follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!

Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!



Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει! H «καρύδα της θάλασσας» είναι ένα από τα πιο σπάνια και περίεργα φρούτα στον κόσμο. Είναι σπάνιο γιατί ευδοκιμεί μόνο σε δύο συγκεκριμένα νησιά του αρχιπελάγους των Σεϋχελλών! Στην… καταγωγή του οφείλει και το όνομά του καθώς μέχρι να ανακαλυφθούν οι Σεϋχέλλες τους καρπούς τούς «ξέβραζε» η θάλασσα προκαλώντας την έκπληξη όλων αφού ο καρπός ήταν παντελώς άγνωστος.



Το σχήμα του καρπού είναι αρκετά περίεργο και μοιάζει με καλοσχηματισμένα γυναικεία οπίσθια, για αυτό και η επιστημονική του ονομασία είναι Lodoicea callipyge (από το ελληνικό καλλίπυγος). Ένα ώριμο φρούτο έχει διάμετρο 40–50 και ζυγίζει 15-30 kg. Για να ωριμάσει ένας καρπός απαιτούνται 6-7 χρόνια και συνήθως περιέχει ένα σπόρο. Ο σπόρος της Καρύδας της Θάλασσας είναι ο μεγαλύτερος σπόρος στο φυτικό βασίλειο.



Το σπάνιο αυτό φυτό κατέχει τρία… παγκόσμια ρεκόρ:

1. Έχει το μεγαλύτερο καρπό φρούτου που έχει ζυγιστεί 42 κιλά

2. Έχει το μεγαλύτερο σπόρο φυτού με βάρος 17 κιλά.

3. Έχει το μεγαλύτερο λουλούδι φοίνικα

Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι εξαιτίας όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών ο καρπός έχει αποκτήσει έντονη εμπορική αξία. Ένας καλοσχηματισμένος καρπός, κατάλληλα επεξεργασμένος για διακόσμηση, μπορεί να κοστίζει μερικές χιλιάδες δολλάρια!http://perierga.gr

Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!

Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!





via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1

Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ειδικότερα, σε συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων και ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:



* «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,



* «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,



* «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και



* «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014



που παράγονται από την εταιρεία "T&T Foods ΑΕ" (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση "Χούτος Catering AE".



* «Κεμπάπ κατεψυγμένο «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ" (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής).



Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση "Ζηκούδη Β. ΕΠΕ"



* Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης "Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, που επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο που ήδη ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ της 28ης Φεβρουαρίου 2013.



Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου. Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία "ГОВЯДИНа" σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν, διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).

yahoo.com







via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91




Στους ξέφρενους ρυθμούς του Harlem Shake χόρεψαν οι συντελεστές της εκπομπής "Κορίτσια για Σπίτι", οι οποίοι φόρεσαν αποκριάτικες στολές...













via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

«Οι διεθνείς τοκογλύφοι που δημιούργησαν τη φούσκα του παράνομου και επαχθούς χρέους επιμένουν στην εφαρμογή του εθνοκτόνου μνημονίου μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας μας και την εκποίηση του ελληνικού πλούτου», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Χρυσής Αυγής.



«Το μνημόνιο πρέπει να καταγγελθεί, καθώς η συνεχιζόμενη υποτελής εφαρμογή του από τα ανδρείκελα της τρόικα οδηγεί στην ύφεση, την ανεργία και την εξόντωση των Ελλήνων».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμία Στο νοσοκομείο βρίσκεται πασίγνωστο όνομα της μουσικής σκηνής καθώς κατέρρευσε στη σκηνή, την ώρα που παρουσίαζε το σόου του.Έντρομοι οι...

συνεργάτες του τον μετέφεραν για τις απαραίτητες εξετάσεις.



Ο λόγος για τον Τζάστιν Μπίμπερ (Justin Bieber) που λιποθύμησε επί σκηνής καθώς παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή κατά τη διάρκεια της δεύτερης συναυλίας του στο Λονδίνο.



"Ο Τζάστιν λιποθύμησε, έγινε μια 20λεπτη διακοπή της συναυλίας και του χορηγήθηκε οξυγόνο" δήλωσε εκπρόσωπος στον Τύπο. Παρόλα αυτά ο νεαρός τραγουδιστής φαίνεται στα καλύτερα του. Μάλιστα κατά τη νοσηλεία του δεν έχει σταματήσει να ανεβάζει φωτογραφίες στο Instagram.



"Είμαι καλύτερα. Σας ευχαριστώ όλους. Είστε οι καλύτεροι θαυμαστές του κόσμου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας" έγραψε στο twitter του ο 19χρονος ποπ σταρ.








via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια διευκολύνσεων, λέει ο Γ. Βρούτσης

«Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με επανειλημμένες ρυθμίσεις και παρατάσεις ρυθμίσεων, τα τελευταία χρόνια, έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διευκολύνσεων σε ασφαλισμένους που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ (Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών)» αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, σε έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Μαρτίου.



Ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον Οργανισμό με την πάγια ρύθμιση του Ν. 3863/2010, δηλαδή εφάπαξ εξόφληση με έκπτωση 40% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων ή εξόφληση σε 36 κατ΄ ανώτατο όριο δόσεις, με τη μηνιαία δόση να μην είναι μικρότερη των 200 ευρώ και έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων.



Επισημαίνει, επίσης, ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που οφείλουν ποσά άνω των 80.000 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν στο Δ.Σ. του Οργανισμού για χορήγηση ευνοϊκότερων διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των καθυστερούμενων οφειλών.



Ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει ότι το υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κρίση και την αναγκαιότητα ανακούφισης των δοκιμαζόμενων πολιτών, θέσπισε διάταξη που προβλέπει ότι οι διατάξεις ποινικοποίησης της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, ενεργοποιούνται όταν ο υπόχρεος οφείλει ποσό που υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, από το ποσό των 2.000 ευρώ που ίσχυε παλαιότερα και προσθέτει ότι ο ΟΑΕΕ δεν έχει προβεί σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2009.



Το έγγραφο του κ. Βρούτση διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από αναφορά της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων, που υποβλήθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή.newsbeast.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Νεκρός ο ναύτης που τον χτύπησε ο κάβος Νεκρός ανασύρθηκε από το λιμάνι του Κατάκολου, o 25χρονος ναύτης από τις Φιλιππίνες, μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Norwegian jade...

ο οποίος το πρωί έπεσε στη θάλασσα, όταν έσπασε ο κάβος και τον τραυμάτισε πιθανότατα στο κεφάλι.



Το κρουαζιερόπλοιο, με σημαία Μπαχάμες, με 2.487 επιβάτες και 1.022 άτομα πλήρωμα, προερχόμενο από Ιταλία, προσπαθούσε να δέσει το πρωί στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης, κάποιος από τους κάβους του κρουαζιερόπλοιου έσπασε και τραυμάτισε τον άτυχο 25χρονο, με αποτέλεσμα στη συνέχεια, την πτώση του στη θάλασσα.



Τον άτυχο ναύτη, ανέσυραν δύτες μετά από πολύωρη έρευνα. 'Ανδρες του κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού παρά τις προσπάθειες να τον εντοπίσουν από την πρώτη στιγμή δεν τα κατάφεραν, καθώς τα νερά ήταν πολύ θολά.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Πυρκαγιά σε σπίτι στη Θέρισσο Στην περιοχή της Θερίσσου έσπευσε πριν από λίγα λεπτά δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να επέμβει και να σβήσει πυρκαγιά...

που προκλήθηκε σε διαμέρισμα.



Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση, καθώς η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη, ενώ υπάρχει ανησυχία για το αν στο σπίτι βρίσκεται κάποιος εγκλωβισμένος. Μάλιστα στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Η όμορφη παρουσιάστρια φωτογραφήθηκε για τις ανάγκες της καμπάνιας

στην οποία συμμετέχει και ανάρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό της στο instagram...



Η Σίσσυ Χρηστίδου, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης της, δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία στην οποία φαίνεται η κοιλίτσα της που από ότι βλέπετε είναι αρκετά φουσκωμένη.




via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Πώς να αποφύγετε τις καούρες Ανάμεσα στις τροφές που προκαλούν καούρες σε πολλούς ανθρώπους περιλαμβάνονται η σοκολάτα, λιπαρά και πικάντικα τρόφιμα καθώς και...

γαλακτοκομικά προϊόντα.



Η αποφυγή τροφίμων και ποτών που προκαλούν τα συμπτώματά σας είναι πρωταρχικής σημασίας, αλλά μπορείτε να κάνετε και άλλα πράγματα για να εμποδίσετε την εμφάνιση της καούρας:



- Αν είστε υπέρβαρος, σκεφτείτε κάποιο σχέδιο για να χάσετε τα επιπλέον κιλά σας



- Μην καπνίζετε



- Μην ξαπλώνετε για τουλάχιστον δυο ώρες μετά το γεύμα



- Όταν ξαπλώνετε, σιγουρευτείτε ότι το κεφάλι σας είναι περίπου 15 εκατοστά ψηλότερα από τα πόδια σας



- Πάρτε ένα αντιόξινο.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


«Να ανοίξουμε το θέμα της σύμβασης των μεταλλείων στη Χαλκιδική, αν πρόκειται να κερδίσει η χώρα», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.



Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μιχελάκη:



-Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: η κυβέρνηση χειρίζεται υπεύθυνα τα θέματα. Θα κάνει αυτό που πρέπει. Αλλά πρέπει να δούμε και αυτό που θέλει η ελληνική κοινωνία.



-Το σχέδιο με το πετρέλαιο και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, έχει αποτύχει.



-Για τον τουρισμό: Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε τα κίνητρα για να γίνει ανταγωνιστικός ο τουρισμός.



-Η ένταση που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό δεν κάνει καλό.



