follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Πληρώνεται με 5.000 ευρώ για να μεταδίδει τη «σοφία» της



Την λένε Kezia Noble και θεωρείται η πιο διάσημη γκουρού του σεx στη Βρετανία. Όπως η ίδια υποστηρίζει ουσιαστικά κάνει «χάρη» στις γυναίκεςαφού διδάσκει στους άντρες πως να ρίξουν μία γυναίκα στο κρεβάτι.



Αυτή της η «σοφία» πληρώνεται αδρά καθώς η πανέμορφη Βρετανίδα αμείβεται με 5.000 ευρώ την εβδομάδα. Η ίδια νιώθει ότι επιτελεί κοινωνικό έργο καθώς κάνει ευτυχισμένους τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες.



Το 80% των πελατών της είναι ηλικίας 27-35 και οι περισσότεροι αδυνατούν να βρουν σύντροφο. Ήδη περισσότεροι από 7.000 άντρες συρρέουν στα μαθήματά της. Η 29χρονη Kezia μάλιστα θυμάται περιπτώσεις με άντρες που είχαν να κάνουν σεξ πάνω από 10 χρόνια ή με παντρεμένους που ήθελαν να βρουν φιλενάδα.



«Βοηθάω τους άντρες να οπλιστούν με κουράγιο για να πλησιάσουν μία γυναίκα. Δεν τους μαθαίνω να υπνωτίζουν μία γυναίκα για να πέσει στο κρεβάτι. Σίγουρα η τεχνική μου έχει ως τελικό σκοπό το σεξ αλλά όχι ευθύς αμέσως. Εστιάζει και στις σχέσεις».






Η 29χρονη λέει ότι έχει εμπνευστεί από τα βιβλία της Jackie Collins αλλά και από τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι» και προσπαθεί να μετατρέψει ντροπαλούς άντρες σε κακά αγόρια.






Όσο για την ίδια οι γονείς της είναι πολύ περήφανοι για τη δουλειά της, ωστόσο η ίδια λόγω των πολλών υποχρεώσεων δεν μπορεί να βρει σύντροφο.



«Κουράστηκα με τις περιστασιακές σχέσεις. Θέλω να βρω κάποιον να κατασταλάξω και να κάνω παιδιά».















via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



«Μου προσέφεραν 25 εκατ. δολάρια για να σκοτώσω τον Τσάβες» Ο άνθρωπος στο βίντεο είναι ένας Κολομβιανός πληρωμένος δολοφόνος και αποκαλύπτει ότι είχε πάρει εντολές από πολιτικό αντίπαλο του...

Ούγκο Τσάβες για να δολοφονήσει τον εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας.



«Μου προσέφεραν 25 εκατ. δολάρια για να σκοτώσω τον Τσάβες. Με όποιο τρόπο». Στο βίντεο που φέρνει στο φως το Αλ Τζαζίρα αποκαλύπτει ότι τα χρήματα τού τα προσέφερε ο Μάνουελ Γκονζάλεζ, πολιτικό πρόσωπο της Βενεζουέλας και ορκισμένος εχθρός του εκλιπόντα, σε μία μυστική συνάντηση το 1999 στη Βενεζουέλα όπου συμμετείχαν και πολλοί παραστρατιωτικοί.



Τι είπε ακριβώς ο Γκονζάλες σε αυτή τη συνάντηση; «Μου είπε ότι θα μου έδινε 25 εκατ. δολάρια για να τον σκοτώσω». Και συνεχίζει:



«Δεν γνωρίζω πόσοι μετά από μένα πήγαν στο Καράκας για να δολοφονήσουν τον Τσάβες. Αλλά ξέρω ότι πρώτα εκπαιδεύτηκαν για αυτό το σκοπό».



Ο Ούγκο Τσάβες πάντα υποστήριζε ότι υπήρχε ένα σχέδιο δολοφονίας εναντίον του. Το 2004 συνελήφθησαν αρκετοί παραστρατιωτικοί έξω από το Καράκας, τίποτα όμως δεν οδήγησε σε ασφαλές συμπέρασμα στο ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας εναντίον του.



Ο άντρας στο βίντεο είναι στη φυλακή για παραστρατιωτική δράση. Το βίντεο με τη συνέντευξη που έρχεται τώρα στο φως της δημοσιότητας από το Αλ Τζαζίρα είναι τραβηγμένο στις αρχές του χρόνου.



Ο άντρας στο βίντεο λέει ότι υπάρχουν ακόμα άτομα στη Βενεζουέλα που θα ήθελαν να αφαιρέσουν τη ζωή από τον Ούγκο Τσάβες και ότι περισσότεροι από 2.000 παραστρατιωτικοί θέλουν να τον ρίξουν από την εξουσία.



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πέθανε την Τρίτη το βράδυ από καρκίνο.



Δείτε το βίντεο...




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Την κοινή γνώμη της Βραζιλίας έχει συγκλονίσει η ιστορία της δολοφονίας του 25χρονου μοντέλου Ελίζα Σαμούδιο, η οποία έκανε το... λάθος να...

αποκτήσει παιδί του τερματοφύλακα, Μπρούνο Φερνάντεζ ντε Σόουζα.





Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, που το 2010 καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση για την απαγωγή του μοντέλου Ελίζα Σαμούδιο, παραδέχτηκε στο δικαστήριο -ξεσπώντας σε κλάματα- πως η πρώην ερωμένη του δολοφονήθηκε, διαμελίστηκε και δόθηκε τροφή στα σκυλιά!



Να τονίσουμε πως η Σαμούδιο, την οποία ο Σάντος γνώρισε σε ένα πάρτι το 2009, γέννησε το παιδί του, αλλά εκείνος ήταν παντρεμένος και θέλησε να προστατεύσει τη φήμη του!



Μέχρι πρότινος, ο πρώην τερματοφύλακας της Φλαμένγκο αρνείτο πως γνώριζε κάτι για το τι συνέβη στην Ελίζα Σαμούδιο, αλλά στη δίκη του για τον φόνο της νεαρής κοπέλας αποκάλυψε πως γνώριζε ότι ο καλύτερος του φίλος, Λουίς Ενρίκε Ρομάο είχε πληρώσει κάποιον για να την σκοτώσει. Παραδέχτηκε ακόμα πως αν και δεν έδωσε εντολή για να γίνει αυτή η αποτρόπαιη πράξη, την είχε δεχθεί.



Ο 27χρονος πορτιέρε φέρεται πως κανόνισε την απαγωγή της Σαμούδιο και την δολοφονία της με άλλους οκτώ. Μέσα σε αυτούς φέρεται να βρίσκονταν η γυναίκα του Νατϊάν, ένας ξάδερφος του και ένας πρώην αστυνομικός.



Οι Αρχές έχουν ισχυριστεί πως ο πρώην αστυνομικός παρακολουθούσε τον Σάντος να βασανίζει τη Σαμούδιο, τον βοήθησε στο διαμελισμό της και στη συνέχεια να δώσουν κάποια μέλη της στο ροντβάιλερ του ποδοσφαιριστή και τα υπόλοιπα να τα θάψουν σε τσιμέντο.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου… εξερράγη από το βήμα της Βουλής με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην Ιερισσό.



«Στις Σκουριές συντελείται ένα οικονομικό και....

περιβαλλοντικό έγκλημα και εσχάτως ένα έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών», τόνισε αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε:



«Οι Σκουριές Χαλκιδικής είναι υπόθεση η οποία ανατρέχει στη δεκαετία του ’90 και την παρακολουθεί από κάθε θέση ο κ. Πάχτας. Είναι μία από τις τελευταίες πράξεις του. Άλλο ο νόμος και η τάξη κύριοι της κυβέρνησης και άλλο ο τσαμπουκάς του τζάμπα μάγκα απέναντι στους αδύναμους», υπογράμμισε η κα Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «είστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να συμπράξετε στο έγκλημα. Το έγκλημα στις Σκουριές δεν είναι απλώς σε βάρος της τοπικής κοινωνίας αλλά και σε βάρος των συμφερόντων της χώρας».





http://ysterografa.gr/




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ήταν σήμερα το πρωί στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού. Όπως διαβάζουμε στο EviaNews, κάτω από άγνωστες συνθήκες δύο αυτοκίνητα...

συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Επικράτησε πανικός μιας και ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου ήταν εγκλωβισμένος.





Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική που βρέθηκε στο σημείο και κατάφερε να βγάλει από το αυτοκίνητο τον άτυχο 41χρονο. Την ώρα του τροχαίου έβρεχε...Ο άντρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91











Πώς οι σκύλοι μαθαίνουν τις λέξεις

Τις συνδέουν με το μέγεθος και την υφή των αντικειμένων και όχι με το σχήμα, όπως οι άνθρωποι


Αν πείτε στον σκύλο σας «πού είναι το μπαλάκι σου;» αυτός αμέσως θα τρέξει να το βρει. Πώς καταλαβαίνει τις ανθρώπινες λέξεις; Η επιστήμη δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με αυτό το ερώτημα. Τώρα μια ομάδα ερευνητών εξέτασε το ζήτημα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερός μας φίλος έχει μια αντίληψη της γλώσσας εντελώς διαφορετική από τη δική μας: αντί να συνδέει τις λέξεις με το σχήμα των αντικειμένων, όπως ο άνθρωπος, τις συνδέει με το μέγεθος και την υφή τους.

Ανθρωποι και σκύλοι

Τα παιδιά, όταν αρχίζουν να μιλούν, μαθαίνουν τη γλώσσα συνδέοντας τις λέξεις με το σχήμα των αντικειμένων. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα παιδί μάθει τη λέξη «μπάλα», αν του δείξετε μια σειρά από αντικείμενα που έχουν είτε παρόμοιο σχήμα είτε παρόμοιο μέγεθος είτε παρόμοια υφή με τη μπάλα του, θα αντιληφθεί ως «μπάλα» τα αντικείμενα που έχουν το ίδιο σφαιρικό σχήμα με αυτήν και όχι εκείνα που έχουν το ίδιο μέγεθος ή την ίδια υφή.

Οι σκύλοι από την πλευρά τους, αν και δεν μιλούν, έχουν αποδεδειγμένα την ικανότητα να συνδέουν τις «ανθρώπινες» λέξεις με συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως τα παιχνίδια τους, αλλά κανείς ως τώρα δεν γνώριζε μέσω ποιας διαδικασίας γίνεται αυτό. Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Λίνκολν της Βρετανίας αποφάσισε να το διερευνήσει με τη βοήθεια του Γκέιμπλ, ενός πεντάχρονου Border Collie με εξαιρετική ικανότητα στην εκμάθηση λέξεων και σχετικά πλούσιο «λεξιλόγιο».

Αρχικά οι επιστήμονες εξέτασαν αντικείμενα που τα ονόματά τους ήταν γνωστά στον Γκέιμπλ και στη συνέχεια «μύησαν» το collie σε καινούργια ονόματα και αντικείμενα με διαφορετικό μέγεθος, σχήμα και υφή. Διαπίστωσαν ότι αρχικά ο σκύλος κατηγοριοποιούσε τα αντικείμενα με βάση το μέγεθός τους ενώ αργότερα, καθώς εξοικειωνόταν με αυτά, τα ξεχώριζε με βάση την υφή τους. Το σχήμα δεν φάνηκε να παίζει κανένα ρόλο.

Διαφορετικά «λεξικά», διαφορετικοί κόσμοι;

Η μελέτη , η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLoS ONE», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το νοητικό λεξικό – η μακροπρόθεσμη καταγραφή πληροφοριών που αφορούν τον ήχο, το νόημα, τη συντακτική χρήση κ.λπ. των λέξεων – είναι ριζικά διαφορετικό στους σκύλους σε σχέση με τους ανθρώπους, τόσο ως προς τη δομή όσο και ως προς τη λειτουργία του.

«Αν και ο σκύλος σας καταλαβαίνει την εντολή “πιάσε το μπαλάκι”, μάλλον σκέφτεται το αντικείμενο με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι εσείς» ανέφερε ο Δρ Εμίλ Φαν Ντερ Ζέε, εκ των επικεφαλής της μελέτης. Όπως πρόσθεσε, ένας παράγοντας ο οποίος ενδέχεται να παίζει σημαντικό ρόλο στη δομή του νοητικού λεξικού είναι ο τρόπος με τον οποίο οργανώνονται οι αισθητικές πληροφορίες στο κάθε είδος.

«Το ανθρώπινο οπτικό σύστημα είναι συντονισμένο στην ανίχνευση του σχήματος των αντικειμένων για την αναγνώρισή τους» εξήγησε. «Στα πειράματά μας αποκλείσαμε τη χρήση οσφρητικών ερεθισμάτων από τον Γκέιμπλ. Φαίνεται ότι το οπτικό του σύστημα και τα αισθητικά ερεθίσματα που σχετίζονται με την περιοχή του στόματός του είναι εστιασμένα στο μέγεθος και στην υφή, και όχι στο σχήμα. Μελλοντικά πειράματα θα δείξουν τον ρόλο που παίζει η όσφρηση στην κατηγοριοποίηση των λέξεων από τον σκύλο».

Πέραν του ότι φωτίζουν με έναν νέο τρόπο τη λειτουργία της ομιλίας στον άνθρωπο μέσω της σύγκρισης με ένα άλλο είδος τα ευρήματα προσφέρουν επίσης στοιχεία για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ιδιαίτερα για σκύλους-συνοδούς και σκύλους εργασίας.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7
Οι τρύπες στο έδαφος είναι ένα από τα πιο ανεξήγητα αλλά και ταυτόχρονα πιο συναρπαστικά φαινόμενα της φύσης. Σχηματίζονται σταδιακά ή εντελώς ξαφνικά και βρίσκονται παντού σε όλο τον κόσμο. Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τις 10 πιο εντυπωσιακές…



1. Dean’s Blue Hole, Μπαχάμες



Το Dean Blue Hole με 202 μέτρα είναι η βαθύτερη γνωστή θαλάσσια τρύπα του κόσμου. Βρίσκεται σε έναν κόλπο δυτικά της πόλης Clarence στο Long Island, στις Μπαχάμες. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τόπος συνάντησης όσων λατρεύουν την ελεύθερη κατάδυση…











2. Καταβόθρα Bimmah, Ομάν



Σχηματίστηκε όταν κατέρρευσε το έδαφος πάνω από μια υποθαλάσσια σήραγγα 500 μέτρων που οδηγεί στην θάλασσα. Έτσι το νερό στην τρύπα δεν είναι ούτε καθαρά αλμυρό ούτε γλυκό. Υπάρχουν αρκετοί που τολμούν να βουτήξουν αλλά με μεγάλη πάντα προσοχή λόγω των πολύ συχνών ακραίων παλιρροϊκών φαινόμενων…











3. Great Blue Hole, Μπελίζ



Το Great Blue Hole είναι μια μεγάλη υποβρύχια τρύπα στα ανοικτά των ακτών της Μπελίζ. Η τρύπα έχει κυκλικό σχήμα, πάνω από 300 μέτρα μήκος και 124 μέτρα βάθος. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO) και είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός αυτοδυτών αναψυχής…











4. Ik Kil, Μεξικό







Το Ik Kil είναι μια πολύ γνωστή τρύπα έξω από το Piste, στο Μεξικό. Βρίσκεται στο βόρειο κέντρο της χερσονήσου Γιουκατάν και αποτελεί μέρος του αρχαιολογικού πάρκου Ik Kil κοντά στο Chichen Itza. Είναι ανοιχτή στο κοινό που θέλει να την εξερευνήσει και πολύ συχνά αποτελεί ακόμη και μέρος τουριστικών εκδρομών…











5. Red Lake, Κροατία



Η καταβόθρα Red Lake βρίσκεται κοντά στην πόλη Imotski, της Κροατίας και είναι η τρίτη μεγαλύτερη καταβόθρα στον κόσμο. Είναι γνωστή για τα πολυάριθμα σπήλαια και τους εντυπωσιακά υψηλούς απότομους βράχους που φτάνουν τα 241 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο του νερού. Λόγω του μεγέθους της έχει εξερευνηθεί μόνο έως τα 530 μέτρα…







6. Zacaton, Μεξικό



Με συνολικό βάθος 339 μέτρα η καταβόθρα στο Zacatón είναι η βαθύτερη στον κόσμο. Βρίσκεται στο Δήμο Aldama στη βορειοανατολική πολιτεία Tamaulipas, στο Μεξικό, και τροφοδοτείται από μια ιαματική πηγή με φρέσκο νερό.

Το όνομα της προέρχεται από τα πλωτά κομμάτια από γρασίδι Zacaton που παρασύρονται και κινούνται στην επιφάνεια του νερού ανάλογα με τις διαθέσεις του ανέμου…











7. Morning Glory, Ουαϊόμινγκ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής



Μια από τις πιο γνωστές αλλά και πιο όμορφες θερμικές πισίνες στον κόσμο. Βρίσκεται στο πάρκο Yellowstone και πήρε το όνομα της το 1880 λόγω της ομοιότητας της με ένα λουλούδι. Μέχρι λίγες δεκαετίες πριν το χρώμα της πηγής ήταν μπλε. Σήμερα έχει πάρει μια βαθιά πράσινη απόχρωση με κίτρινους και πορτοκαλί δακτυλίους. Αυτή η αλλαγή στο χρώμα της εξηγείται από τα βακτήρια που κατοικούν στο νερό. Για να φτάσετε σε αυτή θα πρέπει να περπατήσετε κατά μήκος του Άνω Geyser και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να την επισκεφτείτε…











8. Neversink Pit, Αλαμπάμα, ΗΠΑ



Το Neversink Pit, μια ασβεστολιθική καταβόθρα στην Αλαμπάμα, λόγω της βλάστησης στις προεξοχές και τους καταρράκτες της είναι μία από τις πιο φωτογραφημένες καταβόθρες στον κόσμο. Η οπή έχει περίπου 12 μέτρα πλάτος στην κορυφή, αλλά επεκτείνεται στα 30 μέτρα στο κάτω μέρος της, το οποίο είναι μέτρα κάτω από το έδαφος. Στο Neversink ζουν πολλές νυχτερίδες αλλά και πολλά σπάνια και απειλούμενα είδη φτέρης…







9. Giant’s Kettle, Ροβανιέμι, Φινλανδία



Ο «βραστήρας του γίγαντα» βρίσκεται στο Ροβανιέμι, στη Φινλανδία και είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα της Φινλανδίας. Έχει διάμετρο 5,7 – 8 μέτρα και βάθος 15,4 μέτρα…







10. Balaa Καταβόθρα, Λίβανος



Η καταβόθρα Balaa βρίσκεται στο βόρειο Λίβανο. Το βάθος της φτάνει περίπου τα 250 μέτρα. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της είναι ο καταρράκτης Baatara που χύνεται από την μια πλευρά της δημιουργώντας τρεις φυσικές γέφυρες, η μια πάνω στην άλλη. Ανακαλύφθηκε το 1952 από τον Γάλλο σπηλαιολόγο Henri Coiffait. Ο καταρράκτης αλλά και όλη η γύρω περιοχή έχουν χαρτογραφηθεί πλήρως την δεκαετία του 1980 από τον οργανισμό Spéléo club du Liban…

















via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ

Φοβερό γέλιο λέμε. Νιώτης και Διαμαντίδης ενώθηκαν με στόχο την δημαρχεία Νικαίας – Ρέντη. Οι δύο τελειωμένοι πολιτικοί συναντήθηκαν και συζήτησαν για τις δημοτικές εκλογές και κατέληξαν πως πρέπει να κατεβάσουν... ενωμένοιδημοτικό συνδυασμό για να βγάλουν τον δήμο Νικαίας – Ρέντη από την άσχημη οικονομική κατάσταση που είναι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πέσει πολύ γέλιο. Ήδη όσοι το έχουν ακούσει έχουν ξεκαρδιστεί. Αν πραγματικά συμβεί κάτι τέτοιο τότε ο Ιωακειμίδης θα επανεκλεγεί με 60% από την πρώτη Κυριακή.http://dimotikosafari.blogspot.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Καταλαβαίνω ότι μετά τη χθεσινή του εμφάνιση ο κ. Τσίπρας, θα έχει πρόβλημα στο εσωτερικό του», τόνισε ο Άδωνις

Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συζήτησης στο στούντιο της ΝΕΤ, αναφερόμενος στην παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, δήλωσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιδεολογικό σούπερ μάρκετ.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Υπουργείο Ανάπτυξης:Για τις κατολισθήσεις στη Πρασιά του δήμου Αγράφων..200.000

ευρώ μέσω της ΤΕΟ.ΑΕ για έργα οδοποιίας στο Δήμο Καρπενησίου!!!



"Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"θα μπορούσε να χαρακτηρίσει οποιοσδήποτε απο τους 200 και πλέον κατοίκους των αποκλεισμένων χωριών της Δυτικής Ευρυτανίας που εδώ και 1,5 μήνα στερούνται ενός ασφαλούς και ανοικτού οδικού δικτύου,τις απαντήσεις που έδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών στις ερωτήσεις Κουίκ,Κοντογεώργου και των Βουλευτών του Σύριζα σχετικά με τα κατολισθητικά φαινόμενα της Πρασιάς.

Το μεν Εσωτερικών έριξε το μπαλάκι στους δήμους λέγοντας ότι έχουν δωθεί στο δήμο Αγράφων απο την ΣΑΤΑ για τα έτη 2012-12 σχεδόν 1,2 εκ.ευρώ! ενώ το Υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο Αναπλ.Υπουργός κ.Καλόγιάννης ανέφερε σε μιά λιτή απάντηση ότι για τα κατολισθητικά φαινόμενα της Πρασιάς(εκεί αναφέρονταν οι περισσότερες επερωτήσεις των Βουλευτών) έχουν δωθεί απο τον προηγούμενο μήνα 200.000 ευρώ απο το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ΤΕΟ ΑΕ για έργα οδοποιίας στο Δήμο Καρπενησίου!!!

Σώστα καταλάβατε..Να το πούμε και λιανά γι αυτούς που δεν ξέρουν και πολλά γράμματα;;

Οι φωστήρες της κεντρικής εξουσίας,και δει του Υπουργείου Ανάπτυξης,που έχουν τις τύχες όλων των πολιτών και έφτασαν σε αυτό το χάλι την πατρίδα μας,αποφάσισαν για να βοηθήσουν οικονομικά τους αποκλεισμένους πολίτες της Πρασιάς και των Κέδρων που τραβούν την δική τους οδύσσεια ,στο έργο του απεγλωβισμού τους απο τους τόνους λάσπης,να εγκρίνουν πίστωση 200.000 ευρώ μέσω της ΤΕΟ ΑΕ για συντήρηση της οδοποιίας του δήμου Καρπενησίου(Φώτο)!!

Προφανώς στους αρμόδιους του Ανάπτυξης ,θελημένα ή όχι απο κάποιους "δικούς μας", δόθηκε η εντύπωση ότι η Ευρυτανία είναι ..μόνο ο Δήμος Καρπενησίου.

Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις που έδωσαν τα Υπουργεία

Περισσότερα για το θέμα σύντομα











prassia-eyrytanias.blogspot.gr














via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Όπως φαίνεται πολλοί από εμάς έχουν φάει άλογο χωρίς να το γνωρίζουν.... Όμως υπάρχει ένας Έλληνας παρουσιαστής που έχει φάει αρκούδα και το έχει κάνει συνειδητά...




Ο λόγος για τον Δημήτρη Καμπουράκη που όπως αποκάλυψε , στο παρελθόν είχε φάει αρκούδα στην Ρουμανία!!!!




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Η Κατερίνα Καινούργιου είναι μια πραγματική "κοκέτα" καθώς την ενδιαφέρει να είναι πάντα άψογη εμφανισιακά...



Αυτό βέβαια την κάνει και πολύ επικίνδυνη , καθώς η παρουσιάστρια δεν παραλείπει να βάζει κραγιόν, ακόμα και όταν οδηγάει!!!



via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Το επόμενο iPhone έρχεται τον Αύγουστο Η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την επόμενη γενιά iPhone και iPad συσκευών, σύμφωνα με φήμες που διέρρευσαν από την τεχνολογική...

ιστοσελίδα iMore. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει πως το iPhone 5S αναμένεται για τον Αύγουστο, ενώ κάνει λόγο για κυκλοφορία του iPad mini τον ερχόμενο Απρίλιο.



Οι πήγες του iMore δε σταματούν εκεί, αποκαλύπτοντας πως ο σχεδιασμός του iPhone 5S δε θα διαφέρει από αυτόν του iPhone 5, όμως θα διαθέτει καλύτερα χαρακτηριστικά, όπως γρηγορότερο επεξεργαστή και πολύ βελτιωμένη κάμερα. Αυτές οι πληροφορίες, φαίνεται να έχουν κάποια βάση αφού την ίδια στρατηγική έχει ακολουθήσει η Apple με όλες τις S-class συσκευές της.



Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην επόμενη γενιά iPad, με τις φήμες να κάνουν λόγο για σκέψεις της εταιρίας για κυκλοφορία του iPad 5 τον ερχόμενο Απρίλιο! Φυσικά, δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της εταιρίας να κυκλοφορεί μία νέα συσκευή κάθε έξι μήνες, πόσο μάλλον μία tablet συσκευή, αλλά από την άλλη αυτή να είναι η νέα γραμμή που θέλει να χαράξει ο Tim Cook.



Η αλήθεια είναι πως με την δημοφιλία που έχουν οι συσκευές της Apple, είναι λογικό να μονοπωλούν το ενδιαφέρον ακόμα και στις φήμες που κυκλοφορούν. Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί τόσα πολλά για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας που είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα deasy.gr, ο Ο.Τ.Ε ετοιμάζεται να εγκαινιάσει μέσα στο 2013 ένα ασύρματο πανελλαδικό δίκτυο σε συνεργασία με την Deutsche Telecom και την ισπανική Fon.Το ασύρματο πανελλαδικό δίκτυο του Ο.Τ.Ε προορίζεται για συνδρομητές ευρυζωνικών συνδέσεων της εταιρείας και θα κατασκευαστεί στα πρότυπα της Deutsche Telecom η οποία στήνει το μεγαλύτερο WiFi δίκτυο της Γερμανίας με 2.5 εκατ. WiFi hotspots σε όλη τη χώρα.


Επιπλέον η ισπανική Fon παρέχει στους 9 εκατ. συνδρομητές της ένα ειδικό router με το οποίο προσφέρουν πρόσβαση στο δικό τους WiFi σε όλους τους υπόλοιπους συνδρομητές της εταιρείας. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, η Cosmote προετοιμάζεται, προκειμένου να ξεκινήσει την εγκατάσταση και λειτουργία ενός δικτύου από μερικές χιλιάδες δημοσίων WiFi hotspots σε ολόκληρη την Ελλάδα, στα οποία οι συνδρομητές της θα έχουν δωρεάν πρόσβαση και μάλιστα αυτόματη.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


O ράπερ Ταραξίας μίλησε στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι" και αποκάλυψε πως το όνομα του προέρχεται από την παιδικά και εφηβικά του χρόνια, επειδή ήταν ταραχοποιό στοιχείο, ενώ υποστήριξε πως έχει φάει ξύλο και έχει πάει στο κρατητήριο..








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Η Νατάσα Θεοδωρίδου μπορεί να είναι μια πολύ πετυχημένη τραγουδίστρια, αλλά πάνω από όλα είναι μητέρα και δεν μπορεί να κρύψει την χαρά της και την περηφάνια της που η κόρη της πέρασε στο πανεπιστήμιο...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


O Πέτρος Κωστόπουλος στην χθεσινή του εκπομπή είχε καλεσμένο τον Τόνυ Σφήνο και θέλησε να τον ευχαριστήσει, όχι τόσο πολύ για την παρουσία του στο "Βράδυ", αλλά γιατί όταν ο ίδιος πριν περίπου 2 μήνες πήγε να διασκεδάσει στο μαγαζί που εμφανιζόταν ο showman, ήταν η πρώτη φορά που πέρασε καλά το τελευταίο διάστημα!!!!








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz




O Παναγιώτης Πετράκης για τις ανάγκες της παράστασης "Δαίμονες" άλλαξε το στυλ του και ξύρισε από την μια μεριά του κεφαλιού του τα μαλλιά του, ενώ από την άλλη άφησε μακρυά φράντζα...



Το στυλ αυτό που του δίνει ένα πιο διαφορετικό και σκληρό look μας θύμισε αρκετά το στυλ που είχε ο Σάκης Ρουβάς στην ταινία "Alter Ego" ...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Ante portas (προ των πυλών) φέρεται να είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, παρά τις -επιβεβλημένες, ώστε να μην σταματήσει τελείως η δουλειά- διαψεύσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.



Ως πιθανότερος χρόνος διεξαγωγής του, μάλιστα, φέρεται το τέλος Μαρτίου ή οι αρχές Απριλίου, παρότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται δυσαρεστημένος ή και ενοχλημένος από τον τρόπο που έθεσε το θέμα στη δημόσια ατζέντα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίστηκε να δημιουργεί τετελεσμένα.



Παρά, ωστόσο, την κατ’ αρχήν απόφαση για αλλαγές στο υπουργικό σχήμα ο πρωθυπουργός-και εν μέρει και οι αρχηγοί των δυο άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση- έχουν μπροστά τους κρίσιμα διλήμματα και σοβαρές αποφάσεις.



1. Ανασχηματισμός ισορροπιών και συμβιβασμών ή ανασχηματισμός για αποτελέσματα;



Ο Αντ. Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει τις πολύ υψηλές προσδοκίες πολλών βουλευτών της ΝΔ ότι θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, αλλά και εκείνους που θα απομακρύνει. Παράλληλα οφείλει να διαχειριστεί και τις απαιτήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που διεκδικούν περισσότερες θέσεις στην κυβέρνηση από αυτές που διαθέτουν σήμερα. Το ερώτημα είναι πώς θα καταφέρει ο πρωθυπουργός, στον πρώτο ανασχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης, να μειώσει τα εσωκομματικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν και να δώσει την αίσθηση ενός νέου ξεκινήματος, με στόχο καλύτερα αποτελέσματα. Και σε μια τέτοια περίπτωση μάλλον θα πρέπει να θιγούν τόσο υπουργοί άλλων κομμάτων, όσο και «γαλάζιοι» που σήμερα θεωρούνται αμετακίνητοι.



2. Νέα κυβέρνηση, αλλά για ποια πολιτική;



Αν στόχος είναι η υλοποίηση των αποφάσεων του Μνημονίου, ως έχουν ή με μικρές αλλαγές η νέα κυβέρνηση χρειάζεται διαφορετικό στίγμα από το αν στόχος είναι μια πραγματική διαπραγμάτευση με την τρόικα. Κάτι που ούτως ή άλλως ξεκινά από την κεφαλή…



3. Θα συμμετάσχουν ως αντιπρόεδροι οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης;



Ο Αντ. Σαμαράς μάλλον θα το ήθελε ώστε η κυβέρνηση να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και κυρίως να μην απαιτούνται οι συσκέψεις των αρχηγών, που οδηγούν στο να μην λειτουργεί το Υπουργικό Συμβούλιο ή να μην υπάρχει Κυβερνητική Επιτροπή. Ο Ευ. Βενιζέλος υπό προϋποθέσεις λέει ναι στη συμμετοχή του, ο Φώτης Κουβέλης εμφανίζεται αρνητικός.



4. Αν δεν δεχθούν να συμμετάσχουν, πως θα λειτουργήσει η κυβέρνηση;



Είναι φανερό πως ούτε η σύσκεψη των αρχηγών αποτελεί την καλύτερη θεσμική λειτουργία, ούτε οι διάφορες επιτροπές που ζητούνται (και συζητούνται) και οι οποίες αν δεν έχουν ως στόχο να εμφανίζουν τον πρωθυπουργό υπό επιτροπεία το πράττουν εξ αντικειμένου. Ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης είναι από τα βασικά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν…



5. Θα χρησιμοποιηθεί ο ανασχηματισμός ως εμβρυουλκός πολίτικων εξελίξεων;



Ο πρωθυπουργός προφανώς θα επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει στην κυβέρνηση και ικανά πρόσωπα που θα χρησιμοποιούσε εν συνεχεία και στις κινήσεις του για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με τη διεύρυνση-ίσως και τη μετεξέλιξη λένε οι πλέον φιλόδοξοι-της ΝΔ. η ανάγκη συμβιβασμών ωστόσο με τα άλλα κόμματα και η ανησυχία για τη «γαλάζια» ΚΟ, μάλλον καθιστούν απαγορευτικό ένα τέτοιο εγχείρημα.



6. Ανασχηματισμός διορθωτικών κινήσεων ή ευρύτερος;



Ο πρωθυπουργός μάλλον δεν επιθυμούσε ανασχηματισμό στην παρούσα φάση, ενώ η συζήτηση που διεξάγεται δεν θα είχε λάβει αυτές τις διαστάσεις, αν δεν έθετε το θέμα στο δημόσιο διάλογο με τον τρόπο που το έθεσε ο Ευ. Βενιζέλος. Ο Αντώνης Σαμαράς κρατούσε το χαρτί του ανασχηματισμού για αργότερα, καθώς η εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου είναι πως το κοινωνικό κλίμα θα οξυνθεί, όπως και η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα οι κυβερνητικές αλλαγές να αποτελούσαν «όπλο» για τη συνέχεια. Η επίσπευση του χρόνου διεξαγωγής του ανασχηματισμού, πάντως, είναι άγνωστο εάν θα οδηγήσει τον πρωθυπουργό σε διορθωτικές κινήσεις, σε έναν δηλαδή λεγόμενο «μικρό ανασχηματισμό» ή θα μπορέσει να προχωρήσει σε ευρύτερες αλλαγές.



7. Θα μικρύνει ή θα μεγαλώσει το κυβερνητικό σχήμα;



Η ανάγκη ικανοποίησης πολλών προσδοκιών και αιτημάτων ίσως οδηγήσει σε μεγέθυνση του κυβερνητικού σχήματος. Στην ίδια κατεύθυνση οδηγεί και η εμπειρία ότι υπουργεία-μαμούθ όπως το Ανάπτυξης δεν λειτουργούν και προφανώς απαιτείται να κατατμηθούν. Η κοινωνία, ωστόσο, μάλλον ζητά μικρότερο σχήμα από το σημερινό.



8. Πώς θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του κυβερνητικού έργου με αλλαγή ακόμα και μνημονιακών υπουργών;



Ένα από τα πλέον κρίσιμα ερωτήματα, καθώς δεν υπάρχει πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου, με υπουργούς να ενημερώνονται, για πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει χθες.



9. Θα συνεχιστεί το σημερινό μοντέλο των «τρικομματικών» υπουργείων;



Με τον ανασχηματισμό θα συνεχιστεί το σημερινό μοντέλο που θέλει όπου υπάρχει υπουργός από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ να υπάρχει αναπληρωτής του από τη ΝΔ; ή το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου την διοίκηση κάποιων υπουργείων, όπως κάποια ηγετικά στελέχη των κομμάτων αυτών επιδιώκουν να γίνει;







Πηγή: real.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ο πρόεδρος της γνωστής ηλεκτρονικής αλυσίδας, e-shop, συνελήφθη για οφειλές στο Δημόσιο συνολικού ύψους 9.959.583 ευρώ. Αστυνομικοί του Τμήματος...

Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνέλαβαν τον 39χρονο Σ.Μ., στο Μαρούσι.





Για χρέη στο Δημόσιο, συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου και ένας 59χρονος, ο οποίος χρωστόυσε 339.650,79 ευρώ, καθώς και ένας 44χρονος στο Νέο Κόσμος για οφειλές ύψους 63.848,64 ευρώ.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Παραμένει το αδιέξοδο στο θέμα της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο

καθώς η τρόικα δεν έχει πειστεί από τις διαβεβαιώσεις του Αντώνη Μανιτάκη ότι μέχρι το 2015 θα έχουν επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος των 150.000 αποχωρήσεων.



Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι αναβλήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον πρωθυπουργό που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 18:00 το απόγευμα, καθώς δεν έχει κλείσει ακόμα το επίμαχο θέμα.



Η τρόικα, που έχει στα χέρια της τον φάκελο που παρέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητά συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα μέχρι και το 2014. Οι πιστωτές εντείνουν τις πιέσεις και ζητούν επιτακτικά να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες (πειθαρχικές και άλλες), έτσι ώστε να τεθούν άμεσα σε αργία περίπου 7.000 επίορκοι υπάλληλοι, αλλά και διορισμένοι με πλαστά πιστοποιητικά.



Ωστόσο, το «μπαλάκι» πλέον πέφτει στα πειθαρχικά συμβούλια, καθώς δεν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις για τόσο μεγάλο αριθμό επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο φόβος της προσφυγής στη Δικαιοσύνη και της δικαίωσης των συγκεκριμένων υπαλλήλων.



Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να επιταχύνουν τις εργασίας τους τα πειθαρχικά συμβούλια και να καταλήξουν γρηγορότερα σε αποφάσεις για τους επίορκους. Έως την Κυριακή στις 15:00 το μεσημέρι που έχει προγραμματιστεί το επόμενο ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα δεν αποκλείεται να γίνει και νέα συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Αντώνη Μανιτάκη.



Βούληση της κυβέρνησης μετά και την τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είναι να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς εκτιμά ότι το πρόγραμμα κινητικότητας μπορεί να επιτύχει τους στόχους.



Η εμμονή του κ. Τόμσεν



Η πρώτη επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα ήταν εκείνη που, σύμφωνα με πληροφορίες, δημιούργησε την εμπλοκή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολ Τόμσεν δεν έφτασε στην Αθήνα την Δευτέρα με την υπόλοιπη αποστολή και είχε την πρώτη επαφή με τον Γιάννη Στουρνάρα στη συνεδρίαση του Eurogroup και στη συνέχεια χθες στο υπουργείο Οικονομικών.



Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας υπήρξε σύντομο τετ-α-τετ του υπουργού Οικονομικών με τον Πολ Τόμσεν λίγο πριν συναντηθεί η τρόικα με τον Κ. Χατζηδάκη. Αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή ο Γιάννης Στουρνάρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Χρήστος Σταϊκούρας πήρε μέρος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης και συνομίλησε με τον Αντώνη Μανιτάκη. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τα σενάρια περί εμπλοκής με το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. «Όχι, δεν υπάρχει εμπλοκή» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Στουρνάρας.



Μετά από αυτή την εξέλιξη η τρόικα που σκόπευε να αναχωρήσει από την χώρα μας την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαρτίου αποφάσισε να παρατείνει την παραμονή της. Όπως όλα δείχνουν η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
H ARM έκδοση των Windows δεν κατάφερε να έχει την επιθυμητή απήχηση στους τελικούς χρήστες, εντούτοις όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος της ARM, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι τα Windows RT θα βελτιωθούν αισθητά, καθώς και η ίδια η ARM βελτιώνει την σειρά [Bε]πεξεργαστών[/B] της. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο PCWorld, ο Warren East αξιωματούχος της ARM παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε η ζήτηση εκ μέρους των καταναλωτών που αναμενόταν, όσον αφορά τα Windows RT tablets, εντούτοις δεν έχασε την ευκαιρία να σημειώσει ότι αυτά θα βελτιωθούν.


Ένα από τα προβλήματα που παραδέχτηκε ότι υπάρχουν είναι ότι οι ARM επεξεργαστές, αυτή τη στιγμή είναι μόνο 32-bit, ενώ από την άλλη μια μεγάλη πλειοψηφία x86 προιόντων κάνει χρήση έκδοσης Windows μόνο αρχιτεκτονικής 64-bit. Κάτι τέτοιο όμως θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια όταν οι πρώτοι επεξεργαστές με 64-bit έκδοση της ARM αρχιτεκτονικής θα κάνουν το ντεμπούτο τους. Γεγονός είναι ότι συσκευές Windows RT που διέθεσε η Microsoft είναι λίγες στην αγορά, ενώ κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα καθώς η εταιρεία δεν θα διαθέσει νέες συσκευές την ερχόμενη Άνοιξη. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των ARM επεξεργαστών είναι το χαμηλό κόστος τους. Πηγή: Neowin



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Ποινικές διώξεις σε βάρος των πρώην υπουργών Πέτρου Δούκα, Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη, άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών για παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες». Η δίωξη που αφορά στον κ. Δούκα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.


Η απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος των τριών πολιτικών ασκήθηκε μετά την μελέτη των στοιχείων που έστειλε στην Εισαγγελία Εφετών η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.

Στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα, που αντιμετωπίζει κακούργημα καθώς αυστηροποιήθηκε ο νόμος μετά το 2010, φέρεται να εντοπίζεται αδικαιολόγητη μείωση της περιουσίας του. Συγκεκριμένα τα εισοδήματά του εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις κατά το έτος 2010 σε σχέση με αυτά του 2009.

Κατά την Εισαγγελική κρίση ο πρώην υπουργός δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση για αυτήν την μεταβολή αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν από καταθετικό λογαριασμό σε επενδυτικό.

Οι δύο άλλοι πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται καθώς στα αρχεία της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» φέρεται να εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει κατηγορία καθώς εμφανίζεται να απέκρυψε στο «πόθεν έσχες» του 2008 τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η σύζυγός του Μαριάννα Κουράκου στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων. Ο ισχυρισμός που προέβαλε ο πρώην υπουργός όταν κλήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής ήταν ότι επρόκειτο για περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Αντίστοιχα για τον κ. Βουλγαράκη η κατηγορία αφορά τραπεζικό λογαριασμό στην ίδια τράπεζα στο υποκατάστημα της στην Γενεύη της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη ύψους 117.000 ευρώ, στοιχείο που φέρεται να μην δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού το 2007. Βάσει της εισαγγελικής έρευνας ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρία με συνδικαιούχο την κ. Πελέκη.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσει η απόσυρση των γαλλικών στρατευμάτων που επιχειρούν στο Μάλι σύμφωνα με ...

δήλωση του προέδρου της Γαλλίας.



Ειδικότερα, ο François Hollande εξήγησε ότι η στρατιωτική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Serval», που ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου και είχε στόχο να σταματήσει την κάθοδο μαχητών οργανώσεων – οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα- προς την πρωτεύουσα, Μπαμάκο και είχαν καταλάβει το βόρειο τμήμα της αφρικανικής χώρας- θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του Μαρτίου και θα κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο τον Απρίλιο.



«Η εκστρατεία στον Βορρά έχει προκαλέσει τον θάνατο τρομοκρατών ηγετών», σημείωσε ο François Hollande, χωρίς όμως να αναφέρει κάποιο όνομα.



Μέχρι στιγμής τέσσερις Γάλλοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μάλι, με τον τελευταίο να σκοτώνεται στα βουνά του Αντράν ντε Ιφογκάς κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των συνασπισμένων δυνάμεων του κυβερνητικού στρατού, της Γαλλίας και δυνάμεων του εκστρατευτικού σώματος του Ο.Η.Ε. «Afisma».



Οι τελευταίες μάχες με Ισλαμιστές σημειώθηκαν περίπου 100 χλμ. ανατολικά της πόλης Γκάο.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC