follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Ομόφωνη απόφαση Αναστασιάδη-αρχηγών κομμάτων Ομόφωνη απόφαση για

δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης προς διάσωση της κυπριακής οικονομίας λήφθηκε σε σύσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.



Στόχος, τόνισε, είναι να σώσουμε την κυπριακή οικονομία. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα βρεθεί η λύση, αλλά επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα και η ύφεση θα συνεχιστεί. Απέκλεισε το κλείσιμο τραπεζών, λέγοντας ότι «προσπαθούμε να σώσουμε το τραπεζικό σύστημα».



Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ρωσικής βοήθειας είπε ότι «οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη», συγχρόνως όμως τόνισε ότι «επιθυμία όλων είναι η Κύπρος να παραμείνει στο ευρώ, έστω κι αν υπάρχει βοήθεια».



Ο κ. Αβέρωφ απέφυγε να σχολιάσει δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ ότι δεν συζητήθηκε θέμα κουρέματος καταθέσεων.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Η μικρή λέγεται Zara Hartshorn και πάσχει από μια σπάνια ασθένεια.




Μόλις μπαίνει στην εφηβεία, στο πρόσωπο όμως δείχνει να βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία. Οι γιατροί διέγνωσαν λιποδυστροφία, ένα σύνδρομο που ακόμη και όταν το δέρμα αναπτύσσεται καταστρέφει τον λιπώδη ιστό, κάτω από το δέρμα. Πρόκειται για μια σπανιότατη πάθηση. Περίπου 2.000 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο την έχουν εμφανίσει.


Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε μιλάει η ίδια. Λέει πως την αντιμετωπίζουν τα άλλα παιδάκια στο σχολείο, εύχεται κάποτε να θεραπευτεί και κάνει έκκληση να μην κρίνουμε τους ανθρώπους από την εξωτερική τους εμφάνιση.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

«Οι εξελίξεις στην Κύπρο αποδεικνύουν ότι η ευρωζώνη δεν έχει μέλλον, όσο αποτελεί όργανο των τοκογλύφων» αναφέρει η

Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της.



«Ο Ελληνισμός της Κύπρου που αντιστέκεται είναι θύμα μίας άθλιας οικονομικής επίθεσης με εστία την Γερμανία και κύριο στόχο το φυσικό αέριο της νήσου. Σειρά θα πάρει ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος, η οποία έχει δύο δυνατότητες: ή να τα παραδώσει όλα αμαχητί στους τοκογλύφους όπως ορίζει η ξεπουλημένη συγκυβέρνηση ή να αντισταθεί στην ανθελληνική πολιτική της τρόικα.



Η Ελλάς είναι μία πλούσια χώρα και πρέπει να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της προς όφελος του ελληνικού λαού» καταλήγει η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωσή της.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Από τον Αρίστο Μιχαηλίδη



Δικαιολογώντας την πρωτοφανή απόφαση για κούρεμα των καταθέσεων, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ισχυρίστηκε χτες ότι το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου «έχει χρεοκοπήσει». Οπότε, κατά τη φασιστική γνώμη του, «οποιοιδήποτε επένδυσαν τα χρήματα τους σε μια χώρα όπου πληρώνουν λιγότερους φόρους και όπου πιθανώς να υπάρχει χαλαρότερη εποπτεία, επωμίζονται τους κινδύνους όταν οι τράπεζες αυτής της χώρας σταματήσουν να είναι φερέγγυες». Είμαστε βέβαιοι ότι τις ίδιες αυθαιρεσίες έλεγε και στο Γιούρογκρουπ όπου ήταν παρόντες και τον άκουγαν οι ηγέτες...


της Κύπρου και της Ελλάδας. Τι να του απάντησαν άραγε; Του είπαν ότι το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου δεν στήθηκε από ένα τσούρμο απατεώνων, αλλά από ένα ευρωπαϊκό κράτος που δέχθηκε στρατιωτική εισβολή και κατοχή και έπρεπε να βρει τρόπο να επιβιώσει;



Η ναυτιλία, ο τουρισμός, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες έγιναν ελκυστικές με χαμηλό φορολογικό συντελεστή και πολλές διευκολύνσεις και κίνητρα, γιατί αυτό το κράτος, το μισό, που σηκώνει το βάρος στρατιωτικής κατοχής, χωρίς να κουνάει το δακτυλάκι του κανένας Σόιμπλε, έπρεπε να προσελκύσει ξένες εταιρείες και επενδύσεις για να μην καταρρεύσει. Διότι, όφειλε να βρει στηρίγματα στην οικονομική ανάπτυξη όταν η Τουρκία, που ελέγχει στη Γερμανία 700.000 ψηφοφόρους τουρκικής καταγωγής, έκλεψε από το κυπριακό κράτος, σφάζοντας και βιάζοντας, το 65% των ξενοδοχείων, το 87% των υπό ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων, το 40% των σχολικών κτιρίων, το 41% των κτηνοτροφικών μονάδων, το 48% των εξαγωγικών αγροτικών προϊόντων και το 56% των παραλιών. (Εμείς αυτούς τους αριθμούς θα τους επαναλαμβάνουμε συνέχεια κι όποιος θέλει ας νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει από την ιστορία).



Πώς θα επιβίωνε η Κυπριακή Δημοκρατία αν δεν αξιοποιούσε τις νόμιμες μεθόδους ενός οικονομικού μοντέλου, που θα έφερνε επενδύσεις για να αναπληρώσουν όσα χάθηκαν με την εισβολή; Λοιπόν, τα είπε κανένας αυτά στον Σόιμπλε, στον Ντέισελμπλουμ και σε όποιον άλλο κρίνει με όσα έμαθε στο οικονομικό πανεπιστήμιο, χωρίς να μάθει ούτε λέξη για τους ανθρώπους και την ιστορία και την πραγματική καθημερινή οικονομία; Αλλά, μήπως δεν ξέρει ο Σόιμπλε ότι αξιοποιώντας αυτό το οικονομικό μοντέλο βρίσκονται στη Λεμεσό 80 ξένες εταιρείες που ασχολούνται με τη ναυτιλία και από αυτές οι 36 είναι γερμανικές και μόλις τρεις ρωσικές; Ή μήπως τελικά αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι δηλαδή οι Γερμανοί έχουν και τρεις ρωσικές ναυτιλιακές μέσα στα πόδια τους, τώρα που θα ανοίξουν οι δουλειές με το φυσικό αέριο και θα πηγαινοέρχονται τα δεξαμενόπλοια στη Μεσόγειο;



Υ.Γ. Εκτός από τον Σόιμπλε, μας άφησε άφωνους και το ΑΚΕΛ χτες. Έχει, λέει, σχέδιο για να διώξουμε την Τρόικα και να βρούμε δάνεια από τη διεθνή αγορά. Αλλά, αν έχει σχέδιο γιατί δεν το έβαλε σε εφαρμογή πριν από είκοσι μέρες, που κυβερνούσε; Του ήρθε τώρα ξαφνικά η φώτιση; Ξέχασε ότι οι διεθνείς αγορές δεν δανείζουν την Κύπρο από το Μάιο του 2011 και είναι γι΄ αυτό το λόγο, που η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ προσκάλεσε την Τρόικα και σήμερα κάνει διαδηλώσεις για να την διώξουμε;






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Τι δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος

Δημητριάδης Νέα καθυστέρηση στην εξεύρεση τελικής λύσης για την κυπριακή οικονομία προκύπτει μετά από τη δήλωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.



Ο Πανίκος Δημητριάδης, εξερχόμενος πριν από λίγο από το Προεδρικό Μέγαρο, μίλησε για ανακοίνωση πακέτου για την οικονομία μέχρι της αρχές της επόμενης εβδομάδας.



«Θα υπάρξει πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας μέχρι τη Δευτέρα», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση και στα αγγλικά για τα ξένα media, που έχουν κατακλύσει το χώρο έξω από το Μέγαρο, όπου συσκέπτονται οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Η οικογένεια του Τόμας Πρωτόπαπα περιμένει τις εξετάσεις του από το εξωτερικό αν και όπως ξεκαθαρίζει ο θείος του, δεν υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθεί εκτός Ελλάδας...

Η κατάσταση του όπως δηλώνουν οι γιατροί είναι κρίσιμη και αμετάβλητη ...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

«Σχέδιο διάσωσης με… γεύση φυσικού αερίου» τιτλοφορείται το κύριο άρθρο της κυπριακής εφημερίδας «Η Σημερινή», σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση

προσπαθεί να δώσει λύση με πρόταση νόμου που προβλέπει τη σύσταση επενδυτικού ταμείου συνδεδεμένου με τα έσοδα από το φυσικό αέριο. Σημειώνει, επίσης, πως η Ρωσία θέλει στρατιωτικές διευκολύνσεις από την Κύπρο.



Στο κύριο θέμα της με τίτλο «Επενδυτικό ταμείο», η «Αλήθεια» αναφέρει πως η κυβέρνηση θα συστήσει ειδικό ταμείο και θα καλέσει όλους (ταμεία προνοίας ημικρατικών, επιχειρηματίες, εκκλησία, πολίτες) να επενδύσουν εθελοντικά για τη σωτηρία της πατρίδας σε ομόλογα ώστε να καλυφθεί το ποσό των 5,8 δισ. εξ ιδίων πόρων.



Αλλού σημειώνει πως η τρόικα επιμένει πως όταν ανοίξουν Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να διαχωριστούν σε καλά και κακά «κομμάτια». Όπως υποστηρίζει, επίσης, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατέθεσε έγγραφο στη γερμανική βουλή, σύμφωνα με το οποίο το κούρεμα είχε συμφωνηθεί με την Κυβέρνηση Χριστόφια στις 23 Νοεμβρίου 2012.



«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Fund σωτηρίας επί τάπητος» γράφει πως η κυβέρνηση επιζητεί τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων αλλά και όλων των οργανωμένων φορέων της κυπριακής κοινωνίας, σε μια ύστατη προσπάθεια να πετύχει την ομοφωνία για την προώθηση στο κυπριακό κοινοβούλιο νομοσχεδίου που να καλύπτει το ζητούμενο ποσό των 5,8 δισ. ευρώ.



Όσον αφορά στη Ρωσία, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Μόσχα έκοψε τα φτερά και τις ελπίδες της Λευκωσίας αφού τα νέα από τη Ρωσία δεν είναι ενθαρρυντικά.



«Εμμένουν σε συνταγές Τρόικας» τιτλοφορείται το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Χαραυγή», σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση προκρίνει λύση στο πλαίσιο των συνταγών της τρόικας, απορρίπτοντας την αξίωση του ΑΚΕΛ -η οποία τυγχάνει ευρύτατης λαϊκής υποστήριξης- για απόσυρση της αίτησης από το μηχανισμό στήριξης.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, υπουργός η κυβέρνησης Αναστασιάδη απέσυρε την περασμένη Παρασκευή από τράπεζα ποσό 300.000 ευρώ.



Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Το κούρεμα καταθέσεων ξανά στο τραπέζι» γράφει πως η Κυβέρνηση ζήτησε από τις τράπεζες να μείνουν κλειστές μέχρι την επόμενη εβδομάδα καθώς επεξεργάζεται την ιδέα να υποβάλλει εκ νέου την πρόταση για κούρεμα των καταθέσεων, σε πολύ μικρότερο ποσοστό από ό,τι προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο.



Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, έχει δηλώσει πως θα παραμείνει στη Μόσχα για να καταλήξει σε συμφωνία στους τρόπους για παροχή βοήθειας στην Κύπρο, μετά που οι χθεσινές του επαφές υπήρξαν ατελέσφορες.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Οι παρακάτω εικόνες εξηγούν από μόνες τους το λόγο . . .






















via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποιούν εργαζόμενοι των

υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου που λειτουργούν στην Ελλάδα, ζητώντας να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.

Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την απόφαση του Eurogroup, που -όπως αναφέρουν- «οδηγεί σε μαρασμό τρεις τράπεζες και στην ανασφάλεια 5.500 εργαζόμενους».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στην πρόσληψη νέου προσωπικού προχωρά η αεροπορική εταιρεία οικονομικών πτήσεων EasyJet, η οποία πραγματοποιεί πάνω από

600 πτήσεις σε 30 χώρες. Η εταιρεία διαθέτει πάνω από διακόσια αεροσκάφη και απασχολεί τουλάχιστον 8.000 εργαζομένους, προτίθεται να καλύψει δεκάδες θέσεις εναέριου και επίγειου προσωπικού στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι, εκτός από τα τυπικά προσόντα που πρέπει να διαθέτουν, οφείλουν επίσης να διαθέτουν άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες, ικανότητα διαπροσωπικής επικοινωνίας με συναδέλφους και πελάτες της εταιρείας, αλλά και την ικανότητα να λειτουργούν υπό συνθήκες πίεσης και προσαρμογής σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον. Ειδικά το προσωπικό

καμπίνας επιλέγεται βάσει διαφορετικών προσόντων, τα οποία αφορούν,μεταξύ άλλων, τη φυσική κατάσταση και διάπλασή τους και πρόκειται να εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο μετά την αρχική τους επιλογή. Οι ανοιχτές θέσεις που προσφέρονται είναι οι ακόλουθες:Cabin Crew, Περιοχή: Αεροδρόμια Gatwick, Luton, Stansted, Λονδίνο

Προσόντα: Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, να έχουν ύψος άνω των 1,58 μ. και έως 1,90 μ., καλή φυσική κατάσταση και όραση, ευχέρεια στην επικοινωνία στην αγγλική γλώσσα τόσο σε γραπτό όσο και σε προφορικό επίπεδο, εμπειρία τουλάχιστον έξι μηνών στην εξυπηρέτηση πελατών, καλό επίπεδο εκπαίδευσης, ικανότητα να κολυμπούν 25 μ. χωρίς βοηθητικά μέσα και να διατηρούν σώμα έξω από το νερό για τουλάχιστον ένα λεπτό, προϋπηρεσία πέντε ετών. Για τις χώρες της Ευρώπης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν, εκτός από την

αγγλική, και τη γλώσσα της χώρας που επιθυμούν να έχουν ως έδρα. Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με συμβόλαιο ορισμένου χρόνου. Κωδικός θέσης: 00689, 00706, 00713 (αντιστοίχως), Αιτήσεις: Αποστολή βιογραφικών στις ιστοσελίδες της εταιρείας. Αναρτήθηκε από EPIRUSGATE



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
ΦΩΤΟ-Βλάβη στη Λιμουζίνα του Ομπάμα Σαμποτάζ η απλό λάθος; Λίγες στιγμές μετά την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στο Ισραήλ, η πολυτελής λιμουζίνα του, έπαθε βλάβη.Σύμφωνα με την «Telegraph»...

κυβερνητικός αξιωματούχος του Ισραήλ ανέφερε ότι η βλάβη του αυτοκινήτου προκλήθηκε λόγω του ότι ο οδηγός του αντί να βάλει βενζίνη έβαλε πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς ο κινητήρας του.

ΦΩΤΟ-Βλάβη στη Λιμουζίνα του Ομπάμα



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97





Υπερήφανους έκανε όλους τους Ελληνες η κυπριακή Βουλή. Το νέο «Οχι» που είπε στους Γερμανούς πέρασε ήδη στις κορυφαίες στιγμές του ελληνισμού και συγκλόνισε συθέμελα την Ευρωζώνη. Φάρος ελπίδας αντίστασης για όλους τους λαούς της Ευρώπης και ιδίως για εκείνους που οι γερμανόδουλες κυβερνήσεις τους τους έχουν παραδώσει στον ανηλεή ζυγό του Τέταρτου Ράιχ της Γερμανίας. Αφρίζουν από λύσσα εναντίον της Κύπρου, της ασήμαντης «κουκίδας», όπως την αποκάλεσε περιφρονητικά ο Β. Σόιμπλε.



Δεν ξέρουν πού να κρυφτούν από την ντροπή τους οι Ελληνες κυβερνητικοί βουλευτές που υπερψηφίζουν αγεληδόν τα κάθε είδους μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους τους, γνωρίζοντας ότι η κατακραυγή του λαού τους περιμένει, αν τολμήσουν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Οι παρ' ημίν «γερμανοτσολιάδες» εύχονται ενδομύχως να χρεοκοπήσει και να καταστραφεί παντελώς η κυπριακή οικονομία, να βυθιστεί στη δυστυχία ο κυπριακός λαός, νομίζοντας ότι τότε θα «δικαιωθεί» η εθελόδουλη και «σώφρων» δική τους πολιτική στάση.



Πλανώνται πλάνην οικτράν. Δεν υποτιμούμε τους κινδύνους που απειλούν την Κύπρο. Δεν υποβαθμίζουμε την καταστρεπτική δύναμη του γερμανικού ιμπεριαλισμού και την πολιτική σημασία που έχει για το Βερολίνο η συντριβή των Κυπρίων, ώστε να μην τολμήσει άλλος λαός να ακολουθήσει το παράδειγμα της γενναίας στάσης τους.



Η Κύπρος όμως έχει επιλογές λύσεων επιβίωσής της χωρίς την υπαγωγή της στον γερμανικό ζυγό μέσω μνημονίου. Επιπροσθέτως η γεωγραφική της θέση εγγύς της Μέσης Ανατολής και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου τής επιτρέπουν να αναζητήσει τη βοήθεια μεγάλων δυνάμεων, όπως οι ΗΠΑ και πρωτίστως η Ρωσία, μετατρέποντας την επιθετικότητα της Γερμανίας εναντίον της σε παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι.



Το δυστύχημα για την Κύπρο είναι ότι ο λαός της αυτή την κρίσιμη εποχή εξέλεξε Πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη, τον μοιραίο άνθρωπο που την Παρασκευή τη νύχτα συμφώνησε με το γερμανικό σχέδιο καταβαράθρωσης της οικονομίας του νησιού μέσω της καταλήστευσης των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Η κυπριακή Βουλή απέτρεψε τη διάπραξη του εγκλήματος από τον Αναστασιάδη. Η ζημιά όμως που πρόλαβε αυτός να κάνει είναι τεράστια και ανεπανόρθωτη. Η κατάσταση για την κυπριακή οικονομία είναι ασύγκριτα δυσκολότερη σήμερα από όσο μια βδομάδα νωρίτερα. Παρ' όλα αυτά, η Λευκωσία έχει λύσεις.



Θεωρητικά μιλώντας, η πρώτη λύση είναι η εσωτερική. Βάσει των προσωρινών στοιχείων της ΕΕ, το ΑΕΠ της Κύπρου το 2012 ήταν 17,5 δισ. ευρώ και το δημόσιο χρέος 16,3 δισ. ευρώ (93% του ΑΕΠ).



Στις κυπριακές τράπεζες υπάρχουν καταθέσεις Κυπρίων που ανέρχονται στα 32 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιες του ΑΕΠ του νησιού. Αν μάλιστα σε αυτά προστεθούν και τα 17 δισ. ευρώ καταθέσεων Ελλήνων σε κυπριακές τράπεζες στο νησί, τότε δημιουργείται μια ισχυρή οικονομική βάση, που μπορεί κατά πολλούς τρόπους να αξιοποιηθεί. Επιπροσθέτως, είναι πολύ ισχυρή η συνεισφορά της κυπριακής Εκκλησίας, η οποία κατά δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου είναι πρόθυμη να υποθηκεύσει όλη την υποθηκεύσιμη περιουσία της για να βοηθήσει την εθνική ανόρθωση.



Δεδομένου ότι το κράτος της Κύπρου δεν χρειάζεται περισσότερα από 2-3 δισ. ευρώ όλα κι όλα για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του και η ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών ενδέχεται να μην κοστίσει πάνω από 5 δισ. ευρώ, η κατάσταση είναι χειρίσιμη. Προϋπόθεση είναι βεβαίως η λήψη διοικητικών μέτρων που για ένα χρονικό διάστημα δεν θα επιτρέψουν την απότομη και μαζική φυγή των καταθέσεων. Η δεύτερη λύση, εξωτερικού χαρακτήρα, είναι η ισχυρή στροφή της Λευκωσίας προς τη Ρωσία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ένα ευρύ πακέτο μέτρων.



Ενδεικτικά, τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν την αγορά μίας ή δύο κυπριακών τραπεζών από Ρώσους επιχειρηματίες ή τη συμμετοχή στην επανακεφαλαιοποίησή τους σε ποσοστό που θα δώσει στους Ρώσους σοβαρά ή και καθοριστικά ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Την παροχή δανείου από τη Μόσχα στη Λευκωσία ύψους γύρω στα 5 δισ. ευρώ. Σε αντάλλαγμα, την εκχώρηση από τους Κύπριους στη Ρωσία κάποιου θαλάσσιου «οικοπέδου» φυσικού αερίου, με δικαιώματα εκμετάλλευσης. Αν όντως οι ρωσικές εταιρείες -δηλαδή η Gazprom- μπουν στο κυπριακό φυσικό αέριο, αλλάζουν όχι μόνο τα μέχρι τώρα ενεργειακά δεδομένα στην Κύπρο, αλλά και τα γεωπολιτικά. Δεν αποκλείεται π.χ. να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την παροχή διευκολύνσεων στον ρωσικό στόλο της Μεσογείου από την Κύπρο - πάντα θεωρητικά μιλώντας. Οι ΗΠΑ τότε θα είχαν κάθε λόγο να πιέσουν τους Γερμανούς να φανούν πολύ διαλλακτικότεροι απέναντι στην Κύπρο, για να αποτρέψουν αυξημένη ρωσική επιρροή στο νησί. Το παιχνίδι άνοιξε. Πολλά μπορούν να συμβούν. Οψόμεθα...







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Καλεσμένος στο "Πρωινό Mou" ήταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου που ήταν πραγματικά χείμαρρος και μίλησε για όλους και για όλα...



Δεν έκρυψε την ενόχληση του που κάποιοι θέλουν να σταματάει την δουλειά, την ώρα που εκείνος είναι στην καλύτερη του φάση και είναι έτοιμος να πάρει την πέτρα και να την στύψει....

Αναφέρθηκε στην χειρότερη στιγμή της καριέρας του και σε αυτό που έχει μετανιώσει, αλλά και για όσα πρόσωπα είχε βοηθήσει και τον ξέχασαν...

Μίλησε για την συνεργασία του με τον Βαγγέλη Περρή και για την κόντρα τους και για την εμμονή που έχει ο Περρής μαζί του, ενώ δεν άντεξε και του ξέφυγαν "γαλλικά" λέγοντας πως είναι "μ@λ@κιες" όσα λένε ότι στήνει παραράτσι φωτογραφίες...

Ο παρουσιαστής συγκινήθηκε πάρα πολύ και έβαλε τα κλάματα όταν είδε ένα video με τις καλύτερες στιγμές του στο Mega...

Μίλησε για το δοκιμαστικό που έκανε με τον Γιώργο Λιάγκα, αλλά και για την αγάπη που έχει για τις εκπομπές που κάνει και είναι στον δρόμο...

Καλύτερη χρονιά στο πρωινό ήταν η πρώτη με την Ράνια Θρασκιά ενώ η χειρότερη ήταν η τελευταία που δεν είχαν δέσει σαν ομάδα και μπορεί να ευθυνόταν και ο ίδιος που δεν ήταν καλά και για αυτό θέλησε να σταματήσει...Ξεκαθάρισε πως δεν τον είχαν απολύσει, αλλά είχε ζητήσει να σταματήσει αν και έχασε πολλά λεφτά εκείνη την χρονιά, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει βγάλει τόσα χρήματα ώστε να σταματήσει να δουλεύει και είχε πληρωθεί καλά για 1-2 χρόνια...

Δεν είναι τσιγκούνης και δεν αφήνει ποτέ μια γυναίκα να πληρώσει...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Ένα e-mail του Δημήτρη Χατζησωκράτη που έφτασε σε χιλιάδες παραλήπτες, μέλη της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε αίσθηση καθώς ενημέρωνε για την προκήρυξη θέσεων

διοικητών και υποδιοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους να στείλουν τα βιογραφικά τους και στο κόμμα!



Όπως μεταδίδει το thepaper.gr με την επιστολή του αυτή ο κ. Χατζησωκράτης ενημερώνει πότε λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, αποστέλλει κατάλογο των νοσκοκομείων όπως προέκυψαν από τις συνενώσεις και καλεί τους παραλήπτες να καταθέσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά τους αλλά και να ενημερώσουν την ΔΗΜΑΡ για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν.



Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αίσθηση σε αρκετούς, ότι «τακτοποιούνται» δικά τους παιδιά κατά παράβαση κάθε διαδικασίας opengov.



Η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον κ. Χατζησωκράτη ο οποίος επιβεβαίωσε το e-mail και υποστήριξε πως πρόκειται για μια… απολύτως θεμιτή και δημοκρατική διαδικασία.



«Πληροφορούμε τα μέλη του κόμματος γι’ αυτή την διαδικασία, ώστε να γίνει γνωστή και στο <πόπολο> και όχι μόνο σε μια κάστα καθηγητάδων» μας είπε και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει πιο δημοκρατική λειτουργία απ’ αυτό;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησωκράτης.



To επίμαχο email αναρτήθηκε από παραλήπτη στο Facebook και έχει ως εξής:



«ΘΕΜΑ: Στις 27/03/13 λήγει η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εγκατάσταση των Διοικητών (87) και Υποδιοικητών(93) όλων των Νοσοκομείων της χώρας



Αγαπητοί/ες σύντροφοι/ισσες,



Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για την εγκατάσταση των Διοικητών (87) και Υποδιοικητών (93) όλων των Νοσοκομείων της χώρας σύμφωνα με το Νόμο 4052/12. Προκηρύχθηκαν και οι θέσεις όσων έχουν διορισθεί στο εννεάμηνο της τρέχουσας διακυβέρνησης της χώρας.Οι αιτήσεις για κάλυψη των θέσεων πρέπει να γίνουν μέχρι τις 27/03/13 στα οικεία Νοσοκομεία ή στα οικεία ΠΥΔΕ. Πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα άλλης υποψηφιότητας.



Σας στέλνουμε συνημμένο των κατάλογο των Νοσοκομείων, όπως προέκυψαν από τις συνενώσεις τους, όπου εμφαίνονται και οι θέσεις Διοικητών, Υποδιοικητών. Φροντίστε να κατατεθούν εγκαίρως οι υποψηφιότητες.



Αποστείλατε και σε μας αμέσως μετά τα ονόματα και τα βιογραφικά των υποψηφίων που κατέθεσαν αιτήσεις και για ποιο νοσοκομείο.



Με σχ (σ.σ. συντροφικούς χαιρετισμούς)



Δ. Χατζησωκράτης



ΥΓ. Φαίνεται πως υπάρχει βάσει του Ν. 3329 ένα πρόβλημα εντοπιότητας (δηλαδή δεν πρέπει να είναι δημότης του νομού). Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρισθεί αν θα ισχύσει. Για το λόγο αυτό ας υπάρχει και μια προετοιμασία με εναλλακτικές υποψηφιότητες , που θα πρέπει προφανώς να έχουν κατατεθεί.»



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στις τελευταίες εξελίξεις στη Κύπρο αναφέρθηκε ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος με κείμενό του διερωτάται μήπως η χώρα πέρα από τα οικονομικά προβλήματα

πληρώνει το αξιοπρεπές και σχεδόν ομόφωνο «όχι» των πολιτών της στο σχέδιο Ανάν.



Συγκεκριμένα ο Γιώργος Νταλάρας γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα πως «η Ευρώπη του βορά με το εκβιαστικό ultimatum στην Κύπρο, δείχνει για μια φορά ακόμη το τιμωρητικό και πολλές φορές εκδικητικό της πρόσωπο. Όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του νότου. Το σχέδιο της δήθεν διάσωσης της Κύπρου με το «τελεσίγραφο» που της επέβαλε, είναι ΜΟΝΟ καταστροφικό. Η Κύπρος, η πόρτα της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή, η Κύπρος των 60 δισ. του φυσικού αερίου, η Κύπρος που κατόρθωσε να εξισορροπήσει τις σχέσεις της με τις αραβικές χώρες και το Ισραήλ, η Κύπρος με τις αγγλικές βάσεις, αλλά και τις ισχυρές ιστορικές σχέσεις με τη Ρωσία, η Κύπρος που κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια της μετά από πολέμους, εισβολή και κατοχή, δεν έχει κατά τους δανειστές της «πρόσωπο» για να εγγυηθεί!



Τιμωρείται λοιπόν με δέσμευση χρημάτων εντίμων πολιτών, ακόμη και μικροκαταθετών που καλούνται άδικα, ίσως και παράνομα, να εγγυηθούν πληρώνοντας με τις οικονομίες της ζωής τους. Όπως περίπου έγινε και συνεχίζει να γίνεται στην Ελλάδα με τις οριζόντιες περικοπές, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τους εξαντλητικούς φόρους στα συνήθη υποζύγια. Όσο αυτή η Ευρώπη πιέζει τους λαούς με τόσο βίαιο τρόπο, δημιουργεί διχόνοια και εμφυλιακό κλίμα στις κοινωνίες, και καλλιεργεί ακραίες εθνικιστικές εξάρσεις. Η Κύπρος όπως και στο παρελθόν, θα βρει το δρόμο της… Όπως θα τον βρει και η Ελλάδα. Είναι όμως άραγε αυτή η ανθρωποκεντρική Ευρώπη που ονειρευτήκαμε;



Υ.Γ. Αναρωτιέμαι μήπως η Κύπρος εκτός των άλλων πληρώνει το αξιοπρεπές και σχεδόν ομόφωνο «όχι» των πολιτών της στο σχέδιο Ανάν;»



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


O Δημήτρης Αποστόλου πρόκειται να γίνει και πάλι πατέρας... Την χαρμόσυνη είδηση αποκάλυψε ο ίδιος χτες το βράδυ στην πρεμιέρα της παράστασης "Τα παιδιά θα έρθουν στις 8"...









via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


H Bασιλική Ανδρίτσου που συμπρωταγωνιστούσε με τον Τόμας Πρωτόπαπα στους "Βασιλιάδες" έστειλε τις ευχές της στον 25άχρονο ενώ δήλωσε πως όταν το άκουσε σοκαρίστηκε και ήλπιζε να είναι ψέμα...











via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Ο Λευτέρης Πανταζής βρέθηκε χτες στην παράσταση που ήταν αφιερωμένη στον Ανδρέα Μπάρκουλη και μίλησε για την πρόσφατη περιπέτεια υγείας του...Δήλωσε πως είχε πολύ αγάπη από τους δικούς του ανθρώπους και από τον κόσμο , ενώ αναφέρθηκε στην κόρη του που όταν συνέβη ήταν στο εξωτερικό...

Δήλωσε πως στην αρχή δεν της μιλούσε καθώς δεν μπορούσε, αλλά στην συνέχεια εκείνη του ζήτησε να της πει την αλήθεια λέγοντας του πως είναι η κόρη του και πρέπει να την ξέρει...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου, προτίθεται να υλοποιήσει επιμορφωτικά προγράμματα Τεχνικών Ασφαλείας Γ’ Κατηγορίας.


Το κάθε πρόγραμμα επιμόρφωσης είναι 10 ωρών και θα πραγματοποιηθεί σε 2 ημέρες. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50€ για την επιμόρφωση εργοδοτών-επαγγελματιών για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στη Γ’ Κατηγορία.

Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες – επαγγελματίες μπορούν να προμηθευτούν τις αιτήσεις συμμετοχής και το ενημερωτικό σημείωμα από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου μέχρι τις 19/4/2013.

Ταυτόχρονα καλούνται οι εισηγητές προγραμμάτων Τεχνικών Ασφαλείας που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την επιμόρφωση να προσκομίσουν το βιογραφικό τους σημείωμα, όπως αυτό ορίζεται από τη Διεύθυνση Διαχείρισης της Πληροφόρησης, Επιμόρφωσης και Παρακολούθησης Πολιτικής Συνθηκών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μέχρι τις 19/4/2013.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής (Β. Γεωργίου 2), τηλέφωνο: 25310-27188, email: [email protected]




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Γέννησε τρεις φορές αφότου νίκησε τον καρκίνο Η Svetkul Baiyshbek από την πόλη Antwerp στο Βέλγιο πιστεύεται ότι είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που έχει αποκτήσει τρία παιδιά, έχοντας υποβληθεί σε...

επέμβαση για καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας.Η Svetkul απόκτησε τον πρώτο της γιο σε ηλικία 27 ετών, προτού διαγνωστεί με καρκίνο, το 2005.



Οι γιατροί τότε της είχαν πει ότι ήταν σχεδόν απίθανο να μπορέσει να αποκτήσει ποτέ άλλα παιδιά. Σε περιπτώσεις σαν τη δική της οι χειρουργοί αφαιρούν ολόκληρη τη μήτρα, όμως επειδή η ίδια ήθελε απεγνωσμένα να κάνει κι άλλα παιδιά, οι γιατροί αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο με μια λιγότερο επεμβατική μέθοδο.



«Αφαιρέσαμε μόνο ένα τμήμα της μήτρας» είπε ο γυναικολόγος Wiebren Tjalma και πρόσθεσε: «Θέλαμε να της δώσουμε την ευκαιρία να αποκτήσει το δεύτερο παιδί που τόσο επιθυμούσε».



Ένα χρόνο μετά την επέμβασή της, το 2006, η Svetkul αποκτούσε ένα ακόμη γιο, τον οποίο ονόμασε Wiebren και γινόταν μία από τις 600 περίπου γυναίκες στον κόσμο που έφερναν στον κόσμο παιδί έχοντας νικήσει τον καρκίνο της μήτρας.



Το 2010 γέννησε για τρίτη φορά, κάτι που έχουν καταφέρει μόλις 150 γυναίκες στον κόσμο.



Πρόσφατα έφερε στον κόσμο και το τέταρτο παιδί της, το τρίτο μετά την επέμβαση στη μήτρα της, κάνοντάς την τη μοναδική γυναίκα στον κόσμο που το έχει καταφέρει αυτό.



Η 36χρονη μητέρα δήλωσε: «Πάντοτε ήθελα μια μεγάλη οικογένεια και ο καρκίνος δε θα σταματούσε το όνειρό μου».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Ο Λούκα Μανιότα, ο γkέι κανίβαλος πoρvοστάρ που κατηγορείται για τη δολοφονία του Κινέζου εραστή του, Λιν Τζουν, τον οποίο στη συνέχεια φέρεται να διαμέλισε και να ασέλγησε επάνω στο κομμένο του σώμα, κατέρρευσε σήμερα στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας της προκαταρκτικής του εξέτασης. Ο 30χρονος Καναδός έχει δηλώσει αθώος για τη δολοφονία πρώτου βαθμού του Λιν Τζουν τον περασμένο Μάιο.

Ο πoρvοστάρ κατηγορείται πως δολοφόνησε τον Κινέζο φοιτητή, και πως ύστερα ανήρτησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο απεικονίζεται να τον διαμελίζει και να κάνει σεξ με το πτώμα του και να αυτοϊκανοποιείται με τα κομμένα άκρα του.



Φορώντας ένα μαύρο πουλόβερ με λευκές ρίγες, ο Μανιότα εμφανίστηκε ταραγμένος, κατά τη διάρκεια της προβολής του βίντεο στο δικαστήριο. Το υλικό του παραμένει δημόσια απαγορευμένο, μέχρις ότου να αποδειχθεί ότι παρέχει αρκετά στοιχεία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο στη δίκη.



Ο Καναδός έβαλε τα χέρια μπροστά από το στόμα του, και με γουρλωμένα μάτια ζήτησε από τον φρουρό που βρισκόταν στο γυάλινο κλουβί, ένα πεντάλεπτο διάλλειμα. Πριν προλάβει να βγει από την αίθουσα, ο Μανιότα λιποθύμησε. Ο καναδικός Τύπος αναφέρει πως ο Μανιότα κοιτούσε το έδαφος καθ” όλη τη διάρκεια της προβολής του βίντεο, και πως είχε λάβει εμβρυική στάση στο κλουβί του, με τα χέρια του να αγκαλιάζουν τα αλυσοδεμένα πόδια του.



Οι γονείς του Λιν Τζουν δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο. Ο πατέρας του είχε παρευρεθεί την πρώτη εβδομάδα της προκαταρκτικής εξέτασης, ωστόσο δεν άντεξε να βρίσκεται μέσα στην αίθουσα, όταν το βίντεο ξεκίνησε να παίζει.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


O Nίκος Αναδιώτης σε πρόσφατη συνέντευξη αποκάλυψε πως έχει δοκιμάσει ναρκωτικά υποστηρίζοντας πως οι 80 στους 100 ανθρώπους το έχουν κάνει, ενώ δηλώνει πως του φαίνεται περίεργο που εντυπωσιάζονται όταν ακούνε πως κάποιος έχει δοκιμάσει και όχι που το έχει βρει...





Στο "Πρωινό Mou" σχολίασαν την συνέντευξη και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για πολλά από αυτά που είπε ο ηθοποιός...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Για να μην ακούτε τον οχετό παραπληροφόρησης από τις στρατευμένες τηλεπερσόνες, αυτό είναι το κλίμα και οι αντικρουόμενες απόψεις στην Ρωσία για την θέση της απέναντι στην Κύπρο:



Οι αρνητικές απόψεις

Δεν θα υπήρχε καμμία πιθανότητα να εμπλακεί η Ρωσία στην Κυπριακή κρίση διότι:

- Η απόφαση του Eurogroup είναι υπέρ της Ρωσίας: Συμφέρει το Ρωσικό τραπεζικό σύστημα να αποδυναμωθεί το Κυπριακό. Επαναπατρισμός κεφαλαίων – έλεγχος.

- Συμφέρει να αυξηθεί η φορολογία στην Κύπρο. Η Ρωσία σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την χαμηλή φορολογία θα έχει άμεσα οφέλη.

- Είναι αδιανόητο για μία χώρα εκτός Ευρωζώνης να παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση σε μία χώρα εντός. Η Κύπρος δεσμεύεται από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες την ίδια στιγμή που

οποιαδήποτε βοήθεια από την Ρωσία θα είχε ομολογιακό χαρακτήρα στο θέμα της δέσμευσης. Θα είχε δηλαδή την κατώτατη διασφάλιση.

- Δεν υπάρχει καμμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό της Κύπρου σε επίπεδο ηγεσίας. Ο Αναστασιάδης θεωρείται αντίπαλος. Ο Σαρρής, έρμαιο συμφερόντων. Οι Ρώσοι του ξεκαθάρισαν εξ αρχης ότι δεν θεωρούν ικανή την δέσμευση του για οποιαδήποτε συμφωνία, ούτε καν της κυβέρνησης. Τον χρησιμοποιούν απλώς ως ταχυδρόμο με μειωμένο μάλιστα βαθμό αποκάλυψης των όποιων σχεδίων. Οι Ρώσοι δεν εμπιστεύονται ούτε τον Χριστόφια. Για την ακρίβεια έχουν τεράστιο πρόβλημα να κάνουν ανοιχτή συζήτηση, γνωρίζοντας ότι οι κεφαλές είναι έρμαια ανταγωνιστικών συμφερόντων.



ΟΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ



- Αποδοχή από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε βαθμό που η συμφωνία θα καθίσταται ως “συνταγματική δέσμευση”. Οποιαδήποτε συμφωνία που θα βασισθεί σε κυβερνητική πλειοψηφία, δεν θα γίνει αποδεκτή.

- Έξοδος από το Ευρώ, μεσοπρόθεσμα. Θα είναι η φυσική συνέπεια, έστω και αν δεν επιβληθεί εξ’ αρχής.

- Συνταγματική δέσμευση και για το θέμα των στρατιωικών διευκολύνσεων οποιασδήποτε μορφής. Η παρουσία και μόνον των Βρετανικών βάσεων είναι το μεγαλύτερο αγκάθι, όπως το έχει παρουσιάσει η Ρωσικη στρατιωτική ηγεσία για την οποιαδήποτε χρήση Κυπριακού χώρου για στρατιωτικούς σκοπούς. Αλίμονο εάν δεν γνωρίζουν οι αναλυτές τις τριβές μεταξύ Ρωσίας – Βρετανίας.

- Πλήρης συνεννόηση με το Ισραήλ και δέσμευση σεβασμού των συμφωνιών συνεκμετάλλευσης, ανοχή από τις ΗΠΑ. Αυτός είναι ο σκοπός των συναντήσεων Πούτιν – Νετανιάχου αμέσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα. Δείτε την “βελούδινη” αλλαγή στάσης των Ισραηλινών έναντι της Συρίας.



ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ



- Πολιτική απόφαση του Πούτιν για την ενέργεια και την γεωπολιτική. Με συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων, η Ρωσία κυκλώνει ενεργειακά την κεντρική Ευρώπη, η οποία επιμένει να θέλει εκμετάλλευση των κοιτασμάτων με όρους “μνημονίου”, όπως επιχειρεί και στην Ελλάδα.

- Στρατιωτικά η Κύπρος έχει τεράστια σημασία για την Ρωσία. Είναι η μοναδική διέξοδος από τον σφιχτό εναγκαλισμό με χώρες του ΝΑΤΟ που συνιστά περικύκλωση χωρίς διέξοδο, από την στιγμή που το πάτημα της Συρίας είναι πλέον ασταθές.

Το Ισραήλ είναι μία καλή δικαιολογία για την στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας, εφ’ όσον συνηγορήσει ότι θα αποτελέσει μία επιπλέον εγγύηση της ασφάλειας του.

Ο κύριος λόγος λοιπόν της οποιασδήποτε βοήθειας είναι πρωτίστως γεωπολιτικός και στην συνέχεια ενεργειακός – οικονομικός.

Το ποιοτικό χαρακτηριστικό που δίνει βαρύτητα στο επιχείρημα είναι ακριβώς η φύση του Κυπριακού λαού που θεωρείται φυσικός σύμμαχος για τους Ρώσους. Δεν ξεχνούν όμως το φιάσκο με την Ελλάδα, που κοιμήθηκαν με Καραμανλή και ξύπνησαν με Παπανδρέου. Σερβιρισμένο από τον ίδιο λαό που θεωρούσαν σύμμαχο.



Μιλάτε εσείς που εξοπλίζετε τρομοκράτες;



Στην κοινή συζήτηση ΕΕ – Ρωσίας, ο Γάλλος αντιπρόσωπος άρχισε κάτι παρόλες τύπου “Η κρίση της Κύπρου είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να επανενωθεί το νησί, να υπάρξει ειρήνη και συνεκμετάλλευση και με την συμμετοχή της Τουρκίας, να μειωθούν οι εχθρότητες, να μειωθούν οι εξοπλισμοί κλπ κλπ” (δηλαδή, να προωθηθεί το γνωστό σχέδιο Ανάν, υπό το καθεστώς στυγνού εκβιασμού).


Τι απάντησε ο Iγκόρ Ιβάνοφ;


“Μιλάτε για ειρήνη εσείς που είστε έτοιμοι να εξοπλίσετε τους εισβολείς στην Συρία;”


Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας.



Αυτή είναι η κατάσταση μέχρι στιγμής.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Για να μην ακούτε τον οχετό παραπληροφόρησης από τις στρατευμένες τηλεπερσόνες, αυτό είναι το κλίμα και οι αντικρουόμενες απόψεις στην Ρωσία για την θέση της απέναντι στην Κύπρο:



Οι αρνητικές απόψεις

Δεν θα υπήρχε καμμία πιθανότητα να εμπλακεί η Ρωσία στην Κυπριακή κρίση διότι:

- Η απόφαση του Eurogroup είναι υπέρ της Ρωσίας: Συμφέρει το Ρωσικό τραπεζικό σύστημα να αποδυναμωθεί το Κυπριακό. Επαναπατρισμός κεφαλαίων – έλεγχος.

- Συμφέρει να αυξηθεί η φορολογία στην Κύπρο. Η Ρωσία σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την χαμηλή φορολογία θα έχει άμεσα οφέλη.

- Είναι αδιανόητο για μία χώρα εκτός Ευρωζώνης να παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση σε μία χώρα εντός. Η Κύπρος δεσμεύεται από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες την ίδια στιγμή που

οποιαδήποτε βοήθεια από την Ρωσία θα είχε ομολογιακό χαρακτήρα στο θέμα της δέσμευσης. Θα είχε δηλαδή την κατώτατη διασφάλιση.

- Δεν υπάρχει καμμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό της Κύπρου σε επίπεδο ηγεσίας. Ο Αναστασιάδης θεωρείται αντίπαλος. Ο Σαρρής, έρμαιο συμφερόντων. Οι Ρώσοι του ξεκαθάρισαν εξ αρχης ότι δεν θεωρούν ικανή την δέσμευση του για οποιαδήποτε συμφωνία, ούτε καν της κυβέρνησης. Τον χρησιμοποιούν απλώς ως ταχυδρόμο με μειωμένο μάλιστα βαθμό αποκάλυψης των όποιων σχεδίων. Οι Ρώσοι δεν εμπιστεύονται ούτε τον Χριστόφια. Για την ακρίβεια έχουν τεράστιο πρόβλημα να κάνουν ανοιχτή συζήτηση, γνωρίζοντας ότι οι κεφαλές είναι έρμαια ανταγωνιστικών συμφερόντων.



ΟΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ



- Αποδοχή από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε βαθμό που η συμφωνία θα καθίσταται ως “συνταγματική δέσμευση”. Οποιαδήποτε συμφωνία που θα βασισθεί σε κυβερνητική πλειοψηφία, δεν θα γίνει αποδεκτή.

- Έξοδος από το Ευρώ, μεσοπρόθεσμα. Θα είναι η φυσική συνέπεια, έστω και αν δεν επιβληθεί εξ’ αρχής.

- Συνταγματική δέσμευση και για το θέμα των στρατιωικών διευκολύνσεων οποιασδήποτε μορφής. Η παρουσία και μόνον των Βρετανικών βάσεων είναι το μεγαλύτερο αγκάθι, όπως το έχει παρουσιάσει η Ρωσικη στρατιωτική ηγεσία για την οποιαδήποτε χρήση Κυπριακού χώρου για στρατιωτικούς σκοπούς. Αλίμονο εάν δεν γνωρίζουν οι αναλυτές τις τριβές μεταξύ Ρωσίας – Βρετανίας.

- Πλήρης συνεννόηση με το Ισραήλ και δέσμευση σεβασμού των συμφωνιών συνεκμετάλλευσης, ανοχή από τις ΗΠΑ. Αυτός είναι ο σκοπός των συναντήσεων Πούτιν – Νετανιάχου αμέσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα. Δείτε την “βελούδινη” αλλαγή στάσης των Ισραηλινών έναντι της Συρίας.



ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ



- Πολιτική απόφαση του Πούτιν για την ενέργεια και την γεωπολιτική. Με συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων, η Ρωσία κυκλώνει ενεργειακά την κεντρική Ευρώπη, η οποία επιμένει να θέλει εκμετάλλευση των κοιτασμάτων με όρους “μνημονίου”, όπως επιχειρεί και στην Ελλάδα.

- Στρατιωτικά η Κύπρος έχει τεράστια σημασία για την Ρωσία. Είναι η μοναδική διέξοδος από τον σφιχτό εναγκαλισμό με χώρες του ΝΑΤΟ που συνιστά περικύκλωση χωρίς διέξοδο, από την στιγμή που το πάτημα της Συρίας είναι πλέον ασταθές.

Το Ισραήλ είναι μία καλή δικαιολογία για την στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας, εφ’ όσον συνηγορήσει ότι θα αποτελέσει μία επιπλέον εγγύηση της ασφάλειας του.

Ο κύριος λόγος λοιπόν της οποιασδήποτε βοήθειας είναι πρωτίστως γεωπολιτικός και στην συνέχεια ενεργειακός – οικονομικός.

Το ποιοτικό χαρακτηριστικό που δίνει βαρύτητα στο επιχείρημα είναι ακριβώς η φύση του Κυπριακού λαού που θεωρείται φυσικός σύμμαχος για τους Ρώσους. Δεν ξεχνούν όμως το φιάσκο με την Ελλάδα, που κοιμήθηκαν με Καραμανλή και ξύπνησαν με Παπανδρέου. Σερβιρισμένο από τον ίδιο λαό που θεωρούσαν σύμμαχο.



Μιλάτε εσείς που εξοπλίζετε τρομοκράτες;



Στην κοινή συζήτηση ΕΕ – Ρωσίας, ο Γάλλος αντιπρόσωπος άρχισε κάτι παρόλες τύπου “Η κρίση της Κύπρου είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να επανενωθεί το νησί, να υπάρξει ειρήνη και συνεκμετάλλευση και με την συμμετοχή της Τουρκίας, να μειωθούν οι εχθρότητες, να μειωθούν οι εξοπλισμοί κλπ κλπ” (δηλαδή, να προωθηθεί το γνωστό σχέδιο Ανάν, υπό το καθεστώς στυγνού εκβιασμού).


Τι απάντησε ο Iγκόρ Ιβάνοφ;


“Μιλάτε για ειρήνη εσείς που είστε έτοιμοι να εξοπλίσετε τους εισβολείς στην Συρία;”


Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας.



Αυτή είναι η κατάσταση μέχρι στιγμής.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Για να μην ακούτε τον οχετό παραπληροφόρησης από τις στρατευμένες τηλεπερσόνες, αυτό είναι το κλίμα και οι αντικρουόμενες απόψεις στην Ρωσία για την θέση της απέναντι στην Κύπρο:



Οι αρνητικές απόψεις

Δεν θα υπήρχε καμμία πιθανότητα να εμπλακεί η Ρωσία στην Κυπριακή κρίση διότι:

- Η απόφαση του Eurogroup είναι υπέρ της Ρωσίας: Συμφέρει το Ρωσικό τραπεζικό σύστημα να αποδυναμωθεί το Κυπριακό. Επαναπατρισμός κεφαλαίων – έλεγχος.

- Συμφέρει να αυξηθεί η φορολογία στην Κύπρο. Η Ρωσία σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την χαμηλή φορολογία θα έχει άμεσα οφέλη.

- Είναι αδιανόητο για μία χώρα εκτός Ευρωζώνης να παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση σε μία χώρα εντός. Η Κύπρος δεσμεύεται από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες την ίδια στιγμή που

οποιαδήποτε βοήθεια από την Ρωσία θα είχε ομολογιακό χαρακτήρα στο θέμα της δέσμευσης. Θα είχε δηλαδή την κατώτατη διασφάλιση.

- Δεν υπάρχει καμμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό της Κύπρου σε επίπεδο ηγεσίας. Ο Αναστασιάδης θεωρείται αντίπαλος. Ο Σαρρής, έρμαιο συμφερόντων. Οι Ρώσοι του ξεκαθάρισαν εξ αρχης ότι δεν θεωρούν ικανή την δέσμευση του για οποιαδήποτε συμφωνία, ούτε καν της κυβέρνησης. Τον χρησιμοποιούν απλώς ως ταχυδρόμο με μειωμένο μάλιστα βαθμό αποκάλυψης των όποιων σχεδίων. Οι Ρώσοι δεν εμπιστεύονται ούτε τον Χριστόφια. Για την ακρίβεια έχουν τεράστιο πρόβλημα να κάνουν ανοιχτή συζήτηση, γνωρίζοντας ότι οι κεφαλές είναι έρμαια ανταγωνιστικών συμφερόντων.



ΟΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ



- Αποδοχή από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε βαθμό που η συμφωνία θα καθίσταται ως “συνταγματική δέσμευση”. Οποιαδήποτε συμφωνία που θα βασισθεί σε κυβερνητική πλειοψηφία, δεν θα γίνει αποδεκτή.

- Έξοδος από το Ευρώ, μεσοπρόθεσμα. Θα είναι η φυσική συνέπεια, έστω και αν δεν επιβληθεί εξ’ αρχής.

- Συνταγματική δέσμευση και για το θέμα των στρατιωικών διευκολύνσεων οποιασδήποτε μορφής. Η παρουσία και μόνον των Βρετανικών βάσεων είναι το μεγαλύτερο αγκάθι, όπως το έχει παρουσιάσει η Ρωσικη στρατιωτική ηγεσία για την οποιαδήποτε χρήση Κυπριακού χώρου για στρατιωτικούς σκοπούς. Αλίμονο εάν δεν γνωρίζουν οι αναλυτές τις τριβές μεταξύ Ρωσίας – Βρετανίας.

- Πλήρης συνεννόηση με το Ισραήλ και δέσμευση σεβασμού των συμφωνιών συνεκμετάλλευσης, ανοχή από τις ΗΠΑ. Αυτός είναι ο σκοπός των συναντήσεων Πούτιν – Νετανιάχου αμέσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα. Δείτε την “βελούδινη” αλλαγή στάσης των Ισραηλινών έναντι της Συρίας.



ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ



- Πολιτική απόφαση του Πούτιν για την ενέργεια και την γεωπολιτική. Με συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων, η Ρωσία κυκλώνει ενεργειακά την κεντρική Ευρώπη, η οποία επιμένει να θέλει εκμετάλλευση των κοιτασμάτων με όρους “μνημονίου”, όπως επιχειρεί και στην Ελλάδα.

- Στρατιωτικά η Κύπρος έχει τεράστια σημασία για την Ρωσία. Είναι η μοναδική διέξοδος από τον σφιχτό εναγκαλισμό με χώρες του ΝΑΤΟ που συνιστά περικύκλωση χωρίς διέξοδο, από την στιγμή που το πάτημα της Συρίας είναι πλέον ασταθές.

Το Ισραήλ είναι μία καλή δικαιολογία για την στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας, εφ’ όσον συνηγορήσει ότι θα αποτελέσει μία επιπλέον εγγύηση της ασφάλειας του.

Ο κύριος λόγος λοιπόν της οποιασδήποτε βοήθειας είναι πρωτίστως γεωπολιτικός και στην συνέχεια ενεργειακός – οικονομικός.

Το ποιοτικό χαρακτηριστικό που δίνει βαρύτητα στο επιχείρημα είναι ακριβώς η φύση του Κυπριακού λαού που θεωρείται φυσικός σύμμαχος για τους Ρώσους. Δεν ξεχνούν όμως το φιάσκο με την Ελλάδα, που κοιμήθηκαν με Καραμανλή και ξύπνησαν με Παπανδρέου. Σερβιρισμένο από τον ίδιο λαό που θεωρούσαν σύμμαχο.



Μιλάτε εσείς που εξοπλίζετε τρομοκράτες;



Στην κοινή συζήτηση ΕΕ – Ρωσίας, ο Γάλλος αντιπρόσωπος άρχισε κάτι παρόλες τύπου “Η κρίση της Κύπρου είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να επανενωθεί το νησί, να υπάρξει ειρήνη και συνεκμετάλλευση και με την συμμετοχή της Τουρκίας, να μειωθούν οι εχθρότητες, να μειωθούν οι εξοπλισμοί κλπ κλπ” (δηλαδή, να προωθηθεί το γνωστό σχέδιο Ανάν, υπό το καθεστώς στυγνού εκβιασμού).


Τι απάντησε ο Iγκόρ Ιβάνοφ;


“Μιλάτε για ειρήνη εσείς που είστε έτοιμοι να εξοπλίσετε τους εισβολείς στην Συρία;”


Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας.



Αυτή είναι η κατάσταση μέχρι στιγμής.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

«Διαχειρίσιμες» θα ήταν για τις γερμανικές τράπεζες οι άμεσες συνέπειες από ενδεχόμενη αποτυχία στην Κύπρο,

υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Αποταμιευτηρίων, Γκέοργκ Φάρενσον, και σημειώνει ότι η Κύπρος δεν είναι σε θέση να προκαλέσει συστημικό κίνδυνο.



Σε συνέντευξή του στη σημερινή «Ruhr Nachrichten», ο κ. Φάρενσον, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Γερμανία θα έπρεπε να ενεργήσει γρήγορα προκειμένου να προστατεύσει τα έξι δισεκατομμύρια των γερμανικών τραπεζών που είναι εκτεθειμένα στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αναφέρει ότι «η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο της Κύπρου, η οποία πρέπει να αποσαφηνίσει, πώς επιθυμεί να στηρίξει με τις δικές της προσπάθειες τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».



Ο γερμανός τραπεζίτης παραδέχεται πάντως ότι ενδεχόμενη χρεωκοπία της Κύπρου θα επηρέαζε την εμπιστοσύνη στην ισχύ και στην αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η ίδια η χώρα δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο, παρόλα αυτά θα πρέπει να αποτραπεί ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 στις 9.30 π.μ., θα μεταβεί στον ιερό ναό

Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να παραστεί στην Αρχιεπισκοπική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.



Στη 1 μ.μ. θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, στο προεδρικό μέγαρο.



Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει όλους τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τους σπουδαστές των Σχολών αυτών, όπου δύναται να εφαρμοσθεί, από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών.



Η απαλλαγή θα ισχύσει από 24 Μαρτίου 2013 για όλες τις μέχρι τότε επιβληθείσες ποινές.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα ο Πάνος Καμμένος.



Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναμένεται να ζητήσει από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνυπογράψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.



Χθες, ο κ. Νότης Μαριάς γνωστοποίησε στην Ολομέλεια την πρόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, ζητώντας τη σύμπραξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεδομένου ότι δεν συγκεντρώνουν τον αριθμό των 50 υπογραφών που απαιτείται για την υποβολή της πρότασης.



Είναι τεράστιες οι ευθύνες που έχει ο υπουργός Οικονομικών, διότι άνοιξε τον δρόμο, δεχόμενος να γίνει το "κούρεμα" των καταθέσεων και κυρίως των μικροκαταθετών, σε μια αστάθεια όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μαριάς.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Λάθος» χαρακτηρίζει την απόφαση να επιβαρυνθούν οι μικροκαταθέτες στην Κύπρο προκειμένου να διασφαλιστεί η

χρηματοδότηση, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας, η Λουσίντα Κρέιτον, η οποία ασκεί για το τρέχον εξάμηνο την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Κρέιτον εκφράζει τον σεβασμό της για την απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου και ζητεί να διατυπωθεί νέα, δίκαιη πρόταση το συντομότερο δυνατόν.

Σε συνέντευξή της στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η Ιρλανδή υπουργός αναφέρεται θετικά στις προσπάθειες της Λευκωσίας για εξυγίανση του προϋπολογισμού, όταν ωστόσο τίθεται θέμα σύγκρισης Ιρλανδίας-Κύπρου σε ό,τι αφορά το οικονομικό μοντέλο, διευκρινίζει ότι η χώρα της δεν βασίζεται αποκλειστικά στον τραπεζικό τομέα και στην παροχή υπηρεσιών, αλλά διαθέτει και σημαντική βιομηχανική παραγωγή.

Επισημαίνει, ακόμα, ότι το ιρλανδικό πρόβλημα δεν προκλήθηκε από τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, αλλά από την ελλιπή τραπεζική εποπτεία.

enikos.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε δεκτός ο Μπαράκ Ομπάμα από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες και τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.


Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στη Μέση Ανατολή σε μια επίσκεψη με έντονα συμβολικό χαρακτήρα. Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τον άρρηκτο και ιστορικό δεσμό μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ και χαρακτήρισε τη συμμαχία τους «αιώνια».


«Σε όλη την περιοχή, οι άνεμοι της αλλαγής φέρνουν ταυτόχρονα υπόσχεση και κίνδυνο . Βλέπω λοιπόν αυτή την επίσκεψη ως μια ευκαιρία. Στεκόμαστε μαζί γιατί πρέπει να έρθει η ειρήνη στους Αγίους Τόπους. Ακόμα κι αν βλέπουμε τις δυσκολίες, δεν θα χάσουμε ποτέ το όραμα ενός Ισραήλ που συνυπάρχει ειρηνικά με τους γείτονές του», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, στην πρώτη του ομιλία μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και λίγο πριν την άφιξη Ομπάμα, αποπειράθηκε να «καλλιεργήσει κλίμα διαλόγου», δηλώνοντας «έτοιμος για ιστορικές παραχωρήσεις, προκειμένου να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστινίους» . Βέβαια, το «μεγάλο αγκάθι» της όποιας διαπραγμάτευσης είναι ο εποικισμός, βασικό σημείο που θα επιδιώξουν ν' αναδείξουν οι Παλαιστίνιοι.


Επ' αυτού, δε διαφαίνονται πολλές προοπτικές, αφού στο νέο ισραηλινό κυβερνητικό σχήμα συμμετέχει το κόμμα των εποίκων «Εβραϊκό Σπίτι» , που ανέλαβε και το υπουργείο Οικισμού. Η κυβέρνηση ορκίστηκε, μετά από δίμηνες διαπραγματεύσεις, δύο 24ωρα πριν την άφιξη Ομπάμα. Συμμετέχουν το «Ισραελ - Μπεϊτένιου» των Νετανιάχου - Λίμπερμαν, το «Εβραϊκό Σπίτι» του Ναφτάλι Μπένετ που ανέλαβε και υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου, τα κεντρώα «Γιες Ατίντ» του δημοσιογράφου Γιάιρ Λαπίντ, υπουργός Οικονομικών, και «Χατνουα» της Τζίπι Λίβνι, υπουργός Δικαιοσύνης.


Ο Μπαράκ Ομπάμα επιθεώρησε το Iron Dome, ένα αντιπυραυλικό σύστημα που έχει χρηματοδοτηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατόπιν αναχώρησε με ελικόπτερο για την Ιερουσαλήμ, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.


Ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί επίσης τα Παλαιστινιακά Εδάφη και στη Ραμάλα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.


Κατόπιν θα μεταβεί στη Ιορδανία και θα συναντηθεί με το βασιλιά Αμπντάλα.











via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




Συνεχίζονται οι επαφές του Μ. Σαρρή στη Μόσχα

Τη λύπη του εξέφρασε ο ρώσος

πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ για το γεγονός ότι οι λογαριασμοί πολλών ρωσικών κρατικών εταιρειών έχουν μπλοκαριστεί στην Κύπρο, την ίδια ώρα που η κυπριακή κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη χορήγηση επιπλέον ρωσικής οικονομικής βοήθειας.



«Μεγάλος αριθμός κρατικών μας οργανισμών λειτουργούν μέσω Κύπρου και αυτή τη στιγμή οι λογαριασμοί τους έχουν μπλοκαριστεί για ακατανόητους λόγους», υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.



«Το από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα είναι προφανές. Πρόκειται για κρατικούς οργανισμούς. Για το λόγο αυτό τηρούμε μια αποφασιστική στάση απέναντι στην Κύπρο και στη διευθέτηση του κυπριακού χρέους», πρόσθεσε.



Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής συνεχίζει σήμερα τις διαπραγματεύσεις στη Μόσχα για την επιμήκυνση του δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει πάρει η χώρα του από τη Ρωσία.



Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η κυπριακή αντιπροσωπεία «διατύπωσε σειρά προτάσεων σχετικών με τα περιουσιακά στοιχεία που η Ρωσία ενδιαφέρεται να αποκτήσει». «Προς το παρόν δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο», δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν αρνείται να συζητήσει τη χορήγηση επιπλέον βοήθειας στην Κύπρο.



«Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι θέμα της Ε.Ε. να διατυπώσει τις προτάσεις της. 'Ομως αυτό πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει ένα νέο παράθυρο στην παγκόσμια οικονομική κρίση», κατέληξε ο Μεντβέντεφ.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Έσκασε βόμβα στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα, όπως προβλέπεται από το σχέδιο Β'...



Το εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει εκκαθάριση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, τον χωρισμό της σε δύο τράπεζες, μία "καλή" στην οποία θα μεταφερθούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και μία "κακή" στην οποία θα μεταφερθούν όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.



Η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει 2 δισ. ευρώ από την εκκαθάριση της Λαϊκής, 2,8 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά των Ταμείων και υπολείπεται ένα δισ. - για το σύνολο των 5,8 δισ. ευρώ - το οποίο γίνεται προσπάθεια να εξευρεθεί από προσφορές Κυπρίων και εταιρείες ή από ομόλογο που θα υποθηκεύει φυσικό άεριο και κρατική περιουσία.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC