follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!




Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της πρώτης έρευνας των ελλήνων επιστημόνων για την αιθαλομίχλη που προκλήθηκε από την καύση ξύλου στα τζάκια...







Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ένα τζάκι εκπέμπει όσο χίλια νέα αυτοκίνητα την ημέρα.



Την Πέμπτη παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποίησε το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης, Ιωαννίνων και Πάτρας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Εθνικό Αστεροσκοπείο καθώς και το Georgia Institute of Technology.



Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, οι μετρήσεις τις κρύες νύχτες με άπνοια έφτασαν μέχρι τα 300 μικρογραμμάρια ανά κ.μ. στη Θησείο και πάνω από 200 μ.γ./κμ στο κέντρο της Πάτρας.



Στις νυχτερινές περιόδους με μεγάλα επίπεδα ρύπανσης άνω του 90% της συγκέντρωσης οφειλόταν σε μικρά σωματίδια και συγκεκριμένα με διάμετρο μικρότερη από 2.5 μικρόμετρα που είναι ικανά να φτάνουν ευκολότερα στις κυψελίδες των πνευμόνων όπου και είναι ιδιαίτερα επιβλαβή.



Οι υψηλές συγκεντρώσεις παρατηρούνταν από περίπου τις 7 το βράδυ μέχρι και τις 3 το πρωί, με μέγιστο λίγο πριν τα μεσάνυχτα.



Η καύση ξύλων ήταν υπεύθυνη σχεδόν αποκλειστικά (άνω του 80% συνεισφορά) για τις υψηλές συγκεντρώσεις τις νυχτερινές ώρες.



Κατά ευτυχή συγκυρία, οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το φετινό χειμώνα (υψηλές θερμοκρασίες – ο φετινός Ιανουάριος ήταν περίπου κατά 3.5 βαθμούς θερμότερος του περσινού, δυνατός αέρας και βροχή) περιόρισαν πολύ τη συχνότητα των επεισοδίων ρύπανσης.



Ταυτόχρονα με τις υψηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων, σε συγκεκριμένες νύχτες μετρήθηκαν και σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις αερίων αρωματικών ενώσεων (τολουόλιο, ξυλόλια, κλπ). Η ύπαρξη αυτών των ενώσεων αποδεικνύει την καύση επεξεργασμένων ξύλων και άλλων υλικών. Οι συγκεντρώσεις αυτών των τοξικών ενώσεων τη νύχτα ήταν διπλάσιες ή και τριπλάσιες από τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις τους κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.



Τις κρύες νύχτες (ελάχιστη θερμοκρασία μικρότερη των 5 βαθμών Κελσίου) με άπνοια, αυτά τα σωματίδια και αέρια παγιδεύονται σε ένα στρώμα λίγων εκατοντάδων μέτρων πάνω από το έδαφος, φτάνοντας σε ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις.



Συμπερασματικά, με βάση το μέγεθός τους και τη χημική τους σύσταση, τα σωματίδια που παράγονται από την καύση του ξύλου φαίνονται να είναι το ίδιο επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία με τα σωματίδια από την κυκλοφορία των οχημάτων και τις άλλες πηγές καύσης.



ρεπορτάζ: Κασσιανός Τζέλης / Ημερησία



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news










perierga.gr - Ανθρώπινα σώματα μεταμορφώνονται σε ζωντανά αριστουργήματα!

Ανθρώπινα σώματα γίνονται ζωντανά έργα τέχνης!



perierga.gr - Ανθρώπινα σώματα μεταμορφώνονται σε ζωντανά αριστουργήματα! Το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ όμορφο και η 25χρονη καλλιτέχνις Gesine Marwedel αποφάσει να θέσει σε αυτό της βάσεις της ζωγραφικής της δημιουργίας.



perierga.gr - Ανθρώπινα σώματα μεταμορφώνονται σε ζωντανά αριστουργήματα! Χρησιμοποιώντας ως καμβά το σώμα καταφέρνει να ζωντανέψει τα έργα της, δημιουργώντας διάφορα ζώα και πτηνά που μοιάζουν αληθινά.



perierga.gr - Ανθρώπινα σώματα μεταμορφώνονται σε ζωντανά αριστουργήματα! perierga.gr - Ανθρώπινα σώματα μεταμορφώνονται σε ζωντανά αριστουργήματα! Ένα φλαμίνγκο, ένας κύκνος, ακόμη μια σαύρα και ένα λιοντάρι παίρνουν σάρκα και οστά πάνω στο σώμα, ενώ τα μοντέλα με τις ανάλογες κινήσεις δίνουν πνοή στις δημιουργίες.



«Η ζωγραφική στο σώμα ή αλλιώς το γνωστό σε όλους body painting δεν είναι μια απλή διαδικασία. Ή τουλάχιστον δεν το βλέπω εγώ έτσι. Μέσα από αυτό τα έργα αποκτούν κίνηση, ζωντάνια…», λέει η Gesine.



perierga.gr - Ανθρώπινα σώματα μεταμορφώνονται σε ζωντανά αριστουργήματα! Κι αν όλο αυτό φαντάζει μια δύσκολη διαδικασία, οι ώρες που χρειάζεται η καλλιτέχνις για να ολοκληρώσει ένα έργο είναι περίπου 7, ενώ τα μοντέλα καλούνται προς χάριν της τέχνης να παραμείνουν ακίνητα για λίγο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η φωτογράφιση. «Η τέχνη αυτή είναι βραχύβια και δεν πρέπει να χάσεις το σωστό κλικ με τίποτα», συμπληρώνει.http://perierga.gr/





via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οι οκτώ ενημερωτικές συναντήσεις για την «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών».


Οι συναντήσεις διοργανώθηκαν από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης, ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ, Εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε., την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού), καθώς και με τα κατά τόπους Επιμελητήρια, πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, την Δράμα, καθώς και τα δύο νησιά της Περιφέρειας μας, την Θάσο και την Σαμοθράκη.



Κατά την διάρκειά των συναντήσεων παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του προγράμματος και ο τρόπος υπαγωγής σε αυτό ενώ απαντήθηκαν δεκάδες απορίες που διατυπώθηκαν δημόσια για το θέμα. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους επιχειρηματίες ή τους υποψηφίους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Μεταποίηση, Τουρισμός, Εμπόριο και Υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειώσουμε την πρωτοφανή συμμετοχή των παλαιών επαγγελματιών και των εν δυνάμει νέων, η οποία ξεπέρασε στις οκτώ συναντήσεις τους 1000 συμμετέχοντες, στοιχείο που επιβεβαιώνει την αγωνία τους για το μέλλον.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Αποζημίωση 7.000 ευρώ σε μοτοσικλετιστή λόγω… λακκούβας Η Περιφέρεια Αττικής υποχρεώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών να καταβάλει 7.000 ευρώ σε οδηγό μοτοσυκλέτας που...

τραυματίστηκε λόγω της κακής κατάστασης τμήματος του οδοστρώματος της Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου.



Ειδικότερα, τον Μάιο του 2003 μοτοσυκλετιστής οδηγούσε το δίκυκλό του με ταχύτητα 50 χλμ. στη Λ. Παιανίας - Μαρκοπούλου. Στο ύψος του νεκροταφείου Μαρκοπούλου, μόλις βγήκε από δεξιά στροφή το οδόστρωμα είχε υποστεί καθίζηση, ενώ είχαν δημιουργηθεί λακκούβες και «σαμαράκια», με αποτέλεσμα η μοτοσυκλέτα να αναπηδήσει, να ανατραπεί και να πέσει στην άσφαλτο ο οδηγός ο οποίος σύρθηκε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε αυτοκίνητο.



Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο οδηγός να τραυματιστεί και να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.



Ο οδηγός τραυματίστηκε στο δεξί χέρι, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ, ενώ μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε κινησιοθεραπεία και φυσιοθεραπευτική αγωγή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, ο οδηγός θα παραμείνει διά βίου σε μερική αναπηρία.



Το δικαστήριο έκρινε ότι η Περιφέρεια Αττικής όφειλε να παρακολουθεί την κατάσταση του οδοστρώματος και να παρεμβαίνει για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά έπρεπε να λαμβάνει προληπτικά μέτρα κατόπιν τακτικών ελέγχων και να τοποθετεί προειδοποιητικές πινακίδες σε περίπτωση κακής κατάστασης του οδοστρώματος.



Παράλληλα, το Πρωτοδικείο έκρινε ότι η πρόκληση του επίδικου τροχαίου ατυχήματος οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων της Περιφέρειας Αττικής. Κατόπιν αυτών, υπάρχει ευθύνη των οργάνων της Περιφέρειας για αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στον οδηγό της μοτοσυκλέτας σύμφωνα με το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα.



Τελικά, το δικαστήριο επιδίκασε στον οδηγό το ποσό των 7.000 ευρώ για την ηθική, ψυχική και σωματική βλάβη που υπέστη και τα επιπλέον έξοδα που αναγκάστηκε να υποβληθεί λόγω του ατυχήματος (φυσιοθεραπείες, δαπάνη τρία ευρώ ημερησίως για εμπλουτισμό της τροφής του προς ταχύτερη αποκατάσταση της υγείας του κ.λπ.). Αντίθετα, το Πρωτοδικείο δεν δέχτηκε το αίτημα του οδηγού να του καταβληθούν τα έξοδα για το ταξί που χρησιμοποίησε κατά το διάστημα της θεραπείας του και για διαφυγόντα κέρδη.

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Οι κομματικοί στρατοί, σε πλήρη συμφωνία και σύμπνοια των τριών κυβερνητικών εταίρων, έχουν εισβάλει στις ΔΕΚΟ και ισοπεδώνουν ακόμη και τις τελευταίες επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα που είχαν έστω και υποτυπώδη δραστηριότητα.



Αποτυχημένοι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ., στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ παίρνουν θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια οργανισμών, διώχνοντας τους παλιούς και εγκαθιστώντας ένα σύστημα κομματοκρατίας που όλοι στα λόγια καταγγέλλουν, δείχνοντας όμως και ότι όσο κι αν ο κόσμος είναι στα κάγκελα, αυτοί μυαλό δεν βάζουν.



Δύο επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα αποτελούν το τρανό παράδειγμα. Η πρώτη είναι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η θυγατρική της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που ασχολείται με τις ΑΠΕ.

Πριν από λίγες ημέρες τη θέση του Γιάννη Τσιπουρίδη, του οποίου η σύμβαση έληξε, κατέλαβε ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, υποψήφιος της Ν.Δ. στην Κοζάνη κατά τις τελευταίες εκλογές, ο οποίος κατέλαβε την προτελευταία θέση σε σταυρούς. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος έχει προσληφθεί στη ΔΕΗ από το 1993, αλλά τα τελευταία 12 χρόνια είναι αποσπασμένος στον κομματικό μηχανισμό. Είναι οικονομολόγος στο επάγγελμα, συνδικαλιστικό στέλεχος της Ν.Δ. στο Οικονομικό Επιμελητήριο και σε άλλους φορείς. Ωστόσο, από πουθενά δεν προκύπτει η εμπειρία και οι γνώσεις του για τις «καθαρές» μορφές ενέργειας.



Μαζί του ορίστηκε ως μέλος του Δ.Σ. της ίδιας εταιρείας ο Γιώργος Κουλίδης, επίσης υποψήφιος της Ν.Δ. σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, από τη Φλώρινα, ο οποίος έχει δουλέψει στα λιγνιτωρυχεία της Πτολεμαΐδας, αλλά πριν από 20 χρόνια. Επίσης δεν φαίνεται να έχει σχέση με τις ΑΠΕ!



Το ίδιο σκηνικό και στον Διαχειριστή Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), όπου αντιπρόεδρος ανέλαβε ο Χρήστος Ζακολίκος, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ενώ μαζί του ορίστηκε ως μέλος και η Σταματίνα Παπαδογγονα, ανιψιά του πρώην υπουργού της Ν.Δ.



Σημειωτέον ότι σε όλες τις νέες τοποθετήσεις τηρήθηκε η ποσόστωση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Με άλλα λόγια, οι νεοδημοκράτες έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά βολεύονται μερικοί ΠΑΣΟΚοι και κάποιοι της ΔΗΜΑΡ. Αυτά είναι τα νέα ήθη! Κι έπειτα προσπαθούν να μας πείσουν ότι θέλουν να αλλάξουν την Ελλάδα! Ό,τι παλιό πρέπει να φεύγει... Μας χρειάζονται οι άπειροι και οι άφθαρτοι...



Πηγή: "Το Ποντίκι"






via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Νέα ευκαιρία για πόλεμο ανακοινώσεων βρήκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την καταδίκη σε ισόβια του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιτέθηκε στο....

γραφείο Τύπου της ΝΔ, απαντώντας σε πρόσφατη ανακοίνωση, όπου σημειώνει πως «υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον Σύριζα».

Σε ανακοίνωσή της η κα Κωνσταντοπούλου απευθύνει 12+2 ερωτήματα προς τον «ανωνυμογράφο» του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ποιοι, λοιπόν, ρωτάνε;



- Εκείνοι που αποδεδειγμένα πλαστογραφούν την πραγματικότητα, με μονταρισμένα video των πολιτικών τους αντιπάλων;



- Εκείνοι που καθημερινά καταληστεύουν τις οικονομίες του λαού μας με αντισυνταγματικούς και εξοντωτικούς φόρους και περικοπές, την ίδια ώρα που ευνοούν σκανδαλωδώς τους συνομιλητές και ομο-τράπεζούς τους;



- Εκείνοι που εγκατέστησαν τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ως καθεστωτική δομή του Κράτους και ανταλλάσσουν εξυπηρετήσεις αμοιβαίας ανοχής και σιωπής με τους κυβερνητικούς εταίρους τους;



- Εκείνοι που υποθάλπουν τα βασανιστήρια εναντίον συλλαμβανομένων και κρατουμένων και ντροπιάζουν διεθνώς μια χώρα με ιστορία στους δημοκρατικούς αγώνες, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την αρχή της δίκαιης δίκης;



- Εκείνοι που κατατρομοκρατούν τους πολίτες με καταστολή, χημικά και με ανυπόστατες συντονισμένες απειλές, τις οποίες ασμένως επαναλαμβάνουν τα πρόθυμα μιντιακά φερέφωνά τους, όπως μάλιστα έχουν προσφάτως ομολογήσει δια στόματος Γ. Πρετεντέρη;



- Εκείνοι που σε λίγο θα ποινικοποήσουν την ίδια τη Δημοκρατία, ώστε να κυβερνούν ανενόχλητοι με τους εταίρους και συνεταίρους τους;



- Εκείνοι που, ενώ μέσω της υπερ-ποινικοποίησης, έχουν γεμίσει τις φυλακές ακόμη και με ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν την ποινή τους, παράλληλα εξασφαλίζουν ατιμωρησία και ασυλία στους πάσης φύσεως διαπλεκόμενους οικονομικούς εγκληματίες μεγάλης κλίμακας;



- Εκείνοι που επιδεικτικά και συστηματικά παρεμποδίζουν την ουσιαστική διερεύνηση του σκανδάλου της Λίστας Λαγκάρντ και την είσπραξη φόρων από τη λίστα αυτή, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα;

- Εκείνοι που θέλουν να χαρίσουν στη διαφθορέα Siemens δύο δις και της παρέχουν ασμένως πιστοποιητικά διαφάνειας, ώστε να τη δικαιώσουν για τη συστηματική δωροδοκία των συγκυβερνώντων σήμερα Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ;



- Εκείνοι που κλείνουν το μάτι στο οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος, που συντελείται στις Σκουριές Χαλκιδικής και κλείνουν τα αυτιά στην κραυγή αγωνίας και αξιοπρέπειας των κατοίκων που αγωνίζονται για το μέλλον των παιδιών τους;



- Εκείνοι που, ενώ έχουν ευθεία σύγκρουση συμφερόντων, επιμένουν να δεσμεύουν με τις πράξεις και με τη συμμετοχή τους τα όργανα του Κράτους και τις αρμόδιες αρχές;



- Εκείνοι που διαμοιράζουν τα ιμάτια της χώρας, ξεπουλώντας τα εργαλεία ανάπτυξής της σε εγχώρια και εισαγόμενα αρπακτικά, με διαδικασίες από τις οποίες πλουτίζουν «γνωστές άγνωστες» εταιρίες συμβούλων;



Πριν απαντήσουν, ας σκεφτούν διπλά τι θα απαντήσουν και ποιοι θα απαντήσουν. Scripta manent. Και η απάντησή τους, θα αξιοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση. Δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για υπόσχεση».

Η απάντηση της ΝΔ

Η ΝΔ χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της Ζ.Κωνσταντοπούλου ως πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά, επισημαίνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια πρωτοφανή κίνηση απειλεί με μηνύσεις και αγωγές, μέσω της κας. Κωνσταντοπούλου, ένα κόμμα, επειδή έβγαλε ανακοίνωση που δεν τους άρεσε». Επιπλέον, η ΝΔ υπενθυμίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ακριβώς επειδή εκκρεμούσε η δικαστική περιπέτεια του Β.Παπαγεωργόπουλου, δεν τού έδωσε το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου για τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης και επέλεξε αντ' αυτού τον Κώστα Γκιουλέκα.

Μάλιστα, η Συγγρού καλεί την Κουμουνδούρου να απαντήσει στα εξής:



1) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιοι ήταν μάρτυρες υπεράσπισης των μελών της δολοφονικής τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»;



2) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος ή ποια ήταν συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων μελών της «17 Νοέμβρη»;



3) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος ή ποια είναι συνήγορος υπεράσπισης κατηγορούμενου για βιασμούς γυναικών επιδιώκοντας συνεχείς αναβολές επί 7 χρόνια;



4) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιοι είναι οι γονείς καταζητούμενου ληστή-τρομοκράτη μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς»;



5) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος είναι ο πατέρας καταδικασμένου για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα, ο οποίος μάλιστα κυκλοφορεί ελεύθερος;



6) Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός για την τρομοκρατική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής;



Η Ν.Δ. τονίζει: «Για να τους βοηθήσουμε, η κοινή συνισταμένη όλων είναι ο ΣυΡιζΑ».



«Ας είναι, λοιπόν, πιο προσεκτική η κα. Κωνσταντοπούλου όταν κουνά το δάχτυλο και ας βρει άλλους τρόπους να καταφέρει να γίνει ''Τσίπρας στη θέση του κ. Τσίπρα''», σημειώνει η ΝΔ.



http://www.voria.gr/



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Χαμός στα social media και ιδιαίτερα στο twitter, όπου τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά κι ο ένας μετά τον άλλον οι χρήστες άρχισαν να ανεβάζουν ξεκαρδιστικές ατάκες, μετά την είδηση περί ισόβιας φυλάκισης στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Διαβάστε μερικά από αυτά...








  • Η «στενή» έχει φαρδύνει τελευταία.

  • Helo break s345e19: Όχι μόνο αποδράσεις με το ελικόπτερο! Με απαράμιλλο στυλ, αλλάζει μια εποχή. Ο #papageorgopoulos θα μπει πετώντας.

  • Ατσαλάκωτε, άντε και κοινοτάρχης Διαβατών εύχομαι! #papageorgopoulos

  • Τσοχατζόπουλος, Ψωμιάδης, Παπαγεωργόπουλος ήταν πρώτοι στις επιλογές των πολιτών της συμπρωτεύουσας επι χρόνια. Δεν είναι στραβός ο γιαλός!

  • -Και τότε βγήκε στο προαύλιο της φυλακής, άνοιξε τα φτερά του και πέταξε ψηλά προς την ελευθερία -τι ήταν αυτό; -το Παπαγεωργόπουλο.

  • Τον Παπαγεωργόπουλο θα σώσει ο Σάκης Ρουβάς κρεμασμένος στο προαύλιο από σχοινιά ερχόμενος από τον ουρανό. Του το χρωστάει.

  • Φαντάζομαι τον Παπαγεωργόπουλο στο ίδιο κελί με την Βουγιουκλάκη και δυο τρεις ρεμπέτες να τραγουδάνε χαρούμενοι.

  • Ο Παπαγεωργόπουλος δήλωσε συντετριμμένος: "Δε θα αποδράσω έως ότου αποκτήσουν τα ελικόπτερα business class".












via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

Του Χρήστου Γιανναρά





Ο πρωθυπουργός κ. Aντώνης Σαμαράς και ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος απαντούν οπωσδήποτε (και συνήθως αυθημερόν) σε κάθε παραμικρή επίκριση, έστω και εμφανώς κακόπιστη ή εμπαθή, που θα....

διατυπώσει η αξιωματική (ειδικά) αντιπολίτευση. Δεν απαντούν ποτέ, μα ποτέ, σε κριτική απροκατάληπτων, ακομμάτιστων γραφίδων, σε δημοσιογράφους ή πολιτικούς αναλυτές που τιμούν με την αμεροληψία τους το λειτούργημά τους.



Tο σύμπτωμα έχει καταφανή την αιτία του: O κ. Σαμαράς και το περιβάλλον του καταλαβαίνουν και ασκούν την πολιτική σαν παιχνίδι εντυπώσεων. Δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα της χώρας καθεαυτά, η αντιμετώπισή τους, η λύση τους. Tους ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις που θα προκληθούν από τη ρητορική «περί» των προβλημάτων – πώς θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Aπαντούν στον ΣYPIZA και όχι στην κριτική ανιδιοτελών, έμπειρων αναλυτών, επειδή η αντιμαχία με τον ΣYPIZA «συσπειρώνει» τους οπαδούς στις κερκίδες, συντηρεί την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, τη μικρόνοια και την ακρισία, που μόνο χάρη σε αυτές επιβιώνει η κομματοκρατία.



O κ. Σαμαράς κλήθηκε να συγκροτήσει κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» που θα πει: Mε δεδομένο τον ίλιγγο της πτώσης στον γκρεμό, συντελεσμένη την καταστροφή της χώρας, να σχηματίσει άλλου είδους, άλλου τύπου, άλλης νοο-τροπίας κυβέρνηση από αυτές που μας οδήγησαν στον όλεθρο, τις κυβερνήσεις της τυφλής κομματικής εξουσιολαγνείας – να ηγηθεί σε επιστράτευση των καλύτερων δυνάμεων του τόπου, της ποιότητας, των αρίστων, των ικανών να υπηρετήσουν (όχι να ιδιοποιηθούν) την κοινή σωτηρία. Aλλά ο κ. Σαμαράς δεν είχε τις προϋποθέσεις να αντιληφθεί τις επιταγές των καιρών ούτε την οργισμένη απαίτηση του λαού. Eσπευσε να χρίσει υπουργούς, στην κρισιμότερη για τη χώρα ώρα, όσους κομματικούς τον είχαν βοηθήσει να κερδίσει την αρχηγία του κόμματος – η πατρίδα σπάραζε κι αυτός εξοφλούσε υποχρεώσεις. Mέχρι χθες ακόμα, στο κράτος που έχει καταρρεύσει, διόριζε σε θέσεις-κλειδιά αυλοδίαιτους του κομματικού του ποιμνιοστασίου, αποτυχημένους πολιτευτές, οικτρές μετριότητες.



Eίναι περισσότερο από φανερό: την «εθνική σωτηρία» ο κ. Σαμαράς δεν την συναρτά με την ανασύνταξη της χώρας, την τόλμη ριζικών μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του κράτους, με θεσμικές αλλαγές που θα μορφώσουν διαφορετικές νοο-τροπίες. O κ. Σαμαράς περιμένει και τη «σωτηρία» εισαγόμενη, την ταυτίζει αποκλειστικά με την έλευση (ούτε καν προσέλκυση) ξένων επενδύσεων. Παρακαλεί να έρθουν οι ξένοι, να φέρουν εδώ τα χρήματά τους, να τα επενδύσουν σε επιχειρήσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να εισρεύσει χρήμα στην εγχώρια αγορά.



Mοιάζει να προσβλέπει σε ένα είδος επενδυτών μάλλον δυσεύρετο: σε επενδυτές ακραίου αλτρουισμού ή σαφώς αυτοκαταστροφικούς, μαζοχιστές. Διότι ποιος επενδυτής, με υγιείς τας φρένας και τον ψυχισμό, θα έρθει να διακινδυνεύσει τον όποιο πλούτο του σε μια χώρα που η κυβέρνησή της αποδείχνεται ανίκανη να οργανώσει ένα στοιχειωδώς λειτουργικό και αποδοτικό (δηλαδή πρωταρχικά δίκαιο) φορολογικό σύστημα;



Ποιος να επενδύσει σε χώρα όπου η κυβέρνηση αρνείται να χαλιναγωγήσει τον συνδικαλισμό του δημόσιου τομέα, επειδή σε αυτόν στηρίζει άθικτες τις πελατειακές της σχέσεις, τη διαιώνιση της κομματοκρατίας;



Aν διέθετε προσωπικό (επιτέλους) ένστικτο αυτοσωτηρίας ο κ. Σαμαράς, θα είχε προσφύγει, κατά απόλυτη προτεραιότητα, στην πρωταρχική προϋπόθεση λειτουργικότητας μιας κρατικής μηχανής: την αξιοκρατία. Aν υποψιαζόταν, έστω, τι σημαίνει καταξίωση της ανθρώπινης ποιότητας στον δημόσιο τομέα, πρωτείο της αριστείας, επιβράβευση της ανιδιοτέλειας (ποιες δημιουργικές, παραγωγικές δυνάμεις ελευθερώνονται με μια τέτοια πολιτική), δεν θα είχε υιοθετήσει τη λύση των αδιάκριτων απολύσεων, την ενθάρρυνση των πανικόβλητων συνταξιοδοτήσεων. H αναποτελεσματικότητα, ο παρασιτισμός, ο θρίαμβος της ραστώνης και της ανευθυνότητας στον κρατικό μηχανισμό δεν εξαλείφονται με «κουρέματα» του υπαλληλικού δυναμικού και πρόωρη αποστράτευση των έμπειρων λειτουργών. Eίναι εξόφθαλμο έγκλημα.



Aλλά ο κ. Σαμαράς δεν διανοείται «σωτηρία» μη εισαγόμενη. Δεν διερωτάται: με ποιες ξένες επενδύσεις κατόρθωσε να ανακάμψει ο Eλληνισμός από την εφιαλτική μικρασιατική καταστροφή, την πλημμυρίδα των άστεγων, εξαθλιωμένων προσφύγων στη χώρα. Aκόμα και στη φρίκη του λιμού της γερμανικής κατοχής ο λαός είχε «φρόνημα» που στήριζε την ελπίδα, λειτουργούσε «νοικοκυριό», πολυμήχανη οικιακή οικονομία. Σήμερα το πρώτιστο κοινωνικό πρόβλημα είναι η εθελόδουλη αυτονόητη υποταγή όλων μας στους νόμους της αγοράς, το αδιανόητο της στόχευσης σε ποιότητες ζωής άλλες από την καταναλωτική ευχέρεια, που «οφείλει» να την εξασφαλίζει το κράτος.



Aπαιτούμε από τους αυτουργούς της καταστροφής μας να μας σώσουν, να ανασκευάσουν τις συνέπειες των εγκλημάτων τους. Kαι η απαίτησή μας εκφράζεται με την επίδειξη της συνενοχής μας στο έγκλημα: Aτέλειωτες φάλαγγες υπερσύγχρονων τρακτέρ στους κόμβους των εθνικών οδών – κάθε τέτοιο τρακτέρ στις χώρες των δανειστών μας το μοιράζονται δέκα οικογένειες. Eμείς διαμαρτυρόμαστε για ανέχεια, με επίδειξη πλούτου. Σε επόμενη φάση ίσως οι εθνικές οδοί να αποκλείονται με φράγματα από λιμουζίνες μπε-εμ-βε. Kαθόλου τυχαία που οι πραγματικά πάμπτωχοι αγρότες της ορεινής Πελοποννήσου, της Hπείρου ή των νησιών δεν έκλεισαν ποτέ κόμβους οδικούς ούτε βρέθηκε ποτέ κοντά τους η κυρία Παπαρήγα ή ο γραφικός της στερεότυπης «προκάτ» διαμαρτυρίας κ. Λαφαζάνης.



«O κ. Aντώνης Σαμαράς, μετά από μία περίπου διετία καταγγελτικού πολιτικού λόγου, ακολουθεί εκ των πραγμάτων το πλαίσιο πολιτικής που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της κρίσεως» («K» 7.2.2013 – πρωτοσέλιδο). Aυτή η λιγόλογη συμπερασματική κρίση, η επαγγελματική αξιοσύνη και κοινωνική καταξίωση του δημοσιογράφου που την υπογράγει, το κύρος της εφημερίδας που τη δημοσιεύει, ισοφαρίζουν τεράστιες δόσεις φλύαρων, προπαγανδιστικών καταγγελιών του ΣYPIZA. Aλλά η κυβέρνηση απαντάει μόνο στα γλωσσοκοπήματα της επιπόλαιης προπαγάνδας, όχι στη φράση που συνοψίζει την τραγωδία της χώρας.



O κ. Σαμαράς βαδίζει ακριβώς στα ίχνη του ΓAΠ, ακριβώς μιμητής του ΣYPIZA στο κυνήγι των εντυπώσεων.



papaioannou-giannis.net




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



"Περάσαμε δύο χρόνια που ζούσαμε χωρίς τίποτα"...






Στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Γιάννη Βίτσα μιλάει αυτή την εβδομάδα το πολύ αγαπητό στο κοινό ζευγάρι, Μάρκος Σεφερλής και Έλενα Τσαβαλιά. Οι δυο τους αναφέρονται στην πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο που πέρασαν, όταν ζούσαν με ελάχιστα χρήματα.


Ποιο ήταν το σημείο μηδέν στη δουλειά;


Έλενα: Σε σχέση με το θέατρο ήταν όταν ο Μάρκος πήρε το θέατρο Δελφινάριο. Ήταν ένα τεράστιο άνοιγμα. Έκανε ένα τρελό σάλτο ο Μάρκος και κάναμε το σταυρό μας να βγει. Περάσαμε πολύ δύσκολα για να φέρουμε εις πέρας.


Μάρκος: Περάσαμε δύο χρόνια που ζούσαμε χωρίς τίποτα, με ελάχιστα χρήματα.





Έλενα: Υπήρξε μεγάλο διάστημα που μετρούσα πόσο γάλα θα δώσω στον Χάρη. Όμως, με τη βοήθεια του κουμπάρου μας, που είναι σαν αδελφός μας, αλλά και με πολύ σκληρή δουλειά τα βγάλαμε πέρα. Τώρα πια μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι πατήσαμε στα πόδια μας μόνοι μας, με την αγάπη του κόσμου, αλλά χωρίς έξωθεν βοήθεια.


Μάρκος: Το ένστικτό μου με βοήθησε, γιατί έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα ή θα ήμασταν αναγκασμένοι να παίζουμε σε δουλειές που δεν μας αντιπροσώπευαν ή δεν θα είχαμε καθόλου δουλειά.

zappit



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Αστυνομικοί έσυραν οδηγό ταξί στο δρόμο Σοκ προκαλεί βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα και δείχνει αστυνομικούς από τη Νότια Αφρική να δένουν με χειροπέδες έναν άντρα στο πίσω μέρος...

του περιπολικού βαν και να τον σέρνουν στο δρόμο.



Ο 27χρονος Mido Macia ξεψύχησε δύο ώρες αφότου συνελήφθη μέσα στο κρατητήριο… επειδή τσακώθηκε με κάποιον για μια θέση πάρκινγκ!Αυτόπτης μάρτυρας είπε στην The Daily Sun ότι οι αστυνομικοί έκλεισαν την πόρτα του βαν στο πρόσωπό του, αφήνοντάς τον αναίσθητο και μέσα στα αίματα.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Τις νέες δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη για ενδεχόμενη μείωση το κατώτατου μισθού, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.



Η ανακοίνωση:...

«Η κα Δαμανάκη επανέρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες για να επιβεβαιώσει τα σχέδια για μείωση του κατώτατου μισθού, διαψεύδοντας τα στελέχη της κυβέρνησης που υποστηρίζουν το αντίθετο.



Οι δηλώσεις της ελληνίδας Επιτρόπου λίγο καιρό μετά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.ΟΙΚ, κ. Μέργου, αλλά και ένα μήνα πριν η κυβέρνηση αποκτήσει το δικαίωμα να καθορίζει τον κατώτατο μισθό με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, προετοιμάζουν το έδαφος για την εφαρμογή νέων μνημονιακών εκτρωμάτων ισοπέδωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, ακριβώς όπως προβλέπουν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και οι δηλώσεις υποταγής του πρωθυπουργού προς την τρόικα».







Πηγή: ΑΜΠΕ



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Βρωμερά ψεύδη» χαρακτήρισε τα περί σύνδεσης του Τζορτζ Σόρος με την Κουμουνδούρου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον...

realfm 97,8.



«Πρώτον. Είναι βρωμερά ψευδή αυτά περί χρηματοδότησης του κ. Σόρος προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερον. Αν θυμάμαι καλά, ο κ. Σόρος είναι ένας από αυτούς που επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό -που στήριζε ο κ. Βενιζέλος- τον κ. Παπανδρέου και μάλιστα, από την πίσω πόρτα του Μαξίμου. Εμάς δεν μας είχε δει ποτέ. Και το τρίτο. Δυστυχώς η εμφάνιση του κ. Βενιζέλου στη Βουλή και η φανατική, αντι-ΣΥΡΙΖΑ και με ψεύδη, επίθεση, με πείθει ότι η μετατροπή του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία Βενιζέλου, σε εξαπτέρυγο της ΝΔ του κ. Σαμαρά αποτελεί για τον κ. Βενιζέλο στρατηγική επιλογή», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.



Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τον Β. Παπαγεωργόπουλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Θέλω να χαιρετήσω την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, χθες, για την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου και να ευχηθώ να είναι αφετηρία, σταθμός για μια τομή στην αντιμετώπιση της διαφθοράς από πολιτικά πρόσωπα. Με μία προσθήκη: Δεν χρειάζεται απλώς κάποιοι να πάνε φυλακή, χρειάζεται να έρθουν πίσω τα “κλεμμένα” ή ένα μέρος από τα “κλεμμένα”».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Τον Νίκο Ευταξία έχουμε να τον δούμε καιρό, μιας και ζει μόνιμα στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη!






Ο στυλίστας είναι πια αγνώριστος! Ο Νίκος έχει φτιάξει ένα γραμμωμένο κορμί! Ακολουθεί ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και καθημερινά γυμνάζεται και κατάφερε να «χτίσει» ένα ωραίο σώμα... Ατελείωτες ώρες φαίνεται πώς περνά στο γυμναστήριο! Την ακόλουθη φωτογραφία πόσταρε στο twitter ο Νίκος και πράγματι είναι αγνώριστος, δεν συμφωνείτε;









via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Διαβάστε την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς τους νέους και τις νέες, «τα μεγάλα θύματα της κρίσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από την παρουσίαση του βιβλίου του:



«Φίλες και Φίλοι,..



Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ ξεχωριστά στους νέους και στις νέες, στους σημερινούς εικοσάρηδες και τριαντάρηδες –τα μεγάλα θύματα της κρίσης- που σήμερα αισθάνονται να μεγαλώνουν σ’ έναν σκληρό και άδικο κόσμο, που τους στερεί ένα από τα βασικά θεμέλια της φυσιολογικής ανθρώπινης ζωής. Τη δυνατότητα της εργασίας.



Νέοι και Νέες,



Μεγαλώσατε -οι περισσότεροι από σας- υπό καλές συνθήκες, με Δημοκρατία και οικονομική ευημερία. Είσθε η πιο σπουδαγμένη γενιά που είχαμε την τύχη, ίσαμε τώρα, να έχουμε ως χώρα και η πλέον ευρωπαϊκή. Δυστυχώς σας σύραμε σε μια κρίση για την οποία εσείς αντικειμενικά ουδεμία ευθύνη φέρετε.



Για όσα συνέβησαν οι πολίτες και προπαντός οι νέοι κατηγορούν την πολιτική. Είναι λογικό αυτό, δεδομένων των λαθών, των αστοχιών και των καταχρήσεων των πολιτικών που κυβέρνησαν τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες. Η πολιτική όμως είναι το μοναδικό εργαλείο που διαθέτουν οι πολίτες για τη διακυβέρνησή τους. Όταν επιτυγχάνει ευημερούν. Όταν αποτυγχάνει δυστυχούν. Έχοντας την μακρότερη πολιτική εμπειρία από κάθε άλλο Έλληνα σήμερα, σας λέω λοιπόν, ότι όσο και αν υπάρχει πάντοτε χώρος για εγωισμούς, μωροφιλοδοξίες και ανομίες, η πολιτική παραμένει εκείνο το πεδίο δράσης που μπορεί δυνητικά να αναδείξει το καλύτερο της ανθρώπινης φύσης. Είναι η μοναδική διαδικασία που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο με τρόπο μαζικό τη ζωή των ανθρώπων. Να αλλάξει τη μοίρα των λαών και των εθνών.



Προϋπόθεση για αυτό, ιδίως για έναν λαό συναισθηματικό, είναι να μην παρασύρεται από εύκολες και ψεύτικες υποσχέσεις.



Για αυτό, και στο μέλλον ακούστε πιο προσεκτικά τον ρεαλιστή, τον μετρημένο, τον υπεύθυνο. Μάθετε να λέτε και προπαντός να ακούτε το όχι. Και αφιερώστε το χρόνο και τον κόπο που χρειάζεται για να γίνετε και να μείνετε όλη σας τη ζωή, ενεργοί πολιτικά και σκεπτόμενοι πολίτες. Είναι το ασφαλέστερο αντίδοτο στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία.



Ο πειρασμός για τον εύκολο και τον σύντομο δρόμο πάντα υπάρχει. Δεν υπάρχει όμως επιτυχία χωρίς προσπάθεια, και ικανοποίηση χωρίς κόπο. Η ισότητα δεν είναι ποτέ προϊόν μιας εξίσωσης προς τα κάτω. Είναι προϊόν κοινωνιών που ωριμάζουν και κατοχυρώνουν αποτελεσματικούς και αξιοκρατικούς θεσμούς, που στη συνέχεια αποδίδουν μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.



Και να θυμάστε, κάθε εποχή έχει τις δικές της μάχες, τα δικά της μέτωπα. Μην προσπαθείτε να αναβιώσετε φαντασιακά τους αγώνες του παρελθόντος. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Δεν υπάρχει ούτε δεύτερος, ούτε τρίτος γύρος. Όποιο μετερίζι και αν διαλέξετε, φροντίστε να είναι το δικό σας και όχι δανεικό.



Νέοι και νέες,



Στη δική μας ζωή –της ηρωικής και άτυχης γενιάς του μεσοπολέμου- βιώσαμε μια αφάνταστα σκληρότερη από τη σημερινή ανατροπή. Στη δική σας ηλικία περάσαμε από την ανεμελιά της νιότης στην ακραία βιαιότητα ενός μεγάλου πολέμου, μιας αδυσώπητης ξένης κατοχής και ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου. Πολλοί συνομήλικοι μου χάθηκαν πριν φτάσουν στα τριάντα. Και ο ίδιος έζησα τη ζωή μου με τη φράση του Νίτσε, επικίνδυνα. Όχι προφανώς με την έννοια του στιγμιαίου, τυχοδιωκτικού και άχρηστου κινδύνου. Αλλά με τη βαθιά πεποίθηση ότι το θάρρος στην ζωή αυτή, και στην πολιτική κατεξοχήν, είναι αυτό που δημιουργεί στο τέλος την ανατροπή. Γι αυτό κρατήστε την αισιοδοξία σας. Μην επιτρέπετε στο φόβο και στο αδιέξοδο να νικήσουν την ελπίδα. Έχουμε αναγεννηθεί πολλές φορές από τις στάχτες μας. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Το μέλλον είναι δικό σας. Είναι το μέλλον που εσείς θα κατακτήσετε.



Όσο για εμάς, ας μας ορίσουν τα λόγια του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά:



«χρωστάμε εις όσους ήρθαν



πέρασαν, θα ρθούνε, θα περάσουν



κριτές θα μας δικάσουν



οι αγέννητοι. Οι νεκροί».





Σας Ευχαριστώ,



Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Σύνταξη στα 60 για 300.000 ασφαλισμένους Δικαίωμα για «έξοδο» στη σύνταξη σε ηλικία 60 ετών έχουν περίπου 300.000 ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του...

2012.Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι, όπως αναφέρει το Έθνος, μπορούν να αξιοποιήσουν μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων που παραμένουν σε ισχύ και να «κλειδώσουν» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα.





Οι ευνοϊκές αυτές διατάξεις αφορούν δημοσίους υπαλλήλους, εργαζομένους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες.Ανάλογα με την κατηγορία, τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ξεκινούν από 15 και φτάνουν τα 37, ενώ η σύνταξη μπορεί να είναι πλήρης ή μειωμένη.



Για παράδειγμα, στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών) πλήρη σύνταξη στα 60 δικαιούνται οι γυναίκες που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010.Για τους άνδρες στους φορείς ΔΕΚΟ και τραπεζών είναι εφικτή η έξοδος στα 60 με 25ετία, αρκεί η θεμελίωση να έγινε μέχρι το τέλος του 2012.



Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν για τους άνδρες δημοσίους υπαλλήλους, καθώς αν θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 δικαιούνται μειωμένη σύνταξη στα 60.Σε περίπτωση που η θεμελίωση έγινε τη διετία 2011-2012, το όριο για μειωμένη σύνταξη είναι ακόμα χαμηλότερο και κυμαίνεται από τα 56 έως τα 58 έτη.



Μεγαλύτερα περιθώρια επιλογής έχουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, καθώς μια σειρά ρυθμίσεων επιτρέπουν την έξοδο στα 60.



Συγκεκριμένα, διατάξεις οδηγούν στη σύνταξη με 4.500 ή με 10.000 ημέρες ασφάλισης, ανάλογα με την κατηγορία (στην περίπτωση της πρόωρης συνταξιοδότησης υπάρχουν διακυμάνσεις στο ποσοστό της μείωσης).



Τέλος, αυστηρότερο είναι το πλαίσιο για όσους ελεύθερους επαγγελματίες επιθυμούν να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία 60 ετών.



Τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για την πλήρη σύνταξη ξεκινούν από 35 και φτάνουν τα 37, ανάλογα με το έτος θεμελίωσης (πάντως, το δικαίωμα κλειδώνει με 10.500 ημέρες ασφάλισης).

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Μία εφαρμογή που θα χρησιμοποιεί την κάμερα του smartphone για να αναλύσει το δείγμα ούρων του ενδιαφερόμενου παρουσιάστηκε στο Συνέδριο Τεχνολογίας, Μόρφωσης και Σχεδίου στο Λος Άντζελες.






Η εξέταση των ούρων θα αφορά σε 25 ασθένειες και θα έχει τη δυνατότητα να κάνει διάγνωση για το αν ο χρήστης του κινητού πάσχει από αυτές.


Ο εμπνευστής του συγκεκριμένου application δήλωσε πως ήθελε «να φέρει στα χέρια των χρηστών τον έλεγχο υγείας».


Τα ούρα θα ελέγχονται για 10 στοιχεία, μεταξύ των οποίων θα είναι η γλυκόζη και οι πρωτεΐνες. Με αυτά τα στοιχεία θα έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να διαγνώσει προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, θέματα υγείας στο συκώτι και γενικότερα να ελέγχει την υγεία του.


Οι χρήστες δεν έχουν παρά να συλλέγουν τα ούρα τους και με μία ειδική ταινία που θα συνοδεύει την εφαρμογή να βγάζουν μια φωτογραφία το δείγμα, το οποίο θα αναλύεται στη συνέχεια μέσω του τηλεφώνου.


Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από την στα τέλη Μαρτίου και θα κοστίζει 20 δολάρια, μαζί με τις ταινίες ελέγχου.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

“Ρουκέτες” που δημιουργούν μείζον θέμα για την κυβέρνηση, έριξε η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη με την εμφάνισή της στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.



Η κα Σκοπούλη, η οποία εντάχθηκε στην κυβέρνηση μετά από σχετική πρόταση του Φώτη Κουβέλη και της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανε μια σειρά από αποκαλύψεις για το αίμα στην Ελλάδα, τη διακίνησή του, τις τιμές και τα κόστη που υποχρεούται να καταβάλλει το δημόσιο.



“Στην Ελλάδα πληρώνουμε ακριβά το αίμα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της κας Σκοπούλη, η οποία έκανε λόγο ακόμη για “συγκεκριμένο σύστημα” και “συμφέροντα”, για “κακοδιαχείριση” του παρελθόντος καθώς και για “απουσία πολιτικής βούλησης”, ενώ αξίζει να σημειωθούν και οι αιχμές της κατά του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, με τον οποίο οι σχέσεις της κάθε άλλο παρά καλές είναι, όπως έχουν καταγράψει πολλές φορές σε σχετικά ρεπορτάζ τους οι εφημερίδες.



Η Φωτεινή Σκοπούλη υποστήριξε ότι γίνεται, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το Κέντρο Αιμοδοσίας, μια μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος, τόσο στο σκέλος των τιμών ελέγχου του αίματος, όσο και στην οργάνωση της διακίνησής του στον ελληνικό πληθυσμό.
http://ysterografa.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



«Αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν»

Τη δήλωσή της ότι για την Κομισιόν είναι ανοιχτό το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, επανέλαβε η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στον Βήμα 99,5.



«Δεν είπα τίποτα παράλογο, ούτε τίποτα πρωτότυπο, ούτε κάτι νέο» τόνισε η κ. Δαμανάκη, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και ενάμισι με δύο χρόνια». «Αυτό το οποίο είπα είναι ότι δεν αποκλείεται» πρόσθεσε.



Η κ. Δαμανάκη είπε, επίσης, ότι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού σε ευρωπαϊκές χώρες έχει συζητηθεί στην Κομισιόν ως ένα μέτρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Επικαλέστηκε, μάλιστα, παλαιότερες ανακοινώσεις της Κομισιόν αλλά και παλαιότερη δήλωση του Όλι Ρεν για το θέμα.

newsbeast.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στις 11 Φεβρουαρίου του 1933, μια 21χρονη λεσβία φοιτήτρια ονόματι Κιγιόκο...





Ματσουμότο αυτοκτόνησε, πέφτοντας στον κρατήρα του ηφαιστείου Μιχάρα που δεσπόζει στη νήσο Ίζου Όσιμα.



Η Ματσουμότο είχε «ξεμυαλιστεί» με τη συμφοιτήτριά της Μασάκο Τομίτα. Οι λεσβιακές, ωστόσο, σχέσεις την εποχή εκείνη θεωρούνταν ταμπού. Το ζευγάρι, λοιπόν, αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι το ηφαίστειο, όπου η Ματσουμότο θα μπορούσε να θέσει τέρμα στη ζωή της, πέφτοντας από μία ράμπα η οποία επέτρεπε στους επισκέπτες να κοιτάξουν κατευθείαν την κοχλάζουσα λάβα στο κέντρο του κρατήρα.



Σε μία προσπάθεια τουριστικής εκμετάλλευσης της αυτοκτονίας της Ματσουμότο και της δημοφιλίας που είχε αρχίσει να κερδίζει η νήσος Ίζου Όσιμα, μία ακτοπλοϊκή εταιρεία μετονόμασε το σημείο σε «Σημείο Αυτοκτονίας», για να ακολουθήσει το αδιαχώρητο...



Μόνο το 1933 από το συγκεκριμένο σημείο έπεσαν 944 άνθρωποι, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια σημειώθηκαν εκεί άλλες 350 αυτοκτονίες, παρουσία μάλιστα θεατών οι οποίοι πήγαιναν εκεί μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουν τους αυτοκτονούντες να πηδάνε μέσα στη λάβα.



Μέχρι το ξέσπασμα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, 45 ζευγάρια λεσβιών πηδούσαν μαζί μέσα στον κρατήρα, ακολουθώντας τη μοίρα της Ματσουμότο και τη μόδα που η ίδια είχε άθελά της δημιουργήσει.



Η «επιδημία» αυτοκτονιών έλαβε τέλος, όταν η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε, σύμφωνα με το iefimerida.gr, τη φύλαξη του σημείου, ενώ με ειδικό διάταγμα το να αγοράσει κανείς απλό εισιτήριο άνευ επιστροφής θεωρείται μέχρι και σήμερα ποινικό αδίκημα.
Jauto

thestival.gr


via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



Μιλάμε για κορυφαίο βίντεο...













πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos


Η Μαριάννα Τουμασάτου μίλησε στην εκπομπή "FthisTV" για την κρίση , την υποκριτική, αλλά και τις αλλαγές που έφερε στην ζωή της ο ερχομός της κορούλας της, ενώ αναφέρθηκε στην περίοδο που είχε φτάσει να ζυγίζει 38 κιλά....








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


H Θωμαΐς Απέργη φωτογραφήθηκε για το περιοδικό "Forma" και αποκάλυψε πως η ίδια διατηρείται σε φόρμα, ενώ μίλησε για την περίοδο που ζύγιζε αρκετά κιλά παραπάνω και για τα αρνητικά σχόλια που άκουγε όταν ήταν μικρή...

Βέβαια υποστήριξε πως όταν μεγάλωσε δεν είχε πρόβλημα με τα κιλά της και πολλοί άντρες της λένε πως τους άρεσε περισσότερο πριν...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Το παγκόσμιο σοκ που προκάλεσε η εντυπωσιακή εκλογική επίδοση του «καβαλιέρε» της Ιταλίας, του μεγαλοεπιχειρηματία και πολιτικού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φαίνεται πως ζήλεψε ο Μιχάλης Καρχιμάκης και η «κίνηση των 75» του ΠΑΣΟΚ που επιχειρούν να αυτονομήσου τον πολιτικό τους λόγο εντός του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας μέχρι στιγμή αυτά που θέλει να ακούει ο δοκιμαζόμενος Έλληνας, ασχέτως του κατά πόσον είναι εφικτά στα σημερινά δεδομένα…



Ο Καρχιμάκης λοιπόν, μαζί με τον Γρηγόρη Νιώτη και τον Παντελή Οικονόμου (οι πιο γνωστοί του κόμματος από τους 75) διατυπώνουν θέσεις οι ποίες από τη μία δίνουν την εντύπωση προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη εμφανίζονται ως «δεκανίκια» του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, που οδήγησε μεθοδικά τη χώρα στη «στοργική αγκαλιά» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου…





Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι επιχειρούν να επαναπατρίσουν στο ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρους που το εγκατέλειψαν για τον ΣΥΡΙΖΑ, να εμφανιστούν ότι κάνουν όσα «αυτονόητα» δεν κάνει ο σημερινός πρόεδρος, να καθιερωθούν στο ΠΑΣΟΚ ως διακριτή «συνιστώσα» με τον ρόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης και να διατηρήσουν φυσικά τον εαυτό τους στην επικαιρότητα, αφού όταν σταματήσουν να σε κυνηγούν οι κάμερες, πολιτικά σε παίρνει η κάτω βόλτα, κάτι που τρομοκρατεί διακομματικά εκατοντάδες φελλούς – σίγουρα μαζί και με ορισμένους σοβαρούς, μην υπερβάλλουμε, θεμιτό είναι ως πολιτικός να επιδιώκεις να παραμένεις στην επικαιρότητα – της πολιτικής μας ζωής…



Τι είπε όμως η ενδο-πασοκική «αδελφότητα» των 75 που θυμίζουν την προεκλογική ρητορική του Μπερλουσκόνι;



Ξεκινούμε από την «κομματική υπερηφάνεια»: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «ουρά» της ΝΔ και δεν εκβιάζεται! Ουάου! Καλούν για την επανεξέταση της συμμετοχής στην κυβέρνηση, προσθέτοντας όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πρόωρες εκλογές. Η θέση δεν χωράει σχολιασμό, μια ανάγνωση αρκεί για την αξιολόγηση του ειρμού και την εκπόνηση δυνητικών σεναρίων σε περίπτωση που ακολουθηθεί η «συμβουλή».



Η δεύτερη θέση είναι «όχι νέες περικοπές και νέους φόρους». Πάλι δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι, αν και ο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε και επιστροφή χρημάτων στους Ιταλούς. Άρα ο ένας εκ των «Μισέλ» του ΠΑΣΟΚ (έχουμε ακούσει να λένε και τον Χρυσοχοΐδη έτσι!) θα μπορεί να δηλώνει ακόμα και… μετριοπαθής.



Η… αντιστασιακή διάθεση των 75 συνεχίζεται ζητώντας «αποκατάσταση της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας». Ωραίο σύνθημα, μόνο που η απάντηση είναι «όταν μπει το μαγαζί σε τάξη, πιθανότατα θα επιστρέψει και από μόνη της»… εκτός εάν η πρόταση είναι για έξοδο από το ευρώ, οπότε το συζητάμε.



Και η τελευταία αναφορά κοινωνικής ευαισθησίας – συνθηματολογίας (όλοι οι υπόλοιποι είναι αναίσθητοι, επαγωγικά προκύπτει), ζητείται η «ανακατανομή των βαρών υπέρ των αδυνάτων». Άντε πάλι με τους «έχοντες και κατέχοντες». Όσο εξακολουθεί το σύστημα να κλείνει τα μάτια του στην πραγματικότητα, τόσο το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίζεται…









Το εκπληκτικό σκίτσο αφορά την τελευταία παράγραφο!



Ο κάθε πολίτης, αναλογικά, είχε δομήσει τη ζωή του και τις υποχρεώσεις αναλόγως του εισοδήματός του. Έτσι, ένας απλός άνθρωπος με 1.000 ευρώ εισόδημα, μπορεί να είχε δόση στην τράπεζα 100 ευρώ και να μην μπορεί σήμερα να την εξυπηρετήσει. Παρομοίως, ένας με εισόδημα 30.000 ευρώ θα μπορούσε το ανάλογο άνοιγμά του στις τράπεζες να είναι της τάξεως των 3.000 ευρώ το μήνα (και 10.000 θα ήταν λογικό), ενώ αν είναι για ακίνητα, δεν χρειάζεται αν εξηγήσουμε τι «τσεκουριά» έχει πέσει από το χαράτσι. Και το ακίνητο του πλούσιου δεν θα βρίσκεται στο Πέραμα με τους πολύ χαμηλούς συντελεστές…



Ηθικόν δίδαγμα, μπας και ξυπνήσει κανείς: Η κρίση έχει πλήξει τους πάντες ανεξαιρέτως, εκτός ίσως… από τον Σκρουτζ Μακ Ντακ που καθόταν και καμάρωνε τα δολάρια να μαζεύονται. Αυτός δεν θα ζοριστεί και πολύ οικονομικά να εξυπηρετήσει τις – σε κάθε περίπτωση ληστρικές και παράλογες – επιδρομές του κράτους στο πορτοφόλι κάθε πολίτη αυτής της χώρας.



Κατά συνέπεια, το πρόβλημα είναι βαθύτερο και δομικό στην οικονομία, δεν θα λυθεί μόνο με τη φορολογική επιδρομή στους έχοντες. Διότι στα ανωτέρω μηνιαία εισοδήματα ένας φόρος 20% ισοδυναμεί με 200 ευρώ για τον μικρό και 6.000 για τον ισχυρό οικονομικά, ενώ αν πάμε με κλίμακες το ποσό του «καρχαρία» του παραδείγματός μας, γίνεται τουλάχιστον 12.000 μηνιαία…



Κάπου έχει δίκιο να αρχίσει να γκρινιάζει, ιδίως εάν αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, καθώς στις σημερινές συνθήκες η κατοχή ακινήτων συνεπάγεται μόνο επιβαρύνσεις, όχι έσοδα, ενώ δεν υφίσταται και αγορά για να απαλλαγείς από αυτά. Αν δεν έχετε δει πάμπλουτους σε απόλυτες τιμές ανθρώπους να τους κόβουν το κινητό επειδή δεν έχουν μετρητά να το πληρώσουν, σας διαβεβαιώνουμε ότι πάθαμε μεγάλο σοκ όταν το πληροφορηθήκαμε και μας εξηγήθηκε πως γίνεται ένας πλούσιος (κυριολεκτικά) να μην μπορεί να αγοράσει… τσιγάρα. Άλλο πλούτος και άλλο ρευστότητα, το ξαναλέμε, μπας και γίνει συνείδηση.



Παράλογο μεν, υπαρκτό δε. Οπότε, η συνήθης ανέξοδη ρητορική και διχάζει την κοινωνία και το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζει. Για να μην πούμε ότι το σημερινό σοκ η… «μπουρζουαζία» θα κάνει χρόνια να το χωνέψει (υπάρχουν και άνθρωποι πάμπλουτοι που καταστρέφονται και φυσικά ουδείς ασχολείται) και μετά ο διχασμός θα είναι για τα «ξένα αφεντικά» που θα αναλάβουν δράση, αφού τα ελληνικά, αν έχουν μετρητό στο εξωτερικό, θα εξαφανιστούν μια ώρα αρχύτερα μπας και αποφύγουν τον Αρμαγεδδώνα…



Πολλοί θα ενοχληθούν, οι πιο ψύχραιμοι θα δουν τη λογική πίσω από το επιχείρημα… Μακράν από εμάς η πρόθεση να στηρίξουμε τους «έχοντες»… Τη «ρημάδα» τη λογική που κακοποιείται καθημερινά προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε…



Για να κλείσουμε… ευχάριστα, επανερχόμαστε στην ομάδα των 75 που ζητάει λέει εσωτερική «πολιτική έρευνα» στο ΠΑΣΟΚ για να διαπιστωθεί πως έπεσε η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου… Είπατε τίποτα;
http://www.defence-point.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Η Φώφη Γεννηματά είναι σήμερα εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ίσως στη δυσκολότερη περίοδο του κόμματος. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2000. Έχει διατελέσει αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, υφυπουργός Υγείας και υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς.



Σημειώνει πάντα πολύ υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και την έχουμε συναντήσει πολλές φορές στην πρώτη θέση στις δημοτικότητες μεταξύ των πολιτικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέντευξή της στο koolnews.gr μας μιλάει για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινάει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή, για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με άλλα κόμματα, για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την ολοκλήρωση της τετραετίας ενώ μας απαντά και για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ.



Του Γιάννη Κολοκυθά



Αύριο Παρασκευή ξεκινάει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τι μπορεί να αλλάξει αυτό το συνέδριο;



Το Συνέδριο μπορεί να γίνει αφετηρία αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ, επεξεργάζεται ένα σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα, ένα αντιμνημόνιο με περιεχόμενο. Μια πρόταση που θα δώσει ελπίδα, κυρίως στη νέα γενιά που αυτή τη στιγμή δεν βλέπει ελπίδα από πουθενά, παρά μόνο λαϊκίστικες κορώνες και φωνές χωρίς περιεχόμενο. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα για μας σήμερα.



Είναι στα πλάνα σας η συνεργασία με άλλα κόμματα;



Το ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί και σε κόμματα και σε στελέχη μα πάνω από όλα στους πολίτες. Αυτόν τον κόσμο που στήριξε επί δεκαετίες τις μεγάλες αλλαγές, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Υπάρχει, δραστηριοποιείται, ζει, δυσκολεύεται αγωνιά και μας παρακολουθεί. Περιμένει να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μας.



Διαπιστώνετε προβλήματα συντονισμού στην κυβέρνηση; Θα εξαντλήσει την τετραετία;



Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο. Πολιτικό χρόνο. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτή η Κυβέρνηση να εξαντλήσει τη θητεία της. Εμείς στηρίζουμε αυτή την Κυβέρνηση όπως δεν στηρίχθηκε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Στηρίζουμε την Ελλάδα. Δεν ταυτιζόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία, διατηρούμε τις διαφορές μας τις επιμέρους, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αυτή τη διαδρομή, μια δύσκολη διαδρομή. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο τη χώρα και αναλάβαμε και ευθύνες που αναλογούσαν στην αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου. Η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή που πρέπει να προχωρήσει και πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις πολιτικές της αποφάσεις με τη λογική του νόμου και τάξης. Χρειάζεται διάλογος, χρειάζεται κοινωνική συναίνεση, χρειάζεται να εξηγήσει τις αποφάσεις της και χρειάζεται να δείχνει ότι στα πλαίσια των δημοσιονομικών ορίων, μπορεί και ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.



Γιατί δεν συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και με πολιτικά στελέχη;



Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται στροφή στην κοινωνία και όχι στον κυβερνητισμό. Δεν χρειαζόμαστε αξιώματα. Όμως έχουμε αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο. Νομίζω ότι οι Έλληνες πολίτες στις τελευταίες εκλογές έδειξαν σε εμάς ότι δεν ήθελαν να διαχειριστούμε εμείς τα πράγματα. Το πήραμε αυτό το μήνυμα. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ μέσα από τη στήριξη σε αυτή την κυβέρνηση, είναι η επίτευξη της εθνικής συνεννόησης, ιδιαίτερα γύρω από μια επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία.



Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν; Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ;



Αυτές οι συγκρίσεις είναι το λιγότερο αστείες. Φτάσαμε στο σημείο αυτοί που έστειλαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στα δικαστήρια, να παρουσιάζονται ως υμνητές του. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας παραπαίουν μεταξύ Λατινικής Αμερικής, ΗΠΑ και Σόιμπλε, ευρώ και δραχμής. Ποιο μοντέλο προτείνουν; Η προσπάθεια να στραφούν προς το παράδειγμα της Αργεντινής, απέτυχε παταγωδώς. Την ίδια στιγμή που ο κ. Τσιπρας έκανε συναντήσεις, οι πολίτες της Αργεντινής εφορμούσαν στα σουπερμάρκετ. Είτε αγνοούν το διεθνές παιχνίδι διαπραγμάτευσης, είτε βλέπουν τον ίσκιο τους και νομίζουν ότι αυτό είναι το μπόι τους. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί το ποσοστό τους, επιλεγεί ένα λόγο διχαστικό και φλερτάρει με τη βία. Παίζουν με τη φωτιά. Πρέπει να αλλάξουν ρότα. Καλούμε όσους αναζήτησαν την ελπίδα στο ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν, να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ για να κτίσουμε μαζί την Κεντροαριστερά της ευθύνης και της www.koolnews.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ένα μαρτύριο ζει η Σταματίνα Τσιμτσιλή καθώς υποφέρει από μια ίωση και λόγω της εγκυμοσύνης της, δεν μπορεί να πάρει φάρμακα και αναγκαστικά όλη μέρα πίνει χαμομήλια... Το χειρότερο βέβαια για εκείνη ήταν πως ο γιατρός της επέβαλε αφωνία, κάτι που για την παρουσιάστρια είναι πολύ δύσκολο...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Την «κορδέλα» θα κόψει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης

Εγκαινιάζεται σήμερα η νέα σιδηροδρομική

γραμμή που θα συνδέσει την περιοχή του Θριασίου (σταθμός Ασπρόπυργος) με το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά στο Ικόνιο.



Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης.
















via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Σε ένα μικρό κελί μαζί με άλλους δέκα κρατούμενους, πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Διαβατών ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.



Ο πρώην δήμαρχος οδηγήθηκε «ατσαλάκωτος» ακόμη και στις φυλακές χωρίς όμως το χαμόγελο που τον διέκρινε εδώ και χρόνια. Λογικό άλλωστε. Λίγες ώρες πριν είχε ακούσει τον δικαστή να του ανακοινώνει πως θα μείνει στην φυλακή ισόβια. Ο Παπαγεωργόπουλος, δάκρυσε με το άκουσμα της ποινής. Άλλωστε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο διακήρυττε την αθωότητά του.



Το ποσό της υπεξαίρεσης που ξεπέρασε τα 17,9 εκατομμύρια ευρώ ήταν πολύ μεγάλο για να καλυφθεί και έτσι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του άκουσαν τον δικαστή να τους στέλνει άμεσα πίσω από της φυλακής τα σίδερα.



Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: «Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις». Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης απάντησε: «Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».



Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον πρώην δήμαρχο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργείας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, δια παραλείψεως, ενώ έκρινε ένοχο τον Μ. Λεμούσια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση κατ” εξακολούθηση.



«Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα το στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ.Λεμούσιας αναζητούσε μία “πηγή” χρημάτων με πρόσχημα την ενίσχυση της παράταξης του Β.Παπαγεωργόπουλου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π.Σαξώνη να υπεξαιρεί. Γνώστης ήταν και ο Β.Παπαγεωργόπουλος. Εστησαν “μηχανή” υπεξαιρέσεων. Εφταναν χρήματα στα χέρια του δημάρχου αλλά δεν ήθελε να γνωρίζει την προέλευσή τους» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου εκφωνόντας την απόφαση.



«Το χρήματα που έλαβε ο Σαξώνης από το 1999 έως και το 2008 ήταν 21.156.794 ευρώ, οπότε το ποσό της υπεξαίρεσης δεν μπορεί να υπερβαίνει αυτό το ποσό. Υπεξαίρεσε συνολικά 17.962.336 ευρώ. Λάμβανε τα χρήματα αυτά άφθονα και απροβλημάτιστα. Μία εντολή του δημάρχου αρκούσε να κλείσει η ‘στρόφιγγα’ των μετρητών. Εντύπωση προκαλεί η ιλιγγιώδης αύξηση των μετρητών που έπαιρνε ο Π. Σαξώνης μετά το 1999, που – κατά μέσο όρο – υπεξαίρεσε το 84,88% των μετρητών που αναλάμβανε» σημείωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μετατρέποντας το υπεξαιρεθέν ποσό από ευρώ σε δραχμές. «Αντιστοιχεί σε 6,1 δισ. δραχμές. Πόσα χρόνια πρέπει να εργαστεί ένας καθηγητής για να βγάλει αυτά τα χρήματα;» σημείωσε χαρακτηριστικά.



Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.



Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.



Η πρώτη νύχτα στο κελί



Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος οδηγήθηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης στις φυλακές Διαβατών φορώντας το ατσαλάκωτο κοστούμι του, ενώ είχε καλύψει τις χειροπέδες του με την καπαρντίνα του. Η πρώτη νύχτα στο κελί δεν είχε καμμία σχέση με όλα όσα είχε συνηθίσει μέχρι τώρα ο πρώην δήμαρχος. Καμμία άνεση και καμμία ιδιωτική στιγμή. Μαζί του, «παρέα» του κράτησαν άλλοι εννέα κρατούμενοι!

/www.koolnews.gr/crime



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ανήλικη καταδικάστηκε σε μαστίγωμα στις Μαλδίβες Ένα κορίτσι 15 χρονών που είχε πέσει βιασμού από τον πατριό της καταδικάστηκε σε μαστίγωμα 100 φορές από δικαστήριο στις Μαλδίβες για…

σεξ πριν το γάμο με έναν άλλο άντρα!



Οι αρχές που ερευνούσαν την υπόθεση κακοποίησης του παιδιού αποκάλυψαν ακόμη ότι το κορίτσι και ο πατριός του είχαν συλληφθεί αρχικά γιατί έξω από το σπίτι τους είχε εντοπιστεί το πτώμα ενός βρέφους, το οποίο είχε γεννήσει η ανήλικη τον Ιούνιο του 2012.



Ο πατριός της, που την κακοποιούσε για πολλά χρόνια, αντιμετωπίσει ποινή 25ετούς κάθειρξης για το βιασμό της ανήλικης και τη δολοφονία του βρέφους.



Η μητέρα της 15χρονης κατηγορείται επίσης για συγκάλυψη εγκλήματος και δολοφονία.



Το κορίτσι συνελήφθη με την κατηγορία ότι συναίνεσε να κάνει σεξ με έναν άλλο άντρα, χωρίς να έχει παντρευτεί, ο οποίος όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες.



Σύμφωνα με δικαστικές πηγές το κορίτσι θα μαστιγωθεί μόλις γίνει 18 ετών. Μέχρι τότε θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.



Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τη δικαστική απόφαση εναντίον του κοριτσιού ως «εξωφρενική».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Αν οι νόμοι εφαρμόζονταν δεν θα υπήρχε τέτοιας έκτασης διαφθορά στο Δημόσιο

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος είναι ο πρώτος πολιτικός που περνά την πόρτα των φυλακ

ών με δυσθεώρητη ποινή, ισόβια φυλάκιση, αλλά το έγκλημα της υπεξαίρεσης για το οποίο τον καταδίκασε το Δικαστήριο είναι σοβαρότατο.



Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι για άλλες υποθέσεις, όπως λένε στην κυβέρνηση ενώ παραδέχονται ότι «αν οι νόμοι εφαρμόζονταν δεν θα υπήρχε τέτοιας έκτασης διαφθορά στο Δημόσιο».


«Η Δημοκρατία μας αλλάζει και σε αυτό συνέβαλλε όχι μόνον η οικονομική κρίση αλλά και το γεγονός ότι έσπασε το μονοπώλιο των εναλλαγών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην εξουσία» αναγνωρίζει κορυφαίος υπουργός.



Όπως σημειώνει στέλεχος της ΝΔ «οφείλουν όλοι να αναγνωρίσουν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν παρενέβησαν για στέλεχος που προέρχεται από τη ΝΔ αλλά αντιθέτως άφησαν το δικαστήριο να κρίνει ανεπηρέαστο και τούτο είναι το μεγαλύτερο όφελος για τη χώρα και τη Δημοκρατία».



Το γεγονός ότι ο πρώτος που μπαίνει φυλακή είναι πρώην μεγαλοστέλεχος της ΝΔ «δείχνει ότι όντως ο κ. Σαμαράς θέλει να αλλάξει το κράτος και πως δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του».



Οι επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική στήριξη που είχε προσφέρει πριν καν αρχίσει η δίκη- ενάμιση χρόνο πριν - ο κ. Σαμαράς στον πρώην δήμαρχο «είναι μικροπολιτικές» και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ουσία, λένε στελέχη της ΝΔ.



«Κρούει ανοικτές θύρες» ο κ. Τσίπρας αναφέρει συνεργάτης του κ. Σαμαρά που δηλώνει «απογοητευμένος» από την «παλαιοκομματική λογική» που διέπει την γραμμή των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Ο κ. Σαμαράς είχε στείλει, όπως υπενθυμίζουν, στελέχη της ΝΔ από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του σαφές μήνυμα ότι κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θ α μπουν φυλακή επιχειρηματίες και πολιτικοί.



Ο λαός « θέλει αίμα» αλλά «όχι άδικο αίμα» σημειώνουν στην κυβέρνηση. Όταν ο ταμίας του Δήμου «δίνει» ανοικτά τον κ. Παπαγεωργόπουλο και το στενό του συνεργάτη και δεν έχουν στοιχεία να τον αντικρούσουν είναι προφανές ότι το δικαστήριο θα κρίνει χωρίς ελαφρυντικά.



Σημασία έχει όπως αναφέρουν στην κυβέρνηση ότι η Δικαιοσύνη έκρινε και φαίνεται ότι είναι στην πράξη ανεξάρτητη και όχι στα λόγια ή στο γράμμα του Συντάγματος.



Η απόφαση του δικαστηρίου θα αποτελέσει εφαλτήριο, όπως λέει άλλος κορυφαίος υπουργός, για αλλαγές στο Σύνταγμα γιατί αν ο κ. Παπαγεωργόπουλος ήταν υπουργός τα αδικήματα θα είχαν παραγραφεί ,αν και πλέον με την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και το θέμα αυτό προσπερνιέται.



Σε κάθε περίπτωση αποτελεί απόφαση όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να μην απαλλάσσονται πολιτικοί λόγω παραγραφής αν «βάζουν το χέρι στο βάζο με το μέλι».







via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Δικαστική – απόφαση κόλαφος για τον πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αφού καταδικάστηκε σε ισόβια, μαζί με δύο συνεργάτες του. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέπτυξε το σκεπτικό της απόφασης τονίζοντας πως «ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μιχάλης Λεμούσιας αναζητούσε μία «πηγή» χρημάτων στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Παναγιώτη Σαξώνη να υπεξαιρεί κατ’ εξακολούθηση και για αόριστο χρόνο χρήματα για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση», της οποίας ηγείτο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. O γενικός γραμματέας έκαμψε τις αντιρρήσεις που είχε ο ταμίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι στον Δήμο ασκεί διοίκηση αυτός. Γνώστης όλων των σχεδιασμών ήταν και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Παρέμενε στο παρασκήνιο, προσποιούμενος άγνοια. Ο δήμαρχος άφησε την εκτέλεση του σχεδιασμού στον γενικό γραμματέα. Έτσι, έβαλαν μπροστά τη «μηχανή» της υπεξαίρεσης. Η διανομή του μερίσματος γινόταν μεταξύ τους. Ύστερα, ζήτησε ο Σαξώνης ένα ποσοστό 10% από τα υπεξαιρεθέντα ποσά».



Το ύψος του ποσού που υπεξαιρέθηκε αγγίζει τα 17,9 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση… «Το χρήματα που έλαβε ο Σαξώνης από το 1999 έως και το 2008 ήταν 21.156.794 ευρώ, οπότε το ποσό της υπεξαίρεσης δεν μπορεί να υπερβαίνει αυτό το ποσό. Υπεξαίρεσε συνολικά 17.962.336 ευρώ. Λάμβανε τα χρήματα αυτά άφθονα και απροβλημάτιστα. Μία εντολή του δημάρχου αρκούσε να κλείσει η «στρόφιγγα» των μετρητών. Εντύπωση προκαλεί η ιλιγγιώδης αύξηση των μετρητών που έπαιρνε ο Σαξώνης μετά το 1999, που – κατά μέσο όρο – υπεξαίρεσε το 84,88% των μετρητών που αναλάμβανε» σημείωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μετατρέποντας το υπεξαιρεθέν ποσό από ευρώ σε δραχμές. «Αντιστοιχεί σε 6,1 δισ. δραχμές. Πόσα χρόνια πρέπει να εργαστεί ένας καθηγητής για να βγάλει αυτά τα χρήματα;» τόνισε ο πρόεδρος.



Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Σαξώνη «ασύδοτο» και υπογράμμισε πως «τα πλαστά παραστατικά που προσκόμιζε για να καλύψει την υπεξαίρεση ήταν κακότεχνα και εξόφθαλμα πλαστά».



Να υπενθυμίσουμε πως μέρος των χρημάτων που υπεξαιρούσε ο Παναγιώτης Σαξώνης πήγαιναν σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης, αφού ο πρώην ταμίας του Δήμου ήταν υποκρυπτόμενος χρηματοδότης τους.



Μέσα σε… ένα βράδυ ο απλός ταμίας έγινε ισχυρός παράγοντας της νυχτερινής διασκέδασης της πόλης. Με τα χρήματα που υπεξαιρούσε –και του αναλογούσαν- έγινε ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου, από τα πιο χλιδάτα της πόλης, με καμαρίνια που θύμιζαν 5άστερο ξενοδοχείο και πανάκριβους, ειδικούς μηχανισμούς για την πίστα. Κυκλοφορούσε με τραγουδίστριες των μαγαζιών του και ήταν γνωστός για τα γενναιόδωρα πουρμπουάρ του. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικούς παράγοντες, ο Παναγιώτης Σαξώνης έφτασε κάποια στιγμή να διαθέτει δύο νυχτερινά κέντρα, ένα μπαρ, ένα εστιατόριο, ένα κατάστημα ταχυεστίασης και ένα κατάστημα strip show.



Κυκλοφορούσε με ένα τζιπ Porsche Cayenne και οι φήμες για την προέλευση των χρημάτων που σκορπούσε ήταν πολλές. Μια από αυτές ήθελε τα χρήματα να προήλθαν από πώληση τεράστιας έκτασης στη Χαλκιδική, ενώ η πιο τρελή, τον ήθελε ανιψιό Έλληνα επιχειρηματία με… πετρελαιοπηγές στη Σαουδική Αραβία.



www.koolnews.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Εκτός από τις εκδόσεις της GeForce GTX Titan που σας παρουσιάσαμε εδώ, η Colorful ανακοίνωσε την έλευση μιας εργοστασιακά υπερχρονισμένης Titan η οποία όμως βασίζεται στο reference PCB. Η νέα κάρτα θα έχει μέγιστη συχνότητα πυρήνα 983 MHz (εκατό παραπάνω σε σχέση με το refernce σχεδιασμό της Nvidia) και συχνότητα μνημών 6,40 GHz (σχεδόν 400 MHz παραπάνω από τις υπόλοιπες). Όπως αναφέρθηκε εξ' αρχής τόσο το PCB όσο και το σύστημα ψύξης ακολουθούν το reference σχεδιασμό. Στο πακέτο της Colorful εκτός των άλλων περιεχομένων που υπάρχουν και στις υπόλοιπες υλοποιήσεις θα βρείτε και δύο στηρίγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μην λυγίζει το PCB της κάρτας από το βάρος. Η Colorful σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις της κάρτας της από την ευρύτερη περιοχή της Κίνας. - See more at: http://www.hwbox.gr/news-vga/20163-geforce-gtx-titan-deite-ti-nea-ergostasiaka-iperxronismeni-ekdosi-apo-tin-colorful.html#sthash.TZjfs6Sr.dpuf



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1
Ανακοινώθηκε σήμερα από την AMD η καινούργια κάρτα AMD FirePro R5000, που αποτελεί μία ευέλικτη λύση που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει δυνατότητες remote 3D-graphics μέσω δικτύων IP. Με σχεδιασμό που είναι αποδοτικός σε θέματα κατανάλωσης ενέργειας, χώρου και κόστους η AMD FirePro R5000 είναι η ιδανική λύση για τους IT managers σε περιβάλλοντα με περιορισμένο χώρο και απαιτήσεις ενέργειας.


Η νέα AMD FirePro R5000 βασίζεται στην νεώτερη Graphics Core Next (GCN) αρχιτεκτονική της εταιρίας και συνδυάζεται με την PCoIP τεχνολογία της Teradici για να προσφέρει μία εμπειρία 3D με χαμηλό latency, κάτι που την κάνει ιδανική για multimonitor σχεδιασμούς μεσαίων απαιτήσεων όπως σε χρήση CAD, medical imaging και οικονομικών υπηρεσιών. Τα χαρακτηριστικά της AMD FirePro R5000 την κάνουν μία λύση χαμηλής κατανάλωσης με μέγιστη κατανάλωση μόλις 150W ενώ ταυτόχρονα μπορεί να υποστηρίξει μέχρι τέσσερις οθόνες. Παράλληλα με την χρήση των AMD PowerTune και AMD ZeroCore ,οι IT managers μπορούν να ελέγχουν τις απαιτήσεις ενέργειας της κάρτας. Τέλος η AMD FirePro R5000 ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις που μπορεί να ζητηθούν σε απαιτητική επαγγελματική χρήση. Αποτελεί μάλιστα μία αξιόπιστη λύση remote graphics που μπορεί να ανταποκριθεί σε real-world καταστάσεις. Η νέα AMD FirePro R5000 θα έρθει με τρία χρόνια εγγύηση και θα είναι διαθέσιμη από επιλεγμένους μεταπωλητές.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1





Για πες…



ΤΟΛΜΑΣ;...














via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos