follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας!




Μία τρελαμένη παρέα φίλων από τα Γιάννενα δημιούργησε την δική της εκδοχή από την μόδα του Harlem Shake! Δείτε το βίντεο....













via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos




Αυτή τη στιγμή, περίπου 6,5 δισ. κινητά, με ενεργές συνδέσεις, κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Υπολογίζεται, ωστόσο, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που κατέχουν κινητό τηλέφωνο είναι τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Διαβάστε 20 πράγματα, που σίγουρα δεν ξέρετε για την πιο δημοφιλής συσκευή που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας...









1. Το πρώτο κινητό λεγόταν DynaTAC και είχε μπαταρία διάρκειας 35 λεπτών. Ζύγιζε ένα κιλό.

2. Διάφορα μοντέλα του DynaTAC δημιουργήθηκαν στα γραφεία της Μοτορόλα και ο διευθυντής διάλεξε το λιγότερο «γκλαμουράτο».

3. Το DynaTAC έγινε ελαφρύτερο και μόλις 794 γραμ. πριν βγει στην αγορά. Και πάλι όμως ήταν αρκετά βαρύ.Τόσο που πολύ έλεγαν οτι μπορείς να σκοτώσεις κάποιον με αυτό.

4. Παρ' όλα αυτά πολλοί χαρακτήρες ταινιών του Χόλιγουντ όπως ο Gordon Gekko της ταινίας Wall Street, ο Patrick Bateman της ταινίας American Psycho's και ο Zack Morris του Saved by the Bell προτίμησαν το κινητό.

5. Το πρώτο αστείο για κινητά εμφανίστηκε δύο χρόνια αργότερα.

6. Στην Μεγάλη Βρετανία το μονοπώλιο της vodafone κράτησε μόνο 9 μέρες το 1985 γιατί μετά άνοιξε η cellnet. Έμειναν ανταγωνιστές για 8 χρόνια. Μετά άνοιξαν και άλλες εταιρείες.

7. Το πρώτο smartphone ήταν το simon της ΙΒΜ, λανσαρίστηκε το 1993.

8. Το πρώτο κινητό με κάμερα φτιάχτηκε από τον Γάλλο επιστήμονα Philippe Kahn το 1997.

9. Το 2002 μετά από μελέτες, οι επιστήμονες αποκάλυψαν πως όταν μιλάμε στο κινητό τα αντανακλαστικά μας είναι 3 φορές πιο αργά από όταν οδηγούμε μεθυσμένοι. Και έτσι η οδήγηση μιλώντας στο κινητό απαγορεύτηκε.

10. το 2002, έρευνα στην Ιταλία έδειξε οτι οι Ιταλοί που δεν είχαν κινητό, ένιωθαν ότι χάνουν την αυτοπεποίθηση τους και ότι επηρεάζει την σεξουαλική τους επίδοση.

11. Σήμερα στη Βρετανία, ένας στους έξι ζει με κινητό και χωρίς σταθερό.

12. Οι αρχικοί 160 χαρακτήρες που σου επέτρεπαν τα κινητά να στέλνεις ήταν ιδέα (καθόλου περιέργως) Γερμανού εφευρέτη.

13. Το 2012 πουλήθηκαν 1,7 δισ. κινητά, με μεγαλύτερους πωλητές την Samsung, τη Nokia και την Apple.

14. Μέχρι το 1992 δεν υπήρχαν sms. Οι χρήστες που στέλνουν τα περισσότερα sms είναι μεταξύ 12-15 ετών.

15. Σύμφωνα με έρευνες περνάμε περίποιυ 15 λεπτά την ημέρα σε κινητά μιλώντας, 16 λεπτά ακούγωντας μουσική, 17 λεπτά κάνοντας χρήση κοινωνικών μέσων δικτύωσης και σερφάροντας 25 λεπτά. Η πιο συχνή χρήση του κινητού είναι για να τσεκάρουμε την ώρα.

16. Το iPhone βγήκε στην Αμερικάνικη αγορά το 2007. Χιλιάδες άνθρωποι έκαναν ουρά για να το αποκτήσουν.

17. Ως το 2011, στον αναπτυσσόμενο κόσμο 78 συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας σε κάθε 100 ανθρώπους και στον αναπτυγμένο 122 συμβόλαια ανά 100 ανθρώπους

18.Η κινητή τηλεφωνία είναι η πιο γρήγορα ανεπτυγμένη τεχνολογία στην Αφρική. Έχει δημιουργήσει 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

19. Μέχρι το 2016 ο ετήσιος τζίρος της κινητής τηλεφωνίας υπολογίζεται να φτάσει στα 2,1 δισ.

20. Το επόμενο σχέδιο των εταιριών είναι να κάνουν focus σε κινητά για παιδιά.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Έχουν προκαλέσει σημαντικές ψυχολογικές φοβίες. Έχουν χτίσει φρικιαστικούς μύθους γύρω από το όνομά τους. Έχουν πρωταγωνιστήσει σε θρίλερ, αποδεικνύοντας πως μία από τις μεγαλύτερες πηγές τρόμου είναι η… ποικιλία της φύσης. Τα δέκα πλάσματα που ακολουθούν, προκαλούν το λιγότερο ανατριχίλες ή εφιάλτες, μόνο και μόνο με την ύπαρξή τους. Διαβάστε αν τολμάτε.

Ο φονικός κροκόδειλος

Perierga.gr - Τα 10 πιο τρομακτικά τέρατα

Ζυγίζει παραπάνω από έναν τόνο, έχει μήκος 6,5 μέτρα και τριγυρνά στα νερά των Φιλιππίνων, περιμένοντας την λεία που θα θρέψει το πελώριο σώμα του. Διόρθωση: Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε παρελθοντικό χρόνο για τον κροκόδειλο της συγκεκριμένης φωτογραφίας, καθώς αιχμαλωτίστηκε από ντόπιους με ειδικές παγίδες και αποτελεί τον μεγαλύτερο κροκόδειλο που έχει πιαστεί ζωντανός. Τα τελευταία χρόνια, ένα νεκρό παιδί, ένας αγνοούμενος ψαράς, ακόμη και νεροβούβαλοι συγκαταλέγονται στα πιθανά θύματά του, γι’ αυτό και οι εκατό άνδρες που χρειάστηκαν για να μεταφέρουν το κουφάρι του δεν στεναχωρήθηκαν καθόλου για τον θάνατό του. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτός ο κροκόδειλος δεν ήταν ο μόνος του είδους του.

Το γιγαντιαίο καλαμάρι

Perierga.gr - Τα 10 πιο τρομακτικά τέρατα

Σε αντίθεση με τον πιο πάνω κροκόδειλο, το τεράστιο καλαμάρι δεν έχει ποτέ αιχμαλωτιστεί ζωντανό. Αυτό το είδος καλαμαριού μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 14 μέτρα σε μήκος και τον ένα τόνο σε βάρος, ενώ διαθέτει οκτώ χοντρά «άκρα», άλλα δύο πιο μακριά πλοκάμια και μάτια διαμέτρου 10 εκατοστών. Ο τρόμος και η παραφιλολογία γύρω από αυτά τα πλάσματα δεν ξεκινά από τις «20.000 λεύγες υπό την θάλασσα», αλλά «τρομαγμένες» μαρτυρίες συναντώνται και αιώνες πριν. Ευτυχώς για τους κοινούς κολυμβητές, το γιγαντιαίο καλαμάρι δεν βγαίνει πολύ συχνά στην επιφάνεια.

Η αράχνη που τρώει πουλιά

Perierga.gr - Τα 10 πιο τρομακτικά τέρατα

Το όνομά της τα λέει όλα: Ταραντούλα Γολιάθ. Αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της αραχνοφοβίας και μπορεί να καταβροχθίσει ένα ολόκληρο κολιμπρί για κολατσιό. Φτάνει μέχρι και τα 30 εκατοστά σε μήκος, πιάνει τα θύματά της σε μεταξένιο ιστό και στην συνέχεια χύνει το δηλητήριό της. Μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχουν σημειωθεί ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της και το τσίμπημά της για τα ανθρώπινα δεδομένα να μην θεωρείται φονικό, αλλά αυτό δεν μας κάνει να θέλουμε να την επιλέξουμε για κατοικίδιο.

Το πορτογαλέζικο «man-of-war»

Perierga.gr - Τα 10 πιο τρομακτικά τέρατα

Η εμφάνισή του ξεγελά, καθώς μοιάζει με μια υδάτινη φούσκα. 10.000 Αυστραλοί που έρχονται αντιμέτωποι μαζί του κάθε χρόνο ωστόσο έμαθαν πολύ καλά τι είναι το συγκεκριμένο πλάσμα: Πρόκειται για «αποικιακό» οργανισμό με πολλά «στρώματα», εκ των οποίων το μεγαλύτερο περιέχει αέρια και δηλητήριο, που καλό είναι να μην έρθει σε επαφή με το δέρμα μας. Η αντιμετώπιση του τσιμπήματος περιλαμβάνει αλατόνερο και διαφέρει από αυτή του τσιμπήματος κοινής μέδουσας. Το πλάσμα αυτό πήρε το όνομά του από τα παλαιού τύπου πολεμικά πλοία «Man-of-War», με τα οποία μοιάζει η μεγάλη τους κύστη.

Ο Αυτοκρατορικός σκορπιός

Perierga.gr - Τα 10 πιο τρομακτικά τέρατα

Συναντάται κυρίως στην Δυτική Αφρική και αποτελεί απτό παράδειγμα της ρήσης «τα φαινόμενα απατούν». Μπορεί το μέγεθός του (φτάνει τα 20 εκατοστά), το μαύρο χρώμα του και οι δαγκάνες του να μοιάζουν απειλητικές, αλλά στην πραγματικότητα, το είδος αυτό που σπέρνει τόσο πανικό με την όψη του είναι άκακο. Μάλιστα, πολλοί υιοθετούν αυτοκρατορικούς σκορπιούς ως κατοικίδια και τα τρέφουν με τριζόνια, σκουλήκια και… ποντικάκια.

Η νυχτερίδα-βαμπίρ

Perierga.gr - Τα 10 πιο τρομακτικά τέρατα

Περιμένουν υπομονετικά να κοιμηθούν τα κοπάδια των ζώων, και στην συνέχεια με τα κοφτερά τους δόντια ανοίγουν ένα κομμάτι δέρματος και περιμένουν να τρέξει το αίμα με το οποίο τρέφονται. Μπορεί να μην έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους, αλλά οι νυχτερίδες-twilight που συναντώνται στην Νότια Αμερική θεωρούνται επικίνδυνες γιατί μεταφέρουν από οργανισμό σε οργανισμό ένα σωρό μικρόβια και ασθένειες.

Ψάρια-γίγαντες

Perierga.gr - Τα 10 πιο τρομακτικά τέρατα

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία ψάρια κυκλοφορούν στα νερά της Γης και διεκδικούν τον τίτλο του μεγαλύτερου «λεπιοφόρου» οργανισμού. Το είδος oarfish φτάνει τα 17 μέτρα και όταν απειλείται με θάνατο βγαίνει προς την επιφάνεια όπου επιπλέει, γεγονός στο οποίο οφείλεται ο μύθος των φιδίσιων τεράτων της θάλασσας που συναντάται σε κάποιους πολιτισμούς. Το βραζιλιάνικο arapaima από την άλλη είναι το μεγαλύτερο ψάρι που έχει βρεθεί σε γλυκά νερά και συχνά ξεπερνά τα 4 μέτρα σε μήκος. Το ψάρι με το «φιδίσιο» κεφάλι –εξ ου και το όνομα sneakhead, τέλος, ζει στις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας και είναι πολύ επιθετικό με όσους απειλούν τα νεογνά του. Μπορεί μάλιστα να περπατήσει μέχρι και στην στεριά με τα απαλά του λέπια και να ζήσει με αέρα για ένα μικρό διάστημα. Με άλλα λόγια, μην το πειράξετε: Θα έρθει να σας βρει.

Το «σατανικό» Box Jellyfish

Perierga.gr - Τα 10 πιο τρομακτικά τέρατα

Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας ίσως να μην τρομάζει με την… pop ονομασία του, αλλά αν διαβάσετε παρακάτω, εγγυόμαστε πως δεν θα θέλετε να κολυμπήσετε στα τροπικά νερά του Ινδο-Ειρηνικού ωκεανού όπου ζει – για να μην πούμε πως θα διστάζετε να μπείτε μέχρι και στην μπανιέρα σας. Η συγκεκριμένη μέδουσα ή θαλάσσια σφήκα διαθέτει πλοκάμια, καθένα από τα οποία έχει 5.000 κύτταρα έτοιμα να τσιμπήσουν. Το δηλητήριό τους συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο τοξικές ουσίες του πλανήτη, ενώ όταν έρθουν σε επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό παραλύουν την καρδιά και το νευρικό σύστημα. Ο πόνος είναι τόσο μεγάλος που τα θύματα ικετεύουν να ακρωτηριαστούν, ενώ συχνά δεν προλαβαίνει καν να συμβεί αυτό καθώς η ένταση και ο πόνος προκαλούν ανακοπή καρδιάς. Γίνεται χειρότερο; Γίνεται: Η θαλάσσια σφήκα είναι σχεδόν διάφανη και τα θύματά της πέφτουν πάνω της χωρίς ποτέ να την δουν. Η μόνη σας ελπίδα απέναντι στο… θεριό είναι να πιάσετε φιλίες με θαλάσσιες χελώνες. Τα συμπαθή αυτά πλάσματα έχουν ανοσία στο δηλητήριό τους και θεωρούν τα φονικά αυτά όντα πολύ νόστιμο μεζέ.

Ο πύθωνας της Βιρμανίας

Perierga.gr - Τα 10 πιο τρομακτικά τέρατα

Το μέγεθος αναμφίβολα μετράει. Όταν μάλιστα πρόκειται για γιγάντιο φίδι που φτάνει τα 15 μέτρα σε μήκος και τον μισό τόνο σε βάρος, όχι απλώς μετράει αλλά προκαλεί πολλαπλές ανατριχίλες. Ο απλός μηχανισμός επίθεσης του πύθωνα λειτουργεί ως εξής: Πιάνει το θύμα του με τα κοφτερά του δόντια, τυλίγει το σώμα του γύρω από αυτό και απλώς σφίγγει. Το θύμα πεθαίνει από ασφυξία και τότε ο πύθωνας το καταπίνει… αμάσητο χάρη στα ελαστικότατα σαγόνια του. Κι αν μπορούμε να θεωρήσουμε την κατηγοριοποίηση του βιρμανικού πύθωνα στα απειλούμενα είδη καλά νέα, όταν βρεθούμε σε κάποια σκοτεινή γωνιά της ζούγκλας και τον συναντήσουμε απέναντί μας, σίγουρα δεν θα είναι εκείνος το απειλούμενο είδος.

Η περίπτωση της Nessie

Perierga.gr - Τα 10 πιο τρομακτικά τέρατα

Το 1934, ένας γιατρός από την Σκωτία τραβά την συγκεκριμένη φωτογραφία και έκτοτε ο μύθος για το τέρας του Λοχ Νες έχει αποκτήσει… τερατώδεις διαστάσεις. Πρόκειται για τα 15 λεπτά δημοσιότητας του γιατρού, που χάρη σε καλά τοποθετημένα κούτσουρα στην σκοτσέζικη λίμνη πολλαπλασιάστηκαν ή όντως ένα τέρας που μοιάζει με μίνι βροντόσαυρο έφερε δικαίως μεγάλο κύμα τουρισμού προς το νησί; Οι έρευνες, τα σόναρ και η επιστήμη επιλέγουν κατηγορηματικά την πρώτη εκδοχή, όμως η τρέλα γύρω από την Nessie υπήρξε τόσο μεγάλη κατά τον 20ο αιώνα, που το διάσημο τέρας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα.

πηγή: in2life.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Το 20χρονο αγόρι περπάτησε δημοσίως κρατώντας από το χέρι τον σύντροφό του, φανερώνοντας τις σεxουαλικές του προτιμήσεις.










Πρόκειται για τον γιο του παγκοσμίως διάσημου, Magic Johnson...








via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE












Μαγνητόμετρα ανιχνεύουν σεισμούς



Μαγνητόμετρα ανιχνεύουν τις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου της γης και δίνουν σήμα για επικείμενο σεισμό. Έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή του Κορινθιακού, που το 1981 έδωσε 6,8 Ρίχτερ και στη Σαντορίνη, λόγω της πρόσφατης έξαρσης στη δραστηριότητα του ηφαιστείου.

Την ευθύνη για την παρακολούθηση της προσπάθειας έχει ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με την εγκατάσταση τεσσάρων σύγχρονων μαγνητομέτρων στην περιοχή του κεντρικού και ανατολικού Κορινθιακού Κόλπου», δηλώνει στο Έθνος ο κ. Παπαδόπουλος.Εφημερίδα Έθνος







via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7
Άγνωστη γυναίκα νεκρή σε τροχαίο στη λεωφόρο Αθηνών Τα στοιχεία μίας γυναίκας, ηλικίας περίπου 30 ετών, η οποία έπεσε θύμα τροχαίου τα ξημερώματα της Τετάρτης στη λεωφόρο Αθηνών αναζητά η τροχαία.Ειδικότερα...

όπως ανακοινώθηκε , την Τετάρτη 3-4-2013 και περί ώρα 05.50΄, στη Λ. Αθηνών ο.α. 46, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, Δήμου Περιστερίου, ΙΧΕ αυτ/το παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα πεζή γυναίκα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, ηλικίας περίπου 30 ετών, αναστήματος 1,65 μ. με κόκκινα μαλλιά και η οποία φορούσε τζιν παντελόνι ανοιχτού χρώματος, ροζ μπλούζα και πορτοκαλί παπούτσια.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι πήρε την τελική έγκριση για στρατιωτική επίθεση κατά των ΗΠΑ, που πιθανότατα θα περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων προηγμένης τεχνολογίας.



Σε ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το...

ειδησεογραφικό πρακτορείο KNCA, το γενικό επιτελείο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας είπε ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον πως οι αμερικανικές απειλές θα συνθλιβούν με προηγμένης τεχνολογίας, μικρότερα, ελαφρύτερα, και διαφοροποιημένα πυρηνικά μέσα.



"Οι χωρίς έλεος επιχειρήσεις των επαναστατικών στρατιωτικών μας δυνάμεων έχουν επιτέλους εξεταστεί και επικυρωθεί", αναφέρει η ανακοίνωση.



Η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει αντιπυραυλική άμυνα THAAD στο νησί Γκουάμ



Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν "τις επόμενες εβδομάδες" μια συστοιχία πυραύλων THAAD (αντιπυραυλική άμυνα) στο νησί του Γκουάμ, όπου έχουν μια σημαντική στρατιωτική βάση για την αντιμετώπιση των απειλών της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Το σύστημα THAAD, που είναι ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους σε μεγάλο υψόμετρο, προστίθεται στα δυο αντιτορπιλικά κατηγορίας Aegis που φέρουν επίσης πυραύλους αναχαίτισης και έχουν αναπτυχθεί στο Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.



Όπως και οι συστοιχίες των πυραύλων Patriot, η THAAD αποτελείται από πυραύλους εδάφους που είναι τοποθετημένοι σε ένα φορτηγό όχημα. Εκτός από τους πυραύλους αναχαίτισης, το σύστημα περιλαμβάνει ειδικό ραντάρ που μπορεί να προσδιορίσει την προέλευση και την τροχιά ενός βαλλιστικού πυραύλου.



Περίπου 6.000 Αμερικανοί στρατιώτες εδρεύουν στο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος του Αρχιπελάγους των Μαριάννων, καθώς και υποβρύχια και βομβαρδιστικά αεροπλάνα Β-52 που πραγματοποίησαν κατά τις τελευταίες εβδομάδες πτήσεις πάνω από τη Νότια Κορέα.



"Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε εγρήγορση απέναντι στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την αμερικανική επικράτεια, τους συμμάχους τους και τα εθνικά τους συμφέροντα", τονίζει το Πεντάγωνο σε ανακοινωσή του.



Συνιστούν πραγματικό κίνδυνο οι απειλές της Β. Κορέας λέει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ



Οι απειλές αλλά και οι πρόσφατες ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνιστούν "έναν πραγματικό και ξεκάθαρο κίνδυνο" για τις ΗΠΑ και τις συμμάχους της, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, δήλωσε νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Chuck Hagel.



"Έχουν δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών και παράδοσης πυραύλων", είπε ο Hagel σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμύνης, αποκαλώντας προβληματική την εχθρική, επικίνδυνη ρητορική της Pyongyang.

Πηγή: capital.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Τη δέσμευση του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, Αργύρη Μποτού για το θέμα των επανεκτιμήσεων των ζημιών και των αποζημιώσεων στους παραγωγούς σουλτανίνας του δήμου Παγγαίου, απέσπασαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, κατά την διάρκεια συναντήσεων τους στην Αθήνα. Στο ζήτημα της αντιχαλαζιακής προστασίας, που τέθηκε, έκανε λόγο για εξεύρεση λύσης για την κάλυψη των δαπανών, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό.


Παράλληλα πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μόσχο Κορασίδη, όπου ενημερώθηκαν ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για άμεση καταβολή του ΦΠΑ στους αγρότες πριν το Πάσχα.

Τέλος στελέχη του Υπουργείου τους διεμήνυσαν ότι προχωρά η έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στα Τενάγη Φιλίππων.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1











Μια χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα



Μια ελληνική πόλη ανακαλύφθηκε στην Κίνα.

Ο αμφορέας αυτός βρέθηκε στην πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar το 1993. Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.).Ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το δημοσίευμα έλεγε για ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν ελληνικές πόλεις στην Κίνα;Μήπως ο Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το εσωτερικό της Κίνας; Ή τουλάχιστον, έφθασαν εκεί στρατεύματά του; Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.

Κι όμως στην Κίνα βρέθηκε αρχαία ελληνική πόλη. Αυτό μας λέει το δημοσίευμα της Μελβούρνης το 1993. Ή για να ακριβολογούμε: σε πανάρχαια κινεζική πόλη είχαν εγκατασταθεί στρατεύματα του Αλεξάνδρου, τα αντικείμενα των οποίων έμελλε να βρεθούν 2.300 χρόνια μετά.

Από τη δεκαετία, όμως, του 1980, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και έτσι μια ομάδα Κινέζων και Ιαπώνων ερευνητών άρχισε να ψάχνει για την χαμένη πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar.Πράγματι έπειτα από κοπιώδη έρευνα βρήκαν κάτω από τους αμμόλοφους τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Στη διαδικασία της ανασκαφής με μεγάλη έκπληξη εντόπισαν μέσα στα ερείπια έπιπλα ελληνικού στυλ.Βρήκαν δηλαδή, ανάγλυφες παραστάσεις με μαιάνδρους, αμφορείς ελληνικούς με αναπαραστάσεις από τα ομηρικά έπη. Η χρονολόγησή τους ανάγεται στα χρόνια της αλεξανδρινής εκστρατείας. Η ανακάλυψη είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Κανένα ιστορικό στοιχείο δεν υπήρχε που να αναφέρει έστω αόριστα την παρουσία των Ελλήνων στην κινεζική αυτή επαρχία.Στην αρχαία ελληνική γλώσσα, οι Κινέζοι ονομάζονται ΣΙΝΕΣ (Λεξικό Σταματάκου). Στην ορολογία της λέξης ΣΙΝΙΣ η ερμηνεία είναι ο κατερημώνων, ο ληστής, ο άρπαξ. Στην ορολογία του ίδιου λεξικού η λέξη ΤΟ ΣΙΝΟΣ ερμηνεύεται ως πληγή, πλήγμα, βλάβη, όλεθρος. Η ορολογία ΣΙΝΟΜΑΙ σημαίνει συλώ, λαφυραγωγώ, διαρπάζω. Ο ληστής ΣΙΝΙΣ ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΤΗΣ σημαίνει όλεθρος προσωποποιημένος.Η ιδιότητα των ΣΙΝΩΝ ή Κινέζων ως εξολοθρευτών εναντίον των Ιώνων, Ελλήνων, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ η νότια Κίνα ονομάζεται ακόμη ΓΙΟΥΝΑΝ ήτοι ΙΩΝΙΑ, εκεί δεν υπάρχει πλέον κανένας Ίωνας-Έλληνας. Γερμανοί αρχαιολόγοι απέδειξαν την ύπαρξη τουλάχιστον δώδεκα ελληνικών πόλεων στην Κίνα, πριν αυτές οι αρχαιολογικές αποστολές απελαθούν. Η κινεζική κυβέρνηση διέταξε την κάλυψη των αρχαιολογικών χώρων με λόφους χώματος στους οποίους φυτεύθηκαν δάση. Κανένας από τους πολιτικούς μας δεν απαίτησε την ανασκαφή των χώρων αυτών από ελληνικές αρχαιολογικές αποστολές.

Η είδηση των ευρημάτων της ανασκαφής μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο και δημοσιεύθηκε πρώτα στην Αυστραλία και από εκεί αναδημοσιεύθηκε στον ελληνικό Τύπο.thesecretrealtruth.blogspot.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Αποζημίωση 600 χιλ. ευρώ στην οικογένεια Σοφίας Μπεφόν Την καταβολή του ποσού των 600.000 ευρώ, επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, στους συγγενείς της 35χρονης γιατρού Σοφίας Μπεφόν η οποία έχασε...

τη ζωή της στις 14 Ιανουαρίου 2001, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, όταν το ελικόπτερο (SX-XOT) του ΕΚΑΒ έπεσε στη θαλάσσια περιοχή επτά ναυτικά μίλια νότια του Σουνίου, την ώρα που επέστρεφε από την Πάτμο στην Αθήνα, κατά την αεροδιακομιδή ασθενούς.



Ειδικότερα, στις 14.1.2001 το επίμαχο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ σηκώθηκε από το αεροδρόμιο του Ελληνικού με πλήρωμα τέσσερα μέλη (κυβερνήτη, συγκυβερνήτη, την γιατρό Σοφία Μπεφόν και τον νοσηλευτή Γ. Λεβεντζώνη) προκειμένου να πραγματοποιήσει αεροδιακομιδή από την Πάτμο στην Αθήνα ασθενούς που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.



Όμως, το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ενώ επέστρεφε στην Αθήνα σε απόσταση επτά ναυτικών μιλίων του Σουνίου, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε το βράδυ εκείνο, εξαφανίστηκε από τις οθόνες των τριών ραντάρ του συστήματος PALLAS (Ελληνικού, Υμηττού και Μερέντα) παύοντας κάθε εκπομπή του. Με αριστερή κλίση και μεγάλη γωνία βύθισης το ελικόπτερο προσέκρουσε με σφοδρότητα στην επιφάνεια της θάλασσας, πρόσκρουση από την οποία αποκόπηκε το ουραίο τμήμα, ενώ η καμπίνα διαλύθηκε και βυθίστηκε αμέσως. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης (άνω των 20 g's) οι ζώνες των επιβαινόντων έσπασαν με αποτέλεσμα να επέλθει ο ακαριαίος θάνατός τους και τα σώματά τους να παρασυρθούν από τα θαλάσσια ρεύματα, μακριά από το σημείο της πτώσης.



Η διερεύνηση του ατυχήματος για τις συνθήκες πτώσης του ελικοπτέρου SX-XOT έγινε από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων.



Το πόρισμα της επίμαχης επιτροπής για την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ επισημαίνει ότι από τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Μυκόνου δόθηκε στον κυβερνήτη του ελικοπτέρου δελτίο καιρού προγενέστερο του ισχύοντος με αποτέλεσμα ο καιρός να φαίνεται καλύτερος του επικρατούντος (π.χ. η ορατότητα που του δόθηκε ήταν 7 km αντί της πραγματικής η οποία ήταν 1 km).



Επίσης, με το νεότερο μετεωρολογικό δελτίο (που δεν έλαβε ο κυβερνήτης) προέκυπτε η ραγδαία επιδείνωση του καιρού.



Εάν ο κυβερνήτης είχε λάβει το νεότερο δελτίο, τότε σύμφωνα με την κοινή λογική και τους κανόνες της επαγγελματικής ειδικότητας, θα προσγειωνόταν το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Σύρου που έχει και νοσοκομείο.



Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, την οποία επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ακόμη και εάν ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας της Μυκόνου δεν είχε λάβει το νεότερο δελτίο καιρού, όταν μίλησε με τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου, έπρεπε να είχε την πρόνοια όταν το έλαβε να επικοινωνήσει εκ νέου με τον κυβερνήτη, προκειμένου να τον ενημερώσει για το «καθοριστικό για την εξέλιξη της πτήσης δελτίο καιρού».



Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το Εφετείο, αλλά και το σχετικό πόρισμα της ΕΔΑΑΠ, το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ «δεν έτυχε της επιβαλλόμενης μεταχείρισης και από τον ελεγκτή του Approach Αθηνών, όπως επιβάλλεται στις sanitary πτήσεις (αεροδιακομιδή ασθενών) και μάλιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες».



Και αυτό γιατί, «ο ελεγκτής των Αθηνών, καθ' ύλην αρμόδιος να προβεί στην μετεωρολογική ενημέρωση του ελικοπτέρου, ο οποίος γνώριζε, σύμφωνα με τηλεφωνική συνεννόηση, που είχε προηγηθεί της απογείωσής του ελικοπτέρου από την Πάτμο, ότι το ελικόπτερο θα ενημερωνόταν από τον Approach (Αθηνών) σχετικά με τον καιρό των Αθηνών, κατά την πρώτη ραδιοτηλεφωνική επαφή που είχε μαζί του στις 16.13΄.21΄΄, δεν τον ρώτησε εάν είχε πάρει τον ισχύοντα τη στιγμή εκείνη καιρό και σε αρνητική απάντηση να του δώσει πλήρες μετεωρολογικό δελτίο της ώρας εκείνης, ώστε να είναι σε θέση να αποφασίσει σωστά αν μπορεί να συνεχίσει ή όχι». Αντ΄αυτού αρκέστηκε σε μια γενική και αόριστη ενημέρωση «υπάρχει βαρύς καιρός κύριε γύρω από το Α/Δ, πάνω από το Α/Δ και εκτείνεται μέχρι 20 ναυτικά μίλια από το Α/Δ».



Με άλλα λόγια, ο ελεγκτής της Μυκόνου εφοδίασε τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου με ανεπίκαιρο δελτίο καιρού, ενώ ο ελεγκτής των Αθηνών δεν ενημέρωσε «προσηκόντως το ελικόπτερο για τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν πάνω και γύρω από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και γενικώς δεν ασχολήθηκε με αυτό όσο επιβαλλόταν, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για πτήση που μετέφερε ασθενή».



Κατόπιν αυτών, κρίθηκε ότι υπάρχει ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου για να αποζημιώσει τους συγγενείς των θυμάτων (σύμφωνα με το άρθρο 105 του εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα) λόγω των παραλείψεων και παράνομων ενεργειών των οργάνων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας των αεροδρομίων της Μυκόνου και της Αθήνας. Παραλείψεις οι οποίες ήταν σε «αιτιώδη συνάφεια προς το ατύχημα».



Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Εφετείο επιδίκασε ως αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης από 200.000 ευρώ στους δυο γονείς της 35χρονης Μπεφόν και από 100.000 ευρώ στον σύζυγό της και την αδελφή της για τον διαρκή και έντονο ψυχικό πόνο που τους προκλήθηκε από το θάνατό της (Το Πρωτοδικείο είχε αρχικά επιδικάσει από 300.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ οι συγγενείς διεκδικούσαν από ένα εκατομμύριο περίπου ο καθένας).



Οι γονείς της γιατρού ζητούσαν ακόμη να τους επιδικαστεί το ποσό των 27.000 ευρώ για εφάπαξ αποζημίωση, λόγω «της απώλειας διατροφής και συνεισφοράς στον πατρικό οίκο». Όμως, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη.



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει τόσο το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και οι τέσσερεις συγγενείς της άτυχης γιατρού, ζητώντας για αντίθετους κάθε πλευράς λόγους, να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση που επιδίκασε την αποζημίωση.



Το Β΄Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τις υπ΄αριθμ. 1183 και 1184/2013 αποφάσεις του απέρριψε ως αβάσιμες τις αναιρέσεις των δυο πλευρών (Δημοσίου - συγγενών) κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση είναι πλήρως και επαρκώς αιτιολογημένη

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

ΒΙΝΤΕΟ - Μοιράζουν τα κρουασάν στη μέση Ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία αυξάνεται συνεχώς. Η κραυγή απελπισίας ενός άνεργου πατέρα, που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε το...

κολατσιό στα παιδιά του, αποτυπώνει την οδυνηρή πραγματικότητα. Οι συμμαθητές τους κόβουν το κρουασάν στη μέση για να τους το προσφέρουν .Δείτε το βίντεο απο το δελτίο ειδήσεων του Alpha




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους...

επικεφαλής της τρόικα χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για κανένα από τα κομβικά ζητήματα.



«Όλα τα θέματα παραμένουν ανοικτά. Θα προσπαθήσουμε να τα κλείσουμε τις επόμενες ημέρες», τόνισε εξερχόμενος της συνάντησης που διήρκησε 3 ώρες ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.



Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τον προγραμματισμό των επαφών των επόμενων ημερών, τα δημοσιονομικά μεγέθη, ζητήματα φορολογίας και ειδικά ο ενιαίος φόρος ακινήτων, η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.



Κατά την αποχώρηση τους από το υπουργείο Οικονομικών οι επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αποδοκιμάσθηκαν από πλήθος συγκεντρωμένων και παρενέβησαν αστυνομικοί στην οδό Ερμού.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Η Ελένη Μενεγάκη ξέσπασε σήμερα σε λυγμούς.



Η παρουσιάστρια είχε καλεσμένη μια κυρία, η οποία μεγαλώνει μόνη της τα δυο εγγόνια της, αφού η κόρη της και ο γαμπρός της «έφυγαν» από την ζωή. Κατά την διάρκεια που η Ελένη άκουγε την συγκλονιστική ιστορία της καλεσμένης της δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα.


Δείτε το video:



gossip-tv



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Ε κατομμύρια Ελληνες αναρωτιούνται ανήσυχοι: Θα βάλει χέρι και στις δικές μας καταθέσεις η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη όπως έκανε και ο δεξιός πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε συνεργασία με τους Γερμανούς; Ευνόητο είναι φυσικά ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν τον υπουργό Οικονομικών, τον πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε αρχηγό των κυβερνητικών κομμάτων ή υπουργό που διαβεβαιώνει ότι δήθεν «αποκλείεται» να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει πολιτικός ηγέτης στον κόσμο που να λέει στους πολίτες της δικής του χώρας ότι σκοπεύει να τους αρπάξει...


τμήμα των καταθέσεών τους ή και όλα τα χρήματα που έχουν στις τράπεζες. Απλούστατα, τους τα αρπάζει χωρίς προαναγγελία! Δυστυχώς, η πιθανότητα να καταληστευθούν και οι Ελληνες καταθέτες κατά το πρότυπο των Κυπρίων είναι εξαιρετικά αυξημένη. Οχι μόνο και όχι τόσο λόγω των προθέσεων των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.



Πρωτίστως λόγω της γραμμής της Γερμανίας, η οποία αποφάσισε αντί να δίνει δάνεια για να σώζονται οι τράπεζες άλλων χωρών, να κατάσχονται ολόκληρες ή εν μέρει οι καταθέσεις όποιας τράπεζας βρίσκεται σε κίνδυνο! Με το κόλπο αυτό αφενός θα μαζεύονται όλο και περισσότερες καταθέσεις στις γερμανικές τράπεζες όπου δικαίως θα θεωρούνται πιο σίγουρα τα χρήματα που οι κάτοχοί τους θέλουν για οποιονδήποτε λόγο να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και αφετέρου θα υπονομεύονται όλο και περισσότερο οι οικονομίες των χωρών της υπόλοιπης Ευρωζώνης, καθιστώντας τις κυβερνήσεις τους όλο και πιο υπάκουες στο Βερολίνο και στις εντολές του.



Ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν σαφέστατος στην αρχική δήλωσή του που αποκάλυπτε πλήρως τον στρατηγικό σχεδιασμό για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης: «Η Κύπρος είναι το νέο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωζώνη θα παρεμβαίνει στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και έχουν μεγάλο τραπεζικό τομέα. Την κρίση θα την πληρώνουν μέτοχοι και καταθέτες και όχι οι φορολογούμενοι μέσω των προγραμμάτων διάσωσης. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Κύπρο αντιπροσωπεύει ένα νέο μοντέλο λύσης τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη. Ισως και άλλες χώρες χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης στην περιβόητη συνέντευξή του. «Την κρίση θα την πληρώνουν μέτοχοι και καταθέτες»! Θα την πληρώνουν και οι καταθέτες, αυτή είναι η νέα θέση των ηγετών της Ευρωζώνης.



Δεν το είπαν μόνο, το επέβαλαν κιόλας εμπράκτως στην περίπτωση της Κύπρου, καταληστεύοντας τους κατόχους καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ σε ποσοστό που τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτουν ότι μπορεί να φτάσει και στο... 60% (!!!) για τις καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου και το 90%, ίσως και περισσότερο στη Λαϊκή Τράπεζα που την έκλεισαν. Για να δώσουν δηλαδή δάνεια «βοήθειας» στην Κύπρο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα αρπάξουν από τους καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες πάνω από... 20 δισεκατομμύρια, ίσως και περισσότερα! Δεν είναι όμως μόνο οι μεγαλοκαταθέτες από 100.000 και πάνω που θα χάνουν τα λεφτά τους. Το Eurogroup στην αρχική του απόφαση για κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, ούτε «λάθος» έκανε ούτε «παρασύρθηκε» από τους Κύπριους κυβερνώντες που δήθεν αποπειράθηκαν να φορολογήσουν και τον κοσμάκη για να γλιτώσουν τη βαρύτερη φορολόγηση οι πλούσιοι. Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Σιγά μην άκουγε ο Σόιμπλε τον Αναστασιάδη που τον έχει του κλώτσου και του μπάτσου! Σιγά μην... παρέσυρε ο Αναστασιάδης τον Σόιμπλε!



Οι Γερμανοί ήθελαν να στείλουν το μήνυμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι από εδώ και πέρα οι καταθέσεις τους θα κατάσχονται και αυτό το μήνυμα το έστειλαν με επιτυχία. Ολοι οι πολίτες της Ευρωζώνης πανικοβλήθηκαν. Οσο για τα συμπεράσματα που έβγαλαν στην καγκελαρία από τη ληστεία των καταθέσεων στην Κύπρο, δεν προοιωνίζονται τίποτα καλό για το μέλλον των καταθέσεων στην Ευρώπη.



Εκτιμούν ότι η κατάσχεση των καταθέσεων πέτυχε απόλυτα, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τους! «Δεν παρατηρήθηκε σε άλλες χώρες ?μόλυνση? από την Κύπρο. Ακόμη και στην ίδια τη χώρα δεν σημειώθηκε ο επίφοβος πανικός και οι αντιδράσεις στο εξωτερικό ήταν μάλλον συγκρατημένες» έγραφε χαρακτηριστικά στο κυριακάτικο φύλλο της προχθές η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» με έκδηλη ικανοποίηση, σε σχεδόν ολοσέλιδη ανάλυση που είχε τον χαρακτηριστικό και κατηγορηματικό τίτλο «Η Κύπρος είναι μοντέλο για την Ευρώπη»!



Ανομολόγητα δηλαδή οι Γερμανοί μετάνιωσαν που μέχρι τώρα δεν είχαν προωθήσει την πολιτική της κατάσχεσης καταθέσεων. Αλίμονό μας!



Του Γιώργου Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «όπως κι αν ονομάσει η κυβέρνηση τα...

νέα μέτρα, αυτά συνεχίζουν να είναι το ίδιο αποκρουστικά και εγκληματικά όσο τα προηγούμενα».



Ταυτόχρονα, κατηγορεί τους κυβερνώντες πως «νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, τη μία μέρα με τις «κόκκινες γραμμές» και τις «εμπλοκές» με την Τρόικα, την άλλη με τους εκβιασμούς για τη δόση, τελειώνοντας πάντα με τους ίδιους πανηγυρισμούς και τις διαβεβαιώσεις ότι όλα γίνονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση».



Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι στην κυβέρνηση «είναι αδιάφοροι, που αφήνουν πίσω τους κοινωνικά και οικονομικά συντρίμμια, εκατομμύρια άνεργους και φτωχούς, μια χώρα ισοπεδωμένη από την ολοένα και πιο βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, υποταγμένοι στις επιταγές της Τρόικας, ψεύτες και εκβιαστές απέναντι στον ελληνικό λαό».



Κατά συνέπεια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν της αντίστασης και των ενωτικών αγώνων του ελληνικού λαού. Είναι ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει, βάζοντας τέλος στην καταστροφή».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μίλησε στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι" για την συνεργασία του με τον Δημήτρη Σταρόβα, υποστηρίζοντας πως έχει "πουλήσει" πολλές φορές τους Άγαμους Θύτες για να παίξει μαζί τους...



Δήλωσε πως τα μπουζούκια σήμερα δεν έχουν ποιότητα και υποστήριξε πως από τους λαϊκούς τραγουδιστές του αρέσουν μόνο ο Μητροπάνος και ο Τερζής, ενώ δήλωσε πως δεν είναι λαϊκό τραγούδι τα παιδάκια με τα πέτσινα και τα σκουλαρίκια...

Κάποτε έπαιρνε καλά λεφτά , αλλά τώρα δεν υπάρχουν πια αυτά..Υποστήριξε πως όλοι έχουν πέσει να φάνε τον Γιώργο Νταλάρα...

Για τον Αγάθωνα είπε πως είναι γραφικός , με την καλή έννοια και αποκάλυψε γιατί του άρεσε που θα πάει εκείνος μαζί με τους Koza Mostra στην Eurovision , ενώ δήλωσε πως αφού πήγε ο Αγάθωνας στον διαγωνισμό, μπορεί να πάει και ο ίδιος...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
O Στάθης Παναγιωτόπουλος μίλησε στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι" για το ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη για την Σιέρρα Λεόνε και τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν και αποκάλυψε τι είχε δηλώσει ο ίδιος ο παρουσιαστής μια ημέρα πριν την προβολή του προγράμματος ...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

«Η χώρα εδώ και τρία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου. Ενός οικονομικού πολέμου. Με ευρύτερες όμως γεωπολιτικές προεκτάσεις και...



συνέπειες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Λάρισα, κατά την επίσκεψή του στο ΑΤΑ και την 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.



«Έχουμε βιώσει τόσο μεγάλη μείωση του επιπέδου ζωής, αλλά και παρόμοια απόπειρα εισδοχής στον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας από τους δανειστές, μονάχα σε περίοδο πολεμική, όχι όμως σε περίοδο ειρήνης», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.



«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι περνάμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική περίοδο με γεωπολιτικές ανακατατάξεις, στην ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί πια να συνεχίζουμε να υιοθετούμε και να ασκούμε πολιτικές που αναγάγουν το “ναι” σε όλα σε κυρίαρχη εθνική ιδεολογία. Που αποδέχονται στους δανειστές μας ακόμη και να έχουν λόγο στη χάραξη του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας που μας οδηγεί σε μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την προοπτικής της χώρας».



Εξάλλου, αναφερόμενος στα προβλήματα των ένστολων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ένα τέλος στις τυφλές περικοπές των μισθών ενώ στοχεύει και σε ουσιαστικό ανασχεδιασμό του μοντέλου δομής των Ενόπλων Δυνάμεων με μικρότερο κόστος λειτουργίας αλλά την ίδια αποτελεσματικότητα. Εξήρε δε την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκονται.



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και στην συνέχεια την Πολεμική Μοίρα, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε στρατιωτικούς σχηματισμούς ανά την χώρα.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Χαμός γίνεται στο διαδίκτυο με τις φωτογραφίες αυτού του κοριτσιού που ονομάζεται Τρέισι και παρότι έχει αγγελική μορφή, η γλώσσα της μας τρομάζει!




Τα μόνα γνωστά στοιχεία μέχρι στιγμής για την κοπέλα είναι ότι μένει στο Λος Άντζελες και ότι εργάζεται ως τραγουδίστρια!


Έχει γίνει πάντως ήδη παγκοσμίως διάσημη.














via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Την συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα με προγραμματικό περιεχόμενο και τίτλο «Σχέδιο Β'», ανακοίνωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.



Ο κ. Αλαβάνος άσκησε κριτική τόσο...

στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι αποτελούν τις δυο εκδοχές του «Σχεδίου Α'». Ειδικότερα ανέφερε πως «η αντίληψη της κυβέρνησης ότι η ολοκλήρωση του μνημονίου οδηγεί στην ανάπτυξη δεν έχει καμία βάση, με τη διάλυση της κυπριακής οικονομίας» και «η αντίληψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "θα καταργηθεί το μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη" έχει ολοκληρωτικά καταρρεύσει δεδομένου του εργαλείου της διακοπής της ρευστότητας σε ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Εμείς, συνέχισε ο κ. Αλαβάνος, καλούμε τον λαό απέναντι στις δυο εκδοχές του Σχεδίου Α' να αντιπαραθέσει ένα απελευθερωτικό Σχέδιο Β'.



«Η αποχώρηση από το ευρώ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία και την ανάκαμψη», τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος για να συμπληρώσει πως δεν αρκεί από μόνη της, αλλά αποτελεί κρίκο μιας σειράς ενεργειών, όπως η άμεση παύση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές, η εθνικοποίηση των τραπεζών, ο οικονομικός σχεδιασμός, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η συγκρότηση ενός κοινωνικού κράτους. Μάλιστα, όπως είπε, «επειδή πλευρές των πολιτικών αυτών αναμένεται να έρθουν σε σύγκρουση με το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο λαός με δημοψήφισμα θα πάρει την απόφαση για την περαιτέρω πορεία του».



Ο κ. Αλαβάνος επισήμανε πως η έκδοση εθνικού νομίσματος είναι απολύτως αναγκαία, εξηγώντας ότι «στην ιστορία των υφεσιακών κρίσεων, καμία χώρα δεν έχει μπορέσει να ανακάμψει με σκληρό νόμισμα, όπως το ευρώ», και σχολίασε πως «η κίνηση εξόδου από το ευρώ είναι κίνηση εισόδου σε μια νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δικαιοσύνης».



Η ιδρυτική συνέλευση του νέου πολιτικού φορέα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου στην Αθήνα. Όπως σημείωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, το «Σχέδιο Β'» θα δώσει το «παρών» στις επόμενες εκλογές, είτε αυτόνομα είτε στο πλαίσιο κάποιας συνεργασίας.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Ο Στηβ Κακέτσης έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην "Μεσημεριανή Μελέτη" και για μια ακόμα φορά δεν μάσησε τα λόγια του...



Υποστήριξε πως ο Γιώργος Λιάγκας καλά θα κάνει ασχολείται με την Φαίη του και να μας αφήσει ήσυχους...Αναφέρθηκε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τις επιθέσεις που δέχεται λέγοντας πως αυτό συμβαίνει διαρκώς , χωρίς όμως να καταλάβει τον λόγο...

Για την Σταματίνα Τσιμτσιλή είπε τα καλύτερα, υποστηρίζοντας πως είναι πανέξυπνη και ικανή να διώξει όλο τον ΑΝΤ1...

Αναρωτήθηκε ποια είναι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου για να φάει την θέση της Ναταλίας Γερμανού...Για τον Αγάθωνα είπε πως είναι αστέρι και πως δεν είναι καλύτεροι αυτοί που του κάνουν επιθέσεις, ενώ σχολίασε και τους Μαρία Ηλιάκη, Νίκο Μουτσινά και Μαρία Μπεκατώρου, Ευγενία Μανωλίδου...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Χάος επικράτησε για άλλη μια φορά στην Προανακριτική για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπου σήμερα κατέθετε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Την «αυλαία» άνοιξε ο...

βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος ξεπέρασε κάθε όριο και επιτέθηκε με αγοραίους χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου αποκαλώντας τον χοντρό και γελοίο.



Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης παρά τις έντονες παρατηρήσεις από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, συνέχισε την αήθη επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας «Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Βουλής λες έλα καλέ».



Τελικά ο πρόεδρος της Προανακριτικής αναγκάστηκε να αποβάλει από την αίθουσα τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος σε κατάσταση εκτός εαυτού πετούσε ποτήρια με νερό στο πάτωμα και χτυπούσε τα μικρόφωνα.



Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε: «Δέχτηκα ανοίκεια επίθεση από ένα πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι αντιδρούν όταν τους προσβάλλουν. Με πρόσβαλλε και στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία για να με βγάλουν από την αίθουσα και να μην υποβάλω ερωτήσεις στον πιο κρίσιμο μάρτυρα. Αυτή η Προανακριτική έχει τάσεις συγκάλυψης. Είναι μία παρωδία και γελοία διαδικασία».



Λίγο αργότερα, ο κ. Κασιδιάρης κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Προανακριτικής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, στην οποία τον κατηγορεί για συγκάλυψη του σκανδάλου της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς όπως υποστηρίζει, ο κ. Μαρκογιαννάκης του στέρησε το δικαίωμα διερεύνησης της υπόθεσης.



Μετά τον άγριο καβγά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ακολούθησε και συνέχεια, με πρωταγωνίστρια τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.



Ολα ξεκίνησαν όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε παρατήρηση στον κ. Βενιζέλο γιατί καθόταν σταυροπόδι, λέγοντάς του πως αυτό είναι ασέβεια προς την επιτροπή, για να λάβει την απάντηση «Ελεος πια» από τον κ. Βενιζέλο.



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια εξανέστη καθώς η κυρία Κωνσταντοπούλου τον ρώταγε συνεχώς πόσους υπολογιστές έχει σπίτι του, επαναλαμβανόμενα. Της απάντησε «άπειρους», ωστόσο εκείνη επέμενε επαναλαμβάνοντας συνεχώς την ίδια ερώτηση «πόσους υπολογιστές έχετε σπίτι σας».



Ο κ. Βενιζέλος της απάντησε: «Με απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτηρίζεται βασανισμός όταν κάποιος επαναφέρει πολλάκις την ίδια ερώτηση... η επανάληψη είναι βασανισμός. Είστε ένας πραγματικά θηλυκός Ιαβέρης».



Λίγο αργότερα προκλήθηκε εκ νέου ένταση στην προανακριτική με τον κ. Βενιζέλο να απευθύνεται στην κυρία Κωνσταντοπούλου λέγοντάς της: «Είσαι χυδαίο υποκείμενο, ντροπή του Κοινοβουλίου και εκπρόσωπος των φοροφυγάδων».



Κατόπιν όλων αυτών των εξελίξεων, η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα συνεχιστεί στις έξι το απόγευμα.



Ωστόσο στην απογευματινή συνεδρίαση δεν θα συμμετάσχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς έχει άλλες υποχρεώσεις και για το λόγο αυτό ζήτησε να έλθει στην επιτροπή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και την Παρασκευή το πρωί.



Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά της αυτό θα συνιστά την απόλυτη συγκάλυψη και θα έχουν πέσει οι μάσκες.



πηγή: sofokleousin.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Στο φουλ οι μηχανές για το νέο iPhone Η Apple όπως φαίνεται επιταχύνει τις διαδικασίες για την παραγωγή της επόμενης γενιάς iPhone, όπως υποστηρίζει νέο δημοσίευμα του γνωστού περιοδικού...

Wall Street Journal (WSJ).



Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η παραγωγή του νέου iPhone θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους, με την εταιρία να ελπίζει πως θα είναι έτοιμο να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.



Επίσης, αναφέρεται πως δε θα αλλάξει το μέγεθος της οθόνης, διατηρώντας τη διάσταση των 4 ιντσών, ενώ στα ίδια επίπεδα αναμένεται να παραμείνει και το συνολικό μέγεθος της συσκευής.



Παράλληλα, γίνεται λόγος και το φημολογούμενο «φθηνό iPhone», με τις πηγές του WSJ να υποστηρίζουν πως η Apple έχει σαν στόχο να το κυκλοφορήσει επίσημα, μέχρι το τέλος του 2013.



Ακόμα, η αμερικανική εταιρία λέγεται πως είναι σε συζητήσεις με διάφορους κατασκευαστές εξαρτημάτων στην Ασία, για τη συγκεκριμένη συσκευή με τις φήμες να αναφέρουν πως και αυτή θα διαθέτει οθόνη 4 ιντσών, όμως δε θα διατηρεί τα επίπεδα ποιότητας του iPhone 5.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Με 7.419.421 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με απόφαση που...

υπέγραψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.



Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το παραπάνω ποσό διατίθεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) αποκλειστικά για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών των περιφερειών.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας εξέδωσε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε...

με τους πολιτικούς αρχηγούς.



Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημαίνει τα εξής:



1. Από το 2013 το ειδικό τέλος επί των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) αντικαθίσταται από ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας με τα εξής χαρακτηριστικά:



- προοδευτικός χαρακτήρας (φορολογικές κλίμακες),



- αφορολόγητο όριο,



- διεύρυνση της φορολογικής βάσης.



2. Ως προς το μηχανισμό είσπραξης, το 2013 αποτελεί μεταβατικό έτος κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες με ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής (μέσω ΔΕΗ ή ΔΟΥ) χωρίς την απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης. Από το 2014 ο ενιαίος φόρος ακινήτων αποδεσμεύεται από τους μηχανισμούς της ΔΕΗ και συνδέεται με τους μηχανισμούς της φορολογικής διοίκησης.



3. Η διαμόρφωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων προϋποθέτει την επεξεργασία των ειδικών του χαρακτηριστικών από την επιτροπή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Επιμένουμε και λέμε: η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα χωρίς σοβαρό σχέδιο (θα μας οδηγήσει) στην καλύτερη περίπτωση να πεινάμε με...

εθνική υπερηφάνεια αντί με ευρωπαϊκή συνείδηση», είπε στο Βήμα Fm η Ρένα Δούρου, ερωτηθείσα για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την παραμονή στην Ευρωζώνη



«Μου ζητάτε να ποσοτικοποιήσω τη δυστυχία μας. Για να μην κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ότι πρωτίστως το όριο –οι περιβόητες κόκκινες γραμμές– έπρεπε να δοθούν από την κυβέρνηση. Εμείς, ως αντιπολίτευση, έχουμε ξεπεράσει ήδη τα όρια. Η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα δεν περιλαμβάνει τα όρια των εκβιασμών, αλλά πρέπει να μας δώσει ένα εθνικό σχέδιο. Το ''πάση θυσία στο ευρώ'' έχει μετατραπεί σε ''πάση θυσία στην κυβέρνηση'' για τους κυρίους Βενιζέλο, Κουβέλη και Σαμαρά», συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Η ομάδα των hackers - ακτιβιστών Anonymous ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε στο site της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Mossad, αποκτώντας πρόσβαση σε άκρως απόρρητα έγγραφα....







Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση OpIsrael κλιμακώνεται και έχει σαν στόχο τη εξαφάνιση του Ισραήλ από τον διαδικτυακό χάρτη έως τις 7 Απριλίου. Αμέσως, μόλις τέθηκε σε εφαρμογή, δεκάδες Ισραηλινές ιστοσελίδες δέχτηκαν ταυτόχρονη επίθεση και "έπεσαν" μέσα σε λίγα λεπτά.



Η ομάδα hackers των Anonymous ξεκίνησε να πραγματοποιεί απανωτές διαδικτυακές επιθέσεις κατά Ισραηλινών ιστοσελίδων από τον Νοέμβριο του 2012. Οι επιθέσεις αυτές αποτέλεσαν αντίποινα για τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, με τους Anonymous να θέτουν σε εφαρμογή την "Επιχείρηση Ισραήλ" (OpIsrael) έπειτα από τις απειλές της Τελ Αβίβ να αποκόψει όλα τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας στην Γάζα.






Το προειδοποιητικό μήνυμα που ανάρτησαν μέσω Twitter, ήταν το εξής:



"Good morning. In less than 3 days, elite cyber-squadrons here at #OpIsrael will join others from around the world, and we will be launching the largest internet battle in the history of mankind. Mankind. With the invention of the internet, that word should have new meaning for all of us today. We can't be consumed by our petty differences any more. We will be united in our common interest.



We will once again be fighting for freedom. Freedom from tyranny, oppression, persecution, and from annihilation. We're fighting for our right to live, to exist, and should we win the day, April 7th will be known as the day when the world declared in one voice, 'We will not go quietly into the night! We will not vanish without a fight! We're going to live on, we're going to survive."



We are Anonymous



We do not forgive.



We do not forget.



Israel, on April 7, Expect Us".



Μέχρι σήμερα, η ομάδα των "χακτιβιστών", έχει αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 30.000 Ισραηλινών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων του στρατού, πολιτικών καθώς και πρακτόρων της Mossad και προειδοποιούν ότι τα στοιχεία θα δημοσιευτούν άμεσα.



Νέες επιθέσεις μετά από 4 μήνες και αντίποινα



Υπενθυμίζεται ότι η νέα επίθεση με πυραύλους προς τα εδάφη του νότιου Ισραήλ προκάλεσε την αντίδραση του Τελ Αβίβ, που έπληξε με αεροπορικό βομβαρδισμό "μεγάλα κέντρα τρομοκρατών" που κατά τα φαινόμενα συνδέονται με την σαλαφίτικη Μαγκλές Σούρα αλ-Μουτζαχεντίν, οργάνωση που σχετίζεται με την αλ-Κάιντα.



Οι ισραηλινοί επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν και πάλι αεροπλάνα για να χτυπήσουν τη Γάζα, μετά από τέσσερις μήνες, όταν και επετεύχθη η λήξη της τελευταίας οκταήμερης σύρραξης με τη Χαμάς τον περασμένο Νοέμβριο.



Οι επιθέσεις έπληξαν "μεγάλα κέντρα τρομοκρατών" κατά τους Ισραηλινούς. Ωστόσο, δε διευκρινίστηκε ποιοι δρούσαν σε αυτά.



Οι εκτοξεύσεις πυραύλων του τελευταίου διημέρου αποδίδονται στην σαλαφίτικη Μαγκλές Σούρα αλ-Μουτζαχεντίν, οργάνωση που σχετίζεται με την αλ-Κάιντα. Την Τρίτη, τρεις τουλάχιστον πύραυλοι χτύπησαν ισραηλινό έδαφος, χωρίς να προκληθούν απώλειες.



Αφορμή φαίνεται να είναι ο θάνατος ενός παλαιστίνιου κρατούμενου στις ισραηλινές φυλακές λόγω έλλειψης περίθαλψης. Ο 64χρονος Μαϊσαρά Αμπού Χαμντεγιά έπασχε από καρκίνο.



Οι Anonymous κλέβουν 15.000 κωδικούς και απειλούν τη Βόρεια Κορέα με διαδικτυακό πόλεμο



Την ίδια ώρα, hackers που δηλώνουν μέλη της ομάδας Anonymous, ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους πάνω από 15.000 κωδικούς πρόσβασης που ανήκουν σε χρήστες του Uriminzokkiri.com, μιας πολύ δημοφιλούς ιστοσελίδας της Βόρειας Κορέας.



Μετά την ανακοίνωση της "εισβολής" οι Anonymous εμφάνισαν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών για έξι άτομα,τρεις από την Κορέα και τρεις από την Κίνα.



Ένας από τους χρήστες που εμφανίζεται είναι ένας εργαζόμενος για την εταιρεία Korea Electric Power.



Χρησιμοποιώντας το hashtag, #Tangodown, η ομάδα ενημέρωνε τους χρήστες που την ακολουθούσαν για όλες τις εξελίξεις του κυβερνοπολέμου, ενώ έγινε προσπάθεια επίθεσης στον ιστότοπο της κυβέρνησης δίχως επιτυχία.



Οι ανώνυμοι hackers υπεύθυνοι για την επίθεση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας διαμαρτύρονται για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας αλλά και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.



Οι hackers μετά την επίθεση έγραψαν ότι η "κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας γίνεται όλο και περισσότερο μια απειλή για την ειρήνη και την ελευθερία. Μην μας παρεξηγείτε: Διαφωνούμε και με την κυβέρνηση των ΗΠΑ - αυτοί οι τύποι είναι απατεώνες.



Οι ΗΠΑ είναι επίσης μια απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και η άμεση δημοκρατία (ή οποιοδήποτε είδος της δημοκρατίας) δεν υφίσταται εδώ. Η αμερικανική κυβέρνηση είναι ο στόχος και εχθρός των Anonymous".



πηγή: news247.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Η αποστολή της τρόικας, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.



«Σε αυτού του είδους τις αποστολές δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, γιατί γνωρίζουμε ότι χρειάζεται χρόνος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολιβιέ Μπαγί. Ο ίδιος εκπρόσωπος απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα θέματα που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές.






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι από την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ζώων στον δήμο Αθηναίων, καθώς από τη Δευτέρα οι δημοτικοί αστυνομικοί θα...

επιβάλλουν πρόστιμα, από 100 έως και 30.000 ευρώ, σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου για τα ζώα συντροφιάς.



Έτσι αν το ζώο λερώνει πεζοδρόμια και πάρκα, αν σκάβει το πράσινο, αν κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, αν δεν είναι εμβολιασμένο, αν κακοποιείται, τότε οι ιδιοκτήτες του δεν θα μένουν ατιμώρητοι.



Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά-σιγά θα επεκταθούν. «Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους».



Υπάρχουν καταγγελίες, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, για ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τη συμπεριφορά του τετράποδου φίλου τους, με πρώτες σε συχνότητα τις καταγγελίες για καταστροφή πρασίνου και για μη καθαρισμό περιττωμάτων.



Στην αρχή, θα γίνονται συστάσεις, αλλά αν κάποιος δεν υπακούσει ή αδιαφορήσει, τότε θα δίνονται πρόστιμα, ξεκαθαρίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «ξεκινάει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του πολιτισμού, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα πολιτισμού».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Μη με βασανίζετε, είπε ο Βενιζέλος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Βενιζέλος

ισχυρίστηκε ότι είναι θύμα... βασανισμού.



«Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η επανάληψη της ίδιας ερώτησης συνιστά βασανισμό», είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στην κυρία Κωνσταντοπούλου. «Εσείς επαναλαμβάνετε συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις, με βασανίζετε, είστε ένας θηλυκός Ιαβέρης», αναφώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.



Η φραστική αντιπαράθεση του κ. Βενιζέλου με την κυρία Κωνσταντοπούλου άρχισε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον ρωτόυσε πόσους υπολογιστές έχει.



Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εξέτασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής, ο κ. Βενιζέλος σταύρωσε τα πόδια του. «Έχετε έρθει ως μάρτυρας σε αυτή την επιτροπή, θα σέβεστε τα μέλη της», επέπληξε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η κυρία Κωνσταντοπούλου.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και την υψηλή ποιότητα των δημόσιων και δωρεάν προγραμμάτων θεραπείας του ΟΚΑΝΑ

διεκδικούν οι εργαζόμενοί του οι οποίοι διοργανώνουν, σήμερα στις 19:00, καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους.



Μετά την κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην κατάληψη των υπηρεσιών και της Θεσσαλονίκης γιατί, όπως εξηγούν σε ανακοίνωση, «είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να αντιδράσουμε σε όλες εκείνες τις πολιτικές επιλογές, που υπονομεύουν την προοπτική του Οργανισμού, απαξιώνουν την αξιοπρέπεια και το περιεχόμενο της δουλειάς μας και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των 8.500 θεραπευόμενων στα προγράμματα υποκατάστασης».



Ο Σύλλογος εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ καταγγέλλει την πολιτεία ότι «με τη συστηματική υποχρηματοδότηση και τις επιλογές των εκάστοτε διορισμένων διοικήσεων, οδηγεί τον ΟΚΑΝΑ ουσιαστικά σε μια πορεία αυτοκατάργησης».



«Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά», συμπληρώνουν, «στα κεφάλια όλων των εργαζομένων επικρέμεται η απειλή εισαγγελικής έρευνας για επιστροφή αμοιβών ως ‘αχρεωστήτως καταβληθείσες’, γιατί κάποιοι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε διατεταγμένη υπηρεσία, θέλησαν να ακυρώσουν ακόμη και αναδρομικά το δικαίωμα των εργαζομένων να αμείβονται με βάση τις Συλλογικές τους Συμβάσεις».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Τη διοργάνωση ανέλαβαν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις

Σκουριές, θα πραγματοποιήσουν αύριο οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής.



Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «η με οποιοδήποτε κόστος εξόρυξη χρυσού για το λαό της Χαλκιδικής σημαίνει: ΜΑΤ, χημικά μέσα σε σχολεία και χωριά, βίαιες προσαγωγές, παράνομη λήψη DNA, ξύλο, δικαστήρια… Δεν μας τρομοκρατούν! Συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!



Αγωνιζόμαστε και τραγουδάμε. Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής διοργανώνουν συναυλία οικονομικής ενίσχυσης στο Ιβανώφειο γήπεδο μπάσκετ του Ηρακλή στις 9.30 το βράδυ».



Η τιμή εισόδου για τη συναυλία είναι 4 ευρώ.



Πηγή: seleo.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Νέος πολιτικός στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, ο Χάρης Γεωργιάδης, στον οποίο η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αφιερώνει σύντομο βιογραφικό. Ο αρθρογράφος

υπενθυμίζει ότι ο νέος υπουργός ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επέκριναν την πρόταση του διοικητή της Τράπεζας Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη, ο οποίος στις 5 Μαρτίου σε κάποια συνέντευξη είχε υποστηρίξει την ιδέα υποχρεωτικής εισφοράς αλληλεγγύης καταθετών για τρία χρόνια ύψους 10% προκειμένου να σταθεροποιηθεί ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου.







«Υπό τη σημερινή άποψη θεώρησης των γεγονότων» συνεχίζει ο σχολιαστής, «η λύση αυτή θα ήταν πολύ γλυκιά, ωστόσο τότε η κυβέρνηση απέρριψε αυτήν την μεταξωτή εναλλακτική συμμετοχή των καταθετών. Ο νυν υπουργός είχε πει τότε με νόημα ότι ένας αξιωματούχος θα πρέπει να σκέφτεται δυο και τρεις φορές πριν μιλήσει. Κι αυτό ισχύει για τον καθένα. Κυρίως οι καταθέτες της Λαϊκής, αλλά και την Τράπεζας Κύπρου θα δέχονταν αυτήν την λύση με χειροφίλημα. Στον κατάλογο των υποσχέσεων που αθετήθηκαν στη διάρκεια την κρίσης του ευρώ, η διαβεβαίωση του Χάρη Γεωργιάδη ότι οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν, είναι ασήμαντη. Δείχνει ωστόσο πόσο δρόμο πρέπει να διανύσουν οι Κύπριοι για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των καταθετών».







Ο γερμανός αρθρογράφος συνεχίζει: «στο ανδροκρατούμενο υπουργικό συμβούλιο ο Χάρης Γεωργιάδης εθεωρείτο κεντρική προσωπικότητα και πριν την ανάληψη των καθηκόντων του. Έχει ήδη πίσω του πολλά χρόνια στο ΔΗ.ΣΥ του προέδρου Αναστασιάδη, ήταν επικεφαλής του γραφείου του, είναι σπουδαγμένος στη Μ. Βρετανία και μιλά όπως πολλοί Κύπριοι καλά αγγλικά».







Δεν έχει πολύ χρόνο ο πρόεδρος Αναστασιάδης







H Süddeutsche Zeitung του Μονάχου κάνει παραλληλισμό του πώς διαχειρίζεται την κρίση η Ελλάδα και η Κύπρος και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα. «Αυτό φαίνεται όχι μόνο από την ταχύτητα με την οποία κινείται η κρίση, αλλά και με την ταχύτητα με την οποία η Λευκωσία προσπαθεί να μαζέψει τα σπασμένα κομμάτια και να κρύψει τη βρώμα κάτω από το χαλί. Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κρατήσει τον Μιχάλη Σαρρή στο πόστο του, όταν ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν ότι είχε διατελέσει διοικητής της Λαϊκής, ενός ζωντανού πτώματος από καιρό. Οι Κύπριοι είναι οργισμένοι και δεν τους φτάνει πια να αναζητούν τους υπεύθυνους για την απώλεια των καταθέσεών τους, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.



Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ξέρει ότι δεν έχει πολύ χρόνο. Μετά από 4 εβδομάδες πρέπει να του έγινε σαφές ότι για να έχει ελπίδες επιβίωσης θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Αλλά και οι μεταρρυθμίσεις δεν φέρνουν ασφάλεια. Η πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο είναι οριακή και οι κίνδυνοι που ενέχει η πολιτική διάσωση της Κύπρου δημιουργούν πολλούς λαϊκιστές στην τάξη της κυβέρνησης», καταλήγει ο σχολιαστής.






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ο κ. Βγενόπουλος δικαιούται να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε νομικό μέτρο θέλει. Είναι υποχρεωμένος όμως ως δημόσιο πρόσωπο το οποίο μάλιστα αρέσκεται σε τηλεοπτικές εμφανίσεις να απαντήσει. Οι ερωτήσεις πλέον είναι προφανείς.


Όπως αποκαλύπτει το HOTDOC, από εκθέσεις της ίδιας της ΤτΕ που κρατήθηκαν κρυφές, ο κ. Βγενόπουλος διά της συνδεδεμένης με τον όμιλο MIG, Λαϊκής Τράπεζας, δανειοδότησε επιχειρηματίες για να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ίδια τη MIG. Ως εγγύηση μπήκαν απλώς οι μετοχές.

Η Τράπεζα ουδέποτε ζήτησε από τους δανειοδοτούμενους να επιστρέψουν χρήματα όπως θα έπρεπε μετά την πτώση των μετοχών ούτε αφαίρεσε τα δάνεια προς τις συνδεδεμένες εταιρίες από τα ίδια κεφάλαια της. Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά το πόρισμα της ΤτΕ.

Πολύ φοβόμαστε ότι ο κ. Βγενόπουλος θα είναι αρκετά απασχολημένος με την ελληνική και κυπριακή Δικαιοσύνη το επόμενο διάστημα ώστε να ασχοληθεί και με εμάς. Και για κακή του τύχη ο κ. Προβόπουλος, δεν μπορεί να διαβεβαιώσει κανέναν εισαγγελέα όπως έκανε την προηγούμενη φορά, προκειμένου να τον απαλλάξει από τις ποινικές ευθύνες ότι η Λαϊκή είναι εύρωστη κι έχει περάσει τα stress test.

Τώρα πια η Λαϊκή έχει καταρρεύσει παρασέρνοντας στην κατάρρευση και μια ολόκληρη χώρα. Και πρέπει Βγενόπουλος και Προβόπουλος να απαντήσουν πότε έλεγαν ψέματα. Τότε που έλεγαν ότι η Τράπεζα είναι μια χαρά με δική τους ευθύνη ή τώρα που λένε ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη;




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Τρεις συλλήψεις είχαμε σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη για οφειλές προς το Δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα:


Συνελήφθη σε χωριό της Ξάνθης, ένας 50χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 133.748,6 ευρώ. Στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθησαν ένας 43χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης, για οφειλές προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 283.545,36 ευρώ κι ένας 71χρονος πρώην εργολάβος για χρέη, ύψους 348.794,31 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου απέστειλε επιστολή στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στην Κύπρο. Η εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι η επιστολή του κ. Νταβούτογλου έφτασε στο γραφείο του Κέρι και το περιεχόμενο της θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή.



Η τουρκική πλευρά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κάκιστη οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα, για να προωθήσει στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών μία ατζέντα που περιλαμβάνει άμεσο “κλείσιμο” του Κυπριακού στη βάση του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν.



Σ’ όλες τις επαφές τους, οι Τούρκοι υπογραμμίζουν το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν φανατικός υποστηρικτής του ρατσιστικού σχεδίου που παρέδιδε την Κύπρο υπό τον έλεγχο της Αγκυρας.



Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επίσημα για το θέμα, αλλά υπάρχουν διπλωμάτες και αξιωματούχοι στους κόλπους της που βλέπουν με θετικό μάτι τη διευθέτηση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν.



Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, μετά τη χθεσινή σύσκεψη για την Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή στη Νέα Υόρκη, δήλωσε τα εξής:



“Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, όμως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και η (αμερικανική) κυβέρνηση πιέζουν έντονα για να αρχίσουν τώρα οι συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού. Προφανώς και δεν είναι τώρα η καλύτερη στιγμή για την Κύπρο να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις”, υπογράμμισε ο κ. Κρίστοφερ.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Facebook Highlights