-Για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική: Η συμφωνία που υπεγράφη από την κυβέρνηση Σημίτη, πρέπει να την ξαναδούμε. Αν είναι να κερδίσει η χώρα, ας ανοίξουμε πάλι το θέμα. enikos.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στη δίκη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Η αποπλάνηση φέρεται να έγινε μέσα στο...

αυτοκίνητο του κατηγορούμενου.Σύμφωνα με το thrakitoday, επτά χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στον κάτοικο σήμερα Ροδόπης, που το 2006 φέρεται να αποπλάνησε το κορίτσι.





Τον Δεκέμβριο του 2006 ο ίδιος, φέρεται να είχε προθυμοποιηθεί να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του την ανήλική κόρη των κουμπάρων του και να είχε ασελγήσει σε βάρος της, με το νεαρό κορίτσι να καταγγέλλει το περιστατικό στους γονείς της.



Αμέσως αυτοί απευθύνθηκαν στην αστυνομία καταγγέλλοντας την αποπλάνηση της κόρης τους, περιστατικό που είχε συγκλονίσει τότε την Ξάνθη, με τους ίδιους να κατοικούν την περίοδο εκείνη σε πεδινό χωρίο της Ξάνθης.



Στην απολογία του ο δράστης ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοολούχων ουσιών όταν έγινε το περιστατικό, το βεβαρημένο ωστόσο ιστορικό του δράστη, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, λειτούργησε υπέρ της καταδίκης του χωρίς να του αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό.



Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών παρουσία των γονέων του θύματος καθώς και του δράστη και κουμπάρου τους

και η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 7 χρόνια κάθειρξη για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου και τέσσερεις μήνες για το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης ενώ η τρίτη κατηγορία που βάρυνε τον δράστη, της παράνομης βίας, διαγράφηκε.



Παράλληλα του επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 4 χρόνια.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Το FBI και άλλες αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες παρακολούθησαν χιλιάδες λογαριασμούς στο Ίντερνετ από το 2009 ως το 2012 για την ...





πρόληψη ενδεχόμενων τρομοκρατικών ενεργειών, ανακοίνωσε επισήμως -αλλά κατόπιν εορτής- η Google.

Η Google δημοσιοποιεί αυτήν την εβδομάδα στοιχεία σχετικά με τις επιστολές «εθνικής ασφάλειας» που έλαβε και ανταποκρίνονται στα...επίσημα αιτήματα για δεδομένα, βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου "Πατριωτική Πράξη", που υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.



Είναι η πρώτη φορά που μια ιδιωτική επιχείρηση δημοσιεύει δεδομένα για αυτές τις επιστολές, οι οποίες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων από οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Μη δημοσιοποίηση ακριβών αριθμών



Η Google ανακοίνωσε ότι από το 2009 ως το 2012 δέχθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση έως 999 αιτήματα. Τα αιτήματα αυτά αφορούσαν κάθε χρονιά μεταξύ των 1.000 και 1.999 λογαριασμών, με εξαίρεση το 2010, κατά το οποίο τα αιτήματα αφορούσαν μεταξύ των 2.000 και 2.999 λογαριασμών.



«Παρατηρείτε ότι δημοσιεύουμε κλίμακες των αριθμών, αλλά όχι τους ακριβείς αριθμούς. Αυτό γίνεται για να ανταποκριθούμε στα αιτήματα του FBI, του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων (κυβερνητικών) υπηρεσιών που φοβούνται ότι η δημοσιοποίηση των ακριβών αριθμών αποκαλύπτει πληροφορίες για τις έρευνες που διεξάγονται», διευκρίνισε ο διευθυντής για την ασφάλεια στην Google, Ρίτσαρντ Σαλγκάντο, στο μπλογκ του ομίλου.



Ενώσεις όπως η Aclu (Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών) κρίνουν ότι οι επιστολές αυτές δίνουν υπερβολική εξουσία στην κυβέρνηση, η οποία μπορεί να παρακολουθεί λογαριασμούς στο Ίντερνετ χωρίς ένταλμα από τη Δικαιοσύνη.





πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Η Ηρώ Μουκίου μίλησε στην εκπομπή "FthisTV" και αποκάλυψε την ηλικία της, ενώ δήλωσε πως ζει μια πολύ καλή περίοδο...Σαν μητέρα όπως είπε, αξιώθηκε να δει το παιδί της να βγάζει αριστείο και δεν έκρυψε την περηφάνια της...Έχει συγκρούσεις με την κόρη της καθώς είναι ανταγωνιστική μαζί της...Της ασκεί κριτική και δεν έχει ακούσει ποτέ από το στόμα της πως είναι καλή στην δουλειά της...



Ο σύζυγος της είναι ψυχίατρος και ζει στην Λάρισα , όπου είχε μείνει και η ίδια για 3 χρόνια..

Δηλώνει πως μετά από 12 χρόνια γάμου είναι σαν να είναι στα 2 πρώτα χρόνια , ενώ αποκαλύπτει πως πλέον θα συγχωρούσε μια απιστία...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Mε μεθοδεύσεις που θυμίζουν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου εξελίσσεται αυτή την περίοδο ένα σκάνδαλο ευρύτερων διαστάσεων. Ενα σκάνδαλο που έχει ιστορία. Αυτή την περίοδο αφορά την Κρήτη, όμως πρόκειται για διαχρονικό σκάνδαλο, με τις κυβερνήσεις του παρελθόντος –πράσινες και γαλάζιες– και τώρα την τρικομματική να έχουν βάλει ως στόχο να «καταπιούν» 14,27 εκατ. στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων σε όλη την Ελλάδα , μέσω παράνομης οικοπεδοποποίησης για την κατασκευή βιλών, ακόμη και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.



Λέμε ότι οι μεθοδεύσεις θυμίζουν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, γιατί και εν προκειμένω χρησιμοποίησαν πολλές φορές το ΝΣΚ (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους), για να γνωματεύσει για δασικά θέματα, που είναι έξω από τις αρμοδιότητές του.

Και βέβαια, οι γνωμοδοτήσεις παρακάμπτουν την ισχύουσα δασική νομοθεσία για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, που τις διοικεί και διαχειρίζεται η δασική υπηρεσία.



Με την υπ’ αριθμό 331/2011 γνωμοδότηση το ΝΣΚ (Β’ Τμήμα) άνοιξε το δρόμο, με αντιφατική ερμηνεία, να παρακαμφθεί η δασική υπηρεσία. Τη γνωμοδότηση αυτή αποδέχτηκε ο διαβόητος Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν είχε μετακινηθεί στο ΥΠΕΚΑ, και έτσι έδωσε τη δυνατότητα σε μεγαλοκαπιταλιστικό συγκρότημα να παρεμβαίνει συνέχεια, με απώτερο στόχο να εκδοθεί οικοδομική άδεια για λογαριασμό του, όπως θα δούμε παρακάτω.



Θυμίζουμε, ότι και στην περίπτωση του σκανδάλου του Βατοπεδίου ήταν το ΝΣΚ (Ε’ Τμήμα, με εισηγητή τον περιβόητο Νομικό Σύμβουλο Χαρ. Μπότσιο) που είχε γνωμοδοτήσει για το δάσος της Ουρανούπολης, έκτασης περίπου 10.000 στρεμμάτων. Το είχε αποχαρακτηρίσει, όπως απαιτούσαν οι καλόγεροι-μπίζνεσμεν και οι πολιτικοί συνεταίροι τους, παρά την επισήμανση του αντιπροέδρου του ΝΣΚ Θ. Θεοφανόπουλου, ότι «το ΝΣΚ δεν έχει αρμοδιότητα να γνωμοδοτήσει εάν η αναφερόμενη στο άνω ερώτημα έκταση είναι δασική ή δάσος».



Στη γνωμοδότηση 331/2011 δεν τέθηκε το ίδιο ερώτημα, αλλά το ερώτημα εάν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που τις διαχειρίζεται η δασική υπηρεσία, με την παράκαμψη όλων των διαδικασιών που προβλέπονται από την ισχύουσα δασική νομοθεσία. Και πάλι, όπως θα δούμε στη συνέχεια, διατυπώθηκε ένσταση από την εισηγητή, η οποία όμως δεν είχε δικαίωμα ψήφου, γιατί είναι πάρεδρος του ΝΣΚ. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.



Για τις χορτολιβαδικές αυτές εκτάσεις δεν ανέλαβαν τη διοίκηση και διαχείρισή τους οι δασικές υπηρεσίες με το ζόρι. Τις διοικούν και τις διαχειρίζονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ακόμη και ο δασοκτόνος νόμος 3208/2003, στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 προβλέπει:



«Στο άρθρο 3 προστίθεται παράγραφος 7, που έχει ως εξής:





"7. Οι δημόσιες μη εποικιστικές εκτάσεις των περιπτώσεων β’ και γ’ της παραγράφου 6, καθώς και οι δημόσιες εκτάσεις που λόγω του είδους της βλάστησης δεν εμπίπτουν στις παραγράφους 1, 2, 4, αλλά ευρίσκονται επί κλιτύων ορέων, που δεν παραδόθηκαν κατά τις διατάξεις του άρθρου 74 στις γεωργικές υπηρεσίες, εξακολουθούν να τελούν υπό τη διοίκηση και διαχείριση της δασικής υπηρεσίας, με μέριμνα της οποίας χαρτογραφούνται για την εξυπηρέτηση των σκοπών που αναφέρονται στα άρθρα 45 έως και 61 του παρόντος νόμου και στο άρθρο 13 παράγραφος 2 του Ν. 1734/1987 ή χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι ή για την δημιουργία των δασών. Τα προβλεπόμενα από το άρθρο 8 Συμβούλια είναι αρμόδια για την διοικητική αναγνώριση της κυριότητας ή άλλων εμπράγματων δικαιωμάτων επί αυτών των εκτάσεων"».



Η συγκεκριμένη παράγραφος είναι συντριπτική και δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το ποιος διοικεί και διαχειρίζεται αυτές τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και ποιοι είναι αρμόδιοι να κρίνουν περιπτώσεις στις οποίες διάφοροι καπιταλιστές αμφισβητούν την κυριότητα των εκτάσεων αυτών.



Τις εκτάσεις αυτές, λοιπόν, πρέπει να τις διοικούν και να τις διαχειρίζονται οι δασικές υπηρεσίες και όποιος ισχυρίζεται ότι του ανήκει ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομμάτι απ’ αυτές είναι υποχρεωμένος να καταφύγει στο Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών, στο οποίο υπάγεται η περιοχή που διεκδικεί. Αν το Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών απορρίψει το αίτημά του, τότε μπορεί να καταφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Εχουν συγκροτηθεί τέσσερα Συμβούλια Ιδιοκτησίας Δασών (ΣΙΔ), τα οποία καλύπτουν όλη την ελληνική επικράτεια και στα οποία προσφεύγουν υποχρεωτικά όλοι οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες τέτοιων εκτάσεων, ανεξάρτητα από το αν η χορτολιβαδική έκταση βρίσκεται σε περιοχή όπου δεν ισχύει το Τεκμήριο Κυριότητας του Δημοσίου.



Εάν λοιπόν δεν γίνουν πρώτα αυτές οι ενέργειες και δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, όπου κι αν βρίσκεται η διεκδικούμενη χορτολιβαδική έκταση, ο διεκδικών την έκταση καπιταλιστής, είτε θέλει να κατασκευάσει βίλες είτε να χτίσει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις ή να αναπτύξει οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, δεν έχει δικαίωμα να καταφεύγει στην Πολεοδομία και με ένα συμβόλαιο-κουρελόχαρτο να ζητά την έκδοση οικοδομικής άδειας. Από την πλευρά τους οι υπηρεσιακοί παράγοντες των κατά τόπους Πολεοδομιών έχουν υποχρέωση να ζητούν από τους διεκδικούντες τέτοιες εκτάσεις, οι οποίοι καταθέτουν φακέλους για την έκδοση οικοδομικών αδειών, εάν έχουν κάνει τις προαναφερθείσες προσφυγές και εάν έχουν θετικό αποτέλεσμα. Διαφορετικά, πρέπει να επιστρέφουν το φάκελο για την έκδοση οικοδομικών αδειών που υποβλήθηκε στην υπηρεσία τους.



Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος οι υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων Διευθύνσεων των κεντρικών υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ ή των αρμόδιων υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να προσφεύγουν στα Τμήματα ή στην Ολομέλεια του ΝΣΚ προκειμένου να εκδίδουν διευκρινιστικές εγκυκλίους και να ενημερώνουν –πέραν των άλλων– και τις Πολεοδομίες για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών. Παρά ταύτα, έχουμε διαχρονικά πολλές προσφυγές από τον γενικό γραμματέα και τον υπουργό ΠΕΚΑ, μέχρι να επιτευχθεί μια θετική γνωμοδότηση από το ΝΣΚ, η οποία θα γινόταν αμέσως αποδεκτή από τον υπουργό ΠΕΚΑ, θα μετατρεπόταν έτσι σε δημόσιο έγγραφο υποχρεωτικά εφαρμόσιμο από τις υπηρεσίες του δημοσίου και θα εξυπηρετούνταν ο καπιταλιστής στην επιδίωξή του να εκδώσει την οικοδομική άδεια, χωρίς να διαθέτει τα αναγκαία νόμιμα χαρτιά.



Από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει με την έρευνά μας γνωρίζουμε τις γνωμοδοτήσεις 441/1980 του Τμήματος Διακοπών του ΝΣΚ και 166/1982 της Ολομέλειας του ΝΣΚ. Γνωμοδοτήσεις που δεν αφήνουν περιθώριο στα αρπακτικά να καταπατήσουν χορτολιβαδικές εκτάσεις, επαναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις οποιουδήποτε διεκδικεί χορτολιβαδικές εκτάσεις, όπως αναλυτικά τις περιγράψαμε παραπάνω. Επιμένουμε, ότι δεν χρειαζόταν να εκδοθούν αυτές οι γνωμοδοτήσεις, παρά το θετικό τους χαρακτήρα, γιατί δημιουργούν ένα αρνητικό προηγούμενο. Δεν είναι στις αρμοδιότητες του ΝΣΚ να γνωμοδοτεί είτε για το δασικό χαρακτήρα μιας έκτασης είτε για τον αν ισχύουν συγκεκριμένες διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.



Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, επανήλθαν στο θέμα καπιταλιστές που ήθελαν να φτιάξουν βίλες σε κυκλαδίτικα νησιά. Κατέθεσαν φακέλους στις Πολεοδομίες για την έκδοση οικοδομικών αδειών, παρουσιάζοντας συμβόλαια στα οποία εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες χορτολιβαδικών εκτάσεων. Μπαίνει το ερώτημα. Πού στηρίχτηκαν και ζητούσαν την έκδοση οικοδομικών αδειών, όταν οι μεν Διευθύνσεις Δασών (στη δικαιοδοσία και τη διαχείριση των οποίων ανήκαν οι αμφισβητούμενες χορτολιβαδικές εκτάσεις) και η Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος τους παρέπεμπαν στο Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών και στα πολιτικά δικαστήρια, το δε ΝΣΚ με τις γνωμοδοτήσεις του επαναλάμβανε τη διαδικασία που πρότειναν οι Διευθύνσεις Δασών της Περιφέρειας κσι των κεντρικών υπηρεσιών;



Στηρίζονταν στη λαθεμένη θέση που διατύπωσε η Διεύθυνση Νομοθετικού Εργου του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ (νυν ΥΠΕΚΑ), τον Απρίλη του 2006 (έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 11877/18/4/2006). Λόγω στενότητας χώρου περιγράφουμε το πνεύμα της. Απαντώντας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναφέρει αρχικά πως, όταν το δημόσιο επικαλείται για μια διεκδικούμενη δασική ή χορτολιβαδική έκταση τεκμήριο κυριότητας, οφείλει να το αποδείξει. Κι ακόμη, ότι είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικής άδειας με την προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων από τον ενδιαφερόμενο ιδιώτη (άτομο ή εταιρία), διότι δεν είναι αρκετή η αμφισβήτηση από το δημόσιο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την απλή επίκληση του χαρακτήρα της έκτασης ως χορτολιβαδικής.



Η Διεύθυνση αυτή με τα λεγόμενά της εμφανίζεται να αγνοεί το στοιχειώδες: ποιος διοικεί και διαχειρίζεται τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και ποιες διαδικασίες απαιτούνται όταν κάποιος ιδιώτης διεκδικεί μια χορτολιβαδική έκταση. Ζητά από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του δημοσίου να καταθέσουν τα στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται το τεκμήριο κυριότητας, χωρίς να μπαίνει καν στον κόπο να αναφέρει πού πρέπει να κατατεθούν αυτά τα στοιχεία. Αναφέρει ότι δεν αρκεί η επίκληση από το δημόσιο του χορτολιβαδικού χαρακτήρα των εκτάσεων, υπαινισσόμενη ότι δήθεν μέσω αυτής της επίκλησης το δημόσιο προσπαθεί να στηρίξει το τεκμήριο κυριότητας. Οταν αναφέρεται στους ιδιώτες, ισχυρίζεται ότι αυτοί μπο- ρούν να πάρουν οικοδομική άδεια, φτάνει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία στην Πολεοδομία. Ποια αποδεικτικά στοιχεία εννοεί; Προφανώς ένα συμβόλαιο! Μ’ άλλα λόγια, μπάτε σκύλοι, αλέστε…



Οπως ήταν φυσικό, η Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος εξέδωσε αρκετές εγκυκλίους, με τις οποίες επαναλάμβανε όλα όσα αναφέραμε για τη διοίκηση και διαχείριση των χορτολιβαδικών εκτάσεων και για τις διαδικασίες που απαιτούνται για να κριθεί αν μια αμφισβητούμενη χορτολιβαδική έκταση ανήκει ή όχι στο δημόσιο. Ετσι, ανάγκασε τη Διεύθυνση Νομοθετικού Εργου να «ηρεμήσει» για ένα διάστημα και να μη συνεχίσει το όργιο των παράνομων παρασκηνιακών παρεμβάσεων, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΠΔΦΠ, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να υπερασπίζονται το θεσμικό τους ρόλο ως διαχειριστών των χορτολιβαδικών εκτάσεων, υπερασπιζόμενοι στην ουσία το δασικό πλούτο της χώρας.



Το Νοέμβρη του 2009, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πέρασε τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ). Αυτή η διοικητική αλλαγή έκανε να αναθαρρήσουν όλοι όσοι εποφθαλμιούν τις χορτολιβαδικές εκτάσεις. Πίεζαν, λοιπόν, την πολιτική ηγεσία (υπουργός η περιβόητη Τίνα Μπιρμπίλη) να υποβάλει ξανά ερώτημα στο ΝΣΚ. Το ερώτημα τέθηκε από την «οικολόγο Τίνα» και το Β’ Τμήμα του ΝΣΚ εξέδωσε, όπως αναφέραμε εισαγωγικά, τη γνωμοδότηση 331/2011.



Πού «μπάζει» αυτή η γνωμοδότηση του ΝΣΚ; Οι συντάκτες της ισχυρίζονται, ότι το δημόσιο στηρίζει το τεκμήριο κυριότητας αποκλειστικά στην μορφή της αμφισβητούμενης έκτασης ως χορτολιβαδικής. Δείξαμε ήδη με αναλυτικά στοιχεία ποιες είναι οι θέσεις του δημοσίου για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτ’ άλλο. Η θέση της Διεύθυνσης Νομοθετικού Εργου, ότι η Πολεοδομία μπορεί να εκδώσει οικοδομική άδεια και στη συνέχεια, εάν προσκομιστούν στοιχεία σ’ αυτή, θα εξεταστούν με παρεμπίπτουσα απόφαση, υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Β’ Τμήμα του ΝΣΚ.



Οι Νομικοί Σύμβουλοι του Β’ Τμήματος γνωμοδότησαν έτσι για δύο σοβαρούς λόγους.



Πρώτον, γιατί οδηγήθηκαν από τη θέση που διατύπωσε ο εισηγητής της Γνωμοδότησης πάρεδρος Κ. Βαρδακαστάνης, που δεν είχε δικαίωμα ψήφου. Ούτε αυτός υποστήριξε την καθαρή θέση, ότι πρώτα αποφασίζει το Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών και στη συνέχεια τα πολιτικά δικαστήρια και μόνο μετά από θετική απόφαση για το ιδιοκτησιακό μπορεί αυτός που θέλει να οικοδομήσει σε χορτολιβαδική έκταση να καταθέσει φάκελο για έκδοση οικοδομικής άδειας. Εάν μάλιστα το έργο είναι ειδικό, τότε υπάρχει υποχρέωση να γίνει πρώτα προσφυγή στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Ο εισηγητής πρότεινε να κατατίθεται ο φάκελος για έκδοση οικοδομικής άδειας και αν προκύψουν καταγγελίες για την κυριότητα ή για τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα, τότε να παραπέμπει η πολεοδομική αρχή την επίλυση αυτών των ζητημάτων στο Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών. Αυτή η θέση είναι μεσοβέζικη και επικίνδυνη, γιατί προϋποθέτει την ύπαρξη καταγγελίας. Αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν υπάρξουν καταγγελίες. Θα εκδοθούν οικοδομικές άδειες με συμβόλαια της πλάκας και θα καταπατηθούν χορτολιβαδικές εκτάσεις.



Δεύτερον, γιατί δεν περίμεναν ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος θα αντιδράσουν μετά την αποδοχή της Γνωμοδότησής τους από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος περνώντας από το ΥΠΕΚΑ προκάλεσε τεράστια ζημιά με την εισαγωγή στο νομικό οπλοστάσιο των καταπατητών αρκετών δασοκτόνων διατάξεων. Γι’ αυτό και στη Γνωμοδότησή τους κατέληγαν ως εξής: «Στην περίπτωση δε κατά την οποία υπάρχουν στην διάθεση των δημοσίων υπηρεσιών στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κυριότητα ή άλλο εμπράγματο δικαίωμα του Δημοσίου που επηρεάζει την δόμηση στο γήπεδο, τότε οφείλει να αρνηθεί την χορήγηση της άδειας».



Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΠΔΦΠ αντέδρασαν με τη συνοδευτική τους εγκύκλιο στη Γνωμοδότηση 331/2011 του ΝΣΚ, όπως είχαν υποχρέωση. Τονίζουμε, ότι ακόμη και τώρα οι δασικές υπηρεσίες εξακολουθούν να διοικούν και να διαχειρίζονται τις χορτολιβαδικές εκτάσεις και ότι ΝΣΚ και Γ. Παπακωνσταντίνου παρανόμησαν. Ομως, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Κ. Δημόπουλος, με απόφασή του, ανακάλεσε την εγκύκλιο που ο ίδιος είχε υπογράψει! Γι’ αυτό, όμως, καθώς και για ένα χοντρό καπιταλιστικό συμφέρον που «παίζει» σ’ αυτό το σκάνδαλο, θα μιλήσουμε στο επόμενο φύλλο.



Γεράσιμος Λιόντος



ΚΟΝΤΡΑ - ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 9 ΜΑΡΤΗ



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξε σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κατά της επένδυσης στις Σκουριές Χαλκιδικής και ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα την ακυρώσει.



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σκουρλέτης, είπε ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με ό,τι έγινε στο εργοτάξιο της εταιρείας Hellas Gold στις Σκουριές, ωστόσο έκανε λόγο για «αργό θάνατο» των κατοίκων με την επίμαχη επένδυση.



Παράλληλα με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στην Ιερισσό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι βγήκε με ύφος «μάγκα» στη Βουλή και ενθάρρυνε τους αστυνομικούς.



«Συνειδητοποιούμε τι είπε ο πρωθυπουργός με όσα έγιναν χθες ότι θα προχωρήσει με κάθε τρόπο η επένδυση στη Χαλκιδική. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας» ανέφερε. Όπως διευκρίνισε, η πολιτεία οφείλει να είναι αρκετά προσεκτική και να μην ενθαρρύνει την τυφλή αντιπαράθεση.



«Η ΕΛ.ΑΣ. να λειτουργεί με σεβασμό στους νόμους για να είναι αποδεκτή. Να αλλάξει τρόπο λειτουργίας» πρόσθεσε.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Συνάντηση το μεσημέρι με Σαμαρά και Χατζηδάκη

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή στη 1 μ.μ. ο Αντώνης Σαμαράς όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων παρουσία του υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.



Οι εκπρόσωποι των νεοφυών επιχειρήσεων οι οποίοι κυρίως δραστηριοποιούνται στην αγροτική οικονομία, την γαστρονομία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την ενέργεια, την υψηλή τεχνολογία και τις μεταφορές αναμένεται να θέσουν συγκεκριμένα θέματα στο πρωθυπουργό.



Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:



- Η δυνατότητα σταδιακής καταβολής των εργοδοτικών εισφορών ως προς τον ΟΑΕΕ, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα 3-5 ετών μετά την έναρξη της επιχείρησης.



- Να δοθούν κίνητρα ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε τα κεφάλαια αυτά να επενδυθούν σε αυθεντικές νεοφυείς επιχειρήσεις, ήτοι σε επιχειρήσεις καινοτόμες, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και προοπτική για την δημιουργία σεβαστού αριθμού νέων θέσεων εργασίας.



- Μέσα από ειδική διαδικασία να δύναται ο ιδιώτης επενδυτής να επενδύει ένα ποσοστό του συνολικού κεφαλαίου που απαιτείται για συγκεκριμένο εγχείρημα, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από δημόσιους φορείς όπως το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.



- Να ιδρυθούν Σταθμοί Εξυπηρέτησης Επιχειρηματικότητας, σημεία όπου θα διεκπεραιώνονται όλες οι συναλλαγές των επιχειρηματιών με δημόσιους φορείς με την λογική του one stop shop. (ενδεικτικά: ίδρυση εταιριών, εταιρικές μεταβολές, λήψη διοικητικών αδειών, έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων) και θα παρέχεται ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη (ενδεικτικά: χρηματοδοτικά προγράμματα, νομοθετικές μεταβολές ευρείας σημασίας).



- Να προβλεφθεί η λειτουργία «κυψελών επιχειρηματικότητας» στους δήμους με σκοπό την τοπική ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Η λειτουργία των «κυψελών επιχειρηματικότητας» θα ακολουθήσει το μοντέλο του «επιχειρηματικού οικοσυστήματος» έτσι ώστε να αναπτυχθούν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.



- Τοπικά «επιχειρηματικά κέντρα» για την αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Η τοπική κληρονομιά δεν μπορεί να προστατευθεί αποτελεσματικά αν δεν αποτελέσει βασικό πυρήνα της τοπικής αναπτυξιακής πολιτικής. Το πολιτιστικό κεφάλαιο και η προστασία του θα πρέπει να αποτελέσουν προβληματικές προς ανάληψη δράσεων από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ οι κυψέλες επιχειρηματικότητας μπορούν ζωτικά να συμβάλλουν στο εγχείρημα αυτό.



- Τη μετατροπή των ιστορικών κέντρων ή και υποβαθμισμένων περιοχών στα μεγάλα αστικά κέντρα σε ενεργές Ζώνες Καινοτομίας. Οι εταιρείες που θα μπορούν να εισαχθούν θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα οριστούν με βάση την ζώνη και το «όραμα» τους. Κίνητρο για την εγκατάσταση νεοφυών επιχειρήσεων η μηδενική φορολογία για διάστημα πέντε ετών από την ίδρυσή τους - μικρή μείωση των εσόδων του δημοσίου, όμως αστείρευτη η εν δυνάμει άνθιση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οδηγήθηκε ωστόσο σε αναβολή, και ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης, για τη συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη.



Η νέα συνεδρίαση θα είχε έκτακτο χαρακτήρα, και αποκαλύπτει το δύσκολο σημείο στο οποίο έχει περιέλθει η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, λόγω της επιμονής των εκπροσώπων των δανειστών για απολύσεις με… ονοματεπώνυμο στο ελληνικό δημόσιο.



Το θέμα άλλωστε έχει προκαλέσει έντονες ενδοκυβερνητικούς τρυγμούς, με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Αντώνη Μανιτάκη να αναλίσκονται σε εκατέρωθεν “καρφώματα”.http://ysterografa.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Συνωστισμός κρατικών επιχορηγήσεων για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Ρεπούση Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ρεπούση, εκτός της προσπάθειας για διαστρέβλωση της ιστορίας (συνωστισμός στη Σμύρνη κλπ), ηγείται και της ΜΚΟ Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα»,με έδρα την Αθήνα.



Δημοσιεύματα του Τύπου όπως και στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» κάνουν λόγο για έναν χορό κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε υψηλούς μισθούς αργόμισθων στελεχών της εν λόγω ΜΚΟ, με υπερκοστολογήσεις διαφημιστικών φυλλαδίων,ιστοσελίδων, διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ. Όλα αυτά συνθέτουν το ανεξέλεγκτο «πάρτυ» της ΜΚΟ της Ρεπούση, ένα πάρτυ το οποίο γίνεται στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου που βλέπει καθημερινά το εισόδημά του να μειώνεται.



Αξίζει να αναφερθεί ότι,μόνο για το έτος 2011, το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα»επιχορηγήθηκε και μοιράστηκε το ποσό της τάξεως των 3.800.000 ευρώ, για πρόγραμμα που υλοποίησε, από την Γενική Γραμματεία Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών. Για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα» μοιράστηκε 294.872 ευρώ, για ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με το trafficking γυναικών υπηκόων τρίτων χωρών μοιράστηκε 200.000 ευρώ.Ως εταίρος στο πρόγραμμα συνΑΝΑΠΤΥΞΗ μοιράστηκε το ποσό των 720.763ευρώ. Για το πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007-2013»έλαβε 15% από το ύψος της επιχορήγησης που ανερχόταν στα 380.000ευρώ, και όπως φαίνεται, δεν υπάρχει τέλος στο όργιο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

http://ellinikiafipnisis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1200.html



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο μάς έρχεται από την Ιαπωνία και οι φωτογραφίες του προκαλούν αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα...

χρήσης του!Ο λόγος είναι φυσικά το εξαιρετικά μικρό μέγεθος των πλήκτρων που θα κάνει δύσκολη, αν όχι αδύνατη, τη χρήση της συσκευής.



Τη συσκευή WX06A παρουσίασε η εταιρεία Willcom. Οι διαστάσεις του είναι μόλις 32 × 70 × 10,7 χιλιοστά και το βάρος του 32 γραμμάρια! Η οθόνη του τεχνολογίας OLED έχει μέγεθος μίας ίντσας, ανάλογη με αυτή που βρίσκουμε στα ψηφιακά ρολόγια χειρός.



Σε αντίθεση με τις σύγχρονες συσκευές, η κεραία του WX06A είναι εξωτερική και αναδιπλούμενη. Ο Tako Hiyama, πρόεδρος της Eibitto που κατασκευάζει τη συσκευή, δήλωσε πως η κεραία είναι εξωτερική ώστε να ενισχυθεί η λήψη σήματος.



Το μικροσκοπικό του μέγεθος δεν επιτρέπει την ενσωμάτων προηγμένων λειτουργιών όπως είναι η λήψη φωτογραφιών, μιας και δεν υπάρχει κάμερα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή email.



Όσο για την πηγή ενέργειας του Willcom WX06A, υπεύθυνη είναι μια επίσης μικροσκοπική μπαταρία η οποία αρκεί για 2 ώρες σε κλήση ή 300 ώρες σε κατάσταση αναμονής.



Η συσκευή θα ξεκινήσει να πωλείται το Δεκέμβρη, σε τιμή που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.



Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του Willcom WX06A, αντιπαραθετικά με αυτά του iPhone 5…





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Στο αφιέρωμα της γερμανικής εφημερίδας "Ντι Τσάιτ" (φωτό) μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου και η πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ιβέτα Ραντίκοβα.



Η Ραντίκοβα παραιτήθηκε όταν ο κυβερνητικός συνασπισμός της κατέρρευσε αδυνατώντας να επικυρώσει την επέκταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ευρωπαϊκής Σταθερότητας, έφυγε όμως ως επιτυχημένη.



Σε αντίθεση με τον Παπανδρέου, ο οποίος -σημειώνει η εφημερίδα- δεν μπορεί να σταθεί πουθενά και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο περιμένοντας την ευκαιρία να ξαναπαίξει ρόλο στα πράγματα. Δηλώνει μάλιστα ότι «μπορούσα να κάνω κάτι στη χώρα μου, αλλά τα προβλήματα βρίσκνται εκτός Ελλάδος», εννοώντας ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό.



Η Ραντίκοβα ρωτά μέσω της εφημερίδας τον Παπανδρέου αν θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να είχε φύγει από την Ευρωζώνη. Εκείνος απαντά αρνητικά, αλλά επιμένει ότι αυτή τη φορά σίγουρα θα ζητούσε δημοψήφισμα.







Πηγή: Τα Νέα



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Καβάλας για τη μεγάλη αποκριάτικη «Αλφαβητοπαρέλαση» που θα πραγματοποιηθεί, φέτος, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, στην πόλη της Καβάλας.


Περισσότερα από 2 χιλιάδες παιδιά όλων των ηλικιών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Καβάλας αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή, που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου από την κεντρική οδό της Ομονοίας και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας, σε ένα μεγάλο πάρτι.

Η μαθητική αποκριάτικη παρέλαση, που ονομάστηκε «Αλφαβητοπαρέλαση» ξεκίνησε το 2005 ως μια έμπνευση του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών και φιλότεχνων Νομού Καβάλας Artattack και αγκαλιάστηκε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, το Δήμο Καβάλας και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που σημειώθηκε χθες στην Ιερισσό Χαλκιδικής, πιθανότατα οδηγείται προς ματαίωση.



Η συνάντηση είχε οριστεί μετά από πρωτοβουλία του προϊσταμένου στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγή Γιαννάκη. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ από δικαστικές πηγές, οι εκπρόσωποι των φορέων δεν συμφώνησαν. Είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι κατοίκων της περιοχής, ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστος Πάχτας.enikos.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Αντίθετες οι συνιστώσες στο άνοιγμα στον κεντρώο χώρο

Οι χαμηλοί τόνοι του Α. Τσίπρα στην προχθεσινή ομιλία του στην εκδήλωση του ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής μπορεί να εκτιμήθηκαν κυρίως από τους πολιτικούς του αντιπάλους και να του προσέδωσαν πόντους σ’ αυτό που ο ίδιος ονομάζει «άνοιγμα» στον κεντρώο χώρο, αλλά σίγουρα δεν εκτιμήθηκαν δεόντως στο εσωτερικό του κόμματός του.



Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν στελέχη του κόμματος που έλεγαν ότι οι σχέσεις μεταξύ Κ. Καραμανλή και Αριστεράς δεν ήταν σχέσεις συνομιλητών «με διαφορετικές προτάσεις και θέσεις», αλλά σχέσεις βαθιάς αντιπαλότητας και εχθρότητας τόσο κατά την προδικτατορική περίοδο της ΕΡΕ, όσο και κατά τη Μεταπολίτευση.



Με την μειοψηφία διαρκώς παρούσα να του υπενθυμίζει ότι στόχος είναι μια κυβέρνηση Αριστεράς και όχι μια κυβέρνηση κεντροαριστεράς ή κεντροδεξιάς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τις γκρίνιες που ό ίδιος έγινε αποδέκτης στη συνεδρίαση της Δευτέρας για την παρουσία του στο Μέγαρο Μουσικής, από χθες το πρωί βλέπει να πληθαίνουν οι φωνές κατά της πολιτικής του ανοίγματος προς τα δεξιά.



Φωνές που εντείνονται και από την αυρινή παρουσία του στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής του Γ. Αρσένη. Και εδώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν ότι ο Γ. Αρσένης, μετά την πρώτη «κεϊνσιανή» περίοδο των κυβερνήσεων Παπανδρέου, υπήρξε ο υπουργός του Σημίτη που «οργάνωσε το πρώτο νικηφόρο “έπος’’ του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, την κατάργηση της Επετηρίδας στους εκπαιδευτικούς».



Ακόμη και η «ανάκληση από την εφεδρεία» του Ν. Κωνσταντόπουλου ενόχλησε ορισμένους στην Κουμουνδούρου που έσπευσαν να θυμίζουν ότι στο διάστημα της απουσίας του από τα κοινά, είχε κινηθεί «είτε ως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είτε ως ‘‘διαθέσιμος’’ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας»!



Για τους γνωρίζοντες ένα είναι σίγουρο: η αύρα της μπολιβαριανής επανάστασης που θα φέρει μαζί του αύριο από το Καράκας ο Α. Τσίπρας δεν φτάνει. Πρέπει σύντομα να πείσει την αριστερή του πτέρυγα ότι παραμένει πρώτα και πάνω απ’ όλα ριζοσπάστης και προσηλωμένος στο όραμα μιας κυβέρνησης της αριστεράς.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Πτώση έχει παρουσιάσει η ζήτηση για προϊόντα ειδών τεχνολογίας την τελευταία διετία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του περιορισμένου εισοδήματος των καταναλωτών, όπως προκύπτει από μελέτη της Hellastat για τον εγχώριο κλάδο εμπορίας Η/Υ και ειδών τεχνολογίας.Σύμφωνα με στοιχεία της IDC για την ελληνική αγορά, τα οποία επικαλείται η Hellastat, οι πωλήσεις Η/Υ το εννεάμηνο του 2011 μειώθηκαν κατά 27,4% στα 501.228 τεμάχια. Η πτώση συνεχίστηκε και το αντίστοιχο διάστημα του 2012, με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται σε 394.260 Η/Υ, αριθμός μειωμένος κατά 21,3% σε σχέση με το 2011.


H συρρίκνωση της αγοράς επισημαίνεται σε όλες τις κατηγορίες ανάλογα με το είδος (φορητούς και σταθερούς Η/Υ) και τη χρήση (οικιακή ή επαγγελματική), με τις τάσεις υποχώρησης να είναι μεγαλύτερες στην κατηγορία των υπολογιστών για οικιακή χρήση. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις του κλάδου που προμηθεύουν τους δημόσιους φορείς με Η/Υ και λοιπά προϊόντα αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας λόγω των καθυστερημένων πληρωμών. Από τον τομέα του λιανικού εμπορίου έχουν ήδη αποχωρήσει αρκετά μεμονωμένα καταστήματα, υπό το βάρος του έντονου ανταγωνισμού των αλυσίδων σε επίπεδο τιμών και κυρίως ποικιλίας προϊόντων. Περισσότερο ανθεκτικές στην ύφεση καθίστανται οι εταιρείες που διαθέτουν ενημερωμένη προϊοντική βάση, ενώ διευρύνουν τη διείσδυση τους στην αγορά τα εύχρηστα φορητά προϊόντα τα οποία προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας (π.χ. smart phones, tablet PCs). Από τη χρηματοοικονομική ανάλυση που έγινε σε 153 επιχειρήσεις του κλάδου προέκυψε πως ο συνολικός κύκλος εργασιών υποχώρησε περαιτέρω το 2011 κατά 6%, διαμορφούμενος στα 2,42 δισ. ευρώ. Υποχώρηση εσόδων εμφάνισε το 80% των εταιρειών. Πηγή: naftemporiki.gr



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Προσπάθησε να διαφύγει με… αστικό λεωφορείο Συνελήφθη στην περιοχή του κέντρου, 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετά από ληστεία σε φαρμακείο, προσπάθησε να διαφύγει με αστικό....

λεωφορείο.Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, σε βάρος του 53χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία, για «Ληστεία», παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων» και του Νόμου «Περί Ναρκωτικών» .



Ο 53χρονος το απόγευμα μπήκε σε φαρμακείο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε δέκα κουτιά με ναρκωτικά δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου «Περί Ναρκωτικών» .



Ακολούθως, ο ανωτέρω επιβιβάστηκε σε αστικό λεωφορείο, εντός του οποίου επέβαινε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο όποιος αντιλήφθηκε το γεγονός και ακολούθησε αυτόν κατά την αποβίβασή του. Ο 53χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία του αστυνομικού, στράφηκε προς αυτόν, απειλώντας τον με το όπλο, πλην όμως ο εν λόγω συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ».



Ειδικότερα, στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι αεροβόλο, ναρκωτικά δισκία, δύο κουκούλες τύπου full face , ένα μαχαίρι, ένα μικρόδεμα κάνναβης συνολικού βάρους 0,8 γραμμάριων, ένας σάκος με διαρρήκτικα εργαλεία και δύο ζευγάρια κομμένα γάντια.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


O Aγάθωνας με τους Koza Mostra έκαναν τα γυρίσματα για το video clip του "Alcohol is free" και ο ρεμπέτης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής "Κορίτσια για σπίτι"... Υποστήριξε πως με τον Ζαφείρη Μελά ( αν και δεν θέλει να λέει ούτε το όνομα του) δεν θέλει να είναι ούτε στον ίδιο πλανήτη...

Στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου θα πήγαινε ξανά , αλλά μόνο για να πούνε αστεία και όχι για να τραγουδήσουν καθώς αυτό που ακούστηκε ήταν δυσφήμιση για το τραγούδι τους και έπεσαν στα charts και αν το ξαναέκανε θα έπρεπε να σκοτώσει τον ηχολήπτη...



Αναφέρθηκε στους Σκοπιανούς που χρησιμοποίησαν το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στο video clip τους για την Eurovision και δήλωσε πως λυπάται την υπόλοιπη ανθρωπότητα που δεν είναι Έλληνες και δεν ξέρουν την τύφλα τους...

Όσον αφορά την πορεία που πιστεύει ότι θα έχει το τραγούδι τους στον διαγωνισμό, δήλωσε πως είπε ήδη στους Σουηδούς να του στείλουν το βραβείο και να μην κάνουν τζάμπα έξοδα...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας έχει προκαλέσει το προκλητικό εξώφυλλο του περιοδικού Unfollow, στο οποίο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζεται ξυλοκοπημένος.



Στο μακροσκελές δημοσίευμα ο συντάκτης του περιοδικού επιτείθεται στον κ. Σαμαρά ως προς το θέμα των «βασανιστηρίων» που υφίστανται πολίτες από τις αστυνομικές αρχές.



«Βασανίζετε ανθρώπους κύριε πρωθυπουργέ. Ότι άλλο κι αν συμβαίνει, όποια οικονομική και κοινωνική κρίση, πολιτικός αγώνας ή εθνικό επείγον, τίποτε, μα τίποτε απολύτως δεν βαραίνει περισσότερο από τα βασανιστήρια. Σε μια δημοκρατική πολιτεία, σε ένα κράτος δικαίου, βασανίζετε ανθρώπους. Σταματήστε» αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο απευθύνεται στον Αντώνη Σαμαρά.



«Τα βασανιστήρια δεν πρέπει να ενταχθούν σε καμία ανάλυση, σε καμία αντίληψη στρατηγικής, είτε την πούμε έντασης είτε κάτι άλλο. Πρέπει να αρνηθούμε ότι είναι με κάποιο τρόπο εξηγήσιμα» συνεχίζει ο αρθρογράφος ο ο οποίος αναφέρεται εκτενώς στη σύλληψη των νεαρών στο Βελβεντό Κοζάνης και στο αποτυχημένο photoshop της ΕΛΑΣ. Μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά πως «οι συλληφθέντες βασανίστηκαν, το ξέρετε, όλοι το ξέρουμε. Κύριε πρωθυπουργέ, πόσο πιο καθαρά να ειπωθεί; Βασανίζετε κόσμο, η Ελληνική Αστυνομία είναι βασανιστές».



Στο δημοσίευμα παράλληλα γίνεται και επίθεση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Δένδιας, κάθε φορά που ρωτούσαμε για όλα τούτα, τα διέψευδε με ελαφρότητα. Όταν επιμείναμε με πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις για τα μία ή την άλλη διαδικασία που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. μας απάντησε πως ο ίδιος δεν έχει κανένα λόγο να γνωρίζει πως γίνεται η δουλεία, πως είναι απλός πολιτικός προϊστάμενος».



Η συνέχεια του άρθρου είναι πιο επιθετική: « Όχι, αυτή η γελοία και προσβλητική για κάθε δημοκράτη στάση του υπουργού καθίσταται εφικτή μόνο επειδή η ελληνική πολιτεία επιτρέπει τα βασανιστήρια. Η πολιτική επιλογή σας είναι να βασανίζονται άνθρωποι. Εσείς μπορείτε να σταματήσετε τα βασανιστήρια και δεν το κάνετε. Βασανίζετε. Σταματήστε».



Άμεση ήταν η αντίδραση του συμβούλου του πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη ο οποίος ζητά την επέμβαση της ΕΣΗΕΑ.



«Ρωτώ για τον ρόλο της ακροαριστερής ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ... Περιμένω την αντίδρασή της!», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Μουρούτης.http://dailynews24.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Οδηγίες για να ανοίξει η αγορά των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων έδωσε η τρόικα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κατά τη...

διάρκεια συνάντησης στην οδό Αριστοτέλους. Όλες οι συζητήσεις.



Φάρμακα που δε χρειάζονται ιατρική συνταγή και στα σούπερ μάρκετ θέλει να δει στη χωρα μας η τρόικα η οποία άσκησε πιέσεις στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να ανοίξει την αγορά.



Ωστόσο μια τέτοια απόφαση θα έριχνε λάδι στη φωτιά των σχέσεων υπουργείου- φαρμακοποιών γι αυτό ο Ανδρέας Λυκουρέντζος επιχείρησε να ξεφύγει από αυτόν τον σκόπελο λέγοντας ότι υπάρχουν 11.000 φαρμακεία άρα τα σημεια πώλησης είναι πολλά ενώ υπάρχει πρόβλημα και με τη δημόσια υγεία δεδομένουν ότι εξακολουθούν να αποτέλουν φάρμακα έστω κι αν δε χρειάζονται συνταγη.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91
Τη θέση της στο νέο χάρτη της ευρωπαϊκής οικονομίας επαναπροσδιορίζει η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ψηφιακής τεχνολογίας, ακολουθώντας το μήνυμα της φετινής CeBIT 2013 για “συνεργατική οικονομία”. Το δίκτυο της γνώσης, της εμπειρίας και του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα της τεχνολογίας αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση και την εξέλιξη του νέου μοντέλου οικονομίας, που στη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας στο Ανόβερο προσδιορίζεται ως συνεργατική.

Για την ελληνική επιχειρηματική αποστολή, η πρώτη ημέρα της παρουσίας τους στο Ανόβερο ξεκίνησε ενθαρρυντικά. Ήδη περισσότερες από 92 επιχειρηματικές συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο εθνικό περίπτερο, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της έκθεσης. Ο ΣΕΠΕ, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την στρατηγική εξωστρέφειας που πρέπει να υιοθετήσει ο κλάδος, δίνει μεγάλη έμφαση στο “άνοιγμα” των ελληνικών επιχειρήσεων προς την ευρωπαϊκή αλλά και διεθνή αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΙΤΟ, που παρουσίασε ο κύριος Axel Pols, Managing Director, Bitkom Research and Chairman, EITO Task Force, σε ειδική εκδήλωση στο εκθεσιακό περίπτερο της Ελλάδας, το 2013 οι ελληνικές επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας αναμένεται να καλύψουν σημαντικό μέρος των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Η ελληνική αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών δείχνει να κινείται ανοδικά, περιορίζοντας τις συνέπειες της ύφεσης και εκτιμάται ότι η τάση αυτή θα οδηγήσει σε ανάπτυξη στις επόμενες οικονομικές χρήσεις. Οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να είναι έτοιμες για να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στη διεθνή αγορά, καθώς και στις απαιτητικές αγορές της Ευρώπης, επεσήμανε από την πλευρά του ο κύριος Αριστοτέλης Καμπαργάνος, ICT Expert, στην επισκόπηση που έκανε για την ευρωπαϊκή και τη γερμανική ICT αγορά.


Σύμφωνα με τον κύριο Καμπαργάνο, υπάρχουν ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις να διεθνοποιήσουν τη δραστηριότητά τους, ειδικά στον τομέα του outsourcing. Σημαντικές προϋποθέσεις ανάπτυξης και επέκτασης είναι η διαφορετικότητα, το καλό προϊόν, και η επιχειρηματική ετοιμότητα. Στη φετινή CeBIT στις κορυφαίες τάσεις της τεχνολογίας συγκαταλέγονται οι διαδικτυακές υπηρεσίες, που δεν περιορίζονται μόνο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες συσκευές και δραστηριότητες των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. Χωρίς την τεχνολογική καινοτομία δεν υπάρχει ανάπτυξη σε κανέναν άλλον τομέα της οικονομίας, είναι ένα από τα πρώτα συμπεράσματα της φετινής έκθεσης.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

Ουάσινγκτον

Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016 απέχουν ακόμη πολύ, αλλά οι δημοσκόποι ερωτούν ήδη τους ψηφοφόρους ποιος θα πρέπει να είναι ο...

επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.



Σε δημοσκόπηση που είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, η Χίλαρι Κλίντον έρχεται πρώτη.



Η πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία πρόσφατα αποχώρησε από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προηγείται με διαφορά των τριών Ρεπουμπλικάνων που επελέγησαν από το ινστιτούτο Κουίνιπιακ για φανταστικές αναμετρήσεις.



Με αντίπαλο τον κυβερνήτη του Νιού Τζέρσι, Κρις Κρίστι, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει 45% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 37% για τον Ρεπουμπλικάνο.



Με αντίπαλο τον Πολ Ράιαν, συνυποψήφιο του Μιτ Ρόμνεϊ στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, ή τον Μάρκο Ρούμπιο, ανερχόμενο αστέρα του κόμματος, η Χίλαρι Κλίντον φθάνει ακόμη και στο 50% της πρόθεσης ψήφου.



«Είναι προφανώς μακράν η πιο γνωστή και με περισσότερα από 20 χρόνια στη δημόσια σκηνή μπόρεσε να δημιουργήσει μια ευνοϊκή εντύπωση στους Αμερικανούς» σχολιάζει ο Πίτερ Μπράουν, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Κουινίπιακ.



Ένας άλλος μη αμελητέος παράγοντας είναι το γεγονός ότι ο χαρακτηρισμός Ρεπουμπλικάνος «δεν πάει καλά αυτή τη στιγμή» υπενθυμίζει ο δημοσκόπος.



Η Χίλαρι Κλίντον, που την χρονιά των εκλογών θα είναι 69 ετών, δεν έχει πει τίποτε για τις προθέσεις της, αλλά ούτε έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια.



Έπειτα από τέσσερα χρόνια επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, έχει δηλώσει μόνο ότι θέλει να ξεκουραστεί.



Αργότερα μέσα στο 2013 πρόκειται να αρχίσει τις επ' αμοιβή διαλέξεις, όπως κάνουν πάρα πολλές πολιτικές προσωπικότητες στις ΗΠΑ.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Περισσότερο από δυόμισι ώρες διήρκησε η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας με τη τρόικα.

Ο υπουργός Υγείας, Αν. Λυκουρέντζος αμέσως μετά δήλωσε ότι οι συνέπειες της κρίσης θέτουν σε δοκιμασία τις δομές του ΕΣΥ, «αλλά ανταποκρινόμαστε στη μεγάλη ζήτηση και είμαστε στο σωστό δρόμο».



Πρόσθεσε ακόμα ότι οι μεταρρυθμίσεις ενισχύουν την αξιοπιστία της χώρας, ενώ σε ερώτηση για την απόσυρση φαρμάκων από την αγορά, ανέφερε ότι «δεν είναι καλή πρακτική, απ' όποια εταιρεία κι αν προέρχεται, να αποσύρει τα φάρμακά της από την ελληνική αγορά».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Επίθεση του Περισσού στον Σαμαρά

«Η κοινή εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. και η ευρωπαϊκή ΑΟΖ που θέλει ο...

πρωθυπουργός σημαίνουν συνεκμετάλλευση και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή της δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα



«Το κόκκινο χαλί που λέει ότι απλώνει η συγκυβέρνηση στα μονοπώλια ήταν πάντα απλωμένο. Αυτό που κάνει μαζί με την τρόικα είναι να ρίχνει πάνω στο χαλί ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις υποδομών, φυσικού και ορυκτού πλούτου, και κυρίως μισθούς πείνας και εργασιακό καθεστώς γαλέρας», επισημαίνει ο Περισσός και προσθέτει:



«Το αποτέλεσμα από τη δράση και την κερδοφορία των μονοπωλίων ο λαός το ζει. Είναι η καπιταλιστική κρίση, η σήψη και η διαφθορά, η ανεργία και η εξαθλίωση. Ανάπτυξη για το λαό μπορεί να γίνει μόνο όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις και ο φυσικός πλούτος ανήκουν σ’ αυτόν και υπηρετούν τις δικές του ανάγκες».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ήταν ένα παντρεμένο ζευγάρι και κάποιο βράδυ η γυναίκα ξυπνάει

και βλέπει ότι ο σύζυγός της δεν είναι στο κρεβάτι.

Σηκώνεται να τον ψάξει και τον βρίσκει να κάθεται στο σαλόνι και να σκέφτεται με ένα ποτήρει ουίσκυ στο χέρι . Και του λέει:

-Τι έχεις αγάπη μου;Γιατί δεν κοιμάσαι τέτοια ώρα; Και αυτός της απαντάει:

-Θυμάσαι όταν είχαμε πρωτογνωριστεί πριν από 25 χρόνια,που ήσουν μόνο 17 χρονών;

-Φυσικά και το θυμάμαι, του απαντάει.

-Θυμάσαι που μας έπιασε ο πατέρας σου να κάνουμε έρωτα μέσα στο δωμάτιο σου;

-Ναι,το θυμάμαι και αυτό. -Θυμάσαι και που πήρε το όπλο του και μου είπε ότι,

ή θα σε παντρευτώ ή θα με στείλει φυλακή για 25 χρόνια;

-Ναι αγάπη μου, το θυμάμαι αλλά γιατί τα σκέφτεσαι;

-Σήμερα θα είχα βγει από τη φυλακή ,της λέει και σκουπίζει τα δάκρυα του !!!



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

Κάιρο, Αίγυπτος

Σε ακύρωση των βουλευτικών εκλογών που θα άρχιζαν στις...

22 Απριλίου προχώρησε η Εκλογική Επιτροπή στην Αίγυπτο, μετά την απόφαση δικαστηρίου το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί το προεδρικό διάταγμα που τις προκήρυσσε.



Το δικαστήριο επέστρεψε ακόμη τον εκλογικό νόμο στο Συνταγματικό Δικαστήριο για εκ νέου μελέτη.



Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η χώρα θα μείνει για ένα άγνωστο για την ώρα διάστημα χωρίς κάτω Βουλή -το σώμα δηλαδή που νομοθετεί- και ενώ βρίσκεται στο μέσο μεγάλης πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής αναταραχής.



Μετά την πτώση του Μουμπάρακ και τη διάλυση της τότε Βουλής είχε περάσει περίπου ένας χρόνος ως τη διεξαγωγή εκλογών (έγιναν στις αρχές του 2012) οι οποίες ανέδειξαν τελικά μία Βουλή όπου κυριαρχούσαν οι ισλαμιστές.



Η επιρροή των ισλαμιστών στην μετά τον Μουμπάρακ εποχή έγινε σαφέστερη μετά την εκλογή του προέδρου Μόρσι, ο οποίος προέρχεται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.



Η εκλογή ακυρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι λόγω προβλημάτων συνταγματικότητας και ενώ η χώρα παρέμενε ασταθείς με το σκηνικό να πολώνεται ακόμη περισσότερο λόγω των ενεργειών του Μόρσι.



Τελικά είχε αποφασιστεί ότι η νέα βουλευτική εκλογή θα άρχιζε στις 22 Απριλίου και θα ολοκληρώνονταν σε τέσσερα στάδια ως το τέλος Ιουνίου λόγω του περίπλοκου εκλογικού νόμου.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Αιχμές για προσπάθεια συγκάλυψης αφήνουν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της προανακριτικής επιτροπής, αναφερόμενοι στην...

καθυστέρηση κατάθεσης στην Επιτροπή, του πορίσματος με τα πλήρη στοιχεία για τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.



Οι Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής και Ζωή Κωνταντοπούλου, σε γραπτή δήλωσή τους σημειώνουν ότι «εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν, με φθηνά επικοινωνιακά κόλπα, να δημιουργούν "μαγικές εικόνες", είναι γελασμένοι. Και εάν λογαριάζουν ότι θα παίξουν παιχνίδια συγκάλυψης στην πλάτη του λαού και της κοινωνίας, λογαριάζουν χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ».



«Ας απαντήσουν, λοιπόν. Πώς είναι δυνατόν μέχρι σήμερα οι Τράπεζες - που ανακεφαλαιοποιούνται αφειδώς με δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού και που αμείβονται επιπλέον με εκατομμύρια ευρώ και πάλι του ελληνικού λαού από το ΤΑΙΠΕΔ, ως σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων - να μην έχουν αποστείλει στο ΣΔΟΕ πλήρη στοιχεία για τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ;», προσθέτουν.



Συνεχίζουν θέτοντας τα εξής ερωτήματα: «Πώς είναι δυνατό το ΣΔΟΕ και ο επικεφαλής του κ. Στασινόπουλος να μην έχουν κάνει καμία ενέργεια για την επίσπευση της διαδικασίας και για τη διευκόλυνση του ελέγχου, ενώ οι υπεύθυνοι μιλούν για έλλειψη προσωπικού, υποδομής και για υπαλλήλους που έχουν παράλληλα επιφορτισθεί με πλήθος άλλα καθήκοντα;



Πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο Οικονομικών και οι αρμόδιες υπηρεσίες του να βραδύνουν τόσο προκλητικά;



Πώς είναι δυνατόν οι κ.κ. Γεώργιος Ζανιάς (νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρώην Υπουργός Οικονομικών, πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών) και Χάρης Θεοχάρης, νυν Γενικός Γραμματέας Εσόδων (από Ιανουάριο 2013) και Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων από Υπουργίας Ευ. Βενιζέλου, αμφότεροι υπηρετήσαντες στο Υπουργείο Οικονομικών από Υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου, να φέρονται να "πληροφορούν τον Πρόεδρο της Επιτροπής" ότι "έχουν ήδη αποσταλεί στο ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία που αφορούν τα μέλη της οικογένειας Παπακωνσταντίνου", ενώ αποδεικνύεται ότι αυτό δεν συμβαίνει;



Πώς είναι δυνατόν, στη βάση αυτής της φερόμενης πληροφόρησης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκης να ζητεί "πόρισμα εντός 2 ημερών" επί ελλιπών στοιχείων;»



Οι τρεις βουλευτές αφού αφήνουν αιχμές για «το ποιους εξυπηρετεί αυτή η βραδυπορία» και διερωτώνται γιατί «κάποιοι βιάζονται να κλείσει η υπόθεση, χωρίς να έχουν αναζητηθεί ή συλλεγεί τα κρίσιμα στοιχεία», καταλήγουν λέγοντας ότι «ο λαός δεν είναι κουτός. Και η ταυτότητα ή η ταύτιση προσώπων, καταστάσεων και κομμάτων μιλάει από μόνη της».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Η Λευκωσία απορρίπτει νέους όρους που τέθηκαν από την τρόικα για...


αύξηση του εταιρικού φόρου ή ενδεχόμενο «κούρεμα» των καταθέσεων.



Μετά τη συνάντηση του Πρόεδρου Νίκου Αναστασιάδη με το κλιμάκιο των πιστωτών, ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, που ρωτήθηκε κατά πόσον οι πιστωτές έχουν θέσει στο τραπέζι θέμα αύξησης του εταιρικού φόρου, απάντησε καταφατικά. Διευκρίνισε δε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε σαφές ότι δεν συζητά τέτοιον όρο.



Όσον αφορά το «κούρεμα» των καταθέσεων ο κ. Σαρρής τόνισε ότι «οποιαδήποτε συζήτηση για “κουρέματα” ή άλλες επιβουλές πάνω στις καταθέσεις, είναι εκτός συζήτησης».



«Συλλογικά», είπε, «η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ είχαν όρους εντολής οι οποίοι περιλαμβάνουν διάφορους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να επιλυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης του δημόσιου χρέους».



Ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση κατέστησε σαφές προς το κλιμάκιο της τρόικας πως η κυπριακή οικονομία έχει ήδη πληρώσει σοβαρό τίμημα. «Αντιλήφθηκαν», είπε, ότι τέτοια θέματα δεν θα πρέπει να προωθούνται με τρόπο που να δημιουργούν προβλήματα σε μας αλλά και σε εκείνους.



Κληθείς να σχολιάσει σημερινές αναφορές Γερμανού βουλευτή ότι ο ίδιος ο κ. Σαρρής άφησε να εννοηθεί ότι η κυπριακή πλευρά μελετά διαφοροποίηση του καθεστώτος του εταιρικού φόρου, ο Κύπριος υπουργός απάντησε:



«Η σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, όπως έχει διαμορφωθεί το 2004, είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της οικονομίας μας. Επομένως για μας δεν τίθεται θέμα διαφοροποίησης. Εκείνο το οποίο είπαμε και ίσως να μην το εξηγήσαμε καλά, είναι ότι θα πρέπει να βρούμε τους εναλλακτικούς τρόπους, είτε με μείωση δαπανών είτε με αύξηση εσόδων, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η διαχείριση του χρέους».



Ο κ. Σαρρής απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων δημοσιονομικών μέτρων που αφορούν περικοπές μισθών κι άλλων ωφελημάτων.



Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η τρόικα αυτήν τη φορά ήρθε για να βοηθήσει ώστε να γίνει πιο διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος. Άλλο είναι ποιες εισηγήσεις θέτει στο τραπέζι η τρόικα κι άλλο είναι η δική μας θέση και η τελική συμφωνία».



«Η δική μας θέση είναι», εξήγησε, ότι «μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους, με τους οποίους να φέρουμε το χρέος μας εκεί όπου πρέπει να είναι, ώστε οι αγορές να το θεωρήσουν διαχειρίσιμο».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



«Δεν περίμενα τέτοια διάκριση»






O Στέλιος Παρλιάρος μίλησε για το ζαχαροπλαστείο του, που βγήκε το πιο όμορφο στον κόσμο.


Ο ίδιος είπε στο Athens Voice: «Όχι δεν το περίμενα, ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Παρόλο που για μένα η διάκριση είναι αποτέλεσμα, όχι αυτοσκοπός. Χάρηκα, αν θες, γιατί αναμφισβήτητα αποτελεί επιβράβευση των επιλογών μου».


Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1959. Τελειώνοντας το γυμνάσιο ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει. Ανακαλύπτει τη ζαχαροπλαστική και της αφιερώνεται.


Το 1980 δημιουργεί το Fresh και αλλάζει την πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Σπουδάζει στο Παρίσι στον Ecole Le Notre, στη σχολή ζαχαροπλαστικής Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λυών στη σχολή Valrhona και τέλος στον διάσημο Fauchon.


Διδάσκει τα μυστικά της τεχνικής του σε σεμινάρια και εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση αποκαλύπτοντας τη γλυκιά ζωή.



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας και την αμοιβαία βούληση των δύο χωρών να...

ενισχύσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία τους, συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.



Στη συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, που διήρκησε 25 λεπτά και πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν ακόμα οι προοπτικές της διαπραγματευτικής διαδικασίας του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας.



Επίσης μίλησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, δίνοντας έμφαση στο θέμα της Συρίας και τις γειτονικές της χώρες, καθώς και για τις σημαντικές προκλήσεις που υπάρχουν για την περιφερειακή σταθερότητα.



Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Κέρι συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα και οι σχετικές διευθετήσεις θα γίνουν δια της διπλωματικής οδού.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Θρηνούν οι φίλοι του γνωστού κοσμηματοπώλη-παρουσιαστή στο Facebook, οι οποίοι είχαν μάλιστα δημιουργήσει σελίδα με τη θρυλική του ατάκα «τη κοπή τη πίτα»...








Ο κατά κόσμον Τζον Μπέιλι συνελήφθη στο αεροδρόμιο, φορτωμένος με 185 κιλά ασήμι, ενώ ήταν έτοιμος να ταξιδέψει για τη Βηρυτό.


Σύμφωνα με την Espresso, οι δύο υπέρβαρες βαλίτσες που μετέφερε ο λιβανέζικης καταγωγής κοσμηματοπώλης προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση στην υπάλληλο, η οποία του ζήτησε να ζυγίσει τις αποσκευές πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.


Κι αυτό διότι, όταν μια αποσκευή ξεπερνά τα 80 κιλά, τότε επιβάλλεται να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες. Έτσι ο κοσμηματοπώλης αναγκάστηκε να ανοίξει τις βαλίτσες προκειμένου η Ασφάλεια του Αεροδρομίου να δει τι περιείχαν. Και η αποκάλυψη θάμπωσε τους πάντες...


Ράβδοι από καθαρό ασήμι, βάρους 185 κιλών, δεν είναι κάτι που συναντά κανείς συχνά. Αμέσως, οι άντρες του ΣΔΟΕ ζήτησαν από τον παρουσιαστή, που πουλά τα προϊόντα της μέσω της τηλεόρασης αλλά και μέσω Διαδικτύου, να τους δώσει όλα τα απαραίτητα παραστατικά και έγγραφα προκειμένου να δουν αν το ασήμι θα έβγαινε νόμιμα από τη χώρα.


Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές, ο Τζον Μπέιλι δεν είχε τίποτα πάνω του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ενώ το ασήμι δεσμεύτηκε.


Η περιπέτειά του γνωστού κοσμηματοπώλη σημειώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, αλλά έγινε γνωστή μόλις χθες. Οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πού θα κατέληγαν και σε ποιους οι ράβδοι με το πολύτιμο μέταλλο.







via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Η επίθεση 30 σφηκών σε ένα μελίσσι στο οποίο υπήρχαν 30 χιλιάδες μέλισσες καταγράφηκε σε ένα εκπληκτικό βίντεο.



Η επίθεση των σφηκών και οι απεγνωσμένες προσπάθειες των μελισσών να αμυνθούν καταγράφονται με συγκλονιστική λεπτομέρεια. Το βίντεο αποτελεί μέρος ενός ντοκιμαντέρ του National Geographic που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι Σφήκες της Κολάσεως».


Οι σφήκες που εξαπέλυσαν την επίθεση ανήκουν στο ασιατικό είδος σφηκών Vespa velutina. Οι V.velutina πιστεύεται ότι έφτασαν στην Ευρώπη από την Κίνα πριν από 8 χρόνια μέσα σε φυτά μαριχουάνας.


Οι σφήκες επιτέθηκαν σε ένα μελίσσι ευρωπαϊκών μελισσών οι οποίες επειδή δεν έρχονταν στο παρελθόν σε επαφή με αυτό το είδος δεν έχουν αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς απέναντι του. Αντίθετα οι ασιατικές μέλισσες έχουν βρει τρόπους να τις αντιμετωπίζουν.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91