι τον Ιούνιο λήγει τετραετές ομόλογο ΕΜΤΝ ύψους 1,4 δισ. ευρώ.



Στις 4 Μαρτίου, ο νέος υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να εμφανιστεί στο Eurogroup και να παρουσιάσει τις θέσεις της νέας κυβέρνησης. Επομένως, το πρόσωπο που θα αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, θα πρέπει να έχει άριστη γνώση των προβλημάτων και τη δυνατότητα σκληρής διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Επίσης, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για μη εφαρμογή της νομοθεσίας για ξέπλυμα χρήματος και την εισήγηση του Eurogroup για διορισμό ιδιωτικού οίκου για έλεγχο.



"Καυτό" θεωρείται σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το ύψος της οποία θα κριθεί κατά πόσο θα είναι βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Κύπρου.



Μέσα στις πρώτες ενέργειες του νέου προέδρου πρέπει να είναι η επικοινωνία με τη Μόσχα για να ικανοποιηθεί το αίτημα της Λευκωσίας για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ. και για συμμετοχή της Μόσχας στο δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.



Καθοριστική για τον Νίκο Αναστασιάδη θα είναι η πρώτη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στις 14 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.



Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Κάρογιαν δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ ότι μίλησε με τον νέο πρόεδρο για την ανάγκη να τεθούν τα κριτήρια για την επιλογή ικανών ατόμων σε ότι αφορά τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών. «Φαίνεται ότι έχουμε ταυτόσημες απόψεις για αυτό. Μάλλον υπάρχει κατάληξη στα ονόματα των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών», πρόσθεσε ο κ. Καρογιάν.



Παρά το επείγον της διαχείρισης της οικονομίας, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, ίσως το δυσκολότερο από τους προκατόχους του, να βγάλει το κυπριακό από το αδιέξοδο και να το οδηγήσει σε βιώσιμη και λειτουργική λύση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Ηνωμένα Έθνη και γενικά ο διεθνής παράγοντας επείγονται για επανέναρξη των συνομιλιών και για κατάληξη σε συμφωνία μέχρι το τέλος του 2014. Ωστόσο, στο πρόγραμμα του ο κ. Αναστασιάδης αποκλείει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.



Χθες, ο κ. Αναστασιάδης έλαβε ισχυρή εντολή να κυβερνήσει για την επόμενη πενταετία, αλλά ενισχυμένος βγήκε με το τελικό αποτέλεσμα και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο οποίος ανέλαβε το βάρος να περάσει, παρά τις αντιδράσεις, την απόφαση στήριξης του κόμματος προς την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ.



Σύμφωνα με τις μετρήσεις, ένα ποσοστό της τάξεως του 13% περίπου από το 15,7% της δύναμης του ΔΗΚΟ (κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2011) στήριξε την υποψηφιότητα του Ν. Αναστασιάδη. Ποσοστά που αγγίζουν το 75 με 80% της δύναμης του ΔΗΚΟ και αποτελούν πρωτόγνωρα ποσοστά για το κόμμα του κέντρου, για περιπτώσεις που το κόμμα δεν στηρίζει δικό του υποψήφιο.



Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε 57,48% των ψήφων αυξάνοντας τα ποσοστά του κατά 12% σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, πήρε το 42,52% της εκλογικής δύναμης αυξάνοντας τα ποσοστά του κατά 15,6% σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Παρά την συσπείρωση του ΑΚΕΛ στον δεύτερο γύρο, ο κ. Μαλάς δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα. Το ΑΚΕΛ μέμφεται την ΕΔΕΚ και τον υποψήφιο του πρώτου γύρου Γιώργο Λιλλήκα. Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, αν είχαν ταχθεί υπέρ του κ. Μαλά το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Τις κατηγορίες αντέστρεψε η ΕΔΕΚ , λέγοντας ότι την ευθύνη για την εκλογή Αναστασιάδη φέρει το ΑΚΕΛ, γιατί δεν ψήφισε στον πρώτο γύρο τον κ. Λιλλήκα.



Η αποχή περιορίστηκε κάτω από το 20% και έφτασε στο 18,42%. Στον πρώτο γύρο η αποχή ήταν στο 16,86%, 3,31% ήταν άκυρα ψηφοδέλτια, ποσοστό διπλάσιο σχεδόν απ' ότι στον πρώτο γύρο που ήταν 1,72%. Τρεις φορές αυξημένη ήταν η λευκή ψήφος. Στον πρώτο γύρο τα λευκά ήταν το 0,98% των ψηφοδελτίων ενώ στο δεύτερο γύρο έφτασαν στο 4,05%. Η σημαντική αύξηση που παρουσίασε το λευκό δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί νίκη είτε της ΕΔΕΚ είτε του κ. Λιλλήκα, που παρότρυναν τους οπαδούς τους να μην ψηφίσουν κανένα από τους δύο υποψηφίους, δεδομένου ότι στον πρώτο γύρο η δύναμη του κ. Λιλλήκα ήταν 24,93%.



Μια πρώτη ανάγνωση των χθεσινών αποτελεσμάτων δείχνει ότι το ποσοστό του κ. Λιλλήκα μοιράστηκε σχεδόν στα τρία. Συγκεκριμένα φαίνεται ότι το 37% του ποσοστού του Γιώργου Λιλλήκα πήγε στον Νίκο Αναστασιάδη, το 39% στον Σταύρο Μαλά και το 25% προτίμησε το λευκό ή το άκυρο. Από αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τους αναλυτές , ότι η πραγματική δύναμη του κ. Λιλλήκα κυμαίνεται στο 5%.



Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς αύξησε τα ποσοστά του κατά 15,6%. Ο κ. Μαλάς και το ΑΚΕΛ δεν πέτυχαν το στόχο της εκλογής του, αλλά το τελικό 42,5% τους αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους. Δεδομένου ότι κανείς δεν ανέμενε από τον κ. Μαλά να φθάσει τόσο ψηλά, λόγω της απογοήτευσης από τη διακυβέρνηση Χριστόφια, αυτό αποτελεί και προσωπική του επιτυχία. Παράλληλα, με το αποτέλεσμα αυτό θα αποφευχθούν οι εσωτερικές τριβές και η αναζήτηση ευθυνών μέσα στο ΑΚΕΛ. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο γγ του κόμματος 'Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι το κόμμα έλαβε τα μηνύματα.



Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι το πρωτοσέλιδο θέμα σε όλες τις σημερινές εφημερίδες. Η "Αλήθεια", με τίτλο "Πρόεδρος όλων των Κυπρίων", αναφέρεται στις πρώτες δεσμεύσεις του Νίκου Αναστασιάδη για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Κύπρου στην Ευρώπη και για αίτηση για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις διαβουλεύσεις για την νέα Κυβέρνηση.



Ο "Πολίτης", έχει τίτλο "Πρόεδρος με πυγμή από την πρώτη στιγμή" . Επίσης, επισημαίνει ότι ο Σταύρος Μαλάς έχασε με υψηλό ποσοστό. "Η Σημερινή", υπό τον τίτλο "Η ώρα των πράξεων και υλοποίησης δεσμεύσεων", γράφει ότι προτεραιότητα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη είναι η οικονομική ανασυγκρότηση και η ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. "Ο Φιλελεύθερος", με τίτλο "Έλαβε ισχυρή την εντολή", γράφει ότι με το υψηλότερο ποσοστό που εξασφάλισε ο όποιος προηγούμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 57,48%, ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο νέος εκλελεγμένος ηγέτης της χώρας.



«Η ΧΑΡΑΥΓΗ» εχει τίτλο « ΙΣΧΥΡΟ ΑΚΕΛ, 'Αντεξε τις αντίξοες συνθήκες». Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail", με τον τίτλο "Ο Νίκος παίρνει τα ηνία", γράφει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με το 57,48% πήρε το υψηλότερο ποσοστό που εξασφαλίστηκε σε προεδρική εκλογική αναμέτρηση μετά το 1974.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Βίντεο-Ο φοιτητής που την είπε στον ΓΑΠ Τα «άκουσε» για τα καλά από έναν φοιτητή ελληνικής καταγωγής ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της διάλεξής του στο πανεπιστήμιο...

Columbia.Ο φοιτητής, παίρνοντας το λόγο χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό μέλος μιας ελληνικής δυναστείας, του ζήτησε να πει «mea culpa» (λάθος μου) και να παραδεχθεί ότι «τα κάναμε θάλασσα».





«Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι τα κάναμε θάλασσα στην Ελλάδα αρκετές φορές» απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός.«Ο παππούς μου εξορίστηκε και φυλακίστηκε έξι φορές στη ζωή του, παλεύοντας για τη Δημοκρατία. Ο πατέρας μου κι αυτός δύο φορές. Επομένως, ήταν ένας αγώνας για τη δημοκρατία, όχι βασιλική δυναστεία», είπε επίσης απαντώντας στα περί "δυναστείας".



Η επίμαχη ερώτηση του φοιτητή στο 45ο λεπτό του βίντεο της ομιλίας του.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Μπορεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με το βιβλίο του που παρουσιάζει σήμερα να αποφεύγει να ρίξει λάδι στη φωτιά με τον Αντώνη Σαμαρά, όμως «αδειάζει» τον

Μιλτιάδη Έβερτ και «δίνει» κανονικά τον Κώστα Καραμανλή για τις ευθύνες του στη δημιουργία του χρέους.





Όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του που παρουσιάζει το Real.gr, μετά την πτώση της κυβέρνησής του, η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε στην πραγματικότητα το ρόλο της. Στη ΝΔ, αναφέρει, «επικράτησαν οι λαϊκίστικες απόψεις που εξέφραζε η εσωκομματική μου αντιπολίτευση», δηλαδή ο Μιλτ. Έβερτ . Αφού εξαιρεί την πρώτη τετραετία Σημίτη, τονίζει πως «ο δανεισμός συνεχίστηκε και κορυφώθηκε στη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 2000», μιλώντας μάλιστα για «ανεύθυνες κυβερνήσεις».



«Ο δρόμος που χαράξαμε,εάν η κυβέρνηση είχε συνεχίσει το έργο της, θα οδηγούσε τη χώρα στο επίπεδο των ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες σήμερα δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο πτώχευσης» τονίζει ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Το Real.gr δημοσιεύει την εισαγωγή του επιτίμου στο βιβλίο, εισαγωγή που έχει τίτλο: «ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ».



ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Η παρούσα έκδοση επιχειρεί μια καταγραφή του έργου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993 και πραγματοποιείται με την ωριμότητα και την, κατά το δυνατόν,αντικειμενικότητα που προσφέρει η χρονική απόσταση και οι δραματικές εμπειρίες των τελευταίων ετών.



Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας έχει τις ρίζες του πριν 30 χρόνια, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ την εξουσία στις αρχές της δεκαετίας του‘80. Τότε έγινε η επιλογή της βελτίωσης του επιπέδου ζωής του λαού, μέσω της αύξησης του δημοσίου χρέους με ελλείμματα που χρηματοδοτούσαν καταναλωτικές δαπάνες, καθώς και η επιλογή του ασφυκτικού εναγκαλισμού της οικονομίας από το Κράτος που τελικά εξουθένωσε την ανταγωνιστικότητά της. Στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας πάντως, κανείς μέχρι τότε δεν είχε ακολουθήσει συνειδητή πολιτική δημιουργίας ελλειμμάτων.



Ταυτόχρονα την περίοδο εκείνη ακολουθήθηκε και μια πολιτική παροχών μέσω του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο και προηγουμένως δεν στηριζόταν σε υγιείς βάσεις. Οι παροχές σε ειδικές κατηγορίες συνταξιούχων και η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών που τις υπέθαλπαν αδιαφορώντας για τις συνέπειες,εκτόξευσαν και το «κρυφό» χρέος που δημιουργεί το ασφαλιστικό σύστημα. Αν και το μακροχρόνιο έλλειμμά του περιλαμβάνεται τελικά στο δημόσιο χρέος,δεν παρακολουθείται– ακόμα και σήμερα- συστηματικά στη χώρα μας.



Η ραγδαία αύξηση των κρατικών δαπανών στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έφερε την Ελλάδα πολύ γρήγορα στα όρια της πτώχευσης. Ακόμα κι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος πάντως εγνώριζε καλά τα θέματα της οικονομίας, αντελήφθη ότι είχε ξεπεράσει κάθε όριο και μετά το τέλος της πρώτης τετραετίας του αναγκάστηκε να διορίσει τον Κώστα Σημίτη ως Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και να ακολουθήσει μια αυστηρά περιοριστική πολιτική. Η νοοτροπία όμως με την οποία είχε εμποτίσει τους οπαδούς του υπερνίκησε τη λογική, η περιοριστική πολιτική γρήγορα εγκαταλείφθηκε για να επικρατήσει τελικώς η πολιτική του«Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» με αποτέλεσμα όταν φθάσαμε στις εκλογές του1989 η Ελλάς να έχει πτωχεύσει.



Ο εκλογικός νόμος που είχε τότε ψηφίσει προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης και χρειάστηκαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και 47% για να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία ως πρώτο κόμμα να πάρει 150 βουλευτές και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.



Μέχρι να φτάσουμε εκεί, δημιουργήθηκαν δύο κυβερνήσεις. Μια κοινή με την Αριστερά, που εκδίωξε οριστικά από την πολιτική ζωή τα φαντάσματα του εμφυλίου πολέμου, και μία οικουμενική,στην οποία συμμετείχε παρά τις δικαστικές του εκκρεμότητες και ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αν και η Οικουμενική πήρε κάποια μέτρα, δεν μπορούσε να δώσει λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας ούτε να κάνει τις βαθιές τομές που χρειάζονταν καθώς τα κόμματα που την απάρτιζαν είχαν το καθένα την δική του πολιτική ατζέντα.



Όταν ήρθε στην εξουσία η κυβέρνηση της ΝΔ, τον Απρίλιο του 1990,είχε ένα μοναδικό πλεονέκτημα. Το γεγονός ότι στη διάρκεια των τριών εκλογικών αναμετρήσεων που είχαν μεσολαβήσει, δεν είχα δώσει καμία υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Είχα μάλιστα πει τότε ότι θα επιχειρήσω να βελτιώσω τη ζωή των Ελλήνων αλλά θα τους ζητούσα περισσότερη δουλειά για να μπορέσουμε να κάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική. Είχα πει την αλήθεια μερικές φορές μέχρις ωμότητος. Και είχα προετοιμάσει κατά το δυνατόν τον κόσμο για τον ανηφορικό δρόμο που καλούμασταν να ακολουθήσουμε.



Το έργο που παρήγαγε εκείνη η κυβέρνηση μπορεί ο αναγνώστης να δει πλέον συστηματικά παρουσιασμένο στην παρούσα έκδοση. Αυτό που θα ήθελα εδώ να σημειώσω είναι ότι εάν εκείνη η κυβέρνηση δεν είχε πρόωρα ανατραπεί, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική.



Η κυβέρνησή μας είχε λάβει πλειάδα αντιδημοτικών μέτρων επί τρία ολόκληρα χρόνια και τα δημόσια οικονομικά επέτρεπαν να ασκηθεί μια πιο άνετη πολιτική το 1994. Ο πληθωρισμός είχε ήδη υποχωρήσει και επρόκειτο να πέσει (όπως και έπεσε) κάτω του 11% στις αρχές του 1994, επίτευγμα τεράστιο για την εποχή. Οι διαρθρωτικές αλλαγές είχαν αρχίσει να αποδίδουν, τα μεγάλα έργα υποδομής είχαν μπει σε τροχιά υλοποίησης, το άνοιγμα των αγορών – όπως στον τραπεζικό τομέα – είχε αρχίσει να αποδίδει, οι διαγωνισμοί στον τομέα των τηλεπικοινωνιών σημείωναν μοναδική επιτυχία σηματοδοτώντας το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών.



Η Ελλάδα είχε πλέον εδραιώσει τον δυτικό προσανατολισμό της εξωτερικής της πολιτικής, είχε διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, είχε επιτύχει αυξημένα κοινοτικά κονδύλια για τα επόμενα χρόνια ενώ από 1ηςΙανουαρίου 1994 θα αναλάμβανε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Εάν η κυβέρνησή μου δεν ανατρεπόταν πρόωρα, το πολιτικό σκηνικό θα ήταν τελείως διαφορετικό ακόμα κι αν δεν ήταν δυνατό να κερδηθούν οι εκλογές. Ιδίως εάν ληφθεί υπόψη ότι, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, το έργο της είχε την έγκριση του 40% περίπου του ελληνικού λαού στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993.



Μετά την πτώση της κυβέρνησης εκείνης, η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε στην πραγματικότητα τον δρόμο της. Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο λειτουργούσε επί της εποχής μου απόλυτα δημοκρατικά (όπως άλλωστε και το Υπουργικό Συμβούλιο), με τη δυνατότητα ανοικτής έκφρασης της αντίθετης άποψης, επικράτησαν οι λαϊκίστικες απόψεις που εξέφραζε η εσωκομματική μου αντιπολίτευση.



Με την εξαίρεση της μισής προσπάθειας που έκανε ο κ. Σημίτης, στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας του μέχρι να εξασφαλίσει την είσοδο στην ΟΝΕ, στηριζόμενος κυρίως στα δικά μας επιτεύγματα και πολιτικές, η Ελλάδα ακολούθησε άβουλη και μοιραία τον ολισθηρό δρόμο των χρεών και των ελλειμμάτων. Παρά τις ελάχιστες φωνές που, απομονωμένες από την ευρύτερη κοινή γνώμη, προειδοποιούσαμε μάταια για τα επερχόμενα δεινά, ο δανεισμός συνεχίστηκε και κορυφώθηκε στη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 2000.



Άφθονο και φθηνό χρήμα στα χέρια ανεύθυνων κυβερνήσεων δαπανήθηκε αποκλειστικά για κατανάλωση διαμορφώνοντας ένα πλασματικό επίπεδο ευμάρειας, μέχρις ότου η οικονομική κρίση να χτυπήσει σαν τσουνάμι την Ελλάδα και να αποκαλύψει την σκληρή αλήθεια. Φτάσαμε έτσι νομοτελειακά στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία, που μπορούσαμε και έπρεπε ασφαλώς να έχουμε αποφύγει.



Η σημαντική προσπάθεια που έγινε την περίοδο 1990-1993 είναι χρήσιμο να καταγραφεί στο μέτρο του δυνατού. Όχι τόσο για λόγους απόδοσης ιστορικής δικαιοσύνης, αλλά προπαντός γιατί μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο οδηγό για την αντιμετώπιση της σημερινής τραγικής κρίσης που περνά η χώρα μας. Ξαναδιάβασα,αυτές τις ημέρες, τις προγραμματικές μας δηλώσεις. Το κεντρικό πρόβλημα της χώρας την εποχή εκείνη ήταν το ίδιο. Αλλά η πολιτική ατμόσφαιρα ήταν τελείως αλλιώτικη. Μια καινούργια κυβέρνηση έλεγε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια την αλήθεια και ζητούσε την κατανόησή του στη χάραξη της πολιτικής που η σκληρή πραγματικότητα επέβαλε.



Και η κυβέρνηση αυτή ήταν εξ ορισμού αξιόπιστη. Οι δύο αυτές λέξεις ειλικρίνεια και αξιοπιστία είναι το κλειδί για να λύσουμε και σήμερα τα προβλήματά μας. Κανείς από τους πολιτικούς δεν λέει καθαρά, ούτε και σήμερα ακόμα, ότι ζήσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας με δανεικά επί πολλές δεκαετίες. Και ότι είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμόσουμε το βιοτικό μας επίπεδο και να κάνουμε επώδυνες διαρθρωτικές αλλαγές για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Κι όλα αυτά πρέπει να τα πετύχουμε με σκληρό νόμισμα. Είναι μια προσπάθεια που διεθνώς πρώτη φορά επιχειρείται στην Ελλάδα.



Η μόνη εναλλακτική λύση, θεωρητικά, θα ήταν να γίνει, ασφαλώς ευκολότερα κι απλούστερα, η βαθιά τομή και αλλαγή με επιστροφή στη δραχμή. Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν τραγωδία και θα επέστρεφε τη χώρα μισό αιώνα πίσω. Πρέπει λοιπόν να πούμε στον λαό ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να γίνουμε ανταγωνιστικοί γιατί εφεξής θα πρέπει να ζήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις σε έναν σκληρό κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός.



Και η δική μας η κυβέρνηση του 1990-1993, ασφαλώς δεν τα έκανε όλα τέλεια. Και καθυστερήσεις σημειώθηκαν και οι προτεραιότητες που εδόθησαν δεν ήταν πάντοτε οι σωστότερες. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι προσπαθήσαμε με ειλικρίνεια και εντιμότητα, κι ότι δεν κοροϊδέψαμε τον λαό. Ο δρόμος που χαράξαμε,εάν η κυβέρνηση είχε συνεχίσει το έργο της, θα οδηγούσε τη χώρα στο επίπεδο των ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες σήμερα δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο πτώχευσης.



Προχωρούμε στην παρούσα έκδοση, με την ελπίδα ότι η εμπειρία εκείνης της εποχής μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα σε αυτούς που έχουν σήμερα την ευθύνη να βγάλουν τον τόπο από την κρίση.



Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Οκτώβριος 2012».



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης





Πηγή: real.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC