follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Ο Robbie Williams προσπαθεί να αγοράσει νησί στην Καλιφόρνια για να το μετατρέψει σε ένα παρατηρητήριο για UFO

Ο Robbie Williams αυτή τη στιγμή προσπαθεί να αγοράσει μια όμορφη τοποθεσία στο νησί White Rock στην Καλιφόρνια με σκοπό ...

να το κάνει ένα παρατηρητήριο για UFO.

Προφανώς σχεδιάζει να χτίσει ένα πολυτελές ιδιωτικό θέρετρο στο 1,3 στρεμμάτων νησί, το οποίο αυτή τη στιγμή ανήκει στον διάσημο σκηνοθέτη Michael Caffrey.

Έτσι αυτός και η σύζυγός του, Ayda θα μπορούν να μείνουν εκεί και να αναζητούν UFO.

Ο Williams λέγεται ότι επισκέφθηκε για πρώτη φορά το White Rock Island μόλις πέρυσι και ανακάλυψε ότι είναι μια ιδανική τοποθεσία για ένα UFO αρχηγείο, δεδομένου ότι έχει πολύ λίγο φως και ρύπανση, καθώς και ο ουρανός είναι συνήθως τόσο σαφής και καθαρός που μπορείτε να δείτε τα αστέρια τις περισσότερες νύχτες.

Ο Robbie Williams έχει πει ότι έχει δει ΑΤΙΑ στο παρελθόν και φαίνεται να είναι διατεθειμένος να πληρώσει 659.000 δολάρια για το White Rock Island για να αποδείξει ότι τα UFO και οι εξωγήινοι υπάρχουν.

www.apocalypsejohn.com

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91




Ο σταρ του Χόλλυγουντ Ράσελ Κρόου ισχυρίζεται ότι βιντεοσκόπησε κατά λάθος ένα UFO, ενώ βρισκόταν στο Σίδνεϊ.




Ο ηθοποιός, μαζί με έναν φίλο του, τραβούσαν σε βίντεο νυχτερίδες, που είχαν κάνει την εμφάνισή τους στον ουρανό, πάνω από τους Βασιλικούς Κήπους του Σίδνεϊ.


Όμως, η κάμερα κατέγραψε και μια λεπτή δέσμη κόκκινου φωτός να κινείται πάνω από τα δέντρα.

Ο Ράσελ Κρόου ανέβασε τις εικόνες στο YouTube και έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «UFO; Οι φωτογραφίες είναι ΑΛΗΘΙΝΕΣ! Μαζί με έναν φίλο στήσαμε μια κάμερα για να βιντεοσκοπήσουμε τις νυχτερίδες από τους Βασιλικούς Κήπους, ήταν μεγάλη έκπληξη. Χωρίς φλας, δεν μπορεί να είναι αντανάκλαση του φακού γιατί αυτό κινείται, ενώ η κάμερα ήταν σταθερή».


Δείτε το βίντεο:







via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Διαμονή σε... βαρέλια κρασιού!

Τι κι αν παλιότερα "φιλοξενούσαν" περίπου 15 χιλιάδες λίτρα γαλλικό κρασί;

Τώρα, τα τέσσερα τεράστια ξύλινα βαρέλια έχουν μετατραπεί σε....



δίκλινα δωμάτια, διαμορφωμένα με δύο κρεβάτια, μικρό σαλονάκι και τουαλέτα!


Το ευφάνταστο ξενοδοχείο "De Vrouwe van Stavoren Hotel" βρίσκεται στην Βόρεια Ολλανδία και έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο hot προορισμούς της χώρας.


Αν δεν αγαπάτε το κρασί, τότε καλύτερα να μην επιχειρήσετε να ζήσετε την εμπειρία της διαμονής στα εν λόγω βαρέλια.


Η μυρωδιά του κρασιού έχει ποτίσει τα ξύλινα τοιχώματα, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά έντονη στο χώρο.

Όσον αφορά το κόστος, οι τιμές είναι αρκετά οικονομικές.

Κυμαίνονται από 18 έως και 120 ευρώ αναλόγως με την εποχή που θα αποφασίσετε να επισκεφθείτε το ξενοδοχείο.

newingreece

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91



Ο Markus Boykin είναι ένας καλλιτέχνης που έχει κάνει τον εαυτό του... ''έργο τέχνης''








Γνωστός και ως ''The Creature'' (το πλάσμα), ο άνδρας έχει κάνει πολλά τατουάζ και piercing και έχει μεταμορφωθεί σε σημείο που τον φοβάται ακόμα και η κόρη του, όπως λέει ο ίδιος.


Ο άνδρας συμμετέχει σε σόου με με άλλους παράξενους ανθρώπους που κάνει το γύρο των ΗΠΑ.









newsbomb





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Costa Concordia Σχεδόν 14 μήνες μετά το ναύαγιο του Costa Concordia που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, έρχεται η έκθεση του Εισαγγελέα για να ρίξει φως στα...

πιο σκοτεινά του μυστικά.Το πιο συγκλονιστικό σημείο της έρευνας αφορά στο θάνατο της 5χρονης Νταγιάνα Αρλόττι και του πατέρα της Ουίλιαμ.





Οι δύο τους βρίσκονταν στη δεξιά πλευρά του πλοίου και μάταια αναζητούσαν χώρο σε μια σωσίβιο λέμβο. Μέλος του πληρώματος τους υπέδειξε να πάνε στο αριστερό μέρος, αλλά δεν πρόλαβαν, αφού το ποίο έγειρε και έπεσαν μέσα στο εσωτερικό το οποίο είχε πλημμυρίσει.



Η απορία που γεννιέται αμέσως, διαβάζοντας την έκθεση, είναι μια: είναι δυνατόν να βλέπεις ένα παιδί και να μην του δώσεις μια θέση στην σωσίβια λέμβο; Πόσο χώρο μπορεί να πιάσει ένα παιδί πέντε ετών;



Μια άλλη συγκλονιστική ιστορία είναι αυτή του μουσικού Τζιουσέπε Τζιρολάνο, ο οποίος αν και κατάφερε να βρει θέση σε μια σωσίβιο λέμβο, αποφάσισε να παραχωρήσει τη θέση του σε κάποιον άλλον. Η γενναιόδωρη αυτή κίνηση του κόστισε την ίδια του τη ζωή.



Μια άλλη περίπτωση είναι εκείνη της Μαρία Ντ’Ιντρόνο, η οποία αν και επιβιβάστηκε σε σωσίβιο λέμβο, αναγκάστηκε να φύγει, γιατί "έγερνε" και δεν μπορούσαν να την ρίξουν με ασφάλεια στη θάλασσα. Μένοντας στο κατάστρωμα, αποφάσισε να πηδήξει στα παγωμένα νερά, αλλά δεν ήξερε κολύμπι και πνίγηκε στα σκοτεινά νερά.



Η έκθεση του Εισαγγελεά ρίχνει φως στον τρόπο που πέθαναν 32 άνθρωποι, κοντά στο νησί Τζίλιο, στην Τοσκάνη, στις 13 Ιανουαρίου 2012.



Ο καπετάνιος Φραντσέσκο Σκετίνο, φέρεται ότι έδωσε λάθος κατεύθυνση στο πλοίο για να εντυπωσιάσει μια γυναίκα, αλλά τώρα κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ' αμελείας.



Η δίκη του θα ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου.







via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Ο οργανισμός μας είναι ένα πολύπλοκο και συχνά αρκετά περίεργο σύστημα.

Συνδυάζει μεγάλη αντοχή σε κλονισμούς που απειλούν να διαταράξουν την υγεία μας, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να αποσυντονιστεί με φαινομενικά ασήμαντες αφορμές.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα βέβαια όταν....



στο παιχνίδι συμμετάσχει και η ψυχολογία, όπου είτε κάποιοι ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να είναι υπεύθυνοι για σωματικές διαταραχές, ή το αντίστροφο.

Με ή και χωρίς την εμπλοκή των ψυχολογικών παραγόντων πάντως, υπάρχουν ασθένειες που θα προκαλούσαν έκπληξη και στον πιο έμπειρο γιατρό. Κάποιες από τις πιο παράξενες αναφέρονται παρακάτω.


Επίθεση της Τέχνης (Stendhal Syndrome)

Η Δρ. Graziella Magherini, συγγραφέας του βιβλίου «Το Σύνδρομο Stendhal» (The Stendhal Syndrome), μελέτησε πάνω από 100 τουρίστες στη Φλωρεντία της Ιταλίας που αρρώστησαν στην παρουσία μεγάλων έργων τέχνης. Τα συμπτώματα περιλάμβαναν ταχυκαρδίες, ιλίγγους, και πόνους στο στομάχι. Ο τυπικός παθών είναι άτομο στην ηλικία μεταξύ των 26 και 40 χρόνων που σπανίως αφήνει το σπίτι του.

Η Δρ Magherini πιστεύει ότι το σύνδρομο είναι αποτέλεσμα αποδιοργάνωσης βιολογικού κύκλου λόγω υπερατλαντικών μετακινήσεων, άγχος ταξιδιών και το σοκ της υπερβολικής αίσθησης που προκαλεί η επαφή με το παρελθόν. Όπως λέει, «πολύ συχνά υπάρχει η αγωνία του θανάτου.»

Το σύνδρομο ονομάστηκε Stendhal από έναν Γάλλο νοβελίστα του 19ου αιώνα που ένιωθε ταραχή όταν αντίκριζε τα φρέσκο (είδος τοιχογραφίας, ιδιαίτερα συχνό στην Ιταλία, που συναντάται συχνά σε οροφές μεγαλόπρεπων μνημείων) στην εκκλησία Santa Croce της Φλωρεντίας. Έργα τέχνης που δημιουργούν ιδιαίτερη ταραχή είναι το άγαλμα του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ο Βάκχος του Caravaggio και οι ομόκεντροι κύκλοι της Duomo cupola.


Στριμμένο έντερο από Hula-hoop

Στις 26 Φλεβάρη του 1992 ένας εργάτης στο Πεκίνο, ο Xu Denghai, νοσηλεύτηκε με το έντερό του στριμμένο, κάτι που επήλθε μετά από επίμονο παίξιμο με hula-hoop. Ήταν η τρίτη περίπτωση που εμφανίστηκε σε διάστημα μερικών βδομάδων από τότε που μια μανία για παίξιμο με hula-hoop είχε εξαπλωθεί στην Κίνα. Τα απογευματινά Νέα του Πεκίνου συμβούλεψαν τους ανθρώπους να κάνουν ζέσταμα πριν από το παίξιμο και να αποφεύγουν να παίζουν με το hula-hoop αμέσως μετά το φαγητό.


Εθισμός στα Καρότα

Το 1992, το βρετανικό περιοδικό για τον Εθισμό (British Journal of Addiction) περιέγραψε τρεις ασυνήθιστες περιπτώσεις εξάρτησης από καρότα. Ένας σαραντάχρονος άντρας αντικατέστησε τα τσιγάρα με καρότα. Έφαγε πέντε μάτσα καρότα σε μια μέρα και έπαθε εμμονή στη σκέψη τους. Σύμφωνα με δύο Τσέχους ψυχιάτρους, όταν τους απομακρύνανε τα καρότα, αυτός και οι υπόλοιποι ασθενείς που έπασχαν επίσης από εθισμό στα καρότα έπεσαν σε έντονη ευερεθιστότητα.

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 1996 στο επιστημονικό περιοδικό «The Australian and New Zealand Journal of Psychiatry» προτάθηκε η υπόθεση ότι οι ασθενείς ίσως είχαν εθισμό με την ουσία Βήτα Καροτίνη και ότι πιθανώς η ουσία αυτή να αποτέλεσε γι΄αυτούς ένα υποκατάστατο της Νικοτίνης δεδομένου ότι η μεγάλη κατανάλωση των καρότων σχετιζόταν σε κάποιο βαθμό με εθιστική συμπεριφορά στο κάπνισμα.


Ακατάσχετη επιθυμία για Αιχμηρά Αντικείμενα

Η επιθυμία για βρώση μεταλλικών αντικειμένων είναι σχετική συνηθισμένη. Περιστασιακά υπάρχει κάποια ακραία περίπτωση, όπως αυτή του 47χρονου Άγγλου, του Allison Johnson. Αλκοολικός διαρρήκτης που έπασχε από καταναγκασμό να τρώει ασημικά, ο Johnson υπεβλήθη σε 30 εγχειρήσεις για να του αφαιρέσουν περίεργα πράγματα από το στομάχι του. Το 1992, είχε τραφεί με οκτώ πιρούνια και με τα μεταλλικά τμήματα μιας σκούπας.

Κατ’ επανάληψη είχε κλειστεί στη φυλακή και αφεθεί ελεύθερος και κάθε φορά αμέσως μετά την αποφυλάκισή του πήγαινε σε ένα εστιατόριο όπου παράγγελνε πλουσιοπάροχα. Χωρίς να μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό, έλεγε στη συνέχεια στον ιδιοκτήτη να καλέσει την αστυνομία και έτρωγε αιχμηρά αντικείμενα μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Ο δικηγόρος του είπε για τον πελάτη του ότι δυσκολεύεται να φάει και φυσικά έχει δυσκολίες με την τουαλέτα.


Το σύνδρομο του Δρ. Strangelove

Είναι γνωστό επισήμως ως Σύνδρομο του Ξένου Χεριού (Alien Hand Syndrome). Αυτή η περίεργη νευρολογική ασθένεια προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους. Προκαλείται από καταστροφή σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου και κάνει το ένα από τα δύο χέρια του ασθενή να δρα ανεξάρτητα από το άλλο και ανεξάρτητα από τις βουλές του ιδιοκτήτη του. Για παράδειγμα, το δυσλειτουργικό χέρι μπορεί να κάνει το αντίθετο από αυτό που κάνει το κανονικό.

Εάν ένα άτομο προσπαθεί να κουμπώσει ένα πουκάμισο με το ένα χέρι, το άλλο θα ακολουθήσει και θα ξεκουμπώσει τα κουμπιά. Αν το ένα χέρι σηκώνει προς τα πάνω το παντελόνι, το άλλο θα το κατεβάζει προς τα κάτω. Κάποιες φορές το χέρι γίνεται επιθετικό, κλέβει, δίνει μπάτσους ή και μπουνιές στον ασθενή. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση προσπάθησε να στραγγαλίσει τον ιδιοκτήτη του. Η νευρολόγος Rachelle Doody λέει, «συχνά ένας ασθενής κάθεται πάνω στο χέρι αλλά στο τέλος χαλαρώνει και εκείνο ξεκινά να κάνει τα ίδια και πάλι.»


Εξάνθημα από Λασπομαχίες (Palastaie Limosae)

Εικοσιτέσσερις άντρες και γυναίκες πάλεψαν σε λάσπη στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Μέσα σε 35 ώρες, 7 από τους παλαιστές καλύφθηκαν με μπαλώματα κόκκινων προεξοχών που ήταν γεμάτες με πύον και έμοιαζαν με σπυριά και οι υπόλοιποι υπέκυψαν λίγο αργότερα. Τα εξανθήματα εμφανίστηκαν σε περιοχές του δέρματος που δεν ήταν καλυμμένες με μαγιό, ένας άτυχος παλαιστής όμως είχε πέσει στη λάσπη γυμνός. Η δερματίτιδα «palastaie limosae» ή το «εξάνθημα από λασπομαχίες» πιθανότατα προκλήθηκε από μόλυνση της λάσπης με κοπριά.


Ηλεκτρικοί Άνθρωποι

Σύμφωνα με τον Βρετανό ερευνητή του παραφυσικού Hilary Evans, κάποιοι άνθρωποι είναι «όρθια ανθρώπινα ηλεκτρικά χέλια, ικανοί να παράγουν φορτία τόσο δυνατά ώστε να σβήσουν φώτα στους δρόμους και να σταματήσουν ηλεκτρικές συσκευές.» Περιπτώσεις ηλεκτρικών ανθρώπων χρονολογούνται από το 1786, η πιο διάσημη από τις οποίες είναι αυτή της δεκατετράχρονης Angelique Cottin, που η παρουσία της έκανε τις βελόνες από τις πυξίδες να περιστρέφονται μανιασμένα. Για να μελετήσει περαιτέρω το φαινόμενο ο Evans ίδρυσε την SLIDE, που είναι τα αρχικά γράμματα της φράσης «Street Lamp Interference Data Exchange» (Ανταλλαγή Πληροφοριών σχετικά με την Παρεμβολή σε Οδικά Φώτα).


Η επιληψία της Mary Hart

Η περίπτωση της Dianne Neale, ετών 49, εμφανίστηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine. Σ’ αυτό το πολυδημοσιευμένο συμβάν του 1991, η Neale όπως φαίνεται προσβαλλόταν από επιληπτικές κρίσεις καθώς άκουγε τη φωνή της συμπαρουσιάστριας της εκπομπής «Entertainment Tonight», Mary Hart. Η Neale ένιωθε ταραγμένο στομάχι, μια αίσθηση πίεσης στο κεφάλι της και σύγχυση.

Εργαστηριακοί έλεγχοι επιβεβαίωσαν τις αντικανονικές ηλεκτρικές εκκενώσεις στον εγκέφαλό της και τις επιληπτικές κρίσεις κροταφικού λοβού και η Neale εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη τύπου όπου επέμενε ότι δεν ήταν τρελή. Δήλωσε πως δεν έτρεφε άσχημα αισθήματα για την Hard, η οποία ζήτησε συγνώμη στον αέρα για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.


Σύνδρομο Ξενικής Προφοράς

Υπάρχουν περίπου 50 καταγεγραμμένες περιπτώσεις του Συνδρόμου Ξενικής Προφοράς, στις οποίες άνθρωποι που έπαθαν εγκεφαλικά ή άλλους τραυματισμούς υιοθέτησαν μια νέα προφορά. Για παράδειγμα, η Tiffany Roberts από την Φλόριντα έπαθε εγκεφαλικό και στη συνέχεια ξεκίνησε να μιλάει με αγγλική προφορά. Απόκτησε ακόμα και αγγλικανικά ιδιώματα όπως το «bloody» και το «loo». Η κυρία Roberts δεν είχε βρεθεί ποτέ της στη Μεγάλη Βρετανία και δεν παρακολουθούσε Βρετανικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Ίσως η πιο περίεργη περίπτωση είναι αυτή που αφορά μια γυναίκα από τη Νορβηγία που έπεσε σε κώμα αφού είχε χτυπηθεί από βλήμα σε μια αεροπορική επιδρομή το 1941. Όταν ξύπνησε μίλησε με βαριά γερμανική προφορά, κάτι που προκάλεσε τον εξοστρακισμό της από τους γείτονές της.


Σύνδρομο Αχτένιστων Μαλλιών

Γνωστό και ως μαλλιά-τσόχα, η κατάσταση αυτή κάνει τα μαλλιά να σχηματίζουν μια μπλεγμένη μάζα. Σε μια περίπτωση που αναφέρθηκε το 1993, τα μαλλιά μιας 39χρονης έπεσαν και αντικαταστάθηκαν από ξηρά, τραχιά και κατσαρά μαλλιά που ήταν τόσο μπλεγμένα ώστε ήταν αδύνατο να τα χτενίσει. Δεν είχαν κόμπους, μπερδέματα ή στριψίματα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το μπλέξιμο. Οι ίδιες οι τρίχες των μαλλιών είχαν περίεργο σχήμα: η διατομή τους ήταν τριγωνική με αυλάκια ή είχαν νεφροειδές αντί για κυκλικό σχήμα.

Η ασυνήθιστη λύση για την κατάσταση αυτή είναι να κοπεί η στερεοποιημένη μάζα μαλλιών. Σε μια περίπτωση, μια γυναίκα από την Ινδιάνα ήθελε να κρατήσει τα μαλλιά της εφόσον είχε αφιερώσει 24 χρόνια για να τα μακρύνει. Μετά από δυόμιση μήνες που εφαρμόστηκαν λιπαντικά στα μαλλιά της με ελαιόλαδο και διαχωρίζοντας τις δέσμες με βελόνες πλεξίματος, τα μαλλιά της επανήλθαν στο κανονικό.

madata.gr

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Κοιτάξτε προσεχτικά...


Το βρήκατε...;;;




Με την πρώτη ματιά τρομάζει... Κι όμως είναι απλά μακιγιάζ στα χείλη!!! Απίστευτο;;;




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91
Μια ατομική βόμβα εκλύει απίστευτες ποσότητες ενέργειας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η ενέργεια θερμαίνει τον αέρα στο σημείο της έκρηξης σε τέτοιο βαθμό, που γίνεται πολύ πιο αραιός από τον αέρα που υπάρχει γύρω. Η θερμή στήλη αέρα, επομένως, θα ανέβει προς τα πάνω, όπως ανεβαίνει ο θερμός αέρας από ένα φουγάρο. Αυτή η στήλη μεταφέρει μαζί της χώμα, σκόνη, καπνό και υδρατμούς, που προέρχονται από τα συντρίμμια της βόμβας και οτιδήποτε άλλο κονιοποιήθηκε κατά την έκρηξη. Σε αυτό το υλικό που μεταφέρει οφείλεται ακριβώς το ότι η στήλη είναι τόσο ευδιάκριτη.

Το τελικό ύψος στο οποίο θα φτάσει το ραδιενεργό νέφος εξαρτάται από τη θερμική ενέργεια της βόμβας και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Η στήλη ανεβαίνει μέσω του χαμηλότερου στρώματος της ατμόσφαιρας, που ονομάζεται τροπόσφαιρα, και μπορεί να φτάσει ακόμη και σε ύψος δέκα χιλιομέτρων, συναντώντας την τροπόπαυση, το όριο του επόμενου στρώματος της ατμόσφαιρας. Εκεί η θερμοκρασία του αέρα αρχίζει και πάλι να αυξάνεται, κάτι που συνιστά εμπόδιο για την περαιτέρω άνοδο της στήλης, με αποτέλεσμα το νέφος να διαχυθεί στα πλάγια. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται το «καπέλο μανιταριού» στην τροπόπαυση. Εάν ωστόσο το ραδιενεργό νέφος εξακολουθεί να έχει αρκετή ενέργεια, μικρό μέρος του θα εισέλθει και στο επόμενο ατμοσφαιρικό στρώμα, στη λεγόμενη στρατόσφαιρα. Η όλη διαδικασία εξελίσσεται ταχύτατα. Μέσα σε τρεισήμισι λεπτά από την έκρηξη, έχει σχηματιστεί το γνωστό σε όλους μας νέφος-μανιτάρι.

Δεν είναι όμως μόνο οι ατομικές βόμβες που σχηματίζουν τέτοια νέφη. Αυτό μπορεί να συμβεί και μετά από μια έκρηξη μεγάλης ποσότητας συμβατικών εκρηκτικών, ενώ και η φύση μπορεί επίσης να δημιουργήσει τέτοια νέφη, μετά από μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις. Η πρώτη περιγραφή ενός νέφους-μανιταριού μας έρχεται από έναν αυτόπτη μάρτυρα της έκρηξης του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.http://www.scienceillustrated.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

Πύρινο κήρυγμα εναντίον της τρόικας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα εκφώνησε το πρωί της Κυριακής στο Αϊ Γιώργη ο παπα-Ανδρέας, στο μνημόσυνο του αντιστασιακού Νταρολευτέρη.



Ο παπά-Ανδρέας Κεφαλογιάννης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΔΝΤ και της Ε.Ε. καλώντας το λαό να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς, που όπως είπε, «πίνουν το αίμα του λαού με φόρους και χαράτσια».



Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και να τιμωρηθούν για την τεράστια φτώχεια, την ατελείωτη εξαθλίωση, τα 2 εκατομμύρια άνεργους, τους χιλιάδες άστεγους, τις χιλιάδες των πολιτών που περιμένουν στα συσσίτια και...


για τις 3.500 αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα.»



Κλείνοντας το κήρυγμά του ο παπα-Ανδρέας ευχήθηκε "καλή αντίσταση".



Ολόκληρο το κήρυγμα έχει ως εξής:



«Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,



Στους κατοχικούς καιρούς που ζούμε, οφείλουμε να μη μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά να αντιστεκόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. O εχθρός παραμονεύει παντού…



Η πατρίδα μας είναι ουσιαστικά και κυριολεκτικά στα νύχια των ξένων τρωκτικών πίνοντας το αίμα του λαού με φόρους, χαράτσια, και κατασχέσεις.



Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη τους επόμενους μήνες, αν δεν αναλάβουμε πρωτοβουλίες, αν δεν αποφασίσουμε να ξεσηκωθούμε ενάντια στους νέο-κατακτητές που επέστρεψαν και πάλι σε τούτον εδώ τον τόπο μετά από 70 χρόνια.



Ο Ναζισμός αδέλφια είναι εδώ, μπορεί αυτή τη φορά να μην κρατάει όπλα με σφαίρες, όμως, τα «όπλα» που χρησιμοποιεί για να μας πολεμά είναι το ίδιο εξοντωτικά και επικίνδυνα με εκείνα της Πρώτης Κατοχής.



Βήμα-βήμα εξελίσσεται το μαύρο σχέδιο του Βερολίνου σε βάρος της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού νότου. Στην αρχή μας έκοψαν λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις και δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε.



Στη συνέχεια μας έκοψαν και μας ξανάκοψαν πάλι τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη φορολογία στα ύψη και πάλι η αντίδραση μας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Τώρα μας απειλούν ότι θα μας πάρουν τα σπίτια, την περιουσία και ότι έχει απομείνει και θα μας οδηγήσουν στη φυλακή. Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Θα αρπάζουν την ίδια μας τη ζωή και μεις απλά θα παρακολουθούμε το έργο; Θα μα αφανίσουν και μεις θα βλέπουμε το σήριαλ στα δελτία των 8, από τους καναπέδες μας;



Όχι βέβαια, θα βγούμε μπροστά, θα ξεσηκωθούμε, θα συγκρουστούμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο με όλους αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν τους σύγχρονους δούλους, τις σύγχρονες γαλέρες. Έχω ξαναπεί από αυτό εδώ το βήμα και θα το επαναλάβω: Δεν πρέπει να χαριστούμε σε κανένα, σε κανέναν που βάζει την υπογραφή του στο ξεπούλημα της πατρίδας. «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» όπως είχε πει ο Γέρος.



Και χωρίς να είμαστε ειδικοί επί των νομικών, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει και η έρευνα για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο στόμα του λύκου που λέγεται ΔΝΤ. Και βέβαια κάποιοι πρέπει να πληρώσουν, κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν για το κατάντημα της χώρας. Κάποιοι πρέπει να οδηγηθούν σε ένα νέο Γουδί. Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για την τεράστια φτώχεια, την ατελείωτη εξαθλίωση, τα 2 εκατομμύρια άνεργους, τους χιλιάδες άστεγους, τις χιλιάδες των πολιτών που περιμένουν στα συσσίτια για τις 3.500 αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα.



Μόλις προχθές βιώσαμε ένα ακόμα τραγικό περιστατικό στη Λάρισα όπου δυο φοιτητές πέθαναν από τις αναθυμιάσεις γιατί άναψαν μαγκάλι, γιατί δεν είχαν να αγοράσουν πετρέλαιο, γιατί πλέον η τιμή του είναι απαγορευτική για το λαό. Γι΄ αυτούς του δυο θανάτους ποιος θα πληρώσει; Ποιος θα τιμωρηθεί; Ποιος και τι θα πει στους γονείς τους που τα έστειλαν να μάθουν γράμματα στη Λάρισα και τους τα γύρισαν πίσω νεκρά; Και γι΄ αυτό όπως και για όλα τα άλλα εγκλήματα που συμβαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα κάποιοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, κι αν η δικαιοσύνη δεν μπορεί να το κάνει τότε υπάρχει και η λαϊκή οργή και η λαϊκή δίκη.



Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, στην Ελλάδα σήμερα εφαρμόζεται η πλέον ακραία εκδοχή του ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ, εμείς είμαστε το πειραματόζωο, για το τι ακριβώς θέλουν να εφαρμόσουν στη συνέχεια σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Έχουμε όμως, την ιστορική ευθύνη να τους εμποδίσουμε και θα τους εμποδίσουμε.



Το δρόμο για το πώς θα τους σταματήσουμε τον έδειξε η πράξη του ανθρώπου που σήμερα τιμούμε, του αείμνηστου Νταρολευτέρη και βέβαια όλων των συναγωνιστών του που πήραν μέρος στη Μάχη στο Σφακάκι. Ο κατακτητής όπως έδειξαν και απέδειξαν δεν θέλει χάδια, θέλει μπάλα. Κι ο Νταρολευτέρης μαζί με τους άλλους ηρωικούς συντρόφους του έστειλαν τότε ξεκάθαρο μήνυμα στους ΝΑΖΙ, ΌΤΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.



Το Σφακάκι, η Δαμάστα, το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων, η Αντίσταση των Κρητικών στην ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΧΗ μας δείχνει ποιο μονοπάτι πρέπει να ακολουθήσουμε για να μπορέσουν αύριο μεθαύριο τα παιδιά μας να είναι λεύτερα και όχι ΔΟΥΛΟΙ. Αν δεν τον κάνουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρα μας…



Θα ήθελα από αυτό το βήμα να ανακοινώσω ότι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κάθε χρόνο στις 7 Αυγούστου ημέρα που έγινε η Μάχη στο Σφακάκι, θα πραγματοποιεί μνημόσυνο τιμώντας τους ήρωες αγωνιστές του Σφακακίου ως ένα ελάχιστο φόρο σε αληθινούς και αγνούς πατριώτες.



Αιωνία τους η μνήμη. ΑΘΑΝΑΤΟΙ.



Καλή σας ημέρα και ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.»



Από anogi



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Την ανάγκη εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό λίγο πριν από την παρουσίαση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του σχεδίου «Αθηνά».



Με αφορμή τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα επί του σχεδίου, ο υπουργός εμφανίστηκε ανοικτός να προχωρήσει κατά τη συζήτησή του σε αλλαγές, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα γίνουν με γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, αλλά και με τον όρο ότι θα βασίζονται αποκλειστικά σε επιστημονικά και ακαδημαϊκά κριτήρια.



«Έγινε διάλογος και ενσωματώσαμε κάποιες αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση, αν υπάρξει κάποια πρόταση που είναι λογική και βελτιώνει τα πράγματα φυσικά θα τη δεχτούμε», τόνισε.



Τεκμηριώνοντας την ανάγκη εξορθολογισμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι το 1993 στην Ελλάδα υπήρχαν 330 τμήμα και πως σήμερα, 20 χρόνια μετά, ο ακαδημαϊκός χάρτης μετρά περίπου 550 τμήματα.



Όπως είπε, ο ακαδημαϊκός χάρτης τα προηγούμενα χρόνια αναπτύχθηκε χωρίς να είναι συνδεδεμένος με την παραγωγή, αλλά για να τονωθούν τα εστιατόρια και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από την προσέλευση φοιτητών.



Αναφερόμενος στις συγχωνεύσεις ΤΕΙ των οποίων τα γνωστικά αντικείμενα είναι παρεμφερή, ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι οι φοιτητές τους δεν χάνουν το περιεχόμενο της γνώσης που έχουν αποκτήσει έως σήμερα γιατί «αποκτούν ένα πτυχίο που έχει ευρύτερο τίτλο και η εξειδίκευση αναγράφεται ως κατεύθυνση μέσα στο πτυχίο».



Στο σημείο αυτό επέμεινε πως «δεν υπάρχουν τμήματα που να χάνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα με τον τρόπο που γίνονται οι συγχωνεύσεις».



Όσον αφορά, τέλος, το ζήτημα των μετακινήσεων των φοιτητών, των οποίων τα τμήματα κλείνουν, ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε πως οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και πως οι ελάχιστοι φοιτητές που θα κληθούν να αλλάξουν πόλη «θα έχουν όλη τη βοήθεια που χρειάζονται».



Ως προς το ζήτημα των υποδομών που θα μείνουν κενές μετά τη συγχώνευση των τμημάτων, είπε πως θα υπάρξει μέριμνα για αξιοποίηση των κτηρίων για εκπαιδευτικούς σκοπούς.







enikos.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Τα παιδάκια έμεναν με την οικογένειά τους σε τροχόσπιτο. Η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και το γεγονός...

ότι, τα μικρά παιδιά ήταν κλειδωμένα και δεν μπορούσαν να βγουν έξω για να σωθούν ήταν η αιτία της ανείπωτης αυτής τραγωδίας. Η φρικτή ιστορία ήρθε στο φως σήμερα στην πόλη Βίντιν της Βουλγαρίας





Σύμφωνα με το πρακτορείο "Novinite" οι περίοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία και την πυροσβεστική, ήταν όμως αργά. Τα παιδιά ηλικίας 4, 7 και 17 ετών απανθρακώθηκαν Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι οι γονείς των παιδιών, η 24χρονη μητέρα και ο 33χρονος πατέρας, τα είχαν αφήσει μόνα τους στο τροχόσπιτο.



Σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας αναφέρεται ότι ο πατέρας πήγε να πει ένα ποτό σε μια κοντινή ταβέρνα και κλείδωσε μέσα στο τροχόσπιτο τα παιδιά. Και οι δύο γονείς συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν έως ότου οριστεί ακρόαση.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97





  • Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά θρασύτατα κατηγορεί την Ελλάδα για... παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων!


Τα αίτια της εμμονής της Τουρκίας να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχουν εκδοθεί εναντίον της εξετάζει από σήμερα η 1164η συνεδρίαση (5-7 Μαρτίου 2013) Σύνοδος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου στο μικροσκόπιο της Επιτροπής τίθεται η μη συμμόρφωση της Τουρκίας στην εκτέλεση 1.241 καταδικαστικών αποφάσεων.



Προεξάρχουσα θέση σ’ αυτές τις υποθέσεις κατέχουν οι τελεσίδικες αποφάσεις του Δικαστηρίου κατά της Τουρκίας, που αφορούν το θέμα των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας και το θέμα των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.



Όπως προκύπτει, η Επιτροπή θα εξετάσει γιατί η Τουρκία αρνείται να εφαρμόσει τις εναντίον της καταδικαστικές αποφάσεις για 13 υποθέσεις που αφορούν Κυπρίους και δεν καταβάλλει τις επιδικασθείσες αποζημιώσεις που, μαζί με τα δικαστικά έξοδα, ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.



Θα εξετασθεί ακόμη γιατί η Τουρκία καθυστερεί 23 χρόνια να εφαρμόσει την απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση “Λόρδος και άλλοι κατά Τουρκίας”, 7 χρόνια στην υπόθεση “Ξενίδης-Αρέστη κατά Τουρκίας” και πάνω από 3 χρόνια στην τελεσίδικη απόφαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου στην υπόθεση “Βαρνάβας και άλλοι κατά Τουρκίας.”



Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης θα κληθεί να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή των επιδικασθεισών αποζημιώσεων και να παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν προκειμένου να διορθωθούν οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις στον τομέα της εφαρμογής των αποφάσεων του ΕΔΑΔ.



Το ενδιαφέρον της συνόδου της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα μονοπωλήσει η Τουρκία αφού, εκτός δέκα περίπου υποθέσεων που αφορούν την απροθυμία άλλων χωρών να εφαρμόσουν τελεσίδικες αποφάσεις του Δικαστηρίου, η Τουρκία πρόκειται να ελεγχθεί για την μη εφαρμογή 1241 αποφάσεων του ΕΔΑΔ.



Συγκεκριμένα η Τουρκία, πρόκειται να κληθεί να δώσει απαντήσεις στο γιατί δεν εφαρμόζει:


  1. Την καταδικαστική απόφαση στην περίπτωση “Αχμέτ και άλλοι κατά Τουρκίας”, που αφορά 83 υποθέσεις παράλειψης ή σημαντικής καθυστέρησης στις αποφάσεις της τουρκικής διοίκησης για την εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΑΔ.

  2. Την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης στην υπόθεση “Ακσόϊ και άλλοι κατά Τουρκίας”, που αφορά την καταδίκη της Τουρκίας για 215 περιπτώσεις βίαιων ενεργειών των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

  3. Την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης για την υπόθεση “Ογια Τουρκί κατά Τουρκίας”, που αφορά την καταδίκη της Τουρκίας για 33 υποθέσεις υπερβολικής βίας των αστυνομικών αρχών στην διάλυση ειρηνικών διαδηλώσεων.

  4. Την εκτέλεση της απόφασης του ΕΔΑΔ στην υπόθεση “Μπατί κατά Τουρκίας”, με βάση την οποία η Τουρκία καταδικάσθηκε, σε 85 υποθέσεις, για έλλειψη αποτελεσματικής έρευνας, σχετικά με τις παράνομες ενέργειες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

  5. Την εκτέλεση της απόφασης του ΕΔΑΔ που αφορά την υπόθεση “Ντεμιρέλ και άλλοι κατά Τουρκίας”, με βάση την οποία η Τουρκία έχει καταδικασθεί, σε 166 περιπτώσεις, για υπερβολική διάρκεια της προσωρινής κράτησης και του χρόνου της ποινικής διαδικασίας.

  6. Την απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση “Ιντσάλ κατά Τουρκίας”, με βάση την οποία η Τουρκία έχει καταδικασθεί για παραβίαση του δικαιώματος ελευθερίας της έκφρασης σε 101 περιπτώσεις.

  7. Την απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση “Ορμάντσι κατά Τουρκίας” που αναφέρεται στην καταδίκη της Τουρκίας, για υπερβολική διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών και της έλλειψης δικαστικής προσφυγής σε 253 υποθέσεις.

  8. Την απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση “Σαλντούζ κατά Τουρκίας”, που αναφέρεται στην καταδίκη της Τουρκίας, σε 63 περιπτώσεις, για τον καταχρηστικό χαρακτήρα της ποινικής διαδικασίας και της έλλειψης νομικής συνδρομής κατά τη διάρκεια της κράτησης.

  9. Την απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση “Γκεντσέλ και άλλοι καταΤουρκίας”, που αφορά την καταδίκη της Τουρκίας σε 212 υποθέσεις έλλειψης ανεξαρτησίας και αμεροληψίας από τα δικαστήρια κρατικής ασφάλειας.

  10. Τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας, για 30 υποθέσεις που σχετίζονται με τα περιουσιακά δικαιώματα Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.











via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Περίεργη εξαίρεση από το σχέδιο συγχώνευσης των Δ.Ο.Υ. της χώρας φαίνεται να δρομολογείται για την εφορία της Νάξου. Το leaks.gr έχει το θέμα.



Τα στελέχη της φορολογικής διοίκησης συνδέουν τη συγκεκριμένη μεθόδευση με ευθεία παράμβαση του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση ο οποίος κατάγεται από εκεί.



Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το υπουργείο χρησιμοποιεί τι εξής επιχείρημα: Αναφέρει ότι η Νάξος αποτελεί νησιωτικό κόμβο στις Κυκλάδες και ως εκ τούτου η τοπική Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί. Η πραγματικότητα λέει άλλα καθώς «κόμβος» θεωρείται το νησί με τις περισσότερες αφίξεις και απόπλους πλοίων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση "κόμβο" αποτελεί το νησί της Πάρου.



Μια ακόμη προϋπόθεση παραμονής των Δ.Ο.Υ. είναι οι μεγάλες εισπράξεις. Όμως και η συγκεκριμένη προδιαγραφή δεν πληρείται στην περίπτωση της Δ.Ο.Υ. Νάξου.



Οι αντιδράσεις



Εκτός, όμως, από τις τη μεθόδευση παραμονής της Δ.Ο.Υ. Νάξου, στελέχη της φορολογικής διοίκησης επισημαίνουν ότι το σχέδιο συγχωνεύσεων των Δ.Ο.Υ. αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας, καθώς χιλιάδες νησιώτες θα είναι υποχρεωμένοι να ταλαιπωρούνται με πολυέξοδες μετακινήσεις για τη διεκπεραίωση των οικονομικών τους υποθέσεων.



Από τα ενδουπηρεσιακά report πτοκύπτει ότι η συγκεκριμένη απόφαση καταργεί στην πράξη κάθε έννοια αποκέντρωσης και εντείνει την απομόνωση των νησιωτικών περιοχών, πολύ περισσότερο όταν οι κεντρικές υπηρεσίες δηλώνουν αδυναμία ομαλής μηχανογραφικής μετάβασης των υπό συγχώνευση υπηρεσιών. Το αποτέλεσμα είναι η πλήρης αποδιοργάνωση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών.



Τα προβλήματα που θα προκύψουν αναμένεται να επηρεάσουν και τα νησιά με έντονη τουριστική κίνηση και οικονομική δραστηριότητα, καθώς η κατάργηση νεαυραλγικών Δ.Ο.Υ. εκτιμάται ότι θα καταργήσει τον φορολογικό έλεγχο και θα δημιουργήσει μια ειδική οικονομική ζώνη φοροαπαλλαγής και ασυδοσίας.



Αξίζει να σημειωθεί ότι 16 δικηγόροι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία καταργούνται οι περισσότερες νησιωτικές ΔΟΥ, μεταξύ των οποίων και οι Δ.Ο.Υ. Τήνου, Άνδρου, Πάρου, Μυκόνου και Θήρας.



Οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. έπρεπε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα με υπογραφές δύο Υπουργών και γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας και όχι μία απλή Υπουργική Απόφαση.



Από την άλλη πλευρά στελέχη της φορολογικής διοίκησης και γνώστες της κατάστασης στη νησιωτική Ελλάδα, επισημαίνουν ότι οι Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να εξακολουθήσουν να λειτουργούν τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και δεν θα απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογούμενων ή των λογιστών τους, ή των δικηγόρων τους ή των συμβολαιογράφων τους.



Υπενθυμίζεται ότι με το υπάρχον -και ανύπαρκτο- σύστημα μηχανοργάνωσης, απαιτείται σε περισσότερες από σαράντα εργασίες η αυτοπρόσωπη παρουσία του φορολογούμενου.http://leaks.gr






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Της Ντίνας Δασκαλοπούλου



Ο «υπεύθυνος παραγωγής», ο «φλορ μάνατζερ», ο «σκηνογράφος» είχαν δουλέψει σκληρά. Ο δε «χορηγός» ήταν κιμπάρης. Εκτός φυσικά κι αν η διαδήλωση-υπερπαραγωγή υπέρ των μεταλλείων χρυσού που ζήσαμε το Σάββατο στη Μεγάλη Παναγιά έγινε χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων. Eνα τεράστιο βίντεο γουόλ, ασύρματα μικρόφωνα, απευθείας μετάδοση από το Iντερνετ, ένα τζιπ με ντουντούκα, άπειρες πικέτες, κυριλέ αφίσες στα χωριά, πανάκριβα πανό παντού στους γύρω λόφους: το σκηνικό της διαδήλωσης ήταν...


τόσο «λαρτζ» που το παράκανε: προς την είσοδο του χωριού η αναλογία κατοίκων προς τα πανό ήταν αντιστρόφως ανάλογη.



Ο «φλορ μάνατζερ» με το ασύρματο μικρόφωνο στο χέρι έδινε σκηνικές οδηγίες στους περίπου 1.200 διαδηλωτές που έφτασαν εδώ με 15 πούλμαν: «H νεολαία μας να έρθει μπροστά με τα πλακάζ» (sic), «Χέρια ψηλά», «Δώστε ένα σύνθημα, γαμώ τον μπελά μου». Το πλήθος δεν ανταποκρινόταν με τον δέοντα ενθουσιασμό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του. Ούτε όταν ανέβηκε για να χαιρετίσει ο Aδωνις Γεωργιάδης («Το περιβάλλον το αγαπάμε εμείς κι όχι οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ»), ούτε όταν διαβάστηκε επιστολή στήριξης των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Ν.Δ., Μάκη Βορίδη, και του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ούτε όταν τους μεταφέρθηκαν οι αγωνιστικοί χαιρετισμοί του προέδρου της ΓΣΕΕ, ούτε καν όταν ανέβηκε για να μιλήσει η «κόρη μεταλλωρύχου, σύζυγος μεταλλωρύχου και κόρη μεταλλωρύχου».



Το ίδιο φιλότιμα προσπαθούσε από την άλλη άκρη του κόμβου να δώσει παλμό με την ντουντούκα ο διαδηλωτής με το γιλέκο της ΑΚΤΩΡ. Ο σουρεαλισμός θριάμβευσε όταν στο βήμα ανέβηκε εκπρόσωπος της Οργάνωσης για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (θα μας συγχωρήσει που δεν συγκρατήσαμε το όνομά του) για να εξηγήσει ενδελεχώς στα 15΄ δημοσιότητας που του δόθηκαν γιατί «το ταξικό καθήκον επιβάλλει να πουν οι κάτοικοι ναι στα μεταλλεία: για να συγκροτηθεί η εργατική τάξη, χρειάζεται να υπάρχει εργοστάσιο».



Ολόκληρο το ρεπορτάζ με την αποστολή στην Ιερισσώ στην Εφημερίδα των Συντακτών






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Ενιαίο δόγμα συλλογικής αυτοκτονίας



Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Δεν πρόλαβε να εκλεγεί ο Αναστασιάδης Πρόεδρος και έσπευσε να δηλώσει την προσχώρηση στο ΝΑΤΟϊκό πρόγραμμα «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη». Το πρόγραμμα δεν παρέχει τίποτα στην Κύπρο, παρέχει όμως στο ΝΑΤΟ (άνευ ανταλλάγματος) μεγάλες δυνατότητες στη Μεσόγειο και, ταυτόχρονα, απομακρύνει Λευκωσία και Μόσχα.


Τώρα τι να πούμε; ‘Ότι το ΝΑΤΟ ήταν πίσω από το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974; ‘Ότι η Ρωσία υπήρξε, διαχρονικά, το πιστότερο στήριγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ότι ήταν η μόνη χώρα που έδωσε όπλα για την κυπριακή άμυνα, που αρνούνταν οι άλλοι, παρέχοντας αμέριστη και διαρκή στήριξη στον ΟΗΕ;


Κανένα κράτος δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ αν οι ηγέτες του και ο λαός του δεν ενδιαφέρονται να το υπερασπιστούν. Κανένα κράτος και κανένα λαό δεν σέβονται οι άλλοι, αν δεν σέβονται οι ίδιοι τον εαυτό τους. Ο ελεύθερος που αγωνίζεται για την ελευθερία του ή ο δούλος που εξεγείρεται γι’ αυτήν θα αντιμετωπίσει ασφαλώς εχθρότητα, αλλά θα βρει και κάποια συμπάθεια. Ο εθελόδουλος, που βιάζεται να πουλήσει την ελευθερία του, αξίζει, και συνήθως έχει, μόνο την περιφρόνηση, εχθρών και φίλων.


«Δώστα όλα και μην παίρνεις τίποτα» - η ελληνική συμβολή στην παγκόσμια διπλωματία


Δίνοντας την Κύπρο στο ΝΑΤΟ, η Λευκωσία δεν «ισχυροποιεί» τη θέση της – παρέχει στην Ατλαντική Συμμαχία, άνευ ανταλλάγματος, μια τεράστια στρατηγική-γεωπολιτική υπεραξία, ένα από τα κυριότερα χαρτιά της για να υπερασπιστεί το κράτος της (και να διεκδικήσει μια λύση του κυπριακού, αν και λύση του κυπριακού, υπό τις παρούσες συνθήκες, μόνο ανέκδοτο, μάλιστα πολύ επικίνδυνο, μπορεί να είναι).


Φυσικά, μαζί με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, θα έρθει και φόρμουλα επαναφοράς μιας μορφής σχεδίου Ανάν, μετατροπής της Κύπρου σε «αεθνικό» δήθεν «κράτος», όπως το ήθελε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Μοντήγκλ Στερνς.


Ο ελληνικός «εθνικισμός», ή τουλάχιστο, μια εκδοχή του, θα ολοκληρώσει την περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, καθιστάμενος, όπως συνέβη και στο παρελθόν, προνομιακό εργαλείο ξένων δυνάμεων εναντίον του ελληνικού έθνους. Κρίμα οπωσδήποτε για τα παιδιά που απαγχονίστηκαν χαρούμενα στη Λευκωσία πολεμώντας κατά των ‘Αγγλων, για τους δημοκράτες που έχασαν τη ζωή τους ανθιστάμενοι στους δολοφόνους της ΕΟΚΑ Β’ και της αμερικανοκίνητης χούντας του Ιωαννίδη. Αυτοί βέβαια δεν υπάρχουν να μας πουν τη γνώμη τους. Αυτός που υπάρχει είναι ο κυπριακός λαός, που πιθανώς εισέρχεται τώρα, χωρίς καλά-καλά να το αντιλαμβάνεται, στη χειρότερη, ίσως τελευταία φάση της ιστορίας του.


Αυτό μπορεί να συμβεί διότι, απλούστατα, οι ‘Ελληνες της Κύπρου, συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της νήσου, θα δυσκολευτούν πολύ να επιβιώσουν χωρίς δικό τους, «κανονικό» κράτος. Δεν είμαστε στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που δεν είναι βέβαια και πρότυπο (αν και διαβάσαμε πρόσφατα άρθρο διευθυντή μεγάλης εφημερίδας της Αθήνας, που εξηγούσε γιατί ήταν λάθος η έξοδος του Μεσολογγίου!).


Είμαστε σε μια εποχή που, πρώτον, έχουμε μαζική μετανάστευση λαών. Δεύτερο, έχει αναγνωριστεί στους λαούς το δικαίωμα της αυτοκυβέρνησης. Για να το στερήσεις, είναι μακροχρόνια, καλύτερο και σταθερότερο, να αλλάξεις και τη δημογραφική σύνθεση.


Αυτό ήδη γίνεται με την Ελλάδα, όπου η μαζική μετανάστευση των πιο μορφωμένων κα δυναμικών στρωμάτων της νεολαίας συνδυάζεται με τη συνεχιζόμενη, μαζική εισροή εξαθλιωμένων μαζών από τον τρίτο κόσμο, για να μεταβάλλει όχι μόνο τη δημογραφική σύσταση της χώρας, αλλά και να αποσυνθέσει μακροχρόνια το σώμα του Δήμου, αυτό δηλαδή που θα μπορούσε να ασκήσει τη δημοκρατική του εξουσία στη χώρα.


Τώρα βέβαια, είναι τόσο πολλοί οι κίνδυνοι για την Κύπρο, τόσο λίγες και ασυγκρότητες οι αντιστάσεις που δεν ξέρουμε ποιο από όλα τα κακά που την απειλούν θα την εύρει πρώτο. Δεν μας φτάνει η ποιότητα της κυπριακής πολιτικής τάξης, τα σχέδια ΝΑΤΟ και Ανάν, έχουμε το Μνημόνιο με την Τρόικα, έχουμε τα πετρέλαια-αέρια, που θέλουν να της αρπάξουν, έχουμε τις τράπεζές της που χτυπάνε οι ανταγωνιστές τους, τα πλυντήρια του Σίτυ και του Λουξεμβούργου, έχουμε και το Ισραήλ, που αναπόφευκτα μπαίνει στον πειρασμό να «καταπιεί» το μικροσκοπικό, αλλά σε τόσο στρατηγική θέση γείτονά του, που νόμισε ότι θα κάνει παγκόσμια πολιτική χωρίς ηθικά καύσιμα. Μας εντυπωσίασε σχετικά ένα πρόσφατο άρθρο-πρόταση για νομισματική ένωση Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και η συμφωνία του Αρχιεπισκόπου με τους Ραβίνους. Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται κάπως διαφορετικά διηγούνταν τη Σταύρωση το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.


Τι μπορεί να γίνει


Θεωρητικά, σε μια χώρα σε αυτή την κατάσταση, ενώνονται οι πολιτικές δυνάμεις και ο λαός και πάνε στη Μέρκελ, στον Νετανιάχου και σε όποιον άλλο νομίζουν και τους λένε «ή βρίσκουμε μια αξιοπρεπή λύση, να επιβιώσει το κράτος και ο λαός μας, ή αλλοιώς θα χρεωκοπήσουμε ορισμένες τράπεζες, θα ξεχάσετε τα πετρέλαια, θα ξεχάσετε τους δυτικούς διαδρόμους της ενέργειας, θα το κάνουμε κι εμείς καλοκαιρινό το μαγαζί».


Αντ’ αυτού, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε, όπως προ τριετίας οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, ότι θα πάει στας Ευρώπας να «αποκαταστήσει την αξιοπιστία» της Κύπρου. Φανταστείτε τώρα γέλια που ρίχνουνε τα κοράκια, οι τοκογλύφοι, καθώς βλέπουν το θύμα τους νάρχεται να τους λέει «μη με κυττάτε έτσι, αξιόπιστος είμαι, θα κάνω ότι μου πείτε».


Με τους Κυπρίους συμβαίνουν αξιοσημείωτα και δυσερμήνευτα κοινωνιολογικά και ψυχολογικά φαινόμενα. Εμείς στην Ελλάδα μπήκαμε στο μνημόνιο και υπογράψαμε μια δανειακή σύμβαση που είναι η χειρότερη στην ιστορία της αποικιοκρατίας, όχι της Ευρώπης. Αλλά δεν υπήρχε αδερφέ προγενέστερη εμπειρία. Οι Κύπριοι, συγγνώμη δηλαδή, στραβοί είναι; Δεν βλέπουν τι συνέβη στην Ελλάδα και τι θα συμβεί, κατά πάσα πιθανότητα, στη χώρα τους;


Προϊούσα αποσύνθεση


Αν στη «βάση», στον λαό, υπάρχει μεγάλη σύγχυση, στις διάφορες «ελίτ» η κατάσταση, ηθική, διανοητική, ψυχολογική είναι πολύ χειρότερη. Οι καταστροφές άλλωστε δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζονται πολλά χρόνια για να προετοιμαστούν. Η ελληνική και η κυπριακή αστική τάξη δεν είχαν άλλωστε ποτέ κουλτούρα κυρίαρχου κράτους, ούτε μπόρεσαν να φανταστούν καν τον εαυτό τους ως ελάχιστα ανεξάρτητα υποκείμενα. Θυμάμαι πόση εντύπωση έκανα και πόση μου έκαναν οι συνομιλητές μου στην Κύπρο, το 2004, όταν τους έλεγα ότι κράτος σημαίνει στρατός και νόμισμα. «Τι να τον κάνουμε τον στρατό;», Με ρωτούσαν και οι πιο μαχητικοί ακόμα, απαντώντας στις ενστάσεις μου για το σχέδιο Ανάν.


Αν όμως οι ‘Ελληνες δεν εκτιμούν και δεν χρειάζονται κράτος, δηλαδή την εξουσία στο νησί, υπάρχουν άπειροι άλλοι που επιθυμούν (εκεί που είναι) να την ασκήσουν και θα το πράξουν.


Είναι αλήθεια ότι το ελλαδικό και το κυπριακό κράτος οφείλουν, ιστορικά, την ύπαρξή τους, σε δύο μεγάλες και σπουδαίες Επαναστάσεις. Αλλά κατά το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας τους παρέμειναν λειψά μορφώματα, υποκείμενα στη διαρκή πίεση της «Αυτοκρατορίας», βρετανικής μέχρι το 1947, αμερικανικής αργότερα, χρηματιστικής ίσως σήμερα. Πίεση που εκδηλωνόταν εσωτερικά, καταλήγοντας συχνά σε εμφύλιους αλληλοσπαραγμούς.


Τέλος πάντων, ας προσπαθήσουμε να μην είμαστε απαισιόδοξοι, όσο ζει κανείς ελπίζει άλλωστε. Μπορεί ο κ. Αναστασιάδης να αλλάξει, διαψεύδοντας το παρελθόν του, ενθυμούμενος ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» και ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι». Το ΑΚΕΛ πρέπει να σκεφτεί τις αιτίες ενός τόσο καταστροφικού απολογισμού. ΑΚΕΛ, Σοσιαλιστές, οπαδοί του Λιλλήκα, τα διαφωνούντα με την προδοσία των ηγετών τους στελέχη του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ, πρέπει να αντιληφθούν τον θανάσιμο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο κυπριακός λαός συγκροτώντας άμεσα μέτωπο κοινωνικής-εθνικής σωτηρίας, παραμερίζοντας άλλες τυχόν διαφορές τους. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ο Αναστασιάδης εξελέγη Πρόεδρος, δεν του εδόθη εξουσιοδότηση να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας με μια Δανειακή Σύμβαση ή ένα νέο σχέδιο Ανάν ή μια συμφωνία με το ΝΑΤΟ. Το λιγότερο που απαιτούν τέτοιες πράξεις είναι η έκφραση ρητής θέλησης του λαού, και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Kλίμα τρομοκρατίας και… χουντικές τακτικές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αριστοτέλη στη βορειοανατολική Χαλκιδική καταγγέλλονται από τους αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού από τα μεταλλεία των Σκουριών, κατοίκους.



Ολόκληρα χωριά βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών και οι κάτοικοί τους καλούνται να καταθέτουν, στο πλαίσιο μια προανακριτικής διαδικασίας η οποία θυμίζει τακτικές δικτατορικού καθεστώτος. Συνολικά, σύμφωνα με τον Τόλη Παπαγεωργίου, επικεφαλής της επιτροπής αγώνα από το ξημέρωμα της προπερασμένης Κυριακής, οπότε ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε...


στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές της Χαλκιδικής, έχουν γίνει από την Ασφάλεια Πολυγύρου περίπου 100 προσαγωγές κατοίκων.



Σήμερα Τρίτη (5/3) κλήθηκαν από την Ασφάλεια για να καταθέσουν για την υπόθεση ακόμη 13 άνθρωποι, όλοι κάτοικοι Ιερισσού, μεταξύ των οποίων και μια μαθήτρια Λυκείου, μόλις 15 ετών!



Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με το Α.Τ. Πολυγύρου, το οποίο δηλώνει αναρμόδιο να απαντήσει στο μείζων ερώτημα: «ως τί κλήθηκε η μαθήτρια;» και παραπέμπει στην Ασφάλεια, η οποία επίσης δηλώνει άγνοια για το θέμα και αρνείται να απαντήσει σαφώς στο ερώτημά μας.



Αύριο θα βρεθούν στον Πολύγυρο για να καταθέσουν ακόμη οκτώ άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ήδη κληθεί από την «αναρμόδια» Ασφάλεια.



Αναλυτικό ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, για την τρομοκράτηση των κατοίκων από την Αστυνομία, για το οικονομικό παρασκήνιο της υπόθεσης, καθώς και για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μπορείτε να διαβάσετε στο HOT DOC που κυκλοφορεί την προσεχή Πέμπτη (7/3).






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Στο "FthisTV" μας παρουσίασαν σήμερα ένα πολύ ιδιαίτερο κρεοπωλείο που θυμίζει περισσότερο disco και προσφέρει θέαμα στους πελάτες του...


Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ενθουσιάστηκε και το είδε σαν επαγγελματική πρόταση και έτσι σκέφτηκε να πάρει αμέσως τον σύζυγο της τηλέφωνο για να το κατοχυρώσουν ως ιδέα!!!!








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Ο σουηδικός όμιλος ΙΚΕΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποσύρει από τις καφετέριές του σε 23 χώρες τις τάρτες στις οποίες οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα.



Οι συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος δεν έχουν διατεθεί στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η IKEA HOUSEMARKET HELLAS.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ






Όπως δήλωσε η εταιρεία IKEA, αποφάσισε να αποσύρει τις τάρτες, μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται chokladkrokant (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.



Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Shanghai Daily, από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τα γλυκά αυτά περιείχαν «υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων».



Αυτά τα βακτήρια, που συνήθως δεν είναι πολύ επικίνδυνα για τους καταναλωτές, είναι γενικά «μια ένδειξη μόλυνσης από κόπρανα, αν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό», εξήγησε ο μικροβιολόγος της Σουηδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, Ματς Λιντμπλάντ.



Οι τάρτες που αποσύρθηκαν παρασκευάστηκαν από έναν σουηδό προμηθευτή, την εταιρεία Almondy.



Εκπρόσωπος του ΙΚΕΑ, η Ίλβα Μάγκνουσον, υπογράμμισε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων δεν δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.



«Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα επίπεδα των βακτηρίων που βρέθηκαν είναι χαμηλά, αλλά θα πρέπει προφανώς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, και να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη» σημείωσε η Μάγκνουσον.



Τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, η ΙΚΕΑ απέσυρε από 25 χώρες τους κεφτέδες του, μετά την ανακάλυψη σε αυτούς κρέατος αλόγου που δεν αναφερόταν στην ετικέτα.



Τα εδέσματα και τα τρόφιμα αντιπροσώπευαν κατά τη χρήση 2011-2012 (έληξε τον Αύγουστο) το 4,7% επί του κύκλου εργασιών του Ikea, με πωλήσεις 1,3 δισ. ευρώ.


ΠΗΓΗ: in.gr



via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1


Καλεσμένη στο FthisTV ήταν η Ανθή Σαλαγκούδη που αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχτηκε πριν ακόμα βγει στην τηλεόραση και παραδέχτηκε πως στεναχωρήθηκε πολύ και έκλαψε , αλλά δεν πήρε κανέναν για να διαμαρτυρηθεί...



Αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Ηλία Μαμαλάκη από την εκπομπή τους, υποστηρίζοντας πως ήταν κάτι που γνώριζε πως θα συμβεί, αλλά αιφνιδιάστηκε καθώς δεν ήξερε πως θα συμβεί εκείνη την στιγμή...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Από τη Σίβυλλα



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
O Άκης Πετρετζίκης έκανε χτες το βράδυ για το καινούριο του επαγγελματικό βήμα και εκεί βρέθηκε πραγματικά όλη η showbiz...

Φαίη Σκορδά, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Μαίρη Συνατσάκη, Μαρία Μπεκατώρου, Κατερίνα Καινούργιου, Τρύφωνας Σαμαράς, Ελισάβετ Σπανού και πολλοί ακόμα...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


O Γιώργος Παρτσαλάκης εγκαινίασε χτες το βράδυ το εστιατόριο του και πολλοί ήταν οι επώνυμοι φίλοι του που βρέθηκαν εκεί για να τον στηρίξουν...Ανάμεσα τους ο Γιάννης Μπέζος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Βουτσάς και πολλοί ακόμα...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Πόσο "εθισμένος" είσαι στο Facebook Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πιάσει, τουλάχιστον μία φορά, τον εαυτό μας να σπαταλάει χρόνο στο Facebook τι στιγμή που έχουμε άλλες πιο σημαντικές υποχρεώσεις. Δεν είναι υπερβολή...

να πούμε πως το φαινόμενο των κοινωνικών δικτύων μας έχει εθίσει, αποσπώντας μας από άλλες κοινωνικές δραστηριότητες ή ακόμα και τη δουλειά μας.



Πόσο χρόνο όμως ξοδεύουμε συνδεδεμένοι στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου; Πόσο χρόνο από την καθημερινότητά μας αφιερώνουμε στο να κάνουμε Like, να παίζουμε παιχνίδια και να σχολιάζουμε φωτογραφίες φαγητών που ανέβασαν οι φίλοι μας;



Το TimeRabbit, έρχεται να δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. Πρόκειται για μία εφαρμογή που λειτουργεί σαν μετρητής, υπολογίζοντας αυτόν τον χρόνο σε ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα. Μάλιστα έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίσει τη χρήση από διαφορετικούς browsers όπως Internet Explorer, Mozilla Firefox και Google Chrome.



Για να το δοκιμάσετε και εσείς, αρκεί να μπείτε στην ιστοσελίδα του TimeRabbit και να κάνετε download την εφαρμογή. Στη συνέχει και αφού την εγκαταστήσετε, αυτή λειτουργεί στο παρασκήνιο, σημειώνοντας τον χρόνο κατά τον οποίο κοιτάτε το Facebook και σταματώντας όταν αλλάξετε καρτέλα (tab) ή όταν κλείσετε τον πλοηγό.



Το TimeRabbit μπορεί να σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα είτε σε καθημερινή βάση είτε σε εβδομαδιαία ή μηνιαία, ενώ διαθέτει και την επιλογή lifetime, που σας ενημερώνει για το συνολικό χρόνο που έχετε ξοδέψει στο Facebook, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε να μετράει.

newsbeast





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91



Οι δύο εταίροι ετοιμάζουν το δικό τους ανασχηματισμό...





Τα σενάρια του ανασχηματισμού είναι αυτά που συνήθως διαψεύδονται, ως προς το χρονικό διάστημα, αλλά επιβεβαιώνεται ως προς τις διαρροές για τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο.



Στην προκειμένη περίπτωση όμως για να κάνει ανασχηματισμό ο Σαμαράς, θα πρέπει πρώτα να καταλήξουν οι δύο κυβερνητική εταίροι στο αν τελικά εκτός από πολιτικά πρόσωπα των κομμάτων τους θα συμμετάσχουν και οι ίδιοι, όχι μόνο ως αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, αλλά και ως μέλη του υπουργικού συμβουλίου.



Από την απόφασή τους αυτή, εκείνοι που απειλούνται είναι οι αποκαλούμενοι «αμετακίνητοι» της κυβέρνησης – σύμφωνα με τα σενάρια ανασχηματισμού που κυκλοφορούν.



Τα «σιγουράκια», που ήδη συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο είναι κι αυτοί που αγωνιούν περισσότερο καθώς μπορεί να τους πάρουν την … μπουκιά από το στόμα, την τελευταία στιγμή.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Έκπληκτοι έμειναν οι εφοριακοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι όταν εξέφρασαν τα παράπονα τους στον γενικό γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν ανάμεσα σε αυτές και την έλλειψη Ίντερνετ, τους πρότεινε να χρησιμοποιούν δωρεάν ασύρματη σύνδεση από γειτονικά καφέ.



Εμβρόντητοι έμειναν οι υπάλληλοι των ΔΟΥ Θεσσαλονίκης από τον...


γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη ο οποίος εμφανίστηκε αφοπλιστικά ειλικρινής σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες εφορίες της πόλης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», οι υπάλληλοι τον ρώτησαν: «Κύριε γενικές πως θα αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή όταν πολλοί δεν έχουμε καν internet;» και ο κ. Θεοχάρης απάντησε : «Τι να κάνουμε παιδιά; Προσπαθούμε. Για την ώρα προσπαθήστε να κάνετε τη δουλειά ακόμα και με το Free WiFi από διπλανά καφέ».



Οι δηλώσεις αυτές του κ. Θεοχάρη, έρχονται να αναδείξουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις εφορίες, οι οποίες δεν έχουν ούτε τα μέσα να πιάσουν τα «μεγάλα ψάρια» που φοροδιαφεύγουν. Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ότι ενώ έχει δοθεί εντολή να ελεγχθεί υψηλής επιφάνειας «στόχος» στην Δυτική Μακεδονία ο οποίος περιλαμβάνεται και στην «λίστα Λαγκάρντ», δεν υπάρχουν ούτε τα κονδύλια ώστε οι «ράμπο» που θα πάνε να τον ελέγξουν να διανυκτερεύσουν εκτός έδρας.



Από iefimerida



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Η AOC συμμετέχει και φέτος στην έκθεση CeBIT που θα γίνει στο Ανόβερο της Γερμανίας και θα παρουσιάσει νέες καινοτομίες. Από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2013 οι επισκέπτες της έκθεσης θα δουν τα καινούργια προϊόντα της AOC, όπως την οθόνη 73,6 εκ (29”) σε Cinemascope format 21:9 και την απόλυτη οθόνη 60,9 εκ (24”) για gaming g2460Pqu με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και με πολλά εργονομικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον η AOC θα παρουσιάσει τρέχουσα bestsellers προϊόντα όπως το myPlay, την IPS οθόνη 68,6 εκ (27″) με σύνδεση MHL για τους χρήστες Android συσκευών. Η AOC παρουσιάζει το νέο μοντέλο q2963 Pm, μια οθόνη 73,6 εκ(29) με ξεχωριστό σχεδιασμό που χάρη στη διάσταση εικόνας 21:9 είναι ιδανική για την προβολή κινηματογραφικών ταινιών. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί με μεγάλη άνεση κείμενα και φωτογραφίες καθώς η επιφάνεια εργασίας διαθέτει πια άπλετο χώρο!


Με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, οθόνη 60,9 εκ (24″) με 1.920x1.080pixels και εντυπωσιακό χρόνο απόκρισης μόλις 1 ms, υπάρχει κάτι άλλο για τους gamers να ζητήσουν; Βεβαίως και υπάρχει! Τέσσερις θύρες USB ενσωματωμένες στο πλαίσιο, μεγάλη εργονομία και μια πλήρη σειρά συνδέσεων (VGA, DVI, HDMI and DisplayPort). Όλα τα παραπάνω η AOC τα προσφέρει σε μία οθόνη: την g2460Pqu. Η AOC παρουσιάζει την επαγγελματική οθόνη 58,4 εκ (23″) και η τεχνολογία IPS γίνεται επιτέλους προσιτή και στην κατηγορία των επαγγελματικών οθονών. Η AOC δεν συμβιβάζεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά: με απόλυτη εργονομική ευελιξία (προσαρμογή ύψους, κλίσης, περιστροφής και pivot) και θαυμάσια συνδεσιμότητα, μεταξύ άλλων και ενός ενσωματωμένου USB hub, η οθόνη i2360Phu είναι μια πραγματική ευκαιρία. Με την οθόνη i2369Vm, η AOC παρουσιάζει ένα μοντέλο IPS που απευθύνεται σε όλους τους χρήστες. Η Full HD οθόνη 58,4 εκ (23″) διαθέτει κομψό σχεδιασμό και πολλές επιλογές συνδεσιμότητας. Η υποδοχή MHL εξασφαλίζει την συμβατότητα με συσκευές Android και την άμεση σύνδεσή τους με την οθόνη. Έτσι, οι χρήστες Android μπορούν να δουν το περιεχόμενο των φορητών τους συσκευών κατευθείαν σε μεγαλύτερη οθόνη χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Στο "Όλα Μπάχαλο φέτος" ήταν καλεσμένος ο Νίκος Βουρλιώτης και η Δούκισσα Νομικού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον έγγαμο βίο ... Η παρουσιάστρια που ήταν ντυμένη σαν νυφούλα, προφαβώς είχε και προσωπικό ενδιαφέρον και φάνηκε σαν να στέλνει το μήνυμα της σε κάποιον, αλλά Θέμος Αναστασιάδης και Βαγγέλης Περρής, αποκάλυψαν γιατί δεν την παίρνει ο Χρήστος Χολίδης!!!!




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Οι γρίπες καλά κρατούν! Ποιες τροφές τονώνουν το ανοσοποιητικό μας;

Και νόστιμες και υγιεινές και… αντιγριπικές.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Τόνια Ράινχαρντ και τον παθολόγο Τζόλε Φέρμαν υπάρχουν κάποια τρόφιμα που μπορούν να τονώσουν το ανοσοποιητικό μας και να μας θωρακίσουν απέναντι στις ιώσεις. Βέβαια, πρέπει να καταναλώνονται τακτικά και σε ένα βάθος χρόνου για να έχουν αποτέλεσμα. Ποια είναι αυτά;



* Λιπαρά ψάρια.

Ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και η σαρδέλα είναι πλούσια σε σελήνιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα – ένα είδος ωφέλιμου λίπους, που μειώνει τη φλεγμονή και προστατεύει τους πνεύμονες, αυξάνοντας τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τα βακτήρια.

Προτεινόμενη κατανάλωση: Δύο μεριδές λιπαρά ψάρια την εβδομάδα.

* Κρεμμύδια. Τα ξερά κρεμμύδια και τα ομοειδή τρόφιμα, όπως το σκόρο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η κερσετίνη, η αλλισίνη και οι ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Προτεινόμενη κατανάλωση: Μισό φλιτζάνι την ημέρα.

* Μανιτάρια. Η συστηματική κατανάλωση μανιταριών διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας την παραγωγή και την δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων. Να τα τρώτε μαγειρεμένα και όχι ωμά, συνιστά ο δρ Φέρμαν.

Προτεινόμενη κατανάλωση: 3 φορές την εβδομάδα

* Γιαούρτι. Τα γιαούρτια - ιδίως τα ελληνικά, κατά την κυρία Ράινχαρντ – περιέχουν ενεργές καλλιέργειες (γνωστές ως προβιοτικά) ωφέλιμων βακτηρίων, που διατηρούν χαμηλά των επίπεδα των παθογόνων μικροοργανισμών στην γαστρεντερική οδό.

Προτεινόμενη κατανάλωση: ένα γιαούρτι την ημέρα.

* Αυγά. Τα αυγά αποτελούν θαυμάσια πηγή καλής ποιότητας πρωτεϊνών και επιπλέον περιέχουν χολίνη – μία ουσία που εμποδίζει την εισβολή των ιών και των βακτηρίων στο σώμα.

Προτεινόμενη καρανάλωση: Ένα αυγό για πρωινό, 3-4 φορές την εβδομάδα (εφόσον δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη)

* Όσπρια. Τα μπιζέλια, τα φασόλια, οι φακές και τα άλλα όσπρια, αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος αυξάνει την παραγωγή και την επιθετικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων.

Προτεινόμενη κατανάλωση: μισό φλιτζάνι οσπρίων, δύο φορές την εβδομάδα.







Πηγή:

tanea.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1