follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail


Την Παρασκευή 19 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, μεταξύ του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου Σταύρου Σταυράκογλου και του Κεντρικού Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης Αντιπλοιάρχου Νίκου Πασσάδη.


Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, δεδομένου ότι ο ΟΛΑ ΑΕ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο αποτελούν δύο αλληλένδετους πυλώνες συνεργασίας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας της χερσαίας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, ζητήματα υποδομών λιμενικών εγκαταστάσεων και η ανάγκη αναβάθμισης της καθαριότητας του λιμένα και ιδιαίτερα της θαλάσσιας ζώνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταυράκογλου «εκτός από τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας, απαιτείται ένα σαφές κανονιστικό πλαίσιο με απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών. Ως εκπρόσωπος του Οργανισμού οφείλω να δηλώσω με ιδιαίτερη ένταση την ευγνωμοσύνη μας προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για την αμέριστη αρωγή και συνδρομή σε κάθε ζήτημα που αναγκαίοι η βοήθειά του».

Από την πλευρά του ο κ. Λιμενάρχης ανέφερε μια σειρά ζητημάτων που χρίζουν άμεσης ή μακροπρόθεσμης επίλυσης, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
Μια σειρά φωτογραφιών που μας φέρνει όσο πιο κοντά γίνεται ακόμη και στα πιο επικίνδυνα ζώα.

Η δουλειά του Σουρέν Μανβελιάν είναι απίστευτη. Ο ίδιος ο φωτογράφος είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Έχει PhD στην Θεωρητική Φυσική και έχει κάνει βραβευμένες μελέτες πάνω στην κβαντική θεωρία και τις εφαρμογές της. Παίζει πέντε μουσικά όργανα και διδάσκει μαθηματικά, φυσική και αστρονομία στην σχολή Waldorf του Ερεβάν, στην πατρίδα του την Αρμενία. Και είναι μόλις 35 ετών. Αλλά το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα -ίσως γιατί είναι πιο προσιτό σε εμάς- είναι οι φωτογραφίες του. Το χόμπι του το έχει μετατρέψει σε δεύτερο επάγγελμα και εικόνες του έχουν δημοσιευθεί σε μερικά από τα πιο σημαντικά περιοδικά στον κόσμο. Στα «Όμορφά σου μάτια» όπου φωτογράφιζε από κοντά με macro φακούς μάτια ανθρώπων, έκανε τεράστια επιτυχία στο Internet και αναδημοσιεύθηκε από εφημερίδες όπως η Daily Mail, o Independent, η La Reppublica και αρκετές ακόμη. Αλλά η νέα σειρά φωτογραφιών του, τα «Μάτια Ζώων», είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή -το ταλέντο του Μανβελιάν δεν έχει όριο.http://perierga.gr/

Απολαύστε μερικές από τις καλύτερες νέες φωτογραφίες του:

Κροκόδειλος

Perierga.gr - Τα μάτια των ζώων!

Άλογο



Χάσκι


Perierga.gr - Τα μάτια των ζώων!

Πύθωνας

Perierga.gr - Τα μάτια των ζώων!

Σιαμαία Γάτα

Perierga.gr - Τα μάτια των ζώων!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Την Τετάρτη 24 Απριλίου στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Φώτα, Κάμερες, Πάμε!», που θα μας ταξιδέψει στον ελληνικό κινηματογράφο και στο ελληνικό θέατρο φέρνοντάς μας μελωδικά ακούσματα γεμάτα νοσταλγία και μνήμη.


Η Μάρω Θεοδωράκη στο πιάνο και στο τραγούδι, η οποία επιμελείται την μουσική αυτή παράσταση μαζί με την ηθοποιό και ερμηνεύτρια Αλίνα Κοτσοβούλου, θα κάνουν μαζί μας ένα οδοιπορικό στους έλληνες συνθέτες που έγραψαν μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Μίμης Πλέσσας, Μάνος Λοίζος, Γιώργος Ζαμπέτας, Μανώλης Χιώτης, Γιώργος Μουζάκης, αλλά και πιο σύγχρονοι, όπως, ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι κάποιοι από τους συνθέτες που σφράγισαν με τη μουσικής τους στιγμές της μεγάλης οθόνης και του ελληνικού θεάτρου.

Ταινίες και θεατρικά έργα, όπως «Στέλλα», «Φαίδρα», «Κλωτσοσκούφι», «Μανταλένα», «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης», «Χτυποκάρδια στο θρανίο», «Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο», «Η Αλίκη στο ναυτικό», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», «Λόλα», «Κόκκινα φανάρια», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Θαλασσιές χάντρες», «Ποτέ την Κυριακή», «Συνοικία το όνειρο», «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Χαρτοπαίχτρα», «Μια τρελή, τρελή, οικογένεια», «Αυτή η νύχτα μένει», «Οδός ονείρων», «Βίρα τις άγκυρες», «Γειτονιά των αγγέλων» κ.α. θα ξαναζωντανέψουν μέσα από ήχους αγαπημένους κουβαλώντας το χρώμα μιας άλλης εποχής.

Τιμή Εισιτηρίου 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, τηλέφωνο 25310-37770 και στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, τηλέφωνο 25310-84040.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82


Σοκ στο Νέο Δελχί από το βιασμό 5χρονης Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση του βιασμού ενός ανήλικου κοριτσιού 5 μόλις ετών από το γείτονα της οικογένειάς του.Το κορίτσι νοσηλεύεται...

σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί.



Εκατοντάδες άνθρωποι, συγγενείς του παιδιού και ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημοτικό νοσοκομείο του ανατολικού Δελχί όπου εισήχθη την Πέμπτη η 5χρονη. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για την προστασία των γυναικών στη χώρα και την επιβολή του νόμου, μετέδωσε η τοπική τηλεόραση.



Ο βιασμός του παιδιού αναβίωσε μνήμες από τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας και τον ξυλοδαρμό του φίλου της μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, στις 16 Δεκεμβρίου. Η γυναίκα πέθανε λίγες ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία.



Ο Μπ. Ν. Μπανσάλ, γιατρός στο νοσοκομείο Σουάμι Νταγιανάντ, είπε στους δημοσιογράφους ότι η μικρή έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για αυτήν.



Το κορίτσι, οι γονείς του οποίου είναι εργάτες και ζουν σε μια παραγκούπολη στα περίχωρα της πρωτεύουσας, εξαφανίστηκε στις 15 Απριλίου. Οι γονείς της κατήγγειλαν την εξαφάνιση στην αστυνομία και την Πέμπτη αστυνομικοί την βρήκαν ημιλιπόθυμη και γεμάτη με μώλωπες στο σπίτι ενός γείτονα.



Ο ύποπτος, ο οποίος διέφυγε, φέρεται ότι κρατούσε την 5χρονη επί τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων την βίαζε και την βασάνιζε.



Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοάν Σινγκ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του δήλωσε ιδιαίτερα ταραγμένος από το νέο αυτό επεισόδιο βίας σε βάρος παιδιών και γυναικών.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97



Μία νέα μόδα που έφτασε και στη χώρα μας. Όταν τα κορίτσια συναντώνται πλέον, ανταλλάσσουν κaυτά φιλιά στο στόμα!




Δείτε το αφιέρωμα που σας ετοιμάσαμε ΕΔΩ






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Φαίνεται πως η Ελένη Μενεγάκη είχε διάθεση να μιλήσει σήμερα και να πει όσα δεν είχε πει εδώ και καιρό....







Μετά από την περιπέτεια με την αλλαγή λάστιχου στο αυτοκίνητο που εξομολογήθηκε ότι εκτίμησε περισσότερο τον Μάκη Παντζόπουλο, προχώρησε και σε άλλες ατάκες...



Η Ελένη βγήκε έξω από το στούντιο για να δείξει το αυτοκίνητο που δίνει δώρο στους τηλεθεατές. Μπαίνοντας στη θέση του οδηγού, απαντώντας προφανώς σε επισήμανση από το κοντρόλ, είπε: "Τι, είδες λίγο μπούτι; Δε βαριέσαι... σάμπως και αν μπει κανείς να το οδηγήσει, λίγο μπούτι δεν θα δείξει αναγκαστικά";



Ανοίγοντας το ραδιόφωνο, το τραγούδι της Άντζελας Δημητρίου που έπαιζε εκείνη την ώρα, αποτέλεσε αφορμή για την επόμενη ατάκα: "Οι χωρισμένοι δε γιορτάζουνε ποτέ; Τέλεια! Για μένα το περιμένατε; Ωραία! Πώς αλλάζει σταθμό να πάμε σε κάτι πιο χαρούμενο; Να είμαστε σε πιο ουδέτερη κατάσταση, γιατί δεν θέλουμε να είμαστε οι χωρισμένοι δε γιορτάζουνε ποτέ. Και αυτοί κάποια στιγμή θα το γιορτάσουν"!







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ώπα! Αυτή είναι κι αν είναι η μεταμόρφωση της χρονιάς...!













Ξεχάστε την τραγουδίστρια όπως την ξέρετε... γιατί στη συγκεκριμένη φωτογραφία, δε νομίζουμε πώς μπορείτε να την αναγνωρίσετε!



Παραπανίσια κιλά, μαλλί καστανό και ατημέλητο, με άλλα λόγια ΔΕΝ είναι αυτή η Adele που έχουμε γνωρίσει!



Δείτε την παρακάτω και κάντε τη σύγκριση!













To Katara.gr αποποιείται την οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τις αναρτώμενες φωτογραφίες. Τα πνευματικά δικαιώματα των εικόνων που αναρτώνται στο Katara.gr ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Τι θα λέγατε σήμερα να δούμε την Ρία εντελώς αρετουσάριστη;...









Δείτε μυτούλα…Δείτε «πάνω» ανύπαρκτο ή καλύτερα... ιδανικό σε σχέση με το κορμί της…και το σημαντικότερο.



Δείτε το κορίτσι αυτό που έχει τρελάνει τους Ιταλούς με την πλαστικότητα ή με την πλαστικούρα της…πώς ήταν μικρή…όταν πρωτοβγήκε αλλά από ποδάρες ε; Σκίζει…









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip











Oι ΗΠΑ «είχαν δοκιμάσει όπλο που προκαλεί τσουνάμι»



Σε περίπτωση που οι πυρηνικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν είχαν πετύχει, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είχαν επιτεθεί στον εχθρό με υποθαλάσσιες εκρήξεις που προκαλούν τσουνάμι, δείχνουν στρατιωτικά έγγραφα της Νέας Ζηλανδίας, στα νερά της οποίας υποτίθεται ότι δοκιμάστηκε το όπλο. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον Νεοζηλανδό συγγραφέα και κινηματογραφιστή Ρέι Ουάρου, ο οποίος δημοσίευσε βιβλίο με πληροφορίες από στρατιωτικά έγγραφα που βρήκε θαμμένα στα εθνικά αρχεία της χώρας του. «Αν το έβλεπε κανείς σε ταινία του Τζέιμς Μποντ, θα έλεγε ότι πρόκειται για φαντασία. Συνέβη όμως στην πραγματικότητα» λέει ο Ουάρου. Το σχέδιο, με την κωδική ονομασία «Πρόγραμμα Φώκια», φέρεται να ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1944, όταν ένας αξιωματικός του αμερικανικού ναυτικού διαπίστωσε ότι οι υποθαλάσσιες εκρήξεις σε υφάλους του Ειρηνικού προκαλούσαν μεγάλα κύματα. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από εκρήξεις θα ήταν πιο αποτελεσματικές από μια μεμονωμένη έκρηξη, οπότε το σχέδιο δοκιμάστηκε στα νερά της Νέας Καληδονίας και του Όκλαντ στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Συνολικά 3.700 βόμβες φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν τσουνάμι ύψους δέκα μέτρων. «Όπως φαίνεται, αν η ατομική βόμβα δεν είχε δουλέψει τόσο καλά, θα είχαμε ίσως επιτεθεί με τσουνάμι» λέει ο Ουάρου. Το σχέδιο όμως δεν ολοκληρώθηκε, αφού οι ειδικοί εκτίμησαν ότι μια επιτυχής επίθεση με κύματα θα απαιτούσε 2.000 τόνους εκρηκτικών απλωμένων σε μια γραμμή περίπου πέντε μίλια από τις ακτές.

Οι Αμερικανοί φέρονται να έβαλαν το σχέδιο στη «ναφθαλίνη» το 1945, ωστόσο η Νέα Ζηλανδία φέρεται να συνέχισε να δίνει αναφορές για τα αποτελέσματα πειραμάτων μέχρι τη δεκαετία του 1950.Newsroom ΔΟΛ




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7




Με χθεσινή επίσημη ανακοίνωσή της, η Google παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα σε μερικούς λογαριασμούς Gmail. Επιπλέον, η ανακοίνωση κάνει λόγο για ανωμαλίες και στις υπηρεσίες Google Drive και Google Docs...







Η Google κάνει λόγο για διακοπή λειτουργίας στο 0,007% των λογαριασμών. Αυτό σημαίνει ότι από τους 425 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες έχουν πληγεί μόλις οι 29.750.



Κάτι μας λέει, όμως, ότι πολλοί περισσότεροι αντιμετώπισαν πρόβλημα. Ειδικά αν κρίνουμε από την υστερία που επικρατεί γι’ αυτό το θέμα στα social media, και ειδικά στο Twitter (Gmail down).



Σε νέα της ανακοίνωση, πάντως, η Google δηλώνει ότι η βλάβη αποκαθίσταται σταδιακά.



Πηγή: techit.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




Τα δύο αδέρφια που χάθηκαν όταν ήταν παιδιά, συναντήθηκαν μετά από 30 χρόνια!



Ο τρίχρονος Κωνσταντίνος με την λίγων μηνών αδερφή του είχαν βρεθεί αγκαλιά εγκαταλελειμμένοι στο δρόμο, από την ίδια τους την μητέρα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής τους τα πέρασαν σε ιδρύματα και σε σπίτια τροφών με σωματική κακοποίηση, πείνα και καθόλου αγάπη. Πάντα ο ένας είχε τον άλλο για προστάτη και από τόσο μικροί έμαθαν να αντέχουν στα δύσκολα, ώσπου ξαφνικά χωρίστηκαν. Η Νεκταρία σε ηλικία εννέα ετών δόθηκε για υιοθεσία και από τότε δεν είχε κανένα νέο από τον αδερφό της. Eλπίζει να τον σφίξει ξανά στην αγκαλιά της, αφού δεν υπήρξε μέρα που να μην τον σκέφτεται. Ποια είναι τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν για την βιολογική της μητέρα που σοκάρουν; Ποια ήταν η τύχη του Κωνσταντίνου μετά τον αποχωρισμό από την αδερφή του;


Δείτε το βίντεο:




zappit



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Οι πατημασιές του Σατανά μέχρι το... ροκ!

Όταν ο βιβλικός Σατανάς ρίχνει τη σκιά του στη Γη, τα πράγματα μπορούν να γίνουν εξόχως... κωμικοτραγικά.

Κι αυτό συνέβη πράγματι σε μπόλικες ιστορικές περιόδους, με την ανθρωπότητα να ανιχνεύει διαβολικά ίχνη εκεί ακριβώς όπου δεν....



υπήρχε τίποτα το μεμπτό (ή το υπερφυσικό).

Ήταν επόμενο λοιπόν οι διαβολικές αυτές ανασυγκροτήσεις να καταλήξουν σε γενναίες τραγωδίες.

Ή, μετριοπαθέστερα, σε ακόμα καλύτερες φαρσοκωμωδίες!

Μαντέψτε με τι θα ασχοληθούμε εδώ...



Ο κόκορας της Βασιλείας


Ήταν το 1474 όταν ελβετός κόκορας αποφάσισε να σκαρώσει ένα αυγό, κάτι που βέβαια δεν κάνουν οι τυπικοί πετεινοί. Αντί λοιπόν να αποδοθεί σε πλαστή ταυτότητα (λες ο κόκορας να ήταν τελικά κότα;), οι κάτοικοι της Βασιλείας το είδαν ως περίτρανη απόδειξη σατανιστικής αποκάλυψης, με τον κόκορα να συλλαμβάνεται και να περνά από δίκη(!) για δαιμονική κατάληψη. Μιλάμε για πραγματική δίκη, σε πραγματικό δικαστήριο και με πραγματικούς δικαστές! Τα ήθη της εποχής θεωρούσαν ότι ένας δαιμονισμένος κόκορας θα μπορούσε πράγματι να γεννήσει τον βασιλίσκο, ένα από τα φριχτότερα τέρατα που πέρασαν ποτέ από το συλλογικό φαντασιακό, ήταν επιβεβλημένο λοιπόν για τους δικαστές να καταδικάσουν τον άμοιρο κόκορα σε τελετουργικό παλούκωμα και κάψιμο. Όπως άλλωστε και συνέβη...



Ο φόβος του Dungeons and Dragons


Εκεί που για τους περισσότερους από μας ο σατανισμός περιλαμβάνει σκοτεινές τελετές και θυσίες αίματος, για την Patricia Pulling και την οργάνωσή της B.A.D.D. το πράγμα είναι κομματάκι διαφορετικό. Το 1982 η Pulling αντιμετώπισε μια προσωπική τραγωδία, την αυτοκτονία του γιου της. Μαθαίνοντας λοιπόν ότι ο τραγικός έφηβος είχε παίξει Dungeons and Dragons λίγο πριν από την αυτοκτονία του, θεώρησε ως κύριο υπαίτιο το παιχνίδι: μήνυσε την κατασκευάστρια εταιρία, επειδή το δημοφιλές παιχνίδι είχε «στοιχειώσει» υποτίθεται το παιδί της, με τη δαιμονική κατάρα να παραείναι εξόφθαλμη για να αγνοηθεί. Χρειάστηκαν μάλιστα δύο ολόκληρα χρόνια για να απορριφθεί η υπόθεση στο δικαστήριο, η ζημιά ωστόσο είχε γίνει: μια ολόκληρη γενιά γονέων θα φοβόταν έκτοτε το Dungeons and Dragons όπως ο Διάολος το λιβάνι...



Οι πατημασιές του Σατανά


Μια χειμωνιάτικη μέρα του 1855, ο πληθυσμός της βρετανικής πόλης Devon ξύπνησε για να βρει ίχνη από οπλές που εκτείνονταν σε περισσότερα από 100 χιλιόμετρα, και μάλιστα σε μια τέλεια ευθεία. Κι όταν λέμε τέλεια ευθεία, το εννοούμε: όταν οι πατημασιές συναντούσαν τοίχο, συνέχιζαν πάνω του, όταν έβρισκαν σπίτι, σκαρφάλωναν στη σκεπή του! Κι επειδή τίποτα δεν «μυρίζει» Σατανά περισσότερο από μια σειρά μυστηριωδών χναριών, οι ντόπιοι πήραν τα όπλα αποφασισμένοι να τα βάλλουν με το κακό το πνεύμα. Δεν συνάντησαν βέβαια τίποτα το ύποπτο στο διάβα τους και η ιστορία προοδευτικά ξεθώριασε, με την πραγματικότητα να αποδεικνύεται μετέπειτα λιγότερο δαιμονική απ' όσο θα έλπιζαν οι κάτοικοι: καγκουρό το είχε σκάσει από τον τοπικό ζωολογικό κήπο και ήταν ο κύριος υπαίτιος για τα σατανιστικά ίχνη, ενώ λίγο έλειψε να λιντσαριστεί από τον εξαγριωμένο όχλο...



Ο αντι-Πάπας


Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Μαρτίνος Λουθήρος έπαιξε κεφαλαιώδη ρόλο στην ιστορία του προτεσταντισμού: πυροδότησε το σχίσμα των εκκλησιών και βοήθησε στην εξάπλωση του νέου δόγματος, ιδρύοντας μια νέα χριστιανική αντίληψη. Όχι κι άσχημα για τον άνθρωπο που πίστευε κυριολεκτικά ότι ο Πάπας ήταν ο Αντίχριστος! Ο Λουθήρος πίστευε ακράδαντα ότι ο απεσταλμένος του Θεού στη Γη, ο Ποντίφικας δηλαδή, είχε συνασπιστεί με τον Διάολο, με την ανίερη συμμαχία να ευθύνεται για τα περισσότερα δεινά που χτύπησαν ποτέ την ανθρωπότητα. Ο «πάπας του Σατανά» δεν θα έβγαινε μάλιστα ποτέ από το στόχαστρο του Λουθήρου...



Οι δαιμονισμένες του Loudon


Οι δαιμονισμένες του Loudon είναι άλλη μια τραγική ιστορία μαγείας και δεισιδαιμονίας. Ένα μάτσο καλόγριες της Γαλλίας άρχισαν να υποφέρουν ξαφνικά από ερωτικά όνειρα και αισθησιακά οράματα, αποδίδοντάς τα φυσικά στον Σατανά! Και καθώς μιλάμε για τις αρχές του 17ου αιώνα, το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου τους, ο τοπικός εφημέριος Grandier, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έσπειρε δαιμονικές καταλήψεις στις καλόγριες. Οι εξορκιστές που κλήθηκαν να εξετάσουν τις καλόγριες δεν βρήκαν μάλιστα δαιμονικά ίχνη, παρά μόνο μια εμμονή των καλογριών με το σεξ. Αυτό δεν σήμαινε βέβαια ότι ο ιερέας θα τη σκαπούλαρε, καθώς ο δικαστής προειδοποίησε ότι όποιος μιλούσε υπέρ του θα συλλαμβανόταν και θα βασανιζόταν, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας παρουσίασε ως πειστήριο το συμβόλαιο που είχε συνάψει ο Grandier με τον Διάολο! Μετά λοιπόν τη δίκαιη καταδίκη του εφημέριου, ο Grandier βασανίστηκε απάνθρωπα και κάηκε ζωντανός στην πυρά για μαγεία, με τις δαιμονισμένες καλόγριες να μην απαλλάσσονται ωστόσο από τα πονηρά όνειρα...



Η υπόθεση των δηλητηρίων


Οι δαιμονισμένες του Loudon δεν ήταν φυσικά η πλέον αξιοσημείωτη υπόθεση σατανιστικής υστερίας που θα χτυπούσε τη Γαλλία του 17ου αιώνα. Η σκοτεινή αυτή τιμή ανήκει στη διαβόητη υπόθεση των δηλητηρίων, ένα περιστατικό τόσο εκτεταμένο που θα επηρέαζε ακόμα και τον βασιλιά. Ήταν λοιπόν το 1679 όταν ο Λουδοβίκος ΙΣΤ' ανακάλυψε ότι μερίδα ευγενών της αυλής του εντρυφούσαν σε φυλαχτά, κατάρες και μαγικά φίλτρα για να λάμψουν στον μικρόκοσμο των αριστοκρατών. Η βασιλική έρευνα αποκάλυψε περισσότερους από 300 ανθρώπους που επιδίδονταν σε μαγεία, με τους περισσότερους από τους συλληφθέντες να είναι αλχημιστές, ταχυδακτυλουργοί ή απλά κομπογιαννίτες, που παρασκεύαζαν τέτοια «δηλητήρια» (φίλτρα και βοτάνια δηλαδή). Αντιμέτωποι λοιπόν με τον σίγουρο -και μαρτυρικό- θάνατο, οι «δηλητηριαστές» άρχισαν να εμπλέκουν στην υπόθεση όποιον μπορούσαν να σκεφτούν, κι όταν σώθηκαν οι φταίχτες, άρχισαν να εφευρίσκουν μακάβριες λεπτομέρειες, όπως βρεφοκτονίες, μαύρη μαγεία, ανθρωποθυσίες κ.λπ., με τις Αρχές να πιστεύουν κάθε λέξη των δραστών. Ο πανικός κυρίευσε την αυλή, εκατοντάδες άνθρωποι φυλακίστηκαν, δεκάδες από αυτούς εκτελέστηκαν με φρικτά βασανιστήρια σε ένα πενταετές κυνήγι μαγισσών που όμοιό του δεν είχε ξαναδεί ο κόσμος...



Η δίκη του παιδικού σταθμού McMartin


Κάποιες φορές η διαχωριστική γραμμή μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας παραείναι λεπτή, όπως στην υπόθεση του παιδικού σταθμού McMartin. Ο πανικός ξεκίνησε το 1983, όταν η ψυχικά διαταραγμένη Judy Johnson κατηγόρησε τον πρώην σύζυγό της Ray για σεξουαλική κακοποίηση του γιου τους. Δεν σταμάτησε φυσικά εκεί: ισχυρίστηκε ότι ο πρώην επιδιδόταν σε κτηνοβασία, σε σατανιστικά όργια με τις δασκάλες του παιδικού σταθμού όπου εργαζόταν και μπορούσε φυσικά να πετάει! Συνήθως, όταν μια ψυχασθενής γυναίκα κατηγορεί τον πρώην της για υπερφυσικές δυνάμεις, οι Αρχές δεν την παίρνουν και πολύ στα σοβαρά, όχι όμως στην περίπτωσή μας: ο Ray συνελήφθη, την ώρα που τα 300 παιδιά του σταθμού ανακρίθηκαν από την αστυνομία, επινοώντας ιστορίες μαγείας και αποκαλύπτοντας πληροφορίες για μυστικά τούνελ στις σχολικές τουαλέτες! Η συλλογική παράνοια θα οδηγούσε σε μια από τις πλέον πολύκροτες δίκες της Αμερικής, ενώ έπρεπε να περάσουν 7 ολόκληρα χρόνια για να λάμψει η αλήθεια, ότι ο πρώην δεν ήταν δηλαδή ο διεστραμμένος αδερφός του Σούπερμαν! Ο Ray αθωώθηκε το 1990...



Η δίκη των μαγισσών της Σκοτίας


Η δαιμονική υστερία εδώ δεν έχει όμοιό της, καθώς αυτό που την πυροδότησε ήταν απλώς ένας κακός καιρός! Και η αντίδραση φυσικά του μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας James VI στη φουσκοθαλασσιά κατά τη μέρα του γάμου του. Στον δρόμο της λοιπόν από τη Δανία, το καράβι της μέλλουσας νύφης έπεσε σε καταιγίδα, με τον James να βγαίνει στα ανοιχτά για να την προϋπαντήσει. Και καθώς η καταιγίδα δεν κάνει βασιλικές εξαιρέσεις, όταν χτύπησε και το δικό του καράβι λίγο έλειψε να πνίξει τον μελλοντικό βασιλιά (και βασίλισσα) της Βρετανίας. Αντί λοιπόν να νιώσει ευγνώμων που σώθηκε, ο James κατέληξε ότι είχε πέσει θύμα μαγικής συνωμοσίας, συλλαμβάνοντας αυτομάτως δεκάδες ανθρώπους ως υπαιτίους για τον κακό καιρό. Τα βασανιστήρια στους «δράστες» θα κατέληγαν σε εμπλοκή κι άλλων ανθρώπων, στην προσπάθεια των βασανισμένων να σώσουν τους εαυτούς τους, πυροδοτώντας ένα κύμα από δίκες για μαγεία σε όλη την επικράτεια της Σκοτίας. Η κατάληξη; Φρικιαστική! Περίπου 4.000 άνθρωποι εκτελέστηκαν για την εμπλοκή τους στην... κακοκαιρία.



Το ροκ


Υπάρχει καλός λόγος που η ροκ μουσική ονομάστηκε «μουσική του διαβόλου»: κατά τα άλλα φυσιολογικοί άνθρωποι πίστεψαν, κάπου εκεί στη δεκαετία του '80, ότι η ροκ περιείχε κωδικοποιημένα και κρυφά σατανιστικά μηνύματα, τα οποία μάλιστα αποκαλύπτονταν στο μεγαλείο τους όταν οι δίσκοι αναπαράγονταν ανάποδα! Ονόματα ροκ καλλιτεχνών που ενοχοποιήθηκαν άπειρα, η περιπέτεια των Judas Priest δεν είχε ωστόσο όμοιό της: η πολιτεία της Νεβάδα θα περνούσε από δίκη το θρυλικό συγκρότημα, μετά το περιστατικό με δύο νέους που αυτοκτόνησαν ακούγοντας τη μουσική τους. Οι Judas Priest θα αθωώνονταν τελικά, με την υπόθεση ωστόσο να αφήνει ορδές ανήσυχων γονέων για τις μουσικές επιλογές των τέκνων τους...

tampouloukia





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91



Η βία κατά των συζύγων τους είναι αναγκαία πιστεύει το 62% των ανδρών στη Τουρκία σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα.



Παρά τις δεσμεύσεις της Τούρκου υπουργού Οικογένειας Φατμά Σαχίν (Fatma Sahin) ότι «η κυβέρνηση της Τουρκίας εργάζεται συστηματικά όχι μόνο να ελεγχθεί τη βία των ανδρών σε βάρος των γυναικών τους αλλά και να την εξαλείψει», νεώτερες έρευνες δείχνουν ότι δεν αρκεί μόνο η δουλειά αλλά πρέπει να γίνει στροφή 180 μοιρών στον τρόπο σκέψης και στα αντανακλαστικά των περισσοτέρων Τούρκων.



Έρευνα του πανεπιστημίου του Κιρίκαλε (Kirikkale, http://www.kku.edu.tr/) και του Οργανισμού «Χαρούμενα Παιδιά» σε 3500 τούρκους άνδρες κατέδειξε αυτό που ούτως ή άλλως αποτελεί θέσφατο στην Τουρκία ότι δηλαδή η βία των ανδρών κατά των συζύγων τους είναι απολύτως φυσιολογική, ευκολονόητη και πρακτική.



28% των ερωτηθέντων θεωρεί τη βία κατά των συζύγων είναι απαραίτητη. Αναφέρουν ότι αυτό πρέπει να γίνεται για να πειθαρχούν. 34%, που θεωρούν τον εαυτό τους ως μετριοπαθή, κρίνουν τη βία μέσα στο γάμο μόνο ως «περιστασιακά απαραίτητη». Συνολικά, λοιπόν, σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εγκρίνουν το ξύλο στις γυναίκες τους.



Στο ερώτημα για ποιο λόγο δικαιολογείται η βία μέσα στο σπίτι, το 18% απάντησε ότι ο άνδρας είναι ο κυρίαρχος και μπορεί να χρησιμοποιεί βία όποτε εκείνος κρίνει απαραίτητο. 30,9% θα χτυπούσαν μόνο αν υπήρχε η κατάλληλη αφορμή ενώ το 37,9% δήλωσε ότι θα χρησιμοποιούσε το ξύλο για ζητήματα «τιμής», δηλαδή για να διαφυλάξει τις αρχές την τιμή, την ευπρέπεια και την πειθαρχία.



Υπενθυμίζεται ότι μόνο πέρσι δολοφονήθηκαν 125 γυναίκες από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους, και η τάση είναι αυξητική καθώς φέτος, μόνο μέχρι το Μάρτιο έχουν καταγραφεί 14 δολοφονίες.



Επίσης, περισσότερες από 30.000 γυναίκες υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς το 2012 μέσα στην οικογένεια. Και αυτά είναι μόνο τα επισήμως καταγεγραμμένα στοιχεία












via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Σφοδρή αντιπαράθεση με προσωπικές αιχμές, μεταξύ Τσίπρα-Στουρνάτα, σήμερα στην βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στον Πρωθυπουργό (αντί του οποίου απάντησε ο Γ. Στουρνάρας), για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που είχε καταθέσει ο Σύριζα.



«Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει όσο - όσο την περιουσία του ελληνικού λαού», τόνισε ο Α. Τσίπρας, και απευθυνόμενος στον υπουργό των Οικονομικών του απέδωσε ότι«θα μπορούσε κάλλιστα να είναι εκπρόσωπος της τρόικα».



Η απάντηση Στουρνάρα επικεντρώθηκε στο να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο του Σύριζα «λαϊκιστή», λέγοντας το αμίμητο: «Λέω την αλήθεια, λέω στον κόσμο ποια είναι η πραγματικότητα και ποιες είναι οι λύσεις που μπορεί να επιδιώξουμε».



Με αυτό το ερέθισμα, φτιάξαμε ένα βιντεάκι με τις τελευταίες δηλώσεις στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα η «αξιοπιστία» του Στουρνάρα και του υπόλοιπου πολιτικού υπηρετικού στων καπιταλιστών.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Eφευρέσεις του παρελθόντος πραγματικά απίστευτες!








Δείτε τις εφευρέσεις ΕΔΩ ...



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Ξαφνικά κι ενώ γινόταν χαμός με την τρόικα και τις απαιτήσεις για το δημόσιο, τις καταθέσεις στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, τον ΟΠΑΠ και τις συμβάσεις, τις τροπολογίες που ξέπλυναν τις ευθύνες διοικήσεων τραπεζών για δάνεια στα πολιτικά κόμματα, στα παράθυρα της TV, κυρίως σε αυτά του Νίκου Ευαγγελάτου, θυμήθηκαν ότι είναι χιλιάδες οι εκπαιδευτικοί.



Συμπέρασμα που έπρεπε να εξαχθεί υποσυνείδητα ήταν ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις. Το θέμα εξαφανίστηκε ξαφνικά από την ατζέντα, όπως ακριβώς μπήκε. Αθόρυβα. Και τα παράθυρα γέμισαν πάλι με εκπροσώπους του...


αστυνομικού κατασταλτικού κράτους που στο μεταξύ μπούκαρε, όπως στη χούντα ή στο NCIS σπάζοντας πόρτες σε σπίτια πολιτών. Το συμπέρασμα που έπρεπε να εξαχθεί ήταν πως δίκιο είχαν οι δυνάμεις καταστολής και όλοι οι κάτοικοι στην Ιερισσό δικαίως είναι ύποπτοι. .. τρομοκράτες.



Λίγο μακρύτερα από τα λαμπερά φώτα των τηλεοπτικών στούντιο ο Γιώργος Μπόμπολας πρόσφερε φιλόξενο γεύμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τους εκπροσώπους του κόμματος σε μια επίσημη συνάντηση στο συγκρότημα του Πήγασου στη Μεταμόρφωση.



Μια ημέρα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει τον Γιάννη Πρετεντέρη, αποσύροντας τους καλεσμένους του κόμματος από την «Ανατροπή». Κι όταν ρωτήθηκε ο πατριάρχης του εκδοτικού συγκροτήματος, μέλος του Δ.Σ. της Τηλέτυπος και βασικός μέτοχος του καναλιού, για το πώς προβάλλουν και σχολιάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα του ΜEGA., o Γιώργος Μπόμπολας φέρεται να είπε πως το σύστημα εκεί έχει αυτονομηθεί! Ρώτησε όμως με τη σειρά του τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι αντίθετοι με τη χρυσή επένδυση της Εldorado, στην οποία κατά τ' άλλα ο επιχειρηματίας διαθέτει το 5%!



Δεν χρειάζεται να γράψουμε πως οι απόψεις του Συντονιστικού Φορέων που αντιδρούν στις Σκουριές για το περιβαλλοντικό έγκλημα δεν έχουν περάσει ποτέ από τα τηλεπαράθυρα του Μega.. Αν επομένως πιστέψουμε τον Γιώργο Μπόμπολα και το δημοσιογραφικό σύστημα πως έχει αυτονομηθεί, ποιος και πώς ακριβώς καθορίζει την ατζέντα των τηλεοπτικών παραθύρων;

Τα γεγονότα, θα απαντούσε το σύστημα της TV.



Αν ξαναγυρίσουμε, για παράδειγμα, στον Νίκο Ευαγγελάτο και το ξαφνικό θέμα για τους πολλούς εκπαιδευτικούς που διαθέτει η Ελλάδα, θα διαπιστώσουμε πως την ίδια ημέρα είχαν ειδοποιηθεί τα σχολεία της χώρας να εξηγήσουν γιατί έχουν πολλούς μόνιμους εκπαιδευτικούς. Το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή, άνοιξε ζήτημα οργανικότητας στα σχολεία. Και για την εξυπηρέτηση των δικών του σκοπών φτιάχτηκε η ατζέντα των παραθύρων



Το «αυτονομημένο» δημοσιογραφικό σύστημα λειτουργεί με non paper και κατευθυνόμενη επικαιρότητα για να εξυπηρετεί τους στόχους των «συνομιλητών» του που κατέχουν ισχύ και εξουσία. Αυτό είναι και το μοναδικό γεγονός που λαμβάνει υπόψη του.



Πηγή: Ματίνα Παπαχριστούδη - "Hot Doc'



Από tsak-giorgis



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE











«Αρνητικές» θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το απόλυτο μηδέν



Ακούγεται αδύνατον, κι όμως το απόλυτο μηδέν δεν είναι η χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία: ερευνητές στο Μόναχο κατάφεραν για πρώτη φορά να παγώσουν άτομα κάτω από αυτό το απόλυτο όριο. Το αλλόκοτο αυτό επίτευγμα, το οποίο παρουσιάζεται την Παρασκευή στο κορυφαίο περιοδικό Science, βρίθει όπως θα ήταν αναμενόμενο από διάφορα παράδοξα συμπεράσματα: για παράδειγμα, μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι ένα σώμα με θερμοκρασία κάτω από το απόλυτο μηδέν είναι στην πραγματικότητα πιο καυτό από ένα αντικείμενο με άπειρη θερμοκρασία.

Επιπλέον, οι θερμοκρασίες κάτω από το απόλυτο μηδέν θα επέτρεπαν θεωρητικά τη δημιουργία θερμικών μηχανών με απόδοση μεγαλύτερη από 100%.


Αποστομώνοντας τον λόρδο Κέλβιν

Για να φτάσουν σε αυτές τις αρνητικές θερμοκρασίες, οι ερευνητές ουσιαστικά κράτησαν ακίνητα τα άτομα ενός αερίου τη στιγμή που αύξαναν απότομα την ενέργειά τους. H θερμοκρασία ενός οποιουδήποτε σώματος εξαρτάται από το πόσο έντονα κινούνται τα άτομά του, ή με άλλα λόγια από τη μέση ενέργεια των ατόμων του. Στη φυσική οι θερμοκρασίες μετρώνται στην κλίμακα Κέλβιν, την οποία όρισε στα μέσα του 19ου αιώνα Βρετανός φυσικός Λόρδος Κέλβιν. Ένας βαθμός Κέλβιν ισούται με έναν βαθμό Κελσίου, ωστόσο η κλίμακα Κέλβιν δεν ξεκινά στη θερμοκρασία που παγώνει στο νερό, αλλά στο λεγόμενο απόλυτο μηδέν, που βρίσκεται στους -273,15 βαθμούς Κελσίου (η θερμοκρασία των 0 βαθμών Κελσίου αντιστοιχεί επομένως σε 273,15 βαθμούς Κέλβιν).

Στο απόλυτο μηδέν, τα άτομα υποτίθεται ότι έχουν μηδενική ενέργεια και παραμένουν εντελώς ακίνητα. Από τεχνική άποψη όμως, αυτό δεν ισχύει πάντα. Στην πράξη, τα άτομα ενός υλικού δεν έχουν όλα την ίδια ενέργεια ταυτόχρονα. Σε κανονικές συνθήκες, τα περισσότερα άτομα έχουν ενέργεια κοντά στο μέσο όρο, ορισμένα όμως μπορεί να βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας. Όπως εξηγούν οι συγγραφείς της νέας μελέτης, οι θερμοκρασίες κάτω από το απόλυτο μηδέν εμφανίζονται όταν συμβαίνει το αντίθετο, όταν δηλαδή τα περισσότερα άτομα ενός υλικού έχουν ενέργεια πάνω από το μέσο όρο (συγκεκριμένα, οι θερμοκρασίες αυτές εμφανίζονται σε υλικά των οποίων τα άτομα ακολουθούν μια ανεστραμμένη κατανομή Boltzmann).

Σύμφωνα με τον Ούλριχ Σνάιντερ, επικεφαλής της μελέτης στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, οι θερμοκρασίες κάτω από το απόλυτο μηδέν μπορούν να θεωρηθούν ως θετικές θερμοκρασίες που ξεπερνούν το άπειρο.

«Το αέριο που δημιουργήσαμε δεν είναι πιο ψυχρό από μηδέν Κέλβιν, αντιθέτως είναι θερμότερο. Είναι θερμότερο ακόμα και από οποιαδήποτε θετική θερμοκρασία: η κλίμακα θερμοκρασιών δεν σταματά στην αιωνιότητα, αλλά αντίθετα πηδά σε αρνητικές τιμές» αναφέρει ο ερευνητής στο LiveScience.com.

Τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ. Για παράδειγμα, σε κανονικές συνθήκες η ενέργεια ρέει αυθόρμητα από τα θερμότερα στα ψυχρότερα σώματα. Παρόλα αυτά, η ενέργεια πάντα θα ρέει από τα αντικείμενα με αρνητική θερμοκρασία στα αντικείμενα με θετική θερμοκρασία. Με την έννοια αυτή, τα αντικείμενα με αρνητική θερμοκρασία είναι θερμότερα από τα αντικείμενα με θερμοκρασία πάνω από το απόλυτο μηδέν.

Αιωρούμενα άτομα

Για να πετύχει αρνητικές θερμοκρασίες, η ομάδα του Δρ Σνάιντερ τοποθέτησε άτομα καλίου σε έναν θάλαμο κενού και τα κατέψυξε σε θερμοκρασία μερικών δισεκατομμυριοστών πάνω από το απόλυτο μηδέν. Επιπλέον, σταθεροποίησε τα άτομα στη θέση τους χρησιμοποιώντας μαγνητικά πεδία και δέσμες λέιζερ. Σε αυτή την κατάσταση, τα άτομα απωθούσαν το ένα το άλλο. Μια απότομη αλλαγή του μαγνητικού πεδίου, όμως, τα έκανε ξαφνικά να έλκονται και να εκτινάσσονται απότομα στη μέγιστη ενεργειακή τους κατάσταση. Ο κατάλληλος χειρισμός των λέιζερ εμπόδισε τα άτομα να καταρρεύσουν το ένα πάνω στο άλλο, δηλαδή τα κράτησε ακίνητα καθώς η τάση τους για ταλάντωση μεγιστοποιούνταν.

Η κατάσταση αυτή, αναφέρει η ερευνητική ομάδα, αντιστοιχεί στη μετάπτωση ενός σώματος από θερμοκρασίες λίγο πάνω από το απόλυτο μηδέν σε αρνητικές θερμοκρασίες μερικά δισεκατομμυριοστά του ενός βαθμού Κέλβιν κάτω από το απόλυτο μηδέν.

Οι θερμοκρασίες αυτές θα επέτρεπαν θεωρητικά τη δημιουργία θερμικών μηχανών (μηχανών που μετατρέπουν τη θερμότητα σε έργο) με απόδοση άνω του 100%, κάτι που ακούγεται αδύνατο. Οι μηχανές αυτές ουσιαστικά θα παρήγαγαν μηχανικό έργο απορροφώντας θερμότητα όχι μόνο από τα θερμότερα σώματα αλλά και από τα ψυχρότερα. Σε πρώτη φάση όμως οι αρνητικές θερμοκρασίες είναι πιθανότερο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των κοσμολόγων, καθώς παρουσιάζουν ορισμένες ομοιότητες με τη λεγόμενη «σκοτεινή ενέργεια»: μια μυστηριώδη δύναμη που δρα αντίθετα από τη βαρύτητα να αναγκάζει το Σύμπαν να επιταχύνεται με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα. Η σκοτεινή ενέργεια μοιάζει με τις αρνητικές θερμοκρασίες επειδή τα άτομα ενός υλικού σε αρνητική θερμοκρασία έχουν την τάση να πλησιάσουν το ένα το άλλο, όπως οι γαλαξίες υπό την επίδραση της βαρύτητας, τελικά όμως παραμένουν στη θέση τους, επειδή η αρνητική θερμοκρασία τα εμποδίζει να πλησιάσουν. «Μια καλύτερη κατανόηση της θερμοκρασίας θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε νέες γνώσεις τις οποίες δεν έχουμε καν φανταστεί» σχολίασε ο Δρ Σνάιντερ. «Όταν κανείς μελετά τα βασικά πολύ προσεκτικά, ποτέ δεν ξέρει πού θα οδηγηθεί» είπε.Newsroom ΔΟΛ




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Η Google απαγορεύει μεταπώληση ή δανεισμό των γυαλιών της Μπορεί να έδωσες 1.500 δολάρια για ένα ζευγάρι γυαλιών Google Glass και να απολαμβάνεις τις δυνατότητες της συσκευής, ωστόσο ο δανεισμός...

και η μεταπώληση απαγορεύονται από την εταιρεία!



Ο διαδικτυακός κολοσσός εντυπωσιάζει με τους αυστηρούς όρους χρήσης, όπου αναφέρεται: «Δεν μπορείς να κάνεις μεταπώληση, να δανείσεις, να μεταφέρεις ή να δώσεις τη συσκευή σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Αν το κάνεις αυτό χωρίς την έγκριση της Google, η Google διατηρεί το δικαίωμα να απενεργοποιήσει τη συσκευή και ούτε εσύ αλλά και οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος χωρίς έγκριση θα μπορεί να ζητήσει αποζημίωση ή εγγύηση.



Βλέπουμε δηλαδή για πρώτη φορά την προσπάθεια μίας εταιρείας να διατηρεί τον έλεγχο χρήσης ενός προϊόντος ακόμα και μετά την πώλησή του.



Σημειώνεται πως ένας από τους κατόχους του Glass αποφάσισε να το πουλήσει στο eBay και μετά από παρέμβαση της Google η αγγελία διαγράφηκε, ενώ στάθηκε ως αφορμή να αποκαλυφθεί το θέμα με τους όρους χρήσης.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91










Η μαγεία της αναγέννησης ενός φυτού!

Τη μαγεία της αναγέννησης ενός φυτού που έφτασε πολύ κοντά στο… θάνατο και την αναζωογόνησή του με νερό και φως καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το ακόλουθο βίντεο. Η επαναφορά του στη ζωή, πώς τα φύλλα ζωντανεύουν ξανά αλλά και η διαφορετική εικόνα από ένα σχεδόν νεκρό φυτό σε έναν ολόφρεσκο ζωντανό οργανισμό μέσα στο γλαστράκι. Πραγματικά εντυπωσιακή σύλληψη.http://www.real.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Βρέθηκε νεκρός ο 45χρονος Σε βάθος 45 μέτρων και σε απόσταση 600 μέτρων από την ακτή εντοπίστηκε, μετά από 12 ημέρες αναζήτησης, το πτώμα ενός 45χρονου.Ο άνδρας είχε χαθεί στην...

Ιεράπετρα, στις 7 Απριλίου οταν το σκάφος στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλα τρία άτομα, που διασώθηκαν, αναποδογύρισε. Το πτώμα του άτυχου άνδρα εντόπισε το πλήρωμα ιδιωτικού αλιευτικού σκάφους και ειδοποίησε τις αρχές.





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91
Ήταν πέρσι μετά τον αντίστοιχο διαγωνισμό του Comicdom Con Athens που ειπώθηκε η καλύτερη ατάκα σχετικά με αυτό το event: “Περιμένω ουρά για σουβλάκια με το μισό καστ του Ναρούτο”. Φαντάσου το. Ένα κέντρο Αθήνας γεμάτο με διασκορπισμένα αγόρια και κορίτσια ντυμένα στους ρόλους των αγαπημένων τους χαρακτήρων από τα κόμικς και τις sci-fi/fantasy ταινίες και σειρές.

Όμως αν αυτό είναι το ευχάριστο μετά, ο μεγάλος χαμός γίνεται κατά τη διάρκεια. Το Comicdom Con Athens διοργανώνει φέτος για μια ακόμη χρονιά τον διαγωνισμό Cosplay που έχει γίνει ένα από τα πιο διασκεδαστικά κομμάτια του προγράμματός του. Φανς και μη συμμετέχουν στην πολύχρωμη παρέλαση ηρώων σε τρεις διαστάσεις, με σάρκα και οστά, μπροστά στα μάτια σου. Εκεί όπου ο καθένας μπορεί, απλά διαλέγοντάς το, να φέρει στη ζωή όποιον χαρακτήρα επιλέξει: Όχι μόνο μια στολή ή μια εμφάνιση, αλλά και κίνηση, και attitude, και ό,τι άλλο τον χαρακτηρίζει. Γι’αυτό και το cosplay δεν είναι απλά μια περίπτωση φαν ντυσίματος αλλά κάτι παραπάνω.

Ειδικά δε, στο πλαίσιο ενός convention σαν αυτό που θα πραγματοποιηθεί 19-21 Απριλίου στην Ελληνοαμερική Ένωση, η εμπειρία είναι ακόμα καλύτερη. Οι μεν συμμετέχοντες διαγωνίζονται ουσιαστικά για το πόσο ευφάνταστα μπορούν να φέρουν στη ζωή χαρακτήρες που λατρεύουν, οι δε παρατηρητές ζουν μια μοναδική, ντελιριακή κατάσταση. Όσο για τους θαμώνες;



Ψωνίζεις κόμικς ή κοιτάς μια έκθεση και δίπλα σου περνάει μια Wonder Woman ή ένας Τζακ Σπάροου. Δεν έχει λογική, είναι απλό, αγνό fun. Το φαινόμενο αυτό, που πλέον έχει εξαπλωθεί με αντίστοιχους διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο, ζητήσαμε να μας εξηγήσει η Μυρτώ Τσελέντη, το ειδικευμένο επί του θέματος μέλος της οργανωτικής ομάδας του Comicdom Con.
(Στο Comicdom που διοργανώνεται από 19-21 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, γίνεται και φέτος διαγωνισμός Cosplay.)
Πώς ξεκίνησε, σε τι μπορεί να οδηγήσει, και γιατί έχει γιγαντωθεί τόσο σαν φαινόμενο; Ό,τι πληροφορία ήθελες να μάθεις (και δεν το ήξερες) ακολουθεί:



Πώς διαφέρει το cosplay από ένα απλό πάρτι που ντύνεσαι; Είναι μόνο το διαγωνιστικό στοιχείο;
Φαντάζομαι ότι εννοείς ένα απλό αποκριάτικο πάρτι, έτσι; Η μεγαλύτερη διαφορά για μένα είναι ότι για το cosplay, είτε μιλάμε για τον διαγωνισμό του Comicdom Con, είτε για ένα από τα cosplay parties που διοργανώνονται όλο τον χρόνο σε διάφορες πόλεις, χρειάζεται μεγαλύτερη προετοιμασία. Δεν μπορείς απλά να το σκεφτείς τρεις μέρες πριν, να δεις τί υπάρχει στην ντουλάπα σου ή σε αυτή των κολλητών σου, να τα συνδυάσεις έξυπνα και να πας. Aπαιτείται προετοιμασία, εύρεση των κατάλληλων υλικών, ραψίματα, περούκες, φακοί επαφής ή σε πιο θεαματικές στολές και κατασκευή τμημάτων τους. Επίσης ένα από τα στοιχεία που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η ομοιότητά σου με τον χαρακτήρα που υποδύεσαι, οπότε θα πρέπει να κατορθώσεις να το φέρεις όσο πιο "κοντά" γίνεται. Το διαγωνιστικό κομμάτι είναι νομίζω μια υποσημείωση, καθώς μέχρι να ανακοινωθούν οι εκάστοτε νικητές, αν έχεις κάνει καλή δουλειά, έχεις ήδη κερδίσει τον θαυμασμό του κοινού και την αναγνώριση για τον επίτευγμά σου.
Τι έχει κάνει εσένα και τόσους πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως να ασχοληθούν με αυτό;
Είναι ένα πολυεπίπεδο χόμπι. Εμπεριέχει δημιουργικότητα, καλλιτεχνική φύση, εφευρετικότητα σε συνδυασμό με κατασκευαστικές ικανότητες αλλά και χαρακτηριστικά ηθοποιίας, καθώς αν απλά φοράς ένα κοστούμι και περιφέρεσαι χωρίς να υποδύεσαι τον χαρακτήρα σου, έχεις ψιλο-αποτύχει. Επίσης είναι ένα ετερόφωτο χόμπι. Όλες οι στολές προέρχονται από κάτι άλλο, από είναι ταινίες, τηλεοπτικές σειρές,  κόμικς,  κινούμενα σχέδια ή  videogames. Συνήθως όταν επιλέγεις να κάνεις μια συγκεκριμένη στολή είναι επειδή αγαπάς ιδιαίτερα τον συγκεκριμένο ήρωα. Οπότε είναι από τους δημιουργικότερους φόρους τιμής που έχω συναντήσει ποτέ μου.



Το Comicdom Con πότε μπήκε στο κόλπο και πώς το αποφάσισε;
Σαν σκέψη το είχαμε στο νου μας για κάποιο καιρό προτού αποφασίσουμε να το βάλουμε μπροστά. Χρειάστηκε αρκετή προετοιμασία για να δημιουργήσουμε έναν διαγωνισμό στα πρότυπα αυτών που διοργανώνονται στα conventions του εξωτερικού. Το 2011 ήταν η χρονιά που βουτήξαμε το πατουσάκι μας για πρώτη φορά στα νερά ενός τέτοιου event. Ειλικρινά, πηγαίναμε στα τυφλά, δεν είχαμε ιδέα τί ανταπόκριση θα είχε, πόσο θα άρεσε ή πιο θα ήταν το επίπεδο.  Το αποτέλεσμα ξεπέρασε σε όλα τα επίπεδα κάθε προσδοκία κι έτσι ο διαγωνισμός cosplay του Comicdom Con έγινε πλέον θεσμός. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το cosplay το ξέρουν και το περιμένουν, ετοιμάζουν στολές μήνες πριν την εκδήλωση (ακόμα και πριν το ανακοινώσουμε εμείς) καθώς και έρχονται απ' όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν σε αυτήν ή να την παρακολουθήσουν. Κάθε χρόνο προσπαθούμε και εμείς από την πλευρά μας να τον βελτιώνουμε. Έτσι φέτος κατορθώσαμε να αναγνωριστεί ο διαγωνισμός και να είναι ο εθνικός προκριματικός για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα cosplay, το Eurocosplay που διοργανώνεται κάθε χρόνο το φθινόπωρο  στο Λονδίνο στα πλαίσια του MCM Expo.
Θυμάσαι κάποιο περιστατικό από τα προηγούμενα χρόνια;
Ιστορίες υπάρχουν άπειρες αλλά θα οι περισσότερες πρέπει να παραμείνουν κλειδωμένες στα παρασκήνια.  Μπορώ να πω όμως ότι παραδοσιακά πέφτω έξω ως προς τις προβλέψεις μου για τους νικητές, με μεγαλύτερη αποτυχία μου την πρώτη χρονιά όταν έλαβα μια συμμετοχή για Jack Sparrow. Είχε παίξει και πολύ εκείνες τις απόκριες ως στολή, κατασκευαστικά δεν έχει και πολύ challenge οπότε σκέφτηκα "πού πάει και αυτός ο φουκαράς". Ε, ο "φουκαράς" από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην εκδήλωση μέχρι την στιγμή που κέρδισε το πρώτο βραβείο ΉΤΑΝ ο Jack Sparrow, ως προς την κάθε κίνησή του και σε κάθε λέξη που έλεγε. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και το κέρδισε με το σπαθί του. Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα ότι είχε προηγηθεί και σεβαστή κατανάλωση σε ρούμι για να μπει ακόμα περισσότερο στο πετσί του ρόλου!



Υπάρχει όντως μια τάση περισσότερο προς manga; Κι αν ναι, γιατί;
Δεν θα το έλεγα τόσο ως προς τα manga συγκεκριμένα αλλά γενικότερα προς την pop κουλτούρα Ιαπωνικής προέλευσης. Οι Ιάπωνες έδωσαν στο χόμπι αυτό την σημερινή μορφή και αίγλη του, προβάλλοντάς το ως αναπόσπαστο τμήμα της γενικότερης pop κουλτούρας χωρίς τον γεωγραφικό περιορισμό ενός συνεδριακού κέντρου ή ξενοδοχείου. Οπότε το cosplay επιστρέφει έτσι πολιτισμικά στην Δύση, εμποτισμένο με τα νέα του στοιχεία και μεταλαμπαδεύεται πρωτίστως στους fans της Ιαπωνικής κουλτούρας, των manga, των anime και των Ιαπωνικών videogames. Αυτοί υπήρξαν οι πρεσβευτές του και διατηρούν ακόμα την πρωτοκαθεδρία στα στατιστικά των στολών που εμφανίζονται.
Πώς κρίνεται ένα ντύσιμο σε σχέση με άλλα; Έχει να κάνει με δυσκολία της όλης αμφίεσης, με πρωτοτυπία επιλογής χαρακτήρα; Τι παίζει ρόλο;
Σίγουρα η δυσκολία της όλης αμφίεσης έχει σημασία αλλά δεν είναι το μόνο. Η ομοιότητα με τον υποδυόμενο χαρακτήρα είναι εξίσου σημαντική όπως και το κομμάτι της κίνησης και της συμπεριφοράς. Νομίζω όμως ότι η τελική κρίση βγαίνει, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, από εκείνη την μαγική στιγμή όπου για μερικά δευτερόλεπτα "ζωντανεύει" καθολικά και χωρίς καμία αμφιβολία, μπροστά σου ένας ήρωας που μέχρι τώρα είχες δει μόνο στο χαρτί ή την οθόνη.



Για τo Comicdom Cosplay 2013 μπορείς να μάθεις περισσότερα στη σελίδα της διοργάνωσης, αλλά ας πούμε απλά πως το Σάββατο 20 Απριλίου κατά τις 19.30 θα θες να είσαι στο χώρο του Con.

Το Comicdom Con Athens 2013 διοργανώνεται από 19 ως 21 Απριλίου στην Ελληνοαμερική Ένωση (Μασσαλίας 22) με ελεύθερη είσοδο όπως κάθε χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο σάιτ της διοργάνωσης.

oneman.gr




Οι ανεκτίμητοι χειροποίητοι «θησαυροί», που κάποτε έσχιζαν τα καταγάλανα νερά του Ιονίου και αποτελούσαν το όνειρο κάθε κοινού θνητού λόγω της ιστορίας τους, διαλύθηκαν με τσάπες μέσα σε λίγα λεπτά, φορτώθηκαν σε φορτηγά και πετάχτηκαν στα σκουπίδια μαζί με τη μοναδική τους ιστορία...







Μόλις πριν από λίγα 24ωρα τον γύρο της Ελλάδας έκαναν φωτογραφίες και δημοσιεύματα που ήθελαν τους νέους ιδιοκτήτες του Σκορπιού να έχουν ξεκινήσει ήδη τις εργασίες ανακαίνισης. Οπως όμως αποκάλυψε η «Espresso», δεν επρόκειτο για ανακαίνιση, αλλά για την καθιερωμένη ετήσια συντήρηση και εκκαθάριση του νησιού από σκουπίδια και παλιοσίδερα. Κανείς ωστόσο δεν γνώριζε ότι ανάμεσα σε αυτά τα άχρηστα αντικείμενα ήταν και τα ταχύπλοα σκάφη των παιδιών του Ελληνα Κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση.



Το ένα, τύπου Βertram, είχε αγοραστεί στα τέλη της δεκαετίας του '60 από τον ίδιο τον μεγιστάνα προκειμένου να το δωρίσει στον λατρεμένο του γιο Αλέξανδρο. Το αγωνιστικό σκάφος έφτιαξε με πολύ μεράκι και τα πιο ακριβά για την εποχή εκείνη υλικά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της θρυλικής εταιρείας Βertram, ο Richard Bertram, ο οποίος ακόμη και μέχρι τον θάνατό του, το 2000, συνήθιζε να παινεύεται ότι ανάμεσα στους εκλεκτούς πελάτες του ήταν και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Το σκάφος ονομάστηκε «Μπλε» και ήταν επαναστατικής σχεδίασης. Το design του, τα πανάκριβα ξύλινα πατώματα αλλά και οι κινητήρες του, που φημίζονταν για την υψηλή τους απόδοση, το έκαναν μοναδικό. Στον κόσμο υπήρχαν μόνο μερικά κομμάτια. Εκτός από τον Αριστοτέλη Ωνάση είχαν φροντίσει να αποκτήσουν το δικό τους παρόμοιο Bertram ο Αγά Χαν, ο βασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας και ο πρίγκιπας Bertil της Σουηδίας.



Πάντως ο Αλέξανδρος Ωνάσης δεν πρόλαβε να χαρεί το σκάφος για πολύ. Περίπου τέσσερα χρόνια μετά το πανάκριβο δώρο που έλαβε από τον πατέρα του έχασε τη ζωή του. Εκτοτε το σκάφος βγήκε στη στεριά και τοποθετήθηκε κάτω από ένα στέγαστρο.



Την ίδια τύχη είχε το 1984 και η «σφήνα» της θάλασσας, το ταχύπλοο Cigarette, που αγόρασε η Χριστίνα Ωνάση για να το προσφέρει ως γαμήλιο δώρο στον τέταρτο σύζυγό της Τιερί Ρουσέλ. Μετά τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση και αυτό το σκάφος παροπλίστηκε στον Σκορπιό. Την εποχή εκείνη το να είναι κάποιος ιδιοκτήτης Cigarette δεν σήμαινε μόνο πως ήταν λάτρης της ταχύτητας, αλλά και άνθρωπος με δυνατό χαρακτήρα και γνώμη.



Αντί λοιπόν τα φημισμένα σκάφη της δυναστείας Ωνάση να συντηρηθούν, να επισκευαστούν και να πουληθούν, όπως έγινε και με το ταχύπλοο σκάφος «Amazing Grace» που πηγαινόφερνε τους επιβάτες της θαλαμηγού «Χριστίνα», δόθηκε εντολή στους εργαζομένους να πεταχτούν, γιατί ήταν... ερείπια! Πάντως η κυπριακή εταιρεία στην οποία δόθηκε η διαχείριση του Σκορπιού δήλωσε απλώς πως δεν κάνει κανένα σχόλιο.



Πηγή: espressonews



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3



Γράφει η Ελένα Τσερνιένκο



Προ ημερών, στην Τουρκία βρέθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, κ. Σ. Λαβρόφ. Όλες οι πληροφορίες που «διαρρέουν» ρωσικοί διπλωματικοί κύκλοι για τις επαφές με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, κ. Νταβούτογλου, δείχνουν τη διάσταση απόψεων των δύο πλευρών, ειδικά για τη Συριακή κρίση.



Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε στις 17 Απριλίου 2013 επαφές στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Μετά τη συνάντηση έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου έδειχναν να μην υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών. Κι’ όμως, την ίδια ώρα που έκαναν δηλώσεις οι υπουργοί, γινόταν σαφές ότι οι απόψεις τους ειδικά για το θέμα της Συρίας, είναι ριζικά αντίθετες. Άλλωστε, η Τουρκία δεν έχει επιστρέψει ακόμα στη Ρωσία το φορτίο που κατασχέθηκε παράνομα από το αεροπλάνο, το οποίο είχε υποχρεωθεί από την Τουρκία σε αναγκαστική προσγείωση, πέρυσι, ενώ έκανε πτήση προς τη Δαμασκό.



Σκοπός των συνομιλιών ήταν η προετοιμασία της προγραμματισμένης για το Φθινόπωρο συνάντησης μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο του Συμβουλίου συνεργασίας σε ανώτατο επίπεδο. Με το πέρας των συνομιλιών, διάρκειας δύο ωρών, οι υπουργοί εξέδωσαν κοινή δήλωση στην οποία τόνισαν «με ικανοποίηση» την «απουσία διμερών προβλημάτων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας». Όπως προκύπτει από τη δήλωση, οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών διευρύνονται, η στρατηγική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα ενισχύεται, ενώ οι ανθρωπιστικής και πολιτιστικής φύσεως επαφές διευρύνονται.



Διαφορές για το Συριακό ζήτημα

Αν πιστέψει κανείς τη δήλωση, ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα βασιλεύει μια απόλυτη αρμονία σε σχέση με τα διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της Συρίας. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι δύο υπουργοί «εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για τους θανάτους, τις μαζικές καταστροφές και τον ανθρώπινο πόνο στη Συρία», και προτίθενται «να συνεχίσουν τη συνεργασία σε αντιστοιχία με το ανακοινωθέν της 30ης Ιουνίου 2012 (σ.σ. της Γενεύης) της “Ομάδας δράσης” για τη Συρία».



Ωστόσο, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι οι πλευρές ερμηνεύουν διαφορετικά το συγκεκριμένο ανακοινωθέν. Σύμφωνα με τη Ρωσία, σε αυτό δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός ότι βασική προϋπόθεση για το ξεκίνημα του πολιτικού διαλόγου στη Συρία αποτελεί η παραίτηση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, διότι «οι χώρες, οι οποίες ποντάρουν στον πόλεμο μέχρι την τελική νίκη, δημιουργούν τεχνητά εμπόδια στην πορεία των διαπραγματεύσεων, προβάλλοντας ως προϋπόθεση την αλλαγή του καθεστώτος». Αυτό, σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό, «είναι απολύτως εκτός πραγματικότητας».



«Η επιλογή είναι πολύ απλή», συνέχισε ο κ. Λαβρόφ, διευκρινίζοντας, ότι «αν προτεραιότητα αποτελεί ο τερματισμός της σύγκρουσης, τότε πρέπει να υποχρεωθούν όλοι όσοι πολεμούν εκεί, να σταματήσουν να το πράττουν χωρίς οποιουσδήποτε προκαταβολικούς όρους, και να πειστούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εάν δε, προτεραιότητα είναι η αποχώρηση του Άσαντ, τότε ελλείψει της αντικειμενικής δυνατότητας να το κάνουν, το τίμημα θα είναι οι ζωές όλο και περισσότερων ζωών απλών Συρίων».



Ο κ.Νταβούτογλου, όμως, φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη. Όπως δήλωσε, «η κρίση στη Συρία είναι αποτέλεσμα της βίας που επιδεικνύει το καθεστώς Άσαντ απέναντι στο λαό του». Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι η Άγκυρα «από την αρχή της συριακής κρίσης, προέτρεπε και προειδοποιούσε προσωπικά τον Άσαντ και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, να σταματήσουν τη βία σε βάρος του συριακού λαού», αλλά οι προσπάθειες αυτές αποδείχθηκαν μάταιες. Όπως δήλωσε, «δυστυχώς η κρίση δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί με πολιτικές και διπλωματικές μεθόδους».



Κεκλεισμένων των θυρών

Σύμφωνα με ρωσική διπλωματική πηγή, στη συνομιλία κεκλεισμένων των θυρών ο Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε τον Σεργκέι Λαβρόφ να συμφωνήσουν για τα ενδεχόμενα μέτρα σε περίπτωση που ο πολιτικός διάλογος στη Συρία καταλήξει σε αποτυχία. Ωστόσο, ο επικεφαλής του ρωσικού ΥΠΕΞ αντέτεινε ότι, καταρχάς, θα ήταν καλό να ξεκινήσει αυτός ο διάλογος, και μόνο στη συνέχεια να ακολουθήσει η επεξεργασία των μέτρων, ανάλογα με τα αποτελέσματά του».



Οι διαφωνίες στο θέμα της Συρίας είχαν προκαλέσει το περασμένο φθινόπωρο σοβαρές αναταράξεις στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας, ύστερα από τον εξαναγκασμό από δύο τουρκικά μαχητικά F-16, του επιβατικού αεροπλάνου της SyrianAir που εκτελούσε το δρομολόγιο Μόσχας-Δαμασκού, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι στο σκάφος βρέθηκαν πυρομαχικά. Στην πραγματικότητα όμως, στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου βρίσκονταν μόνο 12 κιβώτια με τεχνικά εξαρτήματα για τα συριακά ραντάρ, καθώς και το έντυπο υλικό που τα συνόδευε.



Κατόπιν, οι τουρκικές αρχές παραδέχτηκαν το λάθος, αλλά το φορτίο δεν το έχουν επιστρέψει. Όπως ανέφερε ρωσική διπλωματική πηγή, η Ρωσία έχει στείλει ήδη αρκετές ρηματικές διακοινώσεις στην Άγκυρα, με τις οποίες ζητά την επιστροφή του φορτίου. Το ίδιο έχει κάνει και η Δαμασκός. Ωστόσο, η τουρκική πλευρά δεν έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα και το συγκεκριμένο ζήτημα εξακολουθεί να εκκρεμεί.












via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



Στα τέλη Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Προβέτζας, κατήγγειλε ότι το ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο «ΚΙΟΡΦΕΖ» που βρίσκεται στο Αδραμύτι της Τουρκίας, άνοιξε στη Μυτιλήνη γραφείο εξυπηρέτησης των κατοίκων του νησιού προκειμένου να του προωθεί την Τουρκία για Ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες.






Ακολούθησαν αναρτήσεις από το aegaio, στο οποίο δημοσιεύτηκε ακόμη και ο τιμοκατάλογος του τουρκικού νοσοκομείου τυπωμένος στα Ελληνικά, με την ακριβή διεύθυνση του παραρτήματος της Λέσβου.


Λίγες ημέρες αργότερα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ κατέθεσε στην Βουλή την υπ’αριθμόν 7594/25-2-2013 ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Υγείας σχετικά με το θέμα.


Περίπου έναν μήνα αργότερα ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία σχετική καταγγελία η πληροφορία στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά σε κάθε περίπτωση η υπόθεση «εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του».


Χθες 18 Απριλίου 2013, το τουρκικό ιατρικό κέντρο διοργάνωσε την πρώτη δωρεάν (!) εκδρομή για 100 άτομα από την Μυτιλήνη στο Αδραμύτι της Τουρκίας. Η εκδρομή περιλαμβάνει ξενάγηση στον χώρο του Νοσοκομείου καθώς και δωρεάν διατροφή.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Σόιμπλε: Η ΕΚΤ να μειώσει την διαθέσιμη ρευστότητα


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα έπρεπε να προσπαθήσει να περιορίσει την ποσότητα της διαθέσιμης ρευστότητας στην ευρωζώνη, αν και αναγνώρισε παράλληλα την «επισφαλή» οικονομική κατάσταση ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.


«Υπάρχει πολύ χρήμα στην αγορά, κατά την άποψή μου πάρα πολύ χρήμα», είπε ο Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche.


«Εάν η ΕΚΤ προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει όση επιρροή διαθέτει για να μειώσει αυτή την μεγάλη ρευστότητα, αυτό θα ήταν καλοδεχούμενο για εμένα», τόνισε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα έχει καταφέρει με επαρκή τρόπο να μειώσει τον πληθωρισμό κάτω από το 2%.


«Εμείς στη Γερμανία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ακόμα σε μια επισφαλή κατάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο ίδιος. Αλλά η διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων ρευστού στις οικονομίες τους χωρίς βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα δημιουργούσε συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.



Βέβαια, όλοι καταλαβαίνουν τι θα σήμαινε μία μείωση της ρευστότητας για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που ήδη υποφέρουν οικονομικά. Προφανώς, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δεν κρύβει την χαρά του, ούτε φυσικά τα σαδιστικά του ένστικτα και εμφανίζεται πλέον χωρίς καμία απολύτως διάθεση απόκρυψης των εγκληματικών σκέψεών του.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και εάν και εφόσον οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης είχαν κάποιο πολιτικό ανάστημα (έστω και ελαφρώς κάτω του μετρίου) θα είχαν αποστομώσει άμεσα τον κυνικό Σόιμπλε, ο οποίος δείχνει αδιάφορος για την πραγματική φύση του οικονομικού προβλήματος και της κρίσης της Ευρώπης. Αλλά, οι σημερινοί ηγέτες -κυρίως των χωρών του ευρωπαϊκού νότου- είναι πιθαμιαίου πολιτικού αναστήματος και εμφανίζονται όχι μόνο ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τον Σόιμπλε, αλλά ακολουθούν -σαν μαριονέτες- τις υποδείξεις της Γερμανίας, η οποία έχει καταστεί σαφές πως δεν επιθυμεί την διάσωση κανενός πλην της εξυπηρέτησης των δικών της συμφερόντων...









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1



Άνδρες επίλεκτων δυνάμεων, του FBI και της Αστυνομίας, βαριά οπλισμένοι, «χτενίζουν» την περιοχή όπου διέμεναν οι φερόμενοι ως δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης...

στο Μαραθώνιο της Βοστόνης. Έχουν ζητήσει από τους ρεπόρτερ να απομακρυνθούν και από τα τηλεοπτικά συνεργεία να πέσουν στο έδαφος. "Αν γνωρίζατε τι ακριβώς συμβαίνει δεν θα ήσασταν εδώ", φέρεται να είπε αστυνομικός στους δημοσιογράφους.



Το σπίτι των δυο αδερφών από περιοχή της Τσετσενίας, του 26χρονου Ταμερλάν και του 19χρόνου Τζοκάρ Τσαρνάεφ, βρίσκεται στην οδό Νόρφολκ, στο Κέμπριτζ. Το NBC News μετέδωσε νωρίτερα ότι δεκάδες πράκτορες του FBI έχουν αποκλείσει την περιοχή και δυο άτομα κρατούνται, πιθανώς για να ανακριθούν. Ανάμεσά τους είναι μια γυναίκα 50-60 ετών, κοκκινομάλλα.



Ολόκληρη η πολιτεία της Βοστόνης είναι σε συναγερμό από τα ξημερώματα. Οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα ταξί δεν κυκλοφορούν με εντολή της αστυνομίας και ένα εκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η αστυνομία τους ζήτησε να μην πάνε στις δουλειές τους, να μην κυκλοφορούν, να μην πλησιάζουν τα παράθυρα, να μην ανοίγουν σε κανέναν που δεν είναι αστυνομικός, να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους!



Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντέβαλ Πάτρικ, ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. "Ζητούμε από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους, με τις πόρτες κλειστές και να μην ανοίγουν σε κανένα παρά μόνο σε αστυνομικούς", δήλωσε ο Πάτρικ σε συνέντευξη Τύπου. "Αυτό ισχύει για το Γουότερταουν, όπου βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά και για το Κέμπριτζ, το Ουόλθαμ, το Νιούταουν, το Μπελμόν και προς το παρόν για ολόκληρη τη Βοστόνη".



ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΣΤΟΝΗ





Live video from your iPhone using Ustream



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97










H NASA θα στείλει «παρέα» στη Σελήνη

Ενα σχέδιο βγαλμένο κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας επεξεργάζεται η NASA. Ερευνητές του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Keck υποστηρίζουν ότι η NASA αναζητεί τρόπο για να μαγνητίσει έναν μικρό αστεροειδή, να τον βγάλει από την τροχιά του και να τον τοποθετήσει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Στόχος του εγχειρήματος είναι να αναπτυχθούν τρόποι ασφαλούς προσέγγισης και παραμονής σε αστεροειδείς για μελλοντικές αποστολές.

Δορυφόρος… στον δορυφόρο
Τα στελέχη του Keck αναφέρουν ότι έχει ήδη εκπονηθεί μια πρώτη πρόταση για το όλο εγχείρημα. Σύμφωνα με αυτή, ένα ρομποτικό σκάφος θα πλησιάσει έναν μικρό αστεροειδή και θα τον «φυλακίσει» μέσα σε έναν διαστημικό σάκο. Στη συνέχεια το σκάφος θα μεταφέρει τον σάκο κοντά στη Σελήνη και θα απελευθερώσει τον αστεροειδή ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον φυσικό μας δορυφόρο. Ενας πιθανός στόχος σύμφωνα με τους ειδικούς του Keck είναι ο 1999 Α010, ένας μικρός διαστημικός βράχος με διάμετρο 7 μέτρα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το αν τελικά αποφασισθεί, η αποστολή μπορεί να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη 15ετία. Εκτιμούν ότι το κόστος θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με εκείνα της αποστολής του Curiosity στον Αρη, δηλαδή περί τα 2,5 δισ. δολάρια.

Προπομπός
Στο ερώτημα σχετικά με το ποια είναι η χρησιμότητα μιας τέτοιας αποστολής, οι ειδικοί που κλήθηκαν να απαντήσουν αναφέρουν ότι πιθανότατα πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε μελλοντικών αποστολών σε αστεροειδείς.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη διάφορες αποστολές εξερεύνησης μεγάλων αστεροειδών. Υπάρχει μάλιστα επιθυμία όχι μόνο κρατών αλλά και του ιδιωτικού τομέα για την προσπάθεια εντοπισμού και εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου και άλλων πολύτιμων για εμάς «συστατικών» των αστεροειδών. Αν τελικά το σχέδιο της NASA υλοποιηθεί, αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην οργάνωση αποστολών «εκμετάλλευσης» αστεροειδών. Πηγή:tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Φλόριντα

Βοήθεια από την αστυνομία ζήτησε ένας 19χρονος από τη Φλόριντα, καθώς δεν άντεχε τον τρόπο με τον οποίο του μιλούσε η μητέρα του.

Ο 19χρονος κάλεσε δύο φορές την αστυνομία για να παραπονεθεί....



για τους τρόπους της μητέρας του και συνελήφθη για άσκοπη και ακατάλληλη χρήση της αστυνομικής αρχής.

Οι Αρχές ήδη από την πρώτη φορά είχαν προειδοποιήσει τον νεαρό να μην ενοχλεί τις Αρχές για τέτοια θέματα, ωστόσο ο 19χρονος δεν πτοήθηκε.

Αμέσως μετά τη δεύτερη κλήση, η αστυνομία τον συνέλαβε έξω από το σπίτι του.

Ο 19χρονος μύριζε αλκοόλ και παρουσίασε αργή και μπερδεμένη ομιλία.

Ο 19χρονος αφέθηκε ελεύθερος την ίδια ημέρα πληρώνοντας πρόστιμο 500 δολαρίων.

Newsroom ΔΟΛ

ΑΡΗΣ Χ.





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91



Συνελήφθησαν στην Αμαλιάδα οι τρεις καταζητούμενοι επιστάτες για το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς κατά αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 21, 27 και 39 ετών.






Υπενθυμίζεται πως έχει συλληφθεί και ο 57χρονος εργοδότης των αλλοδαπών, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.


Ένας από τους τρεις, ο 21χρονος, έχει βεβαρημένο παρελθόν ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας της Νέας Μανωλάδας.


Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές περιστατικού που συνέβη τον Αύγουστο 2012 στην περιοχή και προκάλεσε αποτροπιασμό στο πανελλήνιο.


Ο επιστάτης μαζί με άλλα δύο άτομα είχαν αρπάξει έναν Αιγύπτιο εργαζόμενο στις καλλιέργειες φράουλας και τον έσυραν με το αυτοκίνητο στους δρόμους του χωριού.


Εναντίον του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, αλλά η δίκη του δεν έχει γίνει ακόμα.


Στο μεταξύ χθες συνελήφθησαν δύο 38χρονοι, οι οποίοι έδωσαν καταφύγιο για λίγες ώρες σε δύο από τους τρεις καταζητούμενους. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει και σπρέι πιπεριού.


Όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά σε κακουργηματικά αδικήματα, ενώ για τον επιχειρηματία-καλλιεργητή φράουλας, έναν 57χρονο, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στη Λάππα Αχαΐας, οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.


Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, Χρήστος Παρθένης, ο κτηματίας και οι επιστάτες του ήταν εξοπλισμένοι με τρόπο, που παραπέμπει στην εποχή της δουλείας στις φυτείες της Αμερικής.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91