Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Από το πρωί δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο οδηγός που χτύπησε με το βανάκι του τον Τόμας Πρωτόπαπα επισκέφτηκε το ΚΑΤ όπου ο ηθοποιός δίνει την μάχη του...
Ο θείος του πάντως υποστήριξε πως δεν τον έχουν δει ή τουλάχιστον αν πήγε στο νοσοκομείο, δεν πήγε να τους μιλήσει ...





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο περί εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα, που αυτή την ώρα συζητείται στην κυπριακή Βουλή, όσοι

χάσουν χρήματα από τις καταθέσεις τους, θα πάρουν μετοχές στην "καλή τράπεζα", μετά τον διαχωρισμό της Λαϊκής.







Πηγή: 24h.com.cy



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Καθησυχαστικός Κεντρικός τραπεζίτης της Ρωσίας Η οικονομική κρίση στην Κύπρο δεν αποτελεί συστημική απειλή για το ρωσικό

τραπεζικό σύστημα δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Alexei Simanovsky.



Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τραπεζίτης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για καμία ρωσική τράπεζα, λόγω της οικονομικής κρίσης που χτύπησε το νησί της Μεσογείου.



Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, πήγε στη Ρωσία σε αναζήτηση επενδύσεων, ωστόσο δεν κατάφερε να κλείσει κάποια συμφωνία.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Σε μια δραματική υπόδειξη προέβη πριν από λίγο, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανικός Δημητριάδης, τονίζοντας στην Επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής

Βουλής:



«Αν δεν υπάρξει συμφωνία για πρόγραμμα διάσωσης μέχρι τη Δευτέρα, την Τρίτη χρεωκοπούμε».



Ο κ. Δημητριάδης παρουσίασε στους βουλευτές σχέδιο για την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ σημείωσε:



«Αν προχωρήσει σε εξυγίανση η Λαϊκή Τράπεζα θα δεχτεί χρηματοδότηση ύψους 3,6 δισεκ. ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση απομένουν άλλα 2,2 δισεκ. ευρώ».



Με εισηγήσεις τους, οι βουλευτές συμπλήρωσαν, ότι αυτά τα 2,2 δισεκ. ευρώ μπορούν να βρεθούν είτε από το Ταμείο Αλληλεγγύης είτε με κάποιο «μικρότερο κούρεμα».



Ωστόσο στο τραπέζι του Eurogroup δεν υπάρχει πλέον το θέμα του «κουρέματος» ενώ για να επανέλθει σε αυτό θα πρέπει να το ζητήσει εκ νέου το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου.



Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε ότι αν μέχρι τη Δευτέρα υπάρξει συμφωνία, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στη Λαϊκή Τράπεζα, αφού γίνει όμως ο διαχωρισμός σε «καλή» και «κακή».



Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, οι απόψεις των βουλευτών διίστανται.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Απέρριψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα



Στη σκιά των ραγδαίων δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο αναμένεται να συναντηθούν στη μία το μεσημέρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος.



Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί με αφορμή το αίτημα του κ. Καμμένου να συνυπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, καθώς η κοινοβουλευτική ισχύς των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι επαρκής για τη στήριξη της πρωτοβουλίας.



Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, χθες, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να υπογράψει την πρόταση καθώς θεωρεί υπεύθυνο πως πίσω από τις αποφάσεις του κ. Στουρνάρα κρύβεται στην ουσία ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.



«O κ. Στουρνάρας δεν ακολουθεί τη δική του πολιτική, καθώς η χώρα έχει πρωθυπουργό, ο οποίος έχει την κύρια ευθύνη», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο κ. Στουρνάρας, δε λειτουργεί κατά βούληση, αλλά ακολουθεί ένα σχεδιασμό».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


«Αμειβόμαστε με μισθούς πείνας» Σε 48ωρη απεργία το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου προχωράει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καθώς εκφράζει την αντίθεσή του με την νέα...

συλλογική σύμβαση με το ελεύθερο θέατρο και διαμαρτύρεται για τη «διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την ανεργία και κυρίως τη διάλυση του πολιτισμού».



Κατά τη διάρκεια της απεργίας πολλά θέατρα ανά την Ελλάδα ενδέχεται να παραμείνουν κλειστά καθώς δεν θα πραγματοποιούνται παραστάσεις.



Το ΣΕΗ εκφράζει τον προβληματισμό του γύρω από ζητήματα όπως η ανεργία και διαφωνεί με τη μείωση των μισθών των ηθοποιών που θα φέρει η νέα σύμβαση. Διεκδικεί λοιπόν μεταξύ άλλων «πληρωμένο και ασφαλισμένο επάγγελμα».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Μέχρι τώρα ξέραμε τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό. Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για χίλια μύρια κακά, που ξεκινάνε από το έμφραγμα και καταλήγουν στους καρκίνους διαφόρων μορφών. Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα καταστρέφει και κάτι άλλο. Τον ήρεμο ύπνο...



Οι καπνιστές κοιμούνται λιγότερες ώρες και κάνουν γενικά χειρότερο ύπνο, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. Μια άλλη αμερικανική μελέτη ανακάλυψε ότι οι καπνιστές που έχουν πάθει καρκίνο των πνευμόνων, έχουν κατά μέσο όρο δεκαπλάσιες γενετικές μεταλλάξεις στους όγκους τους, σε σχέση με όσους ποτέ δεν είχαν καπνίσει.

Οι γερμανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Στέφαν Κορς της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα βιολογίας του εθισμού "Addiction Biology", μελέτησαν πάνω από 2.000 άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε, το 17% των καπνιστών κοιμούνταν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ και το 28% ανέφεραν διαταραχές κατά τον ύπνο τους. Τα αντίστοιχα σαφώς χαμηλότερα ποσοστά για τους μη καπνιστές ήσαν 7% και 19%.

«Η μελέτη αναδεικνύει για πρώτη φορά την αυξημένη πιθανότητα διαταραχών στον ύπνο των καπνιστών σε σύγκριση με τους μη καπνιστές», δήλωσε ο Στέφαν Κορς. Πάντως η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι είναι το κάπνισμα που ευθύνεται άμεσα για τα προβλήματα του ύπνου, καθώς οι καπνιστές συνήθως έχουν κι άλλες συνήθειες που δεν τους βοηθούν να κοιμηθούν, όπως να βλέπουν έως αργά τηλεόραση ή να μην ασκούνται αρκετά σωματικά.

Όμως οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι η νικοτίνη έχει τη δική της ευθύνη, καθώς διεγείρει τον οργανισμό. «Αν κανείς καπνίζει και δυσκολεύεται να κοιμηθεί, έχει ένα ακόμα λόγο να το κόψει», ανέφερε ο Γερμανός επικεφαλής της έρευνας. Παλαιότερες έρευνες έχουν συσχετίσει τον ελλιπή ή κακό ύπνο με άλλα προβλήματα υγείας, όπως την παχυσαρκία, το διαβήτη και την καρδιοπάθεια.

Στη δεύτερη έρευνα, οι αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Γουίλσον της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Cell" (Κύτταρο), διαπίστωσαν ότι οι καρκινοπαθείς με όγκο στους πνεύμονες και ιστορικό καπνίσματος έχουν δέκα φορές περισσότερες μεταλλάξεις στον όγκο τους σε σχέση με τους καρκινοπαθείς που ποτέ δεν υπήρξαν καπνιστές.

«Αποτέλεσε έκπληξη που είδαμε τόσες περισσότερες μεταλλάξεις. Η ανακάλυψη έρχεται να ενισχύσει το παλαιό μήνυμα: Μην καπνίζετε», τόνισε ο Ρίτσαρντ Γουίλσον.








via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1





«Η αίσθηση του θυμού και της προδοσίας είναι αυτή που κυριαρχεί παντού στην Κύπρο» σχολίαζε χθες ο «Guardian», σκιαγραφώντας ουσιαστικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πια σε κοινωνικό επίπεδο στη Μεγαλόνησο, έπειτα βέβαια από τις τελευταίες εξελίξεις. «Η Ευρώπη μαχαίρωσε πισώπλατα τους Κυπρίους» διαπίστωνε στη συνέχεια ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας, ενώ θύμιζε -σε όποιους... Βρυξελλιώτες αρνούνται να το αντιληφθούν- ότι στη λογική που «κάποτε ο Ναπολέοντας είχε χαρακτηρίσει “έθνος καταστηματαρχών” τους Βρετανούς, η Κύπρος δεν είναι παρά η χώρα των μικροκαταθετών». Η οικονομία της νησιωτικής χώρας είναι δομημένη επάνω στις οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και στον τεράστιο διεθνή οικονομικό τομέα, ο οποίος συχνά επέλεγε να βρει εκεί ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Και οι δυο αυτοί άξονες όμως, μετά το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής, επλήγησαν σοβαρά, εξηγούσε ο «Guardian».



Ως εκ τούτου, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα γεννά εικόνες και καταστάσεις εφιαλτικές, που μέχρι πρότινος ο περήφανος κυπριακός λαός «βίωνε» μόνο μέσω των τηλεοπτικών δεκτών του. Τα προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς ακόμη και με βασικά προϊόντα, το «πάγωμα» των πωλήσεων στα εμπορικά καταστήματα, η έλλειψη μετρητών για την αγορά καυσίμων, τα λουκέτα που αρχίζουν να μπαίνουν το ένα μετά το άλλο στα πρατήρια βενζίνης, η μείωση της κατανάλωσης γενικά (υπολογίζεται ότι μειώνεται κατά 15 ευρώ κατ’ άτομο την ημέρα) είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις του κλεισίματος των τραπεζών έπειτα από τις αποφάσεις του «βαμπιρικού» Eurogroup της περασμένης Παρασκευής· επιπτώσεις που -λογικά- γεννούν «μνήμες ’74» στους πολίτες, με πολλούς εξ αυτών να περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν «εμπόλεμη». Φόβος, αγωνία, ανασφάλεια από τη μία, αλλά και οργή, θυμός και αποφασιστικότητα από την άλλη είναι τα συναισθήματα που εποικούν εδώ και μία εβδομάδα τη μαρτυρική Μεγαλόνησο.



Εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα φιλοξενούσε τις τελευταίες ημέρες ο «Φιλελεύθερος», σημειώνοντας ότι προβλήματα υπάρχουν πια και με τις προμηθεύτριες εταιρίες που είχαν την ατυχία τα εμπορεύματά τους να παραμείνουν στο λιμάνι, δεδομένου ότι πλέον οι ναυτιλιακές εταιρίες, για να τα παραδώσουν, ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς.



Σάλος προκλήθηκε χθες στην Κύπρο και με το αποθεματικό των φαρμάκων. Η παρατεταμένη τραπεζική αργία οδήγησε σε παύση των παραγγελιών αλλά και σε πάγωμα των εκτελωνίσεων νέων προϊόντων, ενώ οι φαρμακευτικές ενημέρωναν τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο ότι από χθες Πέμπτη δεν θα παραδίδουν σκευάσματα χωρίς να πληρώνονται σε μετρητά, δήλωση που έκανε το υπουργείο Υγείας της Μεγαλονήσου «έξω φρενών» εξωθώντας το με επιστολή του να προειδοποιήσει «με νομικά μέτρα» όσους σπεύσουν να δημιουργήσουν «τεχνητή έλλειψη φαρμάκων και πανικό», καθώς «τα φάρμακα αποτελούν είδος πρώτης ανάγκης και όχι πολυτέλεια». Ωστόσο, οι αρμόδιοι διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης φαρμάκων.









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Σφοδρά «πυρά» κατά της απόφασης του Eurogroup της 15ης Μαρτίου εξαπολύει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank.



Χαρακτηρίζει την απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων «δραματικά άδικη» και

παράλογη, και σημειώνει ότι όχι μόνο υπονομεύει την αγορά τραπεζικών καταθέσεων και την αξιοπιστία των Κυβερνήσεων στη Ζώνη του Ευρώ, αλλά είναι βέβαιο ότι στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του κόστους του χρήματος στο σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης, ακόμη και στη Γερμανία.



Όσον αφορά στον ισχυρισμό ότι στο τραπεζικό σύστημα στην Κύπρου σημειώνονται ευρέως παράνομες δραστηριότητες, «το ίδιο μπορεί να λεχθεί (αναπόδεικτα, ασφαλώς) και για οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει η Alpha. Εκτιμά δε, ότι υπάρχει κίνδυνος πιο εκτεταμένης κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας σε σχέση με την κατάρρευση της ελληνικής.



Σε άλλο σημείο, η Alpha Bank αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η απόφαση του Eurogroup της 15ης Μαρτίου 2013 ανοίγει νέους δρόμους στην αποταμιευτική συμπεριφορά. Μας γυρίζει πίσω στα χρόνια του πολέμου όπου, λόγω του υπερπληθωρισμού, η αποταμίευση για επιβίωση γινόταν σε λάδι, στάρι και σταφίδες»…



Μερικά σημεία της έκθεσης της Alpha Bank:



«Η απόφαση του Eurogroup της 15ης Μαρτίου 2013 για την υπαγωγή της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που παρέχει χρηματοδοτική ενίσχυση ύψους €10,0 δις από το EMS και από το ΔΝΤ και προβλέπει συμπληρωματική χρηματοδότηση μέσω μιας έκτακτης εισφοράς ύψους € 5,8 δισ. επί των καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες, είναι αντίθετη με κάθε έννοια οικονομικής και πολιτικής λογικής.



Είναι επίσης, δραματικά άδικη για την Κύπρο, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των παρενεργειών της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως λόγω των ζημιών από το ελληνικό PSI Plus που το ίδιο το Eurogroup επέβαλε κατά κύριο λόγο στις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες και της κατακρήμνισης της ελληνικής οικονομίας, στην οποία οι κυπριακές τράπεζες είχαν επεκταθεί, στην μεγαλύτερη ύφεση όλων των εποχών.



Η απόφαση είναι αντίθετη με την οικονομική λογική διότι υπονομεύει την αγορά τραπεζικών καταθέσεων και την αξιοπιστία των Κυβερνήσεων στη Ζώνη του Ευρώ και είναι βέβαιο ότι στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του κόστους του χρήματος στο σύνολο των χωρών της ΖτΕ, ακόμη και στη Γερμανία. Στη χειρότερη περίπτωση θα αποτελέσει τον καταλύτη που θα καταστήσει δύσκολη την αντιμετώπιση μιας νέας χρηματοοικονομικής κρίσης, όπου αυτή και αν συμβεί. Οι διάφοροι εξορκισμοί ότι αυτό που έγινε στην Κύπρο δεν θα ξαναγίνει ποτέ (μα ποτέ!!) σε άλλη χώρα της Ευρώπης κρίνονται από την ανύπαρκτη πια αξιοπιστία αυτών που τους διατυπώνουν. Σημειώνεται ότι η υπονόμευση της αγοράς τραπεζικών καταθέσεων ακολουθεί την επίσης εκ βάθρων υπονόμευση της αγοράς κρατικών ομολόγων στη Ζώνη του Ευρώ με την επιβολή του ελληνικού PSI plus, το οποίο σήμερα οι ίδιοι που το επέβαλαν προσπαθούν να το εξορκίσουν επιβεβαιώνοντας ότι συνέβη μόνο μια φορά και ότι δεν θα το ξανακάνουν ποτέ (όπως και δεν το κάνουν στην περίπτωση της Κύπρου, διατηρώντας ακέραια την αξιοπιστία τους!!!).



Η απόφαση είναι αντίθετη, επίσης, με κάθε έννοια πολιτικής λογικής. Είναι εμφανές από τις δηλώσεις των ηγετών της Γερμανίας και του ΔΝΤ ότι βασική επιδίωξή τους είναι να πλήξουν καίρια την Κύπρο ως σημαντικό χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο και τους καταθέτες που επέλεξαν να τοποθετήσουν τις αποταμιεύσεις τους σε μια μικρή χώρα του νότου και όχι στους δικούς τους τραπεζικούς κολοσσούς. Το δήλωσε αυτό σαφώς ο γερμανός υπουργός οικονομικών: «Όποιος επενδύει σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους αναλαμβάνει και τους κινδύνους», τόνισε. Ο κίνδυνος εδώ επήλθε με την υποχρέωση της Κύπρου από το Eurogroup και από το ΔΝΤ να επιβάλει φόρο 15,5% στις καταθέσεις άνω των €100 χιλ.



Κεφαλαιοποιώντας δε αυτές τις απειλές ο αρθογράφος του Reuters το λέει καθαρά: «Η Κύπρος πρέπει να αποδεχθεί ένα μέλλον χωρίς τους Ρώσους». Δηλαδή, θέλετε δάνειο; Διώξτε τους Ρώσους (αφού πρώτα τους κατασχέσετε το 15,5% των καταθέσεών τους). Η πολιτική αυτή είναι προφανώς πεπλανημένη διότι οδηγεί αναπόφευκτα στην υπέρμετρη αύξηση (και όχι στην επιδιωκόμενη μείωση) της πολιτικής και οικονομικής επιρροής των Ρώσων στην Κύπρο.



Τέλος, η απόφαση του Eurogroup, που απαιτεί η Κυβέρνηση της Κύπρου να επιβάλλει φόρο κατοχής επί των καταθέσεων στους πελάτες των τραπεζών της χώρας, υπό την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας που θα έφερνε η μη παροχή της βοήθειας των € 10 δις και της διακοπής της χρηματοδότησης των τραπεζών της Κύπρου από την ΕΚΤ είναι δραματικά άδικη για την Κύπρο, καθώς συνεπάγεται ουσιαστικά την πλήρη οικονομική καταστροφή της μικρής αυτής χώρας. Οι προτάσεις που διατυπώνονται ευθέως για άμεση και βίαιη μείωση της συμβολής του χρηματοοικονομικού τομέα της Κύπρου στο ΑΕΠ στα επίπεδα του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφώς καταστροφικές για την Κύπρο, διότι ο χρηματοοικονομικός τομέας της Κύπρου συνδέεται άμεσα με τον τομέα παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών και μαζί αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας της Κύπρου. Τέτοιου είδους προτάσεις ουδέποτε διατυπώθηκαν για το «άκρως ανταγωνιστικό» και «μη υπερτροφικό» τραπεζικό σύστημα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, που έχει περιπέσει σε τέλμα, μετά τις μαζικές επενδύσεις σε τοξικά ομόλογα και τις τεράστιες ζημιές που κατέγραψε το 2008-2009. Ένα σύστημα που δεν χρηματοδοτεί πλέον την πραγματική οικονομία στην Ευρωζώνη (ρυθμός πιστωτικής επέκτασης: -0,9%), παρά την τεράστια ρευστότητα που διοχετεύει σε αυτό η ΕΚΤ.



Η Κύπρος έχει αναδειχθεί με την αξία της σε σημαντικό χρηματοοικονομικό κέντρο στη ΝΑ Μεσόγειο εκμεταλλευόμενη την στρατηγική της θέση και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των κατοίκων της. Ως τέτοιο κέντρο έγινε αποδεκτή και η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρχικά και στη Ζώνη του Ευρώ σχετικά πρόσφατα. Η ένταξη πραγματοποιήθηκε μετά από εξονυχιστικό έλεγχο του τρόπου λειτουργίας του χρηματοοικονομικού συστήματος της Κύπρου και μετά από υποχρέωση της Κύπρου να προχωρήσει σε πλήρη προσαρμογή αυτού του συστήματος στο θεσμικό, νομικό και κανονιστικό πλαίσιο της Ζώνης του Ευρώ.



Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι τράπεζές της είχαν προσελκύσει ένα σημαντικό όγκο καταθέσεων, ύψους € 70 δις περίπου, όχι μόνο από τους εγχώριους κατοίκους της Κύπρου, αλλά και από πολλές άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ελλάδα, κ.ά. Το έκαναν αυτό σε άμεσο ανταγωνισμό με τις άλλες τράπεζες της Ζώνης του Ευρώ, λειτουργώντας στο ίδιο νόμισμα και στο ίδιο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο με αυτές. Η προσέλκυση των καταθέσεων αυτών συνοδευόταν με προσφορά στην Κύπρο μιας μεγάλης σειράς σημαντικών επιχειρηματικών, συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών από τις οποίες η Κύπρος είχε σημαντικά έσοδα (ύψους 12% του ΑΕΠ), τα οποία υπερβαίνουν ακόμη και τα έσοδα από τον εξωτερικό της τουρισμό. Οι ξένες καταθέσεις συγκεντρώθηκαν με τήρηση των οδηγιών και κανονισμών της ΕΕ και της ΖτΕ και κάτω από την εποπτεία από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, η οποία λειτουργεί ως πλήρες μέλος του Ευρω-συστήματος. Τέλος, οι καταθέσεις έως € 100.000 ήταν εγγυημένες από το Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων της Κύπρου, σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που επιβλήθηκε μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η καίρια υπονόμευση του συστήματος εγγύησης καταθέσεων, με την εισαγωγή φόρων κατοχής επί των καταθέσεων των εγχώριων και ξένων καταθετών – κατόπιν εντολής του Eurogroup, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ανάσχεση της βασικής λειτουργίας της οικονομίας της Κύπρου πολύ πιο εκτεταμένη από την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας για την υλοποίηση του PSI Plus(…)».







Πηγή: capital.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Δεν μπορώ να πω εκ των προτέρων αν και πότε η Κύπρος θα μπορέσει παρουσιάσει

αποτελέσματα, δηλώνει ο Σόιμπλε, ενώ συμπληρώνει ότι δεν γνωρίζει αν θα γίνει τηλεδιάσκεψη για την Κύπρο το Σαββατοκύριακο.







Ο ίδιος τόνισε ότι δεν τον εκπλήσσει ότι η Ρωσία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ελπίδες της Κύπρου, και ότι δεν έχει να ασκήσει καμία κριτική στη Ρωσία.







Πηγή: euro2day.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η Θάλεια Ματίκα μίλησε στην εκπομπή "FthisTV" και δήλωσε πως έχει γεννήσει εδώ και δυο μήνες και ασχολείται με τον μπέμπη της και δήλωσε πως όταν γίνεσαι γονιός αλλάζει ριζικά την ζωή σου...

Ενέργεια παίρνει από τον σύζυγο της και τον περίγυρο της ενώ μίλησε για τις ισορροπίες που έχει βρει με τον Τάσο...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον των εργαζομένων στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα Τους υπουργούς Οικονομικών και

Εργασίας ρωτούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η κυβέρνηση για τη διασφάλιση των 5.500 θέσεων εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στις Κυπριακές Τράπεζες στην Ελλάδα.



Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ «η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων είναι πρωτοφανής στην παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων των κρατών. Οδηγεί στη διάλυση της οικονομίας ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μαρασμό τρεις τράπεζες στην Ελλάδα και στην ανασφάλεια χιλιάδες εργαζόμενους»



Το κόμμα επισημαίνει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν τρεις κυπριακές τράπεζες, η Κύπρου, η Λαϊκή και η Ελληνική και απασχολούν 5.500 εργαζόμενους.



«Πέραν των υπολοίπων εξελίξεων, η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αυτών των εργαζομένων. Ο υπουργός Οικονομικών έως σήμερα έχει δώσει ασαφείς και αόριστες διαβεβαιώσεις για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και την απορρόφηση των τριών τραπεζών από Ελληνικές Τράπεζες, αλλά δεν έχει αναφέρει σε καμία δήλωσή του τους χιλιάδες εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Όχι» στην κρατικοποίηση ασφαλιστικών ταμείων από Μέρκελ Την επιθυμία της να παραμείνει η Κύπρος στην ευρωζώνη

εξέφρασε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην γερμανική βουλή, αλλά τόνισε ότι η νήσος θα πρέπει να αντιληφθεί πως το σημερινό επιχειρηματικό της μοντέλο έχει πεθάνει, ενώ χαρακτήρισε το πρόβλημα της Κύπρου, ζήτημα «αξιοπιστίας».



Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, η Μέρκελ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η κρατικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων στην Κύπρο για να καλυφθεί η «τρύπα» στα δημόσια έσοδα και να διασφαλιστεί η διάσωση της χώρας.



Η γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε επίσης ότι η βιωσιμότητα του χρέους και η αναδιάρθρωση των τραπεζών θα πρέπει να αποτελούν βασικά στοιχεία του όποιου νέου σχεδίου για την Κύπρο, προσθέτοντας ότι τίθεται θέμα «αξιοπιστίας».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ο Νίκος Οικονομόπουλος κάνει πρεμιέρα σήμερα σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης και η εκπομπή "Πρωινό Mou" συνδέθηκε ζωντανά μαζί του ... Μεταξύ άλλων των ρώτησαν και για την προσωπική του ζωή και εκείνος φρόντισε να τους βάλει στον πάγο, λέγοντας "προσωπικά ζητήματα συζήτηση κομμένη"...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Η Σάσα Σταμάτη συνάντησε πολλές επώνυμες κυρίες όπως η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Μαρία Μπεκατώρου, η Ντορέττα Παπαδημητρίου , η Νόνη Δούνια, η Αθηνά Οικονομάκου και άλλες πολλές και τους έκανε πολύ προσωπικές ερωτήσεις, όπως το αν η κρίση έχει επηρεάσει την ερωτική τους ζωή, το αν έχει αυξηθεί η συχνότητα, αν έχουν προσποιηθεί οργασμό και θέλησε να μάθει τις δικαιολογίες που λένε για να αποφύγουν να κάνουν σεξ...



Οι απαντήσεις ήταν πολλές και απολαυστικές και αυτή που ήταν η πιο ειλικρινής από όλες ήταν αναμφισβήτητα η Κατερίνα Γκαγκάκη...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz



ΒΙΝΤΕΟ - Αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο 10άρι της ιστορίας Περίπου τέσσερα χρόνια πριν η Νάντια Κομανέτσι πάρει το τέλειο "δεκάρι", η Σοβιετική Ολγκα Κόρμπουτ πραγματοποιούσε εξωπραγματική εμφάνιση, που δεν...

τιμήθηκε όπως άξιζε από τους κριτές, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, στην ενόργανη γυμναστική και συγκεκριμένα στο δίζυγο.



Η θρυλική φιγούρα της “Korbut Flip” θεωρείται μια από τις δυσκολότερες και έχει απαγορευτεί εδώ και αρκετά χρόνια, όμως το 1972 έκανε τους θεατές να παραληρούν και να γιουχάρουν έντονα τους κριτές που δεν έδωσαν το απόλυτο 10, αλλά μόνο 9.8, στερώντας της ουσιαστικά το χρυσό μετάλλιο.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


H Ματθίλδη Μαγγίρα βρέθηκε στην έκθεση ζωγραφικής του αδερφού της Γιώργου και μεταξύ άλλων μίλησε για την Πάολα, λέγοντας πως η τραγουδίστρια δεν έχει κόντρα μαζί της και υποστήριξε πως η ίδια την προμοτάρει...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Σε μια συγκινητική πράξη, με σκοπό την στήριξη της Κύπρου, προέβη μια οικογένεια προσφύγων από τον Άγιο Επίκτητο

Κερύνειας, παραχωρώντας την περιουσία της στα κατεχόμενα στο Ταμείο Αλληλεγγύης.



Παράλληλα, η οικογένεια εκφράζει τη λύπη της διότι δεν μπορεί να διαθέσει την περιουσία της στις ελεύθερες περιοχές λόγω του ότι είναι υποθηκευμένη.



«Διαθέτουμε την κατεχόμενη περιουσία μας, την οποία δεν αποποιούμενα, δεν ξεχνούμε, μέσω του Φορέα, στο Ταμείο Αλληλεγγύης», αναφέρεται στην επιστολή της οικογένειας.






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ουσιαστικά δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο

Η νομική μάχη της Αργεντινής με τα hedge funds (κερδοσκοπικά κεφάλαια) για τη

χρεοκοπία που κήρυξε η χώρα το 2001 έχει αναδείξει την επιτακτική, κατά πολλούς, ανάγκη να υπάρξει νομοθεσία που θα διέπει το δίκαιο χρεοκοπίας για τις χώρες, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.



Πολλοί δικηγόροι, διαχειριστές κεφαλαίων και ειδικοί θεωρούν ότι η πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου κατά της Αργεντινής καταδεικνύει τις αδυναμίες του συστήματος για τη διαχείριση χρεοκοπιών κρατών και θεωρούν ότι είναι καιρός να ξανασυζητηθεί ο «μηχανισμός αναδιάρθρωση κρατικού χρέους» που είχε προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 2002.



Ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι ένα είδος εθελοντικού Chapter 11 (στην Ελλάδα άρθρο ’99), όμως με πρωτοβουλία των ΗΠΑ δε συζητήθηκε ποτέ.



Ωστόσο, σύμφωνα με το οικονομικό δίκτυο CNBC, η αλήθεια είναι ότι με αφορμή την κρίση χρέους της ευρωζώνης, γίνονται όλο και περισσότερες οι φωνές που ζητούν να αναληφθεί δράση.



Η ανάγκη υπογραμμίστηκε ακόμη περισσότερο μετά τη δικαστική νίκη των κερδοσκοπικών κεφαλαίων (hedge funds) επί της Αργεντινής για τη χρεοκοπία του 2001.



Τα hedge funds υποστήριξαν, με επιτυχία, ότι η Αργεντινή δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τους κατόχους ομολόγων που δέχτηκαν την αναδιάρθρωση χρέους και να μην πληρώνει όσους την αρνήθηκαν.



Παρότι η απόφαση πρέπει να επικυρωθεί από το Εφετείο των ΗΠΑ, η υπόθεση πιθανότατα θα καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, όμως η πρώτη απόφαση έχει ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις.



Η δημιουργία ενός μηχανισμού θα απαιτήσει λοιπόν μεγάλη πολιτική θέληση. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά την απόρριψη της πρότασης του πριν από 10 χρόνια, είναι μάλλον απίθανό να αναλάβει εκ νέου δράση εκτός και αν λάβει τη δέσμευση της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας ότι θα συναινέσει.



Παρόλα αυτά, για τη δημιουργία ενός μηχανισμού πτώχευσης χωρών σημαίνει ότι θα πρέπει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου, πράγμα αρκετά δύσκολο, όχι όμως αδύνατο.



Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, η κρίση χρέους είναι εξίσου πιθανό να αλλοιώσει τα δεδομένα όσο καλά και αν μελετηθούν.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, πιέζοντας την Κύπρο να συρρικνώσει το τραπεζικό της σύστημα ως προϋπόθεση για

την χορήγηση βοήθειας, «αναβιώνουν» απαιτήσεις που την προηγούμενη εβδομάδα θεωρήθηκαν ακραίες, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg.







Κατά τους τέσσερις αξιωματούχους, οι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης εξετάζουν σχέδιο για κλείσιμο των δυο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών και για πάγωμα των assets των μη εξασφαλισμένων καταθετών.







Πηγή: euro2day.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Προβάδισμα δυόμισι ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η

δημοσκόπηση της VPRC που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελλάδα αύριο».



Ταυτόχρονα, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 6%, ενώ το τρίτο κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, η ΔΗΜΑΡ, συγκεντρώνει 5,5%.



Συγκεκριμένα τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι:







ΣΥΡΙΖΑ 31%



ΝΔ 28,5%



ΠΑΣΟΚ 6%



ΑΝΕΛ 5,5%



Χρυσή Αυγή 11%



ΔΗΜΑΡ 5,5%



ΚΚΕ 6%



Πηγή: hellada.gr






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ξεκίνησαν για τον Παρθενώνα και κατέληξαν στο Μέγαρο Μαξίμου! Ο λόγος για τους 20 φοιτητές του Columbia Business

School, οι οποίοι βρέθηκαν χθες στην Αθήνα, συνοδευόμενοι από τον επιβλέποντα καθηγητή Charles Calomiris, και επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον Γιάννη Στουρνάρα.



Την ώρα της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο βρισκόταν και χθες σε ανοιχτή γραμμή για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Ξάφνιασε, λοιπόν, ευχάριστα τους φιλοξενούμενούς του, κλείνοντάς τους επιτόπου ραντεβού και με τον πρωθυπουργό!



Ετσι, αντί για τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, που είχαν προγραμματίσει να δουν, οι φοιτητές βρέθηκαν στο γραφείο του Αντ. Σαμαρά στο Μαξίμου. Μάλιστα, ο επιβλέπων καθηγητής Charles Calomiris εκμυστηρεύτηκε ότι σύντομα θα δει τον Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, οπότε θα έχει να του πει πολλά για το ταξίδι στην Αθήνα.







Πηγή: Εθνος



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Στο αμερικανικό Πεντάγωνο 630.000 συσκευές της Apple Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών σκοπεύει να αγοράσει περισσότερες από 600 χιλιάδες συσκευές iOS, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.Όπως...

αναφέρουν «έγκυρες πηγές», της ιστοσελίδας Electronista, η κυβέρνηση σκοπεύει να προμηθευτεί 120.000 iPads, 100.000 iPad mini, 200.000 iPod Touch και 210.000 iPhones, σε μία προσπάθεια να αναβαθμίσει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό της υπηρεσίας.



Η Apple απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση για τη συγκεκριμένη συμφωνία, ενώ το Υπουργείο Άμυνας είχε κάνει γνωστό από τον περασμένο μήνα πως θα τερματίσει τη συνεργασία του με την BlackBerry και πως είναι ανοιχτό για συνεργασία με άλλους κατασκευαστές, όπως η Apple και η Google.



Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία χρησιμοποιεί περισσότερες από 600.000 φορητές συσκευές, με τις 470.000 από τις οποίες να είναι BlackBerry, τις 41.000 να είναι Apple, ενώ μόλις 8.700 χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Google.



Η συμφωνία με την Apple ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Μία συμφωνία από την οποία σίγουρα θα επωφεληθούν τόσο το Υπουργείο όσο και η ίδια η εταιρία.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Τι λέει ο Τύπος για τις δραματικές εξελίξεις Έντονη ανησυχία διακατέχει την παγκόσμια οικονομία για την απρόβλεπτη τροπή που

έλαβε η κρίση της κυπριακής οικονομίας με την απόρριψη της πρότασης της Βουλής για κούρεμα των καταθέσεων αναφέρει ο αυστραλιανός Τύπος.



Οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο καλύπτονται εκτενώς από την αυστραλιανή ειδησεογραφία παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με την Τζούλια Γκίλαρντ να διατηρείται στην πρωθυπουργία.



Σε ανάλυση στην εφημερίδα «The Australian Financial Review» διερευνώνται τα αίτια της εκδήλωσης της κρίσης στην Κύπρο ως «προϊόν, πρωτίστως, του ελλείμματος πολιτικής αξιοπιστίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και του χάσματος ανάμεσα στον ευρωπαϊκό βορρά και τον ευρωπαϊκό νότο». Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι «οι ηγέτες της Γερμανίας και της Σκανδιναβίας, για παράδειγμα, λάμβαναν την εντολή από το εκλογικό σώμα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας προς ασθενέστερη οικονομικά χώρα της ΕΕ ήταν η εφαρμογή αυστηρότατων κυρώσεων».



Σχολιάζεται, επίσης, ότι «από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης βρίθουν από ρεπορτάζ και άρθρα σχετικά με τη διαφθορά, τη ραστώνη και τη φοροδιαφυγή στον ευρωπαϊκό νότο, με υποτιμητικό και καθόλα άδικο τρόπο». Ειδικά η Κύπρος προβάλλεται ως «φορολογικός παράδεισος, τόπος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος προερχόμενου από τη Ρωσία», ενώ υπενθυμίζεται η «απροθυμία» και μάλιστα η «δυσθυμία», με την οποία έγινε δεκτή η χώρα στην Ένωση το 2004, «εξαιτίας της διχοτόμησης και υπό τις ισχυρές πιέσεις της Ελλάδας με την απειλή άσκησης βέτο στην ένταξη των υπόλοιπων υποψηφίων χωρών-μελών».



Καθίσταται, πλέον «οφθαλμοφανές», σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ότι η «έλλειψη σύγκλισης, εμπιστοσύνης και πολιτικής κουλτούρας αποτελούν εξίσου σημαντικούς παράγοντες με την έλλειψη οικονομικής σύγκλισης στην ΕΕ, πραγματικότητα η οποία αποδεικνύεται περίτρανα με την εκδήλωση της κρίσης της κυπριακής οικονομίας».



Σε άρθρο της εφημερίδας The Sydney Morning Herald, υπογραμμίζεται ότι, συνέπεια της εν λόγω κατάστασης είναι η «πτώση των δεικτών στα παγκόσμια χρηματιστήρια», καθώς οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και οι υπουργοί οικονομικών «απεκδύονται κάθε ευθύνης, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει και η ίδια η Κύπρος να συνεισφέρει στη διάσωση της οικονομίας της ευρίσκοντας με κάποιο τρόπο το ποσό των 5,8 δισ. ευρώ», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Παράλληλα, τονίζεται ότι τα αίτια, της «εκδήλωση της παρούσας κρίσης, που απειλεί εκ νέου την ευρωζώνη με κατάρρευση, εδράζονται στο έλλειμμα ύψους 127% του ΑΕΠ, προϊόν της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομική κρίση, στον υπερμεγέθη τραπεζικό τομέα, στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καταθέσεων προέρχονται από το εξωτερικό αλλά και στις υψηλές προσδοκίες, μάλλον φρούδες ελπίδες, άμεσης αποκόμισης ωφελών από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου».



Εντούτοις, υποστηρίζεται σε ανάλυση στην ίδια εφημερίδα ότι, από γεωπολιτικής άποψης, ήταν «ουτοπικές οι φιλοδοξίες να καταστεί η Κύπρος το Κατάρ της ανατολικής Μεσογείου έως το 2020 [...] καθώς οι διαδικασίες ανάθεσης των εργασιών μελετών και εξόρυξης των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων δημιούργησαν εντάσεις για θέματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ τόσο με την Τουρκία όσο και με το Ισραήλ και συνακόλουθα με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία». Και όταν «συνυπάρχουν ταυτόχρονα δημοσιονομική κρίση και προοπτική εκμετάλλευσης φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων, τότε δεν αργεί να προστεθεί και η στρατιωτική διάσταση στην εξίσωση, ιδίως εάν ληφθεί υπόψη ότι η συνεργασία με το Ισραήλ για μεταφορά φυσικού αερίου στη δυτική Μεσόγειο, θα απελευθέρωνε την Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτησή από την πολιτικά ασταθή Ρωσία, συνεργασία την οποία προέτασσε η ΕΕ και η οποία, απ' ότι διαφαίνεται, δε θα υλοποιηθεί».



Μια τέτοια συνεργασία, προσθέτει το άρθρο θα «επεκτεινόταν και στον στρατιωτικό τομέα, ευνοώντας την αξιοποίηση των κυπριακών στρατιωτικών βάσεων για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή στρατιωτική επιχείρηση και για την παρακολούθηση των επικοινωνιών στην κρίσιμη και ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής». Οι τελευταίες εξελίξεις όμως οδηγούν «σε μεγαλύτερη συνεργασία με τη Ρωσία και απομάκρυνση από τις προτεραιότητες της ΕΕ».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ένα απίστευτο δημοσίευμα για τη διάσωση της Κύπρου φιλοξενούν οι Financial Times στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνεται

ως λύση σωτηρίας για τη Μεγαλόνηση η προσφυγή στην… Τουρκία.



Το κείμενο υπογράφει ο Timothy Ash επικεφαλής αναλυτής της τράπεζας Standard Bank της Νότιας Αφρικής. Με το σκεπτικό ότι οι Κύπριοι δεν δέχονται τους ευρωπαϊκούς όρους και ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία είναι άκαρπες, ο αρθρογράφος προτείνει έναν τρίτο δρόμο, αυτόν της Τουρκίας.



Ο ίδιος αναρωτιέται στο άρθρο του κατά πόσον με τέτοιους «φίλους» στην ΕΕ και Ρωσία, η Κύπρος χρειάζεται τον «εχθρό» Τούρκο για να τη στηρίξει. Πως όμως θα συνέφερε την Τουρκία να προβεί σε μια δημοσιονομική διάσωση για ένα κράτος που δεν αναγνωρίζει;



Ο Ash επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα λέγοντας πως αν η Τουρκία χρηματοδοτήσει με ένα ποσό της τάξης των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ την Κύπρο, ποσό που το νησί χρειάζεται για να κρατήσει «ζωντανό»τον τραπεζικό τομέα, θα μπορούσε να απαιτήσει σε αντάλλαγμα ένα «ναί» των Ελληνοκυπρίων στο σχέδιο Ανάν το οποίο το 2004 είχε πάρει τη θετική ψήφο από τα δύο τρίτα των Τουρκοκυπρίων.



Ο αναλυτής συνεχίζει τις σκέψεις του αναλύοντας τα οφέλη και των δύο πλευρών σε μια τέτοια εξέλιξη: για την μεν Τουρκία εκτιμά πως «δίνοντας ένα όχι ιδιαίτερα μεγάλο κεφάλαιο στους Κυπρίους θα γλιτώσει μακροπρόθεσμα τεράστια ποσά από τη χρηματοδότηση των Τουρκοκυπρίων» ενώ πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία θα μειώσει τους στρατιωτικούς της εξοπλισμούς αφού η παρουσία της στο νησί – και τα κοιτάσματά του- είναι πλέον διασφαλισμένη.



Οι Τουρκοκύπριοι με τη σειρά τους θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποκτήσουν πρόσβαση στα κοινοτικά κεφάλαια ενώ οι Ελληνοκύπριοι θα έχουν διασώσει και την οικονομία της χώρας επιλύοντας ταυτόχρονα το πολιτικό της πρόβλημα. Φυσικά ο κ. Ash δεν μας αναφέρει τους όρους με τους οποίους θα γίνει μια τέτοια συμφωνία για την Ελληνοκυπριακή πλευρά ενώ δεν αναλύει τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν το 2004.



Από αυτήν την εξέλιξη ο αρθρογράφος εκτιμά πως η Τουρκία θα έχει ένα μεγαλύτερο πολιτικό όφελος- θα λύσει οριστικά το μεγάλο της πρόβλημα, το Κυπριακό, αυτό που ουσιαστικά αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη ανάσχεση στην προσπάθειά της να μπει στην ΕΕ!



Ο κ. Ash καταλήγει πως μια πιθανή τουρκική χρηματοδότηση θα μπορούσε να διασφαλιστεί με την εκχώρηση μετοχικών μεριδίων των κυπριακών τραπεζών, ενώ ως ενιαίο κράτος πλέον η Κύπρος θα μπορεί να εκμεταλλευτεί ακόμα πιο αποτελεσματικά τα ενεργειακά αποθέματά της.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ένταση αυτή την ώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου σήμερα γίνεται η εκδίκαση για τις απώλειες που υπέστησαν

χιλιάδες μικροομολογιούχοι από το "κούρεμα".

Η οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστή και έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκονται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Προϊόντα μένουν εγκλωβισμένα σε λιμάνια, καθυστερήσεις στα τελωνεία, αγοραπωλησίες έχουν παγώσει, ενώ μέχρι

και οι φαρμακαποθήκες έχουν διαμηνύσει στους φαρμακοποιούς ότι θα προχωρήσουν σε παραγγελίες μετά από εξόφληση του ποσού.



Η αγορά της Κύπρου είναι μουδιασμένη και ο κόσμος τα έχει κυριολεκτικά ...χαμένα, με τις τράπεζες να είναι κλειστές για έβδομη ημέρα.

Το ρευστό που έχουν στα χέρια τους οι καταναλωτές «στραγγίζει», καθώς προμηθεύονται με το σταγονόμετρο χρήματα από τα ΑΤΜ. Ακόμη και αυτοί που έχουν κάποια χρήματα προτιμούν τις συναλλαγές με πιστωτική ή επιταγή, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά.

Οι εμπορικοί δρόμοι είναι νεκροί, ενώ μειωμένη είναι και η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Η Κύπρος δεν ζήτησε νέο ρωσικό δάνειο, αλλά υπέβαλε προτάσεις για επενδύσεις ρωσικών εταιρειών σε κυπριακές εταιρείες ή χρεόγραφα με αντάλλαγμα μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του κυπριακού φυσικού αερίου», δήλωσε ο...

κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο της Μόσχας, για την επιστροφή του στη Λευκωσία.



Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον...


ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ του ανακοινώθηκε η απάντηση της ρωσικής πλευράς, η οποία δεν εξετάζει τίποτε περισσότερο, πλην της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής και διευκολύνσεις σχετικές με το πρώτο ρωσικό δάνειο των 2,5 δισ. ευρώ, που είχε χορηγηθεί στην Κύπρο το Δεκέμβριο του 2011.



Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν τέθηκε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων θέμα νέου ρωσικού δανείου, διότι αυτό θα ήταν επιβαρυντικό για το δημόσιο χρέος της Δημοκρατίας.



Επίσης, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ετέθη ποτέ από ρωσικής πλευράς οποιαδήποτε πρόταση ένταξης της Κύπρου στην υπό ρωσική επιρροή Ευρασιατική Ένωση ή θέμα αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.



Αντιθέτως, όπως είπε, η Ρωσία αντιμετώπισε καθ' όλη τη διάρκεια των συνομιλιών την Κύπρο ως μέλος της ΕΕ, που πρέπει πρωτίστως εντός των πλαισίων της να επιλύσει τα θέματα διάσωσης της οικονομίας της.



Ερωτηθείς εάν ετέθη θέμα ναυτικών διευκολύνσεων αρνήθηκε να τοποθετηθεί χαρακτηρίζοντας «λεπτό» το ζήτημα.



Σε σχέση με το θέμα «παρουσίας» εκπροσώπων της τρόικας κατά τις κυπρορωσικές διαβουλεύσεις, ο κ. Σαρρής είπε ότι λόγω της παρουσίας πολυμελούς αντιπροσωπείας, που συνόδευε τον Πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, υπήρξαν παράλληλες διαβουλεύσεις Ρώσων και Ευρωπαίων αξιωματούχων για την οικονομική κρίση στην Κύπρο και τίποτε περισσότερο....



Από nonews-NEWS



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Ο οδηγός που προκάλεσε το κακό είναι συγκλονισμένος. Έχει υποστεί σοκ. Κι αυτό είναι κάτι που μας το αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ΚΑΤ που τον αντίκρισαν από κοντά, όταν ο τελευταίος πέρασε την πύλη του νοσοκομείου , όπου και νοσηλεύεται ο νεαρός ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας....




Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός όχι μόνο επισκέφτηκε το νοσοκομείο, αλλά επικοινωνεί καθημερινά με τους θεράποντες ιατρούς προκειμένου να ενημερώνεται για την εξέλιξη της υγείας του ασθενούς. «Δείχνει ένας βαθιά συναισθηματικός άνθρωπος ο οποίος είναι σε κατάσταση νευρικού κλονισμού» μας αποκαλύπτει νοσηλευτής του νοσοκομείου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πώς ο οδηγός συναντήθηκε και με συγγενείς του Τόμας και συντετριμμένος ζήτησε συγνώμη για το κακό που προκάλεσε!



newspistol.com




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Είναι ο ορισμός της ευτυχισμένης οικογένειας, καθώς η Ολυμπία Χοψονίδου και ο Βασίλης Σπανούλης έχουν ως προτεραιότητα τούς δύο τους γιους, αλλά και το νέο μέλος που με ανυπομονησία περιμένουν σε περίπου δύο μήνες...










Ο καθαρά πλέον ανοιξιάτικος καιρός και οι ζεστές ηλιαχτίδες τούς έδωσαν μια πολύ καλή αφορμή για χαλαρές οικογενειακές στιγμές. Ντυμένοι casual και οι δύο, έκαναν έναν μεγάλο περίπατο, έπαιξαν με τους δύο μικρούς στην παιδική χαρά και απόλαυσαν αυτές τις ώρες στο έπακρον πριν επιστρέψουν στο σπίτι. Ήδη, οι γονείς έχουν προετοιμάσει τους δύο γιους τους για τον ερχομό του νέου μέλους, το οποίο είναι κι αυτό αγόρι και εκείνοι περιμένουν με χαρά το αδερφάκι τους.









Περισσότερα στο Hello! που κυκλοφορεί






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Η Κύπρος βουλιάζει μέσα σε μία θάλασσα με καρχαρίες. Μ' αυτή τη φωτογραφία

κυκλοφορεί το σημερινό τεύχος του γνωστού οικονομικού περιοδικού The Economist.



Ο τίτλος του άρθρου που αφιερώνεται στις εξελίξεις στη χώρα είναι "Πάνω που νόμιζες ότι ήταν ασφαλής...", ενώ αναφέρεται ότι παρότι παρέμενε δύσκολο να σωθεί η Κύπρος, ωστόσο κανείς δεν περίμενε τις "δραματικές" εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα.



Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως το χειρότερο για τη χώρα, αλλά και την ευρωζώνη, θα ήταν να αφεθεί η Κύπρος να βγει από το ευρώ: "Θα ήταν καταστροφικό για το νησί. Αλλά και για την ευρωζώνη, αν πιστέψει ότι επειδή η Κύπρος είναι μικρή, θα γίνει με ασφάλεια. Η αξιοπιστία του κοινού νομίσματος έγκειται στην ιδέα ότι είναι μη αντιστρέψιμο", επισημαίνεται.

Τέλος, το περιοδικό τονίζει πως από τις 147 τραπεζικές κρίσεις από το 1970, τις οποίες έχει εντοπίσει το ΔΝΤ, καμία δεν προκάλεσε απώλειες σε όλους τους καταθέτες, άσχετα από τα ποσά που βρίσκονταν στις τράπεζες, ενώ πλέον οι καταθέτες σε αδύναμες τράπεζες και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία, θα έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν από τυχόν "εισβολές" στις οικονομίες τους από τους Ευρωπαίους δανιεστές, προκειμένου να τις "σώσουν".



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Δύο νομοσχέδια έφτασαν πριν από λίγο στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας με το πρώτο να αφορά την

ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης και το δεύτερο την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές.



Όπως αναφέρεται, το Ταμείο είναι νομικό πρόσωπο με διαρκή διαδοχή, το οποίο δύναται να κατέχει, διαχειρίζεται και διαθέτει περιουσία, να συμβάλλεται, να εγείρει και υπερασπίζεται αγωγή ή άλλη νομική διαδικασία δια του Προέδρου της Επιτροπής, και γενικά να πράττει όλα όσα είναι απαραίτητα για τους σκοπούς της ίδρυσης και λειτουργίας του.



Οι πόροι του Ταμείου προέρχονται:



(α) από εισοδήματα της Δημοκρατίας προερχόμενα από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο εδάφιο



(β) από ομόλογα ή/και χρεόγραφα ή/και αξιόγραφα ή/και άλλους τίτλους αξιών, που το Ταμείο εκδίδει και πωλεί•

(γ) από την απόκτηση, διαχείριση ή/και διάθεση μετοχών ή/και ομολόγων ή/και χρεογράφων ή/και αξιογράφων ή/και άλλων τίτλων αξιών οποιασδήποτε εταιρείας ή άλλου νομικού προσώπου•



(δ) από δωρεές ή/και εισφορές, που γίνονται προς το Ταμείο από οποιοδήποτε πρόσωπο•



(ε) από οποιαδήποτε άλλη πηγή ή/και νόμιμη δραστηριότητα.



Μερίδιο των εσόδων της Δημοκρατίας από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων κατάλληλο και επαρκές για την εξασφάλιση της αποπληρωμής και των αποδόσεων των ομολόγων ή/και χρεογράφων ή/και αξιογράφων ή/και άλλων τίτλων αξιών, που εκδίδονται από το Ταμείο σύμφωνα με τους όρους έκδοσής τους, διατίθεται προς το Ταμείο όπως καθορίζεται με διάταγμα που εκδίδεται από το Υπουργικό Συμβούλιο. Σκοποί του Ταμείου είναι να χρηματοδοτεί ή/και ενισχύει οικονομικά πιστωτικά ιδρύματα, να προωθεί ή/και συμβάλλει στην κεφαλαιοποίηση ή/και ανακεφαλαιοποίηση πιστωτικών ιδρυμάτων, ή/και να προωθεί ή/και συμβάλλει στη χρηματοδότηση της Δημοκρατίας.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών Μ. Σαρρή στη Ρωσία, αφού μετά από επαναλαμβανόμενους διπλωματικούς και...

πολιτικούς ελιγμούς, με αξιωματούχους του Κρεμλίνου να διαμηνύουν στον Κύπριο Υπουργό, ότι δεν μπορούν



να βοηθήσουν κατά ουσιαστικό τρόπο την Κυπριακή Δημοκρατία, ενημερώνοντας τον παράλληλα, ότι για το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν, είναι μια μικρή επιμήκυνση των υφιστάμενων δανείων.



Τα παιχνίδια στην σκακιέρα δίνουν και παίρνουν μετά και την χθεσινή δήλωση Ρώσων αξιωματούχων, ότι δεν θα ρισκάρουν τις καλές σχέσεις τους με την Ε.Ε., στην όποια εξάγουν το 40% της παράγωγης ρωσικού φυσικού αερίου.



Ο υπουργός Οικονομικών, ολοκλήρωσε άδοξα τις επαφές τους στην Ρωσία και επιστέφει άμεσα στη Κύπρο, χωρίς κάτι χειροπιαστό, αφού το σωσίβιο που περιμέναμε δεν ήρθε ποτέ, παρά τις φρούδες ελπίδες που τρέφαμε ακόμα και σήμερα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Καμία ανακοίνωση για συμφωνία

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου

Μιχάλης Σαρρής αναχώρησε σήμερα από τη Μόσχα, χωρίς να υπάρξει καμία ανακοίνωση για συμφωνία, έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή στη ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Ο Μιχάλης Σαρρής έφθασε την Τρίτη στη Μόσχα όπου είχε συνομιλίες σχετικά με την επιμήκυνση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Κύπρο και ενδεχόμενες ρωσικές επενδύσεις στον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα.






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Φέτος έχουμε δει τον Πέτρο Κωστόπουλο να τσαλακώνεται στην εκπομπή του και έτσι έχει μασκαρευτεί, έχει παίξει μπουγέλο, έχει τραγουδήσει λαϊκά τραγούδια...

Ο παρουσιαστής όμως δεν έμεινε εκεί και χτες για να υποδεχτεί τον Μηδενιστή που ήταν καλεσμένος του, αποφάσισε να ...ραπάρει!!!!








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Μετά το Facebook, ήρθε η σειρά του Youtube να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες, με την δημοφιλή ιστοσελίδα προβολής βίντεο...



να ανακοινώνει ότι «σχεδόν ένας στους δύο ανθρώπους του διαδικτύου το επισκέπτονται».







Η ανακοίνωση του Youtube το οποίο ανήκει στην Google, έρχεται να «ταράξει τα νερά» στον χώρο του διαδικτύου, μόλις λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal πως η Yahoo διαπραγματεύεται την εξαγορά του κυρίου αντιπάλου του Youtube, του Dailymotion.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής με αντιπροσώπους του Σωματείου

Εργαζομένων Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αντώνης Γρέγος υποδέχτηκαν με θέρμη τον Πρόεδρο του Σωματείου, Άγγελο Δεληγιόβα και τον Γραμματέα Γεώργιο Αρβανίτη.



Οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν στους συναγωνιστές τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες εργάζονται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Εξέφρασαν την πεποίθηση πως η εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική είναι μια πολύ σημαντική δραστηριότητα, η οποία δίνει εργασία σε χιλιάδες οικογένειες του νομού, δραστηριότητα που δεν πρέπει να παύσει. Επίσης, κατήγγειλαν πως έχουν γίνει δέκτες απειλών και κατατρομοκράτησης από γνωστούς αριστερούς κύκλους, γιατί επιμένουν να στηρίζουν την εργασία των μεταλλωρύχων στο νομό, κύκλοι που έχουν δαιμονοποιήσει τους εργαζομένους στην εξόρυξη χρυσού και τους αντιπροσώπους τους.



Οι συναγωνιστές δήλωσαν απερίφραστα την απόλυτη στήριξή τους στους εργαζόμενους και στα δίκαιά τους, καθώς και ότι θα στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους εντός και εκτός Βουλής. Παράλληλα, εξέφρασαν την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής πως η εκμετάλλευση του χρυσού στην Χαλκιδική γίνεται με όρους που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Η δραστηριότητα δεν πρέπει να παύσει μεν αλλά, η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι.http://antigoldgreece.wordpress.com



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Παραδόθηκε από το ΣΔΟΕ στην Προκαταρκτική Επιτροπή ο κατάλογος των 2.062 ονομάτων που περιλαμβάνονται στη

λίστα Λαγκάρντ μαζί με τους αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στην ελβετική Τράπεζα HSBC.



Είναι η πρώτη φορά που οι ελεγκτικές Αρχές της χώρας επιβεβαιώνουν τα ονόματα των καταθετών και τα ποσά που τους αντιστοιχούν: οι 918 δικαιούχοι - φυσικά και νομικά πρόσωπα - διαθέτουν κατατεθειμένα ποσά που ξεκινούν από 70 δολάρια και φτάνουν έως τα 562 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι υπόλοιποι 1.144 έχουν μηδενικούς λογαριασμούς.



Ανάμεσα στα ονόματα των καταθετών περιλαμβάνονται προσωπικότητες από τον εφοπλιστικό, επιχειρηματικό και εκδοτικό χώρο.



Ο κατάλογος που απέστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης το αρμόδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ Παναγιώτης Μαντούβαλος - συνημμένος στα πρακτικά των δύο συσκέψεων του ΣΔΟΕ με την Ένωση Τραπεζών Ελλάδας - αποτελεί προϊόν της επεξεργασίας, που έκανε η Υπηρεσία στα ηλεκτρονικά αρχεία που περιλαμβάνει το δεύτερο CD που απέστειλαν τον περασμένο Δεκέμβριο οι γαλλικές αρχές στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.http://dailynews24.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η Demy μίλησε στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τι την χωρίζει με τον Άκη Πετρεζίκη...

Δήλωσε πως της αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη , αλλά δεν θα μπορούσε να μείνει μόνιμα στην συμπρωτεύουσα...



Με την συμμετοχή της στο Fame πιστεύει πως έχει εξελιχθεί σαν καλλιτέχνης, ενώ δηλώνει πως ούτε στα όνειρα της δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα συνεργαζόταν με τραγουδιστές όπως η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς καιο Dima Bilan...

Δηλώνει πως καταλαβαίνει ότι ο κόσμος θέλει να μάθει για την προσωπική της ζωή και πως αυτό δεν την τρομάζει , ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν ξέρει να μαγειρεύει, σε αντίθεση βέβαια με τον σύντροφο της...

Οι γονείς της χαίρονται με όσα ζει, αλλά επιμένουν να συνεχίσει τις σπουδές της στην νομική...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
O Xρήστος Ζαμπούνης βρέθηκε στο πατρικό του σπίτι στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και μίλησε στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι"...



Δήλωσε πως το να μένεις παιδί είναι ένα ιδεώδες και εξήγησε πότε ο ίδιος έχασε την παιδικότητα του...Δήλωσε πως πολλοί λίγοι παραδέχονται δημοσίως ότι έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και υποστήριξε πως έπεσε στα ναρκωτικά σε μια δύσκολη στιγμή που δεν είχε την δύναμη να αντισταθεί...

Μίλησε για την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και για τον λόγο που δεν παίρνει μαζί του στο γήπεδο κάποια γυναίκα...

Αποκάλυψε πως είναι έτοιμος για έναν γάμο , ενώ δηλώνει πως είναι θύμα των βιβλίων του για καλούς τρόπους...

Από οικονομικής άποψης όπως υποστηρίζει, είναι στο...μείον....






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Τον άλειψε με λάδι μαυρίσματος και του έβαλε φωτιά Φρικτό θάνατο βρήκε ένας αυτιστικός έφηβος, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στη βουβωνική χώρα, όταν ένας νεαρός του έβαλε φωτιά.Το αποτρόπαιο έγκλημα συνέβη.... στα 18α γενέθλια του Steven Simpson, όταν ο 20χρονος Jordan Sheard, ο οποίος καταδικάστηκε για την επίθεση, του έβαλε φωτιά στα γεννητικά όργανα.



Ο δράστης, που λίγο πριν από την επίθεση αποκαλούσε το θύμα ομοφυλόφιλο και έγραψε με μαρκαδόρο επάνω του υβριστικά μηνύματα, αφού άλειψε τον Steven με λάδι μαυρίσματος πλησίασε έναν αναπτήρα στο σώμα του και του έβαλε φωτιά. Το θύμα υπέστη εγκαύματα στο 60% του σώματός του.





Το θύμα (αριστερά) και ο δράστης της επίθεσης (δεξιά)



Μέλος από το πλήρωμα του ασθενοφόρου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το θύμα είχε σημάδια από κραγιόν στο πρόσωπό του, ενώ του είχαν γράψει με στυλό στο μέτωπο τη φράση «ομοφυλόφιλο αγόρι».



Το θύμα έπασχε από σύνδρομο Asperger, ενώ ο δράστης προσπάθησε να ξεγελάσει τις αρχές λέγοντας ότι είχε βάλει μόνος του φωτιά στον εαυτό του, γράφει η Daily Mail.



Ο δικαστής Rodger Keen QC τον καταδίκασε σε τρεισήμισι χρόνια φυλάκιση.






via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Στο κυπριακό κοινοβούλιο, όπου αναμένεται να συζητηθούν και να τεθούν προς ψήφιση τα νομοσχέδια που κατέθεσε χθες το βράδυ η κυβέρνηση με τη μορφή του κατεπείγοντος, στρέφονται σήμερα τα

βλέμματα στην Κύπρο.



Στις 10.00 το πρωί συνεδριάζει η ολομέλεια της βουλής, η οποία καλείται να ψηφίσει τα επίμαχα νομοσχέδια για την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης (ΕΤΑ), την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και την εξυγίανση των τραπεζών, τα οποία εγκρίθηκαν χθες από το υπουργικό συμβούλιο και συζητήθηκαν στη σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.



Ειδικότερα, τα νομοσχέδια που θα κληθεί να ψηφίσει η βουλή είναι:



- Ο περί ίδρυσης εθνικού ταμείου αλληλεγγύης νόμος.



- Ο περί επιβολής περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.



- Ο περί εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων νόμος.



- Ο περί τραπεζικών εργασιών τροποποιητικός νόμος.



- Ο περί ειδικού φόρου πιστωτικού ιδρύματος τροποποιητικός νόμος.



- Ο περί της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κρίσεων τροποποιητικός νόμος.



- Ο περί σύστασης και λειτουργίας σχεδίου προστασίας καταθέσεων και εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων νόμος.



- Οι περί λειτουργίας ταμείου προστασίας καταθέσεων και εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων κανονισμοί.



- Ο περί συνεργατικών εταιρειών τροποποιητικός νόμος.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ανατρεπτικός για μια ακόμα φορά, ο Νότης Σφακιανάκης μιλά για το δύσκολο ξεκίνημά του στο τραγούδι, την επιτυχία που ήρθε μετά και προκαλεί για μια ακόμα φορά με τις απόψεις του, τις οποίες εκφράζει χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.



«Το 1990 – 1991 είχαμε μαζί με την Κίλι έξι ευρώ σε σημερινά λεφτά για να περάσουμε την ημέρα μας, πληρώνοντας και τα πάγια, ρεύμα, νερό , τηλέφωνο και για να ψωνίσουμε να φάμε, αλλά και να πάμε έναν κινηματογράφο μίας στις τόσες», είπε, τονίζοντας ότι τα φώτα της δημοσιότητας που έπεσαν επάνω του μετά την επιτυχία δεν τον… «τύφλωσαν».



«Εγώ τα είχα αναμμένα ήδη τα δικά μου φώτα, έβλεπα. Δεν είμαι αυτός που είμαι, γιατί κάποιοι με έκαναν. Μπήκα απόλυτα προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσω την επιτυχία ή την αποτυχία. Προερχόμουν από το τίποτα. Φτωχαδάκι, ταλαιπωρημένος με πείνα, να μην έχω να φάω. Αυτό με ενδυνάμωσε. Και δεν είχα απωθημένα, όπως έχω ακούσει από άλλους: “καλά δεν θα την κάνω; Θα σας απαυτώσω όλους”! Δεν επέτρεψα ποτέ στον εαυτό μου να ξεφύγω, να αλλάξω τρόπο ζωής και συμπεριφοράς, έχω συνέπεια», είπε.



Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει για κανέναν και για τίποτα και θα συνεχίσει να είναι αυτός που είναι και να εκφράζει τις απόψεις του, όσο κι αν αυτές προκαλούν.



«Αυτά που συμβαίνουν τώρα στην κοινωνία μας και πλέον τα σχολιάζετε όλοι, εγώ τα λέω από το 1991 και μάλιστα στην πρώτη εκπομπή που έκανα στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Δεν παρεκκλίνω των θέσεών μου. Δεν μιλώ μόνο θεωρητικά και φιλοσοφικά. Δε θα κάνω σε κανέναν το χατίρι να γίνω αυτό που θέλετε ορισμένοι. Είμαι ο Νότης, συμπεριφέρομαι έτσι από μικρό παιδάκι και δεν με ενδιαφέρει πώς συμπεριφέρονται οι δημόσια γράφοντες, που πάρα πολλές φορές δεν γράφουν την αλήθεια. Εγώ είμαι ο απέναντι. Είμαι υπέρ των μέσων που αναφέρονται στην αλήθεια, αλλά όχι σ’ αυτούς που έχουν εκμαυλίσει την αλήθεια», είπε.



Τέλος ο Νότης Σφακιανάκης αναφέρθηκε και στον Αγάθωνα που φέτος αποφάσισε να πάει στη Eurovision.



«Δεν είναι παράξενο που πηγαίνει ο Αγάθωνας φέτος στη Eurovision. Μήπως δεν είναι περισσότερο παράξενο να πηγαίνει κάποιος με εγγλέζικο τραγούδι; Μην τρελαθούμε! Είναι παράξενο το ελληνικό τραγούδι που βγαίνει από το αίμα μας και δεν είναι παράξενο αυτοί που πηγαίνουν στη Eurovision και μιμούνται τη Madonna και την Britney Spears; Δεν είναι, όμως ρεμπέτης ο Αγάθωνας. Τελείωσαν οι ρεμπέτες από τότε που τελείωσε και ο τρόπος ζωής τους. Είναι ένας λαϊκός άνθρωπος, ο οποίος σκέφτεται και μιλά έτσι όπως εγώ θα γούσταρα να είναι οι άνθρωποι στον τόπο μας. Είναι απλός, όχι επιτηδευμένος, είναι γνήσιος», είπε.



Πηγή: Eγώ Weekly



via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz