follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail


Ο καρπός του έρωτα του μεγάλου τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου...

και της Άντζελας Γκερέκου, η μονάκριβη κορούλα τους, Μαρία, έχει μεγαλώσει και έχει εξελιχθεί σε ένα πανέμορφο κοριτσάκι.







Ο φωτογραφικός φακός του entertv.gr απαθανάτισε την Άντζελα Γκερέκου μαζί με την κορούλα της στο Μέγαρο Μουσικής.






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ερωτευμένοι...





και ευτυχισμένοι φαίνεται πως είναι ο Πέτρος Λαγούτης και η Σύλβια Δεληκούρα, καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες είναι ζευγάρι.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν μέσω κοινών και δεν άργησαν να καταλάβουν ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερα μεταξύ τους.



Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού έγινε πριν λίγες ημέρες σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου, όταν και οι δυο συμμετείχαν σε ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Χορν. Έκτοτε, ο Πέτρος Λαγούτης και η Σύλβια Δεληκούρα έχουν επιλέξει να κρατούν χαμηλούς τόνους στις σχέση τους, αποφεύγοντας τα πολύ κοσμικά μέρη.






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Η...

Βάνα Μπάρμπα μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star ανακοίνωσε πως θέλει να αποσυρθεί από τον χώρο της υποκριτικής, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και την έκδοση της αυτοβιογραφίας της.



«Δεν αντέχω άλλο, έχω κουραστεί. Θα ήθελα να κάνω κάτι στο θέατρο αυτόν τον χειμώνα, κάτι σημαντικό, και μετά να σταματήσω. Θέλω να αποχωρήσω σιγά σιγά» δήλωσε η σέξι πρωταγωνίστρια, ενώ συμπλήρωσε: «Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου πιστεύω. Τα έζησα όλα. Καταστράφηκα, ξαναστήθηκα. Δεν έχει κάτι άλλο πλέον. Τώρα κλείνει αυτό το κομμάτι.Ετοιμάζω κάποια πράγματα για να μπορώ να είμαι αξιοπρεπής στα όνειρά μου».



Σχετικά με το βιβλίο για τη ζωή της, το οποίο σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, η Βάνα Μπάρμπα είπε: «Θα ήθελα να το αφήσω παρακαταθήκη. Κάποια παιδιά που ξεκινάνε από τις σχολές να ξέρουν τι γίνεται σε αυτόν τον χώρο. Δεν είναι πάντα έτσι, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Υπήρχε τρομερό παρασκήνιο και προδοσίες», τονίζοντας παράλληλα: «Θα είναι η αλήθεια ενός κοριτσιού, που ξεκίνησε με δυο παπούτσια πάνινα, Αθήνα – Γιάννινα. Έτσι το λέω. Είναι για τα κορίτσια που ξεκίνησαν με ένα τσαντάκι από την επαρχία, για τα αγόρια που έχω όνειρο να γίνουν κάτι και χάνουν τη ψυχή τους μέσα στο star system».



Τέλος, η Βάνα Μπάρμπα υπερασπίστηκε τον μύθο του «lifestyle», στο οποίο πρωταγωνίστησε για παραπάνω από δύο δεκαετίες: «Εμείς ήμασταν στην εποχή του lifestyle. Δεν το μετανιώνω ποτέ, δεν το κατηγορώ. Το λατρεύω, μας έδωσε ψωμί. Θα πέσω να φάω οποιονδήποτε πει κάτι εναντίον του lifestyle. Και όλοι αυτοί οι κομπλεξικοί που χαίρονται, όταν κάποιοι άνθρωποι που φτιάξανε το lifestyle καταστράφηκαν, είναι επειδή αυτοί δεν ήταν μέρος του lifestyle».



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Μυστική συνάντηση στη βίλα μεγαλοεπιχειρηματία είχαν μέσα στο σαββατοκύριακο οι Βενιζέλος-Κουβέλης. Αφορμή η απόπειρα «ανασχηματισμού» του Σαμαρά με την νομιμοποίηση τουλάχιστον 6 νέων θέσεων υφυπουργών.



Στη βίλα του μεγαλοεπιχερηματία, ο Πάστορας Κουβέλης συνοδεύονταν από τον Ανδρέα Παπαδόπουλο ενώ ο Βενιζέλος από την Όλγα Τρέμη.



Κόντευαν να σκάσουν και οι δύο από το κακό τους καθώς δεν περνάει μέρα που ο Σαμαράς να μην...


τους γελοιοποιεί.



-Κάνει του κεφαλιού του, δεν μας υπολογίζει. Εκμεταλλεύται την δημοσκοπική του πρωτοκαθεδρία που είναι εντελώς επίπλαστη και πρόσκαιρη και κυβερνάει με την αυλή του Μαξίμου χωρίς να μας λαμβάνει υπόψη του... ακούστηκε πρώτος ο Βενιζέλος.



Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πάστορας Κουβέλης που κάπνιζε γκουλουάζ σέρτικα από τον σεβντά του.



-Ο Σαμαράς είναι αγνώριστος τους τελευταίους μήνες. Έχει αποκτήσει ένα υπερεγώ, μια πρωτοφανή αλαζονεία... έλεγε με παράπονο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενώ ο Παπαδόπουλος του κρατούσε το χέρι, για να του δώσει κουράγιο.



Ο μεγαλοεπιχειρηματίας τους άκουγε με προσοχή και στο τέλος τους είπε:



-Στο χέρι σας είναι να ρίξετε την κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές. Ιδού η Ρόδος, αντί να κλαίγεστε...



Από το kourdistoportocali

via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Κάμερα συλλαμβάνει ένα μαύρο σχήμα. Ο άνθρωπος δέχεται επίθεση σε ένα διάδρομο, όπου η σκιά τον σπρώχνει προς το έδαφος και τον σέρνει κάτω στην αίθουσα.








Υπήρχαν και άλλες συναντήσεις που αναφέρθηκαν από τους καταστηματάρχες και τους επισκέπτες να διαμαρτύρονται για παρόμοια περιστατικά.







via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91




Τι είπε ο Γιώργος Αυτιάς στην εκπομπή του και τι εννοούσε τελικά;




Θέμα συζήτησης προέκυψε μετά τη φράση που είπε ο Γιώργος Αυτιάς κατά τη διάρκεια της εκπομπής του το περασμένο Σάββατο. Ο δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δική σας είναι η εκπομπή, εσείς τη διαμορφώνετε, με δικούς σας ανθρώπους, με δικά σας θέματα, την κατάλληλη ώρα. Εμείς για πρωινό είμαστε, δεν είμαστε για τίποτα άλλο".





Οι κουβέντες αυτές θεωρήθηκαν από κάποιους ότι είχαν αποδέκτη τον Γιώργο Παπαδάκη και την βραδινή του εκπομπή Sold Out που δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία και ολοκληρώθηκε πρόωρα. Μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα, ο Γιώργος Αυτιάς διευκρίνησε ότι η φράση του δεν είχε σχέση με τον παρουσιαστή του Πρωινό ΑΝΤ1, αλλά με τα δημοσιεύματα που θέλουν να αλλάζει ο ίδιος τηλεοπτική ζώνη.

zappit



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Θυμάστε τον Mr Big από τη σειρά "Seχ and the City", που ήταν ο αγαπημένος της Carrie Bradshaw;




Πώς είναι όμως σήμερα ο κατά κόσμον Chris Noth;


Ο 59χρονος πια ηθοποιός, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε πρόσφατα σε γκαλά στη Νέα Υόρκη. Μπορεί να μεγαλώνει, αλλά είναι ένας γοητευτικός κύριος!










via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης, από το βιβλίο της Εξόδου θυμίζει το περίεργο αλλά αληθινό συμβάν που λαμβάνει χώρα, στο τρίτο κατά σειρά μεγαλύτερο νησί της Κορέας το Jindo.




Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο ΕΔΩ !



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91
• Χάνει τον ιδιωτικό έλεγχο • Τι λέει η ανακοίνωση της τράπεζας


«Έπεσε» η Εurobank. Δεν θα είναι πια ιδιωτική. Πάει προς «κρατικοποίηση», διατηρώντας βέβαια τα «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» λειτουργίας και στόχο να πουληθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Με πιθανή «προίκα» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λένε πληροφορίες. Η Eurobank πάει, λοιπόν, στο ΤΧΣ για να ανακεφαλαιοποιηθεί, καθώς φαίνεται δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια του 10% από ιδιώτες, που ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση(!) για να παραμείνει ο έλεγχος της τράπεζας σε ιδιωτικά χέρια.



Υπενθυμίζεται ότι τα κεφάλαια του ΤΧΣ για...


την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων «συστημικών» τραπεζών, υπολογίζονται στα 27,5 δισ. ευρώ: Εθνική Τράπεζα (9,756 δισ.), Τράπεζα Πειραιώς (7,335 δισ.), Eurobank (5,839 δισ.), Alpha Bank (4,571 δισ.).



Χρήματα που φορτώνονται, βέβαια, στο δημόσιο χρέος, όπως όλα τα προηγούμενα. Οπως τα 50 δισ. ευρώ συνολικά για το τραπεζικό σύστημα που έχει "κλείσει" η συγκυβέρνηση με την τρόικα για να... καλυφθούν οι τραπεζικές "τρύπες". Με πρόσφατο... αντάλλαγμα, το νέο πακέτο μέτρων, που κατεβάζει ως πολυνομοσχέδιο την Πέμπτη.



Το όριο είναι η 30 Απριλίου. Αλλά απ' ό,τι φαίνεται ο αγώνας δρόμου για να εξασφαλιστούν ιδιωτικά κεφάλαια 10% (επί του συνόλου της ανακεφαλαιοποίησης) στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), έμεινε από... καύσιμα για τη Eurobank.



Κι αυτό, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βρεθούν ιδιωτικά κεφάλαια για να μην χαθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών, όπως μια σειρά ρεπορτάζ έδειξαν (με αιχμή την Εθνική) ακόμα και με την προσωπική συμβολή του Αντ. Σαμαρά.



Η «πλευρά Λάτση», έχει εκδηλώσει πρόθεσης για εισφορά περίπου 200 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, με αποτέλεσμα την έντονη δυσφορία μεγαλομετόχων της Eurobank.



Τα 200 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν μόλις στο 10% των κεφαλαίων που γλίτωσε ο Σπ. Λάτσης όταν πέρυσι τον Ιούλιο αποχώρησε από τη Eurobank.



Μεταβίβασε το ποσοστό του σε εννέα μέλη της οικογένειας, αποφεύγοντας πρακτικά τη διαδικασία αποχώρησης των Γάλλων (από Εμπορική και Γενική), που τους κόστισε σχεδόν 2 δισ. ευρώ.



"Πρόικα" το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;



Για τη συνέχεια, τα σενάρια κάνουν λόγο για πακέτο πώλησης της Εurobank από το ΤΧΣ μετά την ανακεφαλαιοποίηση, με πιθανή «προίκα» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο...!



Αφού πέρασε μια σειρά επαφές και κόντρες στην αναζήτηση κεφαλαίων για την αύξηση, τη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank αποφάσισε να εισηγηθεί τελικά την ανακεφαλαιοποίηση από το ΤΧΣ.



Επίσης, το ΔΣ συζήτησε, τις άμεσες προοπτικές της ανασυγκρότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.



Στο πλαίσιο του ρόλου της ως μίας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, η Eurobank σκοπεύει να συμμετάσχει στη στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενσωματώνοντας άλλες μικρότερες μη συστημικές τράπεζες.



Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, εφόσον οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν τελικά τη μη πραγματοποίηση της συγχώνευσης, η Τράπεζα θα υποβάλει, ως οφείλει, ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο να προσελκύσει ιδιωτικά και θεσμικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό το ταχύτερο δυνατόν, όπως άλλωστε προβλέπει και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.



Ειδικότερα, η ανακοίνωση της τράπεζας επισημαίνει τα εξής:



«Το ΔΣ της Eurobank συνεδρίασε σήμερα 22 Απριλίου 2013 και εξέτασε τις συνθήκες και τα δεδομένα της προσπάθειας προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων, σε συνεργασία με τους διεθνείς συμβούλους Barclays Bank plc και Deutsche Bank. Το ΔΣ αξιολόγησε τις ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος αυτού για την Τράπεζα και, συγκεκριμένα, την αβεβαιότητα της συγχώνευσης ή μη με την Εθνική Τράπεζα και τη συνεπαγόμενη αδυναμία αξιολόγησης της επενδυτικής πρότασης, καθώς και την απουσία της παραδοσιακής βάσης των δεκάδων χιλιάδων μετόχων της Eurobank, η οποία, λόγω της πρόσφατης ανταλλαγής μετοχών, υποκαταστάθηκε από τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά περίπου 85% στο μετοχικό της κεφάλαιο. Ακολούθως, το ΔΣ προέκρινε την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 5,8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και επομένως, την άμεση και πλήρη ανακεφαλαιοποίησή της και θα εισηγηθεί σχετικά στη Γενική Συνέλευση της 30ής Απριλίου. Με τον τρόπο αυτό, η Eurobank θα καταστεί ήδη, από την επόμενη εβδομάδα, η πρώτη πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη συστημική τράπεζα.



Με την απόφαση αυτή, η Eurobank αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τους μετόχους και τους δυνητικούς επενδυτές, θέτει τις βάσεις, ώστε να αποκαταστήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και διασφαλίζει την εμπιστοσύνη των πελατών και εργαζομένων της Τράπεζας, καθώς και του συνόλου των πολιτών.



Το ΔΣ συζήτησε, επίσης, τις άμεσες προοπτικές της ανασυγκρότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Στο πλαίσιο του ρόλου της ως μίας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, η Eurobank σκοπεύει να συμμετάσχει στη στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενσωματώνοντας άλλες μικρότερες μη συστημικές τράπεζες.



Επίσης, εφόσον οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν τελικά τη μη πραγματοποίηση της συγχώνευσης, η Τράπεζα θα υποβάλει, ως οφείλει, ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο να προσελκύσει ιδιωτικά και θεσμικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό το ταχύτερο δυνατόν, όπως άλλωστε προβλέπει και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Σκοπός θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Τράπεζας, η προσαρμογή στις ανάγκες και τα νέα δεδομένα της εγχώριας και διεθνούς τραπεζικής αγοράς και η διατήρηση και επαύξηση της εταιρικής αξίας, επ’ ωφελεία της ελληνικής οικονομίας.



Σε όλες τις προσπάθειες αυτές, κυρίαρχο ρόλο θα διαδραματίσει το προσωπικό της Τράπεζας, το οποίο ανέκαθεν υπήρξε ο ισχυρότερος υποστηρικτής των στρατηγικών πρωτοβουλιών της.



Γνώμονας των αποφάσεων, που ελήφθησαν, είναι, μέσα από τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της Eurobank, η ενίσχυση της ικανότητας της Τράπεζας να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην κρίσιμη τρέχουσα συγκυρία, να διευρύνει την πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές και να χρηματοδοτεί την ελληνική οικονομία στην προσπάθεια επιστροφής της σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».



Από enet



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1



Η Leighanna γεννήθηκε 2 χρόνια αργότερα από την εξαφάνισή του και σήμερα είναι 20 ετών και εξηγεί ότι η εξαφάνιση του αδελφού της είχε τεράστιες επιπτώσεις στη ζωή της.






Η μητέρα της όταν την έφερε στον κόσμο ανέθεσε την ανατροφή της στους παππούδες της καθώς ήταν αδύνατο να τη φροντίσει. Ο λόγος; Η εξαφάνιση του πρωτότοκου γιου της την έσπρωξε στο αλκοόλ και την κατάθλιψη.


Όπως αποκαλύπτει, όταν πήγε 11 χρόνων και ενώ ζούσε με τους παππούδες της στην κατεχόμενη Κύπρο ανακάλυψε μια επιστολή αυτοκτονίας της μητέρας της που εξηγούσε ότι δεν μπορούσε να μεγαλώσει το παιδί της γιατί δεν μπορούσε καν να φροντίσει τον εαυτό της. Μάλιστα έριχνε ευθύνες στον εαυτό της για την εξαφάνιση του γιου της γράφοντας: «Δεν μπορεί, κάποιος θα θεώρησε ότι είμαι κακή μάνα γι' αυτό μού τον πήρε».


Η πίκρα της όμως είναι ότι τα οικονομικά της οικογένειας δεν επιτρέπουν να συνεχιστούν οι έρευνες ιδιωτικά για να βρεθεί ο αδελφός της ή να μάθουν τι του συνέβη εκείνο το καλοκαίρι. Μίλησε ακόμα για την περίπτωση της μικρής Madeleine McCann τονίζοντας ότι η δική τους οικογένεια δεν έχει τόσα χρήματα για να προσλάβει δημοσιοσχετίστες και ντετέκτιβ για να διαχειριστούν την υπόθεση!

Αυτό που είναι όμως το πιο συγκλονιστικό απ’ όλα είναι ότι όταν εκείνη ήταν 2 ετών την κούρεψαν σαν αγοράκι για να μοιάζει με τον Μπεν προκειμένου να εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή που αναζητούσε τον αδελφό της!


Η Leighanna δεν έχει καμία πικρία πια για τον τρόπο που μεγάλωσε. Αντίθετα, υπερασπίζεται με πάθος τη μητέρα της απέναντι στα κακόβουλα σχόλια που κατά καιρούς ακούει για την εξαφάνιση του αδελφού της.


Βοηθάει εδώ και πέντε μήνες τη μητέρα της να ολοκληρώσει το βιβλίο της για την ιστορία του μικρού Μπεν. Όπως ομολογεί οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι απέρριψαν το βιβλίο επειδή δεν είχε happy end.


Όμως η συγγραφή του υπήρξε καθαρτική για τη μητέρα της, όπως λέει η ίδια!





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ρεκόρ εισιτηρίων κάνει η τουρκική ταινία «Άλωση 1453». Κλείνοντας την τρίτη εβδομάδα προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες της Τουρκίας υπολογίζεται ότι ήδη 5.042.994 θεατές έχουν σπεύσει στα σινεμά για να παρακολουθήσουν το στόρι. Για την ολοκλήρωση της ταινίας ξοδεύτηκαν περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια γυρισμάτων και μοντάζ.Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου Μωάμεθ μέχρι τη στιγμή της εισβολής των Οθωμανών στην Κωνσταντινούπολη την αποφράδα Τρίτη 29 Μαΐου του 1453 και χρονικά συμπίπτει με την επέτειο των 560 ετών από την κατάληψη της Βασιλεύουσας. Η τουρκική υπερπαραγωγή έχει προκαλέσει και κριτική εκ των έσω. Ενδεικτικά είναι όσα είχε γράψει τον περασμένο Φεβορυάριο στην αγγλόφωνη έκδοση της Hurriet ο δημοσιογράφος Βurak Bentil:



Ο Τούρκος αρθρογράφος έθετε το ρητορικό ερώτημα να γιόρταζαν οι Βρετανοί την "άλωση του Λονδίνου" ή οι Γερμανοί την "Άλωση του Βερολίνου". "Μήπως πρέπει να περιμένουμε να ακολουθήσουν ταινίες όπως "'Αλωση 1974'' ή ''Αφανισμός 1915'';" ειρωνευόταν εμμέσως τους συμπατριώτες του ο Τούρκος δημοσιογράφος. Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα Sabah, από τον Engin Ardiç, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου...



Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µία σειρά από αλήθειες, τις οποίες το κεµαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο, από την συγκεκριμένη διεύθυνση της τουρκικής εφημερίδας Sabah το οποίο έχει ως εξής:



"Τούρκοι συμπατριώτες, σταματήστε πια τις φανφάρες και τις γιορτές για την Άλωση, αρκετή ßία έχουμε δώσει στην Ανατολή µε τις πράξεις µας...



ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο µε θέμα : «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»...



ΑΝ έφτιαχναν μακέτα µε τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη... (όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)



ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό µας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω...



ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο, και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής, κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης... (όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε χρόνο!)



ΑΝ έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά σταυρό....



ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα µας άρεσε;



Δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη µας από την Ελλάδα.



Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο; Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Άλωση) σαν να ήταν χθες; Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, µε αυτές τις γιορτές πού κάνετε, διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι «αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα πήραμε µε τη ßία».



Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µια υπόθεση 6 αιώνων; Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια μέρα θα δοθεί πίσω; Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919. Μη φοβάστε, τα 9 εκατοµµύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατοµµυρίων, και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν.



Κι οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση, είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα. Ρε σεις, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε; Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό µας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς ;



Αντί να περηφανευόμαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε µε αυτές που ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν. Όλη η Ανατολή είναι περιοχή µέ την βία κατακτημένη. Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουμε (ana=µανα, dolu=γεµάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη Ανατολή.



Ακόμα και η ονομασία της Ισταµπούλ δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ» τραßώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».



Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση, τέλος η νοµαδική ζωή, και γι' αυτό ο λαός αγοράζει πέντε - πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν μπορεί να µας κουνήσει, ηρεμήστε πια...



Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όμως πολλές φανφάρες....''








via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82











Ορισμένοι δεινόσαυροι «επεδείκνυαν τις ουρές τους σαν παγόνια»



Ορισμένοι φυτοφάγοι δεινόσαυροι κουνούσαν σαν βεντάλια τις φτερωτές ουρές τους για να εντυπωσιάσουν το αντίθετο φύλο, δείχνει η μελέτη απολιθωμένων σπόνδυλων.

Οι δεινόσαυροι πιστεύεται ότι ήταν άμεσοι πρόγονοι των πτηνών -προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ορισμένα τουλάχιστον προϊστορικά ερπετά είχαν φτερά και πούπουλα, τα οποία χρησιμοποιούσαν είτε για πτήση είτε για μόνωση.

Φαίνεται όμως ότι τα φτερά (πτίλα) είχαν και άλλες χρήσεις. Ο Σκοτ Πέρσονς του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα στον Καναδά εξέτασε απολιθώματα τεσσάρων ειδών δεινόσαυρων του γένους Oviraptor, τα οποία ζούσαν στις περιοχές της σημερινής Κίνας, της Μογγολίας και του Καναδά στα τέλη της Κρητιδικής περιόδου.

Η εξέταση έδειξε ότι οι τελευταίοι σπόνδυλοι στις ουρές των ερπετών ήταν συγχωνευμένοι και σχημάτιζαν μια μακρόστενη, αυλακωτή δομή σαν λεπίδα. «Η δομή αυτή λέγεται πυγόστυλος» αναφέρει ο Δρ Πέρσονς. «Μεταξύ των σύγχρονων ζώων, μόνο τα πτηνά τη διαθέτουν» επισημαίνει.

Επιπλέον, τα οστά του Similicaudiptery, ενός πρώιμου είδους Oviraptor, φέρουν ίχνη φτερών που απλώνονταν ακτινωτά από τον πυγόστυλο, ενώ κατά μήκος της ουράς εκτείνονταν ισχυροί μύες.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Similicaudiptery πετούσε, το πιθανότερο είναι ότι ο δεινόσαυρος χρησιμοποιούσε αυτούς τους μυς για να κουνά τη φτερωτή ουρά του πέρα-δώθε και πάνω-κάτω. Το ίδιο κάνουν σήμερα τα αρσενικά ορισμένων πτηνών όπως τα παγόνια και οι γαλοπούλες. «Μια μεγάλη ποικιλία δεινόσαυρων είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούσαν πτίλα για πτήση και για μόνωση από το κρύο» σχολιάζει ο παλαιοντολόγος. Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι «στα τέλη της Κρητιδικής περιόδου οι δεινόσαυροι έκαναν με τα φτερά τους όλα όσα κάνουν σήμερα τα πτηνά» προσθέτει. Εκτός όμως από φτερωτές ουρές, οι Oviraptor έφεραν επίσης οστέινα λοφία στα κεφάλια τους. Σύμφωνα με τον Πέρσονς, τα λοφία αυτά ίσως χρησιμοποιούνταν για επίδειξη, όπως συμβαίνει σήμερα με το λειρί του κόκορα. «Από το λοφίο μέχρι το κούνημα της φτερωτής ουράς, οι Oviraptor είχαν μια τάση για οπτική επίδειξη» λέει ο ίδιος.

Η μελέτη του δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Acta Palaeontologica Polonica.Newsroom ΔΟΛ




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Δημιούργησαν μπαταρία που φορτίζει σε ένα δευτερόλεπτο! Επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, δημιούργησε ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα. Κατασκεύασε μια μικροσκοπική μπαταρία ιόντων λιθίου, που έχει...

τεράστια διάρκεια...και μπορεί να επαναφορτιστεί σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο!



Με μήκος μόλις μερικά χιλιοστά, μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε συσκευή. Η νέα τεχνολογία μπορεί να μειώσει κατά 30 φορές το μέγεθος των συσκευών που χρησιμοποιούν μπαταρία.



Προς το παρόν η μπαταρία βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης και η ομάδα αναζητά επενδυτές από τις μεγάλες εταιρείες για να κυκλοφορήσει το προϊόν.

whos.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91



Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι η τελευταία πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.






Ο ελληνικός λαός αποκαλεί την εβδομάδα αυτή «κουφή» η «βουβή», επειδή δεν τελούνται Ακολουθίες και ως εκ τούτου δεν σημαίνει ούτε η καμπάνα.


Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη.


Μια ματιά στα Λειτουργικά βιβλία της Εκκλησίας αρκεί για να μας πείσει ότι, όχι «βουβή» και «κουφή» δεν είναι αυτή η Εβδομάδα, αλλά αντίθετα είναι πλήρης μηνυμάτων και Θεολογικών εννοιών.


Η τελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής(αφού από την Κυριακή ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα με την δική της νηστεία), είναι η τελική αποκάλυψη του νοήματος της Μεγάλης Σαρακοστής που είναι η μετάνοια, η νηστεία από την αμαρτία, η χαρμολύπη και η επαναβίωση του λατρευτικού στοιχείου της Εκκλησίας!






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Έξι άτομα νεκρά από πυροβολισμούς στη Ρωσία Έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα 14χρονο κορίτσι, έπεσαν νεκρά από τα πυρά ενόπλου στην πόλη της δυτικής Ρωσίας, Μπέλγκοροντ, όπως αναφέρουν...

τοπικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το BBC.



Ο άνδρας τραυμάτισε θανάσιμα τρία άτομα μέσα σε κατάστημα κυνηγετικών ειδών και εν συνεχεία πυροβόλησε και δύο περαστικούς. Μία ακόμη γυναίκα πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.



Ο 31χρονος δράστης ήταν πρώην κατάδικος που βγήκε από τη φυλακή πριν ένα χρόνο. Διέφυγε με αυτοκίνητο, μία BMW, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε, ενώ οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν στη συνέχεια το όχημα. Το κίνητρό του εκτιμάται ότι είναι η ληστεία.



Αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ κάνουν λόγο ότι μπορεί να υπήρξαν μαζί του άλλα δύο ένοπλα άτομα. Η αστυνομία εξακολουθεί και αναζητά τον δράστη, ο οποίος θεωρείται ότι κρύβεται μέσα σε μία τοπική αγορά αυτοκινήτου.

NEWSBEAST



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97



Είναι σχεδόν νόμος πώς όταν γίνεσαι γνωστός και διάσημος, όλοι θέλουν να μάθουν περισσότερα πράγματα για σένα. Τα Media φροντίζουν γι' αυτό το κομμάτι τροφοδοτώντας το κοινό με πληροφορίες.






Εκείνο όμως που έχει πάντα ενδιαφέρον είναι οι φωτογραφίες και πληροφορίες από τη προηγούμενη ζωή, πριν γίνει κάποιος διάσημος.


Οι φωτογραφίες της Πάολα από την εποχή που ήταν 19 χρονών και πόζαρε γuμνή για το περιοδικό Sunday που ήταν ένθετο στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" της Θεσσαλονίκης, δεν είναι καινούργιες, έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν, αλλά όσες φορές και να τις δούμε πάντα θα ανακαλύπτουμε κάτι καινούργιο.


Η φωτογράφηση είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2002, όταν η Πάολα όπως αναφέρει το περιοδικό ήταν ήδη 19 ετών, γεγονός που την κάνει σήμερα να είναι 30 και όχι 27. Η ίδια η Πάολα σε συνέντευξή της το Δεκέμβριο του 2012 ανέφερε ότι η μικρή Παολίνα ήταν 9 ετών και την γέννησε στα 17 της περίπου.


Κάτι βγαίνει λάθος με την πρόσθεση και την αφαίρεση, αλλά μια γυναίκα δικαιούται να ξεχνάει ή να μπερδεύει 2-3 χρόνια.












via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα Ψαχνά Ευβοίας.




Tο βράδυ του Σαββάτου, ο 53χρονος άνδρας ήταν παρέα με τον αγαπημένο του αδερφό.


Ξαφνικά ο αδερφός του τον είδε να μην αισθάνεται καλά και στην συνέχεια να καταρρέει.


Αμέσως άρχισε να καλεί σε βοήθεια και έντρομος τηλεφώνησε για ασθενοφόρο. Στη συνέχεια προσπάθησε να τον συνεφέρει αλλά χωρίς αποτέλεσμα.


Λίγο αργότερα θα παιζόταν η τελευταία πράξη του δράματος στο κέντρο υγείας Ψαχνών, όταν οι γιατροί είπαν στους συγγενείς την τραγική είδηση που βύθισε στο πένθος όλο το χωριό μιας και ο άτυχος άντρας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










Πώς κοιμούνται οι φάλαινες;

Όλα ανεξαιρέτως τα ζώα με μεγάλο εγκέφαλο έχουν ανάγκη από ξεκούραση και ύπνο. Αυτό για τη φάλαινα είναι ένα πρόβλημα, αφού, όπως όλα τα υπόλοιπα θηλαστικά, πρέπει και αυτή να εισπνέει οξυγόνο από τον ατμοσφαιρικό αέρα. Ωστόσο, το κήτος ξεπερνά το πρόβλημα, αφού μπορεί να κρατά την αναπνοή του έως και δύο ώρες, προκειμένου να καταδυθεί βαθιά σε αναζήτηση τροφής.

Οι επιστημονικές μας γνώσεις σχετικά με τις συνήθειες ύπνου της φάλαινας είναι μάλλον περιορισμένες, μια και η παρακολούθηση αυτού του ζώου είναι δύσκολη, όπως και η διεξαγωγή σχετικών μετρήσεων. Πάντως, για τον ύπνο των οδοντοκητών γνωρίζουμε περισσότερα, κυρίως επειδή κάποια από αυτά ζουν σε αιχμαλωσία και έχουν μελετηθεί συστηματικά.

Έχει παρατηρηθεί ότι τα δελφίνια μπορούν να κοιμούνται μένοντας ακίνητα, σαν κούτσουρα, στην επιφάνεια του νερού. Ερευνητές έχουν επίσης παρατηρήσει ότι τα δελφίνια μπορούν να κολυμπούν ενώ λαγοκοιμούνται. Αυτό το πετυχαίνουν διατηρώντας ένα μόνο ημισφαίριο του εγκεφάλου τους σε εγρήγορση, προκειμένου να συντηρούν ορισμένες ζωτικές λειτουργίες, όπως τον προσανατολισμό τους, ώστε να ανέρχονται στην επιφάνεια όταν πρόκειται να εισπνεύσουν. Με τον τρόπο αυτό, ορισμένα δελφίνια μπορούν να κολυμπούν χωρίς διακοπή ακόμη και 24 ώρες, κατά τη διάρκεια μεγάλων περιπλανήσεων. Οι φάλαινες μπορούν επίσης να κοιμούνται περισσότερη ώρα απ’ όση βρίσκονται σε κατάδυση, αφού στο κεντρικό νευρικό τους σύστημα έχουν αναπτύξει ένα μηχανισμό που καθιστά εφικτή την άνοδο στην επιφάνεια για αέρα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Πρόσφατα, οι επιστήμονες αποκόμισαν κάποιες νέες γνώσεις σχετικά με τον ύπνο στις φάλαινες φυσητήρες, όταν παρατήρησαν ότι τα κήτη έπαιρναν κάθετη θέση ανά μικρές ομάδες στο νερό και εκτελούσαν ρυθμικές κινήσεις, γλιστρώντας αργά προς τα κάτω, και μετά από δώδεκα λεπτά κολυμπώντας και πάλι προς τα επάνω για να αναπνεύσουν. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι με αυτή τη συμπεριφορά οι φάλαινες πέφτουν σε έναν πιο βαθύ ύπνο, χωρίς να δίνουν μεγάλη σημασία για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Παρομοίως, έχουν παρατηρηθεί μπαλενοφόρες φάλαινες, όπως οι μεγάπτερες, να παραμένουν ακίνητες και ξαφνικά, αντανακλαστικά και μόνο, να κολυμπούν προς την επιφάνεια. Αυτό το κολυμβητικό αντανακλαστικό που εξασφαλίζει αέρα λειτουργεί στις φάλαινες εντελώς αυτόματα, όπως αναπνέουμε και εμείς ενόσω κοιμόμαστε.

Οι γαλάζιες φάλαινες είναι μπαλενοφόρες, όπως οι μεγάπτερες και οι γκρίζες φάλαινες, και κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να κοιμούνται και αυτές με τον ίδιο τρόπο, ακόμη κι αν δεν έχουν γίνει ανάλογες παρατηρήσεις.http://www.real.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Αυτό το άτομο έχει γοητεύσει τις καρδιές εκατομμυρίων μαθητριών παντού.

Γι 'αυτόν είναι έτοιμοι ακόμη και να "σκοτώσουν και να διαμελίσουν."

Σφάζονται στην ποδιά του....

Το περιοδικό Teen Vogue στο τεύχος Μάιος 2013 έκανε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα του μικρού σταρ...Δείτε:


















via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ


Στο «Γεννηματάς» ο οδηγός βυτιοφόρου από την Κρήτη Στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Αθήνας μεταφέρεται ο οδηγός του βυτιοφόρου που τραυματίστηκε κατά την έκρηξη που...

σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια εφοδιασμού ξενοδοχείου με υγραέριο από βυτιοφόρο στην περιοχή της Αμμουδάρας.



Ο 47χρονος οδηγός μετά την έκρηξη μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε μονάδα εγκαυμάτων και για τον λόγο αυτό έφθασε στο Ηράκλειο ένα αεροσκάφος C-13O της Πολεμικής Αεροπορίας για την μεταφορά του στην Αθήνα το οποίο τον παρέλαβε το απόγευμα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91




Για τη σχέση της με τον Γιάννη Μαρακάκη μίλησε η Έλενα Ράπτη σε τηλεοπτική εκπομπή....







Η όμορφη βουλετίνα αναφέρθηκε στη σχέση της με τη δημοσιότητα και η κουβέντα πήγε στις προσωπικές της σχέσεις. Εκεί η Έλενα Ράπτη ανέφερε χαρακτηριστικά οτι η μόνη σχέση που άφησε να βγει στη δημοσιότητα ήταν αυτή με τον Γιάννη Μαρακάκη την οποία μάλιστα χαρακτήρισε "σχέση ζωής". Παραδέχτηκε πως προς το τέλος της σχέσης τους, δεν μπορούσε να ελέγξει την δημοσιότητα που είχε πάρει και για αυτό είχε αρχίσει να κρύβεται.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Μερικές από τις αλλαγές που θα ενσωματώνουν τα Windows Blue, η επικείμενη αναβάθμιση των Windows 8, έφεραν στο φως οι εικόνες που διέρρευσαν στο ίντερνετ, όπως και το βίντεο το οποίο «ανέβασε» το σάιτ τεχνολογίας The Verge, δοκιμάζοντας μια...







πρώιμη εκδοχή του βελτιωμένου λειτουργικού συστήματος. Αν και η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει πότε θα έχει ολοκληρωθεί, στόχος είναι η αναβαθμισμένη έκδοση να κάνει το «οικοσύστημά» της ακόμη πιο φιλικό στον χρήστη.



Έτσι, από τις αλλαγές που αποκαλύπτονται, ένα μεγάλο ποσοστό αφορά το γραφικό περιβάλλον των Windows, όπου τα Live Tiles («ζωντανά πλακίδια») μπορούν να πάρουν ακόμη μικρότερο μέγεθος, ώστε να οργανωθούν ακόμη πιο βολικά στην οθόνη έναρξης. Αναβαθμισμένη είναι όμως και η λειτουργία «Snap View», η οποία επιτρέπει πλέον στον χρήστη να προβάλει στην οθόνη του ταυτόχρονα έως και τέσσερις διαφορετικές εφαρμογές.



Βελτιώσεις υπάρχουν επίσης και στις ρυθμίσεις που μπορεί να επιλέξει κανείς από την οθόνη έναρξης, ώστε για παράδειγμα να μπορεί πιο εύκολα να απενεργοποιήσει ή να ενεργοποιήσει μία ασύρματη σύνδεση. Παράλληλα, στα Windows Blue ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει πόσο αποθηκευτικό χώρο καταλαμβάνει οποιαδήποτε εφαρμογή του, αλλά και να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις από τις application.



Στην επικείμενη αναβάθμιση φαίνεται επιπλέον ότι θα αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο και το Skydrive, η υπηρεσία cloud storage που η Microsoft έχει ενσωματώσει ήδη στα Windows 8. Έτσι, μέσω του Skydrive θα είναι πλέον δυνατή η δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων ολόκληρων συσκευών, αλλά και η αυτόματη αποθήκευση των φωτογραφιών και των βίντεο που καταγράφει η κάμερα.



Προσθήκες θα υπάρξουν επίσης και στις προεγκατεστημένες εφαρμογές, καθώς η Microsoft έχει αναπτύξει ένα ξυπνητήρι, ένα πρόγραμμα ηχογραφήσεων και το Movie Moments, το οποίο θα διαδεχθεί το Windows Movie Maker.







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




Στις τελευταίες θέσεις κατατάσσεται η Ελλάδα όσον αφορά την πρόσβαση των μαθητών σε σχολικούς υπολογιστές, συμπεραίνει έρευνα που πραγματοποίησε η Ε.Ε. και η οποία διερευνά τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, καλύπτοντας μάλιστα και την Κροατία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Τουρκία, εκτός από τα 27 κράτη-μέλη...







Η έρευνα, η οποία διεξάγεται κάθε πενταετία, αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση και βασίστηκε στις απαντήσεις μαθητών, δασκάλων και καθηγητών στα αντίστοιχα ερωτηματολόγια.



Παρά τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, ωστόσο, διαπιστώνει πως οι καθηγητές και δάσκαλοι στη χώρα μας αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες σχεδόν στον ίδιο βαθμό με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό.



Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός σχολικών υπολογιστών στην Ελλάδα είναι μικρότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ειδικά στη Β΄ Γυμνασίου, η χώρα μας είναι προτελευταία, με 21 μαθητές ανά PC, ενώ στις τελευταίες θέσεις κατατάσσεται και στους διαθέσιμους υπολογιστές για τη Β΄ Λυκείου. Η μόνη εξαίρεση είναι η Δ΄ Δημοτικού, όπου η Ελλάδα καταλαμβάνει τις μεσαίες θέσεις.



Όπου πάντως υπάρχουν υπολογιστές, κατά κανόνα συνδέονται στο ίντερνετ με ευρυζωνικές συνδέσεις – αν και με μικρότερες ταχύτητες απ’ ό,τι στο εξωτερικό.



Την ίδια στιγμή, η χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, από δασκάλους και μαθητές, είναι μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για όλες τις τάξεις. Μεγαλύτερη αξιοποίηση καταγράφεται στη Β΄ Λυκείου, όπου περίπου το 33% των καθηγητών χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία του 75% και πλέον των μαθημάτων τους.



Αυτό έχει σαν συνέπεια δάσκαλοι και καθηγητές να αισθάνονται την ίδια περίπου εμπιστοσύνη στις «ψηφιακές ικανότητές» τους με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Εκεί που φαίνεται να υστερούν, είναι στην ικανότητα χρήσης των κοινωνικών δικτύων.



Από την πλευρά των μαθητών, η εμπιστοσύνη στις «ψηφιακές ικανότητές» τους είναι χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, για όλες τις τάξεις. Με αποκορύφωμα τη Β΄ Λυκείου, όπου κατατάσσονται στις τρεις τελευταίες θέσεις.



πηγή: Καθημερινή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Αμμουδάρα της Κρήτης.






Η έκρηξη συνέβη κατά την διάρκεια ανεφοδιασμού με υγραέριο.


Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική υπηρεσία.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας, ο οποίος ήδη παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Η Αίτνα βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σικελίας.



Μερικές φορές το ηφαίστειο συνηθίζει να δημιουργεί δαχτυλίδια καπνού.



Δείτε το εκπληκτικό φαινόμενο στο βίντεο που ακολουθεί...












via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




Θα αποκατασταθεί το Φετιχιέ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά. Λεγόταν και Τζαμί του Σταροπάζαρου γιατί βρισκόταν μέσα στο παζάριτων σιτηρών,στο χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς. Η τουρκική ονομασία του το συνέδεσε με την επίσκεψη του Μωάμεθ Β΄ του Πορθητή στην Αθήνα το 1458, γεγονός που οδήγησε, λανθασμένα, τους μελετητές να το χρονολογήσουν εκείνη την περίοδο....







Ο λόγος για το Φετιχιέ Τζαμί («τζαμί του πορθητή») στο Μοναστηράκι, που πρόκειται να αποκατασταθεί τόσο στερεωτικά όσο και μορφολογικά, καθώς η σχετική



μελέτη πήρε πρόσφατα το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό



Συμβούλιο.



Τελικός στόχος η ανάδειξη του μνημείου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της οθωμανικής περιόδου, και το «άνοιγμά» του στο κοινό, πιθανότατα ως χώρος για μικρές εκθέσεις ή εκδηλώσεις που θα συνάδουν με τον χαρακτήρα



του.



Το τζαμί, που μέχρι πριν από δύο χρόνια και για δεκαετίες λειτουργούσε ως



αποθηκευτικός χώρος αρχαιοτήτων, κατασκευάστηκε μεταξύ 1668 και 1670 πάνω σε



παλαιότερη χριστιανική βασιλική του 8ου ή του 9ου αιώνα, η οποία



μετατράπηκε σε τέμενος.



Οι ερευνητές θεωρούν ότι το όνομα Φετιχιέ, που δόθηκε προς τιμήν του



σουλτάνου, αφορούσε αρχικά στο παλιό αυτό τέμενος, από το οποίο σώζονται



υπολείμματα του μιχράμπ (ημικυκλική εσοχή στο τείχος που υποδεικνύει προς τη



Μέκκα).



θεωρείται ως το παλαιότερο αντιπροσωπευτικό δείγμα του αρχιτεκτονικού



τύπου «quatrefoil» (από τη διαμόρφωση της στέγης σε τέσσερα τεταρτοσφαίρια για



την αντιστήριξη του κεντρικού τρούλου), ένας τύπος με πρότυπο πιθανότατα



το ναό της Αγίας Σοφίας, που συναντάται σε σπουδαία τεμένη της Κωνσταντινούπολης



(όπως το Μπλε και το Γενί Τζαμί), αλλά και στα Βαλκάνια, ακόμα και στο



Κάιρο.



Η μελέτη, που προωθείται για ένταξη στο ΕΣΠΑ, υπογράφεται από τους αρχιτέκτονες μηχανικούς Παναγιώτη Μπίρταχα και Νίκη Σαλεμή, την πολιτικό μηχανικό



Ελένη Ζαρογιάννη, τον τοπογράφο Βασίλη Μπάκα και τον φωτογράφο Συμεών Γεσαφίδη.



Επικεντρώνεται σε εξωτερικά και εσωτερικά προβλήματα του μνημείου,



όπως η αποκατάσταση της στέγης από την οποία εισχωρούν νερά, η «επούλωση»



των ρωγμών στους τοίχους που δημιουργήθηκαν κυρίως στον σεισμό του 1981, η αντικατάσταση του τσιμεντένιου δαπέδου με λίθινες πλάκες (αφού προηγηθεί μικρή



ανασκαφή στα θεμέλια, όπου πιθανόν υπάρχουν κατάλοιπα του παλαιότερου τεμένους)



και η συντήρηση τοιχογραφιών, στην περίπτωση που εντοπιστούν.



Πηγή: AMΠE



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3



Μετά το βιβλίο που ετοιμάζεται να γράψει η ηθοποιός και αποκαλυπτική κυρία, λέει να είναι το τελευταίο της βήμα!






Επιθυμία της είναι να παρατήσει τα πάντα για να γίνει επιχειρηματίας!


Δείτε ποια είναι ΕΔΩ !



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Tο παράνομο ζευγάρι πίστευε πως είχε βρει το κατάλληλο μέρος για τις ερωτικές του περιπτύξεις, αλλά μια απρόβλεπτη επίσκεψη έφερε τα πάνω-κάτω...




Όλα έγιναν το πρωί του περασμένου Σαββάτου (20-04-2013), όταν το παράνομο ζευγάρι έδωσε ραντεβού. Χωρίς να τους δει κανένας, ο άντρας οδήγησε την ερωμένη του, στο δωμάτιο που είχε στο χωράφι του.



Λίγη ώρα αργότερα περνούσε από το σημείο ο κουνιάδος του μιας και λίγο πιο κάτω είναι και το δικό του χωράφι. Είδε το αυτοκίνητο που είχε απέξω και θεώρησε καλή ιδέα να πάει στον αγαπημένο του γαμπρό για να πιει καφέ.


Είχε τόση οικειότητα που δεν χτύπησε καθόλου την πόρτα. Την άνοιξε και... έγινε το έλα να δεις! Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ερωμένη βγήκε με τα εσώρουχα στο χωράφι ενώ ο άντρας προσπαθούσε να δώσει εξηγήσεις...






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91











Πιο ευτυχισμένοι όσοι ασχολούνται με τα λουλούδια!



Οι κηπουροί και οι ανθοπώλες είναι μεταξύ των πιο ευτυχισμένων εργαζόμενων! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει πρόσφατη βρετανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι εννιά στους δέκα κηπουρούς και ανθοπώλες που απάντησαν στο σχετικό ερωτηματολόγιο, δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους, ότι τους παρέχει ευελιξία, αυτονομία, δυνατότητα προγραμματισμού, αλλά και καθημερινής επιβεβαίωσης των ικανοτήτων τους.Στις χαμηλότερες θέσεις των πιο ικανοποιημένων εργαζομένων είναι οι εργαζόμενοι σε χρηματοοικονομικούς τομείς, όπως οι τράπεζες και το χρηματιστήριο. Εξ’ αυτών, μόνο το 44% ανάφεραν ότι ήταν ευχαριστημένοι. Μετά τους τραπεζοϋπαλλήλους, στην κατάταξη των λιγότερο ευτυχισμένων εργαζομένων ακολουθούν όσοι εργάζονται στην επεξεργασία ψηφιακών δεδομένων (data processors), εκ των οποίων το 48% είπαν ότι είναι ευτυχισμένοι.Στην έρευνα City & Guilds συμμετείχαν, απαντώντας σε ερωτηματολόγια, 2.200 εργαζόμενοι.zougla.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Αν το είχε δει νωρίτερα σίγουρα θα επέλεγε άλλο μέρος για να βγάλει φωτογραφία...


















via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Κραυγή αγωνίας από ανασφάλιστους μεταμοσχευμένους Οι ανασφάλιστοι μεταμοσχευμένοι που δεν μπορούν να προμηθευτούν την αντι-απορριπτική αγωγή, η οποία είναι απαραίτητη, όπως και τα υπόλοιπα φάρμακά...

τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να απορριφθεί το μόσχευμα.



Πέντε μεταμοσχευμένοι, εκ των οποίων ο ένας είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος και τέσσερις σε μεταμόσχευση νεφρού, απευθύνθηκαν το χειμώνα που πέρασε στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης (ΚΙΑ) για να αναζητήσουν τα φάρμακά τους.



Οι εθελοντές του ΚΙΑ με αφορμή την εκστρατεία για την προώθηση της ιδέας της δωρεάς οργάνων (16-23 Απριλίου) χαρακτηρίζουν αξιέπαινη την προσπάθεια αυτή, αλλά παράλληλα ζητούν από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων να ληφθεί μέριμνα για τους ανασφάλιστους μεταμοσχευμένους.



«Το χειμώνα που μας πέρασε άρχισαν να μας προσεγγίζουν τέτοιοι ασθενείς, που αναζητούν στο ιατρείο μας την αντι-απορριπτική τους αγωγή για το μόσχευμα. Πρόσφατα ήρθε στο ΚΙΑ ένας ηπατομεταμοσχευμένος και τον χειμώνα που πέρασε ήρθαν άλλοι τέσσερις που είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρών. Μεταμοσχευμένοι ασθενείς αναζητούν τα φάρμακά τους και στους Γιατρούς του Κόσμου. Θεωρούμε άκρως αντιφατικό από τη μία να ευαισθητοποιούμε την κοινή γνώμη στο θέμα των μεταμοσχεύσεων και από την άλλη να κλείνουμε τα μάτια μας στην ίδια την πραγματικότητα. Ο



Οι ανασφάλιστοι μεταμοσχευμένοι κινδυνεύουν. Είναι ένας ακόμη αποκλεισμός που θα στοιχίσει ζωές. Καλούμε το υπουργείο Υγείας να εξασφαλίσει τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, όπως και τη δωρεάν νοσηλεία σε όλους τους ανασφάλιστους μεταμοσχευμένους ασθενείς» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γιατρός Χριστίνα Κυδωνα, η οποία προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες στο ΚΙΑ.



Ανάμεσα στα 500 μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης υπάρχουν 12 μεταμοσχευμένοι και 3 αιμοκαθαρόμενοι οι οποίοι δεν έχουν καμία κοινωνική ασφάλιση. Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών,Χρήστος Καραγκιόζης ,τα ανασφάλιστα μέλη του Συλλόγου είναι: είτε νέοι που ήταν έμμεσα ασφαλισμένοι και επειδή πέρασαν την ηλικία των 30 δεν δικαιούνται ασφάλιση από τον ασφαλιστικό φορέα των γονιών τους, είτε άτομα που είχαν πχ ένα μικρό μαγαζί και λόγω των χρεών στον ΟΑΕΕ δεν μπορούν να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους μέσω της Πρόνοιας.



«Οι ανασφάλιστοι αιμοκαθαρόμενοι που αναγκάζονται να πηγαίνουν από εφημερεύον σε εφημερεύον είναι καταδικασμένοι σε θάνατο. Εννιά στους δέκα ανασφάλιστους αιμοκαθαρόμενους που πηγαίνουν στο εφημερεύον για την αιμοκάθαρση πεθαίνουν μέσα στους πρώτους πέντε μήνες γιατί στο εφημερεύον που πηγαίνουν οι γιατροί δεν γνωρίζουν το προφίλ των ασθενών» επισήμανε ο κ Καραγκιόζης.



«Οι άνεργοι ηπατομεταμοσχευμένοι για ένα χρόνο έχουν ασφάλιση από το ταμείο ανεργίας ενώ στη συνέχεια ασφαλίζονται από την Πρόνοια. Επειδή οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή μικρά παιδιά, έχουν ασφάλιση για να παίρνουν τα φάρμακά τους.



Οι ηπατομεταμοσχευμένοι παίρνουν τα ανοσοκατασταλτικά από τον ΕΟΠΥΥ ενώ τα δευτερογενή φάρμακα από τα φαρμακεία. Τελευταία λόγω της θετικής λίστας αναγκαζόμαστε όταν θέλουμε να πάρουμε το γνήσιο φάρμακο και όχι το γενόσημο να πληρώνουμε διαφορά ίση με το 50% της τιμής» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος ΗΠΑΡχω, Δέσποινα Μουμτζίδου.

newsbeast.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91
H Πρώτη μέρα της Γης γιορτάστηκε στις 22 Απριλίου το 1970 και πλήθος κόσμου, κυρίως νέοι και φοιτητές κατέκλυσαν τις πλατείες και τα πάρκα μεγάλων αμερικανικών πόλεων και έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες για την προστασία του πλανήτη.


Από την Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τέξας και το Ουισκόνσιν, πλήθος κόσμου γιόρτασε τη μέρα της Γης με συναυλίες, events και happenings, ενώ τα σπάνια στιγμιότυπα από την πρώτη γιορτή της Γης δημοσιεύει σήμερα το National Geographic σε ένα ειδικό αφιέρωμα .



















via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82