follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










perierga.gr - Μαγικό... ύφασμα σε κάνει αόρατο!

Μαγικό… ύφασμα σε κάνει αόρατο!



perierga.gr - Μαγικό... ύφασμα σε κάνει αόρατο! Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν ένα μαγικό υλικό το οποίο έχει παρόμοιο αποτέλεσμα στο ύφασμα με τον αόρατο μανδύα που φορούσε ο διάσημος Χάρι Πότερ! Το «ύφασμα-καμουφλάζ» ή αλλιώς «Quantum Stealth» μπορεί να γίνει εντελώς αόρατο, παίρνοντας το χρώμα αλλά και τα σχέδια του περιβάλλοντος, φέρνοντας επανάσταση στον αμυντικό, στρατιωτικό αλλά και αντιτρομοκρατικό τομέα.



perierga.gr - Μαγικό... ύφασμα σε κάνει αόρατο! Το υλικό λέγεται ότι λειτουργεί με κάμψη των φωτεινών κυμάτων γύρω από χρήστη που είναι αθέατα, αλλά η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έχει προβεί στην αποκάλυψη επιπλέον λεπτομερειών.



Αντ’ αυτού αναφέρει ότι η χρήση του «μαγικού» υφάσματος θα ήταν πολύτιμη για τους πιλότους που αναγκάζονται να πέσουν σε εχθρικό έδαφος, θα επιτρέπει σε ειδικές ομάδες να διεξάγουν επιδρομές στο φως της ημέρας χωρίς ανίχνευση, θα μπορούσε να επιτρέψει τη δημιουργία της επόμενης γενιάς αεροσκαφών stealth, αόρατα όχι μόνο για τα ραντάρ αλλά και το γυμνό μάτι!http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1
Ας δούμε λίγο ψύχραιμα την ομιλία Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής. Με την ωριμότητα που μπορεί να διασφαλίσει η απόσταση του χρόνου. Κι ας καταλήξουμε σε....

μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. Πέραν αυτών της πρώτης ανάγνωσης.

Οπως, για παράδειγμα, εκείνο που υποστηρίζει ότι «οι διαχωριστικές γραμμές έπεσαν» και ότι «τα πάθη του παρελθόντος εξαλείφθηκαν». Αυτά είναι για εθνικές εορτές και επετείους. Τα ουσιώδη είναι άλλα.



Όπως: Για πρώτη φορά έγινε τόσο πανηγυρικά ξεκάθαρο ότι η Αριστερά είναι σε θέση να «ψαρέψει» ψήφους από τη Δεξιά. Και μάλιστα από τη λεγόμενη «βαθιά/λαϊκή Δεξιά». Ή τουλάχιστον, έτσι να νομίζει. Αλλά κι αυτό, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα ήταν καθόλου ευκόλως εννοούμενο.



Για πρώτη φορά επίσης έγινε τόσο πανηγυρικά ξεκάθαρο ότι η απόσταση που χωρίζει τη θεώρηση των πραγμάτων από τους «καραμανλικούς», σε σχέση με τους νυν «προεδρικούς» της ΝΔ, είναι τόσο μεγάλη. Πολύ μεγαλύτερη από τις πέντε θέσεις που χώριζαν τον Κώστα Καραμανλή, το νεώτερο, από τον Αντώνη Σαμαρά.



Και μόνο το γεγονός ότι εκ δεξιών του πρώην πρωθυπουργού καθόταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αντί του «ομόσταυλου» νυν πρωθυπουργού, λέει πολλά και αφήνει να εννοηθούν περισσότερα. Για να μην ...θυμηθεί κανείς ότι πιο κοντά στον κ. Καραμανλή κάθονταν ο πρόεδρος της αριστερής ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, απ ό,τι ο δεξιός κ. Σαμαράς.

Για πρώτη φορά επίσης έγινε τόσο ξεκάθαρο το πόσο αμήχανος αισθάνεται ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, όταν βρίσκεται μεταξύ των εκπροσώπων του «βαθέως κόμματος». Ο πρωθυπουργός μίλησε περισσότερο με τη σύζυγο του, παρά με οποιονδήποτε άλλο εκείνο το δύσκολο -για όλους- βράδυ στο Μέγαρο.

Το οποίο, θυμηθείτε το. Αποτέλεσε καμπή, ενδεχομένως ιστορική για την επόμενη μέρα της ΝΔ...



Ο Τειρεσίας



www.voria.g



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC











«Πρωτοφανή» απολιθώματα πανάρχαιων πλασμάτων

Ανήκουν σε οστρακόδερμα 425 εκατομμυρίων ετών και για πρώτη φορά βρέθηκαν άθικτα και όργανα τους


Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στη Βρετανία. Εντόπισαν τα απολιθώματα ενός άγνωστου είδους οστρακόδερμου που μοιάζει με μικροσκοπική γαρίδα. Μαζί με το κέλυφος εντοπίστηκαν σε πολύ καλή κατάσταση τα πόδια, τα μάτια, τα βράγχια, το στομάχι και άλλα «μαλακά» μέρη του σώματος αυτών των όντων. Τα όντα αυτά ζούσαν στη Βρετανία όταν το κλίμα στην περιοχή ήταν υποτροπικό. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί απολιθώματα από δύο μέλη του μυστηριώδους είδους το οποίο ονομάστηκε Pauline avibella. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι διατηρήθηκαν σε τόσο καλή κατάσταση επειδή καταπλακώθηκαν από ηφαιστειακή τέφρα. Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Λέστερ χρησιμοποίησαν πολύπλοκες τεχνικές για να ανασυνθέσουν σε υπολογιστή την εικόνα αυτών των οστρακόδερμων. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B».Κάπως έτσι έμοιαζε το πανάρχαιο οστρακόδερμο σύμφωνα με την ανασύνθεση που έγινε στους υπολογιστέςhttp://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Λάτρης της χώρας μας, μιας και ο πατέρας του κατάγεται από την Ξάνθη, δήλωσε στο Star ο τηλεοπτικός Κενάν, κατά κόσμο Μπουράκ Χακί, που έχει κάνει πολλές γυναικείες καρδιές να χτυπάνε δυνατά.



Ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός είπε μεταξύ άλλων: «Η Θεσσαλονίκη είναι το μαργαριτάρι των Βαλκανίων. Κοιτάω ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Συζητάμε και με τον κύριο Κουτσομύτη για ένα διεθνές project! Έμεινα 10 χρόνια παντρεμένος, ακόμα έχουμε καλές σχέσεις με τη γυναίκα μου λόγω του παιδιού».





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz



Ελπίδες ακόμα και για την εξάλειψη του AIDS δημιουργεί η νέα αυτή ανακάλυψη!



Μία ουσία που εντοπίστηκε στο δηλητήριο της μέλισσας, η μελιτίνη, καταστρέφει τον ιό HIV, σύμφωνα με τους επιστήμονες.



Οι γιατροί του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, όπου διεξάγονται οι συγκεκριμένες έρευνες, υποστηρίζουν ότι εφόσον η ουσία αυτή αποδειχθεί πραγματικά αποτελεσματική, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ενός τζελ που θα εμποδίζει την μετάδοση του ιού κατά τη σεξουαλική επαφή.



Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζουν οι επιστήμονες, ο φονικός ιός θα αντιμετωπιστεί ριζικά, αφού ουσιαστικά θα εμποδίζεται η αρχική μόλυνση.



Σημειώνεται ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την αντιμετώπιση του AIDS, απλώς καθυστερούν τον πολλαπλασιασμό του ιού μέσα στον οργανισμό.

(newsbomb)



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1
Η Γκαλένα Βελίκοβα τους επόμενους μήνες θα βρίσκεται με μια βαλίτσα στο χέρι, καθώς θα βρίσκεται στην κριτική επιτροπή του Βουλγάρικου Dancing with the stars...



Η μελαχρινή κριτής θα επιστρέφει την Τετάρτη από την γειτονική χώρα για να πηγαίνει και πάλι πίσω την Παρασκευή και αυτό που εύχεται είναι το επίπεδο των διαγωνιζομένων να είναι αντίστοιχο με αυτό των Ελλήνων celebrities...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz











Σχέδιο «Παγώστε ξανά την Αρκτική» !

Ειδικοί προτείνουν κλιματική παρέμβαση μέσω γεωμηχανικής


Ομάδα ειδικών προτείνει τη χρήση γεωμηχανικής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Υποστηρίζουν ότι «εμφυτεύοντας» σωματίδια αντανάκλασης στην ατμόσφαιρα το ηλιακό φως θα μπλοκάρεται μεταβάλλοντας έτσι τις κλιματικές συνθήκες στη Γη. Ενα από τα αποτελέσματα αυτής της επέμβασης θα είναι σύμφωνα με τους ερευνητές η επιστροφή των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική, το συνεχές λιώσιμο των οποίων προκαλεί πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Η πρόταση

Η ποσότητα των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική έφτασε σε ιστορικό χαμηλό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η έκταση που κάλυπταν οι πάγοι τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν η μισή από εκείνη που κάλυπταν τη δεκαετία του 1980.

Ερευνητές με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Κιθ, καθηγητή εφαρμοσμένης Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, έκαναν δύο ξεχωριστές μελέτες στις οποίες χρησιμοποίησαν κλιματικά μοντέλα για να διαπιστώσουν αν θα ήταν εφικτή η αντιστροφή της κατάστασης αν διαχέαμε στην ατμόσφαιρα σωματίδια που αντανακλούν το ηλιακό φως.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μειώνοντας μόλις κατά 0.5% τη διείσδυση του ηλιακού φωτός στη Γη οι θαλάσσιοι πάγοι στην Αρκτική θα επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν πριν τη βιομηχανική επανάσταση.

Αναφέρουν ότι χρειάζονται λίγοι «βομβαρδισμοί» σωματιδίων στην ατμόσφαιρα που θα πρέπει να γίνουν στο Ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού, το θερμό ρεύμα που επηρεάζει τις κλιματικές συνθήκες στο Βόρειο Ημισφαίριο. Εκτιμούν μάλιστα ότι το κόστος για ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι απαγορευτικό αφού υπολογίζουν ότι απαιτείται ένα ποσό γύρω στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι μελέτες δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Physical Review Letters».

Οι αντιρρήσεις

Ακόμη και αν θεωρητικά το σχέδιο αυτό είναι εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό όσον αφορά την επίτευξη του στόχου της ανάκτησης των αρκτικών θαλάσσιων πάγων υπάρχει ο σταθερός αντίλογος που έχει αναπτυχθεί στην επιστημονική κοινότητα για τη γεωμηχανική.

Πολλοί επιστήμονες έχουν διατυπώσει την άποψη ότι πολλές ιδέες και σχέδια της γεωμηχανικής είναι εφαρμόσιμα μεν και θα μπορούσαν σε πρώτο επίπεδο να αποδώσουν περιορίζοντας ή και αντιστρέφοντας τις κλιματικές αλλαγές όμως κάθε μια εξ αυτών θα προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Για παράδειγμα, τα τεχνητά νέφη θα μειώσουν μεν τη θερμοκρασία αλλά θα προκαλέσουν άλλες κλιματικές μεταβολές όπως τη διακοπή των βροχοπτώσεων και της εμφάνισης των μουσώνων η παρουσία των οποίων είναι απολύτως απαραίτητη για την επιβίωση δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη. Η εφαρμογή άλλων ιδεών θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή τοπικών ή και ευρύτερων οικοσυστημάτωνhttp://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
H ζωή της Αντωνίας Καλλιμούκου τις τελευταίες ημέρες λόγω των αβάσιμων δημοσιευμάτων που την ήθελαν να έχει εμπλακεί σε κύκλωμα πορνείας, έχει γίνει ένας εφιάλτης...

Όμως η ζωή της όμορφης ξανθιάς μέχρι εκείνη την στιγμή, ήταν βγαλμένη μέσα από παραμύθι ...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz



Ο Jim Carrey είχε απογοητεύσει τους θαυμαστές του πέρσι, όταν ανακοίνωσε ότι δε σκοπεύει να συμμετέχει σε sequel της ταινίας "Ηλίθιος και πανηλίθιος" που προβλήθηκε το 1994 και απέκτησε εκατομμύρια fan σε ολόκληρο τον κόσμο.






Τώρα, όπως διαβάζουμε στο AccessHollywood, ο Carrey λέει ότι θα συμμετάσχει στο sequel της ταινίας, αν και ακόμα δεν έχουν προγραμματιστεί τα γυρίσματα.


“Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω γυρίσματα” είπε ο ίδιος στο E! News .

"Υπάρχει σενάριο. Έχει πλάκα! Ο Jeff (Daniels) κι εγώ είμαστε έτοιμοι!”...


Εν αναμονή λοιπόν, για τη νέα ταινία και τις καινούριες περιπέτειες του αχτύπητου δίδυμου!



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE










«Ξεκλειδώθηκαν» τα γενετικά μυστικά των μελισσών

Διεθνής ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι αποκάλυψε τα γενετικά μυστικά της μελισσοπαραγωγού μέλισσας (Αpis mellifera). Η εξέλιξη θεωρείται πολύ σημαντική αφού θα επιτρέψει στους ειδικούς να κάνουν συνδέσεις ανάμεσα στη διατροφή των εντόμων, στο περιβάλλον που ζουν και την ανάπτυξη τους. Οι ερευνητές ευελπιστούν επίσης ότι η εξέλιξη θα βοηθήσει στο να δοθεί μια απάντηση σε φαινόμενα που οδηγούν σε μαζικούς θανάτους μελισσών σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η αποκαλούμενη «Διαταραχή Κατάρρευσης Αποικίας».

Σύνθετες κοινωνίες

Ομάδα ερευνητών από τη Βρετανία και την Αυστραλία μελέτησε διεξοδικά τις μελισσοπαραγωγούς μέλισσες. «Οι μελισσοπαραγωγοί μέλισσες ζουν σε σύνθετες κοινωνίες που αποτελούνται από δεκάδες χιλιάδες μέλη. Στην πλειονότητά τους είναι θηλυκές εργάτριες που δεν μπορούν να αναπαραχθούν και για αυτόν τον λόγο αφιερώνουν τη σύντομη ζωή τους στη συλλογή τροφής και σε άλλες ασχολίες όπως η φροντίδα των προνυμφών μέσα στις κυψέλες. Οταν η βασίλισσα της κυψέλης γεννάει τα αβγά της οι εργάτριες αποφασίζουν αν η προνύμφη όταν εκκολαφθεί θα γίνει εργάτρια ή βασίλισσα. Ετσι οι προνύμφες τρέφονται ανάλογα με τη μοίρα που τους έχουν προδιαγράψει οι εργάτριες. Οι προνύμφες που προορίζονται για εργάτες τρέφονται με γύρη και νέκταρ ενώ εκείνες που προορίζονται για βασίλισσες με βασιλικό πολτό. Το ίδιο διαιτολόγιο ακολουθείται σε όλη τη διάρκεια της ζωής των μελισσών. Οι εργάτες τρώνε γύρη και νέκταρ ενώ οι βασίλισσες τον πολτό» αναφέρει ο Πολ Χαρντ, του Πανεπιστημίου Queen Mary στο Λονδίνο που ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Ο ρόλος της επιγενετικής

Οπως φαίνεται, ο ρόλος που θα κληθούν να έχουν οι μέλισσες στην κυψέλη δεν είναι γενετικός (δεν είναι γραμμένος στο DNA τους) αλλά επιγενετικός - επιβάλλεται δηλαδή από εξωτερικούς παράγοντες. Το φαινόμενο είναι σύμφωνα με τους ερευνητές αποτέλεσμα της λεγόμενης υπόθεσης του «ιστονικού κώδικα», μιας διαδικασίας που αφορά γενετικές μεταβολές οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε μια οικογένεια πρωτεϊνών (ιστόνες) μέσα στον πυρήνα των κυττάρων. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο φαινόμενο εντοπίζεται στις μελισσοπαραγωγούς μέλισσες.

«Η διαφορετική εξέλιξη σε μέλισσες που διαθέτουν το ίδιο DNA είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα επιγενετικής δράσης που ξεπερνά τους βασικούς γονιδιακούς μηχανισμούς. Από τις γνώσεις που έχουμε για το πώς λειτουργεί ο ιστονικός κώδικας σε άλλους οργανισμούς πιστεύουμε ότι στην περίπτωση των μελισσοπαραγωγών μελισσών παίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη των προνυμφών τους» αναφέρει ο Μαρκ Ντίκμαν του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ που ήταν επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Biochemistry and Molecular Biology». Πηγή:tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν πριν από λίγα λεπτά κατά την διάρκεια φυγάδευσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από το ξενοδοχείο, όπου βρίσκονταν αποκλεισμένος από ...

εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτύρονταν για το Σχέδιο «Αθηνά»



Μεσολογγίτες και Ναυπάκτιοι ήταν εξοργισμένοι με την στάση του υπουργού, ο οποίος ουσιαστικά, όπως λένε, αρνήθηκε να τους δει στο ξενοδοχείο, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με ψηφοφόρους του. Έτσι, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες απέκλισαν τον υπουργό εντός του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα τελικά ο κ. Σαλμάς να φύγει με επεισοδιακό τρόπο.



Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται ο κ. Σαλμάς με τους συνεργάτες του βγήκαν από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου και εισήλθαν τρέχοντας σε δυο αυτοκίνητα. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, άτομα προσέγγισαν τα δυο αυτοκίνητα, τα όποια ανέπτυξαν όμως ιλιγγιώδη ταχύτητα και σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, παρέσυραν τρία άτομα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμούς, ενώ έξαλλοι πολίτες δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν μήνυση κατά του υπουργού.



Πηγή: agriniopress.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Eχετε μείνει πίσω. Mε τη φράση αυτή, ο Πολ Tόμσεν «πάγωσε» τους συνομιλητές του στη σύσκεψη της Tετάρτης στο υπουργείο Oικονομικών με την τρόικα.



H «εφεύρεση» της διαθεσιμότητας, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του Δημοσίου στην εξόφληση των χρεών του προς ιδιώτες, η αδυναμία των φορολογικών μηχανισμών να εισπράξουν έσοδα από ληξιπρόθεσμες οφειλές και ελέγχους αλλά και η ...

έντονη ανησυχία για τα χρονοδιαγράμματα των αποκρατικοποιήσεων κυριάρχησαν στην κριτική που άσκησαν οι δανειστές.



Tο τελεσίγραφο ήταν σαφές: «Δεν υπάρχει, πια, χρόνος για καθυστερήσεις, δεν πρέπει να χάσουμε το momentum». Στελέχη που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε σειρά διαπραγματεύσεων με την τρόικα δεν διστάζουν να εκτιμήσουν ότι, υπό διαφορετικές συνθήκες, ίσως και να είχαμε οδηγηθεί σε ρήξη. Στην παρούσα, όμως, φάση, οι πιστωτές έχουν έλθει στην Aθήνα με σαφή διάθεση να μην οδηγήσουν τη διαπραγμάτευση στα άκρα:



Aφενός αναγνωρίζουν ότι είναι δύσκολο τα πράγματα να βρουν τον βηματισμό τους, ύστερα από το δραματικό δεύτερο εξάμηνο του 2012 και υπό το βάρος των διαστάσεων που έχει λάβει η ανεργία στη χώρα. Aφετέρου είναι κρίσιμα τα πράγματα στην Eυρωζώνη, μετά την ιταλική «εμπλοκή», και θέλουν να αποφύγουν μια ακόμη εστία ανάφλεξης στην Eλλάδα, «παγώνοντας» την εκταμίευση της δόσης του Mαρτίου. «Θέλουν, με τον τρόπο τους, να βοηθήσουν την κατάσταση, αυτό όμως δεν σημαίνει επ' ουδενί μια εύκολη διαπραγμάτευση», λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας.



Tέσσερις «κόκκινες κάρτες»



H ρευστότητα στην αγορά, «κλειδί» για την επανεκκίνηση της οικονομία και την επίτευξη των φετινών στόχων, μια ισχυρή εκκίνηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ένα σαφές μήνυμα ότι η Eλλάδα παραμένει δεσμευμένη στη δραστική μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, αλλά και άμεσες λύσεις στο διογκούμενο πρόβλημα των φορολογικών εσόδων, είναι τα τέσσερα κρίσιμα κεφάλαια για την τρόικα.



Aναπόφευκτα η προσοχή εστιάζεται στη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, αφού από εκεί «περνά» η εκταμίευση της δόσης του Mαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η τρόικα στις συνομιλίες της με το οικονομικό επιτελείο στάθηκε πολύ στην ανησυχητική υστέρηση των φορολογικών εσόδων, καθώς εάν η τάση αυτή συνεχιστεί μέχρι τον Iούνιο, τότε «το παιχνίδι θα έχει τελειώσει», αφού στον αέρα θα βρίσκεται κυριολεκτικά η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. «Πρέπει να αντέξουμε και να μείνουμε εντός στόχων μέχρι τον Iούνιο», παραδέχεται κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.



Oι πιστωτές αναγνωρίζουν ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος προέρχεται από την καθίζηση της εγχώριας κατανάλωσης. Δεν μπορούν, όμως, πλέον να δεχθούν δικαιολογίες για την ανεπάρκεια των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και τις χαμηλές επιδόσεις στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. «Στήστε, επιτέλους, έναν αποτελεσματικό μηχανισμό», διεμήνυσαν επιμένοντας στην αυτονομία της νέας Γενικής Γραμματείας Eσόδων, εντείνοντας τις πιέσεις για ριζικές τομές στη λειτουργία του ΣΔOE.



Ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου



Mεγάλος ήταν ο προβληματισμός για τις σημαντικές καθυστερήσεις που καταγράφονται στην εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες, καθώς η αδυναμία υπουργείων και φορέων να απορροφήσουν πολύτιμα κεφάλαια και να εξοφλήσουν τα χρέη τους καθηλώνει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, στο σημείο μηδέν.



«Eίναι προβληματισμένοι για τις καθυστερήσεις, ασκούν κριτική γιατί τα υπουργεία και οι φορείς δεν είχαν προετοιμαστεί εγκαίρως να υποδεχθούν τα κεφάλαια και να τα προωθήσουν άμεσα στην αγορά», λέει χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος. Σφοδρή ήταν η κριτική και για τις αναίτιες καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων, τις οποίες η τρόικα υπολογίζει στα 2,9 δισ. ευρώ και ζητά «την τιμωρία του Δημοσίου που δεν επιστρέφει εγκαίρως τα χρήματα που οφείλει» (αναλυτικό ρεπορτάζ σελ. 8).



Tέλος χρόνου για τις αποκρατικοποιήσεις



Tέλος χρόνου σήμαναν όμως οι πιστωτές και για τις αποκρατικοποιήσεις. Tο πρόγραμμα κινείται εκτός στόχων και η συνδρομή των πωλήσεων κρατικής περιουσίας στη μείωση του χρέους είναι έως τώρα μηδαμινή. Aυτό σε μεγάλο βαθμό ήταν δικαιολογημένο μέχρι πρόσφατα, αφού μαινόταν ο φόβος του Grexit και έντονη πολιτική αστάθεια στη χώρα, οπότε ουδείς μεγάλος παίκτης θα έριχνε εύκολα κεφάλαια στην Eλλάδα.



Πλέον, όμως, η τρόικα διαμηνύει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα, ή για εμπλοκές πολιτικού χαρακτήρα: O στόχος για έσοδα 2,5 δισ. ευρώ φέτος πρέπει να επιτευχθεί και καθοριστικές γι' αυτό θα είναι οι μεγάλες κινήσεις σε ΔEΠA - ΔEΣΦA και OΠAΠ που δρομολογούνται τον Aπρίλιο.



imerisia.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Οι «κίτρινες» κάρτες της τρόικας φρενάρουν τα σχέδια για ανασχηματισμό. Και εκεί που όλοι τον περίμεναν μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου, παίρνει νέα παράταση. Και όλα δείχνουν πως θα γίνει τον...





Μάιο, μετά το Πάσχα.



Η μόνη αλλαγή που θα είναι άμεση, θα είναι αυτή του επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Τάκη Αθανασόπουλου. Οι αποκρατικοποιήσεις είναι «κλειδί» για την κυβέρνηση, που ελπίζει πως έτσι θα έρθουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Στόχος είναι ο διάδοχος του κ. Αθανασόπουλου να βρεθεί το αργότερο ως τη Δευτέρα.



Το Μαξίμου δε συζητά καμιά αλλαγή στην κυβέρνηση για όσο διάστημα βρίσκονται στην Αθήνα οι επικεφαλής του κλιμάκιου τους τρόικας. Και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνεται και στην Ιπποκράτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News. Ο βαθμός δυσκολίας για να τον ανασχηματισμό έχει να κάνει και με τις ισορροπίες που θα κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς με τους κυβερνητικούς εταίρους.



Το σχήμα των αντιπροέδρων δε φαίνεται να «περπατάει», αφού μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να είναι θετικός, δε συμβαίνει το ίδιο και με τον Φώτη Κουβέλη, που όμως για πρώτη φορά δεν είναι αρνητικός στη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Επίσης, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δεχτεί εισηγήσεις να αυξηθεί ο αριθμός των «πράσινων» υπουργών από τους τέσσερις που είναι σήμερα.



Για τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός βάζει συγκεκριμένους όρους, σύμφωνα με τη Real News.



- Να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Το διεμήνυσε και κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ το Σάββατο, όταν είπε πως κορμός της κυβέρνησης είναι η Νέα Δημοκρατία.

- Δε θα δεχτεί στην κυβέρνηση πρόσωπα που εξυπηρετούν μόνο εσωκομματικούς σκοπούς, αλλά θα αποφύγει τη ρήξη με τους κυβερνητικούς εταίρους

- Δε θέλει να δυσαρεστήσει τον Φώτη Κουβέλη, που σε αυτή τη φάση δε θέλει να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση

- Οι αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο και όποιες γίνουν, θα είναι σε επίπεδο υφυπουργών

- Ο πρωθυπουργός δεν είναι ένθερμος υποστηρικτής της άποψης πως πρέπει να «σπάσει» το υπερυπουργείο Ανάπτυξης. Ίσως όμως να τοποθετηθεί αναπληρωτής υπουργός από το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει σκέψη και για αυτονόμηση του υπουργείου Πολιτισμού, που θα δοθεί σε ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ

- Να παραμείνει το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία. Έρχονται ευρωεκλογές, ενώ θα τεθεί και το θέμα του εκλογικού νόμου

- Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι αμετακίνητος από το υπουργείο Εξωτερικών και μοιραία ο Ευάγγελος Βενιζέλος οδεύει προς τη θέση του αντιπροέδρου

- Εξετάζονται αλλαγές στα υπουργεία: Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Ναυτιλίας, Μακεδονίας – Θράκης.



Την ίδια ώρα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση, ο Φώτης Κουβέλης φαίνεται να το συζητάει, για πρώτη φορά. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ασκεί βέτο στην απομάκρυνση των Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης.

Η συνεργασία του πρώτου με το Μαξίμου είναι εξαιρετική, αντίθετα με τον δεύτερο. Δεν αποκλείεται, γράφει η Καθημερινή, η παραμονή Μανιτάκη να είναι αντίβαρο για την αποχώρηση Ρουπακιώτη.



Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν



Αμετακίνητοι από το υπάρχον σχήμα θεωρούνται οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.



Δεν αποκλείεται, την έξοδο από την κύβερνηση να δουν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από το Εσωτερικών, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος από το Υγείας και ο Γιάννης Βρούτσης από το Εργασίας, ιδίως αν το ΠΑΣΟΚ ζητήσει «κοινωνικό χαρτοφυλάκιο».



Προς απομάκρυνση οδεύει και υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, που λέγεται πως επιθυμεί και ο ίδιος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Μουσουρούλης και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θανάσης Καράογλου.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Σε ποια γεωγραφικής φύσεως συμπεράσματα κατέληξε η Google;...



Στην αναζήτηση της σεξουαλικής απόλαυσης με την... όπισθεν, τα πρωτεία κατέχει η Θράκη με την Κομοτηνή.



Ακολουθούν το Καρπενήσι, η Δράμα, ο Βόλος, το Ρέθυμνο, η Κέρκυρα, η Κοζάνη, η Λάρισα, η Καλαμάτα και το Ηράκλειο.



Όσο για τις Αθηναίες μάλλον δεν έχουν ανακαλύψει την πίσω πόρτα, όμως ανακάλυψαν τα σεξουαλικά βοηθήματααφού στις περισσότερο συνηθισμένες σεξ-αναζητήσεις για «Δονητές», «Ομοιώματα», «Fleshlight», η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν τα πρωτεία.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

«Έχουμε βεβαίως και περιορισμένα γνωστά και επώνυμα φαινόμενα καιροσκοπισμού κάποιων που νομίζουν ότι θα βρουν στον ΣΥΡΙΖΑ την κολυμβήθρα του Σιλοάμ για τον καθοριστικό τους...

ρόλο σε κρίσιμες επιλογές του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ», τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την μετακίνηση στελεχών του κόμματος στον ΣΥΡΙΖΑ.



Ο κ. Βενιζέλος μίλησε και για το συνέδριο του κόμματος και όπως υποστήριξε «το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε με την χώρα και θα ανέβει μαζί της», ενώ πρόσθεσε ότι «η άνοδος του ΠΑΣΟΚ είναι προϋπόθεση για την ανόρθωση της χώρας».



Αναφορικά με την πρότασή του στη ΔΗΜΑΡ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και κοινή κάθοδο στις εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την χαρακτηρίζει «απλώς επιφυλακτική», καθώς, όπως επισημαίνει «χρειάζεται μια μικρή περίοδος επώασης για όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Καλεσμένοι στο "Μες στην καλή χαρά" ήταν η Σοφία Βογιατζάκη και ο Παντελής Καναράκης που δεν περίμεναν να τους προλογίσει η Ναταλία Γερμανού και εισέβαλαν στο πλατό...



Οι δυο τους μίλησαν για την συνεργασία τους στο "Shamone" σε γνωστή μουσικοθεατρική παράσταση....

Και οι δυο τους στο παρελθόν έχουν κάνει πρωινές εκπομπές.... Ο Παντελής δήλωσε πως δεν του λείπει το πρωινό ξύπνημα αν και είχε περάσει καλά, αλλά δύσκολα θα το ξαναέκανε...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Δεν απασχολεί τη Δημοκρατική Αριστερά ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισημαίνει ότι επιλογή του κόμματος τους είναι η...

σημερινή κυβέρνηση να παραμείνει και μετά τον Ιούνιο του 2014.



Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει ότι με επιμονή του κόμματος του προωθείται άμεσα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδυνάτους, ενώ επιχειρηματολογεί κατά των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και προτείνει να αλλάξουν τα μέτρα που οδήγησαν στην υπερφορολόγηση των πολιτών.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη:



-Πως αποτιμάτε, κύριε Πρόεδρε, την ως τώρα κυβερνητική λειτουργία; Τι βαθμό θα της βάζατε;



Η κυβερνητική λειτουργία κρίνεται θετική, με το δεδομένο ότι ανταποκρίνεται σε εκείνα που προσδιορίζουν τις άμεσες προτεραιότητες. Πρέπει όμως το κυβερνητικό έργο να αποκτήσει συνεκτικότητα και ταχύτητα.



-Λέτε ότι δεν μπήκατε στην κυβέρνηση για να ρίξετε μια ματιά και να φύγετε. Η παρουσία σας, ωστόσο, τι διαφορετικό θεωρείτε ότι προσέδωσε στο τρικομματικό σχήμα;



Η επισήμανση είναι αναγκαία: Η ΔΗΜΑΡ αποτέλεσε το συνεκτικό στοιχείο αυτής της κυβέρνησης. Δεν θα υπήρχε κυβέρνηση χωρίς αυτήν. Η Χώρα θα πήγαινε και πάλι σε εκλογές με αυτονόητη συνέπεια την πολιτική ρευστότητα και την βέβαιη τότε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θα μας ήταν βολικό να περιοριστούμε στο ρόλο ενός κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Τότε όμως, δεν θα ήμασταν η υπεύθυνη αριστερά.



Πέραν αυτού, η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση έδωσε αποτελέσματα θετικού χαρακτήρα για την κοινωνία και απέτρεψε μέτρα και ρυθμίσεις που θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τους ήδη βεβαρυμένους πολίτες. Για παράδειγμα, με τη δική μας επιμονή απετράπησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις από το πρώτο ευρώ, όπως επίμονα ζητούσαν οι εταίροι μας. Με δική μας επίσης επιμονή, προωθείται – και θα υπάρξει άμεσα – το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.



-Τι απαντάτε σε όσους αντιτείνουν ότι αυτό το εννιάμηνο και παρά την εξασφάλιση της νέας δανειακής σύμβασης, η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία καλπάζει, η αγορά ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας και οι διαρθρωτικές αλλαγές προχωρούν σημειωτόν;



Η δημόσια παραδοχή από το ΔΝΤ του λάθους στον υπολογισμό των επιπτώσεων από τη μείωση των δημοσίων δαπανών αποτελεί ομολογία αστοχίας. Η απειλή της συνέχισης της ύφεσης είναι υπαρκτή. Η αναγνώριση αυτού του λάθους δεν δημιουργεί βεβαίως δυνατότητα για αποκήρυξη των δανειακών δεσμεύσεων της χώρας. Δημιουργεί όμως την ανάγκη, μαζί με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, να γίνει τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.



Αυτή η τροποποίηση πρέπει να αφορά κυρίως σε μέτρα που επέφεραν αντίθετα από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα, όπως, για παράδειγμα, η αύξηση του ΦΠΑ και η υπερφορολόγηση των πολιτών. Πρέπει επίσης να διεκδικηθεί η εξαίρεση από το δημόσιο χρέος των κεφαλαίων που διατίθενται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διαβούλευσης, για να προκύψουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την πραγματοποίησή της. Σε ό,τι έχει σχέση με τη ρευστότητα, πρέπει να υποχρεωθούν οι τράπεζες, στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας με την κυβέρνηση, να χρηματοδοτήσουν την αγορά.



-Με την εμπειρία αυτών των μηνών, εκτιμάτε ότι ο πολιτικός ορίζοντας αυτού του σχήματος μπορεί να ξεπεράσει τον Ιούνιο του 2014;



Εκτιμώ πως ναι. Αυτή είναι η επιλογή μας.



- Από τι θα κριθεί η μακροημέρευση;



Από τα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου. Αποτελέσματα που πρέπει κυρίως να αναφέρονται στην αντιμετώπιση της ύφεσης, στην ανάπτυξη, με αυτονόητη την αναφορά σε θέσεις εργασίας και σε μέτρα που θα ανακουφίζουν τους πολίτες.



- Πόσο πιθανό εκτιμάτε ότι είναι ένα νέο «κούρεμα» του χρέους;



Εκτιμώ ότι θα υπάρξει. Αυτό υπαγορεύεται πλέον όχι μόνον από την οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας και πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και συνολικότερα της Ευρώπης.



- Η ΔΗΜΑΡ επικρίνεται ότι δίνει μάχη για να μην φύγει κανείς εργαζόμενος από το δημόσιο, ενώ δεν είναι εξίσου μαχητική για τους περίπου χίλιους συμπολίτες που σε ημερήσια βάση χάνουν τη δουλειά τους. Τι απαντάτε;



Η μαχητικότητα της ΔΗΜΑΡ αφορά όλους τους εργαζόμενους. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στο δημόσιο, επισημαίνω ότι το μέγεθος της δημόσιας διοίκησης που διογκώθηκε με αθρόες προσλήψεις των τελευταίων ετών, περιορίζεται δραστικά. Από το 2010 μέχρι το τέλος του 2015 ο αριθμός των απασχολουμένων θα έχει μειωθεί κατά 150.000 με συνταξιοδοτήσεις.



Η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με ό,τι ισχύει στα κράτη – μέλη της Ε.Ε., ενώ το μισθολογικό κόστος βρίσκεται χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οποιαδήποτε πολιτική απολύσεων είναι επομένως και περιττή και δεν αποδίδει κανένα δημοσιονομικό όφελος. Αντίθετα, θα υπάρξουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία, εάν προστεθούν μερικές χιλιάδες ακόμη στους σημερινούς ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους και μάλιστα σε περιβάλλον βαθειάς ύφεσης.



- H τρόικα, πάντως, εμφανίζεται άκαμπτη...



Η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχής της. Δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Η οικονομία της χώρας χρειάζεται αναπτυξιακή στήριξη.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Απλή, ταχύτατη και φθηνή είναι η νέα διαγνωστική εξέταση για τη λέπρα, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία τους επιστήμονες ότι ακόμα και στις φτωχότερες αναπτυσσόμενες χώρες οι ασθενείς θα εντοπίζονται και θα θεραπεύονται προτού υποστούν μη αναστρέψιμες βλάβες.

Το νέο τεστ αναπτύχθηκε από Αμερικανούς ερευνητές και εγκρίθηκε από τον ρυθμιστικό φορέα της Βραζιλίας, ενώ θα αρχίσει να....



παρασκευάζεται από τη βραζιλιάνικη εταιρεία OrangeLife. Το κόστος του δεν θα ξεπερνά το ένα ευρώ.

Παρά την επικρατούσα άποψη ότι η λέπρα ανήκει πλέον στο παρελθόν, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.



Χώρες με ασθενείς
Τουλάχιστον 250 χιλιάδες άνθρωποι νοσούν κάθε χρόνο από την ασθένεια, ενώ περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Βραζιλία, την Ινδία, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Στις ΗΠΑ καταγράφονται ετησίως 150 έως 250 κρούσματα.

Σήμερα, η ασθένεια είναι πλήρως ιάσιμη και η έγκαιρη διάγνωσή της σημαίνει ότι πολύ γρήγορα θα εξαλειφθεί, όπως η πολιομυελίτιδα.

«Λειτουργεί περίπου σαν τεστ εγκυμοσύνης και απαιτεί μόλις μία σταγόνα αίμα», λέει ο δρ Μάλκομ Ντάθι που συντόνισε την έρευνα στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων του Σιάτλ.

Το πιο σημαντικό από όλα, ωστόσο, είναι ότι επιτρέπει τη διάγνωση της ασθένειας ακόμα και έναν χρόνο πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων, γεγονός που καθιστά πολύ πιο ευνοϊκή την εξέλιξη της υγείας του αρρώστου.

Η λέπρα προκαλείται από μυκοβακτηρίδιο το οποίο έχει ομοιότητες με αυτό που προκαλεί τη φυματίωση. Ο παθολογικός αυτός παράγοντας, όμως, αναπαράγεται με βραδύτητα και τα συμπτώματα μπορούν να εκδηλωθούν ακόμα και επτά χρόνια μετά την προσβολή του οργανισμού.

Το βακτήριο μεταδίδεται δύσκολα, μόνο έπειτα από μακρά και στενή επαφή, ενώ τα βακτηρίδια πολλαπλασιάζονται κάτω από το δέρμα και στα πιο «δροσερά» σημεία του ανθρώπινου οργανισμού όπως τα χέρια, τα πόδια, τα μάγουλα και τους λοβούς των αυτιών.



Συμπτώματα
Τα πρώτα συμπτώματα είναι κάποιες αλλοιώσεις του δέρματος, κυρίως αποχρωματισμός, που παλαιότερα εθεωρείτο ως σύμπτωμα μυκητίασης, ψωρίασης ή λύκου

. Οταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, πηγαίνουν στον γιατρό και πληροφορούνται ότι πάσχουν από λέπρα και «τι κρίμα που δεν ήρθατε προ εξαμήνου». Έξι μήνες μετά την προσβολή, οι βλάβες στα νεύρα γίνονται μόνιμες.

Ακόμα και όταν ο ασθενής θεραπευτεί, κάτι που απαιτεί αγωγή με αντιβιοτικά επί ένα χρόνο, παραμένει ο κίνδυνος εμφάνισης ελκών που μπορεί να μολυνθούν.

Το νέο τεστ δεν απαιτεί την ύπαρξη ειδικευμένου μικροβιολόγου, γεγονός σωτήριο για τους ασθενείς σε απομονωμένες περιοχές των φτωχότερων κρατών.

ΝΥΤ/Καθημερινή





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91
Καλεσμένος στο "Μες στην καλή χαρά" ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης που εξήγησε πως προέκυψε το να γράφει σενάρια και αποκάλυψε πως έγραψε τον ρόλο του "Χοσέ" στις "Σαββατογεννημένες" για να τον παίξει ο ίδιος ...




Στο κανάλι δεν τον ήθελαν καθώς δεν τον ήξερε κανείς, αλλά εκείνος είχε κάνει όσο πιο δύσκολο γινόταν τον ρόλο, ώστε να μην μπορούσαν να βρουν άλλον....Του φαίνεται βέβαια παρανοϊκό πως δεν μπορούσε να κάνει δοκιμαστικό στην σειρά που ο ίδιος έγραφε...

Μίλησε για την περίοδο του "Παρά πέντε" και εξήγησε για ποιο λόγο δεν μπορούσε να χαρεί την μεγάλη επιτυχία... Την επιτυχία των "Σαββατογεννημένων" την περίμενε, αλλά δεν περίμενε ποτέ τον χαμό που θα γινόταν με την επόμενη σειρά...





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Από τα υπομνήματα και τις εξηγήσεις στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, ενώπιον του ανακριτή, θα βρεθούν τελικά ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Πέτρος Δούκας και ο...

Γιώργος Βουλγαράκης, που κατηγορούνται για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.



Ενόψει του «ραντεβού» τους με τη Δικαιοσύνη, πάντως, οι πρώην υπουργοί δεν φαίνεται να ανησυχούν, αφού θεωρούν ότι θα καταφέρουν να πείσουν για την αθωότητά τους.



Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται μόνο ο Π. Δούκας, καθώς ελέγχεται για το πόθεν έσχες του 2010 και στο μεταξύ ο νόμος έχει αλλάξει προς το αυστηρότερο.



Οι εξηγήσεις του δεν κρίθηκαν επαρκείς, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ακατανόητη την απόφαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής να στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Παρόλα αυτά δηλώνει ότι ορθώς ερευνά το θέμα και περιμένει με εμπιστοσύνη την κρίση της.



Τη δικαστική οδό παίρνει και η υπόθεση με τα πόθεν έσχες του Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος γιατί δεν δήλωσε την κατάθεση ποσού 2,2 εκατ. δολαρίων της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην ελβετική τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε από τη λίστα Λαγκάρντ.



Όπως αναφέρει η Real News, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν όφειλε να δηλώσει την κατάθεση της συζύγου του στην HSBC επειδή αφορούσε άλλη οικογένεια και στη δήλωση πόθεν έσχες δεν απαιτείται, όπως λέει, να αναφέρονται χρήματα τρίτων. Επικαλείται άλλωστε και την ιστορία της μητέρας του, η οποία ήταν πολύ εύπορη, ωστόσο ο ίδιος δεν δήλωνε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς, καθώς τότε μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες τον είχε ενημερώσει ότι δεν είχε τέτοια υποχρέωση.



Σε βαθμό πλημμελήματος διώκεται και ο Γ. Βουλγαράκης καθώς εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ η σύζυγός του, με ποσό ύψους 117.000 ευρώ που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού το 2007. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε offshore εταιρεία στην οποία εκείνη ήταν συνδικαιούχος.



Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό ο οποίος όμως δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του κόμματος, με...



τίτλο «Δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, κίνημα για να νικήσει ο λαός».



Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «γι' αυτό χρειάζεται αναμέτρηση με δυσκολίες και αδυναμίες και τονίζει πως βασικό ζήτημα είναι να εγγραφούν στα σωματεία οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, παίρνοντας πάνω τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα».



«Σαρώστε από τις διοικήσεις τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, για να πάρει ανάσα το κίνημα και να αλλάξει ριζικά το κλίμα που υπάρχει μέσα στους τόπους δουλειάς και στο λαό» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η μαζική συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νέων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έδειξε ότι υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουν την αναζωογόνηση, την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος».



Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αξιοποίηση της ατομικής και συλλογικής πείρας από τους χώρους δουλειάς και στην εξαγωγή συμπερασμάτων «γιατί το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων για την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται ο λαός».



Αναφερόμενο στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «όπου δεν υπήρχε ισχυρή παρέμβαση συνδικάτων που δούλεψαν με συνέπεια για την επιτυχία της απεργίας και την πρωτοπόρα δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προσπάθεια από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που πρόσκεινται στις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αρκετών Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων να οργανωθεί η απεργία, να αντιμετωπιστούν οι απειλές και οι εκβιασμοί της μεγαλοεργοδοσίας».



«Ο καθένας μας έχει ευθύνη να μπει τέλος στη διάλυση, τη συναλλαγή, το φόβο και τον εκφυλισμό που επικρατεί σε πολλά συνδικαλιστικά όργανα σε κρίσιμους χώρους. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξηλωθούν από τα όργανα του κινήματος οι δυνάμεις που δηλητηριάζουν το μυαλό και την ψυχή της εργατικής τάξης, που καλλιεργούν την ταξική υποταγή, που είναι «μανούλες» στις κούφιες αγωνιστικές κορώνες και εξαφανίζονται ή τα γυρίζουν όταν οξύνεται η ταξική πάλη» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.



Αναφέροντας μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «σπάνε την τρομοκρατία της κυβέρνησης και φανερώνουν την δύναμη που έχει η λαϊκή-κοινωνική συμμαχία».



Ως παράδειγμα «οργάνωσης και αντοχής», η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει τον απεργιακό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας και υπογραμμίζει ότι «αν όλα τα εργοστάσια στην Ελλάδα γίνονταν μια Χαλυβουργία, που βροντοφώναζε «τέλος οι θυσίες για την πλουτοκρατία», «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», δεν θα μπορούσαν η πλουτοκρατία, η ΕΕ, τα κόμματά τους να περνάνε έτσι τη σφαγή των δικαιωμάτων μας, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα».



Απευθυνόμενο στους φτωχούς, μικρομεσαίους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνει ότι «καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα δικά σας συμφέροντα είναι κοντά στα συμφέροντα των εργαζομένων. Κοινός εχθρός για το λαό είναι τα μονοπώλια. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που θεωρούν μονόδρομο την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την ΕΕ».



Το ΚΚΕ καλεί τον λαό «να κρατήσει ψηλά το κεφάλι», τονίζει ότι «δεν πρέπει να γονατίσει η απόγνωση γενιές ολόκληρες», επισημαίνει ότι «η πάλη πάντα απαιτεί θυσίες» και υπογραμμίζοντας «ότι κατάκτησε η εργατική τάξη και ο λαός ήταν αποτέλεσμα σκληρών και πολύχρονων αγώνων κατά του καπιταλισμού, των κυβερνήσεών του και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες και εργάτριες, αγωνιστές μαζί μέλη και στελέχη του ΚΚΕ διώχθηκαν, φυλακίσθηκαν και εξορίστηκαν και έδωσαν και την ζωή τους για να φουντώσει το εργατικό κίνημα. Ήταν αποτέλεσμα και της οικοδόμησης και των κατακτήσεων του σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ένωση και άλλες χώρες».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Οι κολικοί είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα στα βρέφη μέχρι την ηλικία των 3-4 μηνών, οπότε και συνήθως σταματούν. Συνήθως αναγνωρίζονται από το έντονο και διαρκές κλάμα του μωρού, όμως αυτό δεν αρκεί για να είμαστε βέβαιοι. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να καταλάβουμε ότι το μωρό μας έχει κολικούς και πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε;

Ως βρεφικός κολικός ορίζεται το....



προκαλούμενο από κοιλιακό πόνο ‘υπερβολικό κλάμα’ ενός βρέφους. Ένα βρέφος με κολικούς συνήθως κλαίει περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα, περισσότερες από 3 ημέρες την εβδομάδα και για περισσότερες από 3 εβδομάδες (κανόνας 3Χ3Χ3). Οι κολικοί είναι πολύ συχνοί αφού συμβαίνουν στο 40% των βρεφών. Συνήθως ξεκινούν μεταξύ της 3ης και της 6ης εβδομάδας ζωής και υποχωρούν όταν το μωρό φτάσει στην ηλικία των 3-4 μηνών.

Είναι γεγονός ότι όλα τα βρέφη τους πρώτους 2-3 μήνες της ζωής τους κλαίνε περισσότερο απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ηλικία. Ωστόσο, η διάρκεια του φυσιολογικού κλάματος συνήθως δεν ξεπερνά τις 2 ώρες. Το κλάμα του βρεφικού κολικού είναι εντονότερο και πιο διαπεραστικό από το φυσιολογικό. Συγκεκριμένα, τα βρέφη ουρλιάζουν, δίνοντας την εντύπωση ότι πονάνε έντονα, σφίγγουν την κοιλιά και κυρτώνουν τη ράχη τους.

Το κλάμα ξεκινά απότομα, συμβαίνει συχνότερα τις βραδινές ώρες και οι γονείς αδυνατούν να καθησυχάσουν το βρέφος τους με οποιοδήποτε τρόπο. Πολλές φορές το κλάμα διακόπτεται απότομα, όταν το βρέφος αποβάλει αέρια ή ενεργηθεί.

Το παρήγορο είναι ότι σε όλα τα βρέφη οι κολικοί είναι ένα προσωρινό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, απομακρύνονται στην ηλικία των 3 μηνών στο 60% των βρεφών και στην ηλικία των 4 μηνών στο 90%.



Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι κολικοί δεν είναι το μοναδικό αίτιο υπερβολικού κλάματος στα βρέφη.

Προτού το επεισόδιο του κλάματος αποδοθεί σε κολικό, θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποκλειστούν άλλα αίτια, τα οποία μπορεί να είναι από ασήμαντα έως σοβαρά, όπως είναι οι λοιμώξεις. Αμέσως μετά παρατίθενται τα κυριότερα αίτια κλάματος ενός βρέφους και οι τρόποι της άμεσης διαχείρισής τους:

Πείνα: Προσφέρετε στο μωρό σας γάλα ακόμα και νωρίτερα του συνήθους ωραρίου.

Πόνος: Ελέγξτε εάν το μωρό σας είναι αναστατωμένο εξαιτίας αρρώστιας ή φυσικού τραυματισμού. Αγγίξτε το δέρμα του για να διαπιστώσετε εάν αυτό είναι πολύ ζεστό ή παγωμένο. Ο πυρετός, εφόσον δεν οφείλεται σε υπερθέρμανση, αποτελεί σημάδι λοίμωξης και χρειάζεται άμεση εξέταση του βρέφους από τον παιδίατρό του.

Κούραση ή υπερβολικά ερεθίσματα: Τα μωρά συχνά κλαίνε όταν κουράζονται ή όταν κατακλύζονται από υπερβολικά ερεθίσματα (π.χ. από το παρατεταμένο παιχνίδι και τις συνεχείς αγκαλιές). Πολλές φορές το φάσκιωμα, η χρησιμοποίηση της πιπίλας, η αλλαγή του περιβάλλοντος (βόλτα με το καρότσι ή με το αυτοκίνητο), το ρυθμικό κούνημα του βρέφους, τα ζεστά μπανάκια και το μασάζ βοηθούν το μωρό να κοιμηθεί.

Τροφικές αλλεργίες: Τα βρέφη, εφόσον θηλάζουν, μπορεί να παρουσιάζουν αλλεργία ή ευαισθησία σε τροφές που καταναλώνει η μητέρα. Τροφές όπως το γάλα, τα αβγά, οι ξηροί καρποί και το σιτάρι στη δίαιτα της μητέρας ενδέχεται να προκαλέσουν τροφικές αντιδράσεις και πεπτικά προβλήματα, όπως επώδυνες κοιλιακές συσπάσεις και διάρροιες. Τα βρέφη που πίνουν ξένο γάλα μπορεί να είναι ευαίσθητα ή αλλεργικά σε μια πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος.



Η αντιμετώπιση

Για τα βρέφη που πίνουν από θήλαστρο κυκλοφορούν ειδικά μπουκάλια και θηλές ειδικά σχεδιασμένες για τον περιορισμό της κατάποσης του αέρα κατά τη διάρκεια του γεύματος. Προσπαθήστε να σιτίζετε το μωρό σας σε όσο το δυνατόν πιο κάθετη θέση (με την πλάτη όρθια) και να το βοηθάτε να ρεύεται συχνά. Μερικοί παιδίατροι συνιστούν τη χορήγηση κάποιου υποαλλεργικού γάλακτος επί μια εβδομάδα. Εάν δεν σημειωθεί βελτίωση, μπορεί να γίνει επαναφορά στον αρχικό τύπο γάλακτος.

Για τα βρέφη που θηλάζουν, οι μητέρες τους μπορούν να δοκιμάσουν μια υποαλλεργική δίαιτα ώστε να μειωθούν οι κολικοί. Σε αυτήν αποκλείονται οι δυνητικά αλλεργιογόνες τροφές όπως είναι το γάλα, τα αβγά, οι ξηροί καρποί και το σιτάρι.

Μερικοί γονείς παρατηρούν ότι η μεταφορά ενός βρέφους στην αγκαλιά ή σε μάρσιπο ελαττώνουν την ανησυχία του. Επιπλέον οι συνεχείς και μονότονοι θόρυβοι, που προκαλούνται από τη λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων ή της ηλεκτρικής σκούπας, συχνά ηρεμούν το μωρό.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι δεν έχει αποδειχθεί πως τα διάφορα βότανα, τα αφεψήματα ή τα φάρμακα προσφέρουν κάποια βοήθεια στους βρεφικούς κολικούς.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να απευθυνθείτε αμέσως στον παιδίατρό σας στις ακόλουθες περιπτώσεις:


  • Όταν το βρέφος σας είναι μικρότερο των 3 μηνών και έχει πυρετό (θερμοκρασία από το ορθό >38oC).



  •  Όταν το βρέφος κλαίει χωρίς διακοπή για περισσότερο από 2 ώρες.



  •  Όταν φοβάστε ότι το κλάμα του οφείλεται στο γεγονός ότι καταλήξατε να το χτυπήσετε ή να το ταρακουνήσετε βίαια, εξαιτίας του εκνευρισμού σας από αυτό.



  •  Όταν το βρέφος αρνείται να φάει ή κάνει εμετούς ή όταν εμφανίζει αίμα στα κόπρανά του.



  •  Όταν το βρέφος σας δεν ανταποκρίνεται στο περιβάλλον του και είναι υποτονικό και ληθαργικό.








via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

«Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μας προκαλεί θεωρώντας ότι έχουμε ξεχάσει», τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, αναφορικά με την...

ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.



Όπως επισημαίνει ο κ. Καρχιμάκης, «ο αρχηγός της ΝΔ σε μια ομιλία πρόκληση στις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματος του θεώρησε ότι απευθύνεται σε αμνήμονες η σε κατοίκους άλλης χώρας», ενώ προσθέτει ότι «μας είπε λίγο πολύ ευτυχώς που υπάρχει η ΝΔ και ο ίδιος και έσωσαν την χώρα .



Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει:



«Δεν σώσατε την χώρα, την υπονομεύσατε. Και ως συνένοχος στην κυβέρνηση Καραμανλή και ως λαϊκιστής και δήθεν αντιμνημονιακος στην αντιπολίτευση. Αυτό ήταν η απόλυτη υπονόμευση και της χώρας και των πολιτών. Τώρα το να κάνετε το τραπέζι με ξένα τρόφιμα αυτό είναι εύκολο μπορούν όλοι να το κάνουν».



Παράλληλα ασκεί κριτική και στα λογόμενα του κ. Σαμαρά και υπογραμμίζει ότι «όσον αφορά τις δικές σας ιδέες ,για το πως θα αλλάξετε την Ελλάδα όπως λέτε, γιατί δεν την αλλάξατε επί κυβερνήσεως Καραμανλή, όταν ακόμα δεν υπήρχε τόση κρίση, πριν από τρία χρόνια περίπου. Τι σας κάνει να ισχυρίζεστε ότι τώρα με τις ιδέες σας θα την αλλάξετε;»



«Δεν την αλλάξατε κ .Σαμαρά με τα κούφια Ζάππεια ,τα ανύπαρκτα ισοδύναμα ,τους απίθανους και τζούφιους κωδικούς. Θα το κάνετε τώρα; Μήπως το υλικό της παράταξης σας άλλαξε; Μάλλον το ίδιο πρέπει να είναι. Σταματήστε να προκαλείτε την νοημοσύνη εκατομμυρίων ανθρώπων που δοκιμάζονται», προσθέτει και συνεχίζει:



«Όσο δε για τα σφάλματα που λέτε ότι κάποιοι είδαν και τα διορθώνουν,ο ελληνικός λαός διερωτάται: Μετά την πραξικοπηματική ανατροπή με άλλες δυνάμεις της νωπά εκλεγμένης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μπορείτε να απαντήσετε αν τα πράγματα έγιναν καλύτερα για τη ζωή των ανθρώπων της ανάγκης και της δημιουργίας ; Όχι βέβαια. Ποια είναι λοιπόν τα σφάλματα που διορθώσατε; Ότι πήρατε μέτρα 11,5 δις ευρώ σε βάρος των αδύναμων και των εύκολων στόχων;

Ότι κάθε μέρα οι απολύσεις κρέμονται πάνω από το κεφάλι των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα; Ότι υπάρχουν 400000 οικογένειες που δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ το μήνα στο σπίτι τους και αντιμετωπίζονται με ευχολόγια; κ.λ.π. Ότι η ανεργία κυρίως των νέων καλπάζει; Ότι δεν έχετε καν οδικό χάρτη διάσωσης; Ότι καθημερινά αδυνατήστε να αποδείξετε ότι η πολιτική βούληση πρέπει να είναι αυτή που είναι ανάγκη να δίνει λύσεις στην κρίση».



Ο Μιχάλης Καρχιμάκης καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να είναι αυστηρός «πρώτα με τον εαυτό σας που επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν στρατευθήκατε αλλά υπονομεύατε μια κυβέρνηση που πλήρωνε τις δικές σας αμαρτίες και γονάτιζε από τις φαυλότητες σας».



«Όσο δε για την μεγαλοσύνη που επιδεικνύετε προς τους εαυτούς σας ότι εάν δεν ήταν η ΝΔ δεν θα είχε σωθεί η χώρα .Πάλι παίζετε με την νοημοσύνη όλων .

Μήπως λοιπόν χωρίς την ΝΔ δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ;

Μου θυμίζετε κάποιον που έπνιγε χωρίς λόγο έναν άλλο και κάποια στιγμή του λέει σε αφήνω να ζήσεις άρα σε έσωσα.

Τρομερή, απίστευτη λογική ,πρωτοφανής, παγκόσμια. Λογική για βραβείο Νόμπελ», υπογραμμίζει ο κ. Καρχιμάκης.



«Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι διορθώσατε, πέρα από την ανατροπή για μικροκομματικούς λόγους μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης που συνταγματικά έπρεπε να κυβερνά μέχρι τον Οκτώβριο του 2013; Τίποτε. Απολύτως κ. Πρωθυπουργέ. Τα χειροτερέψατε .

Απλά όσοι επικοινωνιακά αλλά και με άλλους τρόπους χτυπούσαν μαζί με εσάς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνονται τώρα ότι θα βουλιάξουν και αυτοί και προσπαθούν να σας δασώσουν με οποίο μέσο μπορούν.

Οι ουσιαστικές ανάγκες όμως και οι δυσκολίες για τους πολλούς τους αδύναμους και τους εύκολους στόχους παραμένουν», σημειώνει ο κ. Καρχιμάκης και καταλήγει:



«Μήπως όμως ,θα έπρεπε να σας επαναφέρουν και κάποιοι άλλοι στην πραγματικότητα ,με όλα όσα τολμάτε να ξεστομίζετε προκαλώντας ;

Κύριε αρχηγέ της ΝΔ μη μας προκαλείτε δεν ξεχνάμε, δεν έχουμε ασθενική μνήμη.... Είσαστε πρωθυπουργός γιατί πουλήσατε ψεύτικη ελπίδα μόνο και μόνο για να γίνετε πρωθυπουργός και να ικανοποιήσετε το απωθημένο σας και όχι να υπηρετήσετε αυτούς που τελικά παραπλανήσατε», καταλήγει ο Μιχάλης Καρχιμάκης.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Υπέρ της αίτησης ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη τάσσεται η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και νυν βουλευτής Επικρατείας της...

Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη.



«Θεωρώ ως ορθή και επιβεβλημένη την κίνηση του νέου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, να επιδιώξει την ένταξη της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, ένα είδος 'προθαλάμου' του ΝΑΤΟ», αναφέρει και υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση έπρεπε να είχε γίνει από καιρό.



Σε συνέντευξη στον σύμβουλο έκδοσης της εφημερίδας «Πολίτης» Διονύση Διονυσίου, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι η αίτηση αυτή «δεν πρέπει να εκληφθεί ως εχθρική κίνηση προς την Τουρκία», αν και η εκτίμησή της είναι ότι η Τουρκία, λόγω των αρνητικών της αντανακλαστικών προς την Κύπρο, θα αντιδράσει.



Η κ. Μπακογιάννη υποδεικνύει ότι η προσπάθεια της Κύπρου να εισέλθει στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, αλλά και να βελτιώσει τις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να διασυνδεθεί με λύση του Κυπριακού.



«Οι όροι για την επίλυση του Κυπριακού», ανέφερε, «είναι σαφείς, έχουν διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού κεκτημένου».



Επίσης, επισημαίνει ότι η Κύπρος δεν είναι Ιρλανδία. «Εκεί όπου βρίσκεται χρειάζεται συνομιλητές και συμμάχους, ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση μαστίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και το Κυπριακό παραμένει ανοιχτό. Δεν χρειάζεται νομίζω να θυμίσω πως ιστορικά οι οικονομικές κρίσεις οδήγησαν σε εθνικές καταστροφές. Οφείλουμε λοιπόν να επαγρυπνούμε», υποδεικνύει η πρώην υπουργός Εξωτερικών.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Το εγκώμιο του Ούγκο Τσάβες «πλέκει» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν άνθρωπο που ήταν αυθεντικός στις ιδέες και...

στους αγώνες του. Όπως αναφέρει σε άρθρο της στην εφημερίδαΈθνος της Κυριακής, συναντήθηκε με τον Τσάβες τον περασμένο Ιούλιο στο πλαίσιο του 18ου «Φόρουμ του Σάο Πάολο» στο Καράκας.



Αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν το πόσο απλός ήταν. Μάλιστα ήταν άριστα ενημερωμένος για τις εξελίξεις στη χώρα μας, σίγουρος ότι ο λαός μας θα ξεπεράσει και τούτη τη δοκιμασία, ενώ δεν έχανε ευκαιρία να επαναλαμβάνει ότι ο ελληνικός λαός δεν βρίσκεται μόνος στην κρίση, αλλά έχει στο πλευρό του όλους τους λαούς του κόσμου με πρώτο εκείνον της πατρίδας του.



Η Ρένα Δούρου συμπληρώνει στο άρθρο της ότι η Μπολιβαριανή Δημοκρατία του Τσάβες έφερε τον λαό στο επίκεντρο των εξελίξεων και αγωνίστηκε για την κοινωνική δικαιοσύνη, μειώνοντας δραστικά τη φτώχεια, τον αναλφαβητισμό, περιορίζοντας την ανεργία και διαδίδοντας την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.



Όπως τονίζει μάλιστα η κ. Δούρου ο Τσάβες ήταν αυτός που κατέδειξε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι και ότι η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να συνυπάρξει με την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Με ιδιωτική πτήση τό 'σκασε για τη Λατινική Αμερική (Ουρουγουάη ή Παραγουάη) ντυμένος παπάς ο καταζητούμενος Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με τη συνοδεία άλλων δύο κληρικών (ή κάποιων που προσποιούνταν τους κληρικούς).



Την αποκάλυψη κάνει...


η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου στο Βήμα της Κυριακής η οποία περιγράφει με λεπτομέρειες το σχέδιο φυγής από τη χώρα του κατηγορούμενου Κυριακίδη.



Το σχέδιο πτήσης που δόθηκε στο ιδιωτικό αεροπλάνο ήταν για τα Ιεροσόλυμα αλλά στην πορεία άλλαξε και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθύνθηκε προς το Λιχτενστάιν.



Οι πηγές λένε ότι στο μικρό κρατίδιο, όπου ο Ομιλος Λαυρεντιάδη διαθέτει και ιδιωτική τράπεζα, ο Πέτρος Κυριακίδης διέθετε ακόμη μετρητά, περίπου 80 εκατ. ευρώ. Εγινε λοιπόν ανεφοδιασμός καυσίμων αλλά και χρημάτων.



Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι ο Κυριακίδης κατέληξε τελικά όχι στα Ιεροσόλυμα αλλά στη Λατινική Αμερική.



Φυγάδευσε και τη δικηγόρο Ελένη Σκούρα



Ενώ η φυγή Κυριακίδη, όπως αναφέρει το Βήμα, κρατιέται σε χαμηλούς τόνους από τις ελληνικές Αρχές, υπάρχει και δεύτερη σοβαρή περίπτωση. Το ένταλμα σύλληψης εναντίον της στενής συνεργάτιδας του Κυριακίδη δικηγόρου Ελένης Σκούρα επίσης δεν μπορεί να εκτελεστεί γιατί η κυρία Σκούρα με τον σύζυγό της συνάντησαν τον Κυριακίδη στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές!



Η κυρία Σκούρα κατηγορείται ότι έχει υπεξαιρέσει από την πολύπαθη τράπεζα Proton Bank το ποσό των 100 εκατ. ευρώ!



Ποιος είναι ο Κυριακίδης



Ας σημειωθεί ότι ο 72χρονος καταζητούμενος σήμερα Πέτρος Κυριακίδης είναι εκδότης εκκλησιαστικών βιβλίων αρχικά και μεγαλοϊδιοκτήτης ΜΜΕ στη συνέχεια. Ανθρωπος της εκκλησίας, με ισχυρές διασυνδέσεις, μετά τη γνωριμία του με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και κυρίως μετά το 2008 μπήκε δυναμικά στα ΜΜΕ (Espresso, Flash, Ημερησία, Πήγασος, Ελευθεροτυπία κ.λπ.).



Οσοι τον γνωρίζουν τον περιγράφουν ως «ιδιαιτέρως ευγενή» άνθρωπο με αδυναμία σε καθετί που σχετίζεται με την εναλλακτική ιατρική. Οπως και ο φίλος και συνέταιρός του Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, διέθετε πολυπληθή προσωπική φρουρά και κυκλοφορούσε με μια εντυπωσιακή πομπή από τζιπ.



Ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης σχετίστηκε μαζί του από την παιδική του ηλικία. Ο Λαυρεντιάδης πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος που θα μετεξελιχθεί σε νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, μια χρόνια ασθένεια των οστών που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις. Τα συμβατικά φάρμακα δεν τον κάνουν καλά. Ο φυσικοθεραπευτής Κυριακίδης χρησιμοποίησε τα χέρια του για να ανακουφίσει τον Λαυρεντιάδη από την χρόνια ρευματοειδή αρθρίτιδα.



Επειτα από παρότρυνση του φίλου του, Μιχάλη Κυριακίδη, γιου του Πέτρου Κυριακίδη, ο Λαυρεντιάδης επισκέφτηκε το Αγιον Ορος, με το ιδιωτικό του Learjet. Εκεί, μυήθηκε σε έναν διαφορετικό τρόπο καταπολέμησης της ασθένειας με εναλλακτική ιατρική, περισσότερο με πνευματική δύναμη, αλλά και υγιεινή διατροφή στην οποία τον ώθησε ένας γέροντας. Τότε ξεκίνησε και η ενασχόλησή του με τα βιολογικά προϊόντα.



Προϊόντα bio και Θεός



Ετσι εξηγείται και η στενή σχέση του με τον Πέτρο Κυριακίδη. Εκτός από τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν από κοινού, ο Κυριακίδης έχει στην κατοχή του τα καταστήματα βιολογικών ειδών «Βιολογικά Κυριακίδης», το εστιατόριο Bio Bar Resto με βιολογικά τρόφιμα στην οδό Ακαδημίας, τα θρησκευτικά βιβλιοπωλεία Κυριακίδης καθώς και τις θρησκευτικές εκδόσεις Ακρίτας.



Εκτός από θρησκευτικά βιβλιοπωλεία και βιολογικά μανάβικα ο Πέτρος Κυριακίδης απέκτησε πλήθος επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης στο χαρτοφυλάκιο των επενδύσεών του. Το μεγάλο άνοιγμα στα media άρχισε ήδη από το τέλος του 2008. Ο Κυριακίδης ελέγχει την Daily Press Magazines («Εspresso Κύπρου», περιοδικό «Top Scorer»), την Ημερήσιος Τύπος («Espresso», «Espresso της Κυριακής»), την Ημεροσκόπος (ραδιοφωνικός σταθμός Flash), τη Myenpi («Athens News»), την ΑΔΕΛΕ («Ισοτιμία») καθώς και τη ΝΕΠ (περιοδικά «L'Οfficiel», «Olive», «Parents», «Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια» κ.ά.).



Ιλιγγιώδεις αγορές



Ο Πέτρος Κυριακίδης επιχείρησε να αποκτήσει και το 10% του ραδιοφώνου «ΣΚΑΪ» αλλά το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε το αίτημα μεταβίβασης. Οι εφημερίδες «Σφήνα» και «Veto» που αποκτήθηκαν στην αρχή της ξέφρενης πορείας έχουν πλέον κλείσει. Από την πρώτη στιγμή, η εξαγορά των περισσότερων από τις παραπάνω επιχειρήσεις από τον Πέτρο Κυριακίδη συνοδεύτηκε από πλήθος δημοσιευμάτων που μιλούσαν για την «επιρροή Λαυρεντιάδη».



Η στενή επιχειρηματική σχέση των δύο ανδρών έχει σίγουρα απασχολήσει τους ανθρώπους της Τράπεζας της Ελλάδος, την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς και τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της Proton.



Παιδικοί και αδελφικοί φίλοι



Ο Πέτρος Κυριακίδης έχει και θερμή σχέση με την Αρχιεπισκοπή της Κύπρου. Η σχέση του με τον Λαυρεντιάδη μοιάζει να υφίσταται σχεδόν από πάντα. Ο Μιχάλης Κυριακίδης, που σήμερα συμμετέχει σε πολλές επιχειρήσεις του πατέρα του και υπηρετεί ως πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, υπήρξε παιδικός φίλος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.



Αντιστοίχως, ο Πέτρος Κυριακίδης υπήρξε αδελφικός φίλος με τον πατέρα του επιχειρηματία, Βασίλη. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όταν συνδυαστεί με εκείνη του Κυριακίδη, μοιάζει με ένα μεγάλο κουβάρι που περιπλέκεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.



Από iefimerida



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ

Τις απίστευτες απειλές που εκτόξευσε το μοντέλο Δήμητρα Αλεξανδράκη εναντίον των Αστυνομικών που την συνέλαβαν για παραβάσεις τους Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας φέρνει στο φως δημοσίευμα.



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η Δήμητρα Αλεξανδράκη επαναλάμβανε στους Αστυνομικούς που σταμάτησαν το αυτοκίνητό της: «Είμαι μοντέλο, κάνω φωτογραφίσεις. Θα δείτε τι θα πάθετε... Γιατί δουλεύω με το σώμα μου».



Μάλιστα τα παραπάνω τα επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της προέδρου και της Εισαγγελέως της έδρας.



Σύμφωνα πάντα με τη σαββατιάτική εφημερίδα, όταν οι Αστυνομικοί που σταμάτησαν το αυτοκίνητο της Δήμητρας Αλεξανδράκη μετά από μικρή καταδίωξη και της ζήτησαν το δίπλωμά της, την άδεια κυκλοφορίας και το ασφαλιστήριο, όπως κάνουν δηλαδή με όλους τους πολίτες, εκείνη τους απάντησε: «Και που θες να ξέρω εγώ που είναι η άδεια; Εχω πέντε αυτοκίνητα» και...


τους πέταξε το δίπλωμα στη μούρη!



«Τελειώνετε γιατί δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι βραδιάτικα με μπάτσους»
πρόσθεσε η Δήμητρα Αλεξανδράκη η οποία όταν λίγο αργότερα είδε τα πρόστιμα που της είχαν επιβάλει έγινε έξαλλη και αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη διαδικασία. «Τι κάνετε εκεί ρε μ@λ@κες; Γ@μώ το σπίτι σας... Να πεθάνετε από καρκίνο!», φέρεται να είπε σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά».



Μάλιστα, στη συνέχεια οι άνδρες της τροχαίας την υπέβαλαν και σε αλκοτέστ το οποίο έδειξε 0,85mg/lt και 0,75mg/lt και για το οποίο βεβαιώθηκε συμπληρωματική παράβαση.



Μόλις η Δήμητρα Αλεξανδράκη παρέλαβε στα χέρια της τις κλήσεις, έσπασε το στυλό με το οποίο τις είχε υπογράψει νωρίτερα και το πέταξε στο δρόμο.



Η μεγάλη έκρηξη, ήρθε, όμως, λίγο αργότερα, όταν οι Αστυνομικοί ενημέρωσαν το μοντέλο ότι συλλαμβάνεται. Αφού ξαναμπήκε στο αυτοκίνητό της και επιχείρησε να φύγει, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, γύρισε και είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.: «Εγώ δεν πάω πουθενά. Θα πάρω τώρα τηλέφωνο βουλευτή. Οι προηγούμενοι που με σταμάτησαν παρακάλαγαν γονατιστοί να μην το συνεχίσω. Θες να έχεις τα ίδια;»



Από iefimerida



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1



Η Αντωνία Καλλιμούκου ξεσπά στην τελευταία της συνέντευξη για τα δημοσιεύματα που τη "φωτογραφίζουν" σαν την... "γνωστή παρουσιάστρια - πανελίστρια που συνελήφθη στη Βουλγαρία με τη κατηγορία της πορνείας"...



Όπως είπε η ίδια λοιπόν, στην εφημερίδα "News":

"Ξέρουν καλά όλοι ποια είμαι και πώς πορεύομαι και όποιος τολμήσει να αγγίξει το όνομά μου, μπορεί να μην έχω πηδ..εί αλλά θα τους πηδ...ω! Είναι αλητεία! Έχουν τη δύναμη τα ΜΜΕ να κάνουν ό,τι θέλουν ενώ οι υπόλοιποι που 'φωτογραφίζονται' δεν έχουν καμία δύναμη να υπερασπιστούν τον εαυτό τους"!



Μάλιστα, η ίδια λέει ότι έχει στοιχεία, ότι στη Βουλγαρία δεν έχει πάει, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν έχει ταξιδέψει και καλεί οποιονδήποτε να κάνει τη σχετική έρευνα.



"Έχω ενημερώσει ήδη το κανάλι μου και έχω σκεφτεί να κινηθώ νομικά... Πραγματικά σας το λέω, πολύ σοβαρά, αν συνεχιστεί όλο αυτό, θα π...ξω κόσμο!" λέει στη συνέντευξή της.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "News" πάντως, που επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουλγαρία, οι αρχές εκεί, ενημερώθηκαν μόνο από τον ελληνικό τύπο για το θέμα.











via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Γνωστός παρουσιαστής λόγω των ημερών αποφάσισε να μεταμορφωθεί σε Justin Bieber, αλλά η μεταμφίεση του δεν ήταν και τόσο πετυχημένη, καθώς οι περισσότεροι δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν ποιον ήθελε να μιμηθεί...



Ο λόγος για τον Παύλο Σταματόπουλο, που δεν δίστασε σήμερα να τσαλακωθεί και να γίνει... Justin...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Η πίκρα σήμερα δεν έχει σύνορα…Το θυμάστε το τραγούδι αυτό που άφησε εποχή; Γάντι ταιριάζει, μας λένε, στον Αργύρη Αγγέλου! Δεν πρόλαβε να τη χαρεί την επιτυχία του "Dancing with the stars" και του ήρθε η μαύρη πίκρα,με το που έμαθε ότι δεν θα …τον παίξουν στην θερινή βερσιόν των θεατρικών "Βαφτισίων"! Πιο πίκρα δεν έχεις, σου λέει. Δεν έχεις!





Από εκεί που ζούσε τον απόλυτο…μαραθώνιο από το "Dancing",στις παραστάσεις του "Φασολάκη" αλλά και των "Βαφτισίων" , κινδυνεύει να μείνει άνεργος το καλοκαίρι! Το πρώτο…έριξε αυλαία, το δεύτερο που …έπαιζε να κάνει περιοδεία δεν θα κάνει και τέλος,τα "Βαφτίσια" θα γυρίσουν μεν την Ελλάδα το καλοκαίρι , αλλά όπως αναφέρει το TV Ζάπινγκ , χωρίς αυτόν!



Γερό το …χαστούκι, ή αν προτιμάτε η…κόκκινη κάρτα που του έδωσε ο Νίκος Μουτσινάς, συγγραφέας-σκηνοθέτης μα και πρωταγωνιστής της δουλειάς! Με το που έκλεισε την καλοκαιρινή περιοδεία, ζήτησε από τον Θανάση Αλευρα που έπαιζε τον ρόλο του το περασμένο θέρος, να τον αναλάβει ξανά το καλοκαίρι-αφήνοντας τον ίδιο εκτός… Χωρίς τηλεόραση, χωρίς παιδικό και χωρίς περιοδεία λοιπόν ο Αργύρης.Θα ξεκουραστεί, θα πείτε, αλλά σε τέτοιες εποχές δεν την θες την ξεκούραση!



Τώρα το γιατί ο Μουτσινάς στράφηκε ξανά στην πρώτη του επιλογή θα σας το απαντήσουμε κι αυτό…Τον ήθελε πολύ και τον χειμώνα τον Αλευρά, αλλά τον είχε κλείσει ο Σταμάτης Φασουλής.Και τώρα που η δουλειά συνεχίζεται τον ξαναθέλει πίσω, μιας και θεωρεί ότι ήταν ιδανικός για την διανομή. Ε, κι αυτό τσούζει λίγο…



Μάταια προσπαθεί να τον παρηγορήσει η αυτοκόλλητη φίλη του Ζέτα Μακρυπούλια που παίζουν μαζί-πλέον και τις Κυριακές αφού τέλειωσε το Dancing.




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Στις παραιτήσεις που υπέβαλαν στον Γ. Στουρνάρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος αναφέρθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ...



Στη δήλωσή του ο κ. Κουίκ, μεταξύ άλλων, διερωτάται: «Πότε θα αποφασίσει, ο επίσης κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος, Ανδρέας Γεωργίου να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ;».



Αναλυτικά η δήλωση:



«Σήμερα παραιτήθηκαν ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος.



Και οι δύο μετά από εναντίον τους άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για την εποχή που ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.



Πότε θα αποφασίσει, ο επίσης κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος, Ανδρέας Γεωργίου να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ;



Την ώρα που κατηγορείται για το εγκληματικότερο μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας, που οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια και στις θηλιές των δανειστών, στην απόλυτη ομηρία της πατρίδας μας, ο Ανδρέας Γεωργίου δεν έχει τσίπα πολιτικού φιλότιμου μέσα του για να πάει σπίτι του;



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Μαίρη Συνατσάκη αποκάλυψε αν τελικά θα παντρευτεί το καλοκαίρι με τον Μύρωνα Στρατή όπως ανέφεραν δημοσιεύματα....




«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι μία φανταστική ιστορία που διάβασα το πρωί της προηγούμενης Κυριακής που ξύπνησα. Και ομολογώ ότι γέλασα πολύ!». Όσο για το αν σκέφτεται στα 28 της την δημιουργία οικογένειας είπε στο περιοδικό «DownTown» της Κύπρου: «Δεν το σκέφτομαι και δεν το σχεδιάζω προς το παρόν. Είναι πολύ μεγάλη απόφαση να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο και ειλικρινά χρειάζεται να είσαι όσο πιο ώριμος μπορείς για να το κάνεις αυτό. Απ' την άλλη, δεν ξέρω πόσο μπορείς τελικά να τα σχεδιάσεις όλα αυτά, ακόμη κι αν πεις ότι αισθάνεσαι έτοιμος. Οπότε μάλλον κάποια πράγματα είναι πέρα και πάνω από εσένα».



via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
Μέσα από ειδική εκδήλωση ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το πλήρως ανανεωμένο News Feed (Ροή Ειδήσεων) του Facebook, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο που παρουσιάζονται σε αυτό οι φωτογραφίες, περιγράφοντας το νέο σχεδιασμό ως μια "προσωποποιημένη εφημερίδα".Η σελίδα του News Feed δεν περιλαμβάνει πλέον την αριστερή στήλη που συναντάμε μέχρι και σήμερα, ενώ αποτελείται από τρία βασικά κομμάτια.

Οι αλλαγές γίνονται με γνώμονα την παρουσίαση των φωτογραφιών, καθώς όπως ανέφερε ο ιδρυτής του διάσημου κοινωνικού δικτύου η πλειοψηφία των αναρτήσεων των χρηστών περιλαμβάνει οπτικό υλικό και εικόνες. Τα φωτογραφικά άλμπουμ εμφανίζονται πλέον σε μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ τα άρθρα εμφανίζουν περισσότερο περιεχόμενο από το κείμενό τους, αλλά και το λογότυπο της ιστοσελίδας που τα δημοσιεύει εμφανίζεται σε μεγαλύτερο μέγεθος. Όταν περισσότεροι από ένας χρήστες έχουν μοιραστεί την ίδια ανάρτηση, μετακινώντας το ποντίκι επάνω στις εικόνες των προφίλ τους αριστερά της ανάρτησης θα εμφανίζεται ο σχολιασμός τους για αυτή. Υπάρχουν επίσης κατηγορίες περιεχομένου, καθώς οι χρήστες λαμβάνουν αναρτήσεις από διαφορετικές "πηγές" οι οποίες μπορεί να είναι είτε οι εικονικοί φίλοι τους είτε περιεχόμενο από εταιρείες και σελίδες. Οι κατηγορίες είναι οργανωμένες στο δεξιά επάνω μέρος της σελίδας του News Feed και περιλαμβάνουν ενημερώσεις, φωτογραφίες, ενημερώσεις σελίδων, μουσική.


Στα smartphones οι κατηγορίες εμφανίζονται με ένα gesture προς τα κάτω από την αρχή της σελίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook θα αξιοποιεί με καλύτερο τρόπο τα like των χρηστών του, εμφανίζοντας στη ροή γεγονότων περιεχόμενο που είναι σχετικό με τα ενδιαφέροντα που έχουν δηλώσει ότι τους αρέσουν. Για παράδειγμα εάν ένας χρήστης έχει δηλώσει ότι του αρέσει ένα συγκεκριμένο συγκρότημα, η ροή γεγονότων θα του προτείνει πρόσφατα άρθρα που το αφορούν. Η ανασχεδιασμένη Ροή Γεγονότων γίνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μη διαφοροποιείται ανά πλατφόρμα, διασφαλίζοντας στους χρήστες την ίδια εμπειρία χρήσης είτε αυτοί πλοηγούνται από τον Η/Υ τους είτε μέσα από κάποια φορητή συσκευή. Σημειώνεται ακόμη ότι μέσα τις σελίδες του Facebook ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί οποιαδήποτε λειτουργία του χωρίς να χρειαστεί να επανέλθει στην κεντρική σελίδα.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1