follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

«Είναι καθήκον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρει απαντήσεις, οι οποίες θα προστατεύουν τους απλούς ανθρώπους και...

τα μέσα εισοδήματα», τόνισε σε δηλώσεις του ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, ασκώντας κριτική στο «πακέτο διάσωσης» του Eurogroup για την Κύπρο.



Όπως πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος, «αν κάποιος θέλει να πλήξει τους Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι απλώθηκαν σε ένα μικρό νησί, σε έναν τομέα που σχεδόν δεν υπάρχουν οι νομοθετικές προβλέψεις, τότε θα πρέπει να παραδεχτεί πως ο Κύπριος εργάτης, δεν φταίει σε τίποτε γι αυτό». Είπε ακόμη ότι το καθήκον των Ευρωπαίων πολιτικών είναι να φέρουν περισσότερη δικαιοσύνη στην ευρωπαϊκή συζήτηση.



Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο κ. Φάιμαν είχε επισημάνει πως η Κύπρος πρέπει να υποστηριχτεί για να απαλλαγεί από το βάρος του χρέους, ακόμη και αν πιθανόν έγιναν λάθη και η χώρα ισοδυναμεί με έναν φορολογικό παράδεισο.



Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο -ο οποίος επανειλημμένως στο παρελθόν, σε αντίθεση με άλλους ηγέτες, είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ της στήριξης της Ελλάδας και της παραμονής της στην Ευρωζώνη- μια τέτοια στάση απέναντι στην Κύπρο θα δώσει το μήνυμα ότι η Ευρωζώνη δεν εγκαταλείπει κανέναν εταίρο.



newsbeast.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Όλα τα σενάρια για το κούρεμα των καταθέσεων Μετά από την ψυχρολουσία της απόφασης του Eurogroup, για κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, που σημαίνει στην ουσία ακύρωση της εγγύησης...

των χρημάτων σε λογαριασμούς των τραπεζών της Ευρωζώνης – για την οποία είχε δεσμευθεί το περασμένο καλοκαίρι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι -, η κυπριακή πλευρά εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με αλλαγές στους συντελεστές.



Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο βασικός λόγος της αναβολής της ψηφοφορίας στη Βουλή. Ποια, όμως, είναι τα σενάρια, που έχουν πέσει στο τραπέζι ώστε να αλλάξει το κούρεμα



6,75% για ποσά έως 100.000 ευρώ και

9,90% για ποσά από 100.000 ευρώ και άνω ;



Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μικροκαταθέτες, δηλαδή όσοι έχουν στις κυπριακές τράπεζες έως 100.000 ευρώ. Για αυτή την ομάδα καταθέσεων έχει προταθεί :



1.

Χωρίς κούρεμα καταθέσεις έως 20.000 ευρώ,

Κούρεμα 6,75% - ή κλιμακωτό από 20.000 έως 100.000 ευρώ, και

έως και 15% για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.


2.

Κούρεμα 3% για ποσά έως 100.000 ευρώ,

10% από 100.000 έως 500.000 ευρώ και

15% από 500.000 ευρώ και άνω.


3.

Χωρίς κούρεμα καταθέσεις έως 100.000 ευρώ,

και υψηλότερος συντελεστής για τα μεγαλύτερα ποσά.

Η αύξηση του συντελεστή κουρέματος για τα μεγάλα ποσά εξετάζεται σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι απώλειες στα έσοδα από τις προτεινόμενες αλλαγές στους μικροκαταθέτες.

Αυτό, άλλωστε, έχουν διαμηνύσει και οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ότι δηλαδή δεν είναι αρνητικοί σε οποιαδήποτε αλλαγή στους συντελεστές του κουρέματος, αρκεί να διασφαλισθεί ότι τα έσοδα θα είναι 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97





  • Νέες προοπτικές από την ίδρυση Ελληνο-κουβετιανού Επιμελητηρίου

  • Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δύο πλευρών βρίσκονται οι επενδυτικές και τουριστικές δραστηριότητες


Άνοιγμα στην Ελλάδα κάνει το Κουβέιτ, εκφράζοντας την βούληση για ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς έρχεται σε μία στιγμή που η Ελλάδα αναζητά συμμάχους και επενδύσεις για να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα στο οποίο έχει βυθιστεί λόγω της οικονομικής κρίσης.


Η νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας – Κουβέιτ σηματοδοτείται από την ίδρυση μέσα στις επόμενες ημέρες του Ελληνο-κουβετιανού Επιμελητηρίου, που εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση και θα ανοίξει νέους δρόμους σε επίπεδο οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση της σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών παίζουν ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κουβέιτ Θ. Θεοδώρου και ο πρέσβης του Κουβέιτ στην Ελλάδα Raid Al Rifai.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δύο πλευρών βρίσκονται οι εμπορικές, επενδυτικές και τουριστικές δραστηριότητες, ενώ σημαντική ώθηση σε όλες τις σχεδιαζόμενες δράσεις θα φέρει η απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Προτεραιότητα στα σχέδια του Επιμελητηρίου θα είναι η ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Η αγορά του Κουβέιτ είναι αναπτυσσόμενη και αποτελεί ευκαιρία για την σύναψη τουριστικών και επαγγελματικών συνεργασιών για τους επιχειρηματίες του κλάδου. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει πολύ μικρό ποσοστό της συγκεκριμένης ελπιδοφόρας αγοράς, καθώς πρόκειται για μία χώρα τριών εκατομμυρίων κατοίκων με πλούσια οικονομία, εκ των οποίων τα 2,5 εκατομμύρια πραγματοποιούν τρία έως τέσσερα ταξίδια τον χρόνο, τόσο για καλοκαιρινές όσο και για χειμερινές διακοπές.

Βασικοί τους προορισμοί είναι οι αραβικές και ασιατικές χώρες, με έμφαση στην Τουρκία, καθώς και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γερμανία, αλλά και Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία). Η Ελλάδα διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο από ένα υψηλού εισοδηματικού επιπέδου target group. Μεγάλες ευκαιρίες ανοίγονται και στο επίπεδο των εμπορικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στα αγροτικά, γαλακτοκομικά, κτηνοτροφικά προϊόντα, αλλά και στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών.


Αναγεννημένη χώρα

Το σημερινό Κουβέιτ σε τίποτε δεν θυμίζει την κατεστραμμένη χώρα που άφησε πίσω του ο πόλεμος του Κόλπου. Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια από την εισβολή των σανταμικών δυνάμεων για να κατορθώσει το Κουβέιτ να επουλώσει τις κοινωνικές και οικονομικές πληγές του. Ήταν μία περίοδος μεγάλης προσπάθειας και μεθοδικής εργασίας τόσο της ηγεσίας υπό τον Σεΐχη Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Σαμπάχ, όσο και του πληθυσμού, ώστε να αναγεννηθεί το κράτος από τις στάχτες του πολέμου και όχι μόνο να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, αλλά να βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή των χωρών του Κόλπου αλλά και της ευρύτερης περιοχής που χαρακτηρίζονται από σταθερότητα και οικονομική ευρωστία.

Το επίτευγμα δεν ήταν αυτονόητο και απαίτησε πολύ προσεκτικούς χειρισμούς ώστε να διατηρηθεί η πολιτική και κοινωνική ισορροπία μετά την σκληρή εμπειρία της κατοχής, που μπορούν «από πρώτο χέρι» να καταλάβουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Είναι και αυτό άλλωστε ένα στοιχείο που μπορεί να φέρει πιο κοντά τις δύο χώρες και τους δύο λαούς.


Σήμερα στο Κουβέιτ όλες οι δράσεις, όπως είναι ευνόητο, στρέφονται γύρω από τα θέματα του πετρελαίου και της πετρελαϊκής βιομηχανίας, όμως η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και η υγεία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της ηγεσίας του.

Η στέγαση των πολιτών και τα έργα υποδομής οδήγησαν στην διαμόρφωση σημαντικού αναπτυξιακού προγράμματος που αποσκοπεί μέχρι το 2030 να φέρει τη χώρα μεταξύ των πιο σύγχρονων κρατών του κόσμου. Όσον αφορά το πετρέλαιο, που αποτελεί πυλώνα της οικονομίας του, το αραβικό κράτος για 14η συνεχή χρονιά είχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του, λόγω της αυξημένης παραγωγής και των ανοδικών τιμών του «μαύρου χρυσού», ενώ η κυβέρνηση στα τέλη της περασμένης χρονιάς ανακοίνωσε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 δις. δολαρίων για την επόμενη πενταετία, με στόχο την αύξηση της παραγωγής από 3 εκατομμύρια βαρέλια που είναι σήμερα, σε 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Παράλληλα σχεδιάζεται η κατασκευή διυλιστηρίου χωρητικότητας 615.000 βαρελιών, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των τριών υφιστάμενων διυλιστηρίων, έργο προϋπολογισμού 30 δις. δολαρίων.



Η χώρα του Κόλπου ήταν ίσως η πρώτη που από τη δεκαετία του ’60 ανέδειξε την εξωστρέφεια ως τρόπο εξασφάλισης εσόδων για τις επόμενες γενιές από τα έσοδα του πετρελαίου. Μακροχρόνια επενδυτικά προγράμματα εξασφαλίζουν την ευμάρεια των επερχόμενων γενιών, διότι η ηγεσία του Κουβέιτ πολύ γρήγορα κατανόησε ότι οι ενεργειακοί πόροι έχουν όριο, όσο και αν φαίνονται απεριόριστοι.

Επίσης, η αγορά και οι αιθέρες του Κουβέιτ είναι ανοιχτοί σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με τον όρο ότι ο ξένος επενδυτής σέβεται και αποδέχεται το νομικό πλαίσιο, που εφαρμόζει η χώρα έναντι των ξένων επενδυτών και εργαζομένων.


Το Εμιράτο ανοιχτό για Ελληνικές επιχειρήσεις

Μεγάλες ευκαιρίες σε κατασκευές και υγεία

Στη σημερινή συγκυρία της κρίσης, όπου η ύφεση έχει γονατίσει την αγορά και έχει οδηγήσει σε περιδίνηση όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, η περίπτωση του Κουβέιτ αναδεικνύεται σε μία πρώτης τάξης ευκαιρία που δίνει διέξοδο σε αυτό που αναζητούν τώρα περισσότερο από ποτέ οι Ελληνικές επιχειρήσεις: να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, μέσω της ανάπτυξης, των εξαγωγών και της υλοποίησης επενδυτικών projects σε χώρες που δεν επηρεάζονται από τις συνθήκες οικονομικής καθίζησης.


Το Κουβέιτ προσφέρει ευκαιρίες για επιχειρηματικές δράσεις σε σχεδιασμό μικρής και μεγάλης κλίμακας. Προοπτική και επιδίωξη από την πλευρά της ηγεσίας της αραβικής χώρας είναι να προωθηθούν πολλά έργα υποδομών, κατασκευών, νοσοκομειακής περίθαλψης, αλλά και η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με χρηματοδοτήσεις που καλύπτουν μεγάλο μέρος της απαιτούμενης επένδυσης.

Αυτό ανοίγει νέες προοπτικές για μεγάλες και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις του κατασκευαστικού τομέα ή γι αυτές που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας. Παράλληλα, όμως, με την κατάλληλη προετοιμασία, στην οποία βασικό ρόλο θα διαδραματίσει και το Ελληνο-κουβετιανό επιμελητήριο, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ενίσχυση της χειμαζόμενης σήμερα ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.



Για να είναι βέβαια η Ελλάδα παρούσα σε αυτές τις ευκαιρίες, χρειάζεται και ενεργοποίηση της κυβέρνησης. Παράγοντες που γνωρίζουν, τονίζουν ότι απαιτούνται αξιόπιστες προτάσεις και θεμελίωση σταθερών και αξιόπιστων σχέσεων με συγκροτημένα βήματα σε ταχύτατους ρυθμούς, επειδή «οι ευκαιρίες δεν περιμένουν, διότι ο ανταγωνισμός είναι σκληρός εξαιτίας των παγκόσμιων οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων».

Η Ελληνική εξωστρέφεια και η επιχειρηματικότητα αξίζει να επικεντρωθεί σε αυτή την περιοχή που αποτελεί το «μάτι» στην αραβική χερσόνησο, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο προς τα βόρεια κράτη της περιοχής, ιδιαίτερα μετά τις βελτιούμενες σχέσεις με το Ιράκ, διαθέτοντας σημαντικές πύλες εισόδου, με 5 σημαντικά λιμάνια και 7 αεροδρόμια.


Πηγή εφημ. "Deal News"





via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1





  • Νέες προοπτικές από την ίδρυση Ελληνο-κουβετιανού Επιμελητηρίου

  • Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δύο πλευρών βρίσκονται οι επενδυτικές και τουριστικές δραστηριότητες


Άνοιγμα στην Ελλάδα κάνει το Κουβέιτ, εκφράζοντας την βούληση για ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς έρχεται σε μία στιγμή που η Ελλάδα αναζητά συμμάχους και επενδύσεις για να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα στο οποίο έχει βυθιστεί λόγω της οικονομικής κρίσης.


Η νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας – Κουβέιτ σηματοδοτείται από την ίδρυση μέσα στις επόμενες ημέρες του Ελληνο-κουβετιανού Επιμελητηρίου, που εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση και θα ανοίξει νέους δρόμους σε επίπεδο οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση της σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών παίζουν ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κουβέιτ Θ. Θεοδώρου και ο πρέσβης του Κουβέιτ στην Ελλάδα Raid Al Rifai.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δύο πλευρών βρίσκονται οι εμπορικές, επενδυτικές και τουριστικές δραστηριότητες, ενώ σημαντική ώθηση σε όλες τις σχεδιαζόμενες δράσεις θα φέρει η απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Προτεραιότητα στα σχέδια του Επιμελητηρίου θα είναι η ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Η αγορά του Κουβέιτ είναι αναπτυσσόμενη και αποτελεί ευκαιρία για την σύναψη τουριστικών και επαγγελματικών συνεργασιών για τους επιχειρηματίες του κλάδου. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει πολύ μικρό ποσοστό της συγκεκριμένης ελπιδοφόρας αγοράς, καθώς πρόκειται για μία χώρα τριών εκατομμυρίων κατοίκων με πλούσια οικονομία, εκ των οποίων τα 2,5 εκατομμύρια πραγματοποιούν τρία έως τέσσερα ταξίδια τον χρόνο, τόσο για καλοκαιρινές όσο και για χειμερινές διακοπές.

Βασικοί τους προορισμοί είναι οι αραβικές και ασιατικές χώρες, με έμφαση στην Τουρκία, καθώς και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γερμανία, αλλά και Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία). Η Ελλάδα διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο από ένα υψηλού εισοδηματικού επιπέδου target group. Μεγάλες ευκαιρίες ανοίγονται και στο επίπεδο των εμπορικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στα αγροτικά, γαλακτοκομικά, κτηνοτροφικά προϊόντα, αλλά και στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών.


Αναγεννημένη χώρα

Το σημερινό Κουβέιτ σε τίποτε δεν θυμίζει την κατεστραμμένη χώρα που άφησε πίσω του ο πόλεμος του Κόλπου. Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια από την εισβολή των σανταμικών δυνάμεων για να κατορθώσει το Κουβέιτ να επουλώσει τις κοινωνικές και οικονομικές πληγές του. Ήταν μία περίοδος μεγάλης προσπάθειας και μεθοδικής εργασίας τόσο της ηγεσίας υπό τον Σεΐχη Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Σαμπάχ, όσο και του πληθυσμού, ώστε να αναγεννηθεί το κράτος από τις στάχτες του πολέμου και όχι μόνο να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, αλλά να βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή των χωρών του Κόλπου αλλά και της ευρύτερης περιοχής που χαρακτηρίζονται από σταθερότητα και οικονομική ευρωστία.

Το επίτευγμα δεν ήταν αυτονόητο και απαίτησε πολύ προσεκτικούς χειρισμούς ώστε να διατηρηθεί η πολιτική και κοινωνική ισορροπία μετά την σκληρή εμπειρία της κατοχής, που μπορούν «από πρώτο χέρι» να καταλάβουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Είναι και αυτό άλλωστε ένα στοιχείο που μπορεί να φέρει πιο κοντά τις δύο χώρες και τους δύο λαούς.


Σήμερα στο Κουβέιτ όλες οι δράσεις, όπως είναι ευνόητο, στρέφονται γύρω από τα θέματα του πετρελαίου και της πετρελαϊκής βιομηχανίας, όμως η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και η υγεία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της ηγεσίας του.

Η στέγαση των πολιτών και τα έργα υποδομής οδήγησαν στην διαμόρφωση σημαντικού αναπτυξιακού προγράμματος που αποσκοπεί μέχρι το 2030 να φέρει τη χώρα μεταξύ των πιο σύγχρονων κρατών του κόσμου. Όσον αφορά το πετρέλαιο, που αποτελεί πυλώνα της οικονομίας του, το αραβικό κράτος για 14η συνεχή χρονιά είχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του, λόγω της αυξημένης παραγωγής και των ανοδικών τιμών του «μαύρου χρυσού», ενώ η κυβέρνηση στα τέλη της περασμένης χρονιάς ανακοίνωσε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 δις. δολαρίων για την επόμενη πενταετία, με στόχο την αύξηση της παραγωγής από 3 εκατομμύρια βαρέλια που είναι σήμερα, σε 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Παράλληλα σχεδιάζεται η κατασκευή διυλιστηρίου χωρητικότητας 615.000 βαρελιών, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των τριών υφιστάμενων διυλιστηρίων, έργο προϋπολογισμού 30 δις. δολαρίων.



Η χώρα του Κόλπου ήταν ίσως η πρώτη που από τη δεκαετία του ’60 ανέδειξε την εξωστρέφεια ως τρόπο εξασφάλισης εσόδων για τις επόμενες γενιές από τα έσοδα του πετρελαίου. Μακροχρόνια επενδυτικά προγράμματα εξασφαλίζουν την ευμάρεια των επερχόμενων γενιών, διότι η ηγεσία του Κουβέιτ πολύ γρήγορα κατανόησε ότι οι ενεργειακοί πόροι έχουν όριο, όσο και αν φαίνονται απεριόριστοι.

Επίσης, η αγορά και οι αιθέρες του Κουβέιτ είναι ανοιχτοί σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με τον όρο ότι ο ξένος επενδυτής σέβεται και αποδέχεται το νομικό πλαίσιο, που εφαρμόζει η χώρα έναντι των ξένων επενδυτών και εργαζομένων.


Το Εμιράτο ανοιχτό για Ελληνικές επιχειρήσεις

Μεγάλες ευκαιρίες σε κατασκευές και υγεία

Στη σημερινή συγκυρία της κρίσης, όπου η ύφεση έχει γονατίσει την αγορά και έχει οδηγήσει σε περιδίνηση όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, η περίπτωση του Κουβέιτ αναδεικνύεται σε μία πρώτης τάξης ευκαιρία που δίνει διέξοδο σε αυτό που αναζητούν τώρα περισσότερο από ποτέ οι Ελληνικές επιχειρήσεις: να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, μέσω της ανάπτυξης, των εξαγωγών και της υλοποίησης επενδυτικών projects σε χώρες που δεν επηρεάζονται από τις συνθήκες οικονομικής καθίζησης.


Το Κουβέιτ προσφέρει ευκαιρίες για επιχειρηματικές δράσεις σε σχεδιασμό μικρής και μεγάλης κλίμακας. Προοπτική και επιδίωξη από την πλευρά της ηγεσίας της αραβικής χώρας είναι να προωθηθούν πολλά έργα υποδομών, κατασκευών, νοσοκομειακής περίθαλψης, αλλά και η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με χρηματοδοτήσεις που καλύπτουν μεγάλο μέρος της απαιτούμενης επένδυσης.

Αυτό ανοίγει νέες προοπτικές για μεγάλες και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις του κατασκευαστικού τομέα ή γι αυτές που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας. Παράλληλα, όμως, με την κατάλληλη προετοιμασία, στην οποία βασικό ρόλο θα διαδραματίσει και το Ελληνο-κουβετιανό επιμελητήριο, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ενίσχυση της χειμαζόμενης σήμερα ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.



Για να είναι βέβαια η Ελλάδα παρούσα σε αυτές τις ευκαιρίες, χρειάζεται και ενεργοποίηση της κυβέρνησης. Παράγοντες που γνωρίζουν, τονίζουν ότι απαιτούνται αξιόπιστες προτάσεις και θεμελίωση σταθερών και αξιόπιστων σχέσεων με συγκροτημένα βήματα σε ταχύτατους ρυθμούς, επειδή «οι ευκαιρίες δεν περιμένουν, διότι ο ανταγωνισμός είναι σκληρός εξαιτίας των παγκόσμιων οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων».

Η Ελληνική εξωστρέφεια και η επιχειρηματικότητα αξίζει να επικεντρωθεί σε αυτή την περιοχή που αποτελεί το «μάτι» στην αραβική χερσόνησο, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο προς τα βόρεια κράτη της περιοχής, ιδιαίτερα μετά τις βελτιούμενες σχέσεις με το Ιράκ, διαθέτοντας σημαντικές πύλες εισόδου, με 5 σημαντικά λιμάνια και 7 αεροδρόμια.


Πηγή εφημ. "Deal News"





via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Υπέρ της άμεσης αποχώρησης της Κύπρου από την ευρωζώνη, τάσσεται με δήλωσή του ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αλέκος Αλαβάνος...

Ο κ. Αλαβάνος τονίζει ότι «με δραματικό τρόπο οι εξελίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία υποδεικνύουν ότι για μια περιφερειακή χώρα σε κρίση ο μόνος δρόμος διάσωσης, ανασυγκρότησης και κοινωνικής προόδου είναι η άμεση αποχώρηση από την ευρωζώνη, το Σχέδιο Β'».



Ο κ. Αλαβάνος υποστηρίζει ότι το πρόβλημα στην Κύπρο δεν αφορά τους μεγαλοκαταθέτες -από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- με τους φουσκωμένους λογαριασμούς από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. «Αυτοί» προσθέτει «οφείλουν να πληρώσουν βαριά το τίμημα των ανομιών τους και να γνωρίσουν το σπαθί της Δικαιοσύνης».



Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, αφορά τους μικρούς και μεσαίους καταθέτες με τις αποταμιεύσεις μιας ζωής. «Μέχρι τώρα, με τους όρους που επέβαλε η ευρωζώνη στις χώρες σε κρίση έχει αποδειχθεί ότι καμία ασφάλεια δεν υπάρχει για τον μισθό. Καμία ασφάλεια για τη σύνταξη. Καμία ασφάλεια για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Καμία ασφάλεια για τη θέση εργασίας. Καμία ασφάλεια για τα ακίνητα των λαϊκών στρωμάτων» λέει και υποστηρίζει ότι η εθνικοποίηση των τραπεζών, η αποχώρηση από την ευρωζώνη, μαζί με τον οικονομικό σχεδιασμό και το Κοινωνικό Κράτος, αποτελούν τις συντεταγμένες για το Σχέδιο Β', το οποίο δεν είναι αναγκαίο μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Κυπριακή Δημοκρατία, όπου βρίσκει πια ανοικτή στήριξη, καθώς και για τις άλλες χώρες της περιφέρειας.




http://www.newsbeast.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΡΗΤΑ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ;



Σε μνημόσυνο που τελέσθει για τους νεκρούς του ολοκαυτώματος στη συναγωγή Μοναστηριωτών στην Θεσσαλονίκη. Στην επιμνημόσυνη δέηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.



Καμία έκπληξη φυσικά από την παρουσία του στην εβραϊκή συναγωγή για να τιμήσει το εβραϊκό ολοκαύτωμα (ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ!!!)! Το ερώτημα είναι το εξής: Γνωρίζουν οι παρευρισκομένοι ότι αυτό δεν επιτρέπεται στους Ορθοδόξους Χριστιανούς;Σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ η είσοδος σε εβραϊκές συναγωγές!



Αναλυτικά:



ΞΕ΄ἀποστ. Κανών: «Εἰ τις κληρικος ἤ λαϊκός εἰσέλθοι εἰς συναγωγήν Ἰουδαίων ἤ αἱρετικῶν προσεύξασθαι καί καθαιρείσθω καί ἀφοριζέσθω»

καί ΟΑ΄Ἀποστ΄Κανών: «Εἴ τις Χριστιανός ἔλαιον ἀπενέγκοι εἰς ἱερόν ἐθνῶν ἤ εἰς συναγωγήν Ἰουδαίων ἐν ταῖς ἑορταῖς αὐτῶν ἤ λύχνους ἅπτοι, ἀφοριζέσθω».



Πώς λοιπόν βλέπουμε Ορθόδοξους (;) πολιτικούς, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ, να κάθονται μια χαρά στη συναγωγή καταπατώντας βάναυσα τους Ιερούς Κανόνες;;

www.katohika.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Σε αναβολή οδεύει, όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, η σημερινή ψηφοφορία της κυπριακής

Βουλής, για την επικύρωση των μέτρων που αποφάσισε το Eurogroup, με την εφάπαξ εισφορά στις τραπεζικές καταθέσεις.



Παράλληλα, οι τράπεζες θα μείνουν τελικά κλειστές για το προσεχές διήμερο, δηλαδή Τρίτη και Τετάρτη.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Όχι» απάντησε κατηγορηματικά ο πρόεδρος Αναστασιάδης, όταν ρωτήθηκε

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά πόσον η Ελλάδα τήρησε αρνητική, για την Κύπρο, στάση στο Eurogroup, όπως είχε μεταδώσει τηλεοπτικό κανάλι επικαλούμενο πηγή από το Προεδρικό Μέγαρο.



Εξάλλου, η συνάντηση του Προέδρου με τον γγ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Νίκο Κατσουρίδη, διήρκεσε 25 λεπτά.



Εξερχόμενος ο κ. Κυπριανού περιορίστηκε να δηλώσει ότι η συνάντηση ζητήθηκε από το ΑΚΕΛ.



Ο κ. Κυπριανού φέρεται να επέδωσε στον κ. Αναστασιάδη εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης , μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.







Πηγή: ΑΜΠΕ



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Με τον Αντώνη Μανιτάκη θα συναντηθεί στις 5 το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς στο

Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο συζήτησης η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με δεδομένο ότι η τρόικα επιστρέφει σε 15 μέρες...




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Κατακλυσμιαίους ρυθμούς έχει πάρει η διάδοση στην ελληνική αγορά της πεποίθησης ότι αυτή η μνημονιακή πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ οδηγεί σε τραγικό οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Οι αυταπάτες διαλύονται. Οι επιχειρηματίες που νόμισαν ότι με το μνημόνιο οι Γερμανοί θα έβαζαν τουλάχιστον μια τάξη στη χώρα και θα έβγαζαν από τη μέση τους «αεριτζήδες», έχουν απογοητευτεί πλήρως. Ναι μεν αρκετοί τυχάρπαστοι ανταγωνιστές τους εξαφανίστηκαν, αλλά ταυτόχρονα η μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων λόγω της δραματικής μείωσης των μισθών τους, των συντάξεων και εν γένει των εισοδημάτων τους είναι τόσο δραστική, ώστε δεν μπορούν να επιβιώσουν ούτε καν οι σοβαρότερες των επιχειρήσεων που τηρούν τις υποχρεώσεις τους.



Ρευστό δεν υπάρχει πουθενά στην αγορά. Κανένας δεν πληρώνει κανέναν. Οι επιχειρηματίες ρίχνουν ο ένας τον άλλον – και αναφερόμαστε σε αυτούς που ήταν συνεπείς μέχρι τώρα, όχι στους απατεώνες. Δάνεια δεν δίνει καμία τράπεζα σχεδόν σε κανέναν. Ξέφτισε η αυταπάτη και το κυβερνητικό παραμύθι ότι δήθεν με τις δανειακές δόσεις για την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες θα έριχναν χρήμα για να κινηθεί η αγορά.



Τίνος είναι το ευρώ; Είναι όντως «κοινό νόμισμα» όλων των χωρών της Ευρωζώνης; Δεν εννοούμε τυπικά, αλλά ουσιαστικά. Ουδέποτε στο παρελθόν οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας η πολιτική υπεράσπισης του εθνικού νομίσματός της συνεπέφερε τόσο απερίγραπτη δυστυχία και οικονομική ερήμωση. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα πρώτα επτά-οκτώ χρόνια του ευρώ οι Ελληνες, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και λοιποί γνώρισαν πρωτοφανή ευημερία ακριβώς λόγω του ευρώ. Μετά σε δυο-τρία χρόνια, όμως, όχι μόνο εξαφανίστηκαν όλα αυτά τα κέρδη, αλλά οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου γυρίζουν δεκαετίες ολόκληρες πίσω…



Ενα νόμισμα που καταστρέφει λαούς και χώρες, γιατί πρέπει να το υπερασπίζονται οι Ευρωπαίοι των χωρών που δυστυχούν; «Πρέπει να αναρωτηθούμε: Τι έγινε η Ευρώπη; Γιατί μόνο η Γερμανία πλούτισε (με το ευρώ);» υπογράμμισε ο Ιταλός πολιτικός ηγέτης Μπέπε Γκρίλο σε συνέντευξή του στην οικονομική γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ». Δεν δίστασε να ρίξει τη… «βόμβα»: «Η Ιταλία βρίσκεται ήδη ντε φάκτο εκτός ευρώ»! Εξήγησε το γιατί: «Οι Βορειοευρωπαίοι θα κρατήσουν την Ιταλία μέχρι να πάρουν πίσω οι τράπεζές τους τις επενδύσεις τους σε ιταλικά κρατικά ομόλογα. Επειτα θα μας πετάξουν κάτω σαν καυτή πατάτα».



Αν η Ιταλία απειλείται με αποβολή από το ευρώ όποτε το κρίνουν σκόπιμο οι Γερμανοί, η τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης δηλαδή αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που καθόρισε το Βερολίνο για το κοινό νόμισμα, είναι ηλίου φαεινότερον πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τα καταφέρει η Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι, τα μεσαία στρώματα, οι συνταξιούχοι το συνειδητοποιούν ήδη αυτό με πολύ σκληρό τρόπο. Ακόμη πιο βίαια και καταστροφικά για το μέλλον τους το συνειδητοποιούν οι νέοι.



Η επιχειρηματική ελίτ αρχικά χάρηκε με τις δραστικές περικοπές μισθών, οι οποίες σηματοδότησαν μια τεράστια ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα προς τους πλούσιους. Ολοι οι επιχειρηματίες, ακόμη και οι μικρότεροι, κέρδισαν στην αρχή από τις μειώσεις μισθών. Τώρα αρχίζουν και βλέπουν, όμως, ότι δεν πάει άλλο με αυτή την πολιτική. Ετσι, όμως, τίθεται επί τάπητος το ερώτημα πόσο σταθερό μπορεί να είναι υπ’ αυτούς τους όρους το καθεστώς της γερμανοκρατίας στη χώρα μας.



Ο λαός μισεί τη γερμανοκρατία. Ποιοι σοβαροί επιχειρηματίες έχουν συμφέροντα που αντικειμενικά επωφελούνται από το καθεστώς αυτό; Οι ισχυρότεροι όμιλοι της Ελλάδας δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία και στα πετρέλαια. Αυτοί αναπότρεπτα είναι με τους Αμερικανούς και όχι με τους Γερμανούς. Θα πάνε με τις ΗΠΑ και όχι με τη Γερμανία, αν υπάρξει σύγκρουση των δύο πόλων.



Βιομηχανία δεν υπάρχει πλέον στη χώρα σε σοβαρό επίπεδο. Ο κατασκευαστικός τομέας οπωσδήποτε εξαρτάται από τους Γερμανούς επικυρίαρχους, αλλά όλα τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα έχουν σταματήσει στα χρόνια του μνημονίου. Ετσι, όμως, ο εξ αντικειμένου φιλογερμανικός προσανατολισμός καθίσταται εντελώς κενός περιεχομένου μέσα στην Ελλάδα, στρέφοντας τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους σε έργα στο εξωτερικό.



Το συμπέρασμα είναι απλό. Η αντιπάθεια του λαού και η έλλειψη επιχειρηματικών συμφερόντων καθιστούν το καθεστώς της γερμανοκρατίας πολύ πιο σαθρό από όσο δείχνει.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Ένα ζευγάρι σε κατάσταση μέθης, έκανε στoματικό σεx, μέσα σε τράπεζα, την ώρα που γύρω υπήρχε αρκετός κόσμος!



Το ζευγάρι προχώρησε στην πράξη στην Lloyds bank στην Ουαλία, και ομολόγησε ότι ήταν σε κατάσταση μέθης...



Η εφημερίδα '"The Sun'' αποκαλεί την είδηση ''Bank Job''...



Η Phillipa Botting και ο φίλος της Gareth Healey εντοπίστηκαν στο βίντεο ασφαλείας ενώ τους είδε και ένα κοριτσάκι 10 ετών.



Αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης με αναστολή






via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Στο επίκεντρο η νέα πρόταση που θα καταθέσει η Κύπρος Πληροφορίες από το sigmalive.com αναφέρουν ότι δεν

αποκλείεται το απόγευμα να υπάρξει έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.



Στο επίκεντρο θα βρεθεί νέα πρόταση που θα καταθέσει η κυπριακή πλευρά προκειμένου να προστατέψει τους μικροκαταθέτες.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Πούτιν «Άδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο»

χαρακτήρισε σήμερα το μέτρο της επιβολής δασμού στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.



Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ενημέρωσε πως ο Πούτιν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη σήμερα το πρωΐ, στην οποία εξετάσθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τη δανειακή σύμβαση που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της Κύπρου.



«Αξιολογώντας την πιθανή απόφαση να επιβληθεί επιπλέον δασμολόγηση στις καταθέσεις στην Κύπρο, ο Πούτιν δήλωσε πως εάν εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή θα ήταν άδικη, αντιεπαγγελματική κι επικίνδυνη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.



Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Σατάλοφ δήλωσε πως η δασμολόγηση στην Κύπρο θα ήταν δίκαιη εάν εφαρμοζόταν μόνον στα επιτόκια των καταθέσεων.






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Συνεχίζει σήμερα ο Μανώλης Γλέζος με νέα ανακοίνωση σχετικά με τις κατηγορίες που

εξαπέλυσε χθες εναντίον του ο Αργύρης Ντινόπουλος από "παράθυρο" του ΣΚΑΙ.



Το σχόλιο από το γραφείο Τύπου του Μανώλη Γλέζου έχει ως εξής:



"Για να τελειώνουμε μια και καλή με την επιχειρούμενη επίθεση που γίνεται τις τελευταίες ώρες εναντίον της άποψης του Μανώλη Γλέζου, από τα "χαρτάκια" που δίνει το επιτελείο της ΝΔ στους εκπροσώπους της στα τηλεπαράθυρα (είναι τα ίδια που έδινε και προεκλογικά), όσον αφορά το θέμα του εσωτερικού δανείου.



Άλλο εσωτερικός δανεισμός επί του εισοδήματος -και όχι των καταθέσεων- και άλλο κούρεμα των καταθέσεων. Εθελοντικό για τα φτωχά στρώματα και υποχρεωτικό για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι 20.000 ήταν παράδειγμα και θα αποφάσιζε για το τελικό ποσό η βουλή, αν γινόταν αποδεκτή η πρόταση. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ.



Τώρα επί της ουσίας: Φόροι στα ακίνητα. Χαράτσια όλων των μορφών. Κάθε χρόνο φόρος αλληλεγγύης (sic). Kι όλα αυτά για να πληρώνονται οι τόκοι στους δανειστές. Ας διαλέξουν οι διαστρεβλωτές της ΝΔ ποια αλήθεια θέλουν και ας συνεχίζουν να ακίζονται στα τηλεπαράθυρα με έπαρση και ναρκισσισμό".



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αγορών και τις προβλέψεις των αναλυτών, οι χρηματαγορές σε όλο τον κόσμο πλήττονται από την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, ως αντάλλαγμα για τη σύναψη δανειακής σύμβασης.

Με απώλειες 2% περίπου άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο CAC 40 στο Παρίσι εμφανίζει απώλειες 2,2%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο 2,7% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη 2,7%. Πτώση 1,8% καταγράφει ο DAX στη Φρανκφούρτη και 1,6% ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Ο δείκτης των τραπεζών Stoxx 600 Banks υποχωρεί 2,4% .

Στη Μόσχα, η πτώση αγγίζει το 3,6%.



Αισθητή πτώση στις αγορές της Ασίας, υποχωρεί το ευρώ



το ιαπωνικό γεν ανατιμήθηκε σημαντικά έναντι του ευρώ και οι μετοχές στις ασιατικές αγορές υποχώρησαν αισθητά με την έναρξη των συνεδριάσεων, τη Δευτέρα, έπειτα από την πρωτοφανή πρόταση διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, που «κλόνισε» τα νεύρα των επενδυτών.



Το ιαπωνικό νόμισμα ανατιμήθηκε κατά πολύ νωρίς τη Δευτέρα στην Ασία έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο βυθίστηκε σε χαμηλό 121,585 ανά ευρώ, από τα 124,93 γεν ανά ευρώ, αργά την Παρασκευή.



Το ευρώ άγγιξε και τα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων εβδομάδων έναντι του δολαρίου -1,2895 δολάρια ανά ευρώ- νωρίς τη Δευτέρα, πολύ κάτω από το επίπεδο των περίπου 1,30 δολαρίων ανά ευρώ, αργά την Παρασκευή.



«Θα έχουμε μια διόρθωση σήμερα... Το γεν είναι κοντά στα 95 σε σχέση με το δολάριο. Αυτά είναι άσχημα νέα για την ιαπωνική αγορά» δήλωσε ο Τακάσι Χιρόκι, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Monex Inc.



Στις χρηματιστηριακές μετοχές, ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού, εκτός των μετοχών του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, άνοιξε μειωμένος κατά 0,8%, με το χρηματιστήριο της Αυστραλίας να βυθίζεται κατά 1,7% και της Νότιας Κορέας να υποχωρεί κατά 0,6%.



«Η εβδομάδα ξεκίνησε με μια σαφή αύξηση του επιπέδου κινδύνου μετά την απόφαση-έκπληξη στις Βρυξέλλες... με την καταβολή φόρου καταθέσεων στην Κύπρο, για να εγκριθεί το δάνειο των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ» δήλωσε ο Σιν Κάλοου στρατηγικός αναλυτής της Westpac.



Κατά τους αναλυτές, το προτεινόμενο σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο προκαλεί αύξηση της αβεβαιότητας και δυνητικά δημιουργεί τάσεις αναζωπύρωσης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.



Τελικά, το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με σημαντικές απώλειες 2,71%, που αποδίδονται, χωρίς περιστροφές, στην αναζωπύρωση των ανησυχιών για την κρίση στην ευρωζώνη, μετά την ανακοίνωση της δασμολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, έναντι της σύναψης δανειακής σύμβασης από την ευρωζώνη.



Ο δείκτης Nikkei 225 των κύριων διαπραγματεύσιμων μετοχών έκλεισε με απώλειες 340,32 μονάδων, στις 12.220,63 μονάδες.



Ταυτόχρονα, το ευρώ υποχωρεί στην ιαπωνική αγορά συναλλάγματος, φθάνοντας στα 121,75 γεν στις 15.00 τοπική ώρα (08.00, ώρα Ελλάδος), έναντι 124,61 στο κλείσιμό του την Παρασκευή.



Ακόμη, στο χαμηλότερο επίπεδό τους το τελευταίο τρίμηνο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.



Ο γενικός δείκτης Hang Seng έκλεισε με απώλειες 2% στις 22.083,4 μονάδες. Ο δείκτης China Enterprises για τις μεγάλες κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε από την πλευρά του κατά 2,1%.



Αμφότεροι οι δείκτες έκλεισαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον περασμένο Δεκέμβριο.



Σημαντική άνοδος στην αγορά 10ετών κρατικών ομολόγων



Ταυτόχρονα, σημαντική άνοδος καταγράφηκε στην αγορά ιαπωνικών κρατικών ομολόγων, φέρνοντας τα πρότυπα συγκριτικής αξιολόγησης για τα 10ετή ομόλογα κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταίας δεκαετίας, καθώς η απόφαση της ευρωζώνης να «κουρέψει» τις καταθέσεις στην Κύπρο, στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης για την έξοδο από τη χρηματοοικονομική κρίση, έσπρωξε τους επενδυτές σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις.



Οι αποδώσεις των 10ετών κυπριακών ομολόγων υποχώρησαν κατά 2,5 βασικές μονάδες στο 0,590%, μόλις λίγο πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας του 0,585%, που είχε καταγραφεί στις 4 Μαρτίου.



Οι επενδυτές αντέδρασαν στις εξελίξεις στην Κύπρο, πουλώντας πιο ριψοκίνδυνες μετοχές και στράφηκαν σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, όπως το δολάριο και τα κρατικά ομόλογα.



«Όσοι χαράσσουν την πολιτική της ευρωζώνης είχαν διαβεβαιώσει πως η Ελλάδα ήταν μία εξαίρεση, όταν οι επενδυτές υπέστησαν απώλειες από τα διακρατούμενα κρατικά ομόλογα. Όμως, τώρα έχουμε ‘κούρεμα’ στις καταθέσεις. Εάν έχεις δύο εξαιρέσεις, τότε αυτό μοιάζει περισσότερο με προηγούμενο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της στρατηγικής ομολόγων της Daiwa Securities, Τόχρου Γιαμαμότο.



«Τα χρήματα των επενδυτών είναι πιθανότερο ότι θα επιστρέψουν στη Γερμανία και πάλι μέσα στην ευρωζώνη. Θα είναι δύσκολο να πωλήσει κανείς ιαπωνικά κρατικά ομόλογα, αν και κανείς δεν θέλει να αποκτήσει ιαπωνικά ομόλογα με τόσο μικρές αποδόσεις» πρόσθεσε.



Τα 10ετή ομόλογα του ιαπωνικού δημοσίου κέρδισαν επίσης 0,24 μονάδες στο 145,43, φθάνοντας μάλιστα κατά τη διάρκεια της συναλλαγής να καταγράφουν ρεκόρ τιμής στο 145,46.










via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1





Από το πρωί του Σαββάτου, η Κύπρος βράζει. Και, σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, στις Βρυξέλλες ήδη έχουν αναπτυχθεί εντονότατοι προβληματισμοί για το ιστορικό λάθος που συνιστά η απόφαση με την οποία η Ευρώπη προχωρά στη «διάσωση» της Κύπρου και τις κατά πολύ ευρύτερες από την ίδια την κυπριακή υπόθεση συνέπειές της. Αντιλαμβάνονται κάποιοι τώρα ότι οι συνέπειες αυτές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες, ειδικά σε μία χώρα η οποία έχει ανεπτυγμένο διεθνώς τον τραπεζικό τομέα.



Αρχίζουν να βλέπουν το αυτονόητο: ότι η ιστορία ίσως να καταγράψει την προχθεσινή απόφαση του Eurogroup για την κατάσχεση ποσοστού στις καταθέσεις στην Κύπρο, ως την «επίσημη» αρχή του τέλους του ευρώ – και ίσως όχι μόνον αυτού.



Κι αυτό επειδή με την πρωτοφανή σε διεθνή και ευρωπαική κλίμακα αυτή απόφαση, ουσιαστικά τίθενται σε έμπρακτη αμφισβήτηση όλο το σύστημα της δυτικής δημοκρατίας: συντάγματα, ευρωπαικές συμβάσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου, κοινοτικοί κανόνες για την ιδιοκτησία και την ελεύθερη αγορά, όλα μαζί καταρρέουν από τη στιγμή που παραβιάζονται κατ’ αυτό τον τρόπο τα «άγια των αγίων» της ελεύθερης οικονομίας και της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας, τα ίδια τα θεμέλια του ευρωπαικού και διεθνούς δυτικού τύπου οικοδομήματος.



Πέρα από τα παραπάνω, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση των μη ευρωπαίων καταθετών, ιδίως των μεγάλων, στις κυπριακές τράπεζες, οι οποίοι είχαν εμπιστευθεί τη χώρα και τη Ευρώπη γι αυτές: θα αντιδράσουν τα κράτη τους, και αν ναι, πώς; Οι ίδιοι πάντως, φυσικά και θα αντιδράσουν: από την έναρξη της επόμενης εργάσιμης εβδομάδας αναμένεται «τσουνάμι» απόσυρσης κεφαλαίων από μία χώρα που κουρεύει τις ιδιωτικές καταθέσεις. Επίσης, μεγάλος πονοκέφαλος υπάρχει και σχετικά με τις επιπτώσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.



Ετσι, η κυπριακή κυβέρνηση τρέχει τώρα, λίγες μόνον ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της να μαζέψει τα ασυμάζευτα υπό το κράτος μιας πρωτοφανούς λαικής αντίδρασης και όλων αυτών των κινδύνων. Αλλωστε, πριν φύγει για τις Βρυξέλλες, ο νέος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε δηλώσει ότι οι καταθέσεις αποτελούν «κόκκινη γραμμή» - κι αυτό δεν συνέβη…



Ο πανικός που έχει επικρατήσει στην Κύπρο από το πρωί του Σαββάτου, εκτιμάται όμως ότι δεν θα μείνει μόνον εκεί: τώρα, κάθε πολίτης κάθε κράτους που βρίσκεται σε κίνδυνο χρέους στην Ευρώπη, ξέρει ότι δεν υπάρχει πια ασφαλές καταφύγιο. Λ.χ. οι Ιταλοί ψηφοφόροι γνωρίζουν ότι αν στις επόμενες, αν γίνουν, εκλογές, ψηφίσουν τον Μπερσάνι κι όχι τον Μπερλουσκόνι ή τον Γκρίλο, η «ευρωπαική» κυβέρνησή του, θα μπορεί άνετα τους πάρει τις καταθέσεις. Προφανώς, δεν θα το αφήσουν να συμβεί…



Η απόφαση του Eurogroup που ελήφθη φυσικά υπό την πίεση ενός πραγματικά ακραίου εξτρεμισμού της γερμανικής κυβέρνησης, μοιάζει με ένα καινοφανές υβρίδιο μεταξύ κουμμουνιστικής δικτατορίας και κατοχικού δανείου σαν αυτό που επέβαλαν οι Γερμανοί στην κατεχόμενη Ελλάδα – και τότε, όλα είχαν γίνει με χαρτιά και τύπους, με τις υπογραφές της ελληνικής «κυβέρνησης», όπως και τώρα, με τη «συμφωνία» της κυπριακής. Πρόκειται για την πιο ακραία μέχρι σήμερα, στα τρία χρόνια της κρίσης, πράξη της Γερμανίας, η οποία θα προκαλέσει πολύ μεγάλες διεθνείς αναταράξεις. Μάλιστα, ο Σόιμπλε ζητούσε όχι δέκα, αλλά σαράντα της εκατό αναγκαστική δήμευση καταθέσεων!



Οι Γερμανοί, που, βεβαίως, ουδέποτε υπήρξαν «δυτική» έννοια, ήταν πάντα βαθειά και ιδιότυπα εθνικοκρατιστές, ίσως να έκαναν το μοιραίο τους λάθος. Ισως αυτή η ακραία πράξη, η οποία θέτει πια όχι απλώς τα κράτη και τις κυβερνήσεις στο στόχαστρο της επίθεσης, αλλά, ευθέως τους ίδιους τους πολίτες ατομικά και άμεσα, να είναι η αρχή του τέλους της νέας γερμανικής Ευρώπης… Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι μείζονες ιστορικές εξελίξεις έχουν πολλές φορές ξεκινήσει από γεγονότα περιφερειακά, σε πρώτη ανάγνωση δευτερεύοντα, που η βαθύτερη επίδραση και σημασία τους ήταν τεράστια.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αγορών και τις προβλέψεις των αναλυτών, οι χρηματαγορές σε όλο τον κόσμο πλήττονται από την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, ως αντάλλαγμα για τη σύναψη δανειακής σύμβασης.

Με απώλειες 2% περίπου άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο CAC 40 στο Παρίσι εμφανίζει απώλειες 2,2%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο 2,7% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη 2,7%. Πτώση 1,8% καταγράφει ο DAX στη Φρανκφούρτη και 1,6% ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Ο δείκτης των τραπεζών Stoxx 600 Banks υποχωρεί 2,4% .

Στη Μόσχα, η πτώση αγγίζει το 3,6%.



Αισθητή πτώση στις αγορές της Ασίας, υποχωρεί το ευρώ



το ιαπωνικό γεν ανατιμήθηκε σημαντικά έναντι του ευρώ και οι μετοχές στις ασιατικές αγορές υποχώρησαν αισθητά με την έναρξη των συνεδριάσεων, τη Δευτέρα, έπειτα από την πρωτοφανή πρόταση διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, που «κλόνισε» τα νεύρα των επενδυτών.



Το ιαπωνικό νόμισμα ανατιμήθηκε κατά πολύ νωρίς τη Δευτέρα στην Ασία έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο βυθίστηκε σε χαμηλό 121,585 ανά ευρώ, από τα 124,93 γεν ανά ευρώ, αργά την Παρασκευή.



Το ευρώ άγγιξε και τα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων εβδομάδων έναντι του δολαρίου -1,2895 δολάρια ανά ευρώ- νωρίς τη Δευτέρα, πολύ κάτω από το επίπεδο των περίπου 1,30 δολαρίων ανά ευρώ, αργά την Παρασκευή.



«Θα έχουμε μια διόρθωση σήμερα... Το γεν είναι κοντά στα 95 σε σχέση με το δολάριο. Αυτά είναι άσχημα νέα για την ιαπωνική αγορά» δήλωσε ο Τακάσι Χιρόκι, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Monex Inc.



Στις χρηματιστηριακές μετοχές, ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού, εκτός των μετοχών του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, άνοιξε μειωμένος κατά 0,8%, με το χρηματιστήριο της Αυστραλίας να βυθίζεται κατά 1,7% και της Νότιας Κορέας να υποχωρεί κατά 0,6%.



«Η εβδομάδα ξεκίνησε με μια σαφή αύξηση του επιπέδου κινδύνου μετά την απόφαση-έκπληξη στις Βρυξέλλες... με την καταβολή φόρου καταθέσεων στην Κύπρο, για να εγκριθεί το δάνειο των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ» δήλωσε ο Σιν Κάλοου στρατηγικός αναλυτής της Westpac.



Κατά τους αναλυτές, το προτεινόμενο σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο προκαλεί αύξηση της αβεβαιότητας και δυνητικά δημιουργεί τάσεις αναζωπύρωσης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.



Τελικά, το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με σημαντικές απώλειες 2,71%, που αποδίδονται, χωρίς περιστροφές, στην αναζωπύρωση των ανησυχιών για την κρίση στην ευρωζώνη, μετά την ανακοίνωση της δασμολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, έναντι της σύναψης δανειακής σύμβασης από την ευρωζώνη.



Ο δείκτης Nikkei 225 των κύριων διαπραγματεύσιμων μετοχών έκλεισε με απώλειες 340,32 μονάδων, στις 12.220,63 μονάδες.



Ταυτόχρονα, το ευρώ υποχωρεί στην ιαπωνική αγορά συναλλάγματος, φθάνοντας στα 121,75 γεν στις 15.00 τοπική ώρα (08.00, ώρα Ελλάδος), έναντι 124,61 στο κλείσιμό του την Παρασκευή.



Ακόμη, στο χαμηλότερο επίπεδό τους το τελευταίο τρίμηνο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.



Ο γενικός δείκτης Hang Seng έκλεισε με απώλειες 2% στις 22.083,4 μονάδες. Ο δείκτης China Enterprises για τις μεγάλες κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε από την πλευρά του κατά 2,1%.



Αμφότεροι οι δείκτες έκλεισαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον περασμένο Δεκέμβριο.



Σημαντική άνοδος στην αγορά 10ετών κρατικών ομολόγων



Ταυτόχρονα, σημαντική άνοδος καταγράφηκε στην αγορά ιαπωνικών κρατικών ομολόγων, φέρνοντας τα πρότυπα συγκριτικής αξιολόγησης για τα 10ετή ομόλογα κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταίας δεκαετίας, καθώς η απόφαση της ευρωζώνης να «κουρέψει» τις καταθέσεις στην Κύπρο, στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης για την έξοδο από τη χρηματοοικονομική κρίση, έσπρωξε τους επενδυτές σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις.



Οι αποδώσεις των 10ετών κυπριακών ομολόγων υποχώρησαν κατά 2,5 βασικές μονάδες στο 0,590%, μόλις λίγο πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας του 0,585%, που είχε καταγραφεί στις 4 Μαρτίου.



Οι επενδυτές αντέδρασαν στις εξελίξεις στην Κύπρο, πουλώντας πιο ριψοκίνδυνες μετοχές και στράφηκαν σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, όπως το δολάριο και τα κρατικά ομόλογα.



«Όσοι χαράσσουν την πολιτική της ευρωζώνης είχαν διαβεβαιώσει πως η Ελλάδα ήταν μία εξαίρεση, όταν οι επενδυτές υπέστησαν απώλειες από τα διακρατούμενα κρατικά ομόλογα. Όμως, τώρα έχουμε ‘κούρεμα’ στις καταθέσεις. Εάν έχεις δύο εξαιρέσεις, τότε αυτό μοιάζει περισσότερο με προηγούμενο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της στρατηγικής ομολόγων της Daiwa Securities, Τόχρου Γιαμαμότο.



«Τα χρήματα των επενδυτών είναι πιθανότερο ότι θα επιστρέψουν στη Γερμανία και πάλι μέσα στην ευρωζώνη. Θα είναι δύσκολο να πωλήσει κανείς ιαπωνικά κρατικά ομόλογα, αν και κανείς δεν θέλει να αποκτήσει ιαπωνικά ομόλογα με τόσο μικρές αποδόσεις» πρόσθεσε.



Τα 10ετή ομόλογα του ιαπωνικού δημοσίου κέρδισαν επίσης 0,24 μονάδες στο 145,43, φθάνοντας μάλιστα κατά τη διάρκεια της συναλλαγής να καταγράφουν ρεκόρ τιμής στο 145,46.










via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Στην τελετή ενθρόνισης του Πάπα, Φραγκίσκου Α', αύριο Τρίτη 19 Μαρτίου, θα

παρευρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Από το πρωί του Σαββάτου, η Κύπρος βράζει. Και, σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, στις Βρυξέλλες ήδη έχουν αναπτυχθεί εντονότατοι προβληματισμοί για το ιστορικό λάθος που συνιστά η απόφαση με την οποία η Ευρώπη προχωρά στη «διάσωση» της Κύπρου και τις κατά πολύ ευρύτερες από την ίδια την κυπριακή υπόθεση συνέπειές της. Αντιλαμβάνονται κάποιοι τώρα ότι οι συνέπειες αυτές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες, ειδικά σε μία χώρα η οποία έχει ανεπτυγμένο διεθνώς τον τραπεζικό τομέα.



Αρχίζουν να βλέπουν το αυτονόητο: ότι η ιστορία ίσως να καταγράψει την προχθεσινή απόφαση του Eurogroup για την κατάσχεση ποσοστού στις καταθέσεις στην Κύπρο, ως την «επίσημη» αρχή του τέλους του ευρώ – και ίσως όχι μόνον αυτού.



Κι αυτό επειδή με την πρωτοφανή σε διεθνή και ευρωπαική κλίμακα αυτή απόφαση, ουσιαστικά τίθενται σε έμπρακτη αμφισβήτηση όλο το σύστημα της δυτικής δημοκρατίας: συντάγματα, ευρωπαικές συμβάσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου, κοινοτικοί κανόνες για την ιδιοκτησία και την ελεύθερη αγορά, όλα μαζί καταρρέουν από τη στιγμή που παραβιάζονται κατ’ αυτό τον τρόπο τα «άγια των αγίων» της ελεύθερης οικονομίας και της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας, τα ίδια τα θεμέλια του ευρωπαικού και διεθνούς δυτικού τύπου οικοδομήματος.



Πέρα από τα παραπάνω, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση των μη ευρωπαίων καταθετών, ιδίως των μεγάλων, στις κυπριακές τράπεζες, οι οποίοι είχαν εμπιστευθεί τη χώρα και τη Ευρώπη γι αυτές: θα αντιδράσουν τα κράτη τους, και αν ναι, πώς; Οι ίδιοι πάντως, φυσικά και θα αντιδράσουν: από την έναρξη της επόμενης εργάσιμης εβδομάδας αναμένεται «τσουνάμι» απόσυρσης κεφαλαίων από μία χώρα που κουρεύει τις ιδιωτικές καταθέσεις. Επίσης, μεγάλος πονοκέφαλος υπάρχει και σχετικά με τις επιπτώσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.



Ετσι, η κυπριακή κυβέρνηση τρέχει τώρα, λίγες μόνον ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της να μαζέψει τα ασυμάζευτα υπό το κράτος μιας πρωτοφανούς λαικής αντίδρασης και όλων αυτών των κινδύνων. Αλλωστε, πριν φύγει για τις Βρυξέλλες, ο νέος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε δηλώσει ότι οι καταθέσεις αποτελούν «κόκκινη γραμμή» - κι αυτό δεν συνέβη…



Ο πανικός που έχει επικρατήσει στην Κύπρο από το πρωί του Σαββάτου, εκτιμάται όμως ότι δεν θα μείνει μόνον εκεί: τώρα, κάθε πολίτης κάθε κράτους που βρίσκεται σε κίνδυνο χρέους στην Ευρώπη, ξέρει ότι δεν υπάρχει πια ασφαλές καταφύγιο. Λ.χ. οι Ιταλοί ψηφοφόροι γνωρίζουν ότι αν στις επόμενες, αν γίνουν, εκλογές, ψηφίσουν τον Μπερσάνι κι όχι τον Μπερλουσκόνι ή τον Γκρίλο, η «ευρωπαική» κυβέρνησή του, θα μπορεί άνετα τους πάρει τις καταθέσεις. Προφανώς, δεν θα το αφήσουν να συμβεί…



Η απόφαση του Eurogroup που ελήφθη φυσικά υπό την πίεση ενός πραγματικά ακραίου εξτρεμισμού της γερμανικής κυβέρνησης, μοιάζει με ένα καινοφανές υβρίδιο μεταξύ κουμμουνιστικής δικτατορίας και κατοχικού δανείου σαν αυτό που επέβαλαν οι Γερμανοί στην κατεχόμενη Ελλάδα – και τότε, όλα είχαν γίνει με χαρτιά και τύπους, με τις υπογραφές της ελληνικής «κυβέρνησης», όπως και τώρα, με τη «συμφωνία» της κυπριακής. Πρόκειται για την πιο ακραία μέχρι σήμερα, στα τρία χρόνια της κρίσης, πράξη της Γερμανίας, η οποία θα προκαλέσει πολύ μεγάλες διεθνείς αναταράξεις. Μάλιστα, ο Σόιμπλε ζητούσε όχι δέκα, αλλά σαράντα της εκατό αναγκαστική δήμευση καταθέσεων!



Οι Γερμανοί, που, βεβαίως, ουδέποτε υπήρξαν «δυτική» έννοια, ήταν πάντα βαθειά και ιδιότυπα εθνικοκρατιστές, ίσως να έκαναν το μοιραίο τους λάθος. Ισως αυτή η ακραία πράξη, η οποία θέτει πια όχι απλώς τα κράτη και τις κυβερνήσεις στο στόχαστρο της επίθεσης, αλλά, ευθέως τους ίδιους τους πολίτες ατομικά και άμεσα, να είναι η αρχή του τέλους της νέας γερμανικής Ευρώπης… Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι μείζονες ιστορικές εξελίξεις έχουν πολλές φορές ξεκινήσει από γεγονότα περιφερειακά, σε πρώτη ανάγνωση δευτερεύοντα, που η βαθύτερη επίδραση και σημασία τους ήταν τεράστια.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Καλεσμένη στο "Πρωινό Mou" ήταν η Ελένη Φουρέιρα που μίλησε για το καινούριο της video clip που ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό ...Όλοι οι guest star που εμφανίστηκαν το έκαναν αφιλοκερδώς και ενώ φαινόταν υπερπαραγωγή δεν κόστισε πολύ...



Mίλησε για την συνεργασία της με τον Αντώνη Ρέμο και τον Στέλιο Ρόκκο που θα συνεχιστεί μέχρι το Πάσχα...

Μίλησε για τις αλλαγές που κάνει στο στυλ της και ιδιαίτερα στα μαλλιά της και αποκάλυψε πως το καλοκαίρι θα επιστρέψει και πάλι στο φυσικό της που είναι στο σγουρό... Οι δυο παρουσιαστές μάλιστα της είπαν πως την προτιμούσαν με το προηγούμενο μαλλί...

Αν δεν είχε πάει στο Just the 2 of us θα πήγαινε στο Dancing with the stars καθώς της αρέσει να χορεύει και να είναι show woman , αλλά δεν ξέρει αν θα μπορούσε να κερδίσει την Ντορέττα Παπαδημητρίου...

Είναι τέσσερα αδέρφια και μίλησε για την οικογένεια της ενώ αποκάλυψε την ηλικία της...Δεν είναι από μια πλούσια οικογένεια και μεγάλωσε πολύ φτωχικά...Δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα και η ίδια θέλει να κάνει μεγάλη οικογένεια... Από μικρή η ίδια έλεγε πως θα γίνει σταρ και οι δικοί της δεν την πίστευαν , αλλά μάλλον αποδείχτηκε πως τα παιδιά έχουν ένστικτο...

Η πρώτη της δουλειά ήταν στα 13 της όταν μοίραζε φυλλάδια , ενώ παράλληλα πήγαινε σχολείο... Αυτό που την στεναχώρησε ήταν που δεν πρόλαβε να πάρει το πτυχίο της...

Μίλησε για το όνειρο της που έγινε πραγματικότητα και πως τα κατάφερε...Έμεινε μόνη της στα 18 της καθώς στο σπίτι της δεν είχε πολύ χώρο και υπήρχαν μέρες που δεν είχε που να κοιμηθεί και πήγαινε στο μπάνιο του πατρικού της για να κοιμηθεί...

Οι δικοί της δεν δουλεύουν πια και τους βοηθάει οικονομικά η ίδια...Η μητέρα της πηγαίνει καθημερινά στο σπίτι της για να της καθαρίσει το σπίτι...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Καλεσμένος στο "Πρωινό Mou" ήταν ο Μάριος Αθανασίου που δήλωσε πως δεν του αρέσει να πηγαίνει σε μια εκπομπή αν δεν έχει κάτι να πει ενώ υποστήριξε πως περισσότερες φορές έχει πάει στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, με την οποία είναι χρόνια φίλοι...





Μίλησε για την σειρά "Με τα παντελόνια κάτω" που κάνει πρεμιέρα σήμερα το βράδυ και αναφέρθηκε στον ρόλο του και σε όλα όσα θα δούμε...

Ο ηθοποιός δεν δίστασε να παραδεχτεί πως δεν του άρεσε πολύ το τρέιλερ της σειράς στο οποίο σατιρίζουν τα τούρκικα, την ώρα όμως που τα κανάλια τα προβάλλουν...

Έχει δει τούρκικα σίριαλ και πιστεύει πως είναι καλές παραγωγές αν και είναι γραφικά και αστεία...

Δήλωσε πως ο κόσμος παρακολουθεί ότι παρακολουθεί ανάλογα με το μάρκετινγκ και την διαφήμιση που γίνεται...

Μίλησε για την κρίση και για τις αλλαγές που αναγκάστηκε να κάνει στην ζωή του ...Υποστήριξε πως τον πρώτο χρόνο της κρίσης ήταν πολύ δύσκολα σε ψυχολογικό επίπεδο..Τον αγχώνει περισσότερο το γεγονός ότι έχει παιδί και θα ήταν όλα διαφορετικά αν ήταν μόνος του...Μίλησε για την απόφαση που πήραν με την Μαρία Σολωμού να μείνουν και πάλι μαζί ...

Ο ίδιος ήταν παιδί χωρισμένων γονιών και δεν θα ήθελε να επαναλάβει αυτή την κατάσταση και με το δικό του παιδί και για αυτό είχε αισθανθεί πολύ άσχημα όταν χώρισε ....Δεν είχε σχέσεις με τον πατέρα του και για πρώτη φορά τον γνώρισε στα 13 του και τώρα έχουν απλά τυπικές σχέσεις...

Του αρέσει η οικογένεια και θα ήθελε να φτιάξει πάλι την ζωή του, αλλά είναι αρνητικός με την ιδέα του γάμου, ακόμα και ως πάρτι....









via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz