follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Είχε υποστεί χημικά εγκαύματα σε πάνω από 80% του σώματός της - Σκληρές εικόνες

Σε ολική μεταμόσχευση προσώπου υποβλήθηκε μία 44χρονη μητέρα στη Βοστόνη των ΗΠΑ, την πέμπτη κατά σειρά επανορθωτική επέμβαση στο πρόσωπο και το σώμα της.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της Carmen Tarleton της έριξε....



καυστικό υγρό, προκαλώντας σοβαρά εγκαύματα στο 80% του σώματός της.

«Η διάθεσή μου είναι πολύ καλή. Αισθάνομαι καλά και είμαι χαρούμενη» δήλωσε η ίδια με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την πολύωρη επέμβαση.

Στην επέμβαση συμμετείχαν πάνω από είκοσι γιατροί, προκειμένου η παραμορφωμένη Carmen από το Vermont να αποκτήσει νέο δέρμα στο πρόσωπο, το λαιμό, μύτη, χείλια, μυς στο πρόσωπό της, αρτηρίες και νεύρα, γράφει η Daily Mail.


«Είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία στη ζωή μου και θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια των δωρητών μου για το μοναδικό δώρο που μου έκαναν» είπε ακόμη και συμπλήρωσε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου για να έχω ένα καλό και επιτυχημένο αποτέλεσμα».

«Νομίζω ότι δείχνει καταπληκτική, αλλά ίσως και να είμαι προκατειλημμένος» είπε ο χειρουργός της Dr. Bohdan Pomahac στους δημοσιογράφους.

Το νοσοκομείο δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τη νέα εμφάνισή της.


Ο πρώην σύζυγος της Carmen, Herb Rogers, την περιέλουσε με καυστικό υγρό το 2007, σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά περιστατικά οικογενειακής βίας.

Η Carmen υπέστη χημικά εγκαύματα σε πάνω από το 80% του σώματός της ενώ το πρόσωπό της παραμορφώθηκε εντελώς.

Οι γιατροί είναι πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της και αναμένουν να ανακτήσει πλήρη λειτουργικότητα στο πρόσωπό της.

Ωστόσο, πρόσθεσαν ότι η ανάρρωσή της θα διαρκέσει αρκετό καιρό.

«Θα ανακτήσει τις αισθήσεις της στο πρόσωπο σε περίπου 3 μήνες, θα μπορεί να κινεί το πρόσωπό της σε 3 με 6 μήνες και θα αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα μετά από ένα χρόνο. Μετά θα βελτιώνεται σιγά σιγά ακόμη περισσότερο» πρόσθεσε ο γιατρός.


Η Carmen που έχει χάσει εντελώς την όρασή της από το ένα της μάτι έγραψε ένα βιβλίο για τη συγκλονιστική εμπειρία της, περιγράφοντας τον αγώνα της για να αναρρώσει από την τρομακτική επίθεση.

Σε αυτό εξομολογείται ότι δε θα γύριζε το χρόνο πίσω για να αλλάξει αυτό που της συνέβη, ότι είναι πιο «ευλογημένη» τώρα απ’ ό,τι ήταν προτού ο Rodgers εισβάλλει στο σπίτι της και ξεσπάσει την οργή του επάνω της.

«Όταν στη ζωή σου συμβαίνει κάτι τόσο αρνητικό και μπορέσεις να βρεις τη δύναμη να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις μπροστά, μπορείς να δεις πόσο ευλογημένος είσαι από τα θετικά που θα βγουν από αυτή τη δοκιμασία» γράφει.

Οι γιατροί περιέγραψαν την περίπτωσή της ως «το χειρότερο τραυματισμό που θα μπορούσε να υποφέρει ένας άνθρωπος».




via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91
Την Καθαρά Δευτέρα οι Πειραιώτες διοργανώνουμε γλέντι στην παραλία Βοτσαλάκια.



*Αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση, στην εμπορική εκμετάλλευση, στην τσιμεντοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση των ακτών μας.



* Ζητάμε η Δημοτική Αρχή σε ...

ανοικτή διαβούλευση με τους κατοίκους να αναπλάσει ήπια και να συντηρεί τις παραλίες, διατηρώντας τον ελεύθερο – δημόσιο – κοινόχρηστο χαρακτήρα τους με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών



* Στις Δημοκρατίες οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι εκπροσωπούν τις Κοινωνίες, ΟΧΙ τα συμφέροντα και τους επιχειρηματίες.



Παρακαλούμε κοινοποιήστε τη εκδήλωση διαδικτυακά και προσκαλέστε τους φίλους σας.

Συμμετέχετε ενεργά βοηθώντας μας. Φτιάξτε ένα φαγητό για τη συλλογική κουζίνα μας. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει περισσότερο να επικοινωνήσει μαζί μας στο μέιλ

[email protected]



Ευχαριστούμε Πολύ!!!



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ ΚΑΙ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ



https://www.facebook.com/events/423744164380846/



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Για «φίμωση της ελευθεροτυπίας» κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος αναφορικά με τα νέα εξοντωτικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ που...

επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον Real fm.



«Τα νέα πρόστιμα του ΕΣΡ σε Real FM και Γιώργο Τράγκα σχετικά με τα σχόλια του για την Άγκελα Μέρκελ και τον Κώστα Σημίτη συνιστούν φίμωση της ελευθεροτυπίας, παρέμβαση στην αξιολογητική κρίση ενός δημοσιογράφου, ανοικτή μεροληψία υπέρ πολιτικών προσώπων και γενικά, επιβολή καθεστώτος ελέγχου στο ποιος λέει τι αναφορικά με την πολιτική επικαιρότητα» τονίζει ο Πάνος Καμμένος και προσθέτει:



«Η πρόκληση του ΕΣΡ γίνεται ακόμη χειρότερη από το γεγονός ότι τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία δήθεν θίχτηκαν, είναι μία Γερμανίδα επικυρίαρχος που έχει βάλει στο γύψο Ελλάδα και Ευρώπη και ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Πατρίδα μας σε άντρο της Διαπλοκής».



«Κάθε τέτοια κίνηση θα μας βρίσκει ως Ανεξάρτητους Έλληνες πολιτικά απέναντι. Οι ανεξάρτητες αρχές δεν μπορούν να εξαρτώνται από την τρόικα», καταλήγει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Χρειάστηκαν 35 λεπτά για να έρθει ασθενοφόρο στο Ευρωκοινοβούλιο», είπε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στο...

κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm για το λιποθυμικό επεισόδιο του Γιώργου Παπαστάμκου στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου.



«Βρισκόμαστε δήθεν στην πρωτεύουσα της Ευρώπης αλλά δυστυχώς πέρασε πολύς χρόνος για να έρθει το ασθενοφόρο. Γιατρούς είχαμε γιατί τουλάχιστον πέντε συνάδελφοί μας είναι γιατροί αλλά έλειπε ο εξοπλισμός», υπογράμμισε ο κ. Χατζημαρκάκης και πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτσς ομολόγησε ότι έγιναν λάθη και είπε ότι η διοίκηση του κοινοβουλίου και η προεδρεία θα λάβει μέτρα για να μη συνεχιστεί αυτό».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Έντονα σημάδια κατάρρευσης του σχεδίου "Αθηνά", αλλά και των εμπνευστών του», υπό το...

βάρος των μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων, «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ.



Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Παιδείας του κόμματος, αναφέρεται ότι «δεν έχουν τέλος οι διορθωτικές κινήσεις αυτών που ανέθεσαν στους ιδιοκτήτες ενός ιδιωτικού κολεγίου να συντάξουν τον "χάρτη" της ανώτατης παιδείας για να επιβληθεί το σχέδιο "Αθηνά"».



Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι «λίγες ημέρες μετά το "Αθηνά 1" έφεραν το "Αθηνά 2", αποδεικνύοντας το αυτονόητο, ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά μόνο με τα κριτήρια που τους επιβάλλουν τα μνημόνια που υπέγραψαν, γι΄ αυτό και μπορούν να κάνουν ανακατατάξεις ανάλογα με τις κοινωνικές πιέσεις που έχουν δεχθεί, αλλού περισσότερες αλλού λιγότερες. Σήμερα το Υπουργείο δίνει υποσχέσεις για μη συγχώνευση και άλλων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, προαναγγέλλοντας το "Αθηνά 3". Πριν λίγες ημέρες αναγκάστηκαν κόντρα στους αρχικούς τους σχεδιασμούς να βάλουν μεταβατική περίοδο εφαρμογής του "Αθηνά"».



Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει τονίζοντας ότι «η σημερινή περικύκλωση του υπουργείου μπορεί να στείλει το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας εκεί από πού ήρθε. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών και σπουδαστών, του συνόλου της εκπαιδευτικής και αυτοδιοικητικής κοινότητας, όλης της κοινωνίας αν χρειαστεί, θα δώσουν στη Κυβέρνηση και το σχέδιο της το τέλος που είχε η απόπειρα της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, του άρθρου που εγγυάται τη δωρεάν δημόσια παιδεία».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Η Ελλάδα συνεχίζει να εκπλήσσει τους εταίρους της στην Ευρωζώνη και τις αγορές με τις καλές της επιδόσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.



Ωστόσο, η τρόικα συνεχίζει να διακατέχεται από εμμονές στη διαπραγμάτευση, υπογραμμίζει η Alpha Bank στο ...

εβδομαδιαίο δελτίο της.



Η τράπεζα επικαλείται πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ όπου η Ελλάδα εμφανίζεται, όπως επισημαίνει, αναμφισβήτητα και με διαφορά η χώρα με την εντυπωσιακότερη πρόοδο σε όλους αυτούς τους τομείς προσαρμογής.



Παρ’ όλα αυτά, στις διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. του Μαρτ.΄13, η Τρόικα εξακολουθεί να έχει εμμονές σε θέματα μικρότερης εμβέλειας και να επιβαρύνει δυσανάλογα το οικονομικό κλίμα. Κανείς, όμως, δεν έχει το δικαίωμα να παίζει παιχνίδια σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Ιδίως όταν, στην σημερινή συγκυρία η δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται με ρυθμό πολύ καλύτερο του αναμενομένου.



Το 2μηνο Ιαν.-Φεβ.΄13 καταγράφεται σημαντική υπερκάλυψη των στόχων υλοποίησης του Π2013, με πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 463,0 εκατ. στην Κεντρική Κυβέρνηση (ΚΚ), έναντι πλεονάσματος 367 εκατ. το αντίστοιχο 2μηνο του 2012, και έναντι του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα € 1,33 δις.



Δημιουργείται επομένως θετική διαφορά από τον στόχο για το πρωτογενές ισοζύγιο της Κεντρικής Κυβέρνησης ύψους 1,82 δις. από το 1ο 2μηνο του έτους. Η διαφορά αυτή κατά ένα μέρος οφείλεται στις μειωμένες σε σχέση με το στόχο επιστροφές φόρων (κατά 393 εκατ.) και στο μειωμένο σε σχέση με το στόχο έλλειμμα του ΠΔΕ (το οποίο ήταν πλεονασματικό στα € 605 εκατ., έναντι στόχου για έλλειμμα € 170 εκατ.). Ωστόσο, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, η θετική διαφορά στο 1ο 2μηνο του 2013 οφείλεται και πάλι στη μεγάλη μείωση των πρωτογενών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού (Τ.Π.) κατά € 897 εκατ.



Οι ανωτέρω εξαιρετικά εντυπωσιακές επιδόσεις της Ελλάδος επιτεύχθηκαν με μεγάλο κόστος για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, όπως προκύπτει και από την πτώση του ΑΕΠ της χώρας κατά -6,4% (4ο 3μηνο.’12: -5,7%) και από την αύξηση της ανεργίας στο 24,4% του εργατικού δυναμικού το 2012 (Δεκ.’12: 26,6%), με βάση τις πρόσφατες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ.



Ωστόσο, η πτώση του ΑΕΠ και η αύξηση της ανεργίας το 2012 σημειώθηκαν υπό την επίδρασηεξαιρετικά δυσμενών οικονομικών και πολιτικών συνθηκών (διακράτηση δόσεων δανειακής ενίσχυσης και απειλή εξόδου της χώρας από τη ΖτΕ, καταποντισμός του οικονομικού κλίματος και μεγάλη απώλεια καταθέσεων λόγω και της πολιτικής αστάθειας, δραστικός περιορισμός των επενδύσεων που εξαρτώνται από το κράτος και των επιχορηγήσεων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και των χρηματοδοτήσεων από την ΕΤΕπ, κ.ά.).



Οι ανωτέρω αρνητικοί παράγοντες έχουν πλέον πάψει να επενεργούν στην οικονομία. Αντίθετα, το 2013 έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην έγκαιρη ανάκαμψη της οικονομίας και στην αντιστροφή της τάσης μείωσης των επενδύσεων και της απασχόλησης. Ήδη, υπογραμμίζει η τράπεζα, σημειώνονται οι ακόλουθες ενθαρρυντικές εξελίξεις και στην πραγματική οικονομία:



α) Η παραγωγή της μεταποιητικής βιομηχανίας σημείωσε θετική αύξηση κατά 1,9% σε ετήσια βάση στο 4ο 3μηνο του 2012, ενώ και η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του τομέα της βιομηχανίας γενικά ήταν αυξημένη κατά 2,3% σε ετήσια βάση (σε σταθερές τιμές 2005) στο 4ο 3μηνο.’12.



Επίσης, τον Ιαν.’13 η παραγωγή της μεταποιητικής βιομηχανίας σημείωσε μικρή πτώση κατά -2,4%, με αύξηση της παραγωγής στα μη μεταλλικά ορυκτά κατά 37,5%, στα ποτά κατά 0,4%, στα ήδη ένδυσης κατά 11,3%, στα δέρματα-ήδη υπόδησης κατά 9,3% στον τομέα του ξύλου και φελλού κατά 1,0%, στο χαρτί και στα προϊόντα από χαρτί κατά 4,3% και με ελάχιστη πτώση της παραγωγής κατά -1,1% στον κρίσιμο τομέα των τροφίμων. Σε κάθε περίπτωση, η μικρή πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιαν.’2013 αναμένεται να αντιστραφεί στους επόμενους μήνες με κινητήριο μοχλό τις εξαγωγές και δεν σηματοδοτεί μεγάλη πτώση του ΑΕΠ στο τρέχον έτος.



β) Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,7% (σε σταθερές τιμές του 2005) στο 4ο 3μηνο.’12 (2012: +1,8%) και η αυξητική τους πορεία συνεχίστηκε τον Ιαν.’12 με αύξησή των εξαγωγών χωρίς καύσιμα κατά 3,0% σε ετήσια βάση, μετά την αύξησή τους κατά 5,7% τον Ιαν.’12 και κατά 28,6% τον ιαν.’11. Το σημαντικό είναι ότι νέα αύξηση κατά 1,9% σε ετήσια βάση σημειώθηκε και στις εισαγωγές αγαθών χωρίς πετρελαιοειδή, μετά την αύξησή τους κατά 1,8% και στο 4ο 3μηνο.’12.



Η αύξηση των εισαγωγών αγαθών χωρίς πετρελαιοειδή στο 4ο 3μηνο.’12 δεν είναι συμβατή με την εκτιμηθείσα πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά -9,62% και των επενδύσεων κατά -10,3% στο ίδιο 3μηνο. Από την άλλη πλευρά, η αύξηση των εισαγωγών αγαθών χωρίς πετρελαιοειδή τον Ιαν..’13 δεν είναι συμβατή με νέα μεγάλη πτώση της εγχώριας ζήτησης στο 1ο 3μηνο.’13.



Κέρδος online 14/3/2013 15:09



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διαβιβάστηκε η έκθεση έρευνας- αυτοψίας του Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, για την εγκατάσταση δύο καμερών βιντεοσκόπησης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην ...

παραλιακή λεωφόρο (Ποσειδώνος).



Τα παραπάνω γίνονται γνωστά σε έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά.



Ο βουλευτής στην ερώτησή του προς τον υπουργό επικαλούνταν καταγγελίες πολιτών ότι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Άλιμο έχει τοποθετηθεί κάμερα προκλητικά στραμμένη προς τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και όχι στραμμένη για την ασφάλεια στην είσοδο.



Ο κ. Τσουκαλάς διατύπωνε την εκτίμηση ότι η κάμερα τοποθετήθηκε μετά από επίθεση σε βάρος των γραφείων της Χρυσής Αυγής, επισήμαινε, όμως, ότι δεν είναι εγκατεστημένη στην είσοδο των γραφείων, αλλά στο μπαλκόνι και «κοιτάει» στα δύο ρεύματα του δρόμου.



Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί αν ο νόμος επιτρέπει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος καταγραφής και βιντεοσκόπησης προσωπικών δεδομένων ανυποψίαστων πολιτών.



newpost.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Τον Νίκο Ανδρουλάκη, που εξελέγη πρώτος από το Συνέδριο στην ΚΠΕ, πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για...

τη θέση του γραμματέα του κόμματος.



Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Ανδρουλάκης, πέραν του ότι εξελέγη πρώτος, έχει μαχητική παρουσία στην παράταξη και πολιτική εμπειρία από τη συμμετοχή του στο Πολιτικό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια.



Ο κ. Βενιζέλος δεν κατέθεσε πρόταση για τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



«Καπνούς απ’ τα’ αυτιά του βγάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς», ακούγαμε να μας λέει πολιτικός σχολιαστής σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι φωτιές που άναψαν στο κόμμα της δεξιάς δεν λένε να σβήσουν και αυτή την φορά στρέφονται και εναντίον του αρχηγού της Ν.Δ.



Μετά το μπάχαλο που έγινε από την απόφαση του γραμματέα του κόμματος Μ. Κεφαλογιάννη, του υφυπουργού αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη και του βουλευτή του κόμματος Γ. Καράμπελα να μην υπακούσουν στην κομματική γραμμή –εκθέτοντας τον ίδιο τον Α. Σαμαρά που ξαναέβγαλε στην πολιτική πιάτσα την «θεωρία των δυο άκρων»- καταψηφίζοντας την πρόταση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κασιδιάρη, τώρα νέο μπουρλότο προέκυψε στο Μέγαρο Μαξίμου.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σαμαράς προόριζε για υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας, στις επόμενες εκλογές τον Αδωνη Γεωργιάδη σαν αντίπαλο στην φημολογούμενη υποψηφιότητα από την Χ.Α του Η. Κασιδιάρη. Εχουν λέει μυστικές δημοσκοπήσεις που φέρνουν ένα μέρος ψηφοφόρων της Ν.Δ να «μετακομίζει» στο κόμμα-συμμορία του Μιχαλολιάκου. Το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ., λοιπόν εκτίμησε ότι αυτή την φθορά μπορούσε να την ανακόψει βάζοντας σαν υποψήφιο δήμαρχο τον τηλέμπορα, ακροδεξιό βουλευτή.

Ολο αυτό τον σχεδιασμό τους τον χάλασε –πάντα σύμφωνα με δημοσιεύματα- ο Νικήτας Κακλαμάνης που δήλωσε την πρόθεση του να ξαναθέσει υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές.



Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ο αρχηγός της Ν.Δ βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ο οποίος όμως είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει την ακροδεξιά στροφή του κόμματος του.



Υ.Γ Η πληροφορία ότι σκέπτεται να μετονομάζει την Νέα Δημοκρατία σε Νέα Δικτατορία ελέγχεται ως ανακριβείς.



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Tο 60% φθάνει η συνολική μείωση της σύνταξης των βουλευτών, σε σχέση με το ποσό της σύνταξης που ελάμβαναν πριν από την έναρξη ισχύος των...

διατάξεων του ν. 3865/2010 (Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου), σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών.



Το υπουργείο χρειάστηκε να διαβιβάσει στη Βουλή έγγραφο μετά από ερώτηση- καταγγελία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σύμφωνα με την οποία «κανείς δεν άγγιξε τις διπλές συντάξεις των βουλευτών και των δημάρχων και οι μειώσεις στις συντάξεις τους θα είναι πολύ μικρότερες από αυτές που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους συνταξιούχους».



Το έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρει:



- Οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί από το 2010 μέχρι σήμερα με βάση όσα ισχύουν και για όλες τις συντάξεις του Δημοσίου. Οι γενικές μειώσεις του ν. 4093/2012, κατά 5%, 10%, 15% και 20% ανάλογα με το ποσό της σύνταξης, έχουν ήδη εφαρμοστεί και για τις βουλευτικές συντάξεις από 1.2.2013 (με αναδρομικότητα από 1.1.2013 και παρακράτηση ως αχρεωστήτως καταβληθέντων των σχετικών ποσών), όπως και για όλες τις συντάξεις του Δημοσίου.



- Οι ειδικές μειώσεις των βουλευτικών συντάξεων που προβλέπονται από το ν. 4093/2012, κατά 20% εφόσον λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα ή κατά 30% εφόσον λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη θα εφαρμοστούν από 1.4.2013, αναδρομικά από 1.1.2013. Όπως εξηγεί ο κ. Σταϊκούρας, «η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το μηχανογραφικό αρχείο δεν ήταν ενημερωμένο για το εάν ο οποιοσδήποτε συνταξιούχος του Δημοσίου και φυσικά και ο βουλευτής λαμβάνει και άλλη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα. Η ενημέρωση αυτή υπάρχει ήδη, από το τέλος Ιανουαρίου, με βάση το αρχείο της ΗΔΙΚΑ».



Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξηγεί, ότι η συγκεκριμένη μείωση αποφασίστηκε προκειμένου να περικοπούν οι βουλευτικές συντάξεις, όπως και οι συντάξεις που υπολογίζονται με βάση τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί λειτουργοί, μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων, στρατιωτικοί κ.λπ.). Για τον λόγο αυτόν, ο υπολογισμός της μείωσης στις βουλευτικές συντάξεις (κατά 20% ή 30% κατά περίπτωση) θα γίνει πριν από την παρακράτηση των εισφορών και των μειώσεων που έχουν επιβληθεί, αφού κατά τον ίδιο τρόπο έγινε η μείωση και των συντάξεων που υπολογίζονται βάσει των ειδικών μισθολογίων, δηλαδή προηγήθηκε η μείωση από την περικοπή των ειδικών μισθολογίων και επί του μειωμένου αυτού ποσού σύνταξης υπολογίστηκαν όλες οι άλλες μειώσεις.



«Μετά τη διενέργεια και της ανωτέρω ειδικής μείωσης, η συνολική μείωση της σύνταξης των βουλευτών σε σχέση με το ποσό αυτής πριν από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του ν. 3865/2010, υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 60%», διαβεβαιώνει τον βουλευτή ο κ. Σταϊκούρας και «με την ευκαιρία» κάνει γνωστό ότι από 1.1.2013 όσα ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου και αφορούν την περικοπή της σύνταξης (εφόσον ο συνταξιούχος εργάζεται) ή την αναστολή καταβολής της, έχουν εφαρμογή και για τους συνταξιούχους βουλευτές.



«Έτσι, εάν λ.χ. ο συνταξιούχος βουλευτής εργάζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η σύνταξή του θα περικοπεί κατά 70% ή εάν συνταξιούχος του Δημοσίου εκλεγεί βουλευτής, προκειμένου ο χρόνος της θητείας του ως βουλευτή να είναι συντάξιμος ή να λάβει βουλευτική σύνταξη, θα πρέπει να ανασταλεί η σύνταξη που λαμβάνει από το Δημόσιο», ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υπογραμμίζει ότι έχει προβλεφθεί η κατάργηση του δικαιώματος βουλευτικής σύνταξης για όσους αποκτήσουν την ιδιότητα του βουλευτή από τούδε και στο εξής». Προσθέτει, επίσης, ότι όλα τα ανωτέρω ισχύουν και για τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ α' και β' βαθμού.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Το πρώτο Ευρωπαϊκό δημόσιο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζει την σπουδαιότητα των υδρογονανθράκων της...

Ν.Α. Μεσογείου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ψηφίστηκε σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.



Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η έκθεση "Ευρωπαϊκός Οδικός Ενεργειακός Χάρτης μέχρι το 2050" της ελληνίδας ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ κας Νίκης Τζαβέλα, στο κείμενο που ψηφίστηκε, τονίζεται ότι η παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για γεωτρήσεις και η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών θα μετατραπεί σε πηγή προστριβών με τρίτες χώρες, και ότι η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει υψηλό πολιτικό προφίλ στο θέμα αυτό και να επιδιώκει να αποτρέπει διεθνείς τριβές.



Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η ενέργεια πρέπει να χρησιμοποιείται ως κινητήρια δύναμη για ειρήνη, περιβαλλοντική ακεραιότητα, συνεργασία και σταθερότητα Είναι επίσης, η πρώτη απόφαση της Ε.Ε. που ζητά να δοθεί έμφαση στην οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΕΕΖ) των κρατών - μελών της Ε.Ε. και των σχετικών τρίτων χωρών, σύμφωνα με τη Σύμβαση UNCLOS, την οποία έχουν προσυπογράψει όλα τα κράτη μέλη και η ΕΕ καθαυτή.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Φωτογράφιζε τον εαυτό του κάθε μέρα για 6 χρόνια. Ο άνθρωπος που βλέπετε στο video έκανε το εξής πρωτότυπο: έβγαζε κάθε μέρα φωτογραφία τον ευατό του. Δεν παρέλειψε ούτε μία μέρα ακόμα και αν ήταν άρρωστος. Όταν πέρασαν έξι χρόνια, έβαλε όλες τις φωτογραφίες στη σειρά και έφτιαξε το video που θα δείτε παρακάτω…













via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91
Άνδρας της ομάδας της «Ζ» χτύπησε γυναίκα πεζή Άνδρας της ομάδας της «Ζ» χτύπησε γυναίκα πεζή στη Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας. Ο αστυνομικός πήγαινε αντίθετα για τις...

ανάγκες της πορείας. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αυτή την ώρα η γυναίκα μεταφέρεται στο νοσοκομείο.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Στην βράβευση και στην ανακήρυξη τους ως «ΔΙΚΑΙΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» της Ελληνίδας Ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη και του...


ζεύγους Γιώργου και Πολύμνιας Θεοδωράκη, από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος παρέστη την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 ο Πρόεδρος της επιτροπής Ελληνοισραηλίνης Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Άκης Γεροντόπουλος.



O πρόεδρος της επιτροπής Ελληνοισραηλινής Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτής Ν.Δ, Έβρου, Άκης Γεροντόπουλος, ανάμεσα στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Arye Mekel (αριστερά) και τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ



Από αριστερα: Ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Arye Mekel, ο πρόεδρος της επιτροπής Ελληνοισραηλινής Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτής Ν.Δ Έβρου, Άκης Γεροντόπουλος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής και ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ, Δαυίδ Σαλτιέλ









via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Του Vlad Grinkevich

The Voice of Russia


Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σχεδιάζει να προτείνει στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε αντάλλαγμα για τα νέα δάνεια, να του αποκαλύψει πληροφορίες για τους Ρώσους ιδιοκτήτες των υπεράκτιων εταιρειών στη νήσο. Ο αγώνας για την διαφάνεια των υπεράκτιων ζωνών, κατά τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, είναι μια παγκόσμια τάση. Εν τω μεταξύ, ακόμα και αν οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφωνήσουν να προβούν σε ένα τέτοιο βήμα, θα παραμείνουν αρκετές «τρύπες» για την απόκρυψη πληροφοριών.


Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ, η πίεση στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος του σχεδίου εξασφάλισης πρόσθετων εσόδων για τον προϋπολογισμό της Ρωσίας για την περίοδο 2014-2016. Σύμφωνα με το σχέδιό του, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας προτείνει την παροχή οικονομικής βοήθειας στην υπεράκτια ζώνη σε αντάλλαγμα για τις πληροφορίες για τους αναδόχους και τους δικαιούχους των εγγεγραμμένων εκεί ρωσικών εταιρειών. Προς το παρόν, από τις γνωστές υπεράκτιες ζώνες μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία ζητά βοήθεια από τη Μόσχα. Το 2011, το νησί είχε ήδη λάβει από τη Ρωσία δάνειο 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και τώρα έχει κάνει αίτηση για νέο δάνειο, δύο φορές μεγαλύτερο. Απάντηση δεν δόθηκε ακόμα.


Η δέσμευση του δανείου με την παροχή πληροφοριών για τους κατόχους των υπεράκτιων λογαριασμών και εταιρειών εκτιμάται από τους παρατηρητές ως λογική ιδέα. Οι πληροφορίες αυτές, όπως θεωρεί ο οικονομολόγος Σεργκέι Αφόντσεφ, έχουν μεγάλη σημασία τόσο από δημοσιονομική, όσο και από νομική άποψη:




«Συχνά γίνεται λόγος όχι μόνο για την φοροδιαφυγή, αλλά και για το γεγονός ότι οι νομικές οντότητες που έχουν καταχωρηθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία ασχολούνται με συναλλαγές, οι οποίες είναι αμφισβητήσιμες από την άποψη της νομιμότητας. Αυτό αντιστοιχεί στις διεθνείς προσπάθειες εξασφάλισης της διαφάνειας των υπεράκτιων δικαιοδοσιών. Παρόμοιες απαιτήσεις προβάλλονται προς την Κυπριακή Δημοκρατία και από την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Οι επιθέσεις εναντίον των υπεράκτιων ζωνών άρχισαν αμέσως μετά την οικονομική κρίση. Τον Αύγουστο του 2008, η Κυπριακή Δημοκρατία τροποποίησε την φορολογική νομοθεσία της. Συμφώνησε να παρέχει τις πληροφορίες για συγκεκριμένους ιδιοκτήτες των υπεράκτιων εταιρειών, αλλά μόνο στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών, ειδικών απαιτήσεων και με τη γραπτή συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα του νησιού. Παρόμοια Συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Κυπριακή Δημοκρατία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2013. Ο εμπειρογνώμονας νομικός Γιούρι Ντανίλοφ αμφιβάλλει, ωστόσο, ότι οι Αρχές του νησιού θα συμφωνήσουν να κάνουν πρόσθετες υποχωρήσεις, ακόμα και παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας:




«Η οικονομία και ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Κυπριακής Δημοκρατίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ρωσικό χρήμα το οποίο έχει «κρυφτεί» εκεί. Σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία αρχίσει να αποκαλύπτει τους ιδιοκτήτες του, το χρήμα αυτό απλώς θα φύγει από την οικονομία της και η χρηματοπιστωτική κατάσταση στη νήσο θα καταστεί ακόμα δυσκολότερη. Κανένα ρωσικό δάνειο δεν θα καλύψει τις απώλειες από την φυγή του ρωσικού χρήματος από την Κύπρο».


Μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και την οικονομική κρίση, ένα μεγάλο μέρος αυτών των ποσών, όπως είπε ο εμπειρογνώμονας, έχει ήδη μετακινηθεί σε άλλες υπεράκτιες ζώνες. Εξάλλου, ακόμα και το υπόλοιπο κεφάλαιο είναι πάρα πολύ μεγάλο για να μπορεί να αγνοηθεί. Πολύ περισσότερο, που στον κόσμο υπάρχουν αρκετές «μαύρες τρύπες», για τις οποίες είναι αδύνατο να εξαχθούν οποιεσδήποτε πληροφορίες για τους κατόχους των περιουσιακών στοιχείων.


Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο, έχουν επιλογές. Δίνοντας τυπική συγκατάθεση για την αποκάλυψη των πληροφοριών, μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ μακρόχρονη και περίπλοκη. Οι αναζητήσεις μπορεί να διαρκέσουν χρόνια. Έτσι περίπου έχουν τα πράγματα και στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν.










via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



Την επιβολή πρόσθετων μέτρων ύψους 3 δισ. δραχμών μέσα στο 2013, προέβλεψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι τα περί διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών λέγονται μόνο για «εσωτερική κατανάλωση»...





«Ήρθαν, λοιπόν, οι εκπρόσωποι της τρόικας, διαπίστωσαν τις αποκλίσεις με βάση τα συμπεφωνημένα και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά στην ενεργοποίηση των ρητρών απόκλισης, μπροστά δηλαδή στην αυτόματη ενεργοποίηση νέων μέτρων, καθότι δεν πιάνονται οι στόχοι», τόνισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».



Και πρόσθεσε ότι «αυτά, κατά πρώτους υπολογισμούς, αφορούν περί τα 3 δις για το 2013. Και το πραγματικό πρόβλημα για την κυβέρνηση σήμερα προφανώς είναι πώς θα προσπαθήσει να βαφτίσει το κρέας ψάρι, να πείσει ότι μάχεται, ότι αγωνίζεται και ότι εν πάση περιπτώσει δίνει ένα αγώνα για τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας».



Σημείωσε δε ότι «ότι αυτές όλες οι κραυγές από μέρους των δύο άλλων εταίρων της κυβέρνησης, ότι δεν αντέχει άλλο η κοινωνία κι ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές, για να αποκτήσουν νόημα και περιεχόμενο, πρέπει να συνοδεύονται από συγκεκριμένες πια ενέργειες. Εάν πράγματι, έστω και τώρα, έχει συνειδητοποιηθεί από το σύνολο της κυβέρνησης ή από τις άλλες δυνάμεις που τη στηρίζουν ότι είναι εγκλωβισμένοι, ότι είναι όμηροι των υπογραφών και των δεσμεύσεών τους, δεν έχουν παρά να σταματήσουν την εφαρμογή αυτού του προγράμματος, να παραιτηθούν και να προσφύγουν στη λαϊκή ετυμηγορία.



Για τα «εκκρεμή» ζητήματα με την τρόικα, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει την αρμοδιότητα αποφάσεων «για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έχει δεσμευτεί για τις αποχωρήσεις από το δημόσιο τομέα, προσπαθεί να μετονομάσει το χαράτσι για τα ακίνητα σε ένα νέο ενιαίο φόρο, αλλά δεν παύει να παραμένει ίδιο το περιεχόμενο, η σκληρότητα αυτής της πολιτικής και βεβαίως οι οδυνηρές επιπτώσεις για το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».



Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, παράλληλα, πως τα «όσα είπε ο κ. Σαμαράς περί της θεωρίας των δύο άκρων, η ψήφος του κ. Κεφαλογιάννη κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη και το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι ακόμα ο κ. Κωτούλας σύμβουλος επί θεμάτων μεταναστευτικής πολιτικής, όντας ένας λάτρης των ναζιστικών ιδεών και απόψεων, αποτελούν εκφράσεις αυτής της δεξιάς τελικά στρατηγικής της έντασης και της δεξιάς μετάλλαξης της Ν.Δ. υπό τον Αντώνη Σαμαρά».



Για τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως «όταν συζητιόταν η σύσταση της επιτροπής, είχαμε ήδη αναφερθεί σ' αυτές τις πλευρές, σ' αυτές τις απόπειρες συγκάλυψης εκ μέρους των μνημονιακών εταίρων» και «τελικά έρχεται η ίδια η ζωή να επιβεβαιώσει αυτούς τους φόβους μας, αυτές τις καταγγελίες μας».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Τέσσερα σενάρια για τη διέλευση του τραμ από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Αιγύπτου, στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής, επεξεργάστηκε η Αττικό Μετρό. Τελικώς επικράτησε η διέλευση του από την οδό Πατησίων...







Καθεμία από τις λύσεις που εξετάστηκε είχε τα δικά της πλεονεκτήματα και προβλήματα. Τελικά προκρίθηκε η διέλευση του τραμ από την οδό Πατησίων μέχρι την πλατεία Αιγύπτου, σενάριο που παρουσίαζε τα περισσότερα πλεονεκτήματα. Οι διαφορετικές επιλογές που εξετάστηκαν για το τμήμα της διαδρομής από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Αιγύπτου είναι τέσσερις:



- Διέλευση και των δύο κατευθύνσεων του τραμ από την αριστερή πλευρά της οδού Πατησίων. Στα πλεονεκτήματα της επιλογής αυτής είναι το μικρότερο μήκος της διαδρομής (994 μέτρα), άρα και η ταχύτερη διέλευση του τραμ, η δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Πολυτεχνείου, αλλά και άλλων σημείων ενδιαφέροντος στην οδό Πατησίων. Στα μειονεκτήματα είναι ότι δεν υπάρχει χώρος για στάση στο τμήμα της Πατησίων από το Μουσείο μέχρι την Ομόνοια, ενώ θα απαιτηθεί χώρος από το πεζοδρόμιο στο στενό σημείο της Πατησίων (Πανεπιστημίου και Βερανζέρου).



- Διέλευση της μιας κατεύθυνσης του τραμ από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και της άλλης από την οδό Πατησίων. Η επιλογή αυτή θα επηρεάσει ελάχιστα την κυκλοφορία και θα εξυπηρετήσει πολλά σημεία στους δύο δρόμους. Ομως, θα απαιτήσει μεγαλύτερο μήκος διαδρομής (1.087 μέτρα) για τον κλάδο της 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ το τραμ θα έχει σημαντική εμπλοκή σε τρεις κόμβους.



- Διέλευση και των δύο κατευθύνσεων από την 3ης Σεπτεμβρίου. Θα έχει μεγαλύτερη διαδρομή, άρα μεγαλύτερο κόστος. Θα προκαλέσει προβλήματα σε τρεις κόμβους, που θα πρέπει να διευθετηθούν, καθώς και στις κάθετες οδούς.



- Διέλευση και των δύο κατευθύνσεων του τραμ από τις δύο πλευρές της οδού Πατησίων. Θα υπάρξει εμπλοκή κινήσεων στον κλάδο καθόδου στη διασταύρωση με την οδό Πανεπιστημίου. Θα κινείται αριστερά, ενώ τα οχήματα ευθεία και δεξιά και επομένως θα αυξηθεί ο βαθμός κορεσμού στο τμήμα αυτό καθώς θα υπάρχει μία λωρίδα διαθέσιμη προς τα οχήματα.



Ο διαγωνισμός για την επέκταση του τραμ από τη λεωφόρο Αμαλίας έως την πλατεία Αιγύπτου, μέσω της οδού Πανεπιστημίου έει προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές Ιουνίου. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, η σύμβαση κατασκευής θα υπογραφεί έως τις αρχές του 2014 και η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία εκπονεί και την κυκλοφοριακή μελέτη για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, ενώ οι υπόλοιπες μελέτες χρηματοδοτούνται από το Ιδρυμα Ωνάση.



πηγή: Καθημερινή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία ‘The Vision Council’ έδωσε στη δημοσιότητα μερικές απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές για να προστατεύετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα μάτια σας.

Ας δούμε μερικές από αυτές:





* Φροντίζετε να έχετε σβηστά ή χαμηλωμένα τα φώτα. Η οθόνη του υπολογιστή θα πρέπει να είναι η πιο φωτεινή πηγή φωτός στο δωμάτιο.



* Το ψηλότερο μέρος της οθόνης θα πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας.



* Η απόσταση σας από την οθόνη θα πρέπει να είναι ίση περίπου με το μήκος των χεριών σας και η γωνία θέασης μικρότερη των 35°.



* Διατηρείτε την οθόνη σας εντελώς κατακόρυφη και όχι σε κλίση.



* Φοράτε ειδικά γυαλιά ξεκούρασης.



* Εφαρμόστε το “χρυσό” κανόνα 20-20-20. Κάθε 20 λεπτά κοιτάζετε για 20 δευτερόλεπτα σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 ποδιών (περίπου 6 μέτρα).

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91





Είναι ανήκουστο, αλλά συμβαίνει. Η Κύπρος, μετά την Ελλάδα, κινδυνεύει με απώλεια της εθνική κυριαρχίας της και ταυτόχρονη «γερμανοποίησή της». Σε αντίθεση με την Ελλάδα, το πρόβλημα για τη Λευκωσία δεν ξεκινά από το δημόσιο χρέος αλλά από τις τράπεζες. Προσομοιάζει με αυτόν τον τρόπο με τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ιρλανδίας. Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου προβάλλουν μια θεώρηση πραγμάτων από την πλευρά του Βερολίνου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετάσχει ενεργά στη «διάσωση» της Κύπρου, εντάσσοντας τις κυπριακές τράπεζες στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών. Το πλήρες Βατερλό, δηλαδή, με δεδομένο ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μόνον ως επιτυχημένη δεν μπορεί να θεωρηθεί και ταυτόχρονα έχει το επιπλέον μειονέκτημα ότι σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στις άλλες χώρες του Νότου, η ανακεφαλαιοποίηση αυτών των ιδιωτικών εταιρειών συνεχίζει να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα τους φορολογουμένους.



Βεβαίως και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην ελληνική πλευρά για την «παγίδευση» της κυπριακής οικονομίας στο ελληνικό «βέρτιγκο», με τις ενέργειες και πολύ περισσότερο τις εθνικές παραλείψεις της κυβέρνησης Παπαδήμου και της Τραπέζης της Ελλάδος σε σχέση με τα ελληνικά ομόλογα και το «κούρεμα», αλλά η λύση δεν μπορεί να είναι η συνολική οικονομική καταστροφή του εθνικού χώρου Ελλάδας - Κύπρου. Στην ουσία, μιλάμε για έναν Αττίλα 3, οικονομικού χαρακτήρα αυτήν τη φορά. Η αφετηρία της επιχείρησης κατάληψης της ελεύθερης ζώνης του νησιού βρίσκεται στη στρατηγική των κυβερνήσεων Σημίτη στην Ελλάδα. Οταν ενέπλεξαν τους Κυπρίους με καθεστώς θεσμικών offshore εντός της Μεσογείου στο τραπεζικό σύστημα, κάτι παρόμοιο με το καθεστώς του Λίχτενσταϊν και της Ελβετίας τότε, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τη ζώνη του ευρώ. Η Κύπρος, σαφώς ισχυρή στον οικονομικό τομέα παρά το πρόβλημα κατοχής στο βόρειο τμήμα από την Τουρκία, ήταν γνωστό ότι φιλοξενούσε κεφάλαια ρωσικά και αραβικά σημαντικά, που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να διατηρήσει, μαζί με το ειδικό καθεστώς που τη χαρακτήριζε εντός του ευρώ. Ομως η στρατηγική Σημίτη ήταν η «άλωση» της Κύπρου από το ευρώ στον οικονομικό και τραπεζικό τομέα και ο έλεγχός της από την Αγγλία στον γεωπολιτικό. Την εποχή εκείνη, που οι Κύπριοι αρνήθηκαν με δημοψήφισμα τον διακανονισμό του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν, αποδέχθηκαν σε εύχαρο κλίμα την ένταξή τους στην Ευρωπαική Ενωση, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο, όπως και πολλοί στην Ελλάδα, θωρακίζονταν τα συμφέροντα της Λευκωσίας.



Ολες αυτές οι προσεγγίσεις αποδείχθηκαν απολύτως εσφαλμένες στο διπλωματικό επίπεδο, αφού η Ευρώπη και ο γερμανογαλλικός άξονας καθόλου δεν ενδιαφέρθηκαν για την επίλυση του Κυπριακού, παρά μόνο για τη διασφάλιση των δικών τους συμφερόντων στο νησί. Ειδικά όταν η Κύπρος διεύρυνε την ισχύ της με τη συγκρότηση του άξονα με το Ισραήλ και τα πλούσια σε υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο «οικόπεδα στη θάλασσα». Ταυτόχρονα, διατήρησε την κάλυψή της από τον ρωσικό παράγοντα, χωρίς αυτό να έρχεται σε σύγκρουση με τα ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ, αφού αμερικανικές εταιρίες εκτός από τις ισραηλινές ενεπλάκησαν από την αρχή στην αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων.



Στην παρούσα φάση η εγκλωβισμένη με ελλείμματα Κύπρος έχει στοχοποιηθεί εξαιτίας των περίπου 35 δισ. ευρώ, που βρίσκονται στις σε κρίση τράπεζές της, από ρώσικα κεφάλαια. Κινδυνεύει οι τράπεζες της να χάσουν τα κεφάλαιά τους, πολλά από τα οποία μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται και σε ελληνικές τράπεζες που διατηρούν θυγατρικές στο νησί, με αποτέλεσμα μια συνολική επιπλέον κρίση στο τραπεζικό σύστημα και των δύο χωρών. Η λύση που θα πρέπει να μελετηθεί είναι η Ελλάδα να επιβαρυνθεί με μέρος του δημόσιου χρέους της Κύπρου, με τη Λευκωσία να εγκαταλείπει το ευρώ και να χρηματοδοτείται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της από ρωσικά ιδρύματα ή τη Γουόλ, «ρυμουλκώντας» και τις ελληνικές τράπεζες σε δεύτερη φάση στην ενοποίηση του «εθνικού χώρου», με επόμενο γύρο εξαγορών και συγχωνεύσεων και συνολική διεθνοποίηση εκτός του ελέγχου της ΕΚΤ.









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1



Δελτίο Τύπου Χρυσής Αυγής



Περίεργα παιχνίδια παίζονται με τη νέα υπόθεση τρομοκρατίας που ανακαλύφθηκε προχθές το απόγευμα. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (πρωινές ώρες της Πέμπτης), ο καταζητούμενος (πλέον…) παραμένει «35χρονος», χωρίς όνομα και χωρίς να δημοσιευθεί η φωτογραφία του. Επίσης, εντύπωση προκαλεί η...





σιγή ασυρμάτου των ΜΜΕ, που το μόνο σχετικό με την υπόθεση που πέρασαν (στα ψιλά…) ήταν ότι τα όπλα που βρέθηκαν ήταν «καθαρά», δηλαδή δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί σε ληστείες ή τρομοκρατικές ενέργειες. Ομοίως σιωπούν και τα ΜΜΕ των «αλληλέγγυων», ακόμα και το παρακρατικό Indymedia των Σόρος και ΣΙΑ…



Ο «παλιός γνώριμος», λοιπόν, της Αστυνομίας είναι ο αναρχοκομμουνιστής Παναγιώτης Ασπιώτης, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τους Γεώργο Καλαϊτζίδη και Πέτρο Καρασαρίνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στις 12 Μαΐου 2005 στην οδό Χαρ. Τρικούπη και την «απαλλοτρίωση» δύο αστυνομικών ασπίδων και άλλων υλικών της διμοιρίας (κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες). Παρόμοια επίθεση έγινε και στις 24 Ιουνίου 2005 σε διμοιρία των ΥΜΕΤ που βρισκόταν στην Κάνιγγος και από εκεί «απαλλοτριώθηκε» άλλη μία ασπίδα και άλλα υλικά. Έπειτα από κάθε επίθεση δημοσιεύεται στο Indymedia φωτογραφία νεαρών μασκοφόρων που κρατούν στα χέρια τους τις ασπίδες.



Στις 7 Ιουλίου 2005 συνελήφθησαν οι δύο από τους δράστες όταν πετούσαν τα κομμάτια των ασπίδων σε κάδους απορριμμάτων. Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο «35χρονος» Π. Ασπιώτης για την ίδια υπόθεση, αλλά και ως ενοικιαστής θυρίδας στην Εθνική Τράπεζα Κυψέλης εντός της οποίας οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κουτί με περίπου 100 σφαίρες. Ένα χρόνο αργότερα, ο 35χρονος, μετά από τις συνήθεις «απεργίες πείνας», αποφυλακίστηκε, όπως και ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του. Είχε κατηγορηθεί επίσης, για επεισόδια και εμπρησμούς μετά από ροκ συναυλία στην Πετρούπολη και ληστεία από ταμειακή μηχανή στο κυλικείο του Rock Festival, στη Μαλακάσα τον Ιούνιο του 2005.









via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Πολλαπλά τα οφέλη της μαστίχας Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας και του μαστιχέλαιου για την υγεία, ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα και όχι άδικα.Μαστίχα ονομάζεται...

η αρωματική φυσική ρητίνη, που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο ή σχίνο, το οποίο φύεται μόνο στο νησί της Χίου και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, καθότι όλες οι προσπάθειες, ανάπτυξης του φυτού σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και εκτός αυτής, απέτυχαν.



Από την περίοδο του 3ου αιώνα χρονολογείται η καλλιέργεια του φυτού, όπου κατά την τοπική παράδοση, οι σχίνοι άρχισαν να δακρύζουν, όταν μαρτύρησε ο Άγιος Ισίδωρος από τους Ρωμαίους, περί το 250.



Οι ελάχιστες βροχοπτώσεις, η μεγάλη ηλιοφάνεια και η ασβεστολιθική σύσταση του εδάφους αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον ευδοκίμησης του φυτού.



Η μαστίχα θεωρείται ένα προϊόν με πραγματικά θαυμαστά χαρακτηριστικά για την ιατρική, τη ζαχαροπλαστική, την ορθοδοντική κ.ά.



Έρευνες δείχνουν πως η μαστίχα έχει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η μαστίχα δρα επουλωτικά, λύοντας τις φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων, από περιοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος μέχρι τις κολίτιδες και τις αιμορροΐδες.



Κλινικά, η μαστίχα έχει αποδεχτεί ιδιαίτερα ευεργετική για την αντιμετώπιση του δωδεκαδακτυλικού έλκους, καθώς μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, το οποίο ζει κάτω από τον γαστρεντερικό βλεννογόνο στο 90% των ασθενών που πάσχουν από δωδεκαδακτυλικό έλκος και στο 60% των ασθενών που πάσχουν από γαστρικό έλκος, προκαλώντας μεταβολές στην κυτταρική του δομή.



Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν την παρουσία πολυφαινολικών ενώσεων, γνωστών για την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση, καθώς προστατεύουν τους ιστούς και τα κύτταρα του οργανισμού, από την παρουσία των ελεύθερων ριζών.



Άλλες ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας είναι οι εξής:



- Μείωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα.



- Προστασία επιθηλιακών κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος.



- Αύξηση των επίπεδων της HDL (καλής χοληστερόλης) και μείωση των

επίπεδων της LDL (κακής χοληστερόλης).



- Aντικαρκινική δράση (στο παχύ έντερο, απόπτωση καρκινικών κυττάρων).



- Αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση.



- Αντιαλλεργικές ιδιότητες.

mednutrition.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


H Σάντυ Κουτσοσταμάτη μίλησε στην εκπομπή "Πρωινό Mou" για την παρατήρηση που δέχτηκε σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης γιατί θήλαζε δημόσια την 17 μηνών κορούλα της και αναφέρθηκε στον δημόσιο θηλασμό που έχει διοργανώσει για σήμερα το απόγευμα στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


H Λίτσα Γιαγκούση μίλησε στην εκπομπή "FthisTV" και δήλωσε πως εδώ και 3 χρόνια ζει στα Βίλια και μίλησε για την νέα της ζωή...

Δήλωσε πως με την ιδέα του να φύγει φλέρταρε για 20 χρόνια ...Ξυπνάει κάθε πρωί στις 7 για να πάει βόλτα τα σκυλιά της ...



Μίλησε για τον σύντροφο της και δήλωσε πως με τον Μανώλη είναι πολλά χρόνια μαζί και είναι το άλλο της μισό...

Θα της άρεσε να έχει παιδιά, αλλά δεν της λείπει καθώς είναι κάτι που δεν το έχει βιώσει...

Υποστήριξε πως οι μεγάλοι έρωτες βρίσκουν πάντα τον δρόμο τους ...Μπορεί να ξαναπαντρευτεί στο μέλλον, αλλά δεν νιώθει ελεύθερη, αλλά παντρεμένη...

Μίλησε και για τον πρώην σύζυγο της, Χρήστο Δάντη και δήλωσε πως όταν χώρισαν δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, αλλά τώρα είναι φίλοι και τον αγαπάει πολύ...

Η τραγουδίστρια δεν δίστασε να παραδεχτεί πως έχει τύχει να εμφανιστεί στην πίστα με ρούχο που είχε πάρει από τα καλάθια...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz



Το χθεσινό ραντεβού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα ήταν από όποια πλευρά και αν το εξετάσει κανείς μια τραγωδία...





Επι 2,5 ώρες ένας αρχηγός κράτους, συνδιαλεγόταν με υπαλλήλους θεσμικά πολύ κατώτερους από εκείνον, μια δουλειά που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να κάνει ο ίδιος. Παίρνοντας επάνω του το θέμα της διαπραγμάτεσης οδηγήθηκε επικοινωνιακά σε ένα Βατερλώ το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είχε αποφύγει!



Από την συνάντηση με τους υπαλλήλους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, δεν προέκυψε απολύτως τίποτα!



Κι αυτό, γιατί ο κ. Σαμαράς πιθανότατα πίστευε ότι "χρησιμοποιώντας" το θεσμικό του αξίωμα θα πετύχαινε όλα όσα δεν πέτυχαν οι υπουργοί του απέναντι στους άκαμπτους τροικανούς.



Όμως δεν είναι δουλειά ενός πρωθυπουργού να διαπραγματεύεται με υπαλλήλους. Δουλειά ενός πρωθυπουργού είναι να πετυχαίνει το καλύτερο για τον λαό του, αφού έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο το κύρος του αξιώματός του.



Ο κ. Σαμαράς επι 2,5 ώρες προσπαθούσε - γεγονός τουλάχιστον ταπεινωτικό - να πείσει τους τρεις υπαλλήλους να υποχωρήσουν σε όλα όσα ζητούσαν τις προηγούμενες ημέρες στις αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους υπουργούς της τρικομματικής κυβέρνησης.



Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν:



Είτε ο κ. Σαμαράς είχε πλήρη άγνοια για όσα επρόκειτο να αντιμετωπίσει γιατί δεν τον είχαν ενημερώσει, είτε πίστευε τόσο πολύ στον εαυτό του και ήταν σίγουρος ότι θα βγεί με τρόπαια από αυτή την συνάντηση.



Όμως, όπως αποδείχθηκε ο κ. Σαμαράς δεν κατάφερε απολύτως τίποτα, παρα μόνο να τσαλακώσει έναν θεσμό και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αίσθηση που επικρατεί στην κοινή γνώμη ότι άλλοι πλεον λαμβάνουν τις αποφάσεις σε αυτό τον τόπο...



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


H Bάνα Μπάρμπα γιόρτασε τα γενέθλια της με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο με τον Διονύση Ζάχο να την σατιρίζει, ενώ η ίδια απέδειξε πως έχει χιούμορ και δεν φοβάται βάζοντας στην τούρτα της 45 κεράκια!!!



Μίλησε για τον έρωτα που δεν της λείπει και υποστήριξε πως αυτό που της λείπει είναι η ασφάλεια...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


O Λευτέρης Πανταζής έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στην εκπομπή FthisTV μετά την περιπέτεια υγείας του και μίλησε για το εγκεφαλικό που πέρασε και για τον Θεό και την Παναγία που τον βοήθησαν ενώ αναφέρθηκε και στις επόμενες εμφανίσεις του...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Το Μαξίμου «άδειασε» τους τρεις βουλευτές υπογραμμίζοντας πως κινήθηκαν εκτός κομματικής γραμμής

Την έντονη δυσαρέσκεια του Μαξίμου προκάλεσε η στάση που τήρησαν τρεις βουλευτές της ΝΔ (Μ. Κεφαλογιάννης, Γ. Ιωαννίδης και Γ. Καράμπελας), οι οποίοι κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στη Βουλή καταψήφισαν την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με το περιστατικό της χειροδικίας σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.



Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες για την περίπτωση του κ. Κεφαλογιάννη συζητήθηκε ακόμα και η αποπομπή του από τη θέση του γραμματέα του κόμματος, αλλά τελικά αποφασίστηκε να μην ζητηθεί η παραίτηση του, καθώς ούτως ή άλλως τον Ιούνιο λήγει η θητεία του.



Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου «άδειασε» και τους τρεις βουλευτές της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως η θέση του κόμματος είναι καθαρή και σαφής απέναντι σε αυτό το θέμα και ότι οι τρεις κινήθηκαν εκτός κομματικής γραμμής.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η Χρυσήιδα Δημουλίδου ήταν καλεσμένη στο FthisTV και δεν πήγε με άδεια χέρια, αλλά με δώρα για την κορούλα της Σταματίνας Τσιμτσιλή...




Η συγγραφέας μίλησε για την διαδικτυακή κόντρα που είχε με την Έλενα Ακρίτα και δήλωσε πως μάλλον ενοχλεί το ότι είναι ειλικρινής, ενώ υποστήριξε πως όλο αυτό την βγήκε σε καλό καθώς την έμαθε περισσότερος κόσμος...







via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Στο FthisTV συνεχίζουν να βάζουν έντονες μουσικές στην Σταματίνα Τσιμτσιλή που δυσκολεύεται να λικνιστεί στους ρυθμούς τους, όμως πλέον χορεύει η ...κορούλα της μέσα στην κοιλιά...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Το ταχύτερο smartphone στον κόσμο Οι Intel και Lava θα ανακοινώσουν στις 14 Μαρτίου το «γρηγορότερο smartphone που έχει κατασκευασθεί ποτέ», όπως υποστηρίζουν. Η...

εκδήλωση παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί στη Γκόα της Ινδίας και ήδη έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα επάνω της.





Η νέα συσκευή θα είναι αποτελεί μέλος της σειράς Xolo και θα διαθέτει τον νέο επεξεργαστή της Intel, Atom Z2580 με χρονισμό στα 2GHz, οι επιδόσεις του οποίου σε επίπεδο γραφικών αυξάνονται από την ύπαρξη δύο επεξεργαστών τύπου PowerVR SGX544Mp2.Φυσικά, στην ανακοίνωση της εκδήλωσης δεν αποκαλύπτονται πολλά στοιχεία για την εν λόγω συσκευή, με την Lava να έχει φροντίσει να μην διαρρεύσει η παραμικρή πληροφορία.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Οι καταγγελίες θέλουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να σταματάει επένδυση εταιρείας στην περιοχή του Έβρου για χάρη άλλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία και στην οποία μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου.


Όλα ξεκινούν το 2011 όταν ελληνική εταιρεία καταθέτει φάκελο εκμετάλλευσης μιας έκτασης στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Η περιοχή έχει πλούσια κοιτάσματα ζεόλιθου και μάλιστα περιεκτικότητας σχεδόν 90%, πρώτης ποιότητας.

Ενώ ο φάκελος εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, «κόλλησε» στο ΥΠΕΚΑ επί υπουργίας Γιάννη Μανιάτη. Το θέμα έδειξε να ξεμπλοκάρει μέσω διαδικασιών fast track, όμως «κόλλησε» και πάλι από το ΥΠΕΚΑ, όπου πλέον είχε αναλάβει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», σε πρωτοσέλιδό της άρθρο, ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι 10 χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο της επένδυσης στο ελληνικό έδαφος υπάρχει επί βουλγαρικού εδάφους μια άλλη επένδυση και αυτή από ελληνική εταιρεία προφανώς ανταγωνιστική της πρώτης.

Σε αυτή την εταιρεία μέλος του Δ.Σ. είναι η εξαδέλφη του κ. Παπακωνσταντίνου και κάποιοι συμπεραίνουν ότι η επένδυση επί ελληνικού εδάφους κολλάει γι' αυτό το λόγο.

Όπως καταγγέλλεται μάλιστα, στην ελληνική εταιρεία μετέχει με ποσοστό 8% και το Δημόσιο και κάποιοι εκφράζουν την απορία ποιος, πώς και γιατί έχει καταφέρει επί χρόνια να σταματάει την επένδυση η οποία μπορεί να ανοίξει δουλειές και να φέρει έσοδα στο κράτος.







via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
Είναι από τις πιο αγαπητές τραγουδίστριες, αλλά έχει απασχολήσει πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας και με την προσωπική της ζωή. Η ίδια η Νατάσσα Θεοδωρίδου, φαίνεται ότι δεν… απολαμβάνει αυτή τη δημοσιότητα, αλλά γνωρίζει πως είναι και αυτό ένα από τα τιμήματά της.







Αν και δεν δίνει πολύ συχνά συνεντεύξεις και ενώ αποφεύγει να πάει στην πρωινή εκπομπή του MEGA, καθώς οι σχέσεις της με το Γιώργο Λιάγκα δεν είναι και οι καλύτερες, εντούτοις αποφάσισε… να φέρει τον κόσμο ανάποδα. Η γνωστή τραγουδίστρια λοιπόν είναι καλεσμένη, αυτό το Σάββατο 16 Μαρτίου, στην εκπομπή «Ο κόσμος ανάποδα» του ΣΚΑΪ και μιλά στη Σοφία Τσίπα για όλα, ενώ γίνεται και… η μούσα του Στέλιου Παρλιάρου που δημιουργεί ένα γλυκό και του δίνει το όνομά της.




Άλλωστε, η Νατάσσα παραδέχεται ότι της αρέσουν πολύ τα γλυκά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως

«Μου αρέσει το ωραίο. Βεβαίως και αισθητικά πρέπει μια γυναίκα να είναι όμορφη, να είναι προσεγμένη και λοιπά, αλλά αυτά τα ακραία φαινόμενα του ότι πρέπει να είμαστε όλοι μοντέλα, εεε δεν βρίσκω το λόγο ύπαρξης αυτών των δεδομένων. Δηλαδή: θες να φας κάτι; Να το απολαύσεις χωρίς ενοχές, χωρίς πρόβλημα και αλίμονο τώρα αν κυκλοφορούσε το κοινό με μεζούρα να σε μέτραγε αν είσαι κάθε φορά ένα κιλό παραπάνω ή ένα κιλό λιγότερο. Ανάλογα βέβαια με το τι δουλειά κάνει ο καθένας και τι θέλει απ’ τη ζωή του. Εγώ θέλω να είμαι γλυκιά. Γι αυτό τρώω γλυκά. Θέλω να τραγουδάω όμορφα, γι’ αυτό πρέπει να είμαι υγιής και γερή και δυνατή. Ε, τώρα άμα έχω και ένα κιλό παραπάνω δε με νοιάζει βρε αδελφέ».


Γλυκιά, γλυκιά, αλλά τα… καρφάκια της τα πετάει, αφού στην ερώτηση της Σοφίας Τσίπα, για το πώς αντιμετωπίζει της κακίες και τα κακεντρεχή σχόλια, η Νατάσσα Θεοδωρίδου υποστηρίζει πως


«Κάνω ότι δεν ακούω γιατί δε βρίσκω τίποτα παραγωγικό σε αυτό. Μέσα στο χρόνο όντως δημιουργείς μια άμυνα, βάζεις το κάθε τι εκεί που του αξίζει. Αυτό που δεν έχω καταλάβει ποτέ στη ζωή μου και νομίζω ότι δε θα το καταλάβω ποτέ είναι τι προσφέρει στον άνθρωπο, σε μένα, σε σένα σε εκείνον που το κάνει να είναι απέναντι σε μια κάμερα και έτσι ελαφρά τη καρδία να λέει κάτι κακό για κάποιον άλλον. Σας το ορκίζομαι στο Θεό, δεν το έχω καταλάβει αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω, μετά πώς νιώθει αυτός ο άνθρωπος, όταν πάει σπίτι του, που έχει στεναχωρήσει κάποιον! Που έχει στεναχωρήσει τη μαμά αυτού του ανθρώπου που λέει αυτά τα σχόλια, τον μπαμπά του, τον αδελφό του, τα παιδάκια του», ενώ τονίζει πως «έχει καταλάβει ο κόσμος τη στάση που έχω στη ζωή. Δεν πιστεύω ότι όλα πρέπει να εκτίθενται, δεν πιστεύω ότι όλα πρέπει να πωλούνται και δεν πιστεύω ότι πρέπει να συμμετέχει ο κόσμος σε όλο το φάσμα της ζωή σου σε όλες τις στιγμές της ζωή σου. Παρ’ όλα αυτά όμως, εκτίθεμαι και από τη στιγμή που εκτίθεμαι αναγκαστικά θα δεχθώ μια κριτική. Αυτό δε σημαίνει ότι την αποδέχομαι. Ξέρεις τι με πειράζει; Που ο καθένας έχει μια γνώμη».


Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε η Νατάσσα Θεοδωρίδου στη Σοφία Τσίπα η δημοφιλής τραγουδίστρια λέει ακόμη ότι δεν έχει σκεφτεί να τραγουδήσει κοινωνικο- πολιτικό τραγούδι, γιατί,

«πάνω απ’ όλα, αυτό που με εμπνέει και μου δίνει διάθεση για να ερμηνεύω είναι ο έρωτας. Και ό,τι εκείνος φέρνει μαζί του. Και τα καλά και τα λιγότερο καλά. Το κοινωνικό τραγούδι δεν μπορώ να το υποστηρίξω»


Όσο για τον έρωτα, διευκρινίζει ότι για να την γοητεύσει ένας άντρας πρέπει

«να έχει χιούμορ, να είναι φίλος, να γελάς...να...να.. και να σε παίρνει ρε παιδί μου από το χέρι και να σε πηγαίνει αυτός κάπου».

Περισσότερα όμως, στην εκπομπή «Ο κόσμος ανάποδα» που θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο στις 3 και 15 το μεσημέρι από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


newsit.gr



via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz



Για το πώς έχει καταφέρει να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και για το αν έχει ζήσει στιγμές μεγάλου έρωτα μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Παναγιώτης Πετράκης....



«Όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να το θέλουμε. Δεν νομίζω ότι η προσωπική μου ζωή αφορά τον κόσμο. Μου αρέσει να μιλά η δουλειά ου για μένα». Όσο για το αν έχει βρει τη σύντροφο της ζωής του λέει στο Πρώτο θέμα: «Θα έλεγα ότι έχω ζήσει στιγμές μεγάλου έρωτα. Όταν ήμουν στην εφηβεία είχα πάθει εμμονή με μια σχέση μου. Ήταν μια σκληρή περίοδος της ζωής μου, τα πράγματα ήταν δύσκολα αλλά το αντιμετώπισα. Ο χρόνος και η συνειδητοποίηση είναι το καλύτερο γιατρικό», καταλήγει.



Πηγή: Ciao




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.



Ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Κυκλοφορεί με χρυσό αναπηρικό καροτσάκι Της αρέσει να προκαλεί και το συνηθίζει σχεδόν σε κάθε της έξοδο.Πρόσφατα για ακόμη μια φορά κατάφερε να γίνει το επίκεντρο και να "μαγνητίσει" τα βλέμματα...

καθώς κυκλοφορούσε με χρυσό αναπηρικό καροτσάκι.



Ο λόγος για την Lady Gaga μετά την επέμβαση που υπεβλήθη στη λεκάνη της βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης. Κι επειδή είναι μεγάλη σταρ ζήτησε να της σχεδιάσουν μια χρυσή αναπηρική καρέκλα ώστε να κυκλοφορεί όπως της αρμόζει!







via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Καλεσμένος στο "Βράδυ" ήταν ο Μύρωνας Στρατής που επηρεασμένος από το κλίμα των ημερών και με παρότρυνση από τον Πέτρο Κωστόπουλο , μεταμφιέστηκε και μαζί με τον παρουσιαστή τραγούδησαν ..Σώτη Βολάνη με τεράστια επιτυχία!!!!








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
H Κατερίνα Γκαγκάκη βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και μίλησε στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι"...Δήλωσε πως όλοι βρίσκουμε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας αν το θέλουμε ...

Μίλησε για το νέο Project του ΑΝΤ1 "Ήρωες ανάμεσα μας" και υποστήριξε πως ο Σάκης Ρουβάς ήταν η τέλεια επιλογή για την παρουσίαση...



Μίλησε για το νέο show του καναλιού που ακόμα βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά θα βγει κανονικά στον αέρα...

Αναφέρθηκε στο Dancing with the stars 4 που όπως είπε ο Γιάννης Λάτσιος, μάλλον θα πραγματοποιηθεί και στην παρουσίαση θα είναι και πάλι η Ζέτα Μακρυπούλια..

Μίλησε και για πιο προσωπικά θέματα και αναφέρθηκε στον έρωτα, το ενδεχόμενο ενός γάμου, ενώ υποστήριξε πως το κεφάλαιο παιδί δεν έχει κλείσει ακόμα για εκείνη...

Θα μετακόμιζε στην Θεσσαλονίκη για έναν μεγάλο έρωτα , ενώ σκοπεύει στην ζωή της, μετά από δυο μεγάλους έρωτες, να ξαναερωτευτεί...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση

Στο Λονδίνο θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, προκειμένου να μιλήσει το απόγευμα σε εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE με θέμα «Ο τρόπος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση», ενώ θα συναντηθεί με βουλευτές και στελέχη της σκιώδους κυβέρνησης του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας.



Για τους συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή παρουσία του στην γνωστότερη σχολή Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών της Ευρώπης ολοκληρώνει έναν σχεδόν τρίμηνο κύκλο προσπαθειών διεθνοποίησης του ελληνικού προβλήματος.



Όσο για τις συναντήσεις Τσίπρα στο εξωτερικό με «ετερόκλητους» πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, οι ίδιοι συνεργάτες σημειώνουν με νόημα ότι η Αριστερά «δεν είναι ‘’σύγχρονη’’ και ‘‘ευρωπαϊκή’’, όταν εγκλωβίζεται στη δική της εσωστρέφεια και είναι όμηρος γραφειοκρατικού χαρακτήρα αγκυλώσεων».



Ακόμη όμως κι αν κάποιοι βιάζονται να εντάξουν την ομιλία του Α. Τσίπρα στο Λονδίνο στις γνωστές κινήσεις του που δείχνουν μια στροφή προς τον ρεαλισμό και τον λεγόμενο κυβερνητισμό, όπως η συνάντηση με τον Σόιμπλε και με εκπροσώπους του ΔΝΤ στην Νέα Υόρκη, λίγοι γνωρίζουν ότι το LSE είναι ένα από τα δύο κατά βάση οικονομικά πανεπιστήμια του Λονδίνου (το άλλο είναι το LBS) όπου «υπηρετεί» την κεϋνσιανή σχολή σκέψης και διαθέτει μια από τις καλύτερες και γνωστότερες έδρες Μαρξισμού.



Από τα θρανία του έχει περάσει ο μισός ελληνικός πολιτικός κόσμος, όπως ο μέντορας επί των οικονομικών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης. Για όσους το επισκέφτηκαν στο παρελθόν, στα χρόνια της «οργής», ήταν σαν σκηνή της ταινίας «Κουρδιστό Πορτοκάλι», σε αντίθεση βέβαια με τον «αντίπαλο» του το LBS, το πανεπιστήμιο των ακραία νεοφιλελεύθερων συμβούλων της Θάτσερ και «άντρο» του μονεταρισμού όπου δεν μπορούσες να δώσεις εξετάσεις αν φορούσες μπλου τζήν.



Όσο για τους εσωκομματικούς «επικριτές» του εσχάτως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει επικίνδυνα με την άποψη ότι οι Κεϊνσιανές θεωρίες είναι ο Μαρξισμός της εποχής μας. Αυτά όμως είναι θέμα του επικείμενου συνεδρίου στους ρυθμούς του οποίου αναμένεται να εισέλθει με την επιστροφή του από το Λονδίνο.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Μέτρα της τροχαίας για το τριήμερο Ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας έχουν προγραμματιστεί από την Ελληνική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, για το τριήμερο...

της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.



Μέτρα αφενός για τη διευκόλυνση όσων πολιτών μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και αφετέρου για την πρόληψη ληστειών, κλοπών και άλλων εγκληματικών ενεργειών.



Σε ό,τι αφορά την Τροχαία, όλες οι υπηρεσίες της χώρας θα είναι σε επιφυλακή, θα υπάρχει έντονη παρουσία στα σημεία του εθνικού δικτύου που σημειώνονται συνήθως πολλά τροχαία ατυχήματα, θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται (οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κ.λ.π.), ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.



Για τη διευκόλυνση των οδηγών απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα ως εξής:



-Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.



-Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.



-Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.



Όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συνεχώς αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλους τους χώρους συνάθροισης πολιτών, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λπ., ενώ ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.



Η Αστυνομία πάντως κάνει έκκληση στους πολίτες να λαμβάνουν και οι ίδιοι μέτρα αυτοπροστασίας και ασφάλισης των χρημάτων τους και των σπιτιών τους, και να ειδοποιούν αμέσως την Άμεση Δράση για οτιδήποτε τους συμβεί.



Παράλληλα, ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί σε όλη την επικράτεια, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και άλλων απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Αν πρόκειται για απόπειρα πνιγμού, εκφοβισμού ή νόμιμης άμυνας όπως υποστηρίζει η διευθύντρια, θα το δείξει η απόφαση του δικαστηρίου.Στη...

φωτογραφία του rodopinews πάντως, φαίνεται το... μανικιούρ της γυναίκας που κυριολεκτικά έβαλε τα νύχια της, στο πρόσωπο της δημοσιογράφου.



Σύμφωνα με το rodopinews όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 6 Μαρτίου όταν η δημοσιογράφος πήγε στη δουλειά της και παραπονέθηκε σε τεχνικούς αλλά και στη διευθύντρια για μια βλάβη στον υπολογιστή της.

Λίγα λεπτά αργότερα δημοσιογράφος και διευθύντρια, είχαν έρθει στα χέρια με την εργαζόμενη να καταγγέλλει ότι προσπαθούσε να αμυνθεί ενώ τις χώρισε ο τεχνικός προϊστάμενος.



Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου, σύμφωνα με το rodopinews, η διευθύντρια του σταθμού βρέθηκε μετά από αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε εις βάρος της, έπειτα από ιατροδικαστική έρευνα των τραυμάτων της εργαζόμενης και μήνυση που της υποβλήθηκε.



Η διευθύντρια υποστήριξε πως δεν επιτέθηκε η ίδια στην δημοσιογράφο αλλά της επιτέθηκε η δημοσιογράφος η οποία και τελικά …αυτοτραυματίστηκε και την οποία και τελικά μήνυσε επίσης.





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91