follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail



Ξέσπασμα από τον αγαπημένο μουσικοσυνθέτη!




Ο Σταμάτης Κραουνάκης ξεσπά μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με αφορμή την συμμετοχή της Κατερίνας Στανίση στη διαφημιστική καμπάνια του Jumbo.


“Ξέρασαν οι σοβαροφάνειες κι ενοχλήθηκαν από την τζάμπο Στανίση. Ρε ουστ από ‘κει βλαμμένα. Δουλειά δεν είχατε βγήκατε να προστατέψετε το κοινό γούστο. Έχετε φάει στη μάπα στρουmφάκια. Έχετε σούρει τα μωρά σας στο στο ό,τι να ‘ναι. Έχουν μεγαλώσει τα παιδιά σας μικρόμισθες Φιλιπιννέζες και βγήκατε να ενοχληθειίτε. Τσιράκια της αντίδρασης.


Πάθατε αναφυλαξία καλού γούστου, πυτιρίδες και τερηδόνες. Περαντζάδες λιγούρια του mall. Ζήτουλες μιας διαφήμισης για να επιβιώσετε. Σούργελα δαιμονισμένα, ημιμαθή τση Φιλοθέης, πτυχία του τρεις κι εξήντα. Άστε κάτω τη Στανίση, μη σας πάρει ο διάολος για πάντα. Τζουτζεδες και κανκάγιες. Κολλεγιά της συμφορας. Άκαβλα σεσημασμένα σας πείραξε η Στανίση!


Μας τα πρήξατε. Δημοσιογραφάκια της ιντερνετιάς, δωρεάν και όξω απ την πόρτα. Πενάκια του πληκτρολογίου του γκρήγκλις και της αγραμματοσύνης. Μας τα πρήξατε κοινώς. Αντέστε ρε ξεκουμπιστείτε και βγάλτε το μαύρο σκασμό πια!


Καίγεται το απώτατον και βγήκατε να υπερασπιστείτε το ελληνικό Πάσχα. Που δεν έχετε σώσει να καταλάβετε τι σημαίνει γιορτή στον αιώνα τον άπαντα, τζαμπατζήδες της Μυκόνου. Αγοραία σιχάματα πια, σας βαρέθηκε η ψυχή μου

Και στο φινάλε τα βάζετε και με τον τελευταίο διαφημιζόμενο που σας δίνει ψωμί ζώα όρθια. Και για να ‘ρθουμε και στο ζουμί, οι διαφημίσεις του τζάμπο γενικα έχουν πάρα πολύ χιούμορ και κάνουν θραύση. Μεγαλώσατε όλοι με καμποσάρ και καβαλινα, σούργελα της Φιλοθέης και του Κοκκιναρά, χαπατα του Ψυχικού. Αγράμματα.


Σας πείραξε η Στανίση. Κατ’ αρχην από τη σκασίλα σας, τριπλασιάσατε την δύναμη της διαφήμισης. Την προσέξαμε όλοι ακόμα πιο πολύ. Κυνηγάμε να την ακούσουμε. Και τι θέλετε ρε και μιλάτε; Ποιος σας έβαλε αστυνομία του γούστου;


Ποιος σας διόρισε να προφυλάξετε ποιον; Λαϊκάντζες του μπότοξ και της ακαπνιάς. Άντε γιατι σας χρειάζεται πολύ τζάμπο τελικά για να πάτε για πάντα στον κόρακα Μπλοκγκάρια του κερατα. Με συγχύσατε πάλι. Διαβάζω, ακούω όλα τα φλούφλια κι όλες τις κυράτσες που ενοχληθηκαν. Ημιαμόρφωτα ζαβά. Άντε σκάστε γιατί αρκετή ζημιά κάνετε και που υπάρχετε. Ξαφνικά πάθαμε κρίση καλού γούστου. Δεν έχετε διαβάσει ένα βιβλίο, δεν έχετε δει μια ταινία.

Ζητιανεύετε ένα καμπεράκι και καμμιά κολωνίτσα. Σινιέ. Και σας πείραξε η Στανίση στα τζάμπο. Η ιέρεια σας πειραξε, ρε ούφα μεταλλαγμένα. Ορθιάδες του Κολωνακίου. Ερημωμένα και ακατοίκητα. Βγήκατε να κρίνετε και να σώσετε την ελληνική οικογένεια και τα ψώνια της. Άντε ρε να χαθείτε και να χάνεστε πια.

Άστε πια την Ελλάδα ήσυχη να είναι οσο βλάχα θέλει. Άστε. Βγήκε κι η Αρβελέρ να μας πει ότι άκουσε τι; Ότι τον Σεπτέμβριο δεν θα ‘χουμε κράτος. Ότι κάποιος της το είπε. Σοβαρά μιλάτε κυρία Αρβελέρ μου; Σιγά και τρομάξαμε. Ποιος σας το κάρφωσε; Πόσους γνωστούς έχετε στους παλιανθρώπους; Για πειτε μας. Άντε γιατί δεν θα μου ανεβάσετε τα ζάχαρα, τζάμπα κι άδικα.

Στανίση ρε και ξερό ψωμί. Τίποτα! Σσσστ το σκασμόνε. Παρδαλά κατσικάκια. Πρρρρρρ ρε. Πρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ. Τι θα καταπατήσετε και τα μοναστήρια, τα ξωκλήσια… Μέχρι που θα μπείτε; Τι θα αρπάξετε.

Τριτη 23 κανονικα του Αγίου Γεωργίου, αλλά είναι κινητή, πάει μετά το Πάσχα. Όλα πιο μετά φέτος, όλοι στα τζάμπο ρε. Όλοι μπεστ οφ Στανίση ρε. Μυστικέ μου ερωτα ρε! Και φανερέ μου άμα λάχει. Έτσι για να σκάσετε, να φάτε τα λυσσακά σας. Μας τα πρήξατε πια. Ζουράρις, πού είστε; Για δε μιλάτε; Αλαλαλλαλια, χαι χαι χαι.


Γεια σου Κατερινάρα μου με τα γκωτιέ σου και την τρίπατη τραβεστογόβα σου! Γεια σου βλάχα μου, θεά αδυσώπητη. Γεια σου νούμερο ένα τση λαϊκής ψυχής. Όρμα στη διαφήμιση. Σκάνε που δεν την πήρανε οι ανορεξικές πιαρατζούδες των πάλαι ποτέ ομίλων και τώρα παρατρεχάμενες των οιωνδήποτε.

Φύγετε ρε απ το καντράν. Κάντε πέρα, σα πέρα ρε. Εχεχε. Τραβάτε στη στέγη ρε. Και μετά ολουρμού στο τσάο για καμμιά πίτσα λιγούρια. Και μετά στο Γιαννιά ρε“.



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Το εύρημα ανακαλύφθηκε σε έναν τάφο στην περιοχή Λαχούλ της Αιγύπτου από τον καθηγητή Βίκτορ Λούμπεκ του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια...




Ο Αμερικανός καθηγητής είπε ότι εντοπίστηκε σε μια μικρή πυραμίδα κοντά στην πυραμίδα του Φαραώ Σενουσρέτ Β΄.


«Η μούμια μοιάζει σαν πλάσμα εξωγήινο και χρονολογείται πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, δείχνει σαν ένα ανθρωποειδή. Έχει μεγάλο κεφάλι, μεγάλα μάτια και ένα μικρό και λεπτό σώμα», δήλωσε μια πηγή από την Αίγυπτο η οποία έχει δώσει λεπτομέρειες αλλά και φωτογραφίες από την παράξενη μούμια- διατηρώντας, όμως, την ανωνυμία.


Ο καθηγητής Victor Lubek πιστεύει ότι το λείψανο μουμιοποιήθηκε προσεχτικά και αποθηκεύθηκε στην πυραμίδα και αυτό δηλώνει ότι ο αποθανών είχε περάσει από όλες τις τελετές και τις διαδικασίες που ακολουθούνται μετά το θάνατο στην αρχαία Αίγυπτο.


«Το σώμα του νεκρού θάφτηκε με μεγάλο σεβασμό και φροντίδα και συνοδεύεται από μια σειρά παράξενων αντικειμένων. Υπάρχουν επιτύμβιες επιγραφές που υποδεικνύουν ότι αυτός ήταν σύμβουλος του Φαραώ και έφερε το όνομα Οϊρούνετ που θα πει 'Αστήρ' ή ότι «προήλθε από τα αστέρια».


Γύρω από το σώμα του βρέθηκαν αντικείμενα τα οποία οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να τα προσδιορίσουν», είπε ο καθηγητής.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



Ποσότητα 313 κιλών χασίς επιχείρησε να "περάσει" ένας 33χρονος στην Ελλάδα, από την Αλβανία, όμως έπεσε σε μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί στο χωριό Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.






Κατά την έρευνα στο φορτηγό, οι αστυνομικοί εντόπισαν την ποσότητα του χασίς μέσα σε ειδική κρύπτη, κάτω από την καρότσα!


Ο 33χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φόρτωσε την ποσότητα των ναρκωτικών στα σύνορα και προορισμός του παράνομου φορτίου ήταν η Αθήνα.


Προανάκριση για την υπόθεση κάνει η Δίωξη Ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα...



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Το Φιλοζωικό Σωματείο κληρώνει στις 28 Απριλίου ένα αρνί σε λαχειοφόρο αγορά! Αυτό έγινε γνωστό μέσω facebook, αφού δημοσιεύτηκε αντίγραφο του λαχνού.






Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, το διαδίκτυο έχει πάρει "φωτιά" από σχόλια καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι όταν αγαπάς τα ζώα, δεν είναι δυνατόν να προσφέρεις ένα... νεκρό ζώο σε κλήρωση.


To zoosos επικοινώνησε με την πρόεδρο του συγκεκριμένου Φιλοζωικού Σωματείου η οποία είπε ότι η οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος τους ανάγκασε να δεχτούν το δώρο, που τους κάνει ένας κρεοπώλης της περιοχής, καθώς έτσι μέσω των λαχνών επιδιώκουν να μαζέψουν χρήματα για τις στειρώσεις των αδέσποτων.


Η ίδια είπε ότι δεν είναι κρεατοφάγος και χαρακτήρισε υποκριτική την κριτική που δέχονται ειδικά από ανθρώπους οι οποίοι τρέφονται με κρέας....



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










perierga.gr - Θεαματικό "ροζ" τοπίο στην Κίνα!

Θεαματικό «ροζ» τοπίο στην Κίνα!



perierga.gr - Θεαματικό "ροζ" τοπίο στην Κίνα! Μπορεί η Κίνα να αποτελεί μία από τις πλέον πολυπληθείς χώρες του κόσμου, με πανύψηλα κτήρια και πολυώροφους ουρανοξύστες, όμως τα τοπία που υπάρχουν στην επαρχία της χώρας μοιάζουν να ξεπηδούν από παιδικά παραμύθια!



perierga.gr - Θεαματικό "ροζ" τοπίο στην Κίνα! perierga.gr - Θεαματικό "ροζ" τοπίο στην Κίνα! Πανέμορφη φύση με καταπράσινα βουνά και δέντρα σε πλήρη άνθηση θυμίζουν μυθικές τοποθεσίες από τη χώρα των θαυμάτων υπερτονίζοντας την άλλη πλευρά της Κίνας, αυτήν που δύσκολα συναντάς στις πόλεις της Δύσης.



perierga.gr - Θεαματικό "ροζ" τοπίο στην Κίνα! Μια ματιά στο ορεινό τοπίο της περιοχής Yi Nanjian στην επαρχία Γιουνάν στη νοτιοδυτική Κίνα είναι αρκετή για να μας εντυπωσιάσει, καθώς σπάνια ροζ δέντρα ανθίζουν μέσα στο πράσινο δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για την… όρασή μας!



Η Κίνα είναι γεμάτη από γραφικά φυσικά τοπία, που καλύπτονται σε μοναδικά φυτά που μοιάζουν να έχουν προέλθει από έναν άλλον, διαφορετικό κόσμο.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επαρχία Γιουνάν, που συνορεύει με τη Βιρμανία, το Λάος και το Βιετνάμ, είναι μία από τις λιγότερο βιομηχανικές περιοχές της χώρας, όπου λόγω του εύκρατου κλίματος οι λόφοι καλύπτονται με πράσινο, ενώ το ροζ σπάει τη μονοτονία.



Το πολύχρωμο σκηνικό θυμίζει κάποιου είδους φανταστικό τοπίο από βιβλίο για παιδιά, ενώ διαψεύδει περίτρανα τη συνηθισμένη εικόνα της χώρας, γεμάτη με ψηλά κτήρια και ρυπογόνα εργοστάσια.http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1



Πολλή κριτική δέχθηκε η Κατερίνα Στανίση το τελευταίο διάστημα για την διαφήμιση γνωστού καταστήματος για τα δώρα του Πάσχα.






Η λαϊκή τραγουδίστρια απάντησε σε συνέντευξή της σε όλους τους επικριτές της.


Η Κατερίνα Στανίση αρχικά αναφέρθηκε στο σενάριο και το γύρισμα της διαφήμισης, καθώς θεωρεί ωραία την ιδέα της διαφήμισης. Συγκεκριμένα, αναφέρει «Την έκανα γιατί το σενάριο είναι κοντά σε εμένα, είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος απλός. Ξέρω πως ζει ο λαός, ξέρω την φτώχεια, την αγορά».


Σε όσους αποκαλούν την διαφήμιση κιτς, η Στανίση απάντησε: «Δεν με ακουμπάνε καθόλου τα σχόλια, εγώ το έκανα με μεράκι. Η εικόνα είναι εικόνα. Εγώ ήμουν νονά- έτυχε η νονά να είναι η Στανίση- πως θα πήγαινα δηλαδή, με μια ποδιά να δείξω πόσο απλή είμαι; Ας βγάλουμε από πάνω μας την κακομοιριά. Εγώ είμαι ακομπλεξάριστη, εντελώς, δεν με νοιάζει αν τσαλακωθώ, δεν είμαι σοβαροφανής, είμαι ό,τι δείχνω».


Όσον αφορά τον «λαϊκό άνθρωπο», η Κατερίνα Στανίση έδωσε τον δικό της ορισμό. «Λαϊκός άνθρωπος είναι αυτός που είναι κοντά στον συνάνθρωπο, αυτός που έχει καιρό να δει τον γείτονά του και του χτυπά την πόρτα να δει αν είναι καλά. Ο λαϊκός δεν είναι καβαλημένος. Το λαϊκό δεν είναι το φθηνό, άλλο λαϊκάτζα κι άλλο λαϊκός





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Με τέτοιο κορμί, τί να την κάνεις τη φωνή; Κι όμως η συγκεκριμένη διαθέτει και φωνή!






Δικαιωματικά της ανήκει ο τίτλος "Το κορμί"!...



Δείτε σε ποια ανήκει ΕΔΩ!



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE











Οι παππούδες μας τα κτενοφόρα


Τελικά οι σπόγγοι ίσως δεν ήταν τα πρώτα είδη του ζωικού βασιλείου



Οι πρώτοι εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου, από τους οποίους κατάγονται και οι άνθρωποι, πιστεύεται εδώ και δεκαετίες ότι ήταν οι ταπεινοί σπόγγοι. Οι εξελικτικοί βιολόγοι μένουν όμως έκπληκτοι από τα αποτελέσματα των τελευταίων γενετικών αναλύσεων, οι οποίες υποδεικνύουν ότι η πρωτιά ανήκει στα κτενοφόρα, ζελατινώδη ζώα που μοιάζουν με μέδουσες.

To δέντρο της ζωής στη Γη, όπως το σχεδιάζουν οι εξελικτικοί βιολόγοι, χωρίζει το βασίλειο των ζώων (Animalia) σε 35 ομάδες ή «φύλα». Το αρχαιότερο από τα φύλα αυτά πιστεύεται ότι είναι οι σπόγγοι (porifera), ζώα χωρίς νευρικό σύστημα που φιλτράρουν μικροσωματίδια τροφής από το νερό. Το φύλο των κτενοφόρων (ctenophora) τοποθετείται συνήθως πιο ψηλά στο εξελικτικό δέντρο, θεωρείται δηλαδή μεταγενέστερο. Είναι εξάλλου μια λογική θέση, αφού τα κτενοφόρα είναι πιο περίπλοκα από τους σπόγγους. Τα θαλάσσια ζώα αυτά, που μοιάζουν συνήθως με διαφανείς, παλλόμενους σάκους, διαθέτουν ένα υποτυπώδες νευρικό σύστημα και κολυμπούν κουνώντας τα ιριδίζοντα μαστίγιά τους. Τα περισσότερα είναι σαρκοφάγα και συλλαμβάνουν τη λεία τους με κολλώδη πλοκάμια, τα οποία όμως δεν είναι δηλητηριώδη όπως οι μέδουσες. Τώρα, όμως, δύο ερευνητικές ομάδες παρουσιάζουν γενετικές μελέτες που τοποθετούν τα κτενοφόρα στη βάση του εξελικτικού δέντρου των ζώων. Η πρώτη μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Γκέινσβιλ και αφορά το είδος Pleurobrachia brachei· η δεύτερη παρουσιάστηκε στο αμερικανικό Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρώπινου Γονιδιώματος στο Μέριλαντ και αφορά το γονιδίωμα του κτενοφόρου Mnemiopsis leidyi. Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Nature, και οι δύο ομάδες ανακοίνωσαν τα ευρήματά τους στο συνέδριο της Εταιρείας Συγκριτικής Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι έρευνες έδειξαν μεταξύ άλλων ότι το νευρικό σύστημα των κτενοφόρων σχηματίζεται από μια ομάδα γονιδίων που δεν απαντώνται σε άλλα φύλα. Επιπλέον, τα κτενοφόρα δεν διαθέτουν τα γονίδια που αναλαμβάνουν την παραγωγή microRNA, μικρών μορίων RNA που ρυθμίζουν την έκφραση άλλων γονιδίων. Οι ιδιαιτερότητες αυτές συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι το φύλο αυτό είναι αρχαιότερο από άλλα. Πόσο πιθανό όμως είναι να εμφανίστηκαν τόσο νωρίς στην εξέλιξη σύνθετες δομές όπως το νευρικό σύστημα. Οι ερευνητές εικάζουν ότι τα πρώτα κτενοφόρα δεν έμοιαζαν απαραίτητα με τα σημερινά και ίσως ήταν απλούστερα από ό,τι φανταζόμαστε. Υποψιάζονται εξάλλου ότι και οι σπόγγοι ήταν κάποτε πιο περίπλοκοι από ό,τι σήμερα. Υπάρχουν ωστόσο και επιφυλάξεις όσον αφορά τις δύο νέες μελέτες. Η θέση του φύλου των κτενοφόρων στο εξελικτικό δέντρο υπολογίστηκε με βάση τον αριθμό μεταλλάξεων που έχουν εμφανίσει τα ζώα αυτής της ομάδα στην πορεία του εξελικτικού χρόνου. Ορισμένοι όμως επιστήμονες υποψιάζονται ότι ο ρυθμός εμφάνισης μεταλλάξεων στα κτενοφόρα είναι υψηλότερος από ό,τι σε άλλα φύλα, μια διαφοροποίηση που θα έκανε τα ζώα αυτά να φαίνονται πιο αρχαία από ό,τι πραγματικά είναι. Στις υποψίες αυτές συνηγορεί εξάλλου μια άλλη μελέτη που παρουσιάστηκε στο ίδιο συνέδριο: Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ludwig Maximillian στο Μόναχο σχεδίασαν ένα εξελικτικό δέντρο βασισμένοι στην ανάλυση των πρωτεϊνών των ριβοσωμάτων.

Στο δικό τους δέντρο, οι σπόγγοι παραμένουν το χαμηλότερο, δηλαδή αρχαιότερο, παρακλάδι.

Newsroom ΔΟΛ




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


«Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα. Και επομένως, υπάρχει πρόβλημα. Και μην νομίζετε πως είναι έτοιμος όλος ο κόσμος να βάλει την υπογραφή του κάτω από κάτι τέτοιο».



Όχι, Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι όλοι έτοιμοι να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από κάτι τέτοιο. Εσύ θα την βάλεις. Αλλά χαλάλι, αφού...

ο αγοραστής είναι φίλος σου.



Μπράβο, Αντώνη.



Ευτυχώς, για σένα, που δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Θα σε καταδίκαζαν μόνο και μόνο με τα δικά σου λόγια.



(Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2012 ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ. Η προσφορά της Emma Delta είναι 622 εκατ. ευρώ.)



Από τον Pitsiriko μέσω ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


«Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα. Και επομένως, υπάρχει πρόβλημα. Και μην νομίζετε πως είναι έτοιμος όλος ο κόσμος να βάλει την υπογραφή του κάτω από κάτι τέτοιο».



Όχι, Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι όλοι έτοιμοι να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από κάτι τέτοιο. Εσύ θα την βάλεις. Αλλά χαλάλι, αφού...

ο αγοραστής είναι φίλος σου.



Μπράβο, Αντώνη.



Ευτυχώς, για σένα, που δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Θα σε καταδίκαζαν μόνο και μόνο με τα δικά σου λόγια.



(Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2012 ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ. Η προσφορά της Emma Delta είναι 622 εκατ. ευρώ.)



Από τον Pitsiriko μέσω ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Η 22χρονη Courtney Jarrell (φώτο) συνελήφθη με την κατηγορία βιασμού μιας 17χρονης πρώην μαθήτριάς της!



Η πρώην καθηγήτρια μαθηματικών σε σχολείο της Γιούτα των ΗΠΑ κατηγορειται ότι βίασε στο σπίτι της μια νεαρή μαθήτριά της.



Οι μαθητές σοκαρίστηκαν από την είδηση, αναφέρει το NBC, καθώς η νεαρή καθηγήτρια ήταν ιδιαίτερη αγαπητή.



Επρόκειτο για την πρώτη δουλειά της και είχε διοριστεί στο σχολείο πριν από 8 περίπου μήνες. Υπό το βάρος της καταγγελίας παραιτήθηκε από τη θέση της.



Η δίκη θα ξεκινήσει στις 16 Μαϊου.

via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82











Καλύτερο κράτημα


Γιατί τα ανθρώπινα δάχτυλα ζαρώνουν στο νερό



Πολλοί είχαν αναρωτηθεί, κανείς όμως δεν είχε εξηγήσει πειραματικά γιατί τα δάχτυλά μας ζαρώνουν όταν μουλιάσουν στο νερό. Βρετανική μελέτη δείχνει τώρα να επιβεβαιώνει μια παλιά θεωρία, σύμφωνα με την οποία το φαινόμενο μας βοηθά να πιάνουμε υγρά αντικείμενα.

Αντίθετα από ό,τι θα φανταζόταν κανείς, το δέρμα στα δάχτυλα δεν ζαρώνει επειδή απορροφά νερό. Ήδη από τη δεκαετία του 1930, οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι το φαινόμενο εξαφανίζεται σε ασθενείς στους οποίους έχουν καταρραφεί τα νεύρα των δακτύλων.

Διαπίστωσαν τελικά ότι το ζάρωμα έχει διαφορετική προέλευση, τη συστολή αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα. Και το συμπέρασμα είναι ότι το ζάρωμα είναι μάλλον μια αντίδραση του νευρικού συστήματος, η οποία εξελίχθηκε στον άνθρωπο επειδή προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα.

Ο Τομ Σμάλντερς, εξελικτικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάσλ στη Βρετανία, ήθελε να εξετάσει το κατά πόσο το ζάρωμα των δακτύλων έχει κάποια πρακτική αξία που θα δικαιολογούσε την εξέλιξή του.

Ο Σμάλντερς και οι συνεργάτες του ζήτησαν από 20 εθελοντές να σηκώσουν και να μετακινήσουν βόλους και μολυβένια βάρη, ορισμένα από τα οποία ήταν βρεγμένα ενώ άλλα στεγνά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εθελοντές είχαν καλύτερη λαβή στα υγρά αντικείμενα αν τα δάχτυλά τους είχαν πρώτα μουλιάσει στο νερό για μισή ώρα. Όταν είχαν ζαρωμένα δάχτυλα, οι συμμετέχοντες έπιαναν και μετέφεραν τα υγρά αντικείμενα 12% ταχύτερα από ό,τι όταν τα χέρια τους ήταν στεγνά. Στην περίπτωση των στεγνών αντικειμένων, το πείραμα δεν έδειξε διαφορές ανάμεσα στα στεγνά και τα ζαρωμένα δάχτυλα.

Το συμπέρασμα είναι ότι το ζάρωμα των δακτύλων διευκολύνει ειδικά τον χειρισμό υγρών αντικειμένων, και ίσως μας βοηθούσε κάποτε να βρίσκουμε τροφή σε υγρά περιβάλλοντα, αναφέρουν οι ερευνητές στο Biology Letters, μια επιθεώρηση της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας.

Πώς όμως λειτουργεί το φαινόμενο; Σύμφωνα με τον Σμάλντερς, τα αυλάκια που σχηματίζονται στα ακροδάχτυλα λειτουργούν ως κανάλια που διώχνουν μακριά το νερό και επιτρέπουν στο δέρμα να έρχεται σε καλύτερη επαφή με το αντικείμενο, ακριβώς όπως τα αυλάκια στα λάστιχα ενός αυτοκινήτου βελτιώνουν την πρόσφυση στο δρόμο.

Δεδομένου όμως ότι τα ζαρωμένα δάχτυλα δεν επηρεάζουν το πιάσιμο στεγνών αντικειμένων, το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν μένουν μόνιμα ζαρωμένα, ακόμα και όταν είναι στεγνά.

Ο Δρ Σμάλντερς παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την απάντηση, έχει όμως κάποιες υποψίες: Το ζάρωμα «ίσως μειώνει την ευαισθησία των δακτύλων μας ή μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο βλαβών από τις επαφές μας με αντικείμενα» λέει ο ερευνητής.

Περαιτέρω μελέτες ίσως δείξουν στο μέλλον αν το φαινόμενο υπάρχει και σε άλλα ζώα -μέχρι σήμερα έχει παρατηρηθεί μόνο στους ανθρώπους και τους μακάκους.Newsroom ΔΟΛ




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7



Έρχεται το καλοκαιράκι και έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα στο σπίτι μας. Ξαφνικά από έξω ακούμε τιτιβίσματα!






Βγαίνουμε έξω στο μπαλκόνι μας να χαρούμε τη μελωδία της φύσης μέσα στην τσιμεντούπολη του πολιτισμού, και ο... τραγουδιστής κάθεται επάνω στα καλώδια της ΔΕΗ, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου!!


Γιατί συμβαίνει αυτό; Τα πουλιά έχουν κάποια... διαφορετική σωματική κατασκευή; Σχήμα; Μέγεθος; Αντοχές;; Ας δούμε!


Όπως όλοι μας γνωρίζουμε καλά, από τα καλώδια της ΔΕΗ που διακλαδώνονται φιδογυριστά στις πόλεις και τις εξοχές, περνάει υψηλή τάση, ικανή όχι μόνο να μας προκαλέσει ηλεκτροπληξία, αλλά και να μας πάει στον... Άγιο Πέτρο με εισιτήριο express!!!


Γιατί όμως δεν παθαίνουν τα πουλιά ηλεκτροπληξία όταν κάθονται επάνω στα καλώδια της ΔΕΗ;

Το μυστικό δεν είναι κάτι στην κατασκευή ή το σώμα τους, είναι απλή φυσική!!


Όπως όλοι μας μαθαίνουμε στη φυσική στο λύκειο, για να υπάρξει ροή ηλεκτρονίων σε ένα κλειστό κύκλωμα, πρέπει να υπάρχει διαφορά τάσης, διαφορετικό δυναμικό (υψηλό – χαμηλό) ανάμεσα σε δύο σημεία.


Ας πάρουμε για παράδειγμα δύο σημεία με διαφορετικό δυναμικό, ένα με θετικό (+, πηγή) και ένα με αρνητικό (-, γείωση). Δεν έχει σημασία το νούμερο, το σημαντικό είναι να έχουν διαφορετικό δυναμικό, και αναγκαστικά το ένα είναι υψηλότερο από το άλλο.


Τώρα αν αυτά τα δύο σημεία τα ενώσουμε με έναν αγωγό, ένα καλώδιο ας πούμε (μια λάμπα, μια αντίσταση κτλ), τότε αρχίζουν τα ηλεκτρόνια να πηγαίνουν από το υψηλό δυναμικό στο χαμηλό, και να υπάρχει ένα ρεύμα στο κύκλωμα.


Αν όμως με το ίδιο καλωδιάκι συνδέσουμε το ίδιο σημείο, ας πούμε από το (+) με το (+), δεν θα υπάρχει διαφορά δυναμικού, άρα και δεν θα υπάρξει ροή ηλεκτρονίων και ρεύμα!


Ας ξαναπάμε τώρα στα καλώδια της ΔΕΗ.


Κάθε καλώδιο της ΔΕΗ έχει και το δικό του δυναμικό, περνάει από μέσα του ένα συγκεκριμένο ρεύμα, άρα στα άκρα του έχει συγκεκριμένη διαφορά δυναμικού. Τώρα προσέξτε μια σημαντική λεπτομέρεια:


Μεταξύ τους τα καλώδια έχουν διαφορετική τάση.


Όπως όλοι γνωρίζουμε τα σώματα μας, καθώς και των ζώων, των πουλιών κτλ, είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Δηλαδή αφήνει να περάσει από μέσα του το ρεύμα. Είναι αυτό που λέμε «μας χτύπησε το ρεύμα»!


Λειτουργεί ακριβώς σαν το καλωδιάκι (λάμπα, αντίσταση) στο παράδειγμα μας.


Ως γνωστόν, τα πουλιά κάθονται σε ένα καλώδιο. Έχετε δει ποτέ κανένα πουλί, όσο μικρή ή μεγάλο και να είναι, να έχει το ένα πόδι του στο ένα καλώδιο και το άλλο σε κάποιο άλλο;; Όχι φυσικά!!


Άρα ναι μεν λειτουργούν σαν καλοί αγωγοί όταν τα πουλιά κάθονται σε καλώδιο, αφήνουν το ρεύμα να περάσει από μέσα τους, οπότε και μπορεί πάντα να τα χτυπήσει το ρεύμα, αλλά από την άλλη, δεν ενώνουν με την στάση τους, διαφορετικά δυναμικά, δηλαδή διαφορετικά καλώδια!!


Άρα και δεν θα περάσει από μέσα τους το ρεύμα και άρα δεν θα πάθουν ηλεκτροπληξία!!


Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο στα πουλιά, αλλά και στους ανθρώπους. Καλύτερα όμως να μην δοκιμάσετε να κρεμαστείτε από τα καλώδια της ΔΕΗ για να το δείτε και μόνοι σας!!


Κρατήστε αυτή τη γνώση για την περίπτωση που από αυτό εξαρτάται... η ζωή σας!! Γι' αυτό και στις ταινίες βλέπετε αποδράσεις από βαρυποινίτες κρεμασμένους από τα ηλεκτρικά καλώδια!






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

ο πλαστικό αυτό μπουκάλι είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα φιλτραρίσματος, εμπνευσμένο από τη NASA,

το οποίο είναι τόσο δυνατό, που μπορεί να μετατρέψει ακόμα και κόκα κόλα σε νερό, όπως αποδεικνύεται και στο παρακάτω βίντεο.



Η συσκευή φιλτραρίσματος της OKO είναι βασισμένη σε τεχνολογία της NASA, που είχε δημιουργηθεί προκειμένου το νερό των αστροναυτών στο διάστημα να είναι πάντοτε «αγνό, φρέσκο και καθαρό».






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Σ' αυτό τον τόπο έχει εξαφανιστεί κάθε ίχνος αυτοκριτικής. Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αρκετοί συνάδελφοι επιφύλαξαν ύμνους στον πολιτικό και τον άνθρωπο, σε σημείο που αν δεν γνώριζε κανείς Ιστορία, πρόσωπα και...


πράγματα, θα νόμιζε πως είχε ενώπιόν του τη μεγαλύτερη πολιτική φυσιογνωμία του κόσμου.



Δεν θα οδηγηθώ στο άλλο άκρο, μηδενίζοντας το έργο του κ. Μητσοτάκη, ιδιαίτερα τώρα που στο τέλος του βίου του θα αποφασίσουν οι ιστορικοί. Διότι ό,τι και να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός, όσα και να γράψουν οι υμνητές του, η Ιστορία θα είναι αμείλικτη για το πολιτικό του έργο και την πορεία του από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Και δεν θα τον κρίνει μόνο πολιτικά. Θα κρίνει τη συνολική του προσφορά στην κοινωνία.




Για να καταγραφεί η ιστορία του, πρέπει να έχουμε όλα τα στοιχεία. Και στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη δεν τα διαθέτουμε, διότι και ο ίδιος, αν και συνεργάστηκε για τη συγγραφή βιβλίων που τον υμνούσαν, δεν τόλμησε να δώσει τις πληροφορίες που απαιτούνται για να αξιολογηθεί η πολιτική του διαδρομή. Και η αναφορά γίνεται ειδικά για την περίοδο της Αποστασίας, μίας εκ των μελανότερων στιγμών της ελληνικής Ιστορίας, που τον στιγμάτισε.



Εχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά, στην πλειονότητά τους αρνητικά, για τον κ. Μητσοτάκη. Τροφοδότησε και ο ίδιος τα σενάρια και τις υποθέσεις, διότι δεν ήταν πειστικός. Ιδιαίτερα στο θέμα των χρημάτων που ξόδεψαν οι αμερικανικές υπηρεσίες για να πείσουν πολιτικούς να συνταχθούν με τους αποστάτες. Πρέπει να βρει το θάρρος, που οι συνάδελφοι έγραψαν πως το διαθέτει διότι -όπως είπαν- είναι ο πολιτικός που είπε πάντα την αλήθεια, να βγει «καθαρός» από τούτη την ιστορία. Διότι η Αποστασία οδήγησε στη δικτατορία, η οποία έφερε δεινά στην Ελλάδα. Είναι τώρα η ώρα για τον κ. Μητσοτάκη να «αποχαιρετήσει» αποκαλύπτοντας αυτό το μεγάλο μυστικό, που «τρώει» και τον ίδιο.




Του Μιχάλη Ιγναντίου από το ΕΘΝΟΣ μέσω farmakoglwssa, μοντάζ Γρέκι

via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE










Το πιο ευτυχισμένο ζώο στον πλανήτη!

Η ευτυχία στους ανθρώπους διακρίνεται τις περισσότερες φορές από τις εκφράσεις του προσώπου, ίσως και από ένα γλυκό χαμόγελο. Στα ζώα, όμως, η χαρά και η ευχαρίστησή τους εκδηλώνεται με το κούνημα της ουράς ή το γουργουρητό… Αμ, δε! Υπάρχει και ένας ακόμη τρόπος που κάνει το παράξενο ζώο που θα δείτε στη συνέχεια το πιο ευτυχισμένο στον πλανήτη, και μάλιστα με διαφορά. Το quokka κατάγεται από την Αυστραλία και είναι ένα μικρόσωμο μαρσιποφόρο ζώο που βάλθηκε να κλέψει τις καρδιές μας καθώς είναι το πιο ευτυχισμένο ζώο στον κόσμο αφού έχει ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του ακόμα κι όταν κοιμάται! Βλέπει πάντα τη θετική πλευρά της ζωής…την οποία (ζωή) χαίρεται και διασκεδάζει παραμένοντας διαρκώς χαμογελαστό και αξιολάτρευτο…και πολύ πολύ ευτυχισμένο! Πηγή:perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Μία απρόσμενη επίσκεψη αποκάλυψε τα «ένοχα» μυστικά τους...






Tο απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μητέρα και γιος βρίσκονταν στο σπίτι τους σε περιοχή της βόρειας Εύβοιας, όταν άκουσαν το κουδούνι της πόρτας να χτυπάει.


Είδαν από το «ματάκι» της πόρτας τους αστυνομικούς και αναγκάστηκαν να ανοίξουν.


Όπως αποκαλύφθηκε, εδώ και αρκετό καιρό η μητέρα μαζί με τον 24χρονο γιο της καλλιεργούσαν χασίς σε δύο γλάστρες ενώ στο σπίτι βρέθηκαν και μικροποσότητες ναρκωτικών.


Μάνα και γιος οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη...





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Μιχάλης Σάλλας: «Η Πειραιώς δεν θα χρηματοδοτεί επιχειρήσεις με ανασφάλιστους εργαζόμενους». Μάλιστα! Η ηθική των τραπεζιτών. Η Νέα Ηθική της Αγοράς. Τώρα οι τράπεζες και σε ρόλο επιθεωρητή Εργασίας. Άντε με το καλό και στη δικαστική έδρα. Να γίνει ο κάθε Σάλλας πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ο κάθε Βγενόπουλος, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.



Δεν αρκεί στους τραπεζίτες να ρυθμίζουν την αγορά και την πολιτική ζωή του τόπου. Θέλουν να αναλάβουν και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ποιοι; Οι τραπεζίτες! Αυτοί που στέγνωσαν...


την αγορά από ρευστό. Αυτοί που δίνουν πλέον δάνεια μόνο σε κολλητούς τους, κουμπάρους και κόμματα.



Ποιοι; Οι τραπεζίτες! Αυτοί που εκβιάζουν καθημερινά τους δανειολήπτες. Αυτοί που βάζουν τις εισπρακτικές να σε τρελαίνουν στα τηλεφωνήματα και να δηλώνουν αδιάφοροι για την απόγνωσή σου. Αυτοί που βγάζουν καθημερινά διαταγές πληρωμής και εντολές κατασχέσεων. Αυτοί που πάνω στις πλάτες μας πήραν σε ρευστό και εγγυήσεις πάνω από 200 δισ. ευρώ και θέλουν κι άλλα.. κι άλλα… κι άλλα! Αυτοί διδάσκουν ηθική.



Ο Σάλλας νομοθετεί! Αυτό κάνει. Αποκλείει επιχειρήσεις με ανασφάλιστους. Πώς θα το ελέγχει άραγε αυτό; Θα δημιουργήσει δικό του Σώμα Ελεγκτών; Ίσως. Ό,τι γουστάρει κάνει. Παίρνει την ΑΤΕ χάρισμα και δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν, στο να δημιουργήσει νέο κράτος θα ζοριστεί; Όμως επίσης μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως άλλοθι για να συνεχίσει να μη δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις «με την υποψία ότι απασχολεί ανασφάλιστους εργαζόμενους». Ποιος θα τον κατηγορήσει; Ο τηλεοπτικός λαός θα ασπαστεί τα «μπράβο» και τα «συγχαρητήρια» των Μπουμπούκων και των Τζουτζούκων «προς την πρωτοβουλία του κ. Τραπεζίτη που κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας».



Το γεγονός ότι η τραπεζική κρίση στην Ελλάδα πέταξε στο δρόμο περίπου 2.000.000 εργαζόμενους οι οποίοι δέχονται να δουλέψουν με 15 ευρώ μεροκάματο και ανασφάλιστοι είναι «άσχετο». Δε λαμβάνεται υπόψη. Σημασία έχει να διδαχθούμε τη Νέα Ηθική της Αγοράς. Να θεωρήσουμε την υποκρισία ως ύψιστη αξία.



Την υποκρισία των τραπεζιτών και των πολιτικών. Υποκρισία προκλητική όπως η «επανάσταση» του Βενιζέλου για το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, με την κουβέλεια ποντικοουρά να προσπαθεί να χωθεί εναγωνίως κι αυτή στο κάδρο της «οργής».



Μια εμετική υποκρισία καθώς «στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ης ΔΗΜΑΡ τονίζουν ότι παρά τις αντιρρήσεις, το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί, διότι η συνοχή της κυβέρνησης αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνά ο τόπος είναι πολύτιμη, μπλα, μπλα, μπλα…».



Εν ολίγοις και μιλώντας καθαρά πολιτικά, το τοπίο περιγράφεται στη φράση «λέμε και καμιά μ@λ@κίΑ να περνάει η ώρα».



Από τον ΚΑΡΤΕΣΙΟ



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Δεν ξέρουμε αν το αποτέλεσμα τρώγεται, αλλά σίγουρα η ιδέα είναι πρωτότυπη!




Δείτε το βίντεο:






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Μιχάλης Σάλλας: «Η Πειραιώς δεν θα χρηματοδοτεί επιχειρήσεις με ανασφάλιστους εργαζόμενους». Μάλιστα! Η ηθική των τραπεζιτών. Η Νέα Ηθική της Αγοράς. Τώρα οι τράπεζες και σε ρόλο επιθεωρητή Εργασίας. Άντε με το καλό και στη δικαστική έδρα. Να γίνει ο κάθε Σάλλας πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ο κάθε Βγενόπουλος, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.



Δεν αρκεί στους τραπεζίτες να ρυθμίζουν την αγορά και την πολιτική ζωή του τόπου. Θέλουν να αναλάβουν και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ποιοι; Οι τραπεζίτες! Αυτοί που στέγνωσαν...


την αγορά από ρευστό. Αυτοί που δίνουν πλέον δάνεια μόνο σε κολλητούς τους, κουμπάρους και κόμματα.



Ποιοι; Οι τραπεζίτες! Αυτοί που εκβιάζουν καθημερινά τους δανειολήπτες. Αυτοί που βάζουν τις εισπρακτικές να σε τρελαίνουν στα τηλεφωνήματα και να δηλώνουν αδιάφοροι για την απόγνωσή σου. Αυτοί που βγάζουν καθημερινά διαταγές πληρωμής και εντολές κατασχέσεων. Αυτοί που πάνω στις πλάτες μας πήραν σε ρευστό και εγγυήσεις πάνω από 200 δισ. ευρώ και θέλουν κι άλλα.. κι άλλα… κι άλλα! Αυτοί διδάσκουν ηθική.



Ο Σάλλας νομοθετεί! Αυτό κάνει. Αποκλείει επιχειρήσεις με ανασφάλιστους. Πώς θα το ελέγχει άραγε αυτό; Θα δημιουργήσει δικό του Σώμα Ελεγκτών; Ίσως. Ό,τι γουστάρει κάνει. Παίρνει την ΑΤΕ χάρισμα και δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν, στο να δημιουργήσει νέο κράτος θα ζοριστεί; Όμως επίσης μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως άλλοθι για να συνεχίσει να μη δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις «με την υποψία ότι απασχολεί ανασφάλιστους εργαζόμενους». Ποιος θα τον κατηγορήσει; Ο τηλεοπτικός λαός θα ασπαστεί τα «μπράβο» και τα «συγχαρητήρια» των Μπουμπούκων και των Τζουτζούκων «προς την πρωτοβουλία του κ. Τραπεζίτη που κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας».



Το γεγονός ότι η τραπεζική κρίση στην Ελλάδα πέταξε στο δρόμο περίπου 2.000.000 εργαζόμενους οι οποίοι δέχονται να δουλέψουν με 15 ευρώ μεροκάματο και ανασφάλιστοι είναι «άσχετο». Δε λαμβάνεται υπόψη. Σημασία έχει να διδαχθούμε τη Νέα Ηθική της Αγοράς. Να θεωρήσουμε την υποκρισία ως ύψιστη αξία.



Την υποκρισία των τραπεζιτών και των πολιτικών. Υποκρισία προκλητική όπως η «επανάσταση» του Βενιζέλου για το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, με την κουβέλεια ποντικοουρά να προσπαθεί να χωθεί εναγωνίως κι αυτή στο κάδρο της «οργής».



Μια εμετική υποκρισία καθώς «στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ης ΔΗΜΑΡ τονίζουν ότι παρά τις αντιρρήσεις, το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί, διότι η συνοχή της κυβέρνησης αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνά ο τόπος είναι πολύτιμη, μπλα, μπλα, μπλα…».



Εν ολίγοις και μιλώντας καθαρά πολιτικά, το τοπίο περιγράφεται στη φράση «λέμε και καμιά μ@λ@κίΑ να περνάει η ώρα».



Από τον ΚΑΡΤΕΣΙΟ



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος της 42χρονης τροχονόμου Αδαμαντίας Σιάφλα ή αλλιώς Διαμαντούλα όπως την φώναζαν οι συνάδελφοί της, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή εν ώρα υπηρεσίας στην Λ. Κηφισίας....





Η μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 16 και 9 ετών είχε καταγωγή από το Αίγιο. Ζούσε όμως με την οικογένεια της στην Μεταμόρφωση, καθώς εργαζόταν στο Α.Τ. Κηφισιάς τα τελευταία 20 χρόνια. Συνάδελφός της και ο σύζυγός της, ο οποίος υπηρετεί στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας και ήταν ο πρώτος που ενημερώθηκε για τον θάνατο της.



Όπως σας είχαμε πει, ήταν λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τρίτης, όταν, εκεί που ρύθμιζε την κυκλοφορία, την παρέσυρε διερχόμενο όχημα και βρήκε ακαριαίο θάνατο.



Τραγική ειρωνεία ήταν το ότι ο ένας της γιος βρισκόταν σε μονοήμερη εκδρομή με το σχολείο και ο πατέρα του περίμενε όλη μέρα να επιστρέψει, για να τον ενημερώσει.



Συγγενείς και φίλοι της 42χρονης δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που χτύπησε την οικογένειά της, ενώ στη θλίψη έχουν βυθιστεί και οι συνάδελφοί της που μιλούν για ένα ιδιαίτερα αγαπητό άτομο που ήξερε και έκανε καλά τη δουλειά του.











star.gr--



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Απίστευτο περιστατικό σήμερα το πρωί σε κεντρικό περίπτερο των Τρικάλων.




Μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να βλέπει φως στο βάθος του τούνελ της κρίσης και των μνημονίων, όμως αυτό δεν το βλέπουν αρκετοί πολίτες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και κυριολεκτικά πεινάνε.


Σήμερα το πρωί ένας νεαρός πήγε σε περίπτερο στην πλατεία Ρ. Φεραίου και ζήτησε ένα κρουασάν για να φάει, λέγοντας ότι δεν έχει να το πληρώσει.


Πριν προλάβει να απαντήσει ο περιπτεράς εμφανίστηκε ένας κύριος με μια τυρόπιτα στο χέρι για να αγοράσει τσιγάρα.


Ο νεαρός αντικρίζοντας την τυρόπιτα δεν αντιστάθηκε και του την άρπαξε από το χέρι και άρχισε να τρέχει.


Εμβρόντητοι έμειναν τόσο ο περιπτεράς όσο και ο Τρικαλινός που είδε την τυρόπιτα να κάνει φτερά μέσα από τα χέρια του.


Δυστυχώς εκεί κατάντησαν τον κόσμο.



trikaladay.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










Υπάρχουν φυτοφάγα αρπακτικά;

Αναρίθμητα ζώα, που είναι αρπακτικά από βιολογικής απόψεως, έχουν διάφορα φυτά στο διαιτολόγιό τους. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι αρκούδες, οι οποίες τρώνε σχεδόν τα πάντα.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα και μοναδικό είδος το οποίο σε κάποια περίοδο της εξέλιξής του έγινε σχεδόν ολοκληρωτικά φυτοφάγο. Πρόκειται για μια ιδιόμορφη αρκούδα, το γιγαντιαίο Πάντα, το οποίο έχει μάλιστα εξειδικευτεί σε ένα μόνο είδος φυτού, το μπαμπού.

Το Πάντα κατάληξε σε αυτή τη μάλλον ασυνήθιστη διατροφική επιλογή, επειδή δεν υπάρχουν πολλά άλλα ζώα που να ενδιαφέρονται για τα μπαμπού, και έτσι το ζώο μπορεί να καταβροχθίζει τις μεγάλες ποσότητες που χρειάζεται χωρίς ανταγωνισμό, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα στο μάσημα των σκληρών καλαμιών, αφού διαθέτει πολύ γερά δόντια. Υπάρχουν, ωστόσο, και μειονεκτήματα στο να είναι κανείς φυτοφάγος, ειδικά όταν αρχικά ήταν προορισμένος για αρπακτικό.

Το κρέας είναι εξαιρετικά θρεπτικό και γενικά εύπεπτο. Αυτό σημαίνει ότι τα αρπακτικά μπορούν να βολευτούν με ένα απλό πεπτικό σύστημα με σχετικά μικρό εντερικό σωλήνα. Αντίθετα, τα φυτά είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν δύσπεπτες ουσίες. Έτσι, τα φυτοφάγα έχουν αναπτύξει πολύπλοκα συστήματα εντέρων και στομάχου με πολλούς θαλάμους. Επειδή όμως το Πάντα έχει πεπτικό σύστημα αρπακτικού, εκμεταλλεύεται μόνο ένα μικρό μέρος από την ήδη περιορισμένη ποσότητα θρεπτικών ουσιών που προσφέρει το μπαμπού. Γι’ αυτό τα Πάντα είναι αναγκασμένα να σπαταλούν μέχρι και 14 ώρες το εικοσιτετράωρο τρώγοντας. Επιπλέον, η μονοφαγία τους τα καθιστά ευπαθή σε περιβαλλοντικές μεταβολές. Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα Πάντα απειλούνται με αφανισμό είναι ότι τα μπαμπού σήμερα έχουν περιοριστεί σημαντικά.

ΠΗΓΗ: scienceillustrated.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Οι κάτοικοι του Λυκοδρομίου στην ορεινή Ξάνθη δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν κόβοντας ένα πεύκο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Ιερού της εκκλησίας Κωνσταντίνου και Ελένης είδαν στον κομμένο κορμό έναν σταυρό!






O ιερέας του χωριού τοποθέτησε το ιδιαίτερο εύρημα εντός του ναού, ενώ σχετικώς ενημερώθηκε και η Μητρόπολη Ξάνθης.


Πολλοί είναι οι κάτοικοι που κάνουν λόγο για θαύμα, ενώ από την άλλη οι πιο ορθολογιστές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα σπάνιο μεν αλλά τυχαίο δημιούργημα της φύσης.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Είναι ερωτοχτυπημένη αλλά και προσεκτική! Η γνωστή παρουσιάστρια-ανήκει στον ενημερωτικό τομέα-ζει έναν νέο έρωτα στο πλευρό εκδότη μεγάλης εφημερίδας...



Αν και πρόσφατα χωρισμένη, η γυναίκα προχώρησε σε νέα σχέση με απώτερο σκοπό μια νέα ζωή!



Εκείνος πάλι την ήθελε από παλιά. Την θαύμαζε για τις ικανότητές της και ήλπιζε πως κάποτε θα την βάλει και στη καρδιά του!



Στο τέλος τα κατάφερε, αφού σύμφωνα με έγκυρες πηγές το ζευγαράκι εδώ και δυο μήνες είναι μαζί.



Πρόσφατα μάλιστα ο εκδότης την στήριξε πολύ σε μια ζόρικα κατάσταση ενώ μέσω της πέννας του φροντίζει πάντα να την στέλνει στα ουράνια!



Εκείνη πάλι κολακεύεται πολύ που την αποθεώνει αλλά και την προστατεύει παράλληλα!



Όπως μάλιστα μας εκμυστηρεύτηκαν καλά γνωρίζοντες, τον αποκαλεί «ασπίδα προστασίας!». Εγώ θα λεγα να κόψει τα πολλά γλειψίματα ο εκδότης γιατί θα καρφωθεί...



πηγή: nassosblog



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Είναι συγκλονιστικό το ρεπορτάζ που υπογράφει η Βίκυ Καπετανοπούλου στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και αναφέρεται στις άθλιες τριτοκοσμικές συνθήκες στα "κολαστήρια του Εβρου" όπως χαρακτηρίζει τα στρατόπεδα και τα κέντρα κράτησης όπου το ελληνικό κράτος στοιβάζει μετανάστες. "Κανείς δεν μπορεί να ζήσει εδώ, ούτε σκύλος" είναι η κραυγή απόγνωσης που ακούγετε, από τους μετανάστες.



Μια μαρτυρία ψυχής από την αποστολή του στην Ελλάδα καταθέτει στο μπλογκ της Διεθνούς Αμνηστίας ο Ιρέμ Αρφ Ρέιφιλντ, ερευνητής του παραρτήματος της οργάνωσης για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του, γράφει, τα μάτια γεμάτα εξάντληση των μεταναστών που συνάντησε στη Λέσβο μετά το επικίνδυνο ταξίδι τους στα νερά του Αιγαίου. Ούτε και τις γυναίκες από την εμπόλεμη Συρία, που γνώρισε στην Αθήνα και του περιέγραψαν πώς αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους δικούς τους για να έρθουν στη χώρα μας και τώρα μεγαλώνουν τα παιδιά τους υπό τον διαρκή φόβο ρατσιστικών επιθέσεων σε ένα ανελέητο αστικό περιβάλλον.



Αυτό που μοιάζει όμως να τον σημάδεψε πιο πολύ απ' όλα όσα συνάντησε εδώ είναι το μαρτύριο προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν ξεχασμένοι επί μήνες σε κέντρα κράτησης και αστυνομικά τμήματα στη βορειοανατολική Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή του Εβρου, στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.



Με πρόσχημα την ασφάλεια



Η μαζική μετακίνηση ανθρώπων έγινε δεκτή με μια μαζική επίδειξη ισχύος, που είχε πρόσχημα την ασφάλεια. Τον Αύγουστο του 2012, 1.800 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν κατά μήκος των συνόρων για να καταστείλουν την παράνομη μετανάστευση, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ασπίδα, κι ένα τείχος, μήκους 10,5 χιλιομέτρων, υψώθηκε βόρεια του ποταμού. Μπορεί οι θάνατοι μεταναστών από πνιγμό ή υποθερμία να περιορίστηκαν, όπως καυχήθηκε με καμάρι η τοπική αστυνομία, ένα άλλο δράμα όμως εκτυλίσσεται στα γόνιμα εδάφη δυτικά του Εβρου, αναφέρει με πίκρα ο Ρέιφιλντ. Οι ελάχιστοι που καταφέρνουν πλέον να διασχίσουν τα σύνορα συλλαμβάνονται σε επιχειρήσεις-σκούπα και παραμένουν έγκλειστοι για μήνες ολόκληρους σε κρατητήρια ή στρα¬όπεδα κράτησης, που συναντά κανείς σε κάθε σχεδόν πόλη.



«Ο λαιμός μας καίει από τη δυσωδία στα υγρά, σκοτεινά κελιά των αστυνομικών τμημάτων που επισκεφθήκαμε. Με είχαν προειδοποιήσει για τις φρικιαστικές συνθήκες, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να με προετοιμάσει γι' αυτό», γράφει ο ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας. «Πώς μπορεί να υπάρχουν τέτοια μέρη στην εποχή μας και μάλιστα στην Ευρώπη; Συρματοπλέγματα, πενταβρόμικα και παγωμένα μπουντρούμια, όπου οι άνθρωποι αυτοί επιβιώνουν επί μήνες χωρίς άσκηση. Κρατούμενοι μας διηγούνται πώς κλείνουν τη μύτη τους για να μη λιποθυμήσουν από την αηδία μέσα στις τουαλέτες και τα μπάνια»...




Στο Τυχερό Σουφλίου, μετανάστες και πρόσφυγες τους μιλούν από το μοναδικό, μικρό παράθυρο του κελιού τους. «Δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα, τους λέμε» -γράφει ο Ρέιφιλντ- κι ένας απαντά: «Θα σου πω εγώ γιατί. Κανένα ανθρώπινο ον δεν μπορεί να ζήσει εδώ. Ούτε καν σκύλος. Τρώμε εδώ, κοιμόμαστε εδώ, χέζουμε εδώ και κοιτάμε έξω μόνο απ' αυτό το παράθυρο. Δεν θέλουν να δείτε πώς ζούμε»...



Απλυτες κουβέρτες και επιδημία ψώρας



Στο Φυλάκιο Εβρου, καταγγέλλουν ότι κοιμούνται στα ίδια άπλυτα στρώματα και κουβέρτες από την πρώτη μέρα της κράτησης τους, μήνες πριν. Ο κίνδυνος για την υγεία τους μεγάλος. Πριν από τρεις μήνες, ξέσπασε επιδημία ψώρας σε όλα σχεδόν τα κέντρα κράτησης και τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής. «Ηρθα υγιής και τώρα είμαι άρρωστος», λέει ένας νεαρός, που δεν μπορεί να σταματήσει να ξύνεται σε όλο του το σώμα. Ολοι παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν. Οι αυτοκτονίες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. «Αυτό το μέρος μάς τρελαίνει, κανείς δεν μπορεί να κρατήσει τα λογικά του εδώ μέσα» λένε άλλοι αλλοδαποί από το Μπανγκλαντές.



Αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο, τονίζει στο κείμενο του ο ερευνητής, είναι η άγνωστη διάρκεια της κράτησης τους. Χωρίς καμία διάκριση, παράνομοι μετανάστες και όσοι έχουν ζητήσει άσυλο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να παραμείνουν κρατούμενοι έως και 18 μήνες. «Τι θέλει από εμάς η Ευρώπη; Είμαι εδώ εννιά μήνες και θα παραμείνω άλλο τόσο. Μετά θα μου δώσουν ένα χαρτί για να εγκαταλείψω την Ελλάδα μέσα σε μια εβδομάδα. Πώς θα κανονίσω να φύγω τόσο γρήγορα; Απλώς θα με ξανασυλλάβουν», καταγγέλλει ένας άνδρας από τη Γουινέα.



Στα μεγάλα στρατόπεδα κράτησης, όπως στο Φυλάκιο και την Κομοτηνή, η ένταση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, γράφει ο Ρέιφιλντ. Ορισμένοι κρατούμενοι κλαίνε και φωνάζουν ότι δεν είναι εγκληματίες. Ενας Αφγα¬ός τον ρωτά: «Δεν σκοτώσαμε κανέναν. Δεν κλέψαμε. Γιατί λοιπόν μας τιμωρούν έτσι; Επειδή μας λείπει ένα κομμάτι χαρτί;»



«Ασυνόδευτα» παιδιά



Η περιπλάνηση της ομάδας των ερευνητών ολοκληρώνεται στο αστυνομικό τμήμα του Ιασμου, στη Ροδόπη. Δύο «ασυνόδευτα» παιδιά θα περιμένουν εκεί επ' αόριστον, μέχρι να ανοίξει θέση σε κάποιον ξενώνα ανηλίκων. Κανένα δεν ξέρει για ποιον λόγο βρίσκεται εκεί. Το ένα αγόρι κλαίει, το άλλο μονολογεί: «Είμαι τόσο κουρασμένος, είμαι τόσο κουρασμένος»...



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Ας είμαστε ειλικρινείς κορίτσια: Μπορεί οι καιροί να έχουν αλλάξει και μπορεί τίποτα να μην είναι όπως παλιά,συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του θέματος των σχέσεων, αλλά όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσο κι αν εκμοντερνιστούμε, η γυναίκα πάντα θα παραμένει γυναίκα, τουτέστιν, θα ονειρεύεται πάντα τον άντρα της ζωής της και θα συγκινείται, κρυφά πλέον, ή και φανερά με τον Τιτανικό!



Αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι ότι μπορεί οι περισσότερες από εμάς να το παίζουμε δυναμικές και ανεξάρτητες και να αρνούμεθα με θρησκευτική θα λέγαμε ευλάβεια οτιδήποτε έχει να κάνει με το γάμο και την οικογένεια γενικότερα, αλλά κατά βάθος, πάντα θα είμαστε απλά κορίτσια που θα περιμένουμε τον τέλειο άντρα να μας αγαπήσει. Και όσο κι αν πλέον υποστηρίζουμε ότι ψάχνουμε το πρωτότυπο και το κάτι διαφορετικό, πάντα θα πέφτουμε στα πατώματα από τα μέλια, με μικρές αντρικές κινήσεις που παραπέμπουν ακόμα και σε ελληνική ταινία. Γιατί μπορεί τα πάντα να αλλάζουν, αλλά οι τρόποι που ένας άντρας μπορεί να... ρίξει μία γυναίκα παραμένουν εις τον αιώνα τον άπαντα ίδιοι! Ας πάμε λοιπόν να δούμε κάποιους από τους πιο κλισέ τρόπους φλερτ που καλώς ή κακώς, αποδίδουν!



1. Λουλούδια: Είναι όμορφα, μυρωδάτα και πολύχρωμα! Συμβολίζουν την άνοιξη και είναι ικανά να μας φτιάξουν τη διάθεση στο πι και φι! Τότε γιατί πλέον με το που ακούσουμε για λουλούδια όλες μας βγάζουμε φλύκταινες; Aν για παράδειγμα κάποια λίγο πιο ρομαντική φίλη, μας πει ότι ο καλός της της πήρε λουλούδια, γιατί γελάμε δυνατά και την κοροιδεύουμε; Λυπόμαστε που θα σας το πούμε, αλλά αυτό συμβαίνει μάλλον γιατί κανείς δεν μας αγόρασε ποτέ λουλούδια ή όχι έστω κάποιος που να μας ενδιαφέρει. Σκεφτείτε λίγο να σας χαρίσει το αγόρι που έχετε βάλει στο μάτι ένα λουλούδι κι αν δεν λιώσετε, ελάτε να μας το πείτε! Αν όντως δεν αισθανθείτε τίποτα, τότε μάλλον είστε φτιαγμένη από πέτρα! Yπάρχουν γυναίκες που ακόμα και οδοντογλυφίδα να τους χάριζαν θα τρελαίνονταν από τη χαρά τους, φανταστείτε με τα λουλούδια!



2. Κέρασμα σε μαγαζί: Τώρα θα μιλήσουμε σαν άντρες: Αν δεν θέλετε να σας την πέφτουν στα μπαρ, να μη βγαίνετε έξω σαν την πργκίπισσα Σίσσυ! Βάλτε μια φόρμα, πιάστε κότσο τα μαλλιά σας να φανεί η αρχοντιά σας και πιείτε το ποτό σας! Αυτό που λέμε με λίγα λόγια, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για έναν χριστιανό που σας είδε και του αρέσατε, να σας γνωρίσει, παρά μόνο με τη γνωστή πατροπαράδοτη μέθοδο του ποτού! Ναι μπορεί να είναι παλιομοδίτικο, μπορεί να φαίνεται απελπισμένο, αλλά εσείς στη θέση του τι θα κάνατε; Αφήστε δε, που αν γίνει αυτό, ακόμα και να μην το δείχνουμε, κυριολεκτικά ενθουσιαζόμαστε! Λίγο το χεις στις μέρες μας, ένας άντρας να μπορεί να κερνάει; Όχι φυσικά ότι είμαστε αυτής της άποψης, αλλά όσο να πεις κάνει μία αρκετά καλή, πρώτη εντύπωση!



3. Δείπνο: Αγαπητά αγόρια εκεί έξω, αν με ένα ποτό έπεσε στα πατώματα και πλέον πίνει νερό στο όνομά σας, δεν μπορούμε να σας πούμε τι θα γίνει με ένα απλό και λιτό δείπνο! Aκόμα και στην ψησταριά της γειτονιάς σας να την καλέσετε, ακόμα κι αν τρώτε με μανία το παϊδάκι με τα χέρια, εκείνη θα νιώθει κυριολεκτικά βασίλισσα! Αφήστε δε που η γυναίκα μόλις ακούσει δείπνο, αρχίζει να φαντάζεται γάμους και παιδιά! Το γεγονός ότι ένας άντρας θέλει να μας... ταίσει, όσο περίεγο κι αν ακούγεται, για εμάς φαντάζει ως ενδιαφέρον και, γιατί όχι, και έρωτας! Προσοχή: Αν δεν έχετε σκοπό για κάτι παραπάνω, καλό θα ήταν να αποφύγετε το δείπνο γιατί μάλλον θα υπάρξουν παρεξηγήσεις...



4. Eπίθεση: Δεν εννοούμε την κατά μέτωπον, αλλά το να έχει επιθετική συμπεριφορά απέναντί σας. Δεν ξέρουμε γιατί, αλλά όταν ένας άντρας διαφωνεί και μονίμως την λέει, για να το πούμε και απλά, σε μία γυναίκα, εκείνης το μυαλό αρχίζει να παίζει διάφορα παιχνίδια και να σκαρώνει περίεργα σενάρια. Εκτός του ότι αυτή είναι μία μέθοδος που πιάνει πάντα, ακόμα και από την παιδική ηλικία, το αγοράκι που σας βάραγε ηταν και αυτό που σας αγαπούσε, η γυναίκα είναι ένα πλάσμα που την θέλει την ταλαιπωρία της. Αν δηλαδή κάποιος την αποστομώνει και την έχει μονίμως στην πρίζα, την εξιτάρει και σίγουρα της προκαλεί το ενδιαφέρον! Εξάλλου είναι γνωστό ότι καμία γυναίκα στην ιστορία δεν εκτίμησε τον άντρα που είναι σκυλάκι της!



5. O άντρας ο απογοητευμένος με τα προβλήματα: Μπορεί να γελάμε κάποιες φορές με τους υπερευαίσθητους άντρες, οι οποίοι κλαίνει και πέφτουν σε κατάθλιψη με το παραμικρό, αλλά ειλικρινά, υπάρχει κάτι πιο όμορφο και πιο σέξι από έναν άντρα που αγαπάει τα ζώα και συγκινείται με τον πόνο του άλλου; Αν θέλετε να το προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα, βάλτε και λίγο αλκοόλ στο σκηνικό και πείτε με ύφος απελπισίας ότι πίνετε για να ξεχάσετε τον πόνο σας και το μόνο που θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα είναι λίγο sex μαζί μας! Να είστε σίγουροι ότι αν εμείς σας γουστάρουμε έστω και λίγο, θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας ότι το δικό μας sex είναι ικανό να σας φτιάξει τη διάθεση! Τιμή μας με λίγα λόγια.

queen.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Ο Frans Hofmeester είχε μια εξαιρετική ιδέα την οποία μεγαλώνοντας σίγουρα θα εκτιμήσει η κόρη του





Ο Ολλανδός μπαμπάς δημιούργησε ένα εντυπωσιακό timelapse video, από βίντεο που κατέγραφε κάθε εβδομάδα από την γέννηση της κόρης του μέχρι την ηλικία των 12 ετών. Η εξέλιξη της μικρής Lotte είναι θεαματική καθώς ξεκινάει από την βρεφική ηλικία και μεγαλώνει μπροστά στα μάτια μας μέχρι τα 12, μέσα σε σχεδόν 3 λεπτά!






via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Τέλος στα αποκαλυπτικά μαγιό βάζουν διά νόμου οι παραλίες στο Ρας αλ Καϊμάχ, το βορειότερο από τα Αραβικά Εμιράτα.

Η περιβολή για όσες κυρίες θέλουν να αποφύγουν το πρόστιμο θα περιορίζει και τα εγκαύματα...

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91



Πληρώνοντας 10 ευρώ το μήνα θα μπορούν να εξοφλούν οι πολίτες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία εφόσον αυτές δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ.






Τη δυνατότητα αυτή θα έχουν και όσοι χρωστούν ποσά πάνω από 5.000 ευρώ, όμως θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν μεγαλύτερη μηνιαία δόση.


Πρόκειται για ρύθμιση που αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012 και περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών.


Για να υπαχθεί στη ρύθμιση ο οφειλέτης θα πρέπει να εξοφλήσει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του μετά την 1η Ιανουαρίου 2013. Για χρέη φυσικών προσώπων έως 5.000 ευρώ δεν θα υπάρχει ανώτατο όριο στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων.


Για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θα προβλέπονται ευκολίες πληρωμής έως και σε 48 δόσεις.

Επίσης θα υπάρχει και η «πάγια ρύθμιση» που αφορά τα νέα χρέη που γίνονται ληξιπρόθεσμα από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά. Οι μηνιαίες δόσεις δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τις 12.


Θα πρέπει να τονιστεί πως αν ένας φορολογούμενος έχει νέα χρέη μέσα στο 2013 μπορεί να τα εξοφλήσει είτε εφάπαξ είτε με διακανονισμό με βάση την «πάγια ρύθμιση» και στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στην τμηματική εξόφληση των οφειλών του που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τις 31/12/2012 μέχρι και σε 48 δόσεις.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Σύσκεψη με θέμα την εύρυθμη λειτουργία της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Κυπριανίδη.


Στη σύσκεψη μετείχαν οι αρμόδιοι επαγγελματικοί φορείς της αγοράς (Επιμελητήρια, Ομοσπονδία, Εμπορικός Σύλλογος), οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στο παζάρι, η Εποπτεία Εμπορίου, η ΔΟΥ Κομοτηνής, το ΣΔΟΕ και η Δημοτική Αστυνομία.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, υποσχέθηκαν να κάνουν ο καθένας από την πλευρά του το καλύτερο δυνατόν, προκειμένου να γίνει καλύτερη η εικόνα της λαϊκής αγοράς, αλλά και να παταχθούν τα φαινόμενα παραεμπορίου και κατάληψης θέσεων από μη δικαιούχους.

Για να γίνει αυτό, δόθηκε η διαβεβαίωση από την Εποπτεία Εμπορίου, ότι παρά την αντικειμενική αδυναμία που αντιμετωπίζει η υπηρεσία λόγω της έλλειψης προσωπικού, θα προχωρήσει γρήγορα στην ταυτοποίηση των θέσεων, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν έλεγχοι από μικτά κλιμάκια που θα ελέγξουν όλους όσους πωλούν προϊόντα στην λαϊκή αγορά της Κομοτηνής.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Σολτ Λέιλ Σίτι, Γιούτα

Αν το βλέπατε πάνω στο τραπέζι θα μπορούσατε κάλλιστα να απλώσετε το χέρι για να το δαγκώσετε.

Θα ήταν όμως καλύτερα να το ξανασκεφτείτε: το φαινομενικά λαχταριστό σάντουιτς έχει συμπληρώσει 14 χρόνια ζωής, έστω κι αν δεν του φαίνεται.


Ο Ντέιβιντ Ουίπλ, κάτοικος της Γιούτα, παρουσίασε στην αμερικανική τηλεόραση ένα χάμπουργκερ που αγόρασε το 1999.


Όπως είπε στην εκπομπή The Doctors, σκόπευε αρχικά να κρατήσει το χάμπουργκερ μόνο για δύο μήνες, προκειμένου να δείξει στους φίλους του πώς τα συντηρητικά κάνουν το πρόχειρο φαγητό πρακτικά άφθαρτο.


Αργότερα όμως ξέχασε το σάντουιτς, τυλιγμένο ακόμα στην αρχική συσκευασία, στην πλάτη ενός παλτό που ξεχάστηκε στην ντουλάπα.


Το πείραμα συνεχίστηκε έτσι για πολλά ακόμα χρόνια, ωστόσο το χάμπουργκερ συνεχίζει να διατηρεί τη φρέσκια του εμφάνιση. Μόνη εξαίρεση οι πίκλες, που δεν άντεξαν το πέρασμα του χρόνου.

.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα είδος μούχλας ή κάποια παράξενη οσμή -φαίνεται ότι κανένα μικρόβιο δεν μπορεί να τα βάλει με τα συντηρητικά του φαστφούντ.


Το μόνο που ενδέχεται να υπέστη το χάμπουργκερ είναι να αφυδατώθηκε σαν μούμια.


«Θα είναι ωραίο να το δείξω στα εγγόνια μου, για να δουν τι συμβαίνει με το φαστφούντ» σχολίασε ο Ουίπλ, ο οποίος φρόντισε να κρατήσει και την απόδειξη αγοράς το 1999.







via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1