Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Στα 100 ευρώ το όριο αναλήψεων στην Κύπρο Στα 100 ευρώ ημερησίως πέφτει από σήμερα το όριο αναλήψεων στην Κύπρο, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο...

Reuters. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το περιορισμένο όριο αναλήψεων ισχύει όχι μόνο για την Λαϊκή Τράπεζα αλλά και όλες τις τοπικές τράπεζες στην Κύπρο.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97










H μετανάστευση των μικροβίων

Ένας αναπάντεχα μεγάλος αριθμός μικροβίων από την Ασία καταφθάνουν στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ ως επιβάτες των σύννεφων σκόνης που διασχίζουν κάθε χρόνο τον Ειρηνικό Ωκεανό, αποκαλύπτει νέα γενετική μελέτη.

Οι εκτιμήσεις

Προηγούμενες έρευνες είχαν εκτιμήσει ότι περίπου 7,1 εκατομμύρια τόνοι αερολυμάτων -σκόνη, νεκρά κύτταρα, μικροοργανισμοί και άλλα σωματίδια- διασχίζουν κάθε χρόνο τον Ειρηνικό πετώντας στην τροπόσφαιρα, το κατώτερο τμήμα της ατμόσφαιρας όπου εκδηλώνονται σχεδόν όλα τα μετεωρολογικά φαινόμενα.

Η ερευνητική ομάδα που δημοσιεύει τα νέα ευρήματα εξέτασε δείγματα της σκόνης που φτάνει στην κορυφή του Όρους Μπάτσελορ στο Όρεγκον, το οποίο διαπερνά τα σύννεφα και φτάνει στην τροπόσφαιρα.

Σε προηγούμενη μελέτη τους, οι ερευνητές είχαν προσπαθήσει να μετρήσει τα διαφορετικά είδη μικροβίων αφήνοντας τα δείγματα να αναπτυχθούν σε θρεπτικά συστατικά. Τον Ιούλιο, ανακοίνωσαν ότι είχαν μετρήσει μόλις 18 είδη.

Αυτή τη φορά, η ομάδα του Μάικλ Ρόμπερτς, ερευνητή της NASA, πραγματοποίησε γενετικές αναλύσεις στα δείγματα σκόνης και ανίχνευσε DNA από συνολικά 2.100 είδη, από τα οποία περίπου τα μισά ήταν βακτήρια και τα υπόλοιπα μύκητες.

Η αντοχή

Πολλά είδη βακτηρίων και μυκήτων είναι γνωστό ότι σχηματίζουν ανθεκτικά σπόρια που αντέχουν στις πιο αντίξοες συνθήκες και πιθανότατα επιζούν στο ταξίδι, αναφέρουν οι ερευνητές. Παραμένει πάντως ασαφές πώς οι μικροοργανισμοί αυτοί επηρεάζουν τα οικοσυστήματα της Δυτικής Αμερικής.

Τα αποτελέσματα πρόκειται να δημοσιευτούν το Φεβρουάριο στην επιθεώρηση «Applied and Environmental Microbiology», είναι όμως ήδη διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε πια κοντά στην απόφαση να ονομάσουμε την ατμόσφαιρα οικοσύστημα» σχολίασε ο Ντέιβιντ Σμιθ του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης. ΄Πηγή:tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Το ταξίδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουμε στον τάφο με ασφάλεια, αλλά κυρίως για να ξεγλιστρούμε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντλημένοι, φωνάζοντας «...ρε γαμώτο....τί ωραία βόλτα !!!!!»...

Τέσσερις Καθηγητές μας δίνουν μικρές αλλά χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής . . .

Αξίζει να τις διαβάσουμε και να τις ενστερνιστούμε, το όφελος θα γυρίσει σ' εμάς τους ίδιους :





Μικρές αλλαγές στην καθημερινή ζωή σας μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην υγεία σας, όπως δείχνουν νέες μεγάλες έρευνες. Ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Πίτσαβος, ο αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παπαϊωάννου και ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Καφάτος δίνουν πρακτικές συμβουλές για να αλλάξετε με ανώδυνο τρόπο (χωρίς να το καταλάβετε) το προφίλ της υγείας σας.



Αφαιρέστε ένα γραμμάριο αλάτι την ημέρα από το φαγητό σας

Μεγάλη έρευνα από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λίβερπουλ, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Σαν Φραντσίσκο, έδειξε ότι περισσότερες από 21.000 ζωές στη Βρετανία θα σώζονταν κάθε χρόνο από τη στεφανιαία νόσο αν οι κάτοικοί της έτρωγαν μόνο ένα γραμμάριο λιγότερο αλάτι την ημέρα, προσέθεταν ένα φρούτο στην καθημερινή διατροφή τους και αντικαθιστούσαν το 1% της προσλαμβανόμενης ενέργειας από κορεσμένα λίπη (ζωικά) ή τρανς λίπη (υδρογονωμένα) με ακόρεστα (φυτικά).

Να θυμάστε ότι με κάθε αναποδογύρισμα της μέσης αλατιέρας πέφτει στο φαγητό ποσότητα αλατιού έως μισό γραμμάριο, ενώ κάθε κουταλάκι του γλυκού αλάτι είναι περίπου 5 γραμμάρια.



Αντικαταστήστε τα μυτερά παπούτσια με στρογγυλά ή τετράγωνα

Οι καλύτεροι πελάτες των ορθοπεδικών γιατρών είναι οι γυναίκες που φορούν μυτερά παπούτσια! «Τα παπούτσια με τριγωνική μύτη παραμορφώνουν τα δάκτυλα και προκαλούν στις γυναίκες τα επώδυνα κότσια (την παραμόρφωση του μεγάλου βλαισού δακτύλου)», τονίζει ο κ. Παπαϊωάννου.



Να τρώτε τροφές με διάφορα χρώματα

Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες που θωρακίζουν την υγεία, καθώς και θρεπτικά συστατικά που δρουν συνεργικά με άλλα. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C από τα φρούτα ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι. Καθημερινά, λοιπόν, σκεφθείτε αν φάγατε κάτι πράσινο, κάτι πορτοκαλί και κάτι κόκκινο.



Μειώστε τις ημερήσιες θερμίδες σας κατά 250 την ημέρα

Θα χάνετε ένα περιττό κιλό τον μήνα, απλώς αφαιρώντας από τη διατροφή σας π.χ. ένα ντόνατς (218 θερμίδες) ή μισή σοκολάτα γάλακτος (265 θερμίδες) ή μια γκοφρέτα (203 θερμίδες) ή δύο αναψυκτικά (129 θερμίδες το ένα) ή αλλάζοντας τα δύο πλήρη γαλακτοκομικά γιαούρτια (212 θερμίδες το απλό και 230 το στραγγιστό) με άπαχα (82 θερμίδες το ένα) ή αντικαθιστώντας την τυρόπιτα στο κολατσιό (280 θερμίδες) με ένα μήλο (71 θερμίδες) ή ένα αχλάδι (49 θερμίδες) ή ένα ροδάκινο (66 θερμίδες) ή 20 κεράσια (24 θερμίδες) ή 10 φράουλες (27 θερμίδες). «

Ελάττωση του σωματικού βάρους κατά 5 κιλά μπορεί να ελαττώσει την κακή χοληστερόλη (LDL) κατά περίπου 5%-8%, ενώ για κάθε κιλό που χάνετε αυξάνεται η καλή χοληστερόλη (HDL) κατά 0,35 μονάδες», λέει ο κ. Πίτσαβος. «Επιπλέον, η βελτίωση του Δείκτη Μάζας Σώματος και η απόκτηση του ιδανικού (για το ύψος και τις σωματικές δραστηριότητες κάθε ατόμου) βάρους επαναφέρει τη συστολική και τη διαστολική πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα».



Μη φοράτε τελείως ίσια παπούτσια

«Μια μικρή ανύψωση (τακούνι 1,5 - 3 εκατοστά) είναι απαραίτητη για τη στατική του σώματος», λέει ο κ. Παπαϊωάννου. «Ετσι, κατανέμεται το βάρος του σώματος σε όλη την επιφάνεια του πέλματος και όχι μόνο στις φτέρνες και δεν ταλαιπωρείται η μέση σας».



Μην τρώτε «ένα και καλό» γεύμα την ημέρα

«Τα γεύματά μας κατά τη διάρκεια μίας ημέρας δεν πρέπει να υπερβαίνουν συνολικά τα πέντε ή να είναι λιγότερα από τρία, για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού μας», εξηγεί ο κ. Πίτσαβος.

«Να τρώτε τρία κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και δύο μικρότερα στα μεσοδιαστήματα (κατά προτίμηση ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι)». Μοιράστε λοιπόν το φαγητό της ημέρας, για να έχετε ομοιόμορφη απελευθέρωση της γλυκόζης στο αίμα και επομένως αύξηση της σωματικής και διανοητικής αντοχής και αποφυγή της υπνηλίας.



Να δουλεύετε στη σωστή εργονομική θέση

Η κακή στάση μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή καταπονεί τον αυχένα, τη σπονδυλική στήλη και τους καρπούς, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πόνοι στη μέση και τον σβέρκο και φλεγμονές. «Η οθόνη πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών για να μη σκύβετε», συμβουλεύει ο κ. Παπαϊωάννου. «Κάτω από τον καρπό πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλαράκι (pad), για να μην προκαλούνται τενοντίτιδες. Η ράχη πρέπει να στηρίζεται καλά στην καρέκλα. Η καρέκλα πρέπει να είναι περιστρεφόμενη, ώστε να μη στρέφουμε το σώμα μας προς την οθόνη».



Κάνετε ασκήσεις ενώ βλέπετε τηλεόραση

Καθώς βλέπετε τηλεόραση στο τέλος της ημέρας, ξαπλώστε στο χαλί για διατάσεις του κορμού (πολύ ανακουφιστικές μετά την καθιστική δουλειά στο γραφείο) και μερικές ασκήσεις κοιλιακών μυών (για να κρατούν καλά τη μέση και την πλάτη), οι οποίοι δεν γυμνάζονται με τις καθημερινές εργασίες. Μπορείτε επίσης να κάνετε μερικές ασκήσεις με μπάλα γυμναστικής, είτε πατώντας τα πόδια στο πάτωμα και τεντώνοντας προσεκτικά την πλάτη στην επιφάνειά της είτε κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τους γοφούς ενώ κάθεστε πάνω στην μπάλα.

Άλλη ιδέα είναι να κάθεστε όρθιος στο ένα πόδι για ένα λεπτό (κάνοντας εναλλαγή με το άλλο πόδι την επόμενη φορά) ενώ πλένετε τα δόντια σας, είναι καλή άσκηση ισορροπίας.



Να τρώτε 5-6 καρύδια την ημέρα

«Σας δίνουν την επαρκή ποσότητα των ω-3 λιπαρών οξέων (α-λινολεϊκού οξέος) για πρόληψη του εμφράγματος του μυοκαρδίου και των εγκεφαλικών επεισοδίων», εξηγεί ο κ. Καφάτος.



Να πλένετε τα χέρια σας μόλις μπείτε στο σπίτι

«Πολλοί ιοί μπορεί να περάσουν πολύ εύκολα από τα χέρια σας στον οργανισμό σας. Ετσι, το χερούλι της πόρτας του δημόσιου κτιρίου ή οι χειρολαβές στο Μετρό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να πιάσετε», λέει ο καθηγητής Ρον Εκλις, διευθυντής του Κέντρου Κοινού Κρυολογήματος στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.

«Προσπαθώ πάντα να έχω τα χέρια στην τσέπη μου ή να διαβάζω στο τρένο ένα βιβλίο και όταν γυρνώ στο σπίτι πλένω τα χέρια μου με πολύ σαπούνι και ζεστό νερό, τραγουδώντας το «Happy Birthday» από την αρχή έως το τέλος, ώστε να είμαι βέβαιος ότι έκανα επαρκές πλύσιμο.

»Προσέξτε, επίσης, αν είστε κουρασμένοι, να μην τρίψετε τα μάτια σας με άπλυτα χέρια, είναι ένα σημείο εισόδου για κάθε ιό», προσθέτει.



Μην πίνετε πάνω από 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα

«Κατά προτίμηση, ο καφές να είναι φίλτρου ή ελληνικός», συνιστά ο κ. Πίτσαβος. «Η κατάχρηση στην κατανάλωση καφέ αυξάνει την αρτηριακή πίεση και αυτή, τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο».



Μη μιλάτε για δουλειές και προβλήματα όταν βγαίνετε για ψυχαγωγία

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε όταν βγαίνετε για διασκέδαση είναι να μιλάτε για προβλήματα, σύμφωνα με την καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ Κάρι Κούπερ. «Νομίζετε ότι κάτι κάνετε για το πρόβλημά σας, αλλά στην πραγματικότητα δεν κάνετε τίποτα», λέει. «Αντίθετα, ένας καφές ή μια βόλτα με ένα φίλο χωρίς δυσάρεστες συζητήσεις είναι η καλύτερη στρατηγική για να αντιμετωπίσετε το στρες».



Προσθέστε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί στο καθημερινό γεύμα σας

Ή μοιράστε το σε δύο κύρια γεύματα της ημέρας. «Η κατανάλωση αλκοόλ καθημερινά και σε μικρές ποσότητες (1-2 μικρά ποτήρια) έχει αποδειχθεί ότι δρα προστατευτικά και βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και όλων των αγγείων», λέει ο κ. Πίτσαβος. «Ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες».



Μην παρακοιμάστε τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

Πολλές ημικρανίες αναφέρονται και ως «πονοκέφαλοι του γουικέντ», γιατί συχνά εμφανίζονται τα πρωινά του Σαββάτου ή της Κυριακής, σύμφωνα με τον δρα Αντριου Ντόουσον, κλινικό διευθυντή της Υπηρεσίας Πονοκεφάλων PCT στο Κεντ.

«Οι αλλαγές στο ωράριο του ύπνου έχουν θεαματικό αποτέλεσμα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και είναι υπεύθυνες για την ισορροπία των ορμονών, που μπορεί να πυροδοτήσουν πονοκεφάλους. Γι' αυτό, προσπαθήστε να έχετε το Σαββατοκύριακο περίπου το ίδιο ωράριο με τις καθημερινές και αν αισθάνεστε κουρασμένοι, να παίρνετε έναν υπνάκο το μεσημέρι».



Να κάνετε εντατική γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα επί 10 λεπτά

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση «Journal of Physiology», η εναλλαγή σύντομων εκρήξεων έντονης άσκησης με μικρές περιόδους αδράνειας δίνει καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερο χρόνο και κόπο.

«Κάνοντας εντατικά δέκα μονόλεπτα π.χ. στο ποδήλατο γυμναστικής και διακόπτοντας για ένα λεπτό, επί τρεις φορές την εβδομάδα, έχει τα ίδια αποτελέσματα για τους μυς με πολλές ώρες συμβατικής άσκησης η οποία δεν γίνεται το ίδιο εντατικά», δήλωσε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο ΜακΜάστερ του Καναδά και επικεφαλής της έρευνας, Μάρτιν Γκιμπάλα.



Να αγοράζετε παπούτσια στο τέλος της ημέρας

«Επειδή τα πόδια πρήζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πρωινό μέγεθος συνήθως είναι διαφορετικό από το βραδινό και αν αγοράσετε παπούτσια το πρωί, αυτά θα ταλαιπωρήσουν τα πέλματά σας και θα παραμορφώσουν τα δάκτυλά σας», σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου.



Να αναπνέετε όπως τα μωρά

«Το στρες αθροίζεται, γι' αυτό βρείτε μικρά «παράθυρα χρόνου» κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποσυμπιέζεστε από το άγχος με λίγες καλές αναπνοές», λέει ο δρ Νιλ Σαχ, διευθυντής της βρετανικής Εταιρείας Διαχείρισης του Στρες. «Το στρες προκαλεί μικρές αναπνοές που αφήνουν το διάφραγμα ακίνητο με αποτέλεσμα να κάνουν όλη τη δουλειά οι μύες του θώρακα. Ο μύες αυτοί γίνονται ολοένα στενότεροι και στο τέλος μιας ημέρας με έντονο στρες αισθάνεστε τους ώμους σας να έχουν φθάσει στα αυτιά σας».

Να παίρνετε λοιπόν βαθιές αναπνοές φανταζόμενοι μια μπάλα που φουσκώνει κάτω από την κοιλιά σας. Να κρατάτε την αναπνοή αυτή για 5 - 6 δευτερόλεπτα και να εκπνέετε αργά από τη μύτη. «Αν επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δέκα φορές κάθε δύο ώρες θα αισθάνεστε διαφορετικός άνθρωπος στη δουλειά», λέει ο δρ Σαχ. «Το αποκαλώ αναπνοή μωρού, γιατί όλοι γεννιόμαστε με καλή αναπνοή».



Οι απόψεις του George Carlin's για τα γηρατειά

Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά.

«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.

Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει.

Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.

«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου! Γίνεσαι 21.

Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!

Αλλά τότε περνάς στα 30. Ωωωω, τί έγινε εδώ; Ακούγεσαι σαν χαλασμένο γάλα! Αυτός ΠΕΡΑΣΕ, έπρεπε να τον πετάξουμε. Δεν έχει πλάκα πια, είσαι απλά ένας ξινισμένος λουκουμάς.



Τι πάει στραβά; Τί άλλαξε;

ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, και τότε ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40. Ουάου! Πάτα φρένο, όλα σου ξεγλιστρούν. Πριν να το καταλάβεις, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και τα όνειρά σου χάνονται...

Αλλά! για περίμενε!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60. Δεν πίστευες ότι θα τα έφθανες!

Οπότε ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60.

Έχεις αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που ΧΤΥΠΑΣ τα 70! Μετά απ' αυτό, η κατάσταση είναι μέρα με τη μέρα. ΧΤΥΠΑΣ την Τετάρτη!

Μπαίνεις ! στα 80 και κάθε μέρα είναι ένας πλήρης κύκλος. ΧΤΥΠΑΣ το γεύμα. ΠΕΡΝΑΣ στις 4:30. ΦΘΑΝΕΙΣ την ώρα του ύπνου. Και δεν τελειώνει εκεί. Στα 90 σου, αρχίζεις να οπισθοδρομείς. «Ήμουν ΜΟΛΙΣ 92».

Και τότε κάτι παράξενο συμβαίνει. Εάν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα 100, ξαναγίνεσαι μικρό παιδί. «Είμαι 100 και μισό!».

Μακάρι να φθάσετε όλοι στα υγιή 100 και μισό!!



ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ

1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι' αυτά. Γι' αυτό τους πληρώνετε άλλωστε.

2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους. Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.

3. Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, οτιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι Αλτζχάιμερ.

4.Απολαύστε τα απλά πράγματα.

5.Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.

6.Τα δάκρυα τυχαίνουν... Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Να είστε ΖΩΝΤΑΝΤΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.

7.Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ότι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, οτιδήποτε. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.

8.Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια.

9.Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και στον διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται η ενοχή.

10. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1



ΒΙΝΤΕΟ-Δεν αφήνουν πολίτη να πλησιάσει στην παρέλαση Δείτε στο Βίντεο που ακολουθεί, έναν πολίτη που διεκδικεί το δικαίωμα να παρακολουθήσει την σημερινή μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Οι άνδρες της αστυνομίας...

δεν του επιτρέπουν να περάσει. Λίγο αργότερα, ο συγκεκριμένος πολίτης προσήχθη, αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια…







via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


H Mίνα Ορφανού μίλησε στην εκπομπή "Joy" και υποστήριξε πως είναι εύκολος άνθρωπος και δήλωσε πως δεν δίνει δικαιώματα για να την κοιτάζει κάποιος παράξενα...

Δεν ήθελε να ξέρει ο κόσμος πως άλλαξε φύλο, αλλά μετά την "Στρέλλα" δεν μπορούσε να το κρύψει.. Όταν είχε πρωταγωνιστήσει στην συγκεκριμένη ταινία δεν ήξερε τι θα επακολουθούσε...

Είχε πάρει καλά για να παίξει στην ταινία και όπως παραδέχεται της αρέσουν τα χρήματα...

O σκηνοθέτης της είχε πει τότε πως δεν θα έκανε άλλες δουλειές και εκείνη τον είχε πιστέψει... Όταν είχε βραβευτεί , είπε ένα ευχαριστώ , μίλησε για ιδιαιτερότητα και έφυγε και αποκάλυψε πως οι φωτογράφοι δεν την τράβηξαν και από τα 3.000 άτομα που ήταν εκεί, μόνο 10 άτομα της είχαν δώσει συγχαρητήρια...Δεν έχει καν μια φωτογραφία με το βραβείο της και αναγκάστηκε να την κόψει από εφημερίδα...

Εξέφρασε το παράπονο της και υποστήριξε πως ένιωθε σαν την μύγα και παρακατιανό και δεν την σεβόταν κανείς, ενώ όταν πήγαινε στο εξωτερικό την σέβονταν...

Δήλωσε πως κουράστηκε να κλαίει και υποστηρίζει πως ντρέπεται για αυτή την χώρα...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Με την εκλογή των οργάνων της διοίκησης ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες του 35ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.



Στις εκλογές που ...

πήραν μέρος επτά παρατάξεις, ψήφισαν συνολικά 423 άτομα και επί εγκύρων ψηφοδελτίων 423, έλαβαν:



Η ΠΑΣΚΕ - Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων, 145 ψήφους, 16 έδρες στο Δ.Σ. και ποσοστό 34,52%.



Η ΔΑΚΕ-Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων, 104 ψήφους, 11 έδρες και ποσοστό 24,35%.



Η ΔΑΣ- Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, 94 ψήφους, 10 έδρες και ποσοστό 22,22%.



Η Αυτόνομη Παρέμβαση Αντιμνημονιακή Συνεργασία, 44 ψήφους, 5 έδρες και ποσοστό 10,40%.



Η παράταξη ΕΜΕΙΣ-Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων, 32 ψήφους, 3 έδρες και ποσοστό 7,57%.



Τέλος η Συμφωνία Εργαζομένων και η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα έλαβαν από 2 ψήφους και ποσοστό 0,47% αντίστοιχα.



Τι αναφέρει στο κεντρικό ψηφισμά της η ΓΣΕΕ



«Η ανάσχεση της ύφεσης, η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η επαναθεμελίωση του εργατικού δικαίου στη χώρα μας και γενικότερα η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της ΓΣΕΕ» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κεντρικό ψήφισμα που ενέκρινε το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, μετά την συζήτηση του Διοικητικού Απολογισμού και του Προγράμματος Δράσης της Συνομοσπονδίας.



Η ασκούμενη περιοριστική πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης - υπογραμμίζεται στο ψήφισμα - ιδιωτικοποίησε τα οφέλη και κοινωνικοποίησε τα βάρη, με αποτέλεσμα τα μέρα που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται κατ΄ εντολή των δανειστών να διακρίνονται τόσο για την αντικοινωνικότητά τους όσο και για την ένταση της υφεσιακότητάς τους.



Αναφέρεται δε, πως η επόμενη τριετία 2013-2015 για την Ελλάδα και την Ευρώπη δυστυχώς, θα είναι μια ακόμη δύσκολη περίοδος την οποία ως ΓΣΕΕ καλούμαστε να την αντιπαλέψουμε προς όφελος των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαίων πολιτών.



Στο ψήφισμα επισημαίνεται η ανάγκη της ενότητας του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, στη βάση των κοινών προβλημάτων, αλλά και η μέγιστη εργατική και κοινωνική συμμαχία, ενώ καταγγέλλεται η πολιτική της Τρόικας, η μείωση των εισοδημάτων, η φορολεηλασία, η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των κλαδικών συμβάσεων εργασίας καθώς και η δραματική αύξηση της ανεργίας.



Επίσης το ψήφισμα καταδικάζει τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Κοινωνική Πρόνοια, τις ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, καθώς και τη διάλυση του δημόσιου Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος , με παράλληλη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.



Η ΓΣΕΕ, μέσω του ψηφίσματος απαιτεί να εφαρμοστεί ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής, να ανατραπούν οι μνημονιακές μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων και της κρατικής επιχορήγησης της κοινωνικής προστασίας, καθώς επίσης ζητά και την κατάργηση όλου του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου και της 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που μειώνει τον κατώτατο μισθό κι ακυρώνει τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και τη λειτουργία των ΟΕΚ και ΟΕΕ.



Ταυτόχρονα διεκδικεί να υπάρξει ρύθμιση, εποπτεία και έλεγχος της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού τομέα με σκοπό τη σταθεροποίησή του για την αποφυγή χρηματοπιστωτικών κρίσεων, το άμεσα πάγωμα των τιμών στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, όπως και τη στήριξη εισοδηματικά των δανειοληπτών και των νοικοκυριών.



Παράλληλα, στο κεντρικό ψήφισμα του 35ου Συνεδρίου, γίνεται και ειδικά αναφορά στο θέμα των τραπεζών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, «οι αναδιαρθρώσεις στο χώρο των τραπεζών που βρίσκονται σε εξέλιξη, η σκληρή στάση και οι απειλές των Τραπεζιτών στις διαπραγματεύσεις για την κλαδική ΣΣΕ με την ΟΤΟΕ και κυρίως η νομοθετική ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων που επέβαλε η Τρόικα στις Ελληνικές Κυβερνήσεις θέτουν όλους εμάς σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα».



Η ΓΣΕΕ- υπογραμμίζεται στο ψήφισμα - από το 35ο Συνέδριό της στέλνει μήνυμα προειδοποίησης στην Τρόικα, στην Κυβέρνηση και στους Τραπεζίτες, να μην τολμήσουν πειράματα και νέες επιθέσεις στον κλάδο των Τραπεζοϋπαλλήλων γιατί θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου που θα οδηγήσει σε μια γενικευμένη κοινωνική έκρηξη η οποία θα συμπαρασύρει όλα τα λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.



«Πρέπει όλοι να καταλάβουν μετά την πρόσφατη εμπειρία της Κύπρου ότι εκείνοι που παίζουν με την ομαλότητα και την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος κινητοποιούν τους φόβους και τις ανησυχίες των συναλλασσομένων με τις Τράπεζες και οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες», καταλήγει το ψήφισμα της Συνομοσπονδίας.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Η πολυπόθητη πρεμιέρα της ροκ όπερας «Δαίμονες» μετά από 22 χρόνια έγινε χθες το βράδυ και όλοι οι συντελεστές ήταν μεν αγχωμένοι, μετά το τέλος της παράστασης όμως ήταν και πολύ ενθουσιασμένοι που όλα είχαν πάει καλά.








Στο τέλος της παράστασης, η Άννα Βίσση η οποία έδωσε επί σκηνής τον καλύτερό της εαυτό, ανέβασε στο σανίδι τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Καρβέλα με τον οποίο αντάλλαξε ένα καυτό φιλί ενώ εκείνος την αγκάλιασε αρκετά... περίεργα, γεγονός που συζητήθηκε.


Στη σκηνή ανέβηκαν και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης οι οποίοι βέβαια και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που έμεινε ενθουσιασμένο από το αποτέλεσμα. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με το φινάλε της χθεσινής παράστασης και φωτογραφίες.






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου βασισμένο στα αυθεντικά λόγια του Γεωργίου Καραϊσκάκη, για την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι ιππείς της Πύλου».




Το ραδιοτηλεοπτικό (ΕΣΡ) τιμωρεί όποιον το μεταδίδει...


Από την όμορφη Κυπαρισσία, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια, ο ανατρεπτικός Νίκος Καλογερόπουλος στέλνει τα δικά του χαιρετίσματα στην εξουσία: «Εγώ τα έχω τραγουδήσει και τα έχω πει ξανά και ξανά και με το τραγούδι για τον Καραϊσκάκη, που το έχω γράψει από την ψυχή μου και δεν έχω ζητήσει καν δικαιώματα». Το γνωστό «Καραϊσκάκης», το «Άμα γυρίσω θα τους γα...σω», που έχει επιτύχει κάποια εκατομμύρια χτυπήματα, είχε τραγουδηθεί από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και φέρνει στο μυαλό τον αθυρόστομο ήρωα της Επανάστασης που δεν μάσαγε μπροστά στους κατακτητές.


«Ποιοι σύγχρονοι κατακτητές, καλέ; Δεν τους βλέπεις όλους αυτούς τους νενέκους, τους τροϊκανούς και τους Ευρωπαίους; Ένα μάτσο τεχνοκράτες χωρίς όραμα, ούτε ουσία. Μπροστά τους, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν και οι όμοιοί του φαντάζουν εξτρεμιστές».


Ένα τραγούδι που θα συζητηθεί…






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Εκατοντάδες Έλληνες βρίσκονται αυτή την στιγμή στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου όπου επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νικόλαο Μιχαλολιάκο.



Δείτε το σχετικό βίντεο: ...







xryshaygh.com



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC










Το Έβερεστ όπως δεν το έχετε ξαναδεί

Μία διαδραστική φωτογραφία δύο δισεκατομμυρίων pixels μπορεί να σας ταξιδέψει στο Έβερεστ και να σας αποκαλύψει ακόμη και τις πιο κρυφές γωνίες του ψηλότερου βουνού στον κόσμο.

Με μερικά κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή σας μπορείτε να «περπατήσετε» το Έβερεστ.

Να σημειωθεί ότι το εντυπωσιακό διαδραστικό μωσαϊκό δημιούργησε ένας ορειβάτης-κινηματογραφιστής, ο David Breashears και η ομάδα του. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την άνοιξη του 2012 και στόχος ήταν να «συλλάβουν» τις αλλαγές που έχει φέρει στο Έβερεστ η κλιματική αλλαγή.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και «κατακτήστε» την κορυφή του κόσμουhttp://www.real.gr





via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




Πριν μια εβδομάδα, όλος ο κόσμος συγκλονίστηκε με την είδηση του σοβαρού τροχαίου που είχε ο Τόμας Πρωτόπαπας, που ακόμα δίνει μάχη για την ζωή του στην εντατική του ΚΑΤ...



Ο ηθοποιός λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα τις 27 Φεβρουαρίου είχε μιλήσει στην εκπομπή Joy για την ζωή του και είχε κάνει μια "προφητική" δήλωση... Είχε υποστηρίξει πως δεν έχει σημασία η εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου και ο ίδιος προσπαθεί να είναι όμορφος εσωτερικά έτσι ώστε αν αυτό το στοιχείο χαθεί μετά από 30 χρόνια ή αν "χτύπα ξύλο" (όπως ο ίδιος είχε πει) πάθει κάποιο ατύχημα, να παραμείνει όμορφος εσωτερικά...







via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» απέσυρε από τον ιστότοπό της ένα άρθρο πολύ επικριτικό έναντι της Γερμανίας και της Αγκελας Μέρκελ, στο οποίο η καγκελάριος συγκρινόταν με τον Αδόλφο Χίτλερ.



Το άρθρο αυτό προκάλεσε ...

οργισμένες αντιδράσεις στο Twitter, όπου χρήστες εξέφρασαν τη λύπη τους για τους «ανάρμοστους ισχυρισμούς». Στο άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην περιφερειακή, ανδαλουσιανή έκδοση της «Ελ Παΐς» και στον ιστότοπό της, ο Χουάν Τόρες Λόπες, καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, έγραφε πως «η Αγκελα Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη ήπειρο, αυτή τη φορά για να εξασφαλίσει έναν οικονομικό ζωτικό χώρο».



Η Αγκελα Μέρκελ «μας τιμωρεί για να προστατεύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις της και τις τράπεζές της και επίσης για να ξεχαστεί από το εκλογικό σώμα της το επαίσχυντο μοντέλο εξαιτίας του οποίου το επίπεδο της φτώχειας στη χώρα της είναι το υψηλότερο των 20 τελευταίων ετών, το 25% των μισθωτών κερδίζουν λιγότερα από 9,15 ευρώ/ώρα ενώ ο μισός πληθυσμός δεν αντιπροσωπεύει παρά μόλις ένα άθλιο 1% του συνόλου του εθνικού πλούτου», συνέχιζε ο συντάκτης του άρθρου.



«Η 'Ελ Παΐς' απέσυρε από τον ιστότοπό της το άρθρο με τίτλο 'Η Γερμανία εναντίον της Ευρώπης' που υπογραφόταν από τον Χουάν Τόρες Λπόπες και δημοσιεύθηκε στην έκδοσή της στην Ανδαλουσία επειδή περιείχε ισχυρισμούς που η εφημερίδα θεωρεί ανάρμοστους», εξηγεί η εφημερίδα σε ανακοίνωση η οποία αντικατέστησε το άρθρο στον ιστότοπό της.



«Η 'Ελ Παΐς' εκφράζει τη λύπη της που ένα λάθος στην επίβλεψη επέτρεψε τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Οι απόψεις που εκφράζονται από τον Τόρες Λόπες δεν αντιπροσωπεύουν παρά τον συντάκτη τους», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.



Εντονες αντιδράσεις στο twitter



Στο twitter, χρήστες είχαν εκφράσει το σοκ και την αγανάκτησή τους πριν αποσυρθεί το άρθρο.



«Η Ελ Παΐς έγινε loco (σ.σ.: 'τρελή' στα ισπανικά) – και αρχίζω να φοβάμαι», έγραφε σήμερα το πρωί ο Ματιέ φον Ρορ, επικεφαλής του γραφείου του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ» στο Παρίσι.



«Πικρό. Τώρα η Ελ Παΐς δημοσιεύει ένα άρθρο στο οποίο η Μέρκελ συγκρίνεται με τον Χίτλερ», έγραψε ο Ρόμπιν Αλεξάντερ, ένας δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ».



Η απόσυρση του άρθρου προκάλεσε επίσης αντιδράσεις στο Ίντερνετ, καθώς ορισμένοι χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για λογοκρισία.





Πηγή: Ελ Παΐς: «Η Μέρκελ, όπως και ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη Ευρώπη» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/96538#ixzz2OTWSLlHW



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Η Χρυσή Αυγή καλεί όλους τους Έλληνες σε ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega - Λ. Μεσογείων 117 την Δευτέρα 25η Μαρτίου στις 18:30.



Χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό στην εθνική μας εορτή οι ιθύνοντες του σταθμού αποφάσισαν να προβάλουν τουρκική τηλεοπτική εκπομπή ανήμερα 25ης Μαρτίου.



Η πράξη αυτή αποτελεί βάναυση προσβολή της Ιστορίας μας και της Μνήμης εκατοντάδων χιλιάδων ηρωικών προγόνων μας.



Δευτέρα 25η Μαρτίου, ώρα 18:30 ΟΛΟΙ MEGA!



ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΗΡΙΑΛ! -ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ











Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/25h-martiou-ochi-sta-tourkoshrial-oloi-mega#.UU8XQhepXng#ixzz2OTDXedLu



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





«Αυτό που εξιστορώ είναι η ιστορία των επόμενων δύο αιώνων. Περιγράφω το ερχόμενο, το αναπότρεπτα ερχόμενο: την ανάδυση του μηδενισμού. Aυτή την ιστορία μπορούμε από τώρα κιόλας να την αφηγηθούμε, γιατί είναι από τώρα ενεργούμενη αναγκαιότητα. Eίναι το μέλλον που το σημαίνουν χίλια σημάδια, είναι το προδιαγεγραμμένο που αυτοδηλώνεται παντού, η μουσική που θα ηχήσει και που γι’ αυτήν όλες οι ακοές είναι κιόλας στο έπακρο οξυμμένες... O μηδενισμός έφτασε στο κατώφλι: από πού μας έρχεται αυτός ο πιο ανοίκειος από κάθε επισκέπτη;.. Tι σημαίνει μηδενισμός; Σημαίνει ότι οι υπέρτατες αξίες έχουν χάσει κάθε αξία. Mας λείπει ο στόχος, λείπει η απάντηση στο “Γιατί”».



Aυτά ο Nίτσε, το 1887. Mε συμπληρωμένον σήμερα τον ένα από τους δύο αιώνες της πρόβλεψής του. Kαι επαληθευμένη μέχρι κεραίας την πρόβλεψη. H οργάνωση και οι πρακτικές του ανθρώπινου βίου, σε πλανητική κλίμακα – ο «τρόπος» της οικονομίας, ο «τρόπος» της πολιτικής, τα κίνητρα της όποιας παραγωγής, η μαρτυρία της Tέχνης, οι στόχοι της επιστήμης, οι επιδιώξεις της παιδείας, η ωφελιμοθηρία της θρησκείας – όλα, μα όλα, μηδενισμός. Δηλαδή: ερχόμαστε από το πουθενά και πάμε στο τίποτα. Oχι μόνο απάντηση δεν υπάρχει, αλλά ούτε και ερώτημα «γιατί υπάρχουμε» δεν μαρτυρείται πειστικά ούτε και «στόχος» της ύπαρξής μας – έχει μηδενιστεί κάθε «νόημα».



Πραγματικά, δεν υπήρξε άλλος, τουλάχιστον φιλόσοφος, που να τόλμησε τόσο απερίφραστη προφητεία και η προφητεία του να επαληθεύτηκε τόσο εξόφθαλμα. «Σας λέω αυτό που είναι κιόλας το παρόν των δύο αιώνων που έρχονται». Eβλεπε το χαμένο «νόημα», τη μεταφυσική αναζήτηση, που από «τρόπος» της ύπαρξης, πείνα και δίψα εμπειρικής ψηλάφησης, είχε αλλοτριωθεί σε ιδεολόγημα και ρασιοναλιστική αποδεικτική. Eβλεπε τις εκκλησίες να έχουν διαστραφεί σε θρησκεία ψυχολογικής θωράκισης του εγώ – «τι άλλο είναι πια αυτές οι εκκλησίες, παρά οι τάφοι και τα μνήματα του Θεού;».



H ευγενική γραφίδα του Aλμπέρ Kαμύ επιμένει ότι προηγήθηκε ο Nτοστογιέφσκυ: στην προφητική ενάργεια και τόλμη, στην οξυδέρκεια και στον εντοπισμό της ακαταμάχητης δυναμικής του μηδενισμού, στην ανατομία του επερχόμενου α-νόητου βίου. «Για μένα, γράφει ο Kαμύ, ο Nτοστογιέφσκυ είναι ο συγγραφέας που, πολύ πριν από τον Nίτσε, διέκρινε και πρόβλεψε τις τερατώδεις και παρανοϊκές συνέπειες του μηδενισμού, ο συγγραφέας που πάσχισε να ορίσει το μήνυμα της σωτηρίας από τον μηδενισμό... O άνθρωπος που τόλμησε να γράψει ότι “τα ερωτήματα για τον Θεό και την αθανασία είναι τα ίδια με τα ερωτήματα του σοσιαλισμού, μόνο από ένα άλλο πρίσμα ιδωμένα”, ήξερε ότι με αυτό το άλλο πρίσμα ο πολιτισμός μας θα απαιτούσε τη σωτηρία για όλους ή για κανέναν, ενώ ταυτόχρονα ήξερε ότι αποκλειόταν η σωτηρία για όλους, αν παρέβλεπαν τον βασανισμό έστω και ενός μόνο ανθρώπου. Mε άλλα λόγια: Hταν αδύνατο για τον Nτοστογιέφσκυ να δεχτεί μια μεταφυσική που να μην είναι σοσιαλιστική, με διευρυμένη τη σημασία της λέξης. Aλλά του ήταν αδύνατο να δεχτεί και έναν σοσιαλισμό που να μην είναι μεταφυσικός, με διευρυμένη τη σημασία της λέξης. Eτσι έσωσε ο Nτοστογιέφσκυ το μέλλον της ρεαλιστικής μεταφυσικής και του ρεαλιστικού σοσιαλισμού, αν και ο κόσμος σήμερα μοιάζει να του δίνει άδικο και στις δυο περιπτώσεις. Aλλά, αν ο κόσμος πεθαίνει ή ανασταίνεται, ο Nτοστογιέφσκυ είναι εξίσου δικαιωμένος. Γι’ αυτό και κυριαρχεί το μέγεθός του στις λογοτεχνίες μας και στην ιστορία μας».



O Nίτσε, ο Nτοστογιέφσκυ, ο Kαμύ προφήτεψαν τον μηδενισμό, έζησαν το ρίγος του τρόμου για την επερχόμενη λεηλασία κάθε «νοήματος» της ύπαρξης και του βίου. Προαισθάνθηκαν, δεν έζησαν την ολοκληρωτική, στην πράξη, επιβολή του: την παγκόσμια, καθολική πειθάρχηση της καθημερινότητας των ανθρώπων στην κατανάλωση – τη μεγιστοποίηση της καταναλωτικής ευχέρειας ως μοναδικό και αποκλειστικό περιεχόμενο ζωής. Nα δουλεύει ο άνθρωπος μόνο για να μπορεί να καταναλώνει, να σπουδάζει, να επιχειρεί, να πολιτεύεται, να εμπορεύεται, να σχετίζεται, με στόχο αποκλειστικό την κατανάλωση. Oχι να χαίρεται την Tέχνη, αλλά να καταναλώνει την Tέχνη, την «ψυχαγωγία», την πληροφόρηση, τον έρωτα, το ταξίδι. H κατανάλωση έγινε ο έμπρακτος μηδενισμός κάθε άλλου στόχου, κάθε ζωτικής ανάγκης για γεύση ποιότητας, για σκοπεύσεις υπαρκτικής γνησιότητας. Mοναδική χαρά ζωής, αντίδοτο στον ανέραστο βίο, στην ερημική μοναξιά, στην κατάθλιψη της ακοινωνησίας η αγορά, τα ψώνια, το καινούργιο στη μόδα – μέτρο επιτυχίας στη ζωή το εισόδημα, όχι η δημιουργία, όχι το πόσο προφταίνει ο άνθρωπος να αγαπήσει.



«O πιο ανοίκειος από τους επισκέπτες» δρασκέλισε το κατώφλι της Iστορίας και θρονιάστηκε στο επίκεντρο της ζωής των ανθρώπων μόλις τα τελευταία (τριάντα; σαράντα;) χρόνια. Tόσο μόνο. Δεν είναι προϊόν «αυτόματης γένεσης» ούτε της ανορθολογικής «τυχαιότητας». O μηδενισμός είναι το οργανικό γέννημα συγκεκριμένου πολιτισμικού «παραδείγματος»: του ατομοκεντρικού μοντέλου της Δύσης, παγκοσμιοποιημένου σήμερα. Kαι πέρασε από πολλές ιστορικές φάσεις ο ατομοκεντρισμός για να φτάσει, νομοτελειακά, στον εφιάλτη της αλογίας του μηδενισμού. Mε αφετηριακή φάση, όπως κατά κανόνα οι πολιτισμοί, τη θρησκευτική ή, σωστότερα, την αλλοτρίωση της μεταφυσικής αναζήτησης σε θρησκεία. Oι ρίζες του σημερινού μηδενισμού βρίσκονται ολοφάνερα στον Aυγουστίνο, στον Aνσελμο, στον Aκινάτη: στη θρησκειοποίηση του εκκλησιαστικού γεγονότος, στη μετάθεση του «σκοπού» της ύπαρξης από την πληρωματική ελευθερία της αυθυπέρβασης στην εγωτική κατασφάλιση της «ατομικής σωτηρίας».



Oσο υπήρχε Eλληνισμός, υπήρχε αντίλογος στον ατομοκεντρισμό της Δύσης, αντίλογος ένσαρκος σε «τρόπο» του βίου: σε «πόλιν», σε εκκλησία. Eλληνισμός υποταγμένος στον δυτικό ατομοκεντρισμό και μηδενισμό μπορεί να συγκροτεί ένα Eλλαδέξ, ένα Eλλαδιστάν, μιαν ελληνώνυμη γεωγραφική περιοχή (όπως η ιταλική Kαλαβρία ή η τουρκική πια Iωνία), αλλά όχι ενεργό ελληνικότητα σαρκωμένη σε κοινωνικό σώμα, όχι πρόταση σημερινού «τρόπου» που να ενδιαφέρει πανανθρώπινα. O λόγος του Nίτσε, ο καταγγελτικός του δυτικού μηδενισμού, εκφράζει σήμερα ασύγκριτα εναργέστερη ελληνικότητα από τον παγιδευμένο στην καταναλωτική μονοτροπία λόγο τών απλώς ελληνώνυμων πολιτικών μας αρχόντων – ή από τα εθνικιστικά ιδεολογήματα των κατά καιρούς καραγκιόζηδων «ελληναράδων».



Aκόμα και από την «κρίση» μπορεί ταχυδακτυλουργικά να ανα­κάμψου­με.Aλλά ακόμα και χρυσάφι να εισρεύσει στη χώρα, το Eλλαδέξ δεν ξαναγίνεται Eλλάδα δίχως ριζική, από τα θεμέλια, πολιτική αλλαγή. Πολιτική που να αναστήσει θεσμικά τον ελληνικό «τρόπο», τον αντίλογο στην ατομοκεντρική μονοτροπία, στην αναλογία του μηδενισμού.







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο!



Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε δίδυμες να μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό ή έστω να έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Δε συμβαίνει όμως πάντα αυτό!





Υπάρχουν και δίδυμες αδερφές με διαφορετικό χρώμα! Ναι, καλά ακούσατε! Αυτό συμβαίνει μια φορά στο εκατομμύριο. Οι δίδυμες 7χρονες Κίαν και Ρίνι γεννήθηκαν από λευκή μητέρα και αφροαμερικανό πατέρα και να το αποτέλεσμα!



Η μητέρα τους, όταν τα είδε μετά τη γέννα, ανέφερε πως δεν πρόσεξε τίποτα άλλο, πέρα από το γεγονός ότι και οι δύο είχαν πανέμορφα μάτια. Δήλωσε μάλιστα: »Για μένα είναι απλά τα παιδιά μου και ήταν φυσιολογικό».


via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς


Από τον β ΄ παγκόσμιο πόλεμο και μετά και ειδικότερα τις τελευταίες δεκαετίες οι Ευρωπαϊκοί λαοί βιώνουν ένα καθεστώς πολιτιστικής τρομοκρατίας. Μια ιδιόμορφη αντιστροφή αξιών κυριάρχησε παντού. Ότι εθεωρείτο καλό, παραδοσιακές αξίες που ίσχυαν για αιώνες τώρα αναθεωρούνται η ακυρώνονται. Ήθη, έθιμα και θεσμοί που χρειάστηκαν αιώνες για να πάρουν μορφή, τώρα γελοιοποιούνται και ανατρέπονται κάτω από αυτή την ιδιότυπη πολιτιστική τρομοκρατία που έχει επιβληθεί στην Λευκή χριστιανική Ευρώπη. Ο Δυτικός πολιτισμός και η χριστιανική ηθική θεωρούνται το απόλυτο κακό .Ο Λευκός χριστιανός άνδρας της δύσης μισείται ως η εικόνα που ενσαρκώνει το απόλυτο κακό .


Κάθε κριτική σε αυτή την νέου τύπου ιερά εξέταση αντιμετωπίζεται με ψυχιατρικούς όρους. Όποιος αμφισβητεί τις καινοφανείς και αντιφυσικές αξίες της πολιτικής ορθότητας θεωρείται ομοφοβικός, ξενοφοβικός ρατσιστής, φασίστας…, ανάλογα την περίπτωση.

Κάθε τι το παραδοσιακό, κάθε τι που καθρεφτίζει τις αξίες του Δυτικού πολιτισμού πρέπει ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ. Αυτή είναι η πολιτική ορθότητα. Είναι ένας πολιτιστικός μαρξιστικός αυταρχισμός που έχει εκ των άνωθεν επιβληθεί στην Ευρώπη και που για να τον νικήσουμε πρέπει να βρούμε την άκρη του νήματος ...


Πολιτιστικός Μαρξισμός

Η ιστορία του πολιτιστικού μαρξισμού πάει πίσω στα 1919. Η κλασική Μαρξιστική θεωρία ήθελε τους εργάτες έτοιμους να ξεσηκωθούν και να διώξουν τους αστούς με το που θα ξεσπάσει πόλεμος στην Ευρώπη. Οι εργάτες όμως, αντιθέτως με τις προβλέψεις του Μαρξ, συντάχθηκαν πίσω από τις σημαίες των χωρών τους και πολέμησαν στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο. Στα 1919 ο πόλεμος ήδη είχε τελειώσει και κομμουνιστική επανάσταση υπήρχε μόνο στην Ρωσία,μια χώρα καθυστερημένη και εκτός Μαρξιστικών προβλέψεων...


Αυτό ήταν κάτι που προβλημάτισε έντονα τους Μαρξιστές διανοούμενους. Δύο κυρίως από αυτούς ο Ιταλός Αντόνιο Γκράμσι και ο Ουγγροεβραίος Λούκατς σχημάτισαν την πεποίθηση ότι το κυριότερο εμπόδιο για να κατακτηθεί η εξουσία από την εργατική τάξη ήταν ο Δυτικός πολιτισμός και η χριστιανική θρησκεία. Για τον Γκράμσι η πορεία προς την εξουσία έπρεπε να είναι μια μακριά πορεία κατάκτησης της κοινωνίας εκ των έσω και άλωσης όλων των θεσμών της, μέσα από την εκπαίδευση κυρίως.


Ο Γκράμσι ήταν στην πραγματικότητα ο εισηγητής της θεωρίας του πολιτιστικού μαρξισμού. Ο Λούκατς όμως έβαλε πρώτος σε εφαρμογή τα σχέδια αυτά. Έγινε υπουργός πολιτισμού στην κομμουνιστική κυβέρνηση του Μπέλα Κούν στην Ουγγαρία και εφάρμοσε ένα σχέδιο απελευθέρωσης των σεξουαλικών ηθών μέσα από τα σχολεία. Οι Ούγγροι εργάτες όμως δεν βοήθησαν καθόλου τα σχέδια των μαρξιστών και ο Λούκατς κατέφυγε στην Γερμανία. Εκεί, στην Γερμανία, ο Λούκατς μαζί με κάποιον εκατομμυριούχο Γερμανοεβραίο ονόματι Weil δημιουργούν στην Φραγκφούρτη ένα Τhik tank, ένα ινστιτούτο κοινωνικών ερευνών, το οποίο έμελλε να γίνει γνωστό ως ''Η σχολή της Φρανκφούρτης ''


Η σχολή της Φρανκφούρτης

Το μεγάλο Μπαμ της σχολής γίνεται λίγα χρόνια αργότερα. Συγκεκριμένα από το 1930 και μέχρι το 1934, όπου ο Χίτλερ τους έδιωξε από την Γερμανία. Στα 1930 έρχεται στην σχολή κάποιος σκηνοθέτης ονόματι Χορκχάιμερ, αυτός φέρνει μαζί του τον φέρελπι Αντόρνο και τους Εριχ Φρόμ Βίλχεμ Ράιχ και Χέρμπερτ Μάρκούζε.

Το κοινό στοιχείο όλων ήταν η Ιουδαϊκή καταγωγή και η μαρξιστική κουλτούρα. Αυτοί είχαν την αντίληψη ότι έπρεπε ο Μαρξισμός να συνδυαστεί με τον φροϋδισμό για να επιτευχθεί η πλήρης κοινωνική απελευθέρωση.

Η σχολή της Φραγκφούρτης κάτω από την διέυθυνση του Χορκχάιμερ ήρθε σε σύγκρουση με παραδοσιακές αντιλήψεις της Μαρξιστικής σκέψης. Ο Χορκχάιμερ είπε ότι το πολιτιστικό εποικοδόμημα είναι ανεξάρτητο και πολύ πιο σημαντικό από ότι πίστευε ο Μάρξ και ότι στο μέλλον οι εργάτες δεν θα είναι αυτοί που θα κάνουν την επανάσταση.


Με τους Χορκχάιμερ, Αντόρνο Φρόμ και Μαρκούζε θεμελιώνεται η αρχική ιδέα του πολιτιστικού Μαρξισμού και μετασχηματίζεται σε θεωρία. Η θεωρία αυτή λέει ότι όπως οι εργάτες καταπιέζονται στον καπιταλισμό, έτσι όλοι οι άνθρωποι καταπιέζονται κάτω από τον χριστιανικό, πατριαρχικό πολιτισμό της Δύσης. Συνεπώς πρέπει να αποδομηθεί ο δυτικός πολιτισμός για να υπάρξει απελευθέρωση. Απελευθέρωση θρησκευτική, ηθική, σεξουαλική, κάθε είδους...

Χρόνια μετά γύρω στα μέσα του 60 τα κείμενα του Μαρκούζε διαβάζονταν από πανεπιστημιακούς καθηγητές μέχρι χίπηδες και όλα μιλούσαν για την περίφημη απελευθέρωση. Η αρχή είχε γίνει στην Φρανκφούρτη την δεκαετία του 30....


Η σχολή μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ μετά την εκδίωξη της από την Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία. Με τον Αντόρνο στις ΗΠΑ έγινε προσπάθεια για πρώτη φορά στην ιστορία να καθοριστεί το πόσο φασίστας είναι καποιος. Η κλίμακα f του Αντόρνο (f από το facism) ψυχιατρικοποιούσε ορισμένα παραδοσιακά χαρακτηρηστικά.

Σήμερα όποιος διαφωνεί με την πολιτική ορθότητα είναι φασίστας...

Στις ΗΠΑ με τον Μαρκούζε πλέον επικεφαλής η σχολή απάντησε στο ερώτημα του ποιό θα είναι το επαναστατικό υποκείμενο του μέλλοντος. Ο Μαρκούζε ισχυρίστηκε ότι θα είναι ένας συνασπισμός όλων των ομάδων που καταπιέζονται από τον χριστιανικό πατριαρχικό πολιτισμό της Δύσης. Ένας συνασπισμός ομοφυλόφιλων, λεσβιών, Μαύρων, γυναικών και φοιτητών θα ξεθεμελίωνε εκ των έσω τον Δυτικό πολιτισμό. Αυτός ο συνασπισμός Μαύρων, ομοφυλόφιλων, γυναικών και φοιτητών υπήρξε και ο πυρήνας της εξέγερσης των φοιτητών της δεκαετίας του 60 και ο πυρήνας του κινήματος των χίπυς. Το Γούντστοκ έγινε κάτω από την επιρροή των «απελευθερωτικών» ιδεών του Μαρκούζε. Χιλιάδες κορμιά αναζήτησαν την απελευθέρωση από τα δεσμά της πατριαρχίας σε μια μαζική συνουσία. Το βιβλίο του Μαρκούζε «Ερως και πολιτισμός» πραγματευόταν την απελευθέρωση του μή παραγωγικού έρωτα και μιλούσε για «πολύμορφη διαστροφή». Σήμερα οι προστατευόμενοι της θολοκουλτούρας και των επαγγελματιών επαναστατών της πορτοκαλί Αριστεράς είναι ακριβώς αυτές οι ομάδες «θύματα», οι καταπιεσμένοι από τον ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, γκέι γυναίκες, Μαύροι κ.λ.π... το επαναστατικό υποκείμενο κατά Χέρμπερτ Μαρκούζε...


Από το Γούντστοκ και τις φοιτητικές εξεγέρσεις της δεκαετίας του 60 ξεπηδάει η Νέα Αριστερά. Είναι η πορτοκαλί Αριστερά που πλέον βάζει πρώτη προτεραιότητά της τα διάφορα ποικιλόχρωμά κοινωνικά κινήματα με αίτημα την απελευθέρωση (π.χ. γκέι) και θέτει σε δεύτερη μοίρα τα παραδοσιακά εργατικά αιτήματα.

Αυτή η Νέα Αριστερά δραστηριοποιείται και στην χώρα μας φυσικά. Αρχικώς εκπροσωπήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκαν και παλαιο-κομμουνιστικά στοιχεία και αρκετό λαΪκοπατριωτικό κέντρο, έτσι συνεπέστερος εκπρόσωπος του πολιτικού Μαρξισμού και της πολιτικής ορθότητας είναι στην χώρα μας η ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ είναι ο το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα νεοταξικής Αριστεράς στην χώρα μας γιατί εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της μαγικής νεοταξικής εξίσωσης...


Η νεοταξική εξίσωση

Ελεύθερη οικονομία + πολιτιστικός μαρξισμός + πολιτική ορθότητα= Παγκοσμιοποίηση. Αυτή είναι η μαγική εξίσωση της Νέας τάξης. Με απλά λόγια η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης, η ιδεολογία του one world, είναι η ελεύθερη οικονομία (ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, εμπορευμάτων και χρήματος), ο πολιτιστικός Μαρξισμός όπως τον εισηγήθηκε η σχολή της Φρανκφούρτης και η πολιτική ορθότητα που εκφράζεται με την Νέα Αριστερά.

Από αυτήν την εξίσωση διαπιστώνει κανείς και το πως προέκυψε η ανίερη συμμαχία κάποιων «δεξιών» ή νεοσυντηρητικών με την Αριστερά. Ο κόσμος που δεν γνωρίζει την ιστορία του πολιτιστικού Μαρξισμού δεν μπορεί να κατανοήσει πως γίνεται φιλελεύθεροι Δεξιοί και Αριστεριστές να έχουν ακριβώς τις ίδιες θέσεις στα κοινωνικά ζητήματα, να μιλάνε και οι δύο για «ανοχή» και «πολυμορφία».

Η Δεξιά με την υλιστική -οικονομικιστική της αντίληψη, όπως έλεγε ο Αλλαίν ντε Μπενουά, οδήγησε από μόνη της τις δυτικές κοινωνίες στην αγκαλιά του Μαρξισμού, αφού πρώτα απομυθοποίησε κάθε παραδοσιακή αξία... Καμία αντίσταση δεν μπορεί να προβάλει η φιλελεύθερη Δεξιά στην επέλαση του πολιτιστικού μαρξισμού που έχει αλώσει τις Δυτικές κοινωνίες, γιατί δεν έχει το απαιτούμενο ιδεολογικό βάθος, αντιθέτως έχει αποκηρύξει τις παραδοσιακές αξίες έχει αποδεχτεί τους όρους ψυχιατρικοποίησης της πολιτικής, όπως τους εισήγαγε η σχολή της Φρανκφούρτης..


Αντίσταση και ανακατάληψη των δυτικών κοινωνιών...

Η φάμπρικα έχει στηθεί πολύ καλά από τους αιώνιους εχθρούς της Λευκής χριστιανικής Δύσης. Μέσω της θεωρίας του πολιτιστικού Μαρξισμού που εισηγήθηκε η σχολή της Φρανκφούρτη έβγαλαν τον Μαρξισμό από τα Εργοστάσια και τον έβαλαν στα πανεπιστήμια και στα σχολεία και αργότερα μέσω της βιομηχανίας του θεάματος κατέστησαν τις αντιφυσικές τους ιδεοληψίες κυρίαρχο δόγμα...

Η ανακατάληψη των πανεπιστημίων και των σχολείων με σκοπό την επανεκπαίδευση των κοινωνιών μας φαντάζει αδύνατη. Επίσης το ίδιο τιτάνιο έργο φαντάζει και ο δημοκρατικός μετασχηματισμός μέσω εκλογών. Ίσως το μόνο που μπορεί να αποδώσει μακροπρόθεσμα είναι η δημιουργία παράλληλων θεσμών όπως το κίνημα του Home schooling στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει αποχωρισμό από τα επίσημα θεσμικά όργανα που είναι στα χέρια των πολιτιστικών Μαρξιστών.

Υπό αυτό το πρίσμα οι όποιες προσπάθειες για δημιουργία κρυφού σχολειού διάπλασης των παίδων η δημιουργίας ανοικτού εθνικιστικού πανεπιστημίου από συγκεκριμένο πολιτικό φορέα κρίνονται θετικές και είναι φυσικά αναμενόμενες οι αντιδράσεις Δεξιών και Αριστερών δημοκρατών...








via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Παρέλαση ντροπής και κατάρρευσης. Ένας στρατιωτικός λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη! Του δόθηκαν...

οι πρώτες βοήθειες.



Αυτό που έγινε βέβαια και φέτος με την μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου και θα γίνει και αύριο στην στρατιωτική είναι ντροπιαστικό για τη χώρα και προσβλητικό για τους πολίτες. Η κυβέρνηση φοβούμενη διαμαρτυρίες πολιτών κάνει και φέτος παρελάσεις…πριβέ! Διώχνει τον κόσμο σε απόσταση …χιλιομέτρων από την εξέδρα επισήμων όπου συγκεντρώνονται …οι επίσημοι και παρακολουθούν μόνοι τους τις παρελάσεις!!!



Προφανώς δεν έχουν σκεφτεί ότι υπάρχει και εναλλακτική λύση. Να μην πάνε οι ίδιοι στην παρέλαση και να αφήσουν τους πολίτες στην ησυχία τους να την παρακολουθήσουν.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91
Tην ριζοσπαστική άποψή του ότι ίσως είναι καλύτερα η Κύπρος να επιλέξει την έξοδο από την ευρωζώνη διατύπωσε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μετά τη θεία Λειτουργίας στον ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.



Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κυπριακός λαός, «μπορεί να ζήσει και με τα λίγα», ενώ ζήτησε να ...

κάτσουν στο σκαμνί όσοι ευθύνονται.



Ο Χρυσόστομος χρέωσε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί και, παράλληλα, ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα προσκαλέσει σε γεύμα επικεφαλής εταιρειών Ρωσικών Συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, με στόχο να τους πείσει να μην σηκώσουν τα κεφάλαια τους, υπενθυμίζοντάς τους τα κέρδη από τόκους που τους έχει αποδώσει η Κύπρος τα προηγούμενα χρόνια.



Φυσικά, ισχύει και σε αυτές τις περιπτώσεις ότι οι προηγούμενες αποδώσεις δεν εγγυώνται τις μελλοντικές, οπότε και οι εκάστοτε καταθέτες πελάτες κάνουν ανάλογα με τις εκτιμήσεις τους για το επόμενη τα κάθε φορά κουμάντα τους…



neolaia.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

1) Στήριξη της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, του Μπόμπολα και της Eldorado Gold (αυτοί είναι καλοί ξένοι), στις Σκουριές Χαλκιδικής



2) Στήριξη μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ της υποψηφιότητας Σταυρίδη για τον ΤΑΙΠΕΔ (τον οργανισμό που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία στους ...

επίσης καλούς ξένους)



3) Καταψήφισε την συνέχιση της έρευνας για τη Λίστα Λαγκάρντ, πάλι σε ταύτιση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ



4) Τάχθηκε ενάντια στη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και των εφοπλιστών



4) Εναντιώθηκε στην απεργία των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ



5) Εναντιώθηκε στην μεγάλη απεργία των Χαλυβουργών



Χέρι (κ μαχαίρι) έχουν σηκώσει μόνο απέναντι σε μια γυναίκα αριστερού κόμματος και σε ανυπεράσπιστους μετανάστες.



Κατά τα άλλα, “θα μπούνε στη Βουλή και θα κάνουν στους προδότες πολιτικούς τη μούρη κρέας”.



alfavita.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Tραγωδία με πεντάχρονο αγόρι από την Καρδίτσα που νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένο στα Τρίκαλα.Σύμφωνα με το trikalaola.gr πλατφόρμα...

από γεωργικό ανελκυστήρα "πάτησε" ένα πεντάχρονο στην Λαζαρίανα του δήμου Μουζακίου Καρδίτσας.



Την ώρα του τραγικού ατυχήματος ο πεντάχρονος ήταν μαζί με τον παππού του που είχε το τρακτέρ...Όπως αναφέρουν πληροφορίες του NewsIt, το άτυχο αγόρι είναι δυστυχώς εγκεφαλικά νεκρό και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Τρικάλων.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Με κιάλια είδαν οι γονείς τα παιδιά τους να παρελαύνουν Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος, ενώπιον του...

υφυπουργού Παιδείας Θεοδ. Παπαθεοδώρου.



Ο υφυπουργός στο τέλος της παρέλασης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο συμβολισμό της επετείου λέγοντας ότι «εκφράζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία». Είναι μία εξέγερση -πρόσθεσε- που δίδει μήνυμα ενότητας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.



Σημειώνεται, πάντως, ότι υπήρξαν δυσαρέσκειες, καθώς τα αυστηρά μέτρα που επικρατούσαν στην πλατεία Συντάγματος, εμπόδισαν ορισμένους γονείς να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους.



Ωστόσο, ο υφυπουργός, που ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι η παρέλαση ήταν εξαίρετη και ότι οι γονείς παρακολούθησαν την παρέλαση. Πάντως, οι περισσότεροι γονείς είχαν συγκεντρωθεί, μετά την πλατεία και στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου, απ' όπου παρακολούθησαν την παρέλαση των παιδιών τους.



Πριν από την μαθητική παρέλαση, που άρχισε στις 12 το μεσημέρι, έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη. Την παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και ακολούθησε το Λύκειο Καλαβρύτων με το λάβαρο της Επανάστασης.



Ακολούθησαν οι μαθητές από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ενώ η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα μέλη του συλλόγου Αεροπολιτών Μάνης, της Παγκρήτιας Ενωσης και τους οδηγούς και προσκόπους μαζί με τα παιδιά των special Olympics.



Νωρίτερα, είχε προκληθεί μικροένταση στην πλατεία Συντάγματος καθώς μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται για την ισχυρή αστυνομική παρουσία και ήθελαν να περάσουν στον ελεγχόμενο χώρο. Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους στην οδό Ερμού και μάλιστα η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου.

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

«Η παρέλαση ήταν εξαιρετική. Η 25η Μαρτίου έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα. Εκφράζει το αγώνα του ελληνικού λαού για...

ανεξαρτησία και ελευθερία και αυτή τη στιγμή μεταφράζεται και σε ένα μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες. Η περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη και χρειάζεται και το αγωνιστικό φρόνημα και η ενότητα», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου, μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Μάριον Κ.

Με ορατό πια τον κίνδυνο για τη ζωή των κατοίκων της Πάτμου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκπέμπει S.O.S., δηλώνει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Πάτμου που έχουν μείνει στο απόλυτο κενό χωρίς γιατρό και καλεί το Υπουργείο Υγείας και τις Εισαγγελικές Αρχές να αναλάβουν τις επόμενες ώρες τις ευθύνες τους.

«Εδώ και τώρα πρέπει να δοθεί λύση», δηλώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γιώργος Πατούλης, «Αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό τις επόμενες ώρες από τους ιθύνοντες, τότε οφείλουμε να στηρίξουμε εμείς, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον Ιατρικό Σύλλογο της Επαρχίας Καλύμνου θα στηρίξουμε την Υγεία του νησιού με εθελοντές γιατρούς. Δε θα επιστρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές»
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την τραγική εγκατάλειψη της Πάτμου και των υπολοίπων νησιών μας που έχουν μείνει χωρίς γιατρούς και φάρμακα.

Ο Δήμαρχος της Πάτμου Γρηγόρης Στόικος , κάλεσε την πολιτεία να ανταποκριθεί επιτέλους στο πρόβλημά τους και να βρεθεί έστω και τώρα μία λύση. Ο κ. Στόικος δήλωσε πως έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και δύο χρόνια περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι της Πάτμου χωρίς γιατρό και 650 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών. Οι οργανικές θέσεις τους Κέντρου Υγείας που είναι κενές, προβλέπουν 6 ειδικευμένους και τρείς αγροτικούς γιατρούς Αποκορύφωμα της τραγικής εγκατάλειψης του νησιού αποτέλεσε σήμερα η παραίτηση του μοναδικού αγροτικού γιατρού του νησιού, ο οποίος, φτάνοντας στα όρια της αντοχής στην ευθύνη της περίθαλψης 3.500 πολιτών, παραιτήθηκε…

Οι κάτοικοι της Πάτμου έκαναν σήμερα λαϊκή συνέλευση ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην στοιχειώδη περίθαλψη που έχει ο κάθε έλληνας πολίτης, ενώ ο Δήμος Πάτμου εξέδωσε ψήφισμα για την έκκληση ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ σε ιατρικό δυναμικό:
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου:

Θα ακούσει κανείς τη φωνή του λαού της Πάτμου;….
Θα σκεφτεί κανείς την πολιτική Οικονομίας στην Υγεία, σ το ελληνικό κράτος που πληρώνει καθημερινά πολλών χιλιάδων ευρώ αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, μόνο και μόνο γιατί δεν υπάρχει ένας ειδικός γιατρός;;;

Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών :
1) απαιτεί να δοθεί εδώ και τώρα λύση στην επείγουσα κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για της ζωή χιλιάδων κατοίκων του νησιών.
2) καλεί το υπουργείο Υγείας να στελεχώσει τις υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού με τουλάχιστον 3 αγροτικούς γιατρούς και 2 παιδιάτρους.
3) δηλώνει ευθαρσώς ότι η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες μας αποτελεί ντροπή και μεγάλο κίνδυνο εθνικό, αλλά κυρίως κίνδυνο για τους ίδιους τους κατοίκους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει ότι χρειάζεται ΑΜΕΣΑ εθνικός σχεδιασμός ανασυγκρότησης της Υγείας για τα παραμεθόρια νησιά που στόχο θα έχει την ισότιμη προσβασιμότητα στο στοιχειώδες αγαθό της Υγείας.


Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για καρκίνο τού παχέος εντέρου Δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο τού παχέος εντέρου διοργανώνει, από 25 Μαρτίου έως 6 Απριλίου...

το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ).





Στο πρόγραμμα που φέρει την επιστημονική υποστήριξη τής Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού, μπορούν να συμμετάσχουν οι δημότες, ηλικίας από 50 έως 75 ετών.



Η εξέταση γίνεται σε όλες τις μονάδες τού ομίλου «Βιοϊατρική», σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.



Για ραντεβού οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο, 210 6966100. Το πρόγραμμα εντάσσεται στον Παγκόσμιο Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, θεσμοθετημένου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ο μήνας Μάρτιος, και έχει ως στόχο την ενημέρωση, τον έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, δεύτερου σε θνησιμότητα στον αναπτυγμένο κόσμο.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Καλεσμένη στο "Μες στην καλή χαρά" ήταν η Αγγελική Δαλιάνη που μίλησε για την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στο "Μαρία η άσχημη" και ήταν υποχρεωμένη να εμφανίζεται και να δίνει συνεντεύξεις ως ρόλος.... Eξήγησε για ποιο λόγο δεν έκανε τηλεόραση μετά την συγκεκριμένη σειρά και υποστήριξε πως δεν αισθάνεται πως την στιγμάτισε αρνητικά, αντιθέτως την βοήθησε να ανοίξουν πολλοί δρόμοι ...



via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Επειδή αρκετά κράτησε η πλάκα με την άφαντη συμμορία της δραχμής -για συμμορία της κυπριακής λίρας δεν έπεσε κάτι στην αντίληψή μου τις μέρες που η κυπριακή τραγωδία πήρε τη σκυτάλη από την ελληνική -, καιρός να σοβαρευτούμε και να μιλήσουμε για τη μόνη ληστρική και αποτελεσματική δρώσα συμμορία της Ευρωζώνης: τη συμμορία του μάρκου. Δηλαδή, τι συμμορία, εδώ μιλάμε για κανονική μαφία του μάρκου. Που μέχρι στιγμής δρα ως μαφία του ευρώ.



Απ’ την αρχή της ελληνικής κρίσης, το απόλυτο μέσο ψυχολογικού εκβιασμού όχι μόνο των 11 εκατομμυρίων Ελλήνων, αλλά και των 500 εκατομμυρίων κατοίκων της Ε.Ε., ήταν η προστασία των καταθετών. Πάνω σ’ αυτό το επιχείρημα που εκθείαζε ως απαραβίαστο δικαίωμα την αποταμίευση οικοδομήθηκε ολόκληρη η μηχανή διάσωσης με χρήματα των φορολογουμένων των ευρωπαϊκών τραπεζών που είχαν πλημμυρίσει με τοξικά σαπάκια. Στο ίδιο επιχείρημα στηρίχθηκε ο σφαγιασμός των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, του ασφαλιστικού συστήματος, κάθε ίχνους κοινωνικής προστασίας, των δημόσιων συστημάτων υγείας και η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους εν γένει στην Ευρώπη. Αυτό πραγματοποιήθηκε με ακραίο τρόπο στην Ελλάδα, με κάπως ηπιότερο τρόπο στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία και σε λιγότερο θανατηφόρες δόσεις σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Όλα στο όνομα της προστασίας των καταθετών, που στο μεταξύ, ανάλογα με το ύψος των καταθέσεων που είχαν να ρισκάρουν (ή να κρύψουν), το ’ριξαν στο κυνήγι του θησαυρού. Δηλαδή του ασφαλούς αποθετηρίου. Και, μαντέψτε πού κυρίως μετέφεραν τα χρήματά τους, όσοι τουλάχιστον είχαν την ευχέρεια να αξιοποιούν τη μόνη ζωντανή ελευθερία στην Ε.Ε., την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων: στη Γερμανία, στη Βρετανία, στο Λουξεμβούργο, στην Ελβετία, και σε μικρότερο βαθμό στην Κύπρο και μερικούς ακόμη από τους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους.



Όλο το αυταρχικό οικοδόμημα της Ευρωζώνης την τελευταία τριετία θεμελιώθηκε πάνω στην αποτροπή του κινδύνου κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος από ένα bank run, μια μαζική έφοδο στα γκισέ των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ακόμη και το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων -«μοναδική περίπτωση», κατά τη ρητορική των ευρωκρατών, όπως τώρα το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων- επιβλήθηκε εν ονόματι μιας «δικαιοσύνης» η οποία προβλέπει τη δίκαιη τιμωρία όσων ανέλαβαν υπερβολικούς κινδύνους στο χρέος πιστωτικά ανυπόληπτων χωρών, σε αντίθεση με τους προνοητικούς αποταμιευτές που δεν τους άξιζε να εκτεθούν σε ανάλογους κινδύνους. Στο πλαίσιο της «δικαιοσύνης» αυτής, άλλωστε, προβλέπεται και η ολοκλήρωση της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης ως τραπεζικής ένωσης, με την ενιαία εποπτεία των τραπεζικών ιδρυμάτων από την ΕΚΤ και τον ενιαίο μηχανισμό εγγύησης καταθέσεων, που υποτίθεται ότι πρέπει να αποφασιστεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.



Κατά τα φαινόμενα, η γερμανική ελίτ, που μοιράζεται με ελάχιστους τις βαθύτερες σκέψεις της, αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση. Η προτεσταντική ηθική επέπρωτο να επεκταθεί και στις καταθέσεις και σε όσους άφρονες τις εμπιστεύονται σε χώρες μειωμένης αξιοπιστίας ή φορολογικής χαλαρότητας. Το καινούργιο επιχείρημα του Σόιμπλε, ότι δηλαδή και οι καταθέτες, μετά τους ομολογιούχους, οφείλουν να αναλαμβάνουν τους κινδύνους που τους αναλογούν έναντι ενός αναξιόπιστου τραπεζικού συστήματος, παραβιάζει τα ιερά και τα όσια του καπιταλισμού των τελευταίων τριών αιώνων. Ο ισχυρισμός πως η Κύπρος είναι μια «ειδική και μοναδική» περίπτωση αποτελεί καραμπινάτη απάτη και θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί η Λαγκάρντ του ΔΝΤ βάζει πλάτη σ’ αυτό. «Η Κύπρος», λένε, «έχει έναν δυσανάλογο με το ΑΕΠ της τραπεζικό τομέα», περίπου δεκαπλάσιο. Τότε, τι να πει κανείς για τους φορολογικούς παραδείσους που φιλοξενούνται στην Ευρώπη, με τραπεζικούς τομείς εκατονταπλάσιους του σχεδόν μη μετρήσιμου ΑΕΠ τους; Το Λουξεμβούργο, πληθυσμιακά ανάλογο της Κύπρου και με ετήσιο ΑΕΠ 43 δισ., έχει τραπεζικό τομέα με ενεργητικό 1,1 τρισ. Ήτοι, 25 φορές το ΑΕΠ του. Κι αν η ιδιαιτερότητα του Μεγάλου Δουκάτου ως παγκόσμιου πλυντηρίου είναι αποδεκτή λόγω του μικρού του μεγέθους, τι θα πουν οι ευρωκράτες για τη Βρετανία, που με ΑΕΠ 1,7 τρισ. έχει ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα με ενεργητικό σχεδόν 10 τρισ. ευρώ (πενταπλάσιο) ή για την ίδια τη Γερμανία, που διαθέτει το ένα τέταρτο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των 27 της Ε.Ε., με ενεργητικό τετραπλάσιο του ΑΕΠ της (9 τρισ. ευρώ); Κι αυτό, χωρίς να υπολογίζονται τα περιουσιακά στοιχεία που ελέγχουν οι ημικρατικές περιφερειακές τράπεζες της χώρας (Landesbank), που μεταξύ άλλων είναι και μια θαυμάσια κρυψώνα για σημαντικό μέρος του χρέους της.



Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η θεαματική μεταστροφή των Γερμανών κατά του ταμπού της αποταμίευσης είναι μια αιφνίδια προσχώρηση στον κλασικό κεϊνσιανισμό που μετά βδελυγμίας απέρριπταν και στην εξ ίσου κλασική συνταγή της «ευθανασίας του ραντιέρη», την οποία ο Κέινς εισηγήθηκε την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης για να χρηματοδοτηθούν η ανάπτυξη και η απασχόληση. Καμία σχέση (προσωπικώς δεν θα είχα καμία αντίρρηση να θυσιαστεί μέρος της «νεκρής εργασίας» που είναι θαμμένη στις αποταμιεύσεις, προκειμένου να διασωθεί η ζωντανή εργασία που σήμερα σφαγιάζεται κατά προτεραιότητα. Αλλά θα άντεχαν οι ευρωκράτες τέτοια προδοσία στην Πίστη; Την τραπεζική, εννοείται…).



Θα μπορούσε, επίσης, να δει κανείς στον όλο χειρισμό μια προσπάθεια γεωπολιτικής προβολής της Γερμανίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπου η μυρωδιά των υδρογονανθράκων καθιστά την Κύπρο και την Ελλάδα θηράματα των νέων αποικιοκρατών και των ανταγωνισμών τους. Αυτό παίζει, αλλά είναι ακόμη ασαφές αν οι υδρογονάνθρακες είναι πράγματι πεδίο ανταγωνισμού της Γερμανίας με τη Ρωσία ή, αντιθέτως, πεδίο σύγκλισης και υπόγειων συνεννοήσεων εν όψει μιας νέας ενεργειακής Γιάλτας. Κανείς από τους δυο παράγοντες δεν δείχνει να βιάζεται. Και μπορεί βάσιμα να υποθέσει κανείς ότι και οι δύο έχουν λόγους να προσβλέπουν σε μια πιο φθηνή διευθέτηση, με μια κατεδαφισμένη οικονομικά και πολιτικά Κύπρο.



Αλλά, υπάρχει πιθανότατα κάτι βαθύτερο που βασανίζει τον πυρήνα της γερμανικής ελίτ κι όσων την ακολουθούν πειθήνια. Ή έχουν αποφασίσει ότι το έκτρωμα που έχουν κτίσει ως Ευρωζώνη δεν σώζεται με τίποτα, οπότε καλόν είναι να πάρουν τα μέτρα τους από τώρα, ή ωριμάζει εντός τους η ιδέα να είναι αυτοί που θα δώσουν την αποφασιστική κλοτσιά για την κατεδάφισή του, με την επιστροφή στο μάρκο ή σε ένα ευρώ των ολίγων και εκλεκτών. Υπολογίζουν, και πολύ σωστά, ότι μια παρατεταμένη κατάσταση καρκινοβασίας της Ευρωζώνης θα δημιουργήσει συνθήκες ανασφάλειας και φυγής στους κατόχους του χρήματος. Αν αυτή η ανασφάλεια επιμεριστεί σωστά στην καθημαγμένη και ανυπόληπτη περιφέρεια της Ευρωζώνης, το χρήμα θα αναζητήσει ασφάλεια στα κατά τεκμήριο ασφαλέστερα γκισέ. Όπως ακριβώς συνέβη με τα κεφάλαια που επενδύουν σε κρατικό χρέος και κατευθύνθηκαν στα γερμανικά ομόλογα, διευκολύνοντας τη Γερμανία να δανείζεται ακόμη και με αρνητικά επιτόκια, έτσι ελπίζουν ότι θα συμβεί και με τις καταθέσεις. Η γερμανική ελίτ, πρωτίστως ο χρηματοπιστωτικός πυρήνας της, θέλει να οχυρωθεί πίσω από βουνά χρήματος. Να μαζέψει όσο το δυνατό περισσότερα κεφάλαια από τη διαλυμένη ευρωπαϊκή περιφέρεια, όσα τουλάχιστον δεν ακολουθούν τον Δρόμο του Μεταξιού, τις ασιατικές οικονομίες.



Η μαφία του μάρκου (ή του σκληρού ευρώ) ρισκάρει. Μπορεί η επιλογή για την Κύπρο να ήταν απλώς ένας ακραίος πειραματισμός, αλλά φωτίζει αρκετά τι είδους μηχανισμό εγγύησης καταθέσεων θέλει η γερμανική ελίτ να προωθήσει στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, ή τι εκπλήξεις μπορεί να συνοδεύσουν το επόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Μια ακόμη διχοτόμος χαράσσεται στην Ευρώπη, αυτή τη φορά ανάμεσα στα υγιή, «καθαρά» τραπεζικά συστήματα, από τη μια, και στα ύποπτα «πλυντήρια» από την άλλη (εξαιρούνται, φυσικά, τα «δικά μας» καθωσπρέπει «πλυντήρια»). Εκείνο που δεν μετρά η μαφία του μάρκου (ή του σκληρού ευρώ) είναι ότι το νέο τείχος από χρήμα πίσω από το οποίο πασχίζει να οχυρωθεί στο τέλος θα πλακώσει και την ίδια.



Πηγή εφημ. "Επενδυτής"





via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